Reportage 1 e schaakweek Amstelveen plannen voor 2 e schaakweek 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reportage 1 e schaakweek Amstelveen plannen voor 2 e schaakweek 2016"

Transcriptie

1 Reportage 1 e schaakweek Amstelveen plannen voor 2 e schaakweek 2016 In het najaar van 2007 zijn de eerste stappen gezet om de Brainwave denksportmanifestatie van de grond te krijgen. Wim Ris (oud-conrector Keizer Karel College) en Dirk Landsaat (oud-directeur Sportbedrijf Amstelveen) hebben daartoe het initiatief genomen en inmiddels is deze denksportdag een jaarlijks terugkerend evenement op de Amstelveense sportkalender. In 2015 ontstond er de behoefte om het schaakgedeelte anders en nog groter aan te pakken. Het jaarlijkse Brainwave rapidtoernooi zou een onderdeel gaan worden van een grote schaakweek in Amstelveen met activiteiten voor jong en oud, recreatief- en topschaak. Diverse activiteiten werden georganiseerd om het schaakspel onder de aandacht te brengen van basisscholieren. Met ouderen die al jaren geen stuk meer hadden aangeraakt zijn velen partijen gespeeld in verschillende wijkcentra en in het poppodium P60 is de 1 e Schaakweek Amstelveen afgesloten met het NK Rapid waarbij de gehele Nederlandse top zowel bij de heren als bij de dames aanwezig was. In dit overzicht doen wij verslag van de eerste editie van de schaakweek Amstelveen in 2015 en kijken we vooruit naar de 2 e editie die van maandag 24 oktober t/m zondag 30 oktober in Amstelveen opnieuw zal gaan plaatsvinden. Wij hopen dat U met interesse deze reportage zal lezen en nodigen U en/of uw bedrijf graag uit om mee te denken hoe we wellicht iets voor elkaar in de toekomst kunnen betekenen. Namens de organisatie Schaakweek Amstelveen, Wim Ris: Robert Ris: info@cne-nkrapid.nl

2 1) De 8e editie van de denksportmanifestatie BRAINWAVE. Nadat de eerste editie van BRAINWAVE in 2008 door stormachtige weersomstandigheden in het Stadshart van Amstelveen vroegtijdig tot een einde moest komen werd nu al voor de zevende keer in het Keizer Karel College gespeeld. In de loop der jaren is tijdens deze manifestatie ook wel eens gebridged en/of gedamd, maar door gebrek aan organisatorisch kader zijn deze sporten in de loop der jaren afgehaakt. Go met 20 deelnemers, Rubik s Cube met 88 deelnemers en schaken met maar liefst 203 deelnemers verspreid over twee senioren toernooien (107) en één jeugdtoernooi (96) hadden alle drie een recordaantal deelnemers. Verklaringen hiervoor zijn wellicht het feit dat in het kader van de eerste schaakweek meer propaganda dan bij vorige edities gemaakt is en dat bij het schaaktoernooi voor de betere schakers de beste Nederlandse vrouw en man zich konden kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap op 4 oktober. Er gaven maar liefst 9 Grootmeesters en 6 Internationaal Meesters acte de presence en er waren 14 nationaliteiten aanwezig. Niet onvermeld mag blijven dat het Brainwavetoernooi in de schaakwereld inmiddels een uitstekende reputatie heeft opgebouwd en ook in 2015 door velen werd gewaardeerd. Wethouder Peter Bot opent het 8 e Brainwave rapidtoernooi aan het bord van grootmeester en tweevoudig Nederlands Kampioen Jan Smeets die uiteindelijk het toernooi ook op zijn naam weet te schrijven.

3 Overzichtsfoto 8 e Brainwave rapidtoernooi In totaal deden 96 kinderen mee aan de jeugd Grand Prix: een nieuw record!

4 2) Schaken voor OUDEREN in wijkcentra Helaas is dit onderdeel van de schaakweek het minst van alle uit de verf gekomen. Wij denken dat het aan de voorbereiding en de PR niet gelegen kan hebben. Ruim van te voren hebben wij contacten gelegd met ervaringsdeskundigen van Vita/AanZ en alle wijkcentra in Amstelveen bezocht. In de plaatselijke pers, via RTVA en via lokale websites zijn de bijeenkomsten aangekondigd; in de wijkcentra zijn affiches opgehangen. Bij de zes geplande schaaksessies kwamen bij elkaar niet meer dan 15 mensen; 6 was het record, 0 het dieptepunt. Ouderen die wel kwamen hebben er vaak veel plezier aan beleefd; mede daardoor de organisatie ook. Wij willen wel graag verder gaan met het promoten van schaken voor ouderen. Daarom moeten wij goed nadenken hoe we die doelgroep in de toekomst beter kunnen benaderen. Bovendien lijkt het verstandig om in een nieuwe schaakweek één bijeenkomst op een centrale plek in Amstelveen te organiseren. Voor de beide Amstelveense schaakverenigingen zien wij in de toekomst ook een grotere rol ontstaan door b.v. 1x per week met medewerking van meerdere leden overdag een schaakochtend of middag te organiseren. Wij denken dat een aantal leden van beide verenigingen daar beslist bereid is om aan mee te helpen. Deze mevrouw had al jaren niet meer geschaakt en vond het enorm leuk eindelijk weer eens de kans te hebben een partijtje te spelen.

5 3) Het basisscholierentoernooi in het Go-centrum op woensdag 30 september Zo n 60 basisscholieren uit Amstelveen, Ouderkerk en Uithoorn waren hierbij aanwezig. Er is de gehele middag vol overgave gespeeld. De organisatie was in uitstekende handen van een vijftal leden van s.v. Zukertort Amstelveen. Ook zij waren over het toernooi en de totale schaakweek buitengewoon tevreden. De vereniging heeft bij monde van haar voorzitter al aangegeven in de toekomst met veel genoegen een rol hierbij te willen blijven spelen. Over het aantal deelnemers zijn wij beslist niet ontevreden zeker omdat dit toernooi voor het eerst (!!) in Amstelveen georganiseerd is, maar in de toekomst moet daar toch nog meer in kunnen zitten mede gezien de impuls die het schaken op diverse basisscholen door de schaakweek, de steun van het Sportbedrijf Amstelveen en schaakleraar Henk van de Berg inmiddels heeft gekregen. Het nieuwe basisscholierentoernooi trok in totaal zo n 60 kinderen: een mooi begin van een nieuwe traditie!?

6 4) Schaken bij de Meent in de pauze van de scholen Tijdens een laatste voorbereidend bezoek aan wijkcentrum de Meent kwamen wij op het idee om op het grote schaakbord voor het gebouw ook een schaakactiviteit te organiseren. De basisscholen de Cirkel en de Willem Alexander school bleken bereid om vertegenwoordigende teams af te vaardigen en ( voor het eerst in vier jaar!!) werd van deze faciliteit gebruik gemaakt. De Amstelveense schaakleraar Henk van de Berg nam hierbij de leiding op zich en RTVA maakte er enkele leuke opnamen van. Het was een eyeopener om op deze locatie voor de basisscholieren vaker wat te organiseren en dan ook wat meer leerlingen in overleg met de schooldirectie de gelegenheid te geven het schoolplein te verlaten. Door op grote borden vaker te spelen (Alleman, de Meent, Stadshart) wordt het schaken zichtbaarder, waar ook een stimulerend werking van kan uitgaan. Vaker die buitenveldjes gebruiken dus! De enthousiaste kinderen namen na afloop een mooi certificaat in ontvangst.

7 5) Schaken in de bibliotheek Op donderdagmiddag 1 oktober waren zo n 25 basisscholieren in de bibliotheek op het Stadsplein aanwezig om eerst een korte les te krijgen van internationaal meester Robert Ris en vervolgens in een simultaan het geleerde in de praktijk te brengen tegen de Nederlands jeugdkampioen t/m 20 jaar Hing Ting Lai. Door de inzet van de basisscholieren en soms ook de deskundige medewerking van Hing Ting werd op alle borden lang gestreden voordat de beslissingen vielen. Mede door de goede samenwerking met de bibliotheek kwamen op deze activiteit ook een hoop kinderen die voor het eerst met schaken in aanraking kwamen op de clinic af. Internationaal Meester Robert Ris verzorgt een schaakclinic voor de kinderen. Een opwarmertje voor het grote werk!

8 Vervolgens mogen de kinderen het opnemen tegen niemand minder dan de Nederlands jeugdkampioen t/m 20 jaar: Hing Ting Lai. Tijdens de simultaan werden de kinderen uiteraard een klein beetje geholpen!

9 6) Schaken bij boekhandel Venstra Op zaterdag 3 oktober speelden leden van de Amstelveense schaakvereniging KLM/Pegasus ter introductie op het NK Rapid dat de volgende dag in P60 gespeeld zou worden een aantal partijen Rapidschaak op het grote bord. De partijen werden voor het publiek van deskundig en humoristisch commentaar voorzien. Zowel de spelers als de commentator gingen er met volle energie tegenaan en wisten regelmatig het winkelend publiek naar de wedstrijden te lokken. Leden van schaakvereniging KLM/Pegasus hebben overleg terwijl het winkelende publiektoekijkt.

10 7) Het NK in P60 op zondag 4 oktober Zeker als topsportactiviteit was het NK Rapid natuurlijk het absolute hoogtepunt van de schaakweek. Bij de organisatie van de twee kampioenschappen (voor dames en heren) kwamen vele aspecten aan de orde, waarbij wij het idee hebben dat het merendeel ook zeer geslaagd is uitgevoerd. Wij noemen er hieronder een aantal: 1. Zeer veel topspelers waren aanwezig. Dat komt zeker door het interessante prijzengeld ( 5.750), maar ook door de prima contacten die toernooidirecteur Robert met allen onderhoudt. De aanwezigheid van Nederlands absolute topspeler Anish Giri gaf het toernooi zelfs een internationale uitstraling. Ook in het buitenland werden de wedstrijden via het internet met veel belangstelling gevolgd. 2. De locatie P60 bleek in de praktijk uitstekend te voldoen. De drie beschikbare ruimtes (speelzaal/analyseruimte en café) werden alle drie goed benut. De wedstrijden waren voor de aanwezigen op het in de speelzaal beschikbare filmscherm en in de analyseruimte uitstekend te volgen. 3. De samenwerking met de KNSB (schaakbond) was ook uitstekend; de liveborden deden het alle acht goed en de wedstrijden werden op die dag op diverse momenten op het internet door ruim 2100 bezoekers gevolgd. 4. De publieke belangstelling tijdens het toernooi viel ons niet mee. In totaal zijn gedurende de gehele dag zo n 100 toeschouwers aanwezig geweest. De concurrentie van Ajax-PSV en de finale van het EK dames volleybal hebben hier ook nog wel een duit in het zakje gedaan. Schaken lijkt zich als men zelf niet speelt toch meer als internetsport te ontwikkelen gezien het hierboven genoemde aantal bezoekers aldaar. In de schaakwereld is de organisatie inmiddels zowel door de deelnemers als de toeschouwers (in de zaal en op het internet) geprezen voor de manier waarop het toernooi vorm en inhoud heeft gekregen. Diverse betrokkenen spraken de hoop uit dat het een vervolg zal krijgen.

11 Overzicht podium P60 waar de spelers hun partijen afwerken. Nederlands jeugdkampioen Hing Ting Lai (links) krijgt een unieke kans door het te mogen opnemen tegen de nummer 3 van de wereld Anish Giri die uiteindelijk het toernooi op overtuigende wijze weet te winnen.

12 De partijen voor zowel het publiek in de zaal als thuis via internet uitstekend te volgen. Anne Haast (links) en Anish Giri (midden) ontvangen hun prijs uit handen van toernooidirecteur Robert Ris (rechts).

13 Afsluitende groepsfoto

Verslag tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement

Verslag tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement Verslag tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement Afgelopen zondag 12 mei was het dan zover, het tweede Houbolt-Samuels Schaakevenement. Na het succes van vorig jaar besloot het bestuur de handschoen op te

Nadere informatie

Visie jeugdschaak en nieuw Schoolschaakplan 6-9 jaar. 17 november 2012 Eindhoven

Visie jeugdschaak en nieuw Schoolschaakplan 6-9 jaar. 17 november 2012 Eindhoven Visie jeugdschaak en nieuw Schoolschaakplan 6-9 jaar 17 november 2012 Eindhoven De stand van jeugdschaakland In Nederland zijn we gezegend met: veel jeugdschaakverenigingen, veel mooie jeugdtoernooien,

Nadere informatie

Voorstelling Brugse Meesters 2015

Voorstelling Brugse Meesters 2015 Voorstelling Brugse Meesters 2015 Internationaal schaaktoernooi in Brugge van maandag 24/8/2015 tot en met vrijdag 28/8/2015 Een organisatie van de Koninklijke Brugse Schaakkring www.kbsk.be VOORGESCHIEDENIS

Nadere informatie

discover the other side of chess!

discover the other side of chess! discover the other side of chess! Maak deel uit van s Werelds meest prestigieuze schaaktoernooi Het Tata Steel Chess Tournament kent een rijke historie van meer dan 75 jaar en wordt traditiegetrouw gehouden

Nadere informatie

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6

Beroepsproduct 4D. Schoolsportclinic. René Rosalina. Groep 3. Groep 5. Groep 5-6 Beroepsproduct 4D Schoolsportclinic Groep 3 Groep 5 Groep 5-6 Naam: Klas: LBB: Koen de Jong LOBOS 3a René Rosalina 0 Inleiding Samen met Carlos Chala hebben wij een schoolsportclinic georganiseerd voor

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 2 nr. 46-9 juni 2007 Hallo schaak- en damleden Afgelopen maandag 4 juni werd het seizoen van de HSDV afgesloten

Nadere informatie

Zaterdag 12 juli 2014 Voor alle basisschool kinderen Met prijzen en leuke activiteiten

Zaterdag 12 juli 2014 Voor alle basisschool kinderen Met prijzen en leuke activiteiten Zaterdag 12 juli 2014 Voor alle basisschool kinderen Met prijzen en leuke activiteiten Info en inschrijven: www.schakenmetplezier.nl schoolschaaktoernooi SCHAKEN MET PLEZIER schaken op school organiseert

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer 15 www.obs-vlonder.nl 2 april 2015 Aan de ouders/verzorgers We hadden deze week hoog bezoek. Wethouder Arends en afdelingsmanager onderwijs mevrouw Boxem bezochten op 1 april De Vlonder. Ik mocht het gezelschap rondleiden. De wethouder,

Nadere informatie

EXTRA-NIEUWSBRIEF SCHOOLSCHAAK SPECIAL SV TORNADO Website : Jaargang: 2 nummer 3 2 februari 2014

EXTRA-NIEUWSBRIEF SCHOOLSCHAAK SPECIAL SV TORNADO Website :     Jaargang: 2 nummer 3 2 februari 2014 EXTRA-NIEUWSBRIEF SCHOOLSCHAAK SPECIAL SV TORNADO Website : www.svtornado.nl E-mail : nieuwsbrief@svtornado.nl Jaargang: 2 nummer 3 2 februari 2014 editie van het schoolschaakkampioenschap geslaagd ondanks

Nadere informatie

SPORTDAG KOKO NASCHOOLSE KINDEROPVANG

SPORTDAG KOKO NASCHOOLSE KINDEROPVANG Van de redactie Het is weer winter. Het competitieseizoen is weer afgelopen, clubkampioenschappen jeugd en senioren zijn weer geweest. Kortom tijd voor kerst. Namens de redactie fijne feestdagen allemaal

Nadere informatie

Dynamictennis special

Dynamictennis special Dynamictennis special Van de organisatie Deze speciale uitgave van de Noordooster staat helemaal in het teken van het afgelopen NK Dynamictennis. We zijn als vereniging enorm trots op deze dag waarin we

Nadere informatie

Entertainment-avond Messemaker december pppprnlkqlnrpppp

Entertainment-avond Messemaker december pppprnlkqlnrpppp Entertainment-avond Messemaker 1847 3 december 2012 pppprnlkqlnrpppp Programma 20.30 Aftrap 20.35 Demonstratiepartij 20.50 Opgaven 21.50 Pauze 22.15 Quizvragen 22.45 Marktplaats 23.00 Finale 23.30 Afsluiting

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND aan De (plaatsvervangende) leden van de Bondsraad van Algemeen Bestuur betreft Informatievoorziening inzake lidmaatschap schaakvereniging status Informatief cc dd 10

Nadere informatie

Jaarplan 2016. 15/AZaz/1316/MvdW/pv

Jaarplan 2016. 15/AZaz/1316/MvdW/pv 15/AZaz/1316/MvdW/pv 1 Inleiding en doelstellingen Het jaarplan 2016 is net als die van 2015 compacter eerdere jaren. Het is een opsomming van de activiteiten die de KNSB tezamen met de regionale bonden

Nadere informatie

Volgende week starten we met de week van de lentekriebels. In deze week zullen de onderwerpen relaties en seksualiteit in de klassen centraal staan.

Volgende week starten we met de week van de lentekriebels. In deze week zullen de onderwerpen relaties en seksualiteit in de klassen centraal staan. Paulus-Weekbrief 24 Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Schooljaar 2016-2017 Week 12 Weekbrief 17-03-2017

Nadere informatie

Kalender Komende toernooien. Juni 2018

Kalender Komende toernooien. Juni 2018 Welkom bij de 3 e nieuwsbrief van dit jaar. Nog 2 toernooien en dan is alweer bekend wie dit jaar in team Nederland zitten op het wereldkampioenschap. Één daarvan is het EGP en dat belooft een mooi toernooi

Nadere informatie

Jaar SV Nieuwerkerk!

Jaar SV Nieuwerkerk! Schaakvereniging 1973-2013 40 Jaar SV Nieuwerkerk! Beste Schaakvrienden, In maart 2013 vieren we het 40-jarig jubileum van de Schaakvereniging. Waren er bij de oprichting 8 geïnteresseerde schakers aanwezig,

Nadere informatie

Jonglaren 1 wint Basisscholenkampioenschap Tynaarlo 2013 en poseert even met de beker(s)

Jonglaren 1 wint Basisscholenkampioenschap Tynaarlo 2013 en poseert even met de beker(s) Jonglaren 1 wint Basisscholenkampioenschap Tynaarlo 2013 en poseert even met de beker(s) Het jaarlijks terugkerend schoolschaakkampioenschap voor teams van basisscholen voor de gemeente Tynaarlo werd dit

Nadere informatie

Categorie: Meisjes groep 7-8

Categorie: Meisjes groep 7-8 Wedstrijdprogramma Schoolvoetbaltoernooi Woensdag 13 april 2016 Categorie: Meisjes groep 78 Adres: Scheglaan 11 2718 KZ Zoetermeer SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2016 Ook dit jaar wordt er weer een spetterend schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS de Pionier

Nieuwsbrief OBS de Pionier Nieuwsbrief OBS de Pionier Voor de optimale ontwikkeling van ieder individueel kind Korte Pionierweetjes Orion 11-13 020 6437623 Logo 3000 ouderbetrokkenheid In de vorige nieuwsbrief heb ik u verteld dat

Nadere informatie

Beachevent Krimpen aan den IJssel

Beachevent Krimpen aan den IJssel Beachevent Krimpen aan den IJssel Van 3 tot 9 juni 2014 is het eerste Beachevent Krimpen georganiseerd. Het evenement heeft plaatsgevonden op het parkeerterrein van Voetbalvereniging DCV: Sportcomplex

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE COMPETITIE SYSTEEM SC DORDRECHT

RESULTATEN ENQUETE COMPETITIE SYSTEEM SC DORDRECHT RESULTATEN ENQUETE COMPETITIE SYSTEEM SC DORDRECHT En de consequenties Dit document bevat de resultaten en een eerste interpretatie van deze resultaten. Tevens worden, naar aanleiding van deze enquete

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn club aantrekkelijk? THEMADAG KADER SCHAAKBOND, 8 DECEMBER 2018

Hoe maak ik mijn club aantrekkelijk? THEMADAG KADER SCHAAKBOND, 8 DECEMBER 2018 Hoe maak ik mijn club aantrekkelijk? THEMADAG KADER SCHAAKBOND, 8 DECEMBER 2018 Inleiding Wereldwijd wordt er meer geschaakt dan ooit, de schatting is zo n 600 miljoen mensen. Toch blijft het voor clubs

Nadere informatie

Jaarplanning Kennemer Combinatie

Jaarplanning Kennemer Combinatie Jaarplanning Kennemer Combinatie 2013-2014 datum dag locatie senioren + jeugd jeugd 6-sep-13 vrijdag Trionk ALV Chesscool + prijsuitreikingen Simultaan jeugd (Club- en jeugdkampioen) 36 11-sep-13 woensdag

Nadere informatie

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles

ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober Muziekles ASJEMENOU 30 september t/m 7 oktober 2016 Muziekles Deze week is de 2e muziekles gegeven aan onze groepen. Er werd een liedje gezongen en het thema ritme stond centraal. Ritmes maken met behulp van je

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg

Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Nieuwsbrief 4, 3 mei 2014 Stichting HandbalSchool Brabant, Tilburg Secretariaat: Linge 23 5172 DP Kaatsheuvel handbalschoolbrabant@gmail.com www.handbalschoolbrabant.nl Geplande activiteiten 03-05-2014

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2010

Nieuwsbrief augustus 2010 Nieuwsbrief augustus 2010 Vorig jaar heeft de KNSB voor het eerst een nieuwsbrief gestuurd naar alle schaakverenigingen. Ook aan het begin van het nieuwe seizoen ontvangen alle verenigingen en regionale

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

Ouderavond SV Het kasteel. Seizoen 2010/2011

Ouderavond SV Het kasteel. Seizoen 2010/2011 Ouderavond SV Het kasteel Seizoen 2010/2011 Programma SV Het Kasteel Voorstellen bestuur en jeugdleiders Visie op het jeugdschaak Interne competities Training, ontwikkeling Externe activiteiten Rol van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. (ook te lezen op de website www.montessorilaren.nl ) Nummer 3, 6 november tot en met 18 november 2013

Nieuwsbrief. (ook te lezen op de website www.montessorilaren.nl ) Nummer 3, 6 november tot en met 18 november 2013 Nieuwsbrief (ook te lezen op de website www.montessorilaren.nl ) Nummer 3, 6 november tot en met 18 november 2013 De afgelopen periode zijn jarig geweest: 02-11 Annabelle groep 7-8 03-11 Anne-Maartje groep

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Hier werken wij de komende tijd aan

Hier werken wij de komende tijd aan NIEUWSBRIEF 9, JAARGANG 13 9 januari 2017 website: www.kindercampusking.nl mail: school@kindercampusking.nl telefoon: 020-6417799, voor ziekmeldingen: 020-7670366 Geachte ouder(s), Een goed, gezond en

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Dag van de Koningsspelen Vrijdag 21 april vieren we op onze school de dag van de Koningsspelen. Alle kinderen mogen deze dag gerust in het oranje naar school komen. s Morgens beginnen we met alle leerlingen

Nadere informatie

FINALEDAG

FINALEDAG 46 FINALEDAG 2018 www.vlaardingsvoetbal.nl 1 WWW.KAPSALONARACHNE.NL WOENSDAG EN DONDERDAG KOOPAVOND TOT 21:00. VOSCON 2 WELKOM Beste mensen, Hartelijk welkom namens het bestuur van de Stichting Vlaardings

Nadere informatie

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni.

Nieuwsbrief DVSB. Jaargang 2 juni 2018 nr 10. Wedstrijdprogramma bij DVSB. Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. Nieuwsbrief DVSB Jaargang 2 juni 2018 nr 10 Wedstrijdprogramma bij DVSB Door de winst in het Eemlandtoernooi speelt DVSB om de supercup op 6 juni. De onderlinge competitie duurt nog enkele weken: - Maandag

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

SPONSORMOGELIJKHEDEN. Tenuesponsor. Reclamebordsponsor. Website adverteerder (www.dos80.heesch.nl) Club van 50. Beachhandbal sponsor

SPONSORMOGELIJKHEDEN. Tenuesponsor. Reclamebordsponsor. Website adverteerder (www.dos80.heesch.nl) Club van 50. Beachhandbal sponsor SPONSORMOGELIJKHEDEN Tenuesponsor Reclamebordsponsor Website adverteerder (www.dos80.heesch.nl) Club van 50 Beachhandbal sponsor Sponsor scholentoernooi Heesch 2011 Pagina: 1 Tenuesponsor Deze vorm van

Nadere informatie

GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT

GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT VERSLAG VAN HET (1): GijPo BV INTERNATIONALE 09-TOERNOOI VV TRICHT Wat 8 jaar geleden begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot het evenement van van de gemeente Geldermalsen!!! Ploegen uit

Nadere informatie

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36

SPORT-FLITS Dosc A1. pag. 1. Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/ nummer 36 SPORT-FLITS Dosc A1 Zaterdag 25 juni 2016 Hansie bedankt!!! Jaargang 2015/2016 - nummer 36 Vandaag, 25 juni 2016, stond de allerlaatste (?) wedstrijd van Hans Schell als trainer/coach op het programma,

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND

KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND KONINKLIJKE NEDERLANDSE SCHAAKBOND aan Jeugdleiders regionale bonden, verenigingen, ouders, trainers, spelers van Eric van Breugel, Dolf Meijer en Dharma Tjiam betreft Visie KNSB op jeugdschaak cc dd 1

Nadere informatie

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014 Royal Antwerp Hockey Club Sponsordossier Galabal 2014 I N T R O D U C T I E Geachte Heer, Mevrouw, Op vrijdag 14 maart 2014 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger)

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger) Op 23 juni organiseerde Vooruit een bijeenkomst in Fort Luna, waarbij bewoners, vrijwilligers en professionals uit de wijk elkaar konden ontmoeten. Het doel van deze ochtend was het bedenken van activiteiten

Nadere informatie

6 t/m 11 oktober 2015 YONEX DUTCH OPEN ALMERE RAAK EN BEREIK UW KLANT MET BADMINTON!

6 t/m 11 oktober 2015 YONEX DUTCH OPEN ALMERE RAAK EN BEREIK UW KLANT MET BADMINTON! 6 t/m 11 oktober 2015 YONEX DUTCH OPEN ALMERE WELKOM OP DE YONEX DUTCH OPEN ALMERE 2015 e DE YONEX DUTCH OPEN WORDT VAN 6 T/M 11 OKTOBER VOOR 67 MAAL GEORGANISEERD DOOR BADMINTON NEDERLAND. DIT JAAR e

Nadere informatie

4 e Chess League Oost 2014/2015

4 e Chess League Oost 2014/2015 4 e Chess League Oost 2014/2015 22-2-2015 Op zondag 22 februari 2015 was alweer het 4 e Chess League Oost 2014/2015. Het toernooi werd zoals gebruikelijk gehouden in de Meevaart. Naast het schaken konden

Nadere informatie

Categorie: Jongens 5-6

Categorie: Jongens 5-6 Wedstrijdprogramma Schoolvoetbaltoernooi Woensdag 13 april Categorie: Jongens 5-6 Adres: Heuvelweg 7 2716 DZ Zoetermeer SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2016 Ook dit jaar wordt er weer een spetterend schoolvoetbaltoernooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 21-03-2018 13 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Personeel Helaas heeft juf Debbie ervoor gekozen om op een andere plek te gaan werken. Zij zal dus na haar zwangerschapsverlof niet meer terugkeren op de

Nadere informatie

OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN)

OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN) Programma dinsdag 16 september 2014 11.00-12.00 uur OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN) Work Out onder leiding van Olga Commandeur voor basisscholieren, senioren en overige belangstellenden.

Nadere informatie

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018

Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Nationale Kampioenschappen Taekwondo Sparren 13 januari 2018 Dit jaar werden de Nationale Kampioenschappen Taekwondo in Den Haag gehouden en wel op zaterdag 13 januari. Met 24 inschrijvingen was TKD Oude

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportactiviteiten voor ouders, kinderen en gymdocenten basisscholen juli 2018

Nieuwsbrief Sportactiviteiten voor ouders, kinderen en gymdocenten basisscholen juli 2018 Nieuwsbrief Sportactiviteiten voor ouders, kinderen en gymdocenten basisscholen juli 2018 Dit is de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar voor ouders, kinderen en gymdocenten van basisscholen in Noord.

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V * Schaken en dammen in de bibliotheek in Panningen

* N I E U W S B R I E F H S D V * Schaken en dammen in de bibliotheek in Panningen * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 3 nr. 27-23 februari 2008 Hallo schaak- en damleden Op vrijdag 29 februari 2008 schaken en dammen enkele van

Nadere informatie

Mierlo jeugdteams. nk snelschaken, Bunschoten

Mierlo jeugdteams. nk snelschaken, Bunschoten JEUGDKALENDER SCHAAKKLUB SOUBURG 2016/2017 REVISIE 00 week datum intern extern bijzonderheden 36 vrijdag 9 september 2016 eerste jeugdavond 36 zaterdag 10 september 2016 KNSB Jeugdteams A+C+D dag 1 37

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr februari 2016

NIEUWSBRIEF nr februari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 13 15 februari 2016 In deze nieuwsbrief: Beweeg Wijs Utrechtse Schoolschaaktoernooi Waarderingsvragenlijsten (herhaalde oproep) Fietsen kinderen Planning rapportgesprekken Gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015

Infobulletin de Torenvalk 14 april 2015 Agenda 17 april Kunstmenu groep 3-4 21 april Eindtoets groep 8 24 april Koningsspelen met ontbijt op school 18.30 uur: voetbaltoernooi alle basisscholen van Leimuiden groep 5-6-7-8 meisjes/jongens gemengd

Nadere informatie

OldStars walking football NIEUWSFLITS. Noord-Holland Noord

OldStars walking football NIEUWSFLITS. Noord-Holland Noord OldStars walking football NIEUWSFLITS Noord-Holland Noord 1 START REGIO-AANPAK Het Nationaal Ouderenfonds en de KNVB hebben de handen in een geslagen om meer voetbal verenigingen in de provincie Noord-Holland

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 29 21 april 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 24-04 Hayat, groep 3 24-04 Mats, groep 6 25-04 Iris, groep 2A

Nadere informatie

Ouderavond SV Het kasteel. Jeugdschaak

Ouderavond SV Het kasteel. Jeugdschaak Ouderavond SV Het kasteel Jeugdschaak Programma SV Het Kasteel Voorstellen bestuur en jeugdleiders Visie op het jeugdschaak Interne competities Training, ontwikkeling Externe activiteiten Rol van de ouders

Nadere informatie

basisschool Het Vlot voor prot.chr./rooms-kath. onderwijs mei 2014

basisschool Het Vlot voor prot.chr./rooms-kath. onderwijs mei 2014 basisschool Het Vlot voor prot.chr./rooms-kath. onderwijs 2014 In deze VLOTte Babbel: Voorwoord Schoolvoetbal uitslagen Onderzoek woordenschat Avondvierdaagse Datum kleuterschoolreis Kalender Feestelijke

Nadere informatie

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Respons De enquête is door 121 personen ingevuld. Als wij uitgaan van een bezetting van de toernooien door ongeveer 160 tot

Nadere informatie

Algemene Informatie Schaakclub Roden

Algemene Informatie Schaakclub Roden Algemene Informatie Schaakclub Roden (Versie: oktober 2014) Welkom Dit boekje is met name bedoeld voor nieuwe leden van de schaakclub Roden, maar ook zij die al langer lid zijn kunnen er zo nodig nuttige

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken Basis Onderwijs Groepen 3, 4 en 5 2015

het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken Basis Onderwijs Groepen 3, 4 en 5 2015 DRAAIBOEK t.b.v. het organiseren van een lokaal kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Kampioenschappen Schoolschaken Basis Onderwijs Groepen 3, 4 en 5 2015 14/WJsch/1400/EB 28 oktober 2014 Haarlem Eric

Nadere informatie

OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN)

OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN) Programma DINSDAG 16 september 2014 11.00-12.00 uur OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH DOOR OLGA COMMANDEUR (BSBN) Work Out onder leiding van Olga Commandeur voor basisscholieren, senioren en overige belangstellenden.

Nadere informatie

DE VOORZITTER AAN HET WOORD

DE VOORZITTER AAN HET WOORD DE VOORZITTER AAN HET WOORD EK Dames 2012 is het organiseren waard! Dat de Europese Kampioenschappen voor dames in 2012 in Tilburg zullen plaatsvinden, is iets waar de Nederlandse Bowling Federatie (NBF)

Nadere informatie

Weeknieuws nr. 8 2 november Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi nieuw op school. We wensen hen veel plezier.

Weeknieuws nr. 8 2 november Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi nieuw op school. We wensen hen veel plezier. Weeknieuws nr. 8 2 november 2018 AGENDA Datum Activiteit 12 november Kinderen vrij 28 november Kinderen vrij 11 december MR vergadering Welkom In groep 1 mogen we Fay verwelkomen en in groep 6 is Demi

Nadere informatie

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA

NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN BAAN HEERDE EN GEWESTELIJKE KAMPIOENSCHAPPEN BREDA Het was afgelopen weekend een druk weekend, want er stonden 2 belangrijke toernooien op de agenda voor de RST-rijd(st)ers.

Nadere informatie

19 maart 2018 schooljaar nieuwsbrief 14. Agenda

19 maart 2018 schooljaar nieuwsbrief 14. Agenda Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 19 maart 2018 schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 14 Van de directie De lente zet buiten nog maar niet door. Maar binnen wel hoor..de school

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Grand Prix Assen 2013

Grand Prix Assen 2013 Grand Prix Assen 2013 Op 11 mei 2013 was het de beurt aan schaakclub Assen om de Grand Prix te organiseren. De Grand Prix werd gehouden in het weekend van Hemelvaart en het NK voor de E jeugd in Rijswijk,

Nadere informatie

Vier dimensies van schaken en leren schaken

Vier dimensies van schaken en leren schaken Vier dimensies van schaken en leren schaken 1. bevorderen leerontwikkeling met schaken, spelletjes en puzzels 2. kennismaken met kunst & cultuur met uitstapjes naar het bedrijfsleven en de politiek 3.

Nadere informatie

SCHAAKEXAMEN LOCATIE PARKWIJK 23 JUNI 2014 AGENDA:

SCHAAKEXAMEN LOCATIE PARKWIJK 23 JUNI 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 13, NR. 19 23 JUNI 2014 SCHAAKEXAMEN Het schaakexamen op woensdag 11 juni bij Parkwijk verliep geheel naar wens. Tevoren waren er veel proefexamens gemaakt en besproken, wat een

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Laatste Nieuws. Voor de goede orde; nogmaals de schooltijden. Wat is nu duidelijk en kunnen ouders komend schooljaar verwachten?

Laatste Nieuws. Voor de goede orde; nogmaals de schooltijden. Wat is nu duidelijk en kunnen ouders komend schooljaar verwachten? Aloweetjes 26 mei 2016 ~ nummer 138 Laatste Nieuws Voor de goede orde; nogmaals de schooltijden. Wat is nu duidelijk en kunnen ouders komend schooljaar 2016-2017 verwachten? De begin- en eindtijden op

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * E-mail: hsdvhelden@planet.nl Homepage: www.hsdv.nl Jaargang 5 nr. 24-13 februari 2010 Hallo schaak- en damleden Zowel ons schaak- als damzestal konden deze week geen punten

Nadere informatie

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen

KNVB Schoolvoetbal. Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal Stappenplan KNVB Schoolvoetbal is er voor iedereen KNVB Schoolvoetbal biedt kansen voor verenigingen Al ruim een eeuw organiseert de KNVB het landelijke schoolvoetbaltoernooi. Aan de

Nadere informatie

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 16 maandag 23 januari 2017

Belangrijke data. Activiteiten. Nr. 16 maandag 23 januari 2017 Nr. 16 maandag 23 januari 2017 Belangrijke data Dinsdag 24 januari: 8.45-9.45 Koffieochtend met thema: presentatie studiereis Marokko. Locatie Elegaststraat Dinsdag 24 januari: 15.00-15.30 uur Voorleeshalfuurtje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Activiteit Oliebollen en spelletjes. Mrt / Apr In je agenda : Mrt / Apr 2018 Activiteit Oliebollen en spelletjes Het was de eerste keer dat we in 2018 elkaar weer ontmoeten en we de mogelijkheid hadden elkaar de beste wensen over te brengen. Traditiegetrouw had de

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

BUMĒ Zilveren Bal Toernooi 2019

BUMĒ Zilveren Bal Toernooi 2019 BUMĒ Zilveren Bal Toernooi 2019 10 t/m 13 januari 2019 - Sportpark de Pinkenberg, Rozendaal Bumē Zilveren Bal: toernooivoetbal in de winter(stop) Toernooivoetbal in de winter(stop), dat blijft bijzonder.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016

NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 NIEUWSBRIEF 2 E KWARTAAL 2016 Welkom allemaal, Graag laten we u kennis maken met de nieuwsbrief van BC Bever. De nieuwsbrief is bedoeld om jullie op de hoogte te houden van activiteiten binnen onze club,

Nadere informatie

Jaarverslag De samenstelling van het bestuur per 31 december 2017 was als volgt : bestuurslid

Jaarverslag De samenstelling van het bestuur per 31 december 2017 was als volgt : bestuurslid Jaarverslag 2017 Dorpshuis De Nesse van de Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel vastgesteld door het bestuur van de Stichting Dorpshuis Nes aan de Amstel d.d. 9 april 2018 Inhoud: 1. Het bestuur 2. Activiteiten

Nadere informatie

Wij rekenen graag op u!

Wij rekenen graag op u! VV Dongen 90 jaar 1 VV Dongen is opgericht op 23 augustus 1923. Dat betekent dat 2013 een heel bijzonder jaar wordt. VV Dongen bestaat 90 jaar en dat gaan we vieren! Tijdens ons jubileumjaar organiseren

Nadere informatie

Raymond Swinkels NK12

Raymond Swinkels NK12 Samenvatting Ook in 2005 hebben alle deelnemers een vragenformulier gekregen. Het ingevulde formulier kon worden ingeruild voor het toernooiboek. De respons was met 63 formulieren dit jaar weer lager dan

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Nikantes Tussendoortje Seizoen 2017-2018 Zondag 20-05-2018 Voorzitter gezocht Andre heeft aangegeven dat hij in het seizoen 2018-2019 toch echt voor het laatst zal fungeren als voorzitter van kv Nikantes.

Nadere informatie

11 maart a.s. Landelijke Montessori Dag

11 maart a.s. Landelijke Montessori Dag JAARGANG 13, NR. 12 7 MAART 2014 11 maart a.s. Landelijke Montessori Dag Open ochtend Montessori Stad (locaties Parkwijk, Muziekwijk en Randstad) Meer dan 80 ouders hebben aangegeven de Montessorischool

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016

NIEUWSBRIEF NTC JEUGD WINTERWONDERTENNIS NTC JEUGD 19 februari 2016 NIEUWSBRIEF NTC JEUGD 01 2016 NIEUWSBRIEF NR 1 Het tennis seizoen is vol aan de gang! De trainingen zijn begin april begonnen met een nieuwe trainster, de dorpen geel competitie is opgericht, en de reguliere

Nadere informatie

24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN

24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN 24 e jaargang Maart 2011 IS HET MAANDBLAD VAN Tafeltennisvereniging Buytenrode Speeladres Gymzaal César Franckrode 60a Giro rekening Giro 4097117 t.n.v. A.C. André of M. Tichelaar Samenstelling bestuur

Nadere informatie

Aankondiging informatieavond. Het team van Het Spectrum heeft een aantal keer vergaderd over de vraag of we een continurooster willen.

Aankondiging informatieavond. Het team van Het Spectrum heeft een aantal keer vergaderd over de vraag of we een continurooster willen. Nieuwsbrief 10 In dit nummer: aankondiging informatieavond Playing for Success studiemiddag schoolschaaktoernooi Meester Ed betrokkenheid Pedagogische Tact wat gebeurt er op Het Spectrum? jeugdwijkagent

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Welkom! Na de kerstvakantie zijn in groep 0-1 nieuwe leerlingen ingestroomd, die in december of januari vier zijn geworden. Wout Brevink, Loek Vöcker, Milan Jansen, Jessica

Nadere informatie

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen.

Het bestuur onderzoekt de opties om een nieuwe website te (laten) maken. De huidige website voldoet niet maar aan de eisen. DROPSHOT Mei 2015, Jaargang 6, Nummer 1 Teteringse Tennis Vereniging Opgericht 28 juli 1956 Paviljoen: Donkerstraat 44 4847 KJ Teteringen Tel.: 076 5812555 Bestuursmededelingen - Jaargang 11 nr. 1- Het

Nadere informatie

Tata Steel Chess Tournament

Tata Steel Chess Tournament 80 e editie: 12 28 januari 2018 Tata Steel Chess Tournament Het Tata Steel Chess Tournament is een van de belangrijkste schaakevenementen van de wereld, met spelers uit de wereldtop en een groot aantal

Nadere informatie

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB. Opgericht 18 januari Dick van der Klaauw Toernooi

AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB. Opgericht 18 januari Dick van der Klaauw Toernooi AMSTERDAMSCHE FOOTBALL CLUB Opgericht 18 januari 1895 Dick van der Klaauw Toernooi Zondag 25 mei 2014 AFC VrienDelijKe BeDrijVen Het AFC Dick van der Klaauw-jeugdtoernooi Dick van der Klaauw, werd in het

Nadere informatie

* N I E U W S B R I E F H S D V *

* N I E U W S B R I E F H S D V * * N I E U W S B R I E F H S D V * CLUBLOKAAL: Dorpscentrum Kerkeböske Aan de Koeberg 3, 5988 NE Helden Jaargang 6 nr. 13-20 november 2010 Hallo schaak- en damleden Na de interne competitie-avond van afgelopen

Nadere informatie

VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015

VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015 VROONESTE-IN-FO NUMMER 9 15 JANUARI 2015 -Kalender -De Nationale Voorleesdagen 2015 KALENDER Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest, kinderen s middags vrij Dinsdag 9 december MR vergadering Donderdag 18

Nadere informatie

MAANDAG 18 JANUARI Kinderen van groep 1-2 zijn vrij!! Studiedag voor juf Karin en juf Catrien Gezamenlijke OV MR vergadering. DINSDAG 19 JANUARI

MAANDAG 18 JANUARI Kinderen van groep 1-2 zijn vrij!! Studiedag voor juf Karin en juf Catrien Gezamenlijke OV MR vergadering. DINSDAG 19 JANUARI WEEKKAART 18-22 januari 2016 www.prinsesirene.nl MAANDAG 18 JANUARI Kinderen van groep 1-2 zijn vrij!! Studiedag voor juf Karin en juf Catrien Gezamenlijke OV MR vergadering. DINSDAG 19 JANUARI WOENSDAG

Nadere informatie

obs De Phoenix Week

obs De Phoenix Week obs De Phoenix Week 10-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na een, voor de kinderen, lange voorjaarsvakantie met heerlijk voorjaars weer, zijn we deze week weer volop begonnen. De rapporten zijn mee en de

Nadere informatie