d Ampte infomagazine

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "d Ampte infomagazine 2015-2016"

Transcriptie

1 d Ampte infomagazine

2 2 Colofon Tabor College d Ampte Berkhouterweg NS Hoorn T: I: E: Foto s: Pieter Hulleman en Arjan Buis

3 Inhoud Onderwijs op d Ampte, dat doen wij zo! 4 Missie leerlingen 4 Je wilt een leerzame maar ook een gezellige schooltijd 5 Kleine klassen, veel aandacht, eigen gebouw 5 Geen pleinvrees 6 Je wordt gezien! 6 Handig Gedrag en KIC-training 7 Leerwegondersteuning 8 Hoe sta ik ervoor? 8 Buitenschoolse activiteiten en kampen 9 Je ouders doen ook mee 10 Onderwijs op d Ampte betekent: 11 LEERJAAR 1 EN 2, DE ONDERBOUW 12 Leren met de ipad - Leren op maat 12 Ben je op de goede weg? 13 Haal het beste uit jezelf, ontwikkel je talenten! 13 Welke vakken krijg ik in leerjaar 1 en 2? 13 Onderwijs aanbod in de onderbouw 14 De Vakcolleges Techniek en Zorg 15 De Sportklas 16 De Brede Interesse Klas (BIK) 17 De Nieuwe Mavo 17 BTEC-programma en Anglia-certificaat 18 LEERJAAR 3 EN 4, DE BOVENBOUW 19 De leerroutes in leerjaar 3 en 4 19 Economie 20 Techniek 21 Zorg en Welzijn 22 Unieke d Ampte routes 23 De Nieuwe Mavo 23 Aanmelden 24 Schoolboeken, ipads en ouderbijdragen 24 Algemene informatie 25 Tabor breed: Tabor X-tra! 26 Topsport Talent School 27 3

4 Onderwijs op Ampte, dat doen wij zo! Hallo jongens en meisjes, Je tijd op de basisschool zit er bijna op. Het is nu tijd om te kiezen naar welke school je wilt. We willen je vertellen waarom d Ampte een goede keus is. Dit informatieboekje is daarom speciaal voor jou bedoeld. Laat dit boekje ook aan je ouders lezen, want zij moeten het natuurlijk wel met jouw keuze eens zijn. 4 Bezoek ons tijdens de OPEN DAGEN of laat je ouders een aparte afspraak maken voor een bezoekje aan de school. Kom dan wel mee natuurlijk, want het gaat tenslotte om jou! Hopelijk tot ziens op onze school! S.J. Macke Directeur d Ampte, school voor talent Open dagen d Ampte: 27 en 28 januari 2015 aanvang centrale opening: uur Missie leerlingen Op d Ampte ben ik belangrijk. Ik wil actief en met plezier deelnemen aan alle leeractiviteiten in en buiten de les. Ik word uitgedaagd en de school motiveert mij om te leren. Ik leer zoveel mogelijk door te doen en door betekenisvolle opdrachten uit te voeren. Het onderwijs dat ik krijg past bij mijn niveau, mijn kwaliteiten en talenten. Ik doe mijn best om het voor mij hoogst haalbare niveau te behalen. Ik leer eigen verantwoordelijkheid te nemen en mijn eigen keuzes te maken. Ik leer te presenteren wat ik geleerd heb en ik leer kritisch zijn op hoe ik werk, leer en leef. Ik leer respect te hebben voor mijn omgeving en voor iedereen met wie ik werk, leer en leef. Ik word optimaal voorbereid op het behalen van mijn diploma en op het vervolgonderwijs.

5 Je wilt een leerzame, maar ook een gezellige schooltijd We vinden het heel belangrijk dat je met veel plezier naar school gaat. Op school ontmoet je elke dag leeftijdsgenoten en wil je natuurlijk ook wat leren. Niemand is hetzelfde. Ieder mens is anders en ieder mens heeft talenten. Houd je van sporten, of ben je creatief? Wil je later een eigen zaak, of wil je later een beroep in de techniek? Een lekkere maaltijd bereiden of een scooter repareren? Wat je later wilt worden, is nu nog niet zo belangrijk. Wel dat je probeert om het beste uit jezelf te halen. Wij bereiden je daarnaast goed voor op een beroepsopleiding. Dat kan allemaal op d Ampte. 5 Kleine klassen, veel aandacht, eigen gebouw Om te zorgen dat elke leerling zich thuis voelt, zijn wij kleinschalig georganiseerd in teams. Elk team heeft ongeveer 8-10 docenten en een team bestaat uit 5 tot 6 klassen. In elke klas zitten ongeveer 20 leerlingen. Dat zijn kleine klassen dus er is volop aandacht voor jou. Zo voel je je al heel snel thuis op d Ampte!

6 6 Geen pleinvrees Het schoolplein is door de leerlingen zélf ingericht. Wel zo gezellig! Voor de leerlingen van de onderbouw is er een apart schoolgebouw en een apart schoolplein. De leerlingen van De Nieuwe Mavo hebben een eigen gebouw met een kantine in eigen beheer. Op het hele schoolterrein mag overigens niet gerookt worden.

7 Je wordt gezien! Heb je extra hulp nodig? Geen probleem. Een gesprek als het even tegenzit, dyslexiebegeleiding of studiebegeleiding: je mentor weet de weg voor je. Elke mentor heeft ongeveer 10 leerlingen onder zijn/haar hoede. Heb je even geen zin om naar school te gaan? Dat is dan jammer, want als we je op school missen, bellen of sms en we direct naar huis. Zo zie je maar: op d Ampte word je gezien, ook als je er niet bent. 7 Handig Gedrag en KIC-training Op d Ampte benaderen we iedereen positief! We vinden het heel belangrijk dat we met respect met elkaar omgaan, dat we verantwoordelijkheid nemen en dat we ons veilig voelen op school. We noemen dit Handig Gedrag. Wij vinden het zelfs zo belangrijk dat wij hier in het eerste leerjaar een uur in de week een les aan besteden. In het tweede jaar is er eens in de drie weken een KIC les. KIC staat voor Kracht In Controle. Je krijgt KIC van je gymdocent. In de KIC les leer je van alles over hoe je op een prettige manier met elkaar omgaat, hoe je jezelf sterk presenteert, hoe je om moet gaan met pesten en hoe je dit met elkaar kan voorkomen. Hartstikke handig dus zo n KIC-training.

8 8 Leerwegondersteuning Als je in aanmerking komt voor leerwegondersteuning (LWO) maakt je mentor aparte afspraken met jou en je ouders. Deze afspraken worden opgeschreven in een ontwikkelingsperspectiefplan. Zo weet elke docent welke extra ondersteuning je nodig hebt om het onderwijs op d Ampte met succes te volgen! Hoe sta ik ervoor? Op d Ampte start je je schoolloopbaan met een entreegesprek. In dit gesprek leren jij, je ouders en de mentor elkaar kennen. Het schooljaar is verdeeld in meerdere lesperiodes en aan het eind van elke periode krijg je een rapport en heb je een portfoliogesprek. Elke lesperiode wordt afgesloten met een evaluatieweek. In deze week heb je overdag het portfoliogesprek met je mentor en je ouders. Tijdens dit gesprek kijk je met je mentor en je ouder(s) terug op de afgelopen periode en maak je afspraken voor de volgende periode. Je praat dan niet alleen over je cijfers, maar ook over je vaardigheden en kwaliteiten. In zo n week zijn er volop bijzondere activiteiten, zoals een sportdag, een theateractiviteit of een excursie. Je ouders en jij kunnen via internet inloggen in Magister, ons cijferadministratie- en leerlingvolgsysteem. Je ziet daar in de elektronische leeromgeving (ELO) het huiswerk, wanneer je afwezig bent geweest en welke cijfers je hebt gehaald. Handig toch?

9 Buitenschoolse activiteiten en kampen Als je van reizen houdt, dan ben je bij d Ampte aan het goede adres. We kijken graag over de grenzen heen, we vinden het fantastisch om trips naar het buitenland te maken of een ski-reis te organiseren. Deelname aan de buitenlandse reizen is vrijwillig. Aan het begin van het eerste leerjaar is er een introductiekamp, zodat je alvast kunt kennismaken met je klasgenoten en docenten. Je schooljaar begint dus meteen al goed. Sommige afdelingen starten ook in het derde leerjaar met een kamp zodat je elkaar goed leert kennen. De leerlingen van de tweede klas mavo krijgen Duits en gaan daarom ook naar Duitsland. Aan het einde van het derde leerjaar kun je kiezen voor een citytrip naar Londen of Barcelona of voor een meer sportieve invulling met een survivalkamp in de Belgische Ardennen of een golfsurfkamp in Biarritz. Maar ook dichter bij huis organiseren wij voor de thuisblijvers interessante verschillende activiteiten. Op d Ampte leer je in de praktijk, en het liefst juist buiten school. 9

10 10 Je ouders doen ook mee Ook je ouders kunnen meedenken over de school. Ze kunnen zich opgeven voor de klankbordgroep van ouders. Zij bespreken dan 4 maal per jaar de gang van zaken op school met de directie. Ook zijn de ouders vertegenwoordigd in de locatieraad van de school. Heb jij ook een mening? Dat komt dan goed uit. Er is namelijk ook een actieve leerlingenraad. Je praat en beslist mee over allerlei zaken op school, die het schoolleven interessant en uitdagend maken.

11 Onderwijs op d Ampte betekent: Je leert door zelf te doen en te ervaren. Je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je leert en maakt. Je maakt je eigen keuzes. Je presenteert zelf wat je hebt geleerd of gemaakt. Je bent kritisch op jezelf. 11 Wie ben ik? Wat kan ik? Wie wil ik zijn?

12 LEERJAAR 1 EN 2 DE ONDERBOUW Leren met de ipad Alle leerlingen op d Ampte werken vanaf leerjaar 1 met de ipad. In plaats van een volle, zware tas met boeken, neem je alleen nog maar je ipad en een aantal schriften mee. Jazeker schriften! Je leer- en werkboeken staan digitaal op de ipad, maar omdat wij schrijven en netjes werken ook belangrijk vinden, maak je voor een aantal vakken je werk gewoon in een schrift. Met je ipad heb je toegang tot heel veel informatie zoals filmpjes, extra uitleg en artikelen over de leerstof waar je mee bezig bent. Natuurlijk leren wij je ook hoe je het beste met social media en cyberpesten om kunt gaan en zo nu en dan mag je best een spelletje doen. Leren moet immers ook leuk zijn! 12 Leren op maat! Door het gebruik van de ipad zijn wij in staat zijn om elke leerling nog meer op zijn of haar eigen niveau te laten leren. Dit noemen wij gepersonaliseerd leren of leren op maat. d Ampte is, samen met een aantal andere scholen in Nederland, dit gepersonaliseerd leren aan het ontwikkelen. Dit doen wij omdat wij er van overtuigd zijn dat elke leerling uniek is en iedereen op zijn of haar eigen manier leert. Iedereen heeft eigen talenten en het is onze taak om jouw talenten zoveel mogelijk te laten groeien. De ipad is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

13 Ben je op de goede weg? Om te controleren of je op de goede weg bent, maak je in elk leerjaar een reken- en taaltoets. Dit is de zogenaamde TOA-toets. Wij kijken dan vooral naar je niveau van rekenen, Engels en Nederlands/taal. Je kan dan precies zien hoe jij het doet in vergelijking met andere leerlingen op d Ampte en zelfs in heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent om in het derde of vierde leerjaar de landelijke rekentoets te maken. Dus niks om je zorgen over te maken! 13 Haal het beste uit jezelf, ontwikkel je talenten! Jij hebt talent. Daar houden wij rekening mee. Zo kennen wij op d Ampte verschillende talentlijnen, zoals: Computer, Beeld & Geluid Kunst, Vormgeven & Media Drama & Dans Koken met talent Welke talentlijn je gaat volgen hangt van jouw keuze af. De vakcollege-klassen en de sportklas hebben een vaste talentlijn, de BIK klassen en De Nieuwe Mavo kunnen in het tweede leerjaar de talentlijn kiezen die het beste bij hun talenten past! Welke vakken krijg ik in leerjaar 1 en 2? Verder krijg je natuurlijk lessen in vakken zoals Nederlands, Engels, Duits, wiskunde/rekenen, biologie, economie, nask, Mens en Maatschappij (M&M), techniek en lichamelijke opvoeding. Deze vakken zorgen voor een stevige basis en een succesvol vervolg in leerjaar 3 en 4.

14 Onderwijs aanbod onderbouw Als je iets leert wat je interesseert, dan doe je zeker je best. Op d Ampte is er veel mogelijk. In het eerste leerjaar kan je, afhankelijk van je schooladvies, worden geplaatst in: VAKCOLLEGE TECHNIEK Talentvak: techniek & vakmanschap. Een stevige vakgerichte vmbo-opleiding die gericht is op een beroepsopleiding op het mbo. De opleiding bevat vanaf leerjaar 1 extra lesuren techniek. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJN: kunst, vormgeven & media VAKCOLLEGE ZORG Talentvak: mens & dienstverlenen. Een intensieve vakgerichte opleiding vmbo-opleiding die gericht is op een beroepsopleiding in zorg of welzijn op het mbo. De opleiding bevat vanaf leerjaar 1 extra uren in het vak mens & dienstverlenen. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. SPORTKLASSEN Talentvak: lichamelijke opvoeding. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJN: drama & dans TALENTLIJN: drama & dans BREDE INTERESSE KLAS (BIK) Carrousel van 4 talentvakken: computer, beeld & geluid / drama & dans / kunst, vormgeven & media / koken. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJNEN: carrousel van 4 talentlijnen 14 DE NIEUWE MAVO 1e Leerjaar 2 vaste talentlijnen: lo + drama 2e Leerjaar: 1 keuze uit de talentlijnen lo of drama Talentvakken: geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, Duits. In bovenbouw mogelijkheid voor examen in extra theorie- en/of praktijkvakken Advies: gemengd/theoretische leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJNEN: drama & dans/ lichamelijke opvoeding

15 Vakcolleges Voor leerlingen die nu al precies weten wat ze willen, heeft d Ampte de vakcolleges! Voor zowel jongens als meisjes hebben we het Vakcollege Techniek en het Vakcollege Zorg. Als je zeker weet dat je later een technisch beroep wilt uitoefenen, kies dan voor het Vakcollege Techniek. Wil je later graag met mensen werken in een ziekenhuis, een peuterspeelzaal, een verzorgingshuis of misschien wel bij mensen thuis als kraamverzorgster, dan is het Vakcollege Zorg iets voor jou. Het Vakcollege: een echte vakopleiding voor talentvolle jongens en meisjes die weten wat ze willen! 15 Het Vakcollege Techniek In West-Friesland is d Ampte de enige school die deze opleiding aanbiedt. Deze opleiding is bedoeld voor jongens en meisjes met een vmbo-advies basis en kader die geïnteresseerd zijn in techniek en nu al weten dat ze later een technisch beroep willen uitoefenen. De bedrijven waarmee we samenwerken willen graag goed opgeleide vakmensen. Daarom volg je in de eerste en tweede klas al 8 uur per week het vak: Techniek & Vakmanschap. Vanaf leerjaar 1 bezoek je bedrijven en krijg je gastlessen. In leerjaar 3 en 4 ga je verder in een techniekprofiel. In het Vakcollege Techniek op d Ampte kun je kiezen voor: profiel Bouwen, Wonen en Interieur profiel Produceren, Installeren en Energie profiel Mobiliteit en Transport In het derde en vierde leerjaar zijn diverse stages in de vakrichting van je keuze in samenwerking met het mbo. Deze leerjaren worden zo ingericht dat er een perfecte aansluiting is op de vervolgopleiding in het mbo. In het vakcollege leer je in de praktijk meer in minder tijd. Dat is nog eens een goed vooruitzicht. Doe je ook mee?

16 Het Vakcollege Zorg 16 Heb je een vmbo-advies basis of kader? Weet je nu al dat je later met mensen wil werken? Wil je graag vanaf het eerste leerjaar actief en praktisch bezig zijn? Kom dan naar het Vakcollege Zorg. De Sportklas Het Vakcollege Zorg is een praktische beroepsopleiding op het vmbo voor leerlingen die graag met mensen willen werken en voor mensen willen zorgen. In de komende jaren zijn er steeds meer getalenteerde en goed opgeleide mensen nodig voor beroepen in de zorg, welzijn en dienstverlening. Denk hierbij aan werken in een ziekenhuis, een buurthuis, kinderdagverblijf of aan de kraamzorg en ouderenzorg waarbij je bij de mensen thuis komt. Vanaf leerjaar 1 en 2 volg je al 8 uur per week het vak Mens & Dienstverlenen. In leerjaar 3 en 4 nemen deze uren nog flink toe! Ook hier geldt dat je op d Ampte leerjaar 1 t/m 4 volgt en dat het een opleiding is met veel praktijk, gastlessen, bezoeken aan instellingen en natuurlijk de levensechte stages! Na het d Ampte vervolg je je beroepsopleiding op het mbo. Door de stevige en intensieve opleiding ben je in staat om je mbo-opleiding sneller af te ronden of door te stromen naar een hoger niveau. Heb je een vmbo-advies basis of kader en weet je nu al dat je later met mensen wilt werken, kies dan voor het Vakcollege Zorg. De zorg zit op jouw talent te wachten! Doe je mee? Voor de leerlingen die zich aanmelden voor de Vakcolleges en de Sportklas organiseren wij een selectie- en doe-middag. Zo kunnen we kijken of deze richtingen voor jou de juiste keuze zijn en goed aansluiten bij jouw talenten. Er wordt namelijk wel wat van je gevraagd en wij willen teleurstellingen voorkomen! Op d Ampte neemt sport een heel belangrijke plaats in. Wij hebben zelfs speciale sportklassen. Ben je sportief? Vind je het leuk om sporttoernooien te organiseren? Kun je samenwerken en kan je goed om gaan met winst en verlies? Vind jij het leuk om kennis te maken zoveel mogelijk verschillende soorten sport? Kies dan voor de sportklas! Naast de lessen lichamelijke opvoeding gaan we vaak naar sportverenigingen in de buurt. Je maakt dan kennis met heel veel soorten sport zoals: basketbal, kung-fu, snowboarden, hiphop, squash, boksen en nog veel meer. Er wordt wel een sportieve instelling van je verwacht. Je moet namelijk veel samenwerken, doorzetten en elkaar helpen. Zowel binnen als buiten het veld.

17 De Brede Interesse Klas (BIK) Voor leerlingen met een basis- en/of kaderadvies die nu nog geen keuze willen maken voor techniek, zorg of sport hebben wij de Brede Interesse Klas. Kort gezegd BIK! Wil je naar een Brede Interesse Klas, dan krijg je in het eerste leerjaar 4 talentlijnen. Deze helpen je een brede blik te krijgen op de toekomst. De talentlijnen zijn: Computer, Beeld & Geluid Kunst, Vormgeven & Media Drama & Dans Koken met talent Zo zie je: op d Ampte ben jij belangrijk en ga je met plezier onderwijs volgen, waar je echt in de praktijk mee verder komt! 17 De Nieuwe Mavo Heb je een vmbo (kader)gemengd, theoretisch advies van de basisschool meegekregen en ben je een doorzetter? Dan is De Nieuwe Mavo op d Ampte iets voor jou. In de eerste klas volg je extra uren gym en creatieve vakken. In het tweede leerjaar kun je kiezen voor een sportieve lijn óf de creatieve lijn die je de mogelijkheid biedt om in het vierde leerjaar examen te doen in lo2 of drama! Je wordt in de bovenbouw goed voorbereid op een vervolgopleiding in het mbo, want vanaf het derde leerjaar volg je ook al een praktijkvak. Uiteraard naast al die belangrijke vakken die ervoor zorgen dat je een prachtig mavo diploma gaat halen. Een diploma met 6, 7 of zelfs 8 vakken is mogelijk op De Nieuwe Mavo!

18 BTECprogramma Houd je van tekenen, schilderen of handvaardigheid? Ontwerp je graag zelf de mooiste dingen? Als je creatief bent dan krijg je zelfs de kans om tijdens de lesuren van het vak Kunst, Vormgeven & Media een internationaal certificaat te behalen. Dit voeren wij uit in samenwerking met een exameninstituut in Londen. BTEC staat voor Business &Technical Qualification. Dat komt later altijd van pas! In Nederland is d Ampte de eerste vmbo-school die het BTEC-certificaat uitreikt. 18 Angliacertificaat Elke leerling op d Ampte kan in de reguliere lessen Engels ook een internationaal erkend certificaat halen voor dit vak, het Anglia-certificaat. Het certificaat is op elk niveau te behalen. Zo kan je met een BBLadvies gewoon een master-certificaat halen als blijkt dat jij een enorm talent hebt voor Engels. Dat is pas gepersonaliseerd leren. Wat wil ik later worden? Al vanaf leerjaar 1 informeren we je over de mogelijkheden in het derde en vierde leerjaar. We hebben hiervoor een eigen voorlichtingsfilm gemaakt. Ook ga je in het tweede leerjaar lessen volgen op de moderne praktijkpleinen. De basis- en kaderleerlingen zelfs 2 uur per week in leerjaar 2. Dat noemen we praktische sectororiëntatie (PSO). Zo ervaar je zelf welk profiel en welke leerroute in de bovenbouw het beste bij je past.

19 LEERJAAR 3 EN 4 DE BOVENBOUW Verdiepend Verbredend Vernieuwend Vanaf augustus 2016 starten alle derde klas leerlingen van het vmbo met compleet vernieuwde programma s. De landelijke vernieuwing vmbo is dan een feit. Dit betekent dat de beroepsgerichte programma s in de bovenbouw gaan veranderen. Op d Ampte zijn we al gestart met het vormgeven van deze nieuwe programma s. Wij noemen dat LEERROUTES*. Binnen de leerroutes kun je ook onderdelen zelf kiezen. Het is dus mogelijk een lesprogramma samen te stellen dat helemaal bij jou past én zorgt voor een goede aansluiting op het mbo. Het zal nog lastig zijn om te kiezen, want d Ampte heeft in alle sectoren meerdere leerroutes. Kijk maar eens naar alle mogelijkheden. De leerroutes voor de basis en kaderleerlingen op d Ampte: Profielen Bouwen, Wonen en Interieur Leerroutes Hout & Constructies Meubel & Interieur 19 Techniek Mobiliteit en Transport Voertuigen & Tweewielertechniek Produceren, Installeren en Energie Energie & Electrotechniek Metaal & Besturingstechniek Economie Economie en Ondernemen Administratie & Ondernemen Handel & Ondernemen Zorg & Welzijn Unieke d Ampte routes Zorg en Welzijn Dienstverlening en Producten Gezondheidszorg & Welzijn Huidverzorging & Haarverzorging Bewegen & Veiligheid Media & Theater Vormgeving & Ontwerp Doorlopende leerroutes vanaf leerjaar 1 en 2 Energie & Electrotechniek Vakcolleges Vakcollege Techniek Hout & Constructies Metaal & Besturingstechniek Voertuigen & Tweewielertechniek Vakcollege Zorg Gezondheidszorg & Welzijn * programma s zijn nog in ontwikkeling en kunnen wijzigen onder invloed van landelijke of regionale eisen en/of aanpassingen. d Ampte

20 Unieke leerroutes voor leerlingen van De Nieuwe Mavo op d Ampte met volop mogelijkheden voor extra theorie of praktijkvakken Leerroutes Techniek & Innovatie ü vier lesuren Techniek & Innovatie in leerjaar 3 ü extra lesuren gym of drama in leerjaar 3 ü mogelijkheid tot extra examenvakken in leerjaar 4 ü goede doorstroming naar mbo en eventueel havo Economie & Ondernemen ü vier lesuren Economie & Ondernemen in leerjaar 3 ü extra lesuren gym of drama in leerjaar 3 ü mogelijkheid tot extra examenvakken in leerjaar 4 ü goede doorstroming naar mbo en eventueel havo Zorg & Welzijn ü vier lesuren de leerroute Zorg & Welzijn in leerjaar 3 ü extra lesuren gym of drama in leerjaar 3 ü mogelijkheid tot extra examenvakken in leerjaar 4 ü goede doorstroming naar mbo en eventueel havo En of je nu kiest voor een VERDIEPENDE, een VERBREDENDE of juist een VERNIEUWENDE leerroute, een naadloze aansluiting met het vervolgonderwijs is gegarandeerd! De praktijklessen volg je op de moderne praktijkpleinen van d Ampte. Je werkt eigenlijk in een levensechte situatie. Er is een winkel, een keuken, een beautysalon, een restaurant, een receptie, een kinderdagverblijf, een kantoor, een ontwerpatelier, een garage, een bouwwerkplaats, een timmerbedrijf en uiteraard ook een magazijn. Net écht dus! Het komt ook voor dat je buiten de school een opdracht doet in een bedrijf, een instelling of een winkel. Vaak komen er mensen op bezoek die je moet bedienen, die iets bij je bestellen of waarvoor je iets moet maken. Zo kun je zelf ervaren wat bij je past. Alle doorstroommogelijkheden staan open voor jou! En welke leerroute je bij ons ook kiest, je kunt na onze school nog alle kanten op in het Middelbaar Beroeps Onderwijs, want elke leerling heeft bij ons wiskunde tot en met het 4e leerjaar! 20 Economie De leerroutes in Economie en Ondernemen Werk je nauwkeurig en vind je het leuk om met klanten om te gaan? Ben je creatief en ondernemend? Handig met de computer en gewend om geconcentreerd te werken? Dan kies je vast voor één van de leerroutes in het profiel Economie & Ondernemen. In de lessen in de bovenbouw ga je op het plein Economie & Ondernemen aan de slag met boekhouden, ontwerpen en inrichten van etalages en het maken van reclame. Hierbij zullen je digitale vaardigheden goed van pas komen.

21 Techniek De leerroutes in Bouwen, Wonen en Interieur Met je handen werken? Autocad tekenen op de computer? Bij Bouwen, Wonen en Interieur oefen je vaardigheden die nodig zijn om een huis te bouwen, te verbouwen of te verfraaien. Timmeren, schilderen, meubels maken, ontwerpen op de computer, kortom te veel om op te noemen. De leerroute die leidt naar een mooie baan in de uitdagende wereld van de bouwtechniek. Naast de profielvakken kun je kiezen uit de leerroutes Hout & Constructies of Meubel & Interieur. Mooier kunnen we het niet maken! De leerroute Produceren, Installeren en Energie Techniek is de toekomst! De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Het bedrijfsleven en de overheid zitten te springen om goed opgeleide technici. Naast de basistechnieken op het gebied van metaalbewerking, elektriciteit en installaties, is er in deze leerroutes veel aandacht voor moderne technieken en ontwikkelingen zoals zonne- en windenergie, slim wonen en robotica. Heb je technisch inzicht en wil je de wondere wereld van de techniek verder ontdekken? Kies dan in de bovenbouw voor één van deze leerroutes naar een uitdagende baan in de moderne techniek. De leerroute in Mobiliteit en Transport Ben je geïnteresseerd in de techniek van auto s, motoren, scooters en fietsen? Houd je van sleutelen en vind je het leuk om storingen op te lossen? Kun je goed routes uitzetten en houd je van organiseren en plannen? Dan is het profiel Mobiliteit en Transport dé plek voor jou in de bovenbouw. 21 Vakcollege Techniek In de bovenbouw vervolg je het Vakcollege Techniek. In het derde jaar rond je al onderdelen af en loop je stage. In het vierde leerjaar begin je ook al met de theorie én stage (BPV) van het mbo.

22 Zorg en Welzijn De leerroutes in Zorg en Welzijn Wil je later graag met mensen werken en voor ze zorgen? Ze mooi maken? Houd je van kinderen of spreken juist de oudere mensen je meer aan? Kun je je inleven in een ander? Denk je aan een beroep als verplegende of kapper? Wil je in de gehandicaptenzorg of juist liever werken in een schoonheidssalon? In het profiel Zorg en Welzijn kun je na het derde leerjaar kiezen uit de leerroute Gezondheidszorg & Welzijn of de leerroute Huidverzorging & Haarverzorging. Routes die op je lijf geschreven zijn! Vakcollege Zorg In de bovenbouw vervolg je de opleiding in het Vakcollege Zorg. Je richt je vooral op lesstof die betrekking heeft op het verzorgen van mensen. Naast de theorie zul je veel praktijklessen krijgen en bevat het programma diverse stages. In het vierde leerjaar richten we ons al op de opleidingen Gezondheidszorg en Welzijn van het mbo. 22

23 Unieke d Ampte routes In het profiel Dienstverlening en Producten hebben we leerroutes ontwikkeld voor die leerlingen die meer en/ of anders willen. Zie je een toekomst weggelegd in de sport, de veiligheid of wil je juist je creatieve talenten ontwikkelen. Ook voor jou hebben we op d Ampte de ideale leerroute. Bewegen & Veiligheid Vind je het niet alleen erg leuk om zelf te sporten maar ook om andere mensen te helpen? Ben je sociaal vaardig en vind je het leuk om voor een groep te staan? Houd je van plannen en organiseren? Zie je het zitten om bijvoorbeeld training geven of activiteiten bedenken voor het animatie-team. Of denk je meer aan een toekomst in één van de uniformberoepen? Dan zijn dit perfecte routes voor jou! Vormgeving & Ontwerp In deze kleurrijke leerroute combineren we techniek en vormgeven. Je leert ontwerpen, vormgeven met moderne apparatuur maar ook het handwerk komt volop aan bod. Ook in deze leerroute komt creativiteit, organisatietalent en maar ook technisch inzicht goed van pas. Een geweldige leerroute voor jongens en meisjes die vormgeven in hun bloed hebben! Media & Theater Je doet niets liever dan toneelspelen, een dansuitvoering geven en vooral omgaan met mensen. Je bent creatief, hebt leuke ideeën en kunt goed organiseren. Dan kun je eindelijk je droom waarmaken en dagelijks vertoeven in de wereld van theater en cultuur. Logisch dat je dan voor deze droomroute kiest! 23 De Nieuwe Mavo De Nieuwe Mavo in de bovenbouw biedt meer! Naast de theorievakken kun je kiezen uit lo2, drama of tekenen als examenvak én een beroepsgericht vak in een economisch, technisch of zorg & welzijn profiel. Een mavo met niet 6 maar 7 vakken is op d Ampte heel gewoon! Zo maken we in het derde leerjaar een mooie combinatie van theorievakken en vakken die je de gelegenheid geven volop praktisch bezig te zijn en je bovendien een goede oriëntatie geven op je vervolgopleiding. In het vierde leerjaar kun je dus, naast de reguliere mavovakken, kiezen uit: een extra theorievak een extra praktijkvak examenvak LO2 examenvak drama examenvak tekenen Zo blijft naar school gaan ook in de bovenbouw een feest!

24 Aanmelden We hebben aanmeldingsformulieren gestuurd naar alle basisscholen in de omgeving. Je ouders kunnen meestal bij jouw basisschool het ingevulde aanmeldingsformulier inleveren, samen met eventuele testgegevens en een kopie van je ID of paspoort. AANMELDEN UITERLIJK 13 MAART 2015, uur met een compleet dossier Je aanmelding met alle benodigde gegevens dient vóór 13 maart 2015, uur bij d Ampte binnen te zijn. 24 De basisschool zorgt ervoor dat alle benodigde papieren op d Ampte terechtkomen. Heeft jouw basisschool geen aanmeldingsformulier, dan kunnen je ouders dat rechtstreeks aanvragen bij de administratie van d Ampte of downloaden van de website. Bericht Als je bent aangemeld, krijg je direct bericht over de ontvangst en de vervolgprocedure. Zodra bekend is of je geplaatst kan worden, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsmiddag in juni. Je ouders worden dan dezelfde avond uitgenodigd voor een ouderavond, zodat zij ook jouw nieuwe school én mentor leren kennen. Mochten we meer aanmeldingen hebben dan we kunnen plaatsen in het eerste leerjaar, dan worden jij en je ouders hierover zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Voor de Vakcolleges Techniek en Zorg en voor de Sportklas is er eerst nog een extra selectie- en doemiddag in april! Het nieuwe schooljaar start op maandag 17 augustus Schoolboeken, ipads, ouderbijdragen Wat er wel en wat er niet onder valt. Schoolboeken en ander lesmateriaal dat voor ouders gratis is, zijn: leerboeken, werkboeken, project- en tabellenboeken, examentrainingen/bundels, eigen lesmateriaal van de school, bijbehorende cd s en/of dvd s. Ondersteunende materialen kunnen echter niet gratis ter beschikbaar worden gesteld. Voorbeelden hiervan zijn: atlas, woordenboek en agenda. Ook zaken als rekenmachine, ipad, laptop, sportkleding, gereedschap, kunnen in rekening gebracht worden. Als uw zoon of dochter daadwerkelijk is ingeschreven op d Ampte, ontvangt u een lijst van materialen die u aan dient te schaffen voor uw zoon of dochter. Voor het aanschaffen van gymkleding (voor alle leerlingen) en sportkleding (voor de sportklassen) hebben wij een aparte regeling getroffen met een kledingzaak. Voor een zeer gunstig tarief kunt u online gym- en sportkleding bestellen. Voor alle leerlingen die met de ipad gaan werken, is er de mogelijkheid tot het aanschaffen van een ipad via een aanschaf- en betalingsregeling. Leerlingen die zelf over een ipad Retina (of hoger) beschikken, hoeven geen nieuwe ipad aan te schaffen. Zij kunnen deze gebruiken voor school. Leerlingen die nog niet over een ipad beschikken, kunnen deze aanschaffen via een webshop. U vindt t.z.t. meer informatie hierover op onze website. Op onze website kunt u nu al terecht voor veel gestelde vragen over de ipad.

DE SCHOLEN DEZWOLSE GIDS SCHOLEN. Wij gaan naar het voortgezet onderwijs!! WWW.ZWOLSESCHOLENGIDS.NL

DE SCHOLEN DEZWOLSE GIDS SCHOLEN. Wij gaan naar het voortgezet onderwijs!! WWW.ZWOLSESCHOLENGIDS.NL DEZWOLSE DE SCHOLEN SCHOLEN GIDS 2015 Wij gaan naar het voortgezet onderwijs!! WWW.ZWOLSESCHOLENGIDS.NL Inhoudsopgave Inleiding 3 Meander College 4 Thomas a Kempis College 6 JenaXL 8 Carolus Clusius College

Nadere informatie

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u.

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. 2015 magazine Wageningen vmbo Pantarijn Ontdek(t) je talent vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. Open huis 2015 2 Pantarijn Wageningen VMBO Aan de leerlingen van groep 8 Je laatste jaar op de basisschool.

Nadere informatie

TL Theoretische Leerweg 31. TL Theoretische Leerweg 34. ISP Dienstverlening & Commercie 36. BL KL Techniek Breed 38

TL Theoretische Leerweg 31. TL Theoretische Leerweg 34. ISP Dienstverlening & Commercie 36. BL KL Techniek Breed 38 kan ik WAT KIEZEN? Inhoudsopgave Inleiding 4 De scholen 5 De sectoren 6 De leerwegen 6 Het eindexamen 6 Het vmbo met lwoo 7 Het leerwerktraject 7 Mogelijkheden met het vmbo-diploma 8 Lentiz Maaslandcollege

Nadere informatie

Inhoudsopgave. School en schoolleiding 4. Visie en identiteit 5. Inrichting van ons onderwijs 7. Lessentabellen 12. Lestijden 16.

Inhoudsopgave. School en schoolleiding 4. Visie en identiteit 5. Inrichting van ons onderwijs 7. Lessentabellen 12. Lestijden 16. Schoolgids 2014-2015 Inhoudsopgave School en schoolleiding 4 Visie en identiteit 5 Inrichting van ons onderwijs 7 Lessentabellen 12 Lestijden 16 Vakanties 17 Thomas a Kempis College en Sport 18 Begeleiding

Nadere informatie

Jij leert. Jij inspireert! Schoolgids 2015-2016 VMBO. Schoolgids vmbo 1

Jij leert. Jij inspireert! Schoolgids 2015-2016 VMBO. Schoolgids vmbo 1 Jij leert. Jij inspireert! VMBO Schoolgids 2015-2016 Schoolgids vmbo 1 2 Schoolgids vmbo Schoolgids 2015-2016 Inhoud 1 Welkom op het Pius X-College 5 2 Wie zijn wij? 7 3 Het vmbo 9 4 Theoretische en gemengde

Nadere informatie

januari 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs www.kiesdeschooldiebijjepast.nl Editie Zwolle 26 Ichthus College Kampen / IJsselmuiden 14 Praktijkonderwijs

januari 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs www.kiesdeschooldiebijjepast.nl Editie Zwolle 26 Ichthus College Kampen / IJsselmuiden 14 Praktijkonderwijs Editie Zwolle 2014 Naar het Voortgezet Onderwijs 4 TalentStad Zwolle 6 Meander College Zwolle 8 Thomas a Kempis College Zwolle 10 JenaXL Zwolle 12 Centre for Sports & Education Zwolle 14 Praktijkonderwijs

Nadere informatie

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo Zoetermeer 2 013 / 2 014 Alfrink College Inhouds opgave > INHOUDSOPGAVE Informatie voor ouders en leerlingen 2 Welkom op het Alfrink College 4 Het

Nadere informatie

Leerlingwijzer van het Stelle College Schooljaar 2009-2010

Leerlingwijzer van het Stelle College Schooljaar 2009-2010 Leerlingwijzer van het Stelle College Naam school: Stelle College Adres: Mr. Treublaan 1-3 1097 DP Amsterdam Telefoon: (020) 579 71 30 Fax: (020) 694 53 51 Opleidingsmanager onderbouw: de heer I. Oostvriesland

Nadere informatie

SCHOOLGIDS 2014-2015 SCHOOLGIDS 2014-2015

SCHOOLGIDS 2014-2015 SCHOOLGIDS 2014-2015 SCHOOLGIDS 2014-2015 SCHOOLGIDS 2014-2015 VIA NOVA c o l l e g e Colofon Adres Via Nova College www.vianovacollege.nl info@vianovacollege.nl 030-6702500 Maartvlinder 7 3544 DA Utrecht Bestuur Het Via Nova

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

het groene lyceum SCHOOLGIDS 2013-2014 Eelde Wij zijn groen...

het groene lyceum SCHOOLGIDS 2013-2014 Eelde Wij zijn groen... het groene lyceum 1 SCHOOLGIDS 2013-2014 Eelde Wij zijn groen... Inhoudsopgave 1 Inleiding 1. Inleiding 3 Welkom bij AOC Terra Eelde! 2. Pedagogisch klimaat 4 3. Leerlingbegeleiding 5 Dit is de schoolgids

Nadere informatie

VIA NOVA COLLEGE SCHOOLGIDS

VIA NOVA COLLEGE SCHOOLGIDS VIA NOVA COLLEGE SCHOOLGIDS 1 Colofon Adres Via Nova College www.vianovacollege.nl info@vianovacollege.nl 030-6702500 Maartvlinder 7 3544 DA Utrecht Bestuur Het Via Nova College valt onder het bestuur

Nadere informatie

schoolgids 2012-2013 nieuw

schoolgids 2012-2013 nieuw schoolgids 2012-2013 nieuw ma n ag e &em o v a h rt & bew ge n, spo ement schoolgids 2012-2013 Echnaton leren in beweging 1 2 echnaton schoolgids 2012-2013 inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 2 3 4 5 6 7 8 Echnaton:

Nadere informatie

20152-201. heb geleerd waar mijn kracht ligt en wat mijn grenzen zijn. Het geeft veel voldoening als. Welzijn Onderwijs

20152-201. heb geleerd waar mijn kracht ligt en wat mijn grenzen zijn. Het geeft veel voldoening als. Welzijn Onderwijs 3 6 20152-201 heb geleerd waar mijn kracht ligt en wat mijn grenzen zijn. Het geeft veel voldoening als Welzijn Onderwijs 2 Welkom Welzijn Open huis 2015* Zaandam & Purmerend Woensdag 21 januari, 18.00-21.00

Nadere informatie

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2011-2012

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2011-2012 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Schoolgids 2011-2012 Hoofdkop Schoolgids 2011-2012 1 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Inhoud 1 2 3 4 5 6 7 Voorwoord De school Doelstelling van de school

Nadere informatie

schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen

schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen 1 inhoud 3 schoolgids 2013-2014 Echnaton leren in beweging 1 2 echnaton schoolgids 2013-2014 inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 2 3 4 5 6 7 8 Echnaton:

Nadere informatie

SCHOOLGIDS BLARIACUMCOLLEGE 2014-2015

SCHOOLGIDS BLARIACUMCOLLEGE 2014-2015 BLARIACUM- COLLEGE SCHOOLGIDS 2014-2015 SCHOOLGIDS BLARIACUMCOLLEGE 2014-2015 ONDERWIJSGEMEENSCHAP VOOR vmbo havo vwo (atheneum en gymnasium) Het Blariacumcollege verzorgt onderwijs op twee hoofdlocaties

Nadere informatie

Mondriaan* 18 vragen & antwoorden over onze eigentijdse vorm van leren 2015 / 2016

Mondriaan* 18 vragen & antwoorden over onze eigentijdse vorm van leren 2015 / 2016 1 Mondriaan* 18 vragen & antwoorden over onze eigentijdse vorm van leren 2015 / 2016 18 VRAGEN 2 Fijn dat je er bent! Voorwoord Beste jongens en meisjes, beste ouders, Het Mondriaan College is een school

Nadere informatie

Welkom op het Wartburg

Welkom op het Wartburg Welkom op het Wartburg Introgids 014-015 Onze missie en visie In onze missie proberen wij onder woorden te brengen wat christelijk-reformatorisch onderwijs op het Wartburg College betekent: Het Wartburg

Nadere informatie

Schoolgids 2015/2016. Afdeling VMBO / ISK. Schoolgids Vmbo Maastricht / Sint-Maartenscollege VMBO & ISK 2015-2016 1

Schoolgids 2015/2016. Afdeling VMBO / ISK. Schoolgids Vmbo Maastricht / Sint-Maartenscollege VMBO & ISK 2015-2016 1 Schoolgids 2015/2016 Afdeling VMBO / ISK Schoolgids Vmbo Maastricht / Sint-Maartenscollege VMBO & ISK 2015-2016 1 Inhoudsopgave 2 pagina Woord vooraf 3 Deel A Algemene informatie 4 In alfabetische volgorde

Nadere informatie

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2013-2014

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2013-2014 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Schoolgids 2013-2014 Hoofdkop Schoolgids 2013-2014 1 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Inhoud 1 2 3 4 5 6 7 Voorwoord De school Doelstelling van de school

Nadere informatie

Kom zaken doen bij LMC De Waal

Kom zaken doen bij LMC De Waal Schoolgids 2014-2015 1 Kom zaken doen bij LMC De Waal 2 INHOUD 1 EVEN VOORSTELLEN LMC De Waal in grote lijnen Algemene gegevens Wat maakt onze school bijzonder? Vakschool Economie Jong Ondernemen & Young

Nadere informatie

Het Kandinsky College maakt deel uit van de Scholengroep Rijk van Nijmegen. Deze scholengroep bestaat verder uit het Canisius College en de Nijmeegse

Het Kandinsky College maakt deel uit van de Scholengroep Rijk van Nijmegen. Deze scholengroep bestaat verder uit het Canisius College en de Nijmeegse LOCATIE MOLENHOEK sport recreatie dienstverlening veiligheid Scholengroep Rijk van Nijmegen Het Kandinsky College maakt deel uit van de Scholengroep Rijk van Nijmegen. Deze scholengroep bestaat verder

Nadere informatie

Ervaringen van ouders en uitleg over het vmbo. Naar het vmbo

Ervaringen van ouders en uitleg over het vmbo. Naar het vmbo Ervaringen van ouders en uitleg over het vmbo Naar het vmbo A De platforms beroepsvoorbereidende programma s in het vmbo hebben de krachten gebundeld in de Stichting Platforms VMBO (SPV). Voor al uw vragen

Nadere informatie

Oranje Nassau College geeft je de ruimte

Oranje Nassau College geeft je de ruimte mavo beroepsvoorbereidende leerwegen Christelijke scholengemeenschap voor vwo-plus, havo, mavo en beroepsvoorbereidende leerwegen schoolgids 2 0 0 9 2 0 1 0 Oranje Nassau College geeft je de ruimte 2 Schoolgids

Nadere informatie

Schoolgids 2014-2015 SCHOLENGROEP DEN HAAG ZUID-WEST

Schoolgids 2014-2015 SCHOLENGROEP DEN HAAG ZUID-WEST Schoolgids 2014-2015 SCHOLENGROEP DEN HAAG ZUID-WEST Het Zuid-West College in het kort Kenmerken Scholengroep Den Haag Zuid-West Overkwalificatie: meer leren dan het examen vraagt Onderwijsaanbod: Afdelingen

Nadere informatie

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus!

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus! GROEP8 BROCHURE GEEF JE TOEKOMST EEN PLUS! CAROLUS IN HET KORT Leren in een veilige, rustige omgeving, met respect voor elkaar. Zo kun je de sfeer binnen het Carolus het beste omschrijven. Een school waar

Nadere informatie

Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Altijd in beweging. www.develsteincollege.nl

Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo. Altijd in beweging. www.develsteincollege.nl Christelijke Scholengemeenschap gymnasium, atheneum, havo en vmbo Altijd in beweging www.develsteincollege.nl Welkom op het DevelsteinCollege Het DevelsteinCollege, vestiging Develsingel, is een brede,

Nadere informatie

Voorlichtingsavonden 2014 3 & 4 vmbo

Voorlichtingsavonden 2014 3 & 4 vmbo Voorlichtingsavonden 2014 3 & 4 vmbo 24, 25, 26 en 27 november 2014 van 19.00 uur tot 21.35 uur (verdeeld over drie rondes) Per avond aanmelden voor maximaal 2 voorlichtingen Je schooldecaan verdeelt de

Nadere informatie

Schoolgids 2013-2014

Schoolgids 2013-2014 Schoolgids 2013-2014 Inhoudsopgave: hoofdstuk 1 schooljaar 2013 2014 1.1 Welkom 1.2 Hoe deze informatiegids te gebruiken 1.3 Het Rembrandt College 1.4 De missie van het Rembrandt College 1.5 Cultuurprofielschool

Nadere informatie