Clubblad nr. 3 / 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clubblad nr. 3 / 2013"

Transcriptie

1 Clubblad nr. 3 / 2013 De Postiljon Boortmeerbeek Aangesloten bij K.L.B.P. nr. 228 KeTheFil & Themaphila Ruildienst van de KVBP Programma: MEI - JUNI Jaargang: 43 Redactie clubblad: Ida Van Rillaer Kwijtveldstraat Boortmeerbeek Ida.vanrillaer@telenet.be Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Uitzonderlijk geen clubdag!! Clubbijeenkomst v.a. ± 9.15 tot 12.00u Clubbijeenkomst & ruildag onder leden v.a. ± 9.15 tot 12.00u CLUBNIEUWS en FILATELISTISCHE INFO Inleiding Ledennieuws Ledenactiviteiten Goed om weten Filatelistische weetjes B Post informeert Wie zoekt, die vindt Waarheen

2 Beste leden, Postzegelkring DE POSTILJON Cafetaria Sporthal Boortmeerbeek 1 ste & 3 de zondag van de maand ± ± u Raadpleeg ook Dat u ons clubblad door en door leest, werd weer eens bewezen. In het voorwoord in ons vorige clubblad zat er namelijk een misser van formaat. Met de kennis dat onze bingoavond altijd in november doorgaat en er in het boekje december stond, maakte u ons hierop attent en inderdaad de opgegeven datum was fout. Mocht u 23/12 in uw agenda genoteerd hebben, gelieve dit dan aub terug te schrappen en te vervangen door een markering op de juiste datum. Zaterdag 23 november Met onze excuses voor de fout. Verder herhalen wij bij deze dat de tweede clubdag van mei (d.i ) wegvalt. Wie ons in mei wat te melden heeft, dat zeker nog het clubblad dient te halen, dient ons dit uiterlijk op 15 mei te bezorgen. Hou er aub rekening mee. In juni herhalen we het initiatief van vorig jaar, waarbij iedereen dubbel materiaal meebrengt naar de club. Wanneer dan iedereen bij iedereen een kijkje gaat nemen en de eigen verzameling weer kan verrijken, dan moet dat beslist weer een succesvolle ruildag worden. En tegelijk wordt er weer voldaan aan de wens van menig lid. De periode mei en juni is er eentje waarbij de mama's en de papa's en uiteraard ook de groot- en overgrootmoeders en -vaders eventjes in de bloemetjes gezet worden. Het is ook een tijd waar menig jong koppeltje mekaar het ja-woord geeft, na de barre wintermaanden. Wij vonden voor u een tekst die even dieper inging op het volksgebruik, waarbij bruid en bruidegom mekaar een kus geven na de huwelijksvoltrekking en willen u dit ook meegeven als fijne lectuur. De kus, die bruid en bruidegom elkaar geven aan het eind van de trouwceremonie stamt uit de vroegste tijden, toen het paar onder de ogen van het halve dorp voor de eerste keer met elkaar naar bed ging.

3 Om er zeker van de zijn, dat het huwelijk "geconsumeerd" werd door geslachtsgemeenschap, moesten nl. verscheidene mensen daar getuige van zijn. Anders gold het huwelijk in de religieuze rituelen van die tijd niet als definitief voltrokken. De kus in de kerk is alles wat daar nog van over gebleven is. Niettemin - en al gelooft u het niet - is het uitwisselen van ringen en de kus volgens ons modern huwelijksrecht nog altijd niet voldoende. Als een paar, dat de kerk verlaat na het huwelijk en op dat punt uiteen gaat - zonder ooit het bed te hebben gedeeld - dan blijft het huwelijk technisch én religieus ongeldig? Er was eens een grijsaard uit Tring Die versierde zijn neus met een ring Iedere avond in mei Keek hij richting maan en was blij Die knotsgekke grijsaard uit Tring Geniet bij het doorbladeren van uw clubblad verder van voorbije activiteiten en werp alvast een blik op de toekomst. Weet dat wij vanaf de laatste clubdag van juni van start gaan met de inschrijvingen van onze clubreis, die ons richting Limburg zal brengen. Initieel wilden wij mee intekenen bij een externe uitstap - mogelijks zelfs op een weekdag - maar omdat wij ofwel niet lang genoeg op voorhand geïnformeerd kunnen worden over mogelijke opties en/of de prijzen zo hoog uitvallen én minder bieden, hebben wij de organisatie toch opnieuw in eigen handen genomen en hopen dat er weer heel veel leden én sympathisanten de keuze van onze bestemming tof vinden en meegaan. Uw clubsecretaresse

4 LEDENNIEUWS Zoals u al weet, is er een plaats vrij binnen ons bestuur en wij willen hiermee dan ook een oproep lanceren tot aanmelding als bestuurslid in onze kring. Wij stootten bij de samenstelling van de archiefinformatie voor de website op tijdschrift 1 uit 1986 ter zake. Lees het even door - maar laat u zeker niet afschrikken - en meldt u bij het bestuur. Wist u dat in vrijwel geen enkele vereniging het gemakkelijk is om mensen te vinden die een bestuursfunctie willen aanvaarden. Het valt ook niet altijd mee om bestuurslid te zijn, want... als ze vriendelijk en aardig zijn, noemen we ze zakken als ze keihard en zakelijk zijn, heten ze dictators als ze ernstig zijn, zijn het zuurpruimen als ze hard werken, zijn het uitslovers als ze jong zijn, hebben ze te weinig ervaring en weten ze niets als ze oud zijn, zijn het betweters als ze niet praten, zijn ze verwaand als ze met iedereen opschieten, zijn het allemansvrienden als ze zich een groepje bezighouden, doen ze aan vriendjespolitiek als ze van iedereen belangstelling eisen, zijn het doordrijvers als ze dat niet doen, zijn het ondergeschikte bestuursleden als ze hun ogen de kosten geven, lopen ze te spioneren als ze wat door de vingers zien, zijn ze stekeblind Kortom: Een bestuurslid moet zo wijs zijn als Salomon, zo geduldig als Job, zo sluw als een vos, zo moedig als een leeuw, zo dikhuidig als een olifant, zo buigzaam als een riet en zo gevoelig als een kruidje-roer-mij-niet. Bovendien moet hij/zij kunnen praten als een diplomaat, zwijgen als een graf en werken als een paard. Dat er desondanks nog steeds mensen gevonden worden die een bestuursfunctie aanvaarden, is iets waar wij onze pet voor af dienen te nemen. Wordt U het?

5 De afgelopen maanden kwamen diverse familiale berichten binnen: Arlette Redant wachtte na haar eerdere operatieve ingreep nog menige onverwachte nabehandeling en wij duimden voor haar - samen met Coiske - dat ze spoedig al die miserie mag vergeten. Jeanne Poulin (echgenote Georges Dib) onderging begin maart een operatie aan de knie en automatisch heel wat weken revalidatie mee. Wij vernamen ondertussen, dat het herstel vlot verloopt en wensen haar het allerbeste. Willy Van Droogenbroeck onderging in maart een kleine ingreep aan het oog. Was het in het begin even aanpassen, ondertussen vlot het al heel wat beter, hé Willy! Houden zo. Joseph Demarrez zal binnenkort weer volmondig kunnen lachen, als eenmaal alles bij de tandarts rond zal zijn, maar ondertussen is het soms toch even "doorbijten". Maar ook hier wordt "Eind goed, al goed" Vera Wellens had enige tijd terug een "ongelukske" en moet sindsdien ook af en toe naar mijnheer de dokter. Wij duimen, Vera, dat ook alle last ter zake spoedig voorbij mag zijn. Guido Van de Velde zit ook al tijdje in een sukkelstraatje. Wat waren wij blij dat hij al enkele keren terug op post was in de club onder het motto "moeilijk gaat ook". Ook jou wensen wij, Guido, dat het stilaan alsmaar beter gaat. Marie-Helena Janssens liet ons in de club weten, dat ze afwachtte wat de nabije toekomst zou brengen en/of een operatieve ingreep haar van haar pijn en last zou verlossen. Wij duimen voor haar dat alles naar wens verloopt. Achter elke traan van verdriet zit een glimlach van herinneringen Verder vernamen wij het overlijden van ons gewezen lid Maria Van Craen (weduwe François De Marrée) op 7 maart Maria werd 84 jaar. Enkele leden met wie haar man en zij destijds het meeste contact hadden, kregen via haar familie een overlijdensbericht toegestuurd en zo woonden enkele clubleden de uitvaart in de Sint Michiel kerk in Keerbergen bij. Zij boden er in uw aller naam aan de betreurde familie onze innige deelneming aan.

6 Genoeg kommer en kwel - er was best ook heel goed nieuws te melden: Zo heetten wij als nieuwe leden welkom in onze club Fam. Panis - Cauwenberghs uit Schiplaken Beleef veel fijne uren tijdens onze clubbijeenkomsten en -manifestaties! Lentekriebels hangen toch ergens in de lucht, dat mocht weer blijken uit de heuglijke berichten m.b.t. geboortes. Etienne Heylen mag zich voor de 6de keer grootvader noemen. Fier dat hij is op zijn nieuwe kleindochter LEONIE, die op 21 maart het levenslicht zag. Dat zij binnen de schoot van haar familie uit mag groeien tot een lieve meid, die het ook opneemt voor haar zusje Fien. Georges Feyaerts mag zich voor de 7de keer overgrootvader noemen. Mag zeven dan toch wel het geluksgetal zijn! Wij duimen dan ook dat dit geluk te beurt mag vallen aan JACK, die op 28 maart 2013 geboren werd. Dat hij op mag groeien tot een gezonde flinke snaak, met het hart op de juiste plaats en tot oogappel van ieder die hem ontmoet. Constant De Prins liet ons ontvallen, dat ook hij op 1 maart 2013 voor de 2de keer overgrootvader werd. LENN was met 51 cm en 3590 kg best een flinke brok bij de geboorte en meteen de nieuwste schat van heel te familie. Wij wensen dat Glenn opgroeit tot een jongen met een "constante" glimlach om de mond en een gouden hart voor iedereen. Het bestuur wenst de drie families te feliciteren met de geboorte van hun lieve spruiten en ze het zonnetje in huis mogen zijn en blijven. Tom Hanse - ons jongste actieve lid - viert op 5 mei zijn plechtige communie & Heilig Vormsel. Wij zijn ervan overtuigd, dat hij de kennis, die hij opgedaan heeft tijdens de vele catecheselessen meedraagt in de viering en thuis, na de misviering, beslist een fijn familiefeest tegemoet gaan. Veel plezier alvast gewenst vanwege de club. Totaal iets anders, maar niet minder interessant, was een vraag vanwege het steunpunt vrijwilligerswerk Vlaams-Brabant aan onze kring. Zij vroegen ons om een "wervende" of "waarderende" slogan te bezorgen m.b.t. vrijwilligerswerk en de vrijwilligers binnen de eigen vereniging onder het motto "Vang je vrijwilligers in een leuke slogan". Met wat geluk, kan dit zelfs nog wat opleveren voor de club, maar de beslissing ter zake valt pas eind Afwachten maar!

7 Wij staken enkele koppen bijeen om een toffe "alleszeggende" slogan te vinden en vonden ook enkele leden bereid om er een aantal op papier te zetten. Hieruit kozen wij er eentje, dat ons inziens het gevraagde idee uitmuntend uitdrukt en bedanken vooral Joseph Demarrez en José Gullentops voor hun fraaie vondsten. Uiteindelijk werd geopteerd om de slogan "VRIJWILLIGERS DOEN HET MET OVERTUIGING" aan het meldpunt bij de provincie door te sturen. Wij denken dat iedereen dit beslist een geslaagde en gevatte slogan vindt. Er wordt momenteel ook heel hard gewerkt om de historiek van de club te herschrijven en aan te vullen met een maximum aan relevante informatie en documentatie. Wie goed heeft opgepast, heeft wellicht gezien, dat alle medailles en bekers uit de trofeeënkast werden gehaald en stuk voor stuk ingescand of gefotografeerd - precies om dit alles toe te voegen aan de historiek. Wij zijn ervan overtuigd, dat velen onder u nog in het bezit van foto's, genomen tijdens bvb tentoonstellingen, feesten, reizen e.a. en dat interesseert ons. Mocht u nog één of meerdere palmaressen, diploma's, medailles of erepenningen e.d. bewaard hebben, behaald tijdens al dan niet competitieve tentoonstellingen, dan zouden wij deze ook graag inzien. Breng alles wat u vindt mee naar de club! Na het inlezen krijgt u uiteraard de volgende clubdag alles netjes terug. Doel is het om uiteindelijk de hele historiek op jaarbasis, herwerkt en aangevuld te hebben. Dit gebeurt natuurlijk in fases. Benut uw vrije tijd ook om af en toe eens een kijkje te gaan nemen naar de stand van zaken op de website Dat loont nu trouwens ook al de moeite, want er werden ondertussen al een pak foto's toegevoegd en heel wat informatie m.b.t. oude en recente verzamelingen geactualiseerd. Met dank aan onze webmaster, die zorgt dat alles héél netjes in de website geïntegreerd wordt. Tot slot nog iets leuks - een raadseltje Wat is 18 cm lang en maakt alle vrouwen gelukkig en is voor kleine kinderen op zich helemaal niet interessant? Zoek de oplossing elders in uw clubblad

8 LEDENACTIVITEITEN Aanwezigheidstombola s De winnaars van maart en april 17 maart 2013 Walter De Weert won 1 stuk toiletzeep Willy Van Droogenbroeck 2 Belg. postfrisse postzegels = 2 x binnenlands tarief 1 Marie-José Seghers 2 Belg. postfrisse postzegels = 2 x binnenlands tarief 1 21 april 2013 Jean Pierre Blommaers won 1 bloc note Willy Van Droogenbroeck 2 Belg. postfrisse postzegels binnenlands tarief 1 Karla Kempenaers 2 Belg. postfrisse postzegels binnenlands tarief 1 Een terugblik 3 maart - Nationale filateliebeurs in ons clublokaal Waar wij onze toch telkens weer zorgen maken over de toeloop aan bezoekers, gezien de alom heersende malaise op dat vlak bij manifestaties in de buurt, was dit ook nu weer volledig onterecht. Naast de promocampagne overal in het land bij beurzen en tentoonstellingen, gestart in september 2012, speelde de locale pers jaar ook volop mee bij de promotievoering van onze beurs (cfr onze website "in de pers"). Ons verzoek aan ROB TV om ook aandacht te besteden aan onze manifestatie, viel dit jaar - na lange tijd - terug in goede aarde en nodigde iedere geïnteresseerde uit in Oost-Brabant om ons te komen opzoeken. En met succes. Wat een toeloop al van 's morgens vroeg en met een piek tussen 9.30u en 12u en hoeveel tevreden gezichten! Verschillende bezoekende kringen van dichtbij en ver weg (uit héél België en zelfs erbuiten) vereerden ons met een bezoek en menigeen kwam het bestuur feliciteren met het aanbod aan materiaal in de standen en met de toch weer goed gevulde "clubtafel". Als wij mensen horen zeggen: " Ik heb toch weer wat moois gevonden voor mijn verzameling " of " Hier komen wij graag naartoe ", dan streelt dat toch ook een beetje ons imago.

9 Vele filatelisten weten ondertussen ook dat onze club geen inkomsten genereert uit de tap in de zaal en kwamen heel spontaan meedoen met de tombola, die weerom mooie prijzen omvatte - door de leden bezorgd in het afgelopen jaar - om zo onze clubkas een duwtje in de rug te geven. Alvast bedankt dat u geregeld aan ons denkt en ook een gemeende dank u aan hen die ons prijzen voor tombola en bingo blijven bezorgen. Ook een bijzonder woordje van dank aan ieder die hielp om de stand te bemannen, in het bijzonder denken wij hierbij aan José. Wij kijken zeer tevreden terug op de editie 2013 en maken ons sterk om ook volgend jaar opnieuw een fijne nationale filateliebeurs te organiseren. 5 maart Bijwonen Cultuurraad in het gemeentehuis Nadat de initiële datum van de inauguratiezitting van de nieuwe schepen van cultuur (na de verkiezingen in 2012) van 15 januari naar 5 maart verschoven was, stond er ook meteen heel wat op de agenda. Nieuw was ook, dat de vergadering dit keer doorging in het gemeentehuis zelf. Alleen jammer, dat de microfoons niet functioneel waren. Onze club is steeds benieuwd om te vernemen wat er zoals reilt en zeilt rondom ons en had dan ook weer een luisterend oor voor u ter plekke bij hoofde van uw clubsecretaresse, die zich tijdens de zitting ook opnieuw officieel als uw contactpersoon bij de cultuurraad registreerde voor de komende beleidsperiode.

10 De vergadering begon met een duiding van de inmiddels gewisselde mandaten binnen het schepencollege en de voorstelling van de nieuwe schepen van cultuur - Karin Derua. Wij noteerden uit haar toespraak, dat wij haar bij vragen en wensen inzake het cultuurbeleid elke maandag tussen 18 en 20 u in het gemeentehuis kunnen aanspreken. Omdat een nieuwe beleidsperiode start, werd aan alle clubafgevaardigden gevraagd om zich even kort voor te stellen. De formulieren, ter ondertekening bezorgd, werden door Sophie Moons (dienst Welzijn, jeugd - cultuur & toerisme) ingezameld m.b.t. de (her)samenstelling van de cultuurraad. De clubs werden verzocht zich te melden voor de vacante plaatsen van voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester binnen de cultuuradviesraad. Het viel op dat de raadszaal prima gevuld was. Iedereen was blijkbaar erg benieuwd naar die dame, die de fakkel van Steven Pype kwam overnemen en het werd - naarmate de avond vorderde - duidelijk, dat Karin haar taak terdege had voorbereid en op vele vragen meteen een antwoord kon geven en/of duiden welke de visie van het schepencollege ter zake was. Er werd kort ingepikt op het nieuwe beleids- en beheersplan, opgelegd door de Vlaamse overheid, dat in Boortmeerbeek al in voege is sinds begin Nationaal worden alle gemeenten verplicht dit in hun beleid te voorzien vanaf Belangrijk om weten was, dat alle gemeenten de broeksriem zullen moeten aanhalen, gezien het schrappen van vele budgetten door de Vlaamse overheid. Boortmeerbeek bvb moet het met minder stellen. De nieuwe schepen van financiën; Hans De Locht, heeft er - spijts dit euvel - de tanden ingezet om de begroting toch in evenwicht af te ronden. Goed om horen was dat het cultuursubsidieaanbod bij dit alles overleefde. Er wordt - volgens verstrekte informatie - wel strikter op toegezien, dat enkel kringen, die ook daadwerkelijk actief zijn, nog aanspraak zullen kunnen maken. Er zou ook gewerkt worden aan een nieuw subsidiereglement, waarbij het actuele onderscheid tussen sport- en cultuurkringen opgeheven wordt. Verder hopen wij dat er ook rekening gehouden wordt met de "raadgevingen", die wij begin van het jaar aanboden om een eerlijkere verdeling van de beschikbare centen tussen de kringen onderling te bekomen. In de volgende bijeenkomst in mei wordt het ontwerp ter stemming voorgelegd. Duimt u mee met ons, dat er eindelijk een eerlijk ontwerp op tafel komt, waarbij alle clubactiviteiten evenwaardig gewaardeerd worden en dat er niet langer met tunnelvisie gewerkt wordt. (Wordt zeker vervolgd)

11 De vraag werd ook gesteld om minimum toetredingsvoorwaarden van nieuwe kringen ook papier te zetten, om latere discussies te vermijden. Verder kwamen er nog vele punten aan bod, die voor onze club in mindere of meerdere mate een impact hebben en alleszins interessant om weten waren: 1. In het huidige cultuurhuis worden de werftoiletten verwijderd. Het sanitair binnen wordt dringend hersteld, maar de aanbestedingprocedure moet eerst afgerond zijn. Alles zou in mei terug OK moeten zijn. 2. Er werd opgeroepen om te kijken op de gemeentelijke facebook 3. Kringen worden gevraagd hun activiteiten zo spoedig mogelijk te melden ten behoeve van de cultuurkalender van de gemeente. Gevraagd werd of men aan de - nu hele korte - informatiebalken bvb ook flyer of affiche kan linken om geïnteresseerden een volledig beeld te geven. Momenteel kan dit niet, maar in de toekomst IT-visie wordt dit zeker mee in overweging genomen. 4. De initiële aanvraag ter goedkeuring van de bouw van de nieuwe polyvalente zaal werd goedgekeurd in september. Als de toegezegde subsidies van de Vlaamse overheid overeind blijven, zou de bouw binnen de huidige legislatuur tot stand moeten kunnen komen. Op de vraag hoe groot de zaal wordt, kon geen antwoord gegeven worden. De zaal moet aan minimumafmetingen voldoen, maar groter uitbouwen kan altijd. 5. Er werd kort ingepikt op de verkoop van de pastorijen (info krant) Onderhoudskosten wegen niet op tegen mogelijke nuttige inzetbaarheid voor verplichte opvang van asielaanvragers. De gemeente lost wél ter zake de verwachtingen van de Vlaamse gemeenschap op een andere manier in. Gedocumenteerd met vb. 6. VTB Kultuur telt over gans Vlaanderen een 900 tal vrijwilligers en wil hier een nieuwe afdeling opstarten. Zij kwamen zichzelf én hun doelstellingen voorstellen. Tijdens WAK 2013 kan u ze ook treffen. 7. Het jaaractieplan van de Bib werd voorgelezen en er werd nader ingegaan op de aspect "vorming", waarbij het iedereen vrij staat om ideeën aan te brengen. Verenigingen, die graag een lesgever uitnodigen, maar waar de prijs een probleem vormt, kunnen bij ruimer interesse eventueel de lesgever via de gemeente aanvragen. 8. Er werd even teruggeblikt op Gedichtendag Tussen de 43 inzendingen zat er eentje van de clubafvaardiging van De Postiljon. Ida las haar gedicht "Muzikale mijmeringen" op verzoek voor.

12 9. WAK 2013 gaat door in de gemeentelijke basisschool op 27+28/4. Er kwam veel positief respons op het feit, dat alles nu in één locatie doorgaat i.p.v. verspreid zoals de vorige jaren. 27/4: tentoonstelling + 1 toneelopvoering + receptie 28/4: tentoonstelling + 1 toneelopvoering Geïnteresseerden dienen zich te melden vóór 1 april. De vraag zou in de club voorgelegd worden. 10. De huldiging van de sport- en cultuurlaureaten gaat dit jaar door in de sporthal op 22 mei en omvat de individuele en clubhuldigingen in één keer. Nieuw is ook dat de vrijwilliger van het jaar, een "life time achievement" en het eren van individuen met een beperking, die iets uitzonderlijks presteerden apart in de kijker komen. De kringen worden opgeroepen hun kandidaten voor te stellen. 8, 9 en 10 maart 2013 Internationale competitieve Achterhoek 2013 te Varsseveld (NL) Deze vierjaarlijkse tentoonstelling is één van de grotere van Nederland. De organisatie registreerde meer dan 70 deelnemende inzendingen met 2 tot 6 kaders in de Van Pallandthalt te Varsseveld, waaronder naast Nederlandse inzenders ook 7 Duitse en 3 Belgische. Luc Selis nam er deel als lid van de Nederlandse Academie voor filatelie, maar dat neemt niet weg, dat ook wij uiteraard benieuwd waren naar het door hem behaalde resultaat.

13 Op 11 maart kregen wij volgend informatief mailtje van hem in de "PCbus": Uit de toespraak van de juryvoorzitter. De organiserende vereniging moet gefeliciteerd worden met de zeer geslaagde organisatie. De competitie zelf was van een zeer hoog niveau. Meerdere buitenlandse deelnemers verheugden ons met hun deelname. En nu blijkt een van die buitenlanders zowaar de hoogste score gehaald te hebben over het geheel van de tentoonstelling. Nog beter, hij behaalde maar liefst 2 keer de allerhoogste score. Tweemaal Goud met 90% van de punten, voor zijn 2 verzamelingen in de categorie Postwaardestukken. Verzamelingen 1. Gebruik van Belgische postwaardestukken type Houyoux. 2. België: gebruik van Publibel briefkaarten Voor deze uitzonderlijke prestatie heeft de jury besloten hem de Zilveren Medaille van de Nederlandse Bond uit te reiken, de hoogst mogelijke onderscheiding in deze rang van tentoonstelling (rang 2). Tot zover een samenvatting van de palmares toespraak... Blijkt dat je de Zilveren Medaille maar 1 keer in je leven kan krijgen... Namens het bestuur van De Postiljon en in naam van de leden wensen wij Luc van harte te feliciteren met dit werkelijke uitzonderlijke resultaat. Zondag 10 maart 2013 Travestieshow in de Movri te Boortmeerbeek De inschrijvingen voor deze shownamiddag verliepen vlot en volgens het alom gekende systeem van kortingen via de clubaanwezigheden in een wél gedefinieerde periode. Onze groep van 26 vormde in de zaal een opgemerkte groep. Samen genoten wij de twee showdelen en tussen de pauze bovendien van een lekker stuk taart, aangeboden door de zaaluitbater.

14 Het werd een programma met pracht en praal, afgewisseld met leuke komische acts, waarbij de hele zaal letterlijk uit de voegen barstte. Enkele smaakmakers: Er werden nog meer foto's gemaakt en die mag u op de clubwebsite verwachten. Daar worden ook geregeld nog teksten inzake de clubgeschiedenis en heel wat foto's, deels nog uit de oude doos, toegevoegd Neem gerust geregeld eens de tijd om een kijkje te nemen op de website Het loont zeker de moeite!

15 16 maart Bijwonen Alg. statutaire vergadering KLBP Brabant De verschillende Brabantse kringen werden verwacht t.g.v. het station te Leuven teneinde de verschillende punten op de agenda samen te bekijken en bespreken. Buitengewoon jammer was wél dat het bestuur geen rekening had gehouden met het 50 jarige bestaan van de club van Laken en zo menige club verhinderd was om daar aanwezig te zijn. Wij hebben ons ongenoegen ter zake geuit omdat het volgens ons best mogelijk was om de vergadering vd KLBP op een andere dag te plannen. Het mag beslist zijn dat er wel altijd iets is, waar men rekening moet mee houden, maar gezien de uitermate goede attitude van de mensen van de organisatie te Laken binnen de KLBP & KeTheFil en hun loyaliteit t.o.v. vele kringen, verdienden zij het écht niet om zo in de kou gezet te worden - uitgerekend op de dag van hun jubileum. En werd er nog gesuggereerd, dat men toch nog in de namiddag kon gaan, dan was dit slechts ten dele waar (dat hoorden wij van verschillende aanwezigen). De vergadering startte met de overname van een artikel uit Balasse uit de oude doos met als stelling dat men de "kip met gouden eieren niet mag slachten". Ter vergelijking werd een vergelijk gemaakt tussen het aantal abonnementen bij de post vroeger en bij Bpost nu. Het feit, dat men in de postkantoren nergens nog de nieuwste postzegels kan kopen, zat bij velen diep. De voorzitter pikte in zijn inleiding ook kort in op het eerdere verzoek van het KLBP bestuur om de nationale competitieve mogelijks i.s.m. de militaire staf te kunnen organiseren in Bleek dat "filatelie" daar dé grote onbekende was en dat spijts alle bewandelde pistes, er geen toekomst in dit idee zat. Na de goedkeuring van de rapporteringen tijdens vorige bijeenkomsten, het overlopen van de financiële toestand, het beluisteren van de verslagen van de verificateurs en hun herbenoeming voor volgend jaar, werd gesteld dat het lidgeld ongewijzigd blijft op 2 per aangesloten lid in de kring (zonder minimum aan aantal leden). Om de vermijden, dat er kringen niet tijdig zouden betalen, wordt kort voor de limietdatum van eind april, een listing opgemaakt en een rappel verstuurd aan de "vergeetachtigen". Sneller reageren wordt de boodschap. Wat onze club betreft, mag u allen op beide oren slapen, wij hebben onze bijdrages al doorgestort. Blijkbaar ontvangen sommige regio's nog extra clubbladen op naam van de club zelf, buiten de ledenlijst om. Dit zijn volgens iedereen onnodige kosten en de lat moet overal gelijk komen. De vraag wordt doorgegeven aan nationaal voorzitter, Eddy Van Vaeck. Op onze vraag wanneer wij een nieuwe CD met een geactualiseerde adressenlijst mogen verwachten, werd als indicatie ± mei 2013 gegeven.

16 De stemmingsronde inzake de toekenning vd provinciale verdienste liep tussen R. Callens (4), J.M Musch (6), P.Wynants (2) en T. Dewit (14). Tony De Wit bedankte zich heel hartelijk voor het vertrouwen. Hem werd gevraagd om graag ook een artikelbijdrage te leveren voor Belgaphil. Er werd opnieuw opgeroepen om meer gebruik te maken van de internetsite "Brabantphil" voor het bekendmaken van beurzen, tentoonstellingen e.d. De vraag kwam om misschien liever te opteren voor één algemeen internetadres (bvb de nationale site) met daarin een duidelijke omkadering per provincie, waar alle filatelisten terecht kunnen. Deze site moet gemakkelijk toegankelijk zijn en up to date zijn. Vraag aan nationaal voorzitter E. Van Vaeck. Alleszins niet zoals de site van Pro Post met paswoorden, moeilijk aan te vullen/uit de kuisen gegevens en misleidende info (Aantal aangemelden aantal leden!) In de flashback m.b.t. Unionphil werd accent gelegd op de prima scores en het feit dat 12 verzamelingen kunnen deelnemen aan de nationale. Er was slechts een gematigd interesse, maar wél met overwegend tevreden deelnemers. Het kostenplaatje was hoog en de subsidieregeling was nog niet rond, maar wordt binnen het bestuur afgehandeld. Er werd een foto getoond, waarbij een deelnemer (wie?) de kaders met een hamer te lijf ging om ze te openen omdat hij niet wou wachten op de sleutels. Deze wordt bezorgd aan het nationale bestuur. Als iemand hem herkent, werd geopperd dat er op zijn minst een blaam dient gestuurd worden. Met 3 sleutels was het nu eenmaal voor iedereen wachten. Hoofdpunt was Brabantphil 2014, waar de optie om samen te werken met het leger afgevoerd was om diverse geciteerde redenen. Omdat in Leuven noch Brabanthal noch andere zalen vrij waren, werd een optie genomen om de stadsfeestzaal te Aarschot te nemen begin oktober '14. Men rekent op de voorverkoop rond de oorlog 14-18, waarbij naast het wedstrijddeel (doel = 400 kaders) ook een ruim veld vrij is voor bvb postkaarten 14-18, werk van bvb de studiekring (die een boek publiceren rond de censuur in die tijd) enz. Het blijft wél eerst afwachten want de exacte datum inzake de beslissing van de voorverkopen is op 19/3. De vraag om met de club naar scholen te gaan en er kinderen vanaf 13 j. te vragen om in "open klasse" hun visie op WO I te laten zien (nadat de club eerst uitlegt hoe men zoiets opbouwt en eventueel ook deels materiaal ter beschikking stelt) en daaraan een prijs koppelt én uitnodiging bij Brabantphil werd genoteerd, maar veel enthousiasme hebben wij niet gehoord. De clubs krijgen hieromtrent nog een mailing. Er werd meegegeven dat de nieuwe locatie voor de KLBP wellicht te Zaventem komt (en dan verhuist de KLBP bibliotheek naar daar) en dat de volgende alg. statutaire vergadering Brabant op 19/10 te Braine L'Alleud zal doorgaan.

17 Vrijdag 22 maart - Filmavond in het clublokaal Naar analogie van de editie in 2012 werd er opnieuw een programma samengesteld om er een gezellige avond van te maken. De respons binnen de club zelf, was heel behoorlijk - en een fijn dank u wel aan zij die kwamen - maar kon eerlijk gezegd best nog ietsje beter geweest zijn. Ook de filmclub was prima vertegenwoordigd. Alle promotie ten spijt via cultuurraad, lichtkrant, lokale pers én heel wat mondelinge reclame, viel de externe opkomst uitermate mager uit met maar enkele geïnteresseerden. Of hoe nog heel veel kringen leven onder het mom "Veel beloven en weinig geven, doet de zotten in vrede leven", terwijl het écht helemaal anders zou kunnen. Zij die de avond wél bijwoonden, beleefden er heel zeker een aangename verrassing met - naast de filmbeelden van de eigen clubactiviteiten - enkele mooie films van de locale filmclub met "WAK 2013, Planckendael achter de schermen", de "dorpelingenkoers" en "De vier jaargetijden", een prent rond de bossen in eigen dorp in de 4 seizoenen. Aan de reacties te horen in de zaal - vaak gelach en/of ooh..tonen - werden alle films in de drie opgedeelde stukken heel goed onthaald. En wie kreeg er bij het zien van de beelden van clubfeest en/of clubreis niet meteen zin om er bij de volgende editie weer bij zijn.

18 13 april - Ons jaarlijks clubfeest in ons clublokaal Wij volgden het stramien van vorig jaar, dwz dat ons feest in de namiddag doorging en na een trage start qua inschrijvingen, mochten wij in totaal toch 63 gegadigden registreren. Dat is best een hele mooie groep en het bestuur is ervan overtuigd, dat eens te meer de afwezigen ongelijk hadden. Een kort verslag a.h.v. enkele foto's. Die zeggen toch meer dan zoveel woorden. De receptie met gesmaakte Cava en een ruime keuze aan hapjes Het lekkere feestmenu

19 Lachende gezichten - Zeker bij de dessertsurprise à la Suzy Een ijsje met vers gedraaid hoeveijs en Belgische aardbeien Showtime met "Jan" en "François" - Eddy Wally zou zeggen: "Geweldig! Ambiance én heel veel dansen!

20 CLUBREIS HELCHTEREN - GENK Op zondag 25 augustus 2013 vertrekt om 7.30 u de bus aan de parking bij de Sporthal te Boortmeerbeek voor de volgende clubuitstap van De Postiljon. Bij onze eerste halte te Helchteren staat de ontbijttafel voor u klaar in 't Flensje, met 2 belegde broodjes (1 hesp/1 kaas) + 1 koffie / thee. Wat verder, ook te Helchteren, wordt u ondergedompeld in de wereld v. kunstenaar Staf Timmers - "zijn verloren paradijs". Wij ontdekken er een hele mooie idyllische tuin met alles wat de natuur te bieden heeft en genieten van de vele kunstwerken, die de tuin sieren. Verder schetst hij ons in zijn atelier hoe een idee uitgroeit tot een monumentaal kunstwerk in brons. Rond het middaguur brengt de bus onze enkele kilometers verder naar restaurant "Den Hof" voor het middageten Broccolisoep Kalkoen met champignonsaus, verse groenten en kroketjes Dessert: Bavarois Incl.1 consumptie (water, cola, bier) Na het middageten vertrekken wij richting Cosmodrome Genk, waar u drie werelden binnen het Europlanetarium "Kattevennen" ontdekt. Wij starten met een bezoekje aan de "tentoonstelling", een opwarmer voor de hoofdbrok van de namiddag, het bijwonen van de Cosmodromeshow, waarbij een astroranger ons begeleidt in de wereld van de hemellichamen en als laatste nemen wij samen een kijkje in de wereld van de locale sterrenwacht. Daarna keren wij terug naar de cafetaria van de sporthal te Boortmeerbeek, waar de koffietafel gedekt staat en waar u een optreden wacht van zangeres "Sally" tussen u en u. Ambiance verzekerd! De All in prijs van 55 omvat bus, drinkgeld chauffeur, ontbijt inclusief koffie, Atelier/tuin Staf Timmers, diner incl. drank, inkomgelden Cosmodrome incl. astroranger, avondsnack incl. koffie, gastoptreden "Sally" + 1 consumptie. De ledenkorting is 3 euro/aanwezigheid tijdens de periode 2de clubdag januari t/m 2de clubdag juni 2013 (max 10 x)

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

MIJN LAND. Oh mijn land. Ik mis het echt. Elke dag heb ik heimwee. Elke nacht droom ik erover. Ik mis mijn land. Ik mis elke straat. Ik mis alles.

MIJN LAND. Oh mijn land. Ik mis het echt. Elke dag heb ik heimwee. Elke nacht droom ik erover. Ik mis mijn land. Ik mis elke straat. Ik mis alles. MIJN LAND Oh mijn land Ik mis het echt. Elke dag heb ik heimwee. Elke nacht droom ik erover. Oh mijn land Ik mis mijn land. Ik mis elke straat. Ik mis alles. Oh mijn land Ik mis mijn familie. Mijn vrienden,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

1976 1979 1981 1985

1976 1979 1981  1985 1962 "De dag van de Postzegel" was het begin van een stukje Tongerse geschiedenis. Na Genk, Winterslag; Hasselt en Heusden kwam de heroprichting van de Tongerse postzegelvereniging "Ambiorix". De stichting

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF!

MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! Beste MAK-kers, 01 april 009 MAKWARIUM NIEUWSBRIEF! We zijn in de running naar onze tentoonstelling, de hete adem is duidelijk voelbaar in je omgeving! Tijdens de voorbije werkvergaderingen is gebleken

Nadere informatie

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de

Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel. Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de. 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams-Brabant - Brussel Ke.The.Fil. Reglement en uitleg van de 1 of 2 - bladen wedstrijd georganiseerd door de Kerngroep Thematische Filatelie Vlaams Brabant - Brussel.

Nadere informatie

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy)

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) (Uit: Recht in de roos) Doel Elkaar beter leren kennen en begrijpen. Kennis maken met de vele verschillende of net dezelfde gewoontes en gebruiken

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie

ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie ACTIVITEITEN in FILATELISTISCH NOORD-HOLLAND en soms kijken we ook wel eens buiten onze provincie MAAND DATUM VERENIGING / EVENEMENT TIJDEN augustus 24 + 25 HOLLANDFILA, Veluwehal, NieuweMarkt 6, 3771CB

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

Enquête over onderhoud

Enquête over onderhoud Enquête over onderhoud In november 2014 legden we het Bo-Ex Panel een enquête voor met als onderwerp Onderhoud. Het thema onderhoud is erg breed. Daarom kozen we vooral te vragen naar ervaringen bij de

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Ooit de parels van de Gedichtenwedstrijd 2015

Ooit de parels van de Gedichtenwedstrijd 2015 Ooit de parels van de Gedichtenwedstrijd 2015 Een organisatie van de bib & Davidsfonds Hoeilaart De laureaten Categorie 8 & 9-jarigen - Eervolle vermelding Heel lang geleden Ooit was ik zo mooi. ik zat

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

Erasmusbestemming: Universiteit

Erasmusbestemming: Universiteit Erasmusbestemming: Rijsel Academiejaar:2006-2007 Één semester Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? De univ ligt vrij dicht bij het centrum, maar als

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen.

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen. Pampa Modelfighters Knuffelvliegen Zondag 6 mei 2007 Reeds jaren organiseert de club van Weert in Nederland het bij hun overbekende berenvliegen. Bedoeling is dat de kinderen uit de buurt naar het veld

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

1 Bestuur Borgoo Stefaan Pieter Bortierlaan 7 8470 Gistel 0474 46 84 38 Stefaan.borgoo@duni.com Desmedt Eddy Oude Brugseweg 268 8460 Roksem 050 81 33 60 desmedteddy@skynet.be Vindt ons leuk op facebook

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

SPOT EEN JOB! Op bezoek bij een interimkantoor. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS SPOT EEN JOB! Wie zoekt die vindt! Er zijn veel manieren om vacatures te vinden. In dit lespakket worden de jongeren aan het werk gezet om via verschillende kanalen vacatures te vinden: kranten, internet,

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

WEEK 1. we zetten de deur open voor onze vrienden. sleutel van. gastvrijheid. Godsdienst OV 1 - advent 2008 - LC

WEEK 1. we zetten de deur open voor onze vrienden. sleutel van. gastvrijheid. Godsdienst OV 1 - advent 2008 - LC WEEK 1 we zetten de deur open voor onze vrienden sleutel van gastvrijheid WEEK 1 Het verhaal van de oude poortwachter laat de sleutel blinken zoals die van Simeon zo kan je de deur openen om Jezus welkom

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

workshop bij Rodica en Dodica

workshop bij Rodica en Dodica workshop bij Rodica en Dodica vier gedichten van Paul van Ostaijen met tekeningen van Paul Verrept taijen, met bij elk zins morgens de dingen, de que nègre, en Rodica en r al met groot succes ansee. Nu

Nadere informatie

Aangenaam kennismaken!

Aangenaam kennismaken! Aangenaam kennismaken! Dit programma is er op gericht dat de meiden en de leiding kennis maken met elkaar. Dit gebeurt door middel van verschillende werkvormen. Ook maken de meiden in het programma kennis

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat)

6. wat is de boodschap van de plaatsers aan de eigenaars? Aan de voorbijgangers? Proficiat, reden tot feesten. (Er is geen plakkaat) 18 dec Interview door Luk Indesteege met Armand Nijs (71), 50 jaar gehuwd met Marie-Julienne Thuys (72) Hengelhoefstraat 85, 3600 Genk gepensioneerd bakker in Hoevenzavel, Marie-Julienne hielp in bakkerij.

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

1. Stuur je kaarten via de post?

1. Stuur je kaarten via de post? Post 6 1. Stuur je kaarten via de post? (n= 575) 5 4 44% 5 3 2 1 7% Ja Soms Nee Weet niet Ja Alleen kerstkaarten en condoleancekaarten Bij een verjaardag en met kerst De meeste kaarten zijn met de kerst

Nadere informatie

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT 1 Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Laterale Sclerose heeft. Het is een lang woord en

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien

Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl. laat je zien laat je zien Fok 55 8441 BN Heerenveen T 0513-62 49 25 E marienbosch@zorggroepsintmaarten.nl laat je zien Welkom. Laat je zien 02 03 Mariënbosch is een eigentijds woonzorgcentrum en onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013

> NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 > NASLAG WERKWINKEL LEERLINGEN IN DE SCHOOLRAAD Studiedag Leerlingen en school: partners in crime? 24-04-3013 Leerlingen uit het secundair onderwijs mogen vertegenwoordigd zijn als partner op de schoolraad.

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal

Datum: zaterdag 2 april Tijd: 20.00-24.00 uur Locatie: Mendelcollege, Pim Mulierlaan 4, Haarlem. Kosten: 8 euro voorverkoop, 10 euro aan de zaal Nieuwsbrief Jaargang 5, nummer 2 EXTRA EDITIE 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April 2 April Groot Internationaal Dansfeest Dit jaar is er geen Festival Internationale dans in Noord-Holland.

Nadere informatie

Johannes 12 : 7. (Judas) dia 1

Johannes 12 : 7. (Judas) dia 1 Johannes 12 : 7 A (Judas) er was ergens een gemeentevergadering waar gesproken werd over de aanschaf van een orgel iemand kwam naar voren en zei dat hij tegen was een paar ton voor een orgel is geldverspilling

Nadere informatie