2.1 Iedere regio/vereniging kan zich kandidaat stellen voor de organisatie van de nationale kampioenschappen karabijn.30m1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2.1 Iedere regio/vereniging kan zich kandidaat stellen voor de organisatie van de nationale kampioenschappen karabijn.30m1."

Transcriptie

1 SCHIET- EN WESTRIJDREGLEMENT.30 M1 DISCIPLINE ALGEMEEN 0.1 Voorop staat bij de S.V..30 M1 Nederland, naast het sportieve element, tevens de liefde voor een historisch wapen. Een combinatie van beide onderdelen heeft uiteindelijk geleid tot het organiseren van wedstrijden en zelfs nationale kampioenschappen voor de M1- karabijn. Een mengeling van beide, wedstrijdelement en historisch element, betekent uiteraard dat bij de te houden wedstrijden, voor beide, ook enige regels nageleefd dienen te worden. Onderstaand schiet- en wedstrijdreglement komt hieraan tegemoet. Even belangrijk hierbij is tevens de originele en "kale" staat waarin het wapen dient te verkeren, waarbij op geen enkele manier enige wijziging mogen zijn aangebracht of deze nu resultaat verbeterend effect hebben of niet! Er mag slechts gebruik gemaakt worden van het zgn. G.I.-model (periode ).Commerciële en gemoderniseerde M1-versies zijn niet toegestaan. Bovenstaande betreft ook eventuele hulpmiddelen. Deze dienen oftewel origineel te zijn of achterwege gelaten te worden. (zie ook art. 5 en 17)Originele replica's van de kolf en klapkolf, met de daarbij behorende metalen handbeschermer en eventuele kunststoffen schouderplaat, worden toegelaten. SOORTEN WEDSTRIJDEN 1.1 Ter bevordering van de schietsport worden schietwedstrijden gehouden op het onderdeel karabijn (M1) te weten: a. jaarlijks een nationaal kampioenschap 100 meter b. jaarlijks een nationaal kampioenschap 50 meter c. jaarlijks een nationaal kampioenschap 25 meter d. jaarlijks een districtskampioenschap in elk district/regio, indien hiertoe voor de onderdelen a, b, c, banen ter beschikking zijn. 1.2 De wedstrijden worden verdeeld in: a. Korpswedstrijden; b. Individuele wedstrijden. 1.3 De bepalingen van dit reglement zijn van toepassing op de onder 1.1 en 1.2 genoemde wedstrijden. ORGANISATIE WEDSTRIJDEN 2.1 Iedere regio/vereniging kan zich kandidaat stellen voor de organisatie van de nationale kampioenschappen karabijn.30m De organiserende regio/vereniging informeert zo spoedig mogelijk het bestuur van de S.V..30 M1 Nederland, naar de data welke vrij zijn voor de te houden wedstrijd en vraagt een wedstrijdvergunning aan, onder opgave van plaats, data en soort wedstrijd.

2 2.3 Na ontvangst van de wedstrijdvergunning geeft de organiserende regio/vereniging in het officiële orgaan van de S.V..30 M1 Nederland en eventueel het KNSA blad tijdig, doch minstens een maand van tevoren kennis van de te houden wedstrijd, inschrijfkosten en sluitingsdatum van de inschrijving. 2.4 De in de punten 2.1 en 2.2 vermelde regio/vereniging door gemotiveerde omstandigheden verhinderd is de organisatie van de wedstrijd uit te voeren, geeft deze regio/vereniging binnen een maand na het door het bestuur van de S.V..30 M1 Nederland genomen besluit, het betrokken bestuur daarvan schriftelijk kennis. Als dan wordt getracht zoveel mogelijk alsnog een regio/vereniging te vinden die de organisatie op zich neemt. 2.5 De organiserende regio/vereniging dient op de wedstrijden te beschikken over schietbanen waarop over de voorgeschreven afstanden kan worden geschoten. Tevens draagt zij zorg dat beschikbaar is: a. wedstrijdleiding, belast met de algemene leiding van de wedstrijd, bijgestaan door een secretariaat. b. voldoende baancommandanten, belast met de afwikkeling van het schieten. c. voldoende griffiers, belast met het noteren van de behaalde resultaten. d. een wapenkeurmeester, belast met de keuring van de wapens. e. voldoende personeel voor de waarnemingsposten. Deze functionarissen moeten deskundig zijn. Bij voorkeur zijn zij lid bij de S.V..30 M1 Nederland. Voor de hiervoor genoemde functionarissen alsmede voor de schutters, dienen voldoende verblijven aanwezig te zijn. 2.6 De organiserende regio/vereniging dient volledig volgens dit Schiet-en Wedstrijdreglement te handelen. 2.7 Het bestuur is gerechtigd wedstrijdcommissies te benoemen en te ontbinden. WEDSTRIJDEISEN 3.1 De schietwedstrijden.30 M1 worden gehouden met inachtneming van de volgende eisen: a. 100 meter: Houding liggend vrije hand. Proefschoten onbeperkt, 15 wedstrijdschoten, tijdsduur 20 minuten inclusief proefschoten. Houding knielend. Proefschoten onbeperkt, 15 wedstrijdschoten, tijdsduur 20 minuten inclusief proefschoten. b. 50 meter: Zie eisen onder a. c. 25 meter: Zie eisen onder a. 3.2 De schietwedstrijden.30 M1, waarbij uitsluitend liggend geschoten wordt, worden gehouden met inachtneming van de volgende eisen: a. 100 meter: Houding liggend vrije hand. Proefschoten onbeperkt, 30 wedstrijdschoten, tijdsduur 40 minuten inclusief proefschoten. b. 50 meter: Zie eisen onder a. c. 25 meter: Zie eisen onder a. 3.3 De 3 houdingen wedstrijd wordt genoemd de Elly van Vliet Trofee (ter nagedachtenis van de in 1998 overleden secretaris van onze vereniging)

3 en wordt gehouden met inachtneming van de volgende eisen: 100 meter: 1 e. Houding liggend vrije hand. Proefschoten onbeperkt, 20 wedstrijdschoten, tijdsduur 20 minuten inclusief proefschoten. 2 e. Houding knielend vrije hand. Proefschoten onbeperkt, 20 wedstrijdschoten, tijdsduur 20 minuten inclusief proefschoten. 3 e. Houding staand vrije hand. Proefschoten onbeperkt, 20 wedstrijdschoten, tijdsduur 20 minuten inclusief proefschoten. SCHIJVEN 4.1 Op de schietwedstrijden wordt gebruik gemaakt van de voor de betreffende wedstrijd voorgeschreven schijven van de.30 M1-discipline. Bijlage bij 4.1. Op de A.L.V. van 2000, is het besluit genomen dat op de 100 meter de bestaande schijf Rotterdam KNSA gebruikt wordt. Op de 50 meter komt de 4 visueel kaart waarbij links boven de proefvisueel is en op elk van de overige visuelen 5 schoten gelost dienen te worden. Op de 25 meter komt de 6 visueel kaart waarbij links boven de proefvisueel is en op elk van de overige visuelen 3 schoten gelost dienen te worden. WAPENS EN MUNITIE 5.1 Op de schietwedstrijden op geweer mag uitsluitend worden geschoten met het model US.30 M1 Carbine ( 7.62 mm). 5.2 Op de wedstrijden mag slechts worden geschoten met de bij de wapens behorende munitie. Het gebruik van lichtspoormunitie en pantserdoorborende munitie is verboden. 5.3 Bij district/regio-kampioenschappen en nationale kampioen-schappen zijn allen 15- schots magazijnen toegestaan, welke tijdens de wedstrijd in het wapen geplaatst dienen te blijven. KEURING VAN DE WAPENS 6.1 Voordat op een wedstrijd met een vuurwapen mag worden geschoten, moet dit met inachtneming van alle veiligheidseisen, ongeladen en met de daarbij behorende lege patroonhouder, door de gebruiker aan de aanwezige keurmeester ter keuring worden aangeboden. 6.2 De keuring geschiedt in tegenwoordigheid van de gebruiker van het betrokken wapen. 6.3 Bij de keuring ziet de keurmeester erop toe, zonder het wapen te demonteren dat: a. Het wapen technisch in goede staat verkeert; b. Met name de veiligheidsinrichting goed functioneert; c. De trekkerdruk voordat het schot afgaat tenminste 2000 gram bedraagt; d. Het wapen niet voorzien is van telescopische richtmiddelen. Voldoet het wapen niet aan vorengestelde eisen, dan keurt hij dit af. 6.4 Voldoet het wapen aan de hiervoor gestelde eisen, dan geeft de keurmeester hiervoor een schriftelijk verklaring af, die het wapen omschrijft, het wapennummer en de

4 keurdatum vermeldt en van zijn paraaf is voorzien. Deze verklaring is alleen geldig op de dag van afgifte. 6.5 De schutter die aan de wedstrijd deelneemt is verplicht desgevraagd het bij zijn wapen behorende keuringsbewijs bij aankomst op het hem toegewezen schietpunt ter controle aan de baancommandant of baangriffier te tonen. De baancommandant is bevoegd, het wapen van de schutter aan een herhaalde controle te onderwerpen. DEELNEMERS 7.1 Aan de individuele wedstrijden kunnen slechts schutters deelnemen die ingevolge de statuten en/of huishoudelijk reglement van de S.V..30 M1 Nederland mogen deelnemen aan wedstrijden of lid zijn van de S.V..30 M1 Nederland. 7.2 De samenstelling bij de korpswedstrijden is vrij. 7.3 De namen van de drie korpsleden dienen voor aanvang van de wedstrijd bij het inschrijfbureau bekend en genoteerd te zijn. 7.4 De naam van de vierde schutter in een korps mag als reserveschutter worden opgegeven en dient tevens voor aanvang van de wedstrijd bij het inschrijfbureau bekend en genoteerd te zijn. De reserveschutter mag alleen als korpsschutter worden ingedeeld, indien een schutter van het oorspronkelijke drietal, door onverziene omstandig-heden geen enkel schot, proefschoten inbegrepen, tijdens de wedstrijd heeft gelost, dan wel te laat aanwezig is om in de toegestane tijd te schieten, dan wel zich vrijwillig terugtrekt voor dat hij een schot, proefschoten inbegrepen, heeft gelost. 7.5 Iedere schutter is verplicht zich te onderwerpen aan de aanwijzingen van de baancommandant. 7.6 Iedere schutter schiet slechts onder zijn eigen naam en voor die vereniging waartoe hij behoort, zulks overeenkomstig de gegevens vermeld op het legitimatiebewijs 7.7 Een schutter kan slechts voor één ( 1) korps uitkomen 7.8 Iedere schutter dient minimaal een half uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Is hij niet tijdig aanwezig dan wordt zijn plaats ingenomen door een andere schutter. De te laat gekomen schutter zal zo mogelijk op een later tijdstip worden ingedeeld. Bestaat hiervoor echter geen mogelijkheid dan wordt hij uitgesloten van deelneming. SCHIETVOLGORDE 8.1 De organiserende regio/vereniging ontwerpt een regeling ter verdeling van de beschikbare tijd over de beschikbare schietpunten ten behoeve van de deelnemende korpsen. Zij deelt de deelnemende vereniging de datum en uur, waarop zij uit moeten komen, minstens veertien dagen van tevoren mede.

5 8.2 De organiserende regio/vereniging wijst zoveel mogelijk elke deelnemende vereniging een bepaalde baan of schietpunt aan. 8.3 De schutters van een deelnemende vereniging schieten zo veel mogelijk op dezelfde dag hun wedstrijdseries. INRICHTING SCHIETBAAN 9.1 Buiten het vermelde in punt 2.5 dient de schietbaan te voldoen aan de veiligheidseisen (voorschriften) welke door of vanwege het Ministerie van Defensie zijn uitgevaardigd. 9.2 Op de geweerbaan moet de positie van de baancommandanten en de baangriffiers zodanig zijn, dat zij de verrichtingen van de schutters kunnen waarnemen. 9.3 De schietschijven moeten zijn voorzien van een voor de schutter duidelijk leesbaar nummer, dat overeenkomt met het nummer van het schietpunt. 9.4 Op tenminste drie meter achter de schietpunten (indien hiervoor ruimte is) wordt een lijn gespannen. Het is een ieder verboden, behalve de dan schietende schutters, baancommandant en baangriffiers, zich tussen deze lijn en het schietpunt te bevinden. PROEFSCHOTEN 10.1 Binnen het tijdsbestek van de wedstrijd staat het de schutter vrij per houding een onbeperkt aantal proefschoten te lossen Proefschoten mogen uitsluitend voor de wedstrijdschoten worden gelost. Is een schutter echter genoodzaakt door het defect raken van het wapen waarmee hij schiet, over te gaan naar een ander wapen dat is goedgekeurd, dan mag hij met dat andere wapen wederom een onbeperkt aantal proefschoten lossen. Hij dient echter binnen de gestelde tijdslimiet van proef- en wedstrijd-schoten, geldende voor die wedstrijd klaar te zijn. WEDSTRIJDSCHOTEN 11.1 Elke schutter schiet de wedstrijdserie in de voorgeschreven c.q. toegestane houding zonder onderbreking dan welke nodig is voor het aanwijzen en opnemen van treffers, tenzij de onderbreking wordt veroorzaakt door het defect raken van de schijfinstallatie of het wapen. In dat geval blijven de punten gehandhaafd en wordt de serie voortgezet zodra het defect verholpen is, of in het geval van een defect wapen, dit door een ander goedgekeurd wapen is vervangen Wanneer het wapen weigert, meldt de schutter dit aan de baancommandant. De baancommandant ziet toe op het verhelpen van de storing, zo nodig met behulp van een wapendeskundige Onderbreking van de schietduur wegens een defect aan het wapen of schijfinstallatie geeft alleen recht op verlenging van de in artikel 3 genoemde tijdsduur voor zover de jury dat toestaat. De jury geeft aan hoeveel minuten de verlenging bedraagt.

6 GELDIGHEID SCHOT 12.1 Elk gelost schot is geldig, ook al is het feit dat de kogel de loop heeft verlaten te wijten aan een defect aan het wapen of patroon, dan wel een fout van de schutter Wanneer bij het opnemen van de treffers blijkt, dat een schijf minder dan 15 treffers heeft en een andere schijf meer dan 15 treffers, dan wordt de waarde van de in de eerste schijf terechtgekomen treffers genoteerd en bij de andere schijf worden de laagste 15 treffers genoteerd Blijkt bij het opnemen, dat een schijf meer dan 15 treffers heeft en dat de andere schijven 15 treffers hebben, dan worden van deze eerste schijf de laagste 15 treffers genoteerd Daar waar in dit artikel wordt gesproken over 15 treffers voor de 100 meter discipline, gelden tevens dezelfde bepalingen voor 5 treffers, voor de 50 meter en 3 treffers op de 25 meter disciplines. DUBIEUZE SCHOTEN EN TELLING 13.1 Bij de 100 meter, de 50 meter en de 25 meter disciplines is het raken van de ring als treffer te waarderen De bepaling van de waarde van de treffer bij dubieuze schoten wordt door de baancommandant c.q. griffier beoordeeld met behulp van een schot-maat. Is de schutter het niet eens met de beoordeling van de baan-commandant, dan beslist de jury. De schutter aanvaardt de beslissing van de jury.op de beslissing van de jury is geen beroep mogelijk De treffers, voor alle in artikel 1.1.-a,b,c en d genoemde wedstrijden en die welke onder auspiciën van de S.V..30 M1 Nederland gehouden zijn worden bepaald met het schotmaatje 8mm/7.62 KNSA. RANGSCHIKKING 14.1 De rangschikking van de deelnemende korpsen geschiedt: a. naar de totaalscore van de drie korpsleden; b. bij gelijkheid van twee korpsen naar het hoogste aantal tienen, negens, achten enz. van de totaalscore van het korps. Het korps dat in deze rangschikking het hoogste staat is kampioen De rangschikking van de schutter in de individuele wedstrijd geschiedt; a. naar het hoogste aantal punten in de totaalscore; b. bij gelijk aantal punten van twee of meer schutters, naar de meeste aantal tienen, negens, achten enz.; c. bij gelijkheid van het aantal punten en aantal tienen, negens, achten enz. kan ter bepaling van het individuele kampioenschap de hoogste score behaald bij het knielend schieten de doorslag geven.

7 JURY 15.1 Bij elke volgens de bepalingen van dit reglement te houden wedstrijd is een jurylid van de S.V..30 M1 Nederland aanwezig, die deskundig is op het gebied van schieten. De jury wordt, na toewijzing van de wedstrijd aan een regio/vereniging, door het bestuur van de S.V..30 M1 Nederland aangewezen. Bij voorkeur hebben deelnemers aan de betreffende wedstrijd geen zitting in deze jury Buiten de overige gevallen in dit reglement genoemd, is de jury bevoegd bij een door hen geconstateerde of hen door de baancommandant of baangriffier gerapporteerde overtreding of onregelmatigheid, ook al is deze niet in dit reglement genoemd, waardoor een ander aan gevaar blootgesteld is geweest of aan een andere schade of nadeel kon worden teweeggebracht, de schuldige van verdere deelneming aan de wedstrijd uit te sluiten. De door hem reeds geschoten series worden in dat geval geannuleerd. Bij uitsluiting worden de inleggelden niet gerestitueerd. PRIJZEN 16.1 Bij de individuele wedstrijd zijn er in de verschillende disciplines medailles in goud, zilver en brons De korpsprijzen bestaan (bij voldoende deelname) uit medailles voor de eerste plaats en oorkonden voor de 2 e en 3 e plaats Een door de S.V..30 M1 Nederland ter beschikking gestelde wisselprijs wordt definitief verkregen wanneer hij driemaal in successie of vijfmaal in totaal gewonnen is. VERBODSBEPALINGEN 17.1 Het is verboden: a. zich op een schietbaan of in de daarbij behorende gebouwen, anders dan op een schietpunt, te bevinden met een wapen waarin een gevulde houder of magazijn is geplaatst, dan wel een wapen waar zich een patroon in de kamer bevindt; dientengevolge dient het wapen, dat zich op het schietpunt bevindt, voor, tijdens de wisseling van de schijven en na afloop van de wedstrijd, voorzien te zijn van een duidelijk zichtbare kamerbeveiliging; b. op een schietpunt de loop van een geladen wapen in een andere richting te brengen dan naar de kogelvanger; c. tussen het eerste en laatste wedstrijdschot zonder toestemming van de baancommandant, het schietpunt te verlaten; d. zich te bevinden binnen de door de organiserende vereniging afgebakende ruimte achter de schutters; e. met vuren te beginnen of met vuren door te gaan, zonder toestemming van de baancommandant of baangriffier;

8 f. met de in artikelen 0.1 en 5.1 genoemde wapens te schieten, anders dan in de standaarduitvoering; g. telescopische dan wel optische richtmiddelen op het wapen te gebruiken en gebruik te maken van diafragma veranderende middelen; h. de schutter tijdens het schieten inlichtingen te geven, dan wel te adviseren (iedere schutter dient zelf te zorgen voor kijker e.d.); i. enige handeling te verrichten die in strijd is met de principes aangaande de veiligheid; j. voor en tijdens de wedstrijd alcoholhoudende- of andere verdovende middelen te gebruiken; k. veranderingen aan het wapen aan te brengen of gebruik of werking daarvan te vergemakkelijken; m.a.w. de karabijn dient in originele staat te verkeren, zonder enige wijzigingen, toevoeging en/of weglating aan metaal en kolf; l. de kolf van het geweer onder een kledingstuk te plaatsen; m. een schietriem te gebruiken; men mag gebruik maken van de originele draagriem, welke bevestigd dient te zijn aan de cordonbeugel en ligplaats van de oliekoker in de kolf; op welke wijze men van deze op die manier bevestigde draagriem gebruik maakt, staat een ieder vrij; n. gebruik te maken van een schietjas; hiermee wordt bedoeld een officiële schietjas en andere jassen met een of meerdere zelfde kenmerken; daar verschillende militaire- en andere jassen standaard reeds voorzien zijn van slijtagestukken op de ellebogen zijn deze bij de eventuele te gebruiken jas (indien niet standaard aanwezig) toegestaan om aan te brengen; de aangebrachte slijtstukken dienen echter enkelvoudig, egaal en buigzaam te zijn en een dikte van 3 mm niet te overschrijden; anderszins gebruik van elleboogbeschermers/stukken, in welke vorm ook, zowel zonder jas, als onder of over de jas, zijn eveneens niet toegestaan; o. gebruik te maken van een schiethandschoen; daar elke handschoen, gebruikt bij het schieten, dezelfde functie en werking kan hebben als een officiële schiethandschoen, is het gebruik van een handschoen niet geoorloofd; p. gebruik te maken van schietpet en schietschoenen; hierbij worden de officiële versies zowel als de met dezelfde kenmerken voorziene eigen aanpassingen bedoeld; q. gebruik te maken, bij de knielende serie, van meer dan één knielkussen; r. gebruik te maken van enigerlei vorm van blindering; s. gebruik te maken van een officiële schietbril of andere bril welke een of meerdere van deze kenmerken heeft (blindering, diafragmaveranderend, contrastverhogend);

9 iedere normale gebruiksbril alsook veiligheidsbril is uiteraard toegestaan, mits ook deze niet voorzien zijn van gekleurde (contrastverhogende) glazen. ANDERE WEDSTRIJDEN 18.1 Indien een vereniging, onder auspiciën van de S.V..30 M1 Nederland, een open schietwedstrijd wenst te organiseren voor één van de officiële disciplines an wordt de wedstrijd gehouden aan de hand van de bepalingen van dit wedstrijdreglement. SLOTBEPALING 19.1 In gevallen waarin de statuten, het schiet- en wedstrijdreglement en het huishoudelijk reglement niet voorzien, en ook achtereenvolgens de algemene rechtsbeginselen, de wet en het gewoonterecht zwijgen, beslist het bestuur van de S.V..30 M1 Nederland. REGLEMENT OPGELEGD SCHIETEN KARABIJN.30 M1 De wedstrijd wordt aangeduid als opgelegd schieten voor de karabijn.30 M1. Het doel daarbij is een zo klein mogelijke groepering te maken waarbij de behaalde ringen geen rol spelen. Het schiet en wedstrijdreglement van de SV.30 M1 Nederland is van toepassing. De wedstrijd wordt verschoten volgens onderstaande artikelen: 1. Er wordt geschoten in de drie categorieën: 1 e Cat. schutters t/m 55 jaar 2 e Cat schutters 56 t/m 65 jaar 3 e Cat. schutters 66+ In elke categorie krijgen de nummers 1, 2 en 3 goud, zilver of brons of dienovereenkomstige prijs. 2. De schijf Het doel bestaat uit de ringschijf pistool 25 meter waarop in het midden een wit vlak is aangebracht van 5 x 5 cm. 3. Wapenondersteuning. Schuimplaat met knielkussen of iin hoogte verstelbare steun De kolf mag tijdens het schieten niet mechanisch worden ondersteund. Kolfverlenging is niet toegestaan. 4. Discipline. De discipline wordt als volgt verschoten: De afstand bedraagt 50 meter. 4 kaarten, 5 schoten per kaart, een onbeperkt aantal proefschoten op de daarvoor bestemde

10 kaart. Alles binnen de tijd van 30 minuten. 5. Meting en waardering. De 5 wedstrijdschoten moeten binnen de 6 ring vallen. - Indien een of meerdere schoten buiten de ring van 6 (zes) vallen, wordt het schijfresultaat met 200 mm. gewaardeerd. - De plaats van de groep binnen de 6 ring heeft geen invloed op de waardering - Gemeten wordt met een liniaal met aan het 0-punt een bevestigde.30 schotmaat. - De twee verste inslagen worden doorgeprikt, waardoor een scherpe inslag.30 ontstaat. - De meting gebeurt door het ronddraaien van de liniaal, waarna de verste inslagpunten aan de buitenkant kunnen worden gemeten. 6. Klassering. -De persoonlijke score: de gemeten resultaten van de vier schijfgroepen worden bij elkaar opgeteld. Het gemiddelde van de vier groepen is de persoonlijke eindscore. -Bij een gelijke uitslag bepaalt de kleinste meting de volgorde van de einduitslag. Is deze niet toereikend, dan bepaalt de tweede kleinste groep de einduitslag. Etc, etc..

SCHIET EN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE AFSTAND SCHIETEN MET LUCHTDRUKGEWEREN

SCHIET EN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE AFSTAND SCHIETEN MET LUCHTDRUKGEWEREN SCHIET EN WEDSTRIJDREGLEMENT LANGE AFSTAND SCHIETEN MET LUCHTDRUKGEWEREN Schietvereniging De 100 Meter Crew SV De 100 Meter Crew SWR Lange afstand schieten met luchtdrukgeweren, versie 2016, blz. 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm).

Wapen:.22Lr pistool of revolver en trekkerdruk van min gr. De loop mag niet langer zijn dan 6 inch (152,4 mm). SERVICE PISTOL Afstand: 25 Meter, 20 Meter, 15 Meter en 10 Meter Proef schoten: 1 schijf/ 2 x 5 schoten. Wedstrijd Schoten: 8 schijven/ 5 schoten per schijf per serie Wapen:.22Lr pistool of revolver en

Nadere informatie

Nationaal worden de volgende schijven toegepast, c.q. banen gebruikt:

Nationaal worden de volgende schijven toegepast, c.q. banen gebruikt: Klein Kaliber Geweer / Karabijn /Semi automaat Afstand 12 Meter NORMEN VOOR SCHIETBANEN EN SCHIJVEN Nationaal worden de volgende schijven toegepast, c.q. banen gebruikt: Klein Kaliber Schijf KNSA 12-meter

Nadere informatie

DEEL IV - GROOT KALIBER GEWEER

DEEL IV - GROOT KALIBER GEWEER POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL IV - GROOT KALIBER GEWEER KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel IV, 01-10-2015, pagina 1 INHOUD DEEL IV GROOT KALIBER GEWEER Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Historische Wapens. S.V. de Treffers Lelystad

Historische Wapens. S.V. de Treffers Lelystad Historische Wapens S.V. de Treffers Lelystad Versie februari 2018 Pagina 1 van 5 Inhoud Het Schieten Met Historische Wapens... 2 Historie... 2 Buskruit... 2 Typen historische wapens... 2 Veiligheid...

Nadere informatie

De Mokum Trofee 2017 Open Grand Prix Wedstrijd LG & LP (staand, knielend, liggend en opgelegd) Op 21, 22 en 28, 29 oktober 2017

De Mokum Trofee 2017 Open Grand Prix Wedstrijd LG & LP (staand, knielend, liggend en opgelegd) Op 21, 22 en 28, 29 oktober 2017 Met trots nodigt de afdeling Schietsport van ASSV Amsterdam u uit voor: De Mokum Trofee 2017 Open Grand Prix Wedstrijd LG & LP (staand, knielend, liggend en opgelegd) Op 21, 22 en 28, 29 oktober 2017 Een

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie

Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie Reglement Reguliere Competitie Hoofdstuk 1: Algemeen 1. De wedstrijden in de Reguliere Competitie van de Afdeling Achterhoek-Betuwe worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het Schiet-

Nadere informatie

DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT

DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel X, versie 01-10-2016, pagina 1 INHOUD DEEL X GEHANDICAPTENREGLEMENT Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

UITNODIGING. Afdelingskampioenschappen Noord-Brabant & Zeeland Schietseizoen

UITNODIGING. Afdelingskampioenschappen Noord-Brabant & Zeeland Schietseizoen UITNODIGING Afdelingskampioenschappen Noord-Brabant & Zeeland Schietseizoen 2018-2019 BRABANT SCHIETSPORT EST. 2018 Luchtgeweer en luchtpistool Staand en opgelegd 30 november t/m december 2018 (Met uitzondering

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Precisiegeweer PG50

Wedstrijdreglement Precisiegeweer PG50 Wedstrijdreglement Precisiegeweer PG50 Versie: 10/06/2016 1. Algemeen 1.0 Reglementen Bij inachtneming van de regelgeving zal onderstaande volgorde worden aangehouden m.b.t. documenten: 1.) Precisie Geweer

Nadere informatie

DEEL III - KLEIN KALIBER GEWEER

DEEL III - KLEIN KALIBER GEWEER POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL III - KLEIN KALIBER GEWEER KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement deel III, versie 01-10-2015, pagina 1 INHOUD DEEL III KLEIN KALIBER GEWEER Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Precisiegeweer. Open Klasse

Wedstrijdreglement Precisiegeweer. Open Klasse Wedstrijdreglement Precisiegeweer Open Klasse Versie: 10/06/2016 1. Algemeen 1.0 Reglementen Bij inachtneming van de regelgeving zal onderstaande volgorde worden aangehouden m.b.t. documenten: 1.) Precisie

Nadere informatie

Reglement Schietwedstrijden

Reglement Schietwedstrijden . Datum inwerking treden reglement: 22-03-2018 Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus. Reglement Schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar

Nadere informatie

Reglement schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d.

Reglement schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus Reglement schietwedstrijden Goedgekeurd tijdens de algemene ledenvergadering te Zevenaar d.d. Artikel 1: Schietwedstrijden 1.1 Het reglement

Nadere informatie

DEEL III - KLEIN KALIBER GEWEER

DEEL III - KLEIN KALIBER GEWEER POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL III - KLEIN KALIBER GEWEER KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement deel III, versie 01-10-2018, pagina 1 INHOUD DEEL III KLEIN KALIBER GEWEER Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL II LUCHTGEWEER. KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement deel II, , pagina 1

POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL II LUCHTGEWEER. KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement deel II, , pagina 1 POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL II LUCHTGEWEER KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement deel II, 01-10-2015, pagina 1 INHOUD DEEL II LUCHTGEWEER Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5

Nadere informatie

Regels voor de Baancommandant

Regels voor de Baancommandant Regels voor de Baancommandant Als er geen baancommandant in de accommodatie aanwezig is, mag er niet geschoten worden. Eventueel wordt er een nieuwe baancommandant aangewezen. De baancommandant mag tijdens

Nadere informatie

SCHIETREGLEMENT SCHUTTERSBOND EENDRACHT BORN-ECHT E.O.

SCHIETREGLEMENT SCHUTTERSBOND EENDRACHT BORN-ECHT E.O. 1 SCHIETREGLEMENT SCHUTTERSBOND EENDRACHT BORN-ECHT E.O. Artikel 1 Lid 1. Aan de schietwedstrijden wordt deelgenomen door de leden van de schutterijen aangesloten bij de schuttersbond "Eendracht" die in

Nadere informatie

DEEL IV - GROOT KALIBER GEWEER

DEEL IV - GROOT KALIBER GEWEER POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL IV - GROOT KALIBER GEWEER KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel IV, 01-10-2018, pagina 1 INHOUD DEEL IV GROOT KALIBER GEWEER Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

PRECISIEGEWEER SCHIET- EN WEDSTRIJDREGLEMENT DISCIPLINES. PG300 Open PG300 Target Rifle PG100 Open PG100 Target Rifle PG100 KKG

PRECISIEGEWEER SCHIET- EN WEDSTRIJDREGLEMENT DISCIPLINES. PG300 Open PG300 Target Rifle PG100 Open PG100 Target Rifle PG100 KKG PRECISIEGEWEER SCHIET- EN WEDSTRIJDREGLEMENT DISCIPLINES PG300 Open PG300 Target Rifle PG100 Open PG100 Target Rifle PG100 KKG PG50 KKG INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. Reglementen en toepassing... 4 HOOFDSTUK

Nadere informatie

WEDSTRIJD - REGLEMENT Schietvereniging "Oost-Gelderland".

WEDSTRIJD - REGLEMENT Schietvereniging Oost-Gelderland. - WR 1 - WEDSTRIJD - REGLEMENT Schietvereniging "Oost-Gelderland". ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Onderstaande bepalingen gelden voor alle wedstrijden. Aanvullende bepalingen van plaatselijke aard moeten

Nadere informatie

AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019

AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019 AALTENSE SCHIETBOND Wedstrijd reglement Goedgekeurd per 28 mei 2019 Artikel 1. Wedstrijden. Er wordt geschoten op dinsdag volgens het wedstrijdrooster. Afwijking hiervan is niet toegestaan zonder toestemming

Nadere informatie

Federatie van scherpschutters verenigingen ''op de wipboom in Nederland. Regelement voor de Nederlandse kampioenschappen Vrije hand en Opgelegd

Federatie van scherpschutters verenigingen ''op de wipboom in Nederland. Regelement voor de Nederlandse kampioenschappen Vrije hand en Opgelegd Federatie van scherpschutters verenigingen ''op de wipboom in Nederland Regelement voor de Nederlandse kampioenschappen Vrije hand en Opgelegd ----------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

De Kantine is geopend tot 1 uur na de laatste wedstrijd serie

De Kantine is geopend tot 1 uur na de laatste wedstrijd serie 4,5 en 6 april 2014 Wij hebben het genoegen om u uit te nodigen om deel te nemen aan SCHIETSPORT REGIONAAL 2014 de Districtskampioenschappen District 1 voor Luchtgeweer Staand en Opgelegd en Luchtpistool

Nadere informatie

De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De DistrictsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2019, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. s.v. Op de Korrel Bemmel Pagina 1 Welkomstwoord Geachte sportschutters,

Nadere informatie

Hopende velen van u te mogen verwelkomen, groeten wij u vriendelijk.

Hopende velen van u te mogen verwelkomen, groeten wij u vriendelijk. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een grote eer U allen wederom uit te mogen nodigen in onze vereniging voor het verschieten van de LKK Luchtwapens en de NK-teams vrijstaand Luchtgeweer

Nadere informatie

De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De DK Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, District 2 worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een genoegen U te mogen uitnodigen in onze vereniging

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Artikel 1 De wedstrijden in de TCG competitie van District 2 worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het schiet- en wedstrijdreglement van de KNSA hierna te noemen SWR. Artikel 2 Verenigingen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Zomerwedstrijd Schietvereniging Baarn en Omstreken Zaterdag 1 juni 2019

Wedstrijdreglement. Zomerwedstrijd Schietvereniging Baarn en Omstreken Zaterdag 1 juni 2019 Wedstrijdreglement Zomerwedstrijd Schietvereniging Baarn en Omstreken Zaterdag 1 juni 2019 Inhoud 1. Zomerwedstrijd Buitenbaan 2019 Wedstrijdreglement... 3 1.1. Geschiedenis... 3 1.2. Wedstrijd... 3 1.3.

Nadere informatie

De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd wordt mede mogelijk gemaakt door: STP Modeling en Maquette Studio Stens.

De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd wordt mede mogelijk gemaakt door: STP Modeling en Maquette Studio Stens. De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd wordt mede mogelijk gemaakt door: ABVisie en Matchmanager, aanwezig tijdens wedstrijddagen. De 2018 editie van de Nederlandse Kampioenschappen

Nadere informatie

STEYRSPORT. London2012. ReadysinceBarcelona1992. Wirfreuenunsauf WELT. steyr-sport.com REKORD

STEYRSPORT. London2012. ReadysinceBarcelona1992. Wirfreuenunsauf WELT. steyr-sport.com REKORD ReadysinceBarcelona1992 STEYRLP10-die WELT 94 REKORD -Wafe STEYRLP10E steyr-sport.com AleamtierendenLuftpistolen-WeltmeisterindenolympischenDisziplinen undolympiasiegerschießensteyr! STEYRSPORT STEYRLG110Match

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie Aanmelding Artikel 1 De wedstrijden in de TCG competitie van District 2 worden verschoten met in achtneming van de bepalingen in het schiet- en wedstrijdreglement van de KNSA hierna te noemen SWR. Artikel

Nadere informatie

Data om te onthouden KNSA Finaledag landelijke junioren competitie Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd 2019

Data om te onthouden KNSA Finaledag landelijke junioren competitie Nederlandse Kampioenschappen Luchtwapens Opgelegd 2019 De 2019 editie van de Landelijke Klasse Kampioenschappen Luchtwapens en Nederlandse Kampioenschappen Teams Luchtpistool en Geweer worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie, aanwezig tijdens wedstrijddagen.

Nadere informatie

De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie.

De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. De AfdelingsKampioenschappen Klein Kaliber Pistool 10 meter 2018, Afdeling Achterhoek-Betuwe worden mede mogelijk gemaakt door: ABVisie. Welkomstwoord Geachte sportschutters, Het is ons een genoegen U

Nadere informatie

Uitnodiging SSV De Berkelschutters Borculo

Uitnodiging SSV De Berkelschutters Borculo Uitnodiging SSV De Berkelschutters Borculo Open wedstrijd (LG + LP) 9 t/m 13 april 2019 Staand & Opgelegd 3 e ronde Veluwe Trofee Grand Prix National Beste schuttersvrienden, Namens schietsportvereniging

Nadere informatie

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019 Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 15 JUNI 2019 Deelname Iedere deelnemer/ster loopt en schiet voor eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt voor geen enkele schade enige aansprakelijkheid.

Nadere informatie

Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. (

Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. ( Open/Grand Prix/Ranking wedstrijd 2018 S.V. D.R.S. (WWW.DERUSTIGESCHUTTERS.NL) VOORWOORD Berlicum, november 2018, Beste sportschutter/schutster, Ook dit jaar organiseert DRS een open wedstrijd, die tevens

Nadere informatie

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016

COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 COMPETITIE- EN KLASSERINGSREGLEMENT VAN DE NPSA (V1.1) 13/02/2016 1. Algemeen 1.1. Dit reglement is van toepassing op het Nederlands Kampioenschap en klasseringswedstrijden in alle IPSC divisies die onder

Nadere informatie

Programma Open nationale schietwedstrijden 7-13 januari 2018 KKG & KKK

Programma Open nationale schietwedstrijden 7-13 januari 2018 KKG & KKK Programma Open nationale schietwedstrijden 7-13 januari 2018 KKG & KKK Uitgeschreven door schietsportvereniging Generaal Snijders Rijnveste 16, 2691 HZ te s-gravenzande VOORWOORD Beste schutters, Voor

Nadere informatie

Geachte sportschutter,

Geachte sportschutter, Geachte sportschutter, Voor de 28 e maal (van 27 september tot en met 6 oktober, m.u.v. 30 september) organiseren wij al weer de Internationale Open Wedstrijd met als ondertitel Concours voor Luchtgeweer,

Nadere informatie

Portfolioboek. AK / DK / LKK / NK / Ranking / Overige wedstrijd

Portfolioboek. AK / DK / LKK / NK / Ranking / Overige wedstrijd Portfolioboek Gegevens cursist Naam cursist KNSA licentienummer Wedstrijdinformatie wedstrijd 1 Naam wedstrijd en locatie Niveau Discipline Datum en tijdstip wedstrijd Tijdstip aanmelding bij Wedstrijdleider

Nadere informatie

DEEL VII - HISTORISCHE WAPENS

DEEL VII - HISTORISCHE WAPENS POSTUS 303, 3830 J LUSN L VII - HISTORISH WPNS KNS Schiet- en Wedstrijdreglement, deel VII, 01-10-2015, pagina 1 INHOU eel VII HISTORISH WPNS Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5

Nadere informatie

Sectie 10m met en zonder diopter- opgelegd - match. B.Stegeman Kaaidijk HL Huissen Telf

Sectie 10m met en zonder diopter- opgelegd - match. B.Stegeman Kaaidijk HL Huissen Telf Huissen; Oktober 2018 Aan Verenigingen/ leden Sectie 10 m Nederlandse Kruisboogbond Sectie 10m met en zonder diopter- opgelegd - match B.Stegeman Kaaidijk 5 6852 HL Huissen Telf 026 3253366 Email kruisboog@kpnmail.nl

Nadere informatie

MEESTERKAART LICHT EN ZWAAR

MEESTERKAART LICHT EN ZWAAR Het onderdeel Pistoolschieten kent 15 disciplines en elke discipline kent zijn eigen regeltjes. Zo worden de disciplines Luchtpistool en Klein Kaliber Pistool op een 10 meter schietbaan verschoten en de

Nadere informatie

Landelijke Klasse Kampioenschappen 2018

Landelijke Klasse Kampioenschappen 2018 Landelijke Klasse Kampioenschappen 2018 Luchtwapens 10 meter Staand, Opgelegd en Mindervaliden Nederlands Kampioenschappen Teams Luchtgeweer en luchtpistool staand 2018 Van 8 mei t/m 12 mei 2018 Welkomstwoord

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT. Algemeen:

WEDSTRIJDREGLEMENT. Algemeen: WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE POLITIEHOND VERENIGING Algemeen: Jaarlijks worden door het hoofdbestuur van de KNPV de Nationale kampioenswedstrijden politiehond 1, politiehond 2, objectbewakingshond

Nadere informatie

3. Aspirant schutters vanaf 13 jaar mogen onder begeleiding schieten.

3. Aspirant schutters vanaf 13 jaar mogen onder begeleiding schieten. Reglement Vriendenkring 1. De Vriendenkring wordt gevormd door de kruisbooggilden, Sint-Jorisgilde Reusel. Sint-Jorisgilde Hooge Mierde, Sint-Jorisgilde Bladel en het Heilig Sacramentsgilde Hulsel. 2.

Nadere informatie

Luchtgeweer - Luchtpistool

Luchtgeweer - Luchtpistool UITNODIGING OPEN WEDSTRIJD 10, 11 november en 16 t/m 18 november 2017 Luchtgeweer - Luchtpistool Ranking Tevens Grand Prix National JC 2017-2018 Geachte Sportschutters, Ook in 2017 organiseert SV Het Vizier

Nadere informatie

CONCOURS KKG & KKP 21 november t/m 25 November 2016

CONCOURS KKG & KKP 21 november t/m 25 November 2016 CONCOURS KKG & KKP 21 november t/m 25 November 2016 Geachte schutters, Onlangs zijn wij door schietvereniging Oost-Gelderland gevraagd om een concours te organiseren. Aangezien wij graag een bijdrage willen

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Precisiegeweer PG300/100/50m

Wedstrijdreglement Precisiegeweer PG300/100/50m Wedstrijdreglement Precisiegeweer PG300/100/50m Versie: 25/07/2015b 1. Algemeen 1.0 Reglementen Bij inachtneming van de regelgeving zal onderstaande volgorde worden aangehouden m.b.t. documenten: 1.) Precisie

Nadere informatie

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT

Wedstrijdreglement TARGET SPRINT Wedstrijdreglement TARGET SPRINT ZATERDAG 9 JUNI 2018 INHOUDSOPGAVE 1 Target Sprint 2018 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Eigenschappen Target Sprint 3 1.2.1 Individuele wedstrijd 1.2.2 Groep (man/vrouw 12+) wedstrijd

Nadere informatie

Kruisboogreglement Opname uit NBFS reglement 2008

Kruisboogreglement Opname uit NBFS reglement 2008 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 66. De organisatoren dragen zorg voor een beveiligd terrein, waarop de benodigde schutsbomen worden geplaatst. Bij iedere schutsboom dient een tafel met twee stoelen voor de

Nadere informatie

ACTION SHOOTING Reglement

ACTION SHOOTING Reglement 1. Wapens, uitrusting en munitie: ACTION SHOOTING Reglement 1.1 Wapens Handvuurwapens, ingericht voor het verschieten van randvuur- en centraal vuurmunitie, zijn toegestaan met een maximale looplengte

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen.

WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen. WEDSTRIJDREGLEMENT NOORD NEDERLANDSE HANDBOOG FEDERATIE Geldig vanaf 01-08-2014 Art. 1. Organisatie van wedstrijden, uitslagen, afmeldingen. a. De vereniging is verplicht de uitslag van een wedstrijd binnen

Nadere informatie

Handleiding opgelegd schieten met steun +56 jaar

Handleiding opgelegd schieten met steun +56 jaar VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 Handleiding opgelegd schieten met steun +56 jaar 2018 - versie 1 ISSF Reglementering Opgelegd schieten Hoe deze regels

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

Gilde "St. Sebastiaan" Borkel

Gilde St. Sebastiaan Borkel Gilde "St. Sebastiaan" Borkel St Sebastiaangilde Oude pastorijstraat 17 3930 Hamont-Achel datum : 12-08-2018 betreft : NBFS Kampioenschap geweer schieten Geachte gildebroeders en gildezusters, De overheid

Nadere informatie

Uitnodiging SSV Genemuiden

Uitnodiging SSV Genemuiden Uitnodiging SSV Genemuiden Open / Ranking / Grand Prix National/ wedstrijd 13 t/m 16 Maart 2019 Ssv Genemuiden Hasselterdijk 11 8281 JN Genemuiden Opgave via: Tel:038-3855485 e-mail: opgave@schietvereniging-genemuiden.nl

Nadere informatie

SSV Texel De taken van de VVF / Baancommandant op verschillende soorten banen

SSV Texel De taken van de VVF / Baancommandant op verschillende soorten banen SSV Texel De taken van de VVF / Baancommandant op verschillende soorten banen Taken VVF op een schietbaan voor luchtdrukwapens: 4. Beginnende schutters mogen alleen onder begeleiding op het schietpunt

Nadere informatie

Schietsportvereniging ULTRAJECTUM te Nieuwegein

Schietsportvereniging ULTRAJECTUM te Nieuwegein Schietsportvereniging ULTRAJECTUM te Nieuwegein VEILIGHEIDS- en BAANREGLEMENT Vastgesteld d.d. 8 januari 2014 door bestuur S.V. Ultrajectum en door de Algemene Ledenvergadering d.d. 21 maart 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

UITNODIGING 2e ronde 30e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd

UITNODIGING 2e ronde 30e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM. Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd UITNODIGING 2e ronde 30e Veluwe Trofee S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd Ranking + Grand Prix 5 t/m 10 maart 2018 Geachte Schuttersvrienden, Schietsport Vereniging Soranus

Nadere informatie

CONCOURS 70 Jarig bestaan Schietvereniging S.IJ.S

CONCOURS 70 Jarig bestaan Schietvereniging S.IJ.S CONCOURS 70 Jarig bestaan Schietvereniging S.IJ.S LG & LGO & KKG & KKP 9 oktober t/m 18 oktober 2018 Datum Geachte schutters, Dit jaar bestaat Schietvereniging S.IJ.S 70 jaar. Dit is voor ons de reden

Nadere informatie

POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL V - KLEIDUIVEN. KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel V, , pagina 1

POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL V - KLEIDUIVEN. KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel V, , pagina 1 POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL V - KLEIDUIVEN KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel V, 21-12-2010, pagina 1 Inhoud: Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND

KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND KONINKLIJK NEDERLANDS ZANGERSVERBOND REGLEMENT NATIONALE- EN REGIONALE CONCOURSEN Algemeen: Begrippen en adressen Dit reglement is samengesteld voor nationale- en regionale concoursen van het Koninklijk

Nadere informatie

UITNODIGING S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer 5 t/m 9 maart 2019

UITNODIGING S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer 5 t/m 9 maart 2019 UITNODIGING S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer 5 t/m 9 maart 2019 2e ronde Veluwe Trofee Grand Prix + JC 2019 Staand & opgelegd AK / Ranking Utrecht t Gooi en Z-Flevoland Staand, opgelegd

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT KNTS

VEILIGHEIDSREGLEMENT KNTS VEILIGHEIDSREGLEMENT KNTS Voor permanente schietlocaties In dit Veiligheidsreglement zijn de minimale voorwaarden beschreven, waaraan de vereniging moet voldoen, voor het organiseren van een schietwedstrijd

Nadere informatie

FARE consultants Independent consultants in the field of Firearms, Ammunition and Related Equipment

FARE consultants Independent consultants in the field of Firearms, Ammunition and Related Equipment FARE consultants Independent consultants in the field of Firearms, Ammunition and Related Equipment P.O.box 22276, 3003 DG Rotterdam, the Netherlands contact@fareconsultants.com Onderzoek aan een geweer

Nadere informatie

14 t/m 18 maart 2011 L.G. en L.P. 21 en 22 maart 2011 L.G. en L.P. 23 en 24 maart 2011 staand opgelegd L.G.

14 t/m 18 maart 2011 L.G. en L.P. 21 en 22 maart 2011 L.G. en L.P. 23 en 24 maart 2011 staand opgelegd L.G. S c h i e t v e r e n i g i n g D e K o g e l C o n c o u r s p r o g r a m m a 14 t/m 18 maart 2011 L.G. en L.P. 21 en 22 maart 2011 L.G. en L.P. 23 en 24 maart 2011 staand opgelegd L.G. c o n c o u r

Nadere informatie

65 JAAR JUBILEUM CONCOURS

65 JAAR JUBILEUM CONCOURS 65 JAAR JUBILEUM CONCOURS KKG, KKP, LG, LG-opgelegd en LP Dinsdag 10 december t/m vrijdag 20 december 2013 m.u.v. maandag 16 december Beste schutters, Onlangs zijn wij door schietvereniging Oost-Gelderland

Nadere informatie

Reglement Biljart Artistiek

Reglement Biljart Artistiek Reglement Biljart Artistiek Artikel 1: Algemene bepalingen a. Dit reglement is van toepassing op alle officiële wedstrijden Biljart Artistiek, die onder verantwoordelijkheid van de KNBB Vereniging Carambole

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2014.02 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2014. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Handleiding Ordonantie Versie

Handleiding Ordonantie Versie Handleiding Ordonantie Versie 1.1 2018 Pagina Model 3 K31/K11/G1889 5 Engelse Fal 7 Oostenrijkse Fal 9 Fal 11 FNC 13 G98 15 K98K 17 Garand 19 M14-M1A 21 MAS 36 23 Zweedse mauser 25 N 4MK1 27 L Enfield

Nadere informatie

UITNODIGING Open Grandprix Rankingwedstrijd 2019

UITNODIGING Open Grandprix Rankingwedstrijd 2019 UITNODIGING Open Grandprix Rankingwedstrijd 2019 BRABANT SCHIETSPORT EST. 2 0 1 8 Schieten met n (goed) doel. Luchtgeweer en luchtpistool Staand en opgelegd 1 april t/m 6 april 2019 Beste sportschutters,

Nadere informatie

Uitnodiging Schietvereniging B.A.S. Biddinghuizen. Luchtpistool / Luchtgeweer. Open / Ranking / Grand Prix & Landelijk Junioren Competitie 2018/2019

Uitnodiging Schietvereniging B.A.S. Biddinghuizen. Luchtpistool / Luchtgeweer. Open / Ranking / Grand Prix & Landelijk Junioren Competitie 2018/2019 Uitnodiging Schietvereniging B.A.S. Biddinghuizen Luchtpistool / Luchtgeweer Open / Ranking / Grand Prix & Landelijk Junioren Competitie 2018/2019 De wedstrijd wordt in serie`s verschoten Inschrijving:

Nadere informatie

Competitie- en klasseringsreglement

Competitie- en klasseringsreglement Competitie- en klasseringsreglement Versie: 2.0 Datum: 18 februari 2019 Nederlandse Parcours Schutters Associatie Statutair opgericht op 1 oktober 1980 Ingeschreven Kamer van Koophandel te Utrecht onder

Nadere informatie

UITNODIGING RANKING / OPEN WEDSTRIJD S.V. SORANUS WEKEROM

UITNODIGING RANKING / OPEN WEDSTRIJD S.V. SORANUS WEKEROM UITNODIGING RANKING / OPEN WEDSTRIJD S.V. SORANUS WEKEROM Luchtpistool & Luchtgeweer staand & opgelegd TWEEDE RONDE VELUWE TROFEE Met Seniorenfinale en Jeugdfinale GRAND PRIX & JC 2015 16 t/m 21 maart

Nadere informatie

SCHIETREGLEMENT KOGELSCHIETSPORT.

SCHIETREGLEMENT KOGELSCHIETSPORT. SCHIETREGLEMENT KOGELSCHIETSPORT. SCHIETBANEN. ARTIKEL 1. Iedere vereniging dient per 2 teams minstens over 2 banen te beschikken. (b.v. 1 en 2 teams: 2 banen; 3 en 4 teams: 4 banen; 5 en 6 teams: 6 banen;

Nadere informatie

TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2014 Hoofdstuk 1 Begrippen Artikel 1 Algemeen Evenement: Toernooi: Wedstrijd: Meerkamp: Evenementenseizoen: Bondsvertegenwoordiger:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub van O.E.V.

Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub van O.E.V. Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub O.E.V. Artikel 01: Dit huishoudelijke reglement is goedgekeurd door het bestuur OEV tijdens de bestuursvergadering die gehouden is op d.d. 16 november 2010

Nadere informatie

Uitnodiging. 15 t/m 23 mei 2009 K.N.S.A.

Uitnodiging. 15 t/m 23 mei 2009 K.N.S.A. Uitnodiging Nederlandse Kampioenschappen Teams staand en de Landelijke Klasse Kampioenschappen Luchtwapens staand en opgelegd 15 t/m 23 mei 2009 Schietvereniging Wezep K.N.S.A. Beste collega luchtschutters,

Nadere informatie

SCHIETREGLEMENT PLUIMENSCHIETSPORT.

SCHIETREGLEMENT PLUIMENSCHIETSPORT. SCHIETREGLEMENT PLUIMENSCHIETSPORT. SCHIETBANEN. ARTIKEL 1. Iedere vereniging dient per 2 teams minstens over 2 banen te beschikken (b.v. 1 en 2 teams: 2 banen; 3 en 4 teams: 4 banen; 5 en 6 teams: 6 banen;

Nadere informatie

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters Erkenning traditioneel schieten en disciplines Met in acht neming van de artikel B 2.6 Schietsportdisciplines in de CWM van 5 juni 2018 erkent of reglementeert de KNTS het in wedstrijdverband beoefenen

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007

ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 ALGEMENE BEPALINGEN BRABANTSE KAMPIOENSCHAPPEN 2007 Er wordt gereden onder de reglementen van de afdeling basiswedstrijdsport van de KNHS. De organisatie behoudt zich het recht voor de starttijden met

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT

VEILIGHEIDSREGLEMENT Stichting Ontwikkeling en Exploitatie Schietsportaccommodaties VEILIGHEIDSREGLEMENT SSC EMMEN STICHTING OES 50-100-300 METER BAAN INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Algemeen 3 2. Functionarissen 3 3. Veiligheidsregels

Nadere informatie

Clubcompetitie SSV Remington Venray

Clubcompetitie SSV Remington Venray Clubcompetitie SSV Remington Venray 1. Waarom een clubcompetitie Overeenkomstig de van toepassing zijnde Circulaire Wapens en Munitie (hierna te noemen: CWM), zijn verlofhouders verplicht om, naast het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 6 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT VAN sv DIANA. Schietaccomodatie Stichting Schietsport Wassenaar Dr. Mansveltkade 3 te Wassenaar.

VEILIGHEIDSREGLEMENT VAN sv DIANA. Schietaccomodatie Stichting Schietsport Wassenaar Dr. Mansveltkade 3 te Wassenaar. VEILIGHEIDSREGLEMENT VAN sv DIANA. Schietaccomodatie Stichting Schietsport Wassenaar Dr. Mansveltkade 3 te Wassenaar. Inhoudsopgave: Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel

Nadere informatie

Schietreglement Koninklijke Scherpschutters-Vereniging Rotterdam

Schietreglement Koninklijke Scherpschutters-Vereniging Rotterdam Schietreglement Koninklijke Scherpschutters-Vereniging Rotterdam zoals vastgesteld in de bestuursvergadering van 30 november 2014 Koninklijke Scherpschutters-Vereniging "Rotterdam" Voorzitter: L.G. Vogelenzang

Nadere informatie

Afwijkende wedstrijdvormen voor interne clubwedstrijden

Afwijkende wedstrijdvormen voor interne clubwedstrijden Afwijkende wedstrijdvormen voor interne clubwedstrijden Het lijkt alsof er binnen de schietsport een verschuiving van interesse aan het plaatsvinden is. Heel langzaam neent het totaal aantal schutters

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni

Wedstrijdreglement. 3 Wedstrijdreglement. Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen. Versie juni 3 Wedstrijdreglement Hoofdstuk 5 Volleybal Nationale Jeugdkampioenschappen Versie juni 2014 1 Inhoud 3.5.1 Algemeen... 3 3.5.2 Opbouw... 3 3.5.3 Inschrijven... 3 3.5.4 Samenstellen team... 4 3.5.5 Deelname

Nadere informatie

DEEL I ALGEMENE BEPALINGEN

DEEL I ALGEMENE BEPALINGEN POSTBUS 303, 3830 AJ LEUSDEN DEEL I ALGEMENE BEPALINGEN KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, deel I, 22-11-2011, pagina 1 INHOUD DEEL I ALGEMENE BEPALINGEN Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement LSVN

Huishoudelijk Reglement LSVN Huishoudelijk Reglement LSVN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van dinsdag, 7 februari 2017 te Nijverdal Inhoud Artikel 1 - Aanmelding:... 2 Artikel 2 - Toelating lid:... 2 Artikel 3 - Rechten

Nadere informatie

DUTCH BENCHREST SHOOTERS ASSOCIATION

DUTCH BENCHREST SHOOTERS ASSOCIATION DUTCH BENCHREST SHOOTERS ASSOCIATION BENCHREST DBRSA schiet en wedstrijdreglement benchrest Luchtgeweer. (16-01-2014) Versie 1. Hoofdstuk. Bladzijde 1. ALGEMEEN 2 2. WAPENS, UITRUSTING EN MUNITIE 2 3.

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

R.K. ZUID - LIMBURGSE - SCHUTTERSBOND.

R.K. ZUID - LIMBURGSE - SCHUTTERSBOND. BONDSFEESTREGLEMENT. R.K. ZUID - LIMBURGSE - SCHUTTERSBOND. Deel A: algemene artikelen Deel B: algemene wedstrijden Deel C: wedstrijden op het terrein Deel D: draaiboek bondsfeest Deel E: uitwerking/toelichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie