Het groene boekje. Voor iedere tas een milieuvriendelijk alternatief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het groene boekje. Voor iedere tas een milieuvriendelijk alternatief"

Transcriptie

1 Het groene boekje Voor iedere tas een milieuvriendelijk alternatief

2 Groen; imago of noodzaak? Beste ondernemer, F&F Verpakkingen zet zich al jaren in voor de ontwikkeling en realisatie van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen. Met de introductie van ZeroTree tassen in 2008 liepen wij voorop met innovatieve milieuvriendelijke verpakkingsmogelijkheden. En nog steeds introduceren wij regelmatig nieuwe milieuvriendelijke of milieusparende alternatieven voor draagtassen en verpakkingen. Elk jaar in september, de Maand van de Groene tassen, onderstrepen wij de noodzaak en de mogelijkheden voor groene verpakkingsalternatieven. Dit Groene Boekje helpt u zich bewust te maken van de groene alternatieven en daarin een keuze te maken. Wij van F&F Verpakkingen hopen u hiermee het antwoord op de vraag Groen; imago of noodzaak? te geven. Met vriendelijke groet, Aart Foppen F&F Verpakkingen Biologisch afbreekbare plastic draagtassen Gerecyclede plastic draagtassen FSC papieren draagtassen Gerecyclede papieren draagtassen R-PET draagtassen Katoenen draagtassen Jute draagtassen Zerotree draagtassen Bruin kraft non woven draagtassen Bamboe draagtassen Eco weetjes September maand van de groene tassen

3 5 4 Biologisch afbreekbare plastic draagtassen Plastic tas wordt biologisch afbreekbaar Wat denkt u van een milieuvriendelijke plastic draagtas? Al enige tijd hebben wij van F&F Verpakkingen milieuvriendelijke plastic tassen in ons assortiment. Het kan dus echt! Het plastic van deze tas is voorzien van een additief, waardoor er na anderhalf jaar een natuurlijk afbraakproces begint. Dat geldt ook voor de opdruk. Een echte milieuvriendelijke oplossing, die bovendien niets inlevert op de attentiewaarde van de tas. Er wordt gebruik gemaakt van oxo-biodegradable technologie. Een reactie tussen deze afbreekbare folie en UV straling zorgt ervoor dat de draagtas vergaat tot water, kooldioxide en biomassa. Iedere plastic tas in welke uitvoering dan ook kunnen wij leveren in een biologisch afbreekbare folie. Zoals uitgestanst handvat, koorden of lussen: alles kan. Met deze tas van biologisch afbreekbaar materiaal geeft u een duidelijk signaal af naar uw klanten. Nieuwsgierig naar het materiaal? Bel ons voor de mogelijkheden.

4 7 6 Gerecyclede plastic draagtassen Plastic tas van gerecyclede folie Nederland is groot in recyclen van materialen, zoals glas en ijzer. De laatste jaren is het recyclen van plastic in opkomst. Vorig jaar is er voor 108 kiloton aan plastic verpakkingsmaterialen ingezameld. Plastic is oneindig vaak te recyclen als je weet welke samenstelling het heeft. Het plastic kan worden verwerkt tot granulaat wat de basis is voor nieuwe plastic producten, bijvoorbeeld nieuwe plastic tassen. Hergebruik van 1 kilo plastic voorkomt uitstoot van 2,6 kilo CO2. Deze plastic tassen zijn voor 80% gemaakt van plastic folie gerecycled uit huishoudelijk plasticafval. Hierdoor zijn er veel minder ruwe grondstoffen nodig voor de productie en wordt het milieu gespaard. De overige 20% bestaat uit 15% ruwe grondstof en 5% witte kleurstof. Wij leveren deze gerecyclede plastic tassen in de uitvoering met een uitgestanste handgreep. Andere modellen worden ontwikkeld. Tassen van gerecycled plastic kunt u bij ons herkennen aan het onderstaande logo. Deze tas is gemaakt van gerecycled plastic.

5 9 8 FSC papieren draagtassen Papieren tas van FSC papier FSC, steeds vaker is dit keurmerk te vinden op hout en papier, maar wat houdt het eigenlijk in? FSC staat voor Forest Stewardship Council, een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer wereldwijd. Met verantwoord wordt bedoeld dat op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de sociale, ecologische en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Er wordt dus rekening gehouden met mensen en dieren die afhankelijk zijn van het bos. Om er zeker van te kunnen zijn dat papier gecertificeerd is moeten alle bedrijven in de keten gecertificeerd zijn. Denk daarbij aan de producent van papier(producten), maar ook aan de drukker en ook wij als leverancier van de tassen. F&F Verpakkingen heeft leveranciers zowel binnen als buiten Europa die FSC-gecertificeerd zijn. Deze leveranciers worden nauwlettend gecontroleerd door de FSC organisatie maar ook door F&F Verpakkingen voor het nakomen van de eisen die bij deze certificering horen.

6 11 10 Gerecyclede papieren draagtassen Papieren tas van gerecycled papier Het recyclen van oud papier is relatief eenvoudig. Het kost weinig energie en de hulpmaterialen zijn onschadelijk voor het milieu. Wij van F&F Verpakkingen leveren twee varianten gerecycled papier. Volledig bruin papier of wit/bruin papier. Gerecycled bruin kraftpapier wordt gemaakt van ongebleekte pulp en afvalpapier, dat voor 98% bestaat uit huishoudelijk papierafval. Het aandeel chloorvrije ongebleekte pulp in het bruine papier ligt bij 10% en het aandeel afvalpapier ligt rond de 90%. Gerecycled wit/bruin papier wordt gemaakt van gebleekte pulp 20% en afvalpapier 80%. Alle gebleekte en ongebleekte pulp wordt gemaakt van milieuvriendelijke gewonnen houtpulp uit aangeplante bossen. De producten voldoen aan de eisen van milieubescherming en kunnen voor 100% worden gerecycled. De productie voldoet aan de door de EU gestelde eisen op het gebied van schadelijke stoffen. Er wordt nauwlettend in de gaten gehouden of het aandeel aan gezondheidsbedreigende stoffen aan de gestelde normen voldoet en binnen de gestelde maximale waarden blijft. Zo wordt er voldaan aan de hoge eisen die bedrijven en overheden hieraan stellen.

7 13 12 R-PET draagtassen Draagtassen van gerecyclede PET-flessen PET staat voor polyetheentereftalaat, een kunststof afgeleid van polyester. PET is het type plastic dat gebruikt wordt voor plastic flessen, voedsel verpakkingen en non food. Meest bekend zijn de waterflesjes. In Nederland wordt 95% van de PET-flessen met statiegeld ingezameld en gerecycled. Na het inzamelen van de flessen worden deze samengeperst tot balen, zodat deze op een efficiënte manier naar de recycling fabrieken worden vervoerd. Een baal bestaat uit flessen en levert ca. 350 meter bruikbaar materiaal op. Balen worden verwerkt tot PET vlokken ten behoeve van de productie van nieuw PET. Dit materiaal dient onder andere als grondstof voor de productie van R-PET materiaal, waarvan wij van F&F Verpakkingen tassen maken. Door het toevoegen van minimaal 51% gerecycled PET aan normaal nylon of polyester materiaal wordt deze een stuk minder milieubelastend. De tassen die wij hiervan maken mogen hierdoor gerecycled worden genoemd. Door het toevoegen van minimaal 51% gerecycled PET mag de tas worden voorzien van een recycling logo.

8 15 14 Katoenen draagtassen Shopper van katoen Katoen is een natuurlijke vezel en hierdoor biologisch afbreekbaar. Het oersterke materiaal wordt verkregen uit vezels van planten en tot draden worden gesponnen. Katoen is de meest gebruikte en goedkoopste natuurlijke vezel. De teelt van katoen draagt bij aan de opbouw en de ontwikkeling van de agrarische sector in het productie land (India, West-Bengalen). F&F Verpakkingen laat de tassen uitsluitend in ISO gecertificeerde bedrijven produceren (ISO 9001:2008 & ISO 14001:2004). Dit staat ervoor garant, dat de gehele productie absoluut vrij van kinderarbeid is. Alle ethische normen en sociale en gezondheids regels met betrekking tot het welzijn van de werknemers worden strikt nageleefd. Draagtassen gemaakt van katoen zijn samen met jute draagtassen hèt milieuvriendelijke alternatief voor PP shoppers. Deze tassen zijn ontwikkeld om vaak gebruikt te worden, een extra milieuaspect naast het gebruik van natuurlijke grondstoffen uit eerlijke productie.

9 17 16 Jute draagtassen Shopper van jute Jute is een natuurlijke vezel en hierdoor biologisch afbreekbaar. Het oersterke materiaal wordt verkregen uit vezels van planten en tot draden worden gesponnen. Jute is een van de goedkoopste natuurlijke vezels, en na katoen de meest gebruikte. De teelt van jute draagt bij aan de opbouw en de ontwikkeling van de agrarische sector in het productie land (India, West-Bengalen). F&F Verpakkingen laat de tassen uitsluitend in ISO gecertificeerde bedrijven produceren (ISO 9001:2008 & ISO 14001:2004). Dit staat ervoor garant, dat de gehele productie absoluut vrij van kinderarbeid is. Alle ethische normen en sociale en gezondheids regels met betrekking tot het welzijn van de werknemers worden strikt nageleefd. Draagtassen gemaakt van jute zijn samen met katoenen draagtassen hèt milieuvriendelijke alternatief voor PP shoppers. Deze tassen zijn ontwikkeld om vaak gebruikt te worden, een extra milieuaspect naast het gebruik van natuurlijke grondstoffen uit eerlijke productie.

10 18 New Generation Zerotree draagtassen Draagtassen van bananenbladeren, gras en afvalkatoen Een tas van natuurlijke vezels van gras, bananenbladeren(abaca) of afvalkatoen? Mensen ruiken en voelen eraan of stellen vragen, sinds de introductie hebben wij al heel wat vreemde gezichten en opmerkingen gehad. De tassen worden handmatig geschept, zoals vroeger. Echter gebruiken wij geen houtvezels, maar afvalkatoen of vezels van gras of abaca bladeren. Zo wordt dit papier op 100% ambachtelijke wijze geproduceerd. Maatschappelijke waarde In onze fabrieken op de Filippijnen en in India werken momenteel al honderden mensen. De boeren op de abacaplantages zijn verzekerd van een veilig inkomen. Het mooie van ZeroTree Bags is niet alleen het groene, ecologische karakter, maar ook de maatschappelijke waarde. Voor een ontwikkelingsland betekent dit een extra stimulans voor de werkgelegenheid en voor velen een zeker bestaan. 19

11 21 20 Bruin kraft non woven draagtassen Bruin kraft non woven draagtassen De combinatie van twee materialen maakt deze tas uniek! De buitenzijde van de tas bestaat uit bruin gerecycled kraft en de binnenzijde is afgewerkt met zwart non woven materiaal. De tas is absoluut duurzaam, omdat deze vele malen hergebruikt kan worden. Het recyclede kraftpapier geeft de tas een echte Eco look en met een leuke print erop is het geheel een heuse eye-catcher.

12 23 22 Bamboe draagtassen Tassen gemaakt van bamboe Bamboe is een natuurproduct en als zodanig niet alléén de enige voedingsbron voor de Pandabeer, maar ook een belangrijke grondstof voor allerlei producten als steigerpalen, vishengels, keukengerei, touw enz. Uit de zeer fijne bamboe vezels kan ook een zachte stof worden gemaakt die lijkt op katoen maar ook wel aan non woven doet denken. Van deze bamboe stof, ook wel bamboo of bambu genaamd, leveren we handzame draagtassen die met zeefdruk te bedrukken zijn. Het zijn sterke tassen gemaakt van ecologisch materiaal, duurzaam in gebruik en bovendien attractief in prijs.

13 24 Eco weetjes Neem je eigen tas mee Altijd uw eigen boodschappentas bij u. F&F Verpakkingen heeft naast alle genoemde tassen ook de Shop-in-bag. Deze Shop-in-bag is eenvoudig op te vouwen tot een klein pakketje en op te bergen in een handig zakje. Verkrijgbaar in 15 modieuze kleuren licht-gewicht polyester. Het materiaal is zeer duurzaam en kan veel gewicht aan. LED Verlichting F&F Verpakkingen heeft zo veel mogelijk gewone lampen vervangen voor LED lampen. Zo besparen wij energie, dat is goed voor het klimaat en onze portemonnee. Met het kopen van drie LED lampen bespaart u ongeveer 165 kwh per jaar, uitgaande van een gebruik van 4 uur per dag. Met de huidige energieprijs van 0,22 per kwh bespaart u 36,- per jaar. Per gekochte LED lamp heeft u na 1 jaar dus 12,- bespaart en heeft u de kosten van de lamp al terug verdient. Geen voedingsgrondstoffen F&F Verpakkingen gebruikt bewust geen grondstoffen die voor voeding bedoeld zijn. Er is een drastisch voedingstekort op de wereld. Wij vinden het niet ethisch om deze grondstoffen te gebruiken voor andere doeleinden dan voedsel. Tassen van maiszetmeel zult u bij ons dan ook niet kunnen kopen. Gebruik je kop kies een beker Recente TNO-studie toont aan dat éénmalige (automaten)bekers in het algemeen minder belastend zijn voor het milieu dan porseleinen kopjes of mokken. Doordat de wegwerpbekers niet hoeven te worden afgewassen en kunnen worden gerecycled zijn deze beter voor het milieu. Een zwarte pagina kost minder energie op een CRT monitor om te laden dan een pagina bestaande uit witte pixels. Met miljoenen hits per dag zou Google duizenden dollars besparen, vandaar deze zwarte variant. Er is geen makkelijkere manier om een steentje bij te dragen aan het milieu. Tevens filtert Blackle sites met aanstootgevende inhoud en toont deze niet in uw zoekresultaten, dus naast energiezuinig ook nog kindvriendelijk. Cradle-to-cradle De kern van het Cradle to Cradle principe ligt in het concept; afval is voedsel. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Deze kringloop is dan compleet... en afval is voedsel. 25

14 26 Zoals u heeft kunnen lezen hebben wij vele milieuvriendelijke alternatieven voor draagtassen. Eén maand per jaar staat bij ons alles in het teken om u als klant, bewust te maken van het bestaan van deze milieuvriendelijke alternatieven. In die maand zijn er aanbiedingen voor milieuvriendelijke draagtassen, worden er noviteiten geintroduceerd. Ook de werknemers bij F&F Verpakkingen zetten zich extra in door te carpoolen of op de fiets te komen. Wilt u ook op de hoogte blijven van nieuws van F&F Verpakkingen? Meld u zich dan aan voor de maandelijkse ingen. Gaat u naar onze website onder de kop contact kunt u zich aanmelden. Of volg ons op twitter of via Facebook Op ziet u ons complete overzicht aan al enkele jaren met succes! milieuvriendelijke draagtassen. 27

15 28 Kijk voor al onze milieuvvriendelijke draagtassen op:

groene het boekje draagtassen www.milieuvriendelijkedraagtassen.nl van F&F Verpakkingen

groene het boekje draagtassen www.milieuvriendelijkedraagtassen.nl van F&F Verpakkingen dere voor ie en e s ta tief alterna het groene boekje draagtassen van F&F Verpakkingen www.milieuvriendelijkedraagtassen.nl Bel voor gratis model groen; imago of noodzaak? Beste ondernemer, F&F Verpakkingen

Nadere informatie

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water

het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water het groenste papier ter wereld spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & north river écht duurzaam produceren 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water

HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water HET GROENSTE PAPIER TER WERELD spaart bomen spaart energie spaart water 100%eco & NORTH RIVER ÉCHT DUURZAAM PRODUCEREN 100%eco 100% betrouwbaar - 100% transparant Ons doel is een kleurrijk voetspoor op

Nadere informatie

katoenen en canvas TASsen

katoenen en canvas TASsen 1 vilten TASsen 8 bamboe TASsen 2 katoenen en canvas TASsen 9 NON WOVEN TASsen 3 POLYESTER TASsen 10 plastic TASsen 4 papieren TASsen 11 LUXE dozen 5 PP WOVEN TASsen 12 luxe tassen 6 JUTE TASsen 13 wijn

Nadere informatie

VOORWAARDEN PRIJSLIJST ZEEFDRUK

VOORWAARDEN PRIJSLIJST ZEEFDRUK VOORWAARDEN PRIJSLIJST ZEEFDRUK Prijzen zijn geldig voor een bedrukking in 1 kleur op 1 zijde (voor- of achterzijde) van het artikel in zeefdruk. Toeslag extra drukkleuren : < 300 stuks : 0,28 per kleur,

Nadere informatie

Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte

Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte De duurzame sanitaire ruimte van CWS Met Ecoilet bent u zuinig met natuurlijke grondstoffen en met uw portemonnee. De introductie van Ecoilet vergt geen extra investeringen,

Nadere informatie

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM

SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM SANITAIR PAPIER > SATINO > VAN HOUTUM PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER > PAPIER Wie aan duurzaamheid denkt, denkt misschien niet direct aan papieren handdoekjes en toiletpapier. In breder perspecfief

Nadere informatie

Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte.

Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte. Ecoilet. De duurzame sanitaire ruimte. De duurzame sanitaire ruimte van CWS Met Ecoilet bent u zuinig met natuurlijke grondstoffen en met uw portemonnee. De introductie van Ecoilet vergt geen extra investeringen,

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

havelaar innovatie in verpakkingen

havelaar innovatie in verpakkingen draagtassen havelaar innovatie in verpakkingen Havelaar Verpakkingen is een modern, groeiend bedrijf dat hard op weg is marktleider te worden binnen de verpakkingsmaterialen voor de voedingsmiddelenbrache.

Nadere informatie

BIODORE GO NATURAL EXPLORE FOOD EXPLORE NATURE EXPLORE DRINKS EXPLORE FESTIVALS EXPLORE YOURSELF EXPLORE PEOPLE

BIODORE GO NATURAL EXPLORE FOOD EXPLORE NATURE EXPLORE DRINKS EXPLORE FESTIVALS EXPLORE YOURSELF EXPLORE PEOPLE BIODORE GO NATURAL Disposables en verpakkingen, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Biodore toont ons de natuur in al haar schoonheid. Biodore laat ons de veelzijdigheid van de natuur ervaren.

Nadere informatie

50pt. 25pt. Catalogus 2015. 12pt

50pt. 25pt. Catalogus 2015. 12pt Catalogus 2015 50pt + 8pt eco friendly eco friendly tree tree bag bag + eco friendl tree bag eco friendly Boomtas - pag 3 eco friendly Schapensleeves - pag 9 + eco friendly Boomtas eco friend ly tree bag

Nadere informatie

Let us be environmentally friendly

Let us be environmentally friendly Let us be environmentally friendly bekers - glazen - rietjes - roerstaafjes - borden - kommen schalen - fastfood - amuses- cateringdozen - tassen www.conpax.com Milieu is een belangrijk onderdeel van het

Nadere informatie

Campagneteksten glas en papier

Campagneteksten glas en papier Campagneteksten glas en papier Voor de glas-en-papier-campagne zijn twee uitgewerkte campagneteksten geschreven in de vorm van: DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER GLAS DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER PAPIER Deze

Nadere informatie

UW NAAM UW LOGO UW STIJL

UW NAAM UW LOGO UW STIJL Talba Tassenfolder 2015 UW NAAM UW LOGO UW STIJL Luxe tassen Vilten tassen Bowling tassen Shop-in tassen Papieren tassen Textiel tassen Magneet- & paperboxen www.talba.nl Papieren draagtassen Papieren

Nadere informatie

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken.

Materiaal keuzes. Globaal genomen zijn er 4 basis functies denkbaar waarom men het product wilt verpakken. Materiaal keuzes Waarom verpakken we het product? Dit is de eerste vraag die beantwoord moet worden. Immers als het niet nodig is om een product te verpakken, is een materiaal keuze ook niet nodig en ontstaat

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA Wat is FSC? Forest Stewardship Council (FSC) is een onafhankelijke internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC weegt de verschillende belangen

Nadere informatie

4,5. Spreekbeurt door een scholier 1460 woorden 8 juni keer beoordeeld. Inleiding

4,5. Spreekbeurt door een scholier 1460 woorden 8 juni keer beoordeeld. Inleiding Spreekbeurt door een scholier 1460 woorden 8 juni 2011 4,5 32 keer beoordeeld Vak Anders Inleiding Ik ben op dit onderwerp gekomen omdat ik alle onderwerpen waar over ik mijn spreekbeurt kon houden op

Nadere informatie

I nleiding. Daar mag je mee gezien worden!

I nleiding. Daar mag je mee gezien worden! I nleiding Portibelli; de draagtas, die u meegeeft aan uw klanten, is een cadeau op zich en heeft meerwaarde. Of u nu kiest voor een draagtas van papier, kunststof, katoen of een ander soort materiaal,

Nadere informatie

FSC drukwerk. Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U.

FSC drukwerk. Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC DRUKWERK WAT KUNT U ER ALLEMAAL MEE? Drukkerij Wihabo is volledig FSC-gecertificeerd. Dat past binnen onze filosofie

Nadere informatie

WIJ REGELEN HET VOOR U.

WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? WIJ REGELEN HET VOOR U. WIJ REGELEN HET VOOR U. FSC Drukwerk Wat kunt u er allemaal mee? Drukkerij Wihabo is volledig FSC-gecertificeerd. Dat past binnen onze filosofie

Nadere informatie

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen

Duurzaamheid. De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid De voordelen van blikverpakkingen Duurzaamheid Duurzaamheid is één van de belangrijke aandachtspunten van het bedrijfsleven. Deze brochure is een initiatief van EMPAC, de organisatie van de

Nadere informatie

De kritische consument

De kritische consument De kritische consument Inleiding Om producten te kunnen maken heb je grondstoffen nodig. Mensen werken met deze grondstoffen en maken er producten van die we consumeren. Een ondernemer is tevreden als

Nadere informatie

Voorraad overzicht 2015

Voorraad overzicht 2015 blad 1/6 Voorraad overzicht 2015 UTS the source houdt in haar eigen magazijn te Weesp een uitgebalanceerd assortiment promotionele draagtassen voor u op voorraad. Hierdoor zijn wij in staat u supersnel

Nadere informatie

voorwoord Spreek je ambitie uit en laat ons samen besparen. Op de natuur en op je factuur.

voorwoord Spreek je ambitie uit en laat ons samen besparen. Op de natuur en op je factuur. voorwoord In de jaren 50 van de vorige eeuw zijn we ooit klein begonnen. Met passie en ambitie zijn we nu een innovatieve verpakkingsspecialist geworden. Al meer dan 20 jaar ligt onze focus op groen en

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid

Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Wereldleider op het vlak van duurzaamheid Zorgdragen voor onze planeet maakt deel uit van de visie van Kimberly-Clark Professional TM om toonaangevend te zijn in essentiële aspecten voor een beter leven.

Nadere informatie

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016

Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Waardeketen Verantwoord en sociaal jaarverslag 2016 Mensen en kapitaal In ons dagelijks werk maken onze mensen het verschil en daarom willen we goed voor onze mensen zorgen. Opleiding en ontwikkeling vormen

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt?

De ONBEKENDE KANT van PLASTIC. Waarom worden zoveel. producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? De ONBEKENDE KANT van PLASTIC Waarom worden zoveel producten in plastic verpakt? En wat moet er gebeuren met deze verpakking als dit afval wordt? PLASTIC IS WAARDEVOL Tijdens de productie en gebruik EEN

Nadere informatie

Elementen Thema 1 MAterialen. de kringloop tussen mens / dier en plant uiteggen mbv CO2 en O2

Elementen Thema 1 MAterialen. de kringloop tussen mens / dier en plant uiteggen mbv CO2 en O2 Toetstermen Hout (H1) Stofeigenschappen 5 soorten hout onderscheiden in kleur, structuur en toepasbaarheid 5 verschillende houtsoorten herkennen 5 verschillende houtsoorten - wisselw. mens, dier Gebruik

Nadere informatie

onderneemt maatschappelijk verantwoord

onderneemt maatschappelijk verantwoord onderneemt maatschappelijk verantwoord www.coffeefresh.nl Coffee Fresh investeert in MVO Koffie is tegenwoordig meer dan zomaar een kopje koffie. Het is een beleving waarbij wij u nét dat beetje meer bieden.

Nadere informatie

Langer plezier van karton en papier

Langer plezier van karton en papier Langer plezier van karton en papier Stichting Papier Recycling Nederland PERSEN DROGEN GLADSTRIJKEN SNIJDEN BEDRUKKEN GEBRUIKEN KRANT KARTON RECLAME KRANT 1 6 5 2 VAN OUD NAAR NIEUW 3 4 PULP WEKEN ONTINKTEN

Nadere informatie

Milieu: pictogrammen KWALIFICATIE DETAILHANDEL

Milieu: pictogrammen KWALIFICATIE DETAILHANDEL KWALIFICATIE DETAILHANDEL Milieu: pictogrammen Milieuvriendelijk ondernemen (mvo) is een trend in de detailhandel. Het doel van milieuvriendelijk ondernemen is dat een bedrijf rekening houdt met het effect

Nadere informatie

PAPIER DRAAGTASSEN TWISTED

PAPIER DRAAGTASSEN TWISTED PAPIER DRAAGTASSEN TWISTED Papieren draagtassen twisted de luxe Artikel Nr Formaat Papier Kleur 001019 14 + 7 x 19 cm. 120 grs. wit gestreept kraft Wit 0,39 250 001024 18 + 7 x 24 cm. 120 grs. wit gestreept

Nadere informatie

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY

Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY DOING GOOD IS EASY Halo Green CupS DOING GOOD IS EASY Doe het goed. Doe het duurzaam. Wij streven ernaar om zo duurzaam mogelijk te produceren. Wij geloven in een productieketen die rond is. In de zogenaamde

Nadere informatie

Op weg naar een circulaire economie

Op weg naar een circulaire economie Op weg naar een circulaire economie Agenda Afvalstromen Cijfers De Haarlemse aanpak Naar een circulaire economie Afval = Grondstof Afvalstromen GFT Kunststof Papier Glas Textiel Restafval GFT-stroom Inzameling

Nadere informatie

Recyclebaar? Check t! Karen van de Stadt

Recyclebaar? Check t! Karen van de Stadt Recyclebaar? Check t! Karen van de Stadt Verpakkingen Een inwoner van Europa opent gemiddeld 7 verpakkingen per dag. Dit is gemiddeld 157 kilo verpakkingsafval per persoon per jaar. Wat bijna 40% van het

Nadere informatie

nterklaasdoos Kraft Draagdoos 24,5x9x33cm

nterklaasdoos Kraft Draagdoos 24,5x9x33cm Een leuk alternatief voor de pakketdoos is het opmaken van een mandje. Uit onze brede collectie manden kunt u een keuze maken tussen verschillende vormen, maten en kwaliteiten. Ons gehele assortiment vindt

Nadere informatie

Dare to be BL ACK. It s so easy to go green

Dare to be BL ACK. It s so easy to go green Dare to be BL ACK It s so easy to go green U heeft durf en doorzettingsvermogen nodig om echt andere keuzes te maken. En daarbij helpen we u graag een handje. Met één simpele handeling kunt u in een paar

Nadere informatie

Voorraad overzicht 2018

Voorraad overzicht 2018 blad 1/7 Voorraad overzicht 2018 UTS the source houdt in haar eigen magazijn te Weesp een uitgebalanceerd assortiment promotionele draagtassen voor u op voorraad. Hierdoor zijn wij in staat u supersnel

Nadere informatie

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid.

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Gecertificeerde duurzaamheid in de sanitaire ruimte Ligt de bescherming van natuurlijke hulpbronnen u na aan het hart? Waterverbruik en afval reduceren eveneens?

Nadere informatie

WK-shirts. Zet een kruisje bij de juiste afbeelding.

WK-shirts. Zet een kruisje bij de juiste afbeelding. WK-shirts duurzame t-shirts van PET-flessen In 2011 streden tweeëndertig topteams in Zuid Afrika om de wereldbeker. Veel landenteams presenteerden zich in nieuwe shirts. Het Nederlands elftal speelde in

Nadere informatie

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be

SILVER. Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop. www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be SILVER Cradle to Cradle Duurzaamheid staat voorop www.armstrong.nl/plafonds www.armstrong-plafonds.be Cradle to Cradle - de ingeslagen weg Cradle to Cradle is een innovatief concept waarbij productieprocessen

Nadere informatie

CORPORATE PRODUCT POLICY

CORPORATE PRODUCT POLICY CORPORATE PRODUCT POLICY April 2017 Versie 1 I N T R O D U C T I E De missie van FNG Group is om verantwoordelijkheid te nemen voor de sociale en ecologische impact van onze producten. Hiervoor ontwikkelden

Nadere informatie

Dekbedden. Microfiber. Basic

Dekbedden. Microfiber. Basic Dekbedden Dekbedden beantwoorden in hoge mate aan het slaapcomfort van uw gasten en zijn ook erg handig voor de housekeeping die met dekbedden uw bedden in een handomdraai stijlvol kan opmaken. Onze dekbedden

Nadere informatie

Per wanneer komen de nieuwe containers voor kunststof en kunnen ze direct gebruikt worden?

Per wanneer komen de nieuwe containers voor kunststof en kunnen ze direct gebruikt worden? Q&A kunststof Rotterdam Waarom komen er in Rotterdam nu wel ineens containers voor kunststof te staan? Rotterdam wil de best presterende grote gemeente worden op het gebied van afvalscheiding, hierin hoort

Nadere informatie

Circulair met E-Waste

Circulair met E-Waste Circulair met E-Waste Gemakkelijk Elektronica Recyclen Ernest de Weert Sims Metal Management Werelds grootste metaal recycler Beursgenoteerd in Australië 8,7 miljoen ton jaarlijks Wereldwijd beschikbaar

Nadere informatie

- Wat is Paper For paper en hoe werkt het? - Wordt lid en daarmee uw eigen grondstoffenleverancier - Direct een afspraak maken om verder te praten?

- Wat is Paper For paper en hoe werkt het? - Wordt lid en daarmee uw eigen grondstoffenleverancier - Direct een afspraak maken om verder te praten? - Wat is Paper For paper en hoe werkt het? - Wordt lid en daarmee uw eigen grondstoffenleverancier - Direct een afspraak maken om verder te praten? Dat kan Een nieuw leven voor al uw papier Snelle printjes,memo

Nadere informatie

Reacties ministerie van Infrastructuur en Milieu op de internetconsultatie Ontwerpregeling verbod op gratis plastic draagtassen

Reacties ministerie van Infrastructuur en Milieu op de internetconsultatie Ontwerpregeling verbod op gratis plastic draagtassen Reacties ministerie van Infrastructuur en Milieu op de internetconsultatie Ontwerpregeling verbod op gratis plastic draagtassen dd. 21 december 2015 Openbare internetconsultatie van 9 oktober tot en met

Nadere informatie

BIODORE GO NATURAL. tot zijn recht komt. Voor iedere werknemer in de

BIODORE GO NATURAL. tot zijn recht komt. Voor iedere werknemer in de BIODORE GO NATURAL Disposables en verpakkingen, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Biodore toont ons de natuur in al haar schoonheid. Biodore laat ons de veelzijdigheid van de natuur ervaren.

Nadere informatie

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden, tips en handige weetjes op het gebeid van duurzaamheid en vooral wat ook zelf kunt doen. Investeren in duurzaamheid In de samenleving is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing. We gaan de komende jaren actief inzetten op duurzaam beheren. Energiezuinig wonen. Niet alleen

Nadere informatie

speelkaart grondstoffen

speelkaart grondstoffen speelkaart grondstoffen grondstoffen 100% biokatoen uit India. Bij de teelt komen geen pesticiden en kunstmest kijken. De oogst gebeurt handmatig. De katoenboer laat zijn arbeiders in goede omstandigheden

Nadere informatie

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer

WONEN MET EEN GROEN WOONT ENERGIE NEUTRAAL COMFORTABEL WONEN EN TOCH GELD BESPAREN. Lodewijk Hoekstra NIEUW! DE ENERGIE-EXPERT Steeds meer ELEKTRISCH RIJDEN ZONNEPANELEN DE ENERGIE-EXPERT 64 39 26 Steeds meer Kosten, opbrengst & Nul-op-de-meter in betaalbare modellen salderingsregeling een jaren 80-woning NIEUW! Lodewijk Hoekstra WOONT ENERGIE

Nadere informatie

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid.

Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Ecoilet. De nieuwe definitie van duurzaamheid. Gecertificeerde duurzaamheid in de sanitaire ruimte Ligt de bescherming van natuurlijke hulpbronnen u na aan het hart? Waterverbruik en afval reduceren eveneens?

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen. Vlaanderen,, 9 december 2011

Provincie Oost-Vlaanderen. Vlaanderen,, 9 december 2011 Recycled papier, een bewuste keuze Provincie Oost-Vlaanderen Vlaanderen,, 9 december 2011 Het breedste recyclede gamma op de markt Exta wit en natuurlijk wit Gestreken en ongestreken Gedeeltelijk en 100%

Nadere informatie

ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo

ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo ma di wo do vr za zo Agenda 0 / 0 januari februari maart 0 0 0 0 0 april mei juni 0 0 0 0 0 0 juli augustus september 0 0 0 0 0 0 oktober november december 0 0 0 0 0 0 Januari Februari Keep going No matter what art DO BETTER.

Nadere informatie

Hand-out digiboard presentatie

Hand-out digiboard presentatie Hand-out digiboard presentatie Bij werkboekje Groepen 6, 7 en 8 basisonderwijs Wie weet wat AVRI doet? Opdracht 1 In Rivierenland zamelt AVRI afval in. Wie weet wat AVRI doet? Opdracht 1 Opdracht 2 Woordweb

Nadere informatie

BIODORE GO NATURAL EXPLORE NATURE EXPLORE FESTIVALS

BIODORE GO NATURAL EXPLORE NATURE EXPLORE FESTIVALS BIODORE GO NATURAL Disposables en verpakkingen, gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen. Biodore toont ons de natuur in al haar schoonheid. Biodore laat ons de veelzijdigheid van de natuur ervaren.

Nadere informatie

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord!

Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Hero Benelux. Natuurlijk maatschappelijk verantwoord! Milieubewuste inkoop Hero Benelux breidt haar inspanningen voor een duurzame inkoop van grondstoffen verder uit. We letten daarbij niet alleen op kwaliteit.

Nadere informatie

WEEKAMP DEUREN: DUURZAAM VOORUIT! Duur zaam FSC CONCEPTEN

WEEKAMP DEUREN: DUURZAAM VOORUIT! Duur zaam FSC CONCEPTEN WEEKAMP DEUREN: DUURZAAM VOORUIT! Duur FSC CONCEPTEN Duur DUURZAAM ONDERNEMEN Als producent van (hard) houten deuren is Weekamp zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij willen er

Nadere informatie

KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN.

KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN. KIES VOOR PEFC! REDENEN DIE HOUT SNIJDEN. HOUT KOM JE OVERAL TEGEN... NOG WEL JA. De vloer. Een pak kopieerpapier. Een verhuisdoos. Een deur. Een tuinstoel. Openhaardhout. Overal komen we hout tegen. Hout

Nadere informatie

U geniet van goede en eerlijke producten. U hebt oog voor mens en milieu bij Langerak de Jong

U geniet van goede en eerlijke producten. U hebt oog voor mens en milieu bij Langerak de Jong U geniet van goede en eerlijke producten U hebt oog voor mens en milieu bij Langerak de Jong Voor mens en milieu Steeds meer organisaties willen in de bedrijfsvoering een balans vinden tussen planet, people

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers Een nieuwe kijk op kunststof en rubber Feiten & cijfers PRODUCTIE & PROCES -40% Economie NL 2016 bedrijven werknemers jaaromzet Innovaties en optimalisaties van de productieprocessen, hebben er in de afgelopen

Nadere informatie

NON-WOVEN. 1,00 0,90 0,76 0,67 0,66 Inclusief 1 kleur druk 280/280 280/280 DAYS DAYS 250/250 250/250. 0,95 0,87 0,73 0,64 0,63 Inclusief 1 kleur druk

NON-WOVEN. 1,00 0,90 0,76 0,67 0,66 Inclusief 1 kleur druk 280/280 280/280 DAYS DAYS 250/250 250/250. 0,95 0,87 0,73 0,64 0,63 Inclusief 1 kleur druk 106-121 NON-WOVEN 9118 Non Woven Bag Grote Non Woven Tas met uitgestanst handvat. Verkrijgbaar in diverse kleuren (wit, zwart, donkerblauw, lichtblauw, rood, oranje en lichtgroen). 7 g/m2. Afmeting: 360x40

Nadere informatie

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam verpakken Consumenten vinden dat bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke

Nadere informatie

Artikelnummer Omschrijving Verpakt per. D Papieren tas gedraaid handvat x 215 mm zwart 250

Artikelnummer Omschrijving Verpakt per. D Papieren tas gedraaid handvat x 215 mm zwart 250 Draagtassen Wij leveren een groot aantal verschillende soorten draagtassen uit voorraad. Het assortiment bestaat uit papieren draagtassen in diverse kleuren, LDPE, HDPE en DKT hemddraagtassen. Draagtassen

Nadere informatie

Zeg ook JA tegen afval scheiden.

Zeg ook JA tegen afval scheiden. Zeg ook JA tegen afval scheiden. Elkaar iets beloven. Voor een betere toekomst. Zonder het onnodig verbruiken en weggooien van grondstoffen. Om dat te kunnen realiseren moeten we met elkaar JA zeggen tegen

Nadere informatie

Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte.

Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte. Ecoilet De duurzame sanitaire ruimte. De duurzame sanitaire ruimte van CWS Met Ecoilet bent u zuinig op natuurlijke grondstoffen en op uw portemonnee. De keuze voor Ecoilet vergt geen extra investeringen,

Nadere informatie

Material Value Circle

Material Value Circle Material Value Circle Meerwaarde in de circulaire waarde keten Lonneke de Graaff Materials 2014 l.graaff@dpivalucentre.nl Inhoud DPI Value Centre Wat is de Value Circle? Waarom kijken naar de Value Circle?

Nadere informatie

FSC-gecertificeerde producten van SCA

FSC-gecertificeerde producten van SCA FSC-gecertificeerde producten van SCA PE FC /05-33-132 Promoting Sustainable Forest Management www.pefc.org WAT BETEKENT HET VOOR MIJ? Certificering biedt een geloofwaardig verband tussen verantwoord bosbeheer

Nadere informatie

Langer plezier van karton en papier

Langer plezier van karton en papier Stichting Papier Recycling Nederland Langer plezier van karton en papier www.prn.nl Langer plezier van karton en papier Kranten, tijdschriften, folders, boeken, kopieer- en printpapier en catalogi, we

Nadere informatie

Bewust met hout. Overstappen naar verantwoord hout

Bewust met hout. Overstappen naar verantwoord hout Bewust met hout Overstappen naar verantwoord hout Hout is een belangrijk bouwmateriaal. Bovendien komt het uit een onuitputtelijke bron: onze bossen. Maar als we op lange termijn verzekerd willen blijven

Nadere informatie

Missie Dit garanderen we met behulp van het bluesign -label en onafhankelijke controles.

Missie Dit garanderen we met behulp van het bluesign -label en onafhankelijke controles. Missie XD Apparel is een duurzaam, hoogwaardig kledingmerk dat streeft naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Bij de ontwikkeling van onze producten staat daarom altijd één gedachte centraal:

Nadere informatie

100% recyclebare verpakkingen; is dat mogelijk? Gemeentelijk grondstoffen congres Door: Karin Lemmen

100% recyclebare verpakkingen; is dat mogelijk? Gemeentelijk grondstoffen congres Door: Karin Lemmen 100% recyclebare verpakkingen; is dat mogelijk? Gemeentelijk grondstoffen congres Door: Karin Lemmen Onderwerpen WE are BEL - Merken BEL GROUP in Nederland Portfolio Leerdammer Wat is belangrijk in onze

Nadere informatie

Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer

Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer Welkom bij 4PET Holding: Folietechniek in Raamsdonksveer 4PET Holding: Drupet: Handel en verwerken industriële afvallen tot grondstof voor extrusie. 4PET Recycling: Verwerken van PET flessen en trays tot

Nadere informatie

De groene kant van de zwarte motor. maas coffee. your green selection.

De groene kant van de zwarte motor. maas coffee. your green selection. De groene kant van de zwarte motor. maas coffee. your green selection. Uw footprint met MAAS International Duurzame koffie Introductie Het onderwerp duurzaamheid is zo breed dat velen door de bomen het

Nadere informatie

Monitoring verpakkingen Preventie publicaties

Monitoring verpakkingen Preventie publicaties Monitoring verpakkingen Preventie publicaties 30 juli 2012 Postbus 8724 3009 AS Rotterdam 010 4206161 www.nedvang.nl info@nedvang.nl Deze monitoring rapportage is een uitgave van Nedvang. 3 INHOUD 1 Preventie

Nadere informatie

Verpakken. Karen van de Stadt

Verpakken. Karen van de Stadt Verpakken Karen van de Stadt Het KIDV Opgericht op 1 januari 2013: Raamovereenkomst Verpakkingen 2013 2022 Vermindering milieudruk verpakkingsketen Kennisfunctie inzetten om bij te dragen aan het sluiten

Nadere informatie

Gemiddeld ingezameld per inwoner (in kilo's) Uw gemeente

Gemiddeld ingezameld per inwoner (in kilo's) Uw gemeente R-MRM/2016/2600 R-flRM / 2016 / 2600 R-flRM 31-5-2016 11-7-2016 Gemeente Boxmeer t.a.v. de Gemeenteraad Postbus 450 5830AL Boxmeer Zoetermeer, 27 mei 2016 Telefoon Onze ref. Uw ref. Betreft (079) 7 600

Nadere informatie

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne

Totaalservice matten en moppen. Expert in vloerhygiëne Expert in vloerhygiëne Totaalservice matten en moppen Met onze totaalservice voor vloerhygiëne bespaart u tot 60% op schoonmaakkosten. Piekfijne vloerhygiëne is essentieel voor elke business. Hygiëne is

Nadere informatie

STARstrap Omsnoerbanden ontwikkeld voor de hoogste eisen

STARstrap Omsnoerbanden ontwikkeld voor de hoogste eisen STARstrap Omsnoerbanden ontwikkeld voor de hoogste eisen Uw voordelen Wij delen onze ervaring Toegang tot de uitgebreide expertise van FROMM als een hoogwaardige leverancier van omsnoersystemen Omsnoersystemen

Nadere informatie

Renew Reduce Reuse Recycle Recover. Verbod gratis verstrekken plastic tasjes bedreiging of kans?

Renew Reduce Reuse Recycle Recover. Verbod gratis verstrekken plastic tasjes bedreiging of kans? Renew Reduce Reuse Recycle Recover Verbod gratis verstrekken plastic tasjes bedreiging of kans? Aafko Schanssema NVGP, 14 april 2015 Even iets over NRK Verpakkingen Onze leden Producenten en importeurs/handelaren

Nadere informatie

Factsheet: biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen

Factsheet: biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen Factsheet: biologisch afbreekbare kunststof verpakkingen Kennisinstituut Duurzaam Verpakken Factsheet, augustus 2018 1 Introductie In de afgelopen periode is een brede discussie ontstaan over de vraag

Nadere informatie

Future proof plastics recycling

Future proof plastics recycling Future proof plastics recycling 19-11-2018 Morssinkhof-Rymoplast Groep Groep van 9 bedrijven actief in kunststof recycling Opgericht in 1961 door Gertie Morssinkhof Een familie bedrijf geleid door 3 broers;

Nadere informatie

BIODORE EXPLORING NEVER STOP. go natural

BIODORE EXPLORING NEVER STOP. go natural NEVER STOP EXPLORING BIODORE go natural Ontdek en beleef al het mooie wat de natuur ons te bieden heeft met de disposables en verpakkingen van Biodore BIODORE GENIETEN MET EEN GOED GEVOEL De disposables

Nadere informatie

Duurzame Industrie. De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt

Duurzame Industrie. De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt Duurzame Industrie De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt De ombouw van energie-intensief naar energie-efficiënt De verduurzaming van Nederland en van de industrie vraagt onder andere

Nadere informatie

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers

Een nieuwe kijk op kunststof en rubber. Feiten & cijfers Een nieuwe kijk op kunststof en rubber Feiten & cijfers PRODUCTIE & PROCES -40% Economie NL 2014 bedrijven werknemers jaaromzet Innovaties en optimalisaties van de productieprocessen, hebben er in de afgelopen

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

Voeding en verpakkingen, wat kun jij doen? Simone Lips & Jens de Visser People of Tomorrow

Voeding en verpakkingen, wat kun jij doen? Simone Lips & Jens de Visser People of Tomorrow Voeding en verpakkingen, wat kun jij doen? Simone Lips & Jens de Visser People of Tomorrow Transcendente ervaring Een transcendente ervaring geeft ons het gevoel dat we boven de werkelijkheid uitstijgen

Nadere informatie

Stalen montagekozijnen

Stalen montagekozijnen Deuren eigen engineerafdeling maatwerk deuren afzetmarkt toplaag zorgoplossingen export DE ENTREE NAAR ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN Stalen montagekozijnen productie mogelijkheden Woningbouw 46 db glas kozijnen

Nadere informatie

Voorraad overzicht 2012

Voorraad overzicht 2012 blad 1/5 Voorraad overzicht 2012 UTS the source houdt in haar eigen magazijn te Weesp een uitgebalanceerd assortiment promotionele draagtassen voor u op voorraad. Hierdoor zijn wij in staat u supersnel

Nadere informatie

Geachte Burgemeester en Wethouders en/of Gemeenteraad van Langedijk

Geachte Burgemeester en Wethouders en/of Gemeenteraad van Langedijk From: Ben Vink ; Statiegeld Sent: Thursday, February 8, 2018 11:50:46 AM To: Mailbox Info Cc: Subject: Statiegeldalliantie ; Doet uw gemeente ook mee? Attachments: Statiegeldalliantie

Nadere informatie

c. Waarom is het slecht voor het milieu om textiel weg te gooien bij het restafval?

c. Waarom is het slecht voor het milieu om textiel weg te gooien bij het restafval? Overal textiel! We zijn inmiddels een week verder. Hoe gaat het met het inzamelen van textiel? Zitten de bak en container van jullie school al helemaal vol? Kun je thuis bijna niet meer door de voordeur,

Nadere informatie

Aalst VIDEO:

Aalst VIDEO: Aalst VIDEO: http://www.sablo.eu/project/aalst Uitvoeringsdossier Technische beschrijving van de materialen De gebruikte materialen Hout staat beschreven op de 2 volgende paginas. Onze touwen

Nadere informatie

Massief populieren, Eco Natuur. Bekleding, strak ongebleekt katoen met gemêleerd koord HC8 Natuur TC8 Natuur

Massief populieren, Eco Natuur. Bekleding, strak ongebleekt katoen met gemêleerd koord HC8 Natuur TC8 Natuur Massief populieren, Eco Natuur met gemêleerd koord 8-10 HC8 Natuur 8-10 TC8 Natuur 02 03 Massief populieren, Eco Natuur Massief eiken, Eco Natuur Carino Eiken RVS Carino Natuur Carino Eiken met gemêleerd

Nadere informatie

1-27 WHC R Arti

1-27 WHC R Arti Eikenprint, wit gespoten Massief vuren 1-27 WHC8 1-50 HC8 Eiken gefineerd, blauw gespoten Massief beuken 1-80 R Arti 1-10 ER met crème koord 25 Linnen, Eco Natuur Bekleding, strak linnen natuur Linum,

Nadere informatie

Groentenvezels als basis voor biobased verpakkingen

Groentenvezels als basis voor biobased verpakkingen Groentenvezels als basis voor biobased verpakkingen Recent was het Natuurvezel Applicatie Centrum-NAC in Raamsdonkveer gastheer voor de inspiratiemeeting over Duurzame Verpakkingen. Leon Joore, directeur

Nadere informatie