Clubblad nr. 3 / 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clubblad nr. 3 / 2013"

Transcriptie

1 Clubblad nr. 3 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: MEI - JUNI Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat Boortmeerbeek Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Uitzonderlijk geen clubdag!! Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Clubbijeenkomst & ruildag onder leden v.a. ± 9.15 tot 12.00u CLUBNIEUWS en FILATELISTISCHE INFO Inleiding Ledennieuws Ledenactiviteiten Goed om weten Filatelistische weetjes B Post informeert Wie zoekt, die vindt Waarheen

2 Beste leden, Postzegelkring DE POSTILJON Cafetaria Sporthal Boortmeerbeek 1 ste & 3 de zondag van de maand ± ± u Raadpleeg ook Dat u ons clubblad door en door leest, werd weer eens bewezen. In het voorwoord in ons vorige clubblad zat er namelijk een misser van formaat. Met de kennis dat onze bingoavond altijd in november doorgaat en er in het boekje december stond, maakte u ons hierop attent en inderdaad de opgegeven datum was fout. Mocht u 23/12 in uw agenda genoteerd hebben, gelieve dit dan aub terug te schrappen en te vervangen door een markering op de juiste datum. Zaterdag 23 november Met onze excuses voor de fout. Verder herhalen wij bij deze dat de tweede clubdag van mei (d.i ) wegvalt. Wie ons in mei wat te melden heeft, dat zeker nog het clubblad dient te halen, dient ons dit uiterlijk op 15 mei te bezorgen. Hou er aub rekening mee. In juni herhalen we het initiatief van vorig jaar, waarbij iedereen dubbel materiaal meebrengt naar de club. Wanneer dan iedereen bij iedereen een kijkje gaat nemen en de eigen verzameling weer kan verrijken, dan moet dat beslist weer een succesvolle ruildag worden. En tegelijk wordt er weer voldaan aan de wens van menig lid. De periode mei en juni is er eentje waarbij de mama's en de papa's en uiteraard ook de groot- en overgrootmoeders en -vaders eventjes in de bloemetjes gezet worden. Het is ook een tijd waar menig jong koppeltje mekaar het ja-woord geeft, na de barre wintermaanden. Wij vonden voor u een tekst die even dieper inging op het volksgebruik, waarbij bruid en bruidegom mekaar een kus geven na de huwelijksvoltrekking en willen u dit ook meegeven als fijne lectuur. De kus, die bruid en bruidegom elkaar geven aan het eind van de trouwceremonie stamt uit de vroegste tijden, toen het paar onder de ogen van het halve dorp voor de eerste keer met elkaar naar bed ging.

3 Om er zeker van de zijn, dat het huwelijk "geconsumeerd" werd door geslachtsgemeenschap, moesten nl. verscheidene mensen daar getuige van zijn. Anders gold het huwelijk in de religieuze rituelen van die tijd niet als definitief voltrokken. De kus in de kerk is alles wat daar nog van over gebleven is. Niettemin - en al gelooft u het niet - is het uitwisselen van ringen en de kus volgens ons modern huwelijksrecht nog altijd niet voldoende. Als een paar, dat de kerk verlaat na het huwelijk en op dat punt uiteen gaat - zonder ooit het bed te hebben gedeeld - dan blijft het huwelijk technisch én religieus ongeldig? Er was eens een grijsaard uit Tring Die versierde zijn neus met een ring Iedere avond in mei Keek hij richting maan en was blij Die knotsgekke grijsaard uit Tring Geniet bij het doorbladeren van uw clubblad verder van voorbije activiteiten en werp alvast een blik op de toekomst. Weet dat wij vanaf de laatste clubdag van juni van start gaan met de inschrijvingen van onze clubreis, die ons richting Limburg zal brengen. Initieel wilden wij mee intekenen bij een externe uitstap - mogelijks zelfs op een weekdag - maar omdat wij ofwel niet lang genoeg op voorhand geïnformeerd kunnen worden over mogelijke opties en/of de prijzen zo hoog uitvallen én minder bieden, hebben wij de organisatie toch opnieuw in eigen handen genomen en hopen dat er weer heel veel leden én sympathisanten de keuze van onze bestemming tof vinden en meegaan. Uw clubsecretaresse

4 LEDENNIEUWS Zoals u al weet, is er een plaats vrij binnen ons bestuur en wij willen hiermee dan ook een oproep lanceren tot aanmelding als bestuurslid in onze kring. Wij stootten bij de samenstelling van de archiefinformatie voor de website op tijdschrift 1 uit 1986 ter zake. Lees het even door - maar laat u zeker niet afschrikken - en meldt u bij het bestuur. Wist u dat in vrijwel geen enkele vereniging het gemakkelijk is om mensen te vinden die een bestuursfunctie willen aanvaarden. Het valt ook niet altijd mee om bestuurslid te zijn, want... als ze vriendelijk en aardig zijn, noemen we ze zakken als ze keihard en zakelijk zijn, heten ze dictators als ze ernstig zijn, zijn het zuurpruimen als ze hard werken, zijn het uitslovers als ze jong zijn, hebben ze te weinig ervaring en weten ze niets als ze oud zijn, zijn het betweters als ze niet praten, zijn ze verwaand als ze met iedereen opschieten, zijn het allemansvrienden als ze zich een groepje bezighouden, doen ze aan vriendjespolitiek als ze van iedereen belangstelling eisen, zijn het doordrijvers als ze dat niet doen, zijn het ondergeschikte bestuursleden als ze hun ogen de kosten geven, lopen ze te spioneren als ze wat door de vingers zien, zijn ze stekeblind Kortom: Een bestuurslid moet zo wijs zijn als Salomon, zo geduldig als Job, zo sluw als een vos, zo moedig als een leeuw, zo dikhuidig als een olifant, zo buigzaam als een riet en zo gevoelig als een kruidje-roer-mij-niet. Bovendien moet hij/zij kunnen praten als een diplomaat, zwijgen als een graf en werken als een paard. Dat er desondanks nog steeds mensen gevonden worden die een bestuursfunctie aanvaarden, is iets waar wij onze pet voor af dienen te nemen. Wordt U het?

5 De afgelopen maanden kwamen diverse familiale berichten binnen: Arlette Redant wachtte na haar eerdere operatieve ingreep nog menige onverwachte nabehandeling en wij duimden voor haar - samen met Coiske - dat ze spoedig al die miserie mag vergeten. Jeanne Poulin (echgenote Georges Dib) onderging begin maart een operatie aan de knie en automatisch heel wat weken revalidatie mee. Wij vernamen ondertussen, dat het herstel vlot verloopt en wensen haar het allerbeste. Willy Van Droogenbroeck onderging in maart een kleine ingreep aan het oog. Was het in het begin even aanpassen, ondertussen vlot het al heel wat beter, hé Willy! Houden zo. Joseph Demarrez zal binnenkort weer volmondig kunnen lachen, als eenmaal alles bij de tandarts rond zal zijn, maar ondertussen is het soms toch even "doorbijten". Maar ook hier wordt "Eind goed, al goed" Vera Wellens had enige tijd terug een "ongelukske" en moet sindsdien ook af en toe naar mijnheer de dokter. Wij duimen, Vera, dat ook alle last ter zake spoedig voorbij mag zijn. Guido Van de Velde zit ook al tijdje in een sukkelstraatje. Wat waren wij blij dat hij al enkele keren terug op post was in de club onder het motto "moeilijk gaat ook". Ook jou wensen wij, Guido, dat het stilaan alsmaar beter gaat. Marie-Helena Janssens liet ons in de club weten, dat ze afwachtte wat de nabije toekomst zou brengen en/of een operatieve ingreep haar van haar pijn en last zou verlossen. Wij duimen voor haar dat alles naar wens verloopt. Achter elke traan van verdriet zit een glimlach van herinneringen Verder vernamen wij het overlijden van ons gewezen lid Maria Van Craen (weduwe François De Marrée) op 7 maart Maria werd 84 jaar. Enkele leden met wie haar man en zij destijds het meeste contact hadden, kregen via haar familie een overlijdensbericht toegestuurd en zo woonden enkele clubleden de uitvaart in de Sint Michiel kerk in Keerbergen bij. Zij boden er in uw aller naam aan de betreurde familie onze innige deelneming aan.

6 Genoeg kommer en kwel - er was best ook heel goed nieuws te melden: Zo heetten wij als nieuwe leden welkom in onze club Fam. Panis - Cauwenberghs uit Schiplaken Beleef veel fijne uren tijdens onze clubbijeenkomsten en -manifestaties! Lentekriebels hangen toch ergens in de lucht, dat mocht weer blijken uit de heuglijke berichten m.b.t. geboortes. Etienne Heylen mag zich voor de 6de keer grootvader noemen. Fier dat hij is op zijn nieuwe kleindochter LEONIE, die op 21 maart het levenslicht zag. Dat zij binnen de schoot van haar familie uit mag groeien tot een lieve meid, die het ook opneemt voor haar zusje Fien. Georges Feyaerts mag zich voor de 7de keer overgrootvader noemen. Mag zeven dan toch wel het geluksgetal zijn! Wij duimen dan ook dat dit geluk te beurt mag vallen aan JACK, die op 28 maart 2013 geboren werd. Dat hij op mag groeien tot een gezonde flinke snaak, met het hart op de juiste plaats en tot oogappel van ieder die hem ontmoet. Constant De Prins liet ons ontvallen, dat ook hij op 1 maart 2013 voor de 2de keer overgrootvader werd. LENN was met 51 cm en 3590 kg best een flinke brok bij de geboorte en meteen de nieuwste schat van heel te familie. Wij wensen dat Glenn opgroeit tot een jongen met een "constante" glimlach om de mond en een gouden hart voor iedereen. Het bestuur wenst de drie families te feliciteren met de geboorte van hun lieve spruiten en ze het zonnetje in huis mogen zijn en blijven. Tom Hanse - ons jongste actieve lid - viert op 5 mei zijn plechtige communie & Heilig Vormsel. Wij zijn ervan overtuigd, dat hij de kennis, die hij opgedaan heeft tijdens de vele catecheselessen meedraagt in de viering en thuis, na de misviering, beslist een fijn familiefeest tegemoet gaan. Veel plezier alvast gewenst vanwege de club. Totaal iets anders, maar niet minder interessant, was een vraag vanwege het steunpunt vrijwilligerswerk Vlaams-Brabant aan onze kring. Zij vroegen ons om een "wervende" of "waarderende" slogan te bezorgen m.b.t. vrijwilligerswerk en de vrijwilligers binnen de eigen vereniging onder het motto "Vang je vrijwilligers in een leuke slogan". Met wat geluk, kan dit zelfs nog wat opleveren voor de club, maar de beslissing ter zake valt pas eind Afwachten maar!

7 Wij staken enkele koppen bijeen om een toffe "alleszeggende" slogan te vinden en vonden ook enkele leden bereid om er een aantal op papier te zetten. Hieruit kozen wij er eentje, dat ons inziens het gevraagde idee uitmuntend uitdrukt en bedanken vooral Joseph Demarrez en José Gullentops voor hun fraaie vondsten. Uiteindelijk werd geopteerd om de slogan "VRIJWILLIGERS DOEN HET MET OVERTUIGING" aan het meldpunt bij de provincie door te sturen. Wij denken dat iedereen dit beslist een geslaagde en gevatte slogan vindt. Er wordt momenteel ook heel hard gewerkt om de historiek van de club te herschrijven en aan te vullen met een maximum aan relevante informatie en documentatie. Wie goed heeft opgepast, heeft wellicht gezien, dat alle medailles en bekers uit de trofeeënkast werden gehaald en stuk voor stuk ingescand of gefotografeerd - precies om dit alles toe te voegen aan de historiek. Wij zijn ervan overtuigd, dat velen onder u nog in het bezit van foto's, genomen tijdens bvb tentoonstellingen, feesten, reizen e.a. en dat interesseert ons. Mocht u nog één of meerdere palmaressen, diploma's, medailles of erepenningen e.d. bewaard hebben, behaald tijdens al dan niet competitieve tentoonstellingen, dan zouden wij deze ook graag inzien. Breng alles wat u vindt mee naar de club! Na het inlezen krijgt u uiteraard de volgende clubdag alles netjes terug. Doel is het om uiteindelijk de hele historiek op jaarbasis, herwerkt en aangevuld te hebben. Dit gebeurt natuurlijk in fases. Benut uw vrije tijd ook om af en toe eens een kijkje te gaan nemen naar de stand van zaken op de website Dat loont nu trouwens ook al de moeite, want er werden ondertussen al een pak foto's toegevoegd en heel wat informatie m.b.t. oude en recente verzamelingen geactualiseerd. Met dank aan onze webmaster, die zorgt dat alles héél netjes in de website geïntegreerd wordt. Tot slot nog iets leuks - een raadseltje Wat is 18 cm lang en maakt alle vrouwen gelukkig en is voor kleine kinderen op zich helemaal niet interessant? Zoek de oplossing elders in uw clubblad

8 LEDENACTIVITEITEN Aanwezigheidstombola s De winnaars van maart en april 17 maart 2013 Walter De Weert won 1 stuk toiletzeep Willy Van Droogenbroeck 2 Belg. postfrisse postzegels = 2 x binnenlands tarief 1 Marie-José Seghers 2 Belg. postfrisse postzegels = 2 x binnenlands tarief 1 21 april 2013 Jean Pierre Blommaers won 1 bloc note Willy Van Droogenbroeck 2 Belg. postfrisse postzegels binnenlands tarief 1 Karla Kempenaers 2 Belg. postfrisse postzegels binnenlands tarief 1 Een terugblik 3 maart - Nationale filateliebeurs in ons clublokaal Waar wij onze toch telkens weer zorgen maken over de toeloop aan bezoekers, gezien de alom heersende malaise op dat vlak bij manifestaties in de buurt, was dit ook nu weer volledig onterecht. Naast de promocampagne overal in het land bij beurzen en tentoonstellingen, gestart in september 2012, speelde de locale pers jaar ook volop mee bij de promotievoering van onze beurs (cfr onze website "in de pers"). Ons verzoek aan ROB TV om ook aandacht te besteden aan onze manifestatie, viel dit jaar - na lange tijd - terug in goede aarde en nodigde iedere geïnteresseerde uit in Oost-Brabant om ons te komen opzoeken. En met succes. Wat een toeloop al van 's morgens vroeg en met een piek tussen 9.30u en 12u en hoeveel tevreden gezichten! Verschillende bezoekende kringen van dichtbij en ver weg (uit héél België en zelfs erbuiten) vereerden ons met een bezoek en menigeen kwam het bestuur feliciteren met het aanbod aan materiaal in de standen en met de toch weer goed gevulde "clubtafel". Als wij mensen horen zeggen: " Ik heb toch weer wat moois gevonden voor mijn verzameling " of " Hier komen wij graag naartoe ", dan streelt dat toch ook een beetje ons imago.

9 Vele filatelisten weten ondertussen ook dat onze club geen inkomsten genereert uit de tap in de zaal en kwamen heel spontaan meedoen met de tombola, die weerom mooie prijzen omvatte - door de leden bezorgd in het afgelopen jaar - om zo onze clubkas een duwtje in de rug te geven. Alvast bedankt dat u geregeld aan ons denkt en ook een gemeende dank u aan hen die ons prijzen voor tombola en bingo blijven bezorgen. Ook een bijzonder woordje van dank aan ieder die hielp om de stand te bemannen, in het bijzonder denken wij hierbij aan José. Wij kijken zeer tevreden terug op de editie 2013 en maken ons sterk om ook volgend jaar opnieuw een fijne nationale filateliebeurs te organiseren. 5 maart Bijwonen Cultuurraad in het gemeentehuis Nadat de initiële datum van de inauguratiezitting van de nieuwe schepen van cultuur (na de verkiezingen in 2012) van 15 januari naar 5 maart verschoven was, stond er ook meteen heel wat op de agenda. Nieuw was ook, dat de vergadering dit keer doorging in het gemeentehuis zelf. Alleen jammer, dat de microfoons niet functioneel waren. Onze club is steeds benieuwd om te vernemen wat er zoals reilt en zeilt rondom ons en had dan ook weer een luisterend oor voor u ter plekke bij hoofde van uw clubsecretaresse, die zich tijdens de zitting ook opnieuw officieel als uw contactpersoon bij de cultuurraad registreerde voor de komende beleidsperiode.

10 De vergadering begon met een duiding van de inmiddels gewisselde mandaten binnen het schepencollege en de voorstelling van de nieuwe schepen van cultuur - Karin Derua. Wij noteerden uit haar toespraak, dat wij haar bij vragen en wensen inzake het cultuurbeleid elke maandag tussen 18 en 20 u in het gemeentehuis kunnen aanspreken. Omdat een nieuwe beleidsperiode start, werd aan alle clubafgevaardigden gevraagd om zich even kort voor te stellen. De formulieren, ter ondertekening bezorgd, werden door Sophie Moons (dienst Welzijn, jeugd - cultuur & toerisme) ingezameld m.b.t. de (her)samenstelling van de cultuurraad. De clubs werden verzocht zich te melden voor de vacante plaatsen van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester binnen de cultuuradviesraad. Het viel op dat de raadszaal prima gevuld was. Iedereen was blijkbaar erg benieuwd naar die dame, die de fakkel van Steven Pype kwam overnemen en het werd - naarmate de avond vorderde - duidelijk, dat Karin haar taak terdege had voorbereid en op vele vragen meteen een antwoord kon geven en/of duiden welke de visie van het schepencollege ter zake was. Er werd kort ingepikt op het nieuwe beleids- en beheersplan, opgelegd door de Vlaamse overheid, dat in Boortmeerbeek al in voege is sinds begin Nationaal worden alle gemeenten verplicht dit in hun beleid te voorzien vanaf Belangrijk om weten was, dat alle gemeenten de broeksriem zullen moeten aanhalen, gezien het schrappen van vele budgetten door de Vlaamse overheid. Boortmeerbeek bvb moet het met minder stellen. De nieuwe schepen van financiën; Hans De Locht, heeft er - spijts dit euvel - de tanden ingezet om de begroting toch in evenwicht af te ronden. Goed om horen was dat het cultuursubsidieaanbod bij dit alles overleefde. Er wordt - volgens verstrekte informatie - wel strikter op toegezien, dat enkel kringen, die ook daadwerkelijk actief zijn, nog aanspraak zullen kunnen maken. Er zou ook gewerkt worden aan een nieuw subsidiereglement, waarbij het actuele onderscheid tussen sport- en cultuurkringen opgeheven wordt. Verder hopen wij dat er ook rekening gehouden wordt met de "raadgevingen", die wij begin van het jaar aanboden om een eerlijkere verdeling van de beschikbare centen tussen de kringen onderling te bekomen. In de volgende bijeenkomst in mei wordt het ontwerp ter stemming voorgelegd. Duimt u mee met ons, dat er eindelijk een eerlijk ontwerp op tafel komt, waarbij alle clubactiviteiten evenwaardig gewaardeerd worden en dat er niet langer met tunnelvisie gewerkt wordt. (Wordt zeker vervolgd)

11 De vraag werd ook gesteld om minimum toetredingsvoorwaarden van nieuwe kringen ook papier te zetten, om latere discussies te vermijden. Verder kwamen er nog vele punten aan bod, die voor onze club in mindere of meerdere mate een impact hebben en alleszins interessant om weten waren: 1. In het huidige cultuurhuis worden de werftoiletten verwijderd. Het sanitair binnen wordt dringend hersteld, maar de aanbestedingprocedure moet eerst afgerond zijn. Alles zou in mei terug OK moeten zijn. 2. Er werd opgeroepen om te kijken op de gemeentelijke facebook 3. Kringen worden gevraagd hun activiteiten zo spoedig mogelijk te melden ten behoeve van de cultuurkalender van de gemeente. Gevraagd werd of men aan de - nu hele korte - informatiebalken bvb ook flyer of affiche kan linken om geïnteresseerden een volledig beeld te geven. Momenteel kan dit niet, maar in de toekomst IT-visie wordt dit zeker mee in overweging genomen. 4. De initiële aanvraag ter goedkeuring van de bouw van de nieuwe polyvalente zaal werd goedgekeurd in september. Als de toegezegde subsidies van de Vlaamse overheid overeind blijven, zou de bouw binnen de huidige legislatuur tot stand moeten kunnen komen. Op de vraag hoe groot de zaal wordt, kon geen antwoord gegeven worden. De zaal moet aan minimumafmetingen voldoen, maar groter uitbouwen kan altijd. 5. Er werd kort ingepikt op de verkoop van de pastorijen (info krant) Onderhoudskosten wegen niet op tegen mogelijke nuttige inzetbaarheid voor verplichte opvang van asielaanvragers. De gemeente lost wél ter zake de verwachtingen van de Vlaamse gemeenschap op een andere manier in. Gedocumenteerd met vb. 6. VTB Kultuur telt over gans Vlaanderen een 900 tal vrijwilligers en wil hier een nieuwe afdeling opstarten. Zij kwamen zichzelf én hun doelstellingen voorstellen. Tijdens WAK 2013 kan u ze ook treffen. 7. Het jaaractieplan van de Bib werd voorgelezen en er werd nader ingegaan op de aspect "vorming", waarbij het iedereen vrij staat om ideeën aan te brengen. Verenigingen, die graag een lesgever uitnodigen, maar waar de prijs een probleem vormt, kunnen bij ruimer interesse eventueel de lesgever via de gemeente aanvragen. 8. Er werd even teruggeblikt op Gedichtendag Tussen de 43 inzendingen zat er eentje van de clubafvaardiging van De Postiljon. Ida las haar gedicht "Muzikale mijmeringen" op verzoek voor.

12 9. WAK 2013 gaat door in de gemeentelijke basisschool op 27+28/4. Er kwam veel positief respons op het feit, dat alles nu in één locatie doorgaat i.p.v. verspreid zoals de vorige jaren. 27/4: tentoonstelling + 1 toneelopvoering + receptie 28/4: tentoonstelling + 1 toneelopvoering Geïnteresseerden dienen zich te melden vóór 1 april. De vraag zou in de club voorgelegd worden. 10. De huldiging van de sport- en cultuurlaureaten gaat dit jaar door in de sporthal op 22 mei en omvat de individuele en clubhuldigingen in één keer. Nieuw is ook dat de vrijwilliger van het jaar, een "life time achievement" en het eren van individuen met een beperking, die iets uitzonderlijks presteerden apart in de kijker komen. De kringen worden opgeroepen hun kandidaten voor te stellen. 8, 9 en 10 maart 2013 Internationale competitieve Achterhoek 2013 te Varsseveld (NL) Deze vierjaarlijkse tentoonstelling is één van de grotere van Nederland. De organisatie registreerde meer dan 70 deelnemende inzendingen met 2 tot 6 kaders in de Van Pallandthalt te Varsseveld, waaronder naast Nederlandse inzenders ook 7 Duitse en 3 Belgische. Luc Selis nam er deel als lid van de Nederlandse Academie voor filatelie, maar dat neemt niet weg, dat ook wij uiteraard benieuwd waren naar het door hem behaalde resultaat.

13 Op 11 maart kregen wij volgend informatief mailtje van hem in de "PCbus": Uit de toespraak van de juryvoorzitter. De organiserende vereniging moet gefeliciteerd worden met de zeer geslaagde organisatie. De competitie zelf was van een zeer hoog niveau. Meerdere buitenlandse deelnemers verheugden ons met hun deelname. En nu blijkt een van die buitenlanders zowaar de hoogste score gehaald te hebben over het geheel van de tentoonstelling. Nog beter, hij behaalde maar liefst 2 keer de allerhoogste score. Tweemaal Goud met 90% van de punten, voor zijn 2 verzamelingen in de categorie Postwaardestukken. Verzamelingen 1. Gebruik van Belgische postwaardestukken type Houyoux. 2. België: gebruik van Publibel briefkaarten Voor deze uitzonderlijke prestatie heeft de jury besloten hem de Zilveren Medaille van de Nederlandse Bond uit te reiken, de hoogst mogelijke onderscheiding in deze rang van tentoonstelling (rang 2). Tot zover een samenvatting van de palmares toespraak... Blijkt dat je de Zilveren Medaille maar 1 keer in je leven kan krijgen... Namens het bestuur van De Postiljon en in naam van de leden wensen wij Luc van harte te feliciteren met dit werkelijke uitzonderlijke resultaat. Zondag 10 maart 2013 Travestieshow in de Movri te Boortmeerbeek De inschrijvingen voor deze shownamiddag verliepen vlot en volgens het alom gekende systeem van kortingen via de clubaanwezigheden in een wél gedefinieerde periode. Onze groep van 26 vormde in de zaal een opgemerkte groep. Samen genoten wij de twee showdelen en tussen de pauze bovendien van een lekker stuk taart, aangeboden door de zaaluitbater.

14 Het werd een programma met pracht en praal, afgewisseld met leuke komische acts, waarbij de hele zaal letterlijk uit de voegen barstte. Enkele smaakmakers: Er werden nog meer foto's gemaakt en die mag u op de clubwebsite verwachten. Daar worden ook geregeld nog teksten inzake de clubgeschiedenis en heel wat foto's, deels nog uit de oude doos, toegevoegd Neem gerust geregeld eens de tijd om een kijkje te nemen op de website Het loont zeker de moeite!

15 16 maart Bijwonen Alg. statutaire vergadering KLBP Brabant De verschillende Brabantse kringen werden verwacht t.g.v. het station te Leuven teneinde de verschillende punten op de agenda samen te bekijken en bespreken. Buitengewoon jammer was wél dat het bestuur geen rekening had gehouden met het 50 jarige bestaan van de club van Laken en zo menige club verhinderd was om daar aanwezig te zijn. Wij hebben ons ongenoegen ter zake geuit omdat het volgens ons best mogelijk was om de vergadering vd KLBP op een andere dag te plannen. Het mag beslist zijn dat er wel altijd iets is, waar men rekening moet mee houden, maar gezien de uitermate goede attitude van de mensen van de organisatie te Laken binnen de KLBP & KeTheFil en hun loyaliteit t.o.v. vele kringen, verdienden zij het écht niet om zo in de kou gezet te worden - uitgerekend op de dag van hun jubileum. En werd er nog gesuggereerd, dat men toch nog in de namiddag kon gaan, dan was dit slechts ten dele waar (dat hoorden wij van verschillende aanwezigen). De vergadering startte met de overname van een artikel uit Balasse uit de oude doos met als stelling dat men de "kip met gouden eieren niet mag slachten". Ter vergelijking werd een vergelijk gemaakt tussen het aantal abonnementen bij de post vroeger en bij Bpost nu. Het feit, dat men in de postkantoren nergens nog de nieuwste postzegels kan kopen, zat bij velen diep. De voorzitter pikte in zijn inleiding ook kort in op het eerdere verzoek van het KLBP bestuur om de nationale competitieve mogelijks i.s.m. de militaire staf te kunnen organiseren in Bleek dat "filatelie" daar dé grote onbekende was en dat spijts alle bewandelde pistes, er geen toekomst in dit idee zat. Na de goedkeuring van de rapporteringen tijdens vorige bijeenkomsten, het overlopen van de financiële toestand, het beluisteren van de verslagen van de verificateurs en hun herbenoeming voor volgend jaar, werd gesteld dat het lidgeld ongewijzigd blijft op 2 per aangesloten lid in de kring (zonder minimum aan aantal leden). Om de vermijden, dat er kringen niet tijdig zouden betalen, wordt kort voor de limietdatum van eind april, een listing opgemaakt en een rappel verstuurd aan de "vergeetachtigen". Sneller reageren wordt de boodschap. Wat onze club betreft, mag u allen op beide oren slapen, wij hebben onze bijdrages al doorgestort. Blijkbaar ontvangen sommige regio's nog extra clubbladen op naam van de club zelf, buiten de ledenlijst om. Dit zijn volgens iedereen onnodige kosten en de lat moet overal gelijk komen. De vraag wordt doorgegeven aan nationaal voorzitter, Eddy Van Vaeck. Op onze vraag wanneer wij een nieuwe CD met een geactualiseerde adressenlijst mogen verwachten, werd als indicatie ± mei 2013 gegeven.

16 De stemmingsronde inzake de toekenning vd provinciale verdienste liep tussen R. Callens (4), J.M Musch (6), P.Wynants (2) en T. Dewit (14). Tony De Wit bedankte zich heel hartelijk voor het vertrouwen. Hem werd gevraagd om graag ook een artikelbijdrage te leveren voor Belgaphil. Er werd opnieuw opgeroepen om meer gebruik te maken van de internetsite "Brabantphil" voor het bekendmaken van beurzen, tentoonstellingen e.d. De vraag kwam om misschien liever te opteren voor één algemeen internetadres (bvb de nationale site) met daarin een duidelijke omkadering per provincie, waar alle filatelisten terecht kunnen. Deze site moet gemakkelijk toegankelijk zijn en up to date zijn. Vraag aan nationaal voorzitter E. Van Vaeck. Alleszins niet zoals de site van Pro Post met paswoorden, moeilijk aan te vullen/uit de kuisen gegevens en misleidende info (Aantal aangemelden aantal leden!) In de flashback m.b.t. Unionphil werd accent gelegd op de prima scores en het feit dat 12 verzamelingen kunnen deelnemen aan de nationale. Er was slechts een gematigd interesse, maar wél met overwegend tevreden deelnemers. Het kostenplaatje was hoog en de subsidieregeling was nog niet rond, maar wordt binnen het bestuur afgehandeld. Er werd een foto getoond, waarbij een deelnemer (wie?) de kaders met een hamer te lijf ging om ze te openen omdat hij niet wou wachten op de sleutels. Deze wordt bezorgd aan het nationale bestuur. Als iemand hem herkent, werd geopperd dat er op zijn minst een blaam dient gestuurd worden. Met 3 sleutels was het nu eenmaal voor iedereen wachten. Hoofdpunt was Brabantphil 2014, waar de optie om samen te werken met het leger afgevoerd was om diverse geciteerde redenen. Omdat in Leuven noch Brabanthal noch andere zalen vrij waren, werd een optie genomen om de stadsfeestzaal te Aarschot te nemen begin oktober '14. Men rekent op de voorverkoop rond de oorlog 14-18, waarbij naast het wedstrijddeel (doel = 400 kaders) ook een ruim veld vrij is voor bvb postkaarten 14-18, werk van bvb de studiekring (die een boek publiceren rond de censuur in die tijd) enz. Het blijft wél eerst afwachten want de exacte datum inzake de beslissing van de voorverkopen is op 19/3. De vraag om met de club naar scholen te gaan en er kinderen vanaf 13 j. te vragen om in "open klasse" hun visie op WO I te laten zien (nadat de club eerst uitlegt hoe men zoiets opbouwt en eventueel ook deels materiaal ter beschikking stelt) en daaraan een prijs koppelt én uitnodiging bij Brabantphil werd genoteerd, maar veel enthousiasme hebben wij niet gehoord. De clubs krijgen hieromtrent nog een mailing. Er werd meegegeven dat de nieuwe locatie voor de KLBP wellicht te Zaventem komt (en dan verhuist de KLBP bibliotheek naar daar) en dat de volgende alg. statutaire vergadering Brabant op 19/10 te Braine L'Alleud zal doorgaan.

17 Vrijdag 22 maart - Filmavond in het clublokaal Naar analogie van de editie in 2012 werd er opnieuw een programma samengesteld om er een gezellige avond van te maken. De respons binnen de club zelf, was heel behoorlijk - en een fijn dank u wel aan zij die kwamen - maar kon eerlijk gezegd best nog ietsje beter geweest zijn. Ook de filmclub was prima vertegenwoordigd. Alle promotie ten spijt via cultuurraad, lichtkrant, lokale pers én heel wat mondelinge reclame, viel de externe opkomst uitermate mager uit met maar enkele geïnteresseerden. Of hoe nog heel veel kringen leven onder het mom "Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven", terwijl het écht helemaal anders zou kunnen. Zij die de avond wél bijwoonden, beleefden er heel zeker een aangename verrassing met - naast de filmbeelden van de eigen clubactiviteiten - enkele mooie films van de locale filmclub met "WAK 2013, Planckendael achter de schermen", de "dorpelingenkoers" en "De vier jaargetijden", een prent rond de bossen in eigen dorp in de 4 seizoenen. Aan de reacties te horen in de zaal - vaak gelach en/of ooh..tonen - werden alle films in de drie opgedeelde stukken heel goed onthaald. En wie kreeg er bij het zien van de beelden van clubfeest en/of clubreis niet meteen zin om er bij de volgende editie weer bij zijn.

18 13 april - Ons jaarlijks clubfeest in ons clublokaal Wij volgden het stramien van vorig jaar, dwz dat ons feest in de namiddag doorging en na een trage start qua inschrijvingen, mochten wij in totaal toch 63 gegadigden registreren. Dat is best een hele mooie groep en het bestuur is ervan overtuigd, dat eens te meer de afwezigen ongelijk hadden. Een kort verslag a.h.v. enkele foto's. Die zeggen toch meer dan zoveel woorden. De receptie met gesmaakte Cava en een ruime keuze aan hapjes Het lekkere feestmenu

19 Lachende gezichten - Zeker bij de dessertsurprise à la Suzy Een ijsje met vers gedraaid hoeveijs en Belgische aardbeien Showtime met "Jan" en "François" - Eddy Wally zou zeggen: "Geweldig! Ambiance én heel veel dansen!

20 CLUBREIS HELCHTEREN - GENK Op zondag 25 augustus 2013 vertrekt om 7.30 u de bus aan de parking bij de Sporthal te Boortmeerbeek voor de volgende clubuitstap van De Postiljon. Bij onze eerste halte te Helchteren staat de ontbijttafel voor u klaar in 't Flensje, met 2 belegde broodjes (1 hesp/1 kaas) + 1 koffie / thee. Wat verder, ook te Helchteren, wordt u ondergedompeld in de wereld v. kunstenaar Staf Timmers - "zijn verloren paradijs". Wij ontdekken er een hele mooie idyllische tuin met alles wat de natuur te bieden heeft en genieten van de vele kunstwerken, die de tuin sieren. Verder schetst hij ons in zijn atelier hoe een idee uitgroeit tot een monumentaal kunstwerk in brons. Rond het middaguur brengt de bus onze enkele kilometers verder naar restaurant "Den Hof" voor het middageten Broccolisoep Kalkoen met champignonsaus, verse groenten en kroketjes Dessert: Bavarois Incl.1 consumptie (water, cola, bier) Na het middageten vertrekken wij richting Cosmodrome Genk, waar u drie werelden binnen het Europlanetarium "Kattevennen" ontdekt. Wij starten met een bezoekje aan de "tentoonstelling", een opwarmer voor de hoofdbrok van de namiddag, het bijwonen van de Cosmodromeshow, waarbij een astroranger ons begeleidt in de wereld van de hemellichamen en als laatste nemen wij samen een kijkje in de wereld van de locale sterrenwacht. Daarna keren wij terug naar de cafetaria van de sporthal te Boortmeerbeek, waar de koffietafel gedekt staat en waar u een optreden wacht van zangeres "Sally" tussen u en u. Ambiance verzekerd! De All in prijs van 55 omvat bus, drinkgeld chauffeur, ontbijt inclusief koffie, Atelier/tuin Staf Timmers, diner incl. drank, inkomgelden Cosmodrome incl. astroranger, avondsnack incl. koffie, gastoptreden "Sally" + 1 consumptie. De ledenkorting is 3 euro/aanwezigheid tijdens de periode 2de clubdag januari t/m 2de clubdag juni 2013 (max 10 x)

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

DE POSTHOORN AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 1 / 2013 P008227

DE POSTHOORN AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 1 / 2013 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 1 / 2013 P008227 DE POSTHOORN Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

Clubblad nr. 6 / 2013

Clubblad nr. 6 / 2013 Clubblad nr. 6 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat 26 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Uitzoekdozen. Thema avond "Zuidelijk Afrika"

Uitzoekdozen. Thema avond Zuidelijk Afrika Uitzoekdozen Elke verzamelaar herkent dit wel: overtollige poststukken, niet passend in je verzamelgebied, maar zonde om weg te gooien. Of je koopt een doos "van alles wat" op de veiling, haalt er de gewenste

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie

www.kwbkattenbos.be www.kattenbos.tk info@kwbkattenbos.be

www.kwbkattenbos.be www.kattenbos.tk info@kwbkattenbos.be Oktober 2012 29/02 29ste jaargang. nr 02 korte inhoud Wat voorbij is... Het ABC van de sociale media...... Kattenbosserjoging Wat komt... 50+ en gezond blijven!... Dropping... Samenaankoopstookolie...

Nadere informatie

Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015

Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015 Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015 Geachte, Gelieve volgende brochure van KSCW Hofstade eens door te nemen, wij vinden het belangrijk dat U kan weten hoe belangrijk het is voor een club sponsors te hebben.

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud April 2014 30/08 30ste jaargang. nr 08 korte inhoud Wat voorbij is... Inbraakpreventie Wat komt... KWB in vuur en vlam... Let s barbecue... Samenaankoop stookolie... Workshop keramiek... Lommel zonder

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

workshop bij Rodica en Dodica

workshop bij Rodica en Dodica workshop bij Rodica en Dodica vier gedichten van Paul van Ostaijen met tekeningen van Paul Verrept taijen, met bij elk zins morgens de dingen, de que nègre, en Rodica en r al met groot succes ansee. Nu

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER 2015 / 1

SPONSORDOSSIER 2015 / 1 SPONSORDOSSIER 2015 / 1 Heist Loopt & Zingt, Natour Criterium & Heist Zomert worden partner van Heist Bruist! De zomer van Heist zal een metamorfose ondergaan, waar Heist loopt en zingt als gekende afsluiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Katwijkerbuurt

Nieuwsbrief Katwijkerbuurt Nieuwsbrief Katwijkerbuurt Beste buurtbewoners, Voor U ligt de nieuwsbrief van juni 2014. Wij van de redactie zullen U d.m.v. deze nieuwsbrief op de hoogte brengen van de activiteiten die georganiseerd

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Gedichten. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.com

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com. Gedichten. Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard www.veelzijdig.com Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Gedichten 046-451 23 86 Eindeloos verzonken in de diepte van jouw ogen Eindeloos verliefd maar toch zeer overwogen leef ik, Eindeloos golvend

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

Clubblad nr. 2 / 2014

Clubblad nr. 2 / 2014 Clubblad nr. 2 / 2014 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 www.brabantphil.be KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: Maart - April Jaargang: 44 Redactie clubblad:

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Aanwezig: Perry Houtepen (voorzitter), +fam., Angelique Franssen (penningmeester) + Sanne, Melou Jansen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 nazomer 2008

Nieuwsbrief 4 nazomer 2008 Nieuwsbrief 4 nazomer 2008 Van de redactie Hierbij ontvangt u de nazomer nieuwsbrief van Haagse Ontmoetingen Wij houden graag iedereen op de hoogte van de gebeurtenissen in en rond dit bijzondere project.

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19 1 Inhoud 1 Voorbereiding 4 1.1 Begin tijdig met plannen 4 1.2 Bepaal de datum, locatie en tijdstip 4 1.3 Stel een reüniecommissie samen 4 1.4 Maak een actielijst na elke vergadering 4 1.5 Doe een aankondiging

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond / Vlaamse Zwemfederatie

aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond / Vlaamse Zwemfederatie SWIMMING CLUB ZAVENTEM vzw aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond / Vlaamse Zwemfederatie Secretariaat : Liesbeth Kieken, Leuvensesteenweg 129 1932 Sint-Stevens-Woluwe e-mail : Secretariaat@scz.be

Nadere informatie

20 ste schapen-en geitenhappening VHGS

20 ste schapen-en geitenhappening VHGS 20 ste schapen-en geitenhappening VHGS Keuring van CAE- of zwoegervrije dieren op zat. 29 aug. 2015 en voor dieren zonder attest op zond.30 aug. 2015 met tentoonstelling van bijzondere schapen- en geitenrassen

Nadere informatie

Het Ik ga vreemd -café

Het Ik ga vreemd -café Het Ik ga vreemd -café Inhoud De slogan: Ik ga vreemd...2 De methodiek: Samen op café...2 Stappenplan voor een Ik ga vreemd -café...3 1. Bepaal een datum en een locatie... 3 2. Bestel promotiemateriaal...

Nadere informatie

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro

Extra algemene ledenvergadering op 9 juni. Rondzending. De Catalogus en de Euro Veiling De inzendtermijn voor de volgende grote veiling is gesloten en de veilingmeester begint met het maken van de kavellijst. Op 7april is de kijkavond en op zaterdag 8 april barst het geweld los, zoals

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld

Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging. Korte beschrijving van het voorbeeld Naam van het voorbeeld en school/oudervereniging Vrijetijdsbeurs (voor jongeren met een beperking) BuSO Sint-Elisabeth Wijchmaal (Peer) Korte beschrijving van het voorbeeld Voor ouders van jongeren met

Nadere informatie

Uw «Dag op ontdekking» in Pairi Daiza (Van 25 tot 200 deelnemers, enkel geldig op weekdagen, uitgezonderd schoolvakanties)

Uw «Dag op ontdekking» in Pairi Daiza (Van 25 tot 200 deelnemers, enkel geldig op weekdagen, uitgezonderd schoolvakanties) Bienvenue à Klein voorwoord : Pairi Daiza werd gesticht door Eric Domb in 1994 en betekent in het Oudperzisch gesloten tuin. Het is de oudste benaming die onze beschaving ooit aan het paradijs heeft gegeven.

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

Feestelijke dagen. Marlies Uyttersprot

Feestelijke dagen. Marlies Uyttersprot Feestelijke dagen Taak 1 : o Zoek op in het woordenboek - feestdag: o Zeg met eigen woorden wat een feestdag is. o Maak 3 samenstellingen met : - - dag voorbeeld verjaardag... - feest- voorbeeld feestmenu

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015

Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 Zaalvoetbal INFORMATIEBROCHURE 2014-2015 1 De Vlaamse Zaalvoetbalbond is de enige federatie die enkel zaalvoetbal aanbiedt en erkend wordt door de Vlaamse Gemeenschap. Tevens zijn wij erkend door BLOSO.

Nadere informatie

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS

2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS 2010 No. 3 SPRINTER NIEUWS Foto: Frits v/d Velde Nieuwsbulletin Modelspoorvereniging Zeeland 24/08/2010 Foto voorpagina is afkomstig van Frits van de Velde. Hij heeft een hele riks foto s van Nederlandse

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen.

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen. Pampa Modelfighters Knuffelvliegen Zondag 6 mei 2007 Reeds jaren organiseert de club van Weert in Nederland het bij hun overbekende berenvliegen. Bedoeling is dat de kinderen uit de buurt naar het veld

Nadere informatie

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI MAGISTRAAL PRIORAAT JOHANNES DE DOPER KAPITTEL EN INVESTITUUR 22 JUNI 23 JUNI 2012

ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI MAGISTRAAL PRIORAAT JOHANNES DE DOPER KAPITTEL EN INVESTITUUR 22 JUNI 23 JUNI 2012 ORDO SUPREMUS MILITARIS TEMPLI HIEROSOLYMITANI MAGISTRAAL PRIORAAT JOHANNES DE DOPER KAPITTEL EN INVESTITUUR 22 JUNI 23 JUNI 2012 PROGRAMMA 22 23 Juni 2012 Vrijdag 22 juni Locatie Vanaf 17u00 verwelkoming

Nadere informatie

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract

Persmap. Cyclocross Elite zonder Contract Patattencross Persmap nossegem, 12 oktober 2014 Cyclocross Elite zonder Contract Voorwoord VZW Sport & Steun Nossegem is zeer verheugd u de 6de editie van de Patattencross te mogen voor-stellen die zal

Nadere informatie

Filips. Over Filips. Info. Bekenden van Filips. Filips. Tijdlijn Info Foto s Eten & Drinken. wsw. Filips 1540. Filips 1549.

Filips. Over Filips. Info. Bekenden van Filips. Filips. Tijdlijn Info Foto s Eten & Drinken. wsw. Filips 1540. Filips 1549. Over is de oudste zoon van de machtige keizer Karel V. Karel is geboren in Gent en is regelmatig in de Nederlanden. is geboren in Spanje en groeit daar op. Zijn vader ziet hij maar weinig, die is altijd

Nadere informatie

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

Bali! vriendinnen. LENTEMODE! Kleurijke Bloemen Prints

Bali! vriendinnen. LENTEMODE! Kleurijke Bloemen Prints Libelle Jaargang 2011 - Speciale Uitgave Nr. 1 INTERVIEW WHITTY DE WIT Stoppen met vogels jagen was moelijk, maar ook een opluchting 100 vrouwen over de multiculturele samenleving PSYCHOLOGIE VAN ALLEDAG;

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Beste mensen, Marc Heyrman

Beste mensen, Marc Heyrman Voor jongeren met een beperking GOED wonen Oisterwijk Van harte gefeliciteerd met de organisatie en de persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer. Ik heb aan de start en in Arendonk kunnen zien (als toeschouwer)

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL KONINGIN WILHELMINASCHOOL NIEUWBOUWNIEUWS STAND VAN ZAKEN Donderdagmiddag zijn we weer in d nieuwe school om te kijken of alles goed wordt afgeleverd. Dan zal ook de Kunstenaar, Elmo Vermijs aanwezig zijn.

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 3/ 2015 P008227

DE POSTILJON AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK. Tweemaandelijks clubtijdschrift. Geadresseerde: Jaargang nr 3/ 2015 P008227 AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 3/ 2015 P008227 DE POSTILJON Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek tel.015/51

Nadere informatie

in dit nummer: Samenstelling bestuur Trainers en ploegleiders Activiteiten seizoen 2010-2011 Wedstrijden voorronde veldcompetitie

in dit nummer: Samenstelling bestuur Trainers en ploegleiders Activiteiten seizoen 2010-2011 Wedstrijden voorronde veldcompetitie Technikorf TURNHOUT in dit nummer: Samenstelling bestuur Trainers en ploegleiders Activiteiten seizoen 2010-2011 Wedstrijden voorronde veldcompetitie.. jaargang 17 augustus 2010 nr.1 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

DANSCLUB MERELBEKE. 4 december 2008. Secretariaat Hundelgemsesteenweg 543 9820 Merelbeke

DANSCLUB MERELBEKE. 4 december 2008. Secretariaat Hundelgemsesteenweg 543 9820 Merelbeke DANSCLUB MERELBEKE 4 december 2008 Secretariaat Hundelgemsesteenweg 543 9820 Merelbeke Tel / Fax: 09 / 221 50 25 e-mail: dansclub.dream.dance@skynet.be Website: www.dreamdance.be 1. Breng steeds propere

Nadere informatie

Jaargang 1 nummer 34 22 mei 2015

Jaargang 1 nummer 34 22 mei 2015 Jaargang 1 nummer 34 22 mei 2015 Kind op maandag. Weet jij het al? Als mensen dat tegen je zeggen, weet je bijna zeker dat er nog iets achteraan komt. Iets dat mensen graag door willen vertellen omdat

Nadere informatie

Willem van Oranje. Over Willem. Info. Bekenden van Willem. Willem van Oranje. Tijdlijn Info Foto s. wsw. Dillenburg. Willem van Oranje Lente, 1545

Willem van Oranje. Over Willem. Info. Bekenden van Willem. Willem van Oranje. Tijdlijn Info Foto s. wsw. Dillenburg. Willem van Oranje Lente, 1545 Over Willem Willem krijgt op 11-jarige leeftijd door het overlijden van een neef een grote erfenis. Daar hoort ook bij dat hij verhuist van zijn ouders in de naar de grote stad. Daar wordt hij opgevoed

Nadere informatie

waarom ontwikkelingssamenwerking?

waarom ontwikkelingssamenwerking? ontwikkeling EN waarom ontwikkelingssamenwerking? EUROPESE COMMISSIE DE 116 MEI 2003 EN waarom ontwikkelingssamenwerking? Dit boekje vertelt een verhaal zoals ik vroeger zelf graag aan mijn drie kinderen

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we: Kleuren

Voor de dienst zingen we: Kleuren Feest in de kerk! Voor de dienst zingen we: Kleuren M. Zimmer Kleuren, kleuren, allemaal kleuren rood, oranje, geel, groen, paars en blauw God bedacht die prachtige kleuren Anders was alles zo grijs en

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

De bijeenkomsten van de jeugdafdelingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december.

De bijeenkomsten van de jeugdafdelingen zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur op de vrijdagen 8 september, 13 oktober, 10 november en 8 december. maandag 18 december ( 3e maandag), Regionale ruilavond dinsdag 19 december, Middagbijeenkomst Met uitzondering van de Internationale postzegelbeurs, vinden alle bijeenkomsten plaats in "de Klokketoren",

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 13 9 maart 2015. Inhoud. Voorwoord. Schooljaar 2014-2015. Beste ouders, Schooljaar 2014-2015 Jannemanneke Nummer 13 9 maart 2015 Inhoud Voorwoord 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Jarig in maart 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015

Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 Jaargang 51 Editie 01 Januari 2015 . Maandelijks convocaat voor de leden van het Katholiek Vrouwengilde van Tegelen en omstreken Jaargang 51 Nr. 1 januari 2015 Redactie: Tiny Testroote Contactadres voor

Nadere informatie

Tweemaandelijks clubtijdschrift

Tweemaandelijks clubtijdschrift AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 4 / 2012 P008227 DE POSTHOORN Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

Sponsormap 15-16. Turnkring Geluwe

Sponsormap 15-16. Turnkring Geluwe Sponsormap 15-16 1.Historiek : Hoe het ooit begon... In het jaar 84 kwam er een dame op het idee gekomen om onze jeugd wat disciplines van de turnsport aan te leren. De pionier van de turnkring was zeer

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015

CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 CONTACTBLAD Nummer 217 - April 2015 voor de jeugdleiders van Jeugdfilatelie Nederland Voor meer informatie zie onze websites: www.jeugdfilatelie.nl en www.stampkids.nl. Rectificatie In contactblad 216

Nadere informatie

Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem

Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem Nieuws&fit-tips Physical Club Edegem Januari 2010 Jaargang 1, Nummer 4 In deze nieuwsbrief: Woordje vooraf. Beste sportievelingen, dansers, kids & ouders, EN Info en Nieuwe initiatieven Jonge dansers in

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie januari 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Nieuwjaarsetentje 6 Pannenkoekenfeest 7 Buurtfeest 8 Noordpoel 9 Fotopagina 10 Programma

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Secretariaat FROS-LZV Gemeenteplein 26 3010 Kessel-Lo 016/296.378 secretariaat@froslzv.be http://olaf.fros.be

Secretariaat FROS-LZV Gemeenteplein 26 3010 Kessel-Lo 016/296.378 secretariaat@froslzv.be http://olaf.fros.be Secretariaat FROS-LZV Gemeenteplein 26 3010 Kessel-Lo 016/296.378 secretariaat@froslzv.be Verantwoordelijke uitgever: Pierre Janssens; Boomgaardstraat 22 bus 35, 2600 Berchem Inhoudstafel 1. Algemene info

Nadere informatie

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Ferenc Göndör IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 3 Mijn vader Lang geleden kwam een jonge, joodse man naar het land Hongarije. Mohr Goldklang was zijn naam. Dat was mijn opa. Mohr

Nadere informatie

Zutendaal, 12 december 2007. Geachte,

Zutendaal, 12 december 2007. Geachte, Zutendaal, 12 december 2007 Gijzenveldstraat 43 3690 Zuendaal Geachte, Heemkunde Limburg verenigt de Limburgse geschied- en heemkundige kringen en stelt zich tot doel de samenwerking tussen de kringen

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika

Nieuwsbrief P8. Inhoud. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Nummer 5, mei - juni 2013. Ondernemend Paprika Inhoud Ook deze keer hebben we weer een nieuwsbrief boordevol met nieuws. Zo kijken we terug op de paprikabijlage die vorige week bij het NRC verscheen. Daar hebben we veel leuke reacties op gehad! Verder

Nadere informatie

Stel samen de huwelijksdatum vast. Begin alvast ook al te denken waar en op welk tijdstip de plechtigheid zal plaatsvinden.

Stel samen de huwelijksdatum vast. Begin alvast ook al te denken waar en op welk tijdstip de plechtigheid zal plaatsvinden. TWAALF TOT ZES MAANDEN VOOR HET HUWELIJK Stel samen de huwelijksdatum vast. Begin alvast ook al te denken waar en op welk tijdstip de plechtigheid zal plaatsvinden. Bespreek met alle betrokkenen de kosten

Nadere informatie