Clubblad nr. 5 / 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clubblad nr. 5 / 2012"

Transcriptie

1 Clubblad nr. 5 / 2012 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Jaargang: 42 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat Boortmeerbeek Ida.vanrillaer@telenet.be Programma: SEPTEMBER - OKTOBER Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Clubreis: Merksplas - Loenhout - Putte Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Eénbladcompetitieve te Tienen Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Gezellige avond in 't Bleekhofje CLUBNIEUWS en FILATELISTISCHE INFO Inleiding Ledennieuws Ledenactiviteiten Goed om weten Filatelistische weetjes B Post informeert Wie zoekt, die vindt Waarheen

2 Beste leden, Postzegelkring DE POSTILJON Cafetaria Sporthal Boortmeerbeek 1 ste & 3 de zondag van de maand ± ± u Raadpleeg ook Eerst en vooral willen wij starten met een rechtzetting van de foutief ingelezen kalender in de inleiding van vorig clubblad. Omwille van het op de valreep invullen van deelpagina's in ons vorig club, werd oa dit artikel zonder verder nazicht overgenomen, met gefundeerde reacties tot gevolg Wat hebben wij toch een fijn lezerspubliek - zowel intern als extern - want zij merkten herhaald de fout op in de weergegeven kalender en bijhorende informatie en dat bewijst eens te meer, dat u uw clubblad leest. Altijd fijn voor ons om dat te weten. Er werd zelfs uitgebreid werk van gemaakt om te documenteren, hoe de vork wél aan de steel zit. Zie hierbij de (mét goedkeuring) gepubliceerde mail: In het laatste clubblad staat een aprilgrap (?) van jewelste: over de dagen van de maand juli. Ten eerste begint juli dit jaar op een zondag en niet op een vrijdag. Ten tweede: zelfs als het op een vrijdag zou beginnen is dat helemaal niets speciaals of zeldzaams. Waarom: in elke maand van 31 dagen zijn er 4 volle weken (7*4=28) en drie dagen (28+3=31). Dus in elke maand van 31 dagen die begint op een vrijdag zijn er 5 vrijdagen, 5 zaterdagen en 5 zondagen. En hoeveel keer begint juli op een vrijdag? Als je de schrikkeljaren niet zou hebben gebeurde dat elke 7 jaar (elk jaar schuift begindag dan 1 op, want 365 dagen is 52 weken plus 1 dag). Met de schrikkeljaren erbij valt er dan regelmatig een vrijdag 1 juli tussenuit (door 29 februari verspringt de dag 2 dagen dat jaar). De eerstvolgende vrijdagen 1 juli vallen in 2016, 2022, 2033, 2039, 2050, 2056, 2067,. dus afwisselend 6 en 11 jaar na de vorige. Er zijn er dus veel meer slechts eens in de 823 jaar.. En hetzelfde geld dus voor 1 juli die dit jaar op een zondag valt: dat gebeurt opnieuw in 2018, 2029, 2035, 2046, 2052, 2063.

3 Tijdens de zomermaanden bleven naar gewoonte onze clubdagen gewoon doorgaan en opnieuw werd bewezen hoeveel leden er dan nog naar het clublokaal komen. Dit jaar lag de bezettingsgraad nog hoger dan vorig jaar, wat ook al een top "zomer" jaar in de club was. Wanneer u dit boekje leest, zitten wij nog steeds in de zomer, maar niet zo lang meer, want op 21 september begint alweer de herfst. Wij kregen in de zomer alvast een ruime portie herfstweer met als toetje in augustus tropische temperaturen. Hopelijk krijgen wij nu in september nog een hele fijne nazomer om optimaal van te genieten. Wist u dat het op 4 oktober werelddierendag is? Dan wordt er overal ter wereld stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Voor velen is dit misschien nog een nobele onbekende. Daarom enkele woordjes uitleg. Op 4 oktober gedenkt men in feite de sterfdag van Franciscus van Assisi, een monnik die bekend stond als grote dierenvriend en volgens de overlevering met de dieren kon spreken. Tijdens een dierenbeschermingscongres in 1929 werd zijn sterfdag uitgeroepen tot werelddierendag. Hebt u een huisdier, dan is het goed om uw dier die dag eens extra te verwennen. Ondertussen lopen de vakantiemaanden ten einde en wij kijken nu halsreikend uit naar de eerstvolgende clubactiviteiten. In september staat onze jaarlijkse clubreis op het programma en wat later beginnen wij ook het noteren van al de namen, die dit jaar present willen tekenen bij onze bingoavond van november. En ertussen in valt er ook nog heel wat te beleven. Kijkt u gerust verder in de rubriek "toekomstperspectieven" en vooral doe mee. Zomertijd zonder zorgen? LEDENNIEUWS Uw clubsecretaresse Voor de meesten misschien wel, maar in onze club betekende het voor enkele leden ook hospitalisaties en/of medische controles. Hierbij een opsomming van nieuwtjes, die ons bereikten: Yvonne Cypers onderging een operatieve ingreep aan de pols en nabehandeling voor haar geforceerde schouder. Louis Vervoort werd ook opnieuw gehospitaliseerd voor verdere op punt stelling van de lopende behandelingen.

4 Frans Maes werd eind juni enkele dagen gehospitaliseerd en onderging wat later ook een operatieve ingreep. Sindsdien is hij nog geregeld "te gast" in het Imeldaziekenhuis voor nazorg en dat zal ook nog een tijdje het geval zijn ook. Simonne Vanderhoeven onderging een operatieve ingreep en bracht haar revalidatietijd door aan de kust Jean Verbeemen onderging een kleine chirurgische ingreep aan de hand André Derycker werd totaal onverwachts ook geconfronteerd met een operatieve ingreep Jozef Demarrez onderging ook menig vooronderzoek met het oog op een operatieve ingreep die ook nog in augustus doorgaat. Aan allen wensen wij dat de zorgen spoedig een eind mogen nemen en dat ze weer fit en monter actief present kunnen zijn bij de volgende clubactiviteiten. Anderen kwamen op TV Droevige berichten Onze leden, familie Van den Eynde - Demarrez, brachten ons medio juli op de hoogte van het overlijden op 29 juni van resp. schoonbroer en broer Raymond De Marrez op 69 jarige leeftijd. Paul Vandormael kwam in vol ornaat zijn uitleg omtrent het invullen en indienen van belastingaaangiftes uit de doeken doen op ROB Marcel Van den Eynde werd ook door leden gespot met zijn informatieve tekst en uitleg rond het Vliegveld van Keerbergen. In uw aller naam boden wij aan de betroffen familie onze innige deelneming aan en wensten hen steun in deze moeilijke dagen.

5 LEDENACTIVITEITEN Aanwezigheidstombola s De winnaars van juli en augustus 15 juli 2012 Georges Vertommen Constant De Prins Jacques Derden 19 augustus 2012 Yvon Florentie Karla Kempenaerts Denis Meuris Een terugblik wint 2 postfrisse Belg. postzegels "binnenland" 2 postfrisse Belgische postkaarten 1 pakketje grote post-its wint 2 postfrisse Belg. postzegels "binnenland" 1 pakketje grote post-its 1 pakje "munt"-zaadjes 18 t/m 24 juni Indonesia 2012 in Jakarta Wij vernamen via het organisatiecomité dat de verzameling met Engels titelblad "Fleurig met kleuren en geuren" in Jakarta de score van 77 % (Groot Zilver) meekreeg. Dat was heel wat minder, dan het resultaat dat ze vorig jaar behaalde in Polen. Wij vermoeden dat dit deels ook te wijten valt aan het feit, dat Annemie in een hogere leeftijdsklasse terecht kwam en ook door andere juryleden met andere ogen bekeken werd. Hoe dan ook, het blijft een heel mooi resultaat, waar wij als club ook fier op zijn. 28 juni Bijwonen cultuurraad in het cultuurhuis te Hever De club was voor u present tijdens deze cultuurraad met toch wel enkele interessante punten op de agenda. Zo ging de vergadering van start met een stand van zaken inzake de subsidieverdeling over het werkjaar 2011, met nog een stemmingsronde m.b.t. de voorgedragen speciale projecten. De extra subsidie die aan de door de groep goedgekeurde voorstellen zal verleend worden door de gemeente, wordt nog in mindering gebracht bij de bekendgemaakte subsidieverdeling, zodat wij nog even moeten afwachten, welke som onze kring effectief zal toegekend krijgen. Ondertussen zijn de centjes binnen.

6 Onze visie inzake de niet-erkenning van onze leden, die niet in Boortmeerbeek wonen, blijft onveranderd maar wij hebben er tijdens de vergadering niets meer over gezegd, omdat wij eerder het advies gekregen hebben om onze vraag schriftelijk voor te leggen aan het nieuw verkozen schepencollege ± eind oktober Er werd in eerste instantie teruggekeken op de erkenningavond van de vele cultuurlaureaten, waar wij ook prominent aanwezig waren. Bij de terugblik op de WAK 2012 was er ook veel lof voor de inzet van onze vereniging, een "dubbele" stand tussen het kunstgeweld, die dank zij de actieve inzet van heel veel leden zeker niet onopgemerkt bleef. Er werd alvast een oproep gelanceerd aan de kringen om volgend jaar een gedicht in te sturen voor de gedichtendag, die op 1 februari 2013 in Keerbergen zal doorgaan (i.s.m. Boortmeerbeek & Haacht). Vorig jaar was de gedichten"avond" in de bibliotheek alvast een succes en de hoop werd geuit, dat dit bij de volgende editie een even groot succes wordt. Het thema werd alvast bekend gemaakt, waarrond het gedicht dient te draaien: "Daar zit muziek in". In de club roepen wij alvast iedereen op, die zich geroepen voelt om eens gedicht te schrijven rond dit thema en dit te bezorgen via het clubsecretariaat, zodat wij dit op onze beurt kunnen indienen bij de gemeentelijke instanties. Tijdens de variaronde kwamen in eerste instantie praktische vragen m.b.t. het cultuurhuis aan de orde (o.a. Wie bereiken bij stroompanne 's avonds?, paaltje obstakel of niet, sleutel of niet?, er werd gepolst naar de stand van zaken inzake het nieuwe cultuurhuis (een volgende bijeenkomst gaat misschien eens door in een nieuw cultuurhuis in een naburige gemeente, kwestie om ideeën op te doen), KAV meldde dat de naam van hun organisatie op nationaal vlak gewijzigd werd naar FEMMA en verschillende kringen stelden activiteiten voor, die zij eerlang gaan organiseren. In die optiek deelden wij ook flyers uit m.b.t. onze clubreis van september. Bestuursvergadering begin juli 2012 Ons bestuur had een grote agenda door te nemen. Hierna bondig ter info waarover het zoal ging en wat u direct aanbelangt qua beslissingen: 1. Verzekeringsvoorstel Provincie Brabant "Vrijwilligersverzekering" Er is een verder veiligheidsnet mogelijk voor onze mensen, die eind van het jaar voor de sponsoring zorgen. Wij hebben alvast de bevestiging ontvangen vanwege de Provincie Vlaams Brabant ter zake.

7 2. Ruilbeurs 2013 De datum valt opnieuw op de 1ste zondag van maart = 3 maart 2013 Er werd binnen het bestuur beslist om bij de editie 2013 een waarborgsom van 10 euro voor alle standhouders te vragen - dus ook voor de eigen leden. Dit bedrag wordt om u (1/2 half vóór sluitingstijd) terug betaald. Voor onze leden geldt verder dat per lidkaart opnieuw 2 meter gratis ter beschikking zal gesteld worden. Verder stappen wij af van standen tot 10 m en wordt het nieuwe maximum aantal meter per stand 6 meter. 3. Nieuwe filatelistische periodische tijdschrift Dit tijdschrift kan via één van de bestuursleden ter inzage ter beschikking gesteld worden voor iedereen. Het zou in onze kring eerder voor een beperkt aantal leden interessant zijn en wij wachten de reactie eerst af. 4. Vraag van leden om lijst met opgave van alle verzamelingen Er werd binnen het bestuur voor een bepaald type opbouw gekozen, waarbij de foto's die in de club genomen worden geïntegreerd zullen worden, samen met naam en uw verzamelinginformatie. Hier wordt verder aan gewerkt in de nabije toekomst. Uw privacy blijft wel gegarandeerd want er zal geen gewag maakt worden van enig adres, telefoonnummer of adres. 5. Clubveiling? Het idee op zich werd afgevoerd wegens te arbeidsintensief en met een hoog risico's tot discussies. Wat we wel willen proberen is later eens een ruildag in de club te organiseren, waarbij de leden hun ruilmateriaal op tafels kunnen uitstallen en er door iedereen bod kan uitgebracht worden. 6. Clubfeest 2013 Er werd beslist om qua muziek alles bij het oude te laten voor de clubfeest in Zodoende werd het verzoek van enkelingen - om ter afwisseling eens voor iets anders te kiezen - afgewezen. Mogelijks kunnen wij wél leden warm maken om eens een avondje af te zakken naar een muziekavond in de buurt, waarbij de club dan bvb een aantal drankbonnetjes aanbiedt. 7.Kaders Het voorstel van KLBP Antwerpen om ze eventueel bij hen te lenen en ook de mogelijke optie tot overname van kaders uit Nederland werden grondig besproken. Het merendeel van het bestuur vond de deelname aan de WAK met de vlakke tafels met afdekplastiek best voldoende voor een locaal initiatief - zeker omdat het ophalen, opbergen en wegbrengen van kaders niet evident is. De optie inzake mogelijke kaders uit Nederland is afgevoerd, omdat zij op hun beslissing om kaders van de hand te doen teruggekomen zijn.

8 8. Vraag of er interesse is in een meerdaagse reis In de club werd na een rondvraag al duidelijk, dat er maar een matig interesse voor bestaat. Een reis tot 3 dagen zou kunnen, maar dan zou er wel een minimum aan interesse à rato van 30 personen moeten zijn. De vraag kwam ook of dit eventueel in combinatie met een bezoek aan een grotere ruilbeurs in het buitenland zou kunnen (waarbij de filatelisten gedurende enkele uren de beurs zouden kunnen bezoeken, terwijl de andere reizigers bvb in een naburige stad op verkenning gaan). Voor 2013 zou dit betekenen dat wij een eendaagse excursie én een meerdaagse plannen - uiteraard bij voldoende belangstelling. 9. Temsifil Hier volgden de praktische regeling inzake het wegbrengen en ophalen van de deelnemende verzamelingen. Voor het bezorgen van de verzamelingen, is de beste optie dit te doen tijdens de clubdag op 2 september. Kan dit niet, dan dient de verzameling vóór die datum bij Ida thuis afgegeven te worden. Suzy brengt ze naar Pro Post te Jette, waar ze dinsdag 4 september tussen 10 en 16 uur ingewacht worden. Voor het terug ophalen na de tentoonstelling (ofwel op dinsdag 18 september tussen 10 en 16 uur of na verwittiging op zaterdag 22 september tussen 10 en uur) zullen Luc en Suzy onderling overleg plegen, wie dit zal overnemen. Nieuws van de materiaal- en ruildienst Op de 1ste zondag van september is geen opvolging qua abonnementen en zijn er ook geen ruilboekjes ter inzage. Wij zullen zorgen voor een ruim aanbod aan losse postzegels en brieven om hierin te neuzen. En wie wat materiaal op tafel wil leggen ter inzage van de leden, kan dit uiteraard ook. Ook tijdens de 2de zondag van september kan u geen postzegels of materialen ophalen, maar de ruilboekjes zullen wél ter inzage klaar liggen. Ook een groot lot aan Belgische postzegels, die de club in promotie aanbiedt aan -20 %, blijft tijdens beide clubdagen verkrijgbaar via Ida

9 Toekomstperspectieven Zondag 9 september Onze clubreis De inschrijvingen werden in de zomermaand tijdelijk verlengd nadat wij ter zake een gunstig advies kregen van het organisatiecomité te Loenhout. Ons rest nu te duimen dat wij op zondag 9 september mooi weer mogen hebben, want dat is bij de huidige clubreis opnieuw een doorslaggevende factor om er een hele fijne dag van te maken. Wij herinneren nog even aan hen die inschreven, dat wij stipt om 7.30 u aan de sporthal vertrekken Nationale competitieve "Temsifil" te Temse Zoals u in het verslag van de bestuursvergadering hebt kunnen lezen, worden onze zes verzamelingen op 4 september bij Pro Post in Jette ingediend, van waaruit het organisatieteam de zaken verder behartigt. Deze verzamelingen dienen uiterlijk tijdens de clubdag van 2 september in de club binnengebracht te worden of ervóór afgegeven op het adres van het clubsecretariaat Ziet u de kans om eens bezoekje te brengen aan de tentoonstelling in Temse, grijp ze dan met beide handen. Het loont zeker en vast de moeite om er naar de uitgebreide exposé aan goede tot uitmuntende verzamelingen te gaan kijken Eénbladcompetitie Net zoals vorig jaar, bij de eerste editie van dit type competitie, werd er in de club gepolst bij de leden om mee te doen. Uiteraard doen wij mee, met maar liefst 12 verzamelingen De club stelt alles in het werk stellen om alle aanvragen tijdig vóór 1 september aan één van de bestuurders van KeTheFil te bezorgen. Er werd ook gevraagd om mogelijks met één of meerdere auto's naar de prijsuitreiking te gaan. Meldt u in september als u hierin zin hebt, zodat wij samen kunnen vertrekken aan de sporthal ± u

10 27 oktober Bijwonen muzikale avond Vrijwel elke laatste zaterdag van de maand organiseert 't Bleekhofje in Rijmenam achter de kerk gezellige muziekavonden. Het is er knus en gezellig en meezingen kan men uit volle borst. Op 27 oktober vanaf 20 u treedt er het duo "Double Duece" op. Dit allround muzikaal duo staat garant voor toffe live muziek met een repertoire voor jong en oud. Lenie is een zangeres-gitariste uit Nederland en Danny is een Belgische zangerkeyboardspeler. Samen brengen zij een muzikale mix boordevol entertainment. Zoals eerder besproken in het clubbestuur, wil de club ook via deze weg eens proberen om samen een gezellige muzikale avond - op verplaatsing en niet ver van huis - te beleven. Onze vereniging biedt daarbij gratis aan alle aanwezige leden enkele consumpties aan. Om het een beetje eenvoudig te maken voor onze organisatie en om toch ook zo veel mogelijk samen te zitten, vragen wij u om uw deelname door te geven ofwel in de club zelf ofwel via een telefoontje aan het clubsecretariaat (tel 015/ ). Er is geen waarborgsom bepaald. September: Start promotiecampagne ruilbeurs 2013 Naar jaarlijkse gewoonte starten wij in september met het aanschrijven van verschillende standhouders en worden ook de allereerste flyers verspreid. De ruilbeurs gaat door op zondag 3 maart dus zoals steeds de 1ste zondag van maart. Binnen het bestuur werd overeengekomen dat onze leden, die een stand wensen tijdens de ruilbeurs ook dit jaar 2 m gratis aangeboden krijgen. Wat er wél wijzigt tov vorige jaren, is dat er nu 1. een waarborgsom gevraagd wordt aan iedereen (externen zowel als onze leden) gevraagd wordt ten bedrage van 10 euro, te betalen bij inschrijving. Deze wordt terugbetaald 1/2 u vóór sluitingstijd van de beurs. (d.i u) 2. een maximale standlengte van 6 m per standhouder wordt toegestaan, om zo nog meer diversiteit te kunnen bieden. Wenst u als lid een plaats tijdens de beurs, meldt u dan aub zo spoedig mogelijk om ons zo in staat te stellen de beurs optimaal te plannen.

11 Tentoonstelling DC 3 Dakota Onder impuls van Kolonel Axel Vermeersch van de 15de Wing te Melsbroek wordt wellicht eind oktober (datum nog niet definitief bepaald) een tentoonstelling georganiseerd in het Dakota museum van de 15de Wing luchttransport te Melsbroek. Dit naar aanleiding van de voltooiing van de restauratie van een uit dienst genomen DC-3 Dakota van Legend Air, een toestel dat al 10 jaar geparkeerd stond op de luchthaven van Oostende. Kolonel Vermeersch uitte geruime tijd terug te wens om een filatelistisch deel aan dit evenement toe te voegen en dank zij de prominente inzet van ons lid José Gullentops, wordt dit opzet ook daadwerkelijk gerealiseerd. In de club hebben vele leden al gezien, hoe ijverig ze het laatste jaar in de weer was om zo veel mogelijk postzegels en stukken rond de DC 3 te verzamelen en te ordenen, maar om het uiteindelijke resultaat te zien van al dat werk, zal u wel even naar Melsbroek moeten afzakken. 't Zou toch geweldig zijn, mochten verschillende leden het nuttige en het aangename weten te combineren bij een bezoek aan deze unieke tentoonstelling en tegelijk ons José voor haar actieve deelname een riem onder het hart steken. Zodra wij een datum weten, hoort u het in de club. 4 november Ruildag onder leden in de club Er is al vaker vraag naar geweest om nog eens een specifieke ledenruildag in ons clublokaal te organiseren, waarbij de leden hun dubbels op tafels kunnen uitstallen en er door iedereen een bod kan uitgebracht worden. Het bestuur luistert naar uw vragen en verzuchtingen en wij willen dit dan ook eens uitproberen. Breng tijdens deze clubdag uw dubbels mee (postzegels, brieven, kaarten enz.) en stal ze uit, zodat iedereen er eens rustig in kan neuzen. Externe geïnteresseerden, die ook een kijkje willen komen nemen, zijn welkom, maar kunnen enkel mits aanschaf van een daglidkaart aan bod komen.

12 24 november - Onze bingo avond U bent weer heel ijverig geweest dit jaar en hebt ons heel wat prijzen bezorgd, die weer een mooi plaatsje zullen krijgen op de tafels bij onze eerstvolgende editie van onze ondertussen gerenommeerde bingoavond. Alleen dankzij uw milde giften blijft het trouwens mogelijk om dit elk jaar opnieuw te realiseren, zonder dat wij telkens weer de middenstand en anderen dienen lastig te vallen. De club dankt dan ook van harte iedereen, die steeds weer zijn/haar steentje ter zake bijdraagt. Er wordt geen waarborg- of inschrijvingssom gevraagd en wij spelen net als alle andere jaren 5 grote spelrondes met vaste lottokaarten. Teneinde te kunnen inschatten hoeveel tafels wij voor u dienen klaar te houden, is het fijn, dat u in de club even aan uw clubbestuur meldt, of en met hoeveel personen u denkt te komen. Uiteraard is de avond zelf iedereen nog altijd welkom. Voer promotie bij uw familie, vrienden en kennissen zodat het weer een toffe bedoening wordt met véél ambiance en waarbij ook iedereen zeker een prijs(je) meeneemt februari Unionphil Regionaal Kampioenschap "Brabant" Wij ontvingen het bijzonder reglement, geldig voor dit kampioenschap dat doorgaat in Sint Gillis, samen met het blanco inschrijvingsformulier en de inventarislijst. Gezien ook de bijzonder goede filatelistische banden die er tussen onze kring en de organisatoren van de KVPKRB (=Unie van de Brusselse kringen) bestaan, zouden wij het zeer fijn vinden mocht ook onze kring zich met één of meerdere nieuwe of herwerkte verzamelingen kunnen meten bij hun editie van het regionale kampioenschap. Vandaar ook vandaag reeds onze oproep om alvast te overwegen of u erbij kan zijn. De nodige documenten kan u via uw clubsecretariaat bekomen. De inschrijvingskosten worden zoals steeds door de club gedragen. De inschrijvingen moeten uiterlijk op 30 november in Brussel toekomen. Voor u betekent dat, dat wij uiterlijk tijdens de tweede clubdag van oktober uw ingevulde formulieren inwachten.

13 GOED OM WETEN Vervolg van de reeks "Waar komen spreekwoorden vandaan?" Iemand een loer draaien (= iemand beetnemen) Men neemt aan dat deze uitdrukking ontleend werd aan de valkerij. Omdat de valk zeer sterke klauwen heeft, draagt de valkenier altijd een stevige handschoen. In zijn jacht naar een prooi zet de valk zijn klauwen in de prooi, maar verscheurt deze niet maar brengt deze prooi naar de valkenier. Hiervoor lokt deze de valk door met een "loer" te zwaaien, een lokvogel. De valk wordt zo voor de gek gehouden. Door de mazen van het net kruipen (= op het nippertje aan gevaar ontsnappen) In zee wordt veel vis gevangen met grote netten. In die netten zitten openingen of mazen. Kleine vissen, die voor het voortleven van het visbestand belangrijk zijn, kunnen door de mazen glippen. De grote blijven in de netten hangen Niet veel in zijn mars hebben (=weinig kennen) Een mars is een grote korf of draagzak. Hierin stopten vroeger marktkramers die te voet van een markt naar de andere trokken, al hun koopwaar. Soms was die korf zo vol,,dat de marktkramer helemaal gebukt onder gewicht, na afloop niet veel meer in zijn mars had. Hij had dan te weinig te bieden aan zijn klant. Iemand afschepen (= wegzenden zonder te helpen) Wanneer vroeger een koopman met goederen bleef zitten, die hij niet verkocht kreeg, dan scheepte hij deze af. Dat wil zeggen dat hij ze in een schip laadde om te proberen ze alsnog in overzeese gebieden tegen andere goederen te ruilen.

14 FILATELISTISCHE WEETJES B post verhoogt prijzen met 10 % Voor u gelezen in "Het Laatste Nieuws" dd Expresverzendingen naar het buitenland kosten bij bpost nu 10% meer. In affiches in de postkantoren schrijft het bedrijf die meerkost toe aan een "fuel tax", een toeslag voor de dure brandstof en dat terwijl de brandstofprijzen de laatste weken dalen. "De taks wordt elke maand berekend op de koers van de petroleumprijs van de voorbije drie maanden. Die is gebaseerd op officiële date van de petroleumfederatie. Zo bedroef die in mei nog 9% van het standaard verzendingsbedrag" legt woordvoerder Fred Lens uit. "Daardoor kan het zijn dat er een taks is terwijl de benzineprijzen dalen of vice versa" De taks geldt niet voor de gewone buitenlandse zendingen, enkel voor de expresbestellingen. "Dat is internationaal de gewoonte" zegt Lens. B Post international -Internationale pakketten ophalen en verzenden 1. Bpack World Mini De bpack World Mini oplossing van bpost international is dé oplossing op maat voor de afhaling en verzending van uw internationale pakketten tot 2kg. Een betrouwbaar internationaal netwerk: dagelijkse levering aan particulieren, bedrijven of postpunten dichtbij uw klanten. Zeer handig voor de afhaling en afgifte van de pakketten. Retours: efficiënt beheer van niet-bezorgde zendingen en terugzendingen. Flexibiliteit: bpost international biedt u een oplossing aangepast aan uw behoeften. 2. Bpack World Maxi bpack World Maxi van bpost international is een oplossing op maat voor de afhaling en verzending van uw internationale pakketten tot 30 kg. Een betrouwbaar internationaal netwerk: dagelijkse levering aan particulieren, bedrijven of postpunten dichtbij uw klanten. Zeer handig voor de afhaling en afgifte van de pakketten. Online opvolging: volg uw pakketten online op de voet met de Track & Trace-functie van e-shipper. Zekerheid: de ontvangst van uw pakket wordt bevestigd met een handtekening. Retours: efficiënt beheer van niet-bezorgde zendingen en terugzendingen.

15 Voorverkopen 15 September 2012 Directie Postzegels & Filatelie Egide Walschaertstraat Mechelen Tel 015/ / 29 of de en laatste editie in de reeks "This is Belgium" Velletje met 10 verschillende postzegels, rond Belgische stripfiguren en postzegel uit blaadje van 10 met het zeilschip "Zenobe Gramme" Er wordt in Temse ook een nieuw frankeervignet gelanceerd Deze in bladvorm uitgesneden postzegels zien er heel mooi uit. Gezien de politiek van de post om in de kantoren enkel nog standaardzegels te verkopen, zullen we ze jammer genoeg wel niet veel op gelopen brieven tegenkomen Alle deze postzegels hebben als tariefindicatie voor genormaliseerde brieven in België tot 50 gr Ze gaan in voorverkoop tijdens Temsifil, de nationale competitieve

16 Voorverkopen 6 oktober 2012 B Post presenteert twee vellen met telkens 10 postzegels rond twee heel uiteenlopende thema's. 1. Werk van de kunstschilder Jacob Jordaens, zoals het tentoongesteld is de koninklijke musea voor schone kunsten van België. 2. Het feest van Sint Maarten Hierbij ligt het accent niet om de heilige zelf, maar op het kinderfeest dat in onze contreien op 11 november of soms de avond ervoor gevierd wordt en waarbij veel lekkers in kinderhanden verzeild geraakt. Ook deze postzegels hebben als tariefindicatie voor genormaliseerde brieven in België tot 50 gr Heel mooi wordt ook het blok waarbij de Belgische regio "de Condroz" in de kijker geplaatst wordt. B Post combineerde hier vijf postzegels met highlights uit deze regio tot één prachtvelletje. De postzegels kregen als tariefindicatie 1 binnen Europa mee, geldig voor genormaliseerde brieven binnen Europa tot 50gr. Deze postzegels gaan in voorverkoop in Tienen, gelijktijdig met de éénbladcompetitie waaraan verschillende leden deelnemen.

17 Wie zoekt, dit vindt Zoekt u nog een bepaalde postzegel, afstempeling of stuk, benut dan deze gratis service van uw club Weet wel, dat wij de strikte regel handhaven, dat een artikel max. 5 keer in deze rubriek verschijnt. TE KOOP Groot assortiment aan postfrisse en afgestempelde postzegels 2 Nieuw! Groot lot aan gelopen omslagen In de club ter uwer beschikking. Kom gerust eens neuzen. Alles aan 0.05 euro per stuk t.v.v. de jeugdkas Frans Van Santvoort, aanwezig tijdens de clubdagen 3 Wie heeft interesse in postzegels van Burundi - Ruanda en de Democratische republiek Congo? Ganse reeksen en postfris GEZOCHT Karla Kempenaers, aanwezig tijdens de clubdagen zoekt om in te kijken 2 De officiële catalogus van de laatste Belgica - editie te Brussel José Gullentops, aanwezig tijdens de clubdagen zoekt 2 postzegels, afstempelingen, postwaardestukken met een vliegtuig type Dakota DC-3 Jean Verbeemen, aanwezig tijdens de clubdagen, zoekt 3 Postzegels van Franse kolonie Zanzibar (liefst afgestempeld) opdrukken nr.yvert 47 -> 57 Postzegels van Zanzibar (Etat indépendant) (liefst afgestempeld, evt postfris) Yvert nrs 258 t/m 261

18 Ida Van Rillaer, aanwezig tijdens de clubdagen, zoekt 1 Mooi afgestempelde postzegels: Paard en veearts Turkije Yvert nr uit 1967 idem Chili Yvert nr uit 1998 Bij (Koran) Irak Yvert nr uit 1999 Gelopen postwaardestuken Centaurus Eenhoorn Het paard in het polospel Snoep mét honing bier of wijn met honing (of stempel) koffie of thee met honing (of stempel) Afstempeling Bijensterfte Tekst "Lune de Miel" of "honeymoon" Begrafenis met paard Cross Country rennen Niet-filatelistisch materiaal (geen kopies!) rond het ontstaan van het leven (d.i. prehistorische dieren en planten) Paul Vandormael zoekt: 3 1. Op gelopen stuk A. Duitsland - Bundespost 1.1. Yvert 1407 / Michel Pfg Nelly Sachs 1.2. Yvert 1854 / Michel Pfg Gret Palluda 1.3. Yvert1861 / Michel Pfg Catharina von Bora 1.4. Yvert 2123/ Michel Annette v. Droste-Hülshoff B. Bundespost Berlin Yvert 740 /Michel Pfg Louise Schroeder 2. Groot Brittannië Alle mogelijke postwaardestukken van en naar Ierland onder de regering van King George V ( Zegels Gr.Brittannië Yvert 129 t/m 204) Thuisadres:Augustus Vermeylenlaan 36, 3010 Kessel-Lo 0486/846440

19 Waarheen Uit de informatie, die ons door verschillende verenigingen bereikte, hierna een aantal aan filatelistische manifestaties die zij in de komende maanden op het getouw zetten. Maakt u een verre verplaatsing, bel even om zeker te zijn dat de beurs ook écht doorgaat. (Overnames gebeuren altijd onder voorbehoud) 26 augustus 2012 Ruildag (diverse objecten) georganiseerd door Hekapo in de parochiezaal, H. Hartstraat (Heist Station) te Heist o/d Berg - Toegang gratis Info: R. de Cuyper tel 015/ Open van 8.00 tot u 2 september de nationale postzegelbeurs georganiseerd door KVBP Tielt in de Europahal, Gen. Maczekplein te Tielt. Info: F.Bolleire tel 051/ Toegang: gratis Open van 9.00 tot u 2 september 2012 Philathelia de grote beurs (diverse objecten) georganiseerd door Les Amis du Timbre in het instituur Vauban, avenue Vauban te Ath. Toegang: gratis Info: X. Godefroid 067/ Open van 9.00 tot u 8 september ste postzegel - en ruilbeurs in de Campus Houtland, Rijselstraat, 110 te Torhout Open van 9.00 tot u 9 september 2012 Ruilbeurs georganiseerd door de filateliekring van Nijvel in het College Sint Gertrude, Faubourg de Mons, 1 te 1400 Nijvel Info: tel 067/ Open van 9.00 tot u september Nationaal kampioenschap voor filatelie - TEMSIFIL met op zaterdag Voorverkopen "België stripland", "het zeilschip Zénobe Gramme" en "Plak een boomblad" +Tentoonstelling, filateliebeurs en 13de Oost-Vlaamse dag van de postzegel in de Waasland Expohallen, Kapelaniestraat 27 te Temse - Info: I. Van Damme 09/

20 22 september de nationale postzegelbeurs georganiseerd door de postzegelkring van de Westhoek in zaal Iseland, stedelijke vismijn, Kaai te Nieuwpoort. Info:O. Linglier 058/ (na 19u) Toegang: gratis Special mystamp beschikbaar Open van 9.00 tot u 23 september 2012 Ruildag (diverse objecten) georganiseerd door Hekapo in de parochiezaal, H. Hartstraat (Heist Station) te Heist o/d Berg - Toegang gratis Info: R. de Cuyper tel 015/ Open van 8.00 tot u september 2012 Filatelistische tentoonstelling (praktische uitleg over het opmaken van kaderpagina's, analyse van postzegels, stempels, stukken) + op zaterdag jaarlijkse ruilbeurs georganiseerd door Cercle philatélique de Florennes in de Salle des Fêtes de Hanzinne Tel Ch.Henuzet 071/ Toegang: gratis Open van 9.00 tot u 29 september de grote verzamelaarsbeurs (diverse objecten) georganiseerd door de bibliotheek van Nalinnes-Haies in la Salle du Foyer des Haies, place des Haies te Nalinnes. Info: G.Thiry 071/ Toegang gratis Open van 8.30 tot u 30 september ste grote ruilbeurs (Diverse objecten) georganiseerd door Hobby en Verzamelclub Begijnendijk in het parochiecentrum, Kerkstraat te Begijnendijk. Toegang: gratis Info: P. Wijnants tel 0496/ Open van 7.30 tot u 30 september 2012 Nationale ruilbeurs (diverse objecten) georganiseerd door de Wase Ruilclub in Lokaal "Den Hof", Hendrik Heymanplein 7 te Sint Niklaas. Info: V.Behiels 03/ Toegang: 1 euro Open van 9.00 tot 16.00u 6 oktober de ruilbeurs postkaarten (+ postzegels, oude documenten e.a.) georganiseerd door Cartafina vzw in de gele zaal van Centr'expo, rue de Menin 479 te 7700 Moeskroen Info: Tel 056/ Open van 9.00 tot u

21 6 oktober ste internationale postzegelruilbeurs met ook Voorverkopen Jacob Jordaens, Sint Maarten, Belgische streken Controz, éénbladcompetitieve KeTheFil / KLBP Brabant, jeugdatelier, postzegeltentoonstelling e.a. georganiseerd door de Tiense postzegelclub in de evenementenhal Houtemveld, Sporthalstraat 12 te Tienen - Toegang: gratis Info: W. Lambrechts 0436/ Open van 9.00 tot u Loket B Post voorverkopen tot u 7 oktober de grote nationale ruildag (diverse objecten), georganiseerd door Ruilkring Bonheiden RuKriBo in feestzaal Volkslustbij de Cree Dorp 76 te Bonheiden Info: L. Verbruggen 0496/ Toegang: gratis Open van 9.00 tot u oktober 2012 Antwerpfila (internationale postzegel- en muntenbeurs) in Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191 te Antwerpen Zaterdag van tot u Zondag van tot u 13 oktober de grote verzamelaarsbeurs (Diverse objecten) georganiseerd door de filatelistische associatie van Viroinval in het Regionale Cultureel Centrum "Action Sud", rue Vieille Eglise, 10 te Nismes-Viroinval Info: C. Collin Tel 060/ Open van 9.00 tot u 13 oktober de verzamelaarsbeurs (diverse objecten), georganiseerd door de Club philatélique Brainois in de Salle Communal d'ophain, rue des Combattants, 1421 Ophain. Info: W. Cloquet 02/ Toegang: gratis Open van 9.00 tot u 20 oktober de nationale ruildag voor verzamelaars (Diverse objecten), georganiseerd door Leda ism Davidsfonds in zaal "De Bron" Kerkvijverstraat 19 A te Lede Info: R. De Swaef 02/ Open van 8.00 tot u

22 21 oktober ste filateliebeurs+ marcophilie +cartophilie georganiseerd door de Koninklijke filatelieclub van Waver in de feestzaal van het stadhuis te Waver-Schatten van verzamelingen u Info: A.Clusman 010/ Toegang: gratis Open van 9.00 tot u 21 oktober ste postzegelbeurs georganiseerd door de postzegelvrienden Buizingen in Start 65, Octaaf de Kerchove d'exaerdestraat 214 te 1501 Buizingen (Halle) Info: J. Sermon 02/ Toegang gratis Open van tot u 22 oktober 2012 Internationale ruildag (diverse objecten) Organisatie: Ruilclub "Achter de olmen" in het Techn. instituut Sint Jansberg, Weertersteenweg te Maaseik. Toegang: 1 Info: H. Thijssen Tel 089/ Open van 9.00 tot u 27 oktober 2012 Voorverkopen "De grote markt van Brugge" en de "Eindejaarszegels" in het Provinciaal Hof, Markt te Brugge 27 oktober 2012 Ephophila 9 + Filateliebeurs + tentoonstelling (om 15 u beurs oude postkaarten) Org.: Club philatélique de Soignies in de Salle de la Paix, Place du Millénaire te Soignies. Info: J.P Losfeld 067/ Toegang: gratis Open van 9.00 tot 17.00u 28 oktober 2012 Nationale ruildag (diverse objecten) - Organisatie Hekapo in de parochiezaal, Heilig Hartstraat (Heist Station) te Heist o/d Berg Info: R. de Cuyper tel 015/ Toegang gratis - Open van 8.00 tot u oktober '12 Precompetitieve tentoonstelling + filatelistische tentoonstelling West en Oost Vlaanderen + voorverkoop "Promotie filatelie", "Markt van Brugge" en de kerst- en eindejaarszegels. Organisatie: De zeven torentjes Assebroek in het Provinciaal Hof, Markt te Brugge Open van 9.00 tot u Zaterdag voorverkopen van10.00 tot u

23 Clublokaal Ruildagen Lidgelden Bestuur Voorzitter Ere-voorzitter DE POSTILJON - BOORTMEERBEEK Gesticht in 1970 Cafetaria Gemeentelijke Sporthal Sportveldweg 6, 3190 Boortmeerbeek 1ste en 3de zondag van de maand Telkens van ± 9.15 tot u Jeugd tot 16 jaar - 3 euro Individueel lid 5,5 euro Familiekaart 8 euro Maes Suzy E.Hubertilaan 144 Georges Feyaerts Groenstraat Tervuren 3190 Boortmeerbeek Secretariaat Ida Van Rillaer +Redactie clubblad Kwijtveldstraat Boortmeerbeek +Afgevaardigde landsbond & cultuurdienst +Penningmeester Ruil/Materiaalmeester Vera Wellens Volhardingsstraat Edegem Feestleiding Webmaster Boudewijn Beullens Kwijtveldstraat 26 Emmanuel Delperdange Janseniusstraat 27/ Boortmeerbeek 3000 Leuven Bestuursleden Daems Paul Alfabetisch Gerzevien Haacht Loockx Dominique E.Hubertilaan 144 Maes Frans Loobeekstraat 6 Selis Luc Transvaalstraat 30 Van Kerckhoven Dirk Bredepleinstraat 30A/ Tervuren 3190 Boortmeerbeek 2600 Berchem 3190 Boortmeerbeek

Clubblad nr. 5 / 2013

Clubblad nr. 5 / 2013 Clubblad nr. 5 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: September - Oktober Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer

Nadere informatie

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams Brabant - Brussel.

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

DE POSTHOORN AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 1 / 2013 P008227

DE POSTHOORN AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 1 / 2013 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 1 / 2013 P008227 DE POSTHOORN Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Beste MAK-kers, 01 april 009 MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! We zijn in de running naar onze tentoonstelling, de hete adem is duidelijk voelbaar in je omgeving! Tijdens de voorbije werkvergaderingen is gebleken

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

BPost door de ogen van blinde en slechtziende gebruikers

BPost door de ogen van blinde en slechtziende gebruikers 1 5 mei 2017 BPost door de ogen van blinde en slechtziende gebruikers Resultaten van een verkennende bevraging door ZOC-SBPV (ZOC-SBPV vzw) hield een korte online bevraging om een eerste inzicht te krijgen

Nadere informatie

Tweemaandelijks clubtijdschrift

Tweemaandelijks clubtijdschrift AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 4 / 2012 P008227 DE POSTHOORN Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017

MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 MAANDBLAD nr 10 DECEMBER 2017 VERGADERINGEN DONDERDAG 7 DECEMBER 2017 OM 20 UUR ZONDAG 17 DECEMBER 2017 OM 10 UUR IN ONS CLUBLOKAAL DAGELIJKS BESTUUR Voorzitter Bleus Henri, St Laurensstr 18, Tongeren

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging.

Geachte Bezoeker. We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Geachte Bezoeker We danken U voor Uw belangstelling in onze vereniging. Hieronder vind U alle MYSTAMP ZEGELS die onze vereniging verwezenlijkt heeft. Moest U belangstelling hebben op 1 of meerdere zegels,

Nadere informatie

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2

RONDZENDDIENST - 1 RONDZENDDIENST - 2 RONDZENDDIENST - 1 Jazeker, het is zover. Dank zij een behoorlijke hoeveelheid ingeleverde boekjes en een flinke dosis organisatietalent van het hoofd van onze rondzendingen kan - naast de normale rondzendingen

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Vogelbeurzen aug./sept 2018

Vogelbeurzen aug./sept 2018 1 p.2 Vogelbeurzen aug./sept 2018 NATUUR IN HUIS AARSCHOT Grote internationale ruil- en verkoopsdag te Aarschot Zondag 26 augustus 2018 In het Parochiecentrum, Herseltsesteenweg 214 en de speelplaatsen

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Nieuw: Elke maand is het magazijn open op één zondag van 10 tot 1 u! Beste MAK-kers, We hadden nog maar net de tentoonstelling achter de rug of het verlof stond reeds voor de deur. Ook dat loopt op zijn

Nadere informatie

Clubblad nr. 4 / 2015

Clubblad nr. 4 / 2015 Clubblad nr. 4 / 2015 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 www.brabantphil.be KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Jaargang: 45 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat

Nadere informatie

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN

REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN REGLEMENT van de 5e Tentoonstelling van de Belgische PASTELLISTEN Zaal Arsenal te NAMUR Rue Bruno, 11 5000 NAMUR Van 02 april tot 11 april 2016 Open voor het publiek op zaterdag en zondag van 10u tot 18u

Nadere informatie

www.kwbkattenbos.be www.kattenbos.tk info@kwbkattenbos.be

www.kwbkattenbos.be www.kattenbos.tk info@kwbkattenbos.be Oktober 2012 29/02 29ste jaargang. nr 02 korte inhoud Wat voorbij is... Het ABC van de sociale media...... Kattenbosserjoging Wat komt... 50+ en gezond blijven!... Dropping... Samenaankoopstookolie...

Nadere informatie

Clubblad nr. 2 / 2014

Clubblad nr. 2 / 2014 Clubblad nr. 2 / 2014 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 www.brabantphil.be KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: Maart - April Jaargang: 44 Redactie clubblad:

Nadere informatie

Clubblad nr. 6 / 2013

Clubblad nr. 6 / 2013 Clubblad nr. 6 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat 26 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 1/ 2015 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 1/ 2015 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 1/ 2015 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 2/ 2015 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 2/ 2015 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 2/ 2015 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

Clubblad nr. 6 / 2014

Clubblad nr. 6 / 2014 Clubblad nr. 6 / 2014 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 www.brabantphil.be KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Jaargang: 44 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR WERKINGSSUBSIDIES VOOR CULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT VOOR WERKINGSSUBSIDIES VOOR CULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT VOOR WERKINGSSUBSIDIES VOOR CULTURELE VERENIGINGEN Binnen de perken van het jaarlijks goedgekeurde budget wordt onder de hiernavolgende voorwaarden een subsidie verleend aan culturele of socio-culturele

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014 Royal Antwerp Hockey Club Sponsordossier Galabal 2014 I N T R O D U C T I E Geachte Heer, Mevrouw, Op vrijdag 14 maart 2014 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

Gezamenlijk clubblad nr. 4

Gezamenlijk clubblad nr. 4 Gezamenlijk clubblad nr. 4 Juli - Augustus 2011 Jaargang: 41 De Postiljon Boortmeerbeek K.L.B.P. nr. 228 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat 26 3190 Boortmeerbeek Programma: JULI - AUGUSTUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor

Nieuwsbrief. Januari-februari. WTC Berlaar. 1. Wensen. Beste. Wensen. Voor Nieuwsbrief WTC Berlaar Januari-februari 2016 1. Wensen Beste Wensen Voor 2016 2. Jubileum Een tijdje geleden waren we er nog van overtuigd dat we in 2016 ons 25-jarig bestaan zouden vieren. Dat bleek

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN Art. 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de culturele en socio-culturele verenigingen en bepaalt

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

10de jaargang nr 2 februari 2015

10de jaargang nr 2 februari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 2 februari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN

NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN NIEUWSBRIEF NUMMER 5 - SEIZOEN 2010-11 Voorwoord De kalender van onze 1ste ploeg heren onderging enkele wijzigingen omwille van diverse uitgestelde en verschoven wedstrijden. Hieronder vindt U het programma

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 4/ 2014 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 4/ 2014 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 4/ 2014 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 6/ 2015 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 6/ 2015 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 6/ 2015 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 5/ 2015 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 5/ 2015 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 5/ 2015 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

VILVOORDSE POSTZEGELCLUB.

VILVOORDSE POSTZEGELCLUB. Tweemaandelijks tijdschrift van VILVOORDSE POSTZEGELCLUB. Aangesloten bij de: - Cultuurraad Vilvoorde - Koninklijke Landsbond der Belgische Postzegelkringen. - Koninklijke Kring van de Filatelistische

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later.

Zaterdag 12 januari: Nieuwjaarswandeling in de Blankaart te Woumen georganiseerd door het WVFD. Info volgt later. Veurne, 61e jg 2019 Beste clubleden, We starten dit werkjaar met heel wat leuke herinneringen waarop we fier kunnen terugblikken. Niet alleen de goede verstandhouding tussen de clubgenoten wat intussen

Nadere informatie

10de jaargang nr 1 januari 2015

10de jaargang nr 1 januari 2015 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Hagenbroeksesteenweg, 174, 2500 Lier www.fotogroepantwerpen.be 10de jaargang nr 1 januari 2015 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 24 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Nu zaterdag 19.00u viering in de kerk

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Informatiebrochure Erkende recreatieve sportfederatie Inleiding De Vlaamse Zaalvoetbalbond is een door de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO erkende en gesubsidieerde recreatieve

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012 NUMMER 1 SEIZOEN 2011-2012 Voorwoord Het nieuwe basketseizoen is slecht begonnen. Met grote droefheid moeten wij immers het overlijden melden van Constant Borgers. Hij was al zo n 50 jaar een harde werker

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 3/ 2015 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 3/ 2015 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 3/ 2015 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 6 / 2016 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 6 / 2016 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 6 / 2016 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Zutendaal, 12 december 2007. Geachte,

Zutendaal, 12 december 2007. Geachte, Zutendaal, 12 december 2007 Gijzenveldstraat 43 3690 Zuendaal Geachte, Heemkunde Limburg verenigt de Limburgse geschied- en heemkundige kringen en stelt zich tot doel de samenwerking tussen de kringen

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

Verslag ledenvergadering 16 Maart Aanwezig 16 leden en Lia van Herle. Verontschuldigd: Danielle Rob, Attilio, Lia! AGENDA

Verslag ledenvergadering 16 Maart Aanwezig 16 leden en Lia van Herle. Verontschuldigd: Danielle Rob, Attilio, Lia! AGENDA Verslag ledenvergadering 16 Maart 2017 Aanwezig 16 leden en Lia van Herle Verontschuldigd: Danielle Rob, Attilio, Lia! AGENDA Lezing landschapsfotografie Crazy Galleries Openluchttentoonstelling Contrast

Nadere informatie

De Lekbode 94 april 2009

De Lekbode 94 april 2009 F Facsimile. Nabootsing van zeldzame zegels. Regelmatig wordt dit soort maakwerk aangeboden, soms nog voor veel geld. Het gevaar van dit soort producten is dat vervalsers hiermede zeldzame stukken vervaardigen

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 2 / 2017 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 2 / 2017 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 2 / 2017 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani)

Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) 1 Ideeën: Heb je zelf leuke ideeën voor een activiteit, noteer ze dan hieronder en bezorg dit aan Anneke (Emiliani) * * Januari februari 2017 *. * 19 Hoi, Even voorstellen Contact ZOEF is een samenwerking

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

Vogelbeurzen nov./dec. 2018

Vogelbeurzen nov./dec. 2018 1 Vogelbeurzen nov./dec. 2018 Op zondag 9 december 2018 VAN 6u-11u ZEER GROTE VOGELBEURS IN KERMT (ZAAL KERMETA) Diestersteenweg 204 te Kermt Ingericht door A.O.B.-Limburg!RESERVATIE VERPLICHT! INKOM 2

Nadere informatie

LET OP LET OP LET OP. In verband met ingrijpende verbouwingen in "de Klokketoren" vinden de bijeenkomsten m.i.v. 2 september plaats in

LET OP LET OP LET OP. In verband met ingrijpende verbouwingen in de Klokketoren vinden de bijeenkomsten m.i.v. 2 september plaats in 5 november 1994 Grote halfjaarlijkse veiling voor de leden. Volop kavels van uitstekende kwaliteit met een redelijke prijs. Voor de gekochte kavels is geen opgeld en geen tafelgeld verschuldigd. Bezichtiging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Clubblad nr. 3 / 2013

Clubblad nr. 3 / 2013 Clubblad nr. 3 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: MEI - JUNI Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen

Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Dienst Sport Mechelen Stedelijk reglement inzake subsidie voor sportevenementen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 november 2016. Artikel 1: Kredieten Binnen de perken van de kredieten,

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

December /12 Plaatsen van onze Kerststal 24/12 Kerstborrel. 06/01 Driekoningen (Komdis) 12/01 Afbreken en opbergen Kerststal

December /12 Plaatsen van onze Kerststal 24/12 Kerstborrel. 06/01 Driekoningen (Komdis) 12/01 Afbreken en opbergen Kerststal December 2018 08/12 Plaatsen van onze Kerststal 24/12 Kerstborrel 06/01 Driekoningen (Komdis) 12/01 Afbreken en opbergen Kerststal februari Samenaankoop chocolade Pasen 17/02 Ontbijt ten voordele van Wereldsolidariteit

Nadere informatie

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift december 2018 Nr

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift december 2018 Nr OVU-Nieuwsbrief 1 Tijdschrift december 2018 Nr. 1270 www.ovu.be Activiteiten van onze leden Voordelen lidmaatschap OVU is op zoek naar nieuwe bestuursleden Maxime Snick In dit nummer 2 Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD

INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD Interne afsprakennota GAW Het Molenhof bijlage 2 INFO BETREFFENDE STRUCTUUR GEBRUIKERSRAAD 1. Waarom gebruikersraad Op initiatief van de V.Z.W. werd er binnen het Molenhof een gebruikersraad opgericht.

Nadere informatie

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd.

2. Goedkeuring verslag 3 april 2017: Het verslag van 22 mei wordt door alle aanwezigen ondertekend en aldus goedgekeurd. Verslag provinciale raad 26 juni 2017 Huis van de sport Boomgaardstraat - Antwerpen Aanwezig: Jean BOUMANS Adj. Directeur Administratief Peter CRAUWELS Provinciaal Secretaris Frans WILLEMSEN Provinciaal

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER

ACTIVITEITENKALENDER 01/01/18-07/01/18 ACTIVITEITENKALENDER GESLOTEN JANUARI 2018 08/01/18 Dorpsrestaurant: verloren maandag Je kan weer lekker komen smullen van onze overheerlijke appelbollen en worstenbrood. Van harte welkom!

Nadere informatie

Clubblad nr. 3 / 2014

Clubblad nr. 3 / 2014 Clubblad nr. 3 / 2014 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 www.brabantphil.be KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Jaargang: 44 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

R129 SL-Club Belgium vzw Drive, meet friends, enjoy life

R129 SL-Club Belgium vzw Drive, meet friends, enjoy life R129 SL-Club Belgium vzw Drive, meet friends, enjoy life WELKOM PACK 2014 Aan alle bezitters en vrienden van het Mercedes model SL-129, In de zomer van 2001 liep in de Mercedes Fabriek te Bremen het laatste

Nadere informatie

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 270 ORGANISATIE TORNOOIEN Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be HOOFDSTUK 1. VOOR HET TORNOOI ARTIKEL

Nadere informatie

Infobrochure nieuwe clubs Provinciale competitie West-Vlaanderen Legeweg 135 b12, 8020 Oostkamp

Infobrochure nieuwe clubs Provinciale competitie West-Vlaanderen Legeweg 135 b12, 8020 Oostkamp Infobrochure nieuwe clubs Provinciale competitie West-Vlaanderen 16-17 Legeweg 135 b12, 8020 Oostkamp info@vmfwvl.be www.vmfwvl.be Waarom starten in de provinciale competitie? Indien u als clubbestuurder

Nadere informatie

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud

Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Activiteitendraaiboek VC Tesla Lint Inhoud Inhoud... 1 Info voor website, Facebook en beelscherm... 2 Affiches en Flyers... 3 Materiaal... 4 Aanvragen en toelatingen... 4 Financieel... 4 Takenlijst en

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 5/ 2014 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 5/ 2014 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 5/ 2014 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

Priority Mail 2016/03

Priority Mail 2016/03 Priority Mail 2016/03 Intro Deze keer een overvolle PM met de volgende onderwerpen: Oproep voor nieuwe beursactiviteit Oproep ontbrekende mededelingenbladen Jan Toorop Overtollige catalogi Filafair 2016

Nadere informatie

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda

Week 40 1 t/m 5 oktober. Felicitaties voor alle jarigen en we wensen jullie een hele fijne verjaardag! Agenda Leerlingenraad Maandag 24 september was het zover, het eerste overleg met de nieuwe leerlingenraad. Uit elke groep 5 t/m 8 is er een kind gekozen die de groep in de leerlingenraad mag vertegenwoordigen.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT & ALGEMENE INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN 2015-16 INSCHRIJVINGEN Uw inschrijving is definitief na het invullen van het inschrijvingsformulier en het betalen van het inschrijvingsgeld.

Nadere informatie

't Schipke. extra. Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen

't Schipke. extra. Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen 't Schipke extra Informatie voor en door de studenten van Fr. De Merodestraat 63 de Koninklijke Beiaardschool Jef Denijn 2800 Mechelen Driemaandelijks tijdschrift 21e jaargang nr 3 bis april-mei 2004 V.U.

Nadere informatie

Thema avond "Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland".

Thema avond Verenigd koninkrijk van Groot Brittannië en Noord Ierland. Van de redactie Nu de vakantie voorbij is, gaat eenieder weer aan de slag met de postzegels. Velen zullen kijken wat er zoal op de vakantie kaarten is binnen gekomen. Zitten daar nog de nodige aanwinsten

Nadere informatie

Voorbeeldexamen Maatschappelijk Formeel. Deel B: Schriftelijk gedeelte

Voorbeeldexamen Maatschappelijk Formeel. Deel B: Schriftelijk gedeelte Voorbeeldexamen Maatschappelijk Formeel Deel B: Schriftelijk gedeelte Naam: Voornaam: Geboortedatum: Naam van de instelling: Land: Taak 1 30 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt

Nadere informatie

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure

ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL. Infobrochure ZAALVOETBAL LIGA STEENOKKER ZE EL Infobrochure 2017-2018 I N H O U D S T A B E L Inleiding... 3 Wie zijn we... 3 Aansluiten... 4 Waarom bij ons?... 4 Sportzaal... 4 Verzekeringen... 4 Kosten... 5 Bij oprichting...

Nadere informatie