Nieuwsbrief nummer 3 schooljaar september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nummer 3 schooljaar september"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nummer 3 schooljaar september Beste ouders, Hierbij ontvangt u de derde Nieuwsbrief (met heel veel informatie) van dit schooljaar. De volgende brief kunt u verwachten op vrijdag 14 oktober. Veel leesplezier! Website Op de website vindt u ook de meest actuele informatie. Welkom Sarah Nieuwenhuijs star in groe 1: we wensen haar een fijne schooltijd toe. Agenda 3 oktober Start Kinderboekenweek v.a. 4 oktober Kinderboeken inleveren 6 oktober Fluxus voor groep 1/2 10 oktober Sponsorloop Edukans Boekenmarkt 11 oktober Gastles Duurzaamheid groep 7/8 12 oktober Open School 13 oktober Gastles 1 HALT groep 7/8 14 oktober Afsluiting Kinderboekenweek Nieuwsbrief 4 Start Herfstvakantie t/m 23 oktober Jarigen 1 oktober Sarah Nieuwenhuijs 4 jaar 4 oktober Bryson Sutton 5 jaar 7 oktober Anna Konijn 9 jaar 8 oktober Tijmen Engelsma 10 jaar Allemaal van harte gefeliciteerd. Van BSN naar Digiduif Vergeet u niet de knop op BSN te activeren zodat u overgaat naar DigiDuif? De communicatie gaat vanaf heden alleen nog via DigiDuif.

2 Oud papier Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. Al het opgespaarde oud papier kon aan de weg worden gezet. Een team van vrijwilligers heeft alles opgehaald. Een groot dank je wel aan alle ouders die deze keer en de keren van het afgelopen schooljaar hebben geholpen met ophalen. Natuurlijk ook een dank je wel aan al die ouders die het oud papier telkens weer bewaren. Voor het afgelopen schooljaar heeft dit geresulteerd in een bedrag van 1.150,-. Weer een geweldige opbrengst. Dit bedrag wordt samen met de vrijwillige ouderbijdrage besteed aan de volgende feesten: Sint maarten, Sinterklaas, Kerst, paas, musical groep 8 etc. Mocht u een van de volgende keren willen helpen met het ophalen van het oud papier (26/11, 28/1, 25/3 of 27/5) dan kunt u zich melden bij Guustha Konijn (marco.guustha@quicknet.nl of ) Met vriendelijke groet, De Ouderraad EDU-kans Tussen nu en de week na de herfstvakantie! Het is de bedoeling dat alle kinderen een schoenendoes meenemen naar school, met maximale afmeting: 36cm(l)/24cm(b)/15cm(h) en dat u samen met uw zoon of dochter spullen verzamelt, zoals schoolmateriaal, toiletartikelen en speelgoed. Wat er wel en niet in de doos mag, staat in het verlanglijstje Edukans wil er graag voor zorgen dat alle kinderen ongeveer evenveel krijgen. De artikelen zullen daarom op school worden verzameld en eerlijk over alle schoenendozen worden verdeeld alvorens deze worden verstuurd. In elke klas zullen de kinderen de dozen versieren. Let op: de dozen zijn bestemd voor jongens en meisjes in de volgende categorieën: 2-4 jaar, 5-9 jaar en jaar. In de praktijk kan er een doos gevuld worden voor een kind van dezelfde leeftijd als uw zoon/dochter. Bijvoorbeeld: een meisje van 5 jaar maakt een doos voor een meisje van 5 jaar in Ghana. De kosten voor het verzenden van de schoenendozen naar bovengenoemde landen, bedraagt 6 euro per doos. Om dit te bekostigen vragen we iedere deelnemer van Schoenmaatjes deze kosten bij elkaar te lopen in de Sponsorloop, welke staat gepland op maandag 10 oktober. De kinderen ontvangen hiervoor woensdag 28 september nog een sponsorkaart. Een brief met extra informatie over de sponsorloop volgt nog in de loop van de week. Wilt u ervoor zorgen dat de spullen voor in de schoenendoos heel en schoon zijn? En dat uw kind uiterlijk in week van 24 oktober een schoenendoos bij de leerkracht heeft ingeleverd? Dan kunnen we daarna starten om samen de doos versieren. Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie! Vreedzame School Het thema deze weken is: Onze Groep. Hoe gaan we met elkaar om in de groep.

3 BIEB inde SCHOOL. Afgelopen donderdag zijn onze bieb-boeken gescreend. Een collectie van de schoolbibliotheek heeft als doel om uitgeleend te worden en leesplezier te vergroten. Hierbij zijn aantrekkelijke en actuele boeken een voorwaarde. Een schoolbibliotheek heeft geen nostalgische bewaarfunctie. Daarnaast is het belangrijk voor het invoeren van de titels in SchoolWise (zie Alleen titels van de laatste 15 jaar zitten in dit systeem en kunnen worden gekoppeld. Waarom? Onderzoek heeft aangetoond dat het leesplezier van kinderen afneemt als ze verouderde en vieze boeken moeten lezen. Omgekeerd wordt het leesplezier enorm vergroot door een aantrekkelijke en actuele collectie. Een kleine maar actuele collectie wordt beter gebruikt dan een grote verouderde collectie. Het belang van leesplezier Er is veel onderzoek naar vrij lezen en leesplezier gedaan. Zo blijkt dat als een kind 15 minuten per dag stil leest, hij/zij gemiddeld één miljoen woorden leest en dat de actieve woordenschat daardoor per jaar met 1000 woorden wordt vergroot. Dat is minstens zo veel als het reguliere woordenschatonderwijs op school kan aanleren! Om kinderen ertoe aan te zetten 15 minuten per dag te lezen zijn goede boeken een noodzaak. Die vergroten het leesplezier, waardoor er een positieve spiraal van lezen ontstaat. De samenwerking tussen bibliotheek en school heeft dan ook tot doel om het leesplezier van kinderen te vergroten en de screening van de collectie is er onderdeel van. Dit wordt mede gesubsidieerd door de Gemeente Wormerland en de Bieb van Zaanstad biedt hulp en kennis. Nadere informatie volgt. Screening gebeurt op basis van bepaalde criteria: Slijtage Vies of verouderd uiterlijk Inhoud van de leesboeken (nieuwe spelling) Informatieve boeken met verouderde informatie Andere doelgroep (niet geschikt voor basisschoolleerlingen) Populariteit (3 jaar niet uitgeleend, kinderen vinden het geen mooi boek) Leeftijd van een boek Na de screening zijn veel boeken afgeschreven. Wij zullen bekijken wat we met de afgeschreven boeken gaan doen. Daarnaast is het van groot belang dat onze schoolbieb weer wordt aangevuld met mooie, fijne kwaliteitsboeken. Hier zullen we samen met de bieb een plan voor bedenken.

4 Mirjam Kuijt is onze Leesmediaconsulent. Zij is voor minimaal twee jaar verbonden aan onze school om samen met het team het leesplezier te verhogen bij de leerlingen. Ook de biebbus heeft hier alles mee te maken. Dit schooljaar zullen wij een aanvang maken met het combineren van onze collectie met die van de bibliotheek en de biebbus. Vindt u het leuk om ons te helpen bij: Het bemannen van de biebbus; Het digitaliseren van de titels van de collectie; Het stickeren van de collectie; Etc. Wilt u zich dan volgende week opgeven bij Elly? In overleg met u wordt er gekeken naar beschikbare tijden om ons te kunnen ondersteunen. Daarnaast kunnen wij uiteraard nieuwe boeken gebruiken. Heet u deze thuis en wilt u de boeken schenken aan school? Fantastisch, wij zijn er erg blij mee! Medezeggenschapsraad De Medezeggenschapsraad is zeer voortvarend van start gegaan. U vindt de agenda en de notulen op onze website. Studiedag team Vorige week woensdag is er hard gewerkt door het team tijdens de studiedag. De onderwerpen die op de agenda stonden: 1. Bieb in School 2. De mogelijkheden van Snappet * 3. Visie en missie van OSB Wijdewormer 4. Nieuwe rekenmethodes *Snappet is een adaptief onderwijsplatform dat elk kind uitdaagt om zich optimaal te ontwikkelen. Kinderen werken aan leerdoelen van kernvakken die aansluiten bij hun eigen niveau. De leerkracht wordt ontzorgd met een systeem dat inzicht en handelingsperspectief biedt en tijd en ruimte geeft om nog meer leerkracht te zijn. Ouders/verzorgers kunnen hun kinderen verantwoord helpen met leren, en het schoolmanagement krijgt meer inzicht om gericht beleid te maken. Snappet verbindt alle betrokkenen in het onderwijs en stelt hen in staat het kind optimaal te ondersteunen en te volgen. Door deze verbinding en het adaptieve lesmateriaal kunnen kinderen effectiever kernvakken als taal en rekenen tot zich nemen. Samen met de leerkracht, school en ouders beslist het kind hoe de tijd die vrijkomt te gebruiken: voor het verder verdiepen van de traditionele kernvakken, voor het werken aan nieuwe vaardigheden voor de 21e eeuw, of voor het aangaan van andere persoonlijke uitdagingen die passen bij het kind. De dienstverlening van Snappet is gebaseerd op hoogwaardige technologie. Snappet is het grootste digitale onderwijsplatform in Nederland dat momenteel meer dan basisscholen,

5 leerlingen, leerkrachten, en 80 eigen professionals dagelijks verbindt. Daarnaast is Snappet in meer dan 10 andere landen actief. Snappet heeft de ambitie om de ingezette verandering in het onderwijs te versnellen. Snappet wil persoonlijk en verbonden onderwijs in het klaslokaal werkelijk mogelijk maken en daarmee een sterke verbetering van het leerresultaat realiseren. We noemen dit: Connected Learning. U kunt zelf ook een kijkje nemen op Tijdens de komende teamvergaderingen zullen wij de onderwerpen uitdiepen. Ook zijn deze onderwerpen al even kort besproken in de MR van 28 september jl. Groep 3/4 is dinsdag 27 september naar de Poelboerderij in Wormer geweest. Wij gingen daar een les volgen over bodemdiertjes en paddenstoelen. Doordat het al een lange periode droog is, zijn er nog geen paddenstoelen en werd het programma aangepast. Wij zijn met de boot naar een veen-eilandje gevaren. Daar gingen we waterdiertjes vangen en bodemdiertjes zoeken. Bodemdiertjes vinden was wel heel erg moeilijk ook weer doordat de grond te droog was, waterdiertjes die waren er genoeg. Dus hebben de kinderen met veel enthousiasme en plezier veel diertjes gevangen. Het was een hele leuke ochtend, de kinderen en de begeleiding hebben weer veel geleerd en vooral veel plezier gehad. Ouders die ons hebben gebracht en gehaald.. nogmaals bedankt namens de kinderen en de juf.

6 Kas bij opa en oma Pauline Oud Kas gaat een nachtje bij opa en oma logeren. Het wordt een echte logeerpartij: zelf zijn koffertje inpakken, afscheid nemen van mama, met opa mee de hond uitlaten, samen de moestuin in, oma helpen in de keuken, pannenkoeken eten én... heerlijk slapen in het warme logeerbed. Op de schutbladen voor en achter staan details uit de illustraties, die verwijzen naar de belangrijkste nieuwe woorden uit het verhaal, afgebeeld als pictogrammen en vergezeld door een aantal vragen. Hiermee kan de uitbreiding van de woordenschat nog eens extra worden geoefend. Zeer geschikt om interactief voor te lezen! Sofie en het vliegende jongetje Edward van de Vendel Sofie verheugt zich enorm op de vakantie bij haar opa en oma op de camping. Het wordt extra gezellig, want er gaan wel zeshonderd mensen mee! Nou ja, twaalf. Wat Sofie dan nog niet weet, is dat het er 13 zijn. En die dertiende zorgt ervoor dat de vakantie anders verloopt dan ze had gedacht.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dit boek is vlot en grappig geschreven. Fijn om zelf te lezen, maar ook heerlijk om aan je ouders te geven om aan jou voor te lezen. Naast het verhaal zit het boek vol met leuke plaatjes, kleine stripverhaaltjes en weetjes over pinguïns en vliegen. Edward van de Vendel heeft nog meer boeken geschreven over Sofie. Dus als dit boek is uitgeleend, kun je één van zijn andere boeken lenen! Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist Tosca Menten Dirkje woont op een brandnetelplantage met zijn verschrikkelijke oom en tante. Op een dag maakt Dirk een reuzenbrandnetel, en wat er dan allemaal gebeurt. Tosca Menten is ook de schrijfster van de populaire Dummie de Mummieserie. Heel wat boeken van haar zijn genomineerd door de Kinderjury. Dat heeft vast te maken met het feit dat haar boeken vaak zowel grappig als spannend zijn, dat spreekt veel kinderen aan.

7 Kinderboekenweek 2016 (herh) We doen ook dit jaar weer mee aan de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is: Voor altijd jong. Daarom willen we dit jaar de hulp inroepen van alle ouders en verzorgers, maar vooral van alle opa s en oma s. We zoeken voor de periode van 3 t/m 14 oktober (groot)ouders die iets willen komen vertellen of iets willen laten zien over hun jeugd, willen komen voorlezen uit hun favoriete kinderboek, enzovoorts. Misschien heeft u een dierbaar stuk speelgoed uit uw jeugd waarover u iets wilt vertellen of heeft u nog schoolspullen of,materialen van vroeger die u wilt laten zien aan de kinderen van nu. De Kinderboekenweek is natuurlijk vooral bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor het lezen, en wat is er nou leuker dan een opa of oma die komt voorlezen in de klas? We gaan de Kinderboekenweek ook weer feestelijk openen, we organiseren een boekenmarkt en gaan heel veel lezen en voorlezen. Daarover hoort u later meer. Voor nu willen we u vragen alvast na te denken of u als (groot)ouder zich wilt opgeven om in de klas van uw (klein)kind iets te vertellen of te komen voorlezen. Misschien kunt u thuis alvast de kinderboeken uitzoeken en de boeken waar u en uw kind afscheid van kunnen nemen apart leggen voor de boekenmarkt. Vanaf 4 oktober kunnen de boeken worden ingeleverd op school. Hopelijk kunnen we dan alle kinderen weer blij maken met een nieuw boek. Zie ook de kalender op de website. Centrum JONG Het volgende inloopspreekuur vindt plaats in onze zorgruimte en wel op donderdag 27 oktober tussen uur en uur. Dus zonder afspraak kunt u met al uw vragen betreffende de opvoeding hier terecht. Na de herfstvakantie start er weer een weerbaarheidstraining: Dapper voor kinderen uit groep 4 en 5. Brenda zal de Dapper training gaan geven. Deze training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1¼ uur waarin kinderen leren hun weerbaarheid op een speelse manier te vergroten, zodat de kinderen voelen hoe sterk ze zijn. Lichaamshouding, stemgebruik, oogcontact zijn hier een onderdeel van en zal regelmatig geoefend worden. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen van alle scholen uit Wormerland. Ook u als ouder wordt betrokken; door middel van een korte ouderavond krijgt u informatie over wat de training inhoudt. Wanneer u denkt dat uw kind hiervoor in aanmerking zou komen, dat het goed zou zijn voor uw kind, overleg dit dan met de leerkracht van uw kind. Een aanmeldingsformulier ligt op de scholen.

8 Brede School UITNODIGING Openingsfeest MFA 8 oktober! Zaterdag 8 oktober worden de MFA (waar ook Scwo in zit) en het winkelcentrum in het hart van Wormer feestelijk geopend. De hele dag zijn er gratis leuke activiteiten voor jong en oud, dus zorg dat je erbij bent! Het programma voor kinderen: Freerunning op het plein Officiële opening Kom meedoen met judo Onthulling van het kunstwerk dat kinderen met juf José Conijn op de Buitenspeeldag hebben gemaakt. Heb je mee geholpen met het beschilderen van de boomstammetjes? Kom kijken naar het eindresultaat! Pannenkoeken eten van molen de Koker Optreden Ratatouille Workshop timmerclub, kom figuurzagen Optreden koor ICBS Wormerwieken Kijk voor het hele programma op Met vriendelijke groet, Saskia van Schaik Coördinator Brede school Wormerland Faunastraat WH Wormer Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag. Het schoolteam

Nieuwsbrief nummer 4 schooljaar oktober

Nieuwsbrief nummer 4 schooljaar oktober Nieuwsbrief nummer 4 schooljaar 2016-2017 14 oktober Beste ouders, Hierbij ontvangt u de vierde Nieuwsbrief (het lijkt wel een schoolkrant met zoveel nieuws) van dit schooljaar. De volgende brief kunt

Nadere informatie

Betreft: Besluitvorming "schooltijden traject" Icbs WormerWieken

Betreft: Besluitvorming schooltijden traject Icbs WormerWieken WiekenWeetjes Jaargang 13 / nr 3 30 september De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 14 oktober. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 12 oktober mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS De

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda: Meester Dirk-Jan 40 jaar in het onderwijs! Uitnodiging. Voetpad. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 2, 2014-2015 2 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy? Agenda:

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 16 november t/m vrijdag 23 november 2018 39 e jaargang nr. 11 Studiedag 21 november 2018: Woensdag 21 november gaan de teams van de drie scholen aan de slag om het toekomstig onderwijsconcept

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 11 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Jumbo spaaractie: Sparen voor je school Afgelopen woensdagmiddag hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 1, 3 september t/m 26 oktober Week 42/43 15/10-26/10 Nr. 4 schooljaar 2018-2019 PBS Edukans Verslag inspectiebezoek dinsdag 9 oktober Informatieavond Parro en communicatie Herfstvakantie en vrije dagen Juf Emma stelt zich voor Kind op maandag Periode-overzicht

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, samen zijn we compleet Nieuws van de directeur Met de mooie voorspellingen in het vooruitzicht, wens ik u en de kinderen namens het team een prettige herfstvakantie.

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord DigiDUIF Iedereen heeft deze week

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015 Inhoudsopgave Control-click om direct naar het onderwerp van uw keuze te gaan Inhoudsopgave... 1 Oudergesprekken... 1 Lustrumfeest... 2 Kinderboekenweek - Voorleeswedstrijd... 2 Vanuit de OAC, HULP gevraagd...

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits:

In deze Nieuwsflits: schooljaar 2016-2017 aflevering 03 In deze Nieuwsflits: Juf Carlijn stelt zich voor Studiedag herinnering Kinderboekenweek belangrijke data Ouderbijdrage Sinterklaasbriefjes Kerst Schoenendoosactie Wist

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie.

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie. Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 oktober 2018 Jaargang 25 nr. 4 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven

Tweede nieuwsbrief december Schoolnieuws. Tweede nieuwsbrief december 2016 obs De Hoge Raven Tweede nieuwsbrief december 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws 2016 Kalender Sinterklaas Invallers Wc-actie leerlingenraad Nieuws van de Brede School Presentatieles Brede School Activiteiten Nieuws

Nadere informatie

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO Oktober November 2017 Aan de ouders/ verzorgers, Bovenbouwgroep Meester Hans Meester Hans werkte namens een ander bestuur bij ons op school, helaas wil dit bestuur Hans weer in gaan zetten op

Nadere informatie

De Bonifacius Nieuwsbrief

De Bonifacius Nieuwsbrief De Bonifacius Nieuwsbrief Inhoud: Schoenendoosactie Kinderen van groep 5b zijn echte schoenmaatjes Studiedag Mededeling betaling overblijf Surprise groep 5 t/m 8 Schoenendoosactie Voor de herfstvakantie

Nadere informatie

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie.

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie. * Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht * Telefoon: 078-8905525 * prinsbernhardschool@h3o.nl * www.prinsbernhardschooldordrecht.nl * Jaargang 11 nummer 2 (14-10- 16) Geachte ouders/verzorgers en beste jongens

Nadere informatie

LAETARE-ACTUEEL. juni Een nieuwe middenbouw/continurooster. Bibliotheek op school. Een nieuwe middenbouw.

LAETARE-ACTUEEL. juni Een nieuwe middenbouw/continurooster. Bibliotheek op school. Een nieuwe middenbouw. LAETARE-ACTUEEL juni 2017 Een nieuwe middenbouw/continurooster Een nieuwe middenbouw. Dinsdagavond 30 mei jongstleden hebben wij de ouders van groep 2 bijgepraat over de nieuw te vormen groep drie. Het

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Oktober 2018 Vandaag was het feest op Nobelhorst! We hebben onze nieuwe bibliotheek officieel en feestelijk geopend. We zijn trots op het

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 15 schooljaar maart 2016

Nieuwsbrief nummer 15 schooljaar maart 2016 Nieuwsbrief nummer 15 schooljaar 2015 2016 31 maart 2016 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de vijftiende nieuwsbrief van dit schooljaar. Veel leesplezier Agenda 6 april SPOORDAG: de leerlingen zijn vrij.

Nadere informatie

Reserveer deze data alvast in uw agenda!

Reserveer deze data alvast in uw agenda! Periode vrijdag 9 november t/m vrijdag 16 november 2018 39 e jaargang nr. 10 Portfoliogesprekken 19 en 20 februari: Binnenkort ontvangt u een Schoudercom bericht waarin u weer aan kunt geven wanneer u

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Jaargang 2017/ nr september 2017

Jaargang 2017/ nr september 2017 NIEUWSBRIEF Jaargang 2017/2018 - nr. 6-26 september 2017 Kind op maandag Kijk dan naar me! Genesis 29: 21-35 en Genesis 30: 1-24 Na de bruiloft blijkt dat Lea de plaats van haar jongste zus heeft ingenomen.

Nadere informatie

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief:

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief: In deze Nieuwsbrief: Nieuws over meester René Communicatie: DigiDuif Kinderboekenweek Algemene info avond dinsdag 3 oktober Hulpouders gevraagd! Jarige Bosrankers Leuke activiteiten buiten school Activiteiten

Nadere informatie

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum

J.H. Donnerschool Locatie Hilversum J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 40 Vrijdag 5 oktober 2018 Nieuwsbrief Beste ouders en/of verzorgers, Hierbij ontvangt u weer een nieuwe nieuwsbrief. Mocht u hierover vragen of opmerkingen hebben

Nadere informatie

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus.

Jeannette heeft genoten van deze dag en wil alle ouders en kinderen bedanken voor alle lieve woorden en mooie cadeaus. 14-10-2016 Afscheid Jeannette Afgelopen woensdag stond in het teken van het afscheid van juf Jeannette. s Ochtends begon de dag voor haar al als een verrassing, omdat de hele school een dans had ingestudeerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

De techniek in school is ook aangepast, het risico van uitval of trage verwerking is een stuk verminderd.

De techniek in school is ook aangepast, het risico van uitval of trage verwerking is een stuk verminderd. Periode zaterdag 4 november t/m vrijdag 10 november 38 e jaargang nr. 10 ALGEMEEN NIEUWS: Voorleesontbijt - Nationaal Schoolontbijt : Woensdag 8 november doen wij mee met het Nationaal Schoolontbijt. De

Nadere informatie

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt

Branding Babbels. Veel leesplezier! Marjolijn Twilt Oktober 2014 Branding Babbels Inleiding: Al zijn we pas 8 weken onderweg met elkaar, we hebben u weer veel te vertellen. In deze Branding Babbels willen we u op de hoogte houden van de zaken die spelen

Nadere informatie

Kogge AL Lelystad Tel: Beste ouders, verzorgers,

Kogge AL Lelystad Tel: Beste ouders, verzorgers, Kogge 02-25 8242 AL Lelystad Tel: 0320-240672 www.albatroslelystad.nl albatros@stichtingschool.nl Beste ouders, verzorgers, Wij hopen dat jullie een fijne herfstvakantie hebben gehad. Even een rustmomentje

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu Voorwoord De bladeren beginnen te vallen en we nemen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten.

Met vriendelijke groet namens het team van OBS Uniek, Hanneke de Vries. Personele zaken: Gelukkig is er niets te melden over zieke leerkrachten. 14-10-2016 Volgende op: 11-11-2016 Nr 06 Beste ouders / verzorgers en jongens en meisjes, Na een schitterende nazomer rollen we zomaar de herfst in. De temperatuur daalt, de dagen worden zichtbaar korter

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Spreuk van de maand: Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je dat, als je er maar genoeg je best voor doet en vasthoudend bent.

Spreuk van de maand: Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je dat, als je er maar genoeg je best voor doet en vasthoudend bent. deze nieuwsbrief is ook te vinden op onze website www.pcbo-devoorde.nl NIEUWSBRIEF PCBO DE VOORDE MAAND: november 2011 nr. 176 Spreuk van de maand: Als je echt iets wilt bereiken, dan kun je dat, als je

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 juli 2018

Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nieuwsbrief 6 juli 2018 Nog één week en dan.. Fijne zomervakantie allemaal! Mededelingen DE MUSICAL! Groep 8 heeft de laatste weken hard gewerkt aan de musical. De musical heet: Herrie op het eiland! De

Nadere informatie

nieuwsbrief van OBS De Zevenhoeven 10 november 2016 activiteiten in november

nieuwsbrief van OBS De Zevenhoeven 10 november 2016 activiteiten in november nieuwsbrief van OBS De Zevenhoeven 10 november 2016 Actie Schoenmaatjes Onze school zal gaan meedoen aan actie Schoenmaatjes van Edukans. De moeder van Thomas en Julia Bruins heeft de organisatie hiervan

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017

Schooljaar: Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Ik hoop dat u weer van een aantal mooie en vooral zonnige dagen hebt kunnen genieten. Op Weilust is iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief oktober 2016 Oktober Schooltijden: We zouden het erg fijn vinden wanneer u ons wilt helpen: Wij willen graag om 8.30 uur met de lessen starten. Parkeren: Vanuit de buurtbewoners is het verzoek gekomen of ouders willen

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

inleveren op 9 januari 2019

inleveren op 9 januari 2019 Jaargang 15 / nr 05 21 december 2018 De volgende verschijnt op 31 januari 2019. Berichten voor de volgende uiterlijk 28 januari 2018 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken De Balk 2A/2B 1531

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar

Nieuwsbrief Schooljaar Nieuwsbrief Schooljaar 2016-2017 16 september 2016 Belangrijke data: 29 september : Ouderavond 10 oktober : Start Kinderboekenweek 14 0ktober: Studiedag, kinderen vrij. 17 t/m 21 oktober: Herfstvakantie

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal?

Schoolnieuws. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Tweede Nieuwsbrief oktober 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Wat gebeurt er eigenlijk allemaal? Kalender Gesprekken plannen Kinderboekenweek Gewonnen! Jaarverslag MR Ouderbijeenkomst Kleuterthema

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 20 schooljaar juni 2017

Nieuwsbrief nummer 20 schooljaar juni 2017 Nieuwsbrief nummer 20 schooljaar 2016-2017 30 juni 2017 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de twintigste Nieuwsbrief van dit schooljaar. De volgende Nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 14 juli 2017.

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit In deze nieuwsbrief Schoolfruit Toestemming fotografie Volg De Fakkel op facebook Sportdag Dringend hulp gezocht! Ouderavond Vrijwillige ouderbijdrage Schoolfruit Voor komende week krijgen de leerlingen

Nadere informatie

10 oktober Telefoonnummer : / Website: adres:

10 oktober Telefoonnummer : / Website:    adres: 3 10 oktober 2017 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt weer een Nieuwsbrief met wetenswaardigheden, nieuwtjes en informatie. We hopen dat u alles met belangstelling zult lezen! Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief november. o.b.s. Prinses Beatrix.

Nieuwsbrief november. o.b.s. Prinses Beatrix. o.b.s. Prinses Beatrix directie@obsprinsesbeatrix.org www.bsprinsesbeatrix.nl Nieuwsbrief november Belangrijke data in november: 01 november 1 jarig bestaan van Het Kwartet. 04 november Afname NIO in Prinses

Nadere informatie

STAKING!!! SCHOOL GESLOTEN

STAKING!!! SCHOOL GESLOTEN schooljaar 2017-2018 DE JARIGEN t/m 23 oktober 2017 26 september Joy van Ooijen groep 4 7 oktober Sarah van Heel groep 6 27 september Dylan Liebrecht groep 6-7 7 oktober Zaierra Leemans groep 1-2a 27 september

Nadere informatie

Regel van de maand: Respect is een heel moeilijk woord, het vertelt iets over hoe het hoort.

Regel van de maand: Respect is een heel moeilijk woord, het vertelt iets over hoe het hoort. Kalender Kalender 30 september Studiedag Alle kinderen 5 oktober Start kinderboekenweek 13 oktober Oudergesprekken Gr. 1 t/m 7 18 oktober Oudergesprekken Gr. 1 t/m 7 24 t/m 28 oktober Herfstvakantie Alle

Nadere informatie

TANDEMBERICHTEN. De Tandem. www.sbodetandemuden.nl www.sbodetandem.yurls.net www.tandemkrant.yurls.net. Oktober 2014 Jrg 13.

TANDEMBERICHTEN. De Tandem. www.sbodetandemuden.nl www.sbodetandem.yurls.net www.tandemkrant.yurls.net. Oktober 2014 Jrg 13. Aan het einde van de maand komt de Tandemberichten uit. Dit zijn de nieuwsbrieven van de school. Deze worden naar uw mailadres verstuurd. Hierin kunt u de missie en visie lezen van onze school en wordt

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - juni 2018

Nieuwsbrief 10 - juni 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 10 - juni 2018 Beste ouders en verzorgers, De zomervakantie komt alweer aardig dichtbij en ook wij zijn langzaamaan bezig met de afsluiting

Nadere informatie

BEDANKT VOOR HET INVULLEN VAN HET TEVREDENHEIDSONDERZOEK!!!

BEDANKT VOOR HET INVULLEN VAN HET TEVREDENHEIDSONDERZOEK!!! schooljaar 2017-2018 DE JARIGEN t/m 10 november 2017 24 oktober Kiona Kooijman groep 8 2 november Isa van Ballegooijen groep 5 24 oktober Louka Som de Cerff groep 5 3 november Caner Karapinar groep 8 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 3. Schooljaar , vrijdag 6 oktober 2017 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2017-2018, vrijdag 6 oktober 2017 Ontruimingsoefening Afgelopen dinsdag hebben wij een ontruimingsoefening gehouden. De oefening verliep uitstekend. Binnen een paar minuten stond

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

EUPENBULLETIN 3 juni 2016 nr. 17

EUPENBULLETIN 3 juni 2016 nr. 17 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 3 juni 2016 nr. 17 Inhoud Schooltijden 2016-2017... 1 Uitnodiging Thema-avond MR... 2 Schoolreis... 3 Jumboactie Sparen

Nadere informatie

Kinderen van de Heerdstee

Kinderen van de Heerdstee 25 september 2014 Kinderen van de Heerdstee Het schooljaar is al weer 6 weken oud, zo snel gaat de tijd. Zoals altijd wordt er op onze school veel aandacht besteed aan kinderkunst en het is dan ook elke

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2

Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2 Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2 Thema: Daar zorg ik voor! We lezen deze weken over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015 Nieuwsbrief 03 Woensdag 23 september 2015 Agenda: Week van 28 september: Directie afwezig (Studiereis Finland) Maandag 5 oktober: Dag van de leraar Dinsdag 6 oktober: Opening Kinderboekenweek Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 06. Belangrijke data: Operajaar. Onderwijs op De Windroos. Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 06 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 17-10-2017 Jaarvergadering OR Beste ouders/verzorgers, In deze info: Aanmelden voor Gras Jaarvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 50 9 t/m 15 december 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Van de directie Het is altijd een gezellige maar drukke tijd in november/december.

Nadere informatie

nr 11 Nieuwsbrief 24 oktober 2014

nr 11 Nieuwsbrief 24 oktober 2014 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 11 Nieuwsbrief 24 oktober 2014 Nieuws uit groep 7/8 Onlangs heeft heel groep 7/8 meegedaan aan de MENSA IQuiz.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact

NIEUWSBRIEF. Nr. 3, 11 november In deze nieuwsbrief. Agenda. Volgende nieuwsbrief. Contact NIEUWSBRIEF Nr. 3, 11 november 2016 In deze nieuwsbrief Rust Ouderenquête Instroom kleuters Schaatsen Voorstellen student Schoolbieb Oud papier dozen Betaling fotograaf Ouderbijdrage Kamp-vervoer Gebruik

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Juni 2018

Lopend Vuurtje Juni 2018 Juffendag Op woensdag 27 juni is het feest op De Vuurvogel, want dan vieren alle juffen samen hun verjaardag. De kinderen mogen deze dag verkleed op school komen. Tegen deze tijd ontvangt u nog meer informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019 Start van het nieuwe schooljaar op dinsdag 3 september 2019 Het schooljaar 2019-2020 start dit jaar niet op de eerste maandag, maar op dinsdag. Maar op maandagmiddag 2 september nodigen wij wel alle kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar 2017-2018 Vrij 1 Ma 4 15.30 uur versieren gymzaal voor sint Di 5 Sinterklaasfeest- 12 uur vrij Woe 6 8.30 uur versieren school voor kerst. Team bezoekt showroom ivm

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 3

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 3 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 3 Kamp Op dit moment is groep 8 op kamp in Delft. Het is heel gezellig met elkaar. Een hartelijke groet van ons allemaal! Agenda zaterdag 24 september juf Rosanne

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016

weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 weekinfo Datum: maandag 5 december 2016 Bijbelverhalen voor de komende week: Gabriël bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Gabriël bij Maria, Lucas 1:26-38 Agenda: 5 december Sint op school, groep 1 tot en met 4

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5 Hilversum, 6 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober 2015. Dinsdagavond 6 oktober Lezing Geef me de 5 Het is de week van de opvoeding, daarom is er vanavond een lezing

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016

Nieuwsbrief 18 Schooljaar juni 2016 Nieuwsbrief 18 Schooljaar 15 16 8 juni 2016 AGENDA Activiteit maandag 6 t/m 10 t/m vrijdag juni gr 1 t/m 8 Toneelproject dinsdag 14 juni gr 6,7,8 Bezoek aan Kröller Muller woensdag 15 juni gr 8 Kennismakingsdag

Nadere informatie