Nieuwsbrief De Heensche

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief De Heensche"

Transcriptie

1 nr. 58 september 2016 Nieuwsbrief De Heensche Clubkampioenschap 2016 De nieuwe clubkampioenen van De Heensche zijn bekend : Dick Gerwig en Betsy de Kock. Veertig golfers van golfvereniging De Heensche namen zondag 11 september deel aan het jaarlijkse clubkampioenschap. Op veler verzoek waren de kampioenschappen dit jaar verplaatst naar half september, om voor de leden de mogelijkheid om deel te nemen te verhogen. Vorig jaar waren diverse mensen afwezig in verband met vakantie. Nadat enkele mensen nog even voor de wedstrijd hadden geoefend werd de wedstrijd om uur het startschot gegeven voor de wedstrijd en gingen 11 flights (van 3 à 4 personen) aan de slag om een zo goed mogelijke score in de baan neer te zetten. Het was prachtig weer en er werd vanaf het begin volop gestreden om het kampioenschap. Door het weer was het voor en na de wedstrijd wederom goed vertoeven op het terras. Bij het clubkampioenschap moet elke hole worden uitgespeeld waardoor sommige mensen vele ballen in de vijvers zagen verdwijnen. Elly Willemsen en Robbert Akkermans deden hun uiterste best om de beker en de eigen parkeerplaats te behouden, maar slaagden daar niet in. In dit nummer o.a.: Clubkampioenschap Nieuwe Afslagplaatsen Maandagavond comp. Verslagen v.d. dames Agenda Rondje golf en baan reserveren in het weekend nu via de T-timer. Akkermans Golf : Contact redactie Golfvereniging De Heensche : redactie@deheensche.nl Bij de heren werd de beste strokeplayscore weggezet door Dick Gerwig met 55 slagen, op de voet gevolgd door Cor Willemsen met 58 slagen en Willem van Es met 63. Bij de dames werd het een spannende strijd die uitviel in het voordeel van Betsy de Kock met 68 slagen, Elly Willemsen met 68 slagen en Ria Timmermans met 69 slagen. Het verschil tussen de nummers 1 en 2 zat in de prestatie op hole 18. De prijzen bestonden uit de wisselbekers en parkeerplaats voor de nummers 1 met een greenfee op de Turfvaert. De nummers twee ontvingen een greenfee van Cromstrijen en de nummers drie een Jumbo Golf cadeaubon. Bij de dames en de heren werd er gestreden om de neary. Corry Verbogt en Dyan Dharmaperwira gingen naar huis met een heerlijke fles wijn. Jack de Kock sloeg de meeste birdies en niemand scoorde een hole in one.

2 Wat verder vooral belangrijk was, was de goede opkomst en de gezellige middag die de leden van golfvereniging De Heensche met elkaar doorgebracht hebben. Hieronder volgt nog even de uitslag van de wedstrijd in tabel vorm : Uitslag dames 1. Betsy de Kock 68 slagen 2. Elly Willemsen 68 slagen (maar op hole 18 een minder resultaat dan Betsy) 3. Ria Timmermans 69 slagen Uitslag heren: 1. Dick Gerwig 2. Cor Willemsen 3. Willen van Es 55 slagen 58 slagen 63 slagen De neary voor de dames ging naar Corrie Verbogt Bij de heren ging deze prijs naar Dyan Dharmaperwira De Birdy prijs ging dit jaar naar Jac de Kock Betsy en Wim.

3 Hieronder volgen nog de verslagen van de winnaars zelf : Betsy de Kock, Clubkampioen Dames 2016 Dit is de tweede keer dat ik meedoe aan het clubkampioenschap van De Heensche. Twee jaar geleden was mijn eerste jaar bij de vereniging en was ook de sport nog vrij nieuw voor mij. Vorig jaar waren we met vakantie, maar dit jaar was het besluit al vroeg gevallen om mee te doen. De wetenschap dat de kans erin zat om hoog te scoren, zet de nodige druk op de ketel en dat werkt bij mij en anderen door in een stukje spanning. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Blij was ik met een reeks van 8 holes op par en minder blij met de net gemiste putjes en te korte chips. Ik weet dat ik beter kan, dan ik nu heb weggezet. Maar blijkbaar was het voor deze dag genoeg om de beker binnen te halen. Ik ben verder enorm trots op mijn vaste golfmaat Dick Gerwig, die week in week uit goed scoort in de maandagcompetitie. Zijn kansen schatte ik enorm hoog in en ik ben blij dat Lepelstraat nu over twee parkeerplaatsen beschikt op De Heensche. Ik hoop dat de gezelligheid van deze club en de inzet van Derk Schut als pro nog meer leden aan zal trekken. Dit jaar werd ten slotte het 200 ste lid begroet. Dat belooft wat voor volgend jaar. Dick Gerwig, Clubkampioen Heren 2016 Na weken er naar uit te hebben gekeken was het eindelijk zo ver. Het was 11 september,de dag van het clubkampioenschap. Aangezien ik de afgelopen 2 maanden best wel lekker speelde, dacht ik wel een kansje te hebben om voor de prijzen mee te doen. De opdracht voor mijzelf was om op level PAR (54 slagen) uit zien te komen, wat niet onmogelijk was. Ik startte op hole 7, niet echt mijn favoriete hole. Ik ging er af met een bogey, stand dus +1. Geen lekker begin. Hole 8 en 9 gingen uit op PAR. Na de 1e pauze ging ik weer terug naar PAR door een birdie op 10 te maken. Hole 11 t/m 14 gingen probleemloos uit in PAR. De afslag op 15 belandde bij de t-box van 16. Met een goede lob lag ik na 2 slagen op 1,5 meter van de vlag. >>>>>

4 Ik miste echter de put, waardoor ik weer op +1 kwam. Ik heb al niet veel haar, maar kon het er wel uittrekken. Vervolgens verprutste ik ook nog even hole 16 waarna ik op + 2 stond. Hole 17, 18 en 1 t/m 3 speelde ik uit op PAR. De afslag van 4 was te kort, omdat ik de mat raakte met als gevolg dat de bal in de bunker belandde. Ik dacht direct daar gaat mijn rondje. Bij de bal aangekomen zag ik dat ik een goede ligging had. Mocht ik er nog wat van willen maken, dan moest mijn bunkershot perfect zijn. Na een shot uit de bunker en een goede put ging ik er toch nog met een PAR af. De stand was nog steeds +2 met nog 2 holes te gaan. Ik hoopte op 5 nog een puntje terug te pakken, maar dat lukte helaas niet. Toen de laatste nog, die ik eerder (hole 15) al had verknald. Na een goede afslag lag ik ongeveer 4 meter van de vlag. Na een goede put en dus de 2 e birdie van de dag eindigde mijn ronde in 55 slagen. Met deze score wist ik dat ik in de prijzen zou vallen, maar was het voldoende om de parkeerplaats binnen te halen? Ik had nog wel wat twijfels, want er zijn er meer die een ronde op PAR uit kunnen spelen. Gelukkig voor mij was dat niet het geval. Naast dat ik heel blij was met de overwinning, was ik ook heel blij dat mijn vaste golfmaat Betsy de Kock er met de hoofdprijs bij de dames vandoor ging. Volgend jaar zullen we flink aan de bak moeten, want ik ben van mening dat Steenbergen en omgeving er alles aan zullen doen om te voorkomen dat beide bekers weer naar Lepelstraat gaan. Ze zullen wel moeten, want naast Betsy en ik zijn er nog wel een paar Lepelstraters die de beker binnen kunnen halen. Nieuwe afslagplaatsen. Zoals men wellicht al gezien heeft, zijn we druk bezig met het aanleggen van een aantal nieuwe afslagplaatsen. Op hole 7/16 en hole 9/18 zijn altijd al dubbele afslagplekken geweest. Een paar jaar geleden hebben we op hole 4 en 6 een extra afslagplek gelegd en hole 18 een stuk naar achteren verplaatst om voldoende lengte te krijgen over 18 holes om voor de NGF aan de eisen te voldoen voor een baan waar je Q kaarten mag lopen. We hebben sindsdien altijd al wel het idee gehad om alle afslagen dubbel uit te voeren. Ten eerste omdat het dan beter klopt. Nu sommige holes wel, sommigen niet. Ten tweede zie je vooral in de winter dat rond de enkele afslagplaatsen de grasbezetting enorm afneemt, omdat er dubbele betreding plaats vindt en het herstel in de winter zeer gering is. Op de plekken waar 2 afslagplaatsen zijn wordt de betreding ook gehalveerd waardoor het gras beter blijft. De plaatsen die we hebben uitgekozen hebben niet veel invloed op de totale lengte van 18 holes. Wel zijn het stuk voor stuk leuke toevoegingen. De nieuwe afslagplaatsen zullen niet eerder dan het voorjaar van 2017 in gebruik genomen worden en komen op 1/10, 2/11, 3/12, 5/14 en 8/17. Robbert Akkermans.

5 Afsluiting maandagavondcompetitie 2016 Koud een week na de Clubkampioenschappen van Golfvereniging De Heensche kon Dick Gerwig de volgende beker voor zijn prijzenkast in ontvangst nemen. Hij werd namelijk op maandag 19 september na de afsluitingswedstrijd als winnaar van de maandagavondcompetitie gehuldigd. Dick won deze competitie met een gemiddelde van stableford punten. Hij werd op de voet gevolgd door Ton Kommers met een gemiddelde van punten. Jack de Kock behaalde een derde plaats met punten. Dick bedankte in een korte toespraak de organisatie voor het vele werk aan deze competitie en hun inzet binnen de vereniging. Tijdens deze competitie slaagden 4 deelnemers erin met een hole in one uit de baan te komen. Dat waren Flip de Nijs, Hanneke van Es, Jan Satter en Ine Beukelaar. Allen ontvingen het historische boekwerkje over De Heen. Flip de Nijs won daarbij ook nog eens de prijs voor de meest geslagen birdies. Zij behoorden tot de groep van spelers die minimaal 10 maal deelnamen aan de maandagavondcompetitie, trouwe deelnemers die beloond werden met het daarvoor ter beschikking staande prijzenpakket. Op de huldigingavond werd door de deelnemers een ronde van 9 holes gespeeld, die niet meer meetelde voor het uiteindelijke resultaat van de competitie. Onder het genot van een drankje was er voor de deelnemers een heerlijke puntzak frites en een schaal met hartige snacks.

6 Hieronder staan 2 verslagen van activiteiten die de golfdames van de donderdagochtend hebben gehad. Het betreft het uitje naar Grevelingenhout en de ochtend, waarbij de dames de heren hadden uitgenodigd. Daarna volgt nog een verslag over de ochtend met de pro. Het Verslag van de golfdag van de dames naar Grevelingenhout in mei Om half 9 waren alle 10 deelneemsters aanwezig en hebben we bij een kopje koffie (voor sommigen met een bolus) een indeling van de flights gemaakt. De 5 dames met de laagste handicap zijn gekoppeld aan de nog resterende 5 dames ook weer naar volgorde van handicap. Bij de receptie kreeg elke deelneemster een scorekaart met een potloodje en een pitchvork. Omdat we een speciaal arrangement hadden vond de receptioniste het niet nodig alle namen te noteren en kregen we slechts 2 deelnemerskaarten, die voor de eerste en de laatste flight bestemd waren. De marchal zou dan weten dat we alle 10 bij elkaar hoorden. We mochten al vroeg starten op de 10e hole. Het waren Elly Willemsen en Trudie Hoogstraten die het spits afbeten. Daarna volgden Ria Timmermans en Ellen de Weert, toen Hanneke van Es en Hannie Adriaansen en daar weer achter Jeanne Vos en Netty de Schutter en de rij werd gesloten door Nell Dogge en Jetty Schol. Na het spelen van 9 holes keerden wij naar het clubhuis terug en dronken wij nog een kopje koffie of thee, in afwachting van de lunch die voor ons werd bereid. Er was versgemaakte champignonsoep, vers geperst sinaasappelsap, lekker stokbrood, witte en bruine broodjes, gewone boterhammen en sneetjes krentenbrood. Verder was er voor iedereen een kroket, brie, jonge en belegen kaas en 2 soorten ham en een niet te versmaden rucola salade. Voor de zoetekauw stond er jam en hagelslag op tafel. We hebben met gepaste trek van al dit lekkers genoten. En daarna zijn we met frisse moed vanaf hole 1 aan de tweede serie van 9 holes begonnen. Na afloop hebben we op het terras nog wat zitten praten met een lekker drankje naar keuze. Daar hebben we vastgesteld dat de weergoden ons bijzonder goed gezind waren. Vrijwel geen wind, een goede temperatuur en bovenal veel zon. Onder het spelen konden we genieten van de eenden en hun jongen, die zelfs af en toe over de fairway liepen. Ook de baan lag er goed bij. Dat alles maakte dat we allemaal bijzonder hebben genoten van ons dagje uit en geconcludeerd dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Wie er uiteindelijk als beste uit de bus is gekomen, hebben we niet meer uitgezocht. De reden hiervan was, dat sommige deelneemsters alle slagen tot en met het uitholen hebben genoteerd en anderen alleen maar de slagen die voor de stableford berekening nodig waren. Uiteindelijk voelden we ons allemaal winnaar. Verslag speelochtend van donderdag 5 mei 2016 Donderdag 5 mei bleek een uitstekende dag te zijn voor een golfochtend van de dames met de heren, die daarvoor speciaal waren uitgenodigd. Alles werkte mee om er een geslaagde ochtend van te maken. Akkermans had de baan geprepareerd, de zon scheen met grote overtuiging en er stond een lekkere bries, waardoor het aangenaam toeven was op de baan. Er kwamen 15 dames en 18 heren naar de golfbaan om mee te spelen. Later op de ochtend kwamen ook Anja van den Bos, Cor en Jan Satter en Nel en Wim van Kooten naar De Heensche om de gezelligheid nog verder te verhogen. We hebben stableford gespeeld in 6 flights van 4 en 3 flights van 3; met in elke flight tenminste 1 dame. In totaal zijn er 16 birdies geslagen en de punten varieerden van 21 tot 44. Hanneke van Es heeft gezorgd dat er prijsjes waren voor de beste speler en speelster, de speler of speelster met de meeste birdies en een troostprijs voor de speler of speelster met de laagste score. De beste speler is geworden: Jose Broos, met 41 punten en 1 birdie; de beste speelster is geworden: Elly Willemsen met 44 punten en 1 birdie; de meeste birdies, 3 in totaal, zijn geslagen door Jeanne Vos en de laagste score was Arie van der Pligt, hij kan zich dus alleen nog maar verbeteren. Na afloop hebben we heerlijk na zitten praten onder het genot van een drankje. Tegen de tijd dat de laatsten huiswaarts gingen was de middag al ver om. Terug kijkend kunnen we vaststellen dat het een voor herhaling vatbare speeldag is geweest.

7 Verslag van de ochtend met de pro. Ondanks het slechte weer en de nog slechtere weersvoorspellingen zijn er 15 dames naar De Heensche gekomen om de ochtend met onze pro Derk mee te maken. Vanwege deze grote opkomst zijn er 2 groepen gevormd. De eerste groep, bestaande uit 8 dames, ging gewoon negen holes lopen, terwijl de overige 7 dames met Derk naar de putting green zijn gegaan om te leren hoe je betere resultaten met putten kan behalen. Allereerst is gekeken of de lengte van de putters wel in orde is en of er een goede balans in de voet van de putters zit. Tot grote verbazing was er maar 1 stok met de juiste lengte, de anderen waren allemaal te lang. De bedoeling is namelijk dat je met het bovenlichaam zover naar voren kunt komen, dat je ogen recht boven de te putten bal staan. Dat gaat alleen maar als de stok aan de korte kant is, of als je de stok laag genoeg kunt vasthouden. Wanneer de aanhechting van de stok niet in het midden van de voet van de putter uitkomt, is de stok niet goed in balans. Bijna alle stokken hebben de aanhechting bij de hiel van de voet zitten. Daardoor kan een kleine afwijking in de richting waarin men speelt ontstaan. Daar moet je dus zelf rekening mee houden. Derk liet iedereen oefenen met goed oplijnen, het controleren daarvan, vervolgens de juiste stand innemen en dan uiteindelijk in 1 keer een mooie put maken. Toen dat redelijk onder de knie was, kwam het oefenen van een put op een glooiende green. Er moest goed bestudeerd worden waar het laagste punt in de glooiing zat, want in die richting zou de bal gaan krullen. Bij De Heensche zijn er 3 holes op de putting green waarbij je daar goed op kunt oefenen. Het bleek lang niet makkelijk om de juiste route en snelheid voor de bal te bepalen. Dus zelf verder oefenen is het advies. Vervolgens zou er nog wat pitchen geoefend worden, maar zover kwam het niet vanwege een flinke regen- en onweersbui. Met z'n allen gauw terug naar het restaurant om bij een bakje koffie of frisdrank te wachten tot het weer droog werd. Tegen die tijd is besloten dat de groep die het eerst les had gekregen nog een rondje van 9 holes zou lopen en dat de andere groep les zou krijgen bij de drivingrange. Van de groep die alsnog 9 holes ging lopen, bleven er maar 4 personen over die daar daadwerkelijk aan begonnen. De anderen pakten hun spullen in en keerden huiswaarts. Ook die laatste 4 moesten uiteindelijk voortijdig stoppen vanwege het naderende onweer. Daar de schrijver van dit stukje bij de eerste lesgroep zat, kan geen verslag gedaan worden van hetgeen de tweede groep nog met Derk heeft geoefend. Wat wel nog het vermelden waard is, is dat de vloer van de receptie en het restaurant van Akkermans op sommige plekken bol stond. Ik dacht nog : een gegolfde vloer, dan moet je wel heel fanatiek willen laten zien dat je een golfbaan hebt. Maar nee, daar lag het niet aan. Het was het afschuwelijke resultaat van een gesprongen waterleiding. Ik mag hopen dat de schade op korte termijn kan worden verholpen en wens de mensen van Akkermans daar veel sterkte mee. Betsy de Kock stuurde nog de volgende aanvulling : Bij de tweede les sessie hebben we aandacht besteed aan het verschil tussen een hybride en een wooden club, de ligging van de bal, de stand van de voeten en de balans bij de slag. Sommige dames zijn actief op grote banen, waar je met een hybride verder kunt slaan dan met een ijzer. Weer een wijze les in de praktijk. Dat konden we uitvoeren bij de drivingrange terwijl de buien wegtrokken. Jetty Schol, Hanneke van Es en Ellen de Weert

8 Agenda komende maanden : Herfstwedstrijd 11:00/13:00 uur Glow in the dark wedstrijd 18:00 uur diner, 20:00 uur wedstrijd Iedere donderdag 9:30 uur damesochtend en iedere vrijdag 09:30 herenochtend. De wintercompetitie is 17 september weer begonnen en wordt om de zoveel weken op zaterdagochtend om 9:30 uur gespeeld. De maandagavond competitie begint weer in mei 2017 om 18:30. Voor details, waaronder de zomer en wintercompetitie en de Zeeuwse PAR-3 competitie, zie de jaarkalender voor 2016 op de site. GOLF : je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen...

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 71 okt 2018 Nieuwsbrief De Heensche Kwartaalverslag van de dames-golfochtend over periode juli t/m september 2018 Dit derde kwartaal hebben we één keer Texas Scramble gespeeld. Het team van Jeanne

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 59 oktober 16 Nieuwsbrief De Heensche Herfsttoernooi De Heensche Uiterst gezellig en zonovergoten! Het Herfsttoernooi van golfvereniging De Heensche van zaterdag 8 oktober trok maar liefst 44 deelnemers

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 53 dec15-jan16 Nieuwsbrief De Heensche Voorwoord van de redactie De redactie wenst alle leden van onze golfclub een heel goed en gezond Nieuwjaar met veel golfplezier!!! Engelbert, Rita en Wim Oliebollen

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 70 sept 2018 Nieuwsbrief De Heensche Van de redactie Er is een nieuw onderwerp, geïndiceerd door Cees Pullens, waarbij ieder lid zijn of haar verhaal kwijt kan. Uw opmerkingen, ongenoegen of ideeën

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 62 juni 2017 Nieuwsbrief De Heensche DE ZEEUWSE PAR 3 COMPETITIE DIT JAAR IN EEN ANDER JASJE Er is nog al wat aan vooraf gegaan voordat we op zaterdag 29 april de wedstrijd van de Zeeuwse Par 3 Competitie

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 47 juni 2015 Nieuwsbrief De Heensche De Pinkterwedstrijd. Op 23 mei jongstleden werd de Pinksterwedstrijd gehouden tijdens het Pinksterweekend. Wat s morgens begon als een regenachtige dag eindigde

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 66 januari 2018 Nieuwsbrief De Heensche Oliebollenwedstrijd Op donderdag 28 december 2017 werd een oliebollenwedstrijd gehouden. Het was op zich prachtig golfweer met een zeer laagstaande zon, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 72 jan 2019 Nieuwsbrief De Heensche Oliebollenwedstrijd Op een zwaarbewolkte maar droge december zaterdag ( de 29e ) met een stevige en koude wind ( windkracht 4 ) en lage temperatuur werd de jaarlijkse

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 45 december 2014 Nieuwsbrief De Heensche ALV De Heensche 30 oktober 2014. Het is al weer een tijdje geleden, maar op donderdag 30 oktober j.l. werd de algemene ledenvergadering gehouden. Er waren 42

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 60 januari 2017 Nieuwsbrief De Heensche Een leuke donderdag-damesgolf-ochtend. Donderdag 24 november was de eerste keer dat er in het najaar van 2016 op de damesgolfochtend zonder trolleys gespeeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 61 april 2017 Nieuwsbrief De Heensche Hieronder volgt het verslag van de commissie over de donderdagochtend damesgolf van de eerste twee maanden van dit jaar. In januari van dit jaar zijn er slechts

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 69 juni 2018 Nieuwsbrief De Heensche Pinksterwedstrijd 2018. Op 19 mei jongstleden werd de Pinksterwedstrijd gehouden. Het was een dag met sluierbewolking en het was een frisse dag. Er werd daarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 55 april 2016 Nieuwsbrief De Heensche De Heensche 1 speelt NGF competitie We gaan voor de hoofdklasse Op het moment dat door het bestuur de keuze gemaakt was voor deelname van De Heensche aan de NGF

Nadere informatie

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch

10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch 10 jarig Lustrum wedstrijd op The Dutch Zaterdag 28 juni vierden we het heugelijke feit dat onze Vrumona Heineken Golfvereniging 10 jaar bestaat. Om ons Lustrum een bijzonder tintje te geven had het bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 41 april 2014 Nieuwsbrief De Heensche DAMESOCHTEND 2013 NOOT van de redactie : In het vorige nummer had onderstaand stukje moeten staan. In overleg met Elly plaatsen wij het alsnog hier : In dit nummer

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 43 augustus 2014 Nieuwsbrief De Heensche LUSTRUM EDITIE Op 26 juli 2014 werd het vijfjarig bestaan van onze golfvereniging gevierd. Op deze warme, zonnige en zomerse dag werd over een drietal ronden

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Heensche

Nieuwsbrief De Heensche nr. 54 januari 16 Nieuwsbrief De Heensche Nieuwjaarsreceptie Op zondag 10 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden met vooraf een 9 holes wedstrijd om 13:30 uur. Deze nieuwsbrief is geheel gewijd aan

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder..

Damesdag Dinsdag 29 mei 2012. Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. Damesdag Dinsdag 29 mei 2012 Lieve Dames, Het was vandaag zie hieronder.. De dag begon wat somber maar uiteindelijk viel het reuze mee. Temperaturen van 25 graden waren voorbij, het kwik zakte vandaag

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015

GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 GOLFCLUB WEILENSEIND NIEUWSBRIEF Juni 2015 Golfpark Weilenseind Inhoud - Strokeplay kampioenschappen - Nieuws van de golfschool Strokeplay kampioenschap In het weekend van 13 en 14 juni werden de strokeplay

Nadere informatie

Men dient in het bezit te zijn van het GVB om de 9 holes Bloembollenbaan te spelen.

Men dient in het bezit te zijn van het GVB om de 9 holes Bloembollenbaan te spelen. Sportief 1 Sportief Tespelduyn Golf De Bloembollenbaan is een uitdagende 9-holes Qualifying golfbaan van 1825 meter en par 32 (gemeten over 9 holes) met de NGF B-Status. De baan beschikt over: - Vijf par

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Gaat de laatste de beste worden?

Gaat de laatste de beste worden? Gaat de laatste de beste worden? Ondanks dat de competitie nog minimaal een week duurt en voor een aantal zelfs nog een week langer, is hij voor ons gevoel na vandaag al voorbij. Dat komt omdat wij vandaag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2017

NIEUWSBRIEF september 2017 NIEUWSBRIEF september 2017 Inhoud - Finale Matchplay 2017 - Finale uitwisseling Dongen Rijen - Gilze - Jaaruitje appelflappenclub - Regelvraag september - Buurtgolf - Jeugdgolf - Agenda Finale Matchplay

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2015

NIEUWSBRIEF oktober 2015 NIEUWSBRIEF oktober 2015 Inhoud - Vossenjacht - Hole in one - Winterbeleid - Vissen - Wintertijd wedstrijden - Polo s - Gratis les - Algemene Ledenvergadering 18 november - Nieuws van de pro De Vossenjacht

Nadere informatie

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out

Spektakel op Spaarnwoude. Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Spektakel op Spaarnwoude Local hero Ronald Stokman wint de shoot-out Onder een grote publieke belangstelling werd zondagmiddag de traditionele shootout gespeeld. Dit jaar voor het eerst volgens een nieuw

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF OKTOBER Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Club Agenda Di03 Dames 09.00u Di03 Zomeravondcompetitie Finale 15.00u Do05 Senioren 09.00u Vr06 [Business Club Thank Golf it s Friday competitie] 16.00u Za07 Maandbeker 7a Finale

Nadere informatie

Slotwedstrijd 28 oktober 2017 Golfcourse The Dutch in Spijk

Slotwedstrijd 28 oktober 2017 Golfcourse The Dutch in Spijk Slotwedstrijd 28 oktober 2017 Golfcourse The Dutch in Spijk Afgelopen zaterdag speelden we onze slotwedstrijd op de topbaan de Dutch waar in september nog het KLM open werd georganiseerd en waar vele topgolfers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. Za20 Winterwedstrijd u. [ ] op uitnodiging

NIEUWSBRIEF JANUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. Za20 Winterwedstrijd u. [ ] op uitnodiging NIEUWSBRIEF JANUARI 2018 Club Agenda Za20 Winterwedstrijd 13.30 u [ ] op uitnodiging U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. Ook in deze Nieuwsbrief Algemeen: Sportief en gelukkig 2018 Golf

Nadere informatie

Kleiduiven fun wedstrijd

Kleiduiven fun wedstrijd Kleiduiven fun wedstrijd 18-7-2015 Op zaterdag 18 juli was er weer de jaarlijkse kleiduiven fun wedstrijd welke was georganiseerd door Nico Storm. Zoals altijd gaf dat veel werk met zich mee. O.a. het

Nadere informatie

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames,

Damesdag Dinsdag 12 juni Lieve Dames, Damesdag Dinsdag 12 juni 2012 Lieve Dames, Hieronder het resultaat van onze (3 x overgenomen) foto maarrr uiteindelijk is het ons toch gelukt haha. Prachtig plaatje, zon, blauwe lucht en allemaal lachende

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INCL BEGELEIDER

WEDSTRIJDKALENDER INCL BEGELEIDER WEDSTRIJDKALENDER INCL BEGELEIDER DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT BEGELEIDER 24 3 2018 13:00 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op

Nadere informatie

26 MAART. Het plezier in het golfen zal blijven. Geloof in jezelf, dan kom je veel verder.

26 MAART. Het plezier in het golfen zal blijven. Geloof in jezelf, dan kom je veel verder. 26 MAART 42 deelnemers kwam zich melden. Een drukte van belang aan de wedstrijdtafel. Gelukkig klopte de kas nadat de laatste had ingeschreven. Het is wel gezellig die drukte, maar je moet je hoofdje er

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Inhoud nieuwsbrief - Single handicap - Penningmeester gezocht - Golfschool nieuws - Deelname/inschrijven wedstrijden - Kennismakingswedstrijd - Familiedag - Battle of the sexes -

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd WEDSTRIJDKALENDER INTERN DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT 24-3-2018 13:00 18 Non-qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op basis van zijn handicap

Nadere informatie

brabantse 2017 disabled open

brabantse 2017 disabled open brabantse 2017 disabled open Voor het tweede jaar op rij wordt de Brabantse Disabled open gespeeld op Golfbaan Stippelberg in Bakel gespeeld. Al 8 jaar vond op GC Overburg ons eigen kampioenschap voor

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

brabantse 2018 disabled open

brabantse 2018 disabled open brabantse 2018 disabled open Voor het derde jaar op rij wordt de Brabantse Disabled open gespeeld op Golfbaan Stippelberg in Bakel gespeeld. Voor de wedstrijd in september 2018 verwachten wij wederom enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Inhoud - Bespiegelingen rond Ready Golf - Matchplay finale 2018 - Regelvraag: fouten bij onspeelbare bal - Nieuws special voor registratieleden - Verslag wedstrijd op de Lillse

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2015

NIEUWSBRIEF december 2015 NIEUWSBRIEF december 2015 Inhoud - Verrassingswedstrijd - Brabant Golfvoordeel - Qualifying kaarten registreren met mobiele telefoon - Tips van de handicap- en regelcommissie - Gewijzigde golfregels per

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF JULI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF JULI 2017 Club Agenda Za01 Clubkampioenschappen Matchplay 2 rondes 09.00u/13.00u Zo02 Clubkampioenschappen Matchplay 2 rondes 09.00u Di04 Dames Eclectic 3 09.00u Di04 Herenmiddag 4 15.00u Do06

Nadere informatie

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht

Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Welkom bij Impact Golf Academy Maastricht en International Golf Maastricht Het is voor ons heel belangrijk dat u zich als nieuwe Golfer snel thuis gaat voelen op International Golf Maastricht en bij Impact

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB)

JEUGDSTAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR CLUBHANDICAP 54 (GVB) HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Clubhandicap 54 (GVB) in 5 stappen verdeeld; bij elke stap hoort een te behalen taslabel/pasje. Hieronder zijn voor

Nadere informatie

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF

Lesaanbod 2013: STARTEN MET GOLF 1. Clinic Aanbod Golfschool Zeewolde biedt twee standaard clinics aan: Voor de beginnende golfer Voor de golfer met golfervaring (maar zonder GBP) Golfers met handicap of GVB: Voor golfers die in het bezit

Nadere informatie

16 april. Er werd op deze dag weer goed gescoord op de lus rood-blauw. Cees, Gerda en Wil zijn net bij de afslag van rood 1 aangekomen.

16 april. Er werd op deze dag weer goed gescoord op de lus rood-blauw. Cees, Gerda en Wil zijn net bij de afslag van rood 1 aangekomen. 16 april Het was een lekkere frisse golfdag. Zo n dag van een extra jasje aan of uit. In het zonnetje en een beetje luwte was het aangenaam vertoeven, maar op de ruimte moest je niet zijn. Qua temperatuur

Nadere informatie

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente

Het Rijk van Sybrook NATIONALE GOLFDAG. voor Brandweer Nederland in Twente NATIONALE GOLFDAG voor Brandweer Nederland in Twente Het kampioenschap (7 e keer) wordt gehouden op vrijdag 13 juni 2014 op de golfbanen van Het Rijk van Sybrook Voor informatie en aanmelden: p.peperkamp@brandweertwente.nl

Nadere informatie

Putting The Game Within The Game

Putting The Game Within The Game Putting The Game Within The Game Door: Th. IJland - PGA Professional - Golf Academy EGC Papendal Ongeveer 43% van alle slagen op de baan zijn putts maar desondanks wordt dit onderdeel te weinig systematisch

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

Verslagen van wedstrijden in 2018

Verslagen van wedstrijden in 2018 Verslagen van wedstrijden in 2018 In dit document vind je korte verslagen en uitslagen van trainingen en wedstrijden in kalenderjaar 2018. Dit document is bijgewerkt tot en met de wedstrijd van 19 mei.

Nadere informatie

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Datum Tijd Aantal holes Wedstrijdvorm Omschrijving Kosten Inschrijven tot 25 3 2017 13:30 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd: Golfleden: 5,00 24 3 2017

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019

N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 N i e u w s b r i e f K B O G R O O T E B R O E K nummer 53 augustus 2019 voorzitter Marry de Ridder 515864 - marry.deridder@gmail.com secretaris Theo Essen 515117 - essenth@hotmail.com penningmeester

Nadere informatie

Net als vorige week, ups en downs, euforie bij het ene team, een deceptie bij het andere team, en alles er tussenin.

Net als vorige week, ups en downs, euforie bij het ene team, een deceptie bij het andere team, en alles er tussenin. Week 3 Net als vorige week, ups en downs, euforie bij het ene team, een deceptie bij het andere team, en alles er tussenin. Gelukkig veel positieve geluiden over de gastheerschappen en leuke en gezellige

Nadere informatie

Eindstand in de poule: 3 e plaats. Eindstand in de poule: 2 e plaats. Eindstand in de poule: 4 e plaats. Competitie resultaten en verslagen week 18.

Eindstand in de poule: 3 e plaats. Eindstand in de poule: 2 e plaats. Eindstand in de poule: 4 e plaats. Competitie resultaten en verslagen week 18. Competitie resultaten en verslagen week 18. De laatste week alweer, de competitie is weer voorbij. Nu de jeugd nog. Het was een behoorlijk slagveld de afgelopen 2 weken voor de Veldzijde teams, alle teams

Nadere informatie

17 december Jaarafsluiting

17 december Jaarafsluiting 17 december Jaarafsluiting 40 deelnemers ging met elkaar de strijd aan tijdens de jaarafsluiting. We speelden de wedstrijd in de vorm van texas scramble. Alles was goed voorbereid en niets heeft ons in

Nadere informatie

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018

ZATERDAG 17 NOVEMBER 2018 Beste leden van de Zeeuwsche, In deze nieuwsbrief willen we uw aandacht vragen voor verschillende zaken. U kunt zich nog opgeven voor de par-3 competitie tot 1 nov. a.s. Zaterdag 17 november wordt de jaarlijkse

Nadere informatie

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan November 2017 Inmiddels zijn we van zomertijd naar wintertijd gegaan en worden de dagen steeds korter. s-avonds een rondje golfen is dus helaas niet meer mogelijk. Ook qua weer is de zomer voorbij en heeft

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54

JEUGD STAPPENPLAN VOOR JEUGD TOT 14 JAAR: NAAR HANDICAP 54 HOE DIT STAPPENPLAN TE GEBRUIKEN: Verschillende niveau s Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we het behalen van Handicap 54 in 5 stappen verdeeld. De reden om dit te doen is omdat het voor de jeugd leuk en

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018

Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 Reglement NGF Najaarscompetitie 2018 INHOUDSOPGAVE pagina 1. WAAROM DEZE NAJAARSCOMPETITIE... 2 2. DEELNAMECRITERIA: LEEFTIJD... 2 3. DEELNAMECRITERIA: HANDICAP... 2 4. DEELNAMECRITERIA: TEAM... 2 5. SPEELGERECHTIGD...

Nadere informatie

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE

PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE PROGRAMMA PARTEETIME 2014 3 september tot en met 7 september MARBELLA, SPANJE 1 Beste Parteetimeleden Het is bijna zo ver. Over enkele dagen staan we als PTT weer met z n allen 4 dagen in de 27ᵒ + te zweten

Nadere informatie

MCD-CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HEER JAN SEPTEMBER 2016

MCD-CLUBKAMPIOENSCHAPPEN HEER JAN SEPTEMBER 2016 1 2 Inhoudsopgave: 1) VERLOOP VAN DE MCD-clubkampioenschappen 2) MCD WEEKAANBIEDING NUMMER 1 3) INTERVIEW DAGSPELER 4) MCD TOP FOTO S 5) MCD WEER PROGNOSE 6) HEERLIJKE TOP MCD CCKS RECEPTEN 7) MCD TENNIS

Nadere informatie

VVG. GolfVlaanderen.be. slagkrachtig & doelgericht. VVG Junior Golf. Bijlage - Skills & Drills

VVG. GolfVlaanderen.be. slagkrachtig & doelgericht. VVG Junior Golf. Bijlage - Skills & Drills Vlaamse Vereniging voor Golf VVG GolfVlaanderen.be slagkrachtig & doelgericht VVG Junior Golf Bijlage - Skills & Drills Skills & Drills 1. Korte putt-test Doel: om in alle mogelijke omstandigheden al de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMBER 2016 Club Agenda

NIEUWSBRIEF. NOVEMBER 2016 Club Agenda NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 Club Agenda di 01 zo 6 di 08 do 10 zo 13 di 15 di 15 wo 16 di 22 di 29 Herenmiddag 13, 12.00 u Themawedstrijd Jeugd (afsluiting seizoen) Herenmiddag 14, 12.00 u Seniorencie Scramble

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Nieuwsbrief GolfVereniging Regthuys. Gratis lessen voor leden. In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

Nieuwsbrief GolfVereniging Regthuys. Gratis lessen voor leden. In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen: 3-2016 Nieuwsbrief GolfVereniging Regthuys In deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen: Gratis lessen voor leden Golf Fit Leaderbord Ervaren leden helpen bij beginnerswedstrijden Caddy boekjes

Nadere informatie

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome

Spelvormen. 6. Matchplay - Greensome Spelvormen 1. Matchplay - Single De meest elementaire wedstrijdvorm van het golfspel, waarbij twee spelers tegen elkaar spelen. Het verschil in handicap wordt verrekend. De speler met de hoogte playing

Nadere informatie

9 JANUARI. Bij deze foto is commentaar overbodig. Bart en Marga brachten elkaar tot grote hoogte.

9 JANUARI. Bij deze foto is commentaar overbodig. Bart en Marga brachten elkaar tot grote hoogte. 9 JANUARI Uitgenodigd door de goede weersverwachting wisten 32 deelnemers de wedstrijdtafel van Gerritjan te bereiken. Ik moet zeggen dat het een heerlijke golfdag was. De banen worden weer beter. Het

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Heren Senioren

Wedstrijdreglement Heren Senioren Golfclub Veldzijde Wedstrijdreglement Heren Senioren Wedstrijdreglement Heren Senioren versie 3.6. November 2017 Introductie De Heren Seniorencommissie van Golfclub Veldzijde (GCV) organiseert evenementen

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2016

NIEUWSBRIEF april 2016 NIEUWSBRIEF april 2016 Inhoud - Golf verrassingswedstrijd - Bal verloren of buiten de baan - Gilze-Rijen golfkampioenschap - Foto plaatsen in de ledenlijst - Vrijwilligersdag 2016 - Voorlichtingsavond

Nadere informatie

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Welkom en voorstellen jeugdcommissie. Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie. Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches Jeugdjaarprogramma 2009 8 februari 2009 Onderwerpen Welkom en voorstellen jeugdcommissie Lesprogramma 2009 Wedstrijdprogramma Jeugdcompetitie Zomeractiviteiten Uitwisseling andere verenigingen Jeugdcoaches

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF FEBRUARI Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 Club Agenda Do 15 Senioren Winterwedstrijd 10.30 u Di 20 Dames Krokuswedstrijd 10.30 u Wo21 [Business Club Wintercompetitie] 14.00 u [ ] op uitnodiging U kunt inschrijven voor

Nadere informatie

Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar.

Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Januari 2018 Hartje winter, net voor Kerst, ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Spelen in de winter is geen zekerheid en afhankelijk van het weer en de conditie van de baan. Raadpleeg daarom

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

UITGAVE SEPTEMBER 2018

UITGAVE SEPTEMBER 2018 UITGAVE SEPTEMBER 2018 Mocht u deze nieuwsbrieven niet meer wensen te ontvangen, stuur dan even uw afmelding aan: secretaris@shaile.nl ============================================================================

Nadere informatie

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Algemeen In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Management van Golfclub Hoogland Amersfoort over de te nemen beslissing of maatregel.

Nadere informatie

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019

REGLEMENT STABLEFORD SEIZOEN 2019 REGELEMENT FLIGHT INDELING ALGEMEEN Op alle wedstrijden van de igolf MIX! competitie is het ALGEMEEN COMPETITIEREGLEMENT van toepassing. Aanvullend daarop zijn in dit reglement een aantal zaken vastgelegd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware.

NIEUWSBRIEF MAART Club Agenda. U kunt inschrijven voor een wedstrijd via Proware. NIEUWSBRIEF MAART 2018 Club Agenda Zo 11 Jeugd Openingswedstrijd 10.00 u Do 15 Senioren 09.00 u Wo14 [1 e Business Club Wedstrijd] 13.00 u Di 20 Dames Openingswedstrijd 10.00 u Do 22 Senioren 09.00 u Zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018 Nieuwsbrief Januari 2018 Van de VoorzitterOm te beginnen Om te beginnen. Beste leden, We zitten alweer in het tweede halfjaar van de competitie. Dit is dan zo n moment om te kijken hoe het alle teams vergaat.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2017

Nieuwsbrief Oktober 2017 Nieuwsbrief Oktober 2017 In deze uitgave En weer een nieuw baanrecord Nieuwe onderdelen wedstrijdkalender 2018 De Vossenjacht van 14 oktober De winter is in aantocht Algemene Ledenvergadering op 22 november

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar!

Nieuwsbrief, December Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! Nieuwsbrief, December 2018 Beste leden, De laatste nieuwsbrief van dit jaar! We kijken nog even terug naar de laatste activiteiten en zoals bekend was dit het laatste jaar van onze trainer Stephan. De

Nadere informatie

Vergaderen op Landgoed Tespelduyn

Vergaderen op Landgoed Tespelduyn Vergaderen op Landgoed Tespelduyn Vergaderen op Landgoed Tespelduyn Op slechts een paar minuten afstand van het strand, te midden van de drukke Randstad, ligt het Landgoed Tespelduyn. Het is een oase van

Nadere informatie

Een sportieve ontmoeting!

Een sportieve ontmoeting! Tenniscomplex Pitch&Putt Golf Een sportieve ontmoeting! Pitch&Putt Golf, Footgolf, HCP54 diplomering, Terras, Arrangementen, Lunch en buffetten, Tennis, Teambuilding, Vergaderen, Fietsverhuur Golf Arrangementen

Nadere informatie