Gemeente van onze Heer Jezus ChristusGemeente van onze Heer Jezus Christus!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente van onze Heer Jezus ChristusGemeente van onze Heer Jezus Christus!"

Transcriptie

1 Gemeente van onze Heer Jezus ChristusGemeente van onze Heer Jezus Christus! Jongens en meisjes! Hebben jullie vanmorgen de kerkklok gehoord? Ja, vanmorgen hoorden we ook een klok luiden in de kerk. Maar een echte klok hangt natuurlijk in een toren. Zo n klok heeft ons kerk niet. Wel luidt elke zondagmorgen de klok van de grote kerk in de Dorpsstraat. Misschien hoor je dat wel als je onderweg bent naar de kerk. Ik vind dat altijd weer een prachtig geluid om te horen. Ik hou van de kerkklok. Jullie ook? Ik wou wel dat wij ook zo n klok hadden. Weet je, jongens en meisjes, zo n klok roept wat. Ja, zo n klok roept wat naar de mensen. Laten we nog maar eens goed luisteren. Heb je gehoord wat de klok roept? Bom bom bom Kom... kom... kom... Heb je het ook gehoord? De klok roept: Kom kom kom En als je het spoor van de klok volgt dan kom je in de kerk. In de kerk, waar God bij ons wil zijn. In de kerk, waar het altijd gaat over de Heer Jezus. Over de goede Herder, die een naam heeft die klinkt als een klok. Denk daar maar aan, elke zondagmorgen als je de klok hoort luiden. En de deur van de kerk staat altijd wijd open. Niemand zegt: Nee hoor, jij mag er niet in! Jou vinden we niet lief! Of: Jij mag er niet in, want je hebt zulke stomme kleren aan. Of: Jou willen we hier niet zien, want je doet zo raar. Niks daarvan! Iedereen mag binnenkomen. God wil graag alle mensen bij zich hebben. Dat weten jullie wel uit het verhaal van Jona en de mensen van Ninevé. En uit het verhaal van Jezus over de zoon, die wegliep en toen toch weer bij zijn vader thuis kwam. Maar het verhaal uit de Bijbel dat ik jullie nu wil vertellen gaat over een man, die niet in de kerk mocht komen. Hij mocht niet in de tempel komen. En de tempel in Jeruzalem was het huis waar God woonde bij de mensen. Kijk, dat hoge witte huis van marmer is de tempel zelf.

2 Daar woonde God achter een dik gordijn. Om de tempel heen waren allemaal pleinen. Die pleinen heetten voorhoven. Op het buitenste plein mochten alle mensen komen. Joden en niet-joden, mannen en vrouwen alle mensen. Wat dichter bij de tempel had je een plein, een voorhof, die heette de voorhof van de vrouwen. Daar mochten alleen de Joodse vrouwen komen. Dus alleen de vrouwen die hoorden bij het volk Israël. En nog weer dichter bij de tempel was de voorhof van de Joodse mannen. Die mochten het dichtst bij het huis van God komen. Dus je hoort wel: lang niet iedereen mocht toen zomaar binnenkomen in Gods huis. En het verhaal van vanmorgen gaat over een man, die daar ook niet komen mocht. Hij is al veertig jaar oud. En hij heeft nog nooit kunnen lopen. Toen hij nog maar een heel klein jongentje was en zijn moeder hem wilde leren lopen, merkte ze dat zijn beentjes slap waren. Ze konden hem niet dragen. Dat was wat! Toen hij groter werd zag hij andere jongens rennen in de straat. En leuke spelletjes doen. Maar hij zat aan de kant. En niemand wilde zijn vriendje zijn. Verdrietig, hoor! En nu is hij al lang volwassen. De jongens van zijn leeftijd zijn sterke mannen geworden. Ze zijn getrouwd en ze hebben kinderen. Ze hebben een baan en ze verdienen geld voor hun gezin. Hij kan niet werken. Hij kan geen geld verdienen. Maar hij moet toch leven en eten kopen en kleren? Wie zorgt er voor hem, nu hij dat zelf niet kan? Zijn familie heeft tegen hem gezegd: Je moet maar gaan bedelen. We hebben geen geld genoeg om ook nog eten en kleren voor joú te kopen. Ga maar bedelen! En ja, wat moest-ie toen? Als hij niet van honger dood wilde gaan, dan moest hij wel z n hand ophouden. En maar hopen dat de mensen zo vriendelijk zouden zijn hem wat te geven. Ja, jongens en meisjes, in heel veel landen in de wereld gebeurt dat vandaag nog. Dat mensen moeten bedelen, omdat ze niet zelf hun geld kunnen verdienen. Gelukkig hoeft dat in Nederland niet.

3 Mensen die niet kunnen lopen of een andere handicap hebben, kunnen een elektrische rolstoel krijgen, of andere voorzieningen waardoor ze vaak toch voor zichzelf kunnen zorgen. Dan kan het nog heel moeilijk zijn als je niet alles kunt. Maar je hoeft gelukkig niet te bedelen langs de kant van de weg. Voor de man uit het verhaal hebben ze trouwens wel een goed plekje uitgezocht. Zijn familie brengt hem elke dag naar het tempelgebouw. - Plaat van de tempel - Nee, hij mag de tempel niet in. Hij moet buiten blijven. Hij mag niet verder komen dan het plein waar iedereen komt. En daar wordt hij neergelegd bij de poort, die de Schone heet. Ja, dat is toch wel een mooi plekje. Want door die poort komen elke dag heel veel mensen. Twee keer op een dag is daar een gebedsdienst s morgens en s middags. En op weg naar de tempel om daar te bidden hebben ze nog wel eens wat over voor een arme sloeber als die bedelaar. De mensen die regelmatig in de tempel komen, die weten al niet beter dan dat hij daar zit. Want hij zit daar al zo lang al jaren! Hij is zo vertrouwd, dat ze hem eigenlijk niet meer echt zien zitten. Haast automatisch laten ze wat muntjes vallen als ze bij hem langs lopen. Zonder hem aan te kijken. Soms droomt de bedelaar wel eens een mooie droom. Soms droomt hij dat zijn benen sterk geworden zijn en dat hij kan staan en lopen. En dat hij gewoon met al die mensen mee naar binnen kan gaan. Vooral als er een blij feest wordt gevierd. Het Pascha of het Oogstfeest of het Loofhuttenfeest. Dan zou hij zo wel mee naar binnen willen. Wat zou hij in de tempel zingen en blij zijn voor God. Maar dat zit er niet in. Hij moet buiten de poort blijven zitten. Wat een verdrietig leven! Ja, een tijdje geleden had hij wat hoop gekregen. Toen hoorde hij allemaal verhalen over een rabbi uit Nazareth Jezus. Ze zeiden, dat Jezus ernstig zieke mensen weer beter maakte. Ook verlamde mensen, zoals hij. Toen had hij wel eens gedacht: Ik wou dat Hij hier kwam. En dat Hij mijn benen gezond maakte. En een paar maand terug dacht hij dat het gebeuren zou. Toen was Jezus in Jeruzalem gekomen. En Hij was ook naar de tempel gekomen, op een ezeltje. En veel mensen juichten Hem toe alsof Hij een koning was.

4 Jezus had ook gedáán alsof Hij een koning was. Hij had allerlei mensen de tempel uitgejaagd. Mensen die alleen maar naar de tempel kwamen om geld te verdienen. Maar niet om te bidden. En daarna had Jezus op het tempelplein allerlei zieke mensen beter gemaakt. Ook verlamde mensen. Maar niet allemaal. Hij was niet genezen. Nee, hij niet! En ja, toen was die rabbi gevangen genomen en aan het kruis gehangen. Ja, later werd verteld dat Jezus weer zou zijn opgestaan uit het graf. Maar de verlamde bedelaar wist niet wat hij daarvan moest geloven. In elk geval was er voor hem nog helemaal niets veranderd. Hij zat nog elke dag bij de tempelpoort om te bedelen. Het is op een middag Het wordt weer drukker bij de poort. Het is in de tempel weer de tijd dat mensen gaan bidden. De verlamde man ziet vele, vele voeten voorbij schuifelen. Hij houdt zijn hand op. En telkens roept hij: Een aalmoes, alstublieft! De ene keer krijgt hij vijf eurocent, een andere keer twintig, soms een hele euro. Een aalmoes, alstublieft! Plotseling blijven twee paar voeten bij hem stilstaan. En hij hoort een mannenstem zeggen: Kijk ons eens aan! Kijk eens goed naar ons! De verlamde bedelaar kijkt verbaasd omhoog. Wat is dat nou? Dat is hem nog nooit overkomen. Alle mensen gooien wat geld in zijn hand of op de grond. En dan lopen ze snel weer door. Wat willen deze mannen? Of zal hij misschien extra veel geld van hen krijgen? Misschien wel tien euro of vijfentwintig euro? Maar nee, ze zien er ook weer niet zo erg rijk uit. Wat willen ze dan van hem? Wie zijn die twee mannen, jongens en meisjes, die bij de bedelaar blijven staan? Het zijn Petrus en Johannes, twee heel goede vrienden van Jezus. Hoe vaak zijn ze samen met Jezus al niet bij de bedelaar langs gelopen? Hoe vaak hadden ze hem al niet gezien en hem toch niet echt gezién? Maar nu is het opeens anders voor hen. Ze zien de man daar zitten met zijn verlamde benen. Ze horen hoe hij om een aalmoes smeekt. En het doet hen gewoon pijn in hun hart, dat dat zo is.

5 Dat deze man niet voor zichzelf kan zorgen. En altijd maar bij die poort moet zitten. Daar krijgen ze gewoon last van. En daarom staan ze bij hem stil. En ze zeggen: Kijk ons eens goed aan! Ze zien de man naar hen opkijken. En dan zegt Petrus: We zijn niet erg rijk! We hebben geen zak vol goud- of zilvergeld. Maar wat ik wel heb, dat kun je krijgen. In de Naam van Jezus Christus, de man uit Nazareth, loop op je benen! En meteen pakt hij de bedelaar bij een arm en trekt hem overeind. En tot zijn stomme verbazing merkt de man, dat het ook nog lukt ook. Hij staat overeind! Wat lijkt de wereld nu anders. Hij ziet niet alleen maar voeten. Hij ziet ook gezichten. De wereld heeft een gezicht gekregen! Hij kijkt zijn ogen uit. En hij doet voorzichtig een stap en nog een stap en nog één! En hij merkt dat hij lóópt! Ongelooflijk hij lóópt! Hij is beter! En voordat hij er zelf erg in heeft loopt hij te dansen en te springen. Zo geweldig blij is hij. En dan, jongens en meisjes, dan gebeurt wat ik het mooiste vind van dit verhaal. Dan loopt hij met Petrus en Johannes de Schone Poort door. De voorhof van de vrouwen over. Door de volgende poort heen. Naar de voorhof van de Joodse mannen. Nu hoeft hij niet meer buiten te blijven. Hij kan mee naar binnen. Mee naar de plek waar God woont. En die middag heeft er in de tempel niemand zo gejubeld en gedankt als deze man! Ja, dat vind ik toch wel het mooiste van dit verhaal. Als deze man genezen wordt rent hij niet naar huis. Dan is het eerste wat hij doet niet een baantje zoeken, geld verdienen. Proberen eindelijk ook rijk te worden, net als zoveel anderen. Nee, hij wil eerst de tempel binnen, waar hij zijn hele leven nog niet naar toe kon. Hij wil eerst bij God zijn om Hem te danken. Dat vindt hij het allermooiste dat hij bij God in de tempel mag zijn. En hoe komt dat? Dat komt allemaal door de Naam van Jezus.

6 In de Naam van Jezus greep Petrus hem vast en zette hem op zijn voeten. In de Naam van Jezus is de verlamde bedelaar gezond geworden. In de Naam van Jezus D.w.z. het lijkt net alsof Jezus er zelf nog is. En dat Hij nog steeds wonderen doet, zoals Hij deed voor zijn dood. Nu, dat lijkt niet alleen maar zo. Dat ís ook zo. Jezus is er nog steeds net als toen. We zien Hem wel niet meer. We voelen Hem wel niet meer. Maar Hij is nog net zo in de kerk aanwezig als toen met dezelfde liefde en met dezelfde macht. Ook vandaag klinkt de Naam van Jezus als een klok, die gehoord mag worden. Dat is fijn om te weten. Tegelijk is het toch ook wel eens heel moeilijk om dat te geloven. Als je zo n verhaal hoort van een man, die zo lang ziek was en dan in de Naam van Jezus beter wordt gemaakt dan is dat een prachtig verhaal. Maar je kunt er ook wel eens verdrietig van worden. Als je denkt aan iemand in de familie, een tante of een opa, die ook al zo lang ziek is en die maar niét beter wordt. En ook mensen van onze gemeente die in een rolstoel zitten wat zou het fijn zijn als die zomaar op hun benen konden staan en dansen en springen. Waarom gebeurt dat met sommigen wel, en met anderen niet. Dat vind ik toch wel heel moeilijk, hoor! En dan word ik er ook wel eens verdrietig van. Maar weet je, het thema van de bijbelverhalen van deze week was: Volg het spoor! Als je op bepaalde sporen let, dan wijzen die je de weg. Nu, dit verhaal van de genezing van is ook als een spoor, dat de weg wijst. Ook in de tijd van Jezus werden niet alle zieke mensen genezen. Maar elke genezing van vroeger en van nu is als een spoor dat de weg wijst. De weg naar het hemelse Koninkrijk van God, dat komt als Jezus komt. Daar is niemand meer ziek of bang of verdrietig of ongelukkig. Dat rijk komt vast en zeker. Daar is de genezing van de verlamde bedelaar een teken van. En daarom kunnen we net als hij God nu al loven en zingen. Zullen we dat doen? AMEN.

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week Grote Kerk Hilversum. 28 tot en met 31 augustus. dit boekje is van:.

ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week Grote Kerk Hilversum. 28 tot en met 31 augustus. dit boekje is van:. ZOEK HET UIT! KinderBijbelKeet-week 2018 28 tot en met 31 augustus Grote Kerk Hilversum dit boekje is van:. Themalied Couplet 1: Ik heb gehoord, van een man, Die een storm stoppen kan. Die een storm stoppen

Nadere informatie

Kruisweg in Flanelscenes

Kruisweg in Flanelscenes 1 e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld Kruisweg in Flanelscenes Achtergrond: Interieur T1 = trap (Troonzaal) T3 = paars gordijn (Troonzaal) T4 = 3 pilaren (Troonzaal) 70 = Jezus (ontkleed) 70A =

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren.

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren. Les 29: Dit verhaal kun je lezen in Handelingen 1 en 2 Hemelvaart en Pinksteren. Johannes, wat zei Jezus nou eigelijk precies? Petrus en Johannes zijn op weg naar de tempel. Ze hebben iets geweldigs meegemaakt.

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Inleiding. Jezus hield van God, als van een Vader, maar ook als zijn Vriend. Hij besprak alles met Hem. Hij vertelde wat hem was overkomen en hij vroeg Hem om raad.

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

Preek over Johannes 6,1-15; (themadienst Kerk&School): Brood uit de hemel!

Preek over Johannes 6,1-15; (themadienst Kerk&School): Brood uit de hemel! Preek over Johannes 6,1-15; 48-51 (themadienst Kerk&School): Brood uit de hemel! Voorzang: Psalm 136, 1. 12 en 13 Votum en Groet Zingen: Psalm 67, 3 Gezang 157 E (ELB Voor alle goede gaven, Heer ) Gezang

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat

LES 11. Het onzichtbare koninkrijk. Sabbat Het onzichtbare koninkrijk Heeft iemand ooit iets tegen je gezegd waardoor je anders gaat nadenken dan je daarvoor deed? Hoe heeft dat je leven veranderd? Denk aan een een jongen van jouw leeftijd die

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus,

Gemeente van Jezus Christus, Gemeente van Jezus Christus, Ik heb geen bedelaar in mijn kennissenkring. Wat zegt dat van mij? Maar ik heb er natuurlijk wel eens een gezien. In Utrecht, in Amsterdam, in steden in het buitenland Als

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Vertaald door: Importantia Publishing Aangepast door: Ruth Klassen Verhaal

Nadere informatie

De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus

Bible for Children stelt voor. De geboorte van Jezus Bible for Children stelt voor De geboorte van Jezus Geschreven door: Edward Hughes Geïllustreerd door: M. Maillot Bewerkt door: E. Frischbutter; Sarah S. Vertaald door: Christian Lingua Geproduceerd door:

Nadere informatie

De exodus. Foto s van het materiaal

De exodus. Foto s van het materiaal De exodus Focus van dit verhaal De focus van dit verhaal ligt bij de uittocht van het volk van God (Exodus 11:1 15:21). Het verhaal is één van de heilige verhalen en behoort tot de kernpresentatie. Lesdoelen

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Een verrassende vriend Toen de Here Jezus hier op aarde was, heeft hij veel verhalen verteld om de mensen iets te

Nadere informatie

Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs

Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs Bijlage 6: Schetsbordverhaal Zacheüs 31 oktober 2010 Zacheüs Ellen Zuijdwegt-Dronkers Van dit verhaal is een schetsbord verhaal gemaakt Dit is tekenen of schilderen terwijl je vertelt. Dit kan heel eenvoudig

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Weet jij wat je viert??

Weet jij wat je viert?? Weet jij wat je viert?? Tweede Paasdag 2019 Aanvang: 10.00 uur Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Arie van Dijk 1 BIJ BINNENKOMST

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf.

Je moet de Heere God liefhebben met heel je hart en ziel, met al je kracht en verstand. En je moet je naaste net zo lief hebben als jezelf. stippenboekje Toen de Heere Jezus op de aarde was, kwam er op een dag een man naar Hem toe. Die man vond zichzelf heel goed. Dat wilde hij bewijzen en tegelijk Jezus iets verkeerds laten zeggen. Daarom

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Online Bijbel voor kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Galaten 1. Begin van de brief

Galaten 1. Begin van de brief Galaten 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Galatië 1-3 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de provincie Galatië. Allereerst dit: Ik ben niet door mensen aangesteld als apostel,

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen.

3. a. Nee. b. Ze denken dat hij in de menigte meeloopt met vrienden, bekenden of familieleden. c. Drie dagen. Antwoorden Bijbelstudie 1 1. d. Van Nazareth naar Jericho = 97,5 km Van Jericho naar Jeruzalem = 24 km Totaal: 97.5 + 24 = 121,5 km e. 4,05 dagreizen 2. Derde rondje. Benadruk bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Zondag 15 november kinderdienst. Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort. Thema: wat is veel?

Zondag 15 november kinderdienst. Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort. Thema: wat is veel? Zondag 15 november 2015 kinderdienst Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort Thema: wat is veel? INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is, zingen we

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 3 Op weg met Jezus Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 3 blz. 1 Hieronder zie je een lammetje dat op zoek

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

3 Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen

3 Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen 3 Jullie moeten jezelf niet beter vinden dan een ander, of opscheppen over jezelf. Nee, jullie moeten bescheiden zijn, en een ander belangrijker vinden dan jezelf. 4 Denk niet alleen aan jezelf, maar zorg

Nadere informatie

Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven

Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven Johannes 20,5-9 Ik ben de opstanding en het leven Pasen 2012 Gezamenlijke dienst met de Christelijke Gereformeerde Kerk in Franeker < Liturgie Binnendragen twee brandende nieuwe paaskaarsen (CGK en GKv)

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Verhalen die de Here Jezus als kind hoorde: David, Saul en Jonatan Nadat hij Goliat had verslagen en de Filistijnen

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober 2016 22e zondag na Trinitatis Toralezing: Genesis 12:1-8 Evangelielezing: Lucas 19:1-10 OVERWEGING Als je terug komt in het dorp waar

Nadere informatie

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Preek over Lucas 15,1-7 (themadienst kerk en school): Wie is Hij?

Preek over Lucas 15,1-7 (themadienst kerk en school): Wie is Hij? Preek over Lucas 15,1-7 (themadienst kerk en school): Voorzang: Psalm 121: 1, 2 en 4 Votum en groet Zingen: Psalm 100 Leefregels Zingen: Jezus is het Licht der wereld (O.v. K. 46, Themalied bovenbouw)

Nadere informatie

DAG 1: Eerbied, want God is groot Lees Psalm 95:1-6 Stel je voor dat je op je hurken gaat zitten voor een flat of een kerktoren. Je kijkt omhoog. Wat is dat flat hoog! Wat is die kerktoren hoog! En wat

Nadere informatie

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10. Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.00 Om te beginnen Als de kerkenraad binnenkomt worden we stil Welkom

Nadere informatie

Gemeente van de Heer Jezus Christus,

Gemeente van de Heer Jezus Christus, Gemeente van de Heer Jezus Christus, Marcus vertelt ons vandaag opnieuw een verhaal, een verhaal wat hij al eerder heeft verteld. Voor de luisteraar lijkt het verhaal als twee druppels water op dat van

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 17 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN LUKAS 9 PETRUS (6) D O M I N E E O N L I N E. O R G Lukas 9: 28-36 De vorige keer zagen we vanuit Mattheüs 16 dat Petrus de Here Jezus in

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug.

Op hun knieën blijven ze wachten op het antwoord van Maria. Maar het beeld zegt niets terug. 1950 Het huilende beeld De zon schijnt met hete stralen op het kleine dorpje. Niets beweegt in de hitte van de middag. De geiten en koeien slapen in de schaduw. De blaadjes hangen stil aan de bomen. Geen

Nadere informatie

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen?

Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Liturgie voor de Gezinsdienst op 7 april 2019 Voorganger: Ds. R.A. Houtman, Epe M.m.v. Combo Goede Herderkerk Thema: Wil je Jezus volgen? Voor de dienst zingen we: UW GENADE IS MIJ GENOEG - OPWEKKING 614

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Inleiding. Hallo Kanjers,

Inleiding. Hallo Kanjers, 1 Inleiding. Hallo Kanjers, Soms lijkt of de kerk vooral om grote mensen draait. Natuurlijk is dat niet zo en de Heer Jezus zegt 'Laat de kinderen tot mij komen', want Hij houdt in het bijzonder van kinderen.

Nadere informatie

1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin. Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18

1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin. Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18 1 e Paasdag 2019 Een nieuw begin Lezing Paasevangelie : Johannes 20 : 1-18 Afgelopen vrijdag, Goede Vrijdag, hebben we stilgestaan bij de weg die Jezus is gegaan, zijn kruisweg, in 14 afbeeldingen. De

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Het dochtertje van Jaïrus Ben je wel eens heel erg ziek geweest? Ik wel. Toen ik vier jaar was lag ik in het ziekenhuis.

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Marcus 11,1-11 Gejuich of een afknapper?

Marcus 11,1-11 Gejuich of een afknapper? Marcus 11,1-11 Gejuich of een afknapper? Palmpasen Doop Annemarije van Dijk Liturgie 5 april: Palmpasen Welkom + mededelingen Voorzang: - Hosanna in de hoge (Opw.298)- Wees stil voor het aangezicht van

Nadere informatie

JEZUS GENEEST EEN BLINDE BEDELAAR

JEZUS GENEEST EEN BLINDE BEDELAAR Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS GENEEST EEN BLINDE BEDELAAR Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Ruth 1. Ruth en Noömi

Ruth 1. Ruth en Noömi Ruth 1 Ruth en Noömi Elimelech en zijn familie 1 Toen de rechters het land bestuurden, was er eens hongersnood in Juda. Daarom besloot een man uit Betlehem naar het land Moab te gaan. Zijn vrouw en zijn

Nadere informatie

Ze zoeken troost bij elkaar door te vertellen wat ze beleefd hebben.

Ze zoeken troost bij elkaar door te vertellen wat ze beleefd hebben. Lezingen: Genesis 28 Jacob te Betel Lucas 24: 13-35 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wij zijn mensen na Pasen. Niet alleen sinds een week, maar ons hele leven al. Hoe gaat het met u, nu het Pasen

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie