d Ampte infomagazine

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "d Ampte infomagazine 2015-2016"

Transcriptie

1 d Ampte infomagazine

2 2 Colofon Tabor College d Ampte Berkhouterweg NS Hoorn T: I: E: Foto s: Pieter Hulleman en Arjan Buis

3 Inhoud Onderwijs op d Ampte, dat doen wij zo! 4 Missie leerlingen 4 Je wilt een leerzame maar ook een gezellige schooltijd 5 Kleine klassen, veel aandacht, eigen gebouw 5 Geen pleinvrees 6 Je wordt gezien! 6 Handig Gedrag en KIC-training 7 Leerwegondersteuning 8 Hoe sta ik ervoor? 8 Buitenschoolse activiteiten en kampen 9 Je ouders doen ook mee 10 Onderwijs op d Ampte betekent: 11 LEERJAAR 1 EN 2, DE ONDERBOUW 12 Leren met de ipad - Leren op maat 12 Ben je op de goede weg? 13 Haal het beste uit jezelf, ontwikkel je talenten! 13 Welke vakken krijg ik in leerjaar 1 en 2? 13 Onderwijs aanbod in de onderbouw 14 De Vakcolleges Techniek en Zorg 15 De Sportklas 16 De Brede Interesse Klas (BIK) 17 De Nieuwe Mavo 17 BTEC-programma en Anglia-certificaat 18 LEERJAAR 3 EN 4, DE BOVENBOUW 19 De leerroutes in leerjaar 3 en 4 19 Economie 20 Techniek 21 Zorg en Welzijn 22 Unieke d Ampte routes 23 De Nieuwe Mavo 23 Aanmelden 24 Schoolboeken, ipads en ouderbijdragen 24 Algemene informatie 25 Tabor breed: Tabor X-tra! 26 Topsport Talent School 27 3

4 Onderwijs op Ampte, dat doen wij zo! Hallo jongens en meisjes, Je tijd op de basisschool zit er bijna op. Het is nu tijd om te kiezen naar welke school je wilt. We willen je vertellen waarom d Ampte een goede keus is. Dit informatieboekje is daarom speciaal voor jou bedoeld. Laat dit boekje ook aan je ouders lezen, want zij moeten het natuurlijk wel met jouw keuze eens zijn. 4 Bezoek ons tijdens de OPEN DAGEN of laat je ouders een aparte afspraak maken voor een bezoekje aan de school. Kom dan wel mee natuurlijk, want het gaat tenslotte om jou! Hopelijk tot ziens op onze school! S.J. Macke Directeur d Ampte, school voor talent Open dagen d Ampte: 27 en 28 januari 2015 aanvang centrale opening: uur Missie leerlingen Op d Ampte ben ik belangrijk. Ik wil actief en met plezier deelnemen aan alle leeractiviteiten in en buiten de les. Ik word uitgedaagd en de school motiveert mij om te leren. Ik leer zoveel mogelijk door te doen en door betekenisvolle opdrachten uit te voeren. Het onderwijs dat ik krijg past bij mijn niveau, mijn kwaliteiten en talenten. Ik doe mijn best om het voor mij hoogst haalbare niveau te behalen. Ik leer eigen verantwoordelijkheid te nemen en mijn eigen keuzes te maken. Ik leer te presenteren wat ik geleerd heb en ik leer kritisch zijn op hoe ik werk, leer en leef. Ik leer respect te hebben voor mijn omgeving en voor iedereen met wie ik werk, leer en leef. Ik word optimaal voorbereid op het behalen van mijn diploma en op het vervolgonderwijs.

5 Je wilt een leerzame, maar ook een gezellige schooltijd We vinden het heel belangrijk dat je met veel plezier naar school gaat. Op school ontmoet je elke dag leeftijdsgenoten en wil je natuurlijk ook wat leren. Niemand is hetzelfde. Ieder mens is anders en ieder mens heeft talenten. Houd je van sporten, of ben je creatief? Wil je later een eigen zaak, of wil je later een beroep in de techniek? Een lekkere maaltijd bereiden of een scooter repareren? Wat je later wilt worden, is nu nog niet zo belangrijk. Wel dat je probeert om het beste uit jezelf te halen. Wij bereiden je daarnaast goed voor op een beroepsopleiding. Dat kan allemaal op d Ampte. 5 Kleine klassen, veel aandacht, eigen gebouw Om te zorgen dat elke leerling zich thuis voelt, zijn wij kleinschalig georganiseerd in teams. Elk team heeft ongeveer 8-10 docenten en een team bestaat uit 5 tot 6 klassen. In elke klas zitten ongeveer 20 leerlingen. Dat zijn kleine klassen dus er is volop aandacht voor jou. Zo voel je je al heel snel thuis op d Ampte!

6 6 Geen pleinvrees Het schoolplein is door de leerlingen zélf ingericht. Wel zo gezellig! Voor de leerlingen van de onderbouw is er een apart schoolgebouw en een apart schoolplein. De leerlingen van De Nieuwe Mavo hebben een eigen gebouw met een kantine in eigen beheer. Op het hele schoolterrein mag overigens niet gerookt worden.

7 Je wordt gezien! Heb je extra hulp nodig? Geen probleem. Een gesprek als het even tegenzit, dyslexiebegeleiding of studiebegeleiding: je mentor weet de weg voor je. Elke mentor heeft ongeveer 10 leerlingen onder zijn/haar hoede. Heb je even geen zin om naar school te gaan? Dat is dan jammer, want als we je op school missen, bellen of sms en we direct naar huis. Zo zie je maar: op d Ampte word je gezien, ook als je er niet bent. 7 Handig Gedrag en KIC-training Op d Ampte benaderen we iedereen positief! We vinden het heel belangrijk dat we met respect met elkaar omgaan, dat we verantwoordelijkheid nemen en dat we ons veilig voelen op school. We noemen dit Handig Gedrag. Wij vinden het zelfs zo belangrijk dat wij hier in het eerste leerjaar een uur in de week een les aan besteden. In het tweede jaar is er eens in de drie weken een KIC les. KIC staat voor Kracht In Controle. Je krijgt KIC van je gymdocent. In de KIC les leer je van alles over hoe je op een prettige manier met elkaar omgaat, hoe je jezelf sterk presenteert, hoe je om moet gaan met pesten en hoe je dit met elkaar kan voorkomen. Hartstikke handig dus zo n KIC-training.

8 8 Leerwegondersteuning Als je in aanmerking komt voor leerwegondersteuning (LWO) maakt je mentor aparte afspraken met jou en je ouders. Deze afspraken worden opgeschreven in een ontwikkelingsperspectiefplan. Zo weet elke docent welke extra ondersteuning je nodig hebt om het onderwijs op d Ampte met succes te volgen! Hoe sta ik ervoor? Op d Ampte start je je schoolloopbaan met een entreegesprek. In dit gesprek leren jij, je ouders en de mentor elkaar kennen. Het schooljaar is verdeeld in meerdere lesperiodes en aan het eind van elke periode krijg je een rapport en heb je een portfoliogesprek. Elke lesperiode wordt afgesloten met een evaluatieweek. In deze week heb je overdag het portfoliogesprek met je mentor en je ouders. Tijdens dit gesprek kijk je met je mentor en je ouder(s) terug op de afgelopen periode en maak je afspraken voor de volgende periode. Je praat dan niet alleen over je cijfers, maar ook over je vaardigheden en kwaliteiten. In zo n week zijn er volop bijzondere activiteiten, zoals een sportdag, een theateractiviteit of een excursie. Je ouders en jij kunnen via internet inloggen in Magister, ons cijferadministratie- en leerlingvolgsysteem. Je ziet daar in de elektronische leeromgeving (ELO) het huiswerk, wanneer je afwezig bent geweest en welke cijfers je hebt gehaald. Handig toch?

9 Buitenschoolse activiteiten en kampen Als je van reizen houdt, dan ben je bij d Ampte aan het goede adres. We kijken graag over de grenzen heen, we vinden het fantastisch om trips naar het buitenland te maken of een ski-reis te organiseren. Deelname aan de buitenlandse reizen is vrijwillig. Aan het begin van het eerste leerjaar is er een introductiekamp, zodat je alvast kunt kennismaken met je klasgenoten en docenten. Je schooljaar begint dus meteen al goed. Sommige afdelingen starten ook in het derde leerjaar met een kamp zodat je elkaar goed leert kennen. De leerlingen van de tweede klas mavo krijgen Duits en gaan daarom ook naar Duitsland. Aan het einde van het derde leerjaar kun je kiezen voor een citytrip naar Londen of Barcelona of voor een meer sportieve invulling met een survivalkamp in de Belgische Ardennen of een golfsurfkamp in Biarritz. Maar ook dichter bij huis organiseren wij voor de thuisblijvers interessante verschillende activiteiten. Op d Ampte leer je in de praktijk, en het liefst juist buiten school. 9

10 10 Je ouders doen ook mee Ook je ouders kunnen meedenken over de school. Ze kunnen zich opgeven voor de klankbordgroep van ouders. Zij bespreken dan 4 maal per jaar de gang van zaken op school met de directie. Ook zijn de ouders vertegenwoordigd in de locatieraad van de school. Heb jij ook een mening? Dat komt dan goed uit. Er is namelijk ook een actieve leerlingenraad. Je praat en beslist mee over allerlei zaken op school, die het schoolleven interessant en uitdagend maken.

11 Onderwijs op d Ampte betekent: Je leert door zelf te doen en te ervaren. Je bent zelf verantwoordelijk voor alles wat je leert en maakt. Je maakt je eigen keuzes. Je presenteert zelf wat je hebt geleerd of gemaakt. Je bent kritisch op jezelf. 11 Wie ben ik? Wat kan ik? Wie wil ik zijn?

12 LEERJAAR 1 EN 2 DE ONDERBOUW Leren met de ipad Alle leerlingen op d Ampte werken vanaf leerjaar 1 met de ipad. In plaats van een volle, zware tas met boeken, neem je alleen nog maar je ipad en een aantal schriften mee. Jazeker schriften! Je leer- en werkboeken staan digitaal op de ipad, maar omdat wij schrijven en netjes werken ook belangrijk vinden, maak je voor een aantal vakken je werk gewoon in een schrift. Met je ipad heb je toegang tot heel veel informatie zoals filmpjes, extra uitleg en artikelen over de leerstof waar je mee bezig bent. Natuurlijk leren wij je ook hoe je het beste met social media en cyberpesten om kunt gaan en zo nu en dan mag je best een spelletje doen. Leren moet immers ook leuk zijn! 12 Leren op maat! Door het gebruik van de ipad zijn wij in staat zijn om elke leerling nog meer op zijn of haar eigen niveau te laten leren. Dit noemen wij gepersonaliseerd leren of leren op maat. d Ampte is, samen met een aantal andere scholen in Nederland, dit gepersonaliseerd leren aan het ontwikkelen. Dit doen wij omdat wij er van overtuigd zijn dat elke leerling uniek is en iedereen op zijn of haar eigen manier leert. Iedereen heeft eigen talenten en het is onze taak om jouw talenten zoveel mogelijk te laten groeien. De ipad is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

13 Ben je op de goede weg? Om te controleren of je op de goede weg bent, maak je in elk leerjaar een reken- en taaltoets. Dit is de zogenaamde TOA-toets. Wij kijken dan vooral naar je niveau van rekenen, Engels en Nederlands/taal. Je kan dan precies zien hoe jij het doet in vergelijking met andere leerlingen op d Ampte en zelfs in heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent om in het derde of vierde leerjaar de landelijke rekentoets te maken. Dus niks om je zorgen over te maken! 13 Haal het beste uit jezelf, ontwikkel je talenten! Jij hebt talent. Daar houden wij rekening mee. Zo kennen wij op d Ampte verschillende talentlijnen, zoals: Computer, Beeld & Geluid Kunst, Vormgeven & Media Drama & Dans Koken met talent Welke talentlijn je gaat volgen hangt van jouw keuze af. De vakcollege-klassen en de sportklas hebben een vaste talentlijn, de BIK klassen en De Nieuwe Mavo kunnen in het tweede leerjaar de talentlijn kiezen die het beste bij hun talenten past! Welke vakken krijg ik in leerjaar 1 en 2? Verder krijg je natuurlijk lessen in vakken zoals Nederlands, Engels, Duits, wiskunde/rekenen, biologie, economie, nask, Mens en Maatschappij (M&M), techniek en lichamelijke opvoeding. Deze vakken zorgen voor een stevige basis en een succesvol vervolg in leerjaar 3 en 4.

14 Onderwijs aanbod onderbouw Als je iets leert wat je interesseert, dan doe je zeker je best. Op d Ampte is er veel mogelijk. In het eerste leerjaar kan je, afhankelijk van je schooladvies, worden geplaatst in: VAKCOLLEGE TECHNIEK Talentvak: techniek & vakmanschap. Een stevige vakgerichte vmbo-opleiding die gericht is op een beroepsopleiding op het mbo. De opleiding bevat vanaf leerjaar 1 extra lesuren techniek. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJN: kunst, vormgeven & media VAKCOLLEGE ZORG Talentvak: mens & dienstverlenen. Een intensieve vakgerichte opleiding vmbo-opleiding die gericht is op een beroepsopleiding in zorg of welzijn op het mbo. De opleiding bevat vanaf leerjaar 1 extra uren in het vak mens & dienstverlenen. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. SPORTKLASSEN Talentvak: lichamelijke opvoeding. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJN: drama & dans TALENTLIJN: drama & dans BREDE INTERESSE KLAS (BIK) Carrousel van 4 talentvakken: computer, beeld & geluid / drama & dans / kunst, vormgeven & media / koken. Advies: basis- en/of kaderberoepsgerichte leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJNEN: carrousel van 4 talentlijnen 14 DE NIEUWE MAVO 1e Leerjaar 2 vaste talentlijnen: lo + drama 2e Leerjaar: 1 keuze uit de talentlijnen lo of drama Talentvakken: geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, Duits. In bovenbouw mogelijkheid voor examen in extra theorie- en/of praktijkvakken Advies: gemengd/theoretische leerweg. VAKKEN: Nederlands, Engels, wiskunde, rekenen, lichamelijke opvoeding, KIC TALENTLIJNEN: drama & dans/ lichamelijke opvoeding

15 Vakcolleges Voor leerlingen die nu al precies weten wat ze willen, heeft d Ampte de vakcolleges! Voor zowel jongens als meisjes hebben we het Vakcollege Techniek en het Vakcollege Zorg. Als je zeker weet dat je later een technisch beroep wilt uitoefenen, kies dan voor het Vakcollege Techniek. Wil je later graag met mensen werken in een ziekenhuis, een peuterspeelzaal, een verzorgingshuis of misschien wel bij mensen thuis als kraamverzorgster, dan is het Vakcollege Zorg iets voor jou. Het Vakcollege: een echte vakopleiding voor talentvolle jongens en meisjes die weten wat ze willen! 15 Het Vakcollege Techniek In West-Friesland is d Ampte de enige school die deze opleiding aanbiedt. Deze opleiding is bedoeld voor jongens en meisjes met een vmbo-advies basis en kader die geïnteresseerd zijn in techniek en nu al weten dat ze later een technisch beroep willen uitoefenen. De bedrijven waarmee we samenwerken willen graag goed opgeleide vakmensen. Daarom volg je in de eerste en tweede klas al 8 uur per week het vak: Techniek & Vakmanschap. Vanaf leerjaar 1 bezoek je bedrijven en krijg je gastlessen. In leerjaar 3 en 4 ga je verder in een techniekprofiel. In het Vakcollege Techniek op d Ampte kun je kiezen voor: profiel Bouwen, Wonen en Interieur profiel Produceren, Installeren en Energie profiel Mobiliteit en Transport In het derde en vierde leerjaar zijn diverse stages in de vakrichting van je keuze in samenwerking met het mbo. Deze leerjaren worden zo ingericht dat er een perfecte aansluiting is op de vervolgopleiding in het mbo. In het vakcollege leer je in de praktijk meer in minder tijd. Dat is nog eens een goed vooruitzicht. Doe je ook mee?

16 Het Vakcollege Zorg 16 Heb je een vmbo-advies basis of kader? Weet je nu al dat je later met mensen wil werken? Wil je graag vanaf het eerste leerjaar actief en praktisch bezig zijn? Kom dan naar het Vakcollege Zorg. De Sportklas Het Vakcollege Zorg is een praktische beroepsopleiding op het vmbo voor leerlingen die graag met mensen willen werken en voor mensen willen zorgen. In de komende jaren zijn er steeds meer getalenteerde en goed opgeleide mensen nodig voor beroepen in de zorg, welzijn en dienstverlening. Denk hierbij aan werken in een ziekenhuis, een buurthuis, kinderdagverblijf of aan de kraamzorg en ouderenzorg waarbij je bij de mensen thuis komt. Vanaf leerjaar 1 en 2 volg je al 8 uur per week het vak Mens & Dienstverlenen. In leerjaar 3 en 4 nemen deze uren nog flink toe! Ook hier geldt dat je op d Ampte leerjaar 1 t/m 4 volgt en dat het een opleiding is met veel praktijk, gastlessen, bezoeken aan instellingen en natuurlijk de levensechte stages! Na het d Ampte vervolg je je beroepsopleiding op het mbo. Door de stevige en intensieve opleiding ben je in staat om je mbo-opleiding sneller af te ronden of door te stromen naar een hoger niveau. Heb je een vmbo-advies basis of kader en weet je nu al dat je later met mensen wilt werken, kies dan voor het Vakcollege Zorg. De zorg zit op jouw talent te wachten! Doe je mee? Voor de leerlingen die zich aanmelden voor de Vakcolleges en de Sportklas organiseren wij een selectie- en doe-middag. Zo kunnen we kijken of deze richtingen voor jou de juiste keuze zijn en goed aansluiten bij jouw talenten. Er wordt namelijk wel wat van je gevraagd en wij willen teleurstellingen voorkomen! Op d Ampte neemt sport een heel belangrijke plaats in. Wij hebben zelfs speciale sportklassen. Ben je sportief? Vind je het leuk om sporttoernooien te organiseren? Kun je samenwerken en kan je goed om gaan met winst en verlies? Vind jij het leuk om kennis te maken zoveel mogelijk verschillende soorten sport? Kies dan voor de sportklas! Naast de lessen lichamelijke opvoeding gaan we vaak naar sportverenigingen in de buurt. Je maakt dan kennis met heel veel soorten sport zoals: basketbal, kung-fu, snowboarden, hiphop, squash, boksen en nog veel meer. Er wordt wel een sportieve instelling van je verwacht. Je moet namelijk veel samenwerken, doorzetten en elkaar helpen. Zowel binnen als buiten het veld.

17 De Brede Interesse Klas (BIK) Voor leerlingen met een basis- en/of kaderadvies die nu nog geen keuze willen maken voor techniek, zorg of sport hebben wij de Brede Interesse Klas. Kort gezegd BIK! Wil je naar een Brede Interesse Klas, dan krijg je in het eerste leerjaar 4 talentlijnen. Deze helpen je een brede blik te krijgen op de toekomst. De talentlijnen zijn: Computer, Beeld & Geluid Kunst, Vormgeven & Media Drama & Dans Koken met talent Zo zie je: op d Ampte ben jij belangrijk en ga je met plezier onderwijs volgen, waar je echt in de praktijk mee verder komt! 17 De Nieuwe Mavo Heb je een vmbo (kader)gemengd, theoretisch advies van de basisschool meegekregen en ben je een doorzetter? Dan is De Nieuwe Mavo op d Ampte iets voor jou. In de eerste klas volg je extra uren gym en creatieve vakken. In het tweede leerjaar kun je kiezen voor een sportieve lijn óf de creatieve lijn die je de mogelijkheid biedt om in het vierde leerjaar examen te doen in lo2 of drama! Je wordt in de bovenbouw goed voorbereid op een vervolgopleiding in het mbo, want vanaf het derde leerjaar volg je ook al een praktijkvak. Uiteraard naast al die belangrijke vakken die ervoor zorgen dat je een prachtig mavo diploma gaat halen. Een diploma met 6, 7 of zelfs 8 vakken is mogelijk op De Nieuwe Mavo!

18 BTECprogramma Houd je van tekenen, schilderen of handvaardigheid? Ontwerp je graag zelf de mooiste dingen? Als je creatief bent dan krijg je zelfs de kans om tijdens de lesuren van het vak Kunst, Vormgeven & Media een internationaal certificaat te behalen. Dit voeren wij uit in samenwerking met een exameninstituut in Londen. BTEC staat voor Business &Technical Qualification. Dat komt later altijd van pas! In Nederland is d Ampte de eerste vmbo-school die het BTEC-certificaat uitreikt. 18 Angliacertificaat Elke leerling op d Ampte kan in de reguliere lessen Engels ook een internationaal erkend certificaat halen voor dit vak, het Anglia-certificaat. Het certificaat is op elk niveau te behalen. Zo kan je met een BBLadvies gewoon een master-certificaat halen als blijkt dat jij een enorm talent hebt voor Engels. Dat is pas gepersonaliseerd leren. Wat wil ik later worden? Al vanaf leerjaar 1 informeren we je over de mogelijkheden in het derde en vierde leerjaar. We hebben hiervoor een eigen voorlichtingsfilm gemaakt. Ook ga je in het tweede leerjaar lessen volgen op de moderne praktijkpleinen. De basis- en kaderleerlingen zelfs 2 uur per week in leerjaar 2. Dat noemen we praktische sectororiëntatie (PSO). Zo ervaar je zelf welk profiel en welke leerroute in de bovenbouw het beste bij je past.

19 LEERJAAR 3 EN 4 DE BOVENBOUW Verdiepend Verbredend Vernieuwend Vanaf augustus 2016 starten alle derde klas leerlingen van het vmbo met compleet vernieuwde programma s. De landelijke vernieuwing vmbo is dan een feit. Dit betekent dat de beroepsgerichte programma s in de bovenbouw gaan veranderen. Op d Ampte zijn we al gestart met het vormgeven van deze nieuwe programma s. Wij noemen dat LEERROUTES*. Binnen de leerroutes kun je ook onderdelen zelf kiezen. Het is dus mogelijk een lesprogramma samen te stellen dat helemaal bij jou past én zorgt voor een goede aansluiting op het mbo. Het zal nog lastig zijn om te kiezen, want d Ampte heeft in alle sectoren meerdere leerroutes. Kijk maar eens naar alle mogelijkheden. De leerroutes voor de basis en kaderleerlingen op d Ampte: Profielen Bouwen, Wonen en Interieur Leerroutes Hout & Constructies Meubel & Interieur 19 Techniek Mobiliteit en Transport Voertuigen & Tweewielertechniek Produceren, Installeren en Energie Energie & Electrotechniek Metaal & Besturingstechniek Economie Economie en Ondernemen Administratie & Ondernemen Handel & Ondernemen Zorg & Welzijn Unieke d Ampte routes Zorg en Welzijn Dienstverlening en Producten Gezondheidszorg & Welzijn Huidverzorging & Haarverzorging Bewegen & Veiligheid Media & Theater Vormgeving & Ontwerp Doorlopende leerroutes vanaf leerjaar 1 en 2 Energie & Electrotechniek Vakcolleges Vakcollege Techniek Hout & Constructies Metaal & Besturingstechniek Voertuigen & Tweewielertechniek Vakcollege Zorg Gezondheidszorg & Welzijn * programma s zijn nog in ontwikkeling en kunnen wijzigen onder invloed van landelijke of regionale eisen en/of aanpassingen. d Ampte

20 Unieke leerroutes voor leerlingen van De Nieuwe Mavo op d Ampte met volop mogelijkheden voor extra theorie of praktijkvakken Leerroutes Techniek & Innovatie ü vier lesuren Techniek & Innovatie in leerjaar 3 ü extra lesuren gym of drama in leerjaar 3 ü mogelijkheid tot extra examenvakken in leerjaar 4 ü goede doorstroming naar mbo en eventueel havo Economie & Ondernemen ü vier lesuren Economie & Ondernemen in leerjaar 3 ü extra lesuren gym of drama in leerjaar 3 ü mogelijkheid tot extra examenvakken in leerjaar 4 ü goede doorstroming naar mbo en eventueel havo Zorg & Welzijn ü vier lesuren de leerroute Zorg & Welzijn in leerjaar 3 ü extra lesuren gym of drama in leerjaar 3 ü mogelijkheid tot extra examenvakken in leerjaar 4 ü goede doorstroming naar mbo en eventueel havo En of je nu kiest voor een VERDIEPENDE, een VERBREDENDE of juist een VERNIEUWENDE leerroute, een naadloze aansluiting met het vervolgonderwijs is gegarandeerd! De praktijklessen volg je op de moderne praktijkpleinen van d Ampte. Je werkt eigenlijk in een levensechte situatie. Er is een winkel, een keuken, een beautysalon, een restaurant, een receptie, een kinderdagverblijf, een kantoor, een ontwerpatelier, een garage, een bouwwerkplaats, een timmerbedrijf en uiteraard ook een magazijn. Net écht dus! Het komt ook voor dat je buiten de school een opdracht doet in een bedrijf, een instelling of een winkel. Vaak komen er mensen op bezoek die je moet bedienen, die iets bij je bestellen of waarvoor je iets moet maken. Zo kun je zelf ervaren wat bij je past. Alle doorstroommogelijkheden staan open voor jou! En welke leerroute je bij ons ook kiest, je kunt na onze school nog alle kanten op in het Middelbaar Beroeps Onderwijs, want elke leerling heeft bij ons wiskunde tot en met het 4e leerjaar! 20 Economie De leerroutes in Economie en Ondernemen Werk je nauwkeurig en vind je het leuk om met klanten om te gaan? Ben je creatief en ondernemend? Handig met de computer en gewend om geconcentreerd te werken? Dan kies je vast voor één van de leerroutes in het profiel Economie & Ondernemen. In de lessen in de bovenbouw ga je op het plein Economie & Ondernemen aan de slag met boekhouden, ontwerpen en inrichten van etalages en het maken van reclame. Hierbij zullen je digitale vaardigheden goed van pas komen.

21 Techniek De leerroutes in Bouwen, Wonen en Interieur Met je handen werken? Autocad tekenen op de computer? Bij Bouwen, Wonen en Interieur oefen je vaardigheden die nodig zijn om een huis te bouwen, te verbouwen of te verfraaien. Timmeren, schilderen, meubels maken, ontwerpen op de computer, kortom te veel om op te noemen. De leerroute die leidt naar een mooie baan in de uitdagende wereld van de bouwtechniek. Naast de profielvakken kun je kiezen uit de leerroutes Hout & Constructies of Meubel & Interieur. Mooier kunnen we het niet maken! De leerroute Produceren, Installeren en Energie Techniek is de toekomst! De ontwikkelingen in de techniek gaan razendsnel. Het bedrijfsleven en de overheid zitten te springen om goed opgeleide technici. Naast de basistechnieken op het gebied van metaalbewerking, elektriciteit en installaties, is er in deze leerroutes veel aandacht voor moderne technieken en ontwikkelingen zoals zonne- en windenergie, slim wonen en robotica. Heb je technisch inzicht en wil je de wondere wereld van de techniek verder ontdekken? Kies dan in de bovenbouw voor één van deze leerroutes naar een uitdagende baan in de moderne techniek. De leerroute in Mobiliteit en Transport Ben je geïnteresseerd in de techniek van auto s, motoren, scooters en fietsen? Houd je van sleutelen en vind je het leuk om storingen op te lossen? Kun je goed routes uitzetten en houd je van organiseren en plannen? Dan is het profiel Mobiliteit en Transport dé plek voor jou in de bovenbouw. 21 Vakcollege Techniek In de bovenbouw vervolg je het Vakcollege Techniek. In het derde jaar rond je al onderdelen af en loop je stage. In het vierde leerjaar begin je ook al met de theorie én stage (BPV) van het mbo.

22 Zorg en Welzijn De leerroutes in Zorg en Welzijn Wil je later graag met mensen werken en voor ze zorgen? Ze mooi maken? Houd je van kinderen of spreken juist de oudere mensen je meer aan? Kun je je inleven in een ander? Denk je aan een beroep als verplegende of kapper? Wil je in de gehandicaptenzorg of juist liever werken in een schoonheidssalon? In het profiel Zorg en Welzijn kun je na het derde leerjaar kiezen uit de leerroute Gezondheidszorg & Welzijn of de leerroute Huidverzorging & Haarverzorging. Routes die op je lijf geschreven zijn! Vakcollege Zorg In de bovenbouw vervolg je de opleiding in het Vakcollege Zorg. Je richt je vooral op lesstof die betrekking heeft op het verzorgen van mensen. Naast de theorie zul je veel praktijklessen krijgen en bevat het programma diverse stages. In het vierde leerjaar richten we ons al op de opleidingen Gezondheidszorg en Welzijn van het mbo. 22

23 Unieke d Ampte routes In het profiel Dienstverlening en Producten hebben we leerroutes ontwikkeld voor die leerlingen die meer en/ of anders willen. Zie je een toekomst weggelegd in de sport, de veiligheid of wil je juist je creatieve talenten ontwikkelen. Ook voor jou hebben we op d Ampte de ideale leerroute. Bewegen & Veiligheid Vind je het niet alleen erg leuk om zelf te sporten maar ook om andere mensen te helpen? Ben je sociaal vaardig en vind je het leuk om voor een groep te staan? Houd je van plannen en organiseren? Zie je het zitten om bijvoorbeeld training geven of activiteiten bedenken voor het animatie-team. Of denk je meer aan een toekomst in één van de uniformberoepen? Dan zijn dit perfecte routes voor jou! Vormgeving & Ontwerp In deze kleurrijke leerroute combineren we techniek en vormgeven. Je leert ontwerpen, vormgeven met moderne apparatuur maar ook het handwerk komt volop aan bod. Ook in deze leerroute komt creativiteit, organisatietalent en maar ook technisch inzicht goed van pas. Een geweldige leerroute voor jongens en meisjes die vormgeven in hun bloed hebben! Media & Theater Je doet niets liever dan toneelspelen, een dansuitvoering geven en vooral omgaan met mensen. Je bent creatief, hebt leuke ideeën en kunt goed organiseren. Dan kun je eindelijk je droom waarmaken en dagelijks vertoeven in de wereld van theater en cultuur. Logisch dat je dan voor deze droomroute kiest! 23 De Nieuwe Mavo De Nieuwe Mavo in de bovenbouw biedt meer! Naast de theorievakken kun je kiezen uit lo2, drama of tekenen als examenvak én een beroepsgericht vak in een economisch, technisch of zorg & welzijn profiel. Een mavo met niet 6 maar 7 vakken is op d Ampte heel gewoon! Zo maken we in het derde leerjaar een mooie combinatie van theorievakken en vakken die je de gelegenheid geven volop praktisch bezig te zijn en je bovendien een goede oriëntatie geven op je vervolgopleiding. In het vierde leerjaar kun je dus, naast de reguliere mavovakken, kiezen uit: een extra theorievak een extra praktijkvak examenvak LO2 examenvak drama examenvak tekenen Zo blijft naar school gaan ook in de bovenbouw een feest!

24 Aanmelden We hebben aanmeldingsformulieren gestuurd naar alle basisscholen in de omgeving. Je ouders kunnen meestal bij jouw basisschool het ingevulde aanmeldingsformulier inleveren, samen met eventuele testgegevens en een kopie van je ID of paspoort. AANMELDEN UITERLIJK 13 MAART 2015, uur met een compleet dossier Je aanmelding met alle benodigde gegevens dient vóór 13 maart 2015, uur bij d Ampte binnen te zijn. 24 De basisschool zorgt ervoor dat alle benodigde papieren op d Ampte terechtkomen. Heeft jouw basisschool geen aanmeldingsformulier, dan kunnen je ouders dat rechtstreeks aanvragen bij de administratie van d Ampte of downloaden van de website. Bericht Als je bent aangemeld, krijg je direct bericht over de ontvangst en de vervolgprocedure. Zodra bekend is of je geplaatst kan worden, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsmiddag in juni. Je ouders worden dan dezelfde avond uitgenodigd voor een ouderavond, zodat zij ook jouw nieuwe school én mentor leren kennen. Mochten we meer aanmeldingen hebben dan we kunnen plaatsen in het eerste leerjaar, dan worden jij en je ouders hierover zo spoedig mogelijk geïnformeerd. Voor de Vakcolleges Techniek en Zorg en voor de Sportklas is er eerst nog een extra selectie- en doemiddag in april! Het nieuwe schooljaar start op maandag 17 augustus Schoolboeken, ipads, ouderbijdragen Wat er wel en wat er niet onder valt. Schoolboeken en ander lesmateriaal dat voor ouders gratis is, zijn: leerboeken, werkboeken, project- en tabellenboeken, examentrainingen/bundels, eigen lesmateriaal van de school, bijbehorende cd s en/of dvd s. Ondersteunende materialen kunnen echter niet gratis ter beschikbaar worden gesteld. Voorbeelden hiervan zijn: atlas, woordenboek en agenda. Ook zaken als rekenmachine, ipad, laptop, sportkleding, gereedschap, kunnen in rekening gebracht worden. Als uw zoon of dochter daadwerkelijk is ingeschreven op d Ampte, ontvangt u een lijst van materialen die u aan dient te schaffen voor uw zoon of dochter. Voor het aanschaffen van gymkleding (voor alle leerlingen) en sportkleding (voor de sportklassen) hebben wij een aparte regeling getroffen met een kledingzaak. Voor een zeer gunstig tarief kunt u online gym- en sportkleding bestellen. Voor alle leerlingen die met de ipad gaan werken, is er de mogelijkheid tot het aanschaffen van een ipad via een aanschaf- en betalingsregeling. Leerlingen die zelf over een ipad Retina (of hoger) beschikken, hoeven geen nieuwe ipad aan te schaffen. Zij kunnen deze gebruiken voor school. Leerlingen die nog niet over een ipad beschikken, kunnen deze aanschaffen via een webshop. U vindt t.z.t. meer informatie hierover op onze website. Op onze website kunt u nu al terecht voor veel gestelde vragen over de ipad.

WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE)

WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE) WELKE SECTOR? WELK PROFIEL? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR O RIENTATIE) 1 WELKE SECTOREN EN PROFIELEN ZIJN ER? WELKE 3 ONDERDELEN WIL JE UITPROBEREN? KIEZEN VOOR DE PSO ( P RAKTISCHE S ECTOR

Nadere informatie

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1. 1 Blz. 3 Inleiding Blz. 4 1 de leerwegen Blz. 4 1.1 de leerwegen in klas 3 en 4 Blz. 5 1.2 een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.3 samengevat Blz. 6 2 de profielen en de leerroutes Blz. 7 2.1 een toelichting

Nadere informatie

d Ampte infomagazine

d Ampte infomagazine d Ampte infomagazine 2017-2018 Colofon GA NAAR DE SITE Tabor College d Ampte Berkhouterweg 5 1624 NS Hoorn T : 0229-284 151 I : www.dampte.nl E : dampte@tabor.nl Fotografie: Jan Zegwaard en Arjan Buis

Nadere informatie

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen

Blz. 3 Inleiding. Blz. 4 1 de leerwegen. Blz de leerwegen in klas 3 en 4 Blz een toelichting op de leerwegen 1 Blz. 3 Inleiding Blz. 4 1 de leerwegen Blz. 4 1.1 de leerwegen in klas 3 en 4 Blz. 5 1.2 een toelichting op de leerwegen Blz. 5 2 de profielen en de leerroutes Blz. 6 2.1 een toelichting op de 6 profielen

Nadere informatie

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes 1 INHOUD Blz. 2 Inleiding Blz. 4 Wat wil je? Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Blz. 9 Op onze school bieden we 3 leerroutes aan Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie Zorg en Welzijn Vakkenpakketten van

Nadere informatie

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes

INHOUD. Blz. 4 Wat wil je? Op onze school bieden we 3 leerroutes aan. Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie. Vakkenpakketten van de leerroutes 1 INHOUD Blz. 2 Inleiding Blz. 4 Wat wil je? Blz. 5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Blz. 9 Blz. 10 Op onze school bieden we 3 leerroutes aan Economie en Ondernemen Techniek en Innovatie Zorg en Welzijn Samengevat

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

Kiezen.. voor een sector en uitstroomprofiel voor de MAVO schooljaar 2014-2015

Kiezen.. voor een sector en uitstroomprofiel voor de MAVO schooljaar 2014-2015 Kiezen.. voor een sector en uitstroomprofiel voor de MAVO schooljaar 2014-2015 1 INHOUD Blz. 3 Inleiding Blz. 4 Wat wil je? Blz. 4 Blz. 6 Op onze school bieden we 3 sectoren aan Samengevat Blz. 7 Vakkenpakketten

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL

INFORMATIE VMBO BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL INFORMATIE VMBO 2014 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Eigenlijk houd ik niet zo van leren, maar meer van doen. Daarom doe ik ook kader. Dan heb je wat minder leerstof en wat meer praktijk.

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Over. stappen. naarprisma

Over. stappen. naarprisma Over stappen naarprisma Welkom opprisma In een totaal nieuwe school met afwisselende, actuele leerstof die aansluit bij de interesses van de leerlingen. Wij dagen leerlingen uit om te laten zien wat ze

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school!

Zuiderzee. College. Het Zuiderzee College: jouw school! Zuiderzee College Het Zuiderzee College: jouw school! Het Zuiderzee College heet je van harte welkom! Alle vakken op een rij: De AVO-vakken: bij ieder profiel krijg je de vakken Nederlands, Engels, maatschappijleer,

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075)

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) Heb je nog vragen? Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) 640 91 30 Schoolleiding. Henk Lüken: vestigingsdirecteur Anita Gietermans: afdelingsleider leerjaar 1 en ISK Jan Willem van der

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER.

VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER. VMBO-TL/KB/BB (MET LWOO) LEREN OP JE EIGEN MANIER. LEREN OP JE EIGEN MANIER Het Corlaer College is een school die bij jou past. Je kunt er je eigen talenten ontdekken, je kunt er leren op je eigen manier.

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Ontdek. Schooljaar je talent. Welcome, wilkommen, welkom! Onderzoek je talenkennis En nog veel meer

Ontdek. Schooljaar je talent. Welcome, wilkommen, welkom! Onderzoek je talenkennis En nog veel meer 1 Word masterchef! Kook de sterren van de hemel in onze keuken Welcome, wilkommen, welkom! Onderzoek je talenkennis En nog veel meer Schooljaar 2017 2018 Zoek het hogerop! Klim naar de top in onze klimwand

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting decaan over de profielen en leerwegen - 20.15 uur: Kennismakingsronde profiel Waarom kiezen? - Leerling kiest een

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader

Informatieboekje leerjaar 2. vmbo-basis en vmbo-kader 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 2 vmbo-basis en vmbo-kader Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 De verschillende profielen binnen het vmbo... 3 Hoe is je profiel opgebouwd?...

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Kiezen voor een sector en uitstroomprofiel schooljaar 2014-2015

Kiezen voor een sector en uitstroomprofiel schooljaar 2014-2015 Kiezen voor een sector en uitstroomprofiel schooljaar 2014-2015 1 Blz. 3 Inleiding Blz. 4 1 de leerwegen Blz. 5 1.1 de leerwegen in klas 3 en 4 Blz. 5 1.2 een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.3 samengevat

Nadere informatie

Sectoren - bovenbouw vmbo

Sectoren - bovenbouw vmbo LifeTech College Sectoren - bovenbouw vmbo 2016-2017 Locatie Oude Bossche Baan Het Stedelijk College Eindhoven Meteen de juiste keuze! Het Stedelijk College Eindhoven is een openbare school voor voortgezet

Nadere informatie

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO 2014-2015 1 Inhoudsopgave 1 Het onderwijs verandert blz 3 2 Kiezen in VMBO-2 blz 4 3 De opleidingen binnen het Minkema College blz 5 Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 Naam : klas : 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 7. MOGELIJKHEDEN NA HET VMBO 10 8. INFORMATIE

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Binnenkort

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Borculo

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Borculo Doe mee in onze groene wereld Borculo vmbo groen 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet jouw stappen in

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Twello. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Twello vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld Ashram Nieuwkoop thuis in de wereld INHOUD Onderwijs op maat Theoretische leerweg plus Sport en bewegen SDV Zorg & welzijn breed Cultuurschool Wereldschool Begeleiding Uitnodiging! Bij ons slaagt al zes

Nadere informatie

Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo Poort, school voor havo en mavo Voor leerlingen met ambitie Haal het beste uit jezelf! Op Poort, school voor havo en mavo word je geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Dat betekent niet alleen dat

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2012 2013 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op is een kleine school in een ruim gebouw voor ongeveer 300 leerlingen. Je zult je er snel thuis en op

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Doetinchem. Het Groene Lyceum. Vakman schaps route Doe mee in onze groene wereld Doetinchem vmbo groen Het Groene Lyceum Vakman schaps route 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2

Driestar Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Driestar Lekkerkerk Loopbaanoriëntatie en begeleiding VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn

Informatiebrochure Bouwen aan talent! Hoofdstuk. Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn Hoofdstuk Bouwen aan talent! Informatiebrochure 2015-2016 Vakcollege Economie en Ondernemen Vakcollege Zorg & Welzijn 1 Informatiebrochure_Windroos.indd 1 07-10-15 11:08 Het draait om jou! Het draait om

Nadere informatie

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou!

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! DOENERS GEZOCHT Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk

Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren in de praktijk! Op Het Stedelijk In dit nummer -> Leren in moderne praktijklokalen -> Maatwerk, ook op het

Nadere informatie

eld tv G Gerrit S Rie

eld tv G Gerrit S Rie SG Gerrit Rietveld VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! RIETVELD.PSG.NL SG Gerrit Rietveld Spinnekop 1 1444 GN Purmerend

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO 2015-2016 1 Inhoudsopgave 1 Het onderwijs verandert blz 3 2 Kiezen in VMBO-2 blz 4 3 De opleidingen binnen het Minkema College blz 5 Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

Nadere informatie

Slinge: ontdek je talent!

Slinge: ontdek je talent! Slinge: ontdek je talent! Een kleine, veilige en gezellige school Aandacht voor jouw talent en loopbaan Extra taal, rekenen, skills, sport en cultuur Vier leuke beroepsopleidingen Slagingspercentage 99%

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN 2 HTL 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN 2 HTL 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 Naam : klas : 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN 2 HTL 6 4. SECTOREN 7 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 7. MOGELIJKHEDEN NA HET VMBO 10 8. INFORMATIE VERKRIJGEN

Nadere informatie

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg

leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg leren door doen vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-gemengde leerweg informatie schooljaar 2018/2019 Over het Groene Hart leerpark Bij het Leerpark staat Leren door doen centraal. Bij ons leren leerlingen met

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur.

Doe mee in onze. groene wereld. open dag. vmbo groen. Enschede. Vakman schaps route. vrijdag 26 januari uur uur. Doe mee in onze groene wereld Enschede vmbo groen Vakman schaps route open dag vrijdag 26 januari 2018 15.30 uur - 20.30 uur www.aoc-oost.nl 2informatie vmbo groen 2018-2019 AOC Oost is jouw wereld. Een

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM!

VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS VMBO BASIS + KADER HEB JE TALENT VOOR DE PRAKTIJK? JE BENT VAN HARTE WELKOM! rietveld.psg.nl Spinnekop 1 1444 GN Purmerend Postbus 62 1440 AB Purmerend telefoon:

Nadere informatie

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO

EEN LEERZAAM AVONTUUR! Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport MAVO HAVO VWO 2015 2016 Leren maar ook plezier maken. Onderwijs op jouw niveau. Extra mogelijkheden voor bètatechniek en sport EEN LEERZAAM AVONTUUR! Klap deze folder uit en scan hem met de Layar app! MAVO HAVO VWO

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018

VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018 VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018 19-1-2018 Keuze proces Wat gebeurt er in de 2 e klas? En verder? www.zsc.nl HOE ZIT HET VMBO IN ELKAAR? Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) duurt 4 jaar en

Nadere informatie

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht:

zorg en welzijn Voorbeeld van een grote opdracht: zorg en welzijn vmbo sport & dienstverlening mogelijkheden binnen de sector zorg en welzijn is de leerroute sport & dienstverlening. In de directe omgeving is Kollum de enige vmbo- sportief en sociaal

Nadere informatie

Schoolgids Carré College (samenvatting)

Schoolgids Carré College (samenvatting) Schoolgids Carré College (samenvatting) 2016-2017 1 Over het Carré College Praktijkgericht Nu naar het Carré College, straks een baan Op het Carré College bieden we de best denkbare voorbereiding op MBO

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg

vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg vmbo beroepsgerichte en theoretische leerweg Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken

Nadere informatie

AANSTORMENDE BRUGKLASSERS EN OUDERS BESTE. Actief in onderwijs

AANSTORMENDE BRUGKLASSERS EN OUDERS BESTE. Actief in onderwijs 2016-2017 Actief in onderwijs BESTE AANSTORMENDE BRUGKLASSERS EN OUDERS Openbare scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, mavo en vmbo-b/k www.wdezwijger.nl H e t W i l l e m d e Z w i j g e

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Dingen maken en weten hoe ze werken Dingen maken en weten hoe ze werken.

Nadere informatie

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum

Doe mee in onze. groene wereld. vmbo groen. Almelo. Het Groene Lyceum Doe mee in onze groene wereld Almelo vmbo groen Het Groene Lyceum 2informatie vmbo groen 2017-2018 AOC Oost is jouw wereld. Een groene wereld die jij zelf mag invullen met jouw talent en interesse. Zet

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

atheneum technasium havo havo/vmbo-t

atheneum technasium havo havo/vmbo-t technasium /vmbo-t Tijd voor jouw toekomst Het is bijna zover: je zegt je basisschool gedag en je gaat een nieuw avontuur aan op het voortgezet onderwijs. Het is tijd om te ontdekken en te leren wat jíj

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Voorlichting Voortgezet Onderwijs

Voorlichting Voortgezet Onderwijs Voorlichting Voortgezet Onderwijs Onderwerpen die besproken worden: Onderbouw VO Bovenbouw VO LWOO (wordt geïntegreerd) vmbo havo/vwo En daarna? Factoren voor schoolkeuze Scholen in de regio Aanmeldingsprocedure

Nadere informatie

VMBO VOOR SPORT & DANS

VMBO VOOR SPORT & DANS VMBO VOOR SPORT & DANS VMBO BASIS EN KADER MET EN ZONDER LWOO www.tvo-rotterdam.nl Houd je van sporten? Wil je voetballen? Basketballen? Dansen? En heb je vmbo b/k advies? Dan bof je! Wij hebben de ambitie

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie