Global exchange. Herfstfeest. Opdracht tekenen 4 havo. Nummer 3 21 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Global exchange. Herfstfeest. Opdracht tekenen 4 havo. Nummer 3 21 november 2016"

Transcriptie

1 Nummer 3 21 november 2016 Global exchange Afgelopen dinsdag mochten wij een aantal gasten van Global Exploration verwelkomen op onze school. Onze gasten uit Zuid-Afrika, Tanzania en Indonesië sloten aan bij een aantal projecten van de eerste klas en hebben een kijkje genomen bij Cambridge English. Ze waren erg onder de indruk van onze school, de leerlingen en collega's. Koes & Latipah uit Indonesië zijn nog wat langer in Nijmegen gebleven, zodat ze leerlingen konden ontmoeten die in de zomer van 2015 bij hen op bezoek zijn geweest. Namens het Global-team wil ik alle leerlingen en collega s bedanken, die met plezier en interesse, contact hebben gemaakt met onze gasten. Ze hebben zich erg welkom gevoeld! N. Hamers namens Global Exploration Herfstfeest I.v.m. tegenvallende kaartverkoop kon het herfstfeest op vrijdag 18 november helaas niet doorgaan. We vinden het erg jammer om leerlingen te moeten teleurstellen. Daarom hebben we de leerlingen die een kaartje hebben gekocht het voorstel gedaan om zich aan te melden voor een alternatieve activiteit (lasergame/bounz) of de keuze gelaten om het geld terug te ontvangen. We hopen van het volgende schoolfeest weer een spetterende avond te kunnen maken! N. Hamers namens de activiteitencommissie Opdracht tekenen 4 havo Afgelopen week startte de nieuwe opdracht voor 4 havo tekenen in de Lindenberg. In de fotostudio maakten de leerlingen een portret van zichzelf. De komende weken gaan ze in de les aan de slag met het maken van een filmpje als verdieping op dat portret. Met behulp van de app Aurasma kan de kijker vervolgens de foto scannen en zo op zijn of haar telefoon het filmpje zien dat de leerling maakte. Er wordt zo een digitale laag toegevoegd aan het fotoportret. Met de 11 fotowerken richten de leerlingen op school een tentoonstelling in die op 19 december geopend wordt. De tentoonstelling gaat vervolgens verder op reis door Nijmegen. Meer informatie hierover volgt binnenkort. A. van den Bosch BEd, C. Laheij en L. Peters, docenten tekenen/nieuwe media 1.

2 Voortgangsgesprekken dyslexie en oefenbijeenkomst Kurzweil Alle leerlingen met dyslexie in klas 2 t/m 6 hebben via itslearning een uitnodiging gekregen om zich in te tekenen voor een voortgangsgesprek. Deze gesprekken vinden in de komende 4 weken plaats, vanaf dinsdag 22 november. De intekenlijst hangt op de deur van mijn kamer (havo mediatheek naast de decanen). Wilt u uw zoon/dochter hierop attenderen? Op dinsdag 29 november is er tijdens het 8 e uur een oefenbijeenkomst Kurzweil, waarbij leerlingen die gebruik maken van Kurzweil oefenen met het programma, maar ook leren bestanden om te zetten van PDF naar KES, zodat ze buiten de toetsweken ook toetsen kunnen maken met Kurzweil. De betreffende leerlingen krijgen een uitnodiging via it s learning. Hierin staat aangegeven waar de oefenbijeenkomst plaats vindt. E. Bruggeman, orthopedagoog en dyslexiecoach Romeinse fresco s Op donderdag 1 december van uur hebben de leerlingen van 2 gymnasium hun eerste Masterclass van dit schooljaar. Deze dag staat in het teken van Romeinse fresco s. Na een inhoudelijke introductie door de expert uit onze gelederen, Mandy van der Velden, gaan de leerlingen zelf aan het werk. Ze ontwerpen eerst in groepjes op klein formaat fresco s en verkopen deze ontwerpen aan hun klasgenoten. Uit alle ontwerpfresco s wordt een definitief ontwerp aangeschaft. Hierna gaan de leerlingen aan de slag met het schilderen van delen van het gekochte ontwerp op kleine panelen. Alle panelen bij elkaar vormen aan het eind van de dag één eindproduct dat in een van onze lokalen een ereplaats krijgt. We adviseren de leerlingen om oude kleren aan te trekken deze dag. Het kan zijn dat ze door verf een tikkeltje vuil worden! Een oud shirt of schort meenemen kan natuurlijk ook. Drs. H. Dierx, docent klassieke talen Handelingsadviezen voor leerlingen bovenbouw vwo Sinds een paar jaar kennen wij voor intern gebruik een opmerkingenkolom in Magister. Sinds dit jaar willen we deze kolom ook gebruiken in de informatieoverdracht naar de leerlingen en ouders toe. Docenten worden gevraagd, in het geval van een onvoldoende rapportcijfer, om de leerlingen positief geformuleerde handelingsadviezen te geven. Op deze wijze wordt informatie verzameld die, in de vorm van een woordrapport, aan de leerling meegegeven wordt na de rapportvergaderingen. Wij willen op deze wijze aan de leerlingen duidelijk maken waar zij de komende tijd aan kunnen werken. Het woordrapport kan thuis ook aanleiding vormen voor een gesprek. Drs. L. Plantaz, afdelingsleider bovenbouw vwo Overgangsnormen De overgangsregeling is afgelopen week officieel vastgesteld en is vanaf nu beschikbaar via de website. M. Bartlema, conrector 2.

3 Projecten klas 1 In de activiteitenweek zijn onze eerstejaars leerlingen op dinsdag en donderdag met een diversiteit aan projecten bezig gegaan zoals enge dingen, nieuws, vluchtelingen, beeldhouwen, musical, buitenlandse sporten en koken. Ouders waren welkom om van de gerechten te genieten. Collega s hebben zich kunnen uitleven in hun hobby s, leerlingen hebben kunnen kiezen op basis van interesse. Niet alle leerlingen konden deelnemen aan het project van hun eerste keuze, maar gelukkig volgen er nog twee rondes. In de loop van de week zullen een aantal reportages op onze nieuwe website te zien zijn. De reportages geven een goed beeld van de gezelligheid en werklust tijdens de projecten. Hieronder vindt u alvast een paar verslagen. Heeft u een Facebook of Instagram account? Kijk dan ook eens op facebook.com/dominicuscollege of dominicus_college op Insta waar nog veel meer foto s staan! Marion Krabbenborg, rector Project Nieuwsredactie Op 15 november 2016 hebben de leerlingen uit klas 1 die gekozen hebben voor het project Nieuwsredactie een bezoek gebracht aan Omroep Gelderland. Hier hebben ze kunnen afkijken hoe je een nieuwsreportage vormgeeft, interviews afneemt en een radioprogramma maakt. Op 17 november gaat onze nieuwsredactie zelf op pad om verslag te doen van de keuzeprojecten in en rondom de school! Hun reportages zullen op de schoolwebsite te bewonderen zijn. C. Habes, docent Nederlands Project Geluid Afgelopen dinsdag hebben tien eersteklassers ijverig gewerkt aan het maken van een geluidsbox met versterker. Ze moesten goed nadenken en nauwkeurig tekenen voordat ze met de handen, boor en zaag aan de slag konden gaan. Het solderen vereiste enige oefening, maar het eindproduct mocht er zijn! Donderdag bezochten de leerlingen museum Beeld en Geluid in Hilversum. In tegenstelling tot de meeste andere musea word je hier uitgedaagd om overal aan te komen en actief bezig te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld een achtervolging simuleren, je 3.

4 eigen show presenteren, het nieuws presenteren, je eigen clip playbacken enzovoort. De leerlingen vonden de vooral de YouTube ruimte erg leuk. Daar konden ze zelf met allerlei attributen filmpjes maken en die op YouTube zetten. Hoe meer credits ze hadden verzameld hoe mooier het filmpje werd. Moe maar voldaan keerden we terug en de wifi in de trein was voor de leerlingen de kers op de taart. T. van Hooft van Huysduynen, TOA Project Buitmensen Hieronder een impressie van het eerste klas project Buitenmensen. Dag 2 Dag 1 4.

5 Inschrijving tafeltjesavonden Op woensdag 14 en donderdag 15 december 2016 staan van uur de tafeltjesavonden gepland. Deze week krijgen alle ouders die als eerste contactpersoon geregistreerd staan in Magister per een uitnodiging om zich in te schrijven voor de tienminutengesprekken. Inschrijven doet u middels de inloggevens die u eerder ontvangen heeft voor uw ouderaccount in Zermelo. Ouders van de eersteklassers ontvangen deze week een aparte met de betreffende inloggegevens. Bent u uw inloggevens kwijt, dan kunt u deze opvragen via: paul.wolters@dominicuscollege.nl Let op: inschrijven via de Zermelo app is niet mogelijk. Volg de link in de uitnodigingsmail of ga naar Inschrijven is mogelijk van maandag 28 november uur tot en met donderdag 1 december uur. U kunt maximaal 2 docenten per leerling aanvinken. U kunt tot de sluitingsdatum zelf wijzigingen aanbrengen in uw inschrijving. Na donderdag 1 december uur is het niet meer mogelijk in te schrijven of wijzigingen door te voeren voor de ouderavonden. Vanaf vrijdag 9 december in de namiddag kunt u uw ingeroosterde afspraken bekijken via uw ouderaccount in Zermelo. De link naar Zermelo vindt u rechtsboven op de homepage van onze nieuwe website. P. Wolters, applicatiebeheerder Voorlichtingsavond Gaan Studeren 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo Voor al onze 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo leerlingen en ouders vindt op donderdagavond 1 december de Voorlichtingsavond Gaan Studeren plaats. Tijdens deze avond komen oud-leerlingen van het Dominicus College naar school om hun ervaringen te delen over hun studiekeuzeproces op de havo en het vwo en ze vertellen hoe ze de overgang van de middelbare school naar het vervolgonderwijs hebben ervaren. Dit wordt vorm gegeven in een forum. Na een korte pauze kunnen onze leerlingen in diverse lokalen de oud-leerlingen nader spreken en vragen stellen over hun studie, studie-ervaringen, het studeren aan de verschillende MBO s, HBO s en universiteiten en wellicht kan er zelfs een meeloopdag regelt worden. De decanen zullen aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. De avond is onderverdeeld in een havo en een vwo programma. Het vwo programma ziet er als volgt uit: uur: Inloop uur: Start forum in aula uur: Pauze uur: Bezoek oud-leerlingen in lokalen in 3 rondes uur: Einde bijeenkomst Het havo programma ziet er als volgt uit: uur: inloop uur: start forum in aula uur: Bezoek oud-leerlingen in lokalen in 3 rondes uur: Einde bijeenkomst 5.

6 De leerlingen van 4 en 5 havo en 5 en 6 vwo kunnen zich via de decaansite op its learning voor deze avond aanmelden (voor uiterlijk 28 november) en aangeven of ze alleen of samen met (een) ouder(s)/verzorger(s) komen. Drs. L. Plantaz en Drs. N. van Riet- Bunte, afdelingsleiders N. Khaled en C. Ribbers, decanen Excursie aardrijkskunde 2 gymnasium Op donderdag 17 november gingen de 2 gymnasiumleerlingen voor het vak aardrijkskunde naar het schilderachtige stuwwallenlandschap in -en rondom de Mokerheide. Het doel was het beleven en ervaren van het mooie natuurlandschap en het leren over de geologie van het gebied. Zo'n 2,6 Miljoen jaar geleden brak er een periode aan van 'ijstijden' (koude perioden met een lage temperatuur op aarde) en 'tussen ijstijden' (zachte perioden met een hoge temperatuur op aarde). Een van die ijstijden was het Saalien en die is zo'n jaar geleden begonnen. Tijdens het Saalien reikte het landijs vanuit Scandinavië helemaal tot aan de lijn Haarlem - Utrecht - Nijmegen. Enorm grote ijslobben van zo'n 200 meter hoog, duwden als buldozers de grond omhoog. Toen het zo'n jaar geleden weer warmer werd op aarde trok de ijskap zich weer terug en bleef het omhoog gestuwde materiaal als flinke heuvels achter in het gebied. Deze heuvels noem je stuwwallen. De tocht van de leerlingen begon dan ook op zo'n stuwwal. Tijdens het smelten van het ijs brak op sommige plekken de stuwwal door. Het dal dat op die manier gevormd werd noem je een smeltwaterdal. De leerlingen liepen van de stuwwal door het smeltwater dal en kregen een beter beeld van de schaal waarop deze processen hebben plaatsgevonden. Het was dankzij het mooie weer een leuke en leerzame dag voor allebei de klassen. Speciale dank gaat uit naar de ouders die bereid zijn geweest om leerlingen te vervoeren en naar de begeleider Jo Louppen die als gids enorm veel wist te vertellen over het gebied! L. Jaensson, docent aardrijkskunde 6.

Toetsweek 1 en activiteitenweek 1. Uitreiking Cambridge Certificaten. Nummer 7 10 oktober 2017

Toetsweek 1 en activiteitenweek 1. Uitreiking Cambridge Certificaten. Nummer 7 10 oktober 2017 Nummer 7 10 oktober 2017 Toetsweek 1 en activiteitenweek 1 Het actuele toetsrooster voor de 1 e toetsweek is vanaf vandaag in de jaarplanning (bij week 44) te zien. In de loop van deze week wordt het complete

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo

Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo Nummer 9 24 oktober 2018 Voorlichtingsavond Gaan Studeren bovenbouw vwo Oud-leerlingen vertellen hun verhaal tijdens deze avond. Voor al onze vwo bovenbouw leerlingen en hun ouders vindt op maandagavondavond

Nadere informatie

1e klassers bakken, interviewen, survivallen en nog veel meer!

1e klassers bakken, interviewen, survivallen en nog veel meer! Nummer 11 14 november 2017 1e klassers bakken, interviewen, survivallen en nog veel meer! Afgelopen week mochten alle leerlingen van de 1e klassen twee dagen lang actief en creatief aan de slag met een

Nadere informatie

Workshop Nou zul je het beleven!

Workshop Nou zul je het beleven! Nummer 9 31 oktober 2017 Jaarplanner Sinds kort zijn via de website van het Dominicus College zowel de jaarplanner voor het reguliere onderwijs als de jaarplanner van de Monnikskap te vinden. Ga naar Onze

Nadere informatie

Nieuwslink. Global Exploration. Nummer 11 6 november 2018

Nieuwslink. Global Exploration. Nummer 11 6 november 2018 Nummer 11 6 november 2018 Nieuwslink Vanaf de tweede periode zal de Nieuwslink op donderdag verstuurd worden. Dit betekent dat u de eerstvolgende nieuwslink volgende week donderdag (15 november) zult ontvangen.

Nadere informatie

Mini symposium onderwijsvernieuwing op de MK

Mini symposium onderwijsvernieuwing op de MK Nummer 8 10 oktober 2018 Mini symposium onderwijsvernieuwing op de MK Samen op de Monnikskap, samen in de school. Op 2 oktober beet de Monnikskap de spits af van een serie onderwijsconferenties over onderwijsvernieuwing

Nadere informatie

Xpressions. Nummer 12 7 februari 2017

Xpressions. Nummer 12 7 februari 2017 Nummer 12 7 februari 2017 Xpressions Afgelopen donderdag en vrijdag hebben wij weer optimaal kunnen genieten van de Dominicus talenten tijdens onze twee Xpressions avonden. In een fantasierijk jungle decor,

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek ouders en leerlingen klas 3

Tevredenheidsonderzoek ouders en leerlingen klas 3 Nummer 19 23 januari 2018 Tevredenheidsonderzoek ouders en leerlingen klas 3 Deze week ontvangen alle ouders van de 1 e en 3 e klas leerlingen per e-mail een uitnodiging om mee te doen aan een jaarlijks

Nadere informatie

Nummer februari 2019

Nummer februari 2019 Nummer 23 14 februari 2019 Klimaatmars in Den Haag Afgelopen donderdag was de Youth for Climate March in Den Haag. Ook leerlingen van onze school waren hierbij en niet zonder moeite. De treinen zaten overvol

Nadere informatie

Tentoonstelling portretten leerlingen tekenen 4H in Bibliotheek Marienburg

Tentoonstelling portretten leerlingen tekenen 4H in Bibliotheek Marienburg Nummer 23 16 mei 2017 Tentoonstelling portretten leerlingen tekenen 4H in Bibliotheek Marienburg De opdracht voor de leerlingen was om een portret van zichzelf te maken, waarbij ze iets lieten zien van

Nadere informatie

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Jeannette Buijs, contactpersoon seksuele diversiteit en veiligheid.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Jeannette Buijs, contactpersoon seksuele diversiteit en veiligheid. Nummer 13 28 november 2017 Profielkeuzeproject Deze week starten de profielkeuzeprojecten in leerjaar 3. In het schema hieronder is te zien hoe deze zijn ingepland. De leerlingen hebben hier ook een bericht

Nadere informatie

Schaatsen klas 1. Beroepenavond SSgN. Film en pizza. Nummer 14 5 december 2017

Schaatsen klas 1. Beroepenavond SSgN. Film en pizza. Nummer 14 5 december 2017 Nummer 14 5 december 2017 Schaatsen klas 1 Op vrijdag 22 december gaan alle eerste klassen schaatsen bij het Triavium in Nijmegen. We verzamelen om 11:15 uur bij de ingang en gaan dan per klas naar binnen.

Nadere informatie

Op maandag 7 januari zijn alle leerlingen het eerste uur vrij i.v.m. een bijeenkomst voor docenten.

Op maandag 7 januari zijn alle leerlingen het eerste uur vrij i.v.m. een bijeenkomst voor docenten. Nummer 16 13 december 2018 Maandag 7 januari eerste uur vrij Op maandag 7 januari zijn alle leerlingen het eerste uur vrij i.v.m. een bijeenkomst voor docenten. Toetsweek 2 In de bijlage vindt u een overzicht

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Xpressions Nummer januari 2018

Xpressions Nummer januari 2018 Nummer 19 30 januari 2018 Xpressions 2018 Vorige week woensdag- en donderdagavond hebben onze leerlingen en collega s een spetterende show verzorgd op de bühne van het Dominicus College. In een prachtig

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Oud-leerling Tom ter Elst brengt een bezoek aan het Dominicus College.

Oud-leerling Tom ter Elst brengt een bezoek aan het Dominicus College. Nummer 28 10 april 2018 Oud-leerling Tom ter Elst brengt een bezoek aan het Dominicus College. Afgelopen woensdag bracht Tom ter Elst een bezoek aan zijn oude school. Tom die werkt als hoogleraar wiskunde

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Wat gaan we doen met het schoolplan?

Wat gaan we doen met het schoolplan? Nummer 6 3 oktober 2017 Wat gaan we doen met het schoolplan? In de Nieuwslink van 19 september bent u geïnformeerd over het Schoolplan DC 2017-2021. Verspreid in de school hangen inmiddels posters die

Nadere informatie

Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 30 augustus 2016

Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 30 augustus 2016 Bekijk je nieuwe rooster! Introductieactiviteiten per leerjaar op dinsdag 30 augustus 2016 1 havo en 1 havo/vwo: Op dinsdag 30 augustus a.s. verwachten wij jullie om 08.30 uur op school. Het programma

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING KLAS 3 2013-2014 Afdelingsleiders Decanen dhr. drs. G.C. Zijlstra (vwo) en dhr. R de Boef (havo) mw. E. de Neef en mw. drs. A.C.R.I. Govaarts Mentoren 3A mw. E.A.M. van Veen 3GA dhr.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND HAVO september 2019

WELKOM OP DE OUDERAVOND HAVO september 2019 WELKOM OP DE OUDERAVOND HAVO 4 PROGRAMMA 20.00 uur in de aula Opening Voorstellen mentoren en decaan Afdelingsleider onderwijs en organisatie Decaan begeleiding vanuit het decanaat Ca. 21.00 uur met koffie/thee

Nadere informatie

In de bijlage vindt u een special: Onderwijsvernieuwing op de reguliere afdelingen van het Dominicus College.

In de bijlage vindt u een special: Onderwijsvernieuwing op de reguliere afdelingen van het Dominicus College. Nummer 29 11 april 2019 Special onderwijsvernieuwing In de bijlage vindt u een special: Onderwijsvernieuwing op de reguliere afdelingen van het Dominicus College. Bezoek rechtbank Op vrijdag 5 april brachten

Nadere informatie

Paginanummer Bart Laureij 2

Paginanummer Bart Laureij 2 Nieuwsbrief nr. 3 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Bart Laureij 2 Jumbo 2 Rooster 2 Magister en spreekavond 2 CRAFTS stage en thema 6 3 Sectorwerkstuk 3

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

LOB update januari-februari 2019

LOB update januari-februari 2019 LOB update januari-februari 2019 Alle leerlingen zijn vrij om een (profiel)keuzegesprek met een decaan te plannen. Dit kan via de mail, telefoon of binnen te lopen op het decanaat. Profielkeuzegesprekken:

Nadere informatie

Klas 5 gymnasium bezoekt Rechtbank Arnhem

Klas 5 gymnasium bezoekt Rechtbank Arnhem Nummer 8 24 oktober 2017 Klas 5 gymnasium bezoekt Rechtbank Arnhem Op 7 november bezoeken de leerlingen van 5 gymnasium het Paleis van Justitie in Arnhem voor een inleiding en het bijwonen van een rechtszaak.

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

OPEN DAGEN HBO 2011. Naam school Datum Info/evt. aanmelden. 18.00-21.00 uur. 18.00-21.00 uur. Woensdag 15 juni. Dinsdag 14 juni: 14.

OPEN DAGEN HBO 2011. Naam school Datum Info/evt. aanmelden. 18.00-21.00 uur. 18.00-21.00 uur. Woensdag 15 juni. Dinsdag 14 juni: 14. NIEUWSBRIEF LOB-BUREAU HAVO 30 mei 2010 OPEN DAGEN HBO 2011 Naam school Datum Info/evt. aanmelden AVANS Breda 18.00-21.00 uur www.avans.nl www.avansopen.nl AVANS Den Bosch 18.00-21.00 uur www.avansopen.nl

Nadere informatie

Graag nodigen wij de ouders van de leerlingen van alle eerste klassen uit voor een ouderavond. Deze zal plaatsvinden op:

Graag nodigen wij de ouders van de leerlingen van alle eerste klassen uit voor een ouderavond. Deze zal plaatsvinden op: Nummer 37 27 juni 2019 Vertrek afdelingsleider We vinden het jammer te moeten mededelen dat Lisette Verstegen, afdelingsleider onderbouw vwo, onze organisatie per 1 augustus gaat verlaten. Wij wensen haar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 17 17 januari 2019 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Nieuws voor leerjaar 5 Inhoud nieuwsbrief 1. G5 aan de wandel in Amsterdam juli 2017: 1. G5 in Amsterdam G5 heeft in periode 4 voor Nederlands de literatuur van de 2. Voorstellen 18 e en 19 e eeuw bestudeerd

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548

Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de klassen 1d, 1e, 2d en 2e Datum Behandeld door Ons Kenmerk Lent, 18 juni 2018 J. van den Broek BROJ/frep/18-B548 Onderwerp laatste lesweken en start nieuw schooljaar

Nadere informatie

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast.

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Jaarplanning 2019-2020 wk dag datum activiteit 34 maandag 19-8-2019

Nadere informatie

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week

Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014. Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee. De verjaardagskalender van deze week Jaargang 2014-2015 nr 15 week 50 8 t/m 14 december 2014 Overblijfcorvee Deze week heeft overblijfcorvee Klas GA3B De verjaardagskalender van deze week 09/12 Myrna Zagers H3O 10/12 Anne Verstraten H3I 11/12

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE. Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen

PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE. Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen PRESENTATIE GYMNASIUM BERNRODE Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Ontstaan uit de Abdij van Berne Onderwerp: Informatieavond December 2016 2 Onze leerlingen 658 leerlingen komend van veel

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 26 juni 2015 2014-2015

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 26 juni 2015 2014-2015 Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 26 juni 2015 2014-2015 Interessante informatie: 1 juli: Zomerfeest 17.00 19.00 uur 3 juli:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari 2017

Nieuwsbrief 20 januari 2017 Nieuwsbrief 20 januari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de negende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. 2016 2017 Inmiddels zijn wij met nieuwe energie en enthousiasme

Nadere informatie

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl nieuwsbrief Schooljaar 2015 2016 1 oktober 2015 nr. 6 Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl GAANDEWEG Opnieuw beginnen; een prachtig cadeau om elkaar te geven en elkaar te gunnen!

Nadere informatie

Introductieactiviteiten dinsdag 29 augustus 2017

Introductieactiviteiten dinsdag 29 augustus 2017 Introductieactiviteiten dinsdag 29 augustus 2017 1H en 1HV: Op dinsdag 29 augustus word je om 08.30 uur op school verwacht. Het programma is als volgt: 08.30 09.00 uur hernieuwde kennismaking met mentor

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

1 december Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 6 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Informatie-avond 5 havo

Informatie-avond 5 havo Informatie-avond 5 havo Algemene inleiding Informatie studiekeuze Korte pauze. Mentorengedeelte. Havo afdeling Afdelingsleider Jaarcoördinator Afdelingsassistent Decaan 8 Mentoren Doel van de avond Kennismaken

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 24. Belangrijke data: IPC onderwijs. Onderwijs op De Windroos:

ICBS De Windroos WEEKINFO 24. Belangrijke data: IPC onderwijs. Onderwijs op De Windroos: WEEKINFO 24 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 14-3-2017 Koffieochtend BIEB Beste ouders/verzorgers, In deze info: 15-3-2017 Weekinfo 25

Nadere informatie

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 18 OKTOBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u -

Nadere informatie

Onze oud collega juf Liesbeth was er de afgelopen weken weer regelmatig om ons te ondersteunen met toetswerk.top!

Onze oud collega juf Liesbeth was er de afgelopen weken weer regelmatig om ons te ondersteunen met toetswerk.top! NIEUWSBRIEF 6 1 februari 2018 EXTRA STUDIEDAG DINSDAG 13 FEBRUARI, ALLE KINDEREN VRIJ!!! Zoals aangekondigd in het mailbericht van 24 januari jl, heeft het team op dinsdag 13 februari een extra ingelaste

Nadere informatie

26 april Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

26 april Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar: 2017-2018, nummer 12 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Informatie-avond vwo4. Welkom

Informatie-avond vwo4. Welkom Informatie-avond vwo4 Welkom Agenda Opening Informatie over V4 Decanaat Internationalisering Mentoren Geslaagd!! Informatieavond VWO6 14 september welkom Het leren in de TF vwo Inzicht Uit het hoofd leren

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

VWO bovenbouw RSG TROMP MEESTERS. Klas 4 Schooljaar

VWO bovenbouw RSG TROMP MEESTERS. Klas 4 Schooljaar VWO bovenbouw RSG TROMP MEESTERS Klas 4 Schooljaar 2016-2017 V.W.O. Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Kopgroep in het Nederlandse onderwijs Leidt op voor de universiteit Hoge verwachtingen 4VWO:

Nadere informatie

Studium generale Rockster Mike Sedee vertelt aan 5V

Studium generale Rockster Mike Sedee vertelt aan 5V Nummer 24 28 februari 2019 Studium generale Rockster Mike Sedee vertelt aan 5V Maandag 18 februari verzorgde Mike Sedee een Studium generale voor de leerlingen van 5V. Mike tourt al jaren met zijn band

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders, april 2019 Van de directie Inhoud Verzoek aanmelden broertjes en zusjes 2 Personeel... 2 IPC (International primary curriculum).. 2 Onze school in beeld... 3 1 april... 4 Schoolvoetbal... 5 Tutorlezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 Nieuws voor leerjaar 2 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie

JE KUNT HET OP T ERASMUS. Erasmus College UW KIND, U EN HET ERASMUS: SAMEN BOUWEN AAN DE TOEKOMST! Ontdek het Daltononderwijs op het Erasmus College

JE KUNT HET OP T ERASMUS. Erasmus College UW KIND, U EN HET ERASMUS: SAMEN BOUWEN AAN DE TOEKOMST! Ontdek het Daltononderwijs op het Erasmus College WELKOM UW KIND, U EN HET ERASMUS: SAMEN BOUWEN AAN DE TOEKOMST! OP HET ERASMUS COLLEGE ZIJN ER KLASSIKALE LESSEN EN HEEFT EEN DALTONLEERLING ALTIJD IETS TE KIEZEN. ZO OOK U, VANAVOND. Welkom op Het We

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5

Nieuwsbrief voor ouders G3 juli 2017, nr 5 Nieuws voor leerjaar 3 1. Sportdag Afgelopen week hebben de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 een sportdag gehad. Leerjaar 1 had op maandag 10 juli een sportdag bij de atletiekbaan. De leerlingen hebben

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 2 27 september 2019

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 2 27 september 2019 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2019-2020 Aflevering 2 27 september 2019 Algemeen Maandrooster oktober 1-okt 45 minuten rooster 2-okt Dag van de gezonde school 7 t/m 9 okt Kl 4 MBO Infoavonden 9-okt 13:15-14:45

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Cijfer rekentoets telt ook op vwo niet meer mee voor het behalen van het diploma

Cijfer rekentoets telt ook op vwo niet meer mee voor het behalen van het diploma Nummer 16 19 december 2017 Cijfer rekentoets telt ook op vwo niet meer mee voor het behalen van het diploma Minister Arie Slob heeft een brief gestuurd waarin hij de VO-scholen informeert over een aantal

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo

Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen uit het derde leerjaar tvwo Alphen aan den Rijn, december 2009 Kenmerk: SBR0915c Betreft: keuze profiel Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw zoon/dochter is

Nadere informatie

Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3. 7 september 2015

Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3. 7 september 2015 Welkom Welkom! Voorlichtingsavond HAVO-3 en VWO-3 7 september 2015 Even voorstellen Marco Bakker, afdelingsleider HAVO Kathleen Gabriëls, decaan HAVO Nico Hovius, afdelingsleider VWO Henk van Willigen,

Nadere informatie

Programma van de avond:

Programma van de avond: Welkom Programma van de avond: 19.00 19.30 uur Plenair - Welkom Arnoud van der Mannen (deelschoolleider) - Mentor / Leerlingbegeleider / Ondersteuningscoördinator / Decaan - Contacten / info ouders - Frans

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill Hill College Goirle, 12 september 2018 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1819-039/NIK/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Tovergevogel: nieuwsbrief van

Tovergevogel: nieuwsbrief van Tovergevogel: nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info.detovervogel@stgboom.nl Agenda van 11 t/m 24 november 2017 Dinsdag 14 november: Voortgangsgesprekken,

Nadere informatie

Schooljaar: Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017

Schooljaar: Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017 Schooljaar: 2017-2018 Nummer: 8 Datum: 26 oktober 2017 VAN HET TEAM Beste ouders en verzorgers, Ik hoop dat u weer van een aantal mooie en vooral zonnige dagen hebt kunnen genieten. Op Weilust is iedereen

Nadere informatie

Informatieavond havo-3 Welkom

Informatieavond havo-3 Welkom Informatieavond havo-3 Welkom Programma Even voorstellen Klas Algemene informatie havo-3 Afsluiting met vragenronde Onderzoek motivatie mw. Benneker Even voorstellen Klas havo-3, eerste indruk Overgang

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 3 20-09-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je

VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je VOOR JE TOEKOMST Als je later succes wilt hebben, moet je nu veel leren. En niet alleen uit de schoolboeken. Op Sint-Montfort leer je alles wat je nodig hebt voor je vervolgonderwijs op het mbo, hbo en

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Welkom! Algemene informatieavonden Voor ouders en leerlingen. Ma 5 februari 2018, aanvang uur Di 6 februari 2018, aanvang 19:00 uur

Welkom! Algemene informatieavonden Voor ouders en leerlingen. Ma 5 februari 2018, aanvang uur Di 6 februari 2018, aanvang 19:00 uur 2018-2019 Welkom! Algemene informatieavonden Voor ouders en leerlingen Ma 5 februari 2018, aanvang 19.00 uur Di 6 februari 2018, aanvang 19:00 uur Gymnasium-, Technasium -, Havo en Atheneum voorlichtingsavond

Nadere informatie

De avond begint om en zal bestaan uit 3 voorlichtingsronden van elk 40 minuten.

De avond begint om en zal bestaan uit 3 voorlichtingsronden van elk 40 minuten. Datum : 5 oktober 2018 Onderwerp : Voorlichtingsavond vervolgstudies Geachte ouder(s)/verzorger(s), Beste leerlingen, Via deze brief nodigen we jullie van harte uit voor een voorlichtingsavond over vervolgstudies

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie