11 september Kinderpretland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11 september Kinderpretland"

Transcriptie

1 Eénendertigste jaargang 3 e editie. september 2013 In deze Vlag en Wimpel een uitgebreid verslag van de jeugdovernachting. De dames Maud en Nina hebben uit eigen beweging een erg leuk stukje geschreven en onze nieuwe l(ij)der heeft een hartverscheurend stukje uit zijn dagboek met ons gedeeld. Ook onze fietstocht was een daverend succes. Al had Harrie er wat buikpijn van, wij hebben ervan genoten. Helaas staat de herfst alweer voor de deur. Tijd voor de gezellige avonden met een kaarsje aan op de bank. De feestdagen alweer in aantocht (snel he?). Speciaal voor die periode hebben we een workshop bonbons maken geregeld. Lekker!!! Mail of brievenbus Wisten jullie dat je onze post ook via de mail kunt ontvangen. Een grote groep maakt hier al gebruik van. Geef je op via ons mailadres oranjehoek@outlook.com. Bevalt het je toch niet en wil je de post weer gewoon in de brievenbus ontvangen? Laat het ons dan even weten en we passen het weer aan. 11 september Kinderpretland Helaas waren er weer weinig kindjes aanwezig. De 7 kinderen die er waren hebben zich goed geamuseerd. Vrijdag 7 Juni gingen we op buurtkamp. We kwamen bij de stegel bij elkaar en werden daar met busjes naar Woutershof gebracht. Toen we daar aankwamen gingen we alle kamers verkennen. De jongens natuurlijk bij elkaar op 1 grote kamer. En wij als 3 meiden ook bij elkaar. s Avonds gingen we een boswandeling maken door de koeien. Daarna een gezellig kampvuur met snacks van Mr. Bennie Mora die erg lekker waren! Toen gingen we maar eens naar boven. De leiding snurkte vrij snel maar de meeste kids zijn wakker gebleven.

2 Zaterdag morgen werden we opgeroepen en gingen we buiten ontbijten. Daarna was het activiteit met 12 houten palen een katapult maken voor ieder team. Na veel geknoop mochten we waterballonnen pakken, om die daarna te werpen met de katapult naar het andere team. Dat ging erg moeilijk dus gooide de leiding ons maar zeiknat. Daarna mochten we een lunchpakket maken en de busjes in. En werd ons verteld dat we 10 km gingen kajakken. We kwamen daar aan en aten ons lunchpakket op. Daarna konden we onze kajakken in. In het begin ging het vrij moeizaam toen we het kotsbeu waren gingen we wisselen van kajak. Onderweg hebben we veel liedjes gezongen met Bennie en hadden we er weer lol in. Iedereen zat onder de modder en wou douchen. Toen reden we nog naar een speeltuin waar we een lekker ijsje hebben gegeten. Daarna was het echt tijd om naar huis te gaan. Toen werd de bbq aan gezet en gingen we smullen. Daarna weer een flink waterballonnen gevecht en weer waren we zeiknat. We hoopten op een spooktocht maar dat werd hem niet. Maar gingen naar de zolder een spannend levend bordspel spelen. En weer een kampvuur met mini snacks van Mr. Mora. Iedereen was dood op en vielen allemaal snel in slaap. De volgende morgen werden we weer wakker geroepen en moesten we alles inpakken en poetsen en werden we flink gecommandeerd door de luie Bennie die alleen maar op zijn luie kontgat zat!! Uiteindelijk had hij 3 doekjes opgeruimd. Tenslotte gingen we de busjes in en was het kamp geslaagd! Nicolle Patricia Robert Bennie Remi Bedankt!! Veel groetjes Maud & Nina.

3 Liefste dagboek, Helaas kan ik nu pas schrijven omdat ik het afgelopen weekend ben opgetrommeld als lijder van een groep kinderen uit de buurt. Dit was het weekend waarmee ik had ingestemd zonder vooraf te weten dat er non-alcohol disclosure gelde. Maar goed, ik heb er het beste van proberen te maken. Dag 1 (vrijdag ): Na enkele voorbereidingen te hebben getroffen was het dan toch eindelijk zover. De busjes waren gehaald, het hout was geladen en de snacks waren klaar voor gebakken te worden. Om 19:30u kreeg ik te zien wat voor gespuis de buurt kwam afleveren zodat ouder/verzorger zelf een weekend vrij kon hebben. Tot mijn verbazing kwamen er een aantal kinderen opdraven die niet opleefden tegen het verwachtingspatroon dat me de avond vooraf urenlang uit mijn slaap had gehouden. Ze kwamen in ieder geval over als brave, meegaande kinderen die er in ieder geval veel zin in hadden om het thuisfront voor het weekend achter te laten. Nadat een enkeling innig afscheid had genomen van hun vertrouwde habitat, werden ze als vee in de bussen gedreven om op transport te gaan naar Woutershof (Kinrooij België). Eenmaal aangekomen werd het verkennen van de omgeving belangrijker geacht dan het uitladen van de busjes en het klaarmaken van de slaapruimtes. Binnen no-time was de groep verspreid over het terrein. Daar stond ik dan, lief dagboek, als een herder die zijn stapel bij elkaar moest houden zonder dat hij weet welke schaapjes bij zijn kudde horen. Gelukkig was de redding nabij, Patricia gaf een kreet waar menig rockband zanger jaloers op zou worden. Daar kwamen de schaapjes terug om toch maar te doen waar ze eigenlijk geen zin in hadden, luisteren. Ondertussen had ik al geschoten hoe de verdeling in groep vorm had aangenomen. Nadat eindelijk de eerste adrenaline-rush uit de systeempjes was, konden we plaatsnemen en een kleine voorstel ronde doen. Om de laatste stoot overtollige energie uit de kinderen te krijgen zijn we begonnen met een rondje blokvoetbal. Naïef dat ik was (en natuurlijk de groep niet kennende) dacht ik dat de conditie van een stel puberende tieners lager was dan die van hard-werkende mannen (hieronder schaar ik Remi & Robert). Toen van mijn mede staf de tong letterlijk op de kin hing, begon de jeugd pas warm te draaien. Vanaf dat moment wist ik het zeker, het zou een hele opgave zijn om deze groep in de nacht te voorzien van de nodig uurtjes slaap. Gelukkig hadden we nog een activiteit in petto, het lopen van een tocht.

4 Toen de jeugd er na een hoop gezeur lucht van kreeg dat we een tocht gingen lopen veranderde de sfeer tot een ietwat grimmig geheel. Links en rechts hoorde ik fluisterende geluiden vanuit de groep over een spokentocht. Een fenomeen wat schijnbaar diepe kerven heeft geslagen in het geheugen van menig tiener. Echter; wij hadden alleen een tocht, de spoken waren uitverkocht Na dit maar liefst 10 keer te hebben gezegd heb ik maar de hoop opgegeven. Tijdens de tocht leek het alsof de groep niet stil te krijgen was. Totdat we gingen inspelen om het mooie natuurlijke gegeven bij kinderen; hun fantasie. Omdat we de tocht vooraf al gelopen hadden wisten we dat er een wild rooster was waar we overheen moesten. Tijd om een beetje in te spelen op de drukte van het wild wat wij hadden meegenomen. De groep jongens, die veruit het meeste kabaal maakten, liepen een stukje voorop. Toen ik hun eenmaal had bijgehaald vertelde ik hun dat er in de tocht een stuk was waar een kudde wilde koeien liep die geleid werd door een stier en dat wanneer we deze groep zouden kruisen de kinderen heel stil moest zijn en moest letten op de gebaren die de stier maakte. Na enkele preken van de tieners over hoe pedagogisch onverantwoord het was om in de schemer aan te zetten tot zo een tocht, besloot de groep toch maar door te gaan. Het was ineens merkwaardig stil, zo stil dat je het gras hoorde groeien. Na ongeveer een half uur van doodse stilte besloot ik de onrust maar weer te laten wederkeren door een felle schreeuw naar de andere leiding met de vraag of ze al koeien hadden gezien. Vol schrik en ongeloof vanuit de groep daalde de gedachte langzaam in dat er geen sprake was van een groep koeien met als leider Bulletje. Waar wij, als leiding, merkbaar plezier hadden van de grap waren de kinderen druk aan het discussiëren wie er nou het meeste schrik had. Eenmaal terug op het terrein hebben we aan het kampvuur, onder het genot van wat snacks, nog nagepraat over de tocht. Een voor een ging de jeugd zich opmaken voor wat nachtrust, althans dat dacht ik. Het laatste dat ik me herinner was dat ik wakker werd van wat harde geluiden om 4.00u in de nacht. Ach ja, lief dagboek, nachtrust moet ik maar vergeten op zo een weekend

5 Dag 2 (zaterdag ): Vroeg in de ochtend toen wij als leiding alweer fris en fruitig naast onze bedjes stonden, klaar voor de volgende dag van dit stralende weekend, bleken onze schaapjes nog schaapjes te tellen. Na enig aandringen gingen de oogjes open en kwamen ze deelnemen aan het ontbijt. Na het ontbijt stond er een teambuild activiteit op het program. De jeugd moest een katapult bouwen van sjorpalen en vervolgens elkaar bestoken met waterballonnen. Toen er na ongeveer 45 minuten twee constructies stonden die ergens wel wat weghadden van katapulten gingen ze elkaar proberen te beschieten met de ballonnen. Dit ging echter minder goed dan aanvankelijk gedacht. Remi, Robert en ik besloten ze maar een handje te helpen omdat er niemand nat werd. De katapulten werden snel vergeten en het geheel ontplooide zich als een leuk watergevecht. Naderhand werden lunchpakketjes gemaakt om mee te nemen naar de volgende activiteit.

6 Op verzoek van ons stapte de jeugd in de busjes en reden we naar de opstapplaats om te gaan kanoën/kajakken. We zouden als een groep een tochtje varen van ongeveer 6km. We hadden ervoor gezorgd dat iedereen een tweepersoons kajak kreeg op de dames van de groep na. Zij kregen een driepersoons kano om de barre, wilde wateren te trotseren. Na ongeveer 5 minuten had de hele groep een voorsprong van ongeveer 20minuten op de dames en de daarbij blijvende leiding. Dit kwam mede doordat de betreffende personen er blijkbaar lol in hadden om elk stukje wal van dichtbij te bekijken. Als een stuiterbal gingen ze van de ene kant naar de andere met af en toe een rondje midden op het water. Het eerste half uur hoorde we nog geen klaagzang (wat overigens best indrukwekkend was), daarna begon de moed in de schoentjes te zakken. Het ene geklaag maakte plaats voor het andere; het was een rot boot, de peddels waren niet goed, de stroming stond verkeerd etc. etc. Natuurlijk waren we de rest van de groep al lang uit het zicht verloren (ik heb gehoord dat dit kwam door Nicole, die aanmoedigde als een voorman op een slavengallei; dit zijn slechts geruchten Al moet ik zeggen dat ik inderdaad wel ritmische tromgeluiden heb gehoord). Toen wij als leiding er ook genoeg van hadden om achteruit te peddelen en de klaagzang aan te horen, besloten we onze 1-persoons kajak af te geven aan de dames en zelf in de driepersoons boot te stappen. Nog voor we goed en wel weer onderweg waren gingen de dames in hun 1-persoonskajak er als een speer van tussen. Misschien lag het dan toch wel een beetje aan de boot maar dat moet je natuurlijk niet toegeven.

7 Eenmaal terug aan wal, besloten we om de kleintjes te trakteren op een ijs. Hiervoor zijn we naar een speeltuin in de buurt gereden. Na de ijs kon de jeugd nog in de speeltuin spelen. Enkele lieten zich dit geen twee keer zeggen terwijl andere klaarblijkelijk nogal verontwaardigd reageerden Dat ga ik echt niet doen, ik ben al 12. Deze zin was amper uitgesproken en daar zaten ze toch bovenin het klimrek. Dit begrijp ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet, lief dagboek. Na een klein uurtje hebben we de roedel weer opgetrommeld en zijn we terug gereden naar ons kampterrein. Eenmaal aangekomen hebben we lekker gebarbecued. Lief dagboek, help mij eraan te herinneren dat dat wanneer je Robert een barbecue laat regelen je duidelijk moet instrueren dat hij moet inkopen voor het aantal personen dat meegaat minus 50% van de groep. Dan nog zal je teveel hebben. Het smaakte gelukkig goed en de haren op mijn armen zijn weer langzaam terug aan het groeien. De barbecue werd afgesloten met een traditioneel waterballonnen gevecht (zelfs Nicole kon zich hier niet buitenschot houden). Toen de rust was wedergekeerd en de troep van de ballonnen, katapulten en barbecue was opgeruimd, gingen we levend stratego spelen in het bos aansluitend aan ons terrein. De hoeveelheid tijgermuggen hier was onvoorzien. Na drie potjes en 200 bulten verder besloten we nog een rondje te doen op ons eigen terrein. Ondertussen was de leiding druk bezig met het opbouwen van het avondspel. Het avondspel was een levend variant van het oude spel Atmosfear (youtube: zoeken op atmosfear grafmeester). Dit is van origine een bordspel begeleid door een dvd. Het was een nogal hectisch geheel maar de opmaak ervan was zeer mooi! Een aparte ruimte was voorzien van een uitvergrote variant van het bordspel opgemaakt met kaarsjes en doodskoppen etc. De DVD zelf werd afgespeeld op een groot scherm. Toen het spel was afgelopen zijn we met z n allen aan het kampvuur gaan zitten en hebben we geprobeerd de laatste snacks op te eten. Schijnbaar had de voorgaande avond toch wel indruk gemaakt op de jeugdigen want ze lagen warempel al om 01.00u TE SLAPEN!! Nadat de troep was opgeruimd zijn ook wij maar onder de wol gekropen.

8 Dag 3 (zondag ): Nadat we s ochtends een stevig ontbijt hebben genuttigd (eigenlijk een tweede barbecue), zijn we begonnen de slaapvertrekken te restaureren naar de staat van onze aankomst. Na langdurige controles en verbeteringen mochten we van Woutershof afscheid nemen en onze weg terug zoeken naar Nederlands turf. Hier stonden de ouders/verzorgers hun kroost al op te wachten met een verdacht uitgeruste blik. Schijnbaar hadden zij wel enige nachtrust genoten! Als laatste rest mij nog, lief dagboek, te vermelden dat de jeugd zich voorbeeldig heeft gedragen en dat ik nu al overweeg me wederom op te geven voor volgend jaar. Wellicht veranderen deze gedachten nog als de jeugd is mee geweest naar de spooktocht van Soerendonk in Oktober. Tot de volgende keer, Bennie 15 juni Forelvissen 15 juni gingen we met de vereniging forelvissen in Heijoord te Neeritter. Een activiteit voor jong en oud. Helaas was het niet erg geweldig weer maar het was tenminste droog. Veel vis is er niet gevangen maar we hebben het erg gezellig gehad.

9 23 juni fietstocht/bbq Dit jaar hadden we iets anders bedacht dan de gewone fietstocht. Op aanraden van Anita Nielissen zijn we informatie gaan inwinnen voor een fietstrein. Dat zag er leuk uit en ook de jongste onder ons konden mee dus waarom niet. Op 23 juni kwamen we met ongeveer 80 fietsers samen bij de microbar. Daar stonden de treinen opgesteld. In groepen van ongeveer 14 personen vertrokken we. Via foto s moesten we een route door keent/moesel rijden. Harrie had gezorgd voor de organisatie van spellen en de foto s. Met spellen als basketballen, Nederland puzzelen en een hele reeks vragen beantwoorden konden we punten verzamelen. Met de hulp van heel wat vrijwilligers konden al deze spellen gerealiseerd worden, een speciaal bedankje voor die vrijwilligers. Rijden in zo n trein leidde hier en daar tot hilarische momenten. Erg leuk. Halverwege de route hadden we gelukkig een pauze bij de drankpost. Het fietsen was erg zwaar dus die pauze konden we goed gebruiken. Na lekker iets gegeten en gedronken te hebben konden we weer met nieuwe energie onze weg vervolgen. Na een uurtje of 2-3 gefietst te hebben kwamen we eindelijk bij ons einddoel. Met de terrasjes in zicht ging het fietsen plots een stuk makkelijker. Bij de microbar stond een heerlijke BBQ op ons te wachten. Aangevuld met de leden die alleen kwamen BBQ-en waren we met zo n 120 leden aanwezig. Wat een geweldige opkomst!!! Mede daardoor werd het weer een gezellige avond. Groetjes Patricia

10 Ik (Harrie) nam dit jaar de taak op me om dit jaar de fietstocht met fietstrein te regelen. Op de computer iets opzoeken is geen probleem meer, dus dat was snel gevonden. Na de nodige telefoontjes en berichtjes was alles geregeld en zouden we op 23 juni aan de fietstocht beginnen. Er hadden zich 81 personen aan gemeld.(een geweldig aantal) Ik had het idee om iedere groep via een foto naar verschillende locaties te sturen met onderweg posten waar je een spel moest doen of vragen moest beantwoorden. Het was een hele puzzel maar voor mij ook een uitdaging. Alles wat ik heb gedaan is heel goed gecontroleerd maar toch is tijdens de tocht op de een of andere manier iets fout gegaan. Dit was voor mij flink balen. De posten wisten op een bepaalt moment niet meer welke groep er nog moest komen. Ik denk dat ik op die dag 5 kg ben afgevallen van het op en neer fietsen.(maar dat was ook nodig) De dag dat we de fietstocht hadden dacht ik, dat valt letterlijk en figuurlijk in het water, want de vooruitzichten van het weer waren erg slecht. Later op de dag heb ik de goden bedankt voor het weer dat we vandaag hebben gehad. Want het was volgens velen toch wel pittig om op een skelter vooruit te komen. Als ik na afloop mensen spreek over deze route waar fouten in zitten en ik krijg dan toch nog complimenten dan krijg ik het er koud van. Het grote voordeel in dit soort groepen is dat ze het voor hun plezier doen en dat kon je onderweg ook zien en horen. Hierbij wil ik dan ook iedereen bedanken dat ze hieraan mee gedaan hebben. Na afloop van de tocht was er een geweldige bbq bij de micro bar. Hier kon je zien dat er weer veel en goed werk aan was gedaan. Na afloop kon in ieder geval niemand zeggen dat er te weinig was. Ik had heel lekker gegeten en ben na afloop moe maar zeer voldaan naar huis gegaan. Nogmaals allemaal, bedankt. Groetjes Harrie

11 De nieuwe activiteiten voor het komende kwartaal. (alle datums zijn onder voorbehoud) 11 september 12 oktober 20 oktober 02 november 15 november 24 november 13 december Kinderpretland Spooktocht Jeugdbowlen Avondspeurtocht Workshop bonbons maken Sinterklaasviering Kerst workshop Oproep!!! Als iemand nog een geweldig, briljant of gewoon een goed idee heeft voor een activiteit laat dat dan weten. Stuur je ideeën naar of spreek één van ons even aan. Alle ideeën zijn welkom. Belangrijke gegevens Voorzitter: Remi Smeets Penningmeester: Heidi Smeets Bankgegevens: Rabobank t.n.v. penningmeester bv de Oranjehoek weert Secretariaat: Patricia Jorissen Aanmelding voor lidmaatschap of insturen stukjes voor de Vlag en Wimpel. Overige bestuursleden: Robert Jorissen Harrie Stultiens We hebben ook een Hyves-pagina. Kijk eens op

Spooktocht. Tweeëndertigste jaargang 3 e editie. Oktober 2014

Spooktocht. Tweeëndertigste jaargang 3 e editie. Oktober 2014 Tweeëndertigste jaargang 3 e editie. Oktober 2014 De zomer is weer voorbij en de herfst laat zich hier en daar al gelden. We hebben nog een vol programma de komende maanden dus nog genoeg werk aan de winkel.

Nadere informatie

11 september Kinderpretland

11 september Kinderpretland Eénendertigste jaargang 4 e editie. december 2013 2013 is bijna vervlogen en 2014 staat reeds voor de deur. Een nieuw jaar met nieuwe dromen. Alles krijgt een nieuwe kleur Veel geluk en vrede. Veel liefde

Nadere informatie

24 maart Avondspeurtocht

24 maart Avondspeurtocht Dertigste jaargang 2 e editie. Juni 2012 Met de zomer in aantocht zit de helft van ons verenigingsjaar er al weer op. We hebben weer een aantal leuke aktiviteiten achter de rug waarover je in deze editie

Nadere informatie

12 september Wijnproeverij

12 september Wijnproeverij Drieëndertigste jaargang 4 e editie. December 2015 Sinterklaas is weer terug naar Spanje en heeft hier in Nederland weer heel wat kindjes blij gemaakt. We mogen al weer genieten van de heerlijke kerstsfeer

Nadere informatie

Drieëndertigste jaargang 1 e editie. Februari 2015

Drieëndertigste jaargang 1 e editie. Februari 2015 Drieëndertigste jaargang 1 e editie. Februari 2015 U heb alweer onze nieuwe activiteitenkalender ontvangen voor ons nieuwe verenigingsjaar. Naar aanleiding van de jaarvergadering hebben we daar wat aanpassingen

Nadere informatie

15 Oktober cake-pops versieren

15 Oktober cake-pops versieren Tweeëndertigste jaargang 4 e editie. December 2014 Nog even op de valreep een laatste vlag en wimpel. Voor alle leden die ons gesteund hebben met de sponsor actie van de Rabobank: Bedankt!!! We hebben

Nadere informatie

https://www.facebook.com/de-oranjehoek /

https://www.facebook.com/de-oranjehoek / Vierendertigste jaargang 2 e editie. mei 2016 We zijn dit jaar weer goed van start gegaan met een aantal leuke activiteiten. Lees in deze vlag en wimpel de verschillende verhalen om een indruk te krijgen.

Nadere informatie

4-5 juli Jeugdovernachting

4-5 juli Jeugdovernachting Drieëndertigste jaargang 3 e editie. September 2015 Wat mij betreft hebben we een heerlijke verenigingszomer gehad. Het begon met onze jeugdovernachting waarbij we stralend weer hadden en erg veel lol.

Nadere informatie

Vierendertigste jaargang 4 e editie. December 2016

Vierendertigste jaargang 4 e editie. December 2016 Vierendertigste jaargang 4 e editie. December 2016 Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dit is de laatste vlag en wimpel van de Oranjehoek. Ondanks dat ik het leuk vond om iedereen te informeren

Nadere informatie

11 juni Vissen-BBQ. Vierendertigste jaargang 3 e editie. oktober 2016

11 juni Vissen-BBQ. Vierendertigste jaargang 3 e editie. oktober 2016 Vierendertigste jaargang 3 e editie. oktober 2016 We hebben al een vliegende start gemaakt na de zomervakantie. Tegen de tijd dat deze vlag en wimpel bij u aankomt hebben we al een wijnproeverij, workshop

Nadere informatie

Het Parool van de school

Het Parool van de school Het Parool van de school Schoolkamp 2017 en Schoolreisje 2017 Voorwoord Hier is hij dan weer; de jaarlijkse schoolkranteditie over het schoolkamp en het schoolreisje. Dit jaar zijn de kleuters naar de

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014

Logboekverhaal. Schoolkamp 2014 Logboekverhaal Schoolkamp 2014 Mysterie kamp 22-25-april Dinsdag 22 april 2014 Vandaag moesten we om 8:00 op school verzamelen. Onze bagage werd ingeladen en wij namen afscheid van de ouders. Toen alles

Nadere informatie

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten?

Interviews: Wat is je naam? Marjolijn Zoodsma. Hoe oud ben je? 14 jaar. Wat wil je later worden? Hotel manager. Wat is je lievelingseten? Kamp in Bakkeveen! Afgelopen weekend zijn we met 37 kinderen en 10 leiders naar een kampeerboerderij in Bakkeveen geweest. We vertrokken vrijdagmiddag om half 5 vanaf de parkeerplaats bij het korfbalveld.

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Tjibbe Gielesen Maandag: Het was maandag, en ik werd wakker. Ik ging eten, en om 8 uur al met mijn fiets de deur uit om naar school te fietsen. Daar zette ik mijn

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

4Daagse Journaal 2017

4Daagse Journaal 2017 4Daagse Journaal 2017 Maandag 19 Juni dag 1 van de 4daagse. Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en zwaar voor deze 4 dagen getraind (dus niet he!). De eerste loopdag begon

Nadere informatie

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky

Groetjes Lisa. Groetjes Vicky Vandaag moesten we leraren tegen 8 spelen. Dat waren een heleboel opdrachten en die moesten binnen 2 uur uitvoeren. Maar het is ons gelukt en dat vond ik het leukste van de dag. Ik ben benieuwd wat we

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan!

Daar kwam dit jaar verandering in. Zoals in de Binding nummer 40 aangekondigd, werd er een kanotocht georganiseerd door Ellie en Marjan! Kanovaren of fietsen op zondag 3 juni a.s. Kanocentrum WirdumerklapWat doen langlaufers in de zomer? Hoewel langlaufers volgens eigen zeggen voldoende hobby s hebben blijkt toch de wens te bestaan van

Nadere informatie

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS

DE REIS IS BEGONNEN SPANNENDE DAG TIJDENS FAMILIEREIS DE REIS IS BEGONNEN Na maanden van voorbereiding, selecteren patiënten in de ziekenhuizen, vrijwilligers ronselen, bussen, hotelkamers en toegangskaarten regelen, was het gisteren weer zover, de 13e busreis

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Welkom! Korte uiteenzetting van de dagen. Op de dagen zelf inhoudelijk meer informatie. Algemene informatie. Vragen en opmerkingen

Welkom! Korte uiteenzetting van de dagen. Op de dagen zelf inhoudelijk meer informatie. Algemene informatie. Vragen en opmerkingen Welkom! Korte uiteenzetting van de dagen Conform draaiboek Jeugdolympiade 2018 Op de dagen zelf inhoudelijk meer informatie Algemene informatie Vragen en opmerkingen Voor vragen of meer informatie: info@jeugdolympiade.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Take a look at my life week 13

Take a look at my life week 13 Take a look at my life week 13 Dit was me wel een weekje zeg een nogal saai weekje. Met heel veel op bed liggen omdat ik ziek ben. Hoest de longen uit me lijf, ben onwijs verkouden, totaal geen energie

Nadere informatie

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond.

WATERRATJES WOS. W magazine. Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus inhoud. Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 1 WATERRATJES WOS W magazine Jaargang 5 nr. 46 juli/augustus 2016 inhoud Programma Toertocht Kasterlee Het lijk van de Canche Lachen is gezond. 2 Programma juli/augustus 2016 Tijdens zomermaanden is het

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Versie voor 2 typetjes (Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer izzi: Leonie

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje.

Onze bed opmaken afwachtend om buiten te spelen maar eerst gingen we een rondje. WE STAPTE DE BUS IN EN KEKEN NAAR DE KLOK WE WOUDEN Weten hoe lang het zou duren toen we eindelijk Aan kwamen. We hadden de spullen uit de bus en zetten Het bij het kamphuis neer en toen gingen we Onze

Nadere informatie

De Blokpers nummer 188 Pagina 5

De Blokpers nummer 188 Pagina 5 Hoi, Jongens en Meisjes van Jong Nederland Beesel. Ik ben een Zwarte Piet, jullie kennen mij wel. Ik ben die lange Zwarte Piet met dat vage brilletje die ieder jaar naar de Blokhut komt omdat er Sinterklaasbivak

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018

Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Datum: vrijdag 31 augustus 2018 Populierenblaadje Algemeen: We zijn helemaal klaar voor de werkweek en het kamp. Het ziet er naar uit dat het mooi weer gaat worden. Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Belangrijke informatie. Kampregels. Van alles wat

Belangrijke informatie. Kampregels. Van alles wat Belangrijke informatie Kantine Unitas: 0341 426535 Leiding Dominique de Vogel: 06 23163692 Mirjam Postma: 06 44381520 Anneke de Boer: 06 18853981 Ton Tönjes: 06 25272788 Maarten van den Bosch: 06 46393341

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

VVA jeugdvoetbalkamp voor de spelers van JO11 t/m JO15 op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni 2018! DAG 1

VVA jeugdvoetbalkamp voor de spelers van JO11 t/m JO15 op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni 2018! DAG 1 VVA jeugdvoetbalkamp voor de spelers van JO11 t/m JO15 op vrijdag 29 juni en zaterdag 30 juni 2018! DAG 1 Eindelijk was het dan zover! Het weekend van het VVA Jeugdvoetbalkamp was aangebroken!! Na een

Nadere informatie

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp

Met in dit nummer. Klubkampioenschappen. Voorbereidingen overvliegkamp Groep Nieuwsbrief augustus 2014 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B

Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Verslag kamp 2013 groep 8A en groep 8B Dinsdagochtend Dinsdagochtend hoefden we pas 9.30 op school te zijn. We konden dus lekker uitslapen. We moesten met onze bagage naar school fietsen (of lopen). Toen

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Met de veteranen een weekend naar

Met de veteranen een weekend naar Met de veteranen een weekend naar We vertrokken vrijdag 17 mei om 16:00 van het chalet om de vlieger vanaf Charleroi te nemen. Daar aangekomen namen we onze traditionele doop Aan boord waren er geen rode

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Nummer 18: 30 mei 2013

Nummer 18: 30 mei 2013 Nummer 18: 30 mei 2013 Agenda: Dag Activiteit Vrijdag 31-5 Afscheid Willy Zaterdag 1-6 Schoolkorfbal groep 3 en 4 Dinsdag 4-6 Studiedag (kinderen vrij) Woensdag 5-6 Podium Woensdag 5-6 Irene en Ingrid

Nadere informatie

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW

27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW 27 maart 2012 BLAUW BLAUW BLAUW Lieve dames, Het woord dat deze hele dag kenmerkt is BLAUW. Vandaag was burggolf Purmerend omgetoverd tot smurfenland. Ja want smurfen zijn ook blauw en aan het einde van

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei

Schotland reis MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. 10 mei tot 15 mei MS Word Export To Multiple PDF Files Software - Please purchase license. Schotland reis 2009 10 mei tot 15 mei De week rust pakte even anders uit voor de achter gebleven bemanning, het was zo n bar weer

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Mei 2016. Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Rots en water groep 7

Mei 2016. Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Rots en water groep 7 Beste ouders, in deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: Reggio groep 3 Rots en water groep 7 ZuidwestTV Kamp groep 8 Grote Rekendag Ons woordveld was dan ook enorm! Na het woordveld hebben alle kinderen

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ DE PAARDENTANDARTS

OP BEZOEK BIJ DE PAARDENTANDARTS Het schoolkrantje van Basisschool De Opstap nummer 1 juli 2018 Hallo allemaal, Dit is het eerste nummer van de hernieuwde uitgave van het schoolkrantje van onze basisschool. Hierin vinden jullie deze keer

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Seizoen 16-17

Nieuwsbrief Seizoen 16-17 Nieuwsbrief Seizoen 16-17 3 e jaargang nr 32 04 Juni 2017 De laatste toernooien zijn gespeeld en de competitie is afgerond en dan kan de balans worden opgemaakt en de resultaten bekeken. Ons eerste elftal

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica

Dinsdag 15 mei David Umit Resul Jessica Dinsdag 15 mei 2012. Gisterenavond was het leuk, maar wel super vermoeiend. Ik vond het schemerballonnenspel het leukste spel. De nacht was ook heel erg vermoeiend, maar wel leuk. De spellen vandaag vond

Nadere informatie

4daagse Journaal 2018

4daagse Journaal 2018 4daagse Journaal 2018 avondvierdaagse van 11 t/m 15 Juni 2018 Maandag 11 Juni dag 1 van de 4daagse 2018 Eindelijk is het weer zover we hebben er een jaar naar uitgekeken en heftig iedere week voor deze

Nadere informatie

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork.

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Programma voor het na-larenstein weekend in vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Wij, Maarten en Roland, hebben dit programma samengesteld op basis van een aantal bezienswaardigheden die

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen

69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 69. Van gastvrij Nijmegen naar warm onthaal in Arcen 29 maart 2013 In Nijmegen hebben we heerlijk geslapen. Marga wil nog even alles uit de kast halen voor het ontbijt maar we hebben voldoende aan een

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

koploper Oktober/ November 2013

koploper Oktober/ November 2013 koploper NIEUWS Oktober/ November 2013 Kinderboekenweek De kinderboekenweek was erg leuk, het ging over sport. Wij moesten een sport bedenken voor meneer GertJan. Zijn knie deed zeer en toen moest hij

Nadere informatie

Jouw droomprins in het leger..

Jouw droomprins in het leger.. Jouw droomprins in het leger.. van Sharon online: http://www.alle-tests.nl/quiz30/quiz/1384456617/jouw-droomprins-in-het-leger powered by www.alle-tests.nl Inleiding Je komt op je opleiding en op die zelfde

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

PROGRAMMA AUTO PUZZEL TOCHT BARBECUE CABERET: KLUN & KNOFFELHAKKE AFSLUITEND ONTBIJT

PROGRAMMA AUTO PUZZEL TOCHT BARBECUE CABERET: KLUN & KNOFFELHAKKE AFSLUITEND ONTBIJT PROGRAMMA in en bij de grote feesttent op het terrein van Teak & Tún (het Zuid 39) parkeren op het terrein aan de overkant van de weg VRIJDAG 4 SEPTEMBER ZATERDAG 5 SEPTEMBER ZONDAG 6 SEPTEMBER AUTO PUZZEL

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken.

Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. KAMPVERSLAGEN KAMP 2010 Iedereen die op wat voor manier ook, zijn hulp spullen de accommodatie of zelf, heeft mee gewerkt aan dit kamp willen wij erg graag bedanken. Door jullie allen kunnen we terug kijken

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

woord Willigenda De voorziter Buurtfeest Holz aanmelden via : Groepsweekend Mol aanmelden via :

woord Willigenda De voorziter Buurtfeest Holz aanmelden via :   Groepsweekend Mol aanmelden via : De voorziter aan het woord Beste leden en vrienden van St. Willibrord. Vorige keer heb ik jullie geïnformeerd over het streven van de besturen van de stichting en van de vereniging om ons gebouw zo energie

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad OBS de Tarthorst 2015/2016 Het voorwoord Voor je ligt het inhoudelijke en financiële jaarverslag 2015/2016 van de Ouderraad van OBS de Tarthorst. Met behulp van vele ouders en teamleden,

Nadere informatie

Het bestuur van BV de Oranjehoek wenst u: MET DANK AAN ONZE ADVERTEERDERS

Het bestuur van BV de Oranjehoek wenst u: MET DANK AAN ONZE ADVERTEERDERS Het bestuur van BV de Oranjehoek wenst u: "Met vlag en wimpel" is het orgaan van buurtvereniging "DE ORANJEHOEK". Het blad wordt gratis toegezonden aan de leden van de vereniging. De contributie bedraagt

Nadere informatie

erg moe van de speurtocht. De andere kinderen van de tent groepje waren er nog niet. Dus ik was de enige in onze tent SAAI!! Toen iedereen terug was

erg moe van de speurtocht. De andere kinderen van de tent groepje waren er nog niet. Dus ik was de enige in onze tent SAAI!! Toen iedereen terug was Kamp Woensdag 3 juni vertrokken e van school naar Ommen met de fiets. We moesten ongeveer 32km fietsen. Ik had het fietsen el zaar veracht maar het as niet zo. Toen e daar aankamen moesten e onze fietssleutel

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

Script voor poppenkast / toneelstuk over Kerst

Script voor poppenkast / toneelstuk over Kerst Script voor poppenkast / toneelstuk over Kerst Je hebt voor dit verhaal vijf poppen of spelers nodig: - een moederpop - een jongenspop - schaap - twee herders (Moeder gilt) (Moeder komt op) (Kees roept)

Nadere informatie

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus!

Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Circus Bartiméus Hooggeëerd publiek! Welkom bij het circus Bartiméus! Geniet van alle foto s, clowntjes en werkjes. En zie alle prachtige kinderen van het SO die een geweldige week hebben gehad! Maandag

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie