PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Altijd klaar voor gebruik

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. Altijd klaar voor gebruik"

Transcriptie

1 PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR Altijd klaar voor gebruik

2

3 1 Geen wonder dat medische professionals op de LIFEPAK 20e vertrouwen Al meer dan 50 jaar houdt Physio-Control zich bezig met het ontwikkelen van technologieën en het ontwerpen van toestellen die onder professionals van hulpdiensten, klinische zorgverleners en in de medische wereld vermaard zijn. De LIFEPAK 20-lijn is in eerste instantie ontworpen voor ziekenhuizen, maar tegenwoordig vertrouwen medische professionals van verpleegkundigen tot artsen overal ter wereld op de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor. Hij is eenvoudig genoeg voor eerstehulpverleners en geavanceerd genoeg voor het reanimatieteam. Waar u ook bent in het ziekenhuis, u kunt altijd vertrouwen op de 20e.

4 Vertrouwen betekent klaar staan Overal in het ziekenhuis kan er iemand een hartstilstand krijgen. Op de spoedeisende hulp. In de verkoeverkamer. Als medisch professional bent u vaak als eerste bij het slachtoffer en dan hebt u de meest geavanceerde apparaten nodig; apparaten waarop u kunt vertrouwen. En dat is waarom we de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor aanbieden. Wij begrijpen dat er voor elke functie in het ziekenhuis een apparaat moet zijn dat goed werkt: het verplegend personeel, het reanimatieteam, het spoedinterventieteam, de biomedici of de intensive care afdeling. De 20e is een apparaat dat ideaal is voor gebruik op elke locatie in het ziekenhuis, omdat het eigenlijk twee defibrillators in één zijn. Het apparaat heeft twee modi (met een intuïtief klepsysteem): een modus voor gebruik als AED en een modus voor handmatig gebruik. Het is een eenvoudige maar effectieve AED voor eerstehulpverleners en kan eenvoudig worden veranderd in een handmatige defibrillator voor ervaren hulpverleners. Dankzij de twee modi kan de 20e eenvoudig worden ingesteld volgens uw patiëntenprotocollen en kunnen er indien nodig probleemloos aanpassingen worden doorgevoerd als dit door de American Heart Association en de European Resuscitation Council wordt aanbevolen.

5 3 Vertrouwen betekent gebruiksvriendelijke, geavanceerde technologie De producten van Physio-Control zijn voorzien van het allernieuwste op het gebied van medische technologie. Al onze LIFEPAK-defibrillators hebben een energiebereik tot 360 J, de hoogste in de sector. En we weten ook dat de makkelijkst bedienbare apparaten vaak het effectiefst zijn. De LIFEPAK 20e defibrillator/monitor is intuïtief, maar bevat ook onmisbare geavanceerde functies. Voor patiënten die niet goed op de defibrillatiebehandeling reageren, maakt de 20e gebruik van onze ADAPTIV bifasische technologie voor een optimaal energiebereik tot wel 360 J. Het is gebleken dat deze technologie effectiever is om bij patiënten die meer dan één schok nodig hebben een fibrillerend hart weer in een normaal ritme te krijgen. 1,2,3 AED-modus LIFEPAK 20e defibrillator/monitor: twee defibrillators in één. Snelle defibrillatie met de AED-modus De 20e is een apparaat dat zeer geschikt is voor op de reanimatiekar en dat hulpverleners in staat stelt om vroegtijdig en effectief te defibrilleren. Het apparaat heeft een zeer intuïtief ontwerp met een gesloten klep - systeem. Wanneer de klep dicht zit, staat het apparaat in de AED-modus, zodat onervaren hulpverleners alleen over de knoppen beschikken die nodig zijn om snel en eenvoudig te kunnen handelen. Daarnaast legt het beproefde Shock Advisory System de gebruiker het proces in 3 stappen uit door middel van luid gesproken aanwijzingen en duidelijke, eenvoudige afbeeldingen. Gedurende het proces zorgt CODE-SUMMARY vanaf het moment dat het apparaat wordt ingeschakeld voor het rapporteren van kritische gebeurtenissen, waaronder cardiorespiratoire gebeurtenissen, logs van vitale parameters en de bijbehorende golfcomplexen. Ultieme flexibiliteit met de handmatige modus Zodra het reanimatieteam of de professionele hulpverlener arriveert, schakelt de 20e met een druk op de knop eenvoudig over op de handmatige modus en wordt de klep geopend. Professionele hulpverleners beschikken over meer geavanceerde bewakingsparameters, zoals nietinvasieve pacing, ECG-registratie (met 3 of 5 afleidingen) en gesynchroniseerde cardioversie. De Masimo SET pulsoximetrie biedt een nauwkeurige en betrouwbare bewaking van de zuurstofsaturatie voor een snelle en effectieve klinische besluitvorming als de patiënt veel beweegt en bij een lage perfusie.* Tot slot beschikt de defibrillator/monitor over een zeer krachtige Lithium-ionbatterij die zorgt voor een extra lange bedrijfstijd tijdens het transporteren van een patiënt van de ene locatie in het ziekenhuis naar de andere. Handmatige modus *Optionele kabel vereist voor extra bewakingsmogelijkheden.

6 Vertrouwen betekent ondersteuning wanneer u het nodig hebt Physio-Control doet meer dan alleen medische apparatuur leveren. We bieden u ook de ondersteuning die u nodig hebt. Of u nu voor het eerst een LIFEPAK 20e defibrillator/monitor bestelt of dat u uw huidige apparaat uitbreidt met nieuwe opties en diensten, u kunt erop vertrouwen dat diverse productcursussen en klinisch trainingsmateriaal tot uw beschikking staan om ervoor te zorgen dat uw personeel zijn vaardigheden regelmatig kan trainen. De 20e biedt ook diensten op locatie en offsite biomedische trainingen*. Daarnaast hebben wij een uitgebreide catalogus met accessoires en disposables waarmee u alle afdelingen van het ziekenhuis kunt voorzien van flexibele behandelmogelijkheden. Tot slot voorziet ons gratis Heart Safe Assessment-programma uw ziekenhuis van schriftelijke informatie over richtlijnen en aanbevelingen van gezondheidszorgorganisaties, zoals de AHA, ERC en JCAHO. De belangrijkste onderwerpen zijn: het doel om binnen 3 minuten te defibrilleren, de standaardisatie van defibrillators, de levensduur van een defibrillator en monofasische en bifasische defibrillators. Via dit programma worden mogelijke gebreken geconstateerd en worden er aanbevelingen gedaan om uw ziekenhuis af te stemmen op de nieuwste richtlijnen.* *Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger van Physio-Control daar dit per land kan verschillen.

7 5 Vertrouwen betekent de mogelijkheid om levens te redden Wij doen al het mogelijke om u te helpen levens te redden. Elk LIFEPAK-product wordt geleverd met de garantie dat het is ontwikkeld voor medische professionals door medische professionals. Wij analyseren, controleren en bevestigen praktijkgegevens en feedback van onze klanten om het ontwerp van onze producten te verbeteren en het beter op uw wensen te laten aansluiten. Het resultaat van onze inspanningen is zichtbaar in de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor. Altijd klaar voor gebruik Eenvoudig doch krachtig Flexibel: het apparaat doet exact wat u nodig hebt, waar en wanneer u dat nodig hebt De 20e werkt zoals u werkt; en dat is een wereld van verschil Maak het verschil in uw ziekenhuis met de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor. Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger van Physio-Control of ga naar

8 De Physio-Control familie Als het gaat om de gezondheid van uw patiënten, hebt u al genoeg om u zorgen over te maken. Laat ons u helpen. Wij leveren complete bewakings- en defibrillatie oplossingen voor een betere patiëntenzorg in ziekenhuizen overal ter wereld. Of u nu een defibrillator/monitor, een AED, reanimatiebegeleiding of een informatiebeheerprogramma nodig hebt, onze innovatieve, flexibele producten voldoen aan al uw wensen. En omdat al onze systemen volledig compatibel zijn, kunt u alle apparatuur binnen uw ziekenhuis standaardiseren en zo de kosten van eigendom verlagen. LIFEPAK Defibrillators/Monitors LIFEPAK 15 monitor/defibrillator De LIFEPAK 15 monitor/ defibrillator is de nieuwe standaard op het gebied van spoedeisende hulp voor ALS-teams. De 15 is het meest innovatieve LIFEPAK TOUGH apparaat op klinisch en operationeel gebied dat op de markt verkrijgbaar is. Deze monitor/defibrillator beschikt niet alleen over de Masimo Rainbow SET technologie die toezicht houdt op SpO 2, koolstofmonoxide en methemoglobine, maar ook over een metronoom om de hartmassages en beademingen tijdens de reanimatie in goede banen te leiden en over een energiebereik tot 360 J. De 15 is een geheel nieuw systeem dat op lithiumionbatterijen werkt en dat beschikt over een SunVue scherm voor zichtbaarheid bij helder zonlicht en over een gegevensverbinding voor het eenvoudig en veilig verzenden en ontvangen van patiëntgegevens. Dankzij het feit dat de vormgeving en de gebruikersinterface van de LIFEPAK 12 en de LIFEPAK 15 defibrillator/monitor vergelijkbaar zijn, zal de overgangsfase moeiteloos verlopen en blijven de kosten voor trainingen laag. Zeer geschikt voor gebruik op alle afdelingen van het ziekenhuis. LIFEPAK 1000 defibrillator De 1000 is een krachtig en compact apparaat voor het behandelen van patiënten met een hartstilstand en voor continue hartbewakingsmogelijkheden. Dankzij de ingebouwde flexibiliteit kan de 1000 worden ingesteld voor gebruik door hulpverleners of door medische professionals en kunnen zorgverleners protocollen veranderen als de normen voor de zorg worden aangepast. Op het grote, intuïtieve scherm worden duidelijke afbeeldingen en/of ECGregistraties weergegeven die ook onder een willekeurige hoek en met fel zonlicht goed kunnen worden afgelezen. De 1000 is de krachtigste AED in onze LIFEPAK serie. Een apparaat waar u zelfs onder de moeilijkste omstandigheden op kunt vertrouwen. Zeer geschikt voor gebruik op de verschillende afdelingen van uw ziekenhuis. LIFEPAK CR Plus AED De CR Plus is ontwikkeld voor ongeoefende hulpverleners in commerciële en openbare omgevingen en begeleidt de hulpverlener stap voor stap met kalm en helder gesproken aanwijzingen. Dit product is eenvoudig in gebruik en is gebouwd met dezelfde geavanceerde defibrillatietechnologie die wordt gebruikt door ambulancediensten en ziekenhuispersoneel. Zeer geschikt voor gebruik in openbare ruimtes in het ziekenhuis, zoals de hal, de parkeergarage of de cafetaria.

9 7 Reanimatiehulpmiddelen Programma s voor Data management/connectiviteit LIFENET system LUCAS thoraxcompressiesysteem Dit apparaat is geschikt voor gebruik bij patiënten in en buiten het ziekenhuis. Het is ontworpen voor het geven van effectieve, constante en ononderbroken hartmassage in overeenstemming met de AHArichtlijnen. Doordat het apparaat geheel zelfstandig een goede hartmassage geeft, kan de hulpverlener zich op andere levensreddende behandelingen richten. Zowel verkrijgbaar met pneumatische aandrijving als op batterijvoeding. Zeer geschikt voor op de reanimatiekar, op de spoedeisende hulp of in het catheterisatielab bij cardiale interventies. Het LIFENET system biedt hulpverleners en verplegend personeel in ziekenhuizen betrouwbare en snelle toegang tot klinische informatie waardoor de patiënt beter kan worden behandeld. Het LIFENET system biedt klanten een betrouwbaar en veilig webgebaseerd systeem dat hulpverleners de mogelijkheid biedt essentiële patiëntgegevens en evaluatiegegevens in te zien. Het LIFENET system is het meest veelzijdige systeem op de markt als het gaat om geavanceerde waarschuwingen voor binnenkomende patiënten, evaluatiegegevens en het controleren van de beschikbaarheid van middelen. CODE-STAT Data Review Software met geavanceerde evaluatie van reanimaties Dit evaluatieprogramma combineert thoraxcompressies met de continue ECG-registratie van de patiënt en berekent reanimatiestatistieken, zodat u aan de huidige AHA/ ERC-richtlijnen voldoet. Deze software maakt het verzamelen en rapporteren van gegevens eenvoudiger door alle vervoers- en behandelgegevens en uitslagen in één elektronisch bestand op te slaan. U kunt medische gegevens over acute stuaties van meerdere LIFEPAK defibrillators downloaden, inzien, beheren en analyseren. De toepassing maakt ook hoogwaardige analyses en belangrijke bedrijfsbeslissingen mogelijk, en ook het maken van benchmarks en trendrapporten om inzicht te krijgen in de prestaties van uw systeem is geen enkel probleem. DT EXPRESS software voor gegevensoverdracht Sla gegevens van plotselinge hartstilstanden en acute transporten op in het informatiesysteem van uw ziekenhuis. De eenvoudige softwaretoepassing op basis van Windows beheert gegevens van LIFEPAK defibrillators/monitors. De software maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier gegevens van kritische gebeurtenissen en golfcomplexen naar uw computer te downloaden, om aanvullende patiëntgegevens toe te voegen, om een rapport af te drukken en om dossiers op een schijf op te slaan. Voor het bewaren of op het scherm bekijken van rapporten, kunt u bestanden exporteren naar de CODE-STAT data review software.

10 Specificaties ALGEMEEN De LIFEPAK 20e defibrillator/monitor heeft zeven standaard werkingsmodi: Handmatige modus: voor een functionerend apparaat voor professionele hulpverleners. Geeft toegang tot handmatig ingestelde doseringen tot 360 J, gesynchroniseerde cardioversie en pacing. Het ECG wordt weergegeven. AED-modus: voor een functionerend apparaat voor onervaren hulpverleners. Alle functies zijn beschikbaar, behalve: handmatige defibrillatie, gesynchroniseerde cardioversie, pacing en toegang tot gearchiveerde patiëntendossiers. Beschikt over standaarddoses tot 360 J. De gebruiker kan zelf instellen of het ECG en/of de visuele AED-instructies worden weergegeven. Setupmodus: hiermee kan de gebruiker de instellingen van het apparaat configureren. Servicemodus: in deze modus kan de gebruiker diagnostische tests en kalibraties uitvoeren, de softwareen hardwareversies van het apparaat controleren en de log met diagnostische codes weergeven en afdrukken. Demonstratiemodus: er kunnen gesimuleerde golfcomplexen worden weergegeven voor demonstratiedoeleinden. Het golfcomplex is opgebouwd uit korte segmenten van realistische gegevens die worden herhaald om een doorlopend golfcomplex weer te geven. Archiveermodus: biedt de gebruiker de mogelijkheid om dossiers van eerdere patiënten in te zien, over te dragen, af te drukken, te bewerken of te verwijderen. Zelftestmodus: voor de dagelijkse zelftests. STROOMVOORZIENING Het apparaat werkt op AC-stroom met een interne batterij als back-up. AC-stroom: VAC 50/60 Hz, VAC 50/60 Hz, totale stroomafname minder dan 120 voltampère (VA) Interne back-upbatterij: lithium-ion. De batterij wordt opgeladen als het apparaat op AC-stroom werkt. Bedrijfstijd: een nieuwe, volledig opgeladen interne backupbatterij biedt de volgende bedrijfstijden: TOTAAL BIJ BATTERIJ BIJNA LEEG Bewaking plus SpO 2 (minuten): Bewaking plus pacing (100 ma, 60 ppm), plus SpO 2 (minuten): Defibrillatie (ontladingen van 360 J): Oplaadtijd van de batterij: < 4 uur wanneer het apparaat is uitgeschakeld en op een stopcontact is aangesloten. Symbool en bericht voor batterij bijna leeg: wanneer het apparaat van de AC-stroom wordt losgekoppeld, schakelt het over op batterijstroom. Als de batterij bijna leeg is, geeft de statusindicator van de batterij één geel balkje weer, wordt het bericht batterij bijna leeg weergegeven en klinkt er een waarschuwingsgeluid. Vlak daarna geeft de statusindicator één knipperend rood balkje weer, wordt het bericht batterij bijna leeg, aansluiten op netstroom weergegeven en klinkt er een waarschuwingsgeluid. Onderhoudssymbool: er gaat een LED-lampje branden als het apparaat een onderhoudsbeurt moet krijgen. KENMERKEN Gewicht: Een complete defibrillator/monitor (pacing, SpO 2 en klep, zonder papier of kabels): 5,58 kg QUIK-COMBO kabel: 0,20 kg Standaard (harde) paddles: 0,88 kg Lengte: 21,3 cm Breedte: 26,2 cm Diepte: 26,2 cm SCHERM Afmetingen (actief weergavegebied): 115,18 mm breed x 86,38 mm hoog Resolutie: 320 x 240 pixels, actief kleuren-lcd-scherm Geeft minimaal 4 seconden van het ECG en de alfanumerieke tekens weer voor waarden en instructies van het apparaat Mogelijkheid om één extra golfcomplex weer te geven Registratiesnelheid van golfcomplex: 25 mm/sec voor ECG data management Het apparaat kan eenvoudig CODE SUMMARY rapporten afdrukken, inclusief een inleiding met patiëntgegevens en gegevens van kritische gebeurtenissen. Het samenvattende rapport bevat ook logs van gebeurtenissen en vitale parameters en de bijbehorende golfcomplexen. Het apparaat kan gearchiveerde patiëntendossiers afdrukken en beschikt over twee datacommunicatiepoorten: infrarood (IrDA) en een directe seriële poort die seriële datakabels ondersteunt. COMMUNICATIE Het apparaat biedt de mogelijkheid om gegevensbestanden over te zetten via IrDA versie 1.0. monitor ECG Het ECG kan worden bewaakt via een ECG-kabel met 3 of 5 afleidingen. Er worden standaard paddles of elektroden (QUIK-COMBO pacing-/defibrillatie-/ecg-elektroden of FAST-PATCH disposable defibrillatie-/ecg-elektroden) gebruikt voor bewaking via de paddle afleiding. Compatibel met ECG- en elektrodekabels van de LIFEPAK 12. Te selecteren afleidingen: Afleiding I, II en III (ECG-kabel met 3 afleidingen) Afleiding I, II, III, avr, avl en AVF, V (c) gelijktijdig gemeten (ECG-kabel met 5 afleidingen) Afmeting van het ECG: 4, 3, 2,5, 2, 1,5, 1, 0,5, 0,25 cm/mv Hartslagweergave: spm, digitale weergave Buiten bereik-symbool: weergave van het symbool --- Het hartsymbool knippert bij elk QRS-complex Continuous Patient Surveillance System (CPSS): wanneer het Shock Advisory System in de AED-modus niet actief is, houdt het CPSS via QUIK-COMBO paddles of via een ECG met afleiding II in de gaten of er hartritmes ontstaan die met een schok behandeld dienen te worden. Gesproken instructies: deze functie wordt gebruikt voor bepaalde waarschuwingen en alarmen (kan in- of uitgeschakeld worden) Analoge ECG-output: 1 V/mV x 1,0 versterking < 35 ms vertraging Common Mode Rejection: 90 db bij 50/60 Hz SpO 2 Masimo SET Andere configuratie mogelijk voor compatibiliteit met bepaalde Nellcor-sensors Saturatiebereik: 1 t/m 100% Nauwkeurigheid van de saturatie: (70-100%) (0-69% niet gespecificeerd) Volwassenen/kinderen: +/- 2 procentpunten (als de patiënt niet beweegt) +/- 3 procentpunten (als de patiënt beweegt) Neonaten: +/- 3 procentpunten (als de patiënt niet beweegt) +/- 3 procentpunten (als de patiënt beweegt) Dynamische staafdiagram voor signaalsterkte Pulstoon bij het activeren van het plethysmogram Gemiddelde tijd SpO 2 -waarde: door de gebruiker in te stellen op 4, 8, 12 of 16 seconden SpO 2 -meting: functionele SpO 2 -waarden worden weergegeven en opgeslagen Hartslagbereik: 25 t/m 240 slagen per minuut Nauwkeurigheid van de hartslag: (volwassenen/kinderen/ neonaten) +/- 3 slagen (als de patiënt niet beweegt) +/- 5 slagen (als de patiënt beweegt) SpO 2 -golfcomplex met instelbare versterking

11 9 ALARMEN Snel instellen: activeert de alarmen voor alle parameters VF/VT-alarm: activeert continue CPSS-monitoring in de handmatige modus printer Drukt continu de weergegeven patiëntinformatie af Papierformaat: 50 mm Printsnelheid: continu ECG: 25 mm/sec +/- 5% (gemeten in overeenstemming met AAMI EC-11, ) Vertraging: 8 seconden Autoprint: veranderingen in het golfcomplex worden automatisch afgedrukt (instelbaar) Printsnelheid voor CODE SUMMARY rapporten: 25 mm/sec FREQUENTIE RESPONSE Diagnostisch: 0,05 t/m 150 Hz of 0,05 t/m 40 Hz (instelbaar) Monitor: 0,67 t/m 40 Hz of 1 t/m 30 Hz (instelbaar) Paddles: 2,5 t/m 30 Hz Analoge ECG-output: 0,67 t/m 32 Hz (2,5 t/m 30 Hz voor ECG via de paddles) defibrillator Golfcomplex: bifasisch afgekapt exponentieel. De volgende specificaties zijn van toepassing tussen 25 en 200 ohm, tenzij anders vermeld. Nauwkeurigheid van de energie: ± 1 joule of 10% van de energie-instelling (waarbij de grootste van de twee geldt) bij 50 ohm; ± 2 joule of 15% van de energie-instelling (waarbij de grootste van de twee geldt) bij een impedantie tussen 25 en 100 ohm Spanningscompensatie: actief op het moment dat er disposable elektroden zijn aangesloten. Afgegeven energie is ± 5% of ± 1 joule (waarbij de grootste van de twee geldt) bij 50 ohm, beperkt tot de beschikbare energie die resulteert in het leveren van 360 joule bij 50 ohm. PATIËNTIMPEDANTIE DUUR FASE 1 (MS) DUUR FASE 2 (MS) MIN. MAX. MIN. MAX HANDMATIG Energieselectie: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15, 20, 30, 50, 70, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275, 300, 325 en 360 joule en instelbare sequentie van , , joule Oplaadtijd: Oplaadtijd tot 200 J < 5 seconde bij volledig opgeladen batterij Oplaadtijd tot 360 J < 7 seconde bij volledig opgeladen batterij Oplaadtijd tot 360 J < 10 seconde zolang de batterij niet bijna leeg is Gesynchroniseerde cardioversie: De energieoverdracht begint binnen 60 ms na de top van het QRS-complex De energieoverdracht begint binnen 25 ms na de externe synchronisatie-impuls Externe synchronisatie-impuls; impuls van 0-5 V (TTLniveau), actief hoog, duurt > 5 ms, niet korter dan 200 ms en niet langer dan 1 seconde na elkaar AED Shock Advisory System is een ECG-analysesysteem dat de gebruiker adviseert of het een schokbaar of nietschokbaar ritme waarneemt. Het SAS werkt alleen met een ECG via elektroden. Oplaadtijd voor een schok: met een volle batterij bij kamertemperatuur duurt het na het aanzetten van de defibrillator 16 seconden voordat de defibrillator de eerste schok kan afgeven (bij een positief schokadvies). De AED-modus van de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor is niet bestemd voor gebruik bij baby s en kinderen jonger dan 8 jaar. Instellingen voor cprmax technologie (instellingen met een * zijn standaardinstellingen) Opeenvolgende schokken: Uit*, Aan Initiële reanimatie: Uit*, Eerst analyseren, Eerst reanimeren Reanimatie vóór schok: Uit*, 15, 30 seconden Pulsatiecontrole: Nooit*, Na de tweede geen schok geadviseerd, Na elke geen schok geadviseerd, Altijd Reanimatietijd 1 en 2: 15, 30, 45, 60, 90, 120*, 180 seconden, 30 minuten De gebruiker dient de gebruiksaanwijzing van de LIFEPAK 20e defibrillator/monitor te raadplegen voor meer informatie over het aanpassen van de instellingen van het apparaat aan de ziekenhuisprotocollen. Pacer Pacingmodus: demand en non-demand pacing en standaardwaarden voor stroom (instelbaar) Pacingsnelheid: 40 t/m 170 ppm Nauwkeurigheid van de snelheid: +/- 1,5% over het gehele bereik Outputgolfcomplex: monofasisch, amplitude stabiel tot +/- 5% ten opzichte van leading edge voor stroomsterktes van meer dan of gelijk aan 40 ma, duur 20 +/- 1 ms, stijg- en daaltijden <= 1 ms [10-90% niveau] Uitgangsstroom: 0 t/m 200 ma Pauze: indien geactiveerd wordt de pulsfrequentie met een factor 4 verlaagd Refractaire periode: 200 t/m 300 ms +/- 3% (als functie van de frequentie) OMGEVINGSFACTOREN Temperatuur (in bedrijf): 5 tot 40 C Temperatuur (niet in bedrijf): -20 tot 60 C, met uitzondering van de elektroden Relatieve luchtvochtigheid (in bedrijf): 5 tot 95%, nietcondenserend Atmosferische druk (in bedrijf): 522 mmhg (0 t/m meter) Waterbestendigheid (in bedrijf, zonder accessoires, met uitzondering van de ECG-kabel en de harde paddles): IPX1 (druipwaterdicht) volgens IEC clausule 44.6 Trilbestendigheid: MIL-STD-810E methode 514.4, categorie 1 Schokbestendigheid (valbestendigheid): 1 val aan elke kant van 45,7 cm op een stalen oppervlak EMC IEC : 2001/EN :2001, Medische elektrische toestellen - Algemene eisen voor de veiligheid - Secundaire norm: Elektromagnetische compatibiliteit - Eisen en beproevingen IEC :2002; clausule 36/EN :2003; clausule 36, Speciale eisen voor de veiligheid van hartdefibrilatoren en hartdefibrilatoren/-monitoren Alle specificaties gelden bij 20 C, tenzij anders vermeld. Paddle opties: QUIK-COMBO pacing-/defibrillatie-/ecg-elektroden (standaard) Standaard harde paddles voor volwassenen met geïntegreerde pediatrische paddles (optioneel) Interne handles met defibrillatieknop (optioneel) Externe steriliseerbare peddels (optioneel) Kabellengte: QUIK-COMBO kabel van 2,4 meter lang (exclusief elektrode)

12 LIFEPAK 20e defibrillator/monitor REFERENTIES 1 Stiell IG, Walker RG, Nesbitt LP, et al. Biphasic Trial: A randomized comparison of fixed lower versus escalating higher energy levels for defibrillation in out-ofhospital cardiac arrest. Circulation. 2007;115: Koster RW, Walker RG, Chapman FW. Recurrent ventricular fibrillation during advanced life support care of patients with prehospital cardiac arrest. Resuscitation. 2008;78: Walsh SJ, McClelland AJJ, Owen CG, et al. Efficacy of distinct energy delivery protocols comparing two biphasic defibrillators for cardiac arrest. AM J Cardiol. 2004;94: Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger van Physio-Control of kijk op Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control BENELUX Physio-Control Operations Netherlands B.V. Galjoenweg NV Maastricht, NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA Physio-Control Operations Netherlands B.V., Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, Netherlands 2012 Physio-Control, Inc. Alle hier genoemde namen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Masimo, het Radical-logo, Rainbow en SET zijn geregistreerde handelsnamen van de Masimo Corporation. Specificaties zijn onderworpen aan verandering zonder voorafgaande aankondiging. Niet alle producten zijn wereldwijd beschikbaar. In de verklaring van conformiteit (CE markering) zijn de producten en accessoires opgenomen die beschikbaar zijn binnen de Europese unie. GDR _B

PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. met CodeManagement Module

PRODUCTBROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. met CodeManagement Module PRODUCTBROCHURE BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR met CodeManagement Module Ondanks financiële druk en wijzigingen in de richtlijnen blijft uw ziekenhuis gericht op het redden van levens. Met

Nadere informatie

CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE

CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE CODE-STAT 8.0 DATA REVIEW SOFTWARE Uw metingen beheren en eenvoudiger evaluatiegegevens verzamelen. CODE-STAT 8.0 Data Review Software In een medische noodsituatie zijn er levens afhankelijk van de snelheid

Nadere informatie

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE LIFENET -System PRODUCTBROCHURE 1 LIFENET SYSTEM LIFENET-system 5.1: de nieuwe generatie efficiëntie en patiëntenzorg In de ambulance of op de spoedeisende hulp betekent meer efficiëntie met uw apparatuur,

Nadere informatie

A LIFEPAK 500 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 500 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 500 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 500 DEFIBRILLATOR 1 LIFEPAK 500 Authentieke accessoires van Physio-Control Garandeer de veiligheid

Nadere informatie

Zo ziet zekerheid eruit

Zo ziet zekerheid eruit Zo ziet zekerheid eruit Dit is waarom. Bij Physio-Control is onze reputatie - en onze missie - gebaseerd op vertrouwen. Een vertrouwen dat voortkomt uit meer dan 50 jaar innovatie, voortdurende toewijding

Nadere informatie

TrueCPR. coaching device PRODUCTBROCHURE

TrueCPR. coaching device PRODUCTBROCHURE TrueCPR coaching device PRODUCTBROCHURE TrueCPR coaching device Een goede outcome vereist een beste reanimatie. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar in het heetst van een hartmassage is het beoordelen

Nadere informatie

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE

LIFENET -System PRODUCTBROCHURE LIFENET -System PRODUCTBROCHURE LIFENET System In de ambulance of op de spoedeisende hulp betekent meer efficiëntie met uw apparatuur, uw informatie en uw beslissingen beter werken. En dat betekent dat

Nadere informatie

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort.

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort. SCHERM DEFIBRILLATOR OVERZICHT APPARAAT Knop Type patiënt Indicator Klaar voor gebruik USB-poort Therapieknop Overzicht apparaat AED Off Uit Monitor Display Kies energie Laden-knop Pacemaker Knop Lead

Nadere informatie

ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control

ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR 1 LIFEPAK 15 Authentieke accessoires van Physio-Control. Garandeer de veiligheid

Nadere informatie

A LIFEPAK 1000 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 1000 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 1000 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR 1 LIFEPAK 1000 Authentieke accessoires van Physio-Control Garandeer de veiligheid

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing AED-trainer

Gebruiksaanwijzing AED-trainer Gebruiksaanwijzing AED-trainer ONDERDEELNUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. All rights reserved. De AED-trainer (trainingstoestel voor automatische externe defibrillators) is een apparaat

Nadere informatie

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM CPR Evolved LUCAS 2: een cruciaal instrument voor de progressieve zorgverlener Managers binnen de gezondheidszorg kennen de waarde van hoogwaardige reanimatie voor een

Nadere informatie

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved

LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM. CPR Evolved LUCAS 2 CHEST COMPRESSION SYSTEM CPR Evolved Wat zijn de voordelen van de nieuwe LUCAS 2? Intelligente opties voor stroomvoorziening LUCAS 2 kan gevoed worden met behulp van een batterij of een wand-

Nadere informatie

CODE-STAT 9.0 DATA REVIEW SOFTWARE PRODUCTBROCHURE

CODE-STAT 9.0 DATA REVIEW SOFTWARE PRODUCTBROCHURE CODE-STAT 9.0 DATA REVIEW SOFTWARE PRODUCTBROCHURE Betere evaluatie na een hartstilstand. Voor een hoger zorgniveau. 1 CODE-STAT 9.0 Verbetering. Dankzij meer informatie. De nieuwe CODE-STAT 9.0 Data Review

Nadere informatie

ACCESSOIRES LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Authentieke accessoires van Physio-Control.

ACCESSOIRES LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR. Authentieke accessoires van Physio-Control. ACCESSOIRES LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR Authentieke accessoires van Physio-Control. Batterij/ECG-WEERGAVE accessoires Bedankt dat u voor Physio-Control gekozen hebt om u te helpen levens te redden en de

Nadere informatie

A LIFEPAK CR Plus ACCESSOIREBROCHURE. LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS. Defibrillators. Authentieke accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK CR Plus ACCESSOIREBROCHURE. LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS. Defibrillators. Authentieke accessoires van Physio-Control A LIFEPAK CR Plus ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS Defibrillators Authentieke accessoires van Physio-Control LIFEPAK CR Plus EN LIFEPAK EXPRESS Defibrillators 1 LIFEPAK CR Plus Authentieke

Nadere informatie

A LIFEPAK 20 / 20e ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 20 / 20e ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 20 / 20e ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR SERIE 1 LIFEPAK 20 / 20e Authentieke accessoires van

Nadere informatie

Klaar om levens te redden

Klaar om levens te redden Klaar om levens te redden HeartStart XL+-defibrillator/monitor van Philips Klaar voor hulpverlening, Acute cardiologische zorgverlening is vaak zwaar en chaotisch. U moet er volledig op kunnen vertrouwen

Nadere informatie

Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren. De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen:

Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren. De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen: Algemene kenmerken HeartStart defibrillatoren De HeartStart defibrillatoren kenmerken zich door de volgende voordelen: een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse zelftest; uitgerust met een SMART-analyse

Nadere informatie

Connected. Ready. LIFEPAK. CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer

Connected. Ready. LIFEPAK. CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer Connected. Ready. LIFEPAK CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer 1 LIFEPAK CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer Een nieuwe aanpak voor publiek toegankelijk defibrilleren

Nadere informatie

AED Plus. Optimale ondersteuning voor eerstehulpverleners

AED Plus. Optimale ondersteuning voor eerstehulpverleners AED Plus Optimale ondersteuning voor eerstehulpverleners Reanimatie vereist De meest recente richtlijnen van de European Resuscitation Council (ERC) (Europese reanimatieraad) van 2010, zijn duidelijk:

Nadere informatie

LUCAS CHEST COMPRESSION SYSTEM PRODUCTBROCHURE

LUCAS CHEST COMPRESSION SYSTEM PRODUCTBROCHURE LUCAS CHEST COMPRESSION SYSTEM PRODUCTBROCHURE Uw partner in Life Support Effectieve compressies en een goede bloedcirculatie voor levensreddende CPR Effectieve thoraxcompressies houden de essentiële

Nadere informatie

Het AED Toestel voor gebruikers.

Het AED Toestel voor gebruikers. Het AED Toestel voor gebruikers. Cardiac Science presenteert zijn professionele AED, zijnde AED G3 Automatic Eigenschappen: Eenvoud: Patent: RHYTHMx : Steminstructries: STAR : Gewicht: Batterij: Simpele,

Nadere informatie

ACCESSOIRES LIFEPAK DEFIBRILLATOR/MONITOR. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control.

ACCESSOIRES LIFEPAK DEFIBRILLATOR/MONITOR. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control. ACCESSOIRES Voor gebruik samen met LIFEPAK 20 DEFIBRILLATOR/MONITOR Authentieke accessoires van Physio-Control. STROOMOPTIES Bedankt dat u voor Physio-Control gekozen hebt om u te helpen levens te redden

Nadere informatie

Powerheart G5 AED Automatisch

Powerheart G5 AED Automatisch Powerheart G5 AED Automatisch RESCUE R E A D Y Specificaties van offerte Bediening en gebruik + De AED wordt automatisch geactiveerd bij het openen van de klep. + De AED zal tekst-/gesproken prompts en

Nadere informatie

DEFIBTECH. Defibtech- semi-automaat -vol automaat viewer

DEFIBTECH. Defibtech- semi-automaat -vol automaat viewer Informatie AED DEFIBTECH Defibtech- semi-automaat -vol automaat viewer De LIFELINE onderscheidt zich als een uiterst betrouwbare AED met een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Ontwikkeld om te voldoen

Nadere informatie

ACCESSOIRES LIFEPAK CR EN LIFEPAK EXPRESS. Plus. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control.

ACCESSOIRES LIFEPAK CR EN LIFEPAK EXPRESS. Plus. Voor gebruik samen met. Authentieke accessoires van Physio-Control. ACCESSOIRES Voor gebruik samen met LIFEPAK CR EN LIFEPAK EXPRESS Plus aeds Authentieke accessoires van Physio-Control. BATTERIJ- EN ELEKTRODEOPTIES LIFEPAK EXPRESS AED Bedankt dat u voor Physio-Control

Nadere informatie

Het AED Toestel voor gebruikers.

Het AED Toestel voor gebruikers. Het AED Toestel voor gebruikers. Cardiac Science presenteert zijn professionele AED, zijnde AED G3 Semi-Automatic Eigenschappen: Eenvoud: Patent: RHYTHMx : Steminstructries: STAR : Gewicht: Batterij: Simpele,

Nadere informatie

Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1

Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1 Life-POINT Pro AED TRAINER handleiding Life-Point Pro Trainer manual A5 20-01-15 kleur voor prints.indd 1 20-01-15 20:03 Life-Point Pro AED - TRAINER Handleiding BELANGRIJK Leest u deze handleiding zorgvuldig

Nadere informatie

Het AED Toestel voor professionele gebruikers.

Het AED Toestel voor professionele gebruikers. Het AED Toestel voor professionele gebruikers. Eigenschappen: Cardiac Science presenteert zijn professionele AED, zijnde 1 ste AED met EKG kleurenscherm de G3Pro. De eerste AED met kleurenscherm, manuele

Nadere informatie

A LIFEPAK 12 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR. Originele accessoires van Physio-Control

A LIFEPAK 12 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR. Originele accessoires van Physio-Control A LIFEPAK 12 ACCESSOIREBROCHURE LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR Originele accessoires van Physio-Control LIFEPAK 12 DEFIBRILLATOR/MONITOR 1 LIFEPAK 12 Authentieke accessoires van Physio-Control Garandeer

Nadere informatie

BATTERIJVOEDING & ENERGIEBEHEER

BATTERIJVOEDING & ENERGIEBEHEER H O O F D S T U K D R I E BATTERIJVOEDING & ENERGIEBEHEER In dit hoofdstuk zul je leren over de grondbeginselen van energiebeheer en hoe je deze kunt toepassen om een langer batterijleven te verkrijgen.

Nadere informatie

Een AED redt levens. Martien van Gorp. Vivon Nederland B.V. Ekkersrijt 1121 5692 AD Son

Een AED redt levens. Martien van Gorp. Vivon Nederland B.V. Ekkersrijt 1121 5692 AD Son Een AED redt levens Martien van Gorp Vivon Nederland B.V. Ekkersrijt 1121 5692 AD Son Over Vivon Jarenlange expertise Merkonafhankelijk ISO 9001:2008 gecertificeerd Samenwerking met o.a. Nederlandse Hartstichting

Nadere informatie

Powerheart G5 AED-trainingsapparaat Gebruikershandleiding

Powerheart G5 AED-trainingsapparaat Gebruikershandleiding Powerheart G5 AED-trainingsapparaat Gebruikershandleiding Copyright 2012 Cardiac Science Corporation. Alle rechten voorbehouden. Gebruik het trainingsapparaat bij de automatische externe defibrillator

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender

Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Gebruikershandleiding Monty Alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Precisie Dynamometer PCE-LFG-Serie Precisie Dynamometer voor spannings- en drukkrachtmeting / met 5 verschillende meetpunten / RS-232 en USB-interface / software voor data-analyse De Precisie Dynamometer

Nadere informatie

Life-Point Pro AED - TRAINER Handleiding

Life-Point Pro AED - TRAINER Handleiding Life-POINT Pro AED TRAINER handleiding Life-Point Pro AED - TRAINER Handleiding BELANGRIJK Leest u deze handleiding zorgvuldig door vóór het gebruik van het apparaat. De informatie in dit document behoort

Nadere informatie

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE Elke hartstilstand is anders. Net als elke hulpverlener. Uw omgeving eist flexibiliteit en dat is precies wat de LIFEPAK 1000 defibrillator van Physio-Control

Nadere informatie

Voor gewone mensen in ongewone situaties. Philips HeartStart HS1-defibrillator

Voor gewone mensen in ongewone situaties. Philips HeartStart HS1-defibrillator Voor gewone mensen in ongewone situaties Philips HeartStart HS1-defibrillator Plotselinge hartstilstand altijd en overal Op dit moment is de overlevingskans bij een plotselinge hartstilstand minder dan

Nadere informatie

Functies. Inhoud van de doos NED

Functies. Inhoud van de doos NED NED Functies De ASA-30 kan als een aanvullende sirene verbonden met uw alarmsysteem worden gebruikt of als een onafhankelijke sirene verbonden met een afstandsbediening en/of draadloze detectoren. - Draadloze

Nadere informatie

Connected. Ready. LIFEPAK CR2-defibrillator. met LIFELINKcentral AED-programmabeheer

Connected. Ready. LIFEPAK CR2-defibrillator. met LIFELINKcentral AED-programmabeheer Connected. Ready. LIFEPAK CR2-defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer 1 LIFEPAK CR2 defibrillator met LIFELINKcentral AED-programmabeheer Een nieuwe aanpak voor publiek toegankelijk defibrilleren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

F G H. Beschrijving LED s en hoorbare alarmen LED Geluid Uitgang Opladen Beschrijving Wat te doen? - - Nee Ja UPS is

F G H. Beschrijving LED s en hoorbare alarmen LED Geluid Uitgang Opladen Beschrijving Wat te doen? - - Nee Ja UPS is Productinformatie E A C F G H A: Aan/uit-schakelaar : Gebruik wisselstroom: blijft groen branden Gebruik batterijstroom: knippert groen C: Gebruik wisselstroom: aanduiding spanningsniveau Gebruik batterijstroom:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250

Gebruiksaanwijzing. celexon Laser-Presenter Expert LP250 Gebruiksaanwijzing celexon Laser-Presenter Expert LP250 Hartelijk dank voor de aanschaf van een kwaliteitsproduct van celexon Lees voordat u de preseneter gebruikt deze aanwijzing aandachtig door en bewaar

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 66 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0) 900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

* ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie

* ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie ECG-APPARATUUR: * ECG apparaat Cardioline type 100S + interpretatie Opvolger van de AR1200viewbt is ECG100S. ECG100S is een geavanceerde 12-afleidingen elektrocardiograaf, waarmee ecg s kunnen worden opgenomen,

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540

Uw gebruiksaanwijzing. NOKIA TME-3 http://nl.yourpdfguides.com/dref/828540 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NOKIA TME-3. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NOKIA TME-3 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

* Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer )

* Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer ) * Oorthermometer Thermoscan Braun (bestelnummer 000675786000) De Thermoscan PRO6000 beschikt over de snelheid en eenvoud die u nodig heeft voor een nauwkeurige en betrouwbare meting. Klinische workflow

Nadere informatie

EL-EPM01 Energiemeter

EL-EPM01 Energiemeter EL-EPM01 Energiemeter NEDERLANDSE INSTRUCTIES Introductie: De EL-PM01 energiemeter is ontwikkeld voor het bewaken en meten van het elektrische energieverbruik. Het apparaat biedt een effi ciënte manier

Nadere informatie

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O nl Smoke Alarm Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Graphics 4 2 Inleiding 6 3 Montage 7 4 Onderhoud 9 5 Technische specificaties 10 6 Klantenservice 12 Bosch Sicherheitssysteme

Nadere informatie

Een simulatie-training leiden wordt makkelijker

Een simulatie-training leiden wordt makkelijker VERTROUWEN Een simulatie-training leiden wordt makkelijker Als de simulatietools makkelijker te gebruiken zijn, kan er effectiever worden lesgegeven. De SimPad is in nauwe samenwerking met simulatieteams

Nadere informatie

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND

AirQuality Monitor. Handleiding. ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND. Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND AirQuality Monitor Handleiding ATAL B.V. Ampèrestraat 35-37 NL-1446 TR PURMEREND Postbus 783 NL-1440 AT PURMEREND T (+31) 0299 630 610 F (+31) 0299 630 611 E info@atal.nl I www.atal.nl Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A

Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter PCE-170A PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch Gebruiksaanwijzing Mini-lichtmeter

Nadere informatie

PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Voor ziekenhuizen

PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. Voor ziekenhuizen PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Voor ziekenhuizen LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Overal in het ziekenhuis bent u afhankelijk van de apparatuur die u gebruikt. Daarom bieden wij de meest

Nadere informatie

Accessoires en oefenproducten voor de AED Plus

Accessoires en oefenproducten voor de AED Plus Accessoires en oefenproducten voor de AED Plus Elektroden CPR-D-padz Deze revolutionaire elektrode uit één stuk voor volwassenen garandeert een snelle en nauwkeurige plaatsing. Vervolgens detecteert de

Nadere informatie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie De TRUMPF 3D laser systemen STAP IN DE 3D WERELD VAN TRUMPF: Van applicatie ontwikkeling tot en met productie Met de TRUMPF TruLaser Robot en de TRUMPF TruLaser Cell bieden wij u op het gebied van lasersnijden

Nadere informatie

Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards

Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards Power-LOAD elektrisch laad- en bevestigingssysteem voor brancards Getoond met optionele accessoires. Verminder het risico op letsel bij

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

Quha Zono. Gebruikershandleiding

Quha Zono. Gebruikershandleiding Quha Zono Gebruikershandleiding 2 Powerknop / Indicatorlampje USB poort Montagebevestiging Welkom bij Quha Zono muis. Deze gebruikershandleiding leidt u door de functies en mogelijkheden van uw apparaat.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER

Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Gebruikershandleiding BT TRANSPONDER Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de MOPAS BT Transponder. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld om personen in staat

Nadere informatie

Nederlands. Handleiding. Inhoud :

Nederlands. Handleiding. Inhoud : Nederlands Transmitter Speed 19350 Handleiding Inhoud : Kenmerken Plaatsen van de batterij HotShoe connector Gebruikshandleinding Frequenties Ontspanmodus Geïntegreerd sync contact Elinchrom RX functies

Nadere informatie

M Series XL Battery. ZOLL XL Smart Battery Rev. C

M Series XL Battery. ZOLL XL Smart Battery Rev. C M Series XL Battery ZOLL XL Smart Battery 9650-0221-16 Rev. C De verschijningsdatum of het revisienummer van deze handleiding bevindt zich op de voorzijde. ZOLL, XL Battery, Smart Battery, Base PowerCharger

Nadere informatie

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com

ES-D1A. Draadloze bewegingsdetector. www.etiger.com ES-D1A Draadloze bewegingsdetector www.etiger.com NL Inhoud van de verpakking 1 x PIR bewegingsdetector 1 x steun 1 x gebruikershandleiding 1. Detectievenster 2. LED-lampje 3. Steun Vóór het eerste gebruik

Nadere informatie

KERN YKB-01N Versie 2.1 09/2009 NL

KERN YKB-01N Versie 2.1 09/2009 NL KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Gebruiksaanwijzing Thermische Printer KERN YKB-01N

Nadere informatie

* Pulse Oximeter Nonin Onyx Vantage 9590 (bestelnummer )

* Pulse Oximeter Nonin Onyx Vantage 9590 (bestelnummer ) PULSE OXIMETER (SATURATIEMETER): * Pulse Oximeter Nonin Onyx Vantage 9590 (bestelnummer 000695549590) De Nonin Onyx Vantage 9590 vingerpulsoximeter meet het zuurstofgehalte in het bloed (%SpO2) en de hartfrequentie.

Nadere informatie

Sensor Test Unit TSK40A

Sensor Test Unit TSK40A Product Info Sensor Test Unit TSK40A Eenvoudig testen van diverse typen sensoren Instellingen manueel of snel via de PC te wijzigen Standaard kabels voor het snel aansluiten van sensoren Algemeen De sensor

Nadere informatie

SUUNTO COMFORT BELT Heart Rate Transmitter Belts

SUUNTO COMFORT BELT Heart Rate Transmitter Belts nl SUUNTO COMFORT BELT Heart Rate Transmitter Belts Gebruikershandleiding 1 Inleiding tot de Suunto Comfort Belt................................................. 3 2 Aan de slag met de Suunto Comfort Belt.............................................

Nadere informatie

AED & Monitoring. Kenmerken - Cardiac Science Powerheart AED G3 Pro. Artikelnummer ECG-monitorkabel, 3-draads Lifepack 5-10

AED & Monitoring. Kenmerken - Cardiac Science Powerheart AED G3 Pro. Artikelnummer ECG-monitorkabel, 3-draads Lifepack 5-10 ECG-monitor kabels AED & Monitoring ECG-monitorkabel, 3-draads Powerhaert AED G3 Pro - Cardiac Science Powerheart AED G3 Pro 094 51 09 ECG-monitorkabel, 3-draads Lifepack 5-10 - Physio Control Lifepack

Nadere informatie

- Indicatie batterij status - Het LCD scherm van de multimeter heeft achtergrondverlichting en staafdiagram - Multimeter met intern geheugen (32.

- Indicatie batterij status - Het LCD scherm van de multimeter heeft achtergrondverlichting en staafdiagram - Multimeter met intern geheugen (32. Handheld Multimeter PCE-DM 22 Handmatige TRUE RMS data logger multimeter met meerdere meetfuncties, geheugen / data logger, RS-232 interface en software standaarden: IEC 1010 1000 V CAT III Deze handmatige

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4

GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter PCE-CM 4 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Ampèremeter

Nadere informatie

Verbeterde datacommunicatie met Bluetooth/RS-232

Verbeterde datacommunicatie met Bluetooth/RS-232 Verbeterde datacommunicatie met Bluetooth/RS-232 9650-0307-16 Rev. C De verschijningsdatum of het revisienummer van deze handleiding bevindt zich op de voorzijde. ZOLL en M Series zijn geregistreerd handelsmerken,

Nadere informatie

VI-D4 Beton Vochtmeter

VI-D4 Beton Vochtmeter VI-D4 Beton Vochtmeter PRODUCTBESCHRIJVING De Caisson VI-D4 vochtmeter is een niet-destructieve vochtmeter voor het meten van diverse ondergronden zoals beton, dekvloeren, gips etc. Door middel van het

Nadere informatie

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 INTRODUCTIE 3 AFMETINGEN 4 AANSLUIT SCHEMA 5 INSTALLATIE 6 SENSOR INSTALLATIE 6 GEBRUIK 6 TEST/STILALARM

Nadere informatie

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60

Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Gebruiksaanwijzingen Bluetooth Luidspreker GEBRUIKSHANDLEIDING BTL-60 Wanneer u de luidspreker inschakelt, schakelt deze automatisch op Bluetooth-modus. U kunt de luidspreker vervolgens eenvoudig met uw

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63

GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter PCE-DT 63 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Toerentalmeter

Nadere informatie

samaritan PAD TRAINER GEBRUIKSAANWIJZING

samaritan PAD TRAINER GEBRUIKSAANWIJZING samaritan PAD TRAINER GEBRUIKSAANWIJZING HeartSine Technologies INHOUDSOPGAVE SAMARITAN PAD CONFIGURATIE SAMARITAN PAD 2000-2005 TRAINER 3 PAD Trainer Accessoires 4 Installeren van de Trainer Pad-Pak 4

Nadere informatie

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING

RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING RECORDING PEN GEBRUIKSAANWIJZING 1. Bedieningsknop 2. Camera 3. Microfoon 4. Reset schakelaar 5. Statusindicator 6. Balpen 7. Wisselen van Foto A naar Video V 8. USB Dit is de eerste balpen voorzien van

Nadere informatie

Aan de slag. 1. Basisinstellingen instellen

Aan de slag. 1. Basisinstellingen instellen NL QUICK GUIDE Aan de slag 1. Basisinstellingen instellen 1. Druk op een knop om het apparaat te activeren. In het display verschijnen instructies over het instellen van de basisinstellingen, waaronder

Nadere informatie

PT Medical ECG. NEMS ECG Management Software. Telemetrie ECG. Holter ECG - Holter Analyse Software

PT Medical ECG. NEMS ECG Management Software. Telemetrie ECG. Holter ECG - Holter Analyse Software PT Medical ECG Telemetrie ECG NM700 Telemetrie ECG 6 kanaals weergave Ideaal voor hart-en longrevalidatie Zeer gebruiksvriendelijk Holter ECG - Holter Analyse Software Het ideale pakket om uw onderzoeks

Nadere informatie

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor

Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor Handleiding voor VAT810-CO2/SD-B Luchtkwaliteit monitor 1. Algemene beschrijving 2. Gebruiksvoorschriften 3. Bediening & Aansluitingen 4. Gebruiksinstructies 5. Stroomvoorziening 6. Communicatie 7. Uitgangsignaal

Nadere informatie

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUCTBROCHURE Elke hartstilstand is anders. Net als elke hulpverlener. Uw omgeving eist flexibiliteit en dat is precies wat de LIFEPAK 1000 defibrillator van Physio-Control

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

HeartSine PAD 350P Trainer Gebruikershandleiding 1

HeartSine PAD 350P Trainer Gebruikershandleiding 1 HeartSine HeartSine PAD 350P Trainer Gebruikershandleiding 1 HeartSine samaritan PAD 350P Trainer model TRN-350-1 Gebruikershandleiding HeartSine samaritan PAD 350P Trainer, model TRN-350-1 Deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

De computerhandleiding bestaat uit de volgende hoofdstukken:

De computerhandleiding bestaat uit de volgende hoofdstukken: Computerhandleiding Proteus PEC-4975 De computerhandleiding bestaat uit de volgende hoofdstukken: Knopfuncties De schermen Besturingsgetallen Zaken die u dient weten alvorens te trainen Werkingsinstructies

Nadere informatie

Nog betere ondersteuning. voor hulpverleners

Nog betere ondersteuning. voor hulpverleners Nog betere ondersteuning voor hulpverleners Voorbij de AED Plus In 2002 lanceerde ZOLL de AED Plus defibrillator met Real CPR Help onmiddellijke reanimatiefeedback. Voor het eerst laat men hulpverleners

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Materiaaldiktemeter PCE-TG 50

GEBRUIKSAANWIJZING Materiaaldiktemeter PCE-TG 50 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 (0)900 1200 003 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Materiaaldiktemeter

Nadere informatie

Opleiding Reanimatie + AED bediener

Opleiding Reanimatie + AED bediener 1 Opleiding Reanimatie + AED bediener Opleiding Basisreanimatie & Automatische Externe Defibrillatie LEERDOELEN Op het einde van deze cursus zal je: een bewusteloos slachtoffer kunnen evalueren een hartmassage

Nadere informatie

Time (tijd): Instelbaar van 00:00 tot 99:00, met een toename van 1:00 minuut.

Time (tijd): Instelbaar van 00:00 tot 99:00, met een toename van 1:00 minuut. Proteus PEC-4850 Computerhandleiding Standaard trainingsstappen Stap 1: Stap 2: Stap 3: U kunt de rechterknop naar rechts of naar links draaien om een programma te selecteren; variërend van MANUAL, PROGRAM

Nadere informatie

Bifasische technologie: klinische overzichten

Bifasische technologie: klinische overzichten Bifasische technologie: klinische overzichten Defibrillatie van ventrikelfibrilleren en ventriculaire tachycardie Achtergrond Physio-Control heeft in meerdere centra een prospectieve, gerandomiseerde en

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Download de WAE Music app

Download de WAE Music app NEDERLANDS 3 5 12 2 6 1 8 7 9 10 11 13 4 1. Laad de speaker volledig op voor eerste gebruik Laad de WAE Outdoor 04Plus FM speaker volledig op voordat u hem de eerste keer gebruikt. Sluit de micro-usb connector

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer PCE-TH 5

GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer PCE-TH 5 PCE Brookhuis B.V. Institutenweg 15 7521 PH Enschede The Netherlands Telefoon: +31 53 737 01 92 Fax: +31 53 430 36 46 info@pcebenelux.nl www.pce-instruments.com/dutch GEBRUIKSAANWIJZING Thermo-hygrometer

Nadere informatie

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers)

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) Vooraf: De Olympia EKM2100 is oorspronkelijk bedoeld als meetinstrument voor het meten van het verbruik van energie van uw apparaten. De EKM2100

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing ST-990 DUAL COLOR -1-

Gebruiksaanwijzing ST-990 DUAL COLOR -1- Gebruiksaanwijzing -1- 1. Wanneer de stroom is aangesloten, zullen alle segmenten van het LCD scherm oplichten en zal de computer een piepsignaal afgeven (1). Op het LCD scherm zal rechtsboven de diameter

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Linksys PLEK500 Powerline-netwerkadapter Inhoud Overzicht...............3 Kenmerken.................... 3 Hoe Powerline-netwerken werken........... 4 Installatievoorbeeld.......................

Nadere informatie

Handleiding Monty-alarmzender

Handleiding Monty-alarmzender Handleiding Monty-alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty-alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen alarm

Nadere informatie

Inhoud van de doos. 1 x PIR Huisdier-Tolerante Draadloze Bewegingsdetector 1 x Beugel 1 x Gebruiksaanwijzing

Inhoud van de doos. 1 x PIR Huisdier-Tolerante Draadloze Bewegingsdetector 1 x Beugel 1 x Gebruiksaanwijzing NED Inhoud van de doos 1 x PIR Huisdier-Tolerante Draadloze Bewegingsdetector 1 x Beugel 1 x Gebruiksaanwijzing De ASA-40 is een geavanceerde draadloze PIR-bewegingsdetector immuun tegen huisdieren. Deze

Nadere informatie

Het uitvoeren van mechanische externe hartmassage bij volwassen patiënten met een acute circulatiestilstand.

Het uitvoeren van mechanische externe hartmassage bij volwassen patiënten met een acute circulatiestilstand. Titel: Versie: 4 Lucas 2 etern hartmassage systeem Algemeen Publicatiedatum: 22-10-2012 Wijzigingen ten opzichte van vorige versie: Nieuw apparaat Lucas 2. Overigen Auteur: Helwegen, Roos Document ID (autonummer):

Nadere informatie