Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden."

Transcriptie

1 Hallo Slotracers, Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Ik heb zojuist een Parma regelaar omgebouwd zodat nu ook de rem instelbaar is. Het betreft een goedkope oplossing voor een uitermate handige feature. Ik heb gekozen voor de Parma Plus Controller welke je overal voor rond de 45 tot 60 euro kunt kopen. Standaard word de controller geleverd met drie aparte aansluitsnoeren in de kleuren rood, wit en zwart en aan de uiteinden klemmetjes. Iets waar je eigenlijk niets mee kunt. Ik heb hem dan ook direct omgebouwd naar een XLR aansluiting zodat je er op iedere club mee aan de gang kunt. Hieronder een stappen plan met wat foto's om het geheel tot een goed resultaat te brengen.

2 Benodigde materialen: - Weerstand 10 ohm (9Watt) - Potmeter 0 tot 22 ohm (draad gewikkeld) - Krimpkous - 3-Aderige siliconen kabel of andere flexibele kabel van ongeveer 2 meter. - Seconden lijm - 1 Ty-rap - Draaiknopje (voor op potmeter) Benodigde gereedschappen: - Kruisschroevendraaier - Zijkniptang - IJzerzaag - Soldeerbout - Soldeertin - Stanleymes - Dremel (met schuur kopje) Stap 1: Demonteren van de controller Als eerste haal je de behuizing van de controller en knip je de rode, zwart en witte draad af. Zorg er voor dat je een lengte van ongeveer 15cm lengte laat zitten zodat je straks de nieuwe kabel hier weer aan vast kunt solderen. Stap 2: Behuizing aanpassen Aangezien de potmeter vrij groot is dien je een tweetal zaken aan te passen zodat hij er precies in past. - Maak in beide schaaldelen (behuizing van de controller), op de plaats waar de potmeter naar buiten moet komen een halfrond gat. (zodat wanneer je beide delen weer monteert er een rond gat ontstaat). - Kort de schroef die door de weerstand van de controller gaat in met een ijzerzaag zodat de moer aan het uiteinde er nog net op past. Dit omdat je anders de potmeter niet kwijt kunt. Het beste kun je de schroef even uit regelaar verwijderen zodat je niets beschadigd. Stap 3: Rode draad aansluiten Gebruik nu de rode draad en soldeert deze aan de middelste lip van de potmeter. Let er op dat je hem mooi op lengte af knipt zodat je geen overbodige lengtes draad over hebt die je vervolgens in de controller moet proppen. Vergeet voor het solderen niet om eerst een stukje krimpkous om de draad te schuiven zodat je de soldering vervolgens goed af kan schermen. Knip nu een stukje van ongeveer 10cm van het restant rode draad af en soldeer deze aan de lip die (wanneer je tegen de achterkant van de potmeter kijkt, met de lips omhoog) rechts zit. Dit aangezien het anders niet gaat passen. Vergeet ook nu niet om de soldering met krimpkous af te werken.

3 Stap 4: Weerstand Het uiteinde van de rode draad die nu vanaf de potmeter komt moet nu aan de weerstand vast gesoldeerd worden. Lijm eerst de weerstand met secondelijm vast aan het metalen deel dat in het handvat komt. Soldeer nu de rode draad die vanaf de potmeter komt op de bovenzijde van de weerstand. Ook nu weer afwerken met krimpkous. de andere zijde van de weerstand kom ik verderop op terug.

4 Stap 5: Behuizing sluitend maken Probeer nu alvast de behuizing weer sluitend te krijgen. Het kan zijn dat je nog een klein beetjes van de bovenzijde weg moet frezen om de draad en de potmeter goed te laten passen. Ook kan het zijn dat wanneer je de controller dicht schroeft en alles goed aandraait de trigger geleider iets tegen de behuizing aan loopt en dus niet vrij kan bewegen. Frees dan een klein beetje van de binnenzijde van de behuizing weg (maak het materiaal iets dunner) zodat de trigger geheel vrij kan bewegen zonder tegen de behuizing aan te lopen. Zorg er voor dat de potmeter goed recht zit zodat hij mooi aan de voorzijde naar buiten komt. Dit kan nog wel wat moeite kosten, maar met wat freeswerk aan de behuizing moet het uiteindelijk lukken.

5 Als alles goed past is het zaak het nieuwe snoer op de controller aan te sluiten Stap 6: Snoer aansluiten Neem nu het flexibele snoer (3-aderig) en strip de buitenmantel voor ongeveer 10cm af (dit om wat werkruimte te creëren). Maak nu een keuze voor welke kleur je waar op aan gaat sluiten, dit om later bij het aansluiten van de XLR plug fouten te voorkomen aangezien de 3-aderige kabels die je hier kunt verkrijgen meestal blauw, bruin en geel/groen zijn. Zelf heb ik onderstaand aangehouden: - Bruin aan andere zijde van de weerstand (dus eigenlijk gekoppeld op rood) - Blauw gekoppeld op Zwart - Geel/groen gekoppeld op Wit Als je bovenstaande hebt bepaald kun je het nieuwe snoer aan de controller gaan zetten. Zorg er voor dat je voldoende ruimte houd om het nieuwe snoer voldoende naar binnen te kunnen brengen. Maak dan met een freesje het een gat aan de onderzijde van de regelaar (zie onderstaande foto) dat net iets kleiner is dan de dikte van de kabel. Zo klemt de kabel goed vast en is de kans op lostrekken bij gebruik veel kleiner.

6 Soldeer nu alle uiteinden volgens eerder gekozen kleuren aan elkaar en werk alle solderingen ook weer af met krimpkous.

7 Stap 7: Montage van de controller Nu alles v.w.b. de controller zelf klaar is kun je het geheel weer terug in elkaar zetten. Om een goede trekontlasting te krijgen kun je nog een ty-rap om de nieuwe kabel doen die aan de binnen zijde van de behuizing komt te zitten. Zo maak je het bijna onmogelijk dat wanneer er een keer een flinke spanning op het snoer komt deze uit de controller wordt getrokken. Zorg er voor dat alles nu goed past, mocht er toch nog iets (van bewegende delen) aanlopen dan de behuizing nog iets bewerken met de frees. Stap 8: XLR plug aansluiten Nu is het nog zaak dat de XLR plug wordt aangesloten op het andere uiteinde van de kabel. Zorg er voor dat je de lengte van de kabel ongeveer op 1,5 meter houd. Dit is over het algemeen een handige lengte. Hou bij het aanzetten van de XLR plug ook weer rekening met de gekozen kleurcode. Het schema voor het aansluiten van de XLR plug kan vervolgens onderstaand schema:

8 Stap 9: Afwerking Als je de regelaar incl. plug en alles helemaal klaar hebt even testen. Uiteraard werkt ie helemaal top, dus nu nog even de puntjes op de "i" zetten. Kort nu het uiteinde van de potmeter in met een ijzerzaagje en monteer het knopje. Nu is het project echt af en heb je voor erg weinig geld (materiaal niet meer dan 15,00) een Parma regelaar met regelbare rem en een mooie XLR aansluiting om op iedere club uit de voeten te kunnen. Kostenoverzicht: - Potmeter 2,79 euro - Draaiknopje 1,75 euro - Weerstand 1,69 euro - 1,5 meter 3 aderig flexibel snoer 2,49 euro - Krimpkous 0,80 euro - XLR Plug (merk Neutrik) 5,50 euro Totaal: 15,02 euro!!! Das nog eens een goedkope rem. Alles bij elkaar ben je een goed uurtje bezig om alles netjes in elkaar te zetten. Uiteraard kun je dit ook doen bij de goedkopere Parma regelaar van rond de 30,00 euro. Voor een ieder die dit zelf ook gaat doen, succes!!! Als er vragen zijn... nog een keer de instructie lezen en anders effe mailen!! TechTerminal (Auteur Jeroen den Broeder)

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Hallo Slotracers, Veelal wordt er gebruik gemaakt van redelijk dure regelbare gestabiliseerde voedingen. Nu is het zo dat dit veel goedkoper opgelost kan worden dan dat

Nadere informatie

Vekto.nl. Verdeler voor zonnepaneelomvormers. Omvormer aansluiten zonder nieuwe leidingen. Maakt elektrotechniek betaalbaar!

Vekto.nl. Verdeler voor zonnepaneelomvormers. Omvormer aansluiten zonder nieuwe leidingen. Maakt elektrotechniek betaalbaar! Vekto.nl Verdeler voor zonnepaneelomvormers Omvormer aansluiten zonder nieuwe leidingen Maakt elektrotechniek betaalbaar! Verdeler voor zonnepaneelomvormers Verdeler voor zonnepaneelomvormers op bijvoorbeeld

Nadere informatie

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst

Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst Bouw van 2 combi-antennes voor VHF-UHF SDR ontvangst De totaal benodigde lengte kabel is 1308 mm. Knip of zaag een stuk kabel af van 1308mm ( 130,8cm) De antennes zijn gebouwd volgens nevenstaande figuur.

Nadere informatie

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0 JoyCon Modificatie Handleiding Door: XxWiReDxX Dutch / Nederlands Versie 1.0 Joycon Modificatie handleiding Hoe het werkt & hoe te gebruiken Na het uitvoeren van de modificatie kun je deze gebruiken als

Nadere informatie

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter

Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter Volvo 1800S Elektronische Temperatuur meter De originele meters zijn mooi, maar hebben een kwetsbaar mechaniek dat na meer dan 40 jaar vaak faalt. Omdat de thermometers niet onbelangrijk zijn, heb ik besloten

Nadere informatie

Reparatie voor de doorgebrande weerstanden van de ventilatoren.

Reparatie voor de doorgebrande weerstanden van de ventilatoren. Reparatie voor de doorgebrande weerstanden van de ventilatoren. Zoals bij een hoop mensen al bekend is, komt het relmatig voor dat de voorschakelweerstanden van de eerste trap, van de koelventilatoren

Nadere informatie

Draai al deze bouten stevig vast.

Draai al deze bouten stevig vast. Draai al deze bouten stevig vast. Neem alle onderdelen uit het zakje gemarkeerd met 33. Wees extra voorzichtig met de kleine NTC-thermistor. Leg de KARTONNEN ISOLATOR op het PRINTFRAME en lijn de gaten

Nadere informatie

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait.

Strip en vertin de 3 eerste groepen. Zorg ervoor dat u de aders van groep 2 en 3 in elkaar draait. 018 - DE Y-MOTOR EN MICROSCHAKELAAR BEKABELEN Neem de rest van de bandkabel (1 m). Splits de volgende groepen ongeveer 2 cm: Groep 1: Bruin, rood Groep 2: Oranje, geel, groen, blauw Groep 3: Violet, grijs,

Nadere informatie

1 facebook.com/ledstripkoning instragram.com/ledstripkoning BEDANKT VOOR UW AANKOOP!

1  facebook.com/ledstripkoning instragram.com/ledstripkoning  BEDANKT VOOR UW AANKOOP! BEDANKT VOOR UW AANKOOP! U heeft een kwaliteitsproduct aangeschaft waar u nog lange tijd veel plezier van zult hebben. In deze instructie treft u handige en belangrijke informatie aan die helpt om het

Nadere informatie

HANDLEIDING BETONLAMP HOUT

HANDLEIDING BETONLAMP HOUT VOORBEREIDING Voordat we beginnen met klussen is het handig om even de benodigde onderdelen door te nemen en te checken of je alles voorbereid hebt. ONDERDELENLIJST 1 x zak 1,5 kilo snelbeton op kamertemperatuur

Nadere informatie

LED STROBOSCOOP

LED STROBOSCOOP www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED STROBOSCOOP De LED stroboscoop laat twee grote en zeer felle witte 10mm LEDS flitsen met een instelbare flits frequentie.

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Controller. Controller. Potmeter 0 tot 10 Volt. Fade Pannel. DMX In 30 LED s per meter Maximaal 10 Meter Strip 60 LED s per meter 5 Meter Strip

Controller. Controller. Potmeter 0 tot 10 Volt. Fade Pannel. DMX In 30 LED s per meter Maximaal 10 Meter Strip 60 LED s per meter 5 Meter Strip Of PC DimWheel Potmeter 0 tot 10 Volt Fade Pannel DMX In 30 LED s per meter Maximaal 10 Meter Strip 60 LED s per meter 5 Meter Strip 24 Volt DMX Out Link DMX In 2 Optioneel / 2 Aansluitschema RGB Strip

Nadere informatie

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies)

Shield V 1.0. Montage handleiding (voor dummies) Shield V 1.0 Montage handleiding (voor dummies) De opzetprint is specifiek gemaakt voor gebruikers van het hobbyproject Nodo, een domotica-oplossing op basis van een Arduino. Voor verdere informatie over

Nadere informatie

Algemene handleiding LED strips

Algemene handleiding LED strips U heeft een kwaliteitsproduct aangeschaft waar u nog lange tijd veel plezier van zult hebben. In deze instructie treft u handige en belangrijke informatie aan die helpt om het maximale uit uw producten

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens V585 V595

Montage-instructie. Screens V585 V595 Montage-instructie Screens V585 V595 Montage-instructie Screen V585 - Screen V595 Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking 2 Benodigd gereedschap 2 Specificaties screens 3 Specificaties geleiders 4 1. Montage

Nadere informatie

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Lees voor het installeren deze handleiding Installation guide for the Lightswing Single and Twin Read this manual before installation Montageanleitung Lightswing

Nadere informatie

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA)

Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Benodigdheden: - Indiglo plasma tellerplaten - 2 kruiskopschroevendraaiers (groot en klein) - platbek schroevendraaier - zaklamp

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 V599 V599R V599 L V599 XL Montage-instructie Ritzscreen V540 - V599 - V599R - V599 L - V599 XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel

Nadere informatie

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé Montagehandleiding Duo Plissé @: info@horrex.nl Benodigdheden: - Stanley mes - Potlood - Rolmaat - Inbussleutel M2,5 - kruiskop schroevendraaier - Schaar - Schuurpapier - IJzerzaag (optioneel geleverd)

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik. RV40 - RV41 ecoline - RV49 Safe

Montage-instructie. Rolluik. RV40 - RV41 ecoline - RV49 Safe Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 ecoline - RV49 Safe Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar

Nadere informatie

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Wonderfoon Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Hoe bouw je een Wonderfoon? Een Wonderfoon is een oud jaren 60 toestel

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599R Ritz V599 Ritz XL Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL V540 Ritz Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma.

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. TECHNOLOGIE TECHNIEK Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. A r d u I n o N a n o Woord vooraf.. In het vierde leerjaar GL/GT Technologie werken de leerlingen die techniek

Nadere informatie

Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets)

Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Materialen Gereedschap Sencys elektrisch draad 'VOB 2,5 mm²' blauw 10 m Afplaktape 41,1 m x 24

Nadere informatie

OC-27143.1 Het onderhouden van mechanische onderdelen 2012

OC-27143.1 Het onderhouden van mechanische onderdelen 2012 Krachtstroom antwoorden Doel Je kunt een stekker of een contrastekker aan een krachtstroomsnoer monteren. Oriëntatie Bij het werken met elektriciteit speelt de veiligheid een zeer grote rol. Een onveilige

Nadere informatie

LED-leeslamp metaal

LED-leeslamp metaal 111.264 LED-leeslamp metaal Benodigd gereedschap: Metaalboor ø2,/3/4/6 mm Draadsnijder M3mm 90 -verzinkboor IJzerzaag Werkplaatsvijl + sleutelvijl Bankschroef met beschermbekken Potlood Liniaal Soldeerbout,

Nadere informatie

Universele DC voeding

Universele DC voeding Een inregelbare DC voeding die voor het met gelijkstroom voeden van de gloeidraden van buizen kan worden gebruikt maar ook als superieure vervanger van de standaard bijgeleverde stekkervoedingen bij DAC

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LEDworldgroup

Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LEDworldgroup Hoe een RGB LED strip schakeling te maken? LED Strips zijn op dit moment het meest gebruikte LED product, omdat het nieuwe mogelijkheden biedt, ze energiezuinig zijn en gemakkelijk te bevestigen zijn.

Nadere informatie

Rivaliserende Mini Chopper MC-67BL motor

Rivaliserende Mini Chopper MC-67BL motor Rivaliserende Mini Chopper MC-67BL motor vervangen Verwijder de Rival Mini Chopper motor. Geschreven door: Roxanne ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 12 INTRODUCTIE Deze handleiding helpt

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. Hiernaast het origineel, de Hog s Foot.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. Hiernaast het origineel, de Hog s Foot. WWW.-ONLINE.NL The Pig s Trotter Bass Booster 1 Inleiding The Pig s Trotter is een bass booster gebaseerd op de Electro Harmonix Hog s Foot. Het origineel werd in de jaren 70 geïntroduceerd. Later werd

Nadere informatie

Bouw je eigen BEAM Photovore

Bouw je eigen BEAM Photovore www.budgetronics.eu www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Bouw je eigen BEAM Photovore Een milieuvriendelijke robot die leeft van de zon. Een Photovore is een

Nadere informatie

LED FADER

LED FADER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED FADER De LED fader laat twee grote witte 10mm LEDS langzaam oplichten tot volle lichtsterkte om daarna automatisch

Nadere informatie

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website:

Handleiding. DBMK103 Simon Says. Versie 1.0 (Augustus 2014) Digibytez Website: Handleiding DBMK103 Simon Says Versie 1.0 (Augustus 2014) Website: http://www.digibytez.nl E-mail: info@digibytez.nl Inleiding Geachte klant, Hartelijk dank voor het kopen van dit product. Wij raden u

Nadere informatie

MP3-speler stereo luidspreker

MP3-speler stereo luidspreker 109.999/110.349/ 110.350/ 110.361 MP3-speler stereo luidspreker Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket

Nadere informatie

LED POWER FLASHER

LED POWER FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED POWER FLASHER Een geweldig leuke schakeling voor flitsende lichteffecten waarbij de knipperfrequentie kan worden aangepast

Nadere informatie

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen.

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat aan de gang met stekkers en snoeren. Je leert hoe je die moet aansluiten. Hoe handig ben jij met een schroevendraaier? BELANGRIJK!!!! VOOR JE BEGINT, SPREKEN WE EERST IETS AF:

Nadere informatie

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Kennismaking met houtbewerking solderen electronica Magische lamp 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Semestertaak Techniek Praktisch werkstuk Matthias Spitael 23BALSO Biologie - Techniek Inhoudstafel

Nadere informatie

LED decay

LED decay www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED decay Deze kleine schakeling laat een grote 10 mm LED continue branden totdat er op de schakelaar wordt gedrukt. De

Nadere informatie

Eenvoudig VHF connectoren monteren

Eenvoudig VHF connectoren monteren Bron: www.pbase.com/mainecruising/boat_projects Mei 2009 Oorspronkelijke titel: Easy VHF connections vertaling: Aike van der Hoeff (feb. 2011, bijgewerkt juni 2013; cursief = mijn commentaar) Eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding voor het aansluiten van een SMG stuur met flippers in een BMW E46 met een steptronic automaat. Benodigdheden: -SMG stuur -SMG sleepring

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

Het printje is kant-en-klaar in de webwinkel verkrijgbaar, de overige componenten natuurlijk ook.

Het printje is kant-en-klaar in de webwinkel verkrijgbaar, de overige componenten natuurlijk ook. WWW.-ONLINE.NL The LP Bee Linear Power Booster 1 Inleiding The LP Bee is een neutrale booster gebaseerd op de Electro Harmonix LPB1. Het origineel dateert van 1968. Oorspronkelijk werd het effect direct

Nadere informatie

LED VU METER

LED VU METER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED VU METER Met de LED vu meter laat je laat je 10 LEDS op de maat van muziek of geluid oplichten. Hoe harder het geluid

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. WWW.-ONLINE.NL The Screaming Parrot Treble Booster 1 Inleiding The Screaming Parrot is een treble booster gebaseerd op de Electro Harmonix Screaming Bird. Het origineel werd eind jaren 60 geïntroduceerd.

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

Het herstellen van Apple 30-pens-naar-USBkabel

Het herstellen van Apple 30-pens-naar-USBkabel Het herstellen van Apple 30-pens-naar-USBkabel Connector Apple is berucht om rafelen van de kabels bij stekkers. In deze handleiding laten zien hoe de alomtegenwoordige 30-pins USB-kabel te repareren.

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

MP3-speler stereo luidspreker

MP3-speler stereo luidspreker 109.999/110.349/ 110.350/ 110.361 MP3-speler stereo luidspreker Tip! Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs! Benodigd gereedschap: figuurzaag of decoupeerzaag alleslijm of lijmpistool werkplaatsvijl

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets)

Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Industriële lamp maken (ontwerp door Bas Berrevoets) Materialen Gereedschap VD installatiedraad 2,5 blauw 10m Frogtape Multi-Surface schilderstape 41,1

Nadere informatie

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 In het pakket van Anna. Anna Smile Adapter Bevestigingsplaatje 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Adapterkabel Draadstripper Schroevendraaier Installeer Anna

Nadere informatie

100 jaar LED flasher

100 jaar LED flasher www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel 100 jaar LED flasher Met deze eenvoudige schakeling laat je een rode LED minstens 100 jaar lang knipperen op slechts één

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. Standaard Standaard XL V595

Montage-instructie. Screens. Standaard Standaard XL V595 Screens Standaard Standaard XL V595 Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking 2 Benodigd gereedschap 2 Specificaties screens 3 Specificaties geleiders 4 1. Montage (L)HTF geleider 5 1.1 Aftekenen montage-gaten

Nadere informatie

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip

Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Het herstellen van Microsoft Wedge Touch Mouse Battery Cover behouden Clip Demontage, reparatie en montage van Wedge Touch muis wanneer de batterijklep niet gesloten zal blijven. Ook is een goede gids

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Useless Machine. Saxion Hogeschool Enschede ACT Kunst en Techniek Project Creative Solutions

Useless Machine. Saxion Hogeschool Enschede ACT Kunst en Techniek Project Creative Solutions Saxion Hogeschool Enschede ACT Kunst en Techniek Project Creative Solutions H.J.M. Sanderink 17-9- 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Onderdelenlijst Herkenning van de onderdelen Laseren Bouwen

Nadere informatie

Handleiding algemeen

Handleiding algemeen Handleiding algemeen De volgende gereedschappen heb je nodig bij de montage van een Moduloo kast. De belangrijkste onderdelen van het geraamte van je kast. (doorsnede) Bij een kast van 110 en 120 cm breed

Nadere informatie

DDDAC1794 NOS Mainboard

DDDAC1794 NOS Mainboard DDDAC1794 NOS Mainboard De montage van het mainboard wordt in deze handleiding stap voor stap uitgevoerd en is niet al te complex. Het mainboard is de basis van de DA Converter. Versie 1.0 1 Handig om

Nadere informatie

Twinkle star

Twinkle star www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel Twinkle star De Twinkle star is een bouwkit die borg staat voor een bijna oneindige hoeveelheid lichteffecten uitgestraald

Nadere informatie

Handleiding voor de 16 watt Sterrenhemel artikel 1160

Handleiding voor de 16 watt Sterrenhemel artikel 1160 Handleiding voor de 16 watt Sterrenhemel artikel 1160 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 16 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een bundel fiber draden. Deze fiber draden

Nadere informatie

Bouwbeschrijving slagboom

Bouwbeschrijving slagboom Bouwbeschrijving slagboom Materiaal: 2mm messing buisje 0.3 wand dikte verkrijgbaar bij bv Hornbach bouwmarkt. 4 mm x 4mm u profiel verkrijgbaar bij o.a Conrad kijk bij messing profielen. Rondkopnageltjes

Nadere informatie

Dit effect is wel bedoeld voor een gevorderde bouwer, bij het afstellen van trimpots (bias) is eigenlijk een multimeter een onmisbaar hulpmiddel.

Dit effect is wel bedoeld voor een gevorderde bouwer, bij het afstellen van trimpots (bias) is eigenlijk een multimeter een onmisbaar hulpmiddel. The Flipster Bass Overdrive 1 Inleiding The Flipster is een bas-effectpedaal waarbij geprobeerd is om het geluid van een Ampeg SB12 Portaflex buizen basversterker in een pedaal te realiseren. Hierbij zijn

Nadere informatie

NUMITRON DICE

NUMITRON DICE www.budgetronics.eu www.budgetronics.nl www.budgetronics.com www.budgetronics.tel NUMITRON DICE Een unieke dobbelsteen met een Numitron display en prachtig kleurenspel. Bouwbeschrijving om zelf dit bouwpakket

Nadere informatie

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL

Montage-instructie. Screens. V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Montage-instructie Screens V599 Ritz V599R Ritz V599 Ritz XL Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlager voorzien van neopreen (of ritslager) c. voorprofiel 3. montageset

Nadere informatie

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de

Nadere informatie

Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling)

Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling) Instructie Openbaar Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling) Documentnr. : Ecb-0011.I Datum/versie : 14 mei 2008/2 Blad : 1 van 1 Status : Definitief

Nadere informatie

Montage-instructies Rolluiken

Montage-instructies Rolluiken 10501693-150818 Montage-instructies Rolluiken Inhoud Verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik 1. Instructie plaatsen rolluik (buiten) Neem het rolluik uit de verpakking. Om beschadiging van het rolluik te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken. De beschermfolie mag u laten zitten.

Nadere informatie

OPI-Robo R3O3

OPI-Robo R3O3 is uniek 111.666 OPI-Robo R3O3 Benodigd gereedschap: figuurzaag liniaal, potlood schuurpapier kruiskopschroevendraaier/schroevendraaier priem machinebankschroef steeksleutel M4 striptang + zijsnijtang

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2

MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 MONTAGEHANDLEIDING WINDBEVEILIGING EOLIS 2 Windbeveiliging Eolis 2 VOEDING 230 V - 50 Hz Pulsschakelaar Centralis IB INLEIDING Deze montagehandleiding bevat instructies voor de montage van de windbeveiliging

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding voor de 20 watt Sterrenhemel artikel 2754

Handleiding voor de 20 watt Sterrenhemel artikel 2754 Handleiding voor de 20 watt Sterrenhemel artikel 2754 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 20 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een dubbele bundel fiber draden. De lichtbron

Nadere informatie

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema:

Montage handleiding voor DCC/Power shield. Schema: Montage handleiding voor DCC/Power shield Schema: Het DCC-circuit bestaat uit de volgende onderdelen: Code R1 Functie weerstand 1k5 ohm, kleurcode bruin-groen-zwart-bruin-bruin R2/R3 weerstand 10k ohm,

Nadere informatie

Versterkerschakeling (voor Sound Box)

Versterkerschakeling (voor Sound Box) Versterkerschakeling (voor ound Box) 200.654 200.717 200.747 Werkblad Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl aam: Groep / klas: Inhoud: nderdelen: Gereedschap: 1 triplex 90 / 80 /

Nadere informatie

Alternatief voor vervangen gordelgeleiders.

Alternatief voor vervangen gordelgeleiders. Alternatief voor vervangen gordelgeleiders. Deze HOWTO beschrijft nu twee mogelijke manieren om de gordelgeleider te vervangen. Mogelijkheid 1: Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Deltmaso op

Nadere informatie

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm. In dit pakketje: IJslollie houtjes, Koffieroerhoutjes, Dikke lucifers, Stukje verfroerhoutje. Stukje messingdraad 0.8mm Nietstift Stukjes zwarte krimpkous Vier nudges GD006 Kraaltje 2mm GD016 Daisy spacer

Nadere informatie

Installatiehandleiding ice>link Plus of FM modulator

Installatiehandleiding ice>link Plus of FM modulator Installatiehandleiding ice>link Plus of FM modulator voor de Toyota Prius 2 (vanaf 2004 ~) Versie 1.0: Februari 5, 2006. Samengesteld door Juan van Ginkel Foto s gemaakt door Chris Dragon & Juan van Ginkel

Nadere informatie

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City & Babboe Curve

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City & Babboe Curve Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City & Babboe Curve De instructies voor het ombouwen van uw elektrische Babboe City of Curve bakfiets (met A36-systeem) naar het nieuwste elektrische

Nadere informatie

Montage-instructie Screen

Montage-instructie Screen Inhoudsopgave pagina Inhoud verpakking Benodigd gereedschap 3 3 1. Montage (L)HTF geleider 4 1.1 4 1. Boren montage-gaten in geleiders 5 1.3 Monteren geleiders 6. Gat bediening 7 3. Plaatsen screenkast

Nadere informatie

Montage-instructies Rolpoorten Alu 55 - Alu 77

Montage-instructies Rolpoorten Alu 55 - Alu 77 1788-151116 Montage-instructies Rolpoorten Alu 55 - Alu 77 1 Inhoud Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

Montage-instructie Rolluik

Montage-instructie Rolluik Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend: afstandbediening + stekker 1 3 verpakking 2 3. 2 geleiders 4. afdekdopjes 5. afsluitdoppen (alleen

Nadere informatie

Installatie handleiding voor de MeijWorks ploughcontrol

Installatie handleiding voor de MeijWorks ploughcontrol 1. Installatie pakket Ploughcontrol (1x) Hoek sensor sensor + bracket + koppelingen (1x) Ploegzijde sensor (1x) (afbeelding met connector en kabel) Waterdichte connector box met kroonstenen (1x) + waterdichte

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien.

Nadere informatie

MP3-speler stereo luidspreker

MP3-speler stereo luidspreker Stuklijst 110.349 bouwpakket met hout 109.999/110.349/ 110.350/ 110.361 Aantal Afm. mm Omschrijving multiplex 1 300x210x4 bodemplaat + deksel 110.361 bouwpakket met acrylglas acrylglas (kleurloos) 1 300x210x2

Nadere informatie

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City-E & Babboe Curve-E

Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem. Babboe City-E & Babboe Curve-E Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City-E & Babboe Curve-E 1 2 Montage-instructie upgrade nieuw elektrisch systeem Babboe City-E & Babboe Curve-E De instructies voor het ombouwen

Nadere informatie

Montagehandleiding: Rolluiken

Montagehandleiding: Rolluiken Montagehandleiding: Rolluiken Montage-instructie Rolluik Inhoud Verpakking 1 1 1. Pantser in de kast 2. Bediening a. Handbediening: Koord- of bandopwinder b. Elektrisch: Schakelaar + stekker c. Afstandbediend:

Nadere informatie

BI COLOUR FLASHER

BI COLOUR FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel BI COLOUR FLASHER De bi-colour flasher laat dezelfde LED afwisselend rood en groen oplichten. Prima te gebruiken als waarschuwingssignaal

Nadere informatie

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL

Montage-instructie. Ritzscreen V599R V599 XL Ritzscreen V599 V599R V599 XL V540 Inhoud 1. screenkap met doek en motor 2. zijgeleiders a. achterprofiel b. inlage voorzien van neopreen (ofwel ritsgeleider) c. voorprofiel 3. montageset 4. bediening

Nadere informatie

MP3-speler stereo luidspreker

MP3-speler stereo luidspreker 109.999/110.349/ 110.350/ 110.361 MP3-speler stereo luidspreker Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket

Nadere informatie

Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905

Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905 Handleiding voor de 27 watt Sterrenhemel artikel 1905 1. Algemene informatie: Deze sterrenhemel is een LED lichtbron van 27 watt die zijn lichtenergie afgeeft aan een bundel fiber draden. De lichtbron

Nadere informatie

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine contructie onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van On top of the Roof! Hallo allemaal! Wat een heerlijke mailtjes heb ik afgelopen week ontvangen van enthousiaste mensen die uitgebreid aan de slag zijn met de Carrousel. Fijn dat er ook een aantal dames

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIE LED VERLICHTING

INSTALLATIE INSTRUCTIE LED VERLICHTING INSTALLATIE INSTRUCTIE LED VERLICHTING Benodigde gereedschappen: schroef/boormachine 12 mm metaalboor professionele hetelucht fohn rolmaat draadstriptang kniptang lijmtangen 2x afbreekmes stevige trekveer

Nadere informatie

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket.

Stuiterlicht Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Handleiding Stuiterlicht en Batterijtester bouwpakket. Een project van de. Bevalt je Stuiterlicht, heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, lees op de laatste pagina hoe. Pagina 1 van 12 Handleiding Stuiterlicht

Nadere informatie