Welkom in de Menorah. : mw. S. Faber : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda. Ouderling v. dienst. Naam van de zondag. : 5 e zondag van de herfst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de Menorah. : mw. S. Faber : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda. Ouderling v. dienst. Naam van de zondag. : 5 e zondag van de herfst"

Transcriptie

1 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist Naam van de zondag : ds. J.N. Jurjens : mw. S. Faber : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda : 5 e zondag van de herfst

2 Tussentijds 208: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Door de wereld gaat een woord en het drijft de mensen voort: Breek uw tent op, ga op reis naar het land dat Ik u wijs. Here God, wij zijn vervreemden door te luist ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

3 Tussentijds 208: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Door de wereld gaat een stoet die de ban brak van het bloed, die bij wat op aarde leeft nu geen burgerrecht meer heeft. Here God, wij zijn vervreemden door te luist ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

4 Tussentijds 208: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Menigeen ging zelf op pad daar hij thuis geen vrede had. Eeuwig heimwee spoort hem aan laat ook hem het woord verstaan. Here God, wij zijn vervreemden door te luist ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

5 Tussentijds 208: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Door de wereld klinkt een lied tegen angsten en verdriet, tegen onrecht, tegen dwang richten pelgrims hun gezang. Here God, wij zijn vervreemden door te luist ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

6 Tussentijds 208: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Velen, die de moed begaf, blijven staan of dwalen af, hunk'rend naar hun oude land. Reisgenoten, grijp hun hand. Here God, wij zijn vervreemden door te luist ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

7 Tussentijds 208: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Door de wereld gaat een woord en het drijft de mensen voort: 'Breek uw tent op, ga op reis naar het land dat Ik u wijs.' Here God, wij zijn vervreemden door te luist ren naar uw stem. Breng ons saam met uw ontheemden naar het nieuw Jeruzalem.

8 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist Naam van de zondag : ds. J.N. Jurjens : mw. S. Faber : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda : 5 e zondag van de herfst

9 Intochtslied: Psalm 24: 1 De aarde en haar volheid zijn des HEREN koninklijk domein, de wereld en die daarin wonen. Het land rijst uit de oceaan, rivieren breken zich ruim baan om Gods volmaakte macht te tonen.

10 Bemoediging V: Onze hulp is in de naam van de Heer, A: die hemel en aarde gemaakt heeft, V: die trouw houdt tot in eeuwigheid A: en niet laat varen het werk van zijn handen Groet V: Genade, barmhartigheid en vrede zij u van God, de Vader, en van Christus Jezus onze Heer A: Amen

11 Intochtslied: Psalm 24: 2, 3 Wie is de mens die op zal gaan en voor Gods heilig aanschijn staan? Wie mag de tempel binnentreden? Wie niet op loze wijsheid bouwt, zijn hart en handen zuiver houdt van kwade trouw en valse eden.

12 Intochtslied: Psalm 24: 2, 3 God is hem zegenrijk nabij, in 't recht des HEREN wandelt hij, de God des heils zal hem verblijden. Een nieuw geslacht gaat op in 't licht en zoekt des HEREN aangezicht, Jakob, het volk dat Hij zal leiden.

13 Gebed om ontferming.

14 Glorialied: Gezang 424: 1, 2 = gez. 867 nieuwe liedboek Looft overal, looft al wat adem heeft, looft God die leeft. De aard' is niet zo wijd, of God wordt lof bereid, zo hoog de hemel niet of daarheen reikt het lied. Looft overal, looft al wat adem heeft, looft God die leeft.

15 Glorialied: Gezang 424: 1, 2 = gez. 867 nieuwe liedboek Looft overal, looft al wat adem heeft, looft God die leeft. De kerk zingt schoon en luid het lied dat niemand stuit, het hart is 't bovenal, dat eeuwig zingen zal. Looft overal, looft al wat adem heeft, looft God die leeft.

16 Kinderen gaan naar de nevendienst

17

18 Project over tuintjes de komende weken, De kinderen gaan bezig om zaadjes te kweken. God wijst ons de weg, wij volgen zijn raad, En wachten op het zaadje dat groeien gaat.

19 Gebed

20 Rondom het Woord Pred. 2 : 1 11 Luc. 12 : 13 21

21 Pred. 2 : Ik zei tegen mezelf: Kom, laat ik proberen de genoegens van het leven te smaken en te genieten van het goede. Maar ook dat, ontdekte ik, is enkel leegte. 2 Vrolijkheid, zei ik tegen mezelf, is niet meer dan dwaasheid. En waar leidt vreugde toe? 3 Ik heb mezelf ondergedompeld in de vrolijkheid van de wijn, en ik greep die dwaasheid aan om te onderzoeken of ik in mijn wijsheid want die behield altijd de overhand kon ontdekken wat een mens het beste doen kan, dat luttel aantal levensdagen dat hij doorbrengt onder de hemel.

22 Pred. 2 : Ook heb ik grootse dingen ondernomen: Ik heb voor mezelf paleizen gebouwd en wijngaarden geplant. 5 Ik heb tuinen en parken aangelegd en daarin een keur van vruchtbomen geplant. 6 Ik heb waterbekkens gegraven om een bos met jonge bomen te bevloeien. 7 Ik heb slaven en slavinnen gekocht, en ook hun kinderen werden slaven in mijn huis. Ik bezat talrijke runderen, schapen en geiten, meer dan iedereen die voor mij in Jeruzalem heeft geregeerd. 8 Ik heb goud en zilver opgestapeld en in de rijkdom gedeeld van koningen en landen.

23 Pred. 2 : 1 11 Ik heb zangers en zangeressen aangesteld en het genot geproefd van vele, vele vrouwen. 9 Grootse dingen heb ik ondernomen en meer bezit vergaard dan iedereen die voor mij in Jeruzalem heeft geregeerd. En bij alles wat ik voor mezelf verworven had, behield ik ook mijn wijsheid. 10 Alles wat mijn ogen vroegen heb ik ze gegund, elke vreugde die mijn hart verlangde heb ik het gegeven, en ik genoot naar hartenlust van al het goede dat ik had verworven. Het was het loon voor mijn gezwoeg.

24 Pred. 2 : Maar toen nam ik alles wat ik ondernomen had nog eens in ogenschouw, alles wat mijn moeizaam gezwoeg me opgeleverd had, en ik zag in dat het allemaal maar lucht en najagen van wind was. Het had geen enkel nut onder de zon.

25 Gez. 271 : 6, 7 (= Gez. 797 in Liedboek 2013) Ach hoe nietig, ach hoe vluchtig, zijn der mensen schatten! Vuur en vlam kan ze verteren, en de vloed is niet te weren, - alles zal tot niets verkeren.

26 Gez. 271 : 6, 7 (= Gez. 797 in Liedboek 2013) Ach hoe vluchtig, ach hoe nietig is der mensen glorie! Die in hoogheid zijn gezeten en met God zich durven meten, in de dood zijn zij vergeten.

27 Lucas 12 : Iemand uit de menigte zei tegen hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen! 14 Maar Jezus antwoordde: Wie heeft mij als rechter of bemiddelaar over jullie aangesteld? 15 Hij zei tegen hen: Pas op, hoed je voor iedere vorm van hebzucht, want iemands leven hangt niet af van zijn bezittingen, zelfs niet wanneer hij die in overvloed heeft. 16 En hij vertelde hun de volgende gelijkenis: Het landgoed van een rijke man had veel opgebracht, 17 en daarom vroeg hij zich af: Wat moet ik doen? Ik heb geen ruimte om mijn voorraden op te slaan.

28 Lucas 12 : Toen zei hij bij zichzelf: Wat ik zal doen is dit: ik breek mijn schuren af en bouw grotere, waar ik al mijn graan en goederen kan opslaan, 19 en dan zal ik tegen mezelf zeggen: Je hebt veel goederen in voorraad, genoeg voor vele jaren! Neem rust, eet, drink en vermaak je. 20 Maar God zei tegen hem: Dwaas, nog deze nacht zal je leven van je worden teruggevorderd. Voor wie zijn dan de schatten die je hebt opgeslagen? 21 Zo vergaat het iemand die schatten verzamelt voor zichzelf, maar niet rijk is bij God.

29 Gez. 350 : 1, 2, 4 (= Gez. 718 in Liedboek 2013) God, die leven hebt gegeven in der aarde schoot, alle vrucht der velden moeten we U vergelden, dank voor 't daaglijks brood.

30 Gez. 350 : 1, 2, 4 (= Gez. 718 in Liedboek 2013) Niet voor schuren, die niet duren, gaaft Gij vruchtbaarheid, maar opdat op aarde, in uw goede gaarde, niemand honger lijdt.

31 Gez. 350 : 1, 2, 4 (= Gez. 718 in Liedboek 2013) Wil dan geven, dat ons leven zelf ook vruchtbaar zij. Laat in goede daden 't woord van uw genade opgaan, sterk en vrij.

32 Overdenking

33 Gez. 488B 1, 2, 3, 4, 5 (= Gez. 981 in Liedboek 2013) Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft, zolang zijt Gij ons aller Vader, wij danken U voor al wat leeft. Zolang de mensen woorden spreken, zolang wij voor elkaar bestaan, zolang zult Gij ons niet ontbreken, wij danken U in Jezus' naam.

34 Gez. 488B 1, 2, 3, 4, 5 (= Gez. 981 in Liedboek 2013) Gij voedt de vogels in de bomen, Gij kleedt de bloemen op het veld, o Heer, Gij zijt mijn onderkomen en al mijn dagen zijn geteld. Gij zijt ons licht, ons eeuwig leven, Gij redt de wereld van de dood. Gij hebt uw Zoon aan ons gegeven, zijn lichaam is het levend brood.

35 Gez. 488B 1, 2, 3, 4, 5 (= Gez. 981 in Liedboek 2013) Daarom moet alles U aanbidden, uw liefde heeft het voortgebracht, Vader, Gijzelf zijt in ons midden, o Heer, wij zijn van uw geslacht.

36 Kinderen komen terug van de nevendienst

37 AWN: Wil je wel geloven: 1, 2, 3 Wil je wel geloven dat het groeien gaat, klein en ongelooflijk als een mosterdzaad, dat je had verborgen in de zwarte grond, en waaruit een grote boom ontstond.

38 AWN: Wil je wel geloven: 1, 2, 3 Wil je wel geloven het begin is klein, maar het zal een wonder boven wonder zijn als je het gaat wagen met Gods woord alleen; dan gebeuren wonderen om je heen.

39 AWN: Wil je wel geloven: 1, 2, 3 Wil je wel geloven dat je vrede wint, als je vol vertrouwen leeft, zoals een kind. Als je een geloof hebt als een mosterdzaad, groeit de liefde uit boven de haat.

40 Gebeden Stil gebed Onze Vader

41 Voor : mw. Sj. Oosterloo Voor : fam. Kootstra

42 1e rondgang: Diaconie 2e rondgang : Pastoraat Deurcollecte : Jeugdwerk

43 Vandaag is de eerste collecte Bestemd voor: Hulp aan mensen in Sri Lanka

44 De stichting beheert twee kleuterschooltjes waar de kinderen behalve les ook een warme maaltijd krijgen

45 De stichting verzorgt maandelijkse ondersteuning aan ruim 100 schoolgaande kinderen

46 Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld een beroepsopleiding volgen zodat ze zichzelf kunnen redden. Mukesh heeft een opleiding mobiele telefoon reparaties gedaan. Hij werkt er nu mee. Hier met zijn diploma s op z n werkplek!

47 Ook geeft de stichting ondersteuning door middel van voedselpakketten. Voor deze vrouw van 80 jaar een maandelijks voedselpakket. Zij heeft de zorg voor een kleindochter van 10.

48 Ook geeft de stichting ondersteuning door middel van voedselpakketten. Voor deze vrouw van 80 een maandelijks voedselpakket. Zij heeft de zorg voor een kleindochter van 10.

49 Verder geven zij b.v. meubilair aan iemand die dit nodig heeft Deze vrouw woont in een souterrain en heeft dagelijks een klein handeltje in pruimtabak. Ze sliep op de grond. Zij vroeg een bed en hier zit ze er trots op

50 Kortom, deze stichting doet goed werk voor de minderbedeelden en daarom beveelt uw Diaconie deze collecte dan ook van harte bij u aan.

51 Gez. 480 : 1, 3, 5 (= Gez. 823 in Liedboek 2013) Gij hebt, o Vader van het leven, de aarde aan de mens gegeven, het land, de zee is zijn domein. Gij hebt hem aan het woord doen komen om tussen werklijkheid en dromen getuige van uw Geest te zijn.

52 Gez. 480 : 1, 3, 5 (= Gez. 823 in Liedboek 2013) Hij overmant de wilde dieren, vaart uit op zeeën en rivieren, doorzoekt der aarde donkre schoot. Ja, hij snelt voort op hoge winden om de allerlaatste grens te vinden. Zo vindt hij onverhoeds de dood.

53 Gez. 480 : 1, 3, 5 (= Gez. 823 in Liedboek 2013) O God, wij bouwen als ontheemden, wij wonen en wij blijven vreemden, bestemd voor hoger burgerrecht. Wil ons, o Koning der getijden, een woning in de stad bereiden waar Gij het fundament van legt.

54 Zending en Zegen

55 U bent van harte welkom in de foyer voor een kopje koffie of thee. Voor info zie MenorAgenda of

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen

Uit de prekenserie van Bart Gijsbertsen Thema (Pnr. 1469) Lucas 12: 13-21 Uitgesproken 4 augustus 2013 in het Open Hof te Kampen Kerkelijk jaar: 7 e zondag van de zomer 11 e zondag na Pinksteren Geprezen zij de HEER; dag aan dag draagt Hij ons

Nadere informatie

Emmakerk. Liturgie 4 augustus. Nalatenschap

Emmakerk. Liturgie 4 augustus. Nalatenschap Emmakerk Liturgie 4 augustus Nalatenschap WELKOM EN MEDEDELINGEN door de ouderling van dienst LIED Dank U voor deze nieuwe morgen NLB 218: 1-5 (Wil je zo mogelijk gaan staan) Dank U voor deze nieuwe morgen,

Nadere informatie

19: 00 - Themadienst

19: 00 - Themadienst 26 mei 2019 19: 00 - Themadienst Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Marjan Coppoolse Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Beamer: Coen Robbertsen Koster: H. van Polen Intocht Psalm 100 1. Juicht

Nadere informatie

Collecte Opwekking 770 (Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige naam)

Collecte Opwekking 770 (Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige naam) 9 juli 2017 10.00 K Beiboer orgel / piano: Jannes Munneke schriftlezing: Rinke Larooy EER AAN GOD ( DEZE VETTE KOPJES OVERNEMEN OP LITURGIE!!) Welkom Votum en zegen GK gezang 133, 1.3.4.5 = LB 217 (De

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong

Welkom in de Menorah : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. H.J. de Groot : dhr. H. Meijer : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 305: 1a, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

VEILING KUNSTWERKEN EXPOSTIE

VEILING KUNSTWERKEN EXPOSTIE VEILING KUNSTWERKEN EXPOSTIE Opbrengst ten behoeve van renovatie Grote Kerk Drachten Maandag 26 oktober 2015, 19 uur Doopsgezinde Kerk, Zuiderbuurt 26 Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst

Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst Orde van dienst voor de oogstdienst 4 november 2018 Oogstdienst Voorganger: ds. Henriëtte Bouwman Ouderling: Dinie Kossink Muzikale begeleiding: Roel Smit liedboekkoor o.l.v. Gerlien Hilhorst Orgelspel

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : ds. J. Hiemstra : dhr. H. Meijer : mw. S. Dorsman : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 849 vers 1a, 2 en 3. Lied voor de

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 13 juli 2014 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen

Welkom in de Menorah. Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Welkom in de Menorah Naam v/d zondag: 3 e zondag van de zomer Kleur v/d zondag : Groen Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. L. de Ruiter : mw. A. Bouma : dhr. P. de Jong : mw. N. Feenstra

Nadere informatie

Eredienst 21 juli 2019 Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 21 juli 2019 Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 21 juli 2019 Voorganger: ds. J. Boerma 10.00 uur Liturgie Votum en groet Psalm 118: 1, 5 Gebed 1 Petrus 1:3 2:3 GK 251: 1, 2, 3, 4 1 Petrus 1: 22-25 Preek LB 802: 1, 2, 3, 4, 5, 6 Wet Psalm 119:7

Nadere informatie

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht;

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; E.B. 8. Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; al zien wij nog de morgen niet, wij zingen toch dit vrolijk lied! 5. Hier straalt, nog voor de zon opgaat, het licht dat nimmer

Nadere informatie

ZEVENDE ZONDAG VAN DE ZOMER 4 augustus 2019

ZEVENDE ZONDAG VAN DE ZOMER 4 augustus 2019 ZEVENDE ZONDAG VAN DE ZOMER 4 augustus 2019 Hebben en zijn Op school stonden ze op het bord geschreven. Het werkwoord hebben en het werkwoord zijn; Hiermee was tijd, was eeuwigheid gegeven, De ene werklijkheid,

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

L I T U R G I E. 3e zomerdienst Ichthus-Kapel

L I T U R G I E. 3e zomerdienst Ichthus-Kapel L I T U R G I E 3e zomerdienst Ichthus-Kapel Als de kerkenraad binnen is, wordt er als voorbereiding op de dienst een muziekstuk gespeeld op orgel of vleugel. Klokgelui Als de voorganger opstaat, staan

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Zingen: God de Here is almachtig. (Melodie: Ere zij aan God de Vader )

Zingen: God de Here is almachtig. (Melodie: Ere zij aan God de Vader ) 1 november 2017 DANKDAG AA Kramer orgel: Piet Noort schriftlezing: Marieke Urbach Orde van dienst: Zingen: GK psalm 67: 3 Votum en vredegroet LB 716 Zaaien, maaien, oogsten. Lezen: Lukas 12: 13-32 GK gezang

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger : Dhr. J van der Brink : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan

Welkom in de Menorah. Voorganger : Dhr. J van der Brink : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan Welkom in de Menorah Voorganger : Dhr. J van der Brink Lector : Mevr. S. Dorsman Ouderling v. dienst : Dhr. C de Haan Organist : Dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Gezang 328: 1, 2 en 3 Here Jezus, om

Nadere informatie

Kinderdienst: Je kan de boom in.

Kinderdienst: Je kan de boom in. Kinderdienst: Je kan de boom in. Zondag 16 februari 9:30 hebben we een kinderdienst, door en voor de kinderen van de kindernevendienst (maar natuurlijk ook voor grote mensen!). Deze ochtend vertellen we

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector. : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector. : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Ds. D. Heijs : mw. W. Brinkhuis : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Lied voor de dienst: Tussentijds 193 vers 1, 4 en 5. Zal

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. E. van Gulik : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 8b (NLB) Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist.

Liturgie voor zondag 10 januari Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Liturgie voor zondag 10 januari 2016 Waarin we afscheid nemen van Dinie Kossink als organist. Voorganger: ds. H. W. Bouwman Ouderling van dienst: Hieke Meutstege Organist: Paul Jalink Koster: Eduard Meutstege

Nadere informatie

Thema: Voor jong en oud. 24 september uur. Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl

Thema: Voor jong en oud. 24 september uur. Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl 24 september 2017 18.00 uur Thema: Voor jong en oud Medewerking: Kinderkoor Op pad Hardinxveld o.l.v. Annelies van der Pijl Organist: Bastiaan van der Pijl Verbindende teksten: Johan Crezee Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Afscheid Kinderkerk. Het leven is een teamsport 3 juli 2016. Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen.

Afscheid Kinderkerk. Het leven is een teamsport 3 juli 2016. Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen. Afscheid Kinderkerk Lynn Brummelman, Suzanne van Dijk en Naomi Hoentjen. Het leven is een teamsport 3 juli 2016 Voorganger: ds. Jaap Jonk Samen met: Marije Ebbekink en Linda Koerselman Orgelspel: Stefan

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 28 april 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr.

Orde van dienst zondag 28 april 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Orde van dienst zondag 28 april 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Leo Lommers ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. : dhr. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. J. de Haan : dhr. J. v.d. Leij : dhr. P. de Jong : dhr. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Lied 351: 1, 2 en 3 Lied voor

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 14 oktober om uur 4e Zondag van de herfst

ORDE VAN DIENST De Kern 14 oktober om uur 4e Zondag van de herfst De rijke jongeling door Leo Merckx 2011 Voorganger: Organist: Lied 816 Thema: Gewetensvraag ds. Harry Gijsen Adrie van de Padt 1 Dat wij onszelf gewonnen geven aan het bevrijdende bestaan, aan wat ons

Nadere informatie

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur

Witte donderdag. Vredevorstkerk, 17 april 2014, uur Witte donderdag Vredevorstkerk, 17 april 2014, 14.30 uur Voorganger: drs. Greet Bijl. Organist: Aad Zandbergen. Ouderling: Dieke Fekkes. Diaken: Greet Bakker. Geluid: Geert Tibboel. Koster: Arjan van Rijn.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Zondag 5 augustus de zondag van de zomer

Zondag 5 augustus de zondag van de zomer Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede Zondag 5 augustus 2018 7 de zondag van de zomer Kleur Koster Organist Lector Collectant Diaken Ouderling Voorganger : groen : Ton van der Made : Pim Schipper :

Nadere informatie

WEZENZONDAG EN MOEDERDAG

WEZENZONDAG EN MOEDERDAG ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 13 MEI 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK WEZENZONDAG EN MOEDERDAG VOORGANGER: DS. JAN HERMES OUDERLING: LEO PEKELSMA DIAKEN: PIET ALFRING ORGANIST: DINY WESSELINK-SCHOEMAKERS

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. 4 e Advent. : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah 4 e Advent Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. J. van der Leij : mw. F. Hovius : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: Lied 461: 1, 2, 3 en 4

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren 1 Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren Voorgangers: Pastoraal werker Alice van Veen en dominee Jan Willem Overvliet Organist: Henk Hortensius en medewerking van

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Da. D. de Vries : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 981: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Negentiende zondag in de Pinkstertijd L I T U R G I E. van de dienst. op zondag 30 september voorganger: ds. Jac. Goorhuis

Negentiende zondag in de Pinkstertijd L I T U R G I E. van de dienst. op zondag 30 september voorganger: ds. Jac. Goorhuis Negentiende zondag in de Pinkstertijd L I T U R G I E van de dienst op zondag 30 september 2018 voorganger: ds. Jac. Goorhuis INLEIDING Vandaag wil ik het over de zonde hebben én over de gemeente. We lezen

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst op zondag 22 september Lied vóór de dienst: Lied 287: 1,2,5 287:1

Liturgie voor de morgendienst op zondag 22 september Lied vóór de dienst: Lied 287: 1,2,5 287:1 Liturgie voor de morgendienst op zondag 22 september 2019 Lied vóór de dienst: Lied 287: 1,2,5 287:1 Rond het licht dat leven doet groeten wij elkaar met vrede; wie in voor- of tegenspoed zegen zoekt,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien

Welkom in de Menorah. Gedachtenis zondag. : mw. A. Dertien Welkom in de Menorah Gedachtenis zondag Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Boven : dhr. H. Dorsman : mw. A. Dertien Gedachteniszondag 2015. Thema schuilen bij God

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr.f. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr.f. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. Aafke Nicolai : dhr. H. Bouma : dhr.f. Wijngaarden : dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Lied 416: 1a, 2 en 4 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Openluchtdienst Startdienst van de Protestantse Gemeente te Schoonebeek op 17 september 2017

Openluchtdienst Startdienst van de Protestantse Gemeente te Schoonebeek op 17 september 2017 Openluchtdienst Startdienst van de Protestantse Gemeente te Schoonebeek op 17 september 2017 Voorgangers : ds Jan Hermes : ds Chienus Schokker Ouderling : Bert Kolkman Diaken : Peter Brinks Muzikale medewerking

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : dhr. J. van der Leij : mw. C. Laanstra

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : dhr. J. van der Leij : mw. C. Laanstra Welkom in de Menorah Voorganger : ds. L. de Ruiter Ouderling van dienst : dhr. J. van der Leij Lector : mw. C. Laanstra Organist : dhr. H. Dorsman Lied voor de dienst: Lied 997: 1 a, 2, 3 en 4 Lied voor

Nadere informatie

Beraad van Kerken Honselersdijk

Beraad van Kerken Honselersdijk Beraad van Kerken Honselersdijk Oecumenische viering rond Nationale Ziekendag in de Regenboogkerk Zondag 8 september 2019 om 10:00 uur Thema: Wie is er voor jou? M.m.v. diaken Ronald Dits ds. Dick Peters

Nadere informatie

Welkom in de Menorah

Welkom in de Menorah Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. L. Adema : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. C. Laanstra Lied voor de dienst: Lied 545: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius : dhr. H. Dorsman : mw. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Onze Vader Gecomponeerd door Rein

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 18 oktober 2015 dienst van Schrift en Tafel liturgische kleur groen 5 e zondag van de herfst Mensen zoals jij en ik: Prediker voorganger : ds. Gerrit Olsman lector : Herman

Nadere informatie

Psalm 46 vers 1 Schriftlezing Handelingen 13 vers 1-3 Handelingen 14 vers 19-28

Psalm 46 vers 1 Schriftlezing Handelingen 13 vers 1-3 Handelingen 14 vers 19-28 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Psalm 46 vers 1 Schriftlezing Handelingen 13 vers 1-3 Handelingen 14 vers 19-28 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 102 vers 10 Psalm 49 vers 1

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK Deze zondag, of in de komende week, worden bloemen bezorgd bij de leden vanaf 80 jaar Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Bertha

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. Henk Jan de Groot : dhr. H. Meijer : dhr. P. de Jong : mw. M. Tiekstra Lied voor de dienst: Lied 517: 1 a, 2 en 5 (NLB) Christus,

Nadere informatie

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger

Welkom, stil gebed, drempelgebed door ouderling(e) van dienst - hierna de handdruk van de ouderling(e) aan de voorganger Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Avondmaalsviering in het kader van Wereldvoedseldag Voorgangers: ds. Dick Steenks en Marja van der Horst Organist: Sander Booij Mmv: de cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog!

Zondag 16 oktober Welkom in De Regenboog! Zondag 16 oktober 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Peter ten Kleij Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jorieke Poorterman Koster: Pim van der Strate Lied

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost. ds. A.J. Nicolai. : mw. C. Laanstra

Welkom in de Menorah. Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost. ds. A.J. Nicolai. : mw. C. Laanstra Welkom in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma en ds. A.J. Nicolai : mw. S. Faber : mw. C. Laanstra : dhr. W. Dijkstra

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 juni De wijsheid van Prediker

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 juni De wijsheid van Prediker Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 23 juni 2013 De wijsheid van Prediker voorganger Joost Röselaers met medewerking van Sybrand van Haersma Buma organist Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. Ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Handelingen 10 vers 9 t/m 17 Samen zijn we hier gekomen Psalm 42 vers 1 Psalm 25 vers 1 en 2 Lied 169 vers 1, 3 en 4 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 20 januari 2019 We delen brood en wijn.

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 20 januari 2019 We delen brood en wijn. Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 20 januari 2019 We delen brood en wijn. voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer muziek: dhr. René Strijder ==========================================================================================

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. H. Meijer. Naam van de zondag : 3 e zondag van de zomer

Welkom in de Menorah. : dhr. H. Meijer. Naam van de zondag : 3 e zondag van de zomer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. Jan N. Jurjens : mw. S. Faber : dhr. H. Meijer : dhr. P. de Jong Naam van de zondag : 3 e zondag van de zomer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A. J. Nicolai : mw. F. Hovius. : mw. P. Meijer

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A. J. Nicolai : mw. F. Hovius. : mw. P. Meijer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Ds. A. J. Nicolai : mw. F. Hovius : dhr. P. de Jong : mw. P. Meijer Lied voor de dienst: Lied 840 1, 2 en 3 Lieve Heer, Gij zegt: 'kom'

Nadere informatie

Welkom in de Menorah

Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : mw. C. de Poel : mw. W. Brinkhuis : dhr. H. Dorsman : mw.a. Dertien Welkom in de Menorah Lied 836: 1a, 2 en 5 Lied 836: 1b, 2 en 5 Lied 836: 1, 2a en 5

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. In de dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Owen Erik, zoon van Mark en Hanna Besseling

Welkom in de Menorah. In de dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Owen Erik, zoon van Mark en Hanna Besseling Welkom in de Menorah In de dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Owen Erik, zoon van Mark en Hanna Besseling Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst : dhr. A. Boven Lector : mw. A. Dertien

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : mw. F. Hovius. Naam van de zondag: Kleur: Groen (kleur van hoop, groei, leven en toekomst)

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : mw. F. Hovius. Naam van de zondag: Kleur: Groen (kleur van hoop, groei, leven en toekomst) Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst : mw. F. Hovius Organist : dhr. H. Dorsman Lectrice : mw. N. Feenstra Naam van de zondag: Kleur: Groen (kleur van hoop, groei, leven

Nadere informatie

Avondgebed in de Stille Week * dinsdag

Avondgebed in de Stille Week * dinsdag Ik ga. Zet een stap naar de ander. Avondgebed in de Stille Week * dinsdag Dinsdag 22 maart 2016-19.30 uur - Goede Herderkerk Ds. Hans Becker / Ds. Huub Smeets Taakgroepen Eredienst Noord + Zuid Peter Simons,

Nadere informatie

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er)

Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de Herfst 10 november 2013 Oogstdankdienst voor jong en oud(-er) voorganger: ds. Bob Wijnbergen ouderling: Riek Klumpers diaken: Hennie Canrinus en

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Orde van dienst zondag 29 oktober 2017 Tafeldienst Voorganger: Clementine van Polvliet Thema: Macht Kracht van de gemeente m.m.v. Marjolein Dijkstra, piano

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

1 De woorden van Prediker, de zoon van David, koning in Jeruzalem. en zij hijgt naar haar plaats, waar zij opging.

1 De woorden van Prediker, de zoon van David, koning in Jeruzalem. en zij hijgt naar haar plaats, waar zij opging. Bijbelgedeelte dag 06 Prediker 1 vers 1 11 1 De woorden van Prediker, de zoon van David, koning in Jeruzalem. 2 Een en al vluchtigheid, zegt Prediker, een en al vluchtigheid, alles is even vluchtig. 3

Nadere informatie

Thema: Zelfkennis?OK, maar gebruik die dan ook!

Thema: Zelfkennis?OK, maar gebruik die dan ook! Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 8 september 2019 Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 23 e zondag door het jaar Kleur: Groen, kleur van de schepping, van hoop en groei Thema:

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 4 augustus 2019 Woorddienst. Thema: rijk zijn in God. Voorganger: ds Petra Renes. Wim Brienen, orgel

Orde van dienst. Zondag 4 augustus 2019 Woorddienst. Thema: rijk zijn in God. Voorganger: ds Petra Renes. Wim Brienen, orgel Orde van dienst Zondag 4 augustus 2019 Woorddienst Thema: rijk zijn in God. Voorganger: ds Petra Renes m.m.v. VOORBEREIDING Wim Brienen, orgel Ontmoeting, koffie drinken In de kerkzaal zijn we stil en

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed o. Onze hulp is in de Naam van de Heer, a. DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT

Nadere informatie

Protestants Kralingen. De reis van je leven. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 12 juli de zondag van de zomer

Protestants Kralingen. De reis van je leven. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 12 juli de zondag van de zomer Protestants Kralingen De reis van je leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 12 juli 2015 4 de zondag van de zomer Protestants Kralingen orgelspel: Toccata septima (van Georg Muffat) 4 de zondag

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Denise Smit

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Denise Smit WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Lector Organist Beamer Denise Smit : Suze Deelen : Jan Meurs + Gert Muts

Nadere informatie

voor zondag 23 juli 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 23 juli 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 23 juli 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek THEMA: ZOEKEN EN VINDEN Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Niesje Wever-Schrijver

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen.

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. : mw. F. Hovius : mw. M. Tiekstra : dhr. P. de Jong Lied voor de Dienst: 23A vers 1a, 2, 3 en 4 Lied

Nadere informatie

PGB OUDJAARSAVONDDIENST. ZONDAG 31 DECEMBER 2017 OM UUR in de Oude of Sint Alexanderkerk Zondag na Kerst/Oudjaar Kleur: Wit.

PGB OUDJAARSAVONDDIENST. ZONDAG 31 DECEMBER 2017 OM UUR in de Oude of Sint Alexanderkerk Zondag na Kerst/Oudjaar Kleur: Wit. Protestantse Gemeente Bennekom i.w. PGB OUDJAARSAVONDDIENST ZONDAG 31 DECEMBER 2017 OM 18.30 UUR in de Oude of Sint Alexanderkerk Zondag na Kerst/Oudjaar Kleur: Wit. Voorganger: 1e ouderling: 2e ouderling:

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. van Leeuwen (Voorthuizen) Schriftlezing: 1 Petrus 1 vers 1 t/m 12 Lied 169 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 116 vers 10 (Schoolpsalm) Psalm 86 vers 6 Lied

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezing: Handelingen 8 vers 25 t/m 40 Lied 169 vers 1, 4, 5 en 6 (Op Toonhoogte) Psalm 135 vers 1 Psalm 87 vers 3 en 4 Psalm 119 vers

Nadere informatie

voor zondag 13 augustus 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 13 augustus 2017, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 13 augustus 2017, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Wim Beukema Diaken van dienst: mevrouw Renneke

Nadere informatie

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij

Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Thema: Ik ben een vreemdeling op aarde, verberg uw geboden niet voor mij Voorganger: Ds. J.W. Stam, Alkmaar Organist: Mevrouw T.

Nadere informatie

Preludium en Fuga in G, D. Buxtehude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Sonata, G. Martini

Preludium en Fuga in G, D. Buxtehude OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Sonata, G. Martini Voorganger: Ambtsdrager: Lector: Organist: Muziek: WILHELMINAKERK Protestantse Gemeente Soest 24 september 2017 ds. Arend van de Beld uit Zwolle Leen Lievaart, Frederique Lucas Loes Paul Gert Muts Preludium

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezing: Psalm 67 Lied 276 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 1 en 9 (Nieuwe Psalmberijming) Lied

Nadere informatie

Afkondigingen. Door de wereld gaat een woord (Op Toonhoogte 169) Votum en Groet

Afkondigingen. Door de wereld gaat een woord (Op Toonhoogte 169) Votum en Groet 1 Afkondigingen Door de wereld gaat een woord (Op Toonhoogte 169) 1. Door de wereld gaat een woord en het drijft de mensen voort: "Breek uw tent op, ga op reis, naar het land, dat Ik u wijs". : Here God,

Nadere informatie

Bij deze zondag. Kindernevendienst 1-2 Martine van Manen 3-5 Wijny van den Bovenkamp 6-8 Anita Dannenberg VO Harry Noorda

Bij deze zondag. Kindernevendienst 1-2 Martine van Manen 3-5 Wijny van den Bovenkamp 6-8 Anita Dannenberg VO Harry Noorda 7 juli 2013 22e jrg. week:27 3e zondag van de zomer Kleur groen De kleur groen is de kleur van het leven Voorganger Ouderling van Dienst Diaken Organist Lector Koster Geluid Zondagskind Bij deze zondag

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. R.A. Ferwerda

Welkom in de Menorah. : dhr. R.A. Ferwerda Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector/Lectrice Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. R.A. Ferwerda Lied voor de dienst: 546 vers 1, 2, 3, 4 en 5.

Nadere informatie

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling?

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Voorganger: ds. J. Ariesen Voorbereiding en medewerking: leden van de ZWO - groep Orgel: Kees Nottrot

Nadere informatie