Hoeks Melanchthonnieuws

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoeks Melanchthonnieuws"

Transcriptie

1 Hoeks Melanchthonnieuws Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek april Inleiding Er zijn van die weken dat je als schoolleiding wordt overweldigd door een gevoel van trots. Week 13 van 2016 was zo'n week; toen waren er zeer veel leerlingen op verschillend vlak actief. Er waren die week twee examenconcerten, twee tentoonstellingen met werk van de leerlingen, de eindpresentaties van de meesterproeven van de eerste HAVO-lichting met Onderzoek en Ontwerpen als examenvak, de afronding van de bedrijfjes in het kader van Jong Ondernemen en een leerlingenparlement dat mee denkt over ons onderwijs van de toekomst. Wat hebben we veelzijdig talent in huis en wat is het mooi werk om deze leerlingen een aantal jaren te mogen begeleiden op hun weg naar volwassenheid. Dat is het onderwijs zoals ons dat vanaf het begin voor ogen heeft gestaan als Melanchthon Bergschenhoek: theoretische opleidingen HAVO en VWO met daarbinnen voor alle profielen een mooie praktische component waarin de competentieontwikkeling belangrijk is. We zijn al weer druk met nieuwe ontwikkelingen voor de komende jaren. Verderop in dit Hoeks Melanchthonnieuws leest u daar meer over. de groep van leerjaar 4 in Rome Net voor het bereiken van de deadline van dit ouderbericht waren de meeste reizigers weer in goede gezondheid teruggekeerd 'op het honk'. Altijd weer een moment van opluchting; tenslotte waren er deze week zo'n 400 leerlingen en begeleiders op pad. Personalia Op 7 maart 2016 werd het gezin van mevrouw Van der Ploeg, docente Bewegen & Sport, verblijd met de geboorte van tweede dochter Imke.

2 Veel foto's in deze editie De periode tussen voorjaars- en meivakantie is er één waarvoor geldt dat er veel activiteiten plaatsvinden. De periodes van de mondelinge examens en de buitenlandse reizen voor de leerjaren twee en vier worden, omdat er veel collega's niet voor de reguliere lessen beschikbaar zijn, gebruikt om een aanvullend programma te ontwikkelen. Dit Hoeks Melanchthonnieuws is daarom weer extra rijk aan beelden om over al die activiteiten te 'vertellen'. Zo ziet u foto s van: Leerjaar 1 naar Boijmans: Leerjaar 1 ging schaatsen voor het Goede Doel: Leerjaar 2 Vwo werkte mee aan Brein in Beeld in het kader van de WON-Akademie:

3 Leerjaar 2 naar Blijdorp: Leerjaar 3 Vwo naar de TU in Delft:

4 De leerlingen van leerjaar 4 beleefden een culturele dag in Rotterdam: Taaldorp voor leerjaar 1, 2 en 3: Theater LAM voor leerjaar 3: Het eindexamenconcert en expositie beeldende vorming:

5 Vwo 6 en Havo 5:

6 de dansuitvoering die de brugklassers, onder leiding van docenten van Scapino, hebben ingestudeerd en opgevoerd. De rekwisieten zijn ook door leerlingen gemaakt: de wiskundewedstrijd voor de brugklassen: de excursie naar Gouda voor leerjaar 3:

7 Bas Haring gaf een lezing voor de brugklassen over Wat is wetenschap. Daarna speelde iedere klas het Moendoesspel, waar ze als wetenschappers een onbekende planeet in kaart moesten brengen: Examenstunt Een dozijn enthousiaste examenkandidaten, een mooi thema ("prison MB"), onze eigen 'Daltons' (de heren Van Dijk, Boshart en Van der Linden), een gelikt programma en geweldig weer. Zie hier de ingrediënten voor een geweldige examenstunt. Donderdag 14 april 2016 was het zo ver voor onze huidige examenlichting; hun laatste reguliere lesdag. Ondanks een voor velen (erg) korte nacht was het tegen de klok van uur al gezellig druk. Er bleek al snel dat er goed was nagedacht over hoe de sfeer van "Prison MB" het beste neer te zetten was. Tot in alle details was het thema uitgewerkt. Zo werden de leerlingen van de lagere klassen bij de start van de lesdag opgewacht door 200 'agenten'. Was de docentenkamer omgetoverd in een heuse 'plaats delict'. Was de rest van de school in passende kleuren versierd. Waren de lokalen voorzien van nieuwe namen. Werden de leerlingen een 'nummer'. Werd er een heuse rechtszaak gehouden met opvallend veel verdachten onder ons huidige personeel. Gelukkig werden er door de jury milde straffen opgelegd. Mooi om te zien dat er onder de leerlingen al zoveel zijn waar de leidinggevende kwaliteiten overduidelijk aanwezig zijn. Kortom: een dag op met veel plezier op terug te kijken.

8 Examenstunt 2016 Examens De examenleerlingen hebben met de examenstunt nog niet hun geplande hoogtepunt van het examenjaar bereikt. Dat moment dient zich pas aan als zij hun diploma in handen krijgen, naar wij hopen wordt dat begin juli van dit jaar. In aanloop daar naartoe moet er nog wel een hobbel genomen worden; vanaf 12 mei staat het Centraal Examen op het programma. Net als vorig schooljaar worden de examens, op het examen Kunst (algemeen) na, weer gehouden in sporthal De Zijde. Examenvoorbereiding in week 16 De laatste week voor de meivakantie stond daarom in het teken van de examenvoorbereiding. De docenten zijn over het algemeen zeer tevreden over de start van de route naar het examen. Ook in de meivakantie heeft een grote groep leerlingen ervoor gekozen om zich onder begeleiding van de mensen van Lyceo voor te bereiden. We gaan er vanuit dat de rest thuis de nodige uren zal blokken. Waar en hoe de voorbereiding ook plaatsvindt, we wensen iedereen daar veel succes bij.

9 Voor alle ouders met een zoon of dochter in de examenklas is dit natuurlijk ook een spannende tijd. We hopen met hen dat het vertroetelen rondom de examens nét voor dat beetje extra kan zorgen om het gewenste resultaat op te leveren. Goede doel leerjaar 1 Wat hebben de leerlingen met het sponsorschaatsen hun best gedaan om opnieuw meer geld bijeen te brengen voor de Stichting Make a Wish; ruim 9300,00 dit jaar. Overweldigend. Dat vindt ook de Stichting, die niet alleen de leerlingen maar ook u als (sponsorende) ouders heel hartelijk wil bedanken. Mede door de bijdrage van zowel de leerlingen als van u kunnen wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling gaan en mogen ze even weer een dag 'kind' zijn. Het is mooi om als school daar een bijdrage aan te mogen leveren. Instroom nieuwe leerlingen Na een zeer geslaagde campagne kunnen wij u melden dat we schooljaar naar verwachting met 8 brugklassen (totaal 218 nieuwe leerlingen) zullen starten. Deze 218 leerlingen zullen worden verdeeld over twee gymnasiumklassen, twee atheneumklassen en vier havo/vwo-klassen. Doordat we minder instroom in hogere leerjaren krijgen (zusterschool De Blesewic heeft volgend jaar immers een eigen havo4-klas) en er ruim 190 leerlingen examen doen, verwachten we volgend schooljaar ongeveer evenveel leerlingen te hebben als dit jaar. Vakanties schooljaar Hieronder vindt u nogmaals een overzicht van de schoolvakanties in het nieuwe schooljaar. Dan kunt u hiermee rekening houden voor het plannen van uw eigen vakanties. De reden dat we het nogmaals afdrukken heeft te maken met twee dagen die de laatste jaren als vrije dagen voor de leerlingen in het vakantieschema waren opgenomen, maar het komende schooljaar waarschijnlijk niet als vrije dagen gelden.

10 De volgende dagen zijn dus geen vakantiedagen: de maandag na de kerstvakantie (9 januari 2017) en de vrijdag voor de voorjaarsvakantie (17 februari 2017). Zomervakantie: maandag t/m vrijdag Herfstvakantie: maandag t/m vrijdag Kerstvakantie: zaterdag t/m vrijdag 6 januari 2016 Voorjaarsvakantie: maandag t/m vrijdag Paasdagen: vrijdag t/m maandag Meivakantie: maandag t/m vrijdag Hemelvaart: donderdag t/m zondag Pinksteren: zaterdag t/m maandag Zomervakantie: maandag t/m vrijdag Excursie O & O bij Antura School ook actief in de meivakantie Niet voor iedereen is het echter (direct) meivakantie. Zo is er in de eerste week de Lenteschool, een variant op de Zomerschool. Leerlingen uit H4 en V5 werken vijf dagen, onder leiding van mensen van de organisatie Nationale Lente- en Zomerschool in samenwerking met Remind, aan het wegwerken van één of meer hiaten. Op 2 en 3 mei is er ook nog een uitgebreide Examentraining om de laatste puntjes op de i te zetten. Dit gebeurt met de expertise van de mensen van Lyceo, een organisatie waar al eerder tot volle tevredenheid mee is samengewerkt. Voor u gelezen in de krant Mogelijk is het u ontgaan, omdat het maar een klein berichtje in de Heraut betrof. Wellicht komt u voor onderstaande ondersteuning in aanmerking en kunt u er uw voordeel mee doen

11 Onderwijsontwikkelingen Tijdens dit schooljaar is een onderwijscommissie, bestaande uit tien docenten van verschillende vakken, aan het nadenken over de onderwijskundige speerpunten voor de komende jaren. Ook de ouderraad en het leerlingenparlement hebben meegedacht over het onderwerp eigenaarschap bij leerlingen. Hoe kunnen we bereiken dat de leerling groeit in de verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces en zijn of haar prestaties? Hoe kunnen we de autonomie en motivatie van leerlingen versterken? En ook: hoe kunnen we ervoor zorgen dat een leerling zelf de verantwoordelijkheid pakt een opdracht op tijd in te leveren of een toets in te halen als hij ziek is geweest? Dit zijn geen volledig nieuwe onderwerpen. De actieve aanwezigheid van de leerling bij de voortgangsgesprekken is hier een voorbeeld van. De keuzemogelijkheden voor allerlei plusprogramma s, een havo businessclass, jong ondernemen of technasium versterken de autonomie en motivatie van leerlingen. Wat zien we daar prachtige resultaten ontstaan! Pijlers voor de groei van eigenaarschap bij leerlingen voor hun eigen leerproces zien we in differentiëren, het geven van gerichte feedback en de ontwikkeling van competenties. Ook dat zijn geen geheel nieuwe zaken; we zien echter nog veel mogelijkheden voor onderzoek om hier verder in kunnen komen. Wordt vervolgd dus. Taalvaardigheid Daarnaast zien we dat het nodig is de taalvaardigheid van leerlingen te laten groeien en niet alleen bij het vak Nederlands. Volgens een internationaal vergelijkend onderzoek op het gebied van leesvaardigheid is de gemiddelde leesvaardigheid van leerlingen in groep 6 in Nederland de afgelopen tien jaar significant gedaald. Dat merken we op het voortgezet onderwijs natuurlijk ook. Begrijpend lezen is een belangrijke succesfactor bij alle vakken. We gaan ons hier nog verder in verdiepen, maar wat in ieder geval helpt is het lezen van boeken en artikelen. Zo is er een samenhang aangetoond tussen het lezen van boeken en succes op school. De woordenschat van een leerling is aanmerkelijk uitgebreider als hij veel leest. Natuurlijk hopen we van harte dat u uw kind stimuleert tot lezen. Op school willen we dat ook extra gaan doen. Daar beginnen we in de onderbouw al meteen mee. Aan alle leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 is gevraagd om vanaf de meivakantie een boek mee naar school. Als er in een vakles wat ruimte over is, gaan de leerlingen lezen. En als het een spannend boek is, smaakt dat hopelijk naar meer! Weet u dat uw kind gratis lid kan worden van de plaatselijke bibliotheek? Ook het formuleren van antwoorden op vragen hoort bij taalvaardigheid en vraagt bij alle vakken de nodige aandacht. Antwoorden op vragen in volzinnen in plaats van met een enkele kreet is een voorbeeld waar we al geruime tijd nadruk op leggen, en waar we met nog meer nadruk mee doorgaan. Als u uw kind helpt bij het huiswerk is dit een goed aandachtspunt. Ook over het taalbeleid gaan we u de komende tijd nog meer informeren en bij betrekken.

12 Brecht Weerheim nam deel aan de Filosofie-olympiade Avond over Studiekeuzebegeleiding voor ouders Havo4 en Vwo 5 Uw zoon of dochter staat voor een belangrijke keuze: Wat te doen na het behalen van het diploma? Sommige leerlingen weten al wat ze willen, maar heel veel leerlingen hebben nog geen idee. Het examen lijkt nog zo ver weg! Het is echter wel belangrijk om op tijd na te gaan denken over de vervolgopleiding. Met ingang van het studiejaar 2017/2018 (= het studiejaar waarin uw zoon/dochter kan beginnen aan een vervolgopleiding) wordt de centrale loting voor numerusfixus-opleidingen afgeschaft. In de plaats daarvan gaan de hogescholen en universiteiten geheel zelf studenten selecteren. Hierbij wordt ook gekeken naar eerdere onderwijsprestaties, persoonlijkheidskenmerken en motivatie. In verband hiermee wordt de aanmelddatum voor alle opleidingen met een numerus fixus gezet op 15 januari Studenten horen dan uiterlijk 15 april 2017 of zij zijn aangenomen. Bij een negatieve uitslag kunnen zij zich dan nog vóór 1 mei 2017 aanmelden bij een andere opleiding zonder numerus fixus. Daarom organiseren wij in samenwerking met Studiekeuzeadviesbureau Verhoeks en Provily een avond voor ouders van de leerlingen van Havo 4 en VWO 5. Daar krijgt u tips voor de begeleiding van uw kind in dit keuzeproces. Verdere informatie volgt. Agenda (onder voorbehoud) 12 t/m 26 mei Centraal Examen (CE 1). 16 mei Tweede Pinksterdag. 17 mei Gymnasiumdag. 26 mei Laatste dag CE 1; avond Dine and Dance Havo 5/Vwo 6. Week 22 Afsluiting Goede Doelenactie leerjaar mei uur Ouderraad. avond Informatieavond Studiekeuzebegeleiding Havo4 en Vwo 5. 2 juni Studieochtend; leerlingen vrij tot uur. 15 juni uur Ontvangst nieuwe leerlingen leerjaar 1. en 23 juni 16 juni Uitslag CE 1.

13 17 juni Start toetsweek Havo4/Vwo4/Vwo5. Week 25 Toetsweek leerjaar 3, leerjaar 4 en Vwo juni Start CE 2 (t/m/ 23 juni). Week 26 en 27 Over het programma van deze weken krijgt u t.z.t. een apart bericht. 1 juli Uitslag CSE 2. 6 juli uur Diploma-uitreiking Havo. 7 juli uur Diploma-uitreiking Vwo. Met vriendelijke groet, namens het team van Melanchthon Bergschenhoek, G. Hospes Mw. E. Wijnberger Vestigingsdirectie

Studieplanner Examenklassen

Studieplanner Examenklassen Studieplanner Examenklassen Jaarlaag: 5 Havo Vak: Duits Toetsperiode 1 Week Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 36 Kap. 7 1-6 : Bespreken jaarprogramma Starten lezen Leren woorden N-D 1 e helft 37 Kap.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

Hoeks Melanchthonnieuws --------------------------------------

Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek juli 2015 -------------------------------------- Inleiding Wat gaat de tijd

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V

19.30: Informatieavond. lj2. CITO VO 0 lj1 1e, 2e en 3e uur : Uitreiking Cambridge certificaten. PWS-dag 5H en 6V 36 3 t/m 9 sept. 13.30-14.45: Ontvangst leerjaar 1 in de aula Introductiedag alle leerjaren Start lessen volgens rooster 37 10 t/m 16 sept. 3/4 vwo 38 17 t/m 23 sept. 5/6 vwo Schoolfotograaf 3/4/5 havo

Nadere informatie

Jaarplanning 2014-2015

Jaarplanning 2014-2015 Jaarplanning 2014-2015 Versie 14 juli 2014 Vakanties/vrije dagen schooljaar 2014-2015 Prinsjesdag : dinsdag 16 september 2014 Herfstvakantie : maandag 20 oktober t/m vrijdag 24 oktober 2014 Kerstvakantie

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2015/2016 Periode 3 en 4

Agenda schooljaar 2015/2016 Periode 3 en 4 3.5 week 4 week 5 week 6 week 7 ek 8 toetsweek activiteitenweek/werkweek vakanties / vrij centraal examens 35 minutenrooster Romereis versie 21 januari 2016 Agenda schooljaar 2015/2016 Periode 3 en 4 In

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Schoolkalender 2014-2015 Markland College Oudenbosch

Schoolkalender 2014-2015 Markland College Oudenbosch Schoolkalender 2014-2015 Markland College Oudenbosch update 08-10-2014 Oktober woensdag 8 donderdag 9 Start technasiumopdracht Een (t)huis voor marterachtigen klassen OGA1V en Ohm1Q Diploma-uitreiking

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Jaaragenda Openbaar Lyceum Zeist

Jaaragenda Openbaar Lyceum Zeist Jaaragenda Openbaar Lyceum Zeist 2018-2019 34 zo 19-08-18 34 za 25-08-18 35 zo 26-08-18 35 ma 27-08-18 Start schooljaar 35 di 28-08-18 Introductie alle klassen 35 wo 29-08-18 Eerste lesdag 35 do 30-08-18

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN AUGUSTUS Vast inhaalmoment: maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 WEEK 35 Ma. 29 juli 5 aug 12 aug 19 aug Opening schooljaar Leerlingen vrij 26 aug Di. 30 juli 6 aug 13 aug

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 week 34 0 facultatief do 20-aug-2015 vrij 21-aug-2015 week 35 1 ma 24-aug-2015 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) 8.30-16.00 uur di 25-aug-2015

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Hoeks Melanchthonnieuws

Hoeks Melanchthonnieuws Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek februari 2016 -------------------------------------- Lente; in de school

Nadere informatie

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast.

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Jaarplanning 2019-2020 wk dag datum activiteit 34 maandag 19-8-2019

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Hoeks Melanchthonnieuws --------------------------------------

Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek februari 2015 -------------------------------------- "Hier sta ik voor!"

Nadere informatie

Jaarkalender schooljaar

Jaarkalender schooljaar Jaarkalender schooljaar 2019-2020 versie 1 juli 2019 leerlingen en ouders/verzorgers aug-19 1 34 ma 19-aug start schooljaar 13.30 uur introductieprogramma klas 2-6 1 34 di 20-aug mentorgesprekken, eerste

Nadere informatie

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders

o.s.g. Willem Blaeu jaarplanning 2015-2016 Leerlingen / ouders nr 1 34 ma 17-aug 1 Begin periode 1 13.00 uur externe instroom 2e klas + hoger 13.30 brugklassen 14.00 klas 2+3+mavo-4 14.15 klas 4+5+6 havo/vwo di 18-aug 1 09.00-11.00 uur klas 1 havo/vwo mentoraat Vanaf

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015

Jaaragenda Montaigne Lyceum 2014-2015 dag datum algemeen OUDERS za 30 aug. zo 31 aug. CLEANTEAM 1 ma 1 sept. Organisatiedag: SCHOOL GESLOTEN di 2 sept. leerjaar 1kader/1mavo/1havo/1vwo start om 09.00 uur leerjaar 2mavo/2havo/2vwo start om

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

Jaaragenda Ouders wknr AUGUSTUS ma 20 Zomervakantie 34 di 21 Zomervakantie wo 22 Zomervakantie do 23 vr 24

Jaaragenda Ouders wknr AUGUSTUS ma 20 Zomervakantie 34 di 21 Zomervakantie wo 22 Zomervakantie do 23 vr 24 Jaaragenda Ouders 2018-2019 wknr AUGUSTUS ma 20 Zomervakantie 34 di 21 Zomervakantie wo 22 Zomervakantie do 23 vr 24 ma 27 start 08.30 uur Opstarten docenten schooljaar - Leerlingen lesvrij di 28 Introductiedag

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016)

Jaaragenda schooljaar (vanaf januari) (versie december 2016) Jaaragenda schooljaar 2016-2017 (vanaf januari) (versie december 2016) Dit is een globale agenda voor de periode van januari 2017 tot het einde van het schooljaar 2016-2017. Laatste dag schooljaar 2016-2017:

Nadere informatie

Hoeks Melanchthonnieuws

Hoeks Melanchthonnieuws Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek juli 2016 -------------------------------------- Inleiding Tussen de viering

Nadere informatie

Jaarrooster JB : leerlingen versie

Jaarrooster JB : leerlingen versie 1 2 11 do 12 vr 13 za 14 zo 15 ma Jaarrooster JB 2017-2018: leerlingen versie 8-1-18 jan-18 1 ma 2 di 3 wo 4 do 5 vr 6 za 7 zo 8 ma 1e lesuur: vrij vanaf 2e lesuur: Start lessen nieuwe kalenderjaar Oudercontactperiode

Nadere informatie

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 23 juli 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

Jaarprogramma voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 23 juli 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 Jaarprogramma 2019-2020 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 23 juli 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 2 september 2019 regelmatig

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 21 februari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Jaarrooster JB : leerlingen versie

Jaarrooster JB : leerlingen versie 1 2 jan-18 1 ma 2 di 3 wo 4 do 5 vr 6 za 7 zo 8 ma 1e lesuur: vrij vanaf 2e lesuur: Start lessen nieuwe kalenderjaar Oudercontactperiode t/m 19 januari BL: 14.15-21.30 uur oudercontacten TL: 16.00-21.30

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018

Nadere informatie

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Inhoudsopgave - Urenboekje - Jaaragenda (periode 1) - Technieken kok - Technieken ZWkok - Technieken voorbeeld Urenboekje studenten Bakkerij & Horeca Leerjaar 2016-2017

Nadere informatie

Werkplan 2015-2016 Leerjaar: 4 mavo Sectie: Ne Verantwoordelijke docent:

Werkplan 2015-2016 Leerjaar: 4 mavo Sectie: Ne Verantwoordelijke docent: Werkplan 2015-2016 Leerjaar: 4 mavo Sectie: Ne Verantwoordelijke docent: Fmey N.B. De kleuren in de kantlijn staan voor de vier lesperiodes te, mu en O&O in de brugklassen HAVO/VWO en VWO Week Bijzonderheden

Nadere informatie

dag datum voor ouders en personeel rooster

dag datum voor ouders en personeel rooster 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 dag datum voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken week: 34 deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 2 en 3 (tijdens lesuur) deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 4 (tijdens lesuur) maandag 18 augustus

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie

jaarkalender

jaarkalender aug.. roosters ophalen brugklassen. roosters ophalen klas t/m Kamp G, H, M, N vertrek 0. uur 0. eerste lesdag volgens rooster Introductiedag H G, H, M, N Introductiedag H sept. Kennismakingsdag lwoo+ Digitale

Nadere informatie

Jaarrooster LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO

FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO FAST LANE ENGLISH (FLE) Versterkt Engels in de bovenbouw VWO Belangrijke data Donderdag 7 april: Anglia examen Maandag 30 mei: FCE examen Dinsdag 21 juni: Feestelijke uitreiking TTO Junior Certificaten

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR JAAROVERZICHT 2016 2017 TWEEDE HALFJAAR Week dag datum Activiteit 03 Ma 18 jan TW2 Di 17 jan TW2 Wo 18 jan TW2 Open lesmiddag groep 8 (1 van 2; 13.30-15.30 uur) Do 19 jan Rekentoets herkansers 4m/6V (08.30-11.15)

Nadere informatie

Oktober woensdag 1 Mavo: excursie digital playground CKV donderdag 2 Sportdag mavo 4, havo 4 en 5 en vwo 4 en 5 vrijdag 3

Oktober woensdag 1 Mavo: excursie digital playground CKV donderdag 2 Sportdag mavo 4, havo 4 en 5 en vwo 4 en 5 vrijdag 3 Schoolkalender 2014-2015 Markland College Zevenbergen update 17-09-2014 September donderdag 18 Excursie technopolis mavo 2 Openingsfeest klassen 1 en 2 vrijdag 19 zondag 21 Marklandloop voor 3 en 4 mavo,

Nadere informatie

Ouderbrief April 2017

Ouderbrief April 2017 Ouderbrief April 2017 Geachte ouders/verzorgers, Het derde rapport ontvangt u uiterlijk a.s. vrijdag en via Magister kunt u inschrijven voor de tafeltjesavond. Het zijn drukke tijden, zeker voor de examenkandidaten.

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

Hoeks Melanchthonnieuws

Hoeks Melanchthonnieuws Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek augustus 2016 -------------------------------------- We staan aan het begin

Nadere informatie

wo 17-sep herkansing examentoets bb 1e, 2e, 3e lesuur schoolfotograaf

wo 17-sep herkansing examentoets bb 1e, 2e, 3e lesuur schoolfotograaf WK Dag Datum Activiteit schooljaar 2014-2015 versie 9-9-2014 do 21-aug vr 22-aug za 23-aug zo 24-aug einde zomervakantie 35 ma 25-aug di 26-aug ontvangst leerlingen schoolfotograaf informatieavond kc1

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

JAARKALENDER VHBO, HAVO

JAARKALENDER VHBO, HAVO Bonnefanten College JAARKALENDER 2016-2017 VHBO, HAVO gewone lesdag introductie projectdagen (reizen, excursies, enz.) jaarafsluiting toetsdag inhaaldag afwezige leerlingen toetsweek 4 optionele toetsdag

Nadere informatie

Agenda - september 2016

Agenda - september 2016 Agenda - september 2016 maandag 05 september 2016 Eerste schooldag Start periode 1 dinsdag 06 september 2016 Eerste lesdag woensdag 07 september 2016 Infoavond brugklas HIC donderdag 08 september 2016

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Jaarrooster JB : leerlingen versie

Jaarrooster JB : leerlingen versie 1 2 jan-18 1 ma 2 di 3 wo 4 do 5 vr 6 za 7 zo 8 ma 1e lesuur: vrij vanaf 2e lesuur: Start lessen nieuwe kalenderjaar Oudercontactperiode t/m 19 januari BL: 14.15-21.30 uur oudercontacten TL: 16.00-21.30

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016

Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 JAARAGENDA de Passie 2016-2017 - ouders DATUM BEGIN EINDE ACTIVITEIT WEEK 33 Laatste week zomervakantie dinsdag 16 augustus 2016 rooster online zondag 21 augustus 2016 Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag september 2018 september 2018 35 1 2 36 3 4 5 6 7 8 9 37 10 11 12 13 14 15 16 38 17 18 19 20 21 22 23 39 24 25 26 27 28 29 30 oktober 2018 40 1 2 3 4 5 6 7 41 8 9 10 11 12 13 14 42 15 16 17 18 19 20 21

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

VMBO B/Kt VMBO ktl HV/VWO 1tm 3 Tweede Fase

VMBO B/Kt VMBO ktl HV/VWO 1tm 3 Tweede Fase Jaarrooster Vestiging Greijdanus Hardenberg 2012-2013 VMBO B/Kt VMBO ktl HV/VWO 1tm 3 Tweede Fase Augustus Augustus Augustus Augustus 35 ma 27 School open School open School open School open di 28 School

Nadere informatie

jaarkalender

jaarkalender jaarkalender - aug.. roosters ophalen brugklassen. roosters ophalen klas t/m Kamp G, H, M, N vertrek 0. uur 0. eerste lesdag volgens rooster Introductiedag H G, H, M, N Introductiedag H sept. Kennismakingsdag

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Jaarrooster leerlingversie Grotius College Juniusstraat

Jaarrooster leerlingversie Grotius College Juniusstraat Jaarrooster leerlingversie Grotius College Juniusstraat 2018-2019 za 16-2 zo 17-2 8 ma 18-2 inleveren voorlopige profiel-/sectorkeuze decaannet di 19-2 wo 20-2 do 21-2 vr 22-2 za 23-2 zo 24-2 9 ma 25-2

Nadere informatie

JAARKALENDER SCHOOLJAAR

JAARKALENDER SCHOOLJAAR JAARKALENDER SCHOOLJAAR 2016-2017 SEPTEMBER 2016 weeknr maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 1-9-2016 2-9-2016 36 5-9-2016 6-9-2016 7-9-2016 8-9-2016 9-9-2016 opening schooljaar 13.00 uur: introductie-middag

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016

JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 JAARPLANNING SCHOOLJAAR 2015/2016 week 34 Begin schooljaar centen en leerlingen Klassen 17 augustus ma 17 09.00 Stuedag centen, leerlingen ij Kantine A 18 09.00 Start introprogramma brugklassen 10.00 Start

Nadere informatie

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite Datum Dag Acti vite it 20-8-2018 ma Zomervakantie t/m 26 augustus 21-8-2018 di 22-8-2018 wo 23-8-2018 do 24-8-2018 vr 25-8-2018 za 26-8-2018 zo 27-8-2018 ma Studiedag? 28-8-2018 di Introductiedag Lj 1

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite

Tijdstip Doe. Datum Dag. lgro. Acti. vite Datum Dag Acti vite it 20-8-2018 ma Zomervakantie t/m 26 augustus 21-8-2018 di 22-8-2018 wo 23-8-2018 do 24-8-2018 vr 25-8-2018 za 26-8-2018 zo 27-8-2018 ma Studiedag 28-8-2018 di Introductiedag Lj 1 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag

Week 18 en 19: MEIVAKANTIE 27 APRIL T/M 8 MEI. Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Vrije dag. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag AGENDA PERIODE 4 VAN HET SCHOOLJAAR 2014-2015 Week 15 Deze week: Aula gesloten ivm toneel Maandag 6 april Tweede Paasdag Dinsdag 7 april 4 e lesuur Zorgteam Vwo 5 e lesuur Zorgteam Mavo 15.15 17.00 u BT

Nadere informatie

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs

Nummer 9 - mei Modern, toekomstgericht technisch onderwijs Nummer 9 - mei 2019 Dit is een spannende tijd voor alle examenleerlingen, voor hun ouders, maar ook voor de medewerkers van De Triade. De afgelopen jaren behaalden onze leerlingen steeds zeer goede examenresultaten.

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

augustus team onderbouw 4 HAVO 5 HAVO

augustus team onderbouw 4 HAVO 5 HAVO augustus team onderbouw 4 HAVO HAVO 1 17 1 introdag alle klassen introdag introdag 22 introdag 1e jaars t/m e u introdag 1e jaars t/m e u 24 introdag 1e jaars t/m e u 2 introdag 1e jaars t/m e u mentoravond

Nadere informatie

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus

Jaarrooster 2015-2016 LEERLINGEN - OUDERS augustus augustus 31 za 1 ZOMERVAKANTIE zo 2 t/m 23 augustus 32 ma 3 di 4 wo 5 do 6 vr 7 za 8 zo 9 33 ma 10 di 11 wo 12 do 13 vr 14 za 15 zo 16 34 ma 17 di 18 wo 19 do 20 vr 21 za 22 zo 23 35 1 ma 24 start personeel

Nadere informatie

JAARAGENDA #7

JAARAGENDA #7 dag datum kader mavo havo/vwo ob havo/vwo bb za 13-apr zo 14-apr wk30 ma 15-apr 3m: beroepsstage t/m 18/4 3v: Londen 4h: maatschappelijke stage di 16-apr wo 17-apr Masterclass theater Masterclass theater

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

Hoeks Melanchthonnieuws

Hoeks Melanchthonnieuws Hoeks Melanchthonnieuws -------------------------------------- Bulletin voor ouders van leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek juli 2018 -------------------------------------- Havo Vwo Inleiding Wie

Nadere informatie

jaarkalender

jaarkalender jaarkalender - aug.. roosters ophalen brugklassen. roosters ophalen klas t/m Kamp G, H, M, N vertrek 0. uur 0. eerste lesdag volgens rooster Introductiedag H G, H, M, N Introductiedag H sept. Kennismakingsdag

Nadere informatie