EGGER AKOESTISCHE OPLOSSINGEN Akoestische ruimtes eenvoudig plannen en ontwerpen. Incl. ABC van de akoestiek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EGGER AKOESTISCHE OPLOSSINGEN Akoestische ruimtes eenvoudig plannen en ontwerpen. Incl. ABC van de akoestiek"

Transcriptie

1 EGGER AKOESTISCHE OPLOSSINGEN Akoestische ruimtes eenvoudig plannen en ontwerpen Incl. ABC van de akoestiek

2 02 egger akoestische oplossingen PROAKUSTIK FINEST ; KLEINE PERFORATIE GROOT EFFECT

3 EGGER akoestische oplossingen 03 VEELZIJDIGE TOEPASSINGS- MOGELIJKHEDEN VOOR EGGER PLAATMATERIAAL UIT HOUT Holzreproduktionen Unifarben Planners en architecten worden steeds Vooral in ruimtes waar hoge eisen meer met de uitdaging geconfronteerd gesteld worden, biedt plaatmateriaal om oplossingen voor een goede uit hout heel wat voordelen dankzij de akoestiek te creëren. Bij de planning mechanische robuustheid en de vormgevingsvrijheid. van de ruimte moeten ze een goede verstaanbaarheid combineren met de vraag naar rust en concentratiemogelijkheden. In veel gevallen echter, zijn uit hout biedt EGGER op het vlak van Als totaalaanbieder van plaatmateriaal in de moderne architectuur structurele, akoestiek een omvangrijk gamma dat fysische en designtrends moeilijk te functionele geluidsabsorptie combineert met een trendy design. Akoesti- rijmen met een goede akoestiek. sche producten van EGGER worden Doordachte akoestische planning vooral in 4 toepassingsgebieden ingezet: kan in woon-, werk- en studeerruimtes Wandbekleding en scheidingsmuren bijdragen tot een betere levenssfeer. Plafonds of plafondsystemen Dit is vooral het geval in communicatieintensieve ruimtes zoals conferentie- Elementen voor inbouw achteraf in Meubelcomponenten of seminarieruimtes, callcenters, receptieruimtes en landschapskantoren. bestaande ruimtes EGGER ziet zichzelf als uw ervaren Hout is omwille van zijn verwerkingsgemak en veredelingsmogelijkheden Daarom ondersteunen we u graag bij het partner in meubel- en interieurontwerp. als absorptiemateriaal uiterst geschikt. thema akoestiek. Een omvangrijk ABC van de akoestiek in deel 8 van deze brochure verschaft technische informatie over akoestiek. Het werd samengesteld door de fysici Dr. Catja Hilge en Dr. Christian Nocke van Akustikbüro Oldenburg. Materialreproduktionen Produkte Strukturen Digitaldruck Arbeitsplatten Türformate

4 04 egger akoestische oplossingen Biomedisch centrum (BMZ) van het universiteitsziekenhuis in Bonn. Rechte en gebogen ProAkustik Classic elementen werden als wand- en plafondbekleding gebruikt. Het oppervlak met esdoorndecor en microperforaties voldoet zowel aan de decoratieve eisen als aan de voorwaarden voor een perfecte ruimteakoestiek.

5 INHOUD 1 Akoestische ruimtes eenvoudig plannen en ontwerpen 2 Planningsvoorbeelden 2.1 Kantoor 2.2 Conferentiezaal 2.3 Restaurant 3 Toepassingsgebieden van EGGER akoetische producten 3.1 Wandpanelen en scheidingswanden 3.2 Plafonds en plafondsystemen 3.3 Meubelcomponenten 3.4 Elementen voor inbouw achteraf 4 EGGER akoestische producten 4.1 Geperforeerde producten 4.2 Individuele perforaties 4.3 Producten met groeven 4.4 ProAkustik A2 NIEUW 4.5 aurilux LED verlichtingssysteem 5 Voorraadprogramma en beschikbaarheid 6 Geluidsabsorptiewaarden 6.1 Perforaties 6.2 Geluidsabsorptieoppervlak voor geperforeerde meubelplaten 6.3 Groeven 7 Verwerking en installatie 7.1 Verwerkingsvoorschriften 7.2 Montageinstructies, bevestigingssystemen TOEPASSINGSGEBIEDEN PLANVOORBEELDEN EENVOUDIGE PLANNING 8 ABC van de akoestiek ABC van de akoestiek Verwerking AKOESTISCHE PRODUCTEN VOORRAADPROGRAMMA GELUIDSABSORPTIE- WAARDEN

6 06 eenvoudige planning 1 PLANNING EN DESIGN VOOR EENVOUDIGE RUIMTE-AKOESTIEK In de concerthal van de Crocus City Hall in Moskou, Rusland, werden meer dan m² ProAkustik EUROdEkOR elementen in de moeilijk ontvlambare Flammex kwaliteit geïnstalleerd. Het decor is H3016 ST24 Jakarta Teak. Dankzij de 8 / 8 /2,0 perforatie werden de vereisten voor een perfecte ruimtelijke akoestiek evenals de visuele designeisen ingevuld.

7 Eenvoudige planning 07 EENVOUDIGE PLANNING Waarschijnlijk zijn de normen voor akoestiek nergens zo hoog als in een concertzaal, waar een onvergetelijke muziekbelevenis centraal moet staan. In openbare gebouwen ligt de nadruk ook op brandwerendheid. ProAkustik platen combineren akoestiek met structurele bouwkundige vereisten en een aantrekkelijk design. Moeilijk ontvlambare en brandwerende akoestische platen kunnen geproduceerd worden met Euroclass B of Euroclass A2 dragers.

8 08 eenvoudige planning UNIEKE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN 120 m² wandpanelen uit ProAkustik EUROdEkOR met een individuele perforatie in decor W980 ST2 Platinawit werd geplaatst in het Brockenhaus in Hanau, Duitsland.

9 Eenvoudige planning 09 EENVOUDIGE PLANNING Individueel design gecombineerd met akoestische werking is een van onze nieuwe sterktes. U kunt het design kiezen en tot leven brengen met individuele perforaties. Lineaire of diagonale roosters, met of zonder kader, kleine of grote perforaties, vrij gevormde perforatiepatronen of zelfs uw firmalogo we kunnen gemakkelijk uw ideeën verwezenlijken. Individuele perforaties kunnen omgezet worden op basis van digitale gegevens in de vorm van CAD of beeldbestanden.

10 10 eenvoudige planning Met de akoestische producten van EGGER kunnen de meest verschillende kantoorsituaties gerealiseerd worden. Vragen? Contacteer ons! Wij bieden individuele, op maat gemaakte akoestische elementen en meubelcomponenten aan. Wij helpen u graag. akustik plus GmbH & Co. kg t EGGER / OMV Wien

11 FUNCTIONALITEIT EN DESIGN COMBINEREN eenvoudige planning 11 eenvoudige Planning De creativiteit van de architect wordt danig op de proef gesteld als het om akoestische vereisten gaat, meestal compliceren ze de omzetting van structurele of fysische criteria. Wanneer een ruimte bijvoorbeeld wordt gedefinieerd door een grote glasfaçade of thermisch actieve onderdelen zoals een betonnen plafond, moeten er ter compensatie akoestische elementen ingepland worden. In onze stalenshop kunt u de klok rond DIN A5 akoestische stalen bestellen. Daardoor wordt ook het belang van akoestisch werkzame meubelcomponenten groter. In decor- en materiaalkoppeling kunnen akoestisch werkzame fronten of rugwanden in passende kleuren uitgevoerd worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zonder veel moeite bestaande geluidsweerkaatsende scharnierdeuren te vervangen door geluidsabsorberende, akoestisch werkzame deuren. OMV kantoorgebouw, Wenen, Oostenrijk, frontpanelen uit ProAkustik EUROdEkOR meubelplaten met lineaire perforatie 4 / 4 / 1,5 in het decor F509 ST2. EGGER / OMV Wien

12 12 eenvoudige planning Voor de Philipp-Reis School in Friedrichsdorf, Duitsland, werden meer dan m² ProAkustik Linear deluxe 16 / 2,0 wandpanelen met echte fineereik bekleed en ProAkustik Linear deluxe 16 / 2,0 in het decor H1334 ST9 Ferrara eik natuur verwerkt. 135 individueel gefabriceerde plafondelementen met een akoestisch werkzaam oppervlak van m² werden geïnstalleerd in de aula.

13 EEN GOEDE AKOESTIEK ZET DE NORM eenvoudige planning 13 eenvoudige Planning Goede ruimteakoestiek is essentieel voor de lesomgeving van leraars en leerlingen. Veel omgevingslawaai zorgt voor stress: de spreker moet luider praten en de toehoorders moeten zich meer concentreren. Daarom is een doorgedreven akoestische planning nodig voor een goed spreek- en luistercomfort, vooral in scholen en universiteiten. Naast plafondoplossingen, biedt EGGER wandpanelen en meubelcomponenten in verschillende materialen en decoren. Gebruik ons volledig productgamma voor uw projecten! De volledige EGGER ZOOM collectie staat ter beschikking voor de selectie van decoren. Coatings in RAL-kleuren of NCS waarden en echt houtfineer behoren ook tot de mogelijkheden.

14 Wandverkleidung: ProAkustik Classic

15 Planvoorbeelden 15 2 PLANVOORBEELDEN PLANVOORBEELDEN Planning, opmeten, ontwerpen en uitvoeren Het werk van architecten wordt steeds meer afgemeten aan de akoestische prestatie van de ruimtes waarmee ze werken. Het doel van de ruimte wordt bepaald door aspecten van het dagelijkse leven zoals het verloop van meetings, de prestatie aan bureaus, de capaciteit van leerlingen om te studeren in de klas, de verstaanbaarheid in auditoria Het is reeds bj de planning van de ruimte belangrijk, de akoestische vereisten te bepalen. De vereisten voor planning van ruimte-akoestiek worden gedefinieerd door de norm DIN waar de nagalmtijd een belangrijke rol speelt. Omdat de nagalmtijd objectief kan gemeten worden, kunnen ruimtes met elkaar vergeleken worden en geëvalueerd worden op basis van de kwaliteit van hun akoestiek. De nagalmtijd hangt voornamelijk van 3 factoren af: het volume van de kamer, de oppervlakken en de voorhanden inrichting. De DIN norm onderscheidt 3 categorieën voor de nagalmtijd: muziek, spraak en onderwijs. Bij de planning moet er dus rekening gehouden worden met deze drie factoren en de latere functie van de ruimte. Voor meer details, raadpleeg het ABC van de akoestiek in deel 8 van deze brochure. Het samenspel tussen planning, opmeten, ontwerpen en uitvoeren wordt geïllustreerd door de 3 planvoorbeelden voor kantoor, conferentieruimte en restaurant.

16 Wandpanelen: ProAkustik Classic 2.1 KANTOOR Plannen en meten Volgens de DIN norm moeten ruimtes die intensief voor communicatie gebruikt worden zoals meeting- en conferentieruimte of ruimtes voor meerdere personen volgens de onderwijs categorie ingedeeld worden. Om de akoestiek in de ruimte te plannen, heeft de akoestisch ingenieur een layout van de ruimte nodig en informatie over het gebruik van de ruimte, ramen, deuren, verluchtingsplafonds, inrichting en het gemiddelde aantal personen in de ruimte. In dit voorbeeld plannen we een kantoor voor twee personen met de afmetingen 4,6 4,1 m en een hoogte van 2,6 m. Het volume van de ruimte is 49 m³ en de vereiste nagalmtijd volgens DIN is 0,4 seconden. Zonder akoestische maatregelen zou de nagalmtijd in dit kantoor 1,5 seconden bedragen, wat het concentratievermogen zou verminderen. In dit stadium moeten de architect en de akoestisch ingenieur overleg plegen omdat de vereiste akoestische berekeningen door de akoestisch ingenieur een omschrijving van producten door de architect impliceren. Op basis van de gegevens van de ruimte berekent de akoestisch ingenieur het vereiste akoestische oppervlak door middel van de geluidsabsorptiewaarden van de gewenste akoestische producten en geeft hij aanwijzingen voor hun positionering. In dit voorbeeld wordt de vereiste nagalmtijd van 0,4 seconden bereikt door het installeren van 20 m² ProAkustik Classic platen in de vorm van wandpanelen. De ProAkustik Classic heeft een lineaire perforatie in een raster van 3 mm met een perforatiediameter van 1 mm, d.w.z. dit microperforatieproduct heeft gaten per m².

17 Perforatie 3 / 3 / 1,0 Decor W980 ST15 Platina wit mm 2400 PlanVoorbeelden Einzelbüro M.1:50 Wand 2,2 m2 Decke 9,8 m2 Gesamt 12,0 m mm 5200 Layout 2-persoonskantoor Doppelbüro M.1:50 Wände á 10 m2 Gesamt 20 m2 De installatie van 20 m² ProAkustik Classic vermindert de nagalmtijd van 1,5 seconden naar 0,4 seconden zoals voorgeschreven door de DIN norm. design en uivoering Montagestrips geïntegreerd in de opbouw van de plaat, die duidelijk te zien zijn aan de achterkant van de plaat (zie illustratie), vergemakkelijken de verwerking en wandmontage. De wandpanelen werden door middel van metalen Z-rails in combinatie met een houten kader op een constructieafstand van 50 mm aan de muur bevestigd. In de holle ruimte van 50 mm werd isolatiewol aangebracht. De ProAkustik Classic platen zijn verkrijgbaar in het formaat mm en werden voor dit project op een breedte van 432 mm gezaagd. EGGER ABS-kantenband met hezelfde decor werd aangebracht. Raadpleeg de tekeningen voor de ontwerpdetails. Montagestrips zonder perforaties

18 18 Planvoorbeelden Doorsnede wandbekleding Doorsnede wandbekleding met kast

19 Planvoorbeelden 19 Details PLANVOORBEELDEN

20 20 Planvoorbeelden Wand- en plafondpanelen: ProAkustik Finest 2.2 CONFERENTIERUIMTE Plannen en opmeten In dit voorbeeld plannen we een conferentieruimte met de afmetingen 7,8 5,2 m en een hoogte van 2,8 m. Het volume van de ruimte bedraagt 114 m³ en de nagalmtijd volgens de DIN norm is 0,5 seconden. Zonder akoestische materialen zou de nagalmtijd in deze ruimte 1,2 seconden bedragen zodat meetings in de conferentieruimte op den duur voor alle deelnemers lastiger zouden worden. De installatie van 20 m² wandpanelen in een abstract patroon en een opgehangen plafond ook van 20 m² resulteert in de gewenste nagalmtijd van 0,5 seconden. Het trendy decor H1334 ST9 Ferrara eik licht geeft de ruimte een aangename atmosfeer. Dankzij de EGGER kleurkoppeling was het mogelijk de tafel en de binnendeur in hetzelfde decor uit te voeren. Het zwevend plafond daarentegen werd uitgevoerd in W980 ST15 Platina wit. De architect koos in dit geval voor ProAkustik Finest. De oppervlakken die de ruimte begrenzen geven de akoestisch ingenieur voldoende speelruimte voor de plaatsing. De nauwelijks waarneembare microperforatie is aangebracht in een diagonaal rooster van 1,8 / 1,8 / 0,5 met meer dan gaten per m² en maakt abstracte oplossingen zonder optische beperkingen mogelijk.

21 Planvoorbeelden 21 Perforatie 1,8 / 1,8 / 0,5 Decor H1334 ST9 Ferrara eik licht mm mm De installatie van 20 m² wandpanelen in een abstract patroon en een opgehangen plafond ook van 20 m² vermindert de nagalmtijd van 1,2 seconden naar 0,5 seconden zoals voorgeschreven door de DIN norm PlanVoorbeelden Layout conferentieruimte Konferenzraum M.1:50 Rückwand abgehängte Decke Gesamt 20 m2 20 m2 40 m2 Ontwerp en uitvoering De wandpanelen werden met inhangbeslag en een constructieafstand van 50 mm aan de wand bevestigd. Hier speelt de onderconstructie een belangrijke rol. Door een volledig gemelamineerde plaat in decor U999 ST2 zwart te gebruiken, die uitgefreesd werd, konden schaduwvoegen worden vermeden. 30 mm mineraalwol werd in de ruimte van 50 mm aangebracht. De beschikbare ProAkustik Finest platen in het formaat mm maken zulke individuele oplossingen mogelijk. Raadpleeg de tekeningen die volgen voor de ontwerpdetails. Wand 4 Restaurant M.1:50

22 22 Planvoorbeelden Wandpanelen conferentieruimte Sectie C-C

23 Planvoorbeelden 23 Sectie B-B Sectie A-A PLANVOORBEELDEN Detail plafondpanelen Het zwevend akoestisch plafond boven de conferentietafel werd aan het plafond vastgemaakt met plafondprofielen DP16 van Suckow & Fischer met een constructie-afstand van 170 mm.

24 24 Planvoorbeelden 2.3 RESTAURANT Plannen en meten Goede akoestiek speelt niet enkel een rol in kantoorgebouwen. Eigenlijk hebben alle ruimtes waar veel mensen samenkomen verhoogde vereisten. Een restaurant zou een ruimte moeten zijn waar men rustig van eten kan genieten en goed kan communiceren. Om een aangename sfeer te verzekeren moet er tijdens de planning rekening gehouden worden met ruimteakoestiek. In dit voorbeeld passen we op het restaurant de DIN norm in de onderwijs categorie toe. Het restaurant heeft een grootte van 10 m 10 m en een hoogte van 3 m. Om een negatieve akoestiek te vermijden, koos de achitect voor het product ProAkustik EURODEKOR met de 4 / 4 / 1,5 perforatie. Met de diagonale wandpanelen geeft de architect aan de ruimte een gesofisticeerde flair. Bovendien staan de panelen gericht naar verschillende richtingen. De panelen doen dus niet alleen dienst als wandbekleding maar meteen ook als akoestische scheidingswand. Dit betekent dat het volume van de ruimte 300 m³ is, met een vereiste nagalmtijd van 0,8 seconden volgens de DIN norm. Zonder akoestische aanpassingen zou de nagalmtijd 2,0 seconden bedragen en de gasten zouden echo's in het restaurant ervaren. Wandpanelen en scheidingswanden: ProAkustik EURODEKOR

25 Planvoorbeelden mm Wand 1 Het aanbrengen van 60 m² ProAkustik EURODEKOR vermindert de nagalmtijd van 2,0 seconden naar 0,8 seconden zoals voorgeschreven door de DIN norm. Firma S C H W E B I U S Egger PlanVoorbeelden G E Projekt Raumkonzepte ProAkustik+Aurilux Plan Grundrisse 0 m2 0 m2 0 m mm Plan Nr. Masstab Maßeinheit 1:50 mm Wand 2 Datum Änderung Wand 4 Wand 3 Maße sind bauseits zu prüfen Layout van het restaurant Restaurant M.1:50 Wand_1-3 Wand_4 Decke Gesamt 9 m2 10 m2 41 m2 60 m2 Schwebius Gestaltung I Forstweg 12 I D P Tel I Fax I Mobi Perforatie 4 / 4 / 1,5 Dekor H1145 ST10 Bardolino Eik natuur

26 26 Planvoorbeelden Ontwerp en uitvoering Dankzij de keuze van ProAkustik EURODEKOR waren de vereiste afmetingen van 2,643 1,000 mm geen probleem. De wandpanelen werden diagonaal geplaatst door middel van een spievormige onderconstructie. De afstand aan de plint bedraagt 30 mm, en 170 mm aan het plafond. In de holle ruimte werd 30 mm minerale wol aangebracht. Raadpleeg de tekeningen voor meer constructiedetails. Diagonale wandpanelen Sectie A-A

27 Planvoorbeelden 27 De scheidingswand vervult niet enkel de akoestische vereisten, hij dient ook als scherm. Een houten kader vormt de onderconstructie met daarop akoestisch werkzame panelen langs elke kant. De strip zonder perforaties langs de rand werd uit esthetische overwegingen aangebracht. PLANVOORBEELDEN

28 28 Toepassingsgebieden 3 TOEPASSINGSGEBIEDEN VOOR AKOESTISCHE PRODUCTEN VAN EGGER Oplossingen voor akoestische ruimtes met decoratief plaatmateriaal uit hout Om voor uiteenlopende opgaves steeds optimaal aangepaste oplossingen te vinden, hebben wij een systeem van verschillende perforaties en groeven ontwikkeld. Zo kunt u een op uw toepassing afgestemd absorptiegedrag combineren met een individuele en esthetische vormgeving. De perforaties en groeven kunnen in bepaalde dragers en allerhande oppervlakken aangebracht worden. Het resultaat van de combinatie van materialen en constructieve eisen zijn onze akoestische platen met uw specifieke opbouw. Dankzij de eenvoudige verwerking van plaatmateriaal uit hout worden onze decoratieve akoestische elementen naast de klassieke toepassing als wandbekleding ook steeds meer in de meubelbouw ingezet.

29 WAND- ELEMENTEN GEMAAKT UIT AKOESTISCHE PLATEN VAN EGGER de nauwelijks waarneembare microperforaties garanderen de beste akoestiek zonder esthetische toegevingen te moeten doen. toepassingsgebieden

30 30 toepassingsgebieden 3.1 WANDBEKLEDING EN SCHEIDINGSWANDEN Akoestische producten van EGGER zijn ideaal als vaste wandbekledingen in bijvoorbeeld foyers, concert- of conferentiezalen. Als akoestisch werkzame scheidingswanden zijn ze dan weer geschikt in landschapskantoren, kantines, restaurants of gangen. Voor deze toepassingen worden over het algemeen eenzijdig decoratieve producten gebruikt, d.w.z. dat de achterkant van het element standaard bekleed is met een zwart akoestisch vlies of een tegenlaminaat. Vooral voor scheidingswanden moeten de productsamenstelling en de latere installatie op elkaar afgestemd zijn om te garanderen dat het gewenste akoestische effect bereikt wordt. Ons breed productgamma, de samenstelling van onze producten en de toepassingsgebieden vindt u in hoofdstuk 4 Akoestische Producten van EGGER. SAP Casino in Walldorf Spaarbank in Gevelsberg

31 Toepassingsgebieden 31 TOEPASSINGSGEBIEDEN

32 32 toepassingsgebieden 3.2 PLAFONDS EN PLAFONDSYSTEMEN Begrenzingsvlakken van ruimtes, zoals plafonds, zijn uiterst geschikt voor de installatie van akoestische producten. Het plafondvlak kan indien nodig volledig als absorptievlak worden gebruikt. Bovendien kan de onderconstructie worden gerealiseerd zonder het gebruiksoppervlak van de ruimte te verkleinen. De vereiste onderconstructie zorgt tegelijkertijd voor de nodige afstand of holle ruimte tot het eigenlijke plafond voor de absorptie van het geluid. Lobby van het EGGER klantenforum in St. Johann Bartenbach LichtLabor EGGER video conferentieruimte in St. Johann Bartenbach LichtLabor

33 toepassingsgebieden 33 toepassingsgebieden Conferentieruimte bij Bartenbach LichtLabor GmbH in Aldrans nabij Innsbruck, met ProAkustik plafond met geïntegreerde LED verlichtingstechnologie.

34 34 Toepassingsgebieden 3.3 MEUBELCOMPONENTEN Dankzij de decor- en materiaalkoppeling kunnen ook akoestisch werkzame meubeloppervlakken in het akoestische totaalconcept geïntegreerd worden. Wanneer design en structurele/fysische criteria klassieke oplossingen niet mogelijk maken, kunnen akoestisch werkzame meubelcomponenten een oplossing beiden. Verscheidene dragermaterialen, oppervlakken en perforaties kunnen gebruikt worden om bestaande deuren en rugwanden te vervangen door akoestisch werkzame onderdelen. EGGER / OMV Wien EGGER / OMV Wien

35 toepassingsgebieden 35 Meubelcomponenten vereisen meestal een decoratief oppervlak langs beide kanten en daardoor een speciale productopbouw. toepassingsgebieden

36 36 Toepassingsgebieden 3.4 ELEMENTEN ACHTERAF IN TE BOUWEN EGGER akoestische producten zijn perfect geschikte elementen om achteraf in bestaande ruimtes in te bouwen. Voor elke ruimte is er een individuele oplossing mogelijk door bijvoorbeeld plafondzeilen of individuele, op maat gemaakte componenten (zogenaamde baffles) gemaakt uit compacte breedbandabsorbeerders die zeer efficiënt zijn in de frequentie van de spraak.

37 Toepassingsgebieden 37 TOEPASSINGSGEBIEDEN

38 38 akoestische producten Ons voorraadproduct ProAkustik Finest heeft nauwelijks waarneembare microperforaties met een perforatiediameter van slechts 0,5 mm. Een vierkante meter van deze plaat heeft meer dan perforaties. 4 AKOESTISCHE PRODUCTEN VAN EGGER Akoestische producten van EGGER zijn verkrijgbaar in een uitgebreid gamma aan spaanplaten, MDF en lichtgewichtplaten. ProAkustik A2 producten op basis van minerale A1 dragerplaten zijn nieuw in het gamma. Meer informatie is in deze brochure te vinden in hoofdstuk 4.4 ProAkustik A2 op pagina's 48 tot 49. Decoren voor opgelijmd laminaat en gemelamineerde platen kunnen gekozen worden uit de uitgebreide EGGER ZOOM collectie. Gelakte afwerking in RAL en NCS kleuren en fineer vervolledigen de selectie aan kleuren en decoren. EGGER en Akustik Plus bieden een productgamma op maat aan en geven individueel advies voor specifieke technische vragen. Of u nu geïnteresseerd bent in productieplaten in volledig formaat, componenten op maat, dragerplaten met of zonder brandbeveiliging of zelfs oplossingen met fineer; wij staan steeds te uwer beschikking voor technisch advies in verband met constructie en beslag.

39 akoestische producten GEPERFOREERDE PRODUCTEN ProAkustik Finest BESCHIk- BAAR UIT VOORRAAd laminaat, diagonaal geperforeerd 1,8 / 1,8 / 0,5 2 zwart akoestisch vlies 3 eurospan kale spaanplaat 18 mm geperforeerd 4 zwart akoestisch vlies 5 tegenlaminaat, lineair geperforeerd toepassingsgebieden: ProAkustik Finest Meubelplaat BESCHIk- BAAR UIT VOORRAAd laminaat, diagonaal geperforeerd 1,8 / 1,8 / 0,5 2 zwart akoestisch vlies 3 eurospan kale spaanplaat 18 mm geperforeerd 4 zwart akoestisch vlies 5 laminaat, diagonaal geperforeerd 1,8 / 1,8 / 0,5 toepassingsgebieden: akoestische Producten ProAkustik Classic BESCHIk- BAAR UIT VOORRAAd laminaat, lineair geperforeerd 3 / 3 / 1,0 2 zwart akoestisch vlies 3 eurospan kale spaanplaat 18 mm geperforeerd 4 zwart akoestisch vlies 5 tegenlaminaat, lineair geperforeerd toepassingsgebieden: ProAkustik Classic Meubelplaat BESCHIk- BAAR UIT VOORRAAd laminaat, linear geperforeerd 3 / 3 / 1,0 2 zwart akoestisch vlies 3 eurospan kale spaanplaat 18 mm geperforeerd 4 zwart akoestisch vlies 5 laminaat, linear geperforeerd 3 / 3 / 1,0 toepassingsgebieden: 5

40 40 Akoestische producten ProAkustik eurodekor 1 EURODEKOR geperforeerd 2 Zwart akoestisch vlies Toepassingsgebieden: 1 2 ProAkustik eurodekor meubelplaat EURODEKOR geperforeerd 2 Zwart akoestisch vlies 3 EUROSPAN geperforeerd 4 Zwart akoestisch vlies 5 EURODEKOR geperforeerd Toepassingsgebieden: 4 5

41 Akoestische producten 41 ProAkustik opgelijmd laminaat Laminaat, geperforeerd 2 EUROSPAN geperforeerd 3 Tegenlaminaat, geperforeerd 4 Zwart akoestisch vlies Toepassingsgebieden: 3 4 ProAkustik meubelplaat met opgelijmd laminaat Laminaat, geperforeerd 2 Zwart akoestisch vlies 3 EUROSPAN geperforeerd 4 Zwart akoestisch vlies 5 Laminaat, geperforeerd Toepassingsgebieden: 4 5 AKOESTISCHE PRODUCTEN ProAkustik light Laminaat, geperforeerd 2 Zwart akoestisch vlies 3 Honingraat uit karton 4 Zwart akoestisch vlies 5 Tegenlaminaat, geperforeerd 6 Regels uit houtmateriaal Toepassingsgebieden: ProAkustik light meubelplaat Laminaat, geperforeerd 2 Zwart akoestisch vlies 3 Honingraat uit karton 4 Zwart akoestisch vlies 5 Laminaat, geperforeerd 6 Regels uit houtmateriaal Toepassingsgebieden:

42 42 Akoestische producten PERFORATIES OVERZICHT We bieden tal van perforatiemogelijkheden aan en kunnen ze aanbrengen op heel het oppervlak of een niet-geperforeerde strook over laten langs de randen uitzondering 1,8/1,8/0,5. Perforatie 1) Illustratie in schaal 1:1 Producten 1,8 / 1,8 / 0,5 ProAkustik Finest ProAkustik Finest meubelplaat ProAkustik light ProAkustik light meubelplaat Open oppervlak [%] Aantal perforaties [aantal /m²] 6,1 % aantal /m² Toepassingsgebieden 2) 3 / 3 / 1,0 ProAkustik Classic ProAkustik Classic meubelplaat ProAkustik light ProAkustik light meubelplaat 8,7 % aantal /m² 4 / 4 / 1,5 Meer opties: 4 / 4 / 2,0 ProAkustik EURODEKOR ProAkustik EURODEKOR meubelplaat ProAkustik light ProAkustik light meubelplaat ProAkustik opgelijmd laminaat ProAkustik meubelplaat met opgelijmd laminaat 11,0 % aantal /m² 19,6 % 5,3 / 5,3 / 1,5 5,3 / 5,3 / 2,0 Meer opties: 5,3 / 5,3 / 2,5 ProAkustik EURODEKOR ProAkustik EURODEKOR meubelplaat ProAkustik opgelijmd laminaat ProAkustik meubelplaat met opgelijmd laminaat 6,2 % 11,1 % aantal/m² 17,3 % 6,4 / 6,4 / 2,0 6,4 / 6,4 / 3,0 Meer opties: 6,4 / 6,4 / 1,5 6,4 / 6,4 / 2,5 ProAkustik EURODEKOR ProAkustik EURODEKOR meubelplaat ProAkustik opgelijmd laminaat ProAkustik meubelplaat met opgelijmd laminaat 7,7 % 17,3 % aantal/m² 4,3 % 12,0 %

43 akoestische producten 43 Perforatie 1) Illustratie in schaal 1:1 Producten Open oppervlak [%] Aantal perforaties [aantal /m²] Toepassingsgebieden 2) 8 / 8 / 2,0 8 / 8 / 3,0 meer opties: 8 / 8 / 1,5 8 / 8 / 2,5 Proakustik eurodekor Proakustik opgelijmd laminaat 4,9 % 11,0 % aantal/m² 2,8 % 7,7 % 10,6 / 10,6 / 3,0 10,6 / 10,6 / 4,0 meer opties: 10,6 / 10,6 / 2,0 10,6 / 10,6 / 2,5 10,6 / 10,6 / 5,0 Proakustik eurodekor Proakustik opgelijmd laminaat 6,2 % 11,1 % aantal/m² 2,8 % 4,3 % 17,3 % 16 / 16 / 5,0 meer opties: 16 / 16 / 3,0 16 / 16 / 4,0 16 / 16 / 6,0 16 / 16 / 8,0 Proakustik eurodekor Proakustik opgelijmd laminaat 7,7 % aantal/m² 2,8 % 4,9 % 11,0 % 19,6 % akoestische Producten 32 / 32 / 6,0 meer opties: 32 / 32 / 4,0 32 / 32 / 5,0 32 / 32 / 8,0 32 / 32 / 10,0 32 / 32 / 12,0 Proakustik eurodekor Proakustik opgelijmd laminaat 2,8 % 976 aantal/m² 1,2 % 1,9 % 4,9 % 7,7 % 11,0 % 1) Verklaring: perforatievoorbeeld 4 / 4 / 1,5 = 4 mm afstand horizontaal en 4 mm verticaal gemeten van het midden van de perforatie tot het midden van de perforatie, met een perforatiediameter va 1,5 mm 2) Legende toepassingsgebieden: Wandpanelen en scheidingswanden Meubelonderdelen Plafonds Elementen voor inbouw achteraf in bestaande ruimtes Perforatievoorbeelden H1277 ST9 Lakeland Acacia licht 5,3 / 5,3 / 2,0 mm 11,1 % open oppervlak perforaties / m² F274 ST9 Beton licht 10,6 / 10,6 / 4,0 mm 11,1 % open oppervlak perforaties / m²

44 44 Akoestische producten 4.2 INDIVIDUELE PERFORATIES Unieke akoestische oplossingen EGGER is de enige fabrikant die die akoestische platen aanbiedt met individuele perforaties. We kunnen zelfs klantspecifieke afbeeldingen zoals bijvoorbeeld firmalogo's realiseren. Of de perforatie nu vereist is vanwege technische of structurele redenen of gebaseerd is op ontwerpvereisten, wij hebben de oplossing. Wij hebben enkel de digitale gegevens nodig in de vorm van een beeldbestand (bijv. jpg) of CAD bestanden (bijv.dwg).

45 Akoestische producten 45 Ervoor: nagalmtijd 3,1 seconden Erna: nagalmtijd 0,9 seconden Bovendien wordt deze mogelijkheid worden ook gebruikt wanneer akoestische maatregelen dankzij de keuze van een passend motief naadloos in een bestaande ruimte geïntegeerd worden. Als voorbeeld tonen we het historisch geklasseerde Brockenhaus Hanau. De lange nagalmtijd in de evenementenhal van het Brockenhaus was problematisch en daarom werden er panelen van ProAkustik gekozen. Allereerst werden een passende tekening en perforatierooster gekozen; de keuze viel op een bloemenmotief. Het werd gerealiseerd in de perforaties 4 / 4 / 1,5 en 4 / 4 / 2,0 met the ProAkustik EURODEKOR en zo weinig mogelijk zaagverlies. Het EGGER decor W980 ST2 Platina wit werd gebruikt. De nagalmtijd zonder akoestische maatregelen bedroeg 3,1 seconden, nu een uitstekende 0,9 seconden. Het resultaat mag niet enkel gezien worden, het kan ook gehoord worden! AKOESTISCHE PRODUCTEN Individuele perforaties met een perforatierooster van groter 4 / 4 / 1,5 zijn vrij te kiezen wat betreft de perforatiediameter, het rooster en het aandeel geperforeerd oppervlak. U kunt ook kiezen of de elementen met of zonder kaderlook uitgevoerd worden.

46 46 Akoestische producten 4.3 GEGROEFDE PRODUCTEN Gegroefde akoestische producten worden standaard met een MDF drager geleverd. Een opgelijmd laminaat of een gemelamineerde EURODEKOR MDF-plaat kan gebruikt worden. ProAkustik Lineair 1 EURODEKOR MDF, gegroefd 2 Zwart akoestisch vlies Toepassingsgebieden: 1 2 ProAkustik Lineair Micro 1 EURODEKOR MDF, gegroefd 2 Zwart akoestisch vlies Toepassingsgebieden: 1 2 ProAkustik Lineair Deluxe Laminaat, gegroefd 2 EURODEKOR MDF, gegroefd 3 Zwart akoestisch vlies 4 EURODEKOR MDF, geperforeerd 5 Tegenlaminaat, geperforeerd Toepassingsgebieden: 3 4 5

47 Akoestische producten 47 GROEFPATRONEN OVERZICHT Als een visueel alternatief voor klassieke perforaties, bieden we ook verschillende groefpatronen in verschillende roosters aan. Groefpatroon 1) Illustratie in schaal 1:1 Producten Open oppervlak [%] Aantal perforaties [aantal /m²] Toepassingsgebieden 2) Lineair / 2,0 16 / 3,0 ProAkustik EURODEKOR MDF ProAkustik opgelijmd laminaat 6,2 % 9,3 % Lineair / 2,0 32 / 3,0 ProAkustik EURODEKOR MDF ProAkustik opgelijmd laminaat 3,0 % 4,5 % Lineair Micro / 12,6 / 3,4 ProAkustik EURODEKOR MDF ProAkustik opgelijmd laminaat 11,0 % aantal /m² AKOESTISCHE PRODUCTEN Lineair Micro / 28,6 / 3,4 ProAkustik EURODEKOR MDF ProAkustik opgelijmd laminaat 5,5 % aantal /m² Lineair Deluxe / 13,9 / 2,1 ProAkustik opgelijmd laminaat 12,3 % Lineair Deluxe / 29,9 / 2,1 ProAkustik opgelijmd laminaat 6,1 % 1) Voorbeeld groeven, 16 / 2,0 = 16 mm afstand van het midden van de groef tot het midden van de andere groef / 2,0 mm groefbreedte. 2) Legende toepassingsgebieden: Wandpanelen en scheidingswanden

48 48 akoestische producten Voorbeelden van groefpatronen H1277 ST9 Lakeland Acacia licht Lineair 16 9,3 % open oppervlak H1277 ST9 Lakeland Acacia licht Lineair Micro 16 11,0 % open oppervlak, perforaties / m² H1277 ST9 Lakeland Acacia licht Lineair Deluxe 16 12,3 % open oppervlak 4.4 PROAKUSTIK A2 NIEUW Nieuw is onze ProAkustik A2 plaat met perforaties of groeven, gebaseerd op A2 opgelijmd laminaat. Uiteraard is het brandgedrag van deze platen getest en zijn ze verkrijgbaar met bepaalde perforaties en groeven in classificatie A2 - s1, d0 (als samengestelde plaat volgens EN ).

49 Akoestische producten 49 GEPERFOREERDE PRODUCTEN We bieden tal van perforatiemogelijkheden aan en kunnen ze aanbrengen op heel het oppervlak of slechts een deel ervan. 1 Microlaminaat geperforeerd 2 A1 drager, geperforeerd 3 Tegenlaminaat geperforeerd 4 Zwart akoestisch vlies Mogelijke perforaties: 4 / 4 / 1,5 5,3 / 5,3 / 1,5 5,3 / 5,3 / 2,0 6,4 / 6,4 / 2,0 6,4 / 6,4 / 3,0 8 / 8 / 2,0 8 / 8 / 3,0 10,6 / 10,6 / 3,0 10,6 / 10,6 / 4,0 16 / 16 / 5,0 en 32 / 32 / 6,0 GEGROEFDE PRODUCTEN Als optisch alternatief voor de klassieke perforaties kunnen ook gegroefde elementen aangeboden worden. AKOESTISCHE PRODUCTEN Microlaminaat gegroefd 2 A1 drager, gegroefd 3 Tegenlaminaat gegroefd 4 Zwart akoestisch vlies Mogelijk groevenpatroon: Lineair 16: 16 / 2,0 en 16 / 3,0 Lineair 32: 32 / 2,0 en 32 / 3,0 CONFECTIE Wanneer gecertificeerde A2 producten geconfectioneerd worden, moet erop gelet worden dat het afkanten volgens de normen wordt uitgevoerd, d.w.z. gelakt of met echte alukantenband. Het gebruik van ABS-kanten of andere thermoplastische kantenband is niet toegestaan. Zoals alle andere akoestische producten, kunnen A2 producten ook als kant-en-klaaronderdelen geleverd worden.

50 50 Akoestische producten 4.5 aurilux LED VERLICHTINGSSYSTEEM Het aurilux verlichtingssysteem met high-power leds voldoet aan de steeds strenger wordende architectonische eisen. Licht en akoestiek worden in 1 systeem gecombineerd. Het concept ontwikkeld door EGGER en zijn partners Akustik Plus, Bartenbach Lichtlabor en Digital Elektronik is een verlichtingssysteem dat voldoet aan de hoogste akoestische en functionele eisen. Het combineert verlichting en akoestiek in één geïntegreerd systeem. Eén van de vele voordelen is geringe structurele hoogte van slechts 30 mm. Als een modulair en aanpasbaar plafondsysteem met een ruime keuze aan hout-, uni- en fantasiedecoren biedt het een enorme ontwerpvrijheid. Recycleerbare componenten en kwikvrije verlichting dragen bij tot een lagere impact op het milieu. Dankzij de energie-efficiënte technologie en akoestische platen gemaakt uit de hernieuwbare grondstof hout gaat het hier om een duurzaam concept met een lange levensduur. De verlichting gaat tot uren mee.

51 akoestische producten 51 Dankzij de speciale lens wordt het licht uitgestraald in de vorm van een kegel waardoor er geen verblinding mogelijk is. Daardoor zijn vanonder in het plafond kleine openingen van slechts 8 mm zichtbaar. Achter de akoestische platen zitten in de behuizing de high-power leds met lens en geïntegreerde besturingselektronica. Deze eenheden vormen een plug-in systeem met een modulaire structuur die rijen of velden mogelijk maakt. De warmwitte en koudwitte leds kunnen aangepast worden van tot Kelvin. De intelligente combinatie van energie-efficiënte verlichting, akoestische werking en plafondpanelen opent heel wat designmogelijkheden zonder dat verlichting en architectuur mekaar in de weg staan. Het systeem is een duurzame en zeer functionele verlichting die voldoet aan de hoogste normen. akoestische Producten aurilux gedetailleerde dwarsdoorsnede Doorsnede doorheen plafondpaneel aurilux LED MODULE De module met twee rijen van het aurilux systeem met 5 high power leds met 64 mm tussen de rijen is perfect geschikt voor ruimtes met een grote behoefte aan licht per vlak. Uitvoerbaar in éénkleurig koel wit, neutraal wit en warm wit of dimbaar. Een gesofisticeerde, thermisch optimale afvoer van de warmte naar de behuizing garandeert een lange levensduur van de leds. Een extra koelelement is niet meer nodig. h (m) E gemiddeld E mittel (m) HET VERLICHTINGSSYSTEEM POSITIONEREN 1,00 1,50 2,00 2,50 3,00 3, lx 260 lx 150 lx 90 lx 65 lx 45 lx 1,15 1,70 2,25 2,85 3,40 4,00 Het kegeldiagram toont de bereikbare gemiddelde lichtsterktes in relatie met de installatiehoogte van het verlichtingssysteem. Dit maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om de verlichting te positioneren. Toch wordt er best een lichttechnicus geraadpleegd om alles precies te berekenen en een hoogkwalitatief lichtmilieu te creëren. aurilux kegeldiagram

52 Bartenbach LichtLabor De akoestisch werkzame plafondelementen hebben nauwelijks zichtbare microperforaties. Een zeer efficiënte breedspectrum absorbeerder die uiterst geschikt is voor menselijke spraak, verschuilt zich achter het oppervlak dat verkrijgbaar is in tal van decoren. De drager is gemaakt uit duurzaam plaatmateriaal uit hout. MODULAIRE STRUCTUUR Akustik Plus maakt de montage- en aansluitingsmodules volgens de planning van elk individueel project op voorhand klaar. Alle modules worden met voorgeïnstalleerde kabels uitgevoerd en doorstaan een kwaliteitskeuring op de testbank. EENVOUDIGE INSTALLATIE Werken met prefab modules vergemakkelijkt het plannen, opdracht geven en installeren. Nadien is later nazicht ook makkelijker modulegrootte met 1 rij DOORSNEDE VAN EEN PLAFONDPANEEL Voor de montage zijn alle in de handel verkrijgbare plafondmontagesystemen geschikt. In het voorbeeld is een klassieke ophanging te zien. modulegrootte met 2 rij ophanging 316 modulegrootte met 5 rij

53 Akoestische producten 53 INKOMHAL VAN HET EGGER KLANTENFORUM De inkomhal van het EGGER klantenforum werd in juni 2010 met het akoestiek & lichtconcept uitgerust. Een moderne sfeer resulteert uit de combinatie van het decor W1000 Premium wit en een glossy ST30 oppervlak. Voor de make-over was de lichtsituatie niet uitgebalanceerd vanwege een ongeschikte lichtverdeling. Bovendien was er verblinding door de reflectie van de glanzende vloer. Het nieuwe ontwerp verhoogde de lichtsterkte en lichtdichtheid. Een uitgebalanceerde lichtverdeling werd bereikt danzij het verlichtingssysteem dat op de achtergrond blijft en de architectuur in het middelpunt zet. Peter Bartenbach, München Voor de ombouw AKOESTISCHE PRODUCTEN Bartenbach LichtLabor EGGER VIDEOCONFERENTIERUIMTE Een LED plafond gemaakt van ProAkustik platen in het W1000 Premium wit decor met de glossy oppervlaktestructuur ST30 werd in juni 2010 in de videoconferentieruimte van EGGER geïnstalleerd. De functioneel en esthetisch aantrekkelijke oplossing zorgt voor een prettige sfeer in de ruimte. Peter Bartenbach, München Voor de ombouw: verblinding door de overheersende verlichting vermoeilijkt waarneming. Bartenbach LichtLabor Na de ombouw zorgt een goed in de ruimte geïntegreerde basisverlichting voor een stabiele optische waarneming met als gevolg een goed gevoel op lichamelijk vlak en minder vermoeidheid tijdens het werk.

54 54 akoestische producten UW VOORDELEN Licht en akoestiek in 1 systeem Geïntegreerd in de architectuur Lage structurele hoogte van slechts 30 mm Bijzonder geschikt voor bestaande projecten Helder, tweedimensioneel licht Helder licht geeft materialen extra klasse Zachte schaduwen dankzij tweedimensionele opstelling Verblindingsvrij Geschikt voor beeldschermwerk en plaatsen met hoge vereisten voor visuele aspecten zoals videoconferentieruimtes Instelbare lichtkleur Aanpasbaar van warm wit naar koud wit voor verschillende verlichtingssferen. Hoogwaardige akoestische oplossing Nauwelijks zichtbare microperforatie Tal van perforatiepatronen mogelijk Creatieve vrijheid Modulaire, vrij vorm te geven plafondsysteem Grote keuze aan houten-, uni- en materiaaldecoren Projecten in bestaande structuren inbouwen Renovatie & sanering Verbetering van verlichting en ruimtelijke akoestiek duurzaam Energie-efficiënt Kwikvrij Lange levensduur tot uur Duurzaam hout Recycleerbare onderdelen

55 Akoestische producten 55 AKOESTISCHE PRODUCTEN CONTACT LED aurilux Advies, planning, fabricage en distributie van voorgemonteerde verlichtings- en akoestiekmodules zijn de kerncompetentie van Akustik Plus. akustik plus GmbH & Co. KG Industriestraße Wächtersbach Duitsland t f info@akustik-plus.com ONTWIKKELINGSPARTNERS Digital Elektronik GmbH Berchtesgadner Straße Gartenau bei Salzburg Austria t f office@diel.co.at Bartenbach LichtLabor GmbH Rinner Straße Aldrans Austria t f info@bartenbach.com

56 56 Voorraadprogramma 5 VOORRAADPROGRAMMA EN BESCHIKBAARHEID PROAKUSTIK Onze ProAkustik Classic en ProAkustik Finest elementen zijn verkrijgbaar uit voorraad vanaf 1 stuk in 10 mogelijke decoren, met het decor éénzijdig of als meubelplaat met decor op beide zijdes. ProAkustik Finest 1,8 / 1,8 / 0,5 en ProAkustik Classic 3 / 3 / 1,0 ProAkustik Finest meubelplaat 1,8 / 1,8 / 0,5 en ProAkustik Classic meubelplaat 3 / 3 / 1, Diagonaal geperforeerd decoratief laminaat 1,8 / 1,8 / 0,5 of lineair 3 / 3 / 1,0 2 Zwart akoestisch vlies 3 EUROSPAN kale spaanplaat 18 mm geperforeerd 4 Zwart akoestisch vlies 5 Tegenlaminaat lineair geperforeerd Toepassingsgebieden: 1 Decoratief laminaat diagonaal geperforeerd 1,8 / 1,8 / 0,5 of lineair 3 / 3 / 1,0 2 Zwart akoestisch vlies 3 EUROSPAN kale spaanplaat 18 mm geperforeerd 4 Zwart akoestisch vlies 5 Decoratief laminaat diagonaal geperforeerd 1,8 / 1,8 / 0,5 of lineair 3 / 3 / 1,0 Toepassingsgebieden: Beschikbaarheid Formaat: mm geperforeerde bruikbare lengte, Finest mm Levering: voorraaddecoren vanaf 1 stuk of 10 stuks per pak Andere decoren op aanvraag Moeilijk ontvlambare en brandbestendige akoestische platen kunnen ook geproduceerd worden met Euroclass B dragers of Euroclass A2 dragers. Beschikbaarheid Formaat: mm geperforeerde bruikbare lengte, Finest mm Levering: voorraaddecoren vanaf 1 stuk of 10 stuks per pak Andere decoren ProAkustik Classic meubelplaten vanaf 1 stuk en per 10 stuks voor ProAkustik Finest meubelplaten Euroclass B geteste drager Formaat: mm maximale afmeting mm Levering: voorraaddecoren vanaf 1 stuk, andere decoren vanaf 10 stuks Euroclass A2 geteste drager Formaten: en 18 mm Levering: voorraaddecoren vanaf 1 stuk, andere decoren vanaf 10 stuks ANDERE PRODUCTOPTIES Onze voorraadproducten kunnen tot een maximale lengte van mm volgens bestelling gemaakt worden. Naast andere formaten is ook de confectie en levering van onderdelen geen probleem. EURODEKOR gemelamineerde spaanplaat, decoratieve laminaten en EGGER ABS-kantenband zijn uit voorraad verkrijgbaar in passende decoren.

57 Voorraadprogramma 57 VOORRAADDECOREN W980 St15 Platinawit U999 St2 zwart H1277 St9 lakeland acacia licht H1334 St9 ferrara eik natuur H1615 St9 romana kerselaar H1920 St9 tiroler beuk natuur VoorraadProgramma H3114 St9 tirano peren H3704 St15 aida notelaar tabak H3775 St9 tenessee notelaar licht F509 St2 aluminium

58 58 Voorraadprogramma ANDERE SPECIFIEKE PRODUCTEN Op basis van het voorraadprogramma kunnen de producten ProAkustik light en ProAkustik light meubelplaten aangeboden worden in de perforaties 1,8 / 1,8 / 0,5 en 3 / 3 / 1,0 vanaf 1 stuk in de afmetingen mm. Alle andere akoestische producten, zowel geperforeerd als gegroefd, worden op individuele vraag geproduceerd. Dankzij de uitgebreide keuzemogelijkheden wat betreft dragers, oppervlakken, perforaties en groeven, zijn de mogelijkheden bijna onbegrensd. In het EGGER kantoorgebouw in Rădăuţi, Roemenië, werd ProAkustik EUROdEkOR gebruikt voor meubelfronten en scheidingswanden. W980 ST2 platinawit en perforatie 4 / 4 / 1,5 mm. Beschikbaarheid Oppervlak maximale afmeting: Laminaatoppervlak: mm EURODEKOR gemelamineerd * : mm Fineer: mm Gelakt: mm * Gratis zaagsnede in de breedte op max mm Plaatdiktes: van 4 tot 38 mm afhankelijk van drager en oppervlak Levering: Als volledige platen of als op maat gemaakte onderdelen op bestelling Levertijden: op aanvraag

59 Voorraadprogramma 59 PROAKUSTIK A2 Beschikbaarheid Formaten: en mm of en mm Diktes: 16 en18 mm Levering: voorraaddecoren vanaf 1 stuk, veelvouden van 2 in halfformaten en mm, andere decoren vanaf 35 stuks in formaat mm VOORRAADDECOREN PROAKUSTIK A2 W908 St2 diep wit U708 St15 lichtgrijs VoorraadProgramma H1277 St9 lakeland acacia licht H1334 St9 ferrara eik licht H3704 St15 aida notelaar tabak H3911 St9 tauern beuk natuur

60 60 Geluidsabsorptiewaarden 6 GELUIDSABSORPTIEWAARDEN Voor al onze producten zijn de geluidsabsorptiewaarden beschikbaar en die sturen we op aanvraag graag in de vorm van certificaten naar u toe. De metingen werden uitgevoerd volgens EN ISO 354 Meting van geluidsabsorptie in een echoruimte, uitgave Onderstaande geluidsabsorptiewaarden zijn van toepassing op een holle ruimte van 50 mm en extra demping met 30 mm isolatiewol. 6.1 PERFORATIES GELUIDSABSORPTIEGRAAD VOLGENS EN ISO 354:2003 Geluidsabsorptiegraad α s Perforaties Frequentie [Hz] 1,8/1,8/0,5 [αs] 3/3/1,0 [αs] 4/4/1,5 [αs] 5,3/5,3/2,0 [αs] 6,4/6,4/3,0 [αs] 100 0,28 0,25 0,17 0,21 0, ,40 0,38 0,29 0,35 0, ,47 0,49 0,40 0,40 0, ,49 0,49 0,54 0,59 0, ,71 0,71 0,69 0,68 0, ,73 0,77 0,87 0,84 0, ,83 0,90 0,94 0,93 0, ,84 0,87 1,02 0,99 1, ,83 0,89 1,04 1,00 1, ,83 0,85 1,02 0,99 1, ,80 0,84 0,98 0,92 1, ,76 0,80 0,89 0,94 0, ,73 0,73 0,86 0,85 0, ,68 0,71 0,81 0,83 0, ,65 0,69 0,79 0,80 0, ,59 0,62 0,75 0,79 0, ,53 0,54 0,69 0,69 0, ,46 0,48 0,62 0,59 0,70 SAA* 0,74 0,77 0,87 0,86 0,89 NRC** 0,75 0,75 0,90 0,85 0,90 1,8 / 1,8 / 0,5 3 / 3 / 1,0 4 / 4 / 1,5 5,3 / 5,3 / 2,0 6,4 / 6,4 / 3,0 Frequentie Hz * SAA = Sound Absorption Average volgens ASTM C 423 ** NRC = Noise Reduction Coefficient volgens ASTM C 423 GELUIDSABSORPTIEGRAAD VOLGENS EN ISO GELUIDSABSORPTIEGRAAD α p Perforaties Frequentie [Hz] 1,8/1,8/0,5 [αp] 3/3/1,0 [αp] 4/4/1,5 [αp] 5,3/5,3/2,0 [αp] 6,4/6,4/3,0 [αp] 125 0,40 0,35 0,30 0,30 0, ,65 0,65 0,70 0,70 0, ,85 0,90 1,00 0,95 1, ,80 0,85 0,95 0,95 1, ,70 0,70 0,80 0,85 0, ,55 0,55 0,70 0,70 0,80 1,8 / 1,8 / 0,5 3 / 3 / 1,0 4 / 4 / 1,5 5,3 / 5,3 / 2,0 6,4 / 6,4 / 3,0 Frequentie Hz Perforaties 1,8/1,8/0,5 3/3/1,0 4/4/1,5 5,3/5,3/2,0 6,4/6,4/3,0 α w 0,70 0,70 0,85 0,85 0,90 Absorptieklasse C C B B A

61 Geluidsabsorptiewaarden 61 GELUIDSABSORPTIEGRAAD VOLGENS EN ISO 354:2003 Geluidsabsorptiegraad α s Perforaties Frequentie [Hz] 8/8/3,0 [αs] 10,6/10,6/3,0 [αs] 16/16/5,0 [αs] 32/32/6,0 [αs] 100 0,21 0,29 0,20 0, ,35 0,38 0,37 0, ,40 0,43 0,45 0, ,53 0,60 0,62 0, ,74 0,66 0,82 0, ,90 0,70 0,89 0, ,92 0,80 0,95 0, ,96 0,82 0,95 0, ,95 0,79 0,89 0, ,96 0,83 0,81 0, ,89 0,75 0,70 0, ,88 0,69 0,60 0, ,80 0,63 0,53 0, ,77 0,55 0,46 0, ,71 0,47 0,44 0, ,67 0,39 0,43 0, ,59 0,37 0,43 0, ,52 0,34 0,44 0,21 SAA* 0,83 0,69 0,72 0,39 NRC** 0,80 0,70 0,70 0,40 * SAA = Sound Absorption Average volgens ASTM C 423 ** NRC = Noise Reduction Coefficient volgens ASTM C 423 GELUIDSABSORPTIEGRAAD VOLGENS EN ISO Perforaties GELUIDSABSORPTIEGRAAD α p Frequentie Hz 8 / 8 / 3,0 10,6 / 10,6 / 3,0 16 / 16 / 5,0 32 / 32 / 6,0 GELUIDSABSORPTIE- WAARDEN Frequentie [Hz] 8/8/3,0 [αp] 10,6/10,6/3,0 [αp] 16/16/5,0 [αp] 32/32/6,0 [αp] 125 0,30 0,35 0,35 0, ,70 0,65 0,80 0, ,95 0,80 0,95 0, ,90 0,75 0,70 0, ,75 0,55 0,50 0, ,60 0,35 0,45 0,20 Frequentie Hz 8 / 8 / 3,0 10,6 / 10,6 / 3,0 16 / 16 / 5,0 32 / 32 / 6,0 Perforaties 8/8/3,0 10,6/10,6/3,0 16/16/5,0 32/32/6,0 α w 0,75 0,55 (LM) 0,55 (LM) 0,3 (L) Absorptieklasse C D D D

62 62 Geluidsabsorptiewaarden 6.2 GELUIDSABSoRPTIEOPPERVLAK VOOR GEPERFOREERDE MEUBELPLATEN Equivalent van een absorptieoppervlak van een kast, vrij opgesteld in een ruimte. De volgende metingen werden uitgevoerd en geëvalueerd volgens EN ISO 354: Variant 1 kast met akoestisch werkende schuifdeuren, tot 70 % gevuld met mappen Afmetingen: mm incl. 40 mm sokkel Equivalent absorptieoppervlak A [m²] Frequentie [Hz] 1,8/1,8/0,5 [A obj ] 3/3/1,0 [A obj ] 100 1,7 1, ,2 1, ,5 1, ,1 1, ,1 1, ,0 1, ,1 1, ,1 1, ,2 1, ,3 1, ,4 1, ,5 1, ,5 1, ,5 1, ,4 1, ,3 1, ,1 1, ,0 1,0 EQUIVALENT ABSORPTIEOPPERVLAK A [m²] 2,0 1,9 1,8 1,7 1,6 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 1,8 / 1,8 / 0,5 3 / 3 / 1,0 Frequentie Hz

63 Geluidsabsorptiewaarden 63 Variant 2 dezelfde als variant 1, maar ook met een akoestische rugwand Afmetingen: mm incl. 40 mm sokkel EQUIVALENT ABSORPTIEOPPERVLAK A [m²] Equivalent absorptieoppervlak A [m²] Frequentie [Hz] 1,8/1,8/0,5 [A obj ] 3/3/1,0 [A obj ] 100 2,3 2, ,6 1, ,9 1, ,7 1, ,6 1, ,5 1, ,7 1, ,8 1,8 3,4 3,2 3,0 2,8 2,6 2,4 2,2 2,0 1,8 1,6 1,4 1,2 1,0 Frequentie Hz GELUIDSABSORPTIE- WAARDEN 630 2,0 2,0 1,8 / 1,8 / 0,5 3 / 3 / 1, ,2 2, ,4 2, ,5 2, ,7 2, ,6 2, ,4 2, ,1 2, ,8 1, ,6 1,6

64 64 Geluidsabsorptiewaarden 6.3 GROEVEN Onderstaande geluidsabsorptiewaarden zijn van toepassing op een holle ruimte van 50 mm en extra demping met 30 mm isolatiewol. Geluidsabsorptiegraad volgens EN ISO 354 Geluidsabsorptiewaarde α s Groeven Frequentie Lineair Micro 16 Lineair Micro 32 Lineair Deluxe 16 Lineair Deluxe 32 [Hz] [αs] [αs] [αs] [αs] 100 0,24 0,29 0,21 0, ,38 0,38 0,21 0, ,42 0,39 0,38 0, ,57 0,48 0,52 0, ,71 0,54 0,71 0, ,76 0,53 0,84 0, ,86 0,57 0,88 0, ,89 0,57 0,96 0, ,88 0,59 0,99 0, ,86 0,56 0,97 0, ,79 0,53 0,93 0, ,75 0,48 0,84 0, ,70 0,42 0,72 0, ,63 0,40 0,64 0, ,56 0,36 0,56 0, ,56 0,37 0,54 0, ,58 0,38 0,54 0, ,61 0,4 0,54 0,43 SAA* 0,75 0,50 0,80 0,52 NRC** 0,75 0,50 0,80 0,50 Frequentie Hz 16 / 2,0 16 / 3,0 32 / 2,0 32 / 3,0 * SAA = Sound Absorption Average volgens ASTM C 423 ** NRC = Noise Reduction Coefficient volgens ASTM C 423 GELUIDSABSORPTIEGRAAD VOLGENS EN ISO Geluidsabsorptiegraad α p Groeven Frequentie Lineair Micro 16 Lineair Micro 32 Lineair Deluxe 16 Lineair Deluxe 32 [Hz] [αp] [αp] [αp] [αp] 125 0,35 0,35 0,30 0, ,70 0,50 0,70 0, ,90 0,60 0,95 0, ,80 0,50 0,90 0, ,65 0,40 0,65 0, ,60 0,40 0,55 0,40 Frequentie Hz 16 / 2,0 16 / 3,0 32 / 2,0 32 / 3,0 Groeven Lineair Micro 16 Lineair Micro 16 Lineair Deluxe 16 Lineair Deluxe 32 α w 0,70 0,50 0,70 0,50 Absorptieklasse C D C D

65 Geluidsabsorptiewaarden 65 Geluidsabsorptiewaarde volgens EN ISO 354 Geluidsabsorptiewaarde α s Groeven Frequentie Lineair 16/2,0 Lineair 16/3,0 Lineair 32/2,0 Lineair 32/3,0 [Hz] [αs] [αs] [αs] [αs] 100 0,21 0,22 0,27 0, ,26 0,30 0,37 0, ,51 0,48 0,62 0, ,65 0,65 0,71 0, ,79 0,80 0,85 0, ,97 0,92 0,93 0, ,07 0,99 0,93 0, ,04 1,07 0,88 0, ,07 1,11 0,89 0, ,04 1,06 0,80 0, ,01 1,04 0,73 0, ,91 0,96 0,63 0, ,84 0,90 0,56 0, ,75 0,84 0,49 0, ,72 0,79 0,43 0, ,73 0,79 0,40 0, ,63 0,76 0,40 0, ,56 0,69 0,42 0,59 SAA* 0,91 0,93 0,74 0,78 NRC** 0,85 0,90 0,75 0,80 Frequentie Hz 16 / 2,0 16 / 3,0 32 / 2,0 32 / 3,0 * SAA = Sound Absorption Average volgens ASTM C 423 ** NRC = Noise Reduction Coefficient volgens ASTM C 423 Geluidsabsorptiewaarde volgens Geluidsabsorptiewaarde α p Groeven Frequentie [Hz] Lineair 16/2,0 [αp] Lineair 16/3,0 [αp] Lineair 32/2,0 [αp] Lineair 32/3,0 [αp] 125 0,35 0,35 0,40 0, ,80 0,80 0,85 0, ,89 1,00 0,90 0, ,00 1,00 0,70 0, ,75 0,85 0,50 0, ,65 0,75 0,40 0,55 Frequentie Hz 16 / 2,0 16 / 3,0 32 / 2,0 32 / 3,0 GELUIDSABSORPTIE- WAARDEN Groeven Linear 16/2,0 Linear 16/3,0 Linear 32/2,0 Linear 32/3,0 α w 0,80 0,90 0,55 0,65 Absorptieklasse B A D C De aangegeven geluidsabsorptiewaarden en tests zijn slechts fragmenten. Andere opstellingen werden ook getest en de certificaten van die geluidsabsorptiewaarden zijn ook beschikbaar op verzoek.

akoestische oplossingen met zoom

akoestische oplossingen met zoom akoestische oplossingen met zoom Kwaliteit voor akoestiek en design www.egger.com/zoom 0 ZOOM akoestische oplossingen de beste akoestiek zonder designcompromis Het werk van architecten wordt steeds vaker

Nadere informatie

AKOESTISCHE OPLOSSINGEN MET ZOOM

AKOESTISCHE OPLOSSINGEN MET ZOOM AKOESTISCHE OPLOSSINGEN MET ZOOM Kwaliteit voor akoestiek en design www.egger.com/zoom 02 ZOOM akoestische oplossingen DE BESTE AKOESTIEK ZONDER DESIGNCOMPROMIS Het werk van architecten wordt steeds vaker

Nadere informatie

EGGER AKOESTISCHE OPLOSSINGEN PROFESSIONAL OPLOSSINGEN VOOR AKOESTISCHE RUIMTES MET DECORATIEF PLAATMATERIAAL UIT HOUT. www.egger.

EGGER AKOESTISCHE OPLOSSINGEN PROFESSIONAL OPLOSSINGEN VOOR AKOESTISCHE RUIMTES MET DECORATIEF PLAATMATERIAAL UIT HOUT. www.egger. EGGER AKOESTISCHE OPLOSSINGEN PROFESSIONAL OPLOSSINGEN VOOR AKOESTISCHE RUIMTES MET DECORATIEF PLAATMATERIAAL UIT HOUT www.egger.com De nauwelijks waarneembare microperforaties van akoestische elementen

Nadere informatie

rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision

rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision Sound and Vision rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Geluidsgolven zetten de lucht in beweging, weerkaatsen, worden versterkt of geabsorbeerd. Het gedrag van geluidsgolven bepaalt de akoestische

Nadere informatie

Akoestische panelen, om op te hangen aan wand of plafond; afzonderlijk, gegroepeerd, overlappend of in puntvorm

Akoestische panelen, om op te hangen aan wand of plafond; afzonderlijk, gegroepeerd, overlappend of in puntvorm 1 P a g i n a Akoestische panelen, om op te hangen aan wand of plafond; afzonderlijk, gegroepeerd, overlappend of in puntvorm Enkelzijdige stereopanelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan modulaire

Nadere informatie

AcoustiSol AcoustiStof

AcoustiSol AcoustiStof AcoustiStof Akoestiek zoals het hoort Eenvoudig en veelzijdig Vaak wordt bij het ontwerp van het interieur gekozen voor harde materialen die een strakke uitstraling hebben. Het nadeel is dat deze keuze

Nadere informatie

Akoestiek het vakgebied van OWA. OWAcoustic breedband- en lagetonenabsorptie: Geluiddemping om zó aan de muur te hangen

Akoestiek het vakgebied van OWA. OWAcoustic breedband- en lagetonenabsorptie: Geluiddemping om zó aan de muur te hangen Akoestiek het vakgebied van OWA OWAcoustic breedband- en lagetonenabsorptie: Geluiddemping om zó aan de muur te hangen OWAcoustic breedband- en lagetonenabsorptie Gebruik uw muren voor een optimale akoestiek

Nadere informatie

AirPanel Dubbelzijdig

AirPanel Dubbelzijdig AirPanel Dubbelzijdig Luidspreker Verdeler Cluster w = 1 HET AKOESTISCH PANEEL TEN DIENSTE VAN DE INRICHTING De dubbelzijdige akoestische panelen AirPanel, die worden aanbevolen in ruimtes waar geluidshinder

Nadere informatie

Lichtgewicht akoestisch plaatmateriaal

Lichtgewicht akoestisch plaatmateriaal Lichtgewicht akoestisch plaatmateriaal AKOESTISCHE OPLOSSINGEN In de hedendaagse architectuur wordt vaak gebruik gemaakt van materialen als beton, glas en staal. Op akoestisch gebied laten deze vaak te

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

www.systeemplafond.nu Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. 84 Sonar Sonar Sonar Activity Sonar Bas Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch

Nadere informatie

GypTone Platen. Product Informatie Blad

GypTone Platen. Product Informatie Blad GypTone Platen Beschrijving GypTone platen zijn gipskartonplaten met 4 afgeschuinde boorden, voorzien van lijnvormige (Line) of vierkante (Quattro) perforaties volgens een modulair patroon. De platen zijn

Nadere informatie

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN VOLG ONS OP: AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN ObiAcoustic AKOESTISCHE PANELEN AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN Het gebruik en de toepassingen van kantoorpanden verandert in hoog tempo. De vraag naar

Nadere informatie

BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE

BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE SYSTEXX ACTIVE ACOUSTHERM BESPAART ENERGIE, VERMINDERT HERRIE HET INNOVATIEVE GLASWEEFSEL VOOR WAND EN PLAFOND 2 MENSELIJK WELZIJN AANGENAAM IN KLANK EN TEMPERATUUR Of we ons goed voelen in een bepaalde

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall C

Ecophon Akusto Wall C Ecophon Akusto Wall C Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto Wall C bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall C heeft

Nadere informatie

RigiTone Platen. Product Informatie Blad

RigiTone Platen. Product Informatie Blad RigiTone Platen Beschrijving RigiTone platen zijn gipsplaten met 4 rechte boorden, voorzien van doorlopende ronde of vierkante perforaties. De gipsplaten zijn aan de rugzijde voorzien van een wit of zwart

Nadere informatie

van ruimte m² te winnen

van ruimte m² te winnen nr 1. fabrikant van ruimte OM EENVOUDIG m² te winnen De tussenvloer met grote overspanning DE VLOERCONSTRUCTIES PROPLUS LP: Creëren ruimte op de begane grond Zijn voordelig op alle gebieden: verwarming,

Nadere informatie

esthetisch AXAL Extra Microperforatie

esthetisch AXAL Extra Microperforatie AXAL Axal is één van de vele metalen plafondsystemen van Orcal. Het exclusieve, zelfcentrerend ontwerp zorgt voor een subtiele sponning tussen de panelen van 6 mm breed en 10 millimeter diep. Het gepatenteerde

Nadere informatie

OWAtecta. Metalen plafond systemen

OWAtecta. Metalen plafond systemen OWAtecta Metalen plafond systemen OWAtecta Metalen plafond systemen De Andere visie op plafonds OWAtecta biedt een programma van metalen plafondpanelen dat dankzij de vele vormgevingsmogelijkheden zeer

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden

Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden Quick-Lock Ceiling Systems De beste basis voor uw plafond Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor bevestiging van accessoires en wanden QUICK-LOCK

Nadere informatie

creating better environments

creating better environments creating better environments Bulletin Board is een decoratieve en functionele linoleum afwerking met diverse toepassingsgebieden. Het is ideaal als prikbord in scholen, ziekenhuizen, kantoren of in huis,

Nadere informatie

d MUTE serie Rust doet wonderen.

d MUTE serie Rust doet wonderen. dutchcreen d MUTE serie Rust doet wonderen. Akoestiek is het geluid dat wordt weerkaatst door de wanden van een ruimte. Hoe harder een wand hoe meer weerkaatsing [reflectie] in de ruimte plaatsvindt. Een

Nadere informatie

Alco akoestische beplating

Alco akoestische beplating Alco akoestische beplating Voor een optimale ruimte akoestiek. Alco mobiele paneelwandtechniek Toon na toon een belevenis. Onze knowhow: uw akoestiek. Niet alleen de concertpianist weet het: maar elke

Nadere informatie

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect

SO EASY ramen. Eenvoudig. Prachtig. Perfect SO EASY ramen Eenvoudig Prachtig Perfect UNIEKE ESTHETISCHE BELEVING We zijn er trots op dat ons aanbod nu 5 helemaal nieuwe en revolutionaire SO EASY systemen omvat. 2 SETH AMON CHEPRI MUT HAPI Uiterlijk

Nadere informatie

Gyptone BIG Curveplaten

Gyptone BIG Curveplaten 1 Gyptone BIG Curve Gyptone BIG Curve golvende naadloze oplossingen met modulaire patronen Gyptone BIG Curve-platen worden vervaardigd uit Gyproc A-platen die fabrieksmatig geperforeerd worden volgens

Nadere informatie

Ecophon Super G Plus A

Ecophon Super G Plus A Ecophon Super G Plus A Voor het toepassen van verlaagde plafonds in sporthallen of gelijkwaardige ruimtes waar een hoge stootvastheid vereist is. Ecophon Super G Plus A heeft een robuuste draagconstructie

Nadere informatie

TOPLINE WOOD VENEERD ACOUSTIC WALL & CEILING PANELS

TOPLINE WOOD VENEERD ACOUSTIC WALL & CEILING PANELS TOPLINE WOOD VENEERD ACOUSTIC WALL & CEILING PANELS TOPLINE Super absorberende panelen Wanden en plafonds zijn essentieel voor akoestisch comfort. Bij toepassing van Topline kan de combinatie van reflectie,

Nadere informatie

EEN STIJLVOLLE EN INTELLIGENTE KEUZE

EEN STIJLVOLLE EN INTELLIGENTE KEUZE GAMMA[P] 2 Gamma[P] GAMMA[P] Scandinavisch ontwerp is tijdloos en vindt zijn oorsprong in onze liefde voor licht en de natuur. Ook de bureaus van Gamma[P] zijn in deze traditie ontworpen, met strakke lijnen,

Nadere informatie

serie KAT Akoestische luchtdoorlaat unit

serie KAT Akoestische luchtdoorlaat unit serie Akoestische luchtdoorlaat unit www.koolair.com 1 Akoestische luchtdoorlaat unit Inhoudsopgave Akoestische luchtdoorlaat unit. 2 Afmetingen. 3 Technische gegevens. 5 Codificatie. 7 2 Akoestische luchtdoorlaat

Nadere informatie

Last van galm? Een holle klank? Een echo?

Last van galm? Een holle klank? Een echo? Last van galm? Een holle klank? Een echo? Akoestische oplossingen die gegarandeerd werken! incatro.be Akoestiek verbeteren, met oog voor esthetiek Incatro is gespecialiseerd in ruimteakoestiek en geeft

Nadere informatie

Ecophon Focus A. gegalvaniseerd staal. Gebruik het Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment

Ecophon Focus A. gegalvaniseerd staal. Gebruik het Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment Ecophon Focus A Voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is. Ecophon Focus A wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd. De panelen zijn eenvoudig demonteerbaar. Het plafondsysteem

Nadere informatie

00.00.00 Wand- en plafondbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck SCARLET, BEE_BO en DECOR

00.00.00 Wand- en plafondbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck SCARLET, BEE_BO en DECOR dossier... - dd.... 1 00.00.00 Wand- en plafondbekleding uit polyvinylchloride (PVC) Deceuninck SCARLET, BEE_BO en DECOR Omschrijving : Scarlet, Bee_Bo en Decor zijn de verzamelnaam voor een gamma wand-

Nadere informatie

Geluiddemping om zó aan de muur te hangen. OWAcoustic. breedband- en lagetonenabsorptie. OWAcoustic premium

Geluiddemping om zó aan de muur te hangen. OWAcoustic. breedband- en lagetonenabsorptie. OWAcoustic premium Geluiddemping om zó aan de muur te hangen OWAcoustic breedband- en lagetonen OWAcoustic premium OWAcoustic premium breedband- en lagetonen Gebruik uw muren voor een optimale akoestiek met onze Geluiddempende

Nadere informatie

MUTE PANEL - akoestische panelen

MUTE PANEL - akoestische panelen MUTE PANEL - akoestische panelen 29 MUTE PANEL MUTE PANEL 30 Een goede akoestiek is voor iedere werkomgeving van groot belang. Het verhoogt comfort en productiviteit en vermindert afleiding en stress.

Nadere informatie

Technische fiche BASWA Phon Classic Base. Versie 2018 / 1

Technische fiche BASWA Phon Classic Base. Versie 2018 / 1 Technische fiche BASWA Phon Classic Base Versie 2018 / 1 Inhoud 1 Toepassing 2 Systeemkenmerken 3 Systeemopbouw 4 Systeemdiktes 5 Gewicht 6 Warmtegeleiding 7 Absorptiewaarden 8 Installatietijd 9 Oppervlaktebescherming

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

OWAconsult collection. OWAplan. Naadloze akoestiek.

OWAconsult collection. OWAplan. Naadloze akoestiek. OWAconsult collection Naadloze akoestiek. 3 Perspectieven van vrijheid Het is tijd voor het nieuwe denken. Voor een nieuwe vrijheid bij het vormgeven van een ruimte. Voor een nieuwe visie op het plafond.

Nadere informatie

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort.

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Akoestisch Comfort Visueel en akoestisch comfort. Akoestisch Comfort Swell Disq Desk Splitt Call Fuze Patch Tone Chat In-Zee. Visueel en akoestisch comfort. Wat doe je met een ruimte? Beter gezegd: wat

Nadere informatie

Ik ben een begeuringsinstallatie. Ik ben een Hifi-box.

Ik ben een begeuringsinstallatie. Ik ben een Hifi-box. mood wall Ik ben een scheidingswand. Ik ben een plantenwand. Ik ben een begeuringsinstallatie. Ik ben een Hifi-box. Ik ben een geluidsabsorbeerder. Ik ben een LED-lamp. Ik ook! Of een wand scheiding aanbrengt

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle ZigZag

Ecophon Solo Baffle ZigZag Ecophon Solo Baffle ZigZag Ecophon Solo Baffle ZigZag is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

Geperforeerde profielplaten met akoestische eigenschappen. flexible building. sustainable thinking.

Geperforeerde profielplaten met akoestische eigenschappen. flexible building. sustainable thinking. Geperforeerde profielplaten met akoestische eigenschappen flexible building. sustainable thinking. PRODUCTEN Geperforeerde profielplaten Aluform golfprofielplaat 18/76 Aluform golfprofielplaat 55/177 Aluform

Nadere informatie

PLAFONDS SYSTEMEN. Samen van idee tot werkelijkheid. ORCAL Canopy

PLAFONDS SYSTEMEN. Samen van idee tot werkelijkheid. ORCAL Canopy PLAFONDS SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid plafond PRODUCT 2010 ORCAL Canopy Creëer, Accentueer, Definiëer ORCAL CANOPIES zijn de metalen Canopies van Armstrong s uitgebreide assortiment van zwevende

Nadere informatie

Naadloze akoestiek. OWAplan

Naadloze akoestiek. OWAplan Naadloze akoestiek OWAplan Naadloze akoestiek U weet als ontwerper dat steeds meer opdrachtgevers de voorkeur geven aan een naadloos plafond. En daar dient zich een dilemma aan. Hoe zijn een strakke vormgeving

Nadere informatie

Sinfonia. De perfecte allround plafondoplossing

Sinfonia. De perfecte allround plafondoplossing OWA Sinfonia De perfecte allround plafondoplossing Sinfonia Sinfonia is een mineraal plafondpaneel met een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit, grijs, zwart of gekleurd vlies. Het is in meerdere

Nadere informatie

Stijlvolle akoestische plafondeilanden met zichtbaar aluminium kader

Stijlvolle akoestische plafondeilanden met zichtbaar aluminium kader 1 P a g i n a Stijlvolle akoestische plafondeilanden met zichtbaar aluminium kader Het plafondeiland BALANCE kan aan uw individuele ruimtelijke inzichten aangepast worden: met zijn flexibele formaten,

Nadere informatie

Akoestische producten

Akoestische producten Akoestische producten Akoestische producten AtmR voert onder Private Label een eigen merk aan hoogwaardig gestoffeerde producten. In deze brochure een overzicht van alle standaard akoestische oplossingen.

Nadere informatie

WORK_box modulair, plug & play workstation. Productinformatie juni 2015

WORK_box modulair, plug & play workstation. Productinformatie juni 2015 WORK_box modulair, plug & play workstation De zakelijke vastgoedmarkt verandert sterk, naast de vele vierkante vrijstaande meters, is ook de dynamische en roulerende invulling van kantoorgebouwen een belangrijke

Nadere informatie

De perfecte allround plafondoplossing

De perfecte allround plafondoplossing Sinfonia De perfecte allround plafondoplossing OWAlifetime collection Sinfonia 2 UITSTEKENDE akoestiek Zichtbaar Galm, rumoer, echo. Te veel geluid is niet prettig. Sinfonia zorgt ervoor dat geluid u niet

Nadere informatie

QUICK-LOCK. Een compleet assortiment ophangsystemen voor akoestische plafonds

QUICK-LOCK. Een compleet assortiment ophangsystemen voor akoestische plafonds Een compleet assortiment ophangsystemen voor akoestische plafonds Plafondsystemen Met Quick-Lock is er altijd een passende plafondoplossing. Snel, stabiel en esthetisch fraai. De kwaliteit, de doordachte

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle Wave

Ecophon Solo Baffle Wave Ecophon Solo Baffle Wave Ecophon Solo Baffle Wave is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume

Nadere informatie

TAFELREEKS VOOR ALLE BESPREKINGEN

TAFELREEKS VOOR ALLE BESPREKINGEN MULTICOM 2 Multicom MULTICOM Samen creëren we waarde. Als we samenkomen, ontstaan er nieuwe ideeën en creëren we iets unieks. Multicom is een reeks tafels die creativiteit en gesprekken stimuleert door

Nadere informatie

Ecophon Solo Baffle. Systeemassortiment. Afmeting, mm. Product specifieke montage Dikte (d) M232, M322 M232, M322 M232, M322. Inst.

Ecophon Solo Baffle. Systeemassortiment. Afmeting, mm. Product specifieke montage Dikte (d) M232, M322 M232, M322 M232, M322. Inst. Ecophon Solo Baffle Ecophon Solo Baffle is een akoestische oplossing wanneer installatie van een wand-tot-wand plafond niet mogelijk is. Solo Baffle is geschikt voor gebouwen waar het ruimtevolume gehandhaafd

Nadere informatie

SDK MEER DAN OPBERGEN

SDK MEER DAN OPBERGEN SDK MEER DAN OPBERGEN PRODUCTBESCHRIJVING Bijzondere schuifdeurkast SDK is de ideale schuifdeurkast als u functioneel én sfeervol wilt opbergen en archiveren in open ruimtes. De kast opent en sluit geruisloos

Nadere informatie

Technische fiche BASWA Phon Base. Versie 2017 / 1

Technische fiche BASWA Phon Base. Versie 2017 / 1 Technische fiche BASWA Phon Base Versie 2017 / 1 Inhoud 1 Toepassing 2 Systeemkenmerken 3 Systeemopbouw 4 Systeemdiktes 5 Gewicht 6 Warmtegeleiding 7 Absorptiewaarden 8 Installatietijd 9 Oppervlaktebescherming

Nadere informatie

Ecophon Advantage A. van een grondlaag. De draagconstructie van het paneel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal.

Ecophon Advantage A. van een grondlaag. De draagconstructie van het paneel is vervaardigd van gegalvaniseerd staal. Ecophon Advantage A Voor toepassingen waar een verlaagd plafond gewenst is dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en voldoet aan de essentiële functionele eisen. Ecophon Advantage A wordt gemonteerd in

Nadere informatie

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Lees meer info op onze website

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Lees meer info op onze website Akoestisch Comfort Visueel en akoestisch comfort. Lees meer info op onze website www.meinema.nl Akoestisch Comfort Swell Disq Desk Splitt Call Fuze Patch Tone Chat Wat doe je met een ruimte? Beter gezegd:

Nadere informatie

AirPanel 1 zijde. w = 1

AirPanel 1 zijde. w = 1 AirPanel 1 zijde w = 1 AirPanel 1 zijde 600 x 600 mm, 1200 x 600 mm en 1200 x 1200 mm, fixatie met rails AKOESTISCH COMFORT De AirPanel panelen werden ontworpen om de nagalm te verlagen door het absorberen

Nadere informatie

Ecophon Advantage E 20 mm

Ecophon Advantage E 20 mm Ecophon Advantage E 20 Voor toepassingen waar een accent op de panelen gewenst is, dat aan de minimale functionele eisen voldoet. De kantafwerking van Ecophon Advantage E zorgt voor een schaduweffect,

Nadere informatie

ALBRECHT JUNG GMBH & CO. KG

ALBRECHT JUNG GMBH & CO. KG De elegante techniek FLAT DESIGN INNOVATIE IN VORMGEVING Door de extreem vlakke vormgeving lijkt dit innovatieve ontwerp samen te smelten met de omgeving. Op subtiele wijze ontstaat zo een fraai aanzicht:

Nadere informatie

Akoestische panelen op voet; losstaand, gegroepeerd of op desktop gekoppeld

Akoestische panelen op voet; losstaand, gegroepeerd of op desktop gekoppeld 1 P a g i n a Akoestische panelen op voet; losstaand, gegroepeerd of op desktop gekoppeld Dankzij metalen poten en accessoires die verschillende configuraties mogelijk maken, onderscheiden stereopanelen

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE: D-ART Personalised design akoestische panelen met opdruk

TECHNISCHE FICHE: D-ART Personalised design akoestische panelen met opdruk 1 P a g i n a TECHNISCHE FICHE: D-ART Personalised design akoestische panelen met opdruk PRODUCTOMSCHRIJVING Met D-ART wordt kunst met akoestisch comfort verenigd. De akoestiek van elke ruimte kan hierbij

Nadere informatie

Brochure Alu Syteem wanden

Brochure Alu Syteem wanden Brochure Alu Syteem wanden Januari 2014 System 75 SYSTEM 75 is een van de meest volledig systemen. Het biedt een van de hoogste geluidsabsorptie niveaus op de markt. Ook een horizontale en verticale bekabeling

Nadere informatie

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0

Internationale code: Heraklith A2-M PRESTATIES. Brandklasse A2-s1, d0 A2 AFBOUWPANEEL Internationale code: Heraklith A2-M Het A2 Afbouwpaneel is speciaal ontwikkeld voor het akoestisch en decoratief afwerken van wanden en plafonds. Daarnaast kan een betonnen vloerconstructie

Nadere informatie

1. Geluidsabsorberende vrijhangende eilanden

1. Geluidsabsorberende vrijhangende eilanden 1. Geluidsabsorberende vrijhangende eilanden Het gebruik van vrijhangende eilanden geeft flexibiliteit en een veelvoud aan akoestische oplossingen voor een akoestisch ontwerp. Vrijhangende eilanden kunnen

Nadere informatie

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN VOLG ONS OP: AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN MARVO AKOESTIEK akoestische oplossingen AKOESTISCHE WAND- EN PLAFONDPANELEN Het gebruik en de toepassingen van kantoorpanden veranderen in hoog tempo. De

Nadere informatie

CREATIEF EN GELUIDSABSORBEREND

CREATIEF EN GELUIDSABSORBEREND PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim, van het woord prime, is een muzikaal interval tussen twee tonen, waarbij de prime de eerste zuivere toon is. Het woord komt van het Latijnse woord primus, dat eerste betekent.

Nadere informatie

Ecophon Hygiene Foodtec Baffle

Ecophon Hygiene Foodtec Baffle Ecophon Hygiene Foodtec Baffle Ecophon Hygiene Foodtec Baffle C3 is een open systeem met verticale baffles voor toepassing in omgevingen waar risico is op vervuiling en waar frequente reiniging nodig is.

Nadere informatie

Ecophon Focus A. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment.

Ecophon Focus A. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Systeemassortiment. Ecophon Focus A Voor toepassingen waar een robuust verlaagd plafond gewenst is. Ecophon Focus A wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd. De panelen zijn eenvoudig demonteerbaar. Het plafondsysteem

Nadere informatie

Greeploos volledig volgens mijn smaak

Greeploos volledig volgens mijn smaak Greeploos volledig volgens mijn smaak De dingen zijn niet altijd wat ze zijn. Ze zijn wat u ervan maakt. Jean Anouilh De e greeploze keuken van Bribus Premium. Design: Zuivere, duidelijke lijnen. Functie:

Nadere informatie

Greeploos volledig volgens mijn smaak. Bribus_BLX_21x21_2012.indd 1 21.09.12 08:48

Greeploos volledig volgens mijn smaak. Bribus_BLX_21x21_2012.indd 1 21.09.12 08:48 Greeploos volledig volgens mijn smaak Bribus_BLX_21x21_2012.indd 1 21.09.12 08:48 De dingen zijn niet altijd wat ze zijn. Ze zijn wat u ervan maakt. Jean Anouilh Bribus_BLX_21x21_2012.indd 2 21.09.12 08:48

Nadere informatie

zoom decoratieve laminaten in deurformaat Het passende decor in het juiste formaat

zoom decoratieve laminaten in deurformaat Het passende decor in het juiste formaat zoom decoratieve laminaten in deurformaat Het passende decor in het juiste formaat 2012 2016 www.egger.com/zoom 02 ZOOM decoratieve laminaten in deurformaat In de ZOOM-collectie vindt u 90 verschillende

Nadere informatie

Bedrijven willen discretie. En plafondeilanden van OWA. OWAcoustic vela. Plafondeilanden. OWAcoustic premium

Bedrijven willen discretie. En plafondeilanden van OWA. OWAcoustic vela. Plafondeilanden. OWAcoustic premium Bedrijven willen discretie. En plafondeilanden van OWA. OWAcoustic vela Plafondeilanden OWAcoustic premium OWAcoustic vela plafondeilanden: Montagevoorbeelden linear/ konvex / konkav DOORDACHT QUA AKOESTIEK

Nadere informatie

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden.

Krios. Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide mogelijkheden. Krios Het egaal witte plafondpaneel met de beste prijs/kwaliteitsverhouding en meest uitgebreide

Nadere informatie

Ecophon Super G A. draagconstructie is vervaardigd van gegalvaniseerd staal.

Ecophon Super G A. draagconstructie is vervaardigd van gegalvaniseerd staal. Ecophon Super G A Voor toepassingen van verlaagde plafonds in gangen van scholen en andere ruimtes waar een goede stootvastheid gewenst is. Ecophon Super G wordt in een zichtbare draagconstructie gemonteerd,

Nadere informatie

Technische fiche BASWA Phon Classic Fine. Versie 2018 / 1

Technische fiche BASWA Phon Classic Fine. Versie 2018 / 1 Technische fiche BASWA Phon Classic Fine Versie 2018 / 1 Inhoud 1 Toepassing 2 Systeemkenmerken 3 Systeemopbouw 4 Systeemdiktes 5 Gewicht 6 Warmtegeleiding 7 Absorptiewaarden 8 Installatietijd 9 Oppervlaktebescherming

Nadere informatie

Ecophon Advantage E. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit.

Ecophon Advantage E. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Ecophon Advantage E Voor toepassingen waar een verlaagd plafond gewenst is dat eenvoudig kan worden geïnstalleerd en voldoet aan de essentiële functionele eisen. Ecophon Advantage E wordt gemonteerd in

Nadere informatie

Brochure Stand Alone Januari 2014

Brochure Stand Alone Januari 2014 Brochure Stand Alone Januari 2014 Desk mate DESKMATE is de nieuwe generatie van akoestische oplossingen: praktisch en esthetisch voor uw bureau. Het liefl ijke wandje is mooi, praktisch en ecologisch.

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall A

Ecophon Akusto Wall A Ecophon Akusto Wall A Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall A heeft een

Nadere informatie

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen.

Sonar. Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar Het esthetisch paradepaardje onder de akoestische plafondpanelen. Sonar is het esthetisch paradepaardje onder de akoestische

Nadere informatie

www.systeemplafond.nu Facett Facett Facett Lux Het direct te monteren plafondpaneel.

www.systeemplafond.nu Facett Facett Facett Lux Het direct te monteren plafondpaneel. 140 Lux Het direct te monteren plafondpaneel. Het direct te monteren plafondpaneel dat zorgt voor een goede thermische isolatie. Aan plafonds in bijvoorbeeld parkeergarages, trappenhuizen en industriële

Nadere informatie

Variplan. DORMA Hüppe. De moderne vouwwand, die nieuwe ruimte schept.

Variplan. DORMA Hüppe. De moderne vouwwand, die nieuwe ruimte schept. Variplan DORMA Hüppe. De moderne vouwwand, die nieuwe ruimte schept. Variplan ontvouwt functie tot perfectie. Nu kunt u ruimten zinvol opdelen. De vlak uittrekbare vouwwand DORMA Hüppe Variplan biedt u

Nadere informatie

Voorzetwanden: vrijstaand stijl- en regelwerk (hout of metaal)

Voorzetwanden: vrijstaand stijl- en regelwerk (hout of metaal) Voorzetwanden: vrijstaand stijl- en regelwerk (hout of metaal) De R w - waarde van een wandopbouw wordt gemeten in het akoestisch laboratorium of berekend op basis van voorspellingsmodellen (EN 12354).

Nadere informatie

Brillianto. Voor optimale ruimteakoestiek

Brillianto. Voor optimale ruimteakoestiek OWA Brillianto Voor optimale ruimteakoestiek Brillianto Brillianto is een mineraal plafondpaneel met een gladde oppervlaktestructuur dankzij een egaal wit vlies. Het is in twee absorptiewaarden verkrijgbaar:

Nadere informatie

Ecophon Akusto Wall A

Ecophon Akusto Wall A Ecophon Akusto Wall A Voor toepassing als wandabsorber in combinatie met een geluidsaborberend plafond. Met Ecophon Akusto bereikt u een optimale akoestiek in de ruimte. Ecophon Akusto Wall A heeft een

Nadere informatie

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Winterswijk (NL) www.wipro.nl info@wipro.nl Askon Systeemwand is een product van Wipro BV te Winterswijk. De verkoop en montage

Nadere informatie

Gamma[f] city. 2 Gamma[f] city

Gamma[f] city. 2 Gamma[f] city GammaS[f] city 2 Gamma[f] city Gamma[f] city De tafel van Gamma[f] city heeft klassieke vierkante poten, een mooi bovenblad en een eigen karakter. We denken outside the box door het smalste deel van de

Nadere informatie

FUNCTIONALITEIT & COMFORT VAN STOF: AKOESTIEK

FUNCTIONALITEIT & COMFORT VAN STOF: AKOESTIEK akoestiek FUNCTIONALITEIT & COMFORT VAN STOF: AKOESTIEK Stoffen van De Ploeg zijn ontworpen om bij te dragen aan een goede leef- en werkomgeving. Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan

Nadere informatie

QUICK-LOCK. Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor accessoire en wandbevestiging.

QUICK-LOCK. Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor accessoire en wandbevestiging. QUICK-LOCK Bandraster plafondsysteem voor akoestische plafonds met extra brede decoratieve profielen voor accessoire en wandbevestiging. Omega bandrastersystemen QUICK-LOCK Het ideale plafondsysteem voor

Nadere informatie

MAkustik MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering. Gelakte lamellen / panelen. Gefineerde lamellen / panelen. Uitpakken en sorteren

MAkustik MA 04 MONTAGERICHTLIJNEN. Controle van de levering. Gelakte lamellen / panelen. Gefineerde lamellen / panelen. Uitpakken en sorteren MAkustik MA 04 Controle van de levering Niettegenstaande de goederen goed ingepakt worden, is voorzichtigheid geboden bij het lossen van de palletten. De palletten worden steeds als niet stapelbaar voor

Nadere informatie

zoom decoratieve laminaten in deurformaat Het passende decor in het juiste formaat

zoom decoratieve laminaten in deurformaat Het passende decor in het juiste formaat zoom decoratieve laminaten in deurformaat Het passende decor in het juiste formaat 2012 2016 www.egger.com/zoom 02 ZOOM decoratieve laminaten in deurformaat In de ZOOM-collectie vindt u 90 verschillende

Nadere informatie

Productpresentatie. Productcategorie: Geluidsisolatie- en absorptiematerialen. Korte beschrijving

Productpresentatie. Productcategorie: Geluidsisolatie- en absorptiematerialen. Korte beschrijving Productpresentatie Titel: ABC geluidsabsorberende baffels, de voordeligste in de EU. Productcategorie: Geluidsisolatie- en absorptiematerialen Korte beschrijving Geluidsabsorberende panelen (ook wel baffles

Nadere informatie

Al uw aansluitingen. binnen handbereik. Oplossingen om een werkplek uit te rusten

Al uw aansluitingen. binnen handbereik. Oplossingen om een werkplek uit te rusten Al uw aansluitingen binnen handbereik Oplossingen om een werkplek uit te rusten Functionaliteit en design ten dienste van de gebruiker. Met zijn nieuwe aanbod van inbouwoplossingen, biedt Legrand gebruikers

Nadere informatie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie

RIGIPS. Ri-acoustic. Strak in geluidsabsorptie RIGIPS Ri-acoustic Strak in geluidsabsorptie Inhoudsopgave Ri-acoustic 2 Spraakmakende projecten 4 Technische specificaties 5 Montage 1 2 Ri-acoustic... daar word je even stil van! De sfeer en beleving

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN TAFEL

CREËER UW EIGEN TAFEL COMBINE 2 Combine Combine 3 COMBINE De vrijheid om te combineren en te kiezen. Vind de juiste salontafel voor uw behoeften, voor elke ruimte. Haar functie en uitstraling. Combineer de Combine salontafel

Nadere informatie

Plafond&Wand SYSTEMEN. Samen van idee tot werkelijkheid. Houten. plafonds

Plafond&Wand SYSTEMEN. Samen van idee tot werkelijkheid. Houten. plafonds Plafond&Wand SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid H Houten plafonds Armstrong houten plafonds Hout biedt met haar natuurlijke schoonheid en warmte een luxe en modern interieur. Armstrong heeft de

Nadere informatie

Technische Omschrijving

Technische Omschrijving LE oriëntatie armatuur vierkant LE oriëntatie armatuur vierkant ecoratief LE-armatuur voor inbouw in een standaard in-bouwdoos ( 60 mm diameter), oriëntatie armatuur voor diverse toepassingen zoals : gangen,

Nadere informatie

Ecophon Focus Dg. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit.

Ecophon Focus Dg. Gebruik het Ecophon Connect ophangsysteem en accessoires voor de beste prestaties en kwaliteit. Ecophon Focus Dg Voor toepassingen waar een bijzonder en demonteerbaar verlaagd plafond gewenst is. De unieke kantafwerking verbergt de draagconstructie gedeeltelijk en creëert een smalle, maar duidelijke

Nadere informatie

Roldeurkast. ST en KS-PP

Roldeurkast. ST en KS-PP ST en KS-PP Roldeurkasten zijn veelzijdig toepasbaar, als functioneel opbergmeubel en voor een optimale invulling van de ruimte. De maatvoering en de eventuele afwerking met een topblad worden afgestemd

Nadere informatie

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veilige deuren 22 Een veiligheidsdeur beschermt uw huis. Inbraak in appartementen is een veelvoorkomend probleem. De meeste van deze inbraken

Nadere informatie