de Babbelaar SCHOOLKRANT JENAPLANSCHOOL WITTEVROUWEN LOCATIE OUDE KERKSTRAAT Interview: Sorrypiet spreekt voor hij naar Spanje terugkeerde!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de Babbelaar SCHOOLKRANT JENAPLANSCHOOL WITTEVROUWEN LOCATIE OUDE KERKSTRAAT Interview: Sorrypiet spreekt voor hij naar Spanje terugkeerde!"

Transcriptie

1 de Babbelaar 3 SCHOOLKRANT JENAPLANSCHOOL WITTEVROUWEN LOCATIE OUDE KERKSTRAAT Speciaal decembernummer! Interview: Sorrypiet spreekt voor hij naar Spanje terugkeerde! Per Eso: wat Gebeurde er met het Geld van de sponsorloop 200? Puzzels voor de lange lange kerstvakantie, Gekke bekken En nog veel meer!

2 waar is dit? door Elout rebus door Maj en Zita

3 Redactioneel door Elout De schoolkrantredactie schooljaar Rosie Peeters Madelief Balemans Loïs Vonk Maj Grootendorst Zita Denier van der Gon Maika Sontrop Tuna Kara Elout Crasborn Joep Jordense Dit is een speciale schoolkrantnummer. Namelijk een Kerst/Sinterklaasnummer. Hoe maak je een schoolkrant? Een schoolkrant maken is moeilijker dan je denkt. Eerst moet je een plan maken en bedenken wat je gaat doen. En dan de taken verdelen. Dan een lijstje maken met je ideeën. Dan een begin maken van je leukste ideeën. Als je klaar bent scan je het en bewaar je het. Dan ga je naar de drukker. Je laat het drukken en bedenk je hoe veel pagina s je wilt. En dan ben je klaar. Je moet ook veel vergaderen. En je hebt veel computers nodig. En goede ideeën. Begeleiders Simone Arts Jack Nouws Koen Peeters Stan Roncken Tobias van der Zee De Babbelaar, schoolkrant voor de Jenaplan basisschool Wittevrouwen, locatie Oude Kerkstraat, verschijnt in de week voor de herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en zomervakantie. Iedereen mag voor de Babbelaar schrijven, recepten verzinnen, moppen bedenken, tekeningen maken, reisverslagen maken, vertellen over een bijzonder huisdier of schrijven over belangrijke dingen op school of thuis. Je kunt inleveren voor de Babbelaar 4 tot en met 8 april 20. Het volgende nummer verschijnt vlak voor de voorjaarsvakantie. Nieuwe begeleider gezocht! Met pijn in het hart moet Jack Nouws na drie nummers afscheid nemen van de schoolkrantredactie. Er is daarom weer plaats voor een ouder die eenmaal per week een uurtje kan missen. Omdat de schoolkrant meer gebruik wil gaan maken van internet, is het handig als je verstand hebt van computers en misschien zelfs van online publiceren, maar het hoeft niet.

4 Por Eso Joost Hosman, de vader van Yves en Guy, is in november 200 naar Peru geweest. Daar heeft hij het project Por Eso bezocht. Onze school heeft daarvoor begin dit jaar de sponsorloop gedaan. Joost heeft foto s gemaakt van de kassen die van het geld gebouwd zijn. De meeste mensen daar eten alleen aardappelen. Ze worden ziek door vitaminegebrek. Nu kunnen ze allerlei groenten kweken. In dit dorp zijn met geld van onze school drie kassen gebouwd. De kinderen leren uit boeken die hun school dankzij de sponsorloop voor ze kon kopen. De kinderen moeten 2 uur lopen naar school, regen of zon. En terug! De eerste oogst staat er goed bij! 2 De drie kassen waarin nu gezonde groenten groeien. De kinderen leren dankzij onze school nu ook hoe ze zelf worteltjes en andere groenten moeten kweken.

5 boekentip door Loïs De dikke bende van de korenwolf een boek is waarin vier kinderen en een oma een club oprichten. Eefie de grote zus, Joost het broertje, Nina het kleine zusje, Pepijn de puber en Oma. Pepijn vind zichzelf er eigenlijk te groot voor. Maar toch doet hij een beetje mee. Er zijn best veel boeken over de Bende van de korenwolf geschreven ik noem er drie op: De verdwijning van de mislukte Barbie Het geheim van de verliefde hulpkok De redding van de zwevende oma De boeken zijn geschreven door: Jacques Vriens. De uitgeverij is: Unieboek Ik zeg dit: het is echt een heel leuk boek. rebus door Maj en Zita verlanglijstjes tips door Zita en Maj Jongens Meisjes Allebei lego Polly pocket knikkers keeperhandschoenen Barbie film: Wikky de vikking voetbal kaphoofd stiften leuke pet Pet shop s Stabilo s skatebord film:barbie in een modesprookje film:harry Potter cuponk springtouw playmobiel Spidermen make-up potloden starwach tas kwartet 3

6 het jenaplan wittevrouwen schoollied Op de wijs van Wakker met een wijsje van kinderen voor kinderen Als ik vroeg naar school moet, ben ik meestal blij, Want daar zijn mijn vriendjes, die spelen graag met mij. Naar school gaan om te leren, Naar school gaan voor de pret, Naar school gaan vind ik leuk, ik sta vrolijk naast mijn bed. Ik ben iemand die nooit moppert en nooit gromt en ik zal je eens vertellen hoe dat komt! In het mooie Utrecht in het hartje van ons land, staat een school en dat is toch wel de fijnste. Waar we spelen, vieren en werken met elkaar. Waar de grootste samenwerken met de kleinste. Iedereen is anders, daar leren we juist van. Het is echt te gek hier: Wittevrouwen Jenaplan! Wittevrouwen Jenaplan. Sudoku door Joep De sudoku werkt als volgt. Je moet elk vakje vol hebben, maar er mag niet dat er twee dezelfde in een vakje zit. Het gaat met negen verschillende getallen. In elke rij moeten er negen verschillende zitten van links naar rechts en van boven naar beneden. Extra s We gaan een wedstrijd houden. Als je de sudoku opstuurt naar de schoolkrant dan gaan wij loten. Wie geloot wordt, wordt beloond met een foto in de schoolkrant van hem of haar. Dus veel succes. 4

7 Tien vragen aan Sorrypiet Sinterklaas en de Pieten zijn weer terug naar Spanje, maar gelukkig lukte het Maj en Zita nog om Sorrypiet te interviewen over een aantal heel belangrijke zaken. Hoe oud ben je? Wat een intieme vraag, sorry hoor! Nou ja eh zo oud als de weg naar Rome? Als Job? Als Methusadinges sorry, ik ben het vergeten. Oud genoeg om mijn vaarbewijs te hebben in ieder geval. Wat is het leukste wat je ooit bij Sinterklaas gedaan hebt? Vorig jaar heb ik met de andere pieten alle pakjes uitgepakt toen we onderweg waren naar Nederland. De kolen waren op, dus we moesten andere brandstof hebben om verder te kunnen varen en op tijd aan te komen. We besloten het inpakpapier te gebruiken. Nou, dat fikte lekker! Eh sorry: dat was goede brandstof! Nu ben ik helemaal de vraag vergeten. Sorry hoor Oh ja! Dat uitpakken was leuk! Ik kreeg een Barbie en een dinosaurus en een Mariospel voor op de DS en nee, dat lieg ik. Sorry. Ik kreeg het allemaal niet natuurlijk. Alles is altijd voor de kinderen Welk cadeau geef je het liefst? Het liefst geef ik cadeaus waar kinderen zoet mee zijn, want zo ziet de sint ze graag. Is dat een vaag antwoord? Sorry. Wat wordt het meest gevraagd? Mooie en grote cadeaus. Absoluut. Dat is wel jammer voor de kleintjes en de minder fraaie exemplaren. Ik kan het ook niet helpen, sorry. Wat doe je in je vrije tijd? Vrije tijd? Dacht je dat ik die had? Sorry hoor, als Sorrypiet heb ik meer dan een fulltime baan. Hoeveel gaatjes heb je in je tanden? Geen! Mijn geheim? Simpel: ik eet chocoladeletters altijd in één keer op. Mijn buik vindt dat niet zo prettig, natuurlijk (sorry buikie!), maar voor mijn gebit is dat beter dan wanneer ik er de hele middag over doe en telkens een klein hapje neem. Wat is je lievelingseten? Pepernotenpizza, taaitaaitosti, chocoladelettervla en gebakken marsepeitjes. En als Amerigo genoeg worteltjes en penen heeft gehad, maken we altijd hutspot. Ook zalig! Heb je broers of zussen? Vooral veel broers. Een klein zusje zou ik nog wel willen hebben. Zo schattig! Maar hoe regel je zoiets? Zou ik er een aan Sinterklaas kunnen vragen? Dat weten jullie natuurlijk ook niet hè, sorry. Word je in Spanje herkend? Als ik sorry zeg wel, anders niet. Dan denken ze dat ik gewoon een van de vele pedro s ben. Zonder sorry val ik dus kennelijk niet op. Sorry maar waar. Ben je ooit uitgegleden op een dak? Dacht het wel! De ergste schuiver die ik maakte was nog wel op een plat dak, ergens hier in Wittevrouwen. Echt! Ik ging zo whoep! als een sjoelsteen in een sjoelbak van de ene kant van het dak naar de andere. En zeer dat het deed! Toen zei ik even heel andere dingen dan sorry! Maar die mag je echt niet in de schoolkrant zetten, sorry. Bedankt Sorry Piet!

8 Als je e Foto s door: Tuna / Maika / Maj / Zita Gekke Bekken!

9 Sportdag 200 Fotos door: Tuna / Maika / Maj / Zita even niet kijkt...

10 Sipje en de zwarte piet door Rosie Een konijntje dat Sipje heette zat op school. Hij was bezig met de taalles, maar zat niet op te letten. Hij wou naar huis, en dat het avond was en zijn schoen zetten. Zwarte piet zou er een cadeau in doen. Tringggggggg! De bel. De school is uit. Kinderen, jullie mogen naar huis, zei de juf. Sipje rende naar huis. Thuis hoorde hij iemand help roepen. En nog een keer: Help! En zag een zwarte piet in de schoorsteen. En hij vroeg: Wat is er? De zwarte piet zei: Ik zit vast wil je me helpen? Ja, zei, Sipje, Ik bedenk een plan. Hmmmm eens denken. Ahhh ik weet al iets: ik klim op het dak en laat een touw naar beneden zakken en jij klimt dan naar boven. Ik ben danspiet geen touwklimpiet!! Ok ok! Rustig, ik bedenk wel een ander plan. Ah ik weet iets: ik klim op het dak en por je er met een lange tak uit. Nee dat doet veel te veel pijn! Ok, ik bedenk wel een ander plan. Ahhh, ik weet iets: ik smeer de schoorsteen in met olie of boter. Ja dat is een goed idee! Wat wil je boter of olie? Boter. Ik pak even de boter. Ik ben zo terug. Nu smeer ik de schoorsteen in. Floep! Ah, heel erg bedankt! Je krijgt van mij een zak worteltjes. O dat vind ik heerlijk! Einde! best friends Interview met Lynn,Veerle en Donna door Tuna Hebben jullie een sport samen? Lynn en Veerle doen samen voetbal. Wat doen jullie samen in je vrije tijd? Kletsen, afspreken, lol maken en voetballen op Voorwaarts. Hoe lang zijn jullie al BFF? Vanaf groep 6 zijn wij al Super vriendinnen. Doen jullie veel samen? Ja, bijna alles. Wat is samen jullie hobby? Super veel lol maken!! 8

11 mop door Maj en Zita Er waren eens twee broertjes die Pudding en Gisteren heten. Op een mooie dag gingen ze buiten spelen toen moest Pudding heel nodig poepen. Hij poepte in de tuin van de buurvrouw. Toen ze binnen waren ging de bel. De moeder van Pudding en Gisteren deed de deur open. Het was de buurvrouw. Die boos was en zei, een van u zonen heeft in mijn tuin gepoept. De moeder vroeg aan de buurvrouw, was het Pudding? Nee poep! Was het Gisteren? Nee, vandaag! Dan was het niet een van mijn zoons. Het beertje gedicht van Madelief Het beertje komt naar buiten. Het lijkt wel of hij lacht. Dat doet hij ook hij lacht ook echt. De zon schijnt op zijn vacht. Hij kijkt niet een keer achterom. Hij kijkt alleen naar voren. Hij kijkt alleen naar de zon nu is hij pas geboren. strip door Madelief 9

12 Interview met de Kerstman door Rosie en Madelief Wat is uw aartsvijand? Sinterklaas. Waarom ben altijd in het rood gekleed? Ik vind de andere kleuren niet zo mooi. Waarom woon je op de Noordpool? Ik hou van kou. Wat is uw hobby? Hertrijden en kado s aan de kinderen geven. Waarom heeft Rudolf een rode neus? Vindt hij leuk. Waarom staan er kerstbomen met kerstmis? Omdat ik hou van dennenbomen. weekendtips door Zita en Maj Schaatsen Skaten Schoenzetten Pepernoten bakken Sneeuwballengevecht Huisdieren verwennen (als je er een hebt) Genieten van je Sinterklaascadeautjes Kerstboom opzetten (en versieren) Vogelhuisje bouwen Op bezoek gaan bij je opa en oma Suprise maken Boswandeling maken (met slee) Warme chocolademelk maken (en drinken) nieuwtjes verzameld door Joep Er zijn twee nieuwe dozen met veel meer ballen voor een speciaal project. De bedoeling is wat gebeurt er als een bal naar je toe wordt gegooid. Er is een nieuwe stageloper. Ze heet Laura Calandt, 24 jaar, komt uit Hoofddorp en loopt stage bij Tobias. Ze vindt het leuk en gezellig. Ze woont in een studentenhuis. Ze studeert op de pabo Theo Thijssen. En in het studentenhuis feesten ze veel. En er zijn ook andere stagelopers in de school. We hebben ook kleuters geïnterviewd over het nieuwe plein. Ze vinden het erg leuk en ze houden van gevaarlijk glijden, dat is langs de rand van de glijbaan glijden. Vooral Boele vindt het leuk. 0 mop door Loïs Jantje ging naar de winkel. De dikke dame ook. Jantje kocht een taart. De dikke damme ook. Jantje nam een stukje. De dikke dame ook. Jantje ging naar de bommenwinkel. De dikke dame ook. Jantje kocht een bom. De dikke dame ook. De bom ontplofte. De dikke dame ook.

13 Poortstraat verhuisd De Poortstraat is verhuisd naar de Wittevrouwenkade. Omdat de Poortstraat wat te oud is. Er wordt nu verbouwd en opgeknapt. En nu zitten ze op de Wittevrouwenkade. De kinderen hebben er wel last van dat er een heel klein speelplein is. Daarom mogen de kinderen niet voetballen. Want andere kinderen hebben er dan last van. Jaap vind dat niet eerlijk dat wij dat wel mogen. En daarom mogen zij soms in de overblijf op ons plein voetballen. De mensen die op de Wittevrouwenkade wonen hebben last van de fietsers en auto s die kinderen brengen en ophalen. Wij, Elout en Joep, hebben een kind geïnterviewd (ondervraagd) van de Wittevrouwenkade, omdat we wilden weten hoe het daar is. Hoe is het om daar niet te kunnen voetballen? Heel stom. Hoe is het om naar de Wittevrouwenkade te gaan? Toch wel gek om meteen in een ander gebouw te zitten. Hoe is het om in de Wittevrouwenkade te zijn? Wel een leuk gebouw. Wat zijn de nadelen van de Wittevrouwenkade (behalve dat je niet kan voetballen)?. Er zijn heel weinig computers om te gebruiken. Wat zijn jouw ideeën om het om het gebouw leuker te maken?? Meer computers. Wat vond je leuker aan de andere school? Dat je er wel kon voetballen en computeren.

14 Moppen door Loïs Windje Twee dombo s liggen op het strand. Zegt de een tegen de ander lekker windje hé. Zegt de ander ja, zal ik er nog een laten. Gas geven Er rijdt een man met zijn motor op de snelweg met een hele hoge snelheid. Tot zijn grootste verbazing wordt hij ingehaald door een fietser. Hij geeft nog meer gas en haalt de fietser in. Maar daar gaat de fietser weer. Dan stopt hij. De fietser zegt: Wat ben ik blij dat u stopt, mijn bretels zitten aan uw motor vast! De hik Jantje komt bij de drogist en vraagt naar een middel tegen de hik. De drogist geeft Jantje een harde klap op zijn rug. Waar was dat nou voor? vraagt Jantje Je heb de hik nu toch niet meer?! Nee, zegt Jantje, maar mijn moeder nog wel! Trouwen Lotje zegt tegen haar moeder: Ik vind het niet eerlijk. Moeder: Wat vind je niet eerlijk dan? Jij bent met papa getrouwd, oma is met opa getrouwd en ik moet met een vreemde trouwen! Mier tegen olifant Er zijn duizenden mieren die eens een olifant willen verslaan. De volgende dag komt er een olifant en alle mieren springen op de olifant tot dat de olifant zich eens schudt. Dan vallen alle mieren van de olifant behalve ééntje die zich met moeite vasthoudt. Waarop alle mieren beginnen te roepen: bravo Erwin; wurg hem!!!!!!!!!!!!!!!! raadsels door Loïs Oplossingen vind je op de pagina hiernaast >. Het is heel stom. Wat is het? 2. Wat is de verleden tijd van komkommer? 3. Wat is olifant in een boom? 2 4. Wat zijn 2 olifanten in een boom? 5. En wat zijn 3 olifanten in een boom?

15 december woordpuzzel door Maika en Tuna Oplossingen raadsels pagina 2:. Mijn broer 2. kwamkwammer 3. Eén minder op de grond 4. Twee minder op de grond 5. Een sterke boom

16 strip door Madelief

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

nummer 1, leerjaar 09/ 10 Schoolmagazine van Montessorischool Valkenbos

nummer 1, leerjaar 09/ 10 Schoolmagazine van Montessorischool Valkenbos nummer 1, leerjaar 09/ 10 Schoolmagazine van Montessorischool Valkenbos Van de redactie De Valkskrant is alweer een jaar oud. Maar de redactie is helemaal nieuw! Niet alleen nieuwe gezichten, we doen het

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF!

GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF! Nigtevecht - 1 juli 2015 * FLAMBOUW NEWSPAPER Stempel GROEP 8 14/ 15 ZWAAIT AF! Lieve kinderen van groep 8. Je ziet het goed, een krant speciaal voor jullie groep! Jullie meesters en juffen hebben aan

Nadere informatie

In deze editie: De afgelopen maanden heeft de redactie (onder begeleiding van Koos de Wilt, Susan Stam en Geertje Marije Takkenberg)

In deze editie: De afgelopen maanden heeft de redactie (onder begeleiding van Koos de Wilt, Susan Stam en Geertje Marije Takkenberg) winter yeah! 5 nr 1 - december 2014 In deze editie: Ontdeugende vragen aan Bart De kamer van Russel Film en boek Rio 2 / Hotel de grote L Interview met Hannah, Elisa en Anna Vakantieplek????? Fijnproever

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

Sinterklaas en de moppernoten Tekst en muziek Marjon Dobbe

Sinterklaas en de moppernoten Tekst en muziek Marjon Dobbe Sinterklaas en de moppernoten Tekst en muziek Marjon Dobbe Een Sinterklaasmusical bedoeld om te worden gespeeld voor de hele school en door kinderen vanaf de middenbouw, of door volwassenen. Speelduur

Nadere informatie

Buiten spelen School-ABC Apps Boekenzoeker. Pannenkoekenpraat

Buiten spelen School-ABC Apps Boekenzoeker. Pannenkoekenpraat Dit is een magazine voor ouders en kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 van de basisschool Juni 2014 In deze uitgave onder andere: Buiten spelen School-ABC Apps Boekenzoeker Pannenkoekenpraat

Nadere informatie

Krullen en blubbershampoo

Krullen en blubbershampoo Krullen en blubbershampoo 9 8 7 6 5 4 3 2 2004 Tekst: Bette Westera 2004 Omslag- en binnenwerkillustraties: Barbara de Wolf 2007 Voor deze uitgave: Uitgeverij De Fontein, Baarn ISBN 978 90 261 2648 2 NUR

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten. Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in

Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten. Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in Formulier persoonsgegevens: Interview 1: 1 uur en 14 minuten Naam interviewer: Thom Naam respondent: Rafaella (23, vrouw, Amstelveen,Nederlandse, werkt in verzorgingstehuis) Datum interview: 22 mei 2012

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.).

Heel erg zenuwachtig, praat snel. Observatieaantekeningen (verbaal, non-verbaal, storingen tijdens het gesprek, etc.). Voor de diepte-interviews is de volgende topiclijst gebruikt: 1. Persoongegevens. 2. Social media. 3. Behoefte. 4. Zoekgedrag. 5. Beleving vooraf. 6. Beleving achteraf. Formulier persoonsgegevens Naam

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Naam: 2014 Groep8musicals.nl

Naam: 2014 Groep8musicals.nl 2014 Groep8musicals.nl Naam: Colofon Groep8musicals.nl Copyright tekst 2014 José van Dam-Vuijk Muziek: Martin Verheesen Zang: Marieke Westenenk Illustratie: Alex van Koten Vormgeving menu: Jasper Hopman

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview

Persoonsgegevens. Magda Naam geïnterviewde. Naam interviewer. Flora Pseudoniem geïnterviewde. Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Persoonsgegevens Naam interviewer Magda Naam geïnterviewde Flora Pseudoniem geïnterviewde Flora Datum interview 21-11- 2012 Plaats interview Zaandam Kogerveld, in het huis van de geïnterviewde. Begintijd

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

ná de kalender van de binnenvest

ná de kalender van de binnenvest 1 2 3 ná de kalender van de binnenvest 29 november 2007: burgemeester Lenferink ontvangt het eerste exemplaar van de kalender On the road off the road uit handen van Rosa. 1 2 3 fotografie 1 2 Ronald

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Les 22. De rekening. Wat leert u in deze les? Advies vragen. Advies geven. Waarom-vragen beantwoorden met omdat. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht

Nadere informatie

Het lievelingsboek van de koning

Het lievelingsboek van de koning Het lievelingsboek van de koning beslist, zeker Er was eens een koning die nog nooit een wedstrijd gewonnen had. Toch blééf de koning aan allerlei wedstrijden meedoen, want hij wilde absoluut G een keer

Nadere informatie

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student

Saren. Ada. Ada. 23, vrouw. Student PERSOONSGEGEVENS Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Saren Datum interview 4-12-2012 Plaats interview Amsterdam, op haar stageplek Begintijd interview 15:03 Eindtijd interview 16:10

Nadere informatie

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind..

KDV Slinge. Dat gun je ieder kind.. KDV Slinge Dat gun je ieder kind.. Vierde editie 2012 Agenda Verjaardagen Voorwoord Column locatiemanager Watt s gebeurt../ Interviewtje met Wist u dat? Onze kinderen aan het woord VVE Ben ik in beeld

Nadere informatie

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren

Int: ja, ja. A: of mee naar of benauwd, moet ik twee keer naar ik moet echt veel leren Interview 5-5-2009 met een gehuwde vrouw met 5 kinderen: Int: Hoe gaat het met je? A: Ja, een beetje druk, tijd voor de kinderen, ik heb vijf dochters. Ja, eh, ja eh, mijn oudste dochter is bijna 8, ik

Nadere informatie