Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Openluchttheater Atalanta. * Openluchttheater Kindervoorstellingen. * Beginnerscursus. Vakantie!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Openluchttheater Atalanta. * Openluchttheater Kindervoorstellingen. * Beginnerscursus. Vakantie!!"

Transcriptie

1 33e jaargang nummer : 1669 van woensdag 28 juli 2010 Bankrekeningnummer: Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Vakantie!! Dit is dan weer de laatste Klepperman. De volgende twee weken zal er geen Klepperman verschijnen. De redactie wil graag iedereen een heel fijne vakantie toewensen. De kopij voor de eerste Klepperman na de vakantie moet binnen zijn op 12 augustus. Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Openluchttheater Atalanta * Openluchttheater Kindervoorstellingen * Programma Den Eijkholt * Beginnerscursus Uiterste inleverdatum kopij: donderdag voor uur deklepperman@hetnet.nl Agenda: Elke maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Elke woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt 15 augustus 09:30 uur Mariaviering St Martinuskerk 18 augustus Bedevaart Kevelaer

2 PAROCHIEBERICHTEN Misintenties opgeven: woensdag van tot uur (of gepast geld in de brievenbus van de pastorie, kosten 10,-) Bereikbaarheid pastoor: of: Voor afspraken van doop, huwelijk, en jubilea: Parochiecentrum 't Hof, tel: (weekdagen, uur) Wo uur Rozenkransbidden in de Kruiskapel. Vr uur Rozenkransbidden in Kapel Lucia uur H. Mis in Kapel Lucia uit dankbaarheid b.g.v. 50 jaar huwelijk Zo uur H. Mis. Zang: Gemengd Koor. MISINTENTIES. Overl. ouders Dekkers-Schippers en zoon Jan; Grard Hoeks; jaarged. Janus Bax; Frans en Carla van Kessel-Duckers; Siem en Maria van Leeuwen-Mollen nms de parochie; Jij Huijbrechts nms de Zonnebloem; Uit Dankbaarheid; Wo uur Rozenkransbidden in de Kruiskapel Vr uur Rozenkransbidden in Kapel Lucia uur H. Mis in Kapel Lucia Zo uur H. Mis met samenzang MISINTENTIES Janus Bax nms fam. Dekkers; René en Cor Peeters-Baudewijns en Engelien; Bernard Martens; jaarged. Kees Tils; overl. fam. Borrenbergs-Bloks; Jan en Liza van Diepenbeek- Mollen en dochter Anja; Roos Lemmens nms buurtver. De Kuil; Gerard Vercammen vanw. verjaardag Wo uur Rozenkransbidden in de Kruiskapel. Vr uur Rozenkransbidden in Kapel Lucia uur H. Mis in Kapel Lucia. Zo Hoogfeest Maria-ten-hemel-opneming uur H. Mis met zang Dameskoren MISINTENTIES Ouders van Poppel-Kuijlaars; Piet Klerkx; Too en Harrie Manders-Peeters; Anna en Hein Tils vanw. verjaardag; ouders Dekkers-van Leeuwen; fam. Van Leeuwen-Das en zoon Frans; maandged. Jij Huijbregts; Domien Thiels Wo uur Rozenkransbidden in de Kruiskapel. Vr uur Rozenkransbidden in Kapel Lucia uur H. Mis in Kapel Lucia. Misintentie: Simonne Stradiot vanw. L. Zo uur H. Mis MISINTENTIES Jana Groenen-Kanen nms de parochie; Toon en Jaan Hoeks-Baudewijns; overl. fam. Nic Kwinten-van Hoof; overl. fam. Thijssen-van de Velden, Sjaak en Anna; Frans Sprengers; maandged. Roos en Tiny Lemmens-Thijssen; Lena van den Dungen-Wuijts nms de parochie; Mia en Louis Cuijpers-Mannaerts.

3 Wekelijks woord van de pastoor Veel gelovigen gaan zelden of nooit naar de kerk. Als je daar met mensen over spreekt dan krijg je zo altijd die cliché-antwoorden: Je hoeft toch niet naar de kerk te gaan om gelovig te zijn, Ik ben gelovig op mijn eigen manier en heb daar de kerk niet bij nodig, Ik kan gelovig zijn zonder naar de Mis te gaan. Is dat zo? Het is natuurlijk zo dat op plekken in de wereld waar geen kerken en priesters beschikbaar zijn, mensen het geloof toch ook kunnen bewaren maar wordt dat geloof nog gevoed en groeit de band met de Heer Jezus nog? Wie echt begrijpt wat in de Mis gebeurt, zal het voor het gelovig leven niet kunnen missen. Is het samen bidden in de kerk, het beluisteren van Gods Woord voor ons en de uitleg daarbij en de Eucharistische dienst waarin de Heer werkelijk onder ons aanwezig komt onder de gedaante van brood en wijn ook voor mij iets onmisbaars? Ik moet helaas vaststellen dat de geloofskennis en de diepte van het geloof bij veel mensen heel beperkt is. Dikwijls is de geloofskennis datgene wat men ooit bij de eerste communie- en vormselvoorbereiding heeft gehoord en ook dat was dikwijls heel beperkt... Ik kreeg een heel mooi verhaal doorg d wat ons duidelijk maakt waarom het belangrijk is toch naar de H.Mis te gaan: daar word je echt gevoed! Het verhaal spreekt eigenlijk voor zich. Een man die regelmatig naar de kerk kwam, bleef ineens thuis. Na een paar weken besloot de pastoor bij hem langs te gaan. Het was een gure avond. De pastoor trof de man thuis aan voor een knapperend haardvuur. De man, die wel kon raden waarom de pastoor langs kwam, heette hem welkom, bood hem een gemakkelijke stoel aan bij de open haard en wachtte. De pastoor ging lekker zitten, maar zei niets. Tijdens de plechtige stilte sloeg hij de vlammen gade, die rond de brandende houtblokken speelden. Na een paar minuten nam de pastoor de tang, pakte voorzichtig een stukje gloeiend hout en legde het aan de kant van de haard, waar geen vuur was. Daarna ging hij weer zwijgend zitten. De gastheer keek geboeid toe. Het eenzame stukje hout brandde steeds zwakker, gloeide even op en doofde toen. Al snel was het helemaal koud. Sinds de begroeting was er geen woord meer gesproken. Vlak voordat de pastoor wegging, pakte hij het koude stukje hout en legde het weer midden in het vuur. Door het licht en de warmte van de blokken eromheen begon het direct weer te gloeien. Toen de pastoor aanstalten maakte om te vertrekken, zei zijn gastheer: "Heel erg bedankt voor uw bezoek en met name voor de vurige preek. Zondag ben ik weer in de kerk." Dit verhaal mag ook ons bevragen. Ben ik ook een eenzaam stukje hout wat steeds zwakker wordt in het geloofsleven of zorg ik dat ik vurig blijf door mijn wekelijkse gang naar de Heilige Mis? Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.

4 Kerkelijk huwelijken Bereiden zich voor op een kerkelijk huwelijk: Antoinette Kuijken (Dorpstraat 76) en Marcel Engelen (Meijel), wonende te Lommel, trouwen in onze Sint-Martinuskerk op vrijdag 27 augustus om 12 uur. Jonne Buytels (Hongarijesedijk 5) en Bart van Harssel (Tilburg), wonende te Amsterdam, trouwen in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek te Maastricht op 11 september. Eerste Vrijdag Maria Tenhemelopneming nieuwe misregeling PE Op vrijdag 6 augustus is de eerste vrijdag van de maand. Om 14 uur is er in de kerk op de Weebosch een Heilige Mis, gevolgd door lof en aanbidding en persoonlijke biechtgelegenheid in de biechtstoel. Zondag 15 augustus is het grootste Mariafeest van het jaar, de Tenhemelopneming van Maria. Om 9.30 uur is er in onze Sint-Martinuskerk een H.Mis die opgeluisterd wordt door de dameskoren uit de streek. Sinds 1 juli is er in onze Pastorale Eenheid een nieuwe misregeling. Op zaterdag is er een H.Mis om 17.30u op de Weebosch en om 19u op het Loo. Op zondag is er een H.Mis om 9.30u in Luyksgestel en om 11u op het Hof. Politie De Kempen geeft prioriteit aan bestrijding hennepteelt De politie geeft extra prioriteit aan de bestrijding van hennepteelt in De Kempen. Dat is onlangs besloten in het Kempische driehoeksoverleg tussen de vier gemeenten, de politie en het Openbaar Ministerie. Een kleine hennepkwekerij in een woning wordt door veel mensen als iets onschuldigs gezien. Dat is het echter het allerminst. Hennepkwekerijen tasten de leefbaarheid en veiligheid aan. Woningbranden, wateroverlast, lekkages, stankoverlast en kans op legionellabesmetting zijn een aantal risico s die aan de hennepkweek kleven. Risico s die vaak ook gelden voor omliggende panden. Daarom pakt de politie, samen met andere partijen, de hennepteelt stevig aan. Dit kan in de praktijk zelfs betekenen dat de politie een geplande verkeerscontrole aflast als informatie over een hennepkwekerij binnenkomt, die vanwege de mogelijke gevaarzetting direct geruimd moet worden. In 2010 werden tot nu toe vijftien hennepkwekerijen opgerold in De Kempen, waarvan drie in Eersel, zeven in Bergeijk en vijf in Bladel. Negen van deze vijftien kwekerijen werden in woningen aangetroffen, vijf in een loods of garage en één in een bos. Medeleven Ons bereikte het bericht van het overlijden van Jo der Kinderen-Smits, schoonmoeder van onze collega Henny van Lent. Bestuur en redactie van de Klepperman wensen Henny en zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

5 Wat heeft Den Eijkholt in petto? Programma voor het seizoen september 2010 Opening theaterseizoen kinderen met De Troon van de Koningin 25 september 2010 Opening theaterseizoen Vrienden van den Eijkholt LIVE met m n Bruur z n Bruur en Straf Werk 6 oktober 2010 Kinderfilm (let op de persberichten welke wordt gedraaid) 6 november 2010 Toneelvereniging het Kleppervolkje met De Wolf en het Kapje 7 november 2010 Toneelvereniging het Kleppervolkje met De Wolf en het Kapje 14 november 2010 Toneelvereniging het Kleppervolkje met De Wolf en het Kapje 21 november 2010 Toneelvereniging de Eenakter onder regie van Rita Scheelen met Straf 24 november 2010 Kinderfilm (let op de persberichten welke wordt gedraaid) 25 november 2010 Film Nothing Personal 28 november 2010 Toneelvereniging de Eenakter onder regie van Rita Scheelen met Straf 29 december 2010 Film-buffet-film La meglio gioventù 8 januari 2011 Workshops for kids 22 januari 2011 Smartlappenavond met ondermeer Jo en de froezelbloezen 27 januari 2011 Film Stella 30 januari 2011 Dansmarietjestoernooi van Carnavalsvereniging de Eykels 23 februari 2011 Kinderfilm Alvin en de Chipmunks 24 februari 2011 Film Yo, también 19 maart 2011 Petazzie met Nei skoen 30 maart 2011 Kinderfilm (let op de persberichten welke wordt gedraaid) 31 maart 2011 Film Shocking Blue 28 april 2011 Film Das Weisse Band 30 april 2011 Oranjeterras met optreden van de Belgische Corry Konings Let begin september op uw brievenbus, want dan wordt onze programmafolder met meer informatie bezorgd! Atalanta de hardloopheldin in Openluchttheater De Hunnebergen Luyksgestel. Vrijdagmiddag 30 juli vindt om uur de eerste familievoorstelling plaats van dit seizoen. Gedurende een vijftal weken wordt elke vrijdagmiddag een andere voorstelling gespeeld. De voorstellingen zijn speciaal bedoeld voor mensen die met vakantie thuisblijven of later gaan. Ook vakantiegasten van deze streek kunnen de voorstellingen in Openluchttheater de Hunnebergen bijzonder waarderen. De kassa s gaan open om uur. Ook kan men via de website vooraf kaartjes kopen of reserveren.atalanta de hardloopheldin is een voorstelling gebaseerd op het verhaal van Atalanta, een Griekse mythe. Een verhaal over een heldin. Meteen na haar geboorte werd Atalanta door haar vader de Koning te vondeling gelegd, zo

6 teleurgesteld was hij dat hij een dochter had gekregen en geen zoon. Een lieve berin vond haar en redde haar door haar berenmelk gegeven. Later is Atalanta door een jagersstam uit de bossen opgevoed. Door de berenmelk is Atalanta berensterk, slim en snel geworden. Er is geen ander die zo goed kan jagen en zo hard kan lopen als zij. Boos en verdrietig omdat ze als kind is afgewezen, sluit ze zich af van de mensen uit de stad en leeft haar eigen leven in de bossen, bij de jagers. Maar Atalanta is ontdekt, door de mensen uit de stad en haar naam verspreidt zich rond Atalanta de mooie onbereikbare hardloopheldin. Jongens willen met haar naar feestjes, meisjes zijn jaloers en willen tegelijkertijd haar beste vriendin worden. Iedereen bewondert haar en wil iets van haar. Maar Atalanta wil niets weten van de stadsmensen. Omdat ze weet dat ze de beste hardloper in de omgeving is besluit Atalanta dat ze zich alleen zal geven aan degene die haar bij het hardlopen kan verslaan. Hij of zij die sneller is dan ik, wint wat hij wil. Maar wie van haar verliest zal een vervelende straf ondergaan. En dan verschijnt Hayo Wat als ze deze jongen ontmoet die ze stiekem wel leuk vindt? Atalanta is een kleurrijk verhaal over vriendschap, vooroordelen en over de angst voor het onbekende. Een eerlijke voorstelling waarin realiteit en fantasie door elkaar lopen en waarin verschillende personages, tekst, muziek en beeld elkaar afwisselen. Vrijdag 30 juli aanvang voorstelling Info en reserveren: Beginnerscursus TENNIS de stap Luyksgestel Dit jaar zal er gedurende de wintertraining een bal-slagvaardigheid cursus gehouden worden voor de beginnende jeugd.( vanaf 5 jaar tot ongeveer tot 12 jaar) Deze word gehouden op woensdagmiddag. De lessen starten op 6 oktober. LOCATIE De lessen worden gehouden in de sporthal van Tennisvereniging De Stap Alle benodigdheden zoals tennisrackets en ballen worden ter beschikking gesteld. Wij adviseren u dan ook pas een racket voor uw kind aan te schaffen als blijkt dat hij/zij door wil gaan met tennissen. Prijs van training: 18 weken les 80,- Inschrijven vóór 18 september a.s. Je kunt het onderstaande inschrijfformulier opsturen of mailen naar Suzanne vd Sanden (Molenstraat 13, 5575 BC Luyksgestel, Suzanne@intermobie.nl. Bij teveel inschrijvingen verlenen wij de mensen die het eerst inschrijven voorrang. De indeling wordt gebaseerd op leeftijd. De juiste tijd voor uw kind hoort u 1 week voor de start van de cursus.

7 Inschrijfformulier beginnerscursus 2010/2011 Naam ondergetekende: Adres: Postcode:.. Plaats: Tel:... Mobiel:. . Geeft hierbij zijn/haar kind op voor de beginnerscursus Voor-en achternaam kind: O Jongen O meisje Geboortedatum: Ik wil graag samen trainen met (namen)../ /./ Datum:.. Handtekening ouder/voogd: Het strookje uiterlijk 18 september 2010 bij Suzanne vd Sanden inleveren, Molenstraat 13, 5575 BC Luyksgestel

8 Sprookjes en ander familievermaak in Openluchttheater Luyksgestel Vrijdag 6 augustus uur: Het geheim onder de grond, gespeeld door Sjluuk & Co. Sjluuk, een onhandige straatjongen en Co, een sterke, slimme wereldreiziger, moeten op de Lumum -een grote magische steen- passen. Die hebben ze gekregen van de Keizer Frits Philip van Luminaria. Deze magische steen mag niet uit de speciale houder gehaald worden, want dan dreigt er groot gevaar! Vrijdag 13 augustus uur: Assepoester, gespeeld door Toneelvereniging Mariahout. Ze leefde nog lang en gelukkig Maar dat geluk komt niet zomaar aanwaaien. Daar moet je wel wat voor doen! Ook als je Assepoester heet en droomt van een prins. Assepoester leeft met haar verdrietige vader een somber bestaan. Wanneer de petemoei zich ermee gaan bemoeien, trouwt haar vader en krijgt Assepoester er prompt een stiefmoeder en twee stiefzusters bij; Imelda en Griselda. Assepoester is een betoverende voorstelling met bijzondere kostuums, muziek en vol liefde, plezier en geklier. Assepoester wordt gespeeld met een cast van ruim 20 spelers en speelsters. De entree voor de voorstellingen bedraagt volwassenen 5, - kinderen t/m 12 jaar betalen 4, -. Aanbiedingen t/m 4 september Sterbolleke 1,-- Zomerkwarkbolletjes 6 stuks 2,75 Krokantjes 6 stuks 1,85 Broodjes 10 stuks 2,75 Pizzabroodje 1,80

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Grensparkwandeling. * Gèssel Gi Plat. * Bakkerijmuseum. Vakantie!!

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Grensparkwandeling. * Gèssel Gi Plat. * Bakkerijmuseum. Vakantie!! 33e jaargang nummer : 1668 van woensdag 21 juli 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Vakantie!! *

Nadere informatie

Bakkerijmuseum De redactie hoopt dat iedereen een goede vakantie heeft gehad (of misschien daar nu nog volop van aan het genieten is...).

Bakkerijmuseum De redactie hoopt dat iedereen een goede vakantie heeft gehad (of misschien daar nu nog volop van aan het genieten is...). 33e jaargang nummer : 1670 van woensdag 18 augustus 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Vakantie

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Fietsen KBO. * Uitslag parcoursloterij. Bedevaart Kevelaer. * Dankwoord SWEL.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Fietsen KBO. * Uitslag parcoursloterij. Bedevaart Kevelaer. * Dankwoord SWEL. 33e jaargang nummer : 1666 van woensdag 7 juli 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Dankwoord Pastoor Penne. Gevraagd : Bruikbare kleding voor kinder tehuis in Gora, Polen.

Agenda: Deze week o.a.: * Dankwoord Pastoor Penne. Gevraagd : Bruikbare kleding voor kinder tehuis in Gora, Polen. 34e jaargang numer : 1718 van woensdag 10 aug 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Gevraagd : Bruikbare kleding voor

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1706 van woensdag 4 mei 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Focusgroep virtueel plein. Op woensdag

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Gèssel Gi Plat. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding. * St Martinusgilde

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Gèssel Gi Plat. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding. * St Martinusgilde 33e jaargang nummer : 1672 van woensdag 1 september 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Scouting Luyksgestel zoekt

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Stormvogels * Eettafel Lucia * Kerstwandeling * Quo Vadis. Stormvogels 50 jaar!

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Stormvogels * Eettafel Lucia * Kerstwandeling * Quo Vadis. Stormvogels 50 jaar! 33e jaargang nummer : 1687 van woensdag 15 december 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Stormvogels 50 jaar! Volgend

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven. Openbare vergadering Dorpsraad Luyksgestel.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven. Openbare vergadering Dorpsraad Luyksgestel. 33e jaargang nummer : 1677 van woensdag 6 oktober 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Openbare vergadering Dorpsraad. Graag

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. De dorpsraad. Deze week o.a.

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. De dorpsraad. Deze week o.a. 34e jaargang nummer : 1690 van woensdag 12 januari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Openbare

Nadere informatie

Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt

Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt 34e jaargang nummer : 1727 van woensdag 12 oktober 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Bijeenkomst dorpsraad met

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 33e jaargang nummer : 1683 van woensdag 17 november 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Vetpotten actie Ook dit

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.:

Agenda: Deze week o.a.: 34e jaargang nummer : 1695 van woensdag 16 februari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Bakkerijmuseum zoekt

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Uitslag ballonnenwedstrijd koninginnedag. * Donateursactie KV Stormvogels.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Uitslag ballonnenwedstrijd koninginnedag. * Donateursactie KV Stormvogels. 33e jaargang nummer : 1661 van woensdag 2 juni 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

* Parochieberichten Informatiescherm.

* Parochieberichten Informatiescherm. 34e jaargang nummer : 1733 van woensdag 23 november 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Parochieberichten

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juli / augustus 2015 (jrg. 15 nr. 8) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank:

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Schrijvershut * Bokkerijders * Galaxy * Scouting * KVO * Lucia * Dorpsraad

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Schrijvershut * Bokkerijders * Galaxy * Scouting * KVO * Lucia * Dorpsraad 34e jaargang numer : 1711 van woensdag 8 juni 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: UITSLAG BALLONNENWEDSTRIJD

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Muzikale opening van de kermis door harmonie Theodatus. * Kermisrepen. * Wielrennen

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Muzikale opening van de kermis door harmonie Theodatus. * Kermisrepen. * Wielrennen 33e jaargang nummer : 1664 van woensdag 23 juni 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Sacramentsprocessie * Bokkerijders * Dansgroep * Kinderen en toneel * KVO * Lucia * Dorpsraad

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Sacramentsprocessie * Bokkerijders * Dansgroep * Kinderen en toneel * KVO * Lucia * Dorpsraad 34e jaargang numer : 1712 van woensdag 15 juni 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: www.pleinluyksgestel.nl

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1698 van woensdag 9 maart 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Mountainbiketocht! Op 27 maart

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.:

Agenda: Deze week o.a.: 33e jaargang nummer : 1657 van woensdag 5 mei 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

no.1582 14 april 2007

no.1582 14 april 2007 no.1582 14 april 2007 Iedereen heeft wel eens een moment dat het allemaal teveel wordt: zorgen om de (klein) kinderen, stress op het werk, relatieproblemen, vragen bij de zin van het leven, angst voor

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Avondkerstmarkt

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Avondkerstmarkt 34e jaargang nummer : 1726 van woensdag 5 oktober 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Avondkerstmarkt * De Raven

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer 4 april 2014.Kerkstraat

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang nummer : 1693 van woensdag 3 februari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Seniorenzitting Stekkegat

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Brouwers Fysio * Stekkeraopers * Grenslopers * Bakkerijmuseum

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Brouwers Fysio * Stekkeraopers * Grenslopers * Bakkerijmuseum 33e jaargang nummer : 1681 van woensdag 3 november 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Sinterklaas komt naar Luyksgestel!!!

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1707 van woensdag 11 mei 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. UITSLAG LOTERIJ KONINGINNEDAG

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Uitslag koninginnedagloterij. * Wat te doen bij huislijk geweld.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Uitslag koninginnedagloterij. * Wat te doen bij huislijk geweld. 33e jaargang nummer : 1658 van woensdag 12 mei 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Openbare bijeenkomst dorpsraad. Op maandag

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

Bankrekeningnummer:

Bankrekeningnummer: 34e jaargang numer : 1700 van woensdag 23 maart 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Deze week o.a.: Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. * Woord van

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Den Eijkholt * De Raven * Stormvogels * Carnaval * Computercursus * Eettafel

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Den Eijkholt * De Raven * Stormvogels * Carnaval * Computercursus * Eettafel 34e jaargang nummer : 1692 van woensdag 26 januari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. UITNODIGING voor KVO en KBO

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Stormvogels 50 jaar!

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Stormvogels 50 jaar! 34e jaargang numer : 1705 van woensdag 27 april 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbest, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Voortbestaan Klepperman in het gedrang

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Voortbestaan Klepperman in het gedrang 34e jaargang nummer : 1728 van woensdag 19 oktober 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Voortbestaan Klepperman in

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Opening theaterseizoen Den Eijkholt. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Opening theaterseizoen Den Eijkholt. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding 33e jaargang nummer : 1673 van woensdag 8 september 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Scouting Luyksgestel zoekt

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Stormvogels * Collecte Rode Kruis. De Klepperman vraagt uw steun. (Herhaald)

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Stormvogels * Collecte Rode Kruis. De Klepperman vraagt uw steun. (Herhaald) 34e jaargang numer : 1710 van woensdag 1 jun 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. De Klepperman vraagt uw steun.

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Afscheid pastoor Penne * Lucia * Openluchttheater * Bakkerijmuseum * MVWK * Gèssel Gi Plat

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Afscheid pastoor Penne * Lucia * Openluchttheater * Bakkerijmuseum * MVWK * Gèssel Gi Plat 34e jaargang numer : 1716 van woensdag 13 juli 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. STICHTING WIELEREVENEMENTEN LUYKSGESTEL

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen.

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen. KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. LOURDESBEDEVAART Van 14 t/m 21 oktober 2017 (herfstvakantie) gaat mgr. De Korte met het Bisdom van 's-hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Vanuit onze parochie

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Sacramentsprocessie. * Fietstocht KBO. * Rommelmarkt. * Kempentour. * 50 jaar Pielis.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Sacramentsprocessie. * Fietstocht KBO. * Rommelmarkt. * Kempentour. * 50 jaar Pielis. 33e jaargang nummer : 1660 van woensdag 26 mei 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Bijeenkomst dorpsraad 31 mei

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretaresse: mej. E. Rouwhorst Jaargang 5 nummer Pastorie 4 en parochiesecretariaat:

Nadere informatie

Oase veelgestelde vragen:

Oase veelgestelde vragen: Oase veelgestelde vragen: De mensen van Oase krijgen vaak vragen van mensen buiten Oase, met name van katholieken van wie de thuis-kerk gesloten is. In dit artikel proberen we daar antwoord op te geven.

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Pastorie en parochiesecretariaat Secretariaat: Kerkstraat 8, 6223 BK Maastricht-Borgharen Tel.

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein

Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein INdeFOntein Nieuwsbrief van Chr. Basisschool De Fontein website: www.cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail: info@cbsdefonteindwingeloo.nl e-mail schoolcommissie: schoolcommissie@cbsdefonteindwingeloo.nl Voor

Nadere informatie

Jaarkalender 2014-2015

Jaarkalender 2014-2015 Inspiratie en betrokkenheid, een leer weg in de liturgie Met kinderen leren vieren Jaarkalender 2014-2015 Voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar, hebben de parochies Sint Maarten en Trinitas in Leidschendam

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Vaste kerkdiensten: Zaterdag: u H.Mis Zondag: u H.Mis. Woensdag: u Rozenkransgebed.

Vaste kerkdiensten: Zaterdag: u H.Mis Zondag: u H.Mis. Woensdag: u Rozenkransgebed. Vaste kerkdiensten: Zaterdag: 18.30 u H.Mis Zondag: 10.00 u H.Mis Woensdag: 18.15 u Rozenkransgebed. Maandag t/m donderdag: 18.30 u H.Mis (m.i.v. 9-1-2017 op vrijdag geen H. Mis). Ziekencommunie: Iedere

Nadere informatie

MORGENSTOND KORT WEEK 39

MORGENSTOND KORT WEEK 39 MORGENSTOND KORT WEEK 39 Jaartekst 2017-2018 Visie van de oudsten Omzien naar elkaar en andere in onze omgeving en met elkaar groeien in discipelschap, tot eer van onze Heer Jezus Christus en tot opbouw

Nadere informatie

Ouderinfo 5. 3 november Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief:

Ouderinfo 5. 3 november Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Ouderinfo 5 3 november 2017 OBS De Blaak (013-4689466) Email: obs.de.blaak@opmaat-scholen.nl Website: www.obsdeblaak.nl : Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Even voorstellen Ze is geboren

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 09

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 09 PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Kerkstraat 8, 6223 BK Maastricht-Borgharen Tel. 043-363 29 67, b.g.g. in noodgeval 631 45 00 E-mail:

Nadere informatie

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: uur donderdag na de viering: Aanbidding tot uur

H. Antoniuskathedraal: maandag t/m vrijdag: uur donderdag na de viering: Aanbidding tot uur Nieuwsbrief maandelijks informatieblad van parochie Breda Centrum jrg. 13 nr. 9 St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 ING: 10 68 062 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.n Eucharistievieringen

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Koninginnedag. * Gildenieuws. * Lucia. Volksmuziekspektakel. * Mountainbike wedstrijd

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Koninginnedag. * Gildenieuws. * Lucia. Volksmuziekspektakel. * Mountainbike wedstrijd 33e jaargang nummer : 1656 van woensdag 28 april 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Gaat u dit jaar in Frankrijk

Nadere informatie

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt

Jezus en jij. Eerste Communieproject - les Jij bent gedoopt Eerste Communieproject - les 9 57 Jezus en jij Jij bent gedoopt In les 8 hebben we geleerd dat Jezus bij ons blijft. Hoe doet Hij dat? Dat kan omdat Hij de KERK heeft gesticht. De kerk is niet alleen een

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. In samenwerking met Kerk Zonder Grenzen Orgelspel. Welkom en mededelingen

ORDE VAN DIENST. In samenwerking met Kerk Zonder Grenzen  Orgelspel. Welkom en mededelingen No. B3 ORDE VAN DIENST voor de viering van zondag 22 februari 2015 in de Grote of Sint Joriskerk Torenstraat 1 in Westzaan. Deze dienst wordt uitgezonden via Radio Bloemendaal op zondag 8 maart a.s. om

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 5 februari 2017

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 5 februari 2017 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 5 februari 2017 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Co Moolenaar Muziek: Theo van der Woude M.m.v. groep 4 van De Werveling Muziek OM TE BEGINNEN Welkom allemaal Een kind

Nadere informatie

Jaargang 18 nr maart 2018

Jaargang 18 nr maart 2018 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 14 22 maart 2018 Voorwoord Bij Tot slot hebben we deze keer een wat langer stukje dan gebruikelijk, maar ook weer erg mooi!

Nadere informatie

55e JAARGANG NO.23 vrijdag 5 juli 2019

55e JAARGANG NO.23 vrijdag 5 juli 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1704 van woensdag 20 april 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. OPROEP!!!!!!!!! Vanwege het

Nadere informatie

Parochie nodig. Pagina 1

Parochie nodig. Pagina 1 Parochie nodig Katholiek worden Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 4 : 1-30, 39-42 Tekst : Johannes 4 : 29 GK 163 : 1 en 2 LB 310 Psalm 63 : 1 Psalm 42a LB 903 : 1 en 2 Wij zoeken kinderen uit groep 5

Nadere informatie

OOS NUUTS. Bedenk dat een ander anders is. bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts. SPREUK van de week: 49e JAARGANG NO.21 vrijdag 21 juni 2013

OOS NUUTS. Bedenk dat een ander anders is. bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts. SPREUK van de week: 49e JAARGANG NO.21 vrijdag 21 juni 2013 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op redactie@sint-hubertus-genhout.nl bankrekening 1049 06510 ovv oosnuuts

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur

Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur Op zondag 31 maart zijn jullie van harte welkom bij de gezinsmis. Tijdens deze mis om 10 uur zijn er verschillende taken die jullie mogen doen zoals het lezen van de eerste

Nadere informatie

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Orde van dienst: Kerk en Schooldienst zondag 30 oktober 2016 Predikant: Organist: Met medewerking van: ds. Bram Verduijn Margriet Withaar alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Intrede De Kerkenraad

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Openbaring 1 : 9-20 Tekst : Openbaring 1 : 17-18 NLB 725 : 1, 3 en 4 Gezang 22 : 3 en 4 Gezang 111 Opwekking 354 Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe activiteit

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

VERBONDEN MET GOD. Brugdienst Andreaskerk - 7 juli uur

VERBONDEN MET GOD. Brugdienst Andreaskerk - 7 juli uur VERBONDEN MET GOD - Brugdienst Andreaskerk - 7 juli 2019 10.30 uur Opwekking 797 U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016

weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 weekinfo Datum: vrijdag 12 februari 2016 Bijbelverhalen voor de komende week Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21 Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33 Petrus weet wie Jezus is, Matteüs

Nadere informatie

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Welkom bij Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Breng ons samen Sela U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema

DE DIENST VAN HET WOORD. Gebed bij de opening van het Woord. Inleiding bij het thema Zondag 17 januari 2016-2 e zondag na Epifanie THEMA: Ruth voelt zich welkom DE DIENST VAN HET WOORD Gebed bij de opening van het Woord Inleiding bij het thema Ruth voelt zich welkom, dat is het thema van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Echteld Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016

Protestantse Gemeente Echteld  Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Protestantse Gemeente Echteld www.kerkechteld.nl Liturgie van de Schoenmaatjes-dienst (incl. De Zondagsbrief) 2 e Adventszondag 4 december 2016 Thema: liefde = zegen Voorganger Ds. Wya de Kam - Diepeveen

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie