Ons team van CBS De Bron wenst alle kinderen en ouders een inspirerend en een bijzonder goed schooljaar 2013/2014 toe!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ons team van CBS De Bron wenst alle kinderen en ouders een inspirerend en een bijzonder goed schooljaar 2013/2014 toe!"

Transcriptie

1 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Start van een nieuw schooljaar De zomer is nog volop bezig en wij beginnen vandaag aan de tweede week van het schooljaar De leerlingen zijn enthousiast weer begonnen in de nieuwe groep. Links en rechts ben ik even langs de klaslokalen gelopen en daar zag ik een heleboel vrolijke gezichten. Een ieder ziet er goed uitgerust uit. In de vakantie hebben we met elkaar hard gewerkt om de school weer gereed te maken. De lokalen en de leerkrachten zijn er klaar voor! Fijn om het jaar goed met elkaar te beginnen. Ons team van CBS De Bron wenst alle kinderen en ouders een inspirerend en een bijzonder goed schooljaar 2013/2014 toe! Droevig nieuws Tijdens de vakantie hebben we het bericht ontvangen dat de vader van Juf Riemke ( gr 4) overleden is. Wij wensen haar en haar familie heel veel sterkte toe. Thomas de zoon van juf Riemke is heel ernstig ziek geweest in de vakantie, met hem gaat het nu gelukkig weer beter. U snapt dat het voor juf Riemke een hele moeilijke tijd is geweest. Daarom is zij deze weken niet op school. Zij wordt vervangen door juf Adielle. Bij vragen over deze situatie kunt u zich melden bij meester Martin. Schoolgids / Jaarkalender De nieuwe schoolgids/jaarkalender is weer klaar. De schoolgids laat zien wat de huidige en toekomstige ouders van CBS De Bron kunnen verwachten en wat CBS De Bron voor een kind kan betekenen. Verder is het een verantwoordingsdocument voor de inspectie. In de schoolgids kunt u lezen wat wij doen op het gebied van onderwijs, zorg, het omgaan met elkaar en levensbeschouwing. Een goede relatie tussen thuis en school is heel belangrijk. Van u, als ouder(s) / verzorger(s), verwachten we daarom dat u instemt met de onderwijskundige en levensbeschouwelijke visie van de school. Heeft u toch nog vragen over het onderwijs, vraag dan gerust om een nadere toelichting aan de leerkrachten, de directeur of de medezeggenschapsraad. U vindt de telefoonnummers van de leden in deze schoolgids. Dat kan ook per mail : info@debronhardewijk.nl. U kunt hen eventueel ook vragen om een extra papieren exemplaar. Ook wordt de schoolgids/jaarkalender in zijn geheel op de website van de school, gepubliceerd.

2 Schoolreis enquête We willen alle ouders die de schoolreis enquête hebben ingevuld (30% van de gezinnen) hartelijk bedanken. De op- en aanmerkingen die er bijgevoegd waren zullen wij meenemen in onze evaluatie met het team. Te zijner tijd zullen we u op de hoogte brengen van uitkomsten van de enquête. Een bron van activiteiten Afgelopen dinsdagmiddag klonk er in de gang beneden een kabaal. In lokaal 3 was de eerste creatieve les onder leiding van Ton Valentijn. Tussen en zijn de kinderen die zich hiervoor hadden opgegeven uit de groepen 7 en 8 hiermee gestart.er werd getimmerd, gezaagd en geschuurd. Met de hulp van Ton en de stagiaire meesters Johan en Rick is er druk geknutseld. De kinderen waren erg enthousiast. We zijn benieuwd naar de eerste resultaten!! Na de herfstvakantie zullen de kinderen uit de groepen 5 en 6 die zich hiervoor hebben opgegeven starten. Zij gaan dan door tot aan de kerstvakantie. Vanaf dinsdag 10 september zullen de creatieve lessen gegeven worden in lokaal 8 (middelste lokaal boven). Overblijven Mocht u uw kind laten overblijven dan bieden wij als school daar natuurlijk de mogelijk voor. De prijzen blijven ook dit jaar ongewijzigd. Overblijfkaarten ad 30,- voor 20x en 15,- voor 10x kunnen worden gekocht voor de groepen 1 t/m 4 bij de groepsleerkracht en groep 5 t/m 8 bij de overblijfouders Voor verdere informatie verwijs ik u graag naar de schoolgids en onze overblijfcoördinator Marloes van Steenis. U kunt haar telefoonnummer vinden in de schoolgids. Zwemmen of gym? De groepen 5 en 6 hebben wisselende tijden voor gym en zwemmen. Dit levert soms weleens wat verwarring op. Hier volgt het rooster: Even weken: zwemmen voor de groepen 5 op de donderdagmorgen (start 19 september) Oneven weken: gym voor de groepen 5 op de dinsdagmorgen (start 10 september) Even weken: gym voor de groepen 6 op de dinsdagmorgen ( start 17 september) Oneven weken: zwemmen voor de groepen 6 op de donderdagmorgen ( start 12 september) Het vervoer van en naar de Sypel vindt plaats per bus. Voor verdere vragen verwijzen wij u graag naar de leerkracht van uw zoon of dochter.

3 Pleinregels Voor de veiligheid van de kinderen hanteren we ook dit jaar weer de Pleinregels. Ook van u wordt medewerking gevraagd dit schoolseizoen deze regels na te leven. Vandaar dat in deze nieuwsbrief de pleinregels nogmaals zijn afgedrukt. Spelen op het plein is fijn Goed idee, iedereen doet mee Schelden, schoppen, spugen, slaan daar doen wij niet aan. Fietsen en voetballen op het plein: Nee, ook niet voor de gein. Nieuwe stoelen voor de groepen 3 t/m 8 Alle kinderen vanaf groep 3 hebben nieuwe stoelen gekregen in de klas! Overal in de school staan dezelfde mooie stoelen met een houten zitting. Wat staat dat mooi! Dat betekent dat er heel veel oude stoelen over zijn. Heeft u interesse in één of meer van de oude stoelen, dan kunt u die kopen voor 2 euro per stuk. Op woensdag 11 september is de verkoop om uur in de aula. De opbrengst wordt besteed in de klassen! Muzieklessen Net voor de zomervakantie hebben de kinderen die in februari gestart zijn met muzieklessen een voorspeelavond gehad. Op deze avond hebben de leerlingen kunnen laten horen wat zij deze maanden hebben geleerd en wat zij al kunnen spelen op een blokfluit. Deze avond werd gehouden op basisschool De Parel. Naast de kinderen van De Bron speelden ook de blokfluitgroepen van basisschool De Parel mee en heeft een aantal leerlingen van de fanfarevereniging KNA te Hierden van zich laten horen. Het was een leuke afwisselende avond waar iedere muziekleerling met veel plezier aan mee heeft gedaan. Na afloop kregen de kinderen een oorkonde mee als bewijs van het goed afronden van een half jaar blokfluiten. Ook was er voor de blokfluitleerlingen de gelegenheid om eens te proberen om op een trompet, bugel, trombone of hoorn te spelen. Alles bij elkaar was het een leuke afsluiting van het eerste seizoen. Nu de vakantie alweer afgelopen is, gaan ook de blokfluitlessen weer van start. Een aantal kinderen, die al gestart was met deze lessen, gaat door. Vanaf januari is er ook weer de mogelijkheid voor kinderen van groep 4, 5 en 6 om te starten met een nieuwe cursus. Meer informatie over de blokfluitlessen voor beginners volgt in de loop van het jaar. Voor vragen of onduidelijkheden verwijs ik u graag naar:rhodeschalk@gmail.com telefoonnummer: Oproep Wie wil ons helpen met de schoolwas en wil ongeveer 3 a 4 keer per schooljaar een wasje voor ons draaien. Voor vragen en opgave kunt u een mail sturen naar annemieke@debronharderwijk.nl Meldcode huiselijk geweld Met ingang van 1 juli 2013 zijn onze leerkrachten die werken met leerlingen, verplicht een meldcode te gebruiken bij signalen van huiselijk geweld of kindermishandeling. Vanaf augustus 2015 worden alle scholen hierop gecontroleerd. Ook wij als school zijn er op voorbereid en hebben in de afgelopen periode de leerkrachten meegenomen in het nieuwe traject. Wij zijn aangesloten bij Verino (Verwijzingsindex Noordoost Veluwe) De meldcode gebruiken we als er vermoeden is van geweld rondom de leerlingen.

4 Het is goed om te weten als ouders hoe we hier mee werken en omgaan. We nemen daarbij een vijftal stappen: In kaart brengen van signalen. Overleggen met een collega / ib-er / directie en eventueel raadplegen van het Adviesen Meldpunt Kindermishandeling of het Steunpunt Huiselijk Geweld. Gesprek met de leerling en ouders. Wegen van het geweld of de kindermishandeling. Beslissen: hulp organiseren of melden. Zo hebben wij als school afgesproken dat de leraar ook de signalen bespreekt met de vertrouwenspersoon. Mocht u vragen hebben na aanleiding van het bovenstaande nodig ik u van harte uit. Stap gerust binnen. Vertrouwensinspecteurs(nieuw) Binnen de Inspectie van het Onderwijs heeft een klein team van inspecteurs naast hun toezichthoudende taak een bijzondere taak: zij zijn vertrouwensinspecteur (VI). Ouders, leerlingen, docenten, directies, besturen, maar ook onze eigen vertrouwenspersoon, kunnen de vertrouwensinspecteur van de Onderwijsinspectie raadplegen wanneer zich in of rond de school (ernstige) problemen voordoen op het gebied van: seksuele intimidatie en seksueel misbruik; psychisch en fysiek geweld; discriminatie en radicalisering.. Deze vertrouwensinspecteur zal luisteren, informeren en zo nodig adviseren. De inspectie heeft geen specifieke taak bij het behandelen van individuele en/of arbeidsrechtelijke klachten in of rondom onze school. Hebt u een klacht over ons onderwijs? Een gesprek met de leerkracht van uw zoon en/of dochter die direct bij de klacht is betrokken, kan al veel oplossen. De directie van onze school of de eventueel aanwezige interne- of externe vertrouwenspersoon kan hierbij bemiddelen. Gaat de klacht over de directie, dan kunt u zich wenden tot het bevoegd gezag van de school (het schoolbestuur). De klachtenprocedure is te vinden in de schoolgids en op de website van onze school/vereniging. Het bevoegd gezag kan u eventueel informeren op welke wijze u uw klacht kunt indienen. Gedragsregel september Deze maand staat de volgende regel centraal: Klikken is goed als iemand je vriendje pijn doet. Deze gedragsregel komt op verschillende momenten in de klas aan de orde. Het zou fijn zijn wanneer u thuis ook aandacht aan deze regel schenkt! Helaas komt het voor dat kinderen in hun gedrag onverantwoord gedrag naar andere kinderen laten zien. Soms gebeurt dat vaker en is er sprake van pestgedrag. Als school zijn we er zeer alert op en pakken we gedrag, wat ten koste van andere kinderen gaat, aan. We spreken erover, wijzen kinderen erop en maken afspraken. Als school horen we ook graag van u als ouders of er dingen spelen die met gedrag van kinderen op school of onder schooltijd te maken hebben. Als we zaken niet weten of horen, kunnen we er ook niet op ingaan.

5 Agenda komende weken 09 sept. nieuwsbrief 1 11 sept. verkoop stoelen (12.30u) 18 sept. kamp grp.8 19 sept. kamp grp.8 20 sept. kamp grp.8 23 sept. nieuwsbrief 2 25 sept. start kinderpostzegels 30 sept. informatieavond grp. 1 t/m u grp 5 t/m u 01 okt. informatieavond grp u 02 okt. start kinderboekenweek 07 okt. nieuwsbrief 3 10 okt. voorleesavond grp 3, 4 en u-19.30u 11 okt. voorleeswedstrijd grp 6, 7 en 8 11 okt einde kinderboekenweek (overige data vindt u op de jaarkalender) Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Loop gerust even binnen! Een hartelijke groet, Mede namens het team Martin van den Bor Directeur

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Start van een nieuw cursusjaar 2015/2016 Vorige week maandag zijn we gestart met het cursusjaar 2014/15. Na een zomervakantie was het fijn om leerlingen en ouders

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Start van een nieuw cursusjaar 2014/2015 Vorige week maandag zijn we gestart met het cursusjaar 2014/15. Na een zomervakantie die wat minder warm (zo niet nat) eindigde,

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Advent en Kerst Adventstijd is een bezinningstijd na alle drukte van het grote kinderfeest. Een heerlijke tijd, gezellig, lichtjes, samen, genieten. Waardevol om als

Nadere informatie

Basisschool St. Wulfram Burg.Heijmansstraat 4 1718 AN Hoogwoud Tel: 0226-355843

Basisschool St. Wulfram Burg.Heijmansstraat 4 1718 AN Hoogwoud Tel: 0226-355843 Basisschool St. Wulfram Burg.Heijmansstraat 4 1718 AN Hoogwoud Tel: 0226-355843 Email: directie.wulfram@skowestfriesland.nl website: www.stwulfram.nl Jaargang 2015-2016 datum: 21 augustus 2015 Do. 3 sept

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015

INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015 INFORMATIEBRIEF AUGUSTUS 2015 WEBSITE: http://julianaschool-sneek.nl EMAIL: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, Ook dit schooljaar hoop ik u middels Informatiebrieven op de hoogte te houden van

Nadere informatie

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids

O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat RE Goes Verkorte schoolgids Verkorte schoolgids 2013-2014 O.b.s. Prof. Dr. Kohnstammschool Reigerstraat 1 4461 RE Goes 0113-214568 Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie uit de schoolgids voor het schooljaar 2013-2014. De

Nadere informatie

Het werk van de vertrouwensinspecteur (VI) Presentatie 3 e Nationaal Congres Pesten

Het werk van de vertrouwensinspecteur (VI) Presentatie 3 e Nationaal Congres Pesten Het werk van de vertrouwensinspecteur (VI) Presentatie 3 e Nationaal Congres Pesten Bijeenkomst 28 januari 2016 Jet ten Brinke Coördinerend Inspecteur Vertrouwensinspecteurs Waar gaat het over? Maar ook:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03 Nieuwsbrief 2 2014 2014-2015 nr. 03 Beste ouders/ verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij allemaal geschrokken van de bekladding van de muur bij de ingang. Samen met de politie en de gemeente gaan wij De

Nadere informatie

Ouderenquête 2014 CBS De Bron

Ouderenquête 2014 CBS De Bron Ouderenquête 2014 CBS De Bron Inhoud Voorwoord... 3 Kwaliteitszorg... 4 Aanbod... 11 Tijd... 16 Pedagogisch handelen... 19 Didactisch handelen... 25 Afstemming... 28 Schoolklimaat... 31 Zorg en begeleiding...

Nadere informatie

MELD DIT! EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND?

MELD DIT! EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND? EEN ZORG, ONTEVREDEN GEVOEL OF KLACHT? U SIGNALEERT ONGEWENST GEDRAG? U HEEFT EEN VERMOEDEN VAN EEN MISSTAND? MELD DIT! Informatiefolder over: Hoe te handelen? Bij wie kunt u terecht? Welke regelingen

Nadere informatie

Personen en instanties met specifieke taken dit is onderdeel van het Veiligheidsbeleid

Personen en instanties met specifieke taken dit is onderdeel van het Veiligheidsbeleid Versie 1.0 6 maart 2019 Personen en instanties met specifieke taken dit is onderdeel van het Veiligheidsbeleid COLOFON Aalberseplein 5 2805 EG Gouda T 0182-67 00 51 E secretariaat@degroeiling.nl W www.degroeiling.nl

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht? Stichting ICBO Uithoorn

Wat te doen bij een klacht? Stichting ICBO Uithoorn Wat te doen bij een klacht? Stichting ICBO Uithoorn 1 Wat te doen bij een klacht? Soms vinden op school gebeurtenissen plaats waar ouders, leerlingen of personeelsleden het niet mee eens zijn, of zelfs

Nadere informatie

De Regenboog maart 2019

De Regenboog maart 2019 De Regenboog maart 2019 Klachtenprocedure 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3 Begripsbepalingen 4 Artikel 1: Indienen van een klacht 5 Artikel 2: Intrekken van de klacht 6 Artikel 3: Inhoud van de klacht 6

Nadere informatie

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1

verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 verkorte schoolgids basisschool De Linde 2011-2012 1 Woord vooraf Dit informatieboekje is een bijlage bij de schoolgids. In de schoolgids wordt uitgebreid de structuur van de school in al haar facetten

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Vakantierooster 2015-2016 Deze week is het rooster voor het schoolseizoen 2015-2016 goedgekeurd en door de MR positief bekrachtigd. Voor ouders en belangstellenden

Nadere informatie

Beste ouders, Bezoek onderwijsinspectie

Beste ouders, Bezoek onderwijsinspectie Jaargetijden 4 1109 AR Driemond tel : 0294-450190 E-mail: directie@janwoudsmaschool.nl website: www.janwoudsmaschool.nl Nieuwsbrief juni-juli 2014 Kalender 27 juni : Eindfeest 1 juli : Afscheidsavond groep

Nadere informatie

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen Schooljaar 2015-2016 02-09-2015 Redactioneel Nieuwe start! Het nieuwe schooljaar is begonnen! Veel vrolijke gezichtjes op het speelplein. Allemaal vol verwachting van dat wat komen gaat. Een nieuwe groep,

Nadere informatie

INFO voor Ouders. Schooljaar NR. 2 6 september 2018

INFO voor Ouders. Schooljaar NR. 2 6 september 2018 INFO voor Ouders Schooljaar 2018-2019 - NR. 2 6 september 2018 In deze info: - Voorstellen Marjan van Eijk - Voorstellen Jeroen Smits - Afsluiting Duik met een boek de zomer in - Vertrouwenspersoon - Paul

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ 21 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Einde schoolseizoen 2016-2017 Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Nog 3 dagen te gaan en dan kunnen we genieten van een welverdiende

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

OUDERINFO. Start schooljaar. Informatieavond. Schooljaar 2017/2018 Nummer 1 11 september Agenda

OUDERINFO. Start schooljaar. Informatieavond. Schooljaar 2017/2018 Nummer 1 11 september Agenda OUDERINFO Start schooljaar Inmiddels zit de eerste schoolweek er alweer op. We hebben een fijne start gehad. Er wordt weer volop gespeeld en hard gewerkt! Zoals voor de zomervakantie is medegedeeld, kunnen

Nadere informatie

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli Juli 1 2 Eindejaarsfeest Bewegen is gezond 3 4 5 6 28 7 8 OC 9 10 11 Rapport groep 3 t/m 8 Musical groep 8a 12 13 29 rapportgesprekken groep 1-2 14 Musical groep 8b 15 Verrassingsdag en barbeque groep

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 19 t/m 21 (8 t/m 26 mei): vrijheid Week 22 en 23 (29 mei t/m 9 juni): (on)tevreden Personeelszaken

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 19 t/m 21 (8 t/m 26 mei): vrijheid Week 22 en 23 (29 mei t/m 9 juni): (on)tevreden Personeelszaken Intro Geachte ouders/ verzorgers, Na het nodige overleg en goed luisteren naar verschillende partijen, zijn we uit de keuze voor andere schooltijden gekomen. U leest er, zoals beloofd, in deze BerICHTUS

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF September

NIEUWSBRIEF September NIEUWSBRIEF September 2011 www.dehoeksteen.nl info@dehoeksteen.nl Gravenburg Maresiusstraat 23, 9746 BH Groningen, tel: 050-2103434 Locatie Reitdiep Maresiusstraat 20, 9746 BJ Groningen, tel 06-12557170

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

EEN KLACHT? BLIJF ER NIET MEE ZITTEN

EEN KLACHT? BLIJF ER NIET MEE ZITTEN EEN KLACHT? BLIJF ER NIET MEE ZITTEN Inleiding Deze brochure over het omgaan met klachten en bezwaren is bedoeld voor ouders en/of verzorgers, leerlingen, directieleden, medewerkers, vrijwilligers, kortom

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

11664 Kalender

11664 Kalender Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 M A D I W O D O V R Z A Z O 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 16 17 18 19 20 21 O B S I T B Y N T 22 Vakantie 23 24 25 26 27 28 Molepaed

Nadere informatie

Nieuwsbrief (1) augustus 2016

Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Vakantie voorbij! We gaan weer beginnen! Tot ziens op school! Nieuwsbrief (1) augustus 2016 Maandagmiddag 29 augustus om 15.30 uur staan de koffie, de thee en de ranja klaar. Tijd om even bij te praten

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

De klachtenregeling in het onderwijs is in 1998 ingevoerd als uitvloeisel van de kwaliteitswet (invoering schoolplan, schoolgids, klachtrecht).

De klachtenregeling in het onderwijs is in 1998 ingevoerd als uitvloeisel van de kwaliteitswet (invoering schoolplan, schoolgids, klachtrecht). Inleiding Deze brochure over het omgaan met klachten en bezwaren is bedoeld voor ouders, leerlingen, werknemers of bezoekers. De klachtenregeling in het onderwijs is in 1998 ingevoerd als uitvloeisel van

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ 1 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Start van een nieuw cursusjaar, 2017/2018 Gisteren zijn we gestart met het cursusjaar 2017/2018. Na een langere periode van vrij zijn was het fijn om leerlingen

Nadere informatie

Beste ouders, We gaan er samen een mooi jaar van maken! Een hartelijke groet, mede namens de rest het team, Ellen Sonnemans en Martien de Pauw

Beste ouders, We gaan er samen een mooi jaar van maken! Een hartelijke groet, mede namens de rest het team, Ellen Sonnemans en Martien de Pauw CBS het Kompas Beste ouders, Voor u ligt de jaarkalender van schooljaar 2017-2018. Op het moment dat deze kalender werd gemaakt waren nog niet alle data bekend. Houd u dus steeds de nieuwsbrief goed in

Nadere informatie

Bijlage klachtenregeling primair onderwijs een goed gesprek voorkomt erger

Bijlage klachtenregeling primair onderwijs een goed gesprek voorkomt erger Bijlage klachtenregeling primair onderwijs een goed gesprek voorkomt erger een goed gesprek voorkomt erger Heeft u een probleem op school dan raden wij u aan dit probleem te bespreken. Problemen zijn er

Nadere informatie

H O F N I E U W S. ENQUETE SCHOOLTIJDEN In de bijlage treft u de uitkomsten van de ouderpeiling m.b.t. de schooltijden aan. Team

H O F N I E U W S. ENQUETE SCHOOLTIJDEN In de bijlage treft u de uitkomsten van de ouderpeiling m.b.t. de schooltijden aan. Team H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Ma. 26 dec. t/m vrijdag 6 jan. 1 t/m 8 Kerstvakantie, alle leerlingen zijn dan vrij Woensdag 25 januari Rondleiding nieuwe leerlingen, aanvang 13.00 uur Do.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2015/2016 nummer 11 In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Schoolregel van

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. Maand Beste ouders, Maand 2018 Van de directie Inhoud Van de directie...1 Startgesprekken en informatieavond...2 Schoolkalender...2 Nieuwe schoolgids...2 Schoolfotograaf...2 Gymrooster...3 Stagiaires/nieuwe collega s...3

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV

NIEUWSBRIEF. Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV NIEUWSBRIEF Nr. 3 oktober 2017 I In dit nummer o.a.: Ouderavond 4 oktober Staken 5 oktober Welkom nieuwe leerlingen Schoolplein Vanuit de OV obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 juni Vanuit de MR

Nieuwsbrief 17 juni Vanuit de MR Openbare Basisschool Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 17 juni 2016 Vanuit de MR Nu het schooljaar bijna voorbij is kan de MR terugkijken op een bewogen jaar. Vorig

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

Klachtenregeling PO OPOO

Klachtenregeling PO OPOO Klachtenregeling PO OPOO Het bevoegd gezag van het Openbaar Primair Onderwijs Oegstgeest (OPOO) gelet op de bepalingen van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Geachte ouder(s) / verzorger(s), Geachte ouder(s) / verzorger(s), Einde van het schooljaar Nog maar drie weken en dit schooljaar zit er alweer op. De rapporten gaan alweer bijna mee voor de groepen 3 tot en met 8. Er wordt hard geoefend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer: Data om te onthouden. Jaargang 23, nr juli Een uitgave voor de ouders van Basisschool de Klimboom

Nieuwsbrief. In dit nummer: Data om te onthouden. Jaargang 23, nr juli Een uitgave voor de ouders van Basisschool de Klimboom Nieuwsbrief Een uitgave voor de ouders van Basisschool de Klimboom Jaargang 23, nr. 21 22 juli 2016 Informatiebulletin klimboom@bestonderwijs.nl In dit nummer: Fijne vakantie 1 Fietsen stallen 2 Schoolgids

Nadere informatie

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa NIEUWSBRIEF MOLENWIEK CBS de Molenwiek Weekbrief 1 5 september Nieuw op de Molenwiek : WELKOM OP SCHOOL Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte Groep 2: Kian Groep 3: Pablo, Lucas Groep 4:

Nadere informatie

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf Vakanties Studiedagen Voorstellen Voorwoord Bij het verschijnen

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van augustus 2018. In deze eerste nieuwsbrief van het schooljaar brengen we u op de hoogte van de lopende activiteiten van dit jaar. Informatieavond

Nadere informatie

Z O M E R N I E U W S B R I E F J U L I

Z O M E R N I E U W S B R I E F J U L I Z O M E R N I E U W S B R I E F J U L I 2 0 1 6 Inhoud: Voorwoord 1 Personele zaken 1 Welkom op school en afscheid 2 Juf Marieke 2 We zwaaien uit 2 Nieuws uit groep 123 2 Nieuws uit groep 45 3 Nieuws uit

Nadere informatie

Geachte ouder(s) / verzorger(s),

Geachte ouder(s) / verzorger(s), Geachte ouder(s) / verzorger(s), Alweer vier weken onderweg en er is al weer behoorlijk wat werk verzet door kinderen en leerkrachten! Voor groep 5 was het even wennen om nu ook op vrijdagmiddag naar school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws Nieuwsbrief November 2015 No. 3 Voor alle data geldt: Deo Volente ------------------------ Kernwaarde schooljaar 2015-2016 Schepper en schepsel ------------------------ Leven en leren Leiden en loslaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Heeft u een zorg, ontevreden gevoel of een klacht?

Heeft u een zorg, ontevreden gevoel of een klacht? Heeft u een zorg, ontevreden gevoel of een klacht? Wegwijzer Hoe te handelen? Bij wie kunt u terecht? Welke regelingen zijn er en waar zijn deze te vinden? Inleiding Binnen Stichting Vrijescholen Ithaka

Nadere informatie

Agenda. Contact. Mei Beste ouder, verzorger,

Agenda. Contact. Mei Beste ouder, verzorger, Mei 2019 Beste ouder, verzorger, We zijn weer goed opgestart na de meivakantie. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad. Groep 8 heeft deze week de Route 8 toets gemaakt. Er is de laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 19 september 2014

Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Studiedag team, kinderen vrij! A.s. woensdag 24 september hebben de kinderen vrij en gaan de leraren weer hard aan de slag met de kwaliteit verbetering van ons onderwijs.

Nadere informatie

PRIKBORD 2 3 september 2014

PRIKBORD 2 3 september 2014 PRIKBORD 2 3 september 2014 6 oktober 2016 Schooljaar 2016-2017 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school 1 3 3 4 5 Verjaardagen 6 Agenda 7 derden 8 De nieuwe website.

Nadere informatie

Datum: Nummer:1

Datum: Nummer:1 Datum: 6-9-2013 Nummer:1 Beste ouders en of verzorgers Welkom in het schooljaar 2013-2014 We hebben een goede start gemaakt! Iedereen is veilig teruggekeerd van de vakantie en met frisse zin begonnen aan

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 018-019 Geachte ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de schoolkalender van schooljaar 018-019. In deze kalender staan belangrijke data voor Bloei. Iedere maand komt onze nieuwsbrief uit, houdt

Nadere informatie

Augustus 2015 1 2 32 3 4 5 6 7 8 9 33 10 11 12 13 14 15 16 34 17 18 19 20 21 22 23 35 24 Eerste lesdag 25 26 27 28 29 30 36 31 Themaweek pesten

Augustus 2015 1 2 32 3 4 5 6 7 8 9 33 10 11 12 13 14 15 16 34 17 18 19 20 21 22 23 35 24 Eerste lesdag 25 26 27 28 29 30 36 31 Themaweek pesten Augustus 2015 1 2 32 3 4 5 6 7 8 9 33 10 11 12 13 14 15 16 34 17 18 19 20 21 22 23 35 24 Eerste lesdag 25 26 27 28 29 30 36 31 Themaweek pesten September 2015 1 2 MR 3 4 5 6 37 7 Informatieavond Zuid 8

Nadere informatie

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020

De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 De Toermalijn Katholieke School voor Basisonderwijs Jade 49 3893 EB ZEEWOLDE Tel. 036-5226020 Website: www.toermalijn.net E-mail: info@toermalijn.net Nieuwsbrief basisschool de Toermalijn, schooljaar 2015-2016,

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kerstviering. Foto s en video s. In dit nummer: 11 december 2018 Nieuwsbrief In dit nummer: Kerstviering Onze kerstviering is op woensdag 19 december a.s.. Uitgebreide informatie over het kerstspel en het kerstdiner ontvangt u vandaag per mail in een

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Protocol machtsmisbruik / meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Protocol machtsmisbruik / meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling geweld en kindermishandeling Doelgroep: Directies, leerkrachten en interne contactpersonen in primair onderwijs In deze protocollen beperken we ons tot een korte beschrijving van de taken die de interne

Nadere informatie

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website:

St. Willibrordusschool Princebolwerk EN HULST Tel Website: St. Willibrordusschool Princebolwerk 2 4561 EN HULST Tel. 0114-370541 E-mail: willibrordus@skohulst.nl Website: www.willibrordushulst.nl 3 e Nieuwsbrief 7 november 2018 Uitgelicht: De rol van meester Ingemar

Nadere informatie

Klachtenprocedure Wijzer aan de Amstel

Klachtenprocedure Wijzer aan de Amstel Klachtenprocedure Wijzer aan de Amstel mei 2019 Vastgesteld op: 21 mei 2019 Instemming GMR op: 21 mei 2019 Eigenaar: M. Domela Nieuwenhuis R. Bosboom: Directeur-bestuurder Voorzitter Wat te doen bij een

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. September 2016

Nieuwsbrief. September 2016 Nieuwsbrief September 2016 Start schooljaar Na een mooie zomervakantie mogen we weer beginnen op school. De kinderen zijn weer vol frisse moed aan het werk gegaan in de klas. De juffen en meesters hebben

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos Nieuwsbrief 3 september 2012 INHOUD: Welkom Namen op voorwerpen.jarigen.kalender / Schoolgids Nieuwsbrief 1 september 2012 Welkom: 2012 2013 We willen alle leerlingen en ouders graag verwelkomen en veel

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar OUDERKALENDER Schooljaar 2018-2019 Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 8 19 20 21 22 23 24 25 26 27 1 e schooldag 28 29 30 31 September 2018 1 2 3 Deze week: luizencontrole 4 Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juni 2018

Nieuwsbrief nr juni 2018 Nieuwsbrief nr. 20 28 juni 2018 Kalender Do 28 juni Musical groepen 8 Do 5 juli Laatste (extra) nieuwsbrief van dit schooljaar Vr 6 juli Laatste schooldag: kinderen zijn om 12.00 uur vrij Vonderwijs Wordt,

Nadere informatie

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant

Inhoud. Actie van de Bruna Even voorstellen Vertrouwenspersonen Open Podium Diamantjes van de Diamant Jaargang 10 Nummer 3 21 september 2018 Agenda Ma-di 24-25 sept Vrijdag 28 september Woensdag 3 oktober Vrijdag 5 oktober Woensdag 10 oktober Studiedagen alle leerlingen zijn vrij. Peuterwerk is open. Open

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Data om te onthouden: Nieuwsbrief. De nieuwsbrief voor de ouders van De Klimboom. In dit nummer: Jaargang 25, nr juli 2018

Data om te onthouden: Nieuwsbrief. De nieuwsbrief voor de ouders van De Klimboom. In dit nummer: Jaargang 25, nr juli 2018 Nieuwsbrief De nieuwsbrief voor de ouders van De Klimboom Jaargang 25, nr. 24 6 juli 2018 Informatiebulletin klimboom@bestonderwijs.nl In dit nummer: Fijne vakantie! 1 Kriebelbeestjes in de vakantie Springend

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER. Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel

SCHOOLKALENDER. Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel SCHOOLKALENDER 0 0 Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel 0-0 post@krabbenkooi.nl www.krabbenkooi.nl AUGUSTUS 0 0 0 e schooldag Deze week kennismakingsgesprekken gr t/m Coehoornstraat KS Bergen op Zoom Tel

Nadere informatie

Wees bij ons. U gaf ons het licht in de ogen, niet om het elkaar te misgunnen, maar om om te zien naar elkaar.

Wees bij ons. U gaf ons het licht in de ogen, niet om het elkaar te misgunnen, maar om om te zien naar elkaar. Nr. 3 schooljaar 2015-2016 Lidmaatschap vereniging incasso Schoolfoto`s Oproep Groene vingers Informatieavonden 3D-printerproject Wees bij ons God van de mensen, toen u met ons begon zei u niet: Jij hoort

Nadere informatie

MATTHIAS NIEUWS

MATTHIAS NIEUWS MATTHIAS NIEUWS 29-8-2016 1 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Welkom in het nieuwe schooljaar Wat hebben we nog even kunnen genieten van mooi zomerweer!

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Belangrijke data Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek. Donderdag 5 oktober: leerlingen vrij i.v.m. staking PO in Actie. 11 oktober: Info avond VO voor ouders/verzorgers van

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief September 2016 Start schooljaar Informatieavonden Leuk nieuws Groep 5 Leerlingenraad Ouderavond 3 nov. Schoolplein M.R. mededeling Nepwapens Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda. Afscheid Sil Brasz. Welkom op school. Felicitatie. 23 t/m 27 okt. Herfstvakantie Nieuwsbrief Nr 4 20-10-2017 Afscheid Sil Brasz Op dinsdag 17 oktober hebben we afscheid genomen van Meester Sil. De leerlingen hebben Meester Sil toegezongen met een afscheidslied, tussen de middag aten

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 1 september 2015

Nieuwsbrief nr. 1 september 2015 Nieuwsbrief nr. 1 september 2015 Start nieuw schooljaar Het schooljaar is inmiddels al weer twee weken oud. De kinderen zijn inmiddels gewend aan het schoolritme. We hopen dat iedereen weer een fijn schooljaar

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie