December-Januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "December-Januari 2016"

Transcriptie

1 5/09 Dansnamiddag December-Januari 2016 Dansnamiddag 19 december Kaarting 21 december Een jaar vol vreugde, Een jaar zonder verdriet Een goede gezondheid, niemand ziek Nog veel geluk Voor alles bovendien Dit zijn onze wensen Voor 2017 Gelukkige Nieuwjaar Contact: Tel: 056/

2 VOORWOORD OPGELET: deze editie is geldig voor de maanden december en januari, dit wegens de feestdagen. De volgende Babbelaar kunt u verwachten begin februari. Dit zal een extra uitgebreide editie zijn. Beste bewoners, familieleden, flatbewoners, medewerkers en vrijwilligers, De laatste maand van het jaar is opnieuw ingezet, een maand die ons vooral doet denken aan gezellig samen zijn, lekker eten, feest vieren, cadeautjes, Hier in Rustenhove laten we dit ook niet onopgemerkt voorbijgaan! Begin december staat onze adventsviering gepland, dat wil zeggen dat we in de voorbereidingsperiode zijn naar het kerstfeest toe. Een gebeuren van stil worden en verwachten, van voorbereiden en leven naar het kerstfeest toe. Na het Sint feest zullen we stilaan de kerstsfeer in huis beginnen halen, wat warmte en gezelligheid uitstraalt. Zoals vele jaren staat er ook weer een Kerstmarkt op het programma, namelijk vrijdag 16 december. Voor de bewoners start deze om 14u met het koffiemoment in de cafetaria en geven we hen graag als eerste de kans om de verschillende standjes eens te bekijken. Vandaar gaan de deuren vanaf 16u30 open voor familie en bezoekers! Eind december komen de leerlingen van het 5 de leerjaar om hun kerstliederen te zingen, staat er een kerstfeestje gepland en komt het kinderkoor Do re mi terug langs om jullie een aangename namiddag te bezorgen! Verder wensen we u veel leesplezier.

3 PASTORAAL WOORD Bij het begin van december zijn we aanbelandt in de Advent, die reeds begon met het laatste weekend van november. De Advent omvat ongeveer vier weken. Het woord advent is afgeleid van het latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent Advent: God komt naar ons toe. De advent heeft in de kerkelijke liturgie een dubbel karakter: Het is de voorbereidingstijd op het kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden. Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn. Het is dus de tijd waarin de komst en wederkomst van Jezus Christus wordt verwacht. Elke zondag steekt men in de kerk een grote kaars aan, zodat er met kerst vier adventskaarsen branden. Ook hangt men thuis adventskransen van groene takken aan linten op of adventskalenders, waarvan iedere dag een luikje open mag, of een tekst wordt nagelezen tot het Kerstmis is. Kerstmis is een feest van warmte, gezelligheid met extra aandacht voor wie het op vandaag moeilijk en niet te breed heeft. Hoe korter de dagen worden, des te meer lichtjes er worden aangestoken. De kerstboom wordt opgetuigd, vol versieringen zoals ballen, engeltjes, klokjes, met bovenop een glimmende piek. Onder de kerstboom staat meestal ook een kerststal met de figuren uit het Bijbelse kerstverhaal uitgebeeld. De kerststal is een idee van Franciscus van Assisi die in 1223 op het idee kwam een levende kerststal in het dorp Greccio (Italië) op te zetten. Het idee komt voor uit de vertalingen van het evangelie van Lucas, waarin staat dat Jezus in een kribbe gelegd werd, omdat er geen plaats was in de herberg. De plaats van een kribbe is de stal, wat een logische keuze lijkt als de herberg zelf vol is. Een andere traditie laat de geboorte plaatsvinden in een grot. Dit gegeven gaat terug op Justinus de Martelaar die schreef: Omdat er voor Jozef niets te vinden was om de nacht door te brengen, ging hij maar zolang een grot binnen dichtbij Bethlehem. Justinus baseert zich op Jesaja (33,16): Hij zal wonen in een hoge spelonk van een sterke rots. Deze zin betrekt Justinus op Jezus. Wie een grot maakt van rots papier, volgt Justinus. Hoewel de tradities duidelijk verschillen is hun afkomst niet in tegenspraak. In het Nabije Oosten werden in die tijd en later grotten inderdaad als stal gebruikt.

4 Nu het eindejaar in zicht is schenken we toch even onze aandacht voor Welzijnszorg, met dit jaar het thema Samen sterk tegen armoede. Wist je dat? 1 Belg op 7 leeft in armoede. Waarschijnlijk niet. Want de meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers nog steeds heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch? Zijn liever lui dan moe? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen? Samen Tegen Armoede gaat de uitdaging aan om de taboes te doorbreken en de complexiteit van het armoedeweb zichtbaar te maken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies, Armoede is geen keuze, maar een ingewikkeld samenspel van oorzaken en gevolgen. Geen ver-van-ons-bed-show, maar een verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan ook jou, je collega, buurvrouw of de winkelier om de hoek overkomen. Vrede en alle goed, van harte Zr. Maria en Dominiek

5 GEBRUIKERS KORTVERBLIJF Kamer 005: 02/12-05/12: mevr. Julia Vervaeke Kamer 031: 25/11-12/01: dhr. Gerard Laflere Kamer 112: 19/12-13/02: dhr. Noël Vandecasteele Kamer 213: 14/12-10/02: mevr. Jacqueline Vangeesdale Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. VERJAARDAGEN Bewoners Medewerkers 08/12 Christiana Lioen 02/12 Steffi Eeckhout 18/12 Luciana Vansteenkiste 03/12 Sabrina Roelens 22/12 Antoinette Buyse 05/12 Anja Verkindere 25/12 Agnes Coucke 05/12 Jessica Carreyn 25/12 Maria Sagaert 07/12 Barend Vanfleteren 27/12 Aurèle Campe 09/12 Sylvie Quaegebeur 28/12 André Titeca 12/12 Evelien Naert 29/12 Mathilda Messagie 16/12 Bernadette Parrein 31/12 Nora Detailleur 18/12 Ellen Decroix 05/01 Monique Claeys 23/12 Marino Vanhoutte 12/01 Cecile Lagrou 31/12 Vanessa Verschaeve 12/01 Marguerite Verstraete 02/01 Stephanie Vanslambrouck 14/01 Blanche Clarysse 04/01 Linda Leclercq 16/01 Daniël Verkindere 06/01 Lindsey Dooghe 20/01 Nelly Scheldeman 07/01 Liesje Claeys 23/01 Maria Neyrinck 08/01 Dries Vuylsteke 10/01 Nadia Dejagere 17/01 Sabrine Verfaillie 18/01 Elien Vandeputte 28/01 Deborah Daels 28/01 Lieve Deleu 29/01 Christy Claeys 31/01 Jolien Clarysse NIEUWE MEDEWERKERS Mevr. Melissa Casteleyn startte op 17 november als medewerker hoteldienst. Melissa is woonachtig te Moorslede en zal zowel in de schoonmaak als aan de vaat worden tewerk gesteld. Welkom!

6 CADEAUTIP Binnenkort komen de feestdagen er weer aan. Ben je op zoek naar een origineel idee voor een cadeau maar heb je even geen inspiratie? Waarom eens geen gezichtsverzorging waar moeder, vader, familielid kan van genieten deze wordt ter plaatse aangeboden. Een één uur durende verzorging, op basis van dode zee producten, die een reinigende werking heeft. Kostprijs: (= epilatie inbegrepen.) Dit kan aangevraagd worden op de afdeling!!! KUNSTWERK TJOK DESSAUVAGE Een beeld voor woonzorgcentrum Rustenhove Ledegem Bij het ontwerpen van een sculptuur voor het zorgcentrum vond ik het belangrijk om een dialoog aan te gaan met de architectuur van het gebouw, ontworpen door architect dhr. Johan Ketele : De gelaagde opbouw, de dynamiek en beweging van bijzonder geslaagd complex weerspiegelen zich in het beeld. Ik heb gekozen voor een abstracte vrouw- en man figuur, opgebouwd volgens het Yin-Yang-principe.De spiraalvormige, getorste en gelaagde opbouw, tussen steen en wolken, verstrengelen zich visueel met elkaar en ieder gezichtspunt biedt een andere dynamiek. De twee-eenheid van de kosmische dualiteit, een dynamisch proces dat ook symbool staat voor de werking van een woonzorgcentrum zoals Rustenhove. Tjok Dessauvage CAFETARIA Graag informeren wij u dat de cafetaria op onderstaande tijdstippen zal gesloten zijn. Donderdag 08/12: visiecafé: vorming Vrijdag 09/12: visiecafé: vorming Maandag 12/12: visiecafé: vorming Zaterdag 24/12: kerstviering Onze excuses voor dit ongemak.

7 VOORBIJE ACTIVITEITEN De jaarlijkse wafelenbak van OKRA viel weer in de goede smaak, met als leuze ze smaakten naar den trog om nog. Van hart dank om deze smakelijke & gezellige namiddag aan te bieden aan onze bewoners! De eerste editie van de Kaas- & wijnavond met bewoners en familie was een mooi initiatief en een geslaagd avond. Voor herhaling vatbaar Zowel de bewoners met of zonder familie vermaakten zich prima op deze avond. Er heerste een oase van rust, genieten en gezelligheid!

8 Met een klein groepje van Waterlelie zijn we eens de skipiste Ice Mountain in Komen gaan bewonderen. De bewoners vonden het de moeite om de skiërs en snowboarders een paar kilometers van huis in actie te kunnen zien. Het verhaal dat zij vroeger gingen scharverdijnen op de beek met zelf gemaakte schaatsen kwam ook wel ter sprake!

9 Met zijn nogal opvallende, ruige look bracht Marino Punk een namiddag vol accordeonmuziek met gekende deuntjes die hij naar eigen smaak heeft bijgewerkt. Naar aanleiding van de seniorenweek (waarvan wij een 14- daagse maakten) stonden terug een heleboel activiteiten gepland. We werden ook vanuit de gemeente verwend met een lekkere fruitmand. De afsluit van de seniorenweek werd gevierd met een optreden van de Rustenhove-vrienden in De Kring. Medewerkers en vrijwilligers gaven er het beste van zichzelf in een Eurosong-editie. We hoorden en zagen onder meer Sandra Kim, Liliane St.-Pierre, Ann Christy, Sergio, en veel meer. Dank aan alle medewerkers en vrijwilligers!

10 Diamanten huwelijk voor Syvère Seys en Marguerite Vermeersch Op donderdag 24 november werd het 60 jaar huwelijk gevierd van Sylvere Seys en Marguerite Vermeersch. Marguerite verblijft op afdeling Anemoon. Het werd voor hen een onvergetelijke dag. Het koppel werd verrast met een mooie poster van hun huwelijksfoto, die aan de deur ophing. Daarna was er een apertiefje voorzien in de leefruimte. Met plezier gaven we een cadeautje in naam van alle bewoners en personeel. In de namiddag genoten Sylvere en Marguerite van het bezoek en gezellig samenzijn. Op zondag was er nog een goed gevulde, feestelijke dag met bezoek van de gemeente. Vraagje? In de week van 20 februari tot en met 24 februari houden we een week van de kunst. Naar aanleiding daarvan willen we beroep doen op jullie! Zijn er onder jullie die kunnen schilderen, schetsen, portretten tekenen, een karikatuur maken, gedichten schrijven, kalligrafie, houtsculpturen, en die dit hier eens zouden willen demonstreren voor onze bewoners? Neem dan graag contact op met iemand van het ergo en animatieteam. Dank bij voorbaat!

11 DE KRACHT VAN MUZIEK Muziek als sleutel om in contact te treden met personen met dementie We hebben al gemerkt dat bewoners volledig kunnen opgaan in muziek en het zingen van liedjes van vroeger. Ook mensen die in een vergevorderd stadium van hun dementie verkeren, kunnen tijdens het draaien of zingen van muziek ineens weer helemaal opleven en zich vaak nog allerlei teksten en melodieën herinneren. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en is een manier om contact te maken, ook met bewoners die anders al moeilijk bereikbaar zijn. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Het is niet altijd eenvoudig om activiteiten aan te bieden voor bewoners met vergevorderde dementie. We kunnen hen vaak moeilijk betrekken in de bestaande groepsactiviteiten. Ook het vermogen verdwijnt om te communiceren, te praten. Vandaar willen we voor hen ook iets op maat aanbieden. Muziek kan daarbij de sleutel zijn om in contact te treden met onze bewoners met dementie. Door de vele positieve ervaringen, geloven we in de kracht van muziek! Vandaar een warme oproep: we zijn op zoek naar familieleden, vrijwilligers die muziekvaardig zijn; muziekinstrument kunnen bespelen of liederen zingen. Vrijwilligers die een beeld hebben van wat dementie is. Die vanuit een warm hart en rustige omgang graag iets voor hen willen betekenen. We zouden graag maandelijks een muzikale namiddag willen bieden voor een klein groepje bewoners met dementie. De activiteit zou doorgaan in een gezellige ruimte voor een 6- tal bewoners en zal ondersteund worden door de ergotherapeut op de afdeling. De namiddag mag ingevuld worden met mooie liederen van vroeger of rustige aangename muziek. Mocht dit iets voor jouw zijn, aarzel niet om ons te contacteren! Cindy Masure (ergotherapeut, afdeling Zonnebloem) Ellen Decroix (leefgroepbegeleidster, afdeling Zonnebloem) Charlotte Vercruysse (ergotherapeut, afdeling Anemoon)

12

Contact: Tel: 056/

Contact: Tel: 056/ Januari Editie 330 Vrijwilligersfeest Kerstavond Beste (flat)bewoners, familieleden en vrijwilligers, De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat zal met de werkzaamheden in Rustenhove niet anders zijn.

Nadere informatie

Contact: Tel: 056/

Contact: Tel: 056/ December Editie 318 Vrijwilligersfeest Feest van het huis Themadag studenten Wij zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Interesse? U kan zich aanmelden bij het ergoanimatieteam! Contact:

Nadere informatie

Contact: Tel: 056/

Contact: Tel: 056/ KAARTING 13/01 met bekeruitreiking DANSNAMIDDAG 11/01 Beste bewoners, familieleden, vrijwilligers, Met de afgelopen verlofperiode tussen kerst en nieuw is Den Babbelaar deze maand wat ingekort. Vanaf volgende

Nadere informatie

1. Jozef en Maria moesten voor een volkstelling naar Bethlehem. Dat was een opdracht van keizer: a. Augustus b. Julius Caesar c. Tiberius d.

1. Jozef en Maria moesten voor een volkstelling naar Bethlehem. Dat was een opdracht van keizer: a. Augustus b. Julius Caesar c. Tiberius d. K erstm is Kerstquiz Lezen Het kerstverhaal ken je misschien, maar hoe goed ben je op de hoogte van de geschiedenis van Kerst? En wat weet je van alle gebruiken en feestelijkheden die erbij horen? Test

Nadere informatie

Contact: Tel: 056/

Contact: Tel: 056/ Mei Editie 345 Paaseierenraap Vrijwilligersfeest 02/05 dansnamiddag 18/05 kaarting Verslag pronostiek bekerfinale Brugge - Standard Dansgroep OKRA komt voorlopig niet meer langs omwille van een operatieve

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus

Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend. Warmte. Beroemd zijn Een kus Wat kunnen we wensen? Warmte Later als ik groot ben: mama of papa worden Later als ik groot ben: een mooie auto Een goede vriend Beroemd zijn Een kus Vrede op de hele wereld Mooi weer Een grote zak snoep

Nadere informatie

Huiskrantje WZC De Boomgaard 4de jaargang, nummer 01

Huiskrantje WZC De Boomgaard 4de jaargang, nummer 01 t Blad Huiskrantje WZC De Boomgaard 4de jaargang, nummer 01 Inleiding Eindejaar Een moment om stil te staan bij het afgelopen jaar. Een moment om vooruit te kijken naar het toekomstige jaar. Een moment

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

december 2018 januari 2019 Reuzenbingo 5 december cafetaria t.v.v. de Alzheimer liga Kaarting 19 december 21 januari Breughelbuffet

december 2018 januari 2019 Reuzenbingo 5 december cafetaria t.v.v. de Alzheimer liga Kaarting 19 december 21 januari Breughelbuffet c december 2018 januari 2019 Reuzenbingo 5 december cafetaria t.v.v. de Alzheimer liga Kaarting 19 december 21 januari Breughelbuffet WL KR 22 januari AN ZB 23 januari Contact: Tel: 056/50 94 71 info@rustenhove.be

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

23 december 2016 (nr 5) Kerstviering

23 december 2016 (nr 5) Kerstviering 23 december 2016 (nr 5) Kerstviering We kijken terug op een geslaagde kerstwandeling door de wijk en een mooie kerstviering op het plein. Fijn dat u aanwezig was! Iedereen die hieraan heeft bijgedragen,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren

Doel: Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Thema Kerst een speciaal programma - Sneeuwballen gooien Opnieuw samenbinden van de groep en het loskomen van de kinderen stimuleren Kranten / vellen wit papier De leiding vertelt dat het binnenkort kerstfeest

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst?

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst? 1 e kerstdag 2014 - Met de herders verder kijken In de afgelopen weken hebben we geoefend in het verderkijken. Nee, niet met een verrekijker, daarmee haal je vooral wat je wilt zien naar je toe, wordt

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 18 december 2013 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513 ZH Enschede Tel:

Nadere informatie

Advent en Kerst. Kerstprojecten Kindernevendienst

Advent en Kerst. Kerstprojecten Kindernevendienst Advent en Kerst Kerstprojecten Kindernevendienst Advent en Kerst Programma 1. Bonnefooi 2. Kind op Zondag 3. Vertel het maar 4. JOP 5. Oefenen projectliederen Bonnefooi zie je de koning al? Lezingen uit

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

CONTRAST EN KERST, KERST VOL VAN CONTRAST

CONTRAST EN KERST, KERST VOL VAN CONTRAST CONTRAST EN KERST, KERST VOL VAN CONTRAST leven binnen contrast Geboeid ben ik al zo lang in het thema contrast in mijn leven. Ook binnen religieuze stromingen komt het contrast ruim aan bod. Thema s als

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C)

TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C) TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C) Velen besteden er veel tijd en energie aan om voor de kinderwoorddienst in de Advent een mooi Adventsproject te vinden en daarmee te werken.

Nadere informatie

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! Weekbrief CBS De Til 4 t/m 10 december 2017 Week 49 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Afgelopen week hebben we (bijna) alle ouders getroffen tijdens

Nadere informatie

Het feest van het Hemels Licht!

Het feest van het Hemels Licht! Datum: 8 december 2016 Jaargang 18 nr. 8 E-mailadres: meandernieuws@outlook.com Het feest van het Hemels Licht! Nadat we met elkaar een heerlijk sinterklaasfeest hebben gevierd, richten we ons nu in de

Nadere informatie

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018 Nr. 7, 5 december 2018 Kalender 5 december: Sintfeest op school 12 december: kerstknutsel 19 december: 18.30 uur kerstviering in de basisgroep 24 december 2018 t/m 4 januari 2019: kerstvakantie Bijbelverhalen

Nadere informatie

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen Dia Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek: instrumentale kerst cd 1 Inleiding:

Nadere informatie

17 dec nr. BELANGRIJKE DATA in december/januari

17 dec nr. BELANGRIJKE DATA in december/januari 17 dec. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in december/januari Do. 21 dec. Kerstdiner 18.00-19.15 Vr. 22 dec. Kerstviering voor iedereen Vr. 22 dec Alle kinderen om 11.45 uit Ma. 24 dec t/m vr. 4 jan. Kerstvakantie

Nadere informatie

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht

Nr december 2016 schooljaar Juf Michon gaat met verlof. Kerstfeest woensdagavond 21 december. Licht in de nacht Nr.15 15 december 2016 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

is geweest. Wie klopt er bij ons aan. Hoe is hij vandaag aanwezig? Voor mij draait het daar om. Moeten we daarover denken.

is geweest. Wie klopt er bij ons aan. Hoe is hij vandaag aanwezig? Voor mij draait het daar om. Moeten we daarover denken. Niet in een stal maar in een grot. Daar werd Jezus geboren. Het is even wennen. We zijn gewend te zingen en te praten over een stal. Maar Palestijnse christenen zeggen: hij werd in een grot geboren. En

Nadere informatie

Schol Santé tsjing-tsjing Voor een gezellig Eindejaar in Hof van Egmont Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019

Schol Santé tsjing-tsjing Voor een gezellig Eindejaar in Hof van Egmont Van 7 december 2018 t.e.m. 6 januari 2019 KERSTSPECIAL Kerst in Hof van Egmont... elk jaar een beetje anders Kom uit je kamer, zet je stoel aan je deur, nodig familie en vrienden uit en geniet mee van alles wat wij je te bieden hebben tijdens

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 7,

Nieuwsbrief. Nummer 7, Vanuit de directie (3) Advent De adventstijd begint vier zondagen voor Kerst. Dit begint aanstaande zondag 3 december. De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 22 december 2017 Op school sloten we dit trimester af met enkele leuke, sfeervolle kerstactiviteiten:

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

Brooddeeg brrr, kun je echt niet eten, veel te zout Maar wel een mooie hanger voor de kerstboom.

Brooddeeg brrr, kun je echt niet eten, veel te zout Maar wel een mooie hanger voor de kerstboom. stille nacht Sinterklaas is nog maar net uitgezwaaid en wij zijn al heel snel gestart met een groene boom vol lichtjes, kerstballen, zelf gemaakte en gebakken brooddeegfiguren en wat al niet meer. Misschien

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

2152 BE Nieuw-Vennep 23 december tel

2152 BE Nieuw-Vennep 23 december tel Het Mozaïek Nieuwstraat 43 Nieuwsbrief 2152 BE Nieuw-Vennep 23 december 2016 www.basisschoolhetmozaiek.nl directie.mozaiek@jl.nu tel. 0252 672694 Data: 27 en 28 dec Basketball scool maandag 9 januari start

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht

Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht 1 Orde van dienst voor de Kerstviering op 25 december 2016 om 10.00 uur in de Protestantse Wijkgemeente Carnisse Haven te Barendrecht Thema: Maak het mee! (Illustratie) Voorganger: ds. Joma Boers-de Jong

Nadere informatie

Kerstmis in huis. Kinderen zingen uit volle borst. De Sint op bezoek. Contact: Tel: 056/50 94 71 info@rustenhove.be www.rustenhove.be.

Kerstmis in huis. Kinderen zingen uit volle borst. De Sint op bezoek. Contact: Tel: 056/50 94 71 info@rustenhove.be www.rustenhove.be. Kerstmis in huis Nr. Januari 305 Oktober Editie 307 2012 Kinderen zingen uit volle borst De Sint op bezoek Music for Life Contact: Tel: 056/50 94 71 info@rustenhove.be www.rustenhove.be 1 VOORWOORD Beste

Nadere informatie

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkomstwoord door Demi, Aram en juf Lenneke. Kinderen: Hartelijk welkom alle mensen

Nadere informatie

Contact: Tel: 056/

Contact: Tel: 056/ Maart Editie 343 Dansnamiddag 21/03 Kaartnamiddag 30/03 Vrijwilligersfeest Liefde is... MET VOL ENTHOUSIASME ZICH VRIJWILLIG INZETTEN VOOR DE BEWONERS EN GEBRUIKERS VAN HET WZC RUSTENHOVE, DVC DE WINDE

Nadere informatie

Maandplanning december 2018

Maandplanning december 2018 Maandplanning december 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Een hart vol warmte! Extra maandpunt: Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 december: - Juf Krista: Hij komt, Hij komt, die lieve, goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

24 ideeen. bij een. adventskalender

24 ideeen. bij een. adventskalender 24 ideeen bij een adventskalender 24 ideeen bij een adventskalender Heb jij een adventskalender in de klas? Zo n kalender waarbij je elke dag een luikje of vakje open mag maken? Spannend! IKEA heeft een

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Beste ouders, Hierbij de zevende nieuwsbrief van dit schooljaar met daarin nieuws en wetenswaardigheden vanuit ons Integraal Kind Centrum. Maandag

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 16 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 22-12-2016 Kerst met de hele school Beste ouders/verzorgers, In deze donkere dagen voor de

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

De kinderen eten woensdag de 20 e om uur samen op school.

De kinderen eten woensdag de 20 e om uur samen op school. No. 14, 14 december 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief 6 27 november 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 De Oranjeschool: Ieder kind zijn/ haar talent! Daar moest ik aan denken bij het volgende gedicht en de prachtige maandopening

Nadere informatie

Blz t/m t/m Kerstvakantie

Blz t/m t/m Kerstvakantie Blz 0 02 03 04 05 Inhoudsopgave Agenda - Lied Voorwoord Kerstfeest Personalia; Sonja Mars en Cindy van Raalten, Jodi Buter, Bastiaan den Bakker en Corina Bastiaan Nieuwe kleutergroep Kinderpostzegelactie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen

NIEUWSBRIEF DE BRUG. Wist u dat???? Inhoud: SBO De Brug Zwanengat XC Vianen NIEUWSBRIEF DE BRUG Inhoud: Ouderraad Kerst Vrijdag 22-12-2017 Maandag 8-1-2018 Vuurwerk Team Ouderbijdrage Staking Juf Machteld Adventsproject Discozwemmen Kalender december Kalender januari Wist u dat????

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

VAN 19 OKTOBER TOT EN MET 25 OKTOBER. DONDERDAG 22 OKTOBER OM 15u30: VERJAARDAGSFEEST MET KAAS EN WIJNAVOND

VAN 19 OKTOBER TOT EN MET 25 OKTOBER. DONDERDAG 22 OKTOBER OM 15u30: VERJAARDAGSFEEST MET KAAS EN WIJNAVOND VAN 19 OKTOBER TOT EN MET 25 OKTOBER DONDERDAG 22 OKTOBER OM 15u30: VERJAARDAGSFEEST MET KAAS EN WIJNAVOND MAANDAG 19 OKTOBER 2015 Na het ontbijt is er in de leefzaal boven leefgroepwerking: individuele

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Jaargang 2015-2016 14 december 2015

Jaargang 2015-2016 14 december 2015 Advent Advent is een tijd van verwachten. We kijken uit naar het Kerstfeest, waarop we zullen vieren dat Jezus geboren wordt. De verwachting wordt gevoed door de profeet Jesaja, die vertelt dat eens een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2 Nieuwsbrief nr. 9 18 december 2015 Agenda 21 december 1 januari Kerstvakantie Maandag 4 januari Contactavond Dinsdag 5 januari Kriebelteam Adviesgesprekken VO groep 8 Woensdag 6 januari Adviesgesprekken

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Preek 1 e Kerstdag 2018

Preek 1 e Kerstdag 2018 Lieve mensen, Met Bijbelverhalen heb ik vaak de ervaring dat wanneer je er even in spit, dat je dan tot de ontdekking komt dat ze weliswaar duizenden jaren geleden gebeurd zijn of verteld zijn, maar dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Kerstvieringen We kijken terug op twee heel mooie kerstvieringen. Op woensdagavond in de school. Wat zag de zaal er prachtig uit en goed om te zien

Nadere informatie

Kerstfeest en Nieuwjaar

Kerstfeest en Nieuwjaar Datum: 10 december 2015 Jaargang 16 nr. 8 E-mailadres: meandernieuws@outlook.com Kerstfeest en Nieuwjaar Jezus kwam op aarde, zo kwetsbaar en zo klein. Hij kwam als kleine baby om ons tot Licht te zijn.

Nadere informatie

1 Korinthiërs 11:26 zegt: Want zo dikwijls als u dit brood eet en deze drinkbeker drinkt, verkondigt u de dood van de Heere, totdat Hij komt.

1 Korinthiërs 11:26 zegt: Want zo dikwijls als u dit brood eet en deze drinkbeker drinkt, verkondigt u de dood van de Heere, totdat Hij komt. Prediking: Johan Selier (1e Advent) Vanuit ons jaarthema Koninklijk leven behandelen we momenteel het subthema Koninklijk leven is leven in verwachting. Johan spreekt zondag in het kader daarvan over de

Nadere informatie

Het verhaal De rode lijn van het verhaal kent iedereen wel, het gaat over Maria die zwanger is en op de ezel naar

Het verhaal De rode lijn van het verhaal kent iedereen wel, het gaat over Maria die zwanger is en op de ezel naar Werkstuk door een scholier 2174 woorden 20 maart 2011 6,2 37 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Voorwoord. Ik heb gekozen voor dit onderwerp om verschillende redenen, onder andere omdat ik dacht dat

Nadere informatie

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur.

Kerstinfo. In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten. Woordje van de directeur. Kerstinfo In deze Info onder andere: Kerstviering Het Kerstdiner Het goede doel Kerstkaarten Woensdag 13 december 2017. Jaargang 31 Volgende Info verschijnt op wo 10 januari 2018 De Uilenburcht Zesstedenweg

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 4. Tips en suggesties 46

Inhoud. Voorwoord 4. Tips en suggesties 46 Inhoud Voorwoord 4 Het wordt licht 7 Goed verzorgd 9 Een lekkere geur 11 Aangeraakt worden 13 Noem mijn naam 15 Sta op en eet wat 17 De Heer is mijn herder 19 Niemand houdt de liefde tegen 21 Een open

Nadere informatie

Thema: Lichtpuntjes in het donker.

Thema: Lichtpuntjes in het donker. Thema: Lichtpuntjes in het donker. WELKOM Vandaag is het kerstfeest, dat vieren wij blij. Wij steken één kaars aan en zingen daarbij Vandaag is het kerstfeest en ik doe ook mee. Ook ik steek een kaars

Nadere informatie

Woensdag 2 december 10:30 12:00 uur Mandala s tekenen in de lounge. Houdt u van tekenen? Kom dan mandala s tekenen! 14:30 15:30 uur Quiz

Woensdag 2 december 10:30 12:00 uur Mandala s tekenen in de lounge. Houdt u van tekenen? Kom dan mandala s tekenen! 14:30 15:30 uur Quiz G Maandag 30 november 10:30 12:00 uur Ochtendactiviteit variabel. Abdul bekijkt met u wat u op dat moment een leuke activiteit vindt om de week mee te starten Een gezellige middag met spelletjes als de

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

Op weg gaan naar het licht.

Op weg gaan naar het licht. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg gaan naar het licht. 1 e advent De aarde is donker, het licht lijkt gedoofd

Nadere informatie

13 december 2015 Derde zondag van Advent

13 december 2015 Derde zondag van Advent 13 december 2015 Derde zondag van Advent Dienst met de catechesegroep gehandicapten Bevestiging van Trudy van Wijngaarden tot diaken 9.30 uur Organist: Jan Quakkelaar Muzikale medewerking: fam. Blom -

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. december 2016

Nieuwsbrief. december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Beste ouders Na het afhalen van het rapport, na de kerstfeestjes in de klas en het afwerken van de knutselwerkjes staat een welverdiende vakantie voor de deur. Wij maken als Bieske-team

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Nieuwsbrief 1 / 2 23 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Kerst als opmaat en opdracht, heb ik boven de overdenking van deze kerstnacht gezet. En ik waarschuw u alvast: het wordt een moralistische preek. Over

Nadere informatie

Kerstviering 2015 op het Petrus Canisius College

Kerstviering 2015 op het Petrus Canisius College 1/5 Kerstviering 2015 op het Petrus Canisius College PCC Het Lyceum Feest van het licht Hoe mooi in deze donkere dagen: de leerlingen van PCC Het Lyceum die oefenen voor de Christmas Assembly, samen muziek

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

ACTIVITEITENAANBOD. December 2018

ACTIVITEITENAANBOD. December 2018 ACTIVITEITENAANBOD December 2018 door onvoorziene omstandigheden kan het activiteitenaanbod wijzigen Bekijk de kalender online: https://www.mintus.be/activiteitenkalender-wzc-minnewater Vrijdag 7 december

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 5 december 2014 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 6 Oud Papier NIEUWS UIT DE HEMEL

Nadere informatie