CLUBBLAD. mei Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CLUBBLAD. mei Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966"

Transcriptie

1 CLUBBLAD mei 2011 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

2 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/ Ruud Kok st.nicolaasstraat LR Lutjebroek Ledenadministratie; tel Secretaris/ Erik Bakker P.J.Jongstraat LK Lutjebroek Vice voorzitter; tel Penningmeester: Marco de Blank Hoekweg EC Andijk tel TT secretaris/ Wil Groot Wierdijk JA Wervershoof 2 e penningmeester tel Ringen com; Sjef de Wit Laurier TN Hoogkarspel tel materiaal com; Cor Stap 2 e Rozenstraat TA Lutjebroek tel Contributie: Leden per jaar Postadressen extra, bij verzending via e mail geen kosten. Jeugdleden per jaar. Betaling geschiedt via automatische machtiging. Website; Ereleden; Th Kok, P Buisman, S Dekker en G van Ham. Clubblad; Redactie; Johanna Vaarkamp Oostmijzen WB Avenhorn tel; vaarkamp.vaarboer@hetnet.nl Advertenties; Erik Bakker P.J.Jongstraat LK Lutjebroek tel strekervogelvrienden@quicknet.nl Het bestuur is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de ingezonden stukken.

3 Inschrijfformulier Hierbij geef ik mij op als lid van "Streker Vogelvrienden" Aanmelden lidmaatschap nieuwe leden ingaande iedere maand. Opzegging lidmaatschap per verenigingsjaar. Ik wil lid worden per (datum): Naam: Adres: Postcode/Woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: adres Mijn vogels zijn: Hierbij machtig ik "Streker Vogelvrienden" om tot wederopzegging de verschuldigde contributie jaarlijks te incasseren van bankrekeningnummer. (Indien u het niet eens bent met de incasso van de contributie dan kunt u het bedrag binnen 56 kalenderdagen na incasso door uw bank of de postgiro laten terugboeken) Ik ben met uw vereniging in contact gekomen door: Naam: Bent u al eerder lid geweest van een vogelvereniging? Ja/Nee Zo ja, bij welke vereniging en welke periode: Lidmaatschap: Jeugdleden (tot 18 jaar): 30,00 per jaar 25,00 per jaar Indien ons clubblad per post aan u verzonden dient te worden, zijn wij genoodzaakt hiervoor 10,00 per jaar in rekening te brengen. Als dit via verzonden kan worden dan brengen wij hier geen kosten voor in rekening. Overigens kan elk lid het clubblad per e mail ontvangen. Wilt u dit? ja/nee; adres: Dit formulier kunt u inleveren bij een van de in het infoboekje vermelde bestuursleden. Ook kunt u zich digitaal aanmelden via de website: Handtekening: Indien minderjarig ook handtekening ouders.

4 Van de voorzitter Terwijl het buiten al weer een poos prachtig weer is geweest gaan we al echt richting zomer. Door dit mooie weer zie je buiten veel vogels met allerlei insecten in hun snavel naar de nesten vliegen en zullen de jonge vogels goed groeien. Ik verwacht zelf dat we er veel zullen zien dit jaar. Zelf heb ik met een collega een soort wedstrijdje barbecueën. Ik was in maart al begonnen met de eerste barbecue en voorlopig sta ik nog aan kop. Het winnen van deze wedstrijd is op zich niet heel belangrijk. Ik vind het gewoon lekker! Thuis gaan de vogels ook erg lekker. Alles bij elkaar heb ik inmiddels ruim honderd jongen zitten. Verkijk je niet op dit aantal, want ik heb namelijk een behoorlijk aantal kweekkoppels zitten. Het is echter geen wedstrijd om de meeste vogels te kweken. Bij mij staat altijd nog de kwaliteit van de vogels voorop. Ik ben, zoals wel bekend bij de meesten, best wel fanatiek met de tentoonstelling in november. Ik zal er straks weer genoeg hebben om te laten zien en weer in meer kleuren en variaties dan het afgelopen jaar. Ook zullen er weer een aantal naar andere, grotere shows gaan. Altijd leuk om daar ook vogels te laten zien en jezelf te meten met kwekers vanuit het hele land. Waarschijnlijk doe ik dit jaar ook mee met de show van de speciaalclub voor zebravinken in oktober. Daar staan zebravinken uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, etc. Helemaal een uidaging dus! Hopelijk lukt het bij u ook een beetje met de vogels. Ik hoor ook nu weer heel verschillende verhalen. Bij een aantal mensen gaat het prima, maar er zijn ook liefhebbers waar de vogels niet zoveel zin hebben in gezinsuitbreiding. Graag horen we beide verhalen. Als het niet goed gaat bij uw vogels, kunnen we u misschien met advies een eind de goede richting op helpen. Wie weet lukt dit wel met de succesverhalen van een ander. Schrijf daarom eens een stukje voor het clubblad. Het hoeft geen groot stuk te zijn, of iets in perfect Nederlands. Wij willen u hiermee graag helpen als het nodig is. De komende ledenavond zal de jaarvergadering worden gehouden. Alles hierover kunt u lezen in dit clubblad. Het zal in ieder geval geen saaie vergadering worden, want zoals u weet doen wij niet aan dit soort zaken. De zaken die besproken moeten worden zullen we behandelen, natuurlijk is er altijd volop ruimte voor uw eigen inbreng, maar vooral gaat het ons om een stukje gezelligheid. Kom daarom vooral naar de jaarvergadering. Ruud kok, voorzitter.

5 Van de secretaris Het is alweer mei, voor de binnenkwekers zit het kweek seizoen er alweer bijna op, en de buiten kwekers hebben als het goed is de eerste jongen alweer vliegen. Houdt u ook wat vogels over voor de vogelshow. Bijna vakantie, maar wie voert de vogels? Heeft u een probleem met wie vogels moet voeren, vraag een liefhebber bij u in de buurt. U kunt natuurlijk altijd het bestuur bellen voor adressen. Als vereniging hebben we een service. Als u lid bent van deze mail service krijgt u de laatste nieuwtjes van de vereniging. Maar ook als een lid vogels of kooien te koop heeft krijgt u bericht. Dus geef u op voor deze service, dit kan via het adres: strekervogelvriende2@quicknet.nl. Graag zouden wij in het clubblad meer stukjes van onze leden willen plaatsen, dus als u wat meemaakt met uw vogels schrijf dit dan op. Ook uw mede vogelliefhebbers zijn nieuwsgierig naar uw belevenissen en het clubblad blijft dan leuk om te lezen. Mocht u nog suggesties hebben voor het clubblad dan horen wij graag van u. De onderstaande activiteiten zijn voor alle leden, dus kom gezellig eens langs Agenda mei Ledenavond Jaarvergadering 12 september Ledenavond 18 september Vogelbeurs in Grootebroek 17 oktober Ledenavond voorbespreking vogelshow 17 t/m 20 november Vogelshow. 3 december zangwedstrijd Timbrado s 19 december Prijsuitreiking Erik Bakker.

6 VOOR DE JAARVERGADERING VAN MAANDAG 23 MEI IN CAFE DE PAUS AANVANG UUR AGENDA: 1. Opening door de voorzitter 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Goedkeuring jaarverslag secretaris (te lezen in het clubblad) 4. Goedkeuring financieel jaarverslag en het financieel overzicht van de tentoonstelling 5. Verslag van de kascommissie. 6. Verkiezing kascommissie, aftredend is Wim Groot 7. Bestuursverkiezing: Aftredend en herkiesbaar, Marco de Blank en Sjef de Wit. Carla Timmer is bereidt om de open plaats in het bestuur die is ontstaan door het weg vallen van Peter in te nemen Tegenkandidaten kunnen zich tot 48 uur voor de vergadering gesteund door minimaal tien leden schriftelijk aanmelden bij de secretaris. 8. Beleid bestuur. 9. Rondvraag 10. Sluiting vergadering. 11. Pauze met verloting. 12. Huldiging Jubilarissen. 13. Nog even gezellig na zitten.

7 Verslag van de ledenavond van 28 maart Om vijf over acht opent Ruud deze avond met een hartelijk welkom aan de 25 aanwezigen, en speciaal aan de heer Cor van Elven die deze avond zal verzorgen. Ruud had de volgende mededelingen; Tim Bakker en Alber Schuitemaker konden deze avond niet komen en hadden afbericht gegeven. 17 april is er weer een vogelbeurs, en we gaan er vanuit dat hij net zo succesvol zal zijn als de vorige twee beurzen. Als u een meter wil hebben om vogels te verkopen geef dit dan even door. Meer nieuwtjes en mededelingen heeft Ruud niet zodat het woord werd gegeven aan de heer van Elven. Deze begint met zich voor te stellen, hij is naast keurmeester ook voorzitter van de keurmeestersvereniging van de tropen en parkieten. Zelf kweekt hij tropen waaronder zebravinken en wildzangvogels. Hij begint met te vertellen wat je als lid mag verwachten van een keurmeester, dit onder meer dat een keurmeester duidelijk leesbaar de keurbriefjes schrijft, en dat hij daar duidelijk op aangeeft wat de vogel mankeert. Voordat een keuring begint lopen de keurmeesters altijd een rondje door de zaal, dit doen ze om te kijken wat voor kwaliteit er is en hoe zwaar er dan gekeurd moet worden. Hoe stelt u een goed kweek koppel samen? Het is niet zo dat als u twee goede vogels bij elkaar zet er dan ook goede jongen uitkomen, er moet op gelet worden of de vogels elkaar aanvullen, en ook de vogels moeten elkaar willen. Verder is er een nieuwe wetgeving in de maak, die het houden van grote vogelbeurzen heel moeilijk kan maken. Ze willen namelijk verbieden vogels te verhandelen met winst als oogpunt. Ook wil men het brengen van parkieten en papegaaien naar beurzen en shows alleen toestaan als de vogels een verklaring hebben van een dierenarts dat ze vrij zijn van papegaaien ziekte en ook de laatste maanden geen medicijnen hebben gehad voor deze ziekte. Let wel dit zijn slechts voorstellen, de bond is nog volop in overleg met het ministerie. Na de pauze kregen we dia s te zien van verschillende vogels en bij al deze vogels vertelde Cor waar we op moeten letten voor de tentoonstelling. Nico Verlaat vroeg tijdens de rondvraag hoe je nu kunt zien hoe een timorzebravink er uit moet zien, op de website van de bond staan de standaardeisen. Om vijf over half elf sloot Ruud de vergadering met een wel thuis en tot ziens op de beurs van 17 april of op de ledenavond van 2 mei die geheel in het teken zal staan van een blik achter de schermen van avi fauna en dierentuinen. Erik Bakker

8 Verslag van de ledenavond van 2 mei Om vijf over acht opent Ruud deze avond met een hartelijk welkom aan de 22 aanwezigen en dan speciaal de heer Simon van der Luit die deze avond zal verzorgen. We hadden graag gezien dat er nog wat meer leden waren gekomen. Tim bakker kon deze avond niet aanwezig zijn en had afbericht gegeven. Ruud had de volgende mededelingen: Het eerste kopje koffie is van de vereniging, al hetgeen wat u verder nuttigt moet u zelf noteren en op het eind van de avond afrekenen. De website heeft een geheel nieuw uiterlijk gekregen, en zeer binnenkort zal er worden gestart met het forum. De volgende ledenavond is de jaarvergadering, hij hoopt iedereen dan weer te zien. Meer nieuws was er niet zodat de heer van der Luit met zijn verhaal kon beginnen. Deze begon met een stukje historie van het vogelpark en dat ze samenwerken met verschillende dierentuinen en vogelparken. Onder andere op de Filipijnen hebben ze een kweekstation. Hierna kregen we door middel van foto s een rondleiding door het park waarbij o.a de volgende vogelsoorten werden besproken. Arenden, ganzen, parkieten, lorries, tropen, ijsvogels en nog anderen. Met veel van deze vogel worden broedresultaten gehaald. De arenden beginnen bijvoorbeeld al te broeden in januari. Ook vertelde Simon wat voor voeding de verschillende soorten kregen. Als laatste kregen we een zeer bijzondere paddenstoel te zien waarvoor zelfs bezoekers uit Duitsland kwamen. Hierna was er nog ruimte voor de rondvraag waar de volgende personen gebruik van maakten: Sjaak vraagt of er iemand is die weet wie er geelkop binsenastrilde mannen heeft, hierop worden telefoonnummers uitgeleverd. Peter Mes vraagt of er iemand ervaring heeft met het kweken van blauwkop blauwfazantjes. Peter krijgt het adres en telefoonnummer van Nico Hooiveldt. Om kwart over tien sloot Ruud de avond met een wel thuis, en tot 23 mei. Zelf eivoer maken 1. Beetje margarine (50 gram) in een pannetje smelten. 2. Kopje melk er bij roeren eieren er bij roeren gram beschuitpaneermeel er bij en goed doorroeren theelepels lammermelk (poeder) doorroeren. 6. eventueel nog wat honing doorroeren nadat het geheel bijna is afgekoeld. Het geheel af laten koelen en maximaal drie dagen bewaren in de koelkast.

9 Hierbij het overzicht van het verenigingsjaar. Jaarverslag 2010 Maandag 1 februari; Traditioneel de eerste vergadering van het jaar, de jaarvergadering. Deze avond is voor het eerst sinds jaren weer op een maandagavond. De 27 aanwezige leden begonnen met koffie en gebak, omdat café de Paus aan het verbouwen was. Na de vergadering werden Theo Kok 40 jaar lid en Mathieu Woldthuis 25 jaar lid, gehuldigd. Daarna reikten Ruud en Erik de prijzen van de vogelshow uit Zondag 14 februari; Onze eerste vogelbeurs van dit jaar met genoeg vogels, en ondanks de sneeuw veel belangstelling. Er werd weer genoeg gepraat en gehandeld. De beurzen beginnen langzamerhand een begrip te worden. Zaterdag en zondag 20 en 21 februari; Deze twee dagen stonden we met een viertal kooien en vitrine op de huisbroei in Lutjebroek, altijd weer een stukje positieve reclame voor vereniging. Maandag 22 februari; De prachtvinken in hun natuurlijke woonomgeving. De heer hans Wagenaar liet de 23 aanwezige leden door middel van dia s vele soorten prachtvinken zien in hun natuurlijke leef omgeving. Deze avond begonnen we met een moment van stilte wegens het overlijden van Alie Steur. Zaterdag 13 maart; Met een volle bus naar Meppel. Na een heftig begin wordt het toch nog een gezellige dag. En het blijft fantastisch om voor de ingang uit te stappen en weer in te stappen. Ook dit jaar waren er leden van Wieringermeer mee. Er werden weer vele vogels en toebehoren mee naar huis genomen. Zondag 21 Maart; Alweer de tweede vogelbeurs van de vereniging dit jaar, een zeer goed bezochte beurs met veel vogels en veel handel. En de voorzitter krijgt na iedere goed bezochte beurs een grote grijns op zijn gezicht. Maandag 29 maart; Tweeëntwintig leden waren deze avond gekomen om te luisteren naar Henk Post, die ons heel veel vertelde en liet zien over de gierzwaluw. Na de pauze nam hij ons mee naar de ondergelopen bollenvelden in de noordkop en liet zien wat voor vogels daar te zien zijn. Deze avond beginnen we met een moment van stilte wegens het overlijden van Jan Jong. Donderdag 1 april; Twee bestuursleden zijn naar de regiovergadering in den Helder geweest Zaterdag 17 april; Districtsvergadering in Heemskerk, deze vergadering werd bezocht door twee bestuursleden.

10 Maandag 26 april; Ook deze avond was de heer Hans Wagenaar weer onze gast, de tweeëntwintig aanwezigen konden deze avond genieten van parkieten en papegaaien in het wild. Net als de vorige avond was ook deze avond weer de moeite waard. Maandag 31 mei; Zeventien leden waren deze avond aanwezig om te praten over hun broedresultaten en wat er verder nog ter tafel kwam. Het was een zeer gezellige avond met veel gespreksstof. Zaterdag 11 september; De Rabobank fietstocht, twaalf personen hebben deze mooie fietstocht gereden voor de vereniging wat het mooie bedrag van 250.= heeft opgeleverd. Maandag 14 september; Veel afberichten deze avond, maar de 14 aanwezigen konden deze avond hun kennis over de postuurkanarie bij spijkeren. De heer Berlee, keurmeester van van de postuurkanaries vertelde ons aan de hand van meegebrachte vogels het een ander over de postuurkanaries. Zondag 19 september; Alweer de derde vogelbeurs van dit jaar, zeer veel vogels, de zaal begint bijna te klein te worden, ook was er weer zeer veel belangstelling. En weer was het zeer gezellig, en werd er veel gepraat met de mede vogel liefhebbers over van alles en nog wat. Alleen de verkoop van vogels viel wat tegen. Donderdag 23 september; Drie bestuursleden bezochten de regiovergadering in Wieringerwerf. Zaterdag 16 oktober; Een bestuurslid bezocht de districtsvergadering in Heemskerk Maandag 11 oktober; Deze avond stond geheel in het teken van de komende tentoonstelling. Er waren deze avond 17 leden aanwezig. Na de pauze werden de vogels ingeschreven en werd er gezellig met elkaar gepraat. Nadat Erik de reeds ingeschreven vogels had geteld, bleek dat we al een 80 vogels meer hadden dan vorig jaar. Maandag 7 november tot en met zondag 14 november Deze hele week stond in het teken van de tentoonstelling/ vogelshow. Maandag 7 november werd er door Cor en Erik in de morgen groen opgehaald om de show mee aan te kleden. In de middag begonnen vijf personen met de opbouw van de show. Maandag avond kwamen hier nog een vier personen bij, en rond uur stond alles weer op zijn plaats. En waren we klaar om de vogels te ontvangen Dinsdagmiddag werden de eerste vogels reeds gebracht, en begon de zaal al aardig vol te raken. Om half negen waren dan ook de laatste vogels binnen, en na het opzetten van de keurstelling konden we ons klaar maken voor de woensdag. Woensdag 4 november werden de vogels gekeurd door een acht keurmeesters. De woensdagavond en de donderdag werden besteed aan het afbouwen en aankleden van de show. Mede door de medewerking van Jenny s groendecoratie zag de show er weer fantastisch uit. Ook dit jaar waren er weer vitrines ingericht, en dit wordt door de bezoekers als zeer mooi gevonden. En het geeft toch verrassende effecten, zoals vogels en lego in één vitrine. Het is alleen jammer dat het voornamelijk bestuursleden zijn die dit doen. Dan donderdagavond de opening, een mooie opkomst. Vrijdagochtend huize Nicolaas op bezoek en tv Noord Holland aanwezig voor het maken van tv opname. Drie uur opname voor twee minuten uitzending, maar natuurlijk een fantastische reclame voor onze show. En natuurlijk blijft het mooi om te zien hoe de bewoners van huize Nicolaas genieten van het uitje naar de show. De show werd goed bezocht, alleen vindt ik het jammer dat er toch wel wat leden zijn die geen tijd hebben om even langs te komen.

11 Zondag avond om uur was de hele zaal weer leeg, en konden de laatste personen hun vogels weg brengen. Op maandag morgen nog even het groen wegbrengen en de borden ophalen en de show zit er weer op voor een jaar. Maandag 20december Naar deze eerste ledenavond in december waren 23 leden gekomen. De avond stond in het teken van de evaluatie van de afgelopen vogelshow en van de evaluatie van de districtstentoonstelling. Ook werden deze avond de bekers en oorkondes die waren gewonnen tijdens de afgelopen vogelshow uit gereikt. Als laatste wil ik alle leden die op een of andere manier iets voor de vereniging hebben gedaan bedanken, want zonder jullie hulp kunnen wij de vereniging niet draaiende houden. Erik Bakker. Secretaris Perzikkruid Met dank aan Jan Vercauteren Perzikkruid komt voor in tuinen, moestuinen, akkerland en langs slootkanten. De plant wordt 25 tot 90 cm groot. Het kruid is herkenbaar aan de altijd aanwezige bruinachtige vlek op het blad. Bloeitijd: juli - oktober De plant kan direct in zijn geheel gegeven worden aan de vogels. Het halfrijp zaad van deze plant, zou de rode kleur op het borst en petje helpen behouden. Vogelsoorten die dit lusten zijn: barmsijs, putter, kneu, groenvink en nog andere vinken.

12 Jonge vogels. Bij velen van u zullen de eerste jonge vogels alweer vliegen, en de vroeg kwekers zijn al klaar met kweken. En zijn al aan het selecteren, met welke wil ik verder en welke kunnen weg. Voor de buiten kwekers speelt dit nog niet zo, maar als het goed zullen er aan het eind van het seizoen heel wat jonge vogels vliegen. Maar wat doet u met de jonge vogels. Veel leden brengen hun jongen direct naar de handel, dit terwijl er veel leden zijn die misschien wel op zoek zijn naar uw jonge vogel. Is het dan niet heel jammer dat deze leden uw vogel moeten kopen bij een handelaar? Daarnaast is er op dit moment een wetsvoorstel ingediend die het handelen in vogels veel moeilijker moet maken. Het kan zelfs zo zijn dat de grote vogel beurzen niet meer mogen in de toekomst. Dit heeft als gevolg dat er veel minder handelaren zullen komen, zodat u de vogels op een andere manier kwijt zal moeten raken. Dus is het een goed idee om nu alvast te beginnen, Als vereniging hebben we verschillende mogelijkheden om de vogels onder de aandacht te brengen. De service. U geeft op wat u te koop heeft en dit wordt dan per mail verstuurd naar de leden die lid zijn van de service. De website. Onze website is een zeer goed bekeken site waar u gratis uw vogels te koop kan aanbieden. De vogelbeurs, 18 september houden we weer een beurs met de mogelijkheid om de vogels kwijt te raken. Tijdens de vogelshow. Wij hebben altijd een grote verkoopafdeling en de show wordt bezocht door ongeveer een 800 bezoekers. En u kunt dan meteen even een vogel inzenden op de show. Erik Bakker Spitsstaartamadine Om natuurbroed spitsstaartamadines te kweken hebben we niet direct een hele grote kooi of volière nodig. Op een kleiner oppervlak kan men al goede resultaten behalen met de kweek. Een broedkooi van 60 x 40 x40 is hiervoor al ruim voldoende. Mits er voldoende licht is gaan de spitsstaartamadines al gauw over tot paring. Het leggen van de eieren geschiedt in bijna alle tot hun beschikking staande nestgelegenheden. Als materiaal gebruiken ze fijn hooi, kokos, droog gras en als het mogelijk is wat paardenhaar. De 5 a 6 eitjes worden door beide ouders bebroed en ook het voeren van de jongen is een taak van beide ouders. Indien het aangeboden eivoer wordt gemengd met wat kiemzaad, pinky s, buffalowormpjes en universeelvoer, zult U zien dat er dankbaar en gretig van wordt opgenomen. Meestal zullen de insecten als eerste op zijn. Ook het uitvliegen zal op zich geen problemen opleveren, al zijn ze de eerste dagen wat paniekerig met vliegen. Wanneer de jonge vogels zijn uitgevlogen dient wel de nestgelegenheid verwijderd te worden, daar de ouders anders direct aan een nieuw nest beginnen. Na een 5 a 6 weken zullen de jongen zelfstandig zijn en zult U ook merken dat de ruiperiode meestal probleemloos verloopt. Nestcontrole is overigens bij deze vogels geen probleem. Wanneer U Uw hand nog maar net uit de kooi heeft gehaald wordt direct het nest weer opgezocht. Bij een minimumtemperatuur van zo n graden zullen deze vogels goed gedijen.

13 Ter info: Belangrijk voor de kwekers van Europese cultuurvogels SPECIALE REGELS VOOR BESCHERMDE VOGELS. Bij het invullen van het ringenformulier moet u nauwkeurig tewerk gaan. Vul alle vragen in, want anders kan uw aanvraag niet worden behandeld. In alle gevallen dient u het BSN nummer op te geven (vroeger Sofinummer). Als op het bondsbureau uw aanvraag is goedgekeurd worden de gegevens van de aanvraag digitaal doorgegeven aan het ministerie van LNV. De controlerende instanties (politie en AID) beschikken dus altijd over de gegevens van de aan u verstrekte ringen en de door u aangevraagde ringen. Uiteraard is dat gemakkelijk bij een eventuele controle, maar zeker ook om misstanden tegen te gaan. Ringenbestelling, bestelronde 2 voor U kunt nu ringen voor 2012 bestellen bij mij tot 20 september Deze worden dan afgeleverd na 15 december Voor leden die vroeg beginnen met broeden is dit erg belangrijk. Bestel daarom vroegtijdig ringen, maar vooral ook voldoende! Men kan beter 10 ringen op het einde van het seizoen overhouden (kosten 2,00), dan 10 ringen moeten nabestellen (kosten 14,50). Houdt u er rekening mee dat er behandelingskosten moeten worden betaald: dit is 2,50 per bestelling. Geef de bestelling graag op tijd door en niet op het laatste moment. Gooi het desnoods bij mij thuis door de brievenbus (Laurier 67, 1616 TN Hoogkarspel), in een envelop met naam en adres. En belangrijk: met het ringengeld erin. Als u uw adres vermeldt, krijgt u bericht zodra ik uw ringen heb ontvangen. Bestelformulieren en verdere informatie vindt u op de website van de NBvV. Twijfelt u over de juiste maat van de benodigde ringen? Via de website van de NBvV kunt u gebruik maken van VOGELINDEX. U vindt hier de gegevens van alle vogels. De overige bestelrondes voor 2012 zijn: Bestelronde Uiterlijke inleverdatum 20 september januari maart 2012 Uiterlijke uitleverdatum 15 december april mei 2012 Uw ringencommissaris Sjef de Wit

14 Onkruidzaden De korenbloem Er zullen maar weinig vogelliefhebbers zijn die de korenbloem niet kennen. Dat betekent echter niet dat deze liefhebbers op de hoogte zijn van de grote waarde van het zaad der korenbloem voor hun vogels. Deze bekende planten worden vrijwel overal in het veld aangetroffen, maar het meest toch in korenvelden. Over het grijze, zijdeachtige uitziende zaad kan men beschikken ongeveer van mei tot en met september. Niet alleen voor de inlandse vogels zoals groenlingen, vinken, goudvinken en vooral putters is het uitstekend voedsel, ook vele kanaries en exoten eten het graag. Menig kweker zal er wel van hebben opgezien dat het zaad van deze bloem, die hij zo vaak heeft zien staan, zo goed is voor zijn vogels, maar het is juist de bedoeling van deze artikelen die de kwekers hierop attent maken. De paardebloem Een van de beste onkruiden voor onze vogels is de alom bekende paardebloem. Er zijn weinig planten die een zo goed tonicum zijn, omdat de zaden van de paardebloem een zeer hoog percentage minerale zouten bevat en zo bloedzuiverend werken. Dit geldt dan vooral voor de soort welke in het voorjaar - de tweede helft van april en de eerste helft van mei - bloeit. Er zijn vele ondersoorten, welke praktisch het gehele jaar bloeien, maar die minder goed zijn. De zaden zitten in de bekende witte pluimbal en het is voor vele vogelliefhebbers een moeilijkheid deze zaden te verzamelen. Toch is het niet zo moeilijk, wanneer men ze maar plukt als de knoppen nog dicht zijn, maar praktisch op het punt staan op het punt van open springen, ze hebben dan bovenop reeds witte pluisjes. Wil men het zaad bewaren, dan kan ze in de zon laten drogen. Ook de bladeren zijn uitstekend voedsel. De zaden worden door zeer veel vogels graag gegeten. Voor onze Europese cultuurvogels als putter, groenling, sijsjes, goudvink, geelgors, enz is het belangrijk voedsel, maar ook vele exoten en kanaries gebruiken het voor het grootbrengen van hun jongen, zelfs verschillende grote parkieten eten het graag. Vogelmuur Van de vele onkruidzaden die we voor onze vogels als voedsel gebruiken is muur het bekendste. Het grote voordeel van deze plant is dat ze reeds zeer vroeg in het voorjaar geschikt is om aan de vogels te voeren. Midden maart is het reeds in grote hoeveelheden te vinden, hetgeen van belang is, omdat vele kwekers deze planten gebruiken bij het grootbrengen van jonge vogels. Zowel de bladeren als de stengels en de zaden worden door de vogels graag gegeten. Het beste kan men de planten in bossen met wortel en al in de volière leggen, dan blijft het groen ook enige dagen fris, wanneer men het 's avonds maar even met water besproeit. Muur is zeer rijk aan onmisbare chemische elementen die nodig zijn om de vogels in goede conditie te houden. Niet alle onze wildvogels eten muur erg graag, vooral ook voor kanaries is het uitstekend groenvoer, speciaal in de broedtijd, zodat vele kwekers wanneer er jongen zijn, in plaats van sla of andijvie, muur aan hun vogels geven. Ook de meeste tropische vogels en parkieten eten graag muur. Wanneer men muur in bossen in de volière legt of hangt, voorkomt men ook verveling bij de vogels, omdat ze regelmatig met de muur bezig zijn. Muur wordt vrijwel overal als onkruid aangetroffen en langs praktisch alle buitenwegen te vinden. Natuurlijk moet men overtuigd zijn dat de plaats waar de muur staat niet bespoten is, dit geldt vooral bij land - en tuinbouwgronden waar muur altijd te vinden is. Tot de late herfst blijft muur groeien en is ze geschikt voor onze vogels. Herderstasje Onder de bekende onkruidzaden die door veel kwekers aan hun vogels gevoerd worden neemt het herderstasje een vooraanstaande plaats in. Het voordeel van dit plantje is dat het in alle stadia van zijn groei door de vogels wordt gegeten en het dat het op vele akkers en tuinen te vinden is. Van juni tot en met oktober vormen de planten zaad en vooral dan wordt het door vele liefhebbers aan hun vogels gegeven. Men kan het in grote bundels verzamelen en in het water zetten tot men het aan de vogels geeft. Herderstasje is zowel als medicijn als groenvoer belangrijk. Bij verschillende wildvogels zoals de putter, vink, groenling, sijs en goudvink is het onontbeerlijk wanneer deze vogels jongen hebben. Ook vele kanariekwekers geven het aan hun vogels in de broedtijd. Ervaren exoten kwekers weten het herderstasje ook te waarderen en voeren het aan de prachtvinken, parkieten en kwartels, die het graag eten voor het grootbrengen van de jongen.

15 Sjef de Wit Laurier TN Hoogkarspel Tel.: Wie Kweekt Wat F. Baas Bakkerstraat CS Bovenkarspel Kweker van: Timbrado's, Spaanse zangkanaries Sj. Mol Kaagweg GC Wervershoof Tel.: Kweker van: Gouldsamadines, Cubavinken Binsen, enz. enz. F. Oor Grosthuizen 93, Avenhorn Kweker van: Valkparkiet grijs En cinamon parel Eric Koomen, Kaagweg GD Wervershoof of Kweker van: Holl. Grasparkieten, Prachtrosella, kakariki, agaponiden en Wit/bruinoorparkieten. Kweker van: Barraband, Stanley, Swift en Turquoisines. A.Schuitemaker Westeinde BM Enkhuizen tel Kweker van: Halsbandparkieten, Rosella's en Neophema's mutatie's Ook levering van diverse Soorten voer. S.W.J. Groot Woidzicht TA Lutjebroek Kweker van: Kanarie's: Geel Intensief en Schimmel Rood Intensief en Schimmel Hier had ook uw visitekaartje kunnen staan. Voor slechts 7,00 staat hij een heel jaar in het clubblad. Ons clubblad wordt ook door vele andere verenigingen gelezen, dus weet men daar ook wat u kweekt. Opgave bij de secretaris of penningmeester. VERMEER BEVEILIGINGSTECHNIEK UW INSTALLATEUR EN ADVISEUR VOOR: INBRAAKDETECTIE CAMERABEWAKINGSSYSTEMEN TOEGANGSCONTROLE BRANDDETECTIE DE OUDE VEILING AB ZWAAG TEL

CLUBBLAD Januari 2012

CLUBBLAD Januari 2012 CLUBBLAD Januari 2012 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

CLUBBLAD maart Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD maart Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD maart 2012 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers [Geef tekst op] 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur:

Nadere informatie

CLUBBLAD. juli Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966

CLUBBLAD. juli Vogelvereniging De Streker Vogelvrienden Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 CLUBBLAD juli 2011 Vogelvereniging "De Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Ornithologische Vereniging VZW

Ornithologische Vereniging VZW bpost PB-PP BELGIE(N) BELGIQUE Ornithologische Vereniging VZW Officieel 2 maandelijks clubblad: Juli - augustus 14 de jaargang anno 2017 Clubblad: 5 Afgifte kantoor: 2800 Mechelen mail - P 409267 Verantw.

Nadere informatie

CLUBBLAD mei Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

CLUBBLAD mei Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers CLUBBLAD mei 2012 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 2 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

CLUBBLAD april Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD april Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD april 2017 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

CLUBBLAD maart 2016. Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD maart 2016. Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD maart 2016 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

CLUBBLAD Mei Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

CLUBBLAD Mei Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers CLUBBLAD Mei 2015 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

CLUBBLAD. mei Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in Streker vogel vrienden info.

CLUBBLAD. mei Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in Streker vogel vrienden info. mei 2017 CLUBBLAD Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. 1 Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

CLUBBLAD Januari 2013

CLUBBLAD Januari 2013 CLUBBLAD Januari 2013 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 2 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

CLUBBLAD april Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD april Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD april 2014 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 2 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei/Juni 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 Secretariaat: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. Mei CLUBBLAD

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. Mei CLUBBLAD VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM Mei 2019 1 CLUBBLAD Mei 2019 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 Verenigingsinfo

Nadere informatie

CLUBBLAD Januari 2016

CLUBBLAD Januari 2016 CLUBBLAD Januari 2016 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op MAANDAG 3 november 2014 Aanvang: 20.00 uur in ons verenigingsgebouw

Nadere informatie

Onderwerpen: De voorzitter aan het woord: De voorzitter aan het woord. Uitje in september. De leden aan het woord. Nieuwsbrief juli 2016

Onderwerpen: De voorzitter aan het woord: De voorzitter aan het woord. Uitje in september. De leden aan het woord. Nieuwsbrief juli 2016 Nieuwsbrief juli 2016 View this email in your browser Onderwerpen: De voorzitter aan het woord Uitje in september De leden aan het woord De voorzitter aan het woord: Zomaar een overweging Sommige van jullie

Nadere informatie

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Vraagprogramma 2016 41 ste Nationale Vogeltentoonstelling Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers VRAAGPROGRAMMA Van de 41ste Nationale Vogeltentoonstelling boven het Noordzeekanaal: Van

Nadere informatie

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING Vragen die aan de orde komen zijn: Op welke manieren kun je vogels houden? Waar moet je op letten bij het aanschaffen en verzorgen van vogels? Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen VOGELTENTOONSTELLING Open Rosmalens Kampioenschap 2015. Locatie: TT-secretariaat Handboogschutterij NIMROD Christiaan Kannemansstraat 26 5246 AM Rosmalen ( Hintham)

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016 Vogelvereniging Avicultura Woerden Maart 2016 AANMELDINGSFORMULIER Vogelvereniging AVICULTURA Woerden. Dhr./Mevr... Adres... Postcode... Woonplaats... Geboortedatum... Telefoonnummer... Kweeknummer...

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement De Vogelvriend Leerdam Art. 1 De vereniging De Vogelvriend gevestigd te Leerdam zal in dit Huishoudelijk Reglement Afdeling worden genoemd daar zij in feite is een afdeling van

Nadere informatie

CLUBBLAD oktober 2012

CLUBBLAD oktober 2012 CLUBBLAD oktober 2012 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 2 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ:

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ: ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 2008 2008 AANGESLOTEN BIJ: 2008 BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Februari 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 Aangesloten bij de NBvV Opgericht Januari 1985 DE RIJSENVOGEL Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 1. De Rijsenvogel gebruikt het vraagprogramma zoals u aantreft bij uw

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

CLUBBLAD mei Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

CLUBBLAD mei Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers CLUBBLAD mei 2013 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/ Ruud

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

22e Bijzondere Tentoonstelling

22e Bijzondere Tentoonstelling 22e Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2012 in Zalencentrum Muller, de Paltz 7 te Beilen. Waarin opgenomen: Speciaalclub Australische Prachtvinken en

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. IN VOGELVLUCHT Vogelvereniging Jaargang 59 nummer 1 IN VOGELVLUCHT In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Bondscode M06. Ingeschreven in het verenigingsregister van de

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Openingstijden Vrijdag 13 november 2009 Zaterdag 14 november 2009 Zondag 15 november 2009 van 20.00-22.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 4 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 4 e kwartaal 2017 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris/TT-secretaris

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen

Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Spreekopdrachten thema 8 Opleidingen Opdracht 1 bij 8.2 Lees de vragen. Geef antwoord. 1. Kun je bij jou in de buurt cursussen volgen? Waar dan? 2. Volg jij een cursus of heb je een cursus gevolgd? Welke

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 29 november t/m 2 december 2017 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Augustus 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Voorwoord. Michiel Kuiper Voorzitter

Voorwoord. Michiel Kuiper Voorzitter Sponsorboekje 2017 Voorwoord Voor u ligt het sponsorboekje van De Vogelvriend Roden e.o. voor de Noordelijke Kampioenschappen van 2017. Na meerdere jaren de Districtstentoonstelling van Drenthe te hebben

Nadere informatie

CLUBBLAD. oktober Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht 8 november 1966

CLUBBLAD. oktober Vogelvereniging Streker Vogelvrienden Lutjebroek e.o. Opgericht 8 november 1966 CLUBBLAD oktober 2015 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" Lutjebroek e.o. Opgericht 8 november 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogelvrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

CLUBBLAD Oktober 2014

CLUBBLAD Oktober 2014 CLUBBLAD Oktober 2014 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers 1 Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Deze onderlinge tentoonstelling wordt georganiseerd door V.V.,,De Kolibri

Nadere informatie

CLUBBLAD april Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966

CLUBBLAD april Vogelvereniging Streker Vogelvrienden West Friesland. Opgericht in 1966 CLUBBLAD april 2015 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling

Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

CLUBBLAD Januari 2015

CLUBBLAD Januari 2015 CLUBBLAD Januari 2015 Vogelvereniging "Streker Vogelvrienden" West Friesland. Opgericht in 1966 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Streker vogel vrienden info. Bestuur: Voorzitter/

Nadere informatie

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op:

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: UITNODIGING Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 12 December 2017 en Dinsdag 9 Januari 2018 We hopen

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Juni 2013

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Juni 2013 Vogelvereniging Avicultura Woerden Juni 2013 52 jaargang nummer 2 Opgericht 28 januari 1955 Clubgebouw: Singel 43a, 3442 AL Woerden Postgiro 705830 tnv Avicultura 06-29026802 Ringencommissaris: M. van

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en bestuursmededelingen

Verwelkoming, inleiding en bestuursmededelingen Verslag 53ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 10 november 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2017 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2018 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

Reglement Nationale TT te Roden

Reglement Nationale TT te Roden Reglement 2018 Nationale TT te Roden Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vorig jaar weer de Nationle TT, de vogeltentoonstelling van De Vogelvriend Roden eo., georganiseerd te hebben, zullen we dat dit

Nadere informatie

Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging

Algemene Nederlandse Postuurkanarie Vereniging Algemene Nederlandse De ANNIPIVI is er voor alle Pos tuut-kanarie Liefhebbers Ongeacht bij welke Vereniging of Bond u reeds bent aangesloten, u kunt altijd lid worden van onze Postuurkanarie specialistenvereniging

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014

Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014 Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014 Augustus 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken.

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. Vogelvereniging Jaargang 62 nummer 1 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur.

CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERT KLEUR 12e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2015 COPY NAAR -www.gemertskleur. Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl Opgericht en aangesloten bij N.B.v.V op 1 oktober 1976. Ingeschreven bij KvK. onder nr.17143214. Bankreferenties NL 86 RABO 0116

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2014

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2014 Vogelvereniging Avicultura Woerden Maart 2014 AANMELDINGSFORMULIER Vogelvereniging AVICULTURA Woerden. Dhr./Mevr... Adres... Postcode... Woonplaats... Geboortedatum... Telefoonnummer... Kweeknummer...

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Inhoud van dit maandblad. 73e jaargang nummer 5, januari 2019

Inhoud van dit maandblad. 73e jaargang nummer 5, januari 2019 Bestuursleden: Vereniging voor Aquarium-, Terrarium- en Vijverkunde. Rekeningnummer: NL38 INGB 0000 8459 52. Opgericht: 15 augustus 1945 (Koninklijk goedgekeurd). Aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua-Terra.

Nadere informatie