Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:"

Transcriptie

1 34e jaargang numer : 1706 van woensdag 4 mei 2011 Bankrekeningnummer: Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Focusgroep virtueel plein. Op woensdag 11 mei om 20:00 uur zal er in den Eijkholt een groep mensen samen komen om samen te bespreken hoe we het virtuele plein samen kunnen verbeteren. Deze groep mensen bestaat uit gebruikers en (nog) niet-gebruikers. In principe is dit een eenmalige bijeenkomst, waar uw mening telt. Een aantal mensen hebben zich al reeds aangemeld, we zouden nog een paar mensen meer kunnen gebruiken. Wilt U meedenken, bel dan even met Henk Winters, tel of mail naar secretaris@dorpsraad-luyksgestel.nl. Henk Winters Dorpsraad Luyksgestel. Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Stormvogels * De Raven * KBO Bedevaart * SMS Alert * KVO Avond * Eettafel Uiterste inleverdatum kopij: donderdag voor uur deklepperman@hetnet.nl Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt 9 mei 19:00 uur KVO Wandelen Den Eijkholt 11 mei 19:00 uur Kring Bedevaart KVO Meerveldhoven 14 mei 19:30 uur Instuif Galaxy 22 mei Wipboomschieten Luyksgestel 23 mei 19:30 uur KVO meiviering Kapel 28 mei 19:30 uur Instuif Galaxy

2 PAROCHIEBERICHTEN Misintenties opgeven: woensdag van tot uur (of gepast geld in de brievenbus van de pastorie, kosten 10,-) Bereikbaarheid pastoor: of: Voor afspraken van doop, huwelijk, en jubilea: Parochiecentrum 't Hof, tel: (weekdagen, uur) Vr uur Rozenkransbidden in Kapel Lucia uur H.Mis in Kapel Lucia za uur H.Doopsel van Juul Loomans uur H.Doopsel van Malou Wijngaerd uur H.Doopsel van Emma Stokmans Zo uur Moederdag H. Mis met zang van Gemengd Koor. MISINTENTIES: Tinie en Roos Lemmens-Thijssen; Annie van Kruysdijk-Hoeks nms de Buurt; Harrie Jansen nms Fam. Nijssen; Thijs Hendricks nms de parochie; Toos Verhagen nms de parochie; Marie Daniëls-Hendrickx nms fam. Hendrickx; Lies Mesman-Hedrickx nms fam. Hendrickx; Jan en Riek Fiers-Jacobs nms de parochie. Sjef en To Willems en zoon Wim vanw. verjaardag; Willem en Miet Knapen-Dinges; Fam. Kolen-Groenen; Sjaak en Lies Borrenbergs-Baudewijns; Jacko Borrenbergs; Antonetta Jansen-Poppeliers; Overl. fam Nic Kwinten-van Hoof; Piet Verspeek vanw. trouwdag; Kees Kuijken nms de naaste buurt; Wim Martens nms de parochie; Overl. ouders Noten-Dekkers en overl familie; Fam. van Leeuwen-Das en zoon Frans; Fons Poets, Maria Beysen en ouders;jaarged. Mia Snellens-van de Gruythuyzen; uit dankbaarheid b.g.v. de 60 ste huwelijksverjaardag van Jan en Lies Lemmens-Bax; jaarged. Nelly Meulenbroeks-Daemen uur Kerk Weebosch. H. Mis uit dankbaarheid b.g.v. de 60 ste huwelijksverjaardag van Fam. Winters-Slenders uur H. Doopsel van Tess Slenders vr uur Rozenkransbidden in Kapel Lucia uur H. Mis in Kapel Lucia zo uur H. Mis met samenzang MISINTENTIES: Wim en Jo Bax-Slenders nms de parochie; maandged. Jij Huijbregts; fam. Stoeldraaijers; Henk en Pieta Kox; jaarged. Hendrikus Verspeek; Mien Bax-Rombouts nms ZLTO; Kees en Maria Schampers-Stoeldraaijers en Theo uur H. Doopsel Daan Kwinten in de Kruiskapel

3 Wekelijks woord van de pastoor Zo dikwijls bidden we als Rooms-Katholieken het Weesgegroet. Bij het begin van de meimaand wil ik bij dat mooie gebed even stilstaan. Het eerste gedeelte van dat gebed zijn enkele heel belangrijke Bijbelzinnen die we uitspreken. Weesgegroet, Maria, vol van genade, de Heer is met U. Dat zijn de woorden die de Engel Gabriel sprak toen hij de boodschap aan Maria bracht dat zij de Moeder van Gods Zoon zou worden. God zal mens worden, dat grootste heilsgebeuren aller tijden, wordt aangekondigd aan een eenvoudig jong meisje. Gij zijt de gezegende onder de vrouwen en gezegend is de vrucht van uw schoot. Dat zijn de woorden die Elisabeth tot Maria sprak. Na de boodschap van de Engel ging Maria naar haar nicht Elisabeth, die ook zwanger was. Elisabeth begroet Maria als de gezegende omdat uit haar de Redder zal geboren worden. Na die twee bijbelse zinnen, eindigen wij met het gebed: Heilige Maria, Moeder van God, bid voor ons, zondaars, nu en in het uur van onze dood. We spreken Maria aan met haar grootste titel: Moeder van God. Maria is de Moeder van Jezus, Jezus is God. Jezus, de Zoon van de Goddelijke Vader, werd ook Zoon van ons, mensen, langs Maria. Zo kreeg zij haar titel Moeder van God. We noemen onszelf in het Weesgegroet met onze kleinste titel zondaars, in Vlaanderen arme zondaars, mensen die zo dikwijls tekort schieten. We vragen aan Maria dat ze voor ons bidt. Jezus heeft ons op het Kruis Zijn Moeder als onze Moeder gegeven. Jezus zei toen tot de apostel Johannes als vertegenwoordiger van alle gelovigen: Ziedaar uw moeder. Tot Maria zei Hij: Ziedaar uw zoon. Toen heeft Jezus aan Maria de moederlijke taak gegeven voor ons te bidden. Na haar ontslapen is Maria ten hemel opgenomen. We vertrouwen op haar moederlijke voorspraak. Het is de taak van Maria in de Hemel bij God voor ons te bidden en ons tot Jezus te voeren. De twee belangrijkste ogenblikken van ons leven worden in dat gebed genoemd: nu en in het uur van onze dood. In die momenten mag Maria bijzonder voor ons ten beste spreken in de Hemel: nu en in het uur van onze dood. Die twee momenten zijn heel belangrijk. Het nu is belangrijk. Niemand kan zijn verleden veranderen en wat de toekomst brengen zal, dat weten we ook niet. Nu moeten wij er iets van maken, nu moeten we Jezus toelaten in ons leven, nu moeten we ons hart openstellen voor Gods Plan met ons. We vragen Maria ook dat ze voor ons bidt in het uur van onze dood, in die momenten dat ons lichaam het begeeft en we de Heer zullen ontmoeten. Ze mag voor ons bidden opdat we ook dan niet bezwijken in onze keuze voor Jezus Christus. Gods Zegen, uw priester en pastoor A. Penne.

4 H.Doopsels Onlangs werd door het H.Doopsel kinderen van God, in de H.Kruiskapel: Nienke Adams dochter van Dries Adams en Angela Buijs, Ereprijs 11. Charlotte van de Ven dochter van Willem van de Ven en Aniek Hagelaars, Borkel en Schaft. Lynn Vercammen dochter van Chris Vercammen en Judith van den Berk, Ridder van Dintherstraat 27. Diamanten bruiloften Het komt weinig voor een echtpaar 60 jaar getrouwd is. Op zondag 8 mei zijn er in Luyksgestel 2 diamanten bruiloften. Ze gaven elkaar het ja-woord op 8 mei Beide families gedenken het dankbaar in een Eucharistieviering. De familie Lemmens-Bax in de Mis van 9.30 uur in onze kerk. De familie Winters-Slenders in de Mis om 14 uur in de kerk van de Weebosch. Proficiat aan de families. Overleden parochiaan Betsie Dekkers echtgenote van Jan Roijackers, 71 jaar, Dorpstraat 164, overleden te Luyksgestel op 22 april Veertien jaar droeg ze haar ziekte, zonder mopperen en klagen en altijd positief. Betsie was een sterke en eenvoudige vrouw, betrokken en sociaal. Poespas hoefde voor haar niet. Ze was graag thuis en ontving haar gasten gastvrij, een gezelschapsmens. In het werk op de boerderij en in de zorg voor haar gezin gaf ze het beste van zichzelf. Met Jan was ze 46 jaar getrouwd. Ze was een zorgzame moeder, altijd stond ze voor haar kinderen klaar. Ze was een trotse oma, sterk begaan en geïnteresseerd in alles wat de kleinkinderen deden. Haar geloof was haar sterkte en haar kracht. Biddend was ze met de Hemel verbonden, tot de laatst mogelijke zondag kwam ze naar de Mis. Betsie had geen angst voor de dood, wel vond ze het spannend en vroeg zich af hoe het Eeuwige Pasen zou zijn. Ze hoopte er weer samen te zijn met haar overleden kleinkind en met hen die ze hier miste. Daar mag ze nu rust vinden.

5 Veldprogramma Stormvogels Zaterdag 7 mei Stormvogels C1 - VVO C1 Zondag 8 mei Stormvogels 1 - De Peelkorf 1 10:30 Luyksgestel 13:00 Luyksgestel Woensdag 11 mei Klimroos 4 - Stormvogels 3 20:00 Hoogeloon Programma v.v. De Raven Zaterdag 7 mei De Raven A1 - Reusel Sport A uur Bladella B2 - De Raven B uur Riethoven C1 - De Raven C uur De Raven C2 - Unitas 59 C uur Zondag 8 mei Tuldania 1 - De Raven uur UNA 6 - De Raven uur Hapert 4 - De Raven uur UNA 9 - De Raven uur Oirschot V. 9 - De Raven uur Openingstijden gemeentehuis Op donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) en vrijdag 6 mei is het gemeentehuis gesloten. Woensdag 4 mei is het gemeentehuis geopend volgens de reguliere openingstijden.

6 KVO Avond met een lach. Maandag 23 Mei uur in Den Eijkholt Luyksgestel Ook van liefde moet je werk maken Met enthousiasme leven. Enkele titels van Mevr. Thérèse Olaerts een gewoon Belgische huisvrouw, wil vrouwen even in de spiegel laten kijken van zichzelf. Op een humoristische herkenbare manier komen vrouwen tot de bedenkingen Dat het belangrijk is naar best vermogen te LEVEN. Vrouwen zijn duizendpoten,zij verdienen een avondje uit met een lach. Een mooi gedicht,een wijze gedachten en een gemeenschappelijk gevoel. Want als je goed voor je zelf zorgt, kun je ook goed zijn voor anderen. Wij hopen U te ontmoeten,de toegang is gratis. Georganiseerd KVO Luyksgestel. En Steunfonds Kempenland. Bedevaart KBO Kring de Kempen naar Meerveldhoven Bij deze wil het Bestuur van KBO Luyksgestel alle leden tijdig in kennis stellen dat de jaarlijkse bedevaart naar Meerveldhoven dit jaar op 12 mei 2011 is. Om uur zal de H. Mis in de kerk van Meerveldhoven worden opgedragen. Pastoor Donders zal de dienst voorgaan. KBO Kring De Kempen verzorgt het geheel en het Seniorenkoor van Bladel zal de liturgische gezangen verzorgen. Anders dan voorgaande jaren zal het H. Lof direct na de H. Mis zijn zodat er tussen de middag niet meer overgebleven behoeft te worden.

7 Eettafel nieuws. Op 17 april werd al voor de derde keer de eettafel gehouden in Huize Lucia. Ook deze keer weer meer dan 40 personen. Het eten wat geserveerd is was ook nu weer voortreffelijk. Het geheel was in de paas sfeer aangekleed, wat de recreatieruimte erg gezellig maakte. Het apèratief wat deze keer vooraf geschonken werd, kwam van Schildersbedrijf A. van de Berk en van de K.V.O. De bloemen, deze keer gezellige potjes met narcissen door Supermarkt Jumbo Luyksgestel. De eerste aanmeldingen voor de volgende eettafel op 22 mei a.s. zijn al weer binnen. Hiervoor kunt u zich al aanmelden, formulieren liggen in het Lucia. Uiteraard kunt u zich ook bij Mevr. M. van Veldhoven, Doolhof 7 en Mevr. S. Dirks, Boogerd 32(Parisien) aanmelden. Op deze adressen kunnen er tevens cadeaubonnen gekocht worden. Misschien een leuk idee voor Moederdag. Wij hopen u ook de volgende keer weer te ontmoeten. Dan zal er na afloop van de eettafel een Verhalenverteller aanwezig zijn. De werkgroep Eettafel Lucia. Op 22 mei 2011 kunt u weer gezellig komen eten in Lucia. Dit is voor alle inwoners van Luyksgestel vanaf 55 jaar of ouder en voor gehandicapten. De aanvangstijd is wederom uur. Vanaf 12 uur bent u welkom. Aanmelden zoals altijd in Huize Lucia op donderdag 12 mei 2011 tussen 10 en 11 uur. Voor degene die op dat tijdstip door omstandigheden niet kunnen, is er de mogelijkheid om dit telefonisch te doen bij Lucia, tel , waarna er een afspraak wordt gemaakt om de kosten bij u op te halen. Dan is er nog de mogelijkheid dat u zich aanmeldt bij: M.van Veldhoven, Doolhof 7, of bij S. Dirks, Boogerd 32 voor vrijdagavond 13 mei uur, door het aanmeldingsformulier met het bedrag bij één van hen in de brievenbus te doen. De kosten voor het diner zijn 11 euro per persoon incl. koffie of thee. Dit moet vooraf betaald worden. Er is plaats voor 45 personen dus vol is vol. Wij hopen u ook dan weer te mogen ontvangen. Hier afknippen Wij komen met.. personen op zondag 22 mei 2011 De kosten zijn euro per persoon. Naam: Adres: Tel.nr.

8 SMS Alert Via het communicatiemiddel SMS Alert van Politie Brabant Zuidoost ontvangt u bij incidenten in uw directe woonomgeving berichten van de politie op uw mobiele telefoon. Denk aan een inbreker die op de vlucht is, een kinderlokker die actief is of een kind dat wordt vermist. Zo kunt u bijdragen aan een veiligere woonomgeving. Wat kunt u doen? Krijgt u een sms en ziet u de verdachte? Bel dan direct en vertel dat u reageert op politie SMS Alert en wat u hebt gezien. Over de afloop van elk voorval ontvangt u van de politie een tweede sms je. Wat zijn de kosten? De abonnementsdienst SMS Alert is gratis. Sommige providers rekenen eenmalig een klein bedrag voor het aanmelden voor politie SMS Alert. De berichten die de politie verstuurt, ontvangt u gratis. Het ontvangen van sms-berichten in het buitenland is niet altijd gratis. Maar u kunt zich tijdelijk afmelden voor SMS Alert. Hoe aanmelden? Sms PBZO gevolgd door uw postcode en uw huisnummer naar Voorbeeld: PBZO5571DZ14 zonder spaties en zonder een eventuele toevoeging van uw huisnummer. Als u bijvoorbeeld op de Bergweg 14b woont, sms dan alleen het nummer 14. U ontvangt een sms dat u bent aangemeld. Afmelden doet u zo: Sms PBZOSTOP naar U ontvangt dan geen berichten meer van Politie Brabant Zuidoost. Meer informatie? Kijk op de website van politie Aanbiedingen 2 t/m 7 mei 2011 Brood van de week: Vloertarwe 1,65 Vlaai van de week: Aardbeienbavaroisevlaai 9,80 De smaak van het voorjaar 25 april t/m 14 mei 2011 Voorjaarsbroodjes 6 stuks 2,00 Croissants 4 stuks 2,80 Aardbeiencake 4,25

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Stormvogels 50 jaar!

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Stormvogels 50 jaar! 34e jaargang numer : 1705 van woensdag 27 april 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbest, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1707 van woensdag 11 mei 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. UITSLAG LOTERIJ KONINGINNEDAG

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. De dorpsraad. Deze week o.a.

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. De dorpsraad. Deze week o.a. 34e jaargang nummer : 1690 van woensdag 12 januari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Openbare

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.:

Agenda: Deze week o.a.: 34e jaargang nummer : 1695 van woensdag 16 februari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Bakkerijmuseum zoekt

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Stormvogels * Eettafel Lucia * Kerstwandeling * Quo Vadis. Stormvogels 50 jaar!

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Stormvogels * Eettafel Lucia * Kerstwandeling * Quo Vadis. Stormvogels 50 jaar! 33e jaargang nummer : 1687 van woensdag 15 december 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Stormvogels 50 jaar! Volgend

Nadere informatie

Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt

Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt 34e jaargang nummer : 1727 van woensdag 12 oktober 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Bijeenkomst dorpsraad met

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Dankwoord Pastoor Penne. Gevraagd : Bruikbare kleding voor kinder tehuis in Gora, Polen.

Agenda: Deze week o.a.: * Dankwoord Pastoor Penne. Gevraagd : Bruikbare kleding voor kinder tehuis in Gora, Polen. 34e jaargang numer : 1718 van woensdag 10 aug 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Gevraagd : Bruikbare kleding voor

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Sacramentsprocessie * Bokkerijders * Dansgroep * Kinderen en toneel * KVO * Lucia * Dorpsraad

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Sacramentsprocessie * Bokkerijders * Dansgroep * Kinderen en toneel * KVO * Lucia * Dorpsraad 34e jaargang numer : 1712 van woensdag 15 juni 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: www.pleinluyksgestel.nl

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Den Eijkholt * De Raven * Stormvogels * Carnaval * Computercursus * Eettafel

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Den Eijkholt * De Raven * Stormvogels * Carnaval * Computercursus * Eettafel 34e jaargang nummer : 1692 van woensdag 26 januari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. UITNODIGING voor KVO en KBO

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.:

Agenda: Deze week o.a.: 33e jaargang nummer : 1657 van woensdag 5 mei 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven. Openbare vergadering Dorpsraad Luyksgestel.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven. Openbare vergadering Dorpsraad Luyksgestel. 33e jaargang nummer : 1677 van woensdag 6 oktober 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Openbare vergadering Dorpsraad. Graag

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1698 van woensdag 9 maart 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Mountainbiketocht! Op 27 maart

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Fietsen KBO. * Uitslag parcoursloterij. Bedevaart Kevelaer. * Dankwoord SWEL.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Fietsen KBO. * Uitslag parcoursloterij. Bedevaart Kevelaer. * Dankwoord SWEL. 33e jaargang nummer : 1666 van woensdag 7 juli 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1704 van woensdag 20 april 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. OPROEP!!!!!!!!! Vanwege het

Nadere informatie

* Parochieberichten Informatiescherm.

* Parochieberichten Informatiescherm. 34e jaargang nummer : 1733 van woensdag 23 november 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Parochieberichten

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Stormvogels * Collecte Rode Kruis. De Klepperman vraagt uw steun. (Herhaald)

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Stormvogels * Collecte Rode Kruis. De Klepperman vraagt uw steun. (Herhaald) 34e jaargang numer : 1710 van woensdag 1 jun 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. De Klepperman vraagt uw steun.

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Den Eijkholt Cinéma * De Raven * Stormvogels * Zittingen * Jantje Beton * Harmonie * Eettafel

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Den Eijkholt Cinéma * De Raven * Stormvogels * Zittingen * Jantje Beton * Harmonie * Eettafel 34e jaargang nummer : 1694 van woensdag 9 februari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Tennistraining 2011/2012

Nadere informatie

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum..

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum.. Kinderen bidden voor Kinderen Mariakapel. Datum.. Bidden met Maria 2 We bidden voor:................ 3 God kent jou God kent jou vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al je vreugde

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Opening theaterseizoen Den Eijkholt. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Opening theaterseizoen Den Eijkholt. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding 33e jaargang nummer : 1673 van woensdag 8 september 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Scouting Luyksgestel zoekt

Nadere informatie

Deze week o.a.: Eetpunt Lucia * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Stormvogels * Hamelen * Kersttijd * Buurtbussen * Kerstconcert

Deze week o.a.: Eetpunt Lucia * Woord van de pastoor * V.V. De Raven * Stormvogels * Hamelen * Kersttijd * Buurtbussen * Kerstconcert 33e jaargang nummer : 1686 van woensdag 8 december 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Eetpunt Lucia Voor inwoners

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen.

Dinsdag 30 mei: uur: Pastoraal Beraad Dekenaat Bladel Oirschot uur: In de kapel van de Heilige Eik viering met pastor van Nunen. KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. LOURDESBEDEVAART Van 14 t/m 21 oktober 2017 (herfstvakantie) gaat mgr. De Korte met het Bisdom van 's-hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Vanuit onze parochie

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Advent 7 december 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we tweede zondag van de Advent. Advent is een tijd

Nadere informatie

Deze week o.a.: Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten in Luyksgestel.

Deze week o.a.: Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten in Luyksgestel. 34e jaargang numer : 1703 van woensdag 13 april 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Nederlands Kampioenschap Wipboomschieten

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Uitslag koninginnedagloterij. * Wat te doen bij huislijk geweld.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Uitslag koninginnedagloterij. * Wat te doen bij huislijk geweld. 33e jaargang nummer : 1658 van woensdag 12 mei 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Openbare bijeenkomst dorpsraad. Op maandag

Nadere informatie

De rozenkrans... hoe bid je dat?

De rozenkrans... hoe bid je dat? De rozenkrans... hoe bid je dat? Wie naar de WJD in Keulen is geweest, heeft er zeker eentje gekregen: een WJD mini-rozenkrans. En wie er niet bij was, heeft misschien wel eens een rozenkrans zien liggen

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Gèssel Gi Plat. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding. * St Martinusgilde

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * V.V. De Raven. * Gèssel Gi Plat. Scouting Luyksgestel zoekt nieuwe leden en leiding. * St Martinusgilde 33e jaargang nummer : 1672 van woensdag 1 september 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Scouting Luyksgestel zoekt

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Bankrekeningnummer:

Bankrekeningnummer: 34e jaargang numer : 1700 van woensdag 23 maart 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Deze week o.a.: Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. * Woord van

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Meld wijzigingen! Nieuw carnavalsseizoen van start. * Stormvogels * KBO

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Meld wijzigingen! Nieuw carnavalsseizoen van start. * Stormvogels * KBO 34e jaargang nummer : 1724 van woensdag 21 september 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Meld wijzigingen! Nieuw

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven. Den Eijkholt RIKKEN RIKKEN RIKKEN

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven. Den Eijkholt RIKKEN RIKKEN RIKKEN 33e jaargang nummer : 1675 van woensdag 22 september 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. RIKKEN RIKKEN RIKKEN Vanaf

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Voortbestaan Klepperman in het gedrang

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Voortbestaan Klepperman in het gedrang 34e jaargang nummer : 1728 van woensdag 19 oktober 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Voortbestaan Klepperman in

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Grensparkwandeling. * Gèssel Gi Plat. * Bakkerijmuseum. Vakantie!!

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Grensparkwandeling. * Gèssel Gi Plat. * Bakkerijmuseum. Vakantie!! 33e jaargang nummer : 1668 van woensdag 21 juli 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Vakantie!! *

Nadere informatie

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting

KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Verwachting KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Verwachting In vergelijking met het licht naar waar wij wandelen, is de dag waarin wij leven nog een nacht. Wanneer de Heer Jezus Christus zal komen, met zoveel daglicht,

Nadere informatie

vrijdag uur Completen

vrijdag uur Completen vrijdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Avondkerstmarkt

Agenda: Deze week o.a.: * De Raven. * Parochieberichten. Avondkerstmarkt 34e jaargang nummer : 1726 van woensdag 5 oktober 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Avondkerstmarkt * De Raven

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang nummer : 1693 van woensdag 3 februari 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Seniorenzitting Stekkegat

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

dinsdag uur Completen

dinsdag uur Completen dinsdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Schrijvershut * Bokkerijders * Galaxy * Scouting * KVO * Lucia * Dorpsraad

Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Schrijvershut * Bokkerijders * Galaxy * Scouting * KVO * Lucia * Dorpsraad 34e jaargang numer : 1711 van woensdag 8 juni 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: UITSLAG BALLONNENWEDSTRIJD

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 33e jaargang nummer : 1688 van woensdag 22 december 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Kidzz dag Voor de kinderen

Nadere informatie

Ruimte in je hart maken

Ruimte in je hart maken Ruimte in je hart maken Leo van der Lans Ruimte in je hart maken LOF TER ERE VAN MARIA Vrijdag 15 oktober 2010 Openingslied: Het lied van Maria (melodie: Gij zijt in glans verschenen) Inleiding Vanaf het

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO.

VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Vrijdag 4 november: uur: In de kapel van klooster Nazareth eucharistieviering met de KBO. - VASTE KOP KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE. Iets dat je zo ontroert verwarmt, verrukt iets waar je zo van glanst zo van opbloeit iets dat je zo verheldert zo bezielt het moet wel iets van God zijn.

Nadere informatie

Het teken van het kruis herkennen

Het teken van het kruis herkennen Het teken van het kruis herkennen Leo van der Lans Het teken van het kruis herkennen LOF TER ERE VAN MARIA Donderdag, 25 maart 2010 Openingslied: God groet u zuivere bloeme Inleiding Vandaag, 25 maart,

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Bakkerijmuseum De redactie hoopt dat iedereen een goede vakantie heeft gehad (of misschien daar nu nog volop van aan het genieten is...).

Bakkerijmuseum De redactie hoopt dat iedereen een goede vakantie heeft gehad (of misschien daar nu nog volop van aan het genieten is...). 33e jaargang nummer : 1670 van woensdag 18 augustus 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: Vakantie

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Koninginnedag. * Gildenieuws. * Lucia. Volksmuziekspektakel. * Mountainbike wedstrijd

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. Koninginnedag. * Gildenieuws. * Lucia. Volksmuziekspektakel. * Mountainbike wedstrijd 33e jaargang nummer : 1656 van woensdag 28 april 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Gaat u dit jaar in Frankrijk

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Uitslag ballonnenwedstrijd koninginnedag. * Donateursactie KV Stormvogels.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor Uitslag ballonnenwedstrijd koninginnedag. * Donateursactie KV Stormvogels. 33e jaargang nummer : 1661 van woensdag 2 juni 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Deze week o.a.: * Woord van de

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Sacramentsprocessie. * Fietstocht KBO. * Rommelmarkt. * Kempentour. * 50 jaar Pielis.

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Sacramentsprocessie. * Fietstocht KBO. * Rommelmarkt. * Kempentour. * 50 jaar Pielis. 33e jaargang nummer : 1660 van woensdag 26 mei 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Bijeenkomst dorpsraad 31 mei

Nadere informatie

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed

STILTECENTRUM Dagelijks geopend van uur. Donderdag: uur Uitstelling van het Allerheiligste, Getijdengebed en Rozenkransgebed KERKBERICHT NR. 27 (JULI 2019) H. JOANNES DE DOOPER TE PIJNACKER PERSONALIA Overledenen 25.05 10.06 18.06 29.06 29.06 Adrianus Leonardus Franciscus Ammerlaan Wilhelmina Maria van Adrichem-Arkesteijn Willebrordus

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Zaterdag 12 januari: uur: In de kapel van Sint Joris Woord- en Communiedienst met Mari en Marie Louise en seniorenkoor De Naklank.

Zaterdag 12 januari: uur: In de kapel van Sint Joris Woord- en Communiedienst met Mari en Marie Louise en seniorenkoor De Naklank. KLOKKEN ST. PETRUS EN H. BERNADETTE Zeven wensen. de geest van liefde en vriendschap de geest van geduld en hoop de geest van warmte en aandacht, de geest van tedere zorg. de geest die heelt en beschermt.

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam?

Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Hoe heette de reus die door David verslagen werd? Hoe heet de vrouw van Adam? Wie is de huidige paus? Ken je namen van pausen? Hoe heette de man die het volk van Israël uit de slavernij van Egypte bevrijdde

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

- 1 - AANKONDIGING VAN DE HEER Orde I - Avondgebed. STILTE allen gaan staan

- 1 - AANKONDIGING VAN DE HEER Orde I - Avondgebed. STILTE allen gaan staan AANKONDIGING VAN DE HEER Orde I - Avondgebed STILTE allen gaan staan OPENING openingsvers en lofprijzing (Lb 190a of 194) lichthymne (Lb 237) terwijl kaarsen worden aangestoken Inleidend woord LIED daarna

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Kermisrepen. * Wielrennen. Openluchttheater. Galaxy. * Bakkerijmuseum. * Harmonie Theodatus

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor. * Kermisrepen. * Wielrennen. Openluchttheater. Galaxy. * Bakkerijmuseum. * Harmonie Theodatus 33e jaargang nummer : 1663 van woensdag 16 juni 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Unieke Vaderdagactie Bakkerijmuseum

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1702 van woensdag 6 april 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Speelgoed- en kledingmarkt Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vierde zondag van de Advent Jaar C 20 december 2015 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 568 INLEIDING SCHULDBELIJDENIS Genade zij u en vrede

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * V.V. De Raven 33e jaargang nummer : 1678 van woensdag 13 oktober 2010 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Aanmelden carnavalszittingen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK

ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK 1 ORDE VAN DIENST VOOR DE OPNAME VAN EEN KIND IN DE VOLLEDIGE GEMEENSCHAP VAN DE KATHOLIEKE KERK I. Orde van dienst bij de opname tijdens de eucharistieviering (in voorbereiding van de eerste communie)

Nadere informatie

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Computercursussen * Géssel gi plat * Vlooienmarkt MVWK * Terrasconcert * Eettafel

Agenda: Deze week o.a.: * Woord van de pastoor * Computercursussen * Géssel gi plat * Vlooienmarkt MVWK * Terrasconcert * Eettafel 34e jaargang numer : 1714 van woensdag 29 juni 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. Welzijnscentrum Lucia open tijdens

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade.

Zondag uur Eucharistieviering/ Doopviering Priester Byzantijnse kerk. Charlotte Schravenmade. Liturgische agenda Heilig Hart kerk Maarssen 5 Mei 2018 tot 29 Juni 2018 6 mei 2018 6e Zondag van Pasen Dopeling: / Doopviering Priester Byzantijnse kerk Byzantijns koor Han Brinkhof en Sander van Maarseveen

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.:

Agenda: Maandag 19:00 uur Wandeling Grenslopers Kerktoren Woensdag 20:00 uur Kienen voor MVWK Den Eijkholt. Deze week o.a.: 34e jaargang numer : 1709 van woensdag 25 mei 2011 Bankrekeningnummer: 10.63.45.559 Mededelingenblad van Luyksgestel. Met dank aan kerkbestuur, verenigingen en bedrijven. De Klepperman vraagt uw steun.

Nadere informatie

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer.

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer. 1 Teksten Palmzondag (Deze teksten zijn in stroken geknipt en worden op de desbetreffende tafels gelegd.) GvL 525 (t. H.Beex/m. Fl.van der Putt) Toen Jezus naar zijn stede ging Toen Jezus naar zijn stede

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring )

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE - OPENINGSRITEN - BEGROETING In de Naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. VERWELKOMING OPENINGSLIED: OPENINGSGEBED NAAMGEVING Toen God op de laatste dag van de week

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Zesde Zondag van Pasen

Zesde Zondag van Pasen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 10 mei 2015 Zesde Zondag van Pasen Welkom door kerkmeester Openingslied: Gezangboek nr. 790

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Het sacrament van de Eucharistie (1 e communie) St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Inhoud Inhoudsopgave pag.: 2 Voorwoord pag.:

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd

Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd Gebedsmoment aan een Mariakapelletje Zalig gij die hebt geloofd De meimaand is de maand bij uitstek om een groet te brengen aan Maria, en om een gebedsmoment te houden aan één van de vele Mariakapelletjes

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie