High Efficiency Solutions. Luchtbevochtiging en toepassingen voor adiabatischekoeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "High Efficiency Solutions. Luchtbevochtiging en toepassingen voor adiabatischekoeling"

Transcriptie

1 High Efficiency Solutions. Luchtbevochtiging en toepassingen voor adiabatischekoeling

2

3 Control Solutions and Humidification Systems for HVAC/R

4 high efficiency solutions kan bescherming van het milieu worden verenigd met onze geïndustrialiseerde samenleving? Ja, vandaag is dit mogelijk. Inderdaad, dit is het concept van duurzame ontwikkeling: verbetering van de kwaliteit van het leven, zonder overbelasting van de ondersteunende ecosystemen waar ze afhankelijk van is. Nu mogelijk gemaakt door vorderingen in de technologie. Terwijl duurzame ontwikkeling tot voor kort gewoon een verlangen was, met kosten en een verplichtingen opgelegd door wetgevers om aan toekomstige generaties een gezonde planeet na te laten, is het vandaag de dag de juiste keuze. Veranderen van de publieke opinie door zich te richten op de meer verantwoorde bedrijven, waardoor deze worden beloont met een hogere omzet. Een noodzaak is dus een kans geworden. Een niet te missen kans om de noodzaak tot het ontwikkelen van producten en diensten die energie besparen te combineren met de mogelijkheid om effectief de invloed op het milieu te verminderen. Ter bevordering van duurzame ontwikkeling, zijn vele maatregelen wat betreft het milieubeleid van individuele landen en internationale organisaties (vooral de Europese Unie) onderweg, specifiek op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Vandaag de dag, oplossingen voor de bestrijding van wereldwijde opwarming van de aarde en verontreiniging, zodat onze steden leefbaarder en onze fabrieken efficiënter en duurzamer zijn, toepassen zodat we leven in een duurzame samenleving: de technologie is er. Regeling energieverbruik respect voor het milieu CAREL heeft altijd geëvolueerd regelsystemen ontwikkeld en verbeterd, voorstellen gedaan voor innovatieve oplossingen in de HVAC/R sector. Dit zijn onze high efficiency solutions, een duidelijk antwoord voor bescherming van het milieu door middel van de geoptimaliseerde en geïntegreerde regelsystemen, die aanzienlijke energiebesparingen opleveren en dus vermindering van de invloed op het milieu. Dit zijn de nieuwe oplossingen voor de markt, maar de keuzes zijn nog steeds in overeenstemming met onze traditie. We hebben steeds geïnvesteerd in R&D, vanaf het allereerste moment de we ons bedrijf begonnen, en wij blijven dat doen ondanks de wereldwijde recessie. Deze kosten reducerende besturingsoplossingen zijn nu beschikbaar, en hun volledige potentieel is klaar om te worden toegepast, zodat een effectief concurrentievoordeel op het wereldtoneel wordt bereikt wat door de markt wordt gewaardeerd. Met behulp van hedendaagse CAREL hoogrenderende oplossingen draagt men iets concreets bij aan de bescherming van het milieu. Het betekent met vertrouwen kijken naar de toekomst.

5 Bevochtig......Koelen tijdens besparen Bevochtiging voor comfort en industriële processen De luchtvochtigheid is een belangrijke parameter voor persoonlijk comfort in residentiële en commerciële omgevingen; het juiste niveau van luchtvochtigheid garandeert een gevoel van welzijn en productiviteit op de werkplek. In industriële processen, is regeling van de luchtvochtigheid nodig om te zorgen voor proces stabiliteit, productkwaliteit en heel vaak naleving van geldende normen. CAREL producten voldoen aan de behoeften van residentiële, commerciële en industriële toepassingen, met speciale aandacht voor operationelekosten en energieverbruik. Andere belangrijke kenmerken van CAREL oplossingen voor luchtbevochtiging zijn eenvoudig te gebruiken en te installeren en betrouwbaar om een ononderbroken werking te garanderen. Energiebesparing: adiabatische koeling Lucht kan effectief worden gekoeld door te profiteren van de verdamping van in zeer fijne druppeltjes verneveld water: de faseverandering, van vloeistof naar gas, absorbeert energie uit de lucht, die daardoor wordt gekoeld. Verdamping van 100 kg/h van water absorbeert 69 kw van warmte uit de lucht, met een energieverbruik van minder dan 1 kw!. In een luchtbehandelingskast kan de ventilatielucht adiabatisch worden gekoeld en bevochtigd (directe adiabatische koeling, DAK). Als alternatief, als de buitenlucht vochtigheid al hoog is, kan de retourlucht enkele graden worden gekoeld voordat deze wordt afgeblazen door de LBK. Deze koelcapaciteit kan, met behulp van een warmtewisselaar, worden gebruikt om de ventilatielucht af te koelen met een efficiëntie die afhangt van het rendement voor de terugwinning van warmte gebruikt warmtewisselaar, maar gemakkelijk meer is dan 50%! (indirecte adiabatische koeling, IAK). Dit alles betekent een lager energieverbruik en kleinere afmetingen en capaciteiten van de koeling van het koelcircuit en chiller. Voor de ontwikkeling van deze geavanceerde oplossingen, heeft CAREL een complete en moderne lucht behandelingskast in haar centrum voor onderzoek, om verbetering van de prestaties te realiseren in alle bedrijfsomstandigheden. Tevens biedt het klanten oplossingen die efficiënt zijn, compleet en makkelijk in gebruik. Met onze innovatieve oplossingen, kunnen we aanzienlijke energie besparingen garanderen voor koeling in LBK s.

6

7 9 Kantoren Het juiste niveau van vochtigheid in ruimtes is van invloed op het niveau van comfort waargenomen door mensen en vermindert het risico van aandoeningen aan de ademhalingswegen. Bevochtiging is over het algemeen vereist tijdens de winterperiode, zodra verwarmingssystemen de lucht droogt, waardoor droge keel, schrale huid en lippen en zere ogen ontstaan. Comfort hangt af van de relatieve vochtigheid: in de winter, zelfs als het mist buiten (100% relatieve vochtigheid), verhoogt het verwarming systeem van het gebouw de temperatuur van de lucht op een comfortabel niveau, rond 20 C. Op deze manier vermindert de relatieve vochtigheid zelfs tussen de 10-30%, wat wordt beschouwd als droge lucht. Bijgevolg de huid op de handen scheurt en hetzelfde treedt op aan de lippen. Naast een onplezierig gevoel, zijn de neus en keel droog, dus gevoelig voor de typische ziekten van de winterperiode. Het beste comfortniveau wordt verkregen wanneer vochtigheid wordt geregeld tussen de 40 en 60% relatieve vochtigheid. Om deze reden bestaat het bevochtigingssysteem uit een vochtgenerator met een regelaar aangesloten op ten minste één hygrostaat in een ruimte. De droge lucht in de winter verhoogt stof welke aanwezig is in de lucht uit tapijten en gordijnen en deeltjes van de huid dat mensen verliezen. Dit veroorzaakt problemen voor mensen met allergieën of astma, welke kan worden verminderd door een juiste niveau van vochtigheid in de lucht te handhaven. Als je kijkt naar het effect van lage luchtvochtigheid op objecten, zijn er vele voorbeelden. Lage luchtvochtigheid veroorzaakt breuk en scheuren in objecten van hout, papier en textiel. Objecten, zoals boeken, schilderijen op hout, doek, papier en waardevolle houten meubilair kunnen slecht worden bewaard of zelfs beschadigd door lage relatieve luchtvochtigheid. Bovendien kunnen scheuren verschijnen in parket. Lage luchtvochtigheid beïnvloedt de waargenomen temperatuur. In de zomer, zweet koelt de huid en maakt de gevoelstemperatuur lager dan wat werkelijk is waargenomen. Droge lucht in een verwarmde omgeving gedurende de wintermaanden, bevorderd de verdamping van water uit de huid en zorgt derhalve voor een lagere gevoelstemperatuur; Bijgevolg wordt de thermostaat verhoogd met 1-2 C voor het verkrijgen van een aangename temperatuur. Comfort en productie dankzij uitstekende relatieve vochtigheid. Welzijn, gezondheid en kantoorobjecten zijn beschermd.

8 humifog hogedruk adiabatische bevochtiger humisteam elektrodebevochtiger compactsteam elektrodebevochtiger

9 humisonic ultrasoon bevochtiger

10 Kantoren Maximum comfort met stoombevochtiging Stoomluchtbevochtigers gebruiken een externe energiebron, elektriciteit of gas, om water te laten koken, waardoor er stoom wordt geproduceerd. De keuze van het soort energie is afhankelijk van beschikbaarheid, kosten en de noodzakelijke investeringen. De luchtbevochtiger kan werken met leidingwater; een oplossing met een minimum aan kosten voor een systeem, maar waarvoor periodiek onderhoud nodig is om minerale zouten die accumuleren te verwijderen uit een vat of, eenvoudiger, het vervangen de cilinders (luchtbevochtigers met elektrode technologie). Als alternatief, wordt er gedemineraliseerd water gebruikt (met uitzondering van de elektrode technologie) waardoor de stilstandperiodes en onderhoudskosten worden gereduceerd. De stoom geproduceerd door het koken wordt gemakkelijk geïnjecteerd in de lucht behandelingskast, waarbij een kleine ruimte voor volledige absorptie benodigd is. De benodigde ruimte kan worden verminderd met behulp van de nieuwste generatie producten zoals de ultimatesam, voorzien van verstuivers die gelijkmatig het droge stoom verdelen. Anderzijds kan bevochtiging rechtstreeks in de ruimte worden toegepast met stoom verdelers uitgerust met ventilatoren, een eenvoudige methode vaak gebruikt bij bestaande systemen, zelfs in woonomgevingen, met producten, zoals de compactsteam. Comfort en energiebesparing met adiabatische bevochtigers Adiabatische luchtbevochtigers vernevelen zeer fijne druppeltjes van water, die uiteraard door de lucht worden geabsorbeerd. Niet het produceren van stoom, maar hun karakteristieke eigenschap is het zeer lage energieverbruik in vergelijking tot stoom luchtbevochtigers. Deze kunnen ook worden gebruikt door in de zomer de lucht te koelen: om een voorbeeld te geven, met behulp van 1 kw van elektriciteit is het mogelijk om 100 l/h in zeer kleine druppeltjes te vernevelen die 70 kw warmte uit de lucht absorbeert. Deze vorm van adiabatischekoeling word steeds meer gebruikt in lucht behandelingskasten om te koelen met een zeer laag elektrische energieverbruik, met technische oplossingen kan het gebruikt worden voor droge en natte klimaten. Adiabatische luchtbevochtigers zijn ook beschikbaar voor ventilator convectoren (met ultrasoon technologie), op de muur of in verhoogde plafonds, bieden zij een flexibele oplossing ook in bestaande installaties. Hygiëne van Luchtbevochtiging Bevochtigingssystemen moeten bijdragen aan het comfort van omgevingen door alleen onder hygiënische omstandigheden veilig vocht in de lucht in te brengen. Om deze reden zijn isothermische luchtbevochtigers beschikbaar, die door het koken van water, aseptische hygiënisch veilige stoom produceren. Adiabatische luchtbevochtigers verkrijgen een zeer hoog hygiënisch niveau met behulp van gedemineraliseerd water, resistente materialen (roestvrij staal, kwaliteit kunststoffen die worden gebruikt Systeem regeling bevochtiging De regeling van de bevochtigingssystemen en adiabatischekoeling is van fundamenteel belang. Met behulp van vocht en temperatuur sensoren en de geïntegreerde regelaar wordt de capaciteit van de luchtbevochtiger aangepast om het set-punt te bereiken, zonder deze te overschrijden in de LBK (maximaal sensor), in verhouding tot de hoeveelheid lucht die behandeld moet worden(proportionele signalen), alleen wanneer er een luchtstroom is (luchtstroom schakelaar) en met temperatuurgrenzen (temperatuur maximaalsensor). De luchtbevochtigers moeten gemakkelijk te integreren zijn met het airconditioning systeem en de LBK regelsystemen, zodanig dat ze bijdragen aan het optimaliseren van de systeemprestaties. Verbinden met en beschikbaarheid van communicatieprotocollen worden steeds belangrijker. voor levensmiddelen) en bewerkingen, zoals automatische periodiek spoelcycli. Dankzij dit alles wordt onder hygiënische omstandigheden veilig vochtigheid gegenereerd. Door de verkregen certificatie met betrekking tot de VDI6022 standaard hygiënische normen voor ventilatie en air-conditioning systemen, voor kantoren en productieruimtes en zonder de noodzaak om gebruik te hoeven maken van kostbare en verontreinigende stoffen, biocide of andere additieven, is dit gewaarborgd.

11 13 Industrie en processen Wat is de luchtvochtigheid? Vochtigheid is niets meer dan waterdamp in de lucht. Relatieve luchtvochtigheid is het percentage van water in de lucht bij een gegeven temperatuur (bijvoorbeeld 50% relatieve vochtigheid bij 20 C) met betrekking tot het maximale hoeveelheid dat de lucht bij die temperatuur (100% rv bij 20 C) kan bevatten. De noodzaak om de lucht te bevochtigen treedt op in de wintermaanden, wanneer de buitenlucht koud en vochtig is, bijvoorbeeld: -5 C, 90% relatieve vochtigheid, wordt verwarmd in een industriële omgevingen tot 20 C waardoor de relatieve vochtigheid wordt verlaagd tot 15%. Dientengevolge, kan de lucht droog lijken. Zelfs een airconditioningsysteem of een koelsysteem kan de lucht drogen, omdat ze werken door afkoeling van de lucht tot onder het dauwpunt, waardoor vocht wordt verwijderd (ontvochtiging). In beide gevallen, is het resultaat droge lucht een fenomeen waarbij het evenwicht tussen de luchtvochtigheid en de objecten in die omgeving uit balans raakt, waardoor bij de producten de neiging ontstaat om vocht te verliezen door verdamping. Er zijn bekende effecten op materialen: dimensionale en kwalitatieve variaties op hygroscopisch materiaal van plantaardige vezels zoals papier, stof, hout, enz.; gewicht verlies en esthetische verslechtering van verse producten zoals groenten en fruit opgeslagen of tentoongesteld in de toonbanken; de aanwezigheid van statische elektriciteit resulterend in ontladingen en elektrostatische opladingen; daling van het lichamelijk welzijn en comfort van personeel, drogen van de huid en van de luchtwegen waardoor kwetsbaarheid voor typische seizoensgebonden winter ziekten wordt verhoogt. Adiabatische luchtbevochtigers vernevelen water in zeer fijne deeltjes die spontaan verdampen in de lucht. Ze absorberen warmte en koelen daardoor de lucht. In fabrieken die veel warmte genereren, zoals staalfabrieken, verhoogt een adiabatische koeling systeem het comfort van de werknemers en daarom hun mate van concentratie, verlaging van het aantal fouten en verhogen van de productiviteit. Bevochtigssystemen moeten bijdragen aan een gezond milieu door het toevoegen op enige hygiënisch veilige wijze van vocht in de lucht. Voor dit doel zijn er stoom en adiabatische luchtbevochtigers beschikbaar die materialen en apparaten gebruiken voor het produceren van vochtigheid veilig genoeg om certificaten te verkrijgen zoals de overbekende VDI6022 hygiënische normen voor ventilatie en airconditioning systemen, kantoren en productieruimtes. Productiviteit, kwaliteit en energie besparingen in productie- en bewaarprocessen dankzij vochtregeling. Een steeds belangrijkere norm bij industriële processen.

12 Geventileerde verdelers hogedruk watervernevelaars humifog multizone hogedruk adiabatischebevochtiger WTS waterbehandeling humisonic ultrasoon bevochtiger compactsteam elektrodebevochtiger

13 optimist vernevelaaradiabatischekoeling ChillBooster vernevelaaradiabatischekoeling mc multizone perslucht met waterbevochtiger humidisk centrifugaalbevochtiger

14 Industrie en processen Kwaliteit en productiviteit voor de grafische industrie Papier is gemaakt van plantaardige vezels (celstof ) en is een hygroscopisch materiaal: tijdens het koude seizoen, omdat de warmte die wordt gegenereerd door machines en door het verwarmingssysteem de lucht droogt, neemt het vochtgehalte in papier af, waardoor veranderingen in de grootte en in de technische kenmerken van het papier ontstaan. De lengte van een vel papier varieert van 0,1 tot 0,2% als de luchtvochtigheid 10% rv varieert: in een standaard 16 paginablad in A4-formaat zou de verandering 2 mm kunnen worden! In ideale omstandigheden, voor papier opslag en afdrukken, moet de relatieve vochtigheid gehandhaafd worden tussen 50% en 60%. Een vochtregel systeem: vermindert fouten in de uitlijning als gevolg van dimensionale veranderingen in het papier; beperkt breken en scheuren van het papier tijdens automatische doorvoer; vermijdt schotelen en kreuken; minimaliseert elektrostatische ontladingen en elektrostatische oplading; optimaliseert inkt opname. Bevochtiging en energiebesparing De grafische industrie gebruikt een opmerkelijke hoeveelheid aan bevochtiging omdat de verwerkings en opslag ruimtes groot zijn, en vaak hoge belastingen hebben. Adiabatische bevochtiging is een uitstekende oplossing voor het verkrijgen van een juiste en stabiel niveau van luchtvochtigheid en om voelbare warmte, gegenereerd door proces machines, te absorberen. Bijvoorbeeld, 100 kg/h verneveld water absorbeert ongeveer 70 kw aan warmte terwijl het slechts 1 kw aan elektriciteit verbruikt: een voordelig luchtbevochtiging systeem dat gebruikmaakt van een recykelbare natuurlijke hulpbron: water. Een oplossing voor elke toepassing Bevochtiging in de grafische industrie wordt verkregen met elektrische of gas gestookte stoomgeneratoren, die de luchtstroom in de lucht behandelingskast of rechtstreeks in de fabriek met ventilatoren in de verwerkingsruimte bevochtigen. Adiabatische bevochtiging en adiabatischekoeling worden verkregen door het installeren van een rek met verstuivers binnen de luchtbehandelingskast, of met verstuivers verspreid in het gebied welke van airconditioning moet worden voorzien vaak gelegen rond de afdrukmachines waar de behoefte voor bevochtiging het hoogst is. Voor kleine installaties zijn er centrifugaal adiabatische luchtbevochtigers voor aan de muur beschikbaar die eenvoudig zijn te installeren. Bevochtiging en adiabatischekoeling Deze hebben opmerkelijke voordelen in veel industriële toepassingen in termen van kwaliteit van het product, productiviteit, energiebesparing en operationele kosten. Koelcellen en voedingsindustrie Bevochtigingssystemen compenseren de vochtigheid die wordt gecondenseerd door verdampers van het koel systeem; Als dit niet gebeurd, zou de lucht snel drogen zodat een verslechtering van de producten en het verlies van gewicht optreed. Tabaksindustrie Droge lucht zorgt ervoor dat de tabak krimpt met een daaruit voortvloeiende verlies aan gewicht en toename van de kwetsbaarheid. Dit leidt tot scheuren in de bladeren die worden gebruikt voor de productie van tabak, sigaretten en sigaren en veroorzaken storingen tijdens de papierinvoer in de machine. Veroudering van wijn Wijn producenten hebben altijd aanzienlijke verliezen in hun kelders als gevolg van lage luchtvochtigheid ten gevolge van de verdamping van de wijn door het hout van de vaten. Een luchtvochtigheid van 80% relatieve vochtigheid, of hoger, verlaagt de verliezen als gevolg van spontane verdamping. Micro-elektronica en farmaceutische cleanrooms Relatieve vochtigheid is een van de fundamentele criteria voor de bedrijfsomstandigheden van een cleanroom met zeer strenge tolerantiegrenzen, vaak ±1% rv; Dit is van invloed op het risico van elektrostatische ontlading, de snelheid van chemische reacties, capillaire werking enz. Verf en vernis cabines De automobiel- en luchtvaart industrie gebruiken watergedragen vernissen die strikte controle over de temperatuur - relatievevochtigheid vereisen.speciale luchtbevochtigers met siliconenvrij certificering zijn beschikbaar om blaasjes te voorkomen. Speciale luchtbevochtigers met siliconenvrij certificering zijn beschikbaar om blaasjes te voorkomen. Musea, kunstgalerijen, archieven Juiste omgeving stabiliteit is van essentieel belang voor het behoud van kunstwerken en objecten na verloop van tijd. Mochten doeken afmetingen wijzigen na verloop van tijd wegens verschillen in relatieve vochtigheid, kunnen schilderijen onherroepelijk worden geruïneerd, zoals boeken, houten kunstwerken, schilderijen op houten oppervlakken, enz. Textielindustrie De juiste vochtigheids niveau beperkt het breken van draden en stof productie als gevolg van het schuren, elimineert statische elektriciteit en hechting en verhoogt daarom de productiviteit van de machine.

15 17 Datacentra - adiabatischebevochtiging en koeling De noodzaak van bevochtiging van datacenters is te wijten aan de mogelijkheid dat accumulatie van statische elektriciteit aan de elektronische componenten in de computers schade kan veroorzaken wanneer deze zich ontlaad. Het risico is veel groter wanneer de lucht droog, d.w.z. een lage luchtvochtigheid heeft. De fysieke uitleg van dit verschijnsel is dat niveaus van meer dan 40% relatieve vochtigheid een zeer fijne film van vloeistof op oppervlakken produceert, die onzichtbaar is voor het blote oog, maar die elektrostatische ladingen afvoert naar de aarde en zo de accumulatie van de elektrostatische lasten die gevaarlijk kunnen zijn voorkomt. Bovendien, vermindert de vloeibare film de wrijving bij bewegende onderdelen en daarmee de opwekking van elektrostatische lading. Een lage vochtigheidsgraad komt in datacentra veelvuldig voor als gevolg van de generatie van warmte door de elektronische apparatuur, die verschillende kw vermogen per vierkante meter grondoppervlak hebben. Door het verhitten van de lucht neemt de relatieve vochtigheid af, zodat statische elektriciteit gegenereerd wordt. Er zijn verschillende soorten van datacentra die worden gekenmerkt door hun grootte en ook de configuratie van het airconditioning systeem. De meest traditionele zijn systemen met server geplaatst in het midden van de ruimte en daaromheen airconditioning (close controle-units - CCU), terwijl de ruimte onder de vloer of het valse plafond worden gebruikt voor de luchtstroom. In lay-outs met warme en koude gangpaden, zijn de servers dusdanig uitgelijnd dat zij de koude lucht uit het koude gangpad nemen, verwarmen en vervolgens in het warme gangpad voeren. Air-conditiongssystemen zijn geïnstalleerd (in een rij) op regelmatige afstanden langs de reeks servers voor koeling. Deze nemen de lucht van het warme gangpad in, koelen het af om deze vervolgens in het koude gangpad in te blazen. De air-conditioningssystemen kunnen van het directe verdamping type, met buiten condensors, of water met externe chillers zijn. Er komen ook steeds meer datacentra die maximaal gebruik maken van het principe van vrijekoeling, waar nodig verbeterd door directe en/of indirecte adiabatischekoeling door een adiabatische bevochtiger. Modulaire datacenters zijn onlangs ontwikkeld met containers die het vrijekoeling systeen bevatten, een adiabatische vrijekoeling systeem, mechanische airconditioning systeem en de ruimte die de server bevat. Controle over de vochtigheid minimaliseert het risico van elektrostatische ontladingen en garandeert dus continuïteit. Adiabatischekoeling maximaliseert energie besparing in grote datacenters.

16 Optimist vernevelaar adiabatischekoeling ChillBooster vernevelaar adiabatischekoeling KUE elektrodenbevochtiger humisonic ultrasoon bevochtiger

17 humisonic ultrasoon bevochtiger

18 Datacentra - adiabatischebevochtiging en koeling 100 h (kj/kg a ) 30 C 30 x (gv /kg a ) t wb = 25 C Mechanical cooling only 15 C 20 C = 100 % = 90 % = 80 % = 70 % = 60 % = 50 % = 40 % Assisted IEC adiabatic cooling v = (m 3 /kg a ) t wb = 25 C 30 C C 10 C = 30 % = 20 % C Fresh air free cooling DEC adiabatic cooling t db (C) C C = 10 % 15 C 20 C Adiabatischebevochtiging en koeling Adiabatischeluchtbevochtigers worden steeds meer gebruikt voor adiabatischekoeling in datacenters. Grootste deel van het energie verbruikt in datacenters is te wijten aan de airconditioningsystemen voor de verwijdering van de opgewekte warmte. De tendens om energie te besparen draagt bij aan de verspreiding van eenvoudige vrijekoeling systemen en die met adiabatischekoeling. In feite kan, gezien het feit dat door het vernevelen van 100 l/h van water, een koelcapaciteit van 70kW bij een energieverbruik van 1kW wordt verkregen, direct duidelijk zijn hoe voordelig deze technologie is. De limiet van de maximale luchtvochtigheid in datacenters is doorgaans hoog, tot 80% rv. Adiabatische bevochtigingssystemen bieden een flexibele en doeltreffende oplossing voor energiebesparing en dus voor de vermindering van de kosten. Warmtewisselaars kunnen ook winstgevend worden gebruikt. Deze zorgen ervoor dat vrijekoelingssystemen met indirecte koeling en het voordeel van het niet introduceren van buiten de lucht in de ruimte mogelijk zijn. Een oplossing voor alle toepassingen De bevochtigingssystemen voor datacentra worden ingebouwd in de ruimte conditioning systemen (CCU). Dit zijn meestal bevochtigers van het elektrode principe voor de productie van stoom. Die wordt snel geabsorbeerd door de lucht, zelfs in zeer kleine ruimten. In systemen met lucht behandelingskasten, is de luchtbevochtiger geïnstalleerd in een daartoe geschikte sectie en met een vernevel toestel, wordt het ook gebruikt voor het verkrijgen van efficiënte adiabatischekoeling. Luchtbevochtigers en adiabatischekoelers worden steeds meer gebruikt in containers/shelters voor modulaire datacentra en telecom toepassingen. Wandsystemen kunnen worden gebruikt in datacentra voor lokaal beheer van het vochtniveau: stoom luchtbevochtigers met ventilatoren zijn beschikbaar en er zijn adiabatische ultrasoon luchtbevochtigers, die de lucht bevochtigen en koelen. Controle en efficiëntie De datacenters zijn onderverdeeld in klassen met veel strengere grenswaarden voor de temperatuur en de vochtigheid afhankelijk van apparatuur die er staat en de continuïteit van de gevraagde dienst. In alle gevallen is controle van de luchtbevochtigers en hun integratie met de airconditioningsysteem essentieel om de hoeveelheid stoom opgewekt met alleen water en de minimale hoeveelheid energie te genereren. Efficiëntie wordt gemaximaliseerd door de verdere integratie van directe en indirecte vrijekoeling systemen versterkt met adiabatischekoeling.

19 21 Ziekenhuizen en medische behandelcentra Lage luchtvochtigheid is van invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen. Tijdens de winter, wordt de lucht in gebouwen verwarmd tot een temperatuur van C met het gevolg dat relatieve vochtigheid daalt tot waarden van 10-30%, welke wordt beschouwd als droge lucht, zelfs als het buiten mist. De droge lucht bevorderd de verdamping van water uit de huid die daardoor scheurt en zorgt voor uitdroging van de slijmvliezen in keel, neus en de luchtwegen etc. zodat de typische winter ziekten worden veroorzaakt en versprijd. Het is om deze reden dat airconditioningsystemen waarmee zowel de temperatuur en de vochtigheid van de lucht worden gebruikt in ziekenhuis afwijken; het wordt niet te laag gehouden, maar ook niet te hoog. Ter voorkoming van vermeerdering en proliferatie van biologische vervuiling, moet de luchtvochtigheid idealiter worden gehouden tussen 40% tot 60%rv. Nauwkeurige controle van de luchtvochtigheid draagt ook bij aan het beschermen van de elektronische apparatuur tegen elektrostatische ontladingen, zodat het ziekenhuis veiliger is voor personeel en bezoekers en tegelijkertijd beschermt het de gezondheid van de patiënt. Droge lucht in de winter verhoogt het stof in de lucht die voortvloeien uit slijtage van materialen en deeltjes van de huid die mensen verliezen. Dit veroorzaakt problemen voor personen met allergieën of astma, die kan worden verminderd door een juist niveau van vochtigheid in de lucht. Volgens Europese richtlijn 2002/91/EG, EN ISO 13790:2008, nl 13779:2008 VDI 6022, , DIN Italiaanse presidentieel decreet gedateerd 14 januari 1997, UNI11425 (gewoon om er een paar noemen) Moeten ventilatie- en airconditioningsystemen in operatiezalen zorgen voor ideale temperatuur / vocht omstandigheden voor het werk van artsen, ook gelet op de behoeften van de patiënt. De bevochtigingssystemen moeten zodanig worden ontworpen dat ze niet bijdragen aan de productie en de verspreiding van verontreinigende stoffen. Ze moeten gemakkelijk te openen, te reinigen en te controleren zijn. Aandacht is geschonken aan de betrouwbare werking, met name in operatiezalen: luchtbevochtigers die operationele continuïteit en niet hoeven te stoppen voor onderhoud worden gebruikt. Nauwkeurige vocht regeling is dus niet alleen een accessoire, maar een wettelijke eis. Gezondheid, welzijn, veiligheid en conformiteit aan de normen met bevochtiging van de afdelingen en operatiekamers.

20 ChillBooster vernevelaar adiabatischekoeling heatersteam weerstand bevochtiger ultimatesam Stoomverdeel systeem

21 humifog hoge druk adiabatischebevochtiger heatersteam weerstand bevochtiger ir33+ Ir33+ serie voor commerciële koeling

22 Ziekenhuizen en medische behandelcentra Gegarandeerd hygiëne met stoombevochtiging Het isothermische bevochtigingsproces bestaat uit de introductie van stoom, gegenereerd door kokend water, in het milieu. De stoom, kan lokaal worden gegenereerd door het gebruik van gas of elektriciteit. De keuze van de energiebron, is afhankelijk van beschikbaarheid, zowel van het systeem als gevraagd piekvermogen en de kosten. Het soort te gebruiken water, mag niet worden onderschat: drinkwater is zeker geschikt, maar het leidt tot periodieke onderbreking voor onderhoud. Dit bestaat in wezen uit de verwijdering van minerale zouten die zijn verzameld tijdens het koken. Het gebruik van gedemineraliseerd water betekent dat onderhoud tot een minimum wordt beperkt en operationele continuïteit is gewaarborgd; het is echter duurder. De stoom luchtbevochtigers garanderen maximale hygiënische veiligheid omdat de temperatuur van de stoom ervoor zorgt dat het geen potentieel schadelijke micro-organismen bevat. Om deze reden is het een goede gewoonte om stoom luchtbevochtigers te gebruiken in operatiekamers, en wordt ook expliciet in sommige landen, zoals Oostenrijk, door de wet geëist. Bevochtiging en energiebesparing Tijdens het adiabatische bevochtigen wordt water in zeer kleine druppels in de lucht verneveld, waar ze spontaan verdampen en dus bevochtigen. De warmte die nodig is voor verdamping wordt niet geleverd door externe bronnen, maar door de lucht zelf, waardoor deze wordt gekoeld. De energie die nodig is voor adiabatische luchtbevochtigers is daarom nogal bescheiden en lager dan voor isothermische bevochtigers: een afname van de operationele kosten wordt verkregen, samen met de het benodigde geïnstalleerd vermogen. Aan de andere kant, de adiabatische bevochtiging moet worden gegenereerd met hygiënisch veilige systemen, dat wil zeggen met gedemineraliseerdwater, materialen en technieken die geen stilstaand water en proliferatie van bacteriën bevorderen. Zij moeten bovendien gemakkelijk te onderhouden, te reinigen en te inspecteren zijn. Al deze functies kunnen worden gevonden in de humifog, die devdi6022 certificering, Hygiënische normen voor ventilatie en airconditioning systemen, kantoren en productieruimtes en de DIN1946 certificering heeft verkregen. Om deze reden is het gebruik ervan in ziekenhuizen stijgende. In Italië, verwijzd men naar Richtlijnen voor de definitie van technische preventief onderhoud protocollen betreffende airconditioningsystemen Staats courant no. 256 gedateerd 3 November 2006, die in wezen de VDI6022 omvat. Efficiëntie Stoombevochtiging In ziekenhuis toepassingen, wordt bevochtiging vaak verkregen door het gebruik van gecentraliseerde stoom, die wordt verspreid via onder druk staande leidingen en het wordt gebruikt voor vele systemen in het ziekenhuis, met inbegrip van sterilisatie. De ultimatesam is een bevochtigingssysteem dat gebruik maakt van een bron van schone stoom onder atmosferische- of lagedruk, en het verdeelt de stoom, met een kort opnametraject, gelijkmatig in de luchtbehandelingskast. Besparingen op Energie- en waterverbruik worden verkregen dankzij isolatie van de stoom distributeurs door een luchtlaag: stoom condensatie is daardoor tot een minimum beperkt en dus ook de verspilling van energie en water. Stoom bevochtiging is een goede gewoonte in ziekenhuis toepassingen, met name in operatiekamers omdat het veilig is. ir33+ Serie van elektronische besturingen voor standalone koelsystemen, natuurlijke evolutie van de ir33 serie. Deze technologisch geavanceerde en gebruikersvriendelijke producten zijn ontworpen met bijzondere aandacht voor detail en energiebesparing als kwaliteitsborging met betrekking tot ziekenhuizen, ir33 + is intuïtief voor de gebruiker, esthetisch aangename en garandeert ook opmerkelijke energiebesparing. Bijzondere aandacht is besteed aan de gebruikersinterface die nu in overeenstemming ismet de meest moderne elektronische instrumenten.

23 25 Stoombad Het stoombad gebruikt stoom voor behandelingen van de zuivering van het lichaam door transpiratie van de huid. Het gebruik van het stoombad, of Hamam zoals het traditioneel wordt genoemd door de Marokkanen, is gebruikt sinds de tijden van de oude Grieken en Egyptenaren en dankzij de zuiverende eigenschappen en voordelen, wordt het ook vandaag de dag gebruikt. De behandeling vindt plaats in een ruimte met 100% rv, die produceert een mist met een gelaagde temperatuur van C op vloerniveau tot C op hoofd hoogte. Met betrekking tot de droge omgeving van de sauna, is de transpiratie minder intens, maar gezien het feit dat het verblijf binnen langer is, is gebleken dat de hoeveelheid zweet aan het einde van de behandeling duidelijk hoger is. Het stoombad heeft verschillende voordelen: dankzij het natuurlijke zweet, de huid is diep schoongemaakt en gezuiverd; het is uitstekend voor de luchtwegen; het bevordert verwijding van de bloedvaten en de circulatie van het bloed; het heeft een ontspannend effect wat bijdraagt aan de vermindering van de dagelijkse stress. De toepassingen worden ingedeeld door de dimensie en het gebruik van het stoombad, van huis tot commerciële / professioneel gebruik, dat wil zeggen wellnesscentra, kuuroorden, sportscholen, hotels enz. Stoomluchtbevochtigers zijn het hart van stoombaden: stoom generatoren voor het creëren van de gewenste ideale vocht en temperatuur omstandigheden voor de behandeling. De luchtbevochtigers worden gebruikt voor het genereren van stoom en verhogen de temperatuur, handhaven het tussen de 40 en 45 C met een relatieve vochtigheid van 100%. Het soort beschikbare water voor de stoomgenerator beïnvloedt het periodieke onderhoud van het toestel: normaal leidingwater leidt tot neerslaan van minerale zouten tijdens het koken. Deze moeten regelmatig worden verwijderd en die ook leiden tot uitzetten van het toestel. Hoewel het gebruik van gedemineraliseerd water duurder is, worden de mineralen geminimaliseerd waardoor de afsluit perioden voor onderhoud ook sterk worden gereduceerd. Geuren bijvoorbeeld eucalyptus, worden vaak toegevoegd aan de stoom ter verdere versterking van het gevoel van welzijn tijdens de sessie. Een natuurlijke zuiveringsbehandeling voor psychofysische welzijn: reiniging van de huid; simulatie van de omloop van het bloed; ontspanning van stress.

24 humisteam Wellness elektrode stoombevochtiger Actieve temperatuur/vocht sensor sensoren en beschermings onderdelen Stoom tuit accessoires

25 gasteam Gasgestookte stoombevochtiger UE W regelaar sensoren en beschermingsonderdelen humisonic Ultrasoon bevochtiger

26 Stoombad De ideale oplossing humisteam wellness De humisteam Wellness stoomgenerator is een compleet systeem met name ontwikkeld om te voldoen aan typische eisen van een stoombad toepassing: stoomgenerator met ondergedompeld elektrode technologie, stoombad temperatuurregeling; gebruik van normale leidingwater en reinigbare of gemakkelijk vervangbare cilinders; dagelijks en wekelijks operationele perioden met verschillende temperatuur set punten; aansturing voor 3 geurpompen voor de distributie van geurstoffen en 1 voor de reiniging en ontsmetting cyclus. aansturing van 2 ventilatoren en het licht binnen in de cabine. Bovendien, kan de weergavetoetsenbord worden gescheiden van de luchtbevochtiger om op afstand te worden verbonden om het gebruik ervan in de verschillende toepassingen, zelfs voor niet-deskundige gebruikers, te vergemakkelijken. Lage onderhoudskosten stoombad: heatersteam model T heatersteam, elektrische weerstand stoomgenerator, wordt gebruikt in stoombad toepassingen als het onderhoud van deluchtbevochtiger dient te worden beperkt met behulp van gedemineraliseerd water in plaats van leidingwater. Door het minimaliseren van het neerslaan van minerale zouten en de kalk, is het uitzetten voor onderhoud ook beperkt. Onderhoud bestaat vooral uit het schoonmaken van de verwarmingselementen, die ook verkrijgbaar zijn met een anti aanslag behandeling. heatersteam is ook minder afhankelijk van de kenmerken van het toevoerwater als deze na verloop van tijd of overeenkomstig de plaats van installatie wijzigen. De eenvoudige en betrouwbare stoomgenerator voor stoombaden. Welzijn en besparingen: gasteam middelgrote/grote formaat stoombaden zijn vaak voorzien van gasteam stoomgenerators: de stoom wordt geproduceerd dankzij de verbranding van gas dat via een zeer efficiënte warmtewisselaar, het water tot kookpunt verwarmt. De gasteam wordt in het algemeen gevoed met gedemineraliseerd water, dus het minimaliseren van de neerslag die voortvloeien uit het koken en dus de werkzaamheden voor het reinigen van de warmtewisselaar beperken en de continuïteit waarborgen; datlaatste is van fundamenteel belang wanneer hij wordt gebruikt in een wellness-centrums, kuuroorden en hotels. Gas vormt vaak een bron van energie die wijd-beschikbaar is tegen een veel lagere kosten dan elektriciteit, zozeer zelfs dat in deze gevallen, gasteam de ideale oplossing is voor middelgrote en grote stoombaden, of ze nu worden voor commerciële of residentiële toepassingen worden gebruikt Regeling voor reiniging en desinfectie Regeling voor geuren Regeling voor licht Regeling ventilatie Bedieningsscherm Tijdgestuurde programmering

27

28 CAREL INDUSTRIES behoudt reserves the zich right het recht to modify voor the om, features zonder of kennisgeving its products vooraf, without de prior kenmerken notice. van de producten te wijzigen EN NL All trademarks hereby referenced are the property of their respective owners. CAREL is a registered trademark of CAREL INDUSTRIES in Italy and/or other countries. CAREL INDUSTRIES 2013 all rights reserved STULZ GROEP B.V. Weverij 7-9, 1185 ZE Amstelveen, Tel.: Postbus 75, 1180 AB Amstelveen, Fax: Internet: ww.stulz.nl, stulz@stulz.nl

Climate solutions verdampingskoeling, adiabatische bevochtiging en programmeerbare regelaars Energiebesparende oplossingen voor datacentra carel.

Climate solutions verdampingskoeling, adiabatische bevochtiging en programmeerbare regelaars Energiebesparende oplossingen voor datacentra carel. limate solutions verdampingskoeling, adiabatische bevochtiging en programmeerbare regelaars Energiebesparende oplossingen voor datacentra carel.com Data center air-conditioning Datacenter airconditioning

Nadere informatie

humisonic Adiabatische ultrasone bevochtigers

humisonic Adiabatische ultrasone bevochtigers humisonic Adiabatische ultrasone bevochtigers carel.com Ultrasone bevochtiging humisonic maakt de voordelen van adiabatische bevochtiging beschikbaar voor kleine en middelgrote toepassingen, met een energiebesparing

Nadere informatie

humifog Hoge druk - Watervernevelaars

humifog Hoge druk - Watervernevelaars humifog Hoge druk - Watervernevelaars T e c h n o l o g y & E v o l u t i o n humifog voor kanalen en LBK s humifog vertegenwoordigd de nieuwste generatie van vernevel bevochtigers met een energieverbruik

Nadere informatie

Bevochtiging is van Belang! CAREL s oplossingen voor uw bevochtigingbehoefte. carel.com. Luchtbevochtigingssystemen

Bevochtiging is van Belang! CAREL s oplossingen voor uw bevochtigingbehoefte. carel.com. Luchtbevochtigingssystemen Luchtbevochtigingssystemen Isothermische- en adiabatische bevochtiging Bevochtiging is van Belang! CAREL s oplossingen voor uw bevochtigingbehoefte carel.com I n t e g r a t e d C o n t r o l S o l u t

Nadere informatie

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Het juiste koelsysteem voor uw technische ruimte In technische

Nadere informatie

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort!

Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Besturing Vochtgehalte papier [%] 0 4 8 12 15 20 24 Ultrasone Luchtbevochtiging zoals het hoort! Adiabatische bevochtiging Een goede luchtvochtigheid voor uw processen is van groot belang. Uw productie

Nadere informatie

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtkwaliteit zoals ter plekke vereist Voor computerruimte, clean- room, kantoor of. laboratorium, simpelweg overal waar bevochtiging essentieel is voor de

Nadere informatie

Introductie eco2heat. Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling. Gezond, duurzaam en voordelig verwarmen

Introductie eco2heat. Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling. Gezond, duurzaam en voordelig verwarmen Introductie eco2heat Duurzaam verwarmen op basis van natuurlijke straling Wie is Eco2heat? Eco2heat kiest voor duurzame, groene warmte. Aangezien ongeveer 30% van het wereld energie verbruik verwarming

Nadere informatie

mc multizone Eenvoudig en robuust. Ideaal voor grote industriële omgevingen.

mc multizone Eenvoudig en robuust. Ideaal voor grote industriële omgevingen. mc multizone Eenvoudig en robuust. Ideaal voor grote industriële omgevingen. carel.com Op perslucht werkende adiabatische bevochtiger Ideaal voor medium/grote industriële omgevingen of in luchtbehandelingskasten

Nadere informatie

INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT

INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT BEVOCHTIGING SUPERMARKTEN TOEPASSINGEN INFORMATIE OVER BEVOCHTIGINGSSYSTEEM VOOR GROENTE EN FRUIT FRESH IN FRESH OUT 14-04-2011 versie 1.2 Introductie In de winter als de kachel brandt en in de zomer als

Nadere informatie

humisonic Ultrasoonbevochtiger voor het bewaren en behandelen van vers voedsel

humisonic Ultrasoonbevochtiger voor het bewaren en behandelen van vers voedsel humisonic Ultrasoonbevochtiger voor het bewaren en behandelen van vers voedsel carel.com De beste manier om de versheid van voedsel te waarborgen Gebruik de humisonic in vitrines en toonbanken om de versheid

Nadere informatie

High Efficiency Solutions. heatersteam de beste precisie en betrouwbaarheid

High Efficiency Solutions. heatersteam de beste precisie en betrouwbaarheid High Efficiency Solutions. heatersteam de beste precisie en betrouwbaarheid heatersteam elektrische weerstand luchtbevochtiger Betrouwbare en nauwkeurige bevochtiging voor hightech toepassingen. Nauwkeurige

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

VAN CO 2 NAAR H 2 O AGENDA

VAN CO 2 NAAR H 2 O AGENDA AGENDA PRODUCT OVERZICHT INDIRECTE & DIRECTE VRIJE KOELING MOLLIER DIAGRAM ASHREA CONDITIES BASIS VORMEN ENERGIEVERBRUIK & CO 2 UITSTOOT KANTTEKENINGEN CONCLUSIES Bert Leffers STULZ Groep B.V. PRODUCT

Nadere informatie

Amersfoort 17-11- 15. Legionellaveiligheid bij Adiabatische bevochtigingsystemen volgens ISSO 55.3

Amersfoort 17-11- 15. Legionellaveiligheid bij Adiabatische bevochtigingsystemen volgens ISSO 55.3 Amersfoort 17-11- 15 Legionellaveiligheid bij Adiabatische bevochtigingsystemen volgens ISSO 55.3 Welkom bij deze presentatie Agenda Introductie Waarom bevochtigen Stoombevochtiging Adiabatische bevochtiging

Nadere informatie

KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER

KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER KOELING VAN DATACENTERS DOOR DE JAREN HEEN DATA CENTER AGENDA STULZ Groep B.V. Huidige EU doelstelling Energiestromen in een datacenter EER waarde Evolutie koelsystemen Toekomst STULZ GROEP B.V. Airconditioning

Nadere informatie

ZWEMBAD LUCHTONTVOCHTIGERS CDP GAMMA VOOR COMFORT EN WELZIJN

ZWEMBAD LUCHTONTVOCHTIGERS CDP GAMMA VOOR COMFORT EN WELZIJN ZWEMBAD LUCHTONTVOCHTIGERS CDP GAMMA VOOR COMFORT EN WELZIJN ZWEMBAD ONTVOCHTIGERS VAN HOGE QUALITEIT VOOR MONTAGE IN DE ZWEMBADRUIMTE OF IN DE TECHNISCHE RUIMTE EFFICIËNT ONTVOCHTIGING VAN AGRESSIEVE

Nadere informatie

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO ProSafe PROSAFE CLEAN AIR SOLUTIONS DIE ALLE PROCESSEN BESCHERMEN, VAN MELK TOT MEDICIJNEN PROCESVEILIGHEID, HOE GARANDEREN WIJ DIE?

Nadere informatie

AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden

AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden AT4-CAPRI klimaatbeheersing voor zwembaden Geavanceerde technologie op het gebied van klimaatbeheersing in zwembaden 3-trapswarmteterugwinning binnen- en buitenzijde in kunststof poedercoating uitgevoerd

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning

GEBOUWEN SCHOLEN BEURSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS. HR-WTW Hoog Rendement Warmteterugwinning GEBOWEN SCHOLEN BERSHALLEN HORECA ZWEMBADEN BEDRIJFSHALLEN KANTOREN WINKELS HRWTW Hoog Rendement Warmteterugwinning Ventileren Doordat gebouwen steeds beter geïsoleerd worden en daardoor hermetisch zijn

Nadere informatie

Addicool. Leo Suiker directeur

Addicool. Leo Suiker directeur Addicool. Leo Suiker directeur Voorwoord. Addicool heeft zich door haar jarenlange ervaring en expertise ontwikkeld tot marktleider op het gebied van custom made luchtbehandelings kasten. En omdat we veel

Nadere informatie

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling STOOM MET KWALITEIT Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Elektrode luchtbevochtiger Flexibele stoomverdeling Condair EL voor de toepassing in het kanaal

Nadere informatie

KLIMAATTECHNIEK Cumulus verstuivers

KLIMAATTECHNIEK Cumulus verstuivers Cumulus is een internationaal toonaangevend bedrijf op het gebied van : Professionele lucht- en persluchtverstuivers Waterbehandelingstechnieken Klimaattechniek en geeft advies over het systeem dat bij

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards:

ORBIT WING DE VOORDELEN SAMENGEVAT EEN VERGELIJKING. MICRO DROP kanaalluchtbevochtiging Extra normen / standaards: www.hammerer.at Hier een aantal goede redenen waarom MERLIN ORBIT WING de beste keuze is. DE VOORDELEN SAMENGEVAT 98% water- en energie-efficiënt minimaal onderhoud PARTNER geen chemische toevoegingen

Nadere informatie

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD

SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD SOMS MOET JE OM VOORUIT TE GAAN EVEN TERUG IN DE TIJD CITY M AIR PURIFIER VAN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FEITEN: MET ONZE LUCHTREINIGERS GAAT U DUIZENDEN JAREN TERUG IN DE TIJD. In enkele uren

Nadere informatie

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk

Duurzaam gekoeld ventileren. Door Willem van Dijk Duurzaam gekoeld ventileren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur De afgelopen 30 jaar, vanuit de praktijk en bij verschillende bedrijven op het gebied van

Nadere informatie

REWACIEL TEMPERATUURREGULERENDE BINNENPLEISTER. Phase change materials (PCM) Rewah Bouwchemie BV Hanzeweg MC Lochem

REWACIEL TEMPERATUURREGULERENDE BINNENPLEISTER. Phase change materials (PCM) Rewah Bouwchemie BV Hanzeweg MC Lochem REWACIEL TEMPERATUURREGULERENDE BINNENPLEISTER Rewah Bouwchemie BV Hanzeweg 65 7241 MC Lochem technologies inside T : 0573 222 646 E : info@rewah.nl W : www.rewah.nl Phase change materials (PCM) REWACIEL,

Nadere informatie

Pool & Spa De Duratech warmtepompen

Pool & Spa De Duratech warmtepompen Pool & Spa De Duratech warmtepompen De ideale oplossing voor de verwarming van uw zwembad en spa. Bosta... a perfect fit! Bosta, uw totaalleverancier in zwembad artikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar

Nadere informatie

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS

PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS PRODUCT - SELECTIEGEGEVENS Groot assortiment koudwater units Compact en aantrekkelijk design EC-motor voor energiebesparing Auto-adaptieve regeling Installatiegemak Close Control Unit 50CO Vertaling van

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

CAPACITY COMFORT CONFIDENCE

CAPACITY COMFORT CONFIDENCE CAPACITY COMFORT CONFIDENCE Hogedruk voor directe ruimte bevochtiging DE MISSIE VAN CUMULUS De juiste luchtvochtigheid is essentieel voor een productief en comfortabel binnenklimaat. Het is onze overtuiging

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

Engineered for you. Uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur

Engineered for you. Uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur klimaat apparatuur Engineered for you Uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur H ettich Benelux is uw toonaangevende leverancier van klimaatapparatuur, afgestemd op uw specifieke toepassingen

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit Standard Plus RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG

Nadere informatie

WEG MET KALK! Stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Condair RS. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

WEG MET KALK! Stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Condair RS. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling WEG MET KALK! Stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Condair RS Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Elektrische stoomluchtbevochtiger met gepatenteerd kalkmanagement Flexible stoomverdeling

Nadere informatie

MIP2 Groene Datacenters

MIP2 Groene Datacenters Gebruik van omgevingskoude Concept Gemiddelde buitentemperatuur = ca 10 C Gemiddelde binnentemperatuur = 22 tot 34 C Afhankelijk van concept binnen in het DC Afhankelijk van het gekozen koelsysteem Afhankelijk

Nadere informatie

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M

FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M FREQUEN T I E GE R E GE LD DR UKV ERHOGI NGSSYST E E M COMPACT EN VEELZIJDIG e.sybox is het meest complete en gebruiksvriendelijke systeem op de markt van electronisch geregelde pompsystemen voor toepassing

Nadere informatie

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL

ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL ALLE MOGELIJKHEDEN OP EEN RIJTJE VOOR EEN IDEAAL WOON-EN LEEFKLIMAAT WWW.ENERGIESERVICE.NL Klimaatmakers Veilig en vertrouwd! Warmte en ventilatie zijn essentieel voor een heerlijk klimaat in uw woning.

Nadere informatie

UNICO. De revolutionaire oven met onafhankelijke bakvloer en fascinerende design

UNICO. De revolutionaire oven met onafhankelijke bakvloer en fascinerende design UNICO De revolutionaire oven met onafhankelijke bakvloer en fascinerende design Getuigd van flexibiliteit van de oven, kan de UNICO een veelheid bakken van producten tot in de perfectie. De onafhankelijk

Nadere informatie

Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

Luchtbevochtiging en adiabatische koeling MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Luchtbevochtiging en adiabatische koeling met Danfoss Nessie DANFOSS HIGH-PRESSURE SYSTEMS Zich goed voelen en performantie De luchtkwaliteit binnen in een gebouw hangt van

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa De Hydro-Pro warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit

RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS. LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS LG biedt het hele jaar door optimaal comfort en uitstekende luchtkwaliteit RESIDENTIAL AIR CONDITIONERS Betere oplossingen voor uitstekende luchtkwaliteit LG snapt dat wanneer

Nadere informatie

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling STOOM MET KWALITEIT Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Elektrode luchtbevochtiger Intelligente constructie voor snel onderhoud De stoomluchtbevochtiger

Nadere informatie

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

STOOM MET KWALITEIT. Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling STOOM MET KWALITEIT Elektrode stoomluchtbevochtiger Condair EL Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Elektrode luchtbevochtiger Flexibele stoomverdeling Condair EL voor de toepassing in het kanaal

Nadere informatie

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig.

Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX condenserende gaswandketel Warm aanbevolen: efficiënt, veilig, zuinig. ROTEX Condenserende gaswandketel "Ons verwarmingssysteem hoor je haast niet. Het is fluisterstil, eenvoudig te gebruiken, het

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- 17 maart 2014 Efficiënt verwarmen zonder thermische isolatie De thermische isolatie van een gebouw wordt fundamenteel geacht voor een efficiënt verwarmingssysteem. Dat is echter alleen maar zo als een

Nadere informatie

Your added value provider

Your added value provider Energiebesparing Presentatie Energiebesparing waarom? Meer netto winst Efficient proces Energie besparen Minder CO2 beter milieu Minder onderhoud Energiebesparing: Energieverbruik Wereldwijd Rendement,

Nadere informatie

ISSO Seminar 14 mei 2009

ISSO Seminar 14 mei 2009 ISSO Seminar 14 mei 2009 Legionellaveilig en milieuverantwoord beheren van klimaatinstallaties Parallelsessie Waterbehandeling ter voorkoming van Legionella in Luchtbevochtigingsinstallaties Cumulus is

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Zehnder Clean Air Solutions: Meer succes in de industrie. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder Clean Air Solutions: Meer succes in de industrie. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder Clean Air Solutions: Meer succes in de industrie. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering De ervaring laat zien dat onze klanten voor de volgende uitdagingen staan: Aan hoge verwachtingen van klanten

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning * «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Vloermodel Ik wens comfort. Ik wens gebruiksgemak. Ik wens stilte. Ik wens de beste prestaties.

Nadere informatie

Water Mist Verstuivers met Anti Druppel

Water Mist Verstuivers met Anti Druppel MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Tech. documentatie Water Mist Verstuivers met Anti Druppel danfoss.high-pressurepumps.com Inhoud 1. Introductie...2 2. Voordelen...2 3. Technische data en Codenummers...3

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY Das Original FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren en elektrostatische

Nadere informatie

Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming.

Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming. Waarom infrarood de juiste keuze is 5 redenen om te kiezen voor infraroodverwarming. 5 redenen Waarom infraroodverwarming de juiste keuze is Steeds meer mensen kiezen voor infraroodverwarming. Dat is niet

Nadere informatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Een prettig klimaat in uw winkel of restaurant: dat is wat uw klanten en medewerkers willen! Uw personeel werkt met meer

Nadere informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie

D2Recool. Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat. Product informatie D2Recool Duurzaam klimaatsysteem voor een comfortabel binnenklimaat Product informatie D2Recool: Duurzame en effectieve klimaatbeheersing De D2Recool productlijn is één van de klimaatsystemen van Dutch

Nadere informatie

Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT. Discreet comfort. In alle modi

Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT. Discreet comfort. In alle modi Nummer 1 in HVAC HOGE EFFICIËNTIE LAAG GELUIDSNIVEAU APP BEDIENING (OPTIE) ZUIVERE LUCHT Discreet comfort In alle modi Wat is een lucht/lucht warmtepomp? Warmtepompen onttrekken de energie (warmte) aan

Nadere informatie

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen

Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Pool & Spa De Hydro PRO warmtepompen Creating Connections Bosta, uw totaalleverancier in zwembadartikelen Bosta heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de handel in leidingsystemen en toebehoren. We zijn

Nadere informatie

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY

FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY INDOOR AIR EXPERTS SINCE 1981 FRESH AIR FRESH START MADE IN GERMANY EEN LUCHTBEVOCHTIGER + LUCHTREINIGER VOOR ALLE JAARGETIJDEN U voelt zich fitter, u slaapt beter, u bent zelden ziek. Geurtjes van huisdieren

Nadere informatie

Perslucht Ondersteunde Luchtbevochtiging zoals het hoort!

Perslucht Ondersteunde Luchtbevochtiging zoals het hoort! Besturing Vochtgehalte papier [%] 0 4 8 12 15 20 24 Perslucht Ondersteunde Luchtbevochtiging zoals het hoort! Adiabatische bevochtiging Een goede luchtvochtigheid voor uw processen is van groot belang.

Nadere informatie

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk

Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren. Door Willem van Dijk Energie Label C behalen met duurzaam klimatiseren voor Kantoren Door Willem van Dijk Even Voorstellen Willem van Dijk Technisch Commercieel Adviseur 30 jaar praktijk ervaring op het gebied van: Koeltechniek

Nadere informatie

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning?

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Heat Recovery Pipes 2 Heat Recovery Pipes Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Onze droogtrommels zijn ontworpen met het oog op een maximaal rendement. Algemeen gesproken zijn de droogtrommels

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. oplossing. «Ik wens een. op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR

Verwarming & Airconditioning. oplossing. «Ik wens een. op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR Verwarming & Airconditioning «Ik wens een oplossing op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR Plafondmodel Ik wens het beste onthaal. Ik wens een oplossing die grote ruimtes

Nadere informatie

MAXIMALE PRESTATIE. Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten ML Princess ML Solo ML Flex. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling

MAXIMALE PRESTATIE. Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten ML Princess ML Solo ML Flex. Luchtbevochtiging en adiabatische koeling MAXIMALE PRESTATIE Een systeem voor hoge bevochtingscapaciteiten Luchtbevochtiging en adiabatische koeling Als het meer moet zijn ML-systemen lenen zich goed voor toepassingen met grote bevochtigingshoeveelheden.

Nadere informatie

Wat je moet weten over klimaatinstallaties

Wat je moet weten over klimaatinstallaties Wat je moet weten over klimaatinstallaties Het hoe en waarom van klimaatinstallaties in een notendop Philomena M. Bluyssen COLOFON Tekst Deze gids is geschreven door Philomena M. Bluyssen van de Technische

Nadere informatie

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix

SHUFFLE-MIX. www.shufflemix.nl. Shuffle-Mix SHUFFLE-MIX www.shufflemix.nl Shuffle-Mix Shuffle-Mix Bent u op zoek naar een compact systeem om uw producten te beluchten? Wilt u ook kosten besparen? Lees dan deze brochure met daarin het volledige Shuffle-Mix

Nadere informatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Een prettig klimaat in uw winkel of restaurant: dat is wat uw klanten en medewerkers willen! Uw personeel werkt met meer

Nadere informatie

ISSO Seminar 14 mei 2009

ISSO Seminar 14 mei 2009 ISSO Seminar 14 mei 2009 Legionellaveilig en milieuverantwoord beheren van klimaatinstallaties Parallelsessie Waterbehandeling ter voorkoming van Legionella in Luchtbevochtigingsinstallaties Ron Brands,

Nadere informatie

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units

Verdyn & Verdyn Cool. Plug and play. Hoog rendement warmte terugwinning. Energiezuinige ventilatoren. Hoge COP. HR-balansventilatie units Verdyn & Verdyn Cool HR-balansventilatie units Plug and play Hoog rendement warmte terugwinning Energiezuinige ventilatoren Hoge COP HR-balansventilatie units type Verdyn & Verdyn Cool Ventileren is noodzakelijk

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4

EQ concept. Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 EQ concept Duurzame installatie voor een woning van 100 m2 met een EPC van 0,4 ZONNEPANELEN Een woning kan niet zonder elektriciteit. Deze EQ woning voorziet deels in zijn eigen elektriciteitsvoorziening

Nadere informatie

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS

MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO HOUTGESTOOKTE CV KETELS MAGASRO VERBRANDINGSPRINCIPE STOKEN MET COMFORT Hout vullen, aansteken en al het andere verloopt automatisch. De grote verbrandingsruimte zorgt voor een lange verbrandingsduur.

Nadere informatie

vortice.com ZOMER VENTILATIE NORDIK HVLS SUPER BLADE SERIE NIEUW

vortice.com ZOMER VENTILATIE NORDIK HVLS SUPER BLADE SERIE NIEUW vortice.com ZOMER VENTILATIE LADE SERIE H NIEUW LADE SERIE Industriële plafond ventilatoren Een nieuwe serie HV LS (Hoog V olume Lage Snelheid ) plafond ventilatoren, voorzien van E motoren met hoge prestaties,

Nadere informatie

Dit seizoen introduceren wij enkele nieuwigheden, Oskar big Albert & Albert Little - Stylies Aquila, Hydra & Hera.

Dit seizoen introduceren wij enkele nieuwigheden, Oskar big Albert & Albert Little - Stylies Aquila, Hydra & Hera. Editie 2012-2013 Stadler Form Wanneer het buiten kouder wordt, verwarmen wij onze huizen. De daalt Wij, ons meubilair en de houten vloer ondervinden hinder van droogte. Hout is en blijft een natuurproduct,

Nadere informatie

Auerhaan geeft lucht... groene lucht. KWL HygroBox. luchtbevochtiger

Auerhaan geeft lucht... groene lucht. KWL HygroBox. luchtbevochtiger ... groene lucht KWL HygroBox luchtbevochtiger ...voor een gezond leefklimaat! KWL HygroBox Actieve luchtbevochtiging voor een gezond en behaaglijk leefklimaat Als branchespecialist voor luchtbehandelingssystemen

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

2008/9 PAGINA 01. Dubbelaanzuigende turbine direct-drive met een hoge statische druk (175 tot 230 Pa)

2008/9 PAGINA 01. Dubbelaanzuigende turbine direct-drive met een hoge statische druk (175 tot 230 Pa) THERMOCONDITIONEERDERS RESIDENTIEEL WARM - KOUD 2008/9 PAGINA 01 ALGEMENE INFORMATIE. Deze reeks apparaten is de IDEALE OPLOSSING VOOR DE VERWARMING IN WONINGEN. Deze apparaten zijn luchtgeneratoren warm

Nadere informatie

AIRCONDITIONING. Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD

AIRCONDITIONING. Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD AIRCONDITIONING Cool projects, Great experience AIRCONDITIONING LUCHTBEHANDELING SERVICE & ONDERHOUD IBK AIRCONDITIONING: EEN STERKE DIVISIE VAN DE IBK GROEP IBK Airconditioning levert alle denkbare componenten

Nadere informatie

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT

PANORAMIC PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET STABILISATOREN PANORAMISCHE TELESCOPISCHE LIFTEN MET HOGE CAPACITEIT PANORAMIC Het Panoramic-assortiment werd in 1987 geboren. De motor werd toen van de achterkant naar de zijkant verplaatst om plaats te maken voor de telescopische arm. Een revolutionaire wijziging die

Nadere informatie

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning

Bewonersinformatie Rosmalen. Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning Bewonersinformatie Rosmalen Aandachtspunten voor uw vernieuwde woning 2 Voorwoord Afgelopen periode heeft BAM Woningbouw in opdracht van de eigenaar van uw woning, a.s.r., uw woning verbeterd. Bij de woningverbetering

Nadere informatie

Koelen én ventileren met de FreeCooler

Koelen én ventileren met de FreeCooler Koelen én ventileren met de FreeCooler Milieuvriendelijk comfortabel kostenbesparend Klimaatbeheersing met de FreeCooler De FreeCooler Een nieuw gekoeld ventilatiesysteem dat in veel opzichten een verbetering

Nadere informatie

ThermoCond 39. LUCHTHOEVEELHEID: 2.600 33.500 m 3 /h. Overige eigenschappen en opties: Eigenschappen: Zwembadklimatisering ThermoCond 39

ThermoCond 39. LUCHTHOEVEELHEID: 2.600 33.500 m 3 /h. Overige eigenschappen en opties: Eigenschappen: Zwembadklimatisering ThermoCond 39 Klimaatunit met asymetrische hoogrendements warmtewisselaar, met geïntegreerde modulerende warmtepomp en efficiente luchtdebietregeling voor middelgrote en grote openbare zwembaden Heeft betrekking op

Nadere informatie

als het over ventilatie gaat...

als het over ventilatie gaat... als het over ventilatie gaat... Made in Belgium by Sanutal Hoogefficiënte tegenstroomwarmtewisselaar Systeem D Slim ventileren met terugwinning van energie air Tallinn hoofdstad van Estland, zuiverste

Nadere informatie

ZWEMBADONTVOCHTIGERS. Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden. Kwaliteit met systeem 1-2015

ZWEMBADONTVOCHTIGERS. Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden. Kwaliteit met systeem 1-2015 ZWEMBADONTVOCHTIGERS Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden 1-2015 Kwaliteit met systeem ZWEMBADONTVOCHTIGERS Serie SLE De exclusieve luchtontvochtigers voor

Nadere informatie

Gedroogde lucht met absorptie luchtdrogers.

Gedroogde lucht met absorptie luchtdrogers. Gedroogde lucht met absorptie luchtdrogers. Het hart van de adsorptiedrogers is de rotor of absorptiewiel. Deze bestaat uit chemisch gebonden silicagel dat vocht kan opnemen uit passerende lucht, maar

Nadere informatie

Het comfort van vernieuwing. jaar

Het comfort van vernieuwing. jaar Het comfort van vernieuwing GARATIE jaar VOORDELEN VERWARMEN, VOORDELIGER DAN OOIT: ARIEM is een vernieuwend elektrisch verwarmingssysteem op basis van stralingswarmte en convectie met geïntegreerde opslagkern.

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Next Generation Comfort Control

Next Generation Comfort Control Next Generation Comfort Control Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat met het Fairtype klimatiseringssysteem thuis school kantoor industrie Vier seizoenen een aangenaam binnenklimaat Dat de wereld

Nadere informatie

100% frisse lucht wordt van buiten door een hoogwaardige luchtfi lter zonder pollen gefi lterd en gekoeld of verwarmd de ruimten binnengebracht.

100% frisse lucht wordt van buiten door een hoogwaardige luchtfi lter zonder pollen gefi lterd en gekoeld of verwarmd de ruimten binnengebracht. VOORDELEN FRISSE LUCHT 100% frisse lucht wordt van buiten door een hoogwaardige luchtfi lter zonder pollen gefi lterd en gekoeld of verwarmd de ruimten binnengebracht. KLIMANAUTEN koelen de lucht door

Nadere informatie

tapwater warmtepompen - overzicht Warmtepompen voor warm tapwater Voordelen die overtuigen :

tapwater warmtepompen - overzicht Warmtepompen voor warm tapwater Voordelen die overtuigen : - overzicht Warmtepompen voor warm tapwater Voordelen die overtuigen : GECERTIFICEERD RENDEMENTRECORD Het hoogste rendement ooit, zo blijkt uit de testen. Het is de eerste ventilatiewarmtepomp met EHPA-label.

Nadere informatie

ENELCA Elektrische onderdeken

ENELCA Elektrische onderdeken ENELCA Elektrische onderdeken Gemaakt in Italië Lage voltage technologie Nieuws voor gezondheid en veiligheid Zeer lage spanning, slechts 12 volt. Complete veiligheid dankzij de laagspanningsstroom transformatiesysteem.

Nadere informatie

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892 Since 1892 EDEL PATENTED TECHNOLOGY Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening 80, 100, 150, 200 or 270 L modellen Lucht als bron of vloerverwarming retour- leiding als bron

Nadere informatie

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC

HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC made in Belgium With the future in mind HeatMaster 25 C 25 TC 35 TC 45 TC 70 TC 85 TC 120 TC Condenserende gasketel met dubbele functie HeatMaster condensatie op CV HeatMaster condensatie op CV en sanitair

Nadere informatie

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Hethele jaar een behaaglijk woonklimaat We zijn er helemaal aan gewend om in de winter ons huis te verwarmen. Maar is het eigenlijk niet net zo vanzelfsprekend

Nadere informatie