DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 8 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 8 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD"

Transcriptie

1 WACHTEBEKE IN BEELD Foto s : Suy Marc voor al zijn foto s : klik hier

2 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 STEUN ONZE RODE DUIVELS...3 OPENBAAR ONDERZOEK I.V.M. DE PLAATSING VAN 2 WINDTURBINES IN WACHTEBEKE...3 GEMEENTE HERSTELT DIT JAAR NOG EEN PAK LANDBOUWWEGEN...4 EEN MELDING VAN EEN WEGENISWERK DAT ZAL ZORGEN VOOR HINDER OP HET GRONDGEBIED VAN WACHTEBEKE...4 VOETBAL MOGELIJK ACHTER CULTUURHUIS SAFARKEN...4 BUURT MAG MEE BESLISSEN OVER PLANNEN OM STATIONSPLEIN AANTREKKELIJKER TE MAKEN...5 GEMEENTE HERSTELT DIT JAAR NOG EEN PAK LANDBOUWWEGEN...5 ANTWOORDEN OP VRAGEN GEMEENTERAAD...6 BLOEMEN OP HET PERSIJNPLEIN EURO SUBSIDIES VOOR HULP AAN HET ZUIDEN....9 INSCHRIJVEN VOOR HET ZOMERHUIS...9 SCHOOLFEEST BASISCHOOL OVERSLAG...10 PRIJSUITREIKING SCHAAKCLUB WACHTEBEKE...11 SCHOOLFEEST SINT LAURENS PERSYNPLEIN...12 WACHTEBEEKSE SPELEN JAAR TURFMEERSEN DÉJEUNER SUR L HERBE...14 MIDZOMERNACHT IN HET HEIDEBOS...14 T VRIJE WACHTEBEEKSE TEKEN- EN SCHILDERSATELIER STELT TEN TOON IN HET GEMEENTEHUIS...14 FIETSZOEKTOCHT VAN NATUURPUNT MOERVAART-ZUIDLEDE...15 DAGUITSTAP - NAAR HET WONDERMOOIE PROVINCIESTADJE VEURNE...16 ECHT IEDEREEN MEE OP KAMP MET DE KSA...17 W EET PROJECT...18 WATERSPEELDAGEN IN PUYENBROECK ERG SUCCESRIJK...18 ACTIVITEITENKALENDER WACHTEBEKE...19 POPEILAND WOENSDAG 29/06/16 VAN 12:00 TOT 20:00 PUYENBROECK...19 WE SPELEN EEN SPEL VANAVOND...19 RODE KRUISAFDELING MOERBEKE-WACHTEBEKE - HARTVEILIG...20 LOOPWEDSTRIJD OVERSLAGSE FEESTEN...20 VRIJWILLIGER WORDEN BIJ HET RODE KRUIS?...21 WIE IS ER VERANTWOORDELIJK IN MIJN WIJK?...21 OPENLUCHTFILM : YOUTH...22 OVERSLAGSE FEESTEN...23 GEZINSFIETSTOCHT MET OPENLUCHT BBQ...24 MOOIE UITBREIDING IN HET DAGVERZORGINGSCENTRUM DE BRUG...24

3 STEUN ONZE RODE DUIVELS OPENBAAR ONDERZOEK I.V.M. DE PLAATSING VAN 2 WINDTURBINES IN WACHTEBEKE Info op maandag 13 juni, verschillende sessies na elkaar van 17u30 tot 20u in Keurezaal, in Cultuurhuis Safarken De firma ENGIE Electrabel heeft recent een bouw- en milieuvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van 2 windturbines in Wachtebeke (locatie ten zuiden van de N49/E34, tussen Langelede en Ramonshoek). Om het project toe te lichten aan omwonenden en andere geïnteresseerden organiseert de firma ENGIE Electrabel daarom een informatiesessie. Deze zal doorgaan op maandag 13 juni 2016 in de Keurezaal van het GC Cultuurhuis Safarken, Dr. J. Persynplein 6 (doorlopend van 17:30u tot 20:00u). Overeenkomstig de bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en van de Vlarem-milieuwetgeving zal zowel voor de stedenbouwkundige aanvraag als voor de milieuvergunningsaanvraag eerstdaags een openbaar onderzoek worden opgestart. Het openbaar onderzoek zal via aanplakking en publicatie worden bekendgemaakt. Tijdens het openbaar onderzoek kunnen beide aanvraagdossiers op het gemeentehuis (tijdens de openingsuren) worden ingekeken. Voor meer informatie over deze aanvraagdossiers kan steeds contact worden opgenomen met de gemeentelijke dienst stedenbouw en milieu. Er komen ook 8 windturbines op de terreinen van Arcelor Mittal, van Engie en Storm. Maar daarvoor loopt er geen openbaar onderzoek.

4 GEMEENTE HERSTELT DIT JAAR NOG EEN PAK LANDBOUWWEGEN HET NIEUWSBLAD EMIEL TACK N-VA raadslid Rudy Van de Velde maakt zich zorgen over de verschuivingen in de herstelplanning van de buurtwegen in Wachtebeke. Via de verslagen van het schepencollege vernemen we hier één en ander over, zei hij in de gemeenteraad. Graag hadden we een stand van zaken rond de plannen voor de komende maanden. Schepen Jacques De Smet (ANDERS) van Openbare Werken kon het raadslid gerust stellen. Het voorziene onderhoud aan de fietssuggestiestroken blijft op de planning staan, net zoals de herstelling van enkele landbouwwegen, zei de schepen. In de Cornilstraat is men volop aan de slag, later volgen de Knokkestraat, de Akkerstraat, de Hoogstraat, de fietspaden van Pottershoek en de Langelede, er Overslagdijk en de Sint Elooipolder. Hier moeten eerst nog wat bomen gerooid worden. De weg tussen de Groenstraat en de Warandewijk is al toegewezen. Daar wordt ook een tractorsluis geplaatst. In de Weide wordt de verharding losgemaakt en opnieuw aangewalst. Er komen ook paaltjes. Het Konijnenstraat ( Langelede) zal volgend jaar definitief verhard worden. Voor de verbinding Bovenhoek-Brandstraat wordt de verharding losgemaakt en daarna weer aangewalst. Rond de Kaaidijk (Overslag) moet eerst nog overlegd worden met de Nederlandse overheden. EEN MELDING VAN EEN WEGENISWERK DAT ZAL ZORGEN VOOR HINDER OP HET GRONDGEBIED VAN WACHTEBEKE Kleine herstellingen in de Melkerijstraat in het kader van de definitieve oplevering Periode: Op donderdag 9 juni 2016 zal er gewerkt worden aan de verkeersplateau ter hoogte van Melkerijstraat - Stationsstraat Geen omleiding, maar beurtelingse doorgang is steeds mogelijk Verantwoordelijke aannemer: DCA nv, Lilsedijk 50, Beerse VOETBAL MOGELIJK ACHTER CULTUURHUIS SAFARKEN Sinds kort plaatste de Sportdienst Wachtebeke en Jeugddienst Wachtebeke 2 nieuwe doeltjes op het grasterrein naast het cultuurhuis! De ideale plek voor spelende kinderen! Have Fun! Er wordt van dat pleintje al sterk gebruik gemaakt door de kinderen, mooi initiatief!

5 BUURT MAG MEE BESLISSEN OVER PLANNEN OM STATIONSPLEIN AANTREKKELIJKER TE MAKEN HET NIEUWBLAD EMIEL TACK echter verandering in deze toestand. Het oude Stationsplein ligt er nu nog mistroostig bij. De buurt en het gemeentebestuur werken aan plannen om daar verandering in te brengen, aldus schepen Rudy Van Vlaender. Foto: emt Het Wachtebeekse gemeentebestuur en het wijkplatform Kalve-Ramonshoek werken aan plannen om het voormalige stationsplein een nieuwe look te geven. We hopen op een spoedige verlenging van het huurcontract voor het plein, zegt schepen Van Vlaender. Het voormalige stationsplein in de Stationsstraat ligt er al jaren mistroostig bij. Diepe putten maken het zowat onmogelijk om het plein op een ordentelijke wijze te betreden, zeker bij regenweer. Als het aan de plaatselijke bestuurders ligt komt Het gemeentebestuur wil een kwalitatieve en aangename ontmoetingsruimte creëren op het vroegere stationsplein, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Rudy Van Vlaender (Anders). Het terrein is momenteel niet ingericht en ligt braak. Het wordt gebruikt als parkeerplaats voor vrachtwagens, als tijdelijke stockageplaats voor materialen en afval en is een doorn in het oog van iedereen die van een frisse gemeente houdt. GEMEENTE HERSTELT DIT JAAR NOG EEN PAK LANDBOUWWEGEN HET NIEUWSBLAD EMIEL TACK N-VA raadslid Rudy Van de Velde maakt zich zorgen over de verschuivingen in de herstelplanning van de buurtwegen in Wachtebeke. Via de verslagen van het schepencollege vernemen we hier één en ander over, zei hij in de gemeenteraad. Graag hadden we een stand van zaken rond de plannen voor de komende maanden. Schepen Jacques De Smet (ANDERS) van Openbare Werken kon het raadslid gerust stellen. Het voorziene onderhoud aan de fietssuggestiestroken blijft op de planning staan, net zoals de herstelling van enkele landbouwwegen, zei de schepen. In de Cornilstraat is men volop aan de slag, later volgen de Knokkestraat, de Akkerstraat, de Hoogstraat, de fietspaden van Pottershoek en de Langelede, er Overslagdijk en de Sint Elooipolder. Hier moeten eerst nog wat bomen gerooid worden. De weg tussen de Groenstraat en de Warandewijk is al toegewezen. Daar wordt ook een tractorsluis geplaatst. In de Weide wordt de verharding losgemaakt en opnieuw aangewalst. Er komen ook paaltjes. Het Konijnenstraat ( Langelede) zal volgend jaar definitief verhard worden. Voor de verbinding Bovenhoek-Brandstraat wordt de verharding losgemaakt en daarna weer aangewalst. Rond de Kaaidijk (Overslag) moet eerst nog overlegd worden met de Nederlandse overheden.

6 ANTWOORDEN OP VRAGEN GEMEENTERAAD VRAAG RAADSLID RUDY VAN DE VELDE : DORPSHUIS VOOR OVERSLAG De gemeente heeft voor het project dorpshuis voor Overslag een subsidie van euro ontvangen. Graag hadden we vernomen waaraan dat geld exact is uitgegeven? Op vandaag kun je de Snoopy / Zwarte Ruiter niet echt een dorpshuis noemen. Hoe zit het nu met het openstellen van de tuin voor de bewoners van Overslag? Vandaag is het hekken, behalve wanneer er iemand de Snoopy huurt, hermetisch gesloten. Kan dit overdag worden opengesteld? Dan kunnen de inwoners van Overslag ook van de mooie tuin genieten en kan de nieuw aangelegde petanquebaan ook gebruikt worden. ANTWOORD SCHEPEN VAN VLAENDER: In deze vraag haspelt de N-VA-fractie projectkost en subsidiebedrag dooreen. Tijdens de gemeenteraad van 24/04/2014, in antwoord op een vraag van de CD&V-fractie, werd duidelijk gesteld dat het maximum subsidiebedrag voor het project op dat ogenblik ,20 euro was. Met vzw Snoopy als partner heeft de gemeente op 28/08/2013 het buurthuisproject ingediend met een geraamde projectkost van euro. Einde 2013 werd door de dienst Landbouw & Platteland meegedeeld dat, bij gebrek aan middelen, de projectkost begrensd werd maar dat het Wachtebeekse project als eerste reserve was opgenomen ingeval er middelen vrijkwamen uit andere projecten. Uiteindelijk kon de projectkost toch worden opgetrokken tot ,65 euro, een bedrag dat werd besteed aan investeringen en werkingsmiddelen voor het buurthuis. Nadat de betalingsbewijzen van deze uitgaven (zie bijlage) door de provincie werden gecontroleerd en na een omstandige audit door de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap voor Landbouw en Visserij werd in 2014 en 2015 een totaal subsidiebedrag uitgekeerd van ,60 euro. Wat betreft de toegankelijkheid van de tuin zal het schepencollege met de leden van het wijkplatform verder overleggen wat haalbaar is om de tuinpoort op bepaalde dagen te openen en s avonds te sluiten. VRAAG RAADSLID IREEN DE PAUW :ROOIEN LAATSTE BOMEN OP VAN PUYVELDEPLEIN OVERSLAG. Tot onze verbazing lazen we in het CBS-besluit van 25 april jl. dat de laatste bomen op het Van Puyveldeplein worden verwijderd om daar nog een extra pleintje te voorzien. Aan de andere kant gebeurt er helemaal niets met het grote lelijke asfaltplein. We hebben hierover enkele vragen : Is het werkelijk nodig dit laatste stukje groen te vernietigen? Kan dit niet op het plein zelf worden geïntegreerd? Of eventueel in de tuin van de Snoopy? Is het de bedoeling dat de gerooide bomen worden heraangeplant? Kunnen die bomen eventueel worden aangeplant op het Van Puyveldeplein zelf? Klopt het dat naar dat pleintje ook een grenspaal wordt verhuisd? Indien ja, is het niet een beetje bizar een grenspaal te plaatsen waar geen grens is? Waarom die grenspaal niet in de heemkundige kring onderbrengen?

7 ANTWOORD SCHEPEN VAN VLAENDER: Het college heeft zijn akkoord gegeven om 4 van de 10 aanwezige boompjes op het betreffende pleintje te rooien. Eén van de 4 verwijderde schriele bomen was trouwens afgestorven en vormde een gevaar voor de gebruikers van het pleintje. Op het pleintje wordt door het wijkplatform nieuw groen aangeplant op basis van hun eigen ontwerp. Het comité wenst daar een ontmoetingsplek te realiseren en dit project wordt door het gemeentebestuur financieel gesteund via het subsidiebudget dat voor wijkwerking is gereserveerd. Voor een globale herinrichting van het Van Puyveldeplein is er in deze legislatuur geen budget beschikbaar. De aanwezige Oostenrijkse-Staatse grenspaal is op zijn huidige plaats in het ontwerp van het buurtpleintje opgenomen en krijgt, na uitvoering, zelfs een meer prominente plaats door het patroon van het ontwerp. VRAAG RAADSLID IREEN DE PAUW: OVERZICHT UITGEVOERDE EN GEPLANDE WERKEN JEUGDHUIS & KOSTPRIJS In de meest recente CBS-besluiten zien we opnieuw diverse werken (vb. elektriciteit, etc. ) goedgekeurd worden met betrekking tot het jeugdhuis/repetitielokaal die vaak meerdere duizenden euro s kosten. Dat was ook al het geval in de voorbije maanden en jaren. Op zich hebben we geen probleem met een degelijk jeugdhuis/repetitielokaal maar hebben wel vragen bij de aanpak van het project nl. het ontbreken van een globaal projectplan en projectbudget. Hierover hebben we volgende vragen: Welke werken werden hier de voorbije jaren allemaal uitgevoerd voor welke kostprijs? Zijn alle werken nu voltooid en betaald of mogen we ons nog aan extra werken en kosten verwachten? ANTWOORD SCHEPEN DE SMET: Het repetitielokaal is ondertussen afgewerkt en in dienst genomen. Hier is enkel een deurpomp bijkomend goedgekeurd buiten de voorziene werken, vorig jaar goedgekeurd. Aan het jeugdhuis is eindelijk begonnen aan de elektriciteitswerken. Na een keuring van Vinçotte bleek ongeveer 90% van de elektrische installatie niet in orde. Wegens het bijna op voorhand onmogelijk kunnen inschatten van de juiste kosten is er in 2 fasen gewerkt. De eerste fase is uitgevoerd (verdeelbord, voedingskabel, kabelgoten en kabels). In de 2e fase worden de bestaande verlichtingsarmaturen, bedieningen, stopcontacten en defecte noodverlichting vervangen. Aan architect Piot is opdracht gegeven voor het maken van bestekken en opvragen van offertes voor een nieuw plafond in de speelzaal, verlichting in speel- en fuifzaal en branddetectie in het jeugdhuis aan te sluiten op de aanwezige centrale van het repetitielokaal. In het verleden werd het dak van het jeugdhuis geïsoleerd en het sanitair vernieuwd.

8 BLOEMEN OP HET PERSIJNPLEIN PROJECT B(L)OEIEND OOST-VLAANDEREN Ter promotie van de sierteelt wordt er sedert deze week op het Persynplein een parklet opgesteld, het is een pop-up tuintje met éénjarige planten. Dit project wordt ondersteund door het Provinciaal Centrum voor Sierteelt. De gemeente engageert zich om gezamenlijk en in overleg te werken aan de toeristischerecreatieve uitbouw en de promotie van de sierteeltregio. Door samenwerking zowel een kwaliteitsvol recreatief aanbod ontwikkeld wordt voor de inwoners en voor toeristen/ recreanten als het sierteeltimago van de streek meer zichtbaar wordt. Er wordt eveneens gewerkt aan een breed draagvlak voor de sierteeltregio waarbij inwoners en ondernemingen aangemoedigd worden om Het project beoogt door samenwerking tussen publieke en private partners in sierteeltsector en toeristische sector zowel tijdelijke als permanente productontwikkeling en aanplantingen te realiseren, zodat het imago van de bloemenregio meer zichtbaar, tastbaar en beleefbaar wordt, voor inwoners en bezoekers. De verhoogde belevingswaarde van een bezoek aan de sierteeltregio om er een sierteeltbedrijf te bezoeken, er te fietsen, wandelen, eten, drinken, of te verblijven zal de streekidentiteit versterken. Een versterkte streekidentiteit voor de bloemenstreek komt ten goede aan de sierteeltsector en de toeristische sector. een rol op te nemen als ambassadeur voor de sierteeltstreek. Wachtebeke wil daarom optreden als partner van het project B(l)oeiend Oost-Vlaanderen. Lokale verenigingen en gemeentebesturen worde gestimuleerd om parklets/pop-up tuintjes met streekeigen perkplanten aan te leggen. Door het aanbrengen van naambordjes van het gebruikte plantenassortiment worden buurtbewoners met een eigen tuin nieuwsgierig gemaakt naar de eigenschappen van deze planten. En worden ook zij gestimuleerd tot aankoop en aanplant van éénjarigen in hun tuin en bloembakken, wat mede het straatbeeld kleurt. Op het Persynplein voor het Cultuurhuis Safarken zijn er nu een aantal bloembakken geplaatst, wat de omgeving een meerwaarde geeft.

9 EURO SUBSIDIES VOOR HULP AAN HET ZUIDEN ( WACHTEBEEKSE VERENIGINGEN ) HET NIEUWSBLAD De provincie Oost-Vlaanderen kende euro subsidie toe aan twee Wachtebeekse organisaties en wil zo het draagvlak voor internationale solidariteit verbreden voor wie een directe verbondenheid met het Zuiden heeft. De deputatie trekt euro uit voor Paadhai, zegt gedeputeerde Eddy Couckhuyt. Zij staan in voor een opvangplaats voor meisjes in India. Daarnaast voorzien we nog eens een som van euro voor de Senegalese Vrienden Wachtebeke, die een Peulschooltje ter plaatse ondersteunen. INSCHRIJVEN VOOR HET ZOMERHUIS OF WAT WE VORIG JAAR DE VOORMIDDAGOPVANG NOEMDE Vanaf dinsdag 31 mei om 9u kan je inschrijven voor Het Zomerhuis (of wat we vorig jaar de voormiddagopvang noemden) via het online inschrijvingssysteem. Inschrijven kan per dag. Het zomerhuis is open telkens van 8u tem 13u en dit op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Vanaf 13u kunnen de kinderen doorschuiven naar Speelabeke. Tijdens de openingsperiode van BKO Meykevertje is Het Zomerhuis toegankelijk voor kinderen van 7 tem 13 jaar. Tijdens de sluitingsperiode van BKO Meykevertje is Het Zomerhuis toegankelijk voor kinderen van 5 tem 13 jaar.

10 SCHOOLFEEST BASISCHOOL OVERSLAG JULLIE WAREN WEER GEWELDIG!

11 PRIJSUITREIKING SCHAAKCLUB WACHTEBEKE

12 SCHOOLFEEST SINT LAURENS PERSYNPLEIN JULLIE WAREN WEER GEWELDIG!

13 WACHTEBEEKSE SPELEN Op zondag 11 september 2016 staan de Wachtebeekse Spelen geprogrammeerd. Op die dag zullen de 5 wijken een sportieve strijd met elkaar aangaan. Ook de scholen zetten hun beste beentje voor in de Kids Cup. (website : De 5 wijken gaan een sportieve strijd met elkaar aan. Ook de scholen zetten hun beste beentje voor in de Kids Cup. Eerst een strijd tegen de tijd in 10 aparte proeven. Naargelang de opdracht zullen kracht, snelheid, tactiek en samenwerking meer of minder nodig zijn. Alle proeven krijgen een Wachtebeeks tintje. Enkele titels: de Vierschaar, WACHTE(n aan de) BEKE, de Melkerij, Smokkelen in Over-slag en Safarken. Na de 10 afzonderlijke proeven is er een gezamenlijke eindproef. Het nieuwe logo van de gemeente moet in elkaar gepuzzeld moet worden. Wil je zelf deelnemen? Zoek dan snel contact met je wijkcomité! De Wachtebeekse Spelen is een organisatie van v.z.w. Aktief in opdracht van het Gemeentebestuur van Wachtebeke. (website : WACHTEBEEKSE SPELEN: SCHRIJF JE IN! Halfweg april kregen de wijkverantwoordelijken meer tekst en uitleg over het spelverloop van de Wachtebeekse Spelen. Al vlug bleek dat de goesting om aan deze spelen deel te nemen gestadig groeit. Wijk Warande kreeg zelfs al een beetje de favorietenrol toegeschoven. Ondertussen kun je de speluitleg van de spelen op de website reeds terugvinden. Wil je aan de Wachtebeekse spelen deelnemen, neem dan contact op met jouw wijkverantwoordelijke(n). Wacht niet te lang, want de deelnemerslijsten moeten ten laatste op 1 juli ingediend worden! Je kan die het best bereiken via: Voor Wijk Langelede Sluize: wijkplatform.langeledesluize@wachtebeke.be Voor Wijk Dorp Centrum: wijkplatform.dorpcentrum@wachtebeke.be Voor Wijk Overslag: wijkplatform.overslag@wachtebeke.be Voor Wijk Kalve Ramonshoek: wijkplatform.kalveramonshoek@wachtebeke.be Voor Wijk Warande: wijkplatform.warande@wachtebeke.be Vergeet ook de facebookpagina wachtebeeksespelen/ niet te LIKEN. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwigheden

14 25 JAAR TURFMEERSEN DÉJEUNER SUR L HERBE ZONDAG 12 JUNI 2016 Meer info: op MIDZOMERNACHT IN HET HEIDEBOS ZATERDAG 18 JUNI 2016 Als je denkt dat er bij het vallen van de duisternis, en nadien, niets te beleven valt in dit natuurgebied overtuig dan uzelf van het tegendeel met deze gratis geleide sfeervolle avondwandeling doorheen het Heidebos. De ervaren conservators gidsen deze wandeling. Na de wandeling zal nachtvlinderwerkgroep Waasland de weelde aan nachtvlinders in de kijker plaatsen. Ondertussen kan er traditioneel nagekeuveld worden in de boshut aan de open haard over de opgedane ervaringen en waarnemingen. Gezelligheid troef met frisdrank, Gageleer(biostreekbier van Natuurpunt) en koffie. Het Heidebos is een Natuurgebied van Natuurpunt met een oppervlakte van 300 hectare dat zowel op grondgebied Wachtebeke als Moerbeke-Waas ligt. Wegwijzers op de baan(kalve, Peene, Wachtebekesteenweg) tussen beide gemeenten tonen de weg. Afspraak: om 21u30 op parking 2 van het Heidebos. Meer info: Daniél Acke tel: 09/ danielheidebos@skynet.be Gert Du Cheyne, 09/ gert.du.cheyne@telenet. T VRIJE WACHTEBEEKSE TEKEN- EN SCHILDERSATELIER STELT TEN TOON IN HET GEMEENTEHUIS PERIODE 23 MEI > 2 AUGUSTUS In de gangen op de benedenverdieping stellen enkele leden van t Wachtebeekse vrije teken- en schilderatelier (uit het gemeenschapscentrum) enkele werken tentoon. Je kan er werk aantreffen van Nina Swartelé, Eddy Cammu en Marc Polfliet. Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het gemeentehuis

15 FIETSZOEKTOCHT VAN NATUURPUNT MOERVAART-ZUIDLEDE. JULI, AUGUSTUS EN SEPTEMBER 2016 Naar jaarlijkse gewoonte, en dit voor de zeventiende maal, richt Natuurpunt Moervaart Zuidlede een gezellige fietszoektocht in die individueel en op eigen ritme kan gereden worden op een moment dat dit het best past voor jong en minder jong, onder familie of vrienden, en waar bovendien ook nog prachtige prijzen mee te winnen zijn. Je kan op een plezante manier met het hele gezin op zoek gaan naar 20 antwoorden en 10 foto s. Dit jaar brengt de fietstocht ons in Zeeuws-Vlaanderen, we rijden namelijk langs de Spaanse fortenroute. U kan kennis maken met de restanten van de Spaanse forten St.-Jan, St.-Markus, St.-Geleyn, St.-Joseph, St.-Jacob, St.-Livinus en St.-Nicolaas. U duikt enkele eeuwen terug in de tijd, tot de periode rond 1634 toen de Spanjaarden hier de baas waren. Wat blijft er nog over van die talrijke Spaanse forten? Ook benieuwd? De startplaats is het plein voor de kerk van Overslag Wachtebeke en na een tocht van ongeveer 29 km kom je er terug toe. Het is een prachtige streek en je zal na het uitrijden van de fietstocht een heel stuk slimmer geworden zijn. Onder de leuze van combineer zelf de factoren vrije tijd, mooi weer, zin om te fietsen, ontdekken van onbekende fietspaden, antwoorden zoeken en een prijs winnen, ben je zo vertrokken. Het traject zelf is zeer landelijk en er wordt rekening gehouden met fietsvriendelijke wegen want de veiligheid van de fietser primeert hier. De formulieren (in dossiervorm) zijn op een 20 tal verkooppunten in de gemeenten Wachtebeke, Moerbeke-Waas, Lochristi, Eksaarde en Sint-Kruis-Winkel te verkrijgen aan 5 euro het stuk. Je herkent deze verkooppunten aan de speciaal voor deze fietszoektocht ontworpen affiche. Op het ongeveer zes blz. dikke formulier vindt men alle gegevens over de tocht en de prijsuitreiking. Deze sterk gewaardeerde fietszoektocht loopt in de maanden juli, augustus en september. Een gouden raad: begin er op tijd aan. PRIJS: Per formulier 5. Leden van Natuurpunt kunnen op de avond van de prijsuitreiking (Vrijdag 21 oktober 2016) 1 terug krijgen. Deze zal doorgaan in het Woon- en Zorgcentrum Sint-Vincentius in Zaffelare. MEER INFO: Stuur een naar: vanackernorbert@gmail.com of kijk op de website en daar vind je al de verkoopadressen. Verkooppunten in Wachtebeke: Bakkerij Veerle en Bart, Dorp 57 Bakkerij Mariman, Dorp 56 Slagerij Geert, Smishoek 1 Noi Quattro, dagbladhandel, Smishoek 3 Gert Du Cheyne, Achterhoek 3 Familie Buyse, Kerkstraat 56 Frituur De Grenspost, Overslag t Safarken, dagbladhandel, Dorp 72 Bakkerij t Kramiekje, Stationsstraat 65

16 DAGUITSTAP - NAAR HET WONDERMOOIE PROVINCIESTADJE VEURNE MAANDAG 27 JUNI 2016 Veurne is een stadje in West-Vlaanderen. Het is een typische provinciestad en een regionaal centrum voor de Westkust en Westhoek, samen met steden Ieper, Poperinge en Diksmuide. Veurne heeft heel wat te bieden. Wij maakten een keuze: bezichtigen van de stad, bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling van Marie Curie. Na het middagmaal rijden we naar het Kasteel Beauvoorde, een van de best bewaarde geheimen in de Westhoek. Het kasteel is gelegen in het dorpje Wulveringem nabij Veurne en ontstond wellicht in de 12de eeuw. De laatste kasteeleigenaar, Arthur Merghelynck, kwam er op een blauwe maandag met zijn koets langs en was meteen betoverd. Meer dan honderd jaar later heeft het kasteel nog steeds een unieke uitstraling. Je wordt er ondergedompeld in een nostalgische sfeer, een oase van stilte en schoonheid. Het Frans-Engelse landschapspark maakt het plaatje compleet. We bezoeken het Warandehof in Gijverinkhove met focus op de rabarberteelt en een degustatie van rabarberproducten. Rabarber is een plant die vanouds bekend is in onze streken en nu weer aan belangstelling wint. Op het Warandehof is rabarber een ware specialisatie. We besteden aandacht aan de verschillende variëteiten, de opkweek van het plantgoed, het teeltverloop, de oogst... Naast het teelttechnische bedrijfsgebeuren rond de rabarberteelt krijgt u een idee van het bijzonder karakter van deze plant en van de brede waaier van gebruiksmogelijkheden van rabarber in de keuken. van de dag: u. Vertrek in Peene u. Vertrek aan de Smatch u. Koffie en boterkoek in een Veurns koffiehuis u. Geleid bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling van Marie Curie en een Marie Curie stadswandeling u. Middagmaal in een Veurns restaurant: Soep, kalkoenborst, champignons en kroketten, roomijs u. Geleid bezoek aan het kasteel Beauvoorde u. Koffie en rabarbergebak en daarna een geleid bezoek aan het gevarieerd groentebedrijf het Warandehof in Gijverinkhove u. Avondmaal: boerenboterham met augurkjes, uitjes, mosterd met het typische Veurns potjesvlees De deelnameprijs bedraagt 62. Je echtgenoot, vriend of vriendin verwelkomen wij graag! Inschrijven bij je wijkverantwoordelijke tot 27 april nadien bij Monique Meirsman of monique.meirsman@gmail.com Storten op BE BIC: KREDBEBB van KVLV-Wachtebeke De inschrijving is pas geldig na betaling.

17 ECHT IEDEREEN MEE OP KAMP MET DE KSA HET NIEUWSBLAD KOEN VAN WAESBERGHE De leiding is helemaal klaar voor het jongenskamp in Riemst Foto: Wachtebeke - KSA Sint-Hubertus uit Wachtebeke trekt deze zomer op kamp en nodigt ook niet-leden mee om mee naar Riemst te trekken voor een tiental dagen vol activiteiten. Een kamp vol avonturen, historische momenten en top-entertainment, klinkt het. Zoals elke jeugdvereniging trekken ook de jongens van KSA Sint-Hubertus uit Wachtebeke er deze zomer op uit. Van 10 tot en met 19 juli trekt de jeugdbeweging naar Riemst. Maar bij Sint-Hubertus kiezen ze ervoor om ook niet-ksa-jongens te betrekken bij de activiteiten. Lid of niet, elke jongen mag mee. Iedereen heeft het recht om op een fantastisch kamp te kunnen gaan, of je nu lid bent van de KSA of niet, zegt bondsleider Michiel Van Eetvelde, daarom willen wij zoveel mogelijk geïnteresseerde jongens, die een tiendaags kamp wel zien zitten, meenemen op kamp. Het jaarlijkse kamp gaat voor de oudste groepen (knapen, jonghernieuwers en hernieuwers) door van 10 tot en met 19 juli in Riemst. Het jongknapenkamp start op 13 juli, het Leeuwkeskamp op 16 juli. Geïnteresseerden vinden alle informatie via of kunnen een mailtje sturen naar michiel@ksawachtebeke.be.

18 W EET PROJECT WOENSDAG 8 JUNI IN ZWALUWNEST TE 12U15 Op 8 juni is het de tiende maal dat W eet in Zwaluwnest organiseert de maaltijd gekoppeld aan activiteiten: het is een ontmoetingsplek voor mensen uit Wachtebeke op woensdagmiddag, in school t Zwaluwnest We willen een ontmoetingsplek scheppen, waar mensen door, voor en met elkaar dingen kunnen ondernemen. Zo kan er mogelijkheid zijn tot sport, spel, muziek, Daarnaast is er de mogelijkheid zijn om samen te eten, waarbij kinderen tot en met 12 jaar voor 1 euro een maaltijd kunnen krijgen, indien ze begeleid worden door een volwassen familielid. Door het uitwerken van toffe activiteiten en het nuttigen van een lekkere maaltijd willen we op een leuke manier een gezonde levenswijze stimuleren. Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger mee te helpen in dit project, iets willen betekenen in hun eigen buurt, graag in contact komen met dorpsgenoten mogen uiteraard steeds contact met ons opnemen! Dan zoeken we samen uit op welke manier je je steentje kan bijdragen: uitwerken van een activiteit, helpen met de maaltijden, vervoeren van het eten, Er is voor elk wat wils. Contact en info: OCMW Wachtebeke aan-z, Ben Apers: b.apers@aan-z.eu / of Drieke Henau: d.henau@aan-z.eu Geniet ook in juni op woensdagmiddag van een heerlijke maaltijd en een toffe activiteit! WATERSPEELDAGEN IN PUYENBROECK ERG SUCCESRIJK HET NIEUWSBLAD EMIEL TACK De waterspeeldagen in Puyenbroeck van afgelopen weekend waren een succes. Meer dan zwemmers genoten van de extra attracties in het zwembad

19 ACTIVITEITENKALENDER WACHTEBEKE zaterdag 11 juni van 9 tot 12u uur, gemeente+rode Kruis: gratis opleiding AED in cultuurhuis Safarken voor alle inwoners zaterdag 18 juni bibliotheek: vanaf 20u randanimatie op het Persynplein, te 22u30 gratis openluchtfilm YOUTH zondag 26 juni : Rozenhof: Gezinsfietstocht met openlucht BBQ, vertrek café Rozenhof, Dorp 80, te 14u start, inschirjven tot 21 juni maandag 27 juni 2016: KVLV: DAGUITSTAP Naar het wondermooie provinciestadje Veurne woensdag 29 juni Domein Puyenbroeck: POPEILAND van 12:00 tot 20:00 Puyenbroeck donderdag 30 juni ; gemeenteraad te 19u30 in cultuurhuis Safarken dinsdag 5 juli: ocmw raad te 19u in vergaderzaal oud rusthuis 21 juli : gemeentelijk Feestcomité :vlottentocht op Moervaart zaterdag 30 juli Overslagse Feesten: voor de 25ste keer recreatief minivoetbaltornooi POPEILAND WOENSDAG 29/06/16 VAN 12:00 TOT 20:00 PUYENBROECK kinderfestival Popeiland. Naast de optredens van veel gekende bands, zijn er ook tal van randactiviteiten die zorgen voor een onvergetelijke namiddag. Deze activiteit is voor alle kinderen van het 4e, 5e en 6e leerjaar. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. WAAR : Provinciaal Domein Puyenbroeck INFO : WE SPELEN EEN SPEL VANAVOND VRIJDAG 10 JUNI ORGANISEERT GEZINSBOND WAW, ELKE 2DE VRIJDAG VAN DE MAAND, EEN HEUSE SPELLEN-AVOND Wij bieden een geschikte locatie in buurthuis Snoopy, Schoolstraat, en jullie brengen de spelletjes mee die jullie willen spelen.. Vanaf 19u in buurthuis Snoopy, Schoolstraat.

20 RODE KRUISAFDELING MOERBEKE-WACHTEBEKE - HARTVEILIG ZATERDAG 11 JUNI VAN 9 TOT 12U De gemeente Wachtebeke heeft onlangs het contract HARTVEILIG met Rode Kruis Vlaanderen verlengd voor 2 jaar. Er worden door de gemeente ook opleidingen voorzien die gegeven zullen worden door het Rode Kruis. Opleidingen die gericht zijn naar alle inwoners. Inschrijven bij communicatieambtenaar: Rene De Pauw ; rene.depauw@wachtebeke.be Deze opleiding is reanimeren en Defibrilleren Opleiding voor inwoners Wachtebeke op zaterdag 11 juni van 9 tot 12u in cultuurhuis Safarken. Verenigingen die een AED-opleiding wensen voor hun leden kunnen contact opnemen met: voorzitter@moerbeke-wachtebeke.rodekruis.be De gemeente Wachtebeke heeft ondertussen 2 AED-toestellen geplaatst: In de inkomhal van het oude rusthuis, Godshuisstraat 13 Aan de lagere school te Overslag, Overslag 1. LOOPWEDSTRIJD OVERSLAGSE FEESTEN

21 VRIJWILLIGER WORDEN BIJ HET RODE KRUIS? Doordat de geleverde diensten door de Rode Kruisafdeling Moerbeke-Wachtebeke steeds maar uitbreiden, zowel wat hulpdiensten, ziekenwagen, sociale hulpverlening, e.a. betreft, zijn wij steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarom ook deze oproep. Bent u sociaal voelend, wilt u zich inzetten voor de medemens, neem dan contact met ons op. Jong of minder jong, gediplomeerd of niet, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Ook verpleegkundigen of verzorgenden vinden hun plaats bij ons. Het is voldoende dat u zich slechts enkele uren per maand inzet voor het Rode Kruis. Er zijn op dit moment volgende vacatures in onze afdeling: Hulpdienst: Vorming: Verantwoordelijke Hulpdienst Vrijwilligers Hulpdienst Ambulanciers Ziekenwagen Ongevallensimulant Bloedgeven: Helper bloedafnames (Moerbeke) Communicatie en werving: Verantwoordelijke Communicatie en Werving Sociale Hulpverlening: Vrijwilliger Sociale Hulpverlening Consulent Uitleendienst Moerbeke Consulent Uitleendienst Wachtebeke Bekijk even of misschien één van deze functies jouw interesse kan opwekken. Steeds vrijblijvend informatie te verkrijgen. Voor meer info over deze functies: Johan Remorie, voorzitter, 0495/ voorzitter@moerbeke-wachtebeke.rodekruis.be WIE IS ER VERANTWOORDELIJK IN MIJN WIJK? Je kan nog steeds toetreden tot het wijkplatform Dorp, geef een seintje aan coördinator Peter Van Bambost, Petervanbambost@telenet.be Voor info over het: WIJKPLATFORM LANGELEDE SLUIZE : coördinator Eric Vermeere vvia eric.vermeere@skynet.be WIJKPLATFORM OVERSLAG : coördinator Hilaire De Craecker via hilaire.decraecker@telenet.be WIJKPLATFORM STATIONSSTRAAT-KALVE-AXELSVAARDEKEN : coördinator Guy Bral via Guyken2@telenet.be Voor info over het WIJKPLATFORM WARANDE: kan je terecht bij Petra Bauwens via mail Bauwens.petra@telenet.be

22 OPENLUCHTFILM : YOUTH OP 18 JUNI 2016

23 OVERSLAGSE FEESTEN

24 GEZINSFIETSTOCHT MET OPENLUCHT BBQ VERTREK café Rozenhof, Dorp 80, te 14u start, inschrijven tot 21 juni KOSTPRIJS : volwassenen 17 - kinderen 10 Inclusief BBQ ( 3 soorten vlees) + drankje Gratis Bloso verzekering INSCHRIJVEN tot 21 juni. MOOIE UITBREIDING IN HET DAGVERZORGINGSCENTRUM DE BRUG Sinds kort beschikt WZC Moervaartheem over een liftbus. Door middel van deze mooie investering kunnen bewoners van het woonzorgcentrum en daggasten van het dagverzorgingscentrum die moeilijk te been zijn of rolstoelgebonden, heel eenvoudig vervoerd worden. Dankzij de makkelijk te bedienen lift achteraan het busje kunnen rolstoelgebruikers op een comfortabele en veilige manier in de bus geplaatst worden. Niet alleen biedt deze aankoop de mogelijkheid om rolstoelgebruikers van het DVC De Brug op een kwaliteitsvolle manier te vervoeren van en naar huis, dit maakt ook uitstappen buitenshuis voor rolstoelgebonden mensen beter haalbaar. De liftbus werd op donderdag 19/5/2016 feestelijk ingezegend door pastoor Johan Laureyns. Nu op weg naar vele mooie, veilige ritten!

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 15 JUNI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 15 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD Foto s : Frans Dhoore Wachtebeke - Was weer geweldig 1 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 STEUN ONZE RODE DUIVELS...3 STICKERS STICKERS! ROND EN DOORZICHTIG....3 VOLGEND SCHOOLJAAR

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 1 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 1 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD WACHTEBEKE IN BEELD INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM: JULIEN SANDERS & MARIA VAN ACKER...3 FIETS NAAR DE WINKEL ACTIE...3 ZITDAGEN VOOR HET INVULLEN VAN DE AANGIFTE PERSONENBELASTING...4

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 25 MEI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 25 MEI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD WACHTEBEKE IN BEELD INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 BIN WACHTEBEKE VIERT 1 JARIG BESTAAN...3 FIETS NAAR DE WINKEL ACTIE...3 DE GEMEENTE WACHTEBEKE GAAT OVER TOT DE TEWERKSTELLING...4 ZITDAGEN

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 22 JUNI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 22 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD Foto s : Frans Dhoore Wachtebeke - Was weer geweldig 1 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 STEUN ONZE RODE DUIVELS...3 STICKERS STICKERS! ROND EN DOORZICHTIG....3 OVERSLAG KRIJGT

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 27 JULI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 27 JULI 2016 DE SLUIZE KERMIS - TERUGBLIK foto s Paul Dhoore Wachtebeke - Was weer geweldig 1 INHOUD NIEUWSBRIEF DE SLUIZE KERMIS - TERUGBLIK...1 VLOTTENTOCHT 21 JULI - TERUGBLIK...3 DATA VAN HINDER OP DE OPENBARE

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 12 JULI 2017 NR 221. Wachtebeke - Leeft 1

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 12 JULI 2017 NR 221. Wachtebeke - Leeft 1 NR 221 Wachtebeke - Leeft 1 INHOUD NIEUWSBRIEF GROTE OPKOMST VOOR INFOVERGADERING VAN GOUVERNEUR OVER MOERVAARTVALLEI...3 GEEN BIJKOMENDE ZEBRAPADEN IN VERNIEUWDE DORPSKERN...4 ENKELE DATA VAN HINDER OP

Nadere informatie

PZ Regio Puyenbroeck Wijkteam Wachtebeke

PZ Regio Puyenbroeck Wijkteam Wachtebeke PZ5416 - Regio Puyenbroeck Wijkteam Wachtebeke Geert DE GRIEZE Wijkcoach Moerbeke/Wachtebeke +32/498885221 Dokter Jules Persynplein 3 9185 WACHTEBEKE Tel. : 09/345.01.08 Fax : 09/342.86.94 VOOR HET VERKEER

Nadere informatie

VERSLAG VERKEERSCOMMISSIE op maandag 22 juni 2015 (19u30) in het Cultuurhuis (Krekenlandgalerij)

VERSLAG VERKEERSCOMMISSIE op maandag 22 juni 2015 (19u30) in het Cultuurhuis (Krekenlandgalerij) GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Arrondissement GENT Tel. : 09/ 345.01.35 VERSLAG VERKEERSCOMMISSIE op maandag 22 juni 2015 (19u30) in het Cultuurhuis (Krekenlandgalerij)

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 5 JULI 2017 NR 220. Wachtebeke - Leeft 1

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 5 JULI 2017 NR 220. Wachtebeke - Leeft 1 NR 220 Wachtebeke - Leeft 1 INHOUD NIEUWSBRIEF INFOAVOND OVER MOERVAARTVALLEI...3 WIJK OPENT EIGEN SPEELPLEINTJE...4 JOHAN LAUREYNS HALVE EEUW PASTOOR...6 BEPERKTE DOORGANG OP DE TREKWEG LANGS DE MOERVAART

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt.

De Kar wil ook beleidsbeïnvloedend werken vanuit de noden en signalen die zij bij mensen opvangt. De Kar Folder Wat is De Kar? Soms kan je leven plotseling veranderen door een tegenslag (ziekte, werkloosheid, scheiding, een overlijden binnen je gezin...) en word je verplicht om met weinig geld rond

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren

Vlaamse actieve senioren Vlaamse actieve senioren Afdeling Lokeren Nieuwsbrief nr 7 Mei 2016. Beste Vl@s vrienden, Begin mei en eindelijk is de lente in het land. Tijd om weer een aantal leuke en interessante uitstappen te plannen

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners

Vrije tijd Boekje. September Oktober. Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners Vrije tijd Boekje Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! September Oktober 2018 Alderande Bewoners Tips om in het weekend, alleen of met vrienden te doen Schrijf je vlug in bij dit teken.

Nadere informatie

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1

Vrijetijdskrant WVA. September k w a l i t i j d. Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P Afgiftekantoor: Ieper 1 Vrijetijdskrant WVA September 2016 k w a l i t i j d Maandelijks tijdschrift - jaargang 17 nr. 7 - P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De Vrijetijdskrant is een maandelijkse uitgave van Westhoek Vrijetijd

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Goed gevoel activiteit

Goed gevoel activiteit OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM januari februari maart 2015 Vergeven en vergeten de last van vorig jaar, geen voornemen is beter dan vrede met elkaar We wensen alle bewoners een

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 14 SEPTEMBER 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 14 SEPTEMBER 2016 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE KENDE FANTASTISCHE WACHTEBEEKSE SPELEN...2 OVERSLAG WINT DE WACHTEBEEKSE SPELEN...2 TIJDELIJKE SLUITING KERKHOF MOLENHOEK...6 KERKHOF BEPERKT TOEGANKELIJK...6 DIENSTVERLENING

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 14 JUNI 2017 NR 217. Wachtebeke - Leeft 1

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 14 JUNI 2017 NR 217. Wachtebeke - Leeft 1 NR 217 Wachtebeke - Leeft 1 INHOUD NIEUWSBRIEF RESPECTEER DE SNELHEID IN HET DORP...3 HET NIEUWE DORP :...3 NIEUWE INWONERS ONTVANGEN...4 FIETSPAD VERLENGD AAN STENENBRUG...4 VOORBEREIDING HERAANLEG RAMONSHOEK

Nadere informatie

Vrije tijd Boek Mei Juni Alderande Bewoners

Vrije tijd Boek Mei Juni Alderande Bewoners Vrije tijd Boek Mei Juni Alderande Bewoners Vergeet je niet in te schrijven bij deze icoon. Later krijg je dan nog een bevestiging of je mee kan of niet. Met Busje worden onkosten later verrekend met factuur.

Nadere informatie

WEGENIS kruispunt Ramonshoek Axelsvaardeken - Stationsstraat. Infovergadering 13 februari 2018

WEGENIS kruispunt Ramonshoek Axelsvaardeken - Stationsstraat. Infovergadering 13 februari 2018 WEGENIS kruispunt Ramonshoek Axelsvaardeken - Stationsstraat Infovergadering 13 februari 2018 Waarom deze bewonersvergadering? Verkeerscommissie en gemeenteraad Communicatie met bewoners Zijn we goed bezig?

Nadere informatie

Aanbod Zomervakantie 2015

Aanbod Zomervakantie 2015 Aanbod Zomervakantie 2015 Beste ouders, Met enige trots stellen wij u graag deze gloednieuwe zomervakantiebrochure van Wachtebeke voor. Deze brochure richt zich naar ouders van schoolgaande kinderen van

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 20 JULI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 20 JULI 2016 INHOUD NIEUWSBRIEF FIETSSUGGESTIESTROKEN VERNIEUWD...2 21 JULI VLOTTENTOCHT AANPASSINGEN DE LIJN...2 WERKSTUDENT VAN GEMEENTE GAAT ROND OP GEMEENTE VOOR GABARIETPLAN...3 DIENSTVERLENING WOONWIJZER IN VAKANTIEPERIODE...3

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

Energiek Mechelen 16 oktober

Energiek Mechelen 16 oktober Energiek Mechelen 16 oktober Noteer met stip in je agenda " ENERGIEK MECHELEN" op zondag 16 oktober. Volg alle info in "De Bond" of op de website www.gezinsbond.be maar bestel je toegangsticket via de

Nadere informatie

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas

Gildeleven. Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Maandelijks tijdschrift van de Landelijke Bewegingen Sint-Gillis-Waas Gildeleven Jaargang 61 september 2017 - nr. 7 Verantw. : Chris Van Landeghem Bosstraat 35 9170 Sint-Gillis-Waas Erkenningnummer: P209136

Nadere informatie

Zomeruitstappen WVA vzw Rijselstraat Ieper tel: mail:

Zomeruitstappen WVA vzw Rijselstraat Ieper tel: mail: Zomeruitstappen 2016 WVA vzw Rijselstraat 98 8900 Ieper tel: 057 21 55 35 mail: info@wvavzw.be 1 Inhoud Kaft....1 Inhoud...2 Algemene informatie.3 Dinsdag 19 juli: Planckendael...... 4 Dinsdag 26 juli:

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 18 MEI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 18 MEI 2016 INHOUD NIEUWSBRIEF DE REGENBOOGVLAG HANGT UIT...3 FIETS NAAR DE WINKEL ACTIE...3 DE GEMEENTE WACHTEBEKE GAAT OVER TOT DE TEWERKSTELLING...4 ZITDAGEN VOOR HET INVULLEN VAN DE AANGIFTE PERSONENBELASTING...4

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. December 2014

Uitvliegerskrant. December 2014 De Uitvliegerskrant December 2014 Maandelijks tijdschrift - jaargang 15, nr. 10 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 20632A infoavond juni 2015 3 + folder contactpersoon tel. e-mail Rik Spanhove 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Sint-Kruis-Winkel:

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 26 JULI 2017 NR 223. Wachtebeke - Leeft 1

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 26 JULI 2017 NR 223. Wachtebeke - Leeft 1 NR 223 Wachtebeke - Leeft 1 INHOUD NIEUWSBRIEF 21 JULI NATIONALE FEESTDAG IN WACHTEBEKE...3 SLUTINGSDAGEN GEMEENTEHUIS...4 DIENSTVERLENING WOONWIJZER IN ZOMERPERIODE...4 GOUDEN HUWELIJKSVERJAARDAG...4

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beste vrijwilligers, leden en sympathisanten

Nieuwsbrief Beste vrijwilligers, leden en sympathisanten Beste vrijwilligers, leden en sympathisanten De zomer is dan wel voorbij, wij blijven op volle snelheid er tegenaan gaan. In deze nieuwsbrief brengen we jullie het afdelingsverhaal van de afgelopen twee

Nadere informatie

Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? (verder doorklikken naar dienstencentrum Sprankel! )

Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie?  (verder doorklikken naar dienstencentrum Sprankel! ) Contact Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Lokaal dienstencentrum Sprankel! Nieuwstraat 13 2290 Vorselaar 014/50 71 87 ilse.stessens@vorselaar.be Website www.vorselaar.be (verder doorklikken

Nadere informatie

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang.

- 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. Jaargang 28 nr. 4 mei 2006 - 2 - REDACTIONEEL Denk erom, de 28ste Vredewijkfeesten - 15 en 16 september komen eraan! De voorbereidingen zijn al volop aan de gang. En wees gerust: Had je op vorige editie

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 29 JUNI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 29 JUNI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD Foto s : Marc Suy Wachtebeke - Was weer geweldig 1 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 STEUN ONZE RODE DUIVELS...3 GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM VAN DANIEL DE WAELE EN RITA SMET...3

Nadere informatie

KSA GERAARDSBERGEN OUD-HERNIEUWERS

KSA GERAARDSBERGEN OUD-HERNIEUWERS KSA GERAARDSBERGEN OUD-HERNIEUWERS van 9 t.e.m. 11 november 2013 in Chevetogne Volg ons ook op www.ksageraardsbergen.be Beste oud-hernieuwers, Hoewel we mogen rekenen op een mooie nazomer, kunnen we er

Nadere informatie

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19

Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Met SNT naar de fotogenieke stad VALENCIA Za 01/06/19 Di 04/06/19 Beleef de veelzijdigheid van Valencia op mensenmaat! Bewonder de moderne architectuur in de Stad van Kunst en Wetenschappen. Ontdek het

Nadere informatie

Sportkampen 2015. I.s.m. Ideekids en ISBvzw

Sportkampen 2015. I.s.m. Ideekids en ISBvzw I.s.m. Ideekids en ISBvzw Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Krokusvakantie 3 Paasvakantie 4 Zomer 1 4 Zomer 2 5 Praktische informatie 6 Inschrijvingen 6 Prijzen 6 Uren 6 Locatie 7 Wat breng je mee 7 Inbegrepen

Nadere informatie

Vakantie-aanbod Zomer 2016

Vakantie-aanbod Zomer 2016 Vakantie-aanbod Zomer 2016 Voor kinderen VANAF 4 jaar! (uitgezonderd kleutersportkamp) TEENS @ Kluisbergen (voor tieners van 10 15 jaar) Beste mama s en papa s, zonen en dochters! Zijn jullie op zoek naar

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Reis door Europa In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grote activiteiten.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

omloop kluisbergen op 27 & 28 mei wandelt iedereen!

omloop kluisbergen  op 27 & 28 mei wandelt iedereen! omloop kluisbergen op 27 & 28 mei wandelt iedereen! www.wandelen.be Wandel mee en win deze te gekke Eddy Merckx kinderkoersfiets, geschonken door Fietsen JOWAN Dé Wandelklassieker van de Vlaamse Ardennen!

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015

ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter. Juli augustus september 2015 ACTIVITEITENKALENDER LDC Pallieter Juli 2015 Openingsuren LDC Pallieter De ontmoetingsruimte is elke dag open van 9.00u. tot 17.30u De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u Dienstverlening

Nadere informatie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie

SPORT ACTIEF. De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie SPORT ACTIEF NAJAAR 2015 De hele week lang Voor alle leeftijden Voor iedereen toegankelijk Plezier gegarandeerd Houd je in beweging Verzorgt je conditie Sporten met Sport Actief onder begeleiding van bekwame

Nadere informatie

Uitvliegerskrant. april 2015

Uitvliegerskrant. april 2015 De Uitvliegerskrant april 2015 Maandelijks tijdschrift - jaargang 16, nr. 4 Verschijnt niet in juli en augustus Verantwoordelijke uitgever: Kathleen Bevernage P708031 Afgiftekantoor: Ieper 1 Colofon De

Nadere informatie

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK

AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK AGENDA LOKAAL DIENSTENCENTRUM AKSENT SCHAARBEEK Maart - April 2019 NL Openingsuren Maandag 12h00u 17h00u Dinsdag 09h00u 17h00u Woensdag 12h00u 17h00u Donderdag 09h00u 17h00u Vrijdag 09h00u 17h00u Zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wimilingen mei-juni 2019

Nieuwsbrief De Wimilingen mei-juni 2019 Nieuwsbrief De Wimilingen mei-juni 2019 Lokaal dienstencentrum De Wimilingen Kruizemunt 15, 2160 Wommelgem Contactgegevens voor info/ inschrijvingen: Marleen Dobbels tel: 03 355 18 14 marleen.dobbels@emmaus.be

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie

Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest.

Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest. Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter meest. Juli: Lander Laura D Amber Lynn Daan Berre Neil Sien Augustus:

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 13 JULI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 13 JULI 2016 INHOUD NIEUWSBRIEF GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM - GILBERT DE WAELE & LUTGARD BONNE...2 GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM- VAN HAMERLINCK & DROESBEKE...2 GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM - ANDRE VUYLSTEKE & LUT EVERAERT...3

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland. Oktober 2018 Activiteiten Schouwen Duiveland Oktober 2018 2 Programma Wanneer Wat Bijzonderheden Kosten Dinsdag 2 oktober Eethuis Inloop Groentesoep, Kipschnitzel met chiliboontjes, gemengde salade en gebakken krieltjes

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012

ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 ACTIVITEITENKALENDER OKTOBER 2012 DATUM ACTIVITEITEN TER WEZEL ACTIVITEITEN WIJKHUIS Maandag 1 oktober 13u00: Vrij kaartmoment Dinsdag 2 oktober Woensdag 3 oktober Donderdag 4 oktober Vrijdag 5 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

ALGEMENE INFO. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juli 2015 organiseert K.F.C. Vrasene de 15de editie van haar traditionele voetbal/sportkamp.

ALGEMENE INFO. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juli 2015 organiseert K.F.C. Vrasene de 15de editie van haar traditionele voetbal/sportkamp. ALGEMENE INFO Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juli 2015 organiseert K.F.C. Vrasene de 15de editie van haar traditionele voetbal/sportkamp. We kozen opnieuw voor de schitterende accommodatie van BLOSO

Nadere informatie

Sportkampen I.s.m. Tsjaka kampen vzw, Sportwerk Vlaanderen en ISBvzw

Sportkampen I.s.m. Tsjaka kampen vzw, Sportwerk Vlaanderen en ISBvzw I.s.m. Tsjaka kampen vzw, Sportwerk Vlaanderen en ISBvzw Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Krokusvakantie 3 Paasvakantie 4 Zomer 1 4 Zomer 2 5 Praktische informatie 6 Inschrijvingen 6 Prijzen 6 Uren 6 Locatie

Nadere informatie

Jaargang 28, nummer 3

Jaargang 28, nummer 3 Jaargang 28, nummer 3 Gosa Sinaai GAAIBOLLEN 18 augustus Op vrijdag 18 augustus 2017 om 14 uur gaaibolling op de terreinen van de Sinaai Girls in het Wijnveld. Inschrijven vanaf 13.30u. Inleg 2,00 per

Nadere informatie

SPORTPARK DE BERGEN WACHTEBEKE

SPORTPARK DE BERGEN WACHTEBEKE SPORTPARK DE BERGEN WACHTEBEKE 18.09.2017 MASTERPLAN SITUERING 2 Opzet RUP = uitbreiding sportsite i.f.v. lokale sportverenigingen Lokale voetbalvereniging SK Wachtebeke Lokale ruitervereniging LRV Wachtebeke

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE

KERMIS EN JAARMARKT BELSELE KERMIS EN JAARMARKT BELSELE PROGRAMMA november 2013 Beste Belselenaar, Beste lezer, Elf november, 11.11.11 en de winterjaarmarkt, drie begrippen in Belsele, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elf november

Nadere informatie

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Tiptopper Editie. Oktober-november

Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem. Tiptopper Editie. Oktober-november Onafhankelijk tijdschrift van KSA Vikingers Bissegem Tiptopper Editie Oktober-november Een woordje van de bondsleider Dag beste leden, ouders en andere KSA-sympathisanten. Hier volgt de eerste editie van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK

NIEUWSBRIEF HUISKAMER VAN ODIJK 1-2017 Beste dorpsgenoten De lente is al aardig op gang gekomen. De narcissen en tulpen bloeien volop en de vogels zijn al druk in de weer om een nestje te bouwen. Tijd voor de geboorte van een nieuw item,

Nadere informatie

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE WAT ZIJN GREETERS? Leiestreek Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op

Nadere informatie

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017 BETUWSE JEUGDKAMPEN Kamp Courant 2017 INLEIDING Beste BJK ers! De zon begint al lekker te schijnen, de vogeltjes zijn aan het fluiten, de avonden worden langer en de kampeerkriebels komen naar boven. Dit

Nadere informatie

Mei BE

Mei BE Mei 2019 www.kvlvbeveren.be BE63 7376 0310 3708 U kan enkel deelnemen aan een activiteit als u 1. inschrijft bij de verantwoordelijke 2. betaald hebt (storting op bovenstaande KVLV rekening) en dit alles

Nadere informatie

LEDENBRIEF afdeling Petegem 2/2017

LEDENBRIEF afdeling Petegem 2/2017 LEDENBRIEF afdeling Petegem 2/2017 maart 2017 Beste leden, Vooreerst kunnen we u de geboorte melden van de facebookpagina van onze afdeling. Te vinden via: www.facebook.be/gezinsbondpetegem. Volg ons...

Nadere informatie

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF

SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN BLANKENBERGE REKENINGNUMMER BE NIEUWSBRIEF SECRETARIAAT IVAN DE LEU MGR WAFFELAERTLAAN 53 8370 BLANKENBERGE 050 42 84 97 REKENINGNUMMER BE34 4727 0645 2190 REDACTIE NIC OTTEVAERE ERIC DE VILLE IVAN DE LEU LAY OUT FRANKY MAELSTAF NIEUWSBRIEF HET

Nadere informatie

verjaardag, ook hij verjaarde in juni maar door een foutje van onze postbode werd hij vergeten! Dus HIEP HIEP HOERA voor SEPPE! Robin Yannick Dries

verjaardag, ook hij verjaarde in juni maar door een foutje van onze postbode werd hij vergeten! Dus HIEP HIEP HOERA voor SEPPE! Robin Yannick Dries Het schooljaar is gedaan dus komt er een leuke zomer aan! Kermis, uitstap, kamp, en sportfeest, maar eerst feesten onze jarigen nog om ter het meest. Eerst en vooral wensen we SEPPE nog een hele gelukkige

Nadere informatie

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni

Vrije tijd Boekje. Mei Juni. Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! Alderande Bewoners. Nieuw concept bbq donderdag 22 juni Vrije tijd Boekje Mei Juni Nieuw! Als je dit prentje ziet is er een extra activiteit! 2017 Alderande Bewoners Tips om in het weekend alleen of met vrienden te doen Nieuw concept bbq donderdag 22 juni 1

Nadere informatie

Wandel- en fietsweekend Ramskapelle (Nieuwpoort) van VR 17 tot ZO 19/05 of MA 20/05/2019

Wandel- en fietsweekend Ramskapelle (Nieuwpoort) van VR 17 tot ZO 19/05 of MA 20/05/2019 Wandel- en fietsweekend Ramskapelle (Nieuwpoort) van VR 17 tot ZO 19/05 of MA 20/05/2019 Enkel Oeverleden! Wil je er even tussenuit om je batterijen op te laden? Wil je in de drukte van alledag een adempauze

Nadere informatie

Aanbod Zomervakantie 2016

Aanbod Zomervakantie 2016 Aanbod Zomervakantie 2016 Beste ouders, Met enige trots stellen wij je graag deze nieuwe zomervakantiebrochure van Wachtebeke voor. Deze brochure richt zich naar ouders van schoolgaande kinderen van 2,5

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wachtebeke. Sportkampen 2014. I.s.m. Ideekids en ISBvzw

Gemeentebestuur Wachtebeke. Sportkampen 2014. I.s.m. Ideekids en ISBvzw Gemeentebestuur Wachtebeke I.s.m. Ideekids en ISBvzw Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Krokusvakantie 3 Paasvakantie 4 Zomer 1 4 Zomer 2 5 Herfstvakantie 6 Praktische informatie 7 Inschrijvingen 7 Prijzen 7

Nadere informatie

Zomerzoeken. De ontknoping

Zomerzoeken. De ontknoping 2010 De ontknoping woestijn zwijn 2010 De ontknoping Voor de vijfde keer zorgt Woestijnzwijn voor zomers rijplezier. Honderden deelnemers zochten de voorbije zomers de juiste volgorde van onze foto s.

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Auteur: Corine Polak Datum: 24-11-2014 Telefoon: 06 222 41 090 Email: corine@corinepolak.nl Versie: 1.0 definitief Besproken met: Sjoerd van Dijk, Catharina

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE januari - februari 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar E S W U T BE N E P M A K D G U JE T t n N a A r R k K p Kam 60 Jaar 9 1 0 2 1959-2019 60 jaar Betuwse Jeugdkampen! De jongeren uit de Betuwe gingen 60 jaar geleden voor het eerst in de zomer op jeugdkamp.

Nadere informatie

Tot ziens op één van onze activiteiten! Gezinsbond Diepenbeek

Tot ziens op één van onze activiteiten!  Gezinsbond Diepenbeek www.gezinsbond.be/diepenbeek info@gezinsbond-diepenbeek.be Gezinsbond Diepenbeek De zomervakantie is al halfweg. We kunnen nog verder genieten van de kleine dingen. Daarom dat we jullie met het ganse bestuur

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE maart - april 2019 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag en

Nadere informatie

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving PERSBERICHTEN 20 februari 2015 PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving SIJSELE - WZC Morgenster vzw bouwde 32 assistentiewoningen (serviceflats) naast het bestaande woonzorgcentrum

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 1 februari 2019 Aan

Nadere informatie

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 6 JULI 2016

DIGITAAL NIEUWSBERICHT WACHTEBEKE - EDITIE 6 JULI 2016 WACHTEBEKE IN BEELD ZEER GESLAAGDE EDITIE POPEILAND Foto s : Marc Suy Wachtebeke - Was weer geweldig 1 INHOUD NIEUWSBRIEF WACHTEBEKE IN BEELD...1 GOUDEN HUWELIJKSJUBILEUM...3 IN JULI EN AUGUSTUS IEDERE

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE

AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE AGENDA Lokaal Dienstencentrum Aksent EVERE november - december 2018 NL Openingsuren Maandag 12.00u 17.00u Dinsdag 09.00u 17.00u Woensdag 12.00u 17.00u Donderdag 09.00u 17.00u Vrijdag 09.00u 17.00u Zaterdag

Nadere informatie

Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09. Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15

Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09. Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15 Secretariaat: gezinsbond9050@gmail.com 09 231 42 09 Voorzitter: voorzitter.gezinsbond9050@gmail.com 09 231 73 15 Kinderoppasdienst: kinderoppas.gezinsbond9050@gmail.com 0473 97 85 24 Gezinsspaarkaart:

Nadere informatie

Sportkampen I.s.m. Tsjaka kampen vzw, Sportwerk Vlaanderen en ISBvzw

Sportkampen I.s.m. Tsjaka kampen vzw, Sportwerk Vlaanderen en ISBvzw I.s.m. Tsjaka kampen vzw, Sportwerk Vlaanderen en ISBvzw Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Krokusvakantie 3 Paasvakantie 4 Zomer 1 4 Zomer 2 5 Praktische informatie 5 Inschrijvingen 5 Prijzen 6 Uren 6 Locatie

Nadere informatie

Wij hopen u op één van onze activiteiten te mogen verwelkomen! Chiro Sint-Jozef.

Wij hopen u op één van onze activiteiten te mogen verwelkomen! Chiro Sint-Jozef. Vrijdag 09/09 Nakampavond (19u) Een gezellige avond met de beste momenten van het kamp, kampfoto s en lekkere pannenkoeken en spaghetti! (inschrijven voor het eten verplicht) Zaterdag 10/09 Kanaalfuif

Nadere informatie

Kort en bondig BUURTBOUWERS

Kort en bondig BUURTBOUWERS Een initiatief van Kort en bondig BUURTBOUWERS De burger aan zet Dien zelf een project in voor jouw straat, wijk of buurt Beslis mee in het bewonersplatform of via het online platform voor welke projecten

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC

ACTIVITEITENKALENDER LDC ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM April, Mei en Juni 2017 Buurtfeest Houtem zaterdag 10 juni in Dienstencentrum den Dries Extra: Kleurplaat en binaire puzzel Karel Trekelsstraat 46a- 1800 Houtem

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Praktische zaken 2 Fiësta 3 Activiteiten 4 Verjaardagen

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel

NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel vtbkultuur (naam afdeling) organiseert culturele activiteiten in jouw buurt. Bekijk de webversie NIEUWSBRIEF vtbkultuur Lommel 2017-02 Met veel plezier stellen wij u onze tweede nieuwsbrief voor van onze

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie

Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie Vrijetijdsaanbod tijdens de krokusvakantie 2 0 1 2 Narrenparade op het ijs Doe eens zot! Het Middeleeuwse avontuur Kleutercarnaval Vliegen en duikelen Allemaal beestjes Run & fun Circuskunsten Waag je

Nadere informatie

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren,

Geachte secretaris-generaal, Geachte schepenen, Beste studenten, leden, oud-leden en ouders van Sint-Lucia, Dames en heren, Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 13 maart 2010 Voorstelling projecten Speelgroen Tover jouw terrein om tot een groen avontuur Geachte secretaris-generaal,

Nadere informatie