Kom met ons mee. Wij leiden u graag even rond op dit levendige plekje in Oldenzaal. Er is hier veel te leren én te beleven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kom met ons mee. Wij leiden u graag even rond op dit levendige plekje in Oldenzaal. Er is hier veel te leren én te beleven."

Transcriptie

1

2 Kom met ons mee. Wij leiden u graag even rond op dit levendige plekje in Oldenzaal. Er is hier veel te leren én te beleven. Op de Zevenster kijken we anders naar leren en opgroeien. Natuurlijk sluit het onderwijs aan op het voortgezet onderwijs in de regio en voldoen we aan landelijke normen voor basisscholen. Maar er is meer Met de route die we volgen wordt elk kind uitgedaagd om te leren en zich te ontwikkelen tot een evenwichtig mens. Aangeraakt worden in hoofd, hart en handen, is meer dan een gezegde. Elke dag komt dit tot uitdrukking in ons lesprogramma en de wijze waarop wij met de kinderen omgaan. We kijken verder dan kennis alleen. Er is volop ruimte voor beweging, muziek, natuur, en creatieve vakken. We laten kinderen hun eigen kracht en talent ontdekken en ontwikkelen. Zo leggen we samen u een stevige basis voor het leven.

3 Kernwaarden De Zevenster doet zijn naam eer aan. We kennen namelijk zeven kernwaarden die inhoud geven aan de werkwijze en filosofie van de school. Ze omvatten individuele groei, sociale ontwikkeling en verbinding met de samenleving. Belangrijk om te weten als u een bewuste keus maakt voor uw kind(eren). Eigenheid Kinderen krijgen bij ons alle vakken, maar we stoppen ze niet in een hokje. We leren de kinderen om te leven vanuit de eigen kern. Zij zijn net begonnen aan hun pad en gaan ontdekken wie ze zijn. Voor ons een geschenk om hen te mogen begeleiden. Zij kunnen hun talenten ontwikkelen op een manier die bij ze past. Ieder heeft zijn plek in de school en krijgt de kans om te worden wie hij of zij is.

4 Evenwicht We gaan altijd op zoek naar balans. Tussen lichaam, ziel en geest, maar ook tussen beweging en rust. Dat is voor het team iedere dag weer een uitdaging. In deze tijd zijn er veel prikkels. Daar kunnen kinderen mee leren omgaan en ontdekken dat ze net als wij keuzes kunnen maken. Onze inzet? Aandacht, regelmaat en betrokkenheid. Samen met de ouders staan we om de kinderen heen. Verbindend Kinderen leren bij ons niet alleen tellen maar ook dat ze op elkaar kunnen rekenen. De verbindingen die we samen aangaan in onze school zijn duurzaam, omdat ze echt én van ons zijn. We zien ook hoe belangrijk onze plek is in de directe omgeving (stad Oldenzaal, de wijk en andere basisscholen). Maar ook voelen wij ons thuis in een netwerk van collega s andere scholen in de regio.

5 Levenskunst De Zevenster is een school waar je blij van wordt. Elk kind dat leeft, geeft op zijn eigen manier uitdrukking aan het leven. Dát voeden we. We geven de eigen en creatieve ontwikkeling van de leerling een kans. Met name door de kunstzinnige vakken komen de kinderen tot zelfschepping. Vrijheid Kinderen leren bij ons niet alleen vreemde talen spreken, ze hebben ook hun eigen verhaal te vertellen. In geborgenheid kunnen de kinderen hier hun talenten ontwikkelen en de vrijheid ervaren die leven vanuit je eigen kracht je brengt. Laat eigen zijn wat eigen is, laat bloeien wat geboren is, laat licht stralen op wat toekomst brengt.

6 Afgestemd Met gevoel voor de belevingswereld van kinderen en de behoefte van het kind beginnen we elke nieuwe schooldag. Wat hebben wij als team nodig? Wij verwonderen ons over datgene wat ons omringt en gebruiken ontwikkelde methodes maar ook onze intuïtie. Er is zoveel informatie beschikbaar tussen hemel en aarde. Natuurlijk Op natuurlijke en vanzelfsprekende wijze kunnen kinderen hier leren en groeien. Dat blijkt uit de manier van werken in de lessen, maar zeker ook hoe we als school en gemeenschap in de wereld staan. De natuur en de seizoenen vindt u terug in onze materialen, de aankleding van onze school en in de lesstof. Deze levenshouding en aanpak is een waardevolle grondslag voor het leven.

7 Onderwijs Inrichting onderwijs We werken volgens vaste structuren en ritmes. Met een sterk en doordacht leerplan zorgen we voor een evenwichtig inhoudelijk onderwijsprogramma. Er is veel aandacht voor rekenen en taal. Dat combineren we met muzieklessen en kunstzinnig onderwijs. Een verbinding met de natuur maakt ons programma compleet. Vrij in Vrijeschool betekent ook dat er geen onderscheid is. Iedereen is welkom ongeacht godsdienstige, sociale of etnische achtergrond. Bij het binnenkomen, voelt u het al. Hier wordt met bezieling geleerd en gecreëerd. Het is een kleine en vooral ook betrokken gemeenschap. Klasindeling De school omvat de kleuterklas en zes klassen onderbouw. (Bij de Vrijeschool is de bovenbouw de middelbare school). De klassen bestaan uit de volgende combinaties: Kleuterklas Klas 1-2 (groep 3-4) Klas 3-4 (groep 5-6) Klas 5-6 (groep 7-8) Schooltijden De lessen beginnen om 8.20 uur. We werken met een continurooster. In de middagpauze eten de kinderen samen en gaan daarna buiten spelen. In de praktijk blijkt dat goed te werken, ook voor de ouders. De jonge kinderen hebben tot uur les en de oudere leerlingen tot uur. Vaklessen De lessen die worden gegeven door onze vakleerkrachten volgen soms een andere groeps- of klassenindeling. Vaklessen zijn muziek, schilderen, tekenen, vorm tekenen, boetseren, handwerken, handvaardigheid, bewegingsvakken en euritmie. In de hogere groepen krijgen de leerlingen ook beweging, tuinbouwlessen, omgaan met de computer. Er is koorklas en een schoolorkest. De leerlingen starten jong met het leren van een vreemde taal. Maar liefst twee vreemde talen worden onderwezen, eerst Engels en later ook Duits en Frans. Meer exacte informatie vindt u in de schoolgids. Periodeonderwijs Iedere dag zijn de eerste twee uren in alle klassen bestemd voor een hoofdvak. Dan werken we drie of vier weken achter elkaar in die uren aan dit ene vak. Daarom heet het periodeonderwijs. Er wordt individueel, in groepen of klassikaal gewerkt. Kunstzinnige invulling en expressie zijn hierbij belangrijk. De leerstof brengt een verdieping van de lesstof en sluit aan bij de leeftijdsfase van het kind.. Waarom periodeonderwijs? Na elke inademing volgt een uitademing. Als je iets tot je hebt genomen heeft het tijd nodig om verteerd te worden, c.q. eigen gemaakt te worden. Taal en rekenen Deze twee vakken zijn niet alleen een hoofdvak, maar komen daarnaast ook in het reguliere rooster terug. Voor alle vakken geldt dat we naar een groter geheel kijken. Bijvoorbeeld: Taal is meer dan lezen, spellen en grammatica. Het is ook muziek, luisteren en ritme.

8 Extra Zorg Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben bij het leren en de sociaal-emotionele ontwikkeling bieden wij extra begeleiding. Wij hebben een Intern Begeleider die ook Remedial Teaching geeft. Bovengemiddeld Het Vrijeschool onderwijs werkt voor alle kinderen. Er is een goede aansluiting op alle soorten vervolgonderwijs. Net als elke basisschool moeten we voldoen aan de normen van de inspectie. Wij zien dat 66% van de kinderen doorstromen naar Havo/VWO. Dat is 26% hoger dan het landelijk gemiddelde. Jaarfeesten De seizoenen en de jaarfeesten vieren we. Soms gezamenlijk en soms per klas, de ene keer uitgebreid dan andere keer meer ingetogen. Altijd is het onderdeel van de lesstof. Ouders zijn bij het vieren van de feesten betrokken, waardoor het sociale verband in de school versterkt wordt. We kijken een stapje verder en bereiden het feest met zorg voor. Zo is St. Maarten niet alleen het herfstfeest met een lampionnen optocht maar ook het feest waar het delen met anderen centraal staat. Onze jaarfeesten zijn: Michaelsfeest (september), St. Maarten (november), Advent (december), St. Nicolaas (december), Kerst (december), Driekoningen (januari), Palmpasen, Pasen/Lentefeest, Pinksteren, St. Jan (juni). Vrijeschool Het mensbeeld van Rudolf Steiner ( ) vormt de basis voor onze pedagogische aanpak. Deze Oostenrijkse wetenschapper en filosoof is nog steeds een bron van inspiratie voor onze school en vele andere Vrijescholen. De vraag is niet, wat de mens moet kunnen en weten teneinde zich in de bestaande sociale orde te kunnen voegen; maar wel, wat er in aanleg in de mens aan wezig is en in hem ontwikkeld kan worden. Pas dan kan de opgroeiende generatie de maatschappij steeds opnieuw met nieuwe krachten verrijken. Vrij naar Rudolf Steiner

9 Locatie Een prachtplek! Ieder lokaal zijn eigen sfeer, passend bij de juf, meester en natuurlijk de groep. De klassen zijn voorzien van moderne frisse luchtregelingen. In het hart is onze theaterzaal voor de activiteiten en optredens. Het schoolplein is een weldadige groene omgeving met uitdagende speelobjecten. Ook zijn er speciale lokalen voor houtbewerking, ICT-onderwijs en handwerken. Op onze locatie is de Speelfontein (onderdeel van Kinderdagopvang Kiekeboe) gevestigd. Dat is de buitenschoolse opvang (BSO) en de kinderopvang voor de allerkleinsten. Team Voor het team is De Zevenster een plek om kennis, vaardigheid en wijsheid over te dragen. Maar ook de kinderen te leren om zelf op ontdekking te gaan en hen te ondersteunen, te inspireren en te respecteren. Samen vormen de medewerkers het goud van de school. Ons team bestaat uit 12 medewerkers. Vijf klassenleerkrachten, vier vakleerkrachten, twee ondersteunende medewerkers en de directeur.

10 Ouders Opvoeden doe je samen. Daarom houden we graag contact met u, als ouder en betrekken wij u bij onze activiteiten. Er zijn natuurlijk de ouderavonden en lezingen waarin we kennis en ervaring met u delen. Soms komen ervaringen die u thuis hebt in een ander licht te staan. De een op een gesprekken bieden gelegenheid om meer op de ontwikkeling en begeleiding van uw kind in te gaan. Via gezamenlijke en vaak feestelijke activiteiten jaarfeesten, lezingen, natuurwandelingen en concerten kunnen we verbindingen leggen waarmee wij samen de kinderen een goede basis mee te geven. Samenwerking De Zevenster heeft samenwerkingsverbanden op veel niveaus. Deze verbindingen passen bij onze kernwaarden en stijl van werken. We beseffen dat we onderdeel zijn van een geheel. Door het goede met elkaar delen en elkaar te inspireren kunnen we verder groeien. Bestuur Stichting Vrijescholen Athena is het samenwerkingsverband van Vrijescholen in Oost- en Noord Nederland. Wij zijn een van de dertien scholen die deelneemt. Collegiaal overleg van schoo ldirecteuren en onder steuning bij zaken zoals personeels beleid en kwaliteitszorg zijn een meerwaarde voor de Oldenzaalse school. Netwerken De Zevenster is actief partner als het gaat om lokale contacten. Daarnaast zijn we een onderdeel van een netwerk met vakgenoten op landelijk niveau. Oldenzaal Scholen voor primair onderwijs Bureau voor Jeugd en Gezin Wijkoverleg DPO (directeuren platform Oldenzaal Bestuurlijk overleg gemeente Voortgezet Onderwijs Diverse instellingen, verenigingen zoals bibliotheek, sportverenigingen, Theater De Bond, muziekschool, Veilig Verkeer Nederland Bovenbouw Vrijeschool Zutphen De Vrijeschool Zutphen biedt een vervolg in het voortgezet onderwijs aan. Deze school is ook gericht op leerlingen die verder weg wonen. De Vereniging Bovenbouw Twente ijvert op dit moment voor een bovenbouw aanbod in Twente. De Vrijescholen In Stuttgart werd in 1919 voor de kinderen van fabrieksarbeiders de eerste Freie Waldorfschule opgericht onder leiding van Rudolf Steiner. In 1923 werd de eerste Nederlandse Vrijeschool opgericht in Den Haag. Inmiddels zijn zo n 95 vestigingen in Nederland. Wereldwijd zijn er circa 800 scholen in totaal 55 landen. Wij zijn geïnspireerd door het beeld van het vrije individu dat zich binnen de samenleving ontwikkelt. In onze snel veranderende maatschappij is vastleggen (vastroesten) niet de weg. Morgen is vandaag voorbij. We geloven dat in de creatieve ontwikkeling van de kinderen er een goede basis wordt gelegd voor de toekomst.

11 adres J.W.F. van Hartenstraat VX Oldenzaal telefoon (0541) info@vrijeschoololdenzaal.nl

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk

Nadere informatie

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK?

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAT MAAKT UNIEK? WAAROM De vrijeschool heeft een geheel eigen kijk op onderwijs, die gebaseerd is op het mensbeeld uit de antroposofie. Daarbinnen heeft iedere vrijeschool in Nederland een grote mate van

Nadere informatie

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK?

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAAROM DE VRIJESCHOOL De vrijeschool heeft een geheel eigen kijk op onderwijs, die gebaseerd is op het mensbeeld uit de antroposofie. Daarbinnen heeft iedere vrijeschool

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor jonge kinderen. Op de Rudolf Steinerschool ervaren wij

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016 Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar

Nadere informatie

Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten wil over ons.

Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten wil over ons. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten wil over ons. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk

Nadere informatie

de volgende stap... Informatie voor de ouders Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo

de volgende stap... Informatie voor de ouders Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo de volgende stap... Informatie voor de ouders Compleet onderwijs voor vmbo-t havo vwo Kennis en inspiratie Resultaat telt. En opgroeien telt. Het Novalis College zorgt voor een prima eindresultaat, zodat

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Flexkidz

Pedagogisch beleid Flexkidz Pedagogisch beleid Flexkidz Voor u ligt het verkorte pedagogisch beleidsplan van Flexkidz. Hier beschrijven we in het kort de pedagogische visie en uitgangspunten. In dit pedagogisch beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

Kies wat goed voelt

Kies wat goed voelt + +++++++++++++++++++++++++++++++++ Kies wat goed voelt De ene middelbare school is de andere niet. Er zijn vaak grote verschillen in pedagogische benadering, omvang en sfeer. Het belangrijkste is dat

Nadere informatie

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten.

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Meer weten? completer is beter U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Op onze website www.rscollege.nl vindt u alle informatie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk

Nadere informatie

Talent nl: een uniek kindcentrum!

Talent nl: een uniek kindcentrum! Welkom bij Talent.nl, de christelijke basisschool van de Nieuwveense Landen. Met ons onderwijs sluiten wij aan bij de unieke manier van leren van uw kind - met hoofd, hart en handen. Belangrijk op onze

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Identiteit van de Koos Meindertsschool

Identiteit van de Koos Meindertsschool Identiteit van de Koos Meindertsschool 1. Identiteit - het karakter van de school Wij zijn een open school waarin een ieder gelijkwaardig is. Wij heten elk kind welkom op de Koos Meindertsschool, ongeacht

Nadere informatie

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22).

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). . De school uitgangspunten en visie 1.1. Naam en logo De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). Het betekent: de Heer heeft ons ruimte gemaakt. De Heer geeft ruimte om in vrede en liefde met

Nadere informatie

De grootste uitdaging voor je hersenen vind je in Bergen.

De grootste uitdaging voor je hersenen vind je in Bergen. De grootste uitdaging voor je hersenen vind je in Bergen. Leren én inspireren School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t Is n vrijeschool iets voor mij? Straks ga je naar het voortgezet

Nadere informatie

Op het ARH Bergen leer je veel meer. Leren én inspireren. School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t

Op het ARH Bergen leer je veel meer. Leren én inspireren. School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t Op het ARH Bergen leer je veel meer. Leren én inspireren School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t Is n vrijeschool iets voor mij? Straks ga je naar het voortgezet onderwijs. Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Even voorstellen 5. Waar staan we voor 7. Ons onderwijs 7. Boeiend onderwijs: 8. Kwaliteit bewaken 8

Inhoudsopgave: Even voorstellen 5. Waar staan we voor 7. Ons onderwijs 7. Boeiend onderwijs: 8. Kwaliteit bewaken 8 Informatiegids Inhoudsopgave: Even voorstellen 5 Waar staan we voor 7 Ons onderwijs 7 Boeiend onderwijs: 8 Kwaliteit bewaken 8 Veiligheid door respect en regels 9 Open voor vernieuwingen 9 Engels en Frans

Nadere informatie

3 De visie van de Prinses Julianaschool

3 De visie van de Prinses Julianaschool 3 De visie van de Prinses Julianaschool 3.1 Visie op het onderwijs De missie: Prinses Julianaschool, school voor geborgenheid, (basis)kennis en zorg. De Prinses Julianaschool biedt kinderen een veilige

Nadere informatie

DE WERELD WORDT GEMAAKT DOOR MENSEN DIE KUNNEN SAMENWERKEN. Leren én inspireren. School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t

DE WERELD WORDT GEMAAKT DOOR MENSEN DIE KUNNEN SAMENWERKEN. Leren én inspireren. School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t DE WERELD WORDT GEMAAKT DOOR MENSEN DIE KUNNEN SAMENWERKEN. Leren én inspireren School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t IS N VRIJESCHOOL IETS VOOR MIJ? Straks ga je naar het voortgezet

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven

Meerwerf basisschool Prinses Margriet. www.meerwerf.nl. Leren voor het leven Meerwerf basisschool Prinses Margriet www.meerwerf.nl Leren voor het leven B Baken in het dorp De Prinses Margrietschool is voor vele generaties een bekende plek. Vanouds hebben we aandacht voor een ieder:

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

SAMENWERKEN. Leren én inspireren DE WERELD WORDT GEMAAKT DOOR MENSEN DIE KUNNEN

SAMENWERKEN.   Leren én inspireren DE WERELD WORDT GEMAAKT DOOR MENSEN DIE KUNNEN Leren én inspireren www.arh.nl DE WERELD WORDT GEMAAKT DOOR MENSEN DIE KUNNEN SAMENWERKEN School voor voortgezet vrijeschoolonderwijs vwo, havo en vmbo-t IS EEN VRIJESCHOOL IETS VOOR MIJ? Straks ga je

Nadere informatie

Gereformeerde basisschool

Gereformeerde basisschool Gereformeerde basisschool 1 Identiteit De Wegwijzer is een gereformeerde basisschool. Elke dag willen we beginnen met een open Bijbel. Samen bidden, samen zingen tot Zijn eer. We mogen zijn liefde ook

Nadere informatie

...paspoort naar grenzeloos onderwijs...

...paspoort naar grenzeloos onderwijs... OBS Waarom kiest u voor De Border? Engelse taal in elk lokaal! Wij bereiden onze leerlingen erop voor om goed te functioneren in de hedendaagse samenleving, die zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen

Nadere informatie

Dubbeldamseweg-Zuid 97, 3314 JC Dordrecht, 078-6139776

Dubbeldamseweg-Zuid 97, 3314 JC Dordrecht, 078-6139776 Versie 20 september 2010 Activiteitenprogramma VVE KDV De Huiskamer BV 1 Verdere professionalisering VVE activiteiten Kinderdagverblijf De Huiskamer is een zelfstandig en onafhankelijk kinderdagverblijf

Nadere informatie

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE

VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE VERDER IN LEREN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2011-2015 PUBLIEKSVERSIE INHOUD Missie & visie 4 Het onderwijs voorbij 5 Kwaliteit vanuit identiteit 7 Werken vanuit passie 8 Elke leerling telt 10 Ondernemend en

Nadere informatie

verdiepen én verbazen

verdiepen én verbazen verdiepen én verbazen arh.nl Leren én inspireren vwo havo vmbo-t Is een vrijeschool iets voor mij? Straks ga je naar het voortgezet onderwijs. Voor je die grote stap maakt, komt eerst de vraag: welke school

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

o.b.s. De Tandem " Your talents, our future "

o.b.s. De Tandem  Your talents, our future o.b.s. De Tandem " Your talents, our future " Werken met het talent voor de toekomst Onze leerkrachten hebben een geweldige taak: Zij mogen werken met het talent van uw kind. Zij ondersteunen, helpen,

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

1. Eerste opzet van een Intentie-verklaring van de vrijescholen in Nederland

1. Eerste opzet van een Intentie-verklaring van de vrijescholen in Nederland 1. Eerste opzet van een Intentie-verklaring van de vrijescholen in Nederland Inleiding Deze Intentie-verklaring wil in beknopte vorm trachten de positie van het vrijeschoolonderwijs naar buiten toe te

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Haal het beste uit jezelf! KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Contact Telefoon: 0180-64 21 80 E-mail: infogroep8@daltonbarendrecht.nl Internet: www.daltonbarendrecht.nl

Nadere informatie

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter

Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Identiteitsdocument van Jenaplanschool de Sterrenwachter Onze ideologie We zien iedereen als uniek en waardevol. Ieder kind heeft talenten en samen gaan we die ontdekken en ontwikkelen. Hierdoor kunnen

Nadere informatie

Kindcentraal van 0 tot 12.

Kindcentraal van 0 tot 12. Gedachtegoed Kindcentraal van 0 tot 12. Kindcentraal van 0 tot 12 Dit is een boekje dat in essentie gaat over wie wij willen zijn als PCBO Meppel. Nu en in de toekomst. Een toekomst met een maatschappij

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Actief burgerschap en sociale integratie

Actief burgerschap en sociale integratie Actief burgerschap en sociale integratie Mei 2019 1. Inleiding Per 1 februari 2006 is wettelijk vastgelegd dat scholen actief burgerschap en sociale integratie moeten bevorderen. Burgerschap moet herkenbaar

Nadere informatie

Alle uitspraken/ antwoorden van ouders op onderwijscafé OPONOA, 26/10. Per vraag in volgorde van belangrijkheid (antwoorden zijn gewogen).

Alle uitspraken/ antwoorden van ouders op onderwijscafé OPONOA, 26/10. Per vraag in volgorde van belangrijkheid (antwoorden zijn gewogen). Bijlage bij verslag oudercafé OPONOA 26 oktober 2016 Aan : CvB, klankbordgroep (verspreiding bepalen in klankbordgroep) Betreft : Impressie en uitkomsten oudercafé 26 oktober 2016 Datum: : 28 oktober 2016

Nadere informatie

Sint-Jan havo atheneum tweetalig vwo (op gymnasium én op atheneum) Waarom noemen we de eerste klas brugklas? Wat is het doel van de brugklas?

Sint-Jan havo atheneum tweetalig vwo (op gymnasium én op atheneum) Waarom noemen we de eerste klas brugklas? Wat is het doel van de brugklas? Sint-Jan havo atheneum tweetalig vwo (op gymnasium én op atheneum) traditioneel onderwijs met oog voor nieuwe ontwikkelingen Waarom noemen we de eerste klas brugklas? Wat is het doel van de brugklas? Welke

Nadere informatie

Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Zeeland. initiatief in oprichting

Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Zeeland. initiatief in oprichting Voortgezet Vrijeschool Onderwijs in Zeeland 1 initiatief in oprichting Inhoudsopgave Introductie 2 Introductie 3 Vrijeschool onderwijs 5 Leerwegen 7 Curriculum 8 Periode-onderwijs 9 Prestaties van Vrijescholen

Nadere informatie

Wilt u van dezelfde picto s verschillende uitvoeringen? Vul dan per uitvoering een nieuwe bestellijst in. opletten weektaak regenboogles tafelwerk

Wilt u van dezelfde picto s verschillende uitvoeringen? Vul dan per uitvoering een nieuwe bestellijst in. opletten weektaak regenboogles tafelwerk Bestellijst Picto s Naam van uw school: Contactpersoon: Telefoonnummer: e-mailadres: De picto s worden standaard op een houten plankje gedrukt van 11cm x 11 cm. Wilt u ze in 15x15cm afgedrukt hebben dan

Nadere informatie

Samenwerking. Betrokkenheid

Samenwerking. Betrokkenheid De Missie Het Spectrum is een openbare school met een onderwijsaanbod van hoge kwaliteit. We bieden het kind betekenisvol onderwijs in een veilige omgeving. In een samenwerking tussen kind, ouders en school

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan

SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM. Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang. Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan SAMEN VOOR GEZOND DE KRENTENMIK HET SPECTRUM HET SPECTRUM Hofsingel Wilhelminastraat Boslaan Integraal kindcentrum voor onderwijs en opvang Welkom OP Het Spectrum Elkaar de ruimte geven, SAMEN leren, SAMEN

Nadere informatie

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep

Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Doel Doelstelling Doelgroep Samenvatting pedagogisch beleid Kinderopvang Natuurlijk. Het pedagogisch beleidsplan is bedoeld als leidraad bij de opvang van de kinderen van Chr. Kinderopvang Natuurlijk. Alle medewerkers van het kinderdagverblijf

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

FLORENCIUS BASISSCHOOL

FLORENCIUS BASISSCHOOL informatiegids FLORENCIUS BASISSCHOOL Leren begint met aandacht Welkom bij Florencius basisschool; de particuliere school die ideale condities creëert om kinderen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Nadere informatie

Het Pedagogisch Beleidsplan

Het Pedagogisch Beleidsplan 2015 BSO de Bosplaats M Moura MSvan Wijnen Het Pedagogisch Beleidsplan 1 Inleiding Voor u ligt het pedagogisch beleidsplan van BSO de Bosplaats. Dit pedagogisch beleidsplan is een leidraad van waaruit

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Informatiefolder ICBS OCTANT Schooljaar 2012-2013

Informatiefolder ICBS OCTANT Schooljaar 2012-2013 Adres: I.c.b.s. Octant Blauwe Ring 90A 1566 MZ Assendelft tel: 075-6573770 dependance: Blauwe Ring 89 1566 MX Assendelft tel: 075-6226716 Email: info@icb-octant.nl Website: www.icb-octant.nl Informatiefolder

Nadere informatie

Leren op een prachtige school

Leren op een prachtige school Meerwerf basisschool Tuindorpschool www.meerwerf.nl Leren op een prachtige school midden in Den Helder R Rust en ruimte In het oude centrum van Den Helder ligt onze prachtige Tuindorpschool. Al generaties

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Open dag woensdag 13 maart 2012

Hartelijk welkom! Open dag woensdag 13 maart 2012 Hartelijk welkom Open dag woensdag 13 maart 2012 HARTELIJK WELKOM Wij vormen een hecht professioneel team, gespecialiseerd in Daltononderwijs. Ons doel is uw kind een inspirerende en leerzame schooltijd

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Welkom in De Panda. Stedelijke Basisschool. August Vermeylenstraat 2, 9000 Gent. Tel. 09/

Welkom in De Panda. Stedelijke Basisschool. August Vermeylenstraat 2, 9000 Gent. Tel. 09/ Welkom in De Panda Stedelijke Basisschool August Vermeylenstraat 2, 9000 Gent Tel. 09/221.61.03 De Panda is een kleinschalige school in de levendige, multiculturele wijk Nieuw-Gent. We bereiken kinderen

Nadere informatie

Een Vrije School: De Zwaan is een Vrije School die zijn denken en handelen ontleent aan de Antroposofie, met een verrijking vanuit de wilsrichting.

Een Vrije School: De Zwaan is een Vrije School die zijn denken en handelen ontleent aan de Antroposofie, met een verrijking vanuit de wilsrichting. Visie en Kernwaarden Visie van de Zwaan Visie van de Zwaan: Een Vrije School: De Zwaan is een Vrije School die zijn denken en handelen ontleent aan de Antroposofie, met een verrijking vanuit de wilsrichting.

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE Geboeid kijk je de wereld in om je te blijven verwonderen. Of je nu oud of jong bent, die verwondering moet je vasthouden. 2 SWK-Kinderopvang SWKGroep Kinderopvang

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE

Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE Samen de Wereld Kleuren PEDAGOGISCHE VISIE SWKGroep Geboeid kijk je de wereld in om je te blijven verwonderen. Of je nu oud of jong bent, die verwondering moet je vasthouden. Stichting SWKGroep staat voor

Nadere informatie

Werkdocument vrijeschoolonderwijs in Nederland

Werkdocument vrijeschoolonderwijs in Nederland Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 9 december 2015 Werkdocument vrijeschoolonderwijs in Nederland Inleiding Er is geen blauwdruk voor vrijescholen. Vanuit de antroposofische impuls heeft het

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge HAVO O.R.S. Lek en Linge Lek en Linge leuk en leerzaam! O.R.S. Lek en Linge Brugklaslocatie (bkl) Annie M.G. Schmidtpad 1 4103 NP Culemborg Vmbo-locatie (ibb) Ina Boudier-Bakkerstraat 2 4103 NN Culemborg

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Schets van het onderwijsprogramma Route 3, jaar havo/vwo

Schets van het onderwijsprogramma Route 3, jaar havo/vwo Schets van het onderwijsprogramma Route 3, 12-16 jaar havo/vwo De leerlingen in route 3 (12 16) uitstroomprofiel havo/vwo kunnen instromen in verschillende fasen van het reguliere onderwijs: in de onderbouw

Nadere informatie

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg.

Samen Inspireren Ontdekken. Informatiegids. IKC de Plattenburg. Samen Inspireren Ontdekken Ontwikkelen Informatiegids IKC de Plattenburg www.deplattenburg.nl Kiezen Het kiezen van een basisschool voor uw kind: een belangrijke stap. Bij de Plattenburg gaat er voor uw

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Auteur: Ingeborg van der Zanden Bartels Datum: 05 januari 2015 Plaats: Kerkdriel Versie: 0.1 Pedagogisch beleidsplan BSO VillaDriel 12 april 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen: alle niveaus in één groep. Het Jenaplan-onderwijs sluit

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid

Strategisch beleidsplan O2A5. De dialoog als beleid Strategisch beleidsplan O2A5 De dialoog als beleid Bij de tijd, open, boeiend en passend, dat zijn zowel het onderwijs als de werkwijze van O2A5. We hebben dan ook gekozen voor een vernieuwende en eigentijdse

Nadere informatie

Morgen wijzer, begint vandaag...

Morgen wijzer, begint vandaag... Morgen wijzer, begint vandaag... Job Duraprijs 2010 schiedamsesingel 181 3012 bb rotterdam t 010 4333033 e info@.nl Morgen wijzer, begint vandaag... Job Duraprijs 2010 In die geest heeft basis school de

Nadere informatie

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar

Hallo! Welkom in onze school! Ga je mee op pad? Proeven en ontdekken in het eerste jaar Proeven en ontdekken in het eerste jaar Hallo! Welkom in onze school! Spannend hé, de zoektocht naar een nieuwe school. Wij vinden het alvast geweldig dat je onze brochure leest. Hierin ontdek je wat onze

Nadere informatie

Missie. Waar komen we vandaan?

Missie. Waar komen we vandaan? Groen moet je doen! Waar komen we vandaan? Missie In 1938 is te Gouda de christelijke lagere land- en tuinbouwschool opgericht door de Christelijke Boeren- en Tuindersbond. In het begin was dit een school

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom

IVV Sint-Vincentius. Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom IVV Sint-Vincentius Welkom in de eerste graad! Eerste en tweede jaar A-stroom Voor jou is de overgang van de lagere school naar een eerste graad A-stroom heel zeker een grote verandering. Geen paniek,

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 CSW Bestevaêr - vrijeschool Sinds twee

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

Iris. en Het Noordik. Volg ons op:

Iris. en Het Noordik. Volg ons op: m o k l We e z n o op n e g a d n e p o Iris en Het Noordik Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je

Nadere informatie

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT?

KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? KOM JE OOK NAAR HET DALTON LYCEUM BARENDRECHT? Dynamisch Lerend Betrokken Informatiefolder gymnasium - technasium - atheneum - havo - mavo Kom je ook naar het Dalton Lyceum Barendrecht? Zit jij in groep

Nadere informatie

2. Initiatief tot telefonisch contact met ouders komt vanuit de school

2. Initiatief tot telefonisch contact met ouders komt vanuit de school Openbare basisschool De Peperklip, Schiedam pagina 1 Openbare Basisschool De Peperklip: bewuste keuzes in samenwerking met ouders Openbare Basisschool De Peperklip (Schiedam) wil een klimaat creëren waar

Nadere informatie

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon:

o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat SZ Almelo telefoon: o.b.s. de Kubus Hoornbladstraat 35 7601 SZ Almelo telefoon: 0546-455040 www.obsdekubusalmelo.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze folder kunt u meer lezen over de nieuwe schooltijden die de Kubus gaat

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Meerwerf basisschool Thorbecke. Baken tussen centrum en zee

Meerwerf basisschool Thorbecke.  Baken tussen centrum en zee Meerwerf basisschool Thorbecke www.meerwerf.nl Baken tussen centrum en zee OOp volle kracht vooruit Basisschool Thorbecke ligt in het levendige centrum van Den Helder, maar vormt voor onze kinderen een

Nadere informatie

basisschool Hellestraat 15/ Speldenstraat 72

basisschool Hellestraat 15/ Speldenstraat 72 basisschool Hellestraat 15/ Speldenstraat 72 Een nieuwe naam, een nieuw verhaal Op 5 februari 2019 gingen 9 GO!-scholen voor basis- en secundair onderwijs uit de regio Menen - Wervik - Geluwe een nieuwe

Nadere informatie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie

Samen groeien. Maak kennis met onze pedagogische visie Samen groeien Maak kennis met onze pedagogische visie Best spannend, de zorg voor je kind overdragen op een ander. Hoe prettig is het als je weet dat het in goede handen is. Kober kinderopvang biedt je

Nadere informatie

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen

BORNEGO COLLEGE. 25 oktober Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter. Hier kan een onderschrift komen BORNEGO COLLEGE 25 oktober 2016 Een belangrijk keuzemoment in het leven van uw zoon of dochter Hier kan een onderschrift komen 1 Programma (in hoofdlijnen) (voortgezet) Onderwijs in Nederland Bornego College:

Nadere informatie

Uit bovenstaand gegeven leiden we een paar belangrijke uitgangspunten af:

Uit bovenstaand gegeven leiden we een paar belangrijke uitgangspunten af: Visie 1. Inleiding Direct nadat in april 2016 het nieuwe team van de Bazaar geformeerd was zijn we ons gaan oriënteren op onze gezamenlijke visie, speciaal gericht op het onderwijs aan vluchtelingenkinderen.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel

Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Veel gestelde vragen over vijf gelijke dagenmodel Waarom moeten de schooltijden veranderen, het gaat toch al jaren goed zo? Het klopt dat de schooltijden al vele jaren onveranderd zijn. Maar intussen is

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op:

Welkom op onze. open dagen. Volg ons op: Welkom op onze open dagen teren s e r p e t f r Ik du Volg ons op: Welkom op Het Noordik CSG Het Noordik is een leuke school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn en waar je ontdekt wie je bent

Nadere informatie

Openbare basisschool De Windhoek Abtslaan 15 4844 SL Terheijden 076 5938218 www.obsdewindhoek.nl

Openbare basisschool De Windhoek Abtslaan 15 4844 SL Terheijden 076 5938218 www.obsdewindhoek.nl Openbare basisschool De Windhoek Abtslaan 15 4844 SL Terheijden 076 5938218 www.obsdewindhoek.nl Openbare basisschool De Windhoek: een kleine school met een groot karakter! Een school kiezen voor uw kind

Nadere informatie

IDEOLOGIE. Waar geloven wij in? Iedereen is uniek met mogelijkheden, wensen en verwachtingen. Ieder kind, iedere jongere, iedere volwassene verdient

IDEOLOGIE. Waar geloven wij in? Iedereen is uniek met mogelijkheden, wensen en verwachtingen. Ieder kind, iedere jongere, iedere volwassene verdient ID-fiche IDEOLOGIE Iedereen is uniek met mogelijkheden, wensen en verwachtingen. Ieder kind, iedere jongere, iedere volwassene verdient dan ook alle kansen om zich als volwaardig individu te kunnen ontplooien.

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT

VISIE PEDAGOGISCH PROJECT VISIE PEDAGOGISCH PROJECT van daltonschool De Kleine Icarus Algemene visie De opdracht van daltonschool De Kleine Icarus bevat naast het onderwijskundig eveneens een maatschappelijk aspect Wij brengen

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie