DON GIOVANNI HET Symfonieorkest Zondag 25 januari :30 uur Zuiderstrandtheater

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DON GIOVANNI HET Symfonieorkest Zondag 25 januari :30 uur Zuiderstrandtheater"

Transcriptie

1 DON GIOVANNI HET Symfonieorkest Zondag 25 januari :30 uur Zuiderstrandtheater

2

3 DON GIOVANNI HET Symfonieorkest Zondag 25 januari :30 uur Zuiderstrandtheater PROGRAMMA Don Giovanni Tekst: Lorenzo da Ponte, Muziek: Wolfgang Amadeus Mozart (1787) Eerste bedrijf Scene 1 Leporello verveelt zich buiten in de nacht. Hij wacht op zijn meester Don Giovanni, die als gemaskerde indringer een poging doet Donna Anna te verleiden. Of dat lukt of niet, blijft de vraag. Maar als Don Giovanni naar buiten sluipt, houdt ze hem tegen, want ze wil weten wie hij is. Haar vader, de Commendatore, verschijnt en Anna gaat meer hulp halen. De oude man moet zijn bemoeienis met de dood bekopen. Donna Anna ontdekt het ontzielde lichaam en is gebroken. Haar toegesnelde verloofde Ottavio die zij aan het lijntje houdt ziet zijn kans schoon. Ik zal man en vader voor je zijn, zingt hij. Maar dan moet hij eerst de moordenaar straffen, vindt Anna. Scene 2 Een paar straten verder zegt Leporello tegen Don Giovanni: Twee fraaie prestaties! De dochter verkrachten en de vader vermoorden. Zijn meester snoert hem de mond, want hij ruikt een nieuwe vrouw. Een gesluierde dame beklaagt zich. Ze is in de steek gelaten door een minnaar. Ach, die arme ziel kan wel wat mijn troost gebruiken, vindt Giovanni. Te laat ontdekt hij dat het om een van zijn eigen slachtoffers gaat: Donna Elvira. Nou ja, als wat vleierij niet helpt, moet Leporello haar maar de waarheid vertellen. Die bespot Elvira door haar zijn meesters lijst te tonen: 2065 veroveringen, in alle soorten en maten, en alleen al mille e tre, 1003, in Spanje.

4 Scene 3 Elders stuit de gevluchte Don Giovanni op een verloofd boerenstel Zerlina en Masetto. Hij nodigt het gezelschap uit bij hem thuis verder te feesten. Iedereen kan alvast gaan. Met Zerlina zal hij achter hen aankomen. Dat bevalt de jaloerse Masetto niet, maar hij moet buigen voor de wil van Don Giovanni. Daarna biedt de verleider wat inzicht in zijn methoden. Langzaam pakt hij Zerlina in. In een huisje vlakbij zal hij haar tot bruid nemen. Maar als ze rijp is voor de pluk, duikt Elvira op. Zij rukt Zerlina uit zijn klauwen. Scene 4 Alleen achtergebleven ziet Don Giovanni twee gestalten naderen. Don Ottavio en Donna Anna vragen zijn hulp bij het vinden van de moordenaar van Anna s vader. Die zegt hij toe, maar middenin het gesprek keert Elvira terug. Weer belastert zij Don Giovanni, die haar een gekkin en stalkster noemt. Ottavio en Anna staan in tweestrijd. Wie moeten ze geloven? Maar bij het afscheid herkent Anna de stem van haar vaders moordenaar. Met Ottavio en Elvira besluit zij Don Giovanni thuis te confronteren met zijn wandaden. Scene 5 In het paleis is het feest in volle gang. Don Giovanni schenkt wijn, bezingt de geneugten van de vrijheid, paait het boerenstel, laat Leporello drie gemaskerde vreemdelingen (Anna, Ottavio en Elvira) uitnodigen en vergrijpt zich tenslotte aan Zerlina. Die gilt het uit. Don Giovanni probeert eerst Leporello de schuld te geven, maar wordt ontmaskerd door Ottavio, Anna en Elvira. De situatie wordt nijpend, maar hij weet te ontsnappen. Tweede bedrijf Scene 1 Leporello wil ontslag nemen, want Don Giovanni bleek bereid hem te doden om zijn eigen wandaad te verdoezelen. Een flink gevulde beurs later doet hij toch weer mee, met het verzoek de vrouwen met rust te laten. Onmogelijk, zegt zijn meester. Zij zijn belangrijker dan het brood dat ik eet en de lucht die ik adem. Waarom bedriegt hij ze dan?

5 wil Leporello weten. Omdat ik ze allemaal lief heb, zegt Don Giovanni. Wie maar één vrouw bemint, doet de anderen tekort. Hij voegt meteen de daad bij het woord. Meester en knecht ruilen van kleding. Een berouwvolle Don Giovanni lokt Elvira uit haar huis, zodat hij haar dienstmeisje kan versieren. Elvira valt ervoor, maar de serenade wordt verstoord door een burgerwacht met Masetto die op zoek is naar de schurk. Don Giovanni doet zich voor als spijtoptant Leporello, stuurt iedereen een andere kant uit en tuigt de alleen overgebleven Masetto af. De jammerende boer wordt teruggevonden door zijn geliefde Zerlina, die zijn pijn verzacht. Scene 2 Leporello schudt intussen Elvira af, maar loopt recht in de armen van het wraakzuchtige kwartet Anna, Ottavio, Zerlina en Masetto. Plots verschijnt Elvira die om genade smeekt voor haar man. Het antwoord is helder: Non, non, non, non. Tot hun verbazing onthult Don Giovanni dan zijn ware identiteit: Leporello. Met zijn gladde praatjes weet hij het boze viertal te ontvluchten. Scene 3 Leporello en Don Giovanni stuiten op elkaar op het kerkhof. Ze trekken hun eigen kleren aan. Don Giovanni grijnst dat de vermomming hem bijna een nieuwe verovering bracht: Leporello s vrouw. De knecht ontsteekt in woede, maar dan horen beiden een grafstem: Het lachen zal je vergaan nog voor de dag aanbreekt. Don Giovanni denkt aan een grap. Hij ontdekt een standbeeld van Commendatore en laat Leporello de inscriptie voorlezen: Tegen de schurk die mij om het leven bracht, wacht ik hier de wraak af. Zijn meester dwingt de bange Leporello het standbeeld voor het souper uit te nodigen. Tot hun verbijstering knikt het ja. Scene 4 De wraak zal spoedig komen, zegt Ottavio, en dan kan er getrouwd worden. Hoe hij te midden van zoveel droefenis daar toch aan kan denken, antwoordt Anna. Nu flipt de immer nette Ottavio en noemt zijn geliefde wreed. Anna smeekt hem nog een laatste keer om geduld, als hij niet wil dat ze sterft van verdriet.

6 Scene 5 In zijn paleis geniet Don Giovanni van zijn eten. Leporello pikt er ook een kippetje van mee. Donna Elvira doet nog één wanhopige poging de verleider tot inkeer te brengen. Leve de vrouwen! is het enige antwoord dat ze krijgt. Op dat moment verschijnt het standbeeld van Commendatore. Eten hoeft hij niet, maar hij wil dat Don Giovanni op zijn beurt bij hem komt eten. Don Giovanni neemt de uitgestoken hand aan, voelt de koude greep verstijven en krijgt nog een ultieme kans berouw te tonen. Pentiti! Nooit! is zijn antwoord. En de hel verzwelgt hem. DE MYTHE VAN DON JUAN Dichters en musici hebben zich door de eeuwen heen steeds opnieuw beziggehouden met Don Giovanni alias Don Juan, de vrouwenheld en voorvechter van grenzeloze vrijheid. Molière, Alexander Puschkin, Richard Strauss, Max Frisch. Don Juan was de eerste geluidsfilm die Warner Brothers uitbracht, de grote filmregisseur Joseph Losey vereeuwigde Don Giovanni in een filmportret en Andre Lloyd Webber citeert hem in zijn Phantom of the Opera. Allemaal waren ze gefascineerd door het gelaagde verhaal van de adellijke verleider, door de ondergang van de onverschrokken vrijdenker, door de verleide en verlaten vrouwen uit alle lagen van de maatschappij. Mozart en zijn al even geniale librettist Lorenzo da Ponte (die zelf een Don Giovanni-achtig leventje leidde) hebben het verhaal waarschijnlijk het meest treffend verbeeld. Mozart gaf elk vrouwelijk personage haar eigen muzikale profiel, karakter-iseerde het duo Don Giovanni en zijn knecht Leporello met gevatte recitatieven en grandioze aria s, componeerde een overweldigende opkomst voor de vermoorde Commendatore die als stenen gast tijdens een feestmaal verschijnt Kortom, Mozart maakte van zijn opera, die hij een dramma giocoso noemde, een meesterwerk met oneindig veel diepgang.

7 DE DON GIOVANNI VAN EVA BUCHMANN EN JAN WILLEM DE VRIEND Kenmerkend voor het werk van Eva Buchmann is de intimiteit die zij steeds weet te creëren tussen publiek, zangers en musici. Ook in Don Giovanni zit de toeschouwer als het ware bovenop de handeling; hij deelt dezelfde ruimte met de solisten en het orkest. Het publiek wordt zo letterlijk deelgenoot van het erotisch en demonisch universum van Don Giovanni. In haar enscenering speelt de hele handeling zich af rondom het orkest. Daardoor krijgt de uitvoering een kamermuzikaal aspect. De musici vormen een onderdeel van de enscenering, zij spelen letterlijk mee. Eva Buchmann regisseert een hele vanzelfsprekende interactie tussen zangers en orkest. In de hechte samenwerking tussen haar en Jan Willem de Vriend ontstaat zo een zeldzame muziekdramatische eenheid en scherpte, een uitzonderlijke coherentie tussen muziek en drama. Maar hoe dicht we er ook bij komen, de mythische Don Giovanni blijft onbereikbaar, het mysterie blijft intact. Wat zeker is: de wereld is niet opgewassen tegen hem, zoals tegen geen enkele natuurkracht. Maar zonder hem kunnen we ook niet. We kunnen het niet stellen zonder zijn archetypische rebellie tegen alles wat god is en gebod. Want zonder die vrije, libertijnse levenshouding ziet de wereld er wel erg braaf uit. Don Giovanni leeft volledig in het hier en nu, kent geen verleden en geen toekomst. Terwijl wij gewone zielen alleen een verleden hebben en een toekomst. Het hier en nu, waar we diep naar verlangen, schiet er meestal bij in. Het liefst zouden we de natuurkracht die Don Giovanni is, terugbrengen tot iemand met een aantrekkelijk, handelbaar en hedendaags charisma. Maar Don Giovanni is niet zomaar charismatisch. Hij is, dankzij Mozart en Da Ponte, groter dan dat, een mythische figuur, de vleesgeworden sensualiteit en passie. Daarom moet hij ten onder gaan. En daarom keert hij altijd weer terug. Zoals in deze voorstelling van Eva Buchmann en haar artistieke team en Jan Willem de Vriend met zijn orkest.

8 Tips Vrijdag 6 februari :15 uur, Lucent Danstheater HOW LONG IS NOW Balletto Civile Michela Lucenti is een internationaal veelgevraagde choreografe. Met haar eigen Italiaanse dansgezelschap Balletto Civile komt ze nu voor het eerst naar Nederland. De voorstelling How long is now ging in Ferrara in première en is een indrukwekkend dansspektakel met 10 dansers, de celliste Julia Kent en 10 lokale ouderen in een rolstoel. Deze deelnemers hebben vooraf een aantal workshops gevolgd met de choreografe. De voorstelling gaat over het nu : het moment dat jong en oud, verleden en toekomst, herinnering en hoop elkaar ontmoeten. Zeker het slotdeel, waarin de dansers met de ouderen bewegen op muziek uit de Bolero, is onvergetelijk. Deze voorstelling is onderdeel van Holland Dance Events, hét podium voor gerenommeerde dansgezelschappen in het Lucent Danstheater. Zaterdag 21 februari :00 uur, Lucent Danstheater PARELVISSERS Nederlandse Reisopera De parelvissers van Bizet is een exotisch meesterwerk. In deze gloednieuwe productie van de Nederlandse Reisopera beluistert u jonge zangers, op het punt van hun internationale doorbraak. Het Noord Nederlands Orkest zit in de bak. In een overrompelende Tristan und Isolde stalen de orkestmusici vorig seizoen nog de show. In hun handen klonk Wagners muziek kleurrijk (NRC) en gedreven (De Telegraaf). Voor meer informatie kijk op of bel met onze kassa op

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

Lesbrief bij Romeo is op Julia en Layla op Majnun

Lesbrief bij Romeo is op Julia en Layla op Majnun Lesbrief bij Romeo is op Julia en Layla op Majnun Inleiding: U gaat binnenkort naar Romeo is op Julia en Layla op Majnun met uw klas. Voordat u deze theatervoorstelling bezoekt, kunt u al het een en ander

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST VREDEHORST WEEKTEKST IK STA VOOR DE DEUR EN KLOP AAN. ALS IEMAND MIJN STEM HOORT EN DE DEUR OPENT, ZAL IK BINNENKOMEN

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

J&M Vlaanderen > HANDLEIDING EB > DON G

J&M Vlaanderen > HANDLEIDING EB > DON G J&M Vlaanderen > HANDLEIDING EB > DON G HET EDUCATIEF PAKKET J&M zorgt voor een educatief pakket met vak- en netoverschrijdende impulsen. De inbreng (workshops, atelierbezoek, gastspreker, muziekfragmenten,

Nadere informatie

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar 6 Het is een jongen! Blij kijkt vader Hans Luther naar zijn zoon. De kleine jongen ligt tevreden bij zijn moeder in de armen. Het is 10 november. Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat is goed

Nadere informatie

Zondag 8 oktober Iedereen is welkom bij de maaltijd. Lezing: Mattheus 22 : 1-14

Zondag 8 oktober Iedereen is welkom bij de maaltijd. Lezing: Mattheus 22 : 1-14 Zondag 8 oktober 2017 Iedereen is welkom bij de maaltijd Lezing: Mattheus 22 : 1-14 Een dramatische gelijkenis.lazen we. Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koning die een bruiloftsfeest

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst

Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Liturgie zondag 3 september inbrengdienst Voor de dienst horen we: Welkom in dit huis uit Hemelhoog 707 Zingen voor de dienst: Opwekking 573 Welkom en mededelingen Intochtslied: 146:1, 2 1. Zing, mijn

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Liturgie zondag 23 september Tussen hemel en aarde.

Liturgie zondag 23 september Tussen hemel en aarde. Liturgie zondag 23 september Tussen hemel en aarde. Welkom en Inleiding Eeuwenlang was de zorg voor de ziel een aangelegenheid van theologen, een zaak van de kerk. Het was de kerk die bepaalde hoe de mens

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Als we over God spreken, dan gebruiken we beelden. We kunnen niet anders. Want God is niet te zien, niet te vatten. Soms ervaren we iets dat ons overstijgt

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lucas 16: 19-31 Gezang 149 : 1 Opwekking 428 Psalm 146 : 5, 6 en 7 Psalm 40 : 2, 3 en 6 (NPB) Gezang 95 : 3 en 4 Collecte zondag 9 juli Hongersnood

Nadere informatie

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : Als nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn.

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : Als nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn. 1 e Paasdag 2017 Sterk en dapper Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18 Als nooit bang bent, kun je ook niet dapper zijn. Woorden die op sommige zondagen bij de schikking hebben gestaan.

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zaterdag 31 december :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zaterdag 31 december 2016 19:30 uur Ds H D Bondt 19:30 uur 31-dec Ds H D Bondt Ps 93 : 1, 2, 3 Gen 16 : NwPsB 95 : 1, 2, 3 NLB 730 : 2, 3 Gez 168 : Psalm 95 (denieuwepsalmberijming.nl) 1. Kom,

Nadere informatie

ongelijk span (2 Kor. 6:11-7:1 HSV)

ongelijk span (2 Kor. 6:11-7:1 HSV) juk 5:11 Onze mond heeft zich vrijmoedig voor u geopend, Korinthiërs, ons hart staat wijd open. 12 U neemt geen kleine plaats in ons hart in, maar zelf bent u enghartig. 13 Zet dan ook van uw kant ik spreek

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet

Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet Paasviering 2016 Achtergelaten Vergeet me niet woensdag 23 maart 2016 8:45 uur 9:00 uur Openingslied: Het is Pasen Het is Pasen, laat het horen, het is Pasen, het is feest. Na het donker van de dood, nu

Nadere informatie

Panda in de val.

Panda in de val. Panda in de val www.uitgeverijholland.nl Met illustraties van Hélène Jorna Gonneke Huizing Panda in de val Uitgeverij Holland - Haarlem De vrouwtjespanda blijft stokstijf staan. Ze snuffelt met haar neus

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen

VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen VERLIEZEN: De waarde van geven in een wereld van ontvangen Wees niet bang, al vormen jullie maar een klein groepje. Want jullie Vader is zo goed geweest Zijn koninkrijk voor je open te stellen. Verkoop

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

6

6 6 Maria Dit verhaal gaat over Maria. Ze is de zus van Marta en Lazarus. Ze houdt veel van Jezus en weet dat Hij snel moet sterven. Daarom wil ze Jezus laten zien hoeveel ze van Hem houdt. Hoeveel krijgt

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Onbeperkt eten Ontmoetingsdienst 17 december heilig Avondmaal Evangelist Jan Verkerk

Onbeperkt eten Ontmoetingsdienst 17 december heilig Avondmaal Evangelist Jan Verkerk Liederen Gezang 285: 2 - Geef vrede, Heer, geef vrede Wij wachten op de Koning Luisterlied: Hemelse gave (Sela) Eindlied: Gezang 456: 1, 2 en 3 - Zegen ons Algoede Nieuwe Testament, Marcus 8: 1-21 1 Toen

Nadere informatie

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis.

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis. 1e Statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. De eerste plaats waar Jezus stil stond op de kruisweg, was het paleis van de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. De joodse leiders wilden Jezus uit de weg ruimen.

Nadere informatie

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan

Muziek WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 OM TE BEGINNEN EERSTE ZONDAG NA PASEN. Welkom en mededelingen. Muziek Allen gaan staan WILHELMINAKERK ZONDAG 3 APRIL 2016 EERSTE ZONDAG NA PASEN OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Allen gaan staan Groet: Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer Amen Bemoediging:

Nadere informatie

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl isbn 978 90 216 7308 0 / nur 277 Tekst: Hans Kuyper en Janny van der Molen 2014 Illustraties: Els van Egeraat 2014 Vormgeving:

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus,

Gemeente van Jezus Christus, Gemeente van Jezus Christus, Ik heb geen bedelaar in mijn kennissenkring. Wat zegt dat van mij? Maar ik heb er natuurlijk wel eens een gezien. In Utrecht, in Amsterdam, in steden in het buitenland Als

Nadere informatie

Geliefden van God, gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Geliefden van God, gemeente van onze Heer Jezus Christus, 1 e zondag van de 40-dagen tijd Zin op Zondag 5 maart 2017 Kleur Paars Matteus 4: 1-11 Ds A.J. Wouda Thema: Zoek de stilte Geliefden van God, gemeente van onze Heer Jezus Christus, Zoek de Stilte.wat kunnen

Nadere informatie

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Gerrit Heuver m.m.v. de cantorij onder leiding van Han Siertsema Han Siertsema: orgel en piano Shannon Scheltema: viola da gamba

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen?

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Voor de dienst zingen we: UW GENADE IS MIJ GENOEG - OPWEKKING 614

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

Liederen voor zondag 20 januari 2019

Liederen voor zondag 20 januari 2019 Liederen voor zondag 0 januari 09 Hemelhoog 67A (= Opwekking 7) De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik heb een boek in de kast staan, met de titel: Wat doen wij als we bidden? Ik moest aan dit boek denken bij de voorbereiding van deze dienst. Afgelopen

Nadere informatie

Zondag Trinitatis 15 juni Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20

Zondag Trinitatis 15 juni Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20 Zondag Trinitatis 15 juni 2014 Lezingen: Exodus 34: 4-9 en Mattheüs 28 : 16-20 Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik had wel de neiging om af te haken, om het leesrooster voor deze zondag maar terzijde

Nadere informatie

Vrienden van onze Heer Jezus Christus,

Vrienden van onze Heer Jezus Christus, Overdenking 24 maart 2016, Witte Donderdag, in de Sixtuskerk 1 e lezing Ex. 12: 1-14 We zingen als antwoordpsalm 81: 1, 4, 7, 8, 9 2 e lezing Lucas 22: 7-20 We zingen Lied 558: 1, 2, 4 Door Ds A.J. Wouda

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2018

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren december 2018 Activiteiten Walcheren december 2018 Menukaart Eethuis Hoofdgerecht Nagerecht donderdag 6 dec Zuurkool-ananas gehakt prei schotel verlate surprise Tijd: 17.30 tot 20.00 uur Aanmelden: uiterlijk vóór dinsdag

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

EO Grootnieuws 24 januari 2015 Ds. J. Ezinga

EO Grootnieuws 24 januari 2015 Ds. J. Ezinga Beste luisteraar, EO Grootnieuws 24 januari 2015 Ds. J. Ezinga Vandaag gaat het over praktische wijsheid. Wijsheid voor het gewone dagelijkse leven We krijgen antwoorden op vragen zoals : Hoe krijg ik

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

korte tekst De weg van Jezus Liederen voor de dienst: 619: 1, 2, 5 en

korte tekst De weg van Jezus Liederen voor de dienst: 619: 1, 2, 5 en Liederen voor de dienst: 619: 1, 2, 5 en 6 624 637 Openingslied: Lied 612 Begroeting en De Heer is opgestaan! Bemoediging De Heer is waarlijk opgestaan! Onze hulp is in de naam van de Heer Die hemel en

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

Liturgie zangdienst Oh Happy Day! Zondag 11 juni 2017

Liturgie zangdienst Oh Happy Day! Zondag 11 juni 2017 Liturgie zangdienst Oh Happy Day! Zondag 11 juni 2017 Voorganger: Ds. J. Hansum m.m.v. Gospelkoor The Young Church Singers o.l.v. André Bijleveld The Young Church Singers zingen: Everybody praise the Lord

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Ga niet naar de hel. Een jonge Koreaanse artiest meegenomen naar de hel. PIT www.divinerevelations.info/dutch

Ga niet naar de hel. Een jonge Koreaanse artiest meegenomen naar de hel. PIT www.divinerevelations.info/dutch Ga niet naar de hel Een jonge Koreaanse artiest meegenomen naar de hel PIT www.divinerevelations.info/dutch In 2009 werd een jonge artieste, die een nachtbidstond bijwoonden, bezocht door Jezus Christus.

Nadere informatie

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN ALS HET IN JE HART KOUD EN DONKER IS OMWILLE VAN AFSCHEID EN GEMIS, WEES DAN LICHT EN WARMTE VOOR ELKAAR! Decor: podium met opstapje Daarop, in het midden: doek

Nadere informatie

Thema: Vaderhart van God

Thema: Vaderhart van God Lunteren zondag 27 mei 2018 Aanvang 19.00 uur -eerste zondag na Pinksteren- Jeugddienst Thema: Vaderhart van God voorganger: dominee Jaap Hansum begeleiding en muziek: Asaf welkom en afkondigingen allen

Nadere informatie

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Joël & Dagmar Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Trouwdienst Joël en Dagmar Predikant: ds. H. de Bruijne Muziek: Gitaar: André Louw Piano: Hester Louw Binnenkomst bruidspaar Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte

Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur. thema: Gods belofte Orde van dienst voor de 3 de zondag van de herfst op 2 oktober 2016 om 9.30 uur -2- Voor aanvang van de dienst speelt het orkest koraalmuziek Welkom en mededelingen Intochtlied: Psalm 92 : 1, 2 en 3 thema:

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen

MARCUS & DIANA 13 MEI NOVEMBER ½ jaar getrouwd. dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen MARCUS & DIANA 13 MEI 2005 13 NOVEMBER 2017 12 ½ jaar getrouwd dankdienst + vernieuwing van huwelijkszegen zaterdag 11 november 2017, 15.00 uur voorganger ds. J.M. Weststrate organist/pianist Jan Koelewijn

Nadere informatie

Luk. 15, preek NGKE

Luk. 15, preek NGKE Luk. 15, 10-24 preek NGKE 18-9-2016 Geloven in Generaties 2. Ervaring van God? Inleiding Je moet niet naar je ouders blijven luisteren! Want ieder generatie weer wordt persoonlijk door de Heer aangesproken.

Nadere informatie

Belijden GK 71 Opwekking GK 91 orgelmeditatie Luisteren Brood en wijn

Belijden GK 71 Opwekking GK 91 orgelmeditatie Luisteren Brood en wijn Morgendienst Votum - groet Ps 121: 1,2 Tien Woorden Ps 121: 3,4 Schriftlezing Psalm 9: 1-11 Ps 9: 1, 7, 8 Prediking Psalm 9: 10a GK 163 Dank en voorbede Collecte Ps 57: 5,6 Heilig avondmaal Formulier 3

Nadere informatie

Preek over psalm 42 (Hartstocht voor God) Overdenkingen bij het H. Avondmaal. Eerste tafel (Psalm 42:1-3)

Preek over psalm 42 (Hartstocht voor God) Overdenkingen bij het H. Avondmaal. Eerste tafel (Psalm 42:1-3) Preek over psalm 42 (Hartstocht voor God) Overdenkingen bij het H. Avondmaal Eerste tafel (Psalm 42:1-3) Hebben jullie wel eens een hinde zien smachten? De NBV vertaalt dat eerste vers een beetje te liefelijk

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

HEMELHOOG 667 / ELB 241

HEMELHOOG 667 / ELB 241 HEMELHOOG 667 / ELB 4 Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Aanbid Hem met eerbied en ontzag en kniel nu voor Hem neer; die zelf geen zonde kent en ons genade schenkt. Wees stil

Nadere informatie

In gesprek over Liegen

In gesprek over Liegen Bij Open Deur nummer 2, februari 2014 In gesprek over Liegen Een leugentje om bestwil, dat mag toch wel? Of is het vroeger of later toch: al is de leugen nog zo snel Ach, iedereen doet het, je hoeft de

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e

Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103. Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e Lezen : Romeinen 8 : 31-39 Tekst : Psalm 103 Psalm 146 : 3, 5 en 8 Opwekking 60 Lied 90 : 3, 4 en 6 Lied 460 : 1, 2 en 3 NLB 103e de kerk winterklaar Betekent.. - deur linksvoor blijft dicht - deur bij

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen...

Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Wat kun je doen als je baby huilt? Kijk mee hoe de vader en moeder van Sam dat doen... Gefeliciteerd met jullie baby! Gefeliciteerd! Jullie hebben net een baby gekregen. Jim en Nora hebben ook een baby

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

hema: Groeien in liefde en tederheid

hema: Groeien in liefde en tederheid Naam: Datum: hema: T 1. Wat is echte vriendschap? Schrijf woorden of korte zinnen naast elke pijl. Denk aan deze elementen: Je hebt het gevoel dat je van iemand houdt, het gevoel dat je je goed voelt bij

Nadere informatie

Verkondiging zondag 24 augustus 2014 Maartenskerk Vergeef ons onze schulden bij: Onze vader en Mattheus 18, 21-35

Verkondiging zondag 24 augustus 2014 Maartenskerk Vergeef ons onze schulden bij: Onze vader en Mattheus 18, 21-35 Verkondiging zondag 24 augustus 2014 Maartenskerk Vergeef ons onze schulden bij: Onze vader en Mattheus 18, 21-35 I Vanmorgen gaat het om de bede die ons in het dagelijkse leven meteen op de huid kan zitten,

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

Veertigdagenkalender. onder de pannen

Veertigdagenkalender. onder de pannen Veertigdagenkalender 2017 onder de pannen Alles wat ik zoek is een plek om te bestaan een huis om in te wonen een weg om langs te gaan een wei, een plein, een tuin, een tent ik zoek vooral een stem die

Nadere informatie

Maandag 2 t/m vrijdag 6 april 2018

Maandag 2 t/m vrijdag 6 april 2018 Maandag 2 t/m vrijdag 6 april 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Wandelen voor water > Ontmoetingsonderwijs: Pasen Extra > Boekentips > 1 e Paasdag de verjaardag van Tante

Nadere informatie