Technologie Verklaard PowerShot S95

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technologie Verklaard PowerShot S95"

Transcriptie

1 Technologie Verklaard PowerShot S95 EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Originele Canon f/2.0, 28mm, 3,8x groothoeklens Ontwikkeld met dezelfde processen en volgens dezelfde hoge normen die worden gebruikt bij de productie van Canon EF-objectieven, profiteert de PowerShot S95 optimaal van Canon s ervaring met het ontwerpen van objectieven en zorgt de camera dat elke opname haarscherpe, hoge resolutie beelden oplevert. Een groot f/2.0 diafragma laat tweemaal zoveel licht door naar de sensor dan een f/2.8 lens, die op zich al wordt gezien als een heldere lens. Een groter diafragma maakt het mogelijk te werken met kortere sluitertijden en helpt de beeldonscherpte te voorkomen die kan optreden bij weinig omgevingslicht. Daarnaast zorgt het met de kortere scherptediepte bij geringe scherpstelafstanden voor een artistiek effect. Lens Control Ring De PowerShot S95 is uitgevoerd met een intuïtieve Lens Control Ring die zich aan de basis van de lenstubus bevindt. Deze ring zorgt voor een eenvoudige en praktische manier om handmatig een reeks instellingen aan te passen. De ring kan vrij naar links of rechts worden gedraaid voor het wijzigen van instellingen zoals ISO, diafragma, sluitertijd, witbalans, handmatige scherpstelling en zoomstappen. Met deze ruime aanpassingsmogelijkheden biedt de PowerShot S95 de gebruiker de mogelijkheid de werking van de Lens Control Ring en van het programmawiel aan de achterzijde vooraf te programmeren. In de Av mode zal de Lens Control Ring bijvoorbeeld standaard het diafragma regelen, maar gebruikers kunnen dit wijzigen voor regeling van ISO, witbalans of belichtingscompensatie en gebruikers kunnen vervolgens het programmawiel aan de achterzijde gebruiken voor aanpassing van het diafragma. De instellingen voor elk opnameprogramma zijn op te slaan in een gebruikersprogramma dat de functies van de Lens Control Ring en het programmawiel afstemt op de voorkeuren van de fotograaf. De lens Control Ring kan worden gebruikt bij fotografie met de creatieve programma s. Zo kan in de Nostalgic mode de Lens Control Ring een foto verouderen, waarbij de verzadiging in stappen wordt gereduceerd en een filmachtige ruis wordt toegevoegd zodat in real time een oude uitstraling wordt bereikt.

2 HS System De PowerShot S95 is uitgevoerd met het HS System, een krachtige combinatie van een uiterst gevoelige sensor en een hoogwaardige DIGIC 4 processor. Het HS System is ontworpen voor een superieure beeldkwaliteit en geavanceerde prestaties bij weinig omgevingslicht die beter zijn dan van de voorganger, de succesvolle PowerShot S90. Het HS System maakt het mogelijk bij hoge ISO waarden een hogere kwaliteit te behalen. Door te kunnen werken met een hogere ISO waarde, zijn fotografen in staat kortere sluitertijden te gebruik zodat bewegende onderwerpen zijn te fotograferen met minder kans op onscherpte. Een uitgebreid ISO bereik betekent ook dat gebruikers zonder flitser kunnen fotograferen en met het beschikbare licht foto s maken die goed zijn belicht. Wanneer de flitser wordt gebruikt, wordt het bereik dankzij de toepassing van het HS System vergroot. De eigenaren van de PowerShot S95 profiteren daarnaast van een groter dynamisch bereik, waarbij de uiterst gevoelige sensor vergeleken met traditionele sensoren een betere kleurreproductie mogelijk maakt. Met de Low Light mode kan het ISO bereik verder worden uitgebreid tot ISO , zodat de kans op beeldonscherpte bij donkere belichtingscondities verder wordt verkleind. Door te fotograferen met een resolutie van 2,5 Megapixel, kan de camera een ISO waarde selecteren tussen ISO 320 en ISO Dit stelt fotografen in staat een scène vast te leggen zoals zij deze zien. Gebruikers kunnen de ISO waarde handmatig aanpassen en de witbalans afstemmen op de condities die voor de scène gelden. De Low Light mode kan met 3,9 beelden per seconde ook een hogere snelheid bij continu-opnamen ondersteunen. Met Auto ISO, een nieuwe functie voor het automatisch aanpassen van de ISO waarde, kunnen gebruikers de maximale ISO instelling programmeren die zij willen gebruiken. Op deze wijze kunnen fotografen de ISO waarden aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. Gebruikers kunnen ook aangeven hoe snel de camera de ISO gevoeligheid verhoogt om te beschermen tegen onscherpte als gevolg van bewegingen van het onderwerp of trillingen van de camera. Optical Image Stabilizer (4-stops) met Hybrid IS De uiterst effectieve optical Image Stabilizer (IS) van Canon voorkomt beeldonscherpte door de invloed van cameratrillingen sterk te verminderen. In situaties waar de kans op beeldonscherpte als gevolg van cameratrillingen groter is zoals in het donker of bij fotografie met maximale zoom kan de optical Image Stabilizer helpen de opnamen

3 scherp te houden. Dit door gebruik te maken van kleine vibratiegyro s die camerabewegingen als gevolg van trillingen van de hand detecteren. Deze signalen worden verwerkt door een single-chip IS controller, die onderscheid maakt tussen trillingen van een hand en doelbewuste bewegingen van de camera. De signalen worden vervolgens naar de IS-unit verzonden, die één van de lenselementen verplaatst om de lichtstralen opnieuw uit te lijnen en de invloed van cameratrillingen te minimaliseren. Voor het eerst in een Canon digitale compact camera is de Hybrid IS technologie opgenomen in de PowerShot S95. Deze technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in het succesvolle EF 100mm f/2.8l Macro IS USM objectief. Hybrid IS corrigeert zowel de hoekveranderingen (draaiende bewegingen) als verschuivingen (lineaire trillingen) die duidelijker naar voren komen bij fotografie met korte instelafstanden. Een hoeksnelheidssensor detecteert de mate van hoekverdraaiing, terwijl een versnellingssensor de hoeveelheid trillingen signaleert. Hybrid IS verplaatst de lenselementen om beide typen te corrigeren en verbetert daarmee de effectiviteit van de optical Image Stabilizer tijdens macrofotografie. HD movies met stereogeluid en HDMI De PowerShot S95 is het eerste model in de PowerShot S-serie dat met 24 bps HD movies vastlegt met een resolutie van 1280x720p. Naast videobeelden in HD, wordt het geluid in stereo vastgelegd. Gebruikers kunnen dankzij de mini HDMI-poort en een optionele HDMI-kabel alle opnamen rechtstreeks op HDTV s en zonder kwaliteitsverlies bekijken. Dit geldt zowel voor de foto s als voor de videobeelden. De PowerShot S95 is tevens compatibel met HDMI Consumer Electronics Control (HDMI-CEC), een technologie die gebruikers van de PowerShot S95 in staat stelt de camera op compatibele HDTV s aan te sluiten en met de afstandsbediening van de TV door de foto s en videoclips te bladeren voor optimale eenvoud bij het delen van foto s en videobeelden. Tracking AF Om onderwerpen te volgen die in beweging zijn of om een creatieve compositie te verkrijgen, is aan de PowerShot S95 het nieuwe Tracking AF programma toegevoegd. Dit nieuwe programma biedt fotografen de mogelijkheid om onderwerpen in het midden van het beeld te selecteren en ze te blijven volgen als ze zich verplaatsen of als een nieuwe compositie wordt gekozen.

4 PureColor II G LCD-scherm Het 7,5 cm (3,0 ) PureColor II G LCD-scherm geeft alles haarscherp weer en helpt bij het vastleggen en afspelen van foto s en videobeelden. Het scherm is uitgevoerd met een laag van gehard glas, zodat het sterker is, het contrast duidelijk wordt weergegeven en meer kleuren worden gereproduceerd. Het scherm met 461k dots heeft een grote kijkhoek, zodat het gemakkelijk is vanuit ongebruikelijke hoeken te fotograferen of opnamen met anderen te delen. Een RGB-histogram is ook beschikbaar bij het weergeven, zodat fotografen direct na het maken van de opname de details kunnen controleren. High Dynamic Range mode Het High Dynamic Range opnameprogramma stelt gebruikers in staat met een groter dynamisch bereik te fotograferen, zodat ook de details in de lichte en in de donkere delen zichtbaar zijn. In situaties met veel contrast, zijn traditionele camera s niet in staat om gelijktijdig de details in de lichte en donkere delen vast te leggen. De High Dynamic Range mode legt deze details vast door met behulp van een statief meerdere belichtingen van dezelfde scène te maken voordat ze in de camera worden gecombineerd tot één opname. Dit stelt de PowerShot S95 in staat lichte delen, schaduwpartijen en alles daar tussenin vast te leggen bijna exact zo als de fotograaf het ziet. i-contrast met Shadow en Dynamic Range Correction Met de mogelijkheid de correcties aan de lichte en donkere delen aan te passen, kunnen de drempelwaarden van Shadow en Dynamic Correction in i-contrast afzonderlijk worden ingesteld voor de specifieke opnamecondities. Bij Dynamic Range Correction kunnen fotografen kiezen uit drie instellingen: DR CorrectionAuto, DR Correction 200% en DR Correction 400%. Met de instellingen DR Correction 200% en DR Correction 400% worden correcties aangebracht in de lichte en donkere delen, zodat details zichtbaar blijven, waardoor het kleurbereik 2x of 4x zo groot wordt in vergelijking met een foto waar geen correctie heeft plaatsgevonden. De beschikbare instellingen voor ISO zijn respectievelijk ISO en ISO Gebruikers kunnen bij Shadow Correction kiezen uit Shadow Correct Off of Shadow Correct Auto, waardoor de donkere delen lichter zullen worden om zo verborgen details te onthullen.

5 RAW en DPP De PowerShot S95 ondersteunt RAW fotografie, waarbij niet-gecomprimeerde beeldinformatie wordt vastgelegd, zodat fotografen die met de meegeleverde Canon Digital Photo Profession (DPP) software vervolgens kunnen aanpassen en gebruiken om handmatig het gewenste eindresultaat te verkrijgen. Door dezelfde bewerkingsomgeving te delen met het Canon EOS systeem en deze af te stemmen op de wensen van professionals, biedt DPP een reeks bewerkingsmogelijkheden voor de RAW-bestanden die met de PowerShot S95 zijn gemaakt, waaronder Picture Style, contrast, helderheid, ruisreductie, witbalans en belichting. Een lenscorrectiefunctie is onderdeel van de PowerShot S95, zodat RAWbestanden kunnen worden gecorrigeerd voor lensafwijkingen, randverlichting, chromatische aberratie en kleurzweem. DIGIC 4 processor De Canon DIGIC 4 (Digital Imaging Core) processor beheert alle primaire functies van de camera om het gebruik zo efficiënt mogelijk te maken. Geavanceerde algoritmen voor beeldverwerking zorgen voor haarscherpe detailweergave en kleurreproductie met nauwkeurige witbalans en minimale ruis. De hoge verwerkingssnelheid resulteert in een superieure respons, snel autofocus en de mogelijkheid langer continu-opnamen te maken. Smart Auto met scènedetectietechnologie Smart Auto gebruikt scènedetectietechnologie om de opnamescène vast te stellen op basis van analyse van de helderheid van het onderwerp, het contrast, de afstand en de algehele tint. De camera selecteert vervolgens het type scène uit 28 variabelen, zodat voor een optimaal resultaat de juiste instellingen worden gebruikt. In Smart Auto geeft een gekleurd pictogram op het LCD-scherm aan welk type scène is gedetecteerd en wat de belichtingscondities van de scène zijn. Smart Flash Exposure De functie Smart Flash Exposure zorgt voor een intelligente regeling van de intensiteit en het gebruik van de ingebouwde flitser zodat onder uiteenlopende omstandigheden altijd natuurlijke resultaten worden gegarandeerd. Door rekening te houden met scherpstelafstand en informatie over de scène, wordt een optimale balans verkregen tussen het omgevingslicht van de scène en de intensiteit van de flitser. Bij fotografie

6 onder lichte, heldere condities, zal de camera eventuele schaduwen op een gezicht detecteren en de flitser gebruiken om deze schaduwen te verwijderen. Bij fotografie van korte afstanden wordt overbelichting voorkomen door te bepalen hoeveel licht het onderwerp reflecteert en door de flitsintensiteit te verminderen zodat rekening wordt gehouden met de korte opnameafstand. Gezichtsdetectietechnologie De gezichtsdetectietechnologie maakt het gemakkelijker dan ooit om perfecte foto s van mensen te maken. Dit geavanceerde systeem detecteert snel en nauwkeurig de gezichten binnen een scène en optimaliseert vervolgens de camera-instellingen zodat iedereen goed op de foto staat. Met de mogelijkheid om 35 gezichten binnen het beeld te detecteren, is het ideaal voor zowel groepsfoto s als portretten. De PowerShot S95 is uitgevoerd met de volgende technologieën voor gezichtsdetectie: Gezichtdetectie AF: Stelt scherp op de gezichten binnen het beeldveld niet alleen op het dichtstbijzijnde onderwerp. Gezichtsdetectie AE: Optimiseert de belichting van gezichten bij alle lichtcondities handig bij scènes met belichting vanaf de achterzijde en bij fotografie binnenshuis. Gezichtsdetectie FE: Beschermt tegen overbelichte gezichten wanneer de flitser van de camera wordt gebruikt ideaal voor close-up foto s in restaurants, clubs of andere locaties met gedimde verlichting. Gezichtsdetectie WB: Optimaliseert de witbalans voor natuurlijke huidtinten die levensecht blijven ongeacht de huidskleur en belichtingscondities. Rode-ogen-correctie: Elimineert direct na het maken van een opname automatisch de ongewenste effecten van flitsfotografie. Met één druk op de knop krijgen ogen tijdens het weergeven weer hun natuurlijk kleur. Smart Shutter De Smart Shutter mode gebruikt de gezichtsdetectietechnologie om gemakkelijk en eenvoudig zowel groepsfoto s als zelfportretten te maken. De ontspanknop kan op drie verschillende manieren van afstand worden bediend: Smile Detection: De ontspanknop wordt geactiveerd wanneer de camera binnen het beeld een glimlach detecteert.

7 Wink Self-Timer: De ontspanknop wordt twee seconden nadat het onderwerp binnen het beeld een knipoog geeft geactiveerd, zodat geen afstandsbediening nodig is. FaceSelf-Timer: Voor perfecte groepsfoto s of zelfportretten door de ontspanknop automatisch te activeren twee seconden nadat een nieuw gezicht binnen het beeld is verschenen. Fish-eye Effect en Miniature Effect De PowerShot S95 biedt zowel Fish-eye Effect als Miniature Effect twee opnameprogramma s die gebruikers in staat stellen met hun opnamen te experimenteren. Fish-eye Effect fotografeert met het effect van een fish-eye lens, heeft drie niveaus van beeldvervorming (zwak, medium en sterk) om uit te kiezen en geeft elke foto waar dit effect wordt toegepast een nieuwe, creatieve dimensie. Miniature Effect geeft de indruk van een specifiek scherpstelpunt en dit geeft bij landschappen het effect van een schaalmodel. Gebruikers kunnen zo fotograferen dat aangegeven delen langs de boven- en onderrand van de foto onscherp worden, terwijl de rest van de foto scherp in beeld blijft. Met als resultaat dat landschappen lijken op die van een schaalmodel. Hetzelfde effect is mogelijk bij verticale fotografie, waarbij de linker- en rechterdelen van de foto onscherp zijn. Miniature Effect in movie Miniature Effect is voor het eerst nu ook beschikbaar voor movies en dit stelt gebruikers in staat schaalmodelachtige perspectieven van bewegende beelden vast te leggen met 720p resolutie. Door de functies Time Lapse en Miniature Effect te combineren, zal de onscherpte links en rechts of boven en onder het midden van de scène meer reliëf geven. De gebruiker kan instellen met welke beeldsnelheid de videoclip wordt vastgelegd (6 bps, 3 bps en 1,5 bps), zodat bij het afspelen met 30 bps de kijker het gevoel heeft te kijken naar een film van een schaalmodel. Evenals bij time-lapse videoclips, wordt het geluid niet vastgelegd. Multi-aspect Shooting Met Multi-aspect Shooting stelt de PowerShot S95 gebruikers in staat met verschillende beeldformaten te fotograferen, zodat geen nabewerkingen nodig zijn. Fotografen kunnen nu vooraf kiezen uit 1:1, 16:9, 3:2 en 4:5, zodat ze direct de compositie kunnen selecteren die past bij hun onderwerp en bij de gewenste resultaten.

8 Ondersteuning van SDXC kaart De PowerShot S95 ondersteunt de nieuwste SDXC geheugenkaarten met 2 TB aan opslagruimte. Met de SDXC geheugenkaarten kan meer beeldmateriaal op een geheugenkaart worden opgeslagen dan ooit en kunnen movies en foto s worden gemaakt zonder van kaart te moeten wisselen.

Technologie Verklaard IXUS 300 HS

Technologie Verklaard IXUS 300 HS Technologie Verklaard IXUS 300 HS EMBARGO: 11 mei 2010, 06:00 CEST Zeer gevoelige 10,0 Megapixel CMOS sensor Met een resolutie van 10,0 Megapixel is het mogelijk de fijne details van de onderwerpen vast

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G12

Technologie verklaard PowerShot G12 Technologie verklaard PowerShot G12 Origineel Canon 28mm groothoekobjectief met 5x optische zoom Bij de ontwikkeling van de PowerShot G12 worden dezelfde processen en hoge kwaliteitsnormen toegepast als

Nadere informatie

EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST

EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Toelichting op de technologieën IXUS 000 HS EMBARGO: 9 augustus 200, 06:00 CEST 0x optical zoomlens Deze originele Canon lens biedt een 0x optische zoom en kan volledig worden ingetrokken in de slanke

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot A serie

Technologie verklaard PowerShot A serie Technologie verklaard PowerShot A serie DIGIC 4 beeldprocessor De Canon DIGIC 4 (Digital Imaging Core) processor regelt alle primaire functies om de camera zo efficiënt mogelijk te laten werken. Geavanceerde

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot SX30 IS

Technologie verklaard PowerShot SX30 IS Technologie verklaard PowerShot SX30 IS 14,1 Megapixel sensor Een 14,1 Megapixel 1/2.3 type CCD-sensor legt beelden met hoge resolutie vast en maakt het mogelijk om foto's op zeer groot formaat te printen

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS

Technologie verklaard PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS Technologie verklaard PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS 24mm groothoek, 30x optische zoom (PowerShot SX500 IS) Omdat ze zijn ontwikkeld met dezelfde processen en volgens dezelfde hoge kwaliteitsnormen

Nadere informatie

Press Release. Vermogen in zakformaat voor de serieuze fotograaf Canon introduceert de nieuwe PowerShot S95. EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST

Press Release. Vermogen in zakformaat voor de serieuze fotograaf Canon introduceert de nieuwe PowerShot S95. EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Press Release EMBARGO: 19 augustus 2010, 06:00 CEST Vermogen in zakformaat voor de serieuze fotograaf Canon introduceert de nieuwe PowerShot S95 Diegem, 19 augustus 2010 Canon introduceert vandaag het

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot D20

Technologie verklaard PowerShot D20 Technologie verklaard PowerShot D20 HS System Het HS System is een krachtige combinatie van een uiterst gevoelige sensor en geavanceerde DIGIC beeldverwerking. Het is ontworpen om een perfecte beeldkwaliteit

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G1 X

Technologie verklaard PowerShot G1 X Technologie verklaard PowerShot G1 X Een hoge kwaliteit camera die zelfstandig is te gebruiken maar ook een perfecte aanvulling vormt voor een professionele DSLR. De PowerShot G1 X combineert EOS sensortechnologie

Nadere informatie

Press Release. Hoge snelheid, fantastisch resultaat de nieuwe Canon IXUS 300 HS combineert indrukwekkende prestaties met een stijlvol design

Press Release. Hoge snelheid, fantastisch resultaat de nieuwe Canon IXUS 300 HS combineert indrukwekkende prestaties met een stijlvol design Press Release EMBARGO: 11 mei 2010, 06:00 CEST Hoge snelheid, fantastisch resultaat de nieuwe Canon IXUS 300 HS combineert indrukwekkende prestaties met een stijlvol design Amstelveen, 11 mei 2010 Canon

Nadere informatie

Technologie Verklaard IXUS 230 HS

Technologie Verklaard IXUS 230 HS Technologie Verklaard IXUS 230 HS EMBARGO: 23 augustus 2011, 10:00 CEST HS System Het HS System is een geavanceerde combinatie van een uiterst gevoelige sensor en een krachtige DIGIC beeldprocessor. Het

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot SX260 HS en PowerShot SX240 HS

Technologie verklaard PowerShot SX260 HS en PowerShot SX240 HS Technologie verklaard PowerShot SX260 HS en PowerShot SX240 HS HS System Het HS System is een krachtige combinatie van een uiterst gevoelige sensor en geavanceerde DIGIC beeldverwerking. Vergeleken met

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS, PowerShot SX510 HS

Technologie verklaard PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS, PowerShot SX510 HS Technologie verklaard PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX170 IS, PowerShot SX510 HS s Werelds dunste camera met 1 f/1.8, 24mm groothoekobjectief met 5x optische zoom (PowerShot S120) De PowerShot

Nadere informatie

Persbericht. Controle, vermogen, creativiteit met de nieuwe EOS 60D stimuleert Canon fotografen de volgende stap te zetten

Persbericht. Controle, vermogen, creativiteit met de nieuwe EOS 60D stimuleert Canon fotografen de volgende stap te zetten Persbericht EMBARGO: 26 augustus 2010, 06.00 (CEST) Controle, vermogen, creativiteit met de nieuwe EOS 60D stimuleert Canon fotografen de volgende stap te zetten Amstelveen, 26 augustus 2010 Canon introduceert

Nadere informatie

Aanvullende informatie Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS

Aanvullende informatie Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS Aanvullende informatie Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS Printen De Digital IXUS 100 IS en Digital IXUS 95 IS beschikken over een speciaal Printmenu dat snel toegang biedt tot de opties voor direct

Nadere informatie

Technologie verklaard IXUS 125 HS en IXUS 500 HS

Technologie verklaard IXUS 125 HS en IXUS 500 HS Technologie verklaard IXUS 125 HS en IXUS 500 HS HS System (IXUS 125 HS, IXUS 500 HS) Het HS System is een krachtige combinatie van een uiterst gevoelige sensor en geavanceerde DIGIC beeldverwerking. Vergeleken

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25

Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Technologie verklaard LEGRIA HF R48, LEGRIA HF R46, LEGRIA HF R406 en LEGRIA HF G25 Live Streaming (LEGRIA HF R48 en LEGRIA HF R46) De nieuwe LEGRIA HF R-serie stelt gebruikers in staat hun video-opnamen

Nadere informatie

Persbericht. Canon presenteert de nieuwe norm: de PowerShot G12

Persbericht. Canon presenteert de nieuwe norm: de PowerShot G12 Persbericht Canon presenteert de nieuwe norm: de PowerShot G12 Amstelveen, 14 september 2010 Canon presenteert vandaag de nieuwe PowerShot G12 het nieuwste model in de meervoudig bekroonde PowerShot G-serie

Nadere informatie

Technologie verklaard PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, IXUS 155 en PowerShot D30

Technologie verklaard PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, IXUS 155 en PowerShot D30 Technologie verklaard PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, IXUS 155 en PowerShot D30 Dit document beschrijft nieuwe technologieën die niet worden aangetroffen in eerdere modellen Grote, zeer gevoelige

Nadere informatie

Persbericht. 18 Megapixel, 1080p HD movies, ISO 6.400: Met de EOS 550D vergroot Canon voor consumenten de mogelijkheden van DSLR

Persbericht. 18 Megapixel, 1080p HD movies, ISO 6.400: Met de EOS 550D vergroot Canon voor consumenten de mogelijkheden van DSLR Persbericht EMBARGO: 8 februari 2010, 15:00 CET 18 Megapixel, 1080p HD movies, ISO 6.400: Met de EOS 550D vergroot Canon voor consumenten de mogelijkheden van DSLR Amstelveen, 8 februari 2010 Canon maakt

Nadere informatie

Toelichting op de technologieën EOS 550D

Toelichting op de technologieën EOS 550D Toelichting op de technologieën EOS 550D EMBARGO: 8 februari 2010, 15:00 CET Canon CMOS sensor De door Canon ontworpen en geproduceerde CMOS technologie bevat bij elk pixel van de sensor een geavanceerd

Nadere informatie

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Perfecte beeldkwaliteit en verbeterde creatieve mogelijkheden Canon introduceert de nieuwe LEGRIA HF S serie LEGRIA HF S21 LEGRIA HF S20 LEGRIA HF S200 Amstelveen,

Nadere informatie

Technologie Verklaard EOS 60D

Technologie Verklaard EOS 60D Technologie Verklaard EOS 60D EMBARGO: 26 augustus 2010, 06:00 (CEST) Canon CMOS-sensor De Canon CMOS-technologie is door Canon ontworpen en geproduceerd om samen te werken met de eigen DIGIC processoren.

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF R-serie

Technologie verklaard LEGRIA HF R-serie Technologie verklaard LEGRIA HF R-serie Wi-Fi met MP4 ondersteuning (LEGRIA HF R38 en LEGRIA HF R36) Met de nieuwe, ingebouwde Wi-Fi functie kunnen gebruikers hun videomateriaal draadloos delen en bekijken.

Nadere informatie

Persbericht. Canon introduceert de LEGRIA HF M serie zakformaat Full HD camcorders met touchcontrol. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. Canon introduceert de LEGRIA HF M serie zakformaat Full HD camcorders met touchcontrol. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Canon introduceert de LEGRIA HF M serie zakformaat Full HD camcorders met touchcontrol LEGRIA HF M31 LEGRIA HF M36 LEGRIA HF M306 Amstelveen, 5 januari 2010

Nadere informatie

Canon definieert opnieuw de toekomst van fotografie: 21,1 MP EOS 5D Mark II biedt Full HD videoregistratie

Canon definieert opnieuw de toekomst van fotografie: 21,1 MP EOS 5D Mark II biedt Full HD videoregistratie Persbericht EMBARGO: 17 SEPTEMBER 2008, 06:00 CET Canon definieert opnieuw de toekomst van fotografie: 21,1 MP EOS 5D Mark II biedt Full HD videoregistratie Hi-res versies van deze en andere afbeeldingen

Nadere informatie

Groothoek Digital IXUS 860 IS: de IXUS van de fotograaf

Groothoek Digital IXUS 860 IS: de IXUS van de fotograaf Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 MET Groothoek Digital IXUS 860 IS: de IXUS van de fotograaf Hoofddorp, 20 augustus 2007: Vandaag introduceert Canon de nieuwste evolutie van de Digital IXUS

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF R serie

Technologie verklaard LEGRIA HF R serie Technologie verklaard LEGRIA HF R serie EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 MET Canon HD-camerasysteem Om er zeker van te zijn dat de HD-camcorders de beste beeldkwaliteit produceren, ontwikkelt en produceert

Nadere informatie

POWER TO YOUR NEXT STEP Benut elke kans

POWER TO YOUR NEXT STEP Benut elke kans POWER TO YOUR NEXT STEP Benut elke kans you can 2 Onze reis begint Surfs up! Bring on surf school Het voordeel van DSLR Verwissel je objectief, verander van beeld Verwisselbare objectieven stellen je in

Nadere informatie

POWER TO YOUR NEXT STEP

POWER TO YOUR NEXT STEP POWER TO YOUR NEXT STEP Een DSLR die je altijd bij je wilt hebben you can Een DSLR die je altijd bij je wilt hebben Een overzicht van al je herinneringen vol schitterende foto's en video's waar je trots

Nadere informatie

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage

HDR- FOTOGRAFIE. Inleiding. Het digitale beeld - Bijlage HDR- FOTOGRAFIE Inleiding Wanneer je door de zoeker van je al dan niet spiegelreflex camera kijkt en een prachtige scène hebt waargenomen en vastgelegd, dan is er naderhand soms enige teleurstelling wanneer

Nadere informatie

Technologie verklaard XA25, XA20 en LEGRIA HF G30

Technologie verklaard XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 Technologie verklaard XA25, XA20 en LEGRIA HF G30 Dit document geeft een toelichting op nieuwe technologieën in nieuw aangekondigde producten. Nieuw ontwikkeld groothoekobjectief met 20x optische zoom

Nadere informatie

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET De nieuwe LEGRIA HF R serie voor gemakkelijk vastleggen en delen van Full HD video LEGRIA HF R18 LEGRIA HF R18 LEGRIA HF R16 LEGRIA HF R17 Diegem, 5 januari

Nadere informatie

Bijkomende informatie PowerShot S 90

Bijkomende informatie PowerShot S 90 Bijkomende informatie PowerShot S 90 Printing De PowerShot S 90 is voorzien van een speciaal Print-menu voor een snelle toegang tot rechtstreekse printopties. De volledige PictBridge-ondersteuning houdt

Nadere informatie

Persbericht. Geef uitdrukking aan uw creativiteit op naar de volgende stap met de Canon EOS 60D. Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06:00 (CEST)

Persbericht. Geef uitdrukking aan uw creativiteit op naar de volgende stap met de Canon EOS 60D. Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06:00 (CEST) Persbericht Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06:00 (CEST) Geef uitdrukking aan uw creativiteit op naar de volgende stap met de Canon EOS 60D Diegem, 26 augustus 2010 Canon breidt zijn wereldbefaamde

Nadere informatie

Bijkomende informatie PowerShot G11

Bijkomende informatie PowerShot G11 Bijkomende informatie PowerShot G11 Printing De PowerShot G11 is voorzien van een speciaal Print-menu voor een snelle toegang tot rechtstreekse printopties. De volledige PictBridge-ondersteuning houdt

Nadere informatie

fotografie Aquarium Er E n r ö ö Dob Do ro r n o yi 23-1-2014 1

fotografie Aquarium Er E n r ö ö Dob Do ro r n o yi 23-1-2014 1 Aquarium fotografie Ernö Dobronyi 23-1-2014 1 Onderwerpen Hardware Welke camera Welke objectief Welke flitser Welke hulpmiddelen De theorie Beeldvorming Witbalans Reflectie Compositie Pauze De praktijk

Nadere informatie

Technologie verklaard LEGRIA HF M serie

Technologie verklaard LEGRIA HF M serie Technologie verklaard LEGRIA HF M serie EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 MET Canon HD-camerasysteem Om er zeker van te zijn dat de HD-camcorders de beste beeldkwaliteit produceren, ontwikkelt en produceert

Nadere informatie

Basisbegrippen in de fotografie

Basisbegrippen in de fotografie Basisbegrippen in de fotografie Met betrekking tot belichting Aanleiding: De aanleiding voor het houden van deze presentatie zijn de verzoeken die gedaan zijn tijdens de introductie op de eerste clubdag

Nadere informatie

Canon Digital IXUS 970 IS: extra flexibiliteit dankzij de nieuwe 5x optische zoom met IS

Canon Digital IXUS 970 IS: extra flexibiliteit dankzij de nieuwe 5x optische zoom met IS Persbericht Canon Digital IXUS 970 IS: extra flexibiliteit dankzij de nieuwe 5x optische zoom met IS U kunt deze en andere foto's met hoge resolutie downloaden van http://www.canon.nl/press_centre/image_library/fashion_images/index.asp

Nadere informatie

Jeroen Horlings, april 2013 (update januari 2016)

Jeroen Horlings, april 2013 (update januari 2016) Jeroen Horlings Voorwoord Gefeliciteerd met uw Canon EOS 700D! Net als de 600D, 650D en de 60D kenmerkt de 700D zich door zijn uitklap- en kantelbare lcd-scherm. Als unicum is het scherm van de 700D aanraakgevoelig,

Nadere informatie

Welkom op deze Fotocursus

Welkom op deze Fotocursus Welkom op deze Fotocursus 1 DIGITALE FOTOCURSUS Fons Strijbosch www.footoos.nl fons@footoos.nl 0653 847682 2 LESONDERDELEN 3 LESONDERDELEN Camera techniek (instellingen) 3 LESONDERDELEN Camera techniek

Nadere informatie

Persbericht. Controle, power, creativiteit Canon helpt fotografen de volgende stap te zetten met de nieuwe EOS 60D

Persbericht. Controle, power, creativiteit Canon helpt fotografen de volgende stap te zetten met de nieuwe EOS 60D Persbericht Niet publiceren voor 26 augustus 2010, 06.00 (CEST) Controle, power, creativiteit Canon helpt fotografen de volgende stap te zetten met de nieuwe EOS 60D Diegem, 26 augustus 2010 - Canon kondigt

Nadere informatie

Geavanceerde zoom geeft Canons nieuwe DVD camcorder modellen duidelijke voorsprong

Geavanceerde zoom geeft Canons nieuwe DVD camcorder modellen duidelijke voorsprong Persbericht Geavanceerde zoom geeft Canons nieuwe DVD camcorder modellen duidelijke voorsprong U kunt deze en andere foto's met hoge resolutie downloaden van www.canon.nl/press_centre Hoofddorp, 7 januari

Nadere informatie

Belichting. Bepaal je ISO-waarde altijd nadat je de diafragma en sluitertijd hebt bepaald.

Belichting. Bepaal je ISO-waarde altijd nadat je de diafragma en sluitertijd hebt bepaald. Belichting Sluitertijd 1/4 1/8 1/15 1/30 1/60 1/125 1/250 1/500 Diafragma 2.8 4 5.6 8 11 16 22 32 ISO ruis geen ruis 3200 1600 800 400 200 100 lichter donkerder Bepaal je ISO-waarde altijd nadat je de

Nadere informatie

Canon legt accent op gemak met drie nieuwe PowerShot modellen

Canon legt accent op gemak met drie nieuwe PowerShot modellen Persbericht EMBARGO: 18 januari 2007, 13:00 MET Canon legt accent op gemak met drie nieuwe PowerShot modellen Amstelveen, 18 januari 2007: Vandaag breidt Canon de succesvolle PowerShot range uit met drie

Nadere informatie

PERSBERICHT 22 augustus 2018 De nieuwe LUMIX LX100 II: Premium kwaliteit en volledige manuele controle

PERSBERICHT 22 augustus 2018 De nieuwe LUMIX LX100 II: Premium kwaliteit en volledige manuele controle PERSBERICHT 22 augustus 2018 De nieuwe LUMIX LX100 II: Premium kwaliteit en volledige manuele controle Grote, uiterst gevoelige 17-megapixel multi-aspect sensor Leica DC Vario-Summilux-lens met lichtsterk

Nadere informatie

Canon versterkt PowerShot A-serie in 2008 met nieuwe technologie

Canon versterkt PowerShot A-serie in 2008 met nieuwe technologie Persbericht Canon versterkt PowerShot A-serie in 2008 met nieuwe technologie U kunt deze en andere foto's met hoge resolutie downloaden van www.canon.nl/press_centre Hoofddorp, 24 januari 2008: Met de

Nadere informatie

AVOND OF NACHTFOTOGRAFIE

AVOND OF NACHTFOTOGRAFIE Tip 1 Fotografeer zonder uitzondering op een statief en gebruik de zelfontspanner functie van de camera of een afstandsbediening of externe trigger. Het statief moet zwaar genoeg zijn om bij eventuele

Nadere informatie

Jeroen Horlings, juli 2012 www.jeroenhorlings.nl

Jeroen Horlings, juli 2012 www.jeroenhorlings.nl en opgebouwde ervaring wordt het uiteindelijk steeds makkelijker om in elke situatie de beste instellingen te bedenken. Los van de instellingen spelen ook andere zaken een rol. De compositie bijvoorbeeld.

Nadere informatie

Geavanceerde fotografie voor iedereen: de PowerShot A650 IS en PowerShot A720 IS

Geavanceerde fotografie voor iedereen: de PowerShot A650 IS en PowerShot A720 IS Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 MET Geavanceerde fotografie voor iedereen: de PowerShot A650 IS en PowerShot A720 IS Hoofddorp, 20 augustus 2007: Canon versterkt vandaag de PowerShot A-serie

Nadere informatie

Nu ook technologie voor gelaatsdetectie en ISO 1600 in de PowerShot A-reeks

Nu ook technologie voor gelaatsdetectie en ISO 1600 in de PowerShot A-reeks Persbericht Nu ook technologie voor gelaatsdetectie en ISO 1600 in de PowerShot A-reeks Diegem, 22 februari 2007: Canon kondigt vandaag de lancering aan van de PowerShot A570 IS en de PowerShot A560, twee

Nadere informatie

Technologie verklaard EOS 650D

Technologie verklaard EOS 650D Technologie verklaard EOS 650D Canon CMOS-sensor De door Canon ontworpen en geproduceerde CMOS-technologie werkt in combinatie met de Canon DIGIC-processoren. De CMOS-technologie zorgt bij elke pixel voor

Nadere informatie

5x zoom en dubbele beeldstabilisatie voor een nog grotere vrijheid

5x zoom en dubbele beeldstabilisatie voor een nog grotere vrijheid PERSBERICHT 5x zoom en dubbele beeldstabilisatie voor een nog grotere vrijheid De Olympus µ 830: pracht en prestaties Aartselaar, 30 september 2007 Een geweldige combinatie van design en functionaliteit

Nadere informatie

De Olympus µ-9000, µ-7000 en µ-5000 geven het begrip elegantie een nieuwe betekenis

De Olympus µ-9000, µ-7000 en µ-5000 geven het begrip elegantie een nieuwe betekenis PERSBERICHT Uitbreiding van de klassieke µ-serie De Olympus µ-9000, µ-7000 en µ-5000 geven het begrip elegantie een nieuwe betekenis Aartselaar, 7 januari 2009 De populaire Olympus µ-serie is uitgebreid

Nadere informatie

EF-S60mm f/2.8 MACRO USM

EF-S60mm f/2.8 MACRO USM EF-S60mm f/2.8 MACRO USM NLD Handleiding Hartelijk dank voor de aanschaf van dit Canon-product. Het Canon EF-S60mm f/2,8 MACRO USMobjectief is een macro-objectief dat gebruikt kan worden voor normale fotografie

Nadere informatie

Fotograferen op P, Av, Tv of M? Welke stand wanneer?

Fotograferen op P, Av, Tv of M? Welke stand wanneer? Fotograferen op P, Av, Tv of M? Welke stand wanneer? Je camera heeft een aantal voorkeuze modi waarmee je de camera op verschillende manier kunt laten werken. De P, Av, Tv en M standen zijn hierbij de

Nadere informatie

De voordelen van de belichtingsregelingen onder creatief gebruik zijn in de meeste gevallen een juist belichte en creatievere foto.

De voordelen van de belichtingsregelingen onder creatief gebruik zijn in de meeste gevallen een juist belichte en creatievere foto. Belichtingsregelingen: Creatief gebruik Dit tweede deel, over het programmakeuzewiel, behandelt het creatief gebruik van belichtingsregelingen. Deze geavanceerde belichtingsregelingen zijn tegenwoordig

Nadere informatie

Wat is dynamisch bereik?

Wat is dynamisch bereik? Wat is dynamisch bereik? = Bereik aan helderheden dat camera kan registreren Groter dynamisch bereik = meer details Zowel details in schaduwen als in highlights (landschap) Sensor en ADC Diodes op klassieke

Nadere informatie

E-pages van Beterelandschapsfoto

E-pages van Beterelandschapsfoto E-pages van Beterelandschapsfoto Waarom E-pages Omdat wij vinden dat het volgen van een workshop alleen wat weinig is. Omdat wij vinden dat de E-pages een toevoeging aan de workshops zijn. Afhankelijk

Nadere informatie

Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen

Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 CET Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen Hoofddorp, 20 augustus 2007: Canon introduceert vandaag haar nieuwste digitale

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de Canon EOS-1D MARK IV snel, krachtig en met hi-res prestaties voor professionele fotografen

Persbericht. Maak kennis met de Canon EOS-1D MARK IV snel, krachtig en met hi-res prestaties voor professionele fotografen Persbericht EMBARGO: 20 oktober 2009, 06:00 CET Maak kennis met de Canon EOS-1D MARK IV snel, krachtig en met hi-res prestaties voor professionele fotografen Hoge resolutie foto's van dit product zijn

Nadere informatie

Mooie foto's maken IS gemakkelijk! Met Image Stabilizer-objectieven (beeldstabilisatie) voor een beter resultaat

Mooie foto's maken IS gemakkelijk! Met Image Stabilizer-objectieven (beeldstabilisatie) voor een beter resultaat Mooie foto's maken IS gemakkelijk! Met Image Stabilizer-objectieven (beeldstabilisatie) voor een beter resultaat Onscherpe foto's? Gebruik Canon IS*-objectieven! "Dat is een mooie foto!" denkt u. Maar

Nadere informatie

Persbericht. Canon introduceert twee nieuwe HD LEGRIA-camcorders met flashgeheugen. ***EMBARGO GELDIG TOT 19 AUGUSTUS 2009, 15.

Persbericht. Canon introduceert twee nieuwe HD LEGRIA-camcorders met flashgeheugen. ***EMBARGO GELDIG TOT 19 AUGUSTUS 2009, 15. Persbericht ***EMBARGO GELDIG TOT 19 AUGUSTUS 2009, 15.00 uur*** Canon introduceert twee nieuwe HD LEGRIA-camcorders met flashgeheugen LEGRIA HF21 LEGRIA HF S11 Hoofddorp 19 augustus: Canon breidt vandaag

Nadere informatie

RAW-kracht de PowerShot G9 van Canon legt de lat opnieuw hoger

RAW-kracht de PowerShot G9 van Canon legt de lat opnieuw hoger Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 MET RAW-kracht de PowerShot G9 van Canon legt de lat opnieuw hoger Hoofddorp, 20 augustus 2007: Canon presenteert vandaag het nieuwe compacte vlaggenschip voor

Nadere informatie

Diafragma, hoe werkt het

Diafragma, hoe werkt het Diafragma, hoe werkt het DOOR KENNETH VERBURG IN BASISCURSUS - 172 REACTIES Onderdeel van de serie 1. Basiskennis Starten met een spiegelreflexcamera Diafragma, hoe werkt het De beste sluitertijd kiezen

Nadere informatie

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen

Fotografie: van opname tot archivering deel 1. Bruno Vandermeulen Fotografie: van opname tot archivering deel 1 Bruno Vandermeulen 6 7 8 9 10 11 12 1 3 Wat is een camera? Zwarte doos: camera obscura Sensor Sluiter Objectief Diafragma Sensor Pixels Grootte 15 16 Camera

Nadere informatie

De apparatuur die je nodig hebt

De apparatuur die je nodig hebt Dichterbij met macro Met close-up- of macrofotografie gaat er een compleet nieuwe wereld open voor jou en je EOS. Alledaagse objecten veranderen voor het oog van je camera in fascinerende onderwerpen.

Nadere informatie

Bij de meeste camera s is de keuze van de belichtingsregelingen met een zogenaamd programmakeuzewiel

Bij de meeste camera s is de keuze van de belichtingsregelingen met een zogenaamd programmakeuzewiel Belichtingsregelingen: Basisgebruik Bij de meeste camera s is de keuze van de belichtingsregelingen met een zogenaamd programmakeuzewiel I uitgevoerd. De uitleg over functies wordt in twee delen gebracht,

Nadere informatie

Grote voordelen van het fotograferen in RAW

Grote voordelen van het fotograferen in RAW Grote voordelen van het fotograferen in RAW 1. Je kunt de witbalans nog aanpassen Het is in een RAW converter heel gemakkelijk om, zonder kwaliteitsverlies, de witbalans, van je foto te corrigeren. Als

Nadere informatie

CANON EOS 200D BODY 2250C001AA 559,00. Kenmerken. Artikelcode : CNRFEOS200D001

CANON EOS 200D BODY 2250C001AA 559,00. Kenmerken. Artikelcode : CNRFEOS200D001 CANON EOS 200D BODY 2250C001AA Artikelcode : CNRFEOS200D001 Canon EOS 200D. Cameratype: SLR camerabody, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid

Nadere informatie

Technologie Verklaard EOS-1D X

Technologie Verklaard EOS-1D X Technologie Verklaard EOS-1D X EMBARGO: 18 oktober 2011, 07:00 CEST Canon volbeeld CMOS-sensor De door Canon voor de EOS-1D X ontworpen 35mm volbeeld CMOS-sensor werkt in combinatie met de Canon DIGIC

Nadere informatie

Nikon brengt drie S-Line NIKKOR Z- objectieven en de vattingadapter FTZ uit en kondigt de ontwikkeling aan van de de 58mm f/0.

Nikon brengt drie S-Line NIKKOR Z- objectieven en de vattingadapter FTZ uit en kondigt de ontwikkeling aan van de de 58mm f/0. Nikon brengt drie S-Line NIKKOR Z- objectieven en de vattingadapter FTZ uit en kondigt de ontwikkeling aan van de de 58mm f/0.95 S Noct Exclusief ontworpen voor het Z-vattingsysteem van Nikon met een nieuwe

Nadere informatie

Digitale fotografie onder water

Digitale fotografie onder water Digitale fotografie onder water Digitale fotografie wordt meer en meer bereikbaar voor de gewone duiker (Jan-met-de- Cap). Dit komt omdat veel camera merken goed geprijsde onderwaterhuizen leveren voor

Nadere informatie

Canon vergroot assortiment voor professionals met 21 Megapixel EOS 1Ds Mark III

Canon vergroot assortiment voor professionals met 21 Megapixel EOS 1Ds Mark III Persbericht Canon vergroot assortiment voor professionals met 21 Megapixel EOS 1Ds Mark III Diegem, 20 augustus 2007: Canon vergroot haar positie in de wereld van de professionele fotografie met de introductie

Nadere informatie

Het doel. is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie.

Het doel. is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie. De Basis 1 Het doel is om een eerste inzicht te geven in de basis van de digitale fotografie. Hoe je het juiste objectief moet kiezen, op welke wijze je de basisfuncties van je camera optimaal kan instellen.

Nadere informatie

CANON POWERSHOT G5X 699,00. Kenmerken. Artikelcode : CNPSG5X

CANON POWERSHOT G5X 699,00. Kenmerken. Artikelcode : CNPSG5X CANON POWERSHOT G5X Artikelcode : CNPSG5X Canon PowerShot G5 X. Cameratype: Compactcamera, Megapixels: 20,2 MP, Beeldsensorformaat: 1", Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 5472 x 3648 Pixels.

Nadere informatie

CANON EOS M6 BODY SILVER 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYS

CANON EOS M6 BODY SILVER 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYS CANON EOS M6 BODY SILVER Artikelcode : CNEOSM6BODYS Canon EOS M6. Cameratype: MILC Body, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max):

Nadere informatie

LOREO MACRO 3D LENS. Tips voor het gebruik

LOREO MACRO 3D LENS. Tips voor het gebruik LOREO MACRO 3D LENS Tips voor het gebruik De Loreo 3D Macro Lens biedt een unieke mogelijkheid voor het maken van macrofoto s in 3D. Net als elke macrolens vergt ook de Loreo een doordachte aanpak voor

Nadere informatie

Licht Belichting Lichtmeting

Licht Belichting Lichtmeting Licht Belichting Lichtmeting PUNTJES VOORAF 29 april 2015 Kees van Gageldonk 2 Inhoud Licht Algemene inleiding Belichting Inleiding Conclusie Correctiemogelijkheden Lichtmeting Inleiding Dynamisch bereik

Nadere informatie

Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest

Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest Gloednieuwe, continu verbonden D5600 voor de creatieve geest Nikon breidt haar assortiment van SnapBridge compatibele camera s uit met de D5600, een inspirerende DX-formaat D-SLR voor mensen die de creatieve

Nadere informatie

CANON EOS 6D + EF 40 mm STM 2 059,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS6DEF40STM

CANON EOS 6D + EF 40 mm STM 2 059,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOS6DEF40STM CANON EOS 6D + EF 40 mm STM Artikelcode : CNEOS6DEF40STM Canon EOS EOS 6D + EF 40mm f/2.8 STM. Cameratype: SLR camerakit, Megapixels: 20,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 5472 x 3648

Nadere informatie

CANON EOS M6 BODY BLACK 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYB

CANON EOS M6 BODY BLACK 689,00. Kenmerken. Artikelcode : CNEOSM6BODYB CANON EOS M6 BODY BLACK Artikelcode : CNEOSM6BODYB Canon EOS M6. Cameratype: MILC Body, Megapixels: 24,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6000 x 4000 Pixels. ISO gevoeligheid (max):

Nadere informatie

Persbericht. Vier Canon producten ontvangen EISA awards

Persbericht. Vier Canon producten ontvangen EISA awards Persbericht Vier Canon producten ontvangen 2012-2013 EISA awards European Advanced SLR Camera 2012-2013: Canon EOS 5D Mark III European Compact Camera 2012-2013: Canon PowerShot G1X European Camcorder

Nadere informatie

Welkom bij Foto van Beloois. Uitgangspunten. Werkwijze lessen van 2 uur. Oefeningen na elke les

Welkom bij Foto van Beloois. Uitgangspunten. Werkwijze lessen van 2 uur. Oefeningen na elke les Welkom bij Foto van Beloois Auteur: Frank van Beloois Bedrijf: Foto van Beloois Copyright 2015 Foto van Beloois, KvK 51968673 Alle rechten voorbehouden www.foto.vanbeloois.nl www.academy.vanbeloois.nl

Nadere informatie

Diafragma - sluitertijd - ISO-waarde

Diafragma - sluitertijd - ISO-waarde Inleiding Het woord fotografie betekent letterlijk schrijven met licht. Vertaald naar de camera betekent dit, dat we een bepaald moment vastleggen op een sensor. *) We drukken op een knopje en de foto

Nadere informatie

Compact camera's en Compact Photo Printers assortiment

Compact camera's en Compact Photo Printers assortiment Compact camera's en Compact Photo Printers assortiment Zomer/Herfst 2012 canon.nl/hssystem nl.canon.be/hssystem Camera's om te koesteren Elke IXUS vormt een ultiem stijlicoon en combineert toonaangevende

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

Nachtfotografie. de nacht geeft haar geheimen prijs. G. van Koppen

Nachtfotografie. de nacht geeft haar geheimen prijs. G. van Koppen Nachtfotografie de nacht geeft haar geheimen prijs G. van Koppen Nachtfotografie? Bij nachtfotografie wordt het onderwerp niet door direct zonlicht verlicht. Het tijdstip is vanaf het moment dat de zon

Nadere informatie

18x optische zoom tilt fotografie naar een hoger niveau. De Olympus SP-550 UZ: eindeloze mogelijkheden

18x optische zoom tilt fotografie naar een hoger niveau. De Olympus SP-550 UZ: eindeloze mogelijkheden PERSBERICHT 18x optische zoom tilt fotografie naar een hoger niveau De Olympus SP-550 UZ: eindeloze mogelijkheden Aartselaar, 25 januari 2007 Bekijk alles van dichtbij op een geheel nieuwe manier. Met

Nadere informatie

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies

Opdrachten. Druk dit document af en maak hierop aantekeningen tijdens uw fotosessies 1 Opdrachten In Hoofdstuk 1 De digitale camera en Hoofdstuk 2 Digitaal fotograferen van het Handboek Digitale fotografie en fotobewerking staan opdrachten die u zelf kunt uitvoeren. Als u alle opdrachten

Nadere informatie

Deel 1. Wat is HDR fotografie?.

Deel 1. Wat is HDR fotografie?. Deel 1. Wat is HDR fotografie?. Inleiding. Met het intrede van de digitale fotografie is ook de beeldbewerkingsoftware in een stroomversnelling geraakt. Eén van de meest recente ontwikkelingen is de High

Nadere informatie

X-T1. Nieuwe Functies. Versie 4.00 DIGITAL CAMERA

X-T1. Nieuwe Functies. Versie 4.00 DIGITAL CAMERA BL00004720-B02 DIGITAL CAMERA X-T1 Nieuwe Functies Versie 4.00 Sommige functies van het product kunnen verschillen van de beschrijving meegeleverd in de handleiding vanwege de firmware-update. Voor uitgebreide

Nadere informatie

Nikon wint vier TIPA World Awards 2018

Nikon wint vier TIPA World Awards 2018 Nikon wint vier TIPA World Awards 2018 Nikon maakt vol trots bekend dat vier van haar producten zijn onderscheiden met een prestigieuze TIPA World Award 2018, gesponsord door de Technical Image Press Association

Nadere informatie

Programma s, onderwerpsstanden en andere instellingen voor de D600

Programma s, onderwerpsstanden en andere instellingen voor de D600 Programma s, onderwerpsstanden en andere instellingen voor de D600 2 programma s, onderwerps standen en andere instellingen voor de d600 o 70 mm, 30 s, f 9 De instellingen die in dit hoofdstuk besproken

Nadere informatie

Instellingen. Afbeelding 3.1 Boven op een spiegelreflexcamera. draaiknop waarmee de M-stand kan worden ingesteld.

Instellingen. Afbeelding 3.1 Boven op een spiegelreflexcamera. draaiknop waarmee de M-stand kan worden ingesteld. Instellingen 3 Hoe geavanceerd de camera ook is, met mondfotografie zijn de beste resultaten te bereiken door manueel te werken. Dit hoofdstuk zal dat duidelijk maken. Omdat de instelling van de verschillende

Nadere informatie

BELICHTING(SDRIEHOEK)

BELICHTING(SDRIEHOEK) BELICHTING(SDRIEHOEK) Wat je moet weten om foto s te maken Objectief, vereniging voor vrijetijdsfotografie 19 september 2017, Paul van der Zwan 2 INHOUD Werking camera Diafragma Sluitertijd ISO De belichtingsdriehoek

Nadere informatie

Consequent scherpe foto's in 3 stappen

Consequent scherpe foto's in 3 stappen Consequent scherpe foto's in 3 stappen Veel fotografen worstelen ermee: hoe maak je consequent scherpe foto's bij elke fotoshoot? Ikzelf ook. Soms kreeg ik een haarscherpe, perfecte foto en soms waren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Technische gids Nl Inleiding In deze 'technische gids' worden de belangrijkste technieken besproken die worden gebruikt om twee van de meer technisch geavanceerde foto's uit de brochure van de D800/D800E

Nadere informatie