Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA)"

Transcriptie

1 Manual voor het de-/monteren van dashboard en tellerplaatunit (Mazda 323F BA) Benodigdheden: - Indiglo plasma tellerplaten - 2 kruiskopschroevendraaiers (groot en klein) - platbek schroevendraaier - zaklamp (om bij te lichten als je onder het dashboard bezig bent) - soldeerbout, soldeertin en eventueel wat krimpkous om de boel netjes af te schermen - Enthousiasme :o) Ten eerste moet de middenconsole los gehaald worden (achteraf gezien KAN de middenconsole blijven zitten maar om niets te beschadigen is het aan te bevelen om m er wel uit te halen), deze zit met 2 schroeven vast op de punten #01 (de meeste schroeven zijn kruiskoppen dus hou een kruiskopschroevendraaier bij de hand). Als deze los zijn kun je de achterkant van de console iets omhoog trekken, hij zit dan nog geklemd bij de punten #02. Trek bij de punten #02 de console iets naar buiten. Zet de pook in de 3e versnelling en trek de handrem zo ver mogelijk naar boven zodat je de middenconsole gemakkelijk kunt verwijderen.

2 Nu kan het voorste gedeelte van de middenconsole worden verwijderd. Deze zit met 2 kruiskop schroeven (positie #03) en 2 clips (positie #04) vast. Draai de versnellingspook eraf (linksom draaien) en zet m in de 4e versnelling. Je kunt nu de hele console wat naar achteren trekken en dan het stekkertje voor de aansteker losmaken. De console kan je nu verwijderen (bij de punten #04 kun je m desnoods wat naar buiten trekken voor meer ruimte).

3 Nu kan het onderste deel van het dashboard (de kap onder het stuur) losgemaakt worden. (Ik had daar geen foto van gemaakt dus hier was ik al in een iets verder stadium) Deze zit met 2 schroeven vast (op de punten #05), eerst ff het zijkapje dat daar hoort te zitten losmaken (gewoon een schroevendraaier ertussen en losklikken, hij zit op 3 punten vastgeklikt en dan naar je toe trekken). Als die 2 schroeven (#05) los zijn (ook even naast de schroeven de kap over de pennetjes wippen) dan die kap aan de onderkant vastpakken en naar boven trekken. De kap moet je naar boven trekken omdat hij zit vastgeklemd op de punten #06 en #07 (op de volgende 2 foto s).

4

5 Als je de kap los hebt dan kun je het bovenste gedeelte van het dashboard los gaan maken, deze zit slechts met 2 schroeven vast (#08 ). Zet je stuur even in de laagste stand, op deze manier hoef je de kapjes bij je stuur niet los te halen. Als je nu onder je dashboard gaat liggen dan kun je al een aantal stekkers loshalen, de stekkers voor de mistverlichting (2 stekkers) en de dimmer voor de dashboardverlichting (1 stekker) en eventueel voor de hoogte instelling van de koplampen (1 stekker) (zie volgende foto voor de posities). De rest van dit dashboarddeel zit geklikt, dus gewoon voorzichtig lostrekken, ik ben links begonnen en dan bovenlangs naar rechts gewerkt. Trek niet meteen dit hele deel van het dashboard los want er zitten nog een paar stekkers!! Als je even kijkt dan zie je nog stekkers zitten achter de verwarmingsunit (3 stuks) maak deze ook los.

6 Nu pas kun je bij je tellerunit komen, deze zit met 4 schroeven (#09) vast.

7 Als je deze schroeven los hebt moet je de unit even wat naar boven kantelen en dan zie je de posities van de stekkers (#10 op de volgende foto), maak deze los. (even niet letten op de dunne zwarte/witte draadjes die je op de foto ziet, deze worden later beschreven) Als je de 3 grote stekkers (#10) los hebt kun je de hele unit loshalen. Als je dit los is dan zou je dit naast je auto moeten hebben liggen.

8

9 Het volgende wat we gaan doen is de tellerunit uit elkaar halen, deze zit helemaal geklikt dus je hebt hier een platte schroevendraaier nodig. De doorzichtige plaat zit op de punten #11 geklikt, druk met de schroevendraaier voorzichtig de clipjes losmaken, werk ze 1 voor 1 voorzichtig af. Als je de doorzichtige plaat los hebt zie je al dat de zwarte plaat eronder op dezelfde manier vastgeklikt zit, maak deze dus op dezelfde manier los. Ik heb er dus voor gekozen om de originele tellerplaten te laten zitten, op deze manier hoeven de wijzertjes niet los, ik ben begonnen bij de toerenteller, draai daar de schroefjes #12 los en schuif de nieuwe plaat voorzichtig langs de wijzer en positioneer m zo nauwkeurig mogelijk op de oude plaat (kijk dat de streepjes van de toeren zo goed mogelijk overeen komen), doe dit ook voor de andere tellers. LET OP!!!! De wijzer van de benzinemeter zal niet teruggaan naar z n originele positie dus zorg dat deze niet beweegt!!! of maak foto s zodat je weet in welke stand hij ongeveer staat (dit heb ik ook gedaan) De plaat voor de benzine- en temp. Meter heb ik eerst over de benzinemeter geschoven, daarna kun je de naald van de temp. meter verdraaien en de plaat in positie brengen.

10 Telkens als je een nieuwe plaat op een meter hebt gezet weer even de schroefjes terugdraaien, draai deze niet TE strak vast want dan zal de plasma plaat wat omhoog komen te staan (of erger nog, hij kan beschadigen), gewoon NET aandraaien dus. Op het 323F forum stond dat iemand de nieuwe plasma platen met dubbelzijdige tape op de oude platen heeft vastgeplakt omdat ze wat omhoog stonden, dit is NIET nodig omdat je de nieuwe platen straks toch weer aandrukt als je de zwarte kap er weer overheen plaatst.

11 Om de kabels door te voeren moet je even ergens een gat in de witte kap maken, op de bovenstaande foto heb ik dat gat rechts van het linker knipperlicht gemaakt. LET OP, dat je niet de printplaat beschadigd!! In eerste instantie had ik bovenstaande lampjes eruit gehaald om door die gaten de kabels te leggen maar als je dat doet dan heb je geen verlichting meer in de wijzers en in de dag- en kilometerteller, is niet echt handig voor s avonds. Als je de tellerplaten dus hebt vastgemaakt en de kabels door de gaatjes hebt getrokken dan kun je de zwarte kap weer terugklikken (let op dat er verder geen vuil op de tellerplaten zit want dat word later lastig schoonmaken als alles weer is gemonteerd).

12 Zo komt het er dan uit te zien. De doorzichtige kap kan nu ook weer worden vastgeklikt. Nu kun je de hele boel weer gaan inbouwen.

13 Op de punten #13 zie je de kabels zoals ik ze in eerste instantie had doorgevoerd (dat zijn dus die zwart/witte kabeltjes waar ik het in het begin over had). Nu heb ik ze dus door een gat zitten dat ik in de witte behuizing heb gemaakt en op de Posities #13 zitten nu gewoon weer lampjes. De punten #14 zijn weer de grote stekkers die vastgeklikt moeten worden. Schroef de unit nu weer terug op z n plek (4 schroeven). Ook de hele bovenkant van het dashboard kan weer terug worden geplaatst, vergeet niet alvast de stekkers voor de verwarmingsunit vast te klikken!!! Zet dit dashboarddeel weer vast met de 2 schroefjes (#05), nu kun je vanaf onder de andere stekkers vastklikken (mistverlichting (2 stekkers) en de dimmer voor de dashboardverlichting en eventueel de stekker voor de hoogte instelling van de koplampen). De dimmerknop heb ik dus in het brillenkokervakje linksonder het stuur vastgeplakt, het verbindingsstekkertje (met die witte pijltjes erop) heb ik met dubbelzijdige tape aan het bakje vastgeplakt zodat die stekkerverbinding niet los kan trillen. De transformator heb ik ook met dubbelzijdige tape ietsjes verderop vastgeplakt.

14 Ook deze kap kun je nu weer terugplaatsen. De voeding van de transformator heb ik aangesloten op de schakeldraad van de radio (deze gebruik ik verder toch niet meer). De kabeltjes moesten wel iets worden verlengd trouwens. Als deze zijn aangesloten dan kun je de kabels die nu onder het dashboard hangen met tie-wraps vastmaken zodat ze niet los rondslingeren. De middenconsole kan nu ook weer worden teruggeplaatst (vergeet ook niet de stekker voor de aansteker!!) en ben je klaar. Als alles goed is gegaan zou de boel moeten werken :o)

15 Hier nog een plaatje van de dimmerknop van de plasma tellerplaten.

16 En dan hier een plaatje van het eindresultaat. Inmiddels is ook de verlichting achter het dashboard aangepast, daar zitten nu blauwe LED's (op de positie #13), vandaar dat de tellernaalden nu blauw zijn. Veel sleutelplezier. Voor vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar Deze manual is gemaakt door J. v/d Hoeven

Plasma Tellerbladen inbouwen

Plasma Tellerbladen inbouwen Plasma Tellerbladen inbouwen Al een tijd terug heb ik in me t4 (2400 Diesel) een tellerunit van een t4 1.9TD ingebouwd. De reden hier voor is dat ik dan een tellerunit heb met een toeren teller. Toen ik

Nadere informatie

(De-)montage dashboard Z3, lederreparatie

(De-)montage dashboard Z3, lederreparatie (De-)montage dashboard Z3, lederreparatie Deze HOWTO is gebaseerd op informatie van aubrey op het Z3 Forum. Accu afkoppelen radio uitbouwen denk om de code bij originele BMW radio. middenconsole uitbouwen

Nadere informatie

Verhelpen Pixelverlies Instrumentencluster E39 5 serie

Verhelpen Pixelverlies Instrumentencluster E39 5 serie Verhelpen Pixelverlies Instrumentencluster E39 5 serie Alle motorcoderingen, Sedan en Touring uitvoeringen, elk bouwjaar Uitgevoerd door : R. de Ceuninck op een BMW E39 525TDS Touring 06 1998 Auteur :

Nadere informatie

Aandrijfpen raammechaniek vervangen

Aandrijfpen raammechaniek vervangen Aandrijfpen raammechaniek vervangen In het Klaverblaadje nr.136 staat al een verslag van deze bewerking, met daarbij de belofte dat een uitvoerig verslag van deze bewerking op de register website te vinden

Nadere informatie

Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA

Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA Demontage versnellingspook en montage shortshifter voor een Mazda 323F BA Inhoud van het pakketje van TWM performance (foto 01), de rood doorkruiste onderdelen had ik niet nodig, deze zijn om het hitteschild

Nadere informatie

Handleiding voor het vervangen van de kachelradiateur Volkswagen Golf II zonder airco

Handleiding voor het vervangen van de kachelradiateur Volkswagen Golf II zonder airco Handleiding voor het vervangen van de kachelradiateur Volkswagen Golf II zonder airco Een kachelradiateur gaat gemiddeld zo'n 15 tot 20 jaar mee. Daarna is het vaak over. De frisse lucht ruikt schimmelachtig,

Nadere informatie

Parkeersensoren installeren!

Parkeersensoren installeren! Parkeersensoren installeren! De benodigdheden: Kruiskop schroevendraaier Sleuf schroevendraaier Punttangetje Dopsleutel met dop 10 Een boormachine of accuboormachine De parkeersensoren http://www.fiatbravoclub.nl/

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5S scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5S scherm vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5S Scherm Stap 1 - iphone openen - Verwijder de twee 3.9 mm pentalobe schroeven uit de onderkant

Nadere informatie

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking.

Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Het vervangen van de hall effect sensor op BMW 2 kleps motorfietsen met door de fabriek geïnstalleerde elektronische ontsteking. Waarom? Wanneer de hall effect sensor kapot is dan is de methode die BMW

Nadere informatie

Afstandsbediening aansluiten op je centrale portier vergrendeling Voor een Golf IV zonder elektrische ramen

Afstandsbediening aansluiten op je centrale portier vergrendeling Voor een Golf IV zonder elektrische ramen Afstandsbediening aansluiten op je centrale portier vergrendeling Voor een Golf IV zonder elektrische ramen Door: Tigger Heeft jouw Golf IV wel CV maar geen (klapsleutel-) afstandsbediening? Dan volgt

Nadere informatie

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding voor het aansluiten van een SMG stuur met flippers in een BMW E46 met een steptronic automaat. Benodigdheden: -SMG stuur -SMG sleepring

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

Dashboardlampjes vervangen bij een Porsche 924s uit 1986.

Dashboardlampjes vervangen bij een Porsche 924s uit 1986. scharendijke, 12 december 2007. Deze howto beschrijft hoe je de kapotte dashboardverlichting van je tellerhuis kan vervangen. Ik beweer niet dat het de beste methode is, maar het is voor mijzelf wel de

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S Dock Connector vervangen

Handleiding voor: iphone 5S Dock Connector vervangen Handleiding voor: iphone 5S Dock Connector vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset - Evt: Dubbelzijdige tape rol Onderdelen - iphone 5S Dock Connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6S batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Batterij - iphone 6S Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Afstellen raam t.o.v. de carrosserie.

Afstellen raam t.o.v. de carrosserie. Afstellen raam t.o.v. de carrosserie. Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Martinvh op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe het zelf > Suizende /

Nadere informatie

Raamgeleiders vervangen

Raamgeleiders vervangen Raamgeleiders vervangen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Sledgehammer op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Raamgeleiders vervangen.

Nadere informatie

Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van twee foto s) zie je het schot met afgeklapt en met opgeklapt middendeel:

Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van twee foto s) zie je het schot met afgeklapt en met opgeklapt middendeel: Vandaag bij de lokale Mazda dealer een soundboard/windschot gekocht, het betrof een gebruikt exemplaar dat ik voor een prikkie van hem mocht overnemen ( 60,00) Op onderstaande foto (Photoshop-produkt van

Nadere informatie

Het verwijderen van een portierslot * FORD FOCUS BOUWJAAR 2000 *

Het verwijderen van een portierslot * FORD FOCUS BOUWJAAR 2000 * Het verwijderen van een portierslot * FORD FOCUS BOUWJAAR 2000 * Verwijder het afdekdopje achter het portierhendel door er een kleine schroevendraaier achter te zettten en het dopje omhoog te wippen. Datum:

Nadere informatie

Handleiding voor: Voorgemonteerd iphone 5S scherm vervangen

Handleiding voor: Voorgemonteerd iphone 5S scherm vervangen Handleiding voor: Voorgemonteerd iphone 5S scherm vervangen Gereedschap - PG Reparatieset Onderdelen - Voorgemonteerd iphone 5S Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6S voorgemonteerd scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S voorgemonteerd scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5 Dock connector vervangen

Handleiding voor: iphone 5 Dock connector vervangen Handleiding voor: iphone 5 Dock connector vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5 Dock connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6S scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Scherm Stap 1 - iphone openen! Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

RunCore 32GB Pro IV Light 50mm mini-sata PCI-e SSD for Asus. 0: check je BIOS en upgrade naar de nieuwste versie; zie site ASUS voor instructies

RunCore 32GB Pro IV Light 50mm mini-sata PCI-e SSD for Asus. 0: check je BIOS en upgrade naar de nieuwste versie; zie site ASUS voor instructies Vervanging SSD schijf van ASUS EEE901 RunCore 32GB Pro IV Light 50mm mini-sata PCI-e SSD for Asus 0: check je BIOS en upgrade naar de nieuwste versie; zie site ASUS voor instructies 1. Laptop op de kop;

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5C scherm vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 5S batterij vervangen Handleiding voor: iphone 5S batterij vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5S Batterij - iphone 5S Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Handleiding Reparatie Senseo

Handleiding Reparatie Senseo In deze handleiding vindt u hoe u de volgende onderdelen zelf kunt vervangen: 1) Veer in deksel vervangen... 2 2) Drieweg ventiel ook wel terugslag ventiel vervangen.... 15 3) printplaat vervangen....

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5S Home Button vervangen

Handleiding voor: iphone 5S Home Button vervangen Handleiding voor: iphone 5S Home Button vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5S Home Button Stap 1 - iphone openen - Verwijder de twee 3.9 mm pentalobe schroeven uit de

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen Handleiding voor: iphone 6 Voorgemonteerd scherm vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Voorgemonteerd Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen

Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Handleiding voor: iphone 6 front camera vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Front camera + sensor kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Waarom heb ik dit gratis E- book geschreven?

Waarom heb ik dit gratis E- book geschreven? Waarom heb ik dit gratis E- book geschreven? Mijn naam is Davey Groothedde en ik wil graag laten zien dat de reparatie van de iphone 5 niet moeilijk is. Op mijn website laat ik je door middel van video

Nadere informatie

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren

Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Raam mechaniek en anti dreunplaten monteren Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Floor op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Algemene Z4 techniek >

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen

Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen Handleiding voor: iphone 6S Front camera en Sensor kabel vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S camera voorkant Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

STROOMKRING. STAP 1 Lees eerst de hele tekst door en bekijk de tekeningen en het montagepaneel.

STROOMKRING. STAP 1 Lees eerst de hele tekst door en bekijk de tekeningen en het montagepaneel. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat met stroom werken. Jullie gaan ontdekken wat je met schakelingen en stroom kunt doen en welk effect dat heeft op een lampje. Jullie moeten zelf de draden goed monteren en aansluiten.

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Front camera en sensor kabel vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Front camera en sensor kabel vervangen Handleiding voor: iphone 5C Front camera en sensor kabel vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Front camera en sensor kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Dock connector vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Dock connector vervangen Handleiding voor: iphone 5C Dock connector vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Dock Connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan

Nadere informatie

Dock connector iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Dock connector iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 6 Batterij vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Batterij - iphone 6 Batterij Sticker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat

Nadere informatie

Motorprobleem spiegelklep HITACHI A1 serie projectoren

Motorprobleem spiegelklep HITACHI A1 serie projectoren Motorprobleem spiegelklep HITACHI A1 serie projectoren HITACHI projectoren uit de volgende series kunnen kampen met een motorprobleem van de spiegelklep, het betreft de volgende HITACHI projector series

Nadere informatie

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0

JoyCon Modificatie Handleiding. Door: XxWiReDxX. Dutch / Nederlands. Versie 1.0 JoyCon Modificatie Handleiding Door: XxWiReDxX Dutch / Nederlands Versie 1.0 Joycon Modificatie handleiding Hoe het werkt & hoe te gebruiken Na het uitvoeren van de modificatie kun je deze gebruiken als

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen

Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen Handleiding voor: iphone 6 Dock Connector vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6 Dock Connector Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de

Nadere informatie

Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding. 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone.

Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding. 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. 2.Plaats een kleine zuignap net boven de homeknop en trek het scherm voorzichtig

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5 scherm vervangen

Handleiding voor: iphone 5 scherm vervangen Handleiding voor: iphone 5 scherm vervangen Gereedschap - PG Reparatieset Onderdelen - iphone 5 Scherm Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint. - Verwijder

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen Handleiding voor: iphone 5C Batterij vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset - Schaartje - Evt. Heat Gun Onderdelen - iphone 5C Batterij - iphone 5C Batterij sticker Stap 1 - iphone openen Zorg

Nadere informatie

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Wifi GPS Antenne iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Orginele BMW windvanger plaatsen pre-99 modellen

Orginele BMW windvanger plaatsen pre-99 modellen Orginele BMW windvanger plaatsen pre-99 modellen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Ralf op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Windvanger

Nadere informatie

Xenonconversie voor de Opel Speedster

Xenonconversie voor de Opel Speedster Xenonconversie voor de Opel Speedster Inleiding Bij de Speedster is het dimlicht een lampunit met projectielens en een H1-fitting. Het grootlicht is een reflectorunit met H7-fitting. Omdat de lichtopbrengst

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 6S Earspeaker vervangen

Handleiding voor: iphone 6S Earspeaker vervangen Handleiding voor: iphone 6S Earspeaker vervangen Gereedschap Onderdelen - PhoneGigant Reparatieset - iphone 6S Earspeaker Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie

Nadere informatie

Handleiding Morgan Plus 8

Handleiding Morgan Plus 8 Klassiekershuren.nl Huur een klassieke auto voor bruiloft, gala of dagje uit! http://www.klassiekershuren.nl Handleiding Morgan Plus 8 Om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk kunt genieten van de Morgan,

Nadere informatie

Mijn kilometerteller/tellerbak project!

Mijn kilometerteller/tellerbak project! Mijn kilometerteller/tellerbak project! Dit is mijn originele tellerbak, op het eerste gezicht niks mis mee maar ik wilde graag een toerenteller ipv een grote klok, zoals onderstaande foto. Dit was het

Nadere informatie

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 4G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. Maak de vastgelijmde bovenkant vervolgens los van de displayhouder. 2. De hold-schakelaar is nu los en kan vallen. Let op dat u deze niet kwijt

Nadere informatie

Angel eyes in orginele koplamp bouwen

Angel eyes in orginele koplamp bouwen Angel eyes in orginele koplamp bouwen Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Didimon op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Angel Eyes -

Nadere informatie

Airco Electra kabel Afstandsbediening

Airco Electra kabel Afstandsbediening Haal de airco uit de doos, controleer deze op beschadigingen en controleer of de inhoud compleet is met instructie manual: Airco Electra kabel Afstandsbediening Verwijder de plakband op de airco binnenunit

Nadere informatie

Inbouwen Parrot carkit.

Inbouwen Parrot carkit. Inbouwen Parrot carkit. Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die bridders op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Inbouwen Parrot carkit. Topic

Nadere informatie

One-touch raambediening D.I.Y. NA/NB

One-touch raambediening D.I.Y. NA/NB One-touch raambediening D.I.Y. NA/NB Wil je je ramen automatisch openen/sluiten terwijl je je dak open/dicht doet zodat je voortaan 10 seconden eerder binnen bent op je werk? Wil je lekker sportief door

Nadere informatie

Inbouwen Parrot carkit

Inbouwen Parrot carkit Inbouwen Parrot carkit Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Bridders op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z4 Techniek lounge > Doe-het-zelf > Inbouw Parrot carkit. Topic

Nadere informatie

Asus F6A-X2 Speaker Replacement

Asus F6A-X2 Speaker Replacement Asus F6A-X2 Speaker Replacement Een stap-voor-stap handleiding over de luidsprekers van de laptop te vervangen. Geschreven door: Jonathan INTRODUCTIE Luidsprekers audio van uw laptop. Zorg ervoor dat u

Nadere informatie

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Hallo Slotracers, Veelal wordt er gebruik gemaakt van redelijk dure regelbare gestabiliseerde voedingen. Nu is het zo dat dit veel goedkoper opgelost kan worden dan dat

Nadere informatie

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Volume button iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

LCD scherm ipod Nano 2G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Nano 2G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Steek een openingsgereedschap in de naad tussen de metalen behuizing en de witte plastic bovenkant. Maak de bovenste rand van de ipod

Nadere informatie

Mute button iphone 4 Installatie handleiding

Mute button iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

Navigatiesysteem, draagbaar

Navigatiesysteem, draagbaar Installation instructions, accessories Instructienr. 30756308 Versie 1.4 Ond. nr. 31285226 Navigatiesysteem, draagbaar IMG-279481 Volvo Car Corporation Navigatiesysteem, draagbaar- 30756308 - V1.4 Pagina

Nadere informatie

Grote binnenspiegel vervangen, een oplossing

Grote binnenspiegel vervangen, een oplossing Grote binnenspiegel vervangen, een oplossing Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Dickydik op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > On Topic lounge > Vragen staat vrij > Grote

Nadere informatie

Algemene meubelhandleiding

Algemene meubelhandleiding Algemene meubelhandleiding INHOUD Ophangsystemen Blz. 3 Onderkast installeren Blz.4 Onderkast ontgrendelen Blz.6 Spiegel installeren Blz.7 Spiegelkast installeren Blz.8 Hoge kast installeren Blz.9 Stekkercontactdoos

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Geschreven door: Michael Barker

Geschreven door: Michael Barker Het vervangen van een beschadigde of niet goed functionerende webcam. Geschreven door: Michael Barker Pagina 1 van 12 GEREEDSCHAPPEN: Phillips # 00 schroevendraaier (1) Spudger (1) ifixit Opening Gereedschap

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5C Earspeaker vervangen

Handleiding voor: iphone 5C Earspeaker vervangen Handleiding voor: iphone 5C Earspeaker vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5C Earspeaker kabel Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de

Nadere informatie

Zelf een trekhaak monteren

Zelf een trekhaak monteren Zelf een trekhaak monteren Is dit voor iedereen te doen? Dat is een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Het zal er van afhangen hoe handig je bent, maar ook het juiste gereedschap is belangrijk.. Zonder

Nadere informatie

Handleiding. Vervangen iphone 5C Batterij

Handleiding. Vervangen iphone 5C Batterij Handleiding Vervangen iphone 5C Batterij Benodigdheden: - Vervangende batterij - Reparatieset iphone In deze handleiding leggen wij uit hoe u de batterij van een iphone 5C vervangt. Het vervangen van de

Nadere informatie

Acura Integra Head Unit

Acura Integra Head Unit 1994-2001 Acura Integra Head Unit Replacement Verwijderen en aanbrengen van in-dash stereo Geschreven door: David Hodson INTRODUCTIE Het verwijderen van de fabriek head-unit vereist het verwijderen van

Nadere informatie

Achterkant iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Achterkant iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

DRC2400 V5 Verlichtingset NS2400 HANDLEIDING

DRC2400 V5 Verlichtingset NS2400 HANDLEIDING DRC2400 V5 Verlichtingset NS2400 HANDLEIDING Copyright 2005 2010 digirails, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van digirails is het niet toegestaan informatie,

Nadere informatie

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Alternatief voor vervangen gordelgeleiders.

Alternatief voor vervangen gordelgeleiders. Alternatief voor vervangen gordelgeleiders. Deze HOWTO beschrijft nu twee mogelijke manieren om de gordelgeleider te vervangen. Mogelijkheid 1: Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Deltmaso op

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding

Achterkant ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Afstellen raam t.o.v. de carrosserie.

Afstellen raam t.o.v. de carrosserie. Afstellen raam t.o.v. de carrosserie. Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die Martinvh op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > Z3 Techniek lounge > Doe het zelf > Suizende /

Nadere informatie

Foto verslag van de vervanging van de achterste draagarmen op de achteras.

Foto verslag van de vervanging van de achterste draagarmen op de achteras. Foto verslag van de vervanging van de achterste draagarmen op de achteras. Hier gaat het om, de achterste draagarm. Deze zorgt vaak voor hinderlijk gekraak. Het zijn overigens haast altijd de achterste,

Nadere informatie

Display set iphone 4S Installatie handleiding

Display set iphone 4S Installatie handleiding 1. De iphone moet uit staan als u hem uit elkaar haalt. Verwijder als eerste de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 2. Duw de achterkant van de iphone een klein stukje naar

Nadere informatie

PowerBook G4 Aluminum 12 "1-1,5 GHz Hard Drive Vervanging

PowerBook G4 Aluminum 12 1-1,5 GHz Hard Drive Vervanging PowerBook G4 Aluminum 12 "1-1,5 GHz Hard Drive Vervanging Geschreven door: irobot INTRODUCTIE. GEREEDSCHAPPEN: Munt (1) Phillips # 00 schroevendraaier (1) T6 Torx Schroevendraaier (1) ONDERDELEN: 160 GB

Nadere informatie

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden.

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Hallo Slotracers, Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Ik heb zojuist een Parma regelaar omgebouwd zodat nu ook

Nadere informatie

Carburateur reinigen. Interval:

Carburateur reinigen. Interval: Carburateur reinigen Interval: 10000 km De carburateur ziet er op het plaatje in de technische handleiding ingewikkeld uit. Dat valt in de praktijk wel mee. Voorwaarde voor succes is wel zorgvuldig en

Nadere informatie

ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen

ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen ASUS D550MA-DS01 CMOS Batterij vervangen Als uw systeem de tijd niet goed houdt, dan is het misschien tijd om vervanging van uw CMOSbatterij. Deze gids zal u laten zien hoe dat te doen. Geschreven door:

Nadere informatie

Aanmelden handzenders

Aanmelden handzenders Aanmelden handzenders Deze HOWTO is gebaseerd op de informatie die MarliesRoy op het Z3 Forum heeft geplaatst. Het BMW Z3 Forum Nederland > On Topic lounge > Members gallery > Ook even voorstellen en advies

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

Inbouw Parrot CK 3100 / CK 3300 in MX5 NB

Inbouw Parrot CK 3100 / CK 3300 in MX5 NB Inbouw Parrot CK 3100 / CK 3300 in MX5 NB Vandaag de carkit uit de golf overgebouwd naar de MX 5. Ook dit keer weer foto s gemaakt en een handleidinkje in elkaar geknutseld. Gebruikte gereedschappen: Kunststof

Nadere informatie

Geschreven door: Walter Galan

Geschreven door: Walter Galan ipod Touch 2e generatie display Replacement Geschreven door: Walter Galan INTRODUCTIE Vervang een gebroken scherm met deze gids. GEREEDSCHAPPEN: Phillips # 00 schroevendraaier (1) ifixit Opening Gereedschap

Nadere informatie

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen.

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat aan de gang met stekkers en snoeren. Je leert hoe je die moet aansluiten. Hoe handig ben jij met een schroevendraaier? BELANGRIJK!!!! VOOR JE BEGINT, SPREKEN WE EERST IETS AF:

Nadere informatie

Bouwbeschrijving kristalradio

Bouwbeschrijving kristalradio Van harte gefeliciteerd met dit bouwpakket. Je kunt hiermee zelf een radio bouwen die geen batterij nodig heeft. Op de foto hiernaast zie je hoe jouw radio eruit gaat zien. In deze bouwbeschrijving staat

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair EasyNote MZ serie Instructies voor het vervangen van geheugenmodules 7429180005 7429180005 Documentversie: 1.0 - Mei 2007 www.packardbell.com Belangrijke veiligheidsinstructies

Nadere informatie

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1

Wonderfoon. Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding. Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Wonderfoon Bouwbeschrijving en gebruikshandleiding Ivo Schooneman - 3 mei 2019 WONDERFOON BOUWBESCHRIJVING EN GEBRUIKSHANDLEIDING 1 Hoe bouw je een Wonderfoon? Een Wonderfoon is een oud jaren 60 toestel

Nadere informatie

Handleiding: Montage tristand pannendak Auteur: Carolien Hoppenbrouwers Datum: februari 2013 Benodigdheden: - Rolmaat / lang meetlint - Potlood - Schroefmachine met kruiskop, Torx T40, Imbus 3 & 5 - Spaanplaatschroeven

Nadere informatie