Liturgie voor de viering van het Avondmaal te Commugny. Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de viering van het Avondmaal te Commugny. Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen"

Transcriptie

1 Liturgie voor de viering van het Avondmaal te Commugny Orgelmuziek Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Psalm 100: 1,2,3 juich aarde Votum en groet Inleiding op de dienst: We zijn de dag begonnen met een ontbijt. Aan tafel of bij het aanrecht Uitgebreid met een croissantje - de diensten in Commugny beginnen niet zo vroeg gelukkig - Of snel even een hapje Wat een geluk dat we hier mogen wonen Op de aarde waar zoveel voedsel groeit We zijn hier naartoe gekomen door de velden De tarwe is geoogst De vruchten aan de bomen rijpen De maiskolven beginnen te zetten Net als de druiven in de wijngaarden Wat een geluk dat we hier mogen wonen Op de aarde waar zoveel voedsel groeit A: Laten we de Heer danken voor het dagelijks brood

2 We horen berichten van droogte in belangrijke graan producerende landen We horen berichten van voedsel speculatie We horen berichten over armen die geen voedsel hebben We raken eraan gewend Want raar is het wel Op een aarde waar genoeg groeit voor iedereen Wat een geluk dat we hier mogen wonen Op de aarde waar zoveel voedsel groeit A: Laten we de Heer danken voor het dagelijks brood Gez 75: 1,2,3 U kennen Kyriegebed: Heer wij roepen u aan om de humanitaire organisatie die de duizenden kinderen die zij voedt nog maar twee keer per dag kan voeden in plaatsen van drie keer Om de moeders die geen raad weten hoe hun kinderen te voeden Om onze broeders en zusters die gebrek lijden Heer ontferm u. Heer wij roepen u aan Om de mensen die lijden Aan overgewicht en andere kwalen Die de weelde met zich meebrengt Om de afhankelijkheid van al maar meer. Heer ontferm u Heer wij roepen u aan

3 Om een verdeelde wereld Waarin de ene mens De nader niet ziet of niet begrijpt Waarin belangen zo tegengesteld zijn Dat vrede een utopie lijkt. Heer ontferm u En vergeef ons onze zonden Door Jezus Christus Onze Heer. Gez 488B: 1,2,3,4 Zolang er mensen zijn Gebed om de Heilige Geest Heer wij bidden om uw Geest Die ons troost en bemoedigd Die ons de weg wijst in het leven En onze ogen opent voor uw goedheid en liefde Amen. Lezing Marcus 8:1-21 (zie Gez 350: 1,2,4 God die leven Preek Gemeente van de Heer, Wat kunnen we die Farizeeërs die een teken van de hemel verlangden goed begrijpen! Van verhalen kun je niet leven! Mooie woorden, maar wat zeggen die als er geen werkelijkheid is waar die op gebaseerd is.

4 Hoe komen de mensen erbij om in Jezus een goddelijke aanwezigheid te zien? Waar halen ze het vandaan? Laat hem maar eens een teken van de hemel tonen, zoals Elia gedaan heeft toen hij wedijverde met de Baälpriesters en het vuur uit de hemel deed neerdalen op het altaar. Dan weet je wie je voor je hebt. Dan weet je of het de moeite waard is naar die man te luisteren. Maar Jezus was met heel andere dingen bezig. Waarom willen mensen toch tekenen uit de hemel? Kent de aarde geen zorgen genoeg? Wat wil men met een teken? Wat willen wij ermee? Wat zouden wij ermee doen als we een teken van de hemel kregen dat God bestaat? Wat moet je daarmee als je God niet in het alledaagse leven ziet? Een teken van de hemel, daar heb je niets aan. Dat is een vreemde eend in de bijt. Dat kan door een aantal mensen waargenomen worden die het aan anderen vertellen, die het vervolgens niet geloven. Deze week nog vertelde iemand mij dat hij een onbekende ontmoet had die hem een manier wees om met zijn handicap om te gaan. Hij zou artiest worden. Toen de onbekende weg liep loste deze in het niets op. Een engel was hem verschenen, zo interpreteerde hij de gebeurtenis.

5 Maar er zijn niet veel mensen die hem willen geloven. Ze willen zelf een teken van de hemel om te kunnen zien dat het echt waar is. Het teken dat ze voor zich zien staan, een gehandicapte man die zijn weg in het leven gevonden heeft, dat zou geen teken van de hemel zijn, dat is veel te aards. Geen wonder dat Jezus verzucht dat aan dit soort mensen geen teken gegeven zal worden. Ze zien alle wonderen om zich heen niet eens en alle tekenen die gegeven worden geloven ze niet. Ze maken een scheiding tussen hemel en aarde en sluiten God buiten de alledaagse werkelijkheid. Dan wordt God zo bijzonder dat hij niet kan bestaan. Wat mij opvalt in het verhaal dat we gelezen hebben is dat het teken dat Jezus geeft aan de mensen die hem gevolgd zijn brood is. Brood en vis. Het is een heel alledaags teken. Geen vuur dat op een altaar neerdaalt of geen groot vertoon van bovennatuurlijke kunsten, maar een teken van Gods voorzienigheid als antwoord op de vraag hoe we aan eten moeten komen voor al die mensen die geen eten hebben. Ook dat is een vraag die we wel herkennen. Als ons gezegd wordt dat we een verantwoordelijkheid hebben voor al die hongerige mensen in de wereld zullen ook wij antwoorden Hoe zou iemand hen van voedsel kunnen voorzien? Het liefst denken we er niet aan en houden we het beeld van de hongerige medemens ver van ons.

6 Gelukkig liggen ze niet voor onze deur en de meeste armoede in onze omgeving speelt in het verborgene. Jezus zegt: Ik heb medelijden met al deze mensen. Wij zeggen: Heer het is niet zo eenvoudig. Jezus zegt Hoeveel broden hebben jullie? En dan gaan ze delen en er is op een wonderbaarlijke wijze genoeg voor iedereen. Natuurlijk weet ik wel dat je als individu niet zoveel aan de verhoudingen in de wereld kunt doen. Je kunt de stroom van de geschiedenis niet zomaar veranderen. Toch blijft het voor mij verbijsterend hoe weinig er uitgegeven wordt aan het bestrijden van deze vijand van de mensheid, de honger die zoveel mensen doodt of gevangen houdt in de ellende. Integendeel, zaad, voedsel, grond, zijn voor veel mensen onbereikbaar, onbetaalbaar. Als God goed is, waarom is er dan zoveel lijden in de wereld? hoor ik mensen vaak vragen. Laat hem een teken geven van zijn liefde. Maar is de honger er omdat het ontbreekt aan Gods goedheid? We willen een teken van de hemel waardoor onze problemen opgelost kunnen worden. We staren ons blind op de onmogelijkheden. We horen het Jezus zeggen: Waarom praten jullie erover dat je geen brood hebt? Jullie hebben ogen maar zien niet en jullie hebben oren maar horen niet. Wat is dan het teken dat we niet zien?

7 Is dat niet de overweldigende goedheid die God ons schenkt? Brood in overvloed, het leven zelf dat te kort is om het te verkwisten aan strijd en belangen? Het is niet voor niets dat brood en symbool is geworden voor Jezus, de graankorrel die in de aarde stierf en opstond om vrucht te dragen. Liefde die zichzelf geeft. We worden uitgenodigd zijn spoor te volgen. We worden uitgenodigd tekenen te verstaan. We worden uitgenodigd brood te delen aan het Avondmaal, maar ook verder. Niemand van ons leeft voor zichzelf en niemand van ons sterft voor zichzelf. Zolang wij leven, leven wij voor de Heer; en wanneer wij sterven, sterven wij voor de Heer. Dus of we nu leven of sterven, we zijn altijd van de Heer. Dit schreef Paulus in Romeinen 14 en we lezen het telkens weer bij een doop. We vieren het aan het avondmaal. En we worden uitgenodigd het alle dagen te leven en de tekenen te verstaan van Gods goedheid. Amen. Muziek Gebed Heer wij danken u voor het brood Het dagelijks brood Het geestelijk brood Christus, het brood des levens.

8 En wij bidden u Voor allen die verantwoordelijkheid dragen Voor de voeding van mensen en kinderen De vaders en de moeders De boeren in hun keuze van producten De handelaren in hun visie op het doel van hun handel De overheden die in hun regulerende verantwoordelijkheid De internationale organisaties Die zoeken naar een eerlijk omgaan met voedsel De kerken en andere hulpverleners Heer schenk ons visie En laat ons niet verlammen door schuldgevoel of machteloosheid. Met het oecumenisch leesrooster bidden we voor Estland, Letland en Litouwen Geef Heer dat oude wonden genezen En dat er plaats is voor alle volken. Heer wij bidden voor de mensen in onze eigen omgeving die het moeilijk hebben, Voor de zieken, de eenzamen, de armen en daklozen Heer in stilte bidden we ons persoonlijk gebed.. Looft de heer want hij is goed trouw in alles wat hij doet. Amen. Collecte Gebed Avondmaalsviering:

9 V: De vrede van Christus zij met u A: en met uw geest We wensen elkaar vrede en komen in de kring Gez. 318: 1,5, 6 Hoe goed, o Heer V: De Heer zal bij u zijn A: de Heer zal u bewaren V: Richt uw hart op God A: Wij zijn met ons hart bij de Heer V: Brengen wij dank aan de Heer, onze God A: Hem komt onze dank toe. Lof zegging Gez Heilig, heilig, heilig, Tafelgebed Een leven van liefde en lofzang (Zie deel 1, p.208) Onze Vader Gez 134: 3 Eer zij God Delen van brood en wijn Dankgebed Gez 44: 1,2,3 Dankt dankt nu allen God Zegen

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012

DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 Zijn wij in U één, samen op uw wegen, dan wordt ons tot zegen lachen en geween. DUINZICHTKERK zondag 30 september 2012 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk.

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

Liturgie voor de Avondmaalsdienst van Lector: Eugénie van Weede. Oefenen voor de dienst gez. 367b en gez. 377

Liturgie voor de Avondmaalsdienst van Lector: Eugénie van Weede. Oefenen voor de dienst gez. 367b en gez. 377 Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 23-2-2014 Lector: Eugénie van Weede Oefenen voor de dienst gez. 367b en gez. 377 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen muziek Votum en groet Psalm 67:

Nadere informatie

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Votum en Groet Zingen Hemelhoog 667 Wees stil voor het aangezicht van God Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. aanbid Hem met eerbied en

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Kerkdienst op zondag 5 juni 2016 Voorganger: Ds. Liesbeth Oort Orgel/piano: Cees van Delft

Kerkdienst op zondag 5 juni 2016 Voorganger: Ds. Liesbeth Oort Orgel/piano: Cees van Delft Kerkdienst op zondag 5 juni 2016 Voorganger: Ds. Liesbeth Oort Orgel/piano: Cees van Delft 2 Orgel/pianospel Voorbereiding De kaarsen worden aan de paaskaars ontstoken. Welkom, inleiding tot moment van

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 1

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Onze hulp is in de naam van de Heer Die hemel en aarde gemaakt heeft. U kent onze vreugden en ons verdriet

Onze hulp is in de naam van de Heer Die hemel en aarde gemaakt heeft. U kent onze vreugden en ons verdriet Orde van dienst 15 december 2013 Sixtuskerk Sexbierum HA-lopend voor allen Kleur: paars Voorganger: ds. Anneke Wouda Ouderling van dienst Feike Jan de Vries Diaken van dienst Pietsje van der Zee Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 26 oktober 2014

Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 26 oktober 2014 Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 26 oktober 2014 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Psalm 121: 1 en 3 Ik sla mijn ogen op Votum en groet Inleiding naar Mattheüs 22: 36 40 Waar een

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor zondag 5 maart 2017 Invocabit- Roept hij Mij aan viering hl. Avondmaal. orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING allen blijven zitten en zingen Psalm 91a Wie in de schaduw Gods mag wonen

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

25 oktober uur K Beiboer

25 oktober uur K Beiboer 25 oktober 10.00 uur K Beiboer EER AAN GOD Psalm 95, 1.2, 3 Gez 131, 1,2.3.4 (Barmhartig Vader..) Welkom Belijdenis van afhankelijkheid Wet Gez 146, 1.2.3 Gebed LUISTEREN NAAR GOD Inleiding preek : Lezen

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst te Commgny op , Herdenking van de overledenen en Avondmaal. Muziek

Liturgie voor de dienst te Commgny op , Herdenking van de overledenen en Avondmaal. Muziek Liturgie voor de dienst te Commgny op 25-11-2012, Herdenking van de overledenen en Avondmaal Muziek Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Psalm 90:1 Gij zijt geweest Votum en groet Het verhaal

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

Orde van dienst voor 11 december 2016

Orde van dienst voor 11 december 2016 Orde van dienst voor 11 december 2016 3 e zondag in de Advent Belijdenis en doop van Veronica Loos-Zieltjens Oosterlichtkerk Huizen Welkom door de ouderling van dienst Lied 439: 1-3 1. Verwacht de komst

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om 10.00 uur 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg voorganger: ds. Harry Gijsen organist: Peter de Rijke Orgelspel voor de

Nadere informatie

Franciscus van Assissi

Franciscus van Assissi Voorganger: Gerhard ter Beek Organist: Wim van Heuveln Lector: Mimi Olthof Liturgie zondag 8 oktober 2017 Protestantse kerk Grolloo-Schoonloo Franciscus van Assissi Wat we ontvangen zit in datgene wat

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse

21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse 21 februari 2016 ONLINE MET GOD. Voorganger: Ds.H.Bondt Begeleiding: Entheos / Els Cornelisse Votum en groet Ps. 65,1 (U luistert als wij bidden) De lofzang klinkt uit Sions zalen tot U met stil ontzag.

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Eerst zien, dan geloven

Eerst zien, dan geloven Eerst zien, dan geloven Liturgie voor de jeugddienst op 11 februari 2018 om 10:00 uur in de Ichthuskerk in Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Muzikale medewerking: Jaap, Anke en Esmay Roggeband Jet Heijboer,

Nadere informatie

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018

Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Liturgie dienst van Schrift en Tafel op zondag 2 september 2018 Voorganger: ds. Piet Schelling Organist: Ron van Halen Verwelkoming - door ouderling van dienst Zingen van morgenlied: Lied 215:1 en 7 (hierbij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 10 mei 2015

Liturgie voor de kerkdienst op 10 mei 2015 Liturgie voor de kerkdienst op 10 mei 2015 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Muziek De gemeente gaat staan Votum en groet Psalm 65: 1, 5 en 6 De stilte zingt u toe De gemeente gaat zitten

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

DAG 1: Bidden elke dag Lees Mattheüs 7:7-11 Je bidt elke dag. Je vader en moeder (als je die mag hebben) hebben je dat al geleerd toen je klein was. Maar wat is bidden eigenlijk? Bidden is praten met God.

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Zondag 28 september 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van Jezus. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek WILHELMINAKERK SOEST Dienst van Schrift en Tafel Datum: 15 januari 2017 Voorganger: Ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Elly Roorda Lector: Loes Paul Organist: Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

VOORBEREIDING. Aanvangslied: Psalm 66 vers 1 en 2 (Allen gaan staan)

VOORBEREIDING. Aanvangslied: Psalm 66 vers 1 en 2 (Allen gaan staan) Orde van dienst voor de viering van zondag Jubilate en de Maaltijd van de Heer op 12 mei 2019 ds. Reinier Kleijer Muzikale begeleiding: Bram Hulsebos Kind van de zondag: Lucien Krans Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding]

Stilte [voor persoonlijke voorbereiding] Liturgie 31 januari 2016 Avonddienst Welkom en mededelingen [ovd: Martin van den Hoorn] Ps. 100: 1 t/m 4 OB 1.Juich aarde, juich alom de HEER', dient God met blijdschap, geeft Hem eer; komt, nadert voor

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014

DUINZICHTKERK. zondag 14 september 2014 DUINZICHTKERK zondag 14 september 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. R. Stiemer; ouderling van dienst: Mevr G.J. Wubs-Postma; diaken van dienst: Mevr. H.J. Laméris-van den Berg; organist:

Nadere informatie

Groet Welkom in dit huis van ontmoeting en gebed.

Groet Welkom in dit huis van ontmoeting en gebed. Protestantse gemeente te Markelo, Martinuskerk Witte Donderdag, 3 april 07 Viering heilig avondmaal Organist: Henk Langenkamp Ouderling: Henk Bolink Voorganger: Marten Dijkstra Orgelspel Welkom Zingen:

Nadere informatie

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Voorganger: Ds. Doddy van Leeuwen Organist: Cor van Kooten Welkom door de ambstdrager van dienst psalm 98: 1 en 2 allen

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

De Vredehorst. Thema: De groei van het Koninkrijk. Beld DE VOORBEREIDING. Lied 885

De Vredehorst. Thema: De groei van het Koninkrijk. Beld DE VOORBEREIDING. Lied 885 De Vredehorst Thema: De groei van het Koninkrijk Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter van der Beld DE VOORBEREIDING Lied 885 Inleidende orgelmuziek Kaarsen aansteken Bemoediging en groet v: De Heer

Nadere informatie

19 april uur AA Kramer

19 april uur AA Kramer 19 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet Psalm 98: 1, 3 Wet Psalm 25: 4 Voor de kinderen: Bethesda Sela: Ik zal er zijn. Lezen: Johannes 5: 1-18 Nieuw Liedboek 534 Tekst:

Nadere informatie

Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden.

Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden. Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman Toenadering Orgelkoraal Stilte

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Amos 8, 12 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Amos 8, 12 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Amos 8, 12 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, we mogen vandaag weer met elkaar het Heilig Avondmaal vieren waardoor de Here ons geloof in Hem wil versterken.

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Zondag 21 juni Heilig Avondmaal viering: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt. Oefenen voor de dienst Lied 403c

Zondag 21 juni Heilig Avondmaal viering: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt. Oefenen voor de dienst Lied 403c Zondag 21 juni Heilig Avondmaal viering: Immanuëlkerk; ds. Wim Barendrecht; Orgel Gerard de Waardt Oefenen voor de dienst Lied 403c 1 2 3 4 5 6 7 De kaarsen worden aangestoken, stilte voor persoonlijke

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 8, 34 Ochtenddienst / middagdienst H. Avondmaal Pasen

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 8, 34 Ochtenddienst / middagdienst H. Avondmaal Pasen Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Romeinen 8, 34 Ochtenddienst / middagdienst H. Avondmaal Pasen Broeders en zusters, op deze paasmorgen wil we Here ons laten weten welke troost er voor ons ligt in

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Vertel het maar! Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof

Nadere informatie

Is Christus dan verdeeld?

Is Christus dan verdeeld? Is Christus dan verdeeld? Voorganger: Jan Willem Doff Open Hof Cantorij o.l.v. Willem Blonk Intochtslied: gezang 289 Welkom Gebed: v Genade zij u en vrede van God, onze Vader, en van de Heer Jezus

Nadere informatie

Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u

Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u Zondag 26 maart 2017 zondag Laetare verheugt u Evangelielezing: Johannes 6 : 1-15 Vorige week ging het om de vraag naar een glas water en van daag gaat het om de vraag naar een brood. Weer een wonderlijk

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis

Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Protestantse gemeente te Haaksbergen Buurse i.o. 5 juni 2016, 2 e na Trinitatis Mozes Jezus Thema: Wijs Hem niet af! In de dienst vieren we ook het Heilig Avondmaal. Voorganger: ds. Gonda Elzenga 1 ste

Nadere informatie