PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. met CodeManagement Module

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. met CodeManagement Module"

Transcriptie

1 PRODUCTBROCHURE BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR met CodeManagement Module

2 Ondanks financiële druk en wijzigingen in de richtlijnen blijft uw ziekenhuis gericht op het redden van levens. Met de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor beschikt u over levensreddend vermogen en gebruiksgemak, essentiële factoren om snel en met succes te reageren op de cardiale gebeurtenissen van vandaag, plus de mogelijkheid om uw reanimatiebeheer te verbeteren voor de noodgevallen van morgen.

3 1 LIFEPAK 20e Het verbeteren van reanimatieprestaties is een topprioriteit voor de ziekenhuizen van nu, én voor ons U hebt defibrillatieapparatuur nodig waar u op kunt rekenen wanneer er levens op het spel staan. En u hebt de juiste hulpmiddelen nodig om elke gebeurtenis te bewaken, te documenteren en te evalueren om de volgende keer nog beter te reageren. Dit zijn doorslaggevende vereisten voor een effectief reanimatiebeheer en we hebben de LIFEPAK 20e defibrillator/ monitor met CodeManagement Module ontworpen om hieraan te voldoen. De 20e, een onderdeel van het reanimatie management system van Physio-Control, voldoet aan al uw defibrillator- en monitorbehoeften in de vorm van een compact, betaalbaar pakket. Hij is speciaal ontworpen voor gebruik op een crash cart, eenvoudig doch krachtig en klaar wanneer u dat bent. Met functies zoals capnografie, een CPR-metronoom en de mogelijkheid om gegevens van een afstand naar CODE-STAT te versturen, helpt de LIFEPAK 20e met CodeManagement Module bij het verbeteren van uw ziekenhuisprestaties en bij een betere voorbereiding op de noodgevallen van morgen. CodeManagement Module voegt nieuwe capaciteiten toe aan de 20e en transformeert de manier waarop uw ziekenhuis reanimaties verricht.

4 De LIFEPAK 20e met CodeManagement Module Gemakkelijk te gebruiken door zowel BLS- als ALS-teams Dankzij een intuïtief klepsysteem werkt de 20e als een automatische externe defibrillator (AED) voor uw BLS-teams, waardoor zij eerder met defibrilleren kunnen beginnen voordat het reanimatieteam arriveert Een gestandaardiseerde, duidelijke gebruikersinterface die onmiddellijk herkenbaar is voor teams die de LIFEPAK 12 en LIFEPAK 15 gebruiken De grotere klok is vanuit de gehele ruimte beter zichtbaar en doet dienst als een gecentraliseerd apparaat voor tijdbeheer en documentatie Een compact, ergonomisch oppervlak zorgt voor stabiliteit en efficiëntie tijdens het transport van de patiënt Automatische verzending van patiënt- en apparatuurgegevens vergemakkelijkt het evalueren van de kwaliteitsverbetering en het traceren van apparaten over het gehele ziekenhuis* Krachtige functies die uw reanimatiebeheer verbeteren Capnografie (klasse I aanbeveling voor ET tubebewaking in de 2010 AHA- en ERCrichtlijnen) helpt bij het plaatsen van de ET tube en verbetert de doeltreffendheid van de reanimatie* Andere geavanceerde bewakingsparameters zijn ECG (3 of 5 afleidingen), pacing en pulsoximetrie Een metronoom helpt hulpverleners bij het toedienen van hartmassages volgens de ERC-richtlijnfrequentie van 100/minuut 360 J bifasische technologie levert de grootste hoeveelheid beschikbare energie voor patiënten die moeilijk te reanimeren zijn Patiëntengegevens worden draadloos verstuurd* naar CODE-STAT**-software voor evaluatie na de gebeurtenis, het vastleggen van gebeurtenisgegevens en een betere reanimatierespons Flexibel aan te passen aan de behoeften van uw ziekenhuis Een keuze aan aankoopopties voor een geïntegreerd systeem dat naadloos samenwerkt en nieuwe functies toevoegt zonder de standaardisatie te beïnvloeden: Koop nieuwe LIFEPAK 20e defibrillator/monitors of upgrade de 20/20e software met een metronoom en een grotere codeklok Breid de capaciteiten van uw bestaande 20e apparaten uit door CodeManagement Module toe te voegen Koop nieuwe LIFEPAK 20e defibrillator/monitors met CodeManagement Module Klaar voor gebruik wanneer uw team moet reageren Voert dagelijkse zelfcontroles op paraatheid uit LIFENET Asset zorgt voor draadloze bewaking van apparatuurgegevens, inclusief batterijstatus, updates en zelftests, en laat uw biomedisch team upgrades uitvoeren waar vroeger een serviceoproep voor nodig was Indicator batterijstatus Werkt op een interne lithium-ionbatterij met lange levensduur***, kan op netstroom worden aangesloten Service en trainingsopties voor biomedisch personeel beschikbaar * Beschikbaar bij gebruik van optionele CodeManagement Module. ** CODE-STAT-software nu verkrijgbaar als abonnement. Vraag uw lokale vertegenwoordiger om meer informatie. *** CodeManagement Module werkt op een aparte lithium-ionbatterij met vergelijkbare levensduur. Beide worden met een enkel snoer op het net aangesloten.

5 3 LIFEPAK 20e AED-modus voor BLS-teams Handmatige modus voor ALS-teams

6 Voldoe vandaag aan de hoogste standaard in reanimatiebeheer en verbeter, voor de acute situaties, de ziekenhuisprestaties van morgen. Physio-Control levert niet alleen levensreddende technologie zoals de LIFEPAK 20e defibrillator/ monitor, maar helpt ook uw reanimatieapparaten, protocollen, afdelingen en mensen over het gehele ziekenhuis onderling te synchroniseren. Zodoende kunt u beter op steeds veranderende richtlijnen en vereisten reageren, uw prestaties en efficiëntie verbeteren en uw teams een betere kans geven om nu de juiste resultaten te boeken en deze in de nabije toekomst zelfs te overtreffen.

7 5 LIFEPAK 20e Het reanimatie management system van Physio-Control Gereedheid Het reanimatie management system geeft u de zichtbaarheid, het inzicht en de controle om ervoor te zorgen dat uw mensen en uitrusting volledig voorbereid zijn, zodat uw ziekenhuis over de middelen beschikt om beter op een cardiale gebeurtenis te reageren, waar en wanneer ook. De juiste start is essentieel voor een gunstig resultaat. Interventie Het reanimatie management system vloeit voort uit tientallen jaren ervaring met de werkelijke behoeften van ziekenhuizen zoals het uwe. Wij weten dat onze apparatuur krachtig doch gebruiksvriendelijk moet zijn, zodat u vroeg en effectief op cardiale gebeurtenissen kunt reageren met de best mogelijke resultaten. De LIFEPAK 20e defibrillator/monitor met CodeManagement Module is een integraal onderdeel van het reanimatie management system van Physio-Control. De LIFEPAK 20e verstuurt draadloos gegevens met het oog op gereedheid, levert geavanceerde technologie voor optimale defibrillatie, werkt samen met andere Physio-Control-technologieën om reanimatieprestaties te verbeteren en verstuurt patiëntengegevens voor evaluatie na de gebeurtenis. Evaluatie Met het reanimatie management system kunt u op eenvoudige wijze na afloop van een gebeurtenis gegevens verzamelen en evalueren met het oog op kwaliteitsverbetering. Bovendien kunt u waardevolle informatie aan uw getrainde staf verschaffen om risico s te verminderen en reanimaties nog beter te laten verlopen. Preventie Dankzij de technologieën in het reanimatie management system kunt u de bewakingscapaciteit van uw ziekenhuis verder uitbreiden, de status van de patiënt beter evalueren en reanimatieteams de informatie verschaffen die ze nodig hebben voor een snelle, effectieve zorgverlening. Dit geeft uw teams een kritieke voorsprong mocht de toestand van een patiënt verslechteren.

8 SPECIFICATIES ALGEMEEN De LIFEPAK 20e defibrillator/monitor heeft zeven belangrijke bedrijfsmodi: Handmatige modus: levert normale bedrijfscapaciteit voor ALS-gebruikers. Geeft toegang tot een energieselectie tot 360 J in handmatige modus, gesynchroniseerde cardioversie en pacing. In deze modus wordt de ECGgolfvorm weergegeven. AED-modus: levert normale bedrijfscapaciteit voor BLS-gebruikers. Alle functies zijn beschikbaar, behalve handmatige defibrillatie, gesynchroniseerde cardioversie, pacing en toegang tot gearchiveerde patiëntendossiers. Levert standaard schokenergie tot 360 J. De gebruiker kiest tussen weergave van ECG-golfvormen en/of visuele reanimatie-instructies. Instelmodus: laat de gebruiker de instellingen van het apparaat configureren. Servicemodus: laat de gebruiker diagnostische tests en kalibraties uitvoeren, de software- en hardwareversies van de apparaatmodule weergeven en de log met diagnostische codes weergeven en afdrukken. Inservicemodus: maakt gesimuleerde golfvormen beschikbaar voor demonstratiedoeleinden. De golfvormen bestaan uit korte segmenten van realistische gegevens die worden herhaald zodat een doorlopende golfvorm ontstaat. Archiveermodus: geeft de gebruiker toegang tot de dossiers van vorige patiënten om deze in te zien, over te dragen, af te drukken, te bewerken of te verwijderen. Zelftestmodus: voert dagelijkse zelftests uit. STROOMVOORZIENING Het apparaat werkt op netstroom met een interne batterij als back-up. Netstroom: VAC 50/60Hz, VAC 50/60 Hz, totale stroomafname minder dan 120 voltampère (VA). Interne back-upbatterij: Een nieuwe volledig opgeladen interne back-upbatterij biedt de volgende bedrijfstijden tot uitschakelen: Bewaking plus SpO2: (minuten): Bewaking plus pacing (100 ma, 60 ppm), plus SpO2 (minuten): Defibrillatie (ontladingen van 360 J): TOTAAL BIJ BATTERIJ BIJNA LEEG Oplaadtijd batterij: < 4 uur wanneer het apparaat is uitgeschakeld en op netstroom is aangesloten. Indicatie en bericht batterij bijna leeg: Wanneer het apparaat van de netstroom wordt losgekoppeld, schakelt het over op de batterij. Wanneer de batterij bijna leeg is, geeft de indicator van de batterijstatus één geel segment weer, verschijnt het bericht batterij bijna leeg en klinkt er een waarschuwingssignaal. Kort daarop geeft de statusindicator één knipperend rood segment weer, verschijnt het bericht batterij bijna leeg, op netstroom aansluiten en klinkt er een waarschuwingssignaal. Service-indicator: Er gaat een LED-lampje branden wanneer onderhoud is vereist. FYSISCHE KENMERKEN Gewicht: Een complete defibrillator/monitor met alle functies (pacing, SpO2 en klep, zonder papier of kabels) 5,58 kg QUIK-COMBO -kabel: 0,20 kg Standaard (harde) paddles: 0,88 kg Hoogte: 21.3 cm Breedte: 26.2 cm Diepte: 26.2 cm SCHERM Afmetingen (actief weergavegebied): 115,18 mm breed x 86,38 mm hoog Resolutie: 320 x 240 pixels, actief kleuren-lcd Geeft minimaal 3,7 seconden van het ECG en alfanumerieke tekens weer voor waarden, aanwijzingen en instructies van het apparaat Mogelijkheid om een extra golfvorm weer te geven Displaysnelheid golfvorm: 25 mm/s voor ECG en SpO2 GEGEVENSBEHEER Het apparaat kan eenvoudig een CODE SUMMARY rapport afdrukken, inclusief een inleiding met informatie over de patiënt en dossiers van kritische gebeurtenissen. Het samenvattingsrapport bevat ook logs van gebeurtenissen en vitale functies, en golfvormen gerelateerd aan bepaalde gebeurtenissen. Het apparaat kan gearchiveerde patiëntendossiers afdrukken. INFORMATIEOVERDRACHT Het apparaat kan vastgelegde gegevens via IrDA overdragen monitor ECG Het ECG kan via ECG-kabels met 3 of 5 afleidingen worden bewaakt. Standaard paddles of therapie-elektrodes (QUIK-COMBO pacing-/defibrillatie-/ecg- elektrodes of FAST-PATCH wegwerpdefibrillatie-/ecg-elektrodes) worden gebruikt voor bewaking met paddle afleiding. Compatibel met LIFEPAK 12 ECG- en therapiekabels. Te selecteren afleidingen: Afleiding I, II en III (ECG-kabel met 3 afleidingen) Afleiding I, II, III, AVR, AVL en AVF, V (c) gelijktijdig gemeten (ECG-kabel met 5 afleidingen) Afmeting van ECG: 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1, 0.5, 0.25 cm/mv Hartslagweergave: spm, digitale weergave Indicatie buiten bereik: weergave van symbool --- Het hartsymbool knippert bij elke QRS-detectie Continuous Patient Surveillance System (CPSS): wanneer het Shock Advisory System in de AED-modus niet actief is, bewaakt het CPSS de patiënt via QUIK- COMBO paddles of een ECG met afleiding II op mogelijk schokbare hartritmes. Gesproken instructies: voor geselecteerde waarschuwingen en alarmen (kan aan- of uitgeschakeld worden) Analoge ECG-output: 1 V/mV x 1,0 versterking < 35 ms vertraging Common Mode Rejection: 90 db bij 50/60 Hz SpO2 Masimo SET Andere configuratie beschikbaar voor compatibiliteit met bepaalde Nellcor-sensors Saturatiebereik: 1 t/m 100% Nauwkeurigheid van saturatie: (70 100%) (0 69% niet gespecificeerd) Volwassenen/kinderen: +/- 2 cijfers (als er geen beweging is) +/- 3 cijfers (als er beweging is) Neonaten: +/- 3 cijfers (als er geen beweging is) +/- 3 cijfers (als er beweging is) Dynamisch staafdiagram voor signaalsterkte Pulstoon aan het begin van de plethysmografische golfvorm Gemiddelde tijd voor SpO2-update: door de gebruiker te selecteren: 4, 8, 12 of 16 seconden SpO2-meting: functionele SpO2-waarden worden weergegeven en opgeslagen Hartslagbereik: 25 t/m 240 slagen per minuut Nauwkeurigheid van hartslag: (volwassenen/kinderen/ neonaten) +/- 3 cijfers (als er geen beweging is) +/- 5 cijfers (als er beweging is) SpO2-golfvorm met automatische versterkingsregeling (AGC) ALARMEN Snel instellen: activeert de alarmen voor alle parameters VF/VT-alarm: activeert continue CPSS-monitoring in de handmatige modus printer Drukt continue stroken van de weergegeven patiëntinformatie af Papierformaat: 50 mm Afdruksnelheid: continu ECG 25 mm/s +/- 5% (gemeten volgens AAMI EC-11, ) Vertraging: 8 seconden Autoprint: golfvormgebeurtenissen worden automatisch afgedrukt (door de gebruiker instelbaar) Afdruksnelheid voor CODE SUMMARY rapporten: 25 mm/s FREQUENTIEKARAKTERISTIEK Diagnostisch: 0,05 t/m 150 Hz of 0,05 t/m 40 Hz (door gebruiker instelbaar) Monitor: 0,67 t/m 40 Hz of 1 t/m 30 Hz (door gebruiker instelbaar) Paddles: 2,5 t/m 30 Hz Analoge ECG-output: 0,67 t/m 32 Hz (behalve 2,5 t/m 30 Hz voor ECG via paddles) DEFIBRILLATOR Golfvorm: dubbelfasig afgekapt exponentieel. De volgende specificaties zijn van toepassing tussen 25 en 200 ohm, tenzij anders aangegeven. Nauwkeurigheid van energie: ± 1 joule of 10% van de ingestelde waarde (de grootste van de twee) bij 50 ohm ± 2 joule of 15% van de ingestelde waarde (de grootste van de twee) bij een impedantie tussen 25 en 100 ohm Spanningscompensatie: actief wanneer er wegwerptherapie-elektrodes zijn bevestigd. Energieafgifte binnen ± 5% of ± 1 joule (de grootste van de twee) bij 50 ohm, beperkt tot de beschikbare energie die 360 joule bij 50 ohm aanlevert. PATIËNTIMPEDANTIE DUUR FASE 1 (ms) DUUR FASE 2 (ms) MIN. MAX. MIN. MAX Paddle-opties: QUIK-COMBO pacing-/defibrillatie-/ecg-elektrodes (standaard) Standaard paddles voor volwassenen met ingebouwde paddles voor kinderen (optioneel) Interne handgrepen met afgifteregeling (optioneel) Externe steriliseerbare paddles (optioneel) Kabellengte: 2,4 meter lange QUIK-COMBO-kabel (zonder elektrodes)

9 HANDMATIG Energieselectie: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15, 20, 30, 50, 70, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275, 300, 325 en 360 joule en door de gebruiker instelbare volgorde van , , joule Oplaadtijd: Oplaadtijd tot 200 J < 5 seconden met volledig opgeladen batterij Oplaadtijd tot 360 J < 7 seconden met volledig opgeladen batterij Oplaadtijd tot 360 J < 10 seconden zolang de batterij niet bijna leeg is Gesynchroniseerde cardioversie: Overdracht van energie begint binnen 60 ms na de QRS-piek Overdracht van energie begint binnen 25 ms na de externe synchronisatiepuls Externe synchronisatiepuls; puls van 0 5 V (TTL-niveau), actief hoog, duur > 5 ms, met tussenpozen niet korter dan 200 ms en niet langer dan 1 seconde AED Het Shock Advisory System (SAS) is een ECGanalysesysteem dat aan de gebruiker laat weten of het algoritme een schokbaar of niet-schokbaar ECG-ritme waarneemt. Het SAS meet het ECG uitsluitend via therapie-elektrodes. Tijd tot klaar voor scho: Bij gebruik van een volledig opgeladen batterij op normale kamertemperatuur kan het apparaat een schok toedienen binnen de 16 seconden nadat het is ingeschakeld, mits het aanvankelijke ritme het bericht Schok geadviseerd genereert. De AED modus van de LIFEPAK 20e defibrillator/ monitor is niet bestemd voor gebruik bij kinderen jonger dan 8 jaar. Opties voor het instellen van cprmax technologie (instellingen aangeduid met * zijn standaardinstellingen) Opeenvolgende schokken: Uit*, Aan Initiële reanimatie: Uit*, Eerst analyseren, Eerst reanimeren Reanimatie vóór schok: Uit*, 15, 30 seconden Pulscontrole: Nooit*, Na tweede geen schok geadviseerd, Na elke geen schok geadviseerd, Altijd Reanimatietijd 1 en 2: 15, 30, 45, 60, 90, 120*, 180 seconden, 30 minuten De gebruikers dienen de gebruiksaanwijzing van de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor te raadplegen voor details over het aanpassen van de instellingen van hun apparaten aan de ziekenhuisprotocollen. Pacer Pacingmodus: demand of non-demand pacing en huidige standaardinstellingen (door gebruiker instelbaar) Pacingsnelheid: 40 t/m 170 ppm Nauwkeurigheid van snelheid: +/- 1,5% over het gehele bereik Outputgolfvorm: Enkelfasig, amplitude stabiel tot +/- 5% t.o.v. voorrand voor stroomwaarden van 40 ma of hoger, duur 20 +/- 1 ms, stijg-/daaltijd <= 1 ms [10 90% niveau] Uitgangsstroom: 0 to 200 ma Pauze: bij activering wordt de pulsfrequentie met een factor 4 verlaagd Refractaire periode: 200 t/m 300 ms +/- 3% (als functie van de frequentie) OMGEVING Temperatuur, bedrijf: 5 tot 40 C Temperatuur, niet in bedrijf: -20 tot +60 C behalve therapie-elektrodes Relatieve vochtigheid, bedrijf: 5 tot 95%, nietcondenserend Atmosferische druk, bedrijf: omgevingsdruk tot 522 mmhg (0 tot 3048 meter) Waterbestendigheid, bedrijf (zonder accessoires behalve ECG-kabel en harde paddles: IPX1 (morsen) per IEC clausule 44.6 Trilling: MIL-STD-810E methode 514.4, categorie 1 Schok (vallen): 1 val aan elke kant van een hoogte van 45,7 cm op een stalen oppervlak EMC IEC : 2001/EN :2001, Medische elektrische toestellen Algemene veiligheidseisen - Secundaire norm: Elektromagnetische compatibiliteit Eisen en beproevingen IEC :2002; clausule 36/EN :2003; clausule 36, Speciale eisen voor de veiligheid van hartdefibrillatoren en hartdefibrillator/monitoren Alle specificaties gelden voor 20 C, tenzij anders vermeld. 3 7 LIFEPAK 20e 20e Defibrillator/Monitor CodeManagement MODULETM SPECIFICATIES CodeManagement MODULE TM FYSISCHE KENMERKEN CO2-BEWAKING GEGEVENSBEHEER EN TRANSMISSIE CodeManagement Module voegt 1,63 kg aan LIFEPAK 20/20e defibrillator/monitors toe. Afmetingen (maximaal) van LIFEPAK 20/20e met CodeManagement Module Hoogte: 25,4 cm Breedte: 26,2 cm Diepte: 29,7 cm SCHERM Met CodeManagement Module geeft de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor minimaal 3,7 seconden ECG en alfanumerieke tekens weer voor waarden, apparaataanwijzingen of instructies Displaysnelheid golfvorm: 12,5 mm/s voor C02 STROOMVOORZIENING LIFEPAK 20/20e defibrillator/monitor met CodeManagement Module Netstroo: VAC 50/60Hz, VAC 50/60 Hz, totale stroomafname minder dan 150 voltampère (VA) Interne back-upbatterij: Lithium-ion. De batterijen worden opgeladen wanneer het apparaat op netstroom is aangesloten. Indicatie en bericht voor batterij bijna leeg: Wanneer het apparaat van de netstroom wordt losgekoppeld, schakelt het over op de batterij. Als de batterij van de CodeManagement Module bijna leeg is, geeft de defibrillator een bericht in het statusgebied dat het apparaat op netstroom moet worden aangesloten en klinkt er een waarschuwingssignaal. Oplaadtijd batterij: < 4 uur wanneer het apparaat is uitgeschakeld en op netstroom is aangesloten Bedrijfstijd: Met een nieuwe volledig opgeladen interne backupbatterij kan ten minste 210 minuten bewaking worden geleverd voordat het apparaat uitschakelt. Afwijking van meetnauwkeurigheid: Geen afwijking in de nauwkeurigheid gedurende ten minste 6 uur Nauwkeurigheid van ademhalingsfrequentie: 0 tot 70 apm: ± 1 apm 71 tot 99 apm: ± 2 apm Ademhalingsbereik: 0 tot 99 ademhalingen/minuut C02-bereik: 0 tot 99 mmhg (0 tot 13,2 kpa) Eenheden: mmhg, % of kpa Stroomdebiet: 42,5 tot 65 ml/min (gemeten per volume) Stijgtijd: 190 msec Responstijd: maximaal 4,5 seconden (inclusief vertragings- en stijgtijd) Initialisatietijd: 30 seconden (normaal), seconden Omgevingsdruk: Automatisch intern gecompenseerd Factoren golfvormschaal: Autoscale, 0 20 mmhg (0 4 vol%), 0 50 mmhg (0 7 vol%), mmhg (0 14 vol%) CO2-nauwkeurigheid PARTIËLE CO2 -DRUK OP ZEENIVEAU: (0 80 apm)* 0 tot 38 mmhg (0 tot 5,1 kpa) 39 tot 99 mmhg (5,2 tot 13 kpa) (> 80 apm)* 0 tot 18 mmhg (0 tot 2,4 kpa) 19 tot 99 mmhg (2,55 tot 13,3 kpa) NAUWKEURIGHEID: ± 2 mmhg (0,27 kpa) ± 5% van aflezing + 0,8% voor elke 1 mmhg (0,13 kpa) boven 38 mmhg (5,2 tot 13 kpa) ± 2 mmhg (0,27 kpa) ± 4 mmhg (0,54 kpa) of ± 12% van aflezing, afhankelijk van wat er hoger is * Voor ademhalingsfrequenties > 60 apm moet de Microstream Filterline H Set voor baby s worden gebruikt om gespecificeerde C02-nauwkeurigheid te verkrijgen. De LIFEPAK 20/20e legt patiëntengegevens (inclusief golfvormen en aantekeningen) en continue ECG en C02 golfvormgegevens vast en slaat deze op in een intern geheugen. Draadloze gegevenstransmissie via het LIFENET-netwerk DRAADLOZE NETWERKEN De LIFEPAK 20/20e met CodeManagement Module ondersteunt het volgende: a, b, g, en n normen voor draadloze netwerken Soorten beveiliging: - Open - WPA-Personal - WPA2-Personal - WPA-Enterprise - WPA2-Enterprise Protocollen voor authenticatie van ondernemingen: - EAP-TLS - EAP-TTLS - PEAP/MSCHAPv2 TCP/IP-ondersteuning - Internet Protocol versie 4 (IPv4) - IP-adressering: verkrijgt automatisch het IP-adres of een statisch adres kan worden toegewezen. - DNS-servers: verkrijgt automatisch het DNSserveradres of statische adressen van de primaire en secundaire DNS-servers kunnen worden toegewezen.

10 Producten van Physio-Control Defibrillatoren/monitors LIFEPAK CR Plus automatische externe defibrillator De LIFEPAK CR Plus AED biedt dezelfde geavanceerde technologie als die door medisch personeel wordt gebruikt, maar is eenvoudig in gebruik. De volledig automatische versie is speciaal ontworpen voor diegene die eerste hulp verleent aan een slachtoffer met een plotselinge hartstilstand. LLIFEPAK 1000 defibrillator De LIFEPAK 1000 defibrillator is een krachtig en compact apparaat voor de behandeling van patiënten met een hartstilstand en voor continue hartbewaking. Dankzij de ingebouwde flexibiliteit kan de 1000 worden geprogrammeerd voor gebruik door eerstehulpverleners of medisch personeel en kunnen zorgverleners protocollen veranderen als de normen voor de zorg worden aangepast. LIFEPAK 15 monitor/defibrillator De LIFEPAK 15 monitor/defibrillator is de nieuwe standaard op het gebied van spoedeisende hulp. Ideaal voor ALS-teams die het meest effectieve en innovatieve LIFEPAK TOUGH -apparaat op klinisch gebied willen dat op dit moment verkrijgbaar is. De 15 biedt geavanceerde klinische technologie met een breed gamma aan functies, zoals de krachtigste escalerende energie (tot 360 J), geavanceerde bewakingsparameters en een volledig upgradebaar platform. LIFEPAK 20e defibrillator/monitor met CodeManagement Module TM De klinisch geavanceerde, krachtige LIFEPAK 20e defibrillator/monitor is uiterst intuïtief voor hulpverleners. AED-functies en handmatige mogelijkheden worden vakkundig gecombineerd, zodat artsen die een ACLS-training hebben gevolgd snel en eenvoudig geavanceerde therapeutische zorg kunnen verlenen. De CodeManagement Module voegt capnografie en draadloze connectiviteit toe waardoor uw ziekenhuis reanimaties effectiever kan beheren, van voorbereiding tot en met evaluatie.

11 9 LIFEPAK 20e Reanimatiehulpmiddelen LUCAS 2 thoraxcompressiesysteem Het LUCAS-systeem is ontworpen voor het geven van een effectieve, constante en ononderbroken hartmassage in overeenstemming met AHA/ERC richtlijnen LUCAS is geschikt voor gebruik bij volwassen patiënten in en buiten het ziekenhuis. TrueCPR coaching device Met TrueCPR van Physio-Control kan uw team het succes van manuele hartmassages optimaliseren. TrueCPR geeft realtime feedback en feedback na de gebeurtenis over de belangrijkste reanimatieparameters. Het apparaat meet de compressiediepte nauwkeurig met behulp van de bedrijfseigen Triaxial Field Induction (TFI)-technologie. Informatiebeheer LIFENET systeem Het LIFENET systeem biedt ambulancediensten en eerstehulpteams in het ziekenhuis toegang tot een veilig internetplatform waarmee patiëntenzorg en operationele efficiëntie wordt verbeterd. CODE-STAT 9.0 Data Review Software De CODE-STAT 9.0 evaluatiesoftware is een hulpmiddel waarmee u na een gebeurtenis op een eenvoudige manier gegevens, rapporten en evaluaties kunt analyseren.

12 Ontdek zelf hoe de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor met CodeManagement Module de reanimatieprestaties van uw ziekenhuis op een hoger niveau kan brengen. Bezoek Geldig vanaf juni Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger van Physio-Control of kijk op onze website op Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. Keizersgracht , 1015CJ Amsterdam NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) BENELUX Sales Office Galjoenweg NV Maastricht NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA Physio-Control Operations Netherlands B.V., Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, Netherlands 2013 Physio-Control, Inc. Alle namen hierin zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun respectieve eigenaren. Specificaties kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving. Niet alle producten zijn wereldwijd verkrijgbaar. De conformiteitsverklaringen van de fabrikant vermelden de producten en accessoires die verkrijgbaar zijn in de Europese Unie. GDR _C

PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Altijd klaar voor gebruik

PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Altijd klaar voor gebruik PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR Altijd klaar voor gebruik 1 Geen wonder dat medische professionals op de LIFEPAK 20e vertrouwen Al meer dan 50 jaar houdt Physio-Control zich bezig met

Nadere informatie

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE LIFENET -System PRODUCTBROCHURE LIFENET System In de ambulance of op de spoedeisende hulp betekent meer efficiëntie met uw apparatuur, uw informatie en uw beslissingen beter werken. En dat betekent dat

Nadere informatie

TrueCPR. coaching device PRODUCTBROCHURE

TrueCPR. coaching device PRODUCTBROCHURE TrueCPR coaching device PRODUCTBROCHURE TrueCPR coaching device Een goede outcome vereist een beste reanimatie. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar in het heetst van een hartmassage is het beoordelen

Nadere informatie

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE LIFENET -System PRODUCTBROCHURE 1 LIFENET SYSTEM LIFENET-system 5.1: de nieuwe generatie efficiëntie en patiëntenzorg In de ambulance of op de spoedeisende hulp betekent meer efficiëntie met uw apparatuur,

Nadere informatie

A LIFEPAK 20 / 20e ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 20 / 20e ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 20 / 20e ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE 1 LIFEPAK 20 / 20e Authentieke accessoires van

Nadere informatie

CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE

CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE Uw metingen beheren en eenvoudiger evaluatiegegevens verzamelen. CODE-STAT 8.0 Data Review Software In een medische noodsituatie zijn er levens afhankelijk van de snelheid

Nadere informatie

A LIFEPAK 500 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 500 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 500 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR 1 LIFEPAK 500 Authentieke accessoires van Physio-Control Garandeer de veiligheid

Nadere informatie

LUCAS CHEST COMPRESSION SYSTEM PRODUCTBROCHURE

LUCAS CHEST COMPRESSION SYSTEM PRODUCTBROCHURE LUCAS CHEST COMPRESSION SYSTEM PRODUCTBROCHURE Uw partner in Life Support Effectieve compressies en een goede bloedcirculatie voor levensreddende CPR Effectieve thoraxcompressies houden de essentiële

Nadere informatie

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort.

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort. SCHERM DEFIBRILLATOR OVERZICHT APPARAAT Knop Type patiënt Indicator Klaar voor gebruik USB-poort Therapieknop Overzicht apparaat AED Off Uit Monitor Display Kies energie Laden-knop Pacemaker Knop Lead

Nadere informatie

A LIFEPAK CR Plus ACCESSOIREBROCHURE. LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS. Defibrillators. Authentieke accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK CR Plus ACCESSOIREBROCHURE. LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS. Defibrillators. Authentieke accessoires van Physio-Control A LIFEPAK CR Plus ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS Defibrillators Authentieke accessoires van Physio-Control LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS Defibrillators 1 LIFEPAK CR Plus Authentieke

Nadere informatie

ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control

ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR 1 LIFEPAK 15 Authentieke accessoires van Physio-Control. Garandeer de veiligheid

Nadere informatie

A LIFEPAK 1000 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 1000 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 1000 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR 1 LIFEPAK 1000 Authentieke accessoires van Physio-Control Garandeer de veiligheid

Nadere informatie

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM CPR Evolved Wat zijn de voordelen van de nieuwe LUCAS 2? Intelligente opties voor stroomvoorziening LUCAS 2 kan gevoed worden met behulp van een batterij of een wand-

Nadere informatie

Zo ziet zekerheid eruit

Zo ziet zekerheid eruit Zo ziet zekerheid eruit Dit is waarom. Bij Physio-Control is onze reputatie - en onze missie - gebaseerd op vertrouwen. Een vertrouwen dat voortkomt uit meer dan 50 jaar innovatie, voortdurende toewijding

Nadere informatie

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM CPR Evolved LUCAS 2: een cruciaal instrument voor de progressieve zorgverlener Managers binnen de gezondheidszorg kennen de waarde van hoogwaardige reanimatie voor een

Nadere informatie

PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Voor ziekenhuizen

PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Voor ziekenhuizen PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Voor ziekenhuizen LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Overal in het ziekenhuis bent u afhankelijk van de apparatuur die u gebruikt. Daarom bieden wij de meest

Nadere informatie

AED Plus. Optimale ondersteuning voor eerstehulpverleners

AED Plus. Optimale ondersteuning voor eerstehulpverleners AED Plus Optimale ondersteuning voor eerstehulpverleners Reanimatie vereist De meest recente richtlijnen van de European Resuscitation Council (ERC) (Europese reanimatieraad) van 2010, zijn duidelijk:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AED-trainer

Gebruiksaanwijzing AED-trainer Gebruiksaanwijzing AED-trainer ONDERDEELNUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. All rights reserved. De AED-trainer (trainingstoestel voor automatische externe defibrillators) is een apparaat

Nadere informatie

ACCESSOIRES LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Authentieke accessoires van Physio-Control.

ACCESSOIRES LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Authentieke accessoires van Physio-Control. ACCESSOIRES LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR Authentieke accessoires van Physio-Control. Batterij/ECG-WEERGAVE accessoires Bedankt dat u voor Physio-Control gekozen hebt om u te helpen levens te redden en de

Nadere informatie

DEFIBTECH. Defibtech- semi-automaat -vol automaat viewer

DEFIBTECH. Defibtech- semi-automaat -vol automaat viewer Informatie AED DEFIBTECH Defibtech- semi-automaat -vol automaat viewer De LIFELINE onderscheidt zich als een uiterst betrouwbare AED met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Ontwikkeld om te voldoen

Nadere informatie

CODE-STAT 9.0 DATA REVIEW SOFTWARE PRODUCTBROCHURE

CODE-STAT 9.0 DATA REVIEW SOFTWARE PRODUCTBROCHURE CODE-STAT 9.0 DATA REVIEW SOFTWARE PRODUCTBROCHURE Betere evaluatie na een hartstilstand. Voor een hoger zorgniveau. 1 CODE-STAT 9.0 Verbetering. Dankzij meer informatie. De nieuwe CODE-STAT 9.0 Data Review

Nadere informatie

Een AED redt levens. Martien van Gorp. Vivon Nederland B.V. Ekkersrijt 1121 5692 AD Son

Een AED redt levens. Martien van Gorp. Vivon Nederland B.V. Ekkersrijt 1121 5692 AD Son Een AED redt levens Martien van Gorp Vivon Nederland B.V. Ekkersrijt 1121 5692 AD Son Over Vivon Jarenlange expertise Merkonafhankelijk ISO 9001:2008 gecertificeerd Samenwerking met o.a. Nederlandse Hartstichting

Nadere informatie

Powerheart G5 AED Automatisch

Powerheart G5 AED Automatisch Powerheart G5 AED Automatisch RESCUE R E A D Y Specificaties van offerte Bediening en gebruik + De AED wordt automatisch geactiveerd bij het openen van de klep. + De AED zal tekst-/gesproken prompts en

Nadere informatie

ACCESSOIRES LIFEPAK DEFIBRILLATOR/MONITOR. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control.

ACCESSOIRES LIFEPAK DEFIBRILLATOR/MONITOR. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control. ACCESSOIRES Voor gebruik samen met LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR Authentieke accessoires van Physio-Control. STROOMOPTIES Bedankt dat u voor Physio-Control gekozen hebt om u te helpen levens te redden

Nadere informatie

Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren. De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen:

Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren. De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen: Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen: een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse zelftest; uitgerust met een SMART-analyse

Nadere informatie

Accessoires en oefenproducten voor de AED Plus

Accessoires en oefenproducten voor de AED Plus Accessoires en oefenproducten voor de AED Plus Elektroden CPR-D-padz Deze revolutionaire elektrode uit één stuk voor volwassenen garandeert een snelle en nauwkeurige plaatsing. Vervolgens detecteert de

Nadere informatie

Verbeterde datacommunicatie met Bluetooth/RS-232

Verbeterde datacommunicatie met Bluetooth/RS-232 Verbeterde datacommunicatie met Bluetooth/RS-232 9650-0307-16 Rev. C De verschijningsdatum of het revisienummer van deze handleiding bevindt zich op de voorzijde. ZOLL en M Series zijn geregistreerd handelsmerken,

Nadere informatie

M Series XL Battery. ZOLL XL Smart Battery Rev. C

M Series XL Battery. ZOLL XL Smart Battery Rev. C M Series XL Battery ZOLL XL Smart Battery 9650-0221-16 Rev. C De verschijningsdatum of het revisienummer van deze handleiding bevindt zich op de voorzijde. ZOLL, XL Battery, Smart Battery, Base PowerCharger

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Precisie Dynamometer PCE-LFG-Serie Precisie Dynamometer voor spannings- en drukkrachtmeting / met 5 verschillende meetpunten / RS-232 en USB-interface / software voor data-analyse De Precisie Dynamometer

Nadere informatie

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND AirQuality Monitor Handleiding ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND T (+31) 0299 630 610 F (+31) 0299 630 611 E info@atal.nl I www.atal.nl Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen

Nadere informatie

Functies. Inhoud van de doos NED

Functies. Inhoud van de doos NED NED Functies De ASA-30 kan als een aanvullende sirene verbonden met uw alarmsysteem worden gebruikt of als een onafhankelijke sirene verbonden met een afstandsbediening en/of draadloze detectoren. - Draadloze

Nadere informatie

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE Elke hartstilstand is anders. Net als elke hulpverlener. Uw omgeving eist flexibiliteit en dat is precies wat de LIFEPAK 1000 defibrillator van Physio-Control

Nadere informatie

A LIFEPAK 12 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 12 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 12 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR 1 LIFEPAK 12 Authentieke accessoires van Physio-Control Garandeer

Nadere informatie

Het AED Toestel voor gebruikers.

Het AED Toestel voor gebruikers. Het AED Toestel voor gebruikers. Cardiac Science presenteert zijn professionele AED, zijnde AED G3 Automatic Eigenschappen: Eenvoud: Patent: RHYTHMx : Steminstructries: STAR : Gewicht: Batterij: Simpele,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de MOPAS BT Transponder. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld om personen in staat

Nadere informatie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie De TRUMPF 3D laser systemen STAP IN DE 3D WERELD VAN TRUMPF: Van applicatie ontwikkeling tot en met productie Met de TRUMPF TruLaser Robot en de TRUMPF TruLaser Cell bieden wij u op het gebied van lasersnijden

Nadere informatie

- Indicatie batterij status - Het LCD scherm van de multimeter heeft achtergrondverlichting en staafdiagram - Multimeter met intern geheugen (32.

- Indicatie batterij status - Het LCD scherm van de multimeter heeft achtergrondverlichting en staafdiagram - Multimeter met intern geheugen (32. Handheld Multimeter PCE-DM 22 Handmatige TRUE RMS data logger multimeter met meerdere meetfuncties, geheugen / data logger, RS-232 interface en software standaarden: IEC 1010 1000 V CAT III Deze handmatige

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05

GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Drukmeter PCE-P01/P05

Nadere informatie

* Pulse Oximeter Nonin Onyx Vantage 9590 (bestelnummer )

* Pulse Oximeter Nonin Onyx Vantage 9590 (bestelnummer ) PULSE OXIMETER (SATURATIEMETER): * Pulse Oximeter Nonin Onyx Vantage 9590 (bestelnummer 000695549590) De Nonin Onyx Vantage 9590 vingerpulsoximeter meet het zuurstofgehalte in het bloed (%SpO2) en de hartfrequentie.

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

Connected. Ready. LIFEPAK. CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer

Connected. Ready. LIFEPAK. CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer Connected. Ready. LIFEPAK CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer 1 LIFEPAK CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer Een nieuwe aanpak voor publiek toegankelijk defibrilleren

Nadere informatie

LogTag Recorders. Praxas B.V. www.praxas.com info@praxas.com +31 (0)76 5040 268 7

LogTag Recorders. Praxas B.V. www.praxas.com info@praxas.com +31 (0)76 5040 268 7 7 staat voor levering van hoge prestaties, hoge kwaliteit en scherpgeprijsde elektronische recorders. is ontworpen om aan de wereldwijde vraag naar hoog presterende recorders te voldoen. Het combineren

Nadere informatie

Klaar om levens te redden

Klaar om levens te redden Klaar om levens te redden HeartStart XL+-defibrillator/monitor van Philips Klaar voor hulpverlening, Acute cardiologische zorgverlening is vaak zwaar en chaotisch. U moet er volledig op kunnen vertrouwen

Nadere informatie

Het uitvoeren van mechanische externe hartmassage bij volwassen patiënten met een acute circulatiestilstand.

Het uitvoeren van mechanische externe hartmassage bij volwassen patiënten met een acute circulatiestilstand. Titel: Versie: 4 Lucas 2 etern hartmassage systeem Algemeen Publicatiedatum: 22-10-2012 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie: Nieuw apparaat Lucas 2. Overigen Auteur: Helwegen, Roos Document ID (autonummer):

Nadere informatie

Nederlands. Handleiding. Inhoud :

Nederlands. Handleiding. Inhoud : Nederlands Transmitter Speed 19350 Handleiding Inhoud : Kenmerken Plaatsen van de batterij HotShoe connector Gebruikshandleinding Frequenties Ontspanmodus Geïntegreerd sync contact Elinchrom RX functies

Nadere informatie

Een simulatie-training leiden wordt makkelijker

Een simulatie-training leiden wordt makkelijker VERTROUWEN Een simulatie-training leiden wordt makkelijker Als de simulatietools makkelijker te gebruiken zijn, kan er effectiever worden lesgegeven. De SimPad is in nauwe samenwerking met simulatieteams

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10295 Welkom Dank u voor het kopen van Digitus Bluetooth Soundbar met subwoofer! Ongeacht hoe u dit product gebruikt of het nu voor het afspelen

Nadere informatie

Automatische Externe Defibrillatie Opleiding Hulpverlener. Europese Reanimatieraad

Automatische Externe Defibrillatie Opleiding Hulpverlener. Europese Reanimatieraad Automatische Externe Defibrillatie Opleiding Hulpverlener Europese Reanimatieraad ACHTERGROND Er zijn ongeveer 700.000 hartstilstanden per jaar in Europa. Dit komt neer op 5 personen per uur in Nederland.

Nadere informatie

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen

Emeris Log oplossing. Sleutel functies en voordelen Emeris Log oplossing Met de Emeris Log-oplossing kunt u de consumptie van een watermeter 24 uur per dag controleren. Het is eenvoudig te installeren en voorkomt dure IT-projecten. Het concept bestaat uit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Activity Tracker. MyFit

Gebruikershandleiding Activity Tracker. MyFit Gebruikershandleiding Activity Tracker MyFit V1.2 juni 2017 Starten Inhoud van de doos: - J-Style MyFit activity tracker - USB kabel - Polsband - Riemclip - Gebruiksaanwijzing Om de batterij te sparen,

Nadere informatie

samaritan PAD TRAINER GEBRUIKSAANWIJZING

samaritan PAD TRAINER GEBRUIKSAANWIJZING samaritan PAD TRAINER GEBRUIKSAANWIJZING HeartSine Technologies INHOUDSOPGAVE SAMARITAN PAD CONFIGURATIE SAMARITAN PAD 2000-2005 TRAINER 3 PAD Trainer Accessoires 4 Installeren van de Trainer Pad-Pak 4

Nadere informatie

Smartphone. Fingerprint. Bluetooth 4.0 LE RFID. Pincode. Elektronisch Deurslot. KeyApp. NFC voorbereid

Smartphone. Fingerprint. Bluetooth 4.0 LE RFID. Pincode. Elektronisch Deurslot. KeyApp. NFC voorbereid Bluetooth 4.0 LE RFID Elektronisch Deurslot Fingerprint NFC voorbereid Pincode De deur en toegangsrechten veilig en eenvoudig met uw smartphone te bedienen. Smartphone KeyApp www.burg.biz Innovatief en

Nadere informatie

Het AED Toestel voor gebruikers.

Het AED Toestel voor gebruikers. Het AED Toestel voor gebruikers. Cardiac Science presenteert zijn professionele AED, zijnde AED G3 Semi-Automatic Eigenschappen: Eenvoud: Patent: RHYTHMx : Steminstructries: STAR : Gewicht: Batterij: Simpele,

Nadere informatie

* Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer )

* Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer ) * Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer 000675786000) De Thermoscan PRO6000 beschikt over de snelheid en eenvoud die u nodig heeft voor een nauwkeurige en betrouwbare meting. Klinische workflow

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer

Nadere informatie

Quha Zono. Gebruikershandleiding

Quha Zono. Gebruikershandleiding Quha Zono Gebruikershandleiding 2 Powerknop / Indicatorlampje USB poort Montagebevestiging Welkom bij Quha Zono muis. Deze gebruikershandleiding leidt u door de functies en mogelijkheden van uw apparaat.

Nadere informatie

Het AED Toestel voor professionele gebruikers.

Het AED Toestel voor professionele gebruikers. Het AED Toestel voor professionele gebruikers. Eigenschappen: Cardiac Science presenteert zijn professionele AED, zijnde 1 ste AED met EKG kleurenscherm de G3Pro. De eerste AED met kleurenscherm, manuele

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NOKIA TME-3. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NOKIA TME-3 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer PCE-TH 5

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer PCE-TH 5 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

CHANNEL (CH) Selectie kanaal 1, 2, 3, automatisch scrollen Zoeken naar externe sensor

CHANNEL (CH) Selectie kanaal 1, 2, 3, automatisch scrollen Zoeken naar externe sensor ULTRADUN WEERSTATION Gebruikershandleiding - Item 975876 Hartelijk dank voor uw aankoop van dit nieuwe-generatie ultradunne weerstation. Dit instrument is ontworpen en vervaardigd met geavanceerde technologie

Nadere informatie

DATALOGGERS. Technolog - Cello 8-kanaals CELLO 8 KANAALS SMS/GPRS DATALOGGER

DATALOGGERS. Technolog - Cello 8-kanaals CELLO 8 KANAALS SMS/GPRS DATALOGGER TECHNOLOG - CELLO 8-KANAALS Technolog - Cello 8-kanaals CELLO 8 KANAALS SMS/GPRS DATALOGGER Volledig geïntegreerde SMS/GPRS datalogger Elk kanaal kan onafhankelijk geselecteerd worden voor digitale of

Nadere informatie

Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards

Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards Getoond met optionele accessoires. Verminder het risico op letsel bij

Nadere informatie

INTELLIGENTE DIGITALE

INTELLIGENTE DIGITALE INTELLIGENTE DIGITALE PS INTERACTIEVE LIJN DN-SERIE Digitaal LCD-scherm LEEST U DEZE HANDLEIDING ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U HET APPARAAT GEBRUIK HANDLEIDING INTRODUCTIE: De interactieve lijn en het LCD-scherm

Nadere informatie

KERN YKB-01N Versie 2.1 09/2009 NL

KERN YKB-01N Versie 2.1 09/2009 NL KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Gebruiksaanwijzing Thermische Printer KERN YKB-01N

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

Stevig gebouwd: De rubberen afwerking van het lcd-scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen.

Stevig gebouwd: De rubberen afwerking van het lcd-scherm en de basis dempt de schokken en biedt zo de beste bescherming tegen vallen. Dell Chromebook 11 Superieure duurzaamheid en ontwerp Schoolbestendig: De Dell Chromebook 11 is MIL-STD (Amerikaanse militaire standaard) getest op duurzaamheid, druk, temperatuur, vochtigheid, schokken

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

Voedingsbank 10000 mah

Voedingsbank 10000 mah Voedingsbank 10000 mah Handleiding 31883 I. Inleiding Dit product is een lichtgewicht, stijlvolle en milieuvriendelijke mobiele voedingsbak met een hoge capaciteit voor de meeste draagbare apparaten en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0) 900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter

Nadere informatie

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone

Handleiding. 1. Over Bluetooth Speakerphone Handleiding 1. Over Bluetooth Speakerphone Deze draagbare mini Bluetooth Speakerphone is speciaal ontworpen om u te voorzien van het gemak en de vrijheid van draadloze communicatie. U kunt het gebruiken

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

HeartSine PAD 350P Trainer Gebruikershandleiding 1

HeartSine PAD 350P Trainer Gebruikershandleiding 1 HeartSine HeartSine PAD 350P Trainer Gebruikershandleiding 1 HeartSine samaritan PAD 350P Trainer model TRN-350-1 Gebruikershandleiding HeartSine samaritan PAD 350P Trainer, model TRN-350-1 Deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

ACCESSOIRES LIFEPAK CR EN LIFEPAK EXPRESS. Plus. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control.

ACCESSOIRES LIFEPAK CR EN LIFEPAK EXPRESS. Plus. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control. ACCESSOIRES Voor gebruik samen met LIFEPAK CR EN LIFEPAK EXPRESS Plus aeds Authentieke accessoires van Physio-Control. BATTERIJ- EN ELEKTRODEOPTIES LIFEPAK EXPRESS AED Bedankt dat u voor Physio-Control

Nadere informatie

TREX 2G Handleiding Pagina 2

TREX 2G Handleiding Pagina 2 Informatie in deze handleiding is onderhevig aan verandering zonder voorafgaande kennisgeving. NEAT Electronics AB behoudt zich het recht hun producten te wijzigen of te verbeteren en wijzigingen aan te

Nadere informatie

F G H. Beschrijving LED s en hoorbare alarmen LED Geluid Uitgang Opladen Beschrijving Wat te doen? - - Nee Ja UPS is

F G H. Beschrijving LED s en hoorbare alarmen LED Geluid Uitgang Opladen Beschrijving Wat te doen? - - Nee Ja UPS is Productinformatie E A C F G H A: Aan/uit-schakelaar : Gebruik wisselstroom: blijft groen branden Gebruik batterijstroom: knippert groen C: Gebruik wisselstroom: aanduiding spanningsniveau Gebruik batterijstroom:

Nadere informatie

SIM plaatsen rode en groene LED

SIM plaatsen rode en groene LED MODELLEN GSM07 BESCHRIJVING De GSM07 is een compacte QuadBand GSM module. De unit is ontworpen om via de mobiele telefoon toegang te verkrijgen tot woningen, parkeergarages of andere gebouwen of toepassingen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de MOPAS BT Transponder. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen

Nadere informatie

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon.

Voordat u de carkit gaat gebruiken, dient u eerste de batterij op te laden en de carkit te paren met uw mobiele telefoon. Inleiding: Dank u voor uw belangstelling voor onze Bluetooth carkit. Deze carkit is een draadloze Bluetooth carkit gebaseerd op de Bluetooth technologie die u de mogelijkheid geeft om te bellen zonder

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

21 x 16 / 0,4 m 38 x 28 / 0,3 m (optioneel verkrijgbaar) 11 x 8,5 / 1,2 m (optioneel verkrijgbaar)

21 x 16 / 0,4 m 38 x 28 / 0,3 m (optioneel verkrijgbaar) 11 x 8,5 / 1,2 m (optioneel verkrijgbaar) Warmtebeeldcamera PCE-TC 9 warmtebeeldcamera met autofocus / 384 x 288 pixels / IP 50 behuizing / realtime overdracht van de warmtebeeldcamera naar de PC / digitale camera met 3.0 megapixels / vídeo-uitgang

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Driefasige harmonische analyser PCE-GPA 62 Netwerk analyser / vermogensmeter en energiemeter (real-time) met data logging, grafisch scherm, interface voor PC en software De driefasige harmonische analyser

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (ios) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (ios) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Air 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software

Nadere informatie

* ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie

* ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie ECG-APPARATUUR: * ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie Opvolger van de AR1200viewbt is ECG100S. ECG100S is een geavanceerde 12-afleidingen elektrocardiograaf, waarmee ecg s kunnen worden opgenomen,

Nadere informatie

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android)

IRISPen Air 7. Verkorte handleiding. (Android) IRISPen Air 7 Verkorte handleiding (Android) Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen Air TM 7. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende

Nadere informatie

Transmitte r Eco 19349

Transmitte r Eco 19349 Transmitte r Eco 19349 Nederlands Gebruiksaanwijzing Inhoud : Kenmerken Plaatsen batterij Hotshoe connector Functies Frequentie Skyport modules Geïntegreerde synchronisatie Kenmerken EL-Skyport Eco Probleemoplossing

Nadere informatie

IT SOLUSCOPE. intuïtiviteit, traceerbaarheid, overzichtelijkheid

IT SOLUSCOPE. intuïtiviteit, traceerbaarheid, overzichtelijkheid IT SOLUSCOPE intuïtiviteit, traceerbaarheid, overzichtelijkheid IT SOLUSCOPE Intuïtief IT SOLUSCOPE IT Soluscope is gebaseerd op informatietechnologie en verbindt uw Soluscopereprocessingapparatuur voor

Nadere informatie

+31 (0)900 1200 003 E:

+31 (0)900 1200 003 E: Thermografische camera / i5 / i7 Thermografische camera voor verschillende toepassingen (elektrische toepassingen / gebouw diagnostiek) / extreem gebruiksgemak / beeldopslag op mini-sd-kaart / Software

Nadere informatie

Handleiding Monty-alarmzender

Handleiding Monty-alarmzender Handleiding Monty-alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty-alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen alarm

Nadere informatie

Triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 registreert versnelling, vochtigheid, druk, temperatuur en licht / weegt slechts 69 gram

Triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 registreert versnelling, vochtigheid, druk, temperatuur en licht / weegt slechts 69 gram Triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 registreert versnelling, vochtigheid, druk, temperatuur en licht / weegt slechts 69 gram De universele en compacte triaxiale versnellingsopnemer PCE-MSR165 maakt

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer PCE-THA 10 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygro-anemometer

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Thermometer PCE-IR 100

GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Thermometer PCE-IR 100 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Infrarood Thermometer

Nadere informatie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Telemetrie Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Maximaliseer datakwaliteit Verminder operationele kosten Near real-time informatie -NETZ BEHEER 3 UW DATA IN STAPPEN Introductie -NETZ

Nadere informatie

DATALOGGERS. Technolog Cello 3-kanaals CELLO - 3-KANAALS SMS/GPRS DRUK EN FLOW DATALOGGER

DATALOGGERS. Technolog Cello 3-kanaals CELLO - 3-KANAALS SMS/GPRS DRUK EN FLOW DATALOGGER TECHNOLOG CELLO 3-KANAALS CELLO - 3-KANAALS SMS/GPRS DRUK EN FLOW DATALOGGER Volledig geïntegreerde GSM/SMS/GPRS datalogger Ondersteunt gemiddelde en statistische registratie Optionele drukingang Twee

Nadere informatie

Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1

Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1 Life-POINT Pro AED TRAINER handleiding Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1 20-01-15 20:03 Life-Point Pro AED - TRAINER Handleiding BELANGRIJK Leest u deze handleiding zorgvuldig

Nadere informatie