DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via maart

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via maart"

Transcriptie

1 DE GOEIEN INDRUK maandelijks via maart

2 frf Prikbord

3

4

5 VER-LEIDING Elke maand gaat De Goeien Indruk op bezoek bij oudleiding om te kijken hoe het met hen gaat. Deze maand interviewen we oud (groeps)leider William Cenens. De Goeien Indruk: Dag Emma! Hoe gaat het met jou? Emma: Goed! Ik zit bij mijn scoutsvrienden, dus beter kan niet! DGI: Mis je je scoutsvrienden niet te veel? Emma: Zeker! Elke dag Gelukkig is het jincafé er nog hè (lacht). DGI: Daar maken we inderdaad veel plezier! Hoe lang heb jij eigenlijk op de scouts gezeten? Emma: Om eerlijk te zijn, ik heb niet zo lang op de scouts gezeten. In het totaal 4 jaar: 1 jaar bij de kabouters, 1 jaar bij de givers, 1 jaar bij de jin en 1 jaar leiding bij de jonggivers. DGI: En wat was dan het leukste jaar van de 4? Emma: Het jinjaar! Superleuke groep, superleuke leiding en een superleuk kamp! Daar heb ik ook mijn lief leren kennen (zegt ze met fonkelende oogjes). DGI: Wauw dat is geweldig! We wensen jullie veel geluk samen! En hoe gaat het verder nog in je leven? Emma: Supergoed! Ik amuseer me, ik doe mijn best op school. DGI: Ah dat horen we graag! Zeg, jij bent toch een jaar naar Thailand geweest? Vertel daar eens kort over.

6 Emma: Ik ben na het 6 de middelbaar 10 maanden naar Thailand geweest op uitwisseling. Ik heb daar lesgegeven op een school als vrijwilliger. Een hele ervaring! Ik heb er ook een lieve familie aan overgehouden. DGI: Dat klinkt inderdaad zeer verrijkend! Ik denk een echte aanrader, kids! Emma: Dat is het zeker! DGI: Oké, wij bedanken je voor je tijd en we wensen je nog heel veel succes! En dat we je hier nog vaak mogen zien! Emma: Jullie ook bedankt!

7 Wat haalt de Wulp van onder z n schulp? Elke maand steekt de Wulp zijn lange neus in allerhande scoutsboeken vol technieken om er de nuttige en minder nuttige uit te halen. Deze worden zeer professioneel en zorgvuldig getest zodat jullie de nodige tips en pointers krijgen om diezelfde technieken te leren voor op een volgende overlevingstocht. Deze week: wie is wie, zet uw tent op en breek ze af. Wie is wie? of nog Hoe naamverandering tot spraakverwarring kan leiden?. Kwalitatief en kwantitatief gezien scoort Linden hoog (het hoogst zelfs!) Wat echter ook vermeldenswaardig is, is het verschijnsel van de naamverandering in deze Lindense scoutsgroep. Jan wordt Jakke, Frank en Frans worden Frakke (of Bob?) Dirk wordt Dikkie, Hans Wordt Hakke, enz. enz. enz. ;;;. Niet enkel voornamen zijn aan deze verandering onderhevig, want familienamen zoals Hofkens en Van Coppenolle worden omgezet tot een volks en sympathiek klinkende Hoffie en Coppie. Soms echter blijft de oorspronkelijke naam behouden, maar wordt hij verlengd om hem een melodieuze klankkleur te geven. Een voorbeeld hiervan is de naam Tomme. Nog een ander geval is dat bij sommige namen het prefix wordt weggelaten, maar er dan wel een éénlettergrepig suffix wordt toegevoegd. (Patrick Tricke en Christophe-Stoffel) In een ander geval dan weer wordt de naam gehalveerd, en zo wordt Peter dan Pee. Dat dit een praktisch alleen voorkomend verschijnsel is voor het mannelijk geslacht kan u uit het voorafgaande best afleiden. Toch valt hier merkwaardig genoeg één uitzondering te vermelden. (Die zoals alle uitzonderingen de regel bevestigt.) Is het niet zo dat de Spot ons bekender in de oren klinkt dan Pieter Vlekken? Hoe dit alles nu komt? Een louter taalkundige benadering zou ons niet verder leiden. Daarom hier enkele getuigenissen: -Gewoon gaan!; Het ligt losser op de tong.; Ambi!; T is altijd zo geweest; Alles geven en WAAROM Niet? Ook al gaan velen waarschijnlijk akkoord met deze verklaringen, dient toch opgemerkt te worden dat het niet duidelijk wordt. Alle Jannen worden Jakke s en twee verschillende namen zoals Frans en Frank worden beiden Frakke (of Bob). Ook op praktisch gebied leidt dit fenomeen tot spraakverwarring. Een lapsus Linguae in namen zoals Hoffie, Koppie, Didi en Dikkie, Spot en Spock is maar al te vlug gebeurd.

8 Tja, een waarom valt dus niet te beantwoorden, waarschijnlijk is dit alles slecht door toeval ontstaan en door gewoonte gebleven. Deze studie bedoelde ook niet deze changement du nom te bekritiseren maar wou gewoon aanduiden dat het toch een interessant en eigen Lindens scouts fenomeen is. Zet uw tent op en breek ze af. Op kamp is een tent opzetten met verschillende mensen gemakkelijk, maar een geoefend scout kan het ook alleen. Zelfs de best opgezette tent zal uiteindelijk inzakken dus ga van tijd tot tijd eens de lijnen aanspannen, maar laat ze tijdens regen wat hangen voor de duurzaamheid. 1.sluit de deuren, maak de vier hoeken al vast in de grond 2. Zet de voorste tentpaal erin. 3. slaag de picket ervoor in en span de lijn aan 4. plaats de achterste paal en span de tent rechtop. 6.open de deurflappen en spreid het binnenzeil. 5. slaag piketten in de grond gelijk met de vier hoeken, span de lijnen aan 1.om de tent op te vouwen; los de lijnen, trek alles uit en leg ze plat. 2. vouw de deurflappen naar binnen stop alle lijnen toe. 3 vouw de top over de bodem, blijf vouwen tot tentzak formaat 4.Rol alles op en zet het samen in de tentzak

9 Wil jij een bootje leren vouwen?

10

11 Scouts & ik Maandelijks gaan we in de rubriek Scouts & Ik op zoek naar antwoorden op enkele prangende vragen. Deze maand gaan we opzoek naar hoe hard jij gemotiveerd bent om naar de scouts te komen! Ik zit in de scouts omdat: Mijn ouders dat een (destijds) een goed idee vonden. Ik daar helemaal zelf voor heb gekozen om zo mijn zondagnamiddag nuttig te besteden! Omdat iedereen van mijn klas naar de scouts gaat, dus ben ikmaar gevolgd. Je hebt dit weekend veel huiswerk en dus bijna geen vrije tijd, wat doe je? Ik maak heel het weekend flink mijn huiswerk zodat ik zondag naar de scouts mag. Huiswerk? Wat is dat? Ik doe gewoon waar ik zin in heb en kom naar de scouts als ik zin heb. Geen tijd voor ontspanning dit weekend, alleen huiswerk maken! Het is slecht weer, het regent al de hele dag maar om de dag wat op te vrolijke is het scouts, wat doe je? Ik kom zowiso naar de scouts doorheen weer en wind! Niets kan mij tegenhouden! Ik twijfel nog een beetje, binnen in de warme zetel is het natuurlijk ook plezant. Ik ben toch niet gek?! Buiten lopen in zo n weer kan ik niet aan. Ik vind het niet plezant dat mijn haar nat wordt. Je besluit op zondag naar de scouts te komen zoals dit een goede scouts/gids befaamd, wat doe je als je er éénmaal bent? Ik zwijg en doe wat er van mij gevraagd word. Ik klaag en zaag en zou eigenlijk het liefst zo snel mogelijk al terug thuis in de zetel zitten. Ik ben zeer enthousiast en probeer de rest van de groep op sleeptouw te nemen. Ik voer ook steeds uit wat de leiding mij vraagt. Als ik naar de scouts kom vind ik het leuk om in uniform aanwezig te zijn omdat: ik anders op de vingers getikt word. Eigenlijk vind ik een uniform helemaal niet leuk. ik dit plezant is, zo voel ik mij meer betrokken bij de groep en het scoutsgebeuren. Het nu eenmaal zo is, regels zijn regels. Ik vertel mijn vrienden/vriendinnen over de scouts omdat: Ik fier ben om naar de scouts te gaan Ik vertel helemaal niet over de scouts, mijn vrienden/vriendinnen vinden dat niet cool. Zij mij vragen wat ik zoal in het weekend uitspook. Meeste -antwoorden? Meeste -antwoorden? Meeste -antwoorden? Jij bent (stiekem) verzot op de scouts, houden zo! Jou enthousiamse stellen we zeker op prijs! Jij wilt wel graag, maar soms heb je nog net dat duwtje in de rug nodig. Jij bent precies toch nog niet helemaal overtuigd! Eén tip: kom regelmatig naar de vergaderingen want je weet niet wat je mist!

12 Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens In deze rubriek bezoeken we telkens het nederige optrekje van één van onze leiding. Heb jij een leider of leidster in gedachten wiens stulpje je graag zou ontdekken in De Goeien Indruk? Laat het ons weten via of stuur een sms je naar 0477/ Deze week: welpenleider en groepsleider Johannes! De Goeien Indruk: Hallo, sorry dat ik een beetje laat ben... Het was niet eenvoudig om een parkeerplaats te vinden! Johannes: Dat kan ik geloven! Hier in Leuven is dat niet altijd gemakkelijk. Welkom op mijn kot! Veel valt er natuurlijk niet te rondleiden, een kot is nu eenmaal maar één kamer. Ik heb wel niet echt opgeruimd voor jullie, sorry! DGI: Dat valt nog best mee hoor! Ik zie dat je hier zelf kunt koken? Johannes: Jazeker, ik heb een klein vuurtje, een pompbak en een microgolfoven! Het is echt wel aangenaam om zelf eten te kunnen maken in je kot, maar als ik eens iets laat aanbranden zit de geur natuurlijk in mijn slaapkamer (lacht). Op deze manier weet je ook altijd van wie de afwas is.. van mij namelijk! DGI: Dat klopt (lacht). Nu we toch bezig zijn over eten, zullen we de koelkast eens bekijken! Oei, dat valt tegen. Johannes: Ja, echt veel zit er inderdaad niet in! Maar het is al vrijdag, dus dat is normaal. In het weekend zit ik namelijk thuis. DGI: Dan moet je je scheurkalender wel up to date houden hè Johannes! Ik zie dat de bladzijde van woensdag er nog aan hangt. Johannes: Haha ja. De scheurkalender geeft iedere dag een andere mop! DGI: Lees jij op kot soms De Goeien Indruk?

13 Johannes: Uiteraard! De boog kan niet altijd gespannen staan, dus tussen het studeren door lees ik soms eens een paar bladzijden van het maandboekje. Dat is veel interessanter dan biochemie! DGI: Tenslotte: wat vind je het meest spijtige aan je kot? Johannes: Dat de parlofoon niet zo goed werkt! Voor de rest mag ik absoluut niet klagen. Tot de volgende keer!

14 9/03 Verkleed jullie allemaal in Hawaistijl! Vandaag spelen we een themaspel!! 16/03 Vandaag is het mama en papa vergadering! Neem allemaal jullie mama en/of papa mee. Mama en papa moeten vuile kleren aandoen! ;) 23/03 Doe jullie vuilste kleren aan of kleren die heel vuil mogen worden want we gaan ons heeeeeeeel vuil maken vandaag! Joepiee! 30/03 Dit weekend is het leidingsweekend en is het dus geen vergadering, jammer! :( Maar we kijken er al naar uit om jullie volgende week terug te zien! Stevige Linker! Yannick, Toon, Lauren & Laura

15

16 1 en 2 maart: RESTODAGEN, kom zeker lekker smullen dit weekend van ons hoogstaand menu! 9 maart: we do the walk, de walk of life! Van 14u tot 17u 16 maart: ik speel in Linden, maar niet in het groen Van 14u tot 17u 23 maart: tijd om toch eens in ons het Lindens bos er stevig in te vliegen met een bosspel! Van 14u tot 17u 30 maart: De leiding is op weekend, geen scouts, helaas pindakaas dan maar een kamp bouwen in de tuin Stevige linker: Shere-khaan Akela Kaa

17

18

19 ALLES OP EEN RIJTJE SCOUTS EN GIDSEN ST-KWINTEN LINDEN Lidgeld: 40 eerste kind, 35 vanaf het tweede kind Rekeningnummer groep: Website: (maandboekje, activiteiten, algemene site) Adres: Wolvendreef 3, 3210 Linden Groepsleiding (algemene coördinatie) - groepsleiding@st-kwinten.be Adriaan Rems 0477/ mail@adriaanrems.com Toon Klewais 0478/ toonklewais@gmail.com Johannes Vandaele 0498/ vandaele.johannes@hotmail.com Kapoenenleiding (jongens en meisjes 6-8 jaar) - kapoenenleiding@st-kwinten.be Toon Klewais 0478/ toonklewais@gmail.com Yannick Jaubin 0474/ jaubin_yannick@hotmail.com Laura Van de Velde 0478/ lauri-pauri@hotmail.com Lauren Romont 0474/ lauren_romont@hotmail.com Kabouterleiding (meisjes 8-11 jaar) - kabouterleiding@ st-kwinten.be Jeroen Van de Velde 0476/ de.jroen@gmail.com Esther Bormans 0478/ esther.bormans@gmail.com Nel de Graaff 0473/ neldegraaff@hotmail.be Welpenleiding (jongens 8-11 jaar) - welpenleiding@st-kwinten.be Johannes Vandaele 0498/ vandaele.johannes@hotmail.com Nathan Gijsen 0473/ nathangijsen@hotmail.com Alexander Vanduffel 0478/ alexandervanduffel@gmail.com Jonggiverleiding (jongens en meisjes jaar) - jonggiverleiding@st-kwinten.be Adriaan Rems 0477/ mail@adriaanrems.com Laura Werckx 0498/ laura.werckx@hotmail.com Alexander Adams 0477/ alexander_adams@hotmail.com Margot Rems 0476/ margot.rems@gmail.com Giverleiding (jongens en meisjes jaar) - giverleiding@st-kwinten.be Loranne Colla 0498/ loranne_c@hotmail.com Bram Klewais 0477/ bramklewais@hotmail.com Margo Romont 0498/ margo_romont@hotmail.com Fien de Graaff 0491/ fien.degraaff@hotmail.com Jinleiding (jongens en meisjes jaar) - jinleiding@st-kwinten.be Tom Ruttens 0472/ tomruttens@telenet.be Simon Bormans 0478/ de_la_simon@hotmail.com VZW (beheer "patrimonium" + bouwzaken) - vzw@st-kwinten.be Willem Van Damme 0476/ vzw@st-kwinten.be

20

VER-LEIDING. De Goeien Indruk: Hallo, vertel eens, hoelang zit je al bij de scouts? Stijn: (danst en zet wat muziek op) DGI: Euh, hallo?

VER-LEIDING. De Goeien Indruk: Hallo, vertel eens, hoelang zit je al bij de scouts? Stijn: (danst en zet wat muziek op) DGI: Euh, hallo? Prikbord VER-LEIDING Elke maand gaat De Goeien Indruk op bezoek bij oudleiding om te kijken hoe het met hen gaat. Deze maand interviewen we oud leider en tevens oud groepsleider Stijn Goemans. De Goeien

Nadere informatie

De vriendschapsband Naam: Nel de Graaff

De vriendschapsband Naam: Nel de Graaff Prikbord De vriendschapsband Naam: Nel de Graaff Totemnaam: Ondeugende Eekhoorn Geboortedatum: 31 juli 1995 Studierichting/werk: communicatiewetenschappen... Huidige tak: Kapeloenen... Aantal jaren in

Nadere informatie

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens Prikbord Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens In deze rubriek bezoeken we telkens het nederige optrekje van één van onze leiding. Heb jij een leider of leidster in gedachten wiens stulpje je

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via september en oktober

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via  september en oktober 2013-2014 DE GOEIEN INDRUK maandelijks via www.st-kwinten.be september en oktober Prikbord Adriaan Rems Student Business Economics 6/4/1993 Woont te Holsbeek NIEUWE GROEPSLEIDING Voor zij die het nog

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via december

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via  december 2013-2014 DE GOEIEN INDRUK maandelijks via www.st-kwinten.be december Prikbord VZW, doe mee! De leiding heeft haar handen vol met het bedenken van spelletjes, organiseren van weekends, op poten zetten

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via februari

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via  februari 2013-2014 DE GOEIEN INDRUK maandelijks via www.st-kwinten.be februari Prikbord Givers Scouts en Gidsen Sin Sint-Kwinten nt-kwinten Lind Linden presents: ntbijt OP BED 9 februari 2014 Rond of vierkant?

Nadere informatie

Maandelijk tijdschrift scouts & gidsen Linden Sint-Kwinten

Maandelijk tijdschrift scouts & gidsen Linden Sint-Kwinten Maandelijk tijdschrift scouts & gidsen Linden Sint-Kwinten 2016-2017 PRIKBORD Stevige Linker, Lien, Johannes en Elisa Kabouters Maandbrief April-Mei 2 April: De eerste week van de lente is gepasseerd

Nadere informatie

Prikbord

Prikbord Prikbord VER-LEIDING Elke maand gaat De Goeien Indruk op bezoek bij oudleiding om te kijken hoe het met hen gaat. Deze maand interviewen we oudleider Zander De Bie. De Goeien Indruk: Hey Zander! Of

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten DE GOEIEN INDRUK Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten PRIKBORD Op 11 november is het weer zover! Dan vindt onze jaarlijkse Spaghettislag tvv 11.11.11 plaats! Allemaal welkom! Elke

Nadere informatie

2013-2014 DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via www.st-kwinten.be. januari

2013-2014 DE GOEIEN INDRUK. maandelijks via www.st-kwinten.be. januari 2013-2014 DE GOEIEN INDRUK maandelijks via www.st-kwinten.be januari Prikbord Givers Scouts en ntbijt Gidsen Sint-Kwinten Linden presents: OP BED 9 februari 2014 Rond of vierkant? tijgerkorst of sesamzaadjes?

Nadere informatie

VER-LEIDING. De Goeien Indruk: Hey Niels, wie is jouw leukste nicht? Niels: (moet niet lang nadenken) Jij natuurlijk,nel de Graaff! Zeker en vast.

VER-LEIDING. De Goeien Indruk: Hey Niels, wie is jouw leukste nicht? Niels: (moet niet lang nadenken) Jij natuurlijk,nel de Graaff! Zeker en vast. Prikbord VER-LEIDING Elke maand gaat De Goeien Indruk op bezoek bij oudleiding om te kijken hoe het met hen gaat. Deze maand interviewen we oudleider Niels Decoster. De Goeien Indruk: Hey Niels, wie

Nadere informatie

Maandelijks tijdschrift scouts & gidsen Linden Sint-Kwinten

Maandelijks tijdschrift scouts & gidsen Linden Sint-Kwinten Maandelijks tijdschrift scouts & gidsen Linden Sint-Kwinten SEPTEMBER-OKTOBER 2016 PRIKBORD Stevige Linker, Lien, Johannes en Elisa Moppen tappen met de scouts Waarom mogen leerkrachten nooit achter een

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks tijdschrift van Scouts & Gidsen Sint-Kwinten Linden. december

DE GOEIEN INDRUK. maandelijks tijdschrift van Scouts & Gidsen Sint-Kwinten Linden. december 2014-2015 DE GOEIEN INDRUK maandelijks tijdschrift van Scouts & Gidsen Sint-Kwinten Linden december Prikbord VER-LEIDING Elke maand gaat De Goeien Indruk op bezoek bij oudleiding om te kijken hoe het

Nadere informatie

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens

Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens Prikbord Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens In deze rubriek bezoeken we telkens het nederige optrekje van één van onze leiding. Heb jij een leider of leidster in gedachten wiens stulpje je

Nadere informatie

PRIKBORD. Stevige Linker, Lien, Johannes en Elisa

PRIKBORD. Stevige Linker, Lien, Johannes en Elisa PRIKBORD Stevige Linker, Lien, Johannes en Elisa WIJNACTIE Schenk de Jin een onvergetelijk buitenlands-kamp! Moe van al dat zeulen met wijnflessen? Ben je nog opzoek naar een wijn voor tijdens de feestdagen?

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Vrolijk Pasen! Op 4 & 5 maart zijn het restaurantdagen! Allemaal zeker komen! De kampdata zijn bekend! Check ze snel op onze site Indien je nog

Nadere informatie

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

DE GOEIEN INDRUK. Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten DE GOEIEN INDRUK Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Kijk in januari altijd goed het maandboekje na, want deze zullen afwijken van de normale zondag vergadering door examens! Elke

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske Oktober 2016 Voorwoord Dag iedereen, We

Nadere informatie

Het scoutsblad OKTOBER. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad OKTOBER. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad OKTOBER Het scoutsblad oktober 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 40 nummer 3 40 jaar Scouts MELDERT!! Op Vrijdag 6/04 organiseren wij een quiz: De slimste Tsjech van Meldert! De opbrengst hiervan gaan we gebruiken

Nadere informatie

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem Jaargang 62 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. JUNI 2018 Scouting Wijnegem Voorwoord Juni JEEEEEJ, de laatste maand van school!!! Maar tegelijk ook jammer, want dat is ook de laatste maand van

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL. April 13

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL. April 13 MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL April 13 Beste ouders en leden, In de maand april kunnen we nog wel enkele aprilgrillen kennen Maar die van ons houden

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste totemlezers, Onze laatste maand scoutsvergaderingen voor het grote kamp staat voor de deur. Het

Nadere informatie

Het scoutsblad november

Het scoutsblad november Het scoutsblad november Het scoutsblad november 1 Het scoutsblad november 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen...

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden Vriendschap op de middelbare school Een zoektocht naar echte vrienden De laatste 2 dagen van het 6 de leerjaar Hallo Laura! Dag Jolein! Kom, we gaan naar de speelplaats. Op de speelplaats Tring, tring

Nadere informatie

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld:

Lidgeld. Dus bijvoorbeeld: Krabbel MEi - juni Lidgeld Hoeveel kost het om je kind een fantastisch jaar bij de chiro te laten beleven? Je betaalt 40 om je kind in te schrijven, maar vanaf het 2de kind betaal je nog maar 35 (dus het

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Het scoutsblad. maart. Het scoutsblad maart 1

Het scoutsblad. maart. Het scoutsblad maart 1 Het scoutsblad maart Het scoutsblad maart 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Spaghetti-avond... 6 Speelhoekje... 8 Maandbrief kapoenen... 11 Maandbrief

Nadere informatie

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste iedereen, De maand april is aangebroken, daar kunnen we niet omheen. Het belooft een zeer drukke maand

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Divoke januari februari 2014

Divoke januari februari 2014 Divoke januari februari 2014 Lieve kindjes, ouders en vrienden van Divora Om te beginnen wensen wij iedereen GELUKKIG NIEUWJAAR! Dat 2014 een superleuk jaar mag worden met veel leuke Chirozondagen, weekends

Nadere informatie

Dit jaar hebben we samen met onze kok het volgende menu samengesteld:

Dit jaar hebben we samen met onze kok het volgende menu samengesteld: Eetavond Beste scoutsvrienden, We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten en

Nadere informatie

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa,

Lieve Marianne, Ik mis je, Papa. Gezocht: Kinderrechten. Groep 2: Lieve Marianne. Lieve papa, Gezocht: Kinderrechten Groep 2: Lieve Lieve papa, Mama zei dat ik je een brief kon schrijven. Ik vond het een goed idee. Ik heb ook een tekening gemaakt, die staat op de achterkant. Hoe is het in de gevangenis?

Nadere informatie

Boekje: Maart April Mei

Boekje: Maart April Mei Boekje: Maart April Mei Beste ouders en leden, De winter is alweer bijna voorbij, de zon breekt af en toe al door het wolkendek en het regent toch al een klein beetje minder. Hoopvol als we zijn, kijken

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

Inschrijvingen

Inschrijvingen Inschrijvingen 2018-2019 Beste leden en ouders, Welkom bij de Scouts en Gidsen van Beerse. Via deze brief laten wij u weten hoe u uw kind correct inschrijft in onze scoutsgroep. Gelieve de onderstaande

Nadere informatie

Downloaden Je kan de app downloaden via de Google Play Store en via de Apple App Store voor je smartphone of tablet.

Downloaden Je kan de app downloaden via de Google Play Store en via de Apple App Store voor je smartphone of tablet. App Scouts & Gidsen Beerse Met de app van Scouts & Gidsen Beerse ontvang je meldingen wanneer de scougi online komt en wanneer er nieuwe berichten op het takhoekje worden geplaatst. Raadpleeg ook snel

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten

Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten Maandelijks tijdschrift Scouts & Gidsen Linden Sint-Kwinten 11.11.11 Op 11 november is het weer zover! De SPAGHETTISLAG ten voordele van 11.11.11 Kom zaterdag allemaal smullen! Vergeet je uniform niet

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

Tijdens de maand maart zijn er hier en daar wat speciallekes. We starten de eerste 2 weekends met scoutsvergaderingen op zondag.

Tijdens de maand maart zijn er hier en daar wat speciallekes. We starten de eerste 2 weekends met scoutsvergaderingen op zondag. Beste Vincies & ouders, De maand februari vloog voorbij. We genoten van een zeer geslaagde vijfde editie van onze gidsenfuif Mad Women. We willen heel graag de gidsenleiding bedanken voor de schitterende

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Groepsleiding. U kan scouts d Olmen ook terugvinden op facebook:

Groepsleiding. U kan scouts d Olmen ook terugvinden op facebook: MASTWORP JUNI Groepsleiding Mastworp Beste ouders en leden, Het scoutsjaar zit er jammer genoeg alweer bijna op, maar uiteraard sluiten wij dit af met een knaller van formaat: groepsdag! Meer informatie

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem Jaargang 63 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. April 2019 Scouting Wijnegem Voorwoord Aaah april! Tijd voor de lente, aprilse grillen en bloesem in de bomen, maar Vooral ook een mega zalig drukke

Nadere informatie

KRABBEL MAART - APRIL

KRABBEL MAART - APRIL KRABBEL MAART - APRIL Lidgeld Hoeveel kost het om je kind een fantastisch jaar bij de chiro te laten beleven? Je betaalt 40 om je kind in te schrijven, maar vanaf het 2de kind betaal je nog maar 35 (dus

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

Hiervoor moeten we naar Merchtem, zijn er enkele lieve ouders die willen rijden? We verzamelen om 13u30, we zouden terug zijn om 17u30.

Hiervoor moeten we naar Merchtem, zijn er enkele lieve ouders die willen rijden? We verzamelen om 13u30, we zouden terug zijn om 17u30. Dag liefste Twinkels! De paasvakantie is gedaan en we staan klaar met tal van nieuwe leuke spelletjes. We hopen dat jullie allemaal kunnen komen. Trouwens, aan allen die hun communie doen of lentefeest

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL. December 11

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL. December 11 MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI SNUFFEL December 11 Beste ouders, December loert om de hoek, de langste nacht van het jaar. En tegelijk ook de laatste van dit

Nadere informatie

Kapoenen@77Ste.be. Jonggivers@77ste.be

Kapoenen@77Ste.be. Jonggivers@77ste.be Contact 2 Hebt u vragen voor de leiding van je zoon of dochter? U mag hen altijd mailen op volgende adressen: Kapoenen@77Ste.be Welkas@77Ste.be Jonggivers@77ste.be Givers@77ste.be Voorwoordje 3 Yes! Het

Nadere informatie

Het scoutsblad. mei. Het scoutsblad mei 1

Het scoutsblad. mei. Het scoutsblad mei 1 Het scoutsblad mei Het scoutsblad mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Praktische informatie... 3 Verkennerbar... 4 Eindactiviteit... 5 Speelhoekje... 7 Doolhof... 7 Maandbrief kapoenen... 8 Maandbrief

Nadere informatie

FRANCISKAANTJE APRIL MEI

FRANCISKAANTJE APRIL MEI FRANCISKAANTJE APRIL MEI Ditboekjeiseigendomvan. 2 Kapoenenleiding+ SophieVanGucht TenHove11 9255Buggenhout van.gucht.sophie@gmail.com MatthiasVanGucht TenHove11 9255Buggenhout ChaniWouters Hoogweg39 9255Buggenhout

Nadere informatie

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1

Het scoutsblad. oktober. Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober Het scoutsblad oktober 1 Het scoutsblad oktober 2 Inhoudsopgave Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen... 7 Maandbrief welpen...

Nadere informatie

Enkele belangrijke data: En zoals elke echte bouwvakker, hebben jullie ook bepaalde afspraken om na te komen :

Enkele belangrijke data: En zoals elke echte bouwvakker, hebben jullie ook bepaalde afspraken om na te komen : Leukste gidsen, We zitten jammer genoeg al in de helft van een awesome jaar maar niet getreurd : er staat een nog leuker 2 e semester op jullie te wachten! En dit jaar steken we ook het avondlied in een

Nadere informatie

MAMA MIA! FLYNN IS AL GROOT. * 1. Flynn en zijn broers Gil en Kato Dit is Flynn. Hij is vier jaar.

MAMA MIA! FLYNN IS AL GROOT. * 1. Flynn en zijn broers Gil en Kato Dit is Flynn. Hij is vier jaar. MAMA MIA! FLYNN IS AL GROOT. * 1. Flynn en zijn broers Gil en Kato Dit is Flynn. Hij is vier jaar. -Wijs zelf Flynn aan -Zijn jullie even oud als Flynn /ook vier jaar? Wie is ouder dan Flynn /dus vijf

Nadere informatie

WELPEN NOVEMBER DECEMBER LATER WORD IK...

WELPEN NOVEMBER DECEMBER LATER WORD IK... WELPEN NOVEMBER DECEMBER LATER WORD IK... Lang geleden toen jullie leiding zelf nog in de lagere school zat Juf: Kinderen, vandaag gaan we het eens hebben over wat jullie graag willen worden later. Wie

Nadere informatie

Voorwoord. Als nieuwe leiding verwelkomen we graag Wim, Aster, Bo, Flore, Victor, Klara, Julie en

Voorwoord. Als nieuwe leiding verwelkomen we graag Wim, Aster, Bo, Flore, Victor, Klara, Julie en Voorwoord Als een pijl uit een boog zijn wij uit onze startblokken geschoten. De zon doet haar uiterste best om de zondagen op Puytvoet nog leuker te maken terwijl de kapoenen citroencitroen spelen, de

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

SEPTEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. SEPTEMBER 2015 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste totemlezers, Heb je vorig jaar je eigen tent vol talent ontdekt? Dan dagen wij jou

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 3 Kapoenen We willen jullie meedelen dat jullie liefste leiding de komende weken examens heeft. Hierdoor vallen er een aantal vergaderingen

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven!

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven! Paretter Maart Beste leden en ouders, De maand maart is aangebroken en dat betekent ook dat we bijna op groepsweekend gaan. Hier nog eens de belangrijkste informatie: Dit zal van 8 tot 10 maart plaatsvinden

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders en al de anderen, Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar wensen. Dat is natuurlijk niet alleen van mij maar ook van de volledige

Nadere informatie

30 september. 7 oktober. 14 oktober. 14u-17u

30 september. 7 oktober. 14 oktober. 14u-17u 30 september 14u-17u Assepoester is haar aardappelen kwijtgeraakt en wij moeten die voor haar zoeken, daarom spelen we vandaag het grote PATATTENSPEL!! Als we alle patatten vinden, krijgen we een mooie

Nadere informatie

SPIESPUNT MAART-APRIL-MEI

SPIESPUNT MAART-APRIL-MEI SPIESPUNT MAART-APRIL-MEI 02/03 : Leidingswissel (14u-17u) Omdat wij (jullie allerleukste leiding) op uitwisseling zijn naar China, komt er Chinese vervang leiding een spel met jullie spelen. Spannend

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

En zoals elke echte bouwvakker, hebben jullie ook bepaalde afspraken om na te komen :

En zoals elke echte bouwvakker, hebben jullie ook bepaalde afspraken om na te komen : Leukste gidsen, We zitten jammer genoeg al in de helft van een awesome jaar maar niet getreurd : er staat een nog leuker 2 e semester op jullie te wachten! En dit jaar steken we ook het avondlied in een

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Januari

Belangrijke data: 14 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Januari Belangrijke data: 14 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Januari Januari 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten, We hopen dat iedereen zeer fijne feestdagen achter de rug heeft. De leidingsploeg

Nadere informatie

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske April 2017 Voorwoord April Dag iedereen!

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Eikeltje februari. 1: Joepie!!!! Terug gaan spelen op zondagmiddag, terug wat langer scouts! 2: Oef! Eindelijk terug wat rust op zondagmiddag

Eikeltje februari. 1: Joepie!!!! Terug gaan spelen op zondagmiddag, terug wat langer scouts! 2: Oef! Eindelijk terug wat rust op zondagmiddag Eikeltje februari Beste ouders en leden, Oef! Die vreselijke examens van de leiding zitten erop. Dit wilt uiteraard zeggen dat ook de avondvergaderingen vanaf nu verleden tijd zijn. Dit kan op 2 verschillende

Nadere informatie

Sinterklaasweekend November De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele

Sinterklaasweekend November De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele Sinterklaasweekend 22-24 November 2013 De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele Liefste mama, beste papa, kapoen & welp Het sinterklaasweekend is in aantocht en wij, met de leid(st)ers, zitten al

Nadere informatie

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

DECEMBER Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. DECEMBER 2014 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste ouders, leden Het jaar zit er al weer eens op! Voor velen onder jullie is december

Nadere informatie