IN TOPVORM DOOR DE WINTER. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IN TOPVORM DOOR DE WINTER. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur"

Transcriptie

1 IN TOPVORM DOOR dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE WINTER Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

2 KLAAR VOOR DE HERFST EN WINTER? Wapen jezelf tegen vervelende winterkwaaltjes Als je de herfst en winter in topvorm wil doorkomen, kan je het best je afweersysteem stimuleren. Het beschermt jouw lichaam tegen o.a. vreemde micro-organismen die aan de oorzaak liggen van de typische winterklachten: kuchen, niezen, koude rillingen, loopneus... Daarnaast is het een periode waarin velen ook last krijgen van koude handen en voeten. Deze koude en grillige periode is hét moment bij uitstek om kennis te maken met Aromatherapie. Essentiële Oliën kunnen je helpen om zorgeloos de herfst in te gaan en gezond de winter door te komen. Ze kunnen zowel preventief als curatief ingezet worden, want door hun reinigende en circulatiebevorderende eigenschappen zijn ze de ideale ondersteuning om vele winterkwalen te helpen voorkomen of te verzorgen.

3 ESSENTIELE OLIEN VOOR DE WINTER EHBO Zuiverende werking: Ravintsara De Essentiële Olie van Ravintsara is een échte winterolie. Dankzij haar uitzonderlijk sterk zuiverende eigenschappen wordt deze olie vaak preventief gebruikt om de winter goed door te komen. Zo blijft het volledige gezin gespaard van de winterkwalen wanneer er toch één iemand mee verveeld zit. Deze olie is ook de perfecte hulp bij lipblaasjes. De olie kan ook worden ingenomen om lokaal verlichting (bv. keel) te brengen. Hoe kan je deze olie gebruiken? Bij een verlaagde weerstand: zie gebruik beschreven bij de Essentiële Olie Eucalyptus radiata hierboven. Bij lipblaasjes: flesje opendraaien, duim op druppelteller leggen, flesje even omdraaien en terug. Je hebt nu 1/3de druppel op de duim. Deze hoeveelheid puur plaatselijk aanbrengen, enkele keren per dag. Bij een schorre keel of verkoudheid: 1 druppel op neutrale tablet of broodkorstje aanbrengen en dit op de tong leggen. Herhalen indien nodig.

4 Specifiek voor de luchtwegen: Eucalyptus radiata De Essentiële Olie van Eucalyptus radiata geurt heel aangenaam en is heel heilzaam bij luchtwegproblemen. Haar sterk zuiverende werking zorgt ervoor dat slijmen geen kans krijgen om zich vast te zetten in de bovenste luchtwegen en draagt ook bij tot de ondersteuning van de weerstand. Hoe kan je deze olie gebruiken? Via verneveling Doe 3 à 6 druppels Essentiële Olie op een zakdoekje en leg deze in je buurt of adem in. Je kan de E.O. ook op een sjaal, hoofdkussen druppelen. Druppel 3 à 6 druppels Essentiële Olie in een kom heet water en adem 5 à 10 minuten de opstijgende aromatische dampen in. Sluit de ogen, want deze methode zou irriterend kunnen zijn. Blijf na de inhalatie ook nog minstens 1 uur binnen. Verstuif de Essentiële Olie met een verstuiver van Phytosun en volg de gebruiksinstructies van het gekozen toestel. Tip van de aromaspecialiste: wanneer je een olie wil gebruiken in bad meng je deze het best met een emulgator (bv. melk, room). Zo niet, zal de olie op het water blijven drijven. Voeg het mengsel toe aan het stromend badwater terwijl je zelf reeds in het bad zit. Op die manier vermijd je dat de olie tegen de badrand gaat kleven.

5 Via de huid Puur: breng max. 2 druppels Essentiële Olie aan op de borst en/polsen. Doe dit 2 tot 3 x per dag. Verdund: doe 5 druppels Essentiële Olie in een eetlepel Plantaardige Olie (bv. Macadamia) en wrijf van deze samenstelling enkele vingertoppen op de borst. Doe dit 2 tot 3 keer per dag. In bad: doe 6 druppels Essentiële Olie in een scheutje melk en voeg dit aan het badwater toe. Via inname Vanaf 7 jaar: ½ druppel per inname*, max. 2 druppels per dag, max. 5 dagen na elkaar. * 1 druppel op een neutrale tablet brengen en de tablet in 2 delen.

6 Ook voor kinderen kan deze Eucalyptus radiata gebruikt worden. De Essentiële Olie Eucalyptus radiata is kindvriendelijk en kan reeds vanaf 18 maanden gebruikt worden. Een verstopt neusje, problemen met de luchtwegen... geen middel zo doeltreffend als Eucalyptus radiata. Je kan deze olie gebruiken vanaf de eerste signalen van luchtwegproblemen, maar ook om de weerstand te ondersteunen. Hoe kan je deze olie gebruiken bij kinderen? Via verneveling Doe 2 druppels Essentiële Olie op een zakdoekje of een sjaal of een knuffel (bv. achter oortje of onder de staart) en leg dit in de nabijheid van het kind. Verstuif de Essentiële Olie met een verstuiver van Phytosun en volg de gebruiksinstructies van het gekozen toestel. Via de huid Verdund: doe 1 à 2 druppels Essentiële Olie in een eetlepel Plantaardige Olie (bv. Macadamia) en wrijf van deze samenstelling 2 vingertoppen op de borst. Doe dit 2 keer per dag. Via inname Vanaf 7 jaar: ½ druppel per inname*, max. 2 druppels per dag, max. 5 dagen na elkaar. * 1 druppel op een neutrale tablet brengen en de tablet in 2 delen.

7 Circulatiebevorderend & oppeppend: Rozemarijn De verwarmende Essentiële Olie van Rozemarijn met zuiderse geur zorgt voor een goede circulatie. Hierdoor kan deze olie ingezet worden bij concentratieproblemen en vermoeidheid, bij koude handen en voeten en bij gewrichts- en spierproblemen. Bovendien hoort deze olie thuis in iedere opwarmende massageolie. Hoe kan je deze olie gebruiken? Bij koude handen en voeten: breng 5 à 10 druppels Essentiële Olie in een eetlepel Plantaardige Olie (bv. Macadamia) en wrijf stevig in op de koude handen en/of voeten. Mag 2 tot 3 keer per dag. Bij concentratieproblemen en/of vermoeidheid: breng 2 à 3 druppels Essentiële Olie op een zakdoekje en leg dit in je buurt of vernevel enkele druppels van deze olie in de ruimte door middel van een verstuiver van Phytosun en volg de gebruiksinstructies van het gekozen toestel. Tip van de aromaspecialiste: door de opwekkende eigenschappen van Rozemarijn gebruik je deze olie het best niet net vóór het slapengaan.

8 Opwarmend en verlichtende werking: Wintergroen Wintergroen kent een opwarmend effect en heeft de heel typische en bekende methylsalicylaatgeur, vaak gebruikt in sportgels en spiercrèmes. De verwarmende aard van Wintergroen geeft geen temperatuursverhoging zoals bij sommige oosterse samenstellingen, maar werkt spierverwarmend en verzachtend door het bevorderen van de circulatie. Deze Essentiële Olie wordt daarom zowel gebruikt ter voorkoming van kwetsuren en spierstijfheid, als voor het verlichten van spier- en gewrichtsklachten, kneuzingen, verzwikkingen. Ideaal voor wie van wintersporten houdt! Wintergroen wordt goed op de huid verdragen en is dus ideaal in een massageolie of voor een bad. Hoe kan je deze olie gebruiken? Spieren opwarmen vóór het sporten: breng 3 druppels Essentiële Olie Wintergroen in een eetlepel Plantaardige Olie (bv. Macadamia) en wrijf hiermee de spieren stevig in. Bij spier- en gewrichtsklachten of kneuzingen: breng 6 druppels Essentiële Olie Wintergroen in een eetlepel Plantaardige Olie (bv. Macadamia) en wrijf hiermee de spieren en gewrichten zachtjes in, daar waar de klachten of kneuzingen zich voordoen. Niet stevig masseren. Herhaal dit 3 tot 5 x per dag. Als de plaats van de kneuzing niet groter is dan 5 cm, mag je er ook 1 druppel Essentiële Olie puur op aanbrengen, 3 keer per dag, max. 5 dagen na elkaar. Bij spierstijfheid: druppel 6 druppels Essentiële Olie Wintergroen in een eetlepel Plantaardige Olie (bv. Macadamia) en wrijf hiermee de spieren stevig in. Herhaal dit 3 tot 5 keer per dag.

9 KANT-EN-KLARE WINTERPREPARATEN Omgevingsspray Luchtzuivering Van de Spray Luchtzuivering is het bewezen dat hij heel wat bacteriën en virussen doeltreffend doodt in 5 minuten. Gebruik hem daarom preventief in huis om besmettingen tegen te gaan of gebruik hem bij de eerste tekenen van winterkwalen. Dankzij zijn zuiverende eigenschappen zorgt deze spray voor een gereinigde lucht door het verdrijven van bacteriën, virussen, gisten, schimmels en huisstofmijten. Deze liggen vaak aan de oorsprong van verschillende allergieën, zoals astma van allergische oorsprong, hooikoorts De spray draagt eveneens bij tot een vrijere ademhaling en ondersteuning van de weerstand. Hoe deze Omgevingsspray gebruiken? 1 tot 3 keer verstuiven in de vier hoeken van de kamer; naargelang de grootte van de kamer, meermaals per dag.

10 Neusspray Nasodren, bij sinusitis Nasodren, met het natuurlijke Cyclamenextract, werd ontwikkeld voor patiënten die lijden aan een acute of chronische sinusitis en zorgt voor een verlichting van de symptomen vanaf de eerste toepassing. Dankzij het unieke en specifieke werkingsmechanisme worden de sinussen gereinigd en vrijgemaakt, waarmee de oorzaak van het probleem aangepakt wordt. Zonder antibiotica of corticosteroïden. Hoe deze neusspray gebruiken? Zie ook de bijsluiter vóór gebruik. 1 verstuiving per neusgat per dag terwijl je je hoofd recht houdt 7 à 10 dagen Na opening bewaren in de koelkast

11 Neusspray decongestivum, bij een neusverkoudheid Deze Neusspray Decongestivum combineert de Essentiële Oliën van Eucalyptus globulus en Niaouli met hypertonisch zeewater, dat rijk is aan mineralen en oligo-elementen. Hij ontzwelt en zuivert de neus en voorkomt zo de uitbreiding van de infectie. Het akkermuntextract draagt bij tot een aangenaam en intens fris effect. Hoe deze neusspray gebruiken? In elk neusgat verstuiven terwijl je je hoofd recht houdt Tot 6 verstuivingen per dag

12 Spray Ademhaling De Spray Ademhaling is een samenstelling van 100% Essentiële Oliën. Ze zorgt voor een vrije ademhaling en versterkt ons natuurlijke afweersysteem dankzij zijn zuiverende eigenschappen. Je kan de spray gebruiken om de lucht te zuiveren van de slaap- en woonkamers, maar ook om de luchtwegen te zuiveren via inhalatie. Hoe deze Spray gebruiken? Atmosferisch gebruik: 1 à 3 keer in de vier hoeken van de kamer verstuiven, meermaals per dag. Droog inhaleren: 1 à 3 verstuivingen op een zakdoek aanbrengen en diep inademen of in de nabije omgeving leggen, meermaals per dag. Vochtig inhaleren: 2 verstuivingen in een kom heet water. Het hoofd bedekken met een handdoek en gedurende 10 minuten inademen. Daarna een half uur binnen blijven. Deze Spray Ademhaling kan ook complementair gebruikt worden bij beide neussprays, hierboven beschreven.

13 Complex Ademhaling Het heel aangenaam geurende Complex Ademhaling is een samenstelling van 100% Essentiële Oliën en is een preparaat met meerdere Essentiële Oliën specifiek voor de luchtwegen (bv. Eucalyptus radiata, Zwarte spar, Grove den ). Ze geven je lichaam de nodige elementen om je te wapenen tegen de winterse kwalen: het Complex werkt sterk aromatisch zuiverend en slijmoplossend. Het verhoogt de weerstand en heeft een verruimende en verlichtende invloed op de luchtwegen. Hoe dit Complex gebruiken? Druppel 3 à 5 druppels in een kom heet water en adem de opstijgende aromatische dampen in. Gebruik het Complex in een Phytosun Verstuiver en volg de gebruiksinstructies van de verstuiver. Doe enkele druppels op een zakdoek en leg deze in de nabijheid van je luchtwegen of op het hoofdkussen, of druppel op een sjaal, de rolkraag, op de deurmat

14 GENIET VAN DE FIJNE GEUREN EN THERAPEUTISC Essentiële Oliën zijn aromatische producten en de meeste zijn ideaal voor verstuiving in de lucht. Het is een toepassing die heel veel positieve resultaten oplevert bij allerhande luchtwegklachten. Een zacht medicinale manier van verstuiving krijg je door Essentiële Oliën te druppelen in het water van een verstuiver die werkt met ultrasone trillingen. De Cocoon, de Fontana en de Niagara Verstuiver zijn voorbeelden van dergelijke toestellen. Het bijkomend voordeel van deze toestellen is dat zij de lucht ook bevochtigen. NIEUW Cocoon Fontana Niagara

15 HE EIGENSCHAPPEN VAN E.O. S VIA VERSTUIVING Een andere efficiënte manier om te gebruiken is microverstuiving, zonder opwarming, zonder water. Alle aromatische bestanddelen worden dan in hun totaliteit verspreid met behoud van al hun waardevolle eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn de Sirocco en de Fuji Verstuiver. Sirocco Fuji

16 Heb je een persoonlijke vraag? Onze aromaspecialiste bezorgt je graag een antwoord. Stel je vraag via onze website: phytosun.be Meer informatie? Bezoek onze website: phytosun.be Andere producten binnen het gamma Omega Pharma Belgium NV, Venecoweg 26, BE-9810 Nazareth V01

Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie.

Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie. ESSENTIELE OLIEN, 100% ZUIVER EN NATUURLIJK Verzorg je anders dankzij de natuurlijke kracht van Aromatherapie. OP-13168_OPB_PSA_BR_Praktische gids_nl.indd 1 12/08/13 09:57 Het gebruik van Essentiële Oliën

Nadere informatie

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun

dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun relax& dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun slaap beter Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Ben je (het) weer moe? Essentiële Oliën geven je humeur een boost en zorgen voor meer rust

Nadere informatie

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun. Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur GENIET dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun MEER VAN JE ZOMER Verzorg je anders dankzij de kracht van de natuur Geniet met volle teugen van je zomer Verzorg vervelende zomerkwaaltjes efficiënt en op

Nadere informatie

AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE, NATUURLIJKE ESSENTIËLE OLIËN. voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen

AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE, NATUURLIJKE ESSENTIËLE OLIËN. voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen AROMATHERAPY voor gezonde luchtwegen bij verkoudheidsverschijnselen voor een doelmatige ademhaling zuiverend en slijmoplossend voor frisse lucht in huis en auto AROMATHERAPY COMPOSITIES VAN 100% ZUIVERE,

Nadere informatie

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM

GENIET ZOMER MEER VAN JE. dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM GENIET dankzij de Essentiële Oliën van Phytosun MEER VAN JE ZOMER DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM GENIET MET VOLLE TEUGEN VAN JE ZOMER Verzorg vervelende zomerkwaaltjes efficiënt en op natuurlijke

Nadere informatie

Aromatherapy. Gebruik / toepassing essentiële oliën Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken!

Aromatherapy. Gebruik / toepassing essentiële oliën Er zijn veel manieren om essentiële oliën te gebruiken! Aromatherapy Aromatherapie is een alternatieve methode om zich te verzorgen op basis van geuren met als doel de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid te bevorderen. De geuren die gebruikt

Nadere informatie

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl:

Ingrediënten. Thieves: Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten, nl: Dieven-kruiden-mix Het recept komt van een groep middeleeuwse dieven die kostbare goederen stalen van zieke en overleden mensen die leden aan verschrikkelijke middeleeuwse aandoeningen, zonder zelf ziek

Nadere informatie

VERKOUDHEID OF GRIEP?

VERKOUDHEID OF GRIEP? VERKOUDHEID OF GRIEP? Een verkoudheid wordt meestal veroorzaakt door besmetting met een virus. Die kan via speekseldruppeltjes maar meestal besmetten we ons zelf nadat we met onze handen in contact zijn

Nadere informatie

Onze oplossingen voor het ganse gezin

Onze oplossingen voor het ganse gezin winter Onze oplossingen voor het ganse gezin Entrepreneur of the year 2013 Gezond dankzij planten VERKRIJGBAAR IN DE APOTHEEK om de geïrriteerde keel te verzachten Keelirritaties komen in de winter vaak

Nadere informatie

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Wat kan je doen als alles dichtzit in je hoofd? Vind dag en nacht verlichting Zit alles dicht daarboven? Een verstopte neus? Gezwollen neusslijmvliezen? En soms nog

Nadere informatie

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Wat kan je doen als alles dichtzit in je hoofd? Vind dag en nacht verlichting Zit alles dicht daarboven? Een verstopte neus? Gezwollen neusslijmvliezen? En soms nog

Nadere informatie

Adem in alle. vrijheid! PROPOLIS. verzacht de luchtwegen* Hoog gedoseerd in NATUURLIJKE OORSPRONG BEL

Adem in alle. vrijheid! PROPOLIS. verzacht de luchtwegen* Hoog gedoseerd in NATUURLIJKE OORSPRONG BEL Adem in alle vrijheid! verzacht de luchtwegen* *dankzij de werking van andrographis, wilde tijm en vlier Health in harmony with Nature Hoog gedoseerd in PROPOLIS 40057967 BEL 20150814 NATUURLIJKE OORSPRONG

Nadere informatie

TEA TREE OIL. Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië. verzorgend. verzachtend. ondersteunt de bloedsomloop. verzorgend op de huid

TEA TREE OIL. Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië. verzorgend. verzachtend. ondersteunt de bloedsomloop. verzorgend op de huid TEA TREE OIL Essentiële olie van de Tea Tree uit Australië CHI TEA TREE OIL: Uw eerste Hulp! verzorgend verzachtend ondersteunt de bloedsomloop verzorgend op de huid verlichtend voor de luchtwegen TEA

Nadere informatie

winter voor het ganse gezin Gezond dankzij planten Entrepreneur of the year 2013

winter voor het ganse gezin Gezond dankzij planten Entrepreneur of the year 2013 winter Onze oplossingen voor het ganse gezin Entrepreneur of the year 2013 Gezond dankzij planten orange nature KEELTABLETTEN om de geïrriteerde keel te verzachten Keelirritaties komen in de winter vaak

Nadere informatie

Aromatherapie WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL

Aromatherapie WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Aromatherapie WELKOM BIJ HET H. HARTZIEKENHUIS MOL Kwaliteit en Veiligheid Wij doen mee! Onze kwaliteit aantoonbaar maken Ons ziekenhuis heeft zich geëngageerd om het accreditatielabel van het Nederlands

Nadere informatie

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig.

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig. Aromatherapie Aromatherapie is een natuurgeneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olie van: kruiden, vruchten, bloesem, bloemen, blad, zaad, schil of schors van het hout van stam, takken

Nadere informatie

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist,

- Angst. Bij angst kunnen veel etherische oliën gebruikt worden, maar de beste is lavendel. Lavendel verfrist, Werkstuk door een scholier 1183 woorden 19 oktober 2001 6,9 49 keer beoordeeld Vak ANW Wat is Aromatherapie? Om de deelvraag wat is aromatherapie? te beantwoorden, ben ik aan verschillende mensen gaan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

EERS T E H U LP. Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid. bij geprikkelde huid. bij droge en gevoelige huid

EERS T E H U LP. Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid. bij geprikkelde huid. bij droge en gevoelige huid EERS T E H U LP Met de krachtigste essentiële oliën voor de huid C H I U w E e r s t e Hu l p! bij geprikkelde huid bij droge en gevoelige huid bij ondersteuning van de bloedsomloop bij verzorging van

Nadere informatie

Homeopathische geneesmiddelen voor baby- en kinderkwaaltjes.

Homeopathische geneesmiddelen voor baby- en kinderkwaaltjes. Homeopathische geneesmiddelen voor baby- en kinderkwaaltjes. Vrije aflevering. Vraag raad aan uw apotheker. Geen gebruik langer dan 2 dagen zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiters. Buiten

Nadere informatie

Aromatherapie Voornaamste doelen in palliatieve zorg

Aromatherapie Voornaamste doelen in palliatieve zorg Franky De Vos A r o m a t h e r a p e u t R e i k i m a s t e r Christine De Bosschere P a l l i a t i e f v e r p l e e g k u n d i g e D o c e n t P a l l i a t i e v e Z o r g Aromatherapie 27 november

Nadere informatie

Keelpijn? Droge hoest?

Keelpijn? Droge hoest? Keelpijn? Droge hoest? Junior-angin helpt en verzacht 2 natuurlijke en efficiënte oplossingen aangepast aan kinderen vanaf 1 jaar Het koude en natte weer tijdens de wintermaanden zorgt telkens opnieuw

Nadere informatie

HOU JE SPIEREN & GEWRICHTEN SOEPEL EN BEWEEG VRIJ

HOU JE SPIEREN & GEWRICHTEN SOEPEL EN BEWEEG VRIJ HOU JE SPIEREN & GEWRICHTEN SOEPEL EN BEWEEG VRIJ DE KRACHT VAN DE NATUUR IN HAAR PUURSTE VORM Een leuke fietstocht met vrienden. Een dagje in de tuin werken. Een ontspannend partijtje voetbal met de kinderen

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT

GEBRUIK VAN DE STARTERKIT GEBRUIK VAN DE STARTERKIT De Starter Kit, is een buitengewone, uitgebreide, intuïtieve kennismaking met de kracht van etherische oliën. Gebruik van essentiele olie kan je leven transformeren. Ik adviseer

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

Homeopathische geneesmiddelen voor baby- en kinderkwaaltjes.

Homeopathische geneesmiddelen voor baby- en kinderkwaaltjes. Homeopathische geneesmiddelen voor baby- en kinderkwaaltjes. Vrije aflevering. Vraag raad aan uw apotheker. Geen gebruik langer dan 2 dagen zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiters. Buiten

Nadere informatie

Bronchiolitis bij kinderen. Ontsteking van de kleine luchtwegen

Bronchiolitis bij kinderen. Ontsteking van de kleine luchtwegen Bronchiolitis bij kinderen Ontsteking van de kleine luchtwegen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uw kind is opgenomen in het ziekenhuis, omdat het een ontsteking

Nadere informatie

Allergie (allergische rhinitis)

Allergie (allergische rhinitis) Keel-, Neus- en Oorheelkunde Allergie (allergische rhinitis) www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is allergie?... 3 Hooikoorts... 3 De belangrijkste allergenen... 3 Wat gebeurt er bij een allergieaanval?...

Nadere informatie

INHALO RHINATHIOL oplossing voor inhalatiedamp

INHALO RHINATHIOL oplossing voor inhalatiedamp Pagina 1-3 januari 2006 Bijsluiter Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u

Nadere informatie

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn Verkoudheid en griep Plotseling een rillerig gevoel, spierpijn, keelpijn, last van hoesten en koorts... Misschien is dit het begin van een forse griep ( influenza ). In dat geval kunt u ook last krijgen

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Livostin 0,5 mg/ml neusspray, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Dierenallergie. Sophia Kinderziekenhuis

Dierenallergie. Sophia Kinderziekenhuis Dierenallergie Sophia Kinderziekenhuis Is uw kind misschien allergisch voor dieren? In deze folder leest u wat een allergie is, wat de klachten zijn en welke behandelingen mogelijk zijn. Wij willen u vragen

Nadere informatie

Maart maand van de lentekriebels!

Maart maand van de lentekriebels! Maart maand van de lentekriebels! Last van een droge vermoeide huid met beginnende lijntjes of rimpels? Ook de hals en decolleté gaan binnenkort weer bloot en kunnen best wat extra aandacht gebruiken na

Nadere informatie

BIJSLUITER. var1b versie 1.0 CSP update 1

BIJSLUITER. var1b versie 1.0 CSP update 1 BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Flixonase 50 microgram per dosis, neusspray suspensie fluticasonpropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

OPTIMALE BESCHERMING EN EFFECTIEVE VERZORGING

OPTIMALE BESCHERMING EN EFFECTIEVE VERZORGING OPTIMALE BESCHERMING EN EFFECTIEVE VERZORGING De speciale Aloë Vera-verzorgingsbox is het ideale SOS-verzorgingspakket voor snel en dagelijks gebruik. De drie gespecialiseerde en verzorgende producten

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Inleiding Symptomen Werking van de neus

Inleiding Symptomen Werking van de neus VERKOUDHEID 202 Inleiding U komt op de polikliniek Keel-, Neus- en Oorheelkunde, omdat u last heeft van verkoudheid. Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in uw neus, bijholten en uw keel. Verkoudheid

Nadere informatie

Luchtweginfecties bij kinderen

Luchtweginfecties bij kinderen Als uw kind: jonger is dan drie maanden en koorts heeft (hoger dan 38 C) langer dan drie volle dagen koorts heeft koorts heeft gehad en na enkele dagen opnieuw koorts krijgt Luchtweginfecties bij kinderen

Nadere informatie

Hoe was en verzorg je de huid van je baby?

Hoe was en verzorg je de huid van je baby? JE BEWUST MILDERE KEUZE Hoe was en verzorg je de huid van je baby? Met tips van Lou Louise Inhoud 3 Spetterpret én zorgzame bescherming in één! 5 Ontwikkeld samen met dermatologen, pediaters én mama s

Nadere informatie

Astma bij jongeren. Mijn actie- & medicatieplan

Astma bij jongeren. Mijn actie- & medicatieplan Astma bij jongeren Mijn actie- & medicatieplan Dit plan gaat over hoe je het beste met je astma kunt omgaan. Je hebt niet altijd evenveel last van je astma. Dit boekje helpt je om zelf je medicijnen aan

Nadere informatie

Bronchiolitis bij kinderen

Bronchiolitis bij kinderen Bronchiolitis bij kinderen Ontsteking van de kleine luchtwegen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uw kind is opgenomen in het ziekenhuis, omdat het een ontsteking

Nadere informatie

Allergie voor huisdieren

Allergie voor huisdieren Allergie voor huisdieren Longgeneeskunde Locatie Hoorn/Enkhuizen Allergie voor huisdieren. Normaal zorgt ons afweersysteem ervoor dat lichaamsvreemde en mogelijk ziekteverwekkkende organismen die ons lichaam

Nadere informatie

Immunotherapie bij hooikoorts en allergie voor huisstofmijt

Immunotherapie bij hooikoorts en allergie voor huisstofmijt Keel-, neus- en oorheelkunde Immunotherapie bij hooikoorts en allergie voor huisstofmijt Wat is allergie? Allergie is een reactie van uw lichaam op bepaalde prikkelende stoffen waarbij het afweersysteem

Nadere informatie

Bronchiolitis bij kinderen

Bronchiolitis bij kinderen Kindergeneeskunde Bronchiolitis bij kinderen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw kind is opgenomen in het ziekenhuis omdat het een ontsteking van de kleine luchtwegen heeft. Lang niet

Nadere informatie

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING -

Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - Essentiele olien - VAN YOUNG LIVING - 187,- 187,- (incl. verzending) - t.w.v. ruim 250,- De premium starterskit OLIËN UIT DE KIT // 01 LEMON // heeft reinigende en zuiverende eigenschappen welke gebruikt

Nadere informatie

maakt uw luchtwegen van binnenuit vrij

maakt uw luchtwegen van binnenuit vrij maakt uw luchtwegen van binnenuit vrij bij problemen met hoesten met vastzittend slijm Nieuw! U heeft het flink te pakken: last van een verkoudheid, vastzittend slijm en problemen met ophoesten? Wilt u

Nadere informatie

Astma. Individueel actie- en medicatieplan

Astma. Individueel actie- en medicatieplan Astma Individueel actie- en medicatieplan Dit plan gaat over hoe u het beste met uw astma om kunt gaan. U heeft niet altijd evenveel last van uw astma. Het is daarom fijn als u zelf uw medicijnen kunt

Nadere informatie

Red je huid van jeuk, schilfering en kloven.

Red je huid van jeuk, schilfering en kloven. Red je huid van jeuk, schilfering en kloven. Schimmelinfecties 2 Schimmelinfecties komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ook kinderen kunnen ermee besmet raken. De oorzaak van zo n infectie is

Nadere informatie

RESPIRATOIR SYNCYTIEEL VIRUS BIJ KINDEREN

RESPIRATOIR SYNCYTIEEL VIRUS BIJ KINDEREN RESPIRATOIR SYNCYTIEEL VIRUS BIJ KINDEREN 17241 Wat is het RS virus? Respiratoir Syncytieel Virus, kortweg RS virus genoemd, is een virus dat infecties veroorzaakt aan de luchtwegen (neus, oren, keel,

Nadere informatie

Immunotherapie bij hooikoorts en allergie voor huisstofmijt

Immunotherapie bij hooikoorts en allergie voor huisstofmijt Keel-, neus- en oorheelkunde Immunotherapie bij hooikoorts en allergie voor huisstofmijt Wat is allergie? Allergie is een reactie van uw lichaam op bepaalde prikkelende stoffen waarbij het afweersysteem

Nadere informatie

Allergie. Allergische rhinitis: een loopneus of verstopte neus

Allergie. Allergische rhinitis: een loopneus of verstopte neus Allergie Allergische rhinitis: een loopneus of verstopte neus 2 Deze folder geeft u informatie over wat de KNO-arts in het CWZ met u bespreekt, zodat u zich kunt voorbereiden op het gesprek of na het gesprek

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nasacort, 55 microgram/verstuiving, neusspray triamcinolonacetonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nasacort, 55 microgram/verstuiving, neusspray triamcinolonacetonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nasacort, 55 microgram/verstuiving, neusspray triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

HOOIKOORTS EN ALLERGIE

HOOIKOORTS EN ALLERGIE HOOIKOORTS EN ALLERGIE WAT IS HOOIKOORTS EN WAT IS ALLERGIE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.NL HOOIKOORTS EN ALLERGIE VOOR HUISSTOFMIJT

Nadere informatie

FOSTER NEXTHALER. Gebruiksinstructie voor de patiënt. Extrafijn inhalatiepoeder Beclometason+Formoterol

FOSTER NEXTHALER. Gebruiksinstructie voor de patiënt. Extrafijn inhalatiepoeder Beclometason+Formoterol FOSTER NEXTHALER Gebruiksinstructie voor de patiënt Extrafijn inhalatiepoeder Beclometason+Formoterol Uw arts heeft u de FOSTER NEXThaler voorgeschreven voor de onderhoudsbehandeling van uw astmaklachten.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN DE NATUUR IN ÉÉN DRUPPEL ETHERISCHE OLIËN

DE KRACHT VAN DE NATUUR IN ÉÉN DRUPPEL ETHERISCHE OLIËN DE KRACHT VAN DE NATUUR IN ÉÉN DRUPPEL ETHERISCHE OLIËN ETHERISCHE OLIËN VAN PURASANA De etherische oliën van Purasana zijn zorgvuldig geselecteerde aromatische extracten die de beste kwaliteit bevatten

Nadere informatie

Hooikoorts en allergie

Hooikoorts en allergie 400019 Hooikoorts_400019 Hooikoorts 24-07-12 08:20 Pagina 8 Hooikoorts en allergie WAT IS HOOIKOORTS EN WAT IS ALLERGIE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW

Nadere informatie

BIJSLUITER. Flixonase neusspray IAIN PRAC recommendation neuszweren versie

BIJSLUITER. Flixonase neusspray IAIN PRAC recommendation neuszweren versie BIJSLUITER 16 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Flixonase 50 microgram per dosis, neusspray suspensie fluticasonpropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN

ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN ZECHSAL MAGNESIUM PRODUCTEN Informatie en Verkooppunt Ingang : Drapenierlaan - Zwolle Stadshagen Brievenbus : Pottenbakkerstraat 83-8043 BP Zwolle Telefoon : 038 4200838 Website : www.sadardiri.nl E-mailadres

Nadere informatie

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE

NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE NAQI BELGIAN SKIN CARE EXPERTISE De NAQI massage lotions zijn ontwikkeld om de huid van de therapeut als van de patiënt in een goede conditie en optimaal evenwicht te houden. Bij een therapeutische massage

Nadere informatie

Soframycine I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine I.E./ml neusspray, oplossing

Soframycine I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine I.E./ml neusspray, oplossing Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Soframycine 7.800 I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine 7.800 I.E./ml neusspray, oplossing Framycetinesulfaat Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Huisdierallergie

PATIËNTEN INFORMATIE. Huisdierallergie PATIËNTEN INFORMATIE Huisdierallergie Introductie Door middel van deze informatiefolder wil het Maasstad Ziekenhuis u informeren over huisdierallergie. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig te lezen.

Nadere informatie

Verkoudheid en griep

Verkoudheid en griep 400038 Verkoudheid en griep_400038 Verkoudheid en griep 17-08-11 15:19 Pagina Verkoudheid en griep WAT IS VERKOUDHEID EN WAT IS GRIEP WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT

Nadere informatie

Hooikoorts, allergie voor huisstofmijt of huisdieren

Hooikoorts, allergie voor huisstofmijt of huisdieren Hooikoorts, allergie voor huisstofmijt of huisdieren Ongeveer één op de tien mensen heeft er last van. Niezen, een vol hoofd, jeuk aan de neus, een loopneus... het wijst op een gewone verkoudheid. Maar

Nadere informatie

Geen plastic alstublieft!

Geen plastic alstublieft! Receptenboekje Geen plastic alstublieft! Delphine De Paepe en Bieke Bernaerts SHAMPOOBAR - 50 gram sodiumcoco sulfaat - 8 gram kokosolie - 4 gram karitéboter (sheabutter) - 8 gram mineraalwater (of gekookt

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

F U N F LOW E R S RO S E S

F U N F LOW E R S RO S E S INTRODUCTIE De nieuwe Chi Aromassage lijn is een serie pure, plantaardige massageen huidoliën verrijkt met een gerichte, doeltreffende combinatie van essentiële oliën. De masseur - of degene die de massage

Nadere informatie

DAG 1. Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! De Shen en je Huis van Energie

DAG 1. Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! De Shen en je Huis van Energie Energie Tiendaagse Doe mee en versterk je innerlijk licht in zomer en winter! DAG 1 De Shen en je Huis van Energie Ieder mens heeft zijn eigen Huis van Energie. (HvE) Je HvE is opgebouwd uit negen verschillende

Nadere informatie

HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE

HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE HET NATUURLIJKE MEDICIJNKASTJE OVER DE SCHRIJFSTER OVER DEZE UITGAVE INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE ZOU HET NIET FIJN ZIJN ALS JE THUIS EEN MEDICIJN KASTJE HEBT MET NATUURLIJKE REMEDIES (ZONDER BIJWERKINGEN)

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fluticasonpropionaat 50 microgram/dosis Basic Pharma, neusspray, suspensie Fluticasonpropionaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Rhinospray 1,18 mg/ml neusspray, oplossing Rhinospray 1,18 mg/ml neusdruppels, oplossing

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Rhinospray 1,18 mg/ml neusspray, oplossing Rhinospray 1,18 mg/ml neusdruppels, oplossing BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Rhinospray 1,18 mg/ml neusspray, oplossing Rhinospray 1,18 mg/ml neusdruppels, oplossing tramazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Allergie. Wat is luchtwegallergie? Wat is hooikoorts? Wat zijn de belangrijkste allergenen? Figuur 1. De huisstofmijt

Allergie. Wat is luchtwegallergie? Wat is hooikoorts? Wat zijn de belangrijkste allergenen? Figuur 1. De huisstofmijt Allergie Deze brochure biedt u informatie over luchtwegallergie en daarbij behorende klachten. Wat is luchtwegallergie? Allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem van het lichaam op

Nadere informatie

RS-virus bij kinderen

RS-virus bij kinderen RS-virus bij kinderen Bij uw kind is het Respiratoir Syncitieel-virus, kortweg RS-virus, geconstateerd. Soms worden kinderen met het RS-virus opgenomen in het ziekenhuis. In deze folder leest u wat het

Nadere informatie

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON:

9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: 9 MANIEREN WAAROP LAURIERBLADEREN JE GEZONDHEID VERBETEREN (BRON: HTTP://LIJSTVERSE.NL/WIEROOK-MAKEN-LAURIERBLADEREN- VERBRANDEN/?UTM_SOURCE=VIRALMUNDO&UTM_MEDIUM=RELATEDVM&UTM_CAMPAIGN=LA URIERVM ) Als

Nadere informatie

900 Etherische oliën

900 Etherische oliën 900 Etherische oliën Maienfelser Naturkosmetik Manufaktur Welkom in het rijk van de natuurlijke geuren. Uit ons rijke, geurige assortiment heeft u een keuze van meer dan 900 etherische oliën. Verschillende

Nadere informatie

- Crème Preventie Zwangerschapsstriemen

- Crème Preventie Zwangerschapsstriemen ZWANGERSCHAPSSTRIEMEN Zwangerschapsstriemen komen bij één op de twee vrouwen voor. Ze verschijnen voornamelijk op de buik, billen, dijen en borsten, daar waar de huid continu uitgetrokken wordt. De Laboratoires

Nadere informatie

Aan de slag met kruiden

Aan de slag met kruiden Aan de slag met kruiden Educatief pakket voor leerkrachten Sint-Pietersabdij 1 Beste leerkracht, In dit document vindt u enkele lessuggesties die aansluiten bij het atelier Magische kruiden in de middeleeuwen

Nadere informatie

SEIZOENSGRIEP EN HET GRIEPVACCIN

SEIZOENSGRIEP EN HET GRIEPVACCIN SEIZOENSGRIEP EN HET GRIEPVACCIN Nr. 108 Wat is de klassieke of seizoensgriep In de volksmond wordt er gesproken over de griep, waar het gaat over een zware verkoudheid of een luchtwegeninfectie met enkele

Nadere informatie

Hooikoorts. Sophia Kinderziekenhuis

Hooikoorts. Sophia Kinderziekenhuis Hooikoorts Sophia Kinderziekenhuis Heeft uw kind misschien last van hooikoorts? In deze folder leest u wat hooikoorts en allergie is, wat de klachten zijn en welke behandelingen mogelijk zijn. Wij willen

Nadere informatie

Uw benen opnieuw vederlicht, op natuurlijke wijze!

Uw benen opnieuw vederlicht, op natuurlijke wijze! Uw benen opnieuw vederlicht, op natuurlijke wijze! BIBE 08-044 NL - PL 88/14 > Antistax, hervindt op natuurlijke wijze lichte benen! Antistax is een volledig gamma dat op aangepaste wijze aan de behoeften

Nadere informatie

vertr Zelf ouwen

vertr Zelf ouwen Zelf vertrouwen 1 1 Highest Potential Dit is een olie die jouw kind helpt bij het opbouwen van het zelfvertrouwen en ondersteunt hem/haar bij het denken in mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Valor Moed

Nadere informatie

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vicks VapoRub, Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

VICKS SINEX MET DOSEERPOMP 0,5 MG/ML neusspray oplossing. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 18 april : Bijsluiter Bladzijde : 1

VICKS SINEX MET DOSEERPOMP 0,5 MG/ML neusspray oplossing. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 18 april : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vicks Sinex met doseerpomp, 0,5 mg/ml, oxymetazolinehydrochloride Lees goed de heie bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie.

Nadere informatie

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis

Vocht en ventilatie. Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Tips voor een droger huis Vocht en ventilatie Een gezin produceert per dag tussen de tien en vijftien liter vocht. Door te ademen, door huisdieren en planten, maar ook door te koken,

Nadere informatie

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT IS BISOLVON 0,2 % VERNEVELOPLOSSING EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER BISOLVON 0,2% VERNEVELOPLOSSING BPI 0052-02 + PRAC Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar.

Nadere informatie

U bent bij de KNO-arts geweest met allergieklachten. Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over allergie en daarbij behorende klachten.

U bent bij de KNO-arts geweest met allergieklachten. Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over allergie en daarbij behorende klachten. Allergie U bent bij de KNO-arts geweest met allergieklachten. Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over allergie en daarbij behorende klachten. Wat is allergie? Allergie is een overgevoeligheidsreactie

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY INDOOR AIR EXPERTS SINCE 1981 FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Wat is RSV? 3. Hoe kunt u RSV herkennen? 3. Hoe gevaarlijk is RSV? 4. Is RSV besmettelijk? 5. Is een RSV-infectie te voorkomen?

Inhoudsopgave. Wat is RSV? 3. Hoe kunt u RSV herkennen? 3. Hoe gevaarlijk is RSV? 4. Is RSV besmettelijk? 5. Is een RSV-infectie te voorkomen? RSV-infectie Inhoudsopgave Wat is RSV? 3 Hoe kunt u RSV herkennen? 3 Hoe gevaarlijk is RSV? 4 Is RSV besmettelijk? 5 Is een RSV-infectie te voorkomen? 6 RSV: wat moet u onthouden? 7 Medische behandeling

Nadere informatie

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6

BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY SUSPENSIE 50 MICROGRAM/DOSIS RVG 28086= Version 2016_06 Page 1 of 6 Version 2016_06 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BECLOMETASON NEVEL APOTEX 50, NEUSSPRAY beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Hoesten. Wat betekent het en wat kan je eraan doen? Herken je hoest!

Hoesten. Wat betekent het en wat kan je eraan doen? Herken je hoest! Hoesten Wat betekent het en wat kan je eraan doen? Herken je hoest! Hoesten: een natuurlijke reflex Gelukkig maar dat we kunnen hoesten! Hoest is immers een natuurlijke reactie van ons lichaam die dient

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter:

Inhoud van deze bijsluiter: Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie instaat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nesivine zorgvuldig te gebruiken om

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nasacort, 55 microgram/ verstuiving neusspray, suspensie triamcinolonacetonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nasacort, 55 microgram/ verstuiving neusspray, suspensie triamcinolonacetonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nasacort, 55 microgram/ verstuiving neusspray, suspensie triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Tips. om de symptomen van diarree te behandelen en de kans op besmetting te verkleinen. Gratis brochure

Tips. om de symptomen van diarree te behandelen en de kans op besmetting te verkleinen. Gratis brochure Gratis brochure Imodium Instant, orodispergeerbare tabletten Imodium, harde capsules Posologie: Instant / Caps Eerste dosis: bij volwassenen 2 orodispergeerbare tabletten/harde capsules, bij kinderen vanaf

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER PRICIASOL 1 mg/ml neusspray, oplossing PRICIASOL 1 mg/ml neusdruppels, oplossing PRICIASOL 0,5 mg/ml neusdruppels, oplossing kinderen nafazolinenitraat Lees goed

Nadere informatie

Cursus EROTIEK Exo Academy

Cursus EROTIEK Exo Academy Erotisch / sensueel masseren Erotische massage of sensuele massage is een massagetechniek met als doel seksuele gevoelens op te wekken dan wel te versterken. Erotische massages worden vooral gericht op

Nadere informatie

Patiëntenvoorlichting Huisdierallergie

Patiëntenvoorlichting Huisdierallergie Patiëntenvoorlichting Huisdierallergie Dieren zijn niet weg te denken uit ons bestaan. Ze zijn in het huis aanwezig als huisdier, we komen ze tegen op het werk (denk hierbij aan boerderijdieren, proefdieren

Nadere informatie

Wat is allergie? Wat is hooikoorts?

Wat is allergie? Wat is hooikoorts? K.N.O. Allergie Deze folder heeft tot doel u informatie te geven over allergie en de daarbij behorende klachten. Als u recent bij de KNO-arts bent geweest, die u heeft verteld dat allergie één van de

Nadere informatie