Clubblad nr. 3 / 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clubblad nr. 3 / 2013"

Transcriptie

1 Clubblad nr. 3 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: MEI - JUNI Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat Boortmeerbeek Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Uitzonderlijk geen clubdag!! Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Clubbijeenkomst & ruildag onder leden v.a. ± 9.15 tot 12.00u CLUBNIEUWS en FILATELISTISCHE INFO Inleiding Ledennieuws Ledenactiviteiten Goed om weten Filatelistische weetjes B Post informeert Wie zoekt, die vindt Waarheen

2 Beste leden, Postzegelkring DE POSTILJON Cafetaria Sporthal Boortmeerbeek 1 ste & 3 de zondag van de maand ± ± u Raadpleeg ook Dat u ons clubblad door en door leest, werd weer eens bewezen. In het voorwoord in ons vorige clubblad zat er namelijk een misser van formaat. Met de kennis dat onze bingoavond altijd in november doorgaat en er in het boekje december stond, maakte u ons hierop attent en inderdaad de opgegeven datum was fout. Mocht u 23/12 in uw agenda genoteerd hebben, gelieve dit dan aub terug te schrappen en te vervangen door een markering op de juiste datum. Zaterdag 23 november Met onze excuses voor de fout. Verder herhalen wij bij deze dat de tweede clubdag van mei (d.i ) wegvalt. Wie ons in mei wat te melden heeft, dat zeker nog het clubblad dient te halen, dient ons dit uiterlijk op 15 mei te bezorgen. Hou er aub rekening mee. In juni herhalen we het initiatief van vorig jaar, waarbij iedereen dubbel materiaal meebrengt naar de club. Wanneer dan iedereen bij iedereen een kijkje gaat nemen en de eigen verzameling weer kan verrijken, dan moet dat beslist weer een succesvolle ruildag worden. En tegelijk wordt er weer voldaan aan de wens van menig lid. De periode mei en juni is er eentje waarbij de mama's en de papa's en uiteraard ook de groot- en overgrootmoeders en -vaders eventjes in de bloemetjes gezet worden. Het is ook een tijd waar menig jong koppeltje mekaar het ja-woord geeft, na de barre wintermaanden. Wij vonden voor u een tekst die even dieper inging op het volksgebruik, waarbij bruid en bruidegom mekaar een kus geven na de huwelijksvoltrekking en willen u dit ook meegeven als fijne lectuur. De kus, die bruid en bruidegom elkaar geven aan het eind van de trouwceremonie stamt uit de vroegste tijden, toen het paar onder de ogen van het halve dorp voor de eerste keer met elkaar naar bed ging.

3 Om er zeker van de zijn, dat het huwelijk "geconsumeerd" werd door geslachtsgemeenschap, moesten nl. verscheidene mensen daar getuige van zijn. Anders gold het huwelijk in de religieuze rituelen van die tijd niet als definitief voltrokken. De kus in de kerk is alles wat daar nog van over gebleven is. Niettemin - en al gelooft u het niet - is het uitwisselen van ringen en de kus volgens ons modern huwelijksrecht nog altijd niet voldoende. Als een paar, dat de kerk verlaat na het huwelijk en op dat punt uiteen gaat - zonder ooit het bed te hebben gedeeld - dan blijft het huwelijk technisch én religieus ongeldig? Er was eens een grijsaard uit Tring Die versierde zijn neus met een ring Iedere avond in mei Keek hij richting maan en was blij Die knotsgekke grijsaard uit Tring Geniet bij het doorbladeren van uw clubblad verder van voorbije activiteiten en werp alvast een blik op de toekomst. Weet dat wij vanaf de laatste clubdag van juni van start gaan met de inschrijvingen van onze clubreis, die ons richting Limburg zal brengen. Initieel wilden wij mee intekenen bij een externe uitstap - mogelijks zelfs op een weekdag - maar omdat wij ofwel niet lang genoeg op voorhand geïnformeerd kunnen worden over mogelijke opties en/of de prijzen zo hoog uitvallen én minder bieden, hebben wij de organisatie toch opnieuw in eigen handen genomen en hopen dat er weer heel veel leden én sympathisanten de keuze van onze bestemming tof vinden en meegaan. Uw clubsecretaresse

4 LEDENNIEUWS Zoals u al weet, is er een plaats vrij binnen ons bestuur en wij willen hiermee dan ook een oproep lanceren tot aanmelding als bestuurslid in onze kring. Wij stootten bij de samenstelling van de archiefinformatie voor de website op tijdschrift 1 uit 1986 ter zake. Lees het even door - maar laat u zeker niet afschrikken - en meldt u bij het bestuur. Wist u dat in vrijwel geen enkele vereniging het gemakkelijk is om mensen te vinden die een bestuursfunctie willen aanvaarden. Het valt ook niet altijd mee om bestuurslid te zijn, want... als ze vriendelijk en aardig zijn, noemen we ze zakken als ze keihard en zakelijk zijn, heten ze dictators als ze ernstig zijn, zijn het zuurpruimen als ze hard werken, zijn het uitslovers als ze jong zijn, hebben ze te weinig ervaring en weten ze niets als ze oud zijn, zijn het betweters als ze niet praten, zijn ze verwaand als ze met iedereen opschieten, zijn het allemansvrienden als ze zich een groepje bezighouden, doen ze aan vriendjespolitiek als ze van iedereen belangstelling eisen, zijn het doordrijvers als ze dat niet doen, zijn het ondergeschikte bestuursleden als ze hun ogen de kosten geven, lopen ze te spioneren als ze wat door de vingers zien, zijn ze stekeblind Kortom: Een bestuurslid moet zo wijs zijn als Salomon, zo geduldig als Job, zo sluw als een vos, zo moedig als een leeuw, zo dikhuidig als een olifant, zo buigzaam als een riet en zo gevoelig als een kruidje-roer-mij-niet. Bovendien moet hij/zij kunnen praten als een diplomaat, zwijgen als een graf en werken als een paard. Dat er desondanks nog steeds mensen gevonden worden die een bestuursfunctie aanvaarden, is iets waar wij onze pet voor af dienen te nemen. Wordt U het?

5 De afgelopen maanden kwamen diverse familiale berichten binnen: Arlette Redant wachtte na haar eerdere operatieve ingreep nog menige onverwachte nabehandeling en wij duimden voor haar - samen met Coiske - dat ze spoedig al die miserie mag vergeten. Jeanne Poulin (echgenote Georges Dib) onderging begin maart een operatie aan de knie en automatisch heel wat weken revalidatie mee. Wij vernamen ondertussen, dat het herstel vlot verloopt en wensen haar het allerbeste. Willy Van Droogenbroeck onderging in maart een kleine ingreep aan het oog. Was het in het begin even aanpassen, ondertussen vlot het al heel wat beter, hé Willy! Houden zo. Joseph Demarrez zal binnenkort weer volmondig kunnen lachen, als eenmaal alles bij de tandarts rond zal zijn, maar ondertussen is het soms toch even "doorbijten". Maar ook hier wordt "Eind goed, al goed" Vera Wellens had enige tijd terug een "ongelukske" en moet sindsdien ook af en toe naar mijnheer de dokter. Wij duimen, Vera, dat ook alle last ter zake spoedig voorbij mag zijn. Guido Van de Velde zit ook al tijdje in een sukkelstraatje. Wat waren wij blij dat hij al enkele keren terug op post was in de club onder het motto "moeilijk gaat ook". Ook jou wensen wij, Guido, dat het stilaan alsmaar beter gaat. Marie-Helena Janssens liet ons in de club weten, dat ze afwachtte wat de nabije toekomst zou brengen en/of een operatieve ingreep haar van haar pijn en last zou verlossen. Wij duimen voor haar dat alles naar wens verloopt. Achter elke traan van verdriet zit een glimlach van herinneringen Verder vernamen wij het overlijden van ons gewezen lid Maria Van Craen (weduwe François De Marrée) op 7 maart Maria werd 84 jaar. Enkele leden met wie haar man en zij destijds het meeste contact hadden, kregen via haar familie een overlijdensbericht toegestuurd en zo woonden enkele clubleden de uitvaart in de Sint Michiel kerk in Keerbergen bij. Zij boden er in uw aller naam aan de betreurde familie onze innige deelneming aan.

6 Genoeg kommer en kwel - er was best ook heel goed nieuws te melden: Zo heetten wij als nieuwe leden welkom in onze club Fam. Panis - Cauwenberghs uit Schiplaken Beleef veel fijne uren tijdens onze clubbijeenkomsten en -manifestaties! Lentekriebels hangen toch ergens in de lucht, dat mocht weer blijken uit de heuglijke berichten m.b.t. geboortes. Etienne Heylen mag zich voor de 6de keer grootvader noemen. Fier dat hij is op zijn nieuwe kleindochter LEONIE, die op 21 maart het levenslicht zag. Dat zij binnen de schoot van haar familie uit mag groeien tot een lieve meid, die het ook opneemt voor haar zusje Fien. Georges Feyaerts mag zich voor de 7de keer overgrootvader noemen. Mag zeven dan toch wel het geluksgetal zijn! Wij duimen dan ook dat dit geluk te beurt mag vallen aan JACK, die op 28 maart 2013 geboren werd. Dat hij op mag groeien tot een gezonde flinke snaak, met het hart op de juiste plaats en tot oogappel van ieder die hem ontmoet. Constant De Prins liet ons ontvallen, dat ook hij op 1 maart 2013 voor de 2de keer overgrootvader werd. LENN was met 51 cm en 3590 kg best een flinke brok bij de geboorte en meteen de nieuwste schat van heel te familie. Wij wensen dat Glenn opgroeit tot een jongen met een "constante" glimlach om de mond en een gouden hart voor iedereen. Het bestuur wenst de drie families te feliciteren met de geboorte van hun lieve spruiten en ze het zonnetje in huis mogen zijn en blijven. Tom Hanse - ons jongste actieve lid - viert op 5 mei zijn plechtige communie & Heilig Vormsel. Wij zijn ervan overtuigd, dat hij de kennis, die hij opgedaan heeft tijdens de vele catecheselessen meedraagt in de viering en thuis, na de misviering, beslist een fijn familiefeest tegemoet gaan. Veel plezier alvast gewenst vanwege de club. Totaal iets anders, maar niet minder interessant, was een vraag vanwege het steunpunt vrijwilligerswerk Vlaams-Brabant aan onze kring. Zij vroegen ons om een "wervende" of "waarderende" slogan te bezorgen m.b.t. vrijwilligerswerk en de vrijwilligers binnen de eigen vereniging onder het motto "Vang je vrijwilligers in een leuke slogan". Met wat geluk, kan dit zelfs nog wat opleveren voor de club, maar de beslissing ter zake valt pas eind Afwachten maar!

7 Wij staken enkele koppen bijeen om een toffe "alleszeggende" slogan te vinden en vonden ook enkele leden bereid om er een aantal op papier te zetten. Hieruit kozen wij er eentje, dat ons inziens het gevraagde idee uitmuntend uitdrukt en bedanken vooral Joseph Demarrez en José Gullentops voor hun fraaie vondsten. Uiteindelijk werd geopteerd om de slogan "VRIJWILLIGERS DOEN HET MET OVERTUIGING" aan het meldpunt bij de provincie door te sturen. Wij denken dat iedereen dit beslist een geslaagde en gevatte slogan vindt. Er wordt momenteel ook heel hard gewerkt om de historiek van de club te herschrijven en aan te vullen met een maximum aan relevante informatie en documentatie. Wie goed heeft opgepast, heeft wellicht gezien, dat alle medailles en bekers uit de trofeeënkast werden gehaald en stuk voor stuk ingescand of gefotografeerd - precies om dit alles toe te voegen aan de historiek. Wij zijn ervan overtuigd, dat velen onder u nog in het bezit van foto's, genomen tijdens bvb tentoonstellingen, feesten, reizen e.a. en dat interesseert ons. Mocht u nog één of meerdere palmaressen, diploma's, medailles of erepenningen e.d. bewaard hebben, behaald tijdens al dan niet competitieve tentoonstellingen, dan zouden wij deze ook graag inzien. Breng alles wat u vindt mee naar de club! Na het inlezen krijgt u uiteraard de volgende clubdag alles netjes terug. Doel is het om uiteindelijk de hele historiek op jaarbasis, herwerkt en aangevuld te hebben. Dit gebeurt natuurlijk in fases. Benut uw vrije tijd ook om af en toe eens een kijkje te gaan nemen naar de stand van zaken op de website Dat loont nu trouwens ook al de moeite, want er werden ondertussen al een pak foto's toegevoegd en heel wat informatie m.b.t. oude en recente verzamelingen geactualiseerd. Met dank aan onze webmaster, die zorgt dat alles héél netjes in de website geïntegreerd wordt. Tot slot nog iets leuks - een raadseltje Wat is 18 cm lang en maakt alle vrouwen gelukkig en is voor kleine kinderen op zich helemaal niet interessant? Zoek de oplossing elders in uw clubblad

8 LEDENACTIVITEITEN Aanwezigheidstombola s De winnaars van maart en april 17 maart 2013 Walter De Weert won 1 stuk toiletzeep Willy Van Droogenbroeck 2 Belg. postfrisse postzegels = 2 x binnenlands tarief 1 Marie-José Seghers 2 Belg. postfrisse postzegels = 2 x binnenlands tarief 1 21 april 2013 Jean Pierre Blommaers won 1 bloc note Willy Van Droogenbroeck 2 Belg. postfrisse postzegels binnenlands tarief 1 Karla Kempenaers 2 Belg. postfrisse postzegels binnenlands tarief 1 Een terugblik 3 maart - Nationale filateliebeurs in ons clublokaal Waar wij onze toch telkens weer zorgen maken over de toeloop aan bezoekers, gezien de alom heersende malaise op dat vlak bij manifestaties in de buurt, was dit ook nu weer volledig onterecht. Naast de promocampagne overal in het land bij beurzen en tentoonstellingen, gestart in september 2012, speelde de locale pers jaar ook volop mee bij de promotievoering van onze beurs (cfr onze website "in de pers"). Ons verzoek aan ROB TV om ook aandacht te besteden aan onze manifestatie, viel dit jaar - na lange tijd - terug in goede aarde en nodigde iedere geïnteresseerde uit in Oost-Brabant om ons te komen opzoeken. En met succes. Wat een toeloop al van 's morgens vroeg en met een piek tussen 9.30u en 12u en hoeveel tevreden gezichten! Verschillende bezoekende kringen van dichtbij en ver weg (uit héél België en zelfs erbuiten) vereerden ons met een bezoek en menigeen kwam het bestuur feliciteren met het aanbod aan materiaal in de standen en met de toch weer goed gevulde "clubtafel". Als wij mensen horen zeggen: " Ik heb toch weer wat moois gevonden voor mijn verzameling " of " Hier komen wij graag naartoe ", dan streelt dat toch ook een beetje ons imago.

9 Vele filatelisten weten ondertussen ook dat onze club geen inkomsten genereert uit de tap in de zaal en kwamen heel spontaan meedoen met de tombola, die weerom mooie prijzen omvatte - door de leden bezorgd in het afgelopen jaar - om zo onze clubkas een duwtje in de rug te geven. Alvast bedankt dat u geregeld aan ons denkt en ook een gemeende dank u aan hen die ons prijzen voor tombola en bingo blijven bezorgen. Ook een bijzonder woordje van dank aan ieder die hielp om de stand te bemannen, in het bijzonder denken wij hierbij aan José. Wij kijken zeer tevreden terug op de editie 2013 en maken ons sterk om ook volgend jaar opnieuw een fijne nationale filateliebeurs te organiseren. 5 maart Bijwonen Cultuurraad in het gemeentehuis Nadat de initiële datum van de inauguratiezitting van de nieuwe schepen van cultuur (na de verkiezingen in 2012) van 15 januari naar 5 maart verschoven was, stond er ook meteen heel wat op de agenda. Nieuw was ook, dat de vergadering dit keer doorging in het gemeentehuis zelf. Alleen jammer, dat de microfoons niet functioneel waren. Onze club is steeds benieuwd om te vernemen wat er zoals reilt en zeilt rondom ons en had dan ook weer een luisterend oor voor u ter plekke bij hoofde van uw clubsecretaresse, die zich tijdens de zitting ook opnieuw officieel als uw contactpersoon bij de cultuurraad registreerde voor de komende beleidsperiode.

10 De vergadering begon met een duiding van de inmiddels gewisselde mandaten binnen het schepencollege en de voorstelling van de nieuwe schepen van cultuur - Karin Derua. Wij noteerden uit haar toespraak, dat wij haar bij vragen en wensen inzake het cultuurbeleid elke maandag tussen 18 en 20 u in het gemeentehuis kunnen aanspreken. Omdat een nieuwe beleidsperiode start, werd aan alle clubafgevaardigden gevraagd om zich even kort voor te stellen. De formulieren, ter ondertekening bezorgd, werden door Sophie Moons (dienst Welzijn, jeugd - cultuur & toerisme) ingezameld m.b.t. de (her)samenstelling van de cultuurraad. De clubs werden verzocht zich te melden voor de vacante plaatsen van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester binnen de cultuuradviesraad. Het viel op dat de raadszaal prima gevuld was. Iedereen was blijkbaar erg benieuwd naar die dame, die de fakkel van Steven Pype kwam overnemen en het werd - naarmate de avond vorderde - duidelijk, dat Karin haar taak terdege had voorbereid en op vele vragen meteen een antwoord kon geven en/of duiden welke de visie van het schepencollege ter zake was. Er werd kort ingepikt op het nieuwe beleids- en beheersplan, opgelegd door de Vlaamse overheid, dat in Boortmeerbeek al in voege is sinds begin Nationaal worden alle gemeenten verplicht dit in hun beleid te voorzien vanaf Belangrijk om weten was, dat alle gemeenten de broeksriem zullen moeten aanhalen, gezien het schrappen van vele budgetten door de Vlaamse overheid. Boortmeerbeek bvb moet het met minder stellen. De nieuwe schepen van financiën; Hans De Locht, heeft er - spijts dit euvel - de tanden ingezet om de begroting toch in evenwicht af te ronden. Goed om horen was dat het cultuursubsidieaanbod bij dit alles overleefde. Er wordt - volgens verstrekte informatie - wel strikter op toegezien, dat enkel kringen, die ook daadwerkelijk actief zijn, nog aanspraak zullen kunnen maken. Er zou ook gewerkt worden aan een nieuw subsidiereglement, waarbij het actuele onderscheid tussen sport- en cultuurkringen opgeheven wordt. Verder hopen wij dat er ook rekening gehouden wordt met de "raadgevingen", die wij begin van het jaar aanboden om een eerlijkere verdeling van de beschikbare centen tussen de kringen onderling te bekomen. In de volgende bijeenkomst in mei wordt het ontwerp ter stemming voorgelegd. Duimt u mee met ons, dat er eindelijk een eerlijk ontwerp op tafel komt, waarbij alle clubactiviteiten evenwaardig gewaardeerd worden en dat er niet langer met tunnelvisie gewerkt wordt. (Wordt zeker vervolgd)

11 De vraag werd ook gesteld om minimum toetredingsvoorwaarden van nieuwe kringen ook papier te zetten, om latere discussies te vermijden. Verder kwamen er nog vele punten aan bod, die voor onze club in mindere of meerdere mate een impact hebben en alleszins interessant om weten waren: 1. In het huidige cultuurhuis worden de werftoiletten verwijderd. Het sanitair binnen wordt dringend hersteld, maar de aanbestedingprocedure moet eerst afgerond zijn. Alles zou in mei terug OK moeten zijn. 2. Er werd opgeroepen om te kijken op de gemeentelijke facebook 3. Kringen worden gevraagd hun activiteiten zo spoedig mogelijk te melden ten behoeve van de cultuurkalender van de gemeente. Gevraagd werd of men aan de - nu hele korte - informatiebalken bvb ook flyer of affiche kan linken om geïnteresseerden een volledig beeld te geven. Momenteel kan dit niet, maar in de toekomst IT-visie wordt dit zeker mee in overweging genomen. 4. De initiële aanvraag ter goedkeuring van de bouw van de nieuwe polyvalente zaal werd goedgekeurd in september. Als de toegezegde subsidies van de Vlaamse overheid overeind blijven, zou de bouw binnen de huidige legislatuur tot stand moeten kunnen komen. Op de vraag hoe groot de zaal wordt, kon geen antwoord gegeven worden. De zaal moet aan minimumafmetingen voldoen, maar groter uitbouwen kan altijd. 5. Er werd kort ingepikt op de verkoop van de pastorijen (info krant) Onderhoudskosten wegen niet op tegen mogelijke nuttige inzetbaarheid voor verplichte opvang van asielaanvragers. De gemeente lost wél ter zake de verwachtingen van de Vlaamse gemeenschap op een andere manier in. Gedocumenteerd met vb. 6. VTB Kultuur telt over gans Vlaanderen een 900 tal vrijwilligers en wil hier een nieuwe afdeling opstarten. Zij kwamen zichzelf én hun doelstellingen voorstellen. Tijdens WAK 2013 kan u ze ook treffen. 7. Het jaaractieplan van de Bib werd voorgelezen en er werd nader ingegaan op de aspect "vorming", waarbij het iedereen vrij staat om ideeën aan te brengen. Verenigingen, die graag een lesgever uitnodigen, maar waar de prijs een probleem vormt, kunnen bij ruimer interesse eventueel de lesgever via de gemeente aanvragen. 8. Er werd even teruggeblikt op Gedichtendag Tussen de 43 inzendingen zat er eentje van de clubafvaardiging van De Postiljon. Ida las haar gedicht "Muzikale mijmeringen" op verzoek voor.

12 9. WAK 2013 gaat door in de gemeentelijke basisschool op 27+28/4. Er kwam veel positief respons op het feit, dat alles nu in één locatie doorgaat i.p.v. verspreid zoals de vorige jaren. 27/4: tentoonstelling + 1 toneelopvoering + receptie 28/4: tentoonstelling + 1 toneelopvoering Geïnteresseerden dienen zich te melden vóór 1 april. De vraag zou in de club voorgelegd worden. 10. De huldiging van de sport- en cultuurlaureaten gaat dit jaar door in de sporthal op 22 mei en omvat de individuele en clubhuldigingen in één keer. Nieuw is ook dat de vrijwilliger van het jaar, een "life time achievement" en het eren van individuen met een beperking, die iets uitzonderlijks presteerden apart in de kijker komen. De kringen worden opgeroepen hun kandidaten voor te stellen. 8, 9 en 10 maart 2013 Internationale competitieve Achterhoek 2013 te Varsseveld (NL) Deze vierjaarlijkse tentoonstelling is één van de grotere van Nederland. De organisatie registreerde meer dan 70 deelnemende inzendingen met 2 tot 6 kaders in de Van Pallandthalt te Varsseveld, waaronder naast Nederlandse inzenders ook 7 Duitse en 3 Belgische. Luc Selis nam er deel als lid van de Nederlandse Academie voor filatelie, maar dat neemt niet weg, dat ook wij uiteraard benieuwd waren naar het door hem behaalde resultaat.

13 Op 11 maart kregen wij volgend informatief mailtje van hem in de "PCbus": Uit de toespraak van de juryvoorzitter. De organiserende vereniging moet gefeliciteerd worden met de zeer geslaagde organisatie. De competitie zelf was van een zeer hoog niveau. Meerdere buitenlandse deelnemers verheugden ons met hun deelname. En nu blijkt een van die buitenlanders zowaar de hoogste score gehaald te hebben over het geheel van de tentoonstelling. Nog beter, hij behaalde maar liefst 2 keer de allerhoogste score. Tweemaal Goud met 90% van de punten, voor zijn 2 verzamelingen in de categorie Postwaardestukken. Verzamelingen 1. Gebruik van Belgische postwaardestukken type Houyoux. 2. België: gebruik van Publibel briefkaarten Voor deze uitzonderlijke prestatie heeft de jury besloten hem de Zilveren Medaille van de Nederlandse Bond uit te reiken, de hoogst mogelijke onderscheiding in deze rang van tentoonstelling (rang 2). Tot zover een samenvatting van de palmares toespraak... Blijkt dat je de Zilveren Medaille maar 1 keer in je leven kan krijgen... Namens het bestuur van De Postiljon en in naam van de leden wensen wij Luc van harte te feliciteren met dit werkelijke uitzonderlijke resultaat. Zondag 10 maart 2013 Travestieshow in de Movri te Boortmeerbeek De inschrijvingen voor deze shownamiddag verliepen vlot en volgens het alom gekende systeem van kortingen via de clubaanwezigheden in een wél gedefinieerde periode. Onze groep van 26 vormde in de zaal een opgemerkte groep. Samen genoten wij de twee showdelen en tussen de pauze bovendien van een lekker stuk taart, aangeboden door de zaaluitbater.

14 Het werd een programma met pracht en praal, afgewisseld met leuke komische acts, waarbij de hele zaal letterlijk uit de voegen barstte. Enkele smaakmakers: Er werden nog meer foto's gemaakt en die mag u op de clubwebsite verwachten. Daar worden ook geregeld nog teksten inzake de clubgeschiedenis en heel wat foto's, deels nog uit de oude doos, toegevoegd Neem gerust geregeld eens de tijd om een kijkje te nemen op de website Het loont zeker de moeite!

15 16 maart Bijwonen Alg. statutaire vergadering KLBP Brabant De verschillende Brabantse kringen werden verwacht t.g.v. het station te Leuven teneinde de verschillende punten op de agenda samen te bekijken en bespreken. Buitengewoon jammer was wél dat het bestuur geen rekening had gehouden met het 50 jarige bestaan van de club van Laken en zo menige club verhinderd was om daar aanwezig te zijn. Wij hebben ons ongenoegen ter zake geuit omdat het volgens ons best mogelijk was om de vergadering vd KLBP op een andere dag te plannen. Het mag beslist zijn dat er wel altijd iets is, waar men rekening moet mee houden, maar gezien de uitermate goede attitude van de mensen van de organisatie te Laken binnen de KLBP & KeTheFil en hun loyaliteit t.o.v. vele kringen, verdienden zij het écht niet om zo in de kou gezet te worden - uitgerekend op de dag van hun jubileum. En werd er nog gesuggereerd, dat men toch nog in de namiddag kon gaan, dan was dit slechts ten dele waar (dat hoorden wij van verschillende aanwezigen). De vergadering startte met de overname van een artikel uit Balasse uit de oude doos met als stelling dat men de "kip met gouden eieren niet mag slachten". Ter vergelijking werd een vergelijk gemaakt tussen het aantal abonnementen bij de post vroeger en bij Bpost nu. Het feit, dat men in de postkantoren nergens nog de nieuwste postzegels kan kopen, zat bij velen diep. De voorzitter pikte in zijn inleiding ook kort in op het eerdere verzoek van het KLBP bestuur om de nationale competitieve mogelijks i.s.m. de militaire staf te kunnen organiseren in Bleek dat "filatelie" daar dé grote onbekende was en dat spijts alle bewandelde pistes, er geen toekomst in dit idee zat. Na de goedkeuring van de rapporteringen tijdens vorige bijeenkomsten, het overlopen van de financiële toestand, het beluisteren van de verslagen van de verificateurs en hun herbenoeming voor volgend jaar, werd gesteld dat het lidgeld ongewijzigd blijft op 2 per aangesloten lid in de kring (zonder minimum aan aantal leden). Om de vermijden, dat er kringen niet tijdig zouden betalen, wordt kort voor de limietdatum van eind april, een listing opgemaakt en een rappel verstuurd aan de "vergeetachtigen". Sneller reageren wordt de boodschap. Wat onze club betreft, mag u allen op beide oren slapen, wij hebben onze bijdrages al doorgestort. Blijkbaar ontvangen sommige regio's nog extra clubbladen op naam van de club zelf, buiten de ledenlijst om. Dit zijn volgens iedereen onnodige kosten en de lat moet overal gelijk komen. De vraag wordt doorgegeven aan nationaal voorzitter, Eddy Van Vaeck. Op onze vraag wanneer wij een nieuwe CD met een geactualiseerde adressenlijst mogen verwachten, werd als indicatie ± mei 2013 gegeven.

16 De stemmingsronde inzake de toekenning vd provinciale verdienste liep tussen R. Callens (4), J.M Musch (6), P.Wynants (2) en T. Dewit (14). Tony De Wit bedankte zich heel hartelijk voor het vertrouwen. Hem werd gevraagd om graag ook een artikelbijdrage te leveren voor Belgaphil. Er werd opnieuw opgeroepen om meer gebruik te maken van de internetsite "Brabantphil" voor het bekendmaken van beurzen, tentoonstellingen e.d. De vraag kwam om misschien liever te opteren voor één algemeen internetadres (bvb de nationale site) met daarin een duidelijke omkadering per provincie, waar alle filatelisten terecht kunnen. Deze site moet gemakkelijk toegankelijk zijn en up to date zijn. Vraag aan nationaal voorzitter E. Van Vaeck. Alleszins niet zoals de site van Pro Post met paswoorden, moeilijk aan te vullen/uit de kuisen gegevens en misleidende info (Aantal aangemelden aantal leden!) In de flashback m.b.t. Unionphil werd accent gelegd op de prima scores en het feit dat 12 verzamelingen kunnen deelnemen aan de nationale. Er was slechts een gematigd interesse, maar wél met overwegend tevreden deelnemers. Het kostenplaatje was hoog en de subsidieregeling was nog niet rond, maar wordt binnen het bestuur afgehandeld. Er werd een foto getoond, waarbij een deelnemer (wie?) de kaders met een hamer te lijf ging om ze te openen omdat hij niet wou wachten op de sleutels. Deze wordt bezorgd aan het nationale bestuur. Als iemand hem herkent, werd geopperd dat er op zijn minst een blaam dient gestuurd worden. Met 3 sleutels was het nu eenmaal voor iedereen wachten. Hoofdpunt was Brabantphil 2014, waar de optie om samen te werken met het leger afgevoerd was om diverse geciteerde redenen. Omdat in Leuven noch Brabanthal noch andere zalen vrij waren, werd een optie genomen om de stadsfeestzaal te Aarschot te nemen begin oktober '14. Men rekent op de voorverkoop rond de oorlog 14-18, waarbij naast het wedstrijddeel (doel = 400 kaders) ook een ruim veld vrij is voor bvb postkaarten 14-18, werk van bvb de studiekring (die een boek publiceren rond de censuur in die tijd) enz. Het blijft wél eerst afwachten want de exacte datum inzake de beslissing van de voorverkopen is op 19/3. De vraag om met de club naar scholen te gaan en er kinderen vanaf 13 j. te vragen om in "open klasse" hun visie op WO I te laten zien (nadat de club eerst uitlegt hoe men zoiets opbouwt en eventueel ook deels materiaal ter beschikking stelt) en daaraan een prijs koppelt én uitnodiging bij Brabantphil werd genoteerd, maar veel enthousiasme hebben wij niet gehoord. De clubs krijgen hieromtrent nog een mailing. Er werd meegegeven dat de nieuwe locatie voor de KLBP wellicht te Zaventem komt (en dan verhuist de KLBP bibliotheek naar daar) en dat de volgende alg. statutaire vergadering Brabant op 19/10 te Braine L'Alleud zal doorgaan.

17 Vrijdag 22 maart - Filmavond in het clublokaal Naar analogie van de editie in 2012 werd er opnieuw een programma samengesteld om er een gezellige avond van te maken. De respons binnen de club zelf, was heel behoorlijk - en een fijn dank u wel aan zij die kwamen - maar kon eerlijk gezegd best nog ietsje beter geweest zijn. Ook de filmclub was prima vertegenwoordigd. Alle promotie ten spijt via cultuurraad, lichtkrant, lokale pers én heel wat mondelinge reclame, viel de externe opkomst uitermate mager uit met maar enkele geïnteresseerden. Of hoe nog heel veel kringen leven onder het mom "Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven", terwijl het écht helemaal anders zou kunnen. Zij die de avond wél bijwoonden, beleefden er heel zeker een aangename verrassing met - naast de filmbeelden van de eigen clubactiviteiten - enkele mooie films van de locale filmclub met "WAK 2013, Planckendael achter de schermen", de "dorpelingenkoers" en "De vier jaargetijden", een prent rond de bossen in eigen dorp in de 4 seizoenen. Aan de reacties te horen in de zaal - vaak gelach en/of ooh..tonen - werden alle films in de drie opgedeelde stukken heel goed onthaald. En wie kreeg er bij het zien van de beelden van clubfeest en/of clubreis niet meteen zin om er bij de volgende editie weer bij zijn.

18 13 april - Ons jaarlijks clubfeest in ons clublokaal Wij volgden het stramien van vorig jaar, dwz dat ons feest in de namiddag doorging en na een trage start qua inschrijvingen, mochten wij in totaal toch 63 gegadigden registreren. Dat is best een hele mooie groep en het bestuur is ervan overtuigd, dat eens te meer de afwezigen ongelijk hadden. Een kort verslag a.h.v. enkele foto's. Die zeggen toch meer dan zoveel woorden. De receptie met gesmaakte Cava en een ruime keuze aan hapjes Het lekkere feestmenu

19 Lachende gezichten - Zeker bij de dessertsurprise à la Suzy Een ijsje met vers gedraaid hoeveijs en Belgische aardbeien Showtime met "Jan" en "François" - Eddy Wally zou zeggen: "Geweldig! Ambiance én heel veel dansen!

20 CLUBREIS HELCHTEREN - GENK Op zondag 25 augustus 2013 vertrekt om 7.30 u de bus aan de parking bij de Sporthal te Boortmeerbeek voor de volgende clubuitstap van De Postiljon. Bij onze eerste halte te Helchteren staat de ontbijttafel voor u klaar in 't Flensje, met 2 belegde broodjes (1 hesp/1 kaas) + 1 koffie / thee. Wat verder, ook te Helchteren, wordt u ondergedompeld in de wereld v. kunstenaar Staf Timmers - "zijn verloren paradijs". Wij ontdekken er een hele mooie idyllische tuin met alles wat de natuur te bieden heeft en genieten van de vele kunstwerken, die de tuin sieren. Verder schetst hij ons in zijn atelier hoe een idee uitgroeit tot een monumentaal kunstwerk in brons. Rond het middaguur brengt de bus onze enkele kilometers verder naar restaurant "Den Hof" voor het middageten Broccolisoep Kalkoen met champignonsaus, verse groenten en kroketjes Dessert: Bavarois Incl.1 consumptie (water, cola, bier) Na het middageten vertrekken wij richting Cosmodrome Genk, waar u drie werelden binnen het Europlanetarium "Kattevennen" ontdekt. Wij starten met een bezoekje aan de "tentoonstelling", een opwarmer voor de hoofdbrok van de namiddag, het bijwonen van de Cosmodromeshow, waarbij een astroranger ons begeleidt in de wereld van de hemellichamen en als laatste nemen wij samen een kijkje in de wereld van de locale sterrenwacht. Daarna keren wij terug naar de cafetaria van de sporthal te Boortmeerbeek, waar de koffietafel gedekt staat en waar u een optreden wacht van zangeres "Sally" tussen u en u. Ambiance verzekerd! De All in prijs van 55 omvat bus, drinkgeld chauffeur, ontbijt inclusief koffie, Atelier/tuin Staf Timmers, diner incl. drank, inkomgelden Cosmodrome incl. astroranger, avondsnack incl. koffie, gastoptreden "Sally" + 1 consumptie. De ledenkorting is 3 euro/aanwezigheid tijdens de periode 2de clubdag januari t/m 2de clubdag juni 2013 (max 10 x)

Tweemaandelijks clubtijdschrift

Tweemaandelijks clubtijdschrift AFGIFTEKANTOOR BOORTMEERBEEK Jaargang nr 1 / 2012 P008227 DE POSTHOORN Tweemaandelijks clubtijdschrift Geadresseerde: Verantwoordelijke uitgever Ida Van Rillaer, Kwijtveldstraat 26, 3190 Boortmeerbeek

Nadere informatie

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden (naar het Basiswoordenboek Nederlands van P. de Kleijn en E. Nieuwborg & www.dikverhaar.nl) A aan aanbieden aandacht aandeel (het) aandoen aangezien aankijken

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

INFO-SINAAI 2011 jaargang 40 nr 2 REDACTIERAAD DORPSRAAD WERKT AAN NIEUW MEMORANDUM

INFO-SINAAI 2011 jaargang 40 nr 2 REDACTIERAAD DORPSRAAD WERKT AAN NIEUW MEMORANDUM INFO-SINAAI 2011 jaargang 40 nr 2 REDACTIERAAD E.Aerssens, F.Baeyens, M.Beirnaert, A.Bogaert, E.Creve, R.De Clercq, R.De Mulder, J.Meganck, E.Meul, E.Ringoot, G.Tallir,, A.Verschelden, S.Verschelden. Alleen

Nadere informatie

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord

UITNODIGING. Inhoudsopgave: Redactiewoord 1 Redactiewoord De kop van het nieuwe competitiejaar is er af en hoewel de eerste twee wedstrijden verloren werden heeft de peptalk van onze nieuwe trainer, Bert Jan Heins, kennelijk zijn werk gedaan.

Nadere informatie

Pagina. o Inhoudstafel. 1.1. o Woord van de Voorzitter. 2.2. o Verslag buitengewone AV 8 december 2011. 1.5

Pagina. o Inhoudstafel. 1.1. o Woord van de Voorzitter. 2.2. o Verslag buitengewone AV 8 december 2011. 1.5 2012 01 ECHO 2012-01. Pagina o Inhoudstafel. 1.1 o Woord van de Voorzitter. 2.2 o Clubkalender. 1.4 o Verslag buitengewone AV 8 december 2011. 1.5 o Verslag buitengewone AV 22 december 2011. 1.6 o Verslag

Nadere informatie

Jaargang 22 nr. 1 maart 2011. In dit nummer o.m.

Jaargang 22 nr. 1 maart 2011. In dit nummer o.m. Het boek wordt op 19 maart 2011 gepresenteerd op de landelijke dag van de Stichting Plotsdoven, die gehouden wordt in Madurodam, Den Haag. Het eerste exemplaar zal aan de schrijfsters worden aangeboden.

Nadere informatie

Sint-Nicolaas weer in Brouwhuis

Sint-Nicolaas weer in Brouwhuis Jaargang 26 november 2010 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl Sint-Nicolaas weer in Brouwhuis IN DIT NUMMER Meld stankoverlast, meer hierover

Nadere informatie

19 e jaargang 4 e editie 2006 DE TRIANGEL

19 e jaargang 4 e editie 2006 DE TRIANGEL 19 e jaargang 4 e editie 2006 DE TRIANGEL 2 Colofon: Redactie: Distributie: Marjan Coopmans 0492 342428 Lia Kapteijn 0492 342509 Helmy van Dijk 0492 340948 Elly Joosten 0492 342555 Hilde van Dijk 0492

Nadere informatie

Jaargang 32 Nummer 2 Juni 2012

Jaargang 32 Nummer 2 Juni 2012 Jaargang 32 Nummer 2 Juni 2012 Nunspeet - Hulshorst - Vierhouten - Elspeet Een uitgave van: www.gemeentebelang-nunspeet.nl Colofon Het Klaverblad is een uitgave van vereniging Gemeentebelang bankrekeningnummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau. De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR

Nieuwsbrief Gastouderbureau. De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR Nieuwsbrief Gastouderbureau De Kinderbrug OOK IN 2015 STAAN WE WEER VOOR U KLAAR December 2014 Medewerkers van De Kinderbrug Margriet Mathilde Gerda Mieneke José Gastouderbureau De Kinderbrug Beijerinckstraat

Nadere informatie

Een kind hoort kind te zijn. Punt.

Een kind hoort kind te zijn. Punt. N i e u w s b r i e f 32 Augustus 2008 Doe recht aan weerlozen en wezen, kom op voor verdrukten en zwakken. Psalm 82 vers 3 I N H O U D Van het bestuur contactmiddagen Louis Pool medewerkersuitje Reacties

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING STIEPELWANDELTOCHTEN BUURSE. Gängelproat 2014, nr. 2

ALGEMENE VERGADERING STIEPELWANDELTOCHTEN BUURSE. Gängelproat 2014, nr. 2 ALGEMENE VERGADERING STIEPELWANDELTOCHTEN BUURSE Gängelproat 2014, nr. 2 Colofon Bestuur Hennie Horst (voorzitter), Dirk Haan (vice voorzitter), Gert Nieterau (secretaris), Hennie Klootwijk (penningmeester),

Nadere informatie

Maandblad van het Informatie- en Adviescentrum voor iedereen die vragen heeft over de vuurwerkramp.

Maandblad van het Informatie- en Adviescentrum voor iedereen die vragen heeft over de vuurwerkramp. Nieuwskrant 13 Mei Uitgave 8, februari 2002 Informatief magazine betreffende de gevolgen van de vuurwerkramp Uitgave 1, april 2001 Maandblad van het Informatie- en Adviescentrum voor iedereen die vragen

Nadere informatie

Belgische Rett Syndroom Vereniging VZW. Nummer 29 Jaargang 16 2007. Semestrieel informatieblad. R ett Gazet

Belgische Rett Syndroom Vereniging VZW. Nummer 29 Jaargang 16 2007. Semestrieel informatieblad. R ett Gazet Semestrieel informatieblad Belgische Rett Syndroom Vereniging VZW Nummer 29 Jaargang 16 2007 R ett Gazet 14 06 13 02 C olofon Verantwoordelijke uitgever Belgische Rett Syndroom Vereniging v.z.w. Maatschappelijke

Nadere informatie

76 ste Jaargang. nr. 584 april 2010

76 ste Jaargang. nr. 584 april 2010 76 ste Jaargang nr. 584 april 2010 In dit nummer o.a. Passiespelen in Tegelen 12 De pianist: film & bespreking 15 Jongerenuitwisseling 16/17 Jaarverslag 2009 22/23/24 Ledenvergadering 25/26 1 2 Zolang

Nadere informatie

Brouwhuisse kerk met emotioneel beladen laatste viering gesloten

Brouwhuisse kerk met emotioneel beladen laatste viering gesloten Jaargang 27 juli/augustus 2011 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl 25 IN DIT NUMMER: Wijkvereniging de Zonnesteen met de bestuursmededeling

Nadere informatie

KORTING HAAL ER MEER UIT MET PERRY OP HET GEHELE ASSORTIMENT BIJ PERRY HILVERSUM! Hulsman & Roestenburg. www.perrysport.nl

KORTING HAAL ER MEER UIT MET PERRY OP HET GEHELE ASSORTIMENT BIJ PERRY HILVERSUM! Hulsman & Roestenburg. www.perrysport.nl Hulsman & Roestenburg ADMINISTRATIES EN ADVIEZEN Bredestraat 8-3632 AZ Loenen a/d Vecht T 0294 233 907 F 0294 232 583 E info@hulsman.nl W www.hulsman-roestenburg.nl VOOR UW COMPLETE ADMINISTRATIE & LOONADMINISTRATIE

Nadere informatie

PHA congres in Barcelona Ineens ben je zelf patiënt Succesvolle verwendag 30+ PH postzegels

PHA congres in Barcelona Ineens ben je zelf patiënt Succesvolle verwendag 30+ PH postzegels 10e jaargang / nummer 4 / december 2012 Papillon PHA congres in Barcelona Ineens ben je zelf patiënt Succesvolle verwendag 30+ Dit is een uitgave van Stichting PHA Nederland PH postzegels 010015-Papillon

Nadere informatie

WIJKKRANT NIEUWE PARK

WIJKKRANT NIEUWE PARK December 2012 WIJKKRANT NIEUWE PARK Het wijkteam en de redactie van de wijkkrant wensen alle bewoners van Nieuwe Park en alle andere lezers van ons blad een prettige kerst en een goed en gezond 2013 toe

Nadere informatie

In deze Plotsdoof schenken we wat extra aandacht aan ontspanning, letterlijk en figuurlijk. Waar knap je van op? Hoe doe je nieuwe energie op?

In deze Plotsdoof schenken we wat extra aandacht aan ontspanning, letterlijk en figuurlijk. Waar knap je van op? Hoe doe je nieuwe energie op? Energie Jaargang 24 nr. 3 september 2013 In dit nummer o.m. In deze Plotsdoof schenken we wat extra aandacht aan ontspanning, letterlijk en figuurlijk. Waar knap je van op? Hoe doe je nieuwe energie op?

Nadere informatie

INHOUD ONZE BELANGEN BEHANGEN COLOFON

INHOUD ONZE BELANGEN BEHANGEN COLOFON nr. 2 april ONZE BELANGEN BEHANGEN Ik weet niet hoe het bij jou thuis is, maar eens de lente zijn eerste zonnestralen laat schijnen, komt er in mijn huis een sfeertje van t zou goed zijn mocht deze kamer

Nadere informatie

UIT DE PASTORIE eucharistie- viering in de regio presentie

UIT DE PASTORIE eucharistie- viering in de regio presentie UIT DE PASTORIE In Hofnieuws verschijnt voortaan een nieuwe rubriek: eucharistieviering in de regio. Het is ter wille van de bisschop, die het belangrijk vindt, dat u weet waar een eucharistieviering is.

Nadere informatie

Birdie. Bob Dickhout schittert door afwezigheid. NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant. Sander Visser t Hooft geridderd

Birdie. Bob Dickhout schittert door afwezigheid. NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant. Sander Visser t Hooft geridderd Birdie. Magazine van de Amsterdamse Golf Club / Strak en Trefzeker Bob Dickhout schittert door afwezigheid Sander Visser t Hooft geridderd NIEUW! Perpetuele lening voor elke participant 28e jaargang /

Nadere informatie

Editie Juni 2013. Nieuwsblad voor Dierdonk

Editie Juni 2013. Nieuwsblad voor Dierdonk Editie Juni 2013 Nieuwsblad voor Dierdonk HET BINNENHUIS HELMOND Voorjaar in huis! KOM KIJKEN NAAR DE NIEUWE COLLECTIE Leolux fauteuil Elixir Meervoudig verstelbaar, vanaf 2.495,- Topform bank Mistral

Nadere informatie

Haagse Beemden Nieuws

Haagse Beemden Nieuws Haagse Beemden Nieuws 23e jaargang - 19 januari 2006 - nr. 1 Kerstboomverbranding Foto Lars Scheve Aardrijktunnel heeft nieuwe uitstraling De workshops hebben resultaten geboekt. Op 10 december lieten

Nadere informatie

september 2006 Vondst van het jaar Het bestaat echt... vondsten doen zonder detector Vondstberichten Wat ik zegge wou...

september 2006 Vondst van het jaar Het bestaat echt... vondsten doen zonder detector Vondstberichten Wat ik zegge wou... V E R E n i g i n g S B L A D V A n D E D E T E c T O R A M A T E U R Detector september 2006 magazine Vondst van het jaar Het bestaat echt... vondsten doen zonder detector Vondstberichten Wat ik zegge

Nadere informatie

VAN ONZE VOORZITTER VOORWOORD VACATUREBANK

VAN ONZE VOORZITTER VOORWOORD VACATUREBANK VAN ONZE VOORZITTER VOORWOORD VACATUREBANK VACANT Deelnemers werk- of activiteitengroepen: Als je ideeën hebt rond een werk- of activiteitengroep kan je je opgeven actief

Nadere informatie

Deze editie: w w w. b e d f o r d b e l a n g e n c l u b. n l

Deze editie: w w w. b e d f o r d b e l a n g e n c l u b. n l Deze editie: - onder motorkap en bodemplaat - verslag jubileumtreffen - uitnodiging najaarstreffen - de Bedford van,... nummer 2, 2014 w w w. b e d f o r d b e l a n g e n c l u b. n l Colofon Bedford

Nadere informatie