VEZ. Kinderwerk. 'Laat de kinderen tot Mij komen.' Marcus 10:14

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VEZ. Kinderwerk. 'Laat de kinderen tot Mij komen.' Marcus 10:14"

Transcriptie

1 VEZ Kinderwerk 'Laat de kinderen tot Mij komen.' Marcus 10:14

2 'Laat de kinderen tot Mij komen.' Marcus 10:14 Het VEZ-Kinderwerk is een veilige plek. Kinderen beleven er een groot avontuur. Er is een degelijke lijn in het Bijbelonderwijs. Kinderen leren de Here Jezus al vroeg kennen. Alle kinderen zijn welkom! We willen ouders ondersteunen in hun geestelijke taak door elk kind een veilige, avontuurlijke plek te bieden, waar het Jezus leert kennen, meer op Hem gaat lijken en zijn liefde leert delen.

3 Welkom Door middel van dit boekje kun je even binnen kijken bij het VEZ-Kinderwerk. Zo zie je hoe ons programma eruit ziet en wat er voor kinderen allemaal geregeld is. Het doel van het kinderwerk is kinderen te helpen om volgelingen van Jezus Christus te worden. Elk kind willen we een plek bieden, waar hij/zij Jezus leert kennen, meer op Hem gaat lijken en zijn liefde leert delen. We leren de kinderen niet alleen over God en de bijbel, maar we willen vooral uitleggen wat dit betekend in het dagelijkse leven. Omdat er veel kinderen komen op zondagochtend, hebben we voor alle leeftijden een eigen programma. Er is een fantastisch team van kinderwerkers dat zich elke week met veel enthousiasme inzet om met de kinderen een geweldige tijd te beleven. Uiteraard krijgen alle kinderen tijdens het programma limonade met wat lekkers. Heb je vragen? Voor praktische zaken kun je in eerste instantie terecht bij de teamleider van de leeftijdsgroep. Wil je een keer een kijkje komen nemen tijdens het programma, dan ben je van harte welkom. Kijk voor actuele informatie over het VEZ-Kinderwerk op Gwenda Visscher Algemeen Coördinator VEZ-Kinderwerk T. (038) , E.

4 Crèche Tijdens de ochtenddiensten is er opvang voor de baby s en dreumessen in de crèches. Vanaf een kwartier voordat de dienst begint kunnen zij door hun ouders naar hun eigen ruimte worden gebracht. Mocht het zo zijn dat uw kind u nodig heeft Tijdens de dienst, dan zullen wij de naam van uw kind op het projectiescherm laten verschijnen. U kunt dan naar de kinderruimte komen. Baby s De babygroep is voor de kleintjes van 0 tot ongeveer 1,5 jaar. Ervaren vaders en moeders passen tijdens de dienst op de baby s. Zij geven de kinderen de verzorging die ze nodig hebben en zoals de ouders dat aangeven. Kinderen kunnen slapen in bedjes, spelen in de box of ze worden in de speelhoek gezellig bezig gehouden. Eten en drinken brengen de ouders zelf mee. 1-jarigen Als kinderen 1 jaar zijn en kunnen lopen, komen ze in de groep 1-jarigen. De kinderen krijgen iets te drinken en te eten en ze zingen samen liedjes in een kring. Verder is er veel tijd om samen te spelen. 2-jarigen In deze groep zitten de kinderen die ongeveer 2 jaar zijn. De leeftijdsgrens wordt niet zo scherp gesteld; het gaat erom dat een kind zich prettig voelt in een groep. Kinderen kunnen hier volop spelen, er is een kort programma met zingen, een verhaal uit de peuterbijbel en een verwerking. Als het kind in de loop van het jaar 3 jaar wordt, dan blijft het tot de start van het nieuwe seizoen in deze groep. Daarna gaat het over naar de kinderdiensten van de schatkids.

5 Schatkids Kinderen van 3 jaar tot en met groep 2 van de basisschool mogen naar het programma van Schatkids. Vanaf een kwartier voordat de dienst begint kunnen de kinderen naar hun eigen kinderruimte worden gebracht. Een enkele keer gaan de kinderen eerst met hun ouders mee naar de dienst. Dit wordt aangekondigd via de weekbrief of via een bericht bij het lokaal. Direct na de dienst worden de kinderen bij hun lokaal door de ouders opgehaald. Schatkids is verdeeld in peutergroepen en kleutergroepen. De kleutergroepen hebben samen een 2-jarenlesplan en de peutergroepten ook. De indeling van de groepen wordt steeds gemaakt aan de hand van geboortedatum en groepsgrootte. Het materiaal dat zij gebruiken is speciaal ontwikkeld voor kinderen van die leeftijd en verteld over Gods liefde voor de wereld. De belangrijkste boodschap die we deze kinderen willen doorgeven is dat God van hen houdt en dat ze heel speciaal zijn. Voor elke groep is een eigen lokaal ingericht, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Om tot een goede verdeling van de groepen te komen zullen we de leeftijdsgrenzen regelmatig aanpassen. We willen in de groepen een veilige en geborgen plek creëren waar de kinderen de liefde van Christus kunnen ervaren. Daarom staat een positieve benadering van de kinderen voorop en bijvoorbeeld niet het resultaat van het werkje.

6 Kidsveztival Kinderen van groep 3 tot en met groep 8 hebben om de zondag een programma bij het KidsVEZtival. De andere week hebben zij een programma bij Schatgraven, meer hierover in het volgende hoofdstuk. De 1e en 3e zondag van de maand heeft de middenbouw (groep 3, 4 en 5) KidsVEZtival en de 2e en 4e zondag de bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Op de website ( en bij de ingang van de WRZV- Hallen kunt u het schema hiervoor vinden. Vanaf een kwartier voor aanvang van de dienst zijn de kinderen welkom. Tijdens het KidsVEZtival hebben de kinderen een eigen kinderkerk. Een uitdagend en interactief podiumprogramma is de basis van de ochtenden. In ons programma worden de kinderen uitgedaagd om hun hart open te stellen voor Jezus en leren ze hoe ze verschillende thema s vanuit de Bijbel kunnen toepassen in hun persoonlijk leven. Er wordt gezongen onder begeleiding van een band en enthousiaste zangleiding om samen God te eren. De kinderen krijgen de Bijbelverhalen, door middel van (interactief) drama, video s, poppenkast en creatieve vertellingen, gepresenteerd. VEZbegeleiders zitten tussen de kinderen om hen te stimuleren en hen te begeleiden. Na het podiumprogramma denken de kinderen, onder leiding van een kinderwerker, in een kleine groep na over wat ze geleerd hebben en gaan ze samen bidden. Verder is er bij de spelinloop en in de pauze tijd om samen te kletsen en allerlei spelletjes te doen, van tafelvoetbal tot darten. Als de kinderen ergens mee zitten of ergens over willen doorpraten, dan is er in de Kletshoek een 'Kletskop' bij wie ze terecht kunnen, meer hierover in het hoofdstuk 'Pastoraat en nazorg'.

7 Schatgraven De kinderen van groep 3 tot en met groep 8 hebben om de zondag een programma bij Schatgraven. De 2e en 4e zondag van de maand heeft de middenbouw (groep 3, 4 en 5) schatgraven. De 1e en 3e zondag de bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Op de website ( kunt u het schema hiervoor vinden, maar ook bij de ingang van de WRZV-Hallen kunt u dit zien. Bij het programma van Schatgraven starten de kinderen bij hun ouders in de dienst. Als de kinderen door de zangleiding gelegenheid krijgen om naar hun eigen dienst te gaan, staat de leiding klaar om ze op te vangen in de hal en neemt de kinderen mee naar hun eigen lokaal. Het programma van Schatgraven wordt ontwikkeld in samenhang met het programma voor het KidsVEZtival. Tijdens Schatgraven vormen de kinderen een groep met eigen leeftijdsgenoten. We streven tijdens de Schatgraafochtenden naar zoveel mogelijk individuele aandacht. Onder begeleiding van een kinderwerker zal, door middel van gesprekken, spel en leuke activiteiten, de Bijbelse boodschap, meer gaan leven voor de kinderen. Door samen op zoek te gaan in de Bijbel, ervaringen te delen, na te denken, te praten en te bidden, leren de kinderen wat je met Gods Woord in je dagelijkse leven kunt doen.

8 Groep 8 Groep 8 draait, naast KidsVEZtival, gedeeltelijk een eigen programma in Schatgraven, gebaseerd op thema s die belangrijk zijn voor de pre-pubers. Zij hebben ook een aantal activiteiten buiten de zondagen om. Dit is om de groep alvast tot een hechte tienerclub uit te laten groeien. Ouders worden hier via de teamleider van op de hoogte gebracht. In het kort creche 0 jaar tot 2 jaar Direct naar eigen programma schatkids 3 jaar tot groep 2 van de basisschool Direct naar eigen programma kidsveztival & Schatgraven groep 3 t/m groep 8 van de bassischool kidsveztival: direct naar eigen programma Schatgraven: eest mee naar de grote dienst

9 Nazorg en pastoraat Veiligheid en vertrouwen ontwikkelen voor onze kinderen is een van onze speerpunten. Het blijkt lastig om kinderen die vastlopen op te sporen, of dieper met hen in contact te komen. Daarom is er binnen de VEZ een pastorale werkgroep speciaal voor de kinderen. Ook is er een werkgroep Kinderen onze zorg. Zij kunnnen kinderen ondersteunen die wat extra aandacht nodig hebben. Om een goede relatie op te bouwen en zo veel mogelijk stabiliteit te geven is de leiding van Schatkids en Schatgraven 2 jaar betrokken bij dezelfde kinderen. Zij groeien op deze manier mee en leren de kinderen zo beter kennen (en de kinderen hen!). Voor het KidsVEZtival is er een Nazorgteam. Elk KidsVEZtival is er een nazorgmedewerker, de Kletskop, aanwezig die een gezellige plek creëert in de Kletshoek. Hier kunnen kinderen even ontspannen, een gesprekje aangaan of om gebed vragen. Soms kan dit zijn n.a.v. het programma, maar het is ook mogelijk dat een kind spontaan komt binnenvallen. Daarnaast hebben wij het systeem van de Gebedskinderen. Alle kinderwerkers kunnen ingezet worden als gebedsbuddy van een kind. De kinderen krijgen een kaartje waarop de naam het telefoonnummer en een foto van de buddy staat. Naast de extra aandacht die de buddy zondags aan zijn/haar gebedskind geeft, zoekt de buddy contact (met de ouders) om te vragen hoe het kind zijn/haar kinderprogramma vindt en om te vragen of er nog specifieke gebedspunten zijn. Gebedsbuddy s, kinderwerkers en nazorgmedewerkers van de Kletshoek vallen onder het begrip eerstelijns-zorg. Zij hebben een signaalfunctie. Dit betekent dat zij geen diepgaand pastoraat bedrijven. Maar zij zijn er wel om de kinderen een steuntje in de rug te geven of een luisterend oor te bieden. Verdergaande pastorale gesprekken of toenadering volgt pas na overleg met de coördinator kinderpastoraat, via de ouders met daarvoor gespecialiseerde pastorale werkers van het Kinderpastoraat. Opmerken, meeleven en doorverwijzen is het devies. Natuurlijk kunnen ouders ook zelf contact opnemen als dit nodig blijkt. Voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben zoeken we, in overleg met de ouders, een buddy die het kind, waar nodig, 1-op-1 kan begeleiden tijdens het programma. Ouders die graag eens willen doorpraten over zorgen rondom hun kind, kunnen hiervoor contact opnemen met de coördinator van het VEZ-Kinderwerk.

10 Medewerkers Om alle programma s voor onze kinderen te realiseren hebben we een grote groep van vrijwilligers nodig. Er is volop ruimte om mee te komen helpen bij het kinderwerk. We vinden het heel belangrijk dat er in de verschillende werkgroepen met veel plezier en voldoening gewerkt wordt, dat iedereen zich gewaardeerd weet en bovenal dat de kinderen een waardevolle tijd hebben. De taken bij het kinderwerk zijn veelzijdig, waardoor mensen met uiteenlopende gaven en talenten bij het kinderwerk kunnen dienen. Spelen en vertellen bij jonge kinderen, muziek maken of juist in gesprek met het oudere kind, praktische taken en technische taken. Alles behoort tot de mogelijkheden. Kijk voor vacatures bij de stand van het TOPpunt of op of stuur een naar kinderwerk@vezwolle.nl. Teamleider, Kletskop, VEZ-begeleider, Nazorger, Groepsleider, Muziekteam, Zangteam, Licht & Geluid, Verhalen Vertellen, Registratie, Administratie, Catering, etc.

11 Huis van Goud Uit een onderzoek naar wie het meeste invloed heeft op het religieuze leven van een kind blijkt dat moeder ruim bovenaan staat met 81%, dan volgt vader met 61%. De kerk komt met 30% veel verder op de lijst voor. Een keer per week kan niet op tegen het dagelijkse voorleven. We zijn ervan overtuigd geraakt dat wij als kinderwerkers belangrijke en waardevolle waarheden van God kunnen overbrengen naar onze kinderen. Zodat we hen kunnen stimuleren een volgeling van Jezus te worden. Maar het zijn in eerste instantie de ouders die het leven vanuit geloof zullen voorleven. Het zijn de ouders die verantwoording afleggen bij God over het leven van hun kinderen. In Deuteronomium 6: 4-7 lezen we: Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom de HEER, uw God, lief met hart en ziel en met inzet van al uw krachten. Houd de geboden die ik u vandaag opleg steeds in gedachten. Prent ze uw kinderen in en spreek er steeds over, thuis en onderweg, als u naar bed gaat en als u opstaat. We willen graag samen met de ouders deze opdracht aannemen. In de doelstelling van het kinderwerk brengen we dit als volgt onder woorden: Het doel van ons kinderwerk is kinderen te helpen om volgelingen van Christus te worden. We willen ouders ondersteunen in hun geestelijke taak door elk kind een veilige, avontuurlijke plek te bieden, waar het Jezus leert kennen, meer op Hem gaat lijken en zijn liefde leert delen. Deze ondersteuning bieden we onder andere aan in het programma van het Huis van Go(u)d. Door het jaar heen zullen wij de ouders van een aantal leeftijdsgroepen, 1 zondagochtend uitnodigen. Tijdens de dienst zullen deze ouders, onder de bezielende leiding van 1 van onze oudsten of pastors of een deskundige, toegerust worden. Ze ontvangen hier geestelijke motivatie en praktische handreikingen rondom een onderwerp dat past bij de leeftijd van hun kind.

12 Onderwerpen als het zegenen van je kind tot jouw kind en de bijbel of van muziek en media tot sexualiteit zullen uitgewerkt worden. In de loop van het jaar kunt u uitgenodigd worden om samen met uw kind naar de kinderdienst te gaan om daar samen met andere ouders te ontdekken hoe u een priester kunt zijn voor uw kind. Niet alle leeftijdsgroepen zijn elk jaar aan de beurt. Er is een verdeling waardoor er per kind om de 2/3 jaar een Huis van Go(u)d ochtend ingepland wordt. Elk onderwerp in het Huis van Go(u)d kan op andere wijze uitgewerkt worden, maar steeds zal het uitgangspunt zijn: 1. Onderwijs of toerusting - over een onderwerp rond geloofsopvoeding 2. Inspiratie - d.m.v getuigenis van leidinggevenden uit de gemeente 3. Interactie - ouders met elkaar in gesprek en aanreiken van een toepassing met hun kind zodat u net als Jozua zult zeggen: Kies dan nu wie je wilt dienen, in ieder geval zullen ik en mijn familie de Here dienen Heeft u vragen over dit programma dan kunt u mailen met: kinderwerk@vezwolle.nl

13 VEZ-school voor kinderwerk Het VEZ kinderwerk wil kinderen bij Jezus brengen en Jezus bij de kinderen! Of dit nu gebeurt vanuit de geborgenheid van een onderbouwdienst, vanuit een spetterend en creatief KidsVEZtival of vanuit de verwerking in de kleine groep, we leren de kids dat iedereen bij Jezus mag komen! De VEZ school voor kinderwerk biedt voor elke kinderwerker het juiste handvat dat jij nodig hebt voor de deeltaak waarin jij als kinderwerker dienstbaar bent. Uit het aanbod van deze boeiende en creatieve cursus kan iedere kinderwerker kiezen wat nodig is om jouw taak met nog meer plezier en vaardigheid te doen! Passend bij persoonlijke leerdoelen kies je in deze cursus op maat in welke vaardigheid jij je verder wilt bekwamen. Je start met een competentieworkshop en visieavond en kiest dan een aantal lessen uit de aangeboden onderwerpen. In de School voor kinderwerk bieden we je trainingen aan in het Leerhuis van de VEZ via verschillende losgekoppelde cursusavonden, waaruit je in de loop van 3 jaar die onderwerpen kunt uitkiezen die bij jou en jouw taak passen. Houd de informatie van het Leerhuis in de gaten en schrijf je in voor deze mooie trainingsmogelijheid.

14 Sparen Vanaf de Schatkids t/m groep 8 wordt er wekelijks gespaard door de kinderen. We verbinden ons 2 tot 3 jaar aan hetzelfde goede doel. Dit zijn vaak zendelingen uit onze gemeente die in hun zendingswerk betrokkenheid hebben met kinderen. Op de website van de VEZ kunt u terug vinden waar wij op dit moment voor sparen. Dit zijn steeds 2 verschillende projecten. Een deel van het gespaarde geld wordt ook gebruikt voor de activiteiten in het kinderwerk. Gebedsgroep Elke week wordt er op zondagmorgen, tijdens de 1 e dienst, gebeden voor de kinderen en het kinderwerk door een gebedsgroep. Iedereen kan deelnemen aan deze gebedstijd. Voor meer info en opgave kunt u contact opnemen met de coördinator via hun eigen mailadres: zondagschoolgebed@vezwolle.nl

15 Registreren Wekelijks ontvangen we heel veel kinderen. Om de kinderen in te kunnen delen bij de juiste groep en te kunnen koppelen aan een kinderleider/gebedsbuddy, hebben we een registratie nodig. Registratie is mogelijk door onderstaande strook in te vullen en bij de receptie in te leveren. Er liggen ook losse registratieformulieren bij de ingang in het Deltion die je daarvoor kunt gebruiken. Achternaam " Adres Postcode/ Woonplaats Telefoonnummer Bijzonderheden/Allergie Voornaam kind Voornaam kind Voornaam kind Voornaam kind Geboortedatum Geboortedatum Geboortedatum Geboortedatum

16 Vrije Evangelisatie Zwolle A-plein TJ Zwolle T: (038) E: secretariaat@vezwolle.nl E: kinderwerk@vezwolle.nl Plaats van samenkomst: WRZV-Hallen Buitengasthuisstraat 8 Zwolle Vrije Evangelisatie Zwolle A-plein 9, 8011 TJ Zwolle T: (038) E: secretariaat@vezwolle.nl E: kinderwerk@vezwolle.nl Plaats van samenkomst: WRZV-Hallen Buitengasthuisstraat 8 Zwolle

kinderwerk Laat de kinderen tot Mij komen. Marcus 10:14

kinderwerk Laat de kinderen tot Mij komen. Marcus 10:14 VEZ Kinderwerk kinderwerk Laat de kinderen tot Mij komen. Marcus 10:14 Laat de kinderen tot Mij komen. Marcus 10:14 Het VEZ-Kinderwerk is een veilige plek. Kinderen beleven er een groot avontuur. Er is

Nadere informatie

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV)

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV) Brochure Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV) Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom

Nadere informatie

informatieboekje zondagsschool God zij met ons

informatieboekje zondagsschool God zij met ons informatieboekje zondagsschool God zij met ons Index Inleiding Doel van de zondagsschool Immanuël Stukje historie Wat doen we zondagmorgen Leiding Materiaal keuze Activiteiten Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

KINDERWERK. Kinderwerk in de eghw

KINDERWERK. Kinderwerk in de eghw KINDERWERK Kinderwerk in de eghw WELKOM Kinderen zijn welkom in onze gemeente! Ook nieuwe kinderen, gasten, vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom. We willen ouders ondersteunen in hun geestelijke

Nadere informatie

kindje op komst in de vbg

kindje op komst in de vbg kindje op komst in de vbg praktische informatie over wat de VBG je kan bieden als je een kindje verwacht Er is een kindje op komst! Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd! Er verandert veel in je leven

Nadere informatie

Brochure

Brochure Brochure www.adventist.nl kid@adventist.nl 030-693.93.75 1 Deuteronomium 6 : 4-9 Luister, Israël! De Heer is onze God, alleen de Heer. Blijf van Hem houden, met hart en ziel, met heel je wezen. Neem alle

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren dienen in de gaven van de Geest. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren dienen in de gaven van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Brochure

Brochure Brochure www.adventist.nl kid@adventist.nl 030-693.93.75 1 Deuteronomium 6 : 4-9 Luister, Israël! De Heer is onze God, alleen de Heer. Blijf van Hem houden, met hart en ziel, met heel je wezen. Neem alle

Nadere informatie

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de

Inleiding. In deze brochure beperken we ons tot informatie over het lidmaatschap. Voor uitgebreide informatie over de visie en de Inleiding Je hebt deze brochure ontvangen omdat je overweegt of al hebt besloten om lid te worden van de Evangelische Gemeente Jozua in Dordrecht. Graag willen wij je informeren over hoe dat in zijn werk

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Hartelijk welkom! informatiefolder

Hartelijk welkom! informatiefolder Hartelijk welkom! informatiefolder Al ruim 100 jaar in beweging! Onze harten naar God... Pinkstergemeente Immanuël is een gemeenschap van christenen die functioneert als een hartelijk en open gezin dat

Nadere informatie

KIDS. het kinderwerk. Mozaiek. kids. Voor kinderwerkers, ouders en geïnteresseerden

KIDS. het kinderwerk. Mozaiek. kids. Voor kinderwerkers, ouders en geïnteresseerden KIDS het kinderwerk van Mozaiek kids Voor kinderwerkers, ouders en geïnteresseerden 1 welkom! Wij willen als kinderwerk een plek zijn waar kinderen zich gezien voelen en met plezier komen. Waar zij verhalen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

explore the big questions of life Een introductie

explore the big questions of life Een introductie explore the big questions of life Een introductie www.youthalpha.nl Youth Alpha is een programma van Youth for Christ Nederland en stichting Alpha-cursus Nederland. 2 Youth for Christ Nederland www.yfc.nl

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga Voelt bidden voor jou soms als het doen van een lange reeks verzoekjes aan God? Mis je inspiratie om met God in gesprek te gaan? Dit werkboekje geeft je handvatten om je gesprekken met God eens over een

Nadere informatie

Programma. Inleiding. Doelstellingen. Voorbereiding

Programma. Inleiding. Doelstellingen. Voorbereiding zaterdag 27 maart 2010 Programma Bijeenkomst: Kinderwerkers Rafael Amersfoort Datum: zaterdag 27 maart 2010 Accommodatie: Rafael Evangelisch Centrum Tijd: 10.00 15.00 uur Denktank: Dick van Boven, Paul

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf

Inhoudsopgave. 1. Het project. 2. Misdienen. 3. Goed doel. 4. Verhindering. 5. Taak van de ouders. 6. Ouderavond. 7. Kerkversiering en fotograaf EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Het project 2. Misdienen 3. Goed doel 4. Verhindering 5. Taak van de ouders 6. Ouderavond 7. Kerkversiering en fotograaf 8. Financiële bijdrage 9. Aanmelden

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015

Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015 Beleidsplan Stichting Harvest Celebration Center 2011-2015 Wie zijn wij? Stichting Harvest Celebration Center is een stichting die zich in wil zetten voor de degene die om welke reden ook niet kunnen deelnemen

Nadere informatie

Doel A bestaat uit vier inhoudelijke elementen waar we bij stil zullen staan in deze studie:

Doel A bestaat uit vier inhoudelijke elementen waar we bij stil zullen staan in deze studie: Doel A: Geboren in het Koninkrijk : studenten zowel kerkelijk als niet-kerkelijk komen tot persoonlijke geloofsovergave aan Jezus en leren dit proces voor zichzelf verwoorden. Doel A bestaat uit vier inhoudelijke

Nadere informatie

Deze handleiding is van

Deze handleiding is van Deze handleiding is van Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ze zijn geschreven om gebruikt te worden in kleine groepen voor kinderen van groep 1-3 Gebruikte

Nadere informatie

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 1 Thema: Wat je echt belangrijk vindt om door te geven Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus

wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus wie ben k? Ik ben... Samen aan de slag met de Ik ben teksten van Jezus COLOFON ISBN 9789033832932 NUR 224 WIE BEN IK? 2015 Ark Media Donauweg 4, 1043 AJ Amsterdam www.arkmedia.nl Geschreven door Nieske

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Dopen of opdragen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Dopen of opdragen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Ouders kunnen naar elkaar verwoorden wat en waarom ze geloven. Ouders onderzoeken wat ze van hun eigen geloof aan hun kinderen mee willen geven. Ouders doen bij elkaar inspiratie op voor

Nadere informatie

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL!

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! Missie De missie van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten is de verkondiging van het eeuwig evangelie zoals verwoord in de drieengelenboodschap van Openbaring 14:6-12.

Nadere informatie

Bij u schuil ik, u bent mijn schild,

Bij u schuil ik, u bent mijn schild, Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 inleiding Laten we eerlijk zijn: het is niet zo eenvoudig om regelmatig uit de Bijbel te lezen en te bidden. Onze volle

Nadere informatie

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kampboekje 1 Handige informatie voor ouders!! Adresgegevens: Galgenweg 3 6741 KJ Lunteren 0318 482395 Noodnummers: Francisca Hardeman: 06 52128429 Gerrit Zeevat: 06

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010

LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 LEIDERSCHAPSTRAINING 2010 Voorwoord Politiek heeft veel te maken met goed leiderschap: mensen volgen dan het voorbeeld van hun leider. Martin Luther King, Majoor Bosshardt en Koning David zijn voor mij

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien Samen groeien door Visie en missie De Wingerd, samen groeien Vanuit de christelijke identiteit ontmoeten we elkaar, luisteren we naar elkaar, inspireren we elkaar, zijn we nieuwsgierig en gaan we de dialoog

Nadere informatie

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool

Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool Handreiking bij 40 DAGEN GEBED voor groep 4-8 van de basisschool NAAM September 2009 In september en oktober 2009 was de Levend evangelie Gemeente bezig met het onderwerp 40 DAGEN GEBED. Om gemeente breed

Nadere informatie

Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016

Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016 Beleidsplan Versie 0.2 Januari 2016 Inh o u d s o p g a v e Inhoudsopgave... 2 Visie... 3 Kernwaarden... 4 1. Evangelie Centraal... 4 2. Eigentijds en Relevant... 4 3. Echtheid... 4 4. Excelleren... 4

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Hoe ziet de eruit in 2018?

Hoe ziet de eruit in 2018? Hoe ziet de eruit in 2018? GEMEENTE (ALGEMEEN) De EGHW wordt gekenmerkt door: - leven vanuit overvloedige genade in een intieme relatie met God de Vader; - leven van aanbidding door radicale overgave en

Nadere informatie

Verder op weg met Jezus

Verder op weg met Jezus Verder op weg met Jezus Heel goed besef ik de onafheid en de onvolmaaktheid van wat ik geschreven heb. Er is nog zoveel meer te vertellen over Jezus Christus. Er is nog zoveel meer over Hem te weten en

Nadere informatie

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft

Aangenaam: Guido. Informatie over kennismaken met Guido. gelooft Aangenaam: Guido Informatie over kennismaken met Guido gelooft Welkom op Guido Als u deze brochure leest dan heeft u uw zoon of dochter aangemeld voor GSG Guido. Guido is een school voor christenen in

Nadere informatie

Programma 2008-2009. Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit!

Programma 2008-2009. Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit! Programma 2008-2009 Het nieuwe programmaboekje van Provider is uit! Het staat weer vol leuke onderwerpen en activiteiten waar je je voor kunt opgeven. De activiteiten zijn ingedeeld in drie groepen: -

Nadere informatie

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen?

Cursussen 2015-2016. Inschrijven. winterwerk 2015-2016. Waarom mee doen? Moet ik lid van de Hervormde gemeente Garderen zijn om mee te mogen doen? Pagina 1 winterwerk 2015-2016 winterwerk 2015-2016 Waarom mee doen? Paulus schreef in de brief aan de Romeinen: Alles wat vroeger is geschreven, is geschreven om ons te onderwijzen, opdat wij door te volharden

Nadere informatie

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens.

Door onze keuze is er een breuk tussen God en mens. Probleem: breuk tussen en mens Door onze keuze is er een breuk tussen en mens. maakte de mens omdat Hij een vriend wilde. Hij wilde aanhoudend contact met de mens. Hij gaf de mens een verrassend mooi leven.

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING!

Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk. in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Kerk- en Schooldienst in de Maranathakerk in samenwerking met de Protestants Christelijke Basisschool Samen op Weg VERWONDERING! Voorganger: ds. Peter Smilde Pianist en organist: Bas van Viegen Met medewerking

Nadere informatie

Beleidsplan Kinderwerk. Evangeliegemeente De Regenboog Zuid

Beleidsplan Kinderwerk. Evangeliegemeente De Regenboog Zuid Beleidsplan Kinderwerk Evangeliegemeente De Regenboog Zuid Inhoudsopgave 1. Algemeen wat doen we en waarom? 1.1. Visie 1.2. Missie 1.3. Waarden 1.4. Strategie 2. Kinderwerk in praktijk hoe doen we het?

Nadere informatie

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis

Vooraf: Kern: participatie, van passief naar actief door in te zetten op groeien in geloof en zelfstandigheid = Hebr.6:1-3 groeien in geloof en kennis Werkvelden & uitdagingen Catechisatie, De jongeren in hedendaagse taal, communicatie en vorm vertellen van Gods grootheid en liefde vanuit de bijbel (Geloofsinhoud & Verdieping) Vereniging, Jongeren uitdagen

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest

God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus: Zijn opstanding De Heilige Geest Basiscursus Christelijk geloof Module 1 Les 1: Les 2: Les 3: Les 4: Les 5: Les 6: Les 7: Les 8: God bestaat en Hij is belangrijk We hebben God nodig in ons leven Jezus: Zijn leven Jezus: Zijn dood Jezus:

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Les 15 / Jezus Christus eerst

Les 15 / Jezus Christus eerst Les 15 / Jezus Christus eerst De opdracht Lees Filippenzen 2:5-8 Hoe kun je Jezus de eerste plaats geven in je leven? Er zijn zoveel dingen belangrijk in je leven: vrienden, school, een (sport)club, de

Nadere informatie

Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen.

Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen. 2015/2016 Bushcraft training voor hoogbegaafde kinderen. Aansluiting en uitdaging weg. Ondervindt u ook vaak dat uw hoogbegaafde kind niet vanzelfsprekend makkelijk leert? Merkt u ook dat uw kind moeite

Nadere informatie

Kom in actie! voor kinderen in Albanië

Kom in actie! voor kinderen in Albanië Kom in actie! voor kinderen in Albanië Voor alle kinderen in Albanië een! Ben je tussen de 10 en 13 jaar? Doe dan mee met onze actie! Stichting Antwoord wil graag dat iedereen weet dat de Here Jezus van

Nadere informatie

HANDLEIDING November 2004. Dit werkboek is van:

HANDLEIDING November 2004. Dit werkboek is van: HANDLEIDING November 2004 Dit werkboek is van: TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN DEZE STUDIES Deze studies zijn geschreven met het doel kinderen meer inzicht te geven in bepaalde Bijbelse thema s. Zij zijn oorspronkelijk

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Vacatures jeugdwerk Seizoen Cluster Jeugd

Vacatures jeugdwerk Seizoen Cluster Jeugd Vacatures jeugdwerk Seizoen 2019-2020 Cluster Jeugd Coördinator kinderwerk Als Coördinator Kinderwerk ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten voor de kinderen in de gemeente van 0-12 jaar. Je bent

Nadere informatie

Studielessen voor de bovenbouw van de basisschool

Studielessen voor de bovenbouw van de basisschool Studielessen voor de bovenbouw van de basisschool INHOUD Tips voor het gebruik van deze bijbelstudies Les 1 Ik zie ik zie wat jij niet ziet Les 2 Geloofshelden (1) Noach de eerste botenbouwer Les 3 Geloofshelden

Nadere informatie

Brochure MissionAlive Leergemeenschap

Brochure MissionAlive Leergemeenschap Brochure MissionAlive Leergemeenschap MissionAlive Leergemeenschap Verlangen Wil jij groeien in je geloof, ontdekken hoe je als christen van betekenis kunt zijn voor de mensen om je heen? Wil jij deel

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Grootouders wisselen ervaringen uit over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders helpen elkaar op weg met tips en adviezen over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders zijn

Nadere informatie

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk)

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) A. Algemene gegevens Naam ANBI: RSIN/Fiscaal nummer: 800877822 Kvk-nummer: Website adres: E-mail: Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) 01169680 www.helperkerk.nl info@helperkerk.nl Adres:

Nadere informatie

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die:

Introductie 1. Waarvoor hebben de studenten een mentor nodig? 2. Wie kan mentor worden? Iemand die: Mentor informatie Introductie Het Mentoringprogramma is voor studenten die een begeleidingsvraag hebben. Deze begeleidingsvraag kan zeer divers van aard zijn en heeft te maken met schoolse-, persoonlijke

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

To know, grow and go

To know, grow and go 1 Vanaf september 2017 start het nieuwe jeugdwerk in Mozaiek0318. Een nieuwe vorm waarin er ruimte is om het snel groeiende aantal tieners en jongeren op te vangen. En hen een plek te geven waar ze zich

Nadere informatie

MEEWERKEN IN HET JONGERENWERK BEREA APELDOORN

MEEWERKEN IN HET JONGERENWERK BEREA APELDOORN MEEWERKEN IN ET JONGERENWERK BEREA APELDOORN JONGEREN VERBINDEN MET GOD Iedere jongere is in beeld Iedere jongere wordt geprikkeld om God te (blijven) zoeken Iedere jongere heeft echte vriendschappen met

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN:

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Wensenboek cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Beste..., Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

De Klankhof t Kofschip waar iedereen tot zijn recht komt

De Klankhof t Kofschip waar iedereen tot zijn recht komt Positionering De Klankhof en t Kofschip, Etten-Leur Kernwoorden: Je mag er zijn Vertrouwen Positief kijken naar jezelf en anderen Meervoudige intelligentie Samen de merkbelofte van De Klankhof t Kofschip:

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

dit boekje gaat over invoegen

dit boekje gaat over invoegen welkom@home Inhoud De Basis Condorweg 1 7332 AC Apeldoorn www.basis.cc info@basis.cc (055) 2 055 055 Inhoud 2 Welkom in de Basis! 3 Waarom invoegen? 7 Verschil tussen invoegen en gast 9 Wij zijn net als

Nadere informatie

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto Dit boek is van Plak hier je pasfoto Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

Zeven weken verbinden en ontmoeten rond. het kruikje van de weduwe. Handreiking voor het bezinningsproces. voor de wijkgemeente oost van

Zeven weken verbinden en ontmoeten rond. het kruikje van de weduwe. Handreiking voor het bezinningsproces. voor de wijkgemeente oost van Zeven weken verbinden en ontmoeten rond het kruikje van de weduwe Handreiking voor het bezinningsproces voor de wijkgemeente oost van de Gereformeerde Kerk in Woerden 17 april 9 juni 2013 1 2 De kruik

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie