Nieuws. Flits. Bezinningsavond Media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws. Flits. Bezinningsavond Media"

Transcriptie

1 Jaargang 06 Nieuws 7 Alle data Deo Volente Deze nieuwsbrief verschijnt in de maand december, de laatste maand van het jaar Een maand die ook op school vol is van gezelligheid en feestelijke momenten. De vier weken voor Kerst zijn volgens de kerkelijke kalender de Adventsweken. Weken waarin we uitzien en heen leven naar het Kerstfeest. Op school staat in de Bijbelverhalen de komst van Christus naar deze wereld centraal. Een wonder wat wij niet kunnen bevatten: God stuurde Zijn Zoon Jezus naar deze zondige wereld om redding en verlossing te brengen. Daarom mag ook dit jaar het Kerstevangelie klinken met de boodschap om tot Hem de toevlucht te nemen. Alleen bij Christus is de echte vrede, die verder gaat dan ons tijdelijke leven, te vinden! Bezinningsavond Media Tijdens de lezing, die werd verzorgd door mevrouw Henrieke van Dam van de Stichting Mediawijzer kwamen er vijf thema s aan de orde. Na afloop van de lezing is er door de kinderen in kleine groepen doorgepraat over deze thema s: 1. Niet overal in meedoen 2. Niet van de wereld, wel in de wereld 3. Tijdsbesteding 4. Vrienden 5. Vermaak De ouders hebben in groepen nagedacht over hun eigen mediaopvoeding. De volgende thema s zijn onder andere besproken: vriendschappen en groepsdruk, het gesprek in het gezin en mediaopvoeding=seksuele opvoeding. Aan het einde van de avond was er gelegenheid voor het gesprek tussen ouders en kinderen. We kijken terug op een leerzame avond. De betrokkenheid van ouders en kinderen was heel groot. Daar zijn we dankbaar voor.

2 Welkom op school Op maandag 5 januari heten we drie kinderen welkom. Sem Peggeman in groep 1. Sarah van t Goor in groep 2b/3 en haar zus Anna in groep 6. We hopen dat jullie je thuis mogen voelen op onze school. Aanvulling bij de jaarplanning Op 2 april (Witte Donderdag) werken we met een continurooster tot uur. De kleuters zijn om uur vrij. Dit in verband met de Paasviering s avonds. Samen zingen De laatste schooldag van dit kalenderjaar willen we zingend afsluiten. Om uur verzamelen alle kinderen zich in de hal. Iedere groep heeft in de voorbereiding op deze afsluiting een psalm of een lied mogen aandragen. Deze gaan we met elkaar zingen. U bent van harte welkom om te komen luisteren en mee te zingen. s Morgens is er voor alle kinderen een traktatie. Zij krijgen chocolademelk (of ranja) en een kerstkrans van de oudercommissie. De kinderen hoeven geen eigen eten en drinken mee te nemen voor de ochtendpauze. De kinderen van de groepen 5-8 hebben s middags school. Hoofdluis Na de kerstvakantie controleert de ouderwerkgroep weer op hoofdluis. Denkt u er aan om geen gel of haarlak in het haar van uw kind (te laten) doen? Pannenkoekfeest Op maandag 15 december was een pannenkoekfeest voor de kinderen van de broodschool. We danken de pannenkoekbakkers en de broodschoolouders voor hun inzet. De kinderen hebben genoten! Officiële opening VOP Op woensdag 10 december is de voetgangersoversteekplaats officieel geopend door mevrouw L. Groot (wethouder in de gemeente Oldebroek). Er waren toespraken en een traktatie. Op de website van de school vindt u meer foto s en krijgt u een indruk van deze feestelijke opening. We kunnen echt nog nieuwe verkeersbrigadiers gebruiken. U kunt u aanmelden bij Jantina uit de Fles of Jantina Boeve.

3 Schoolgids De schoolgids is klaar. Er zijn veel wijzigingen en aanvullingen. Voor elk gezin is er daarom ook een papieren exemplaar. De klachtenregeling en de afspraken rondom instroom van kleuters is beschreven, zoals deze al jaren gangbaar zijn. Voor deze beide onderwerpen geldt dat we bezig zijn nieuw beleid formuleren. We zullen u hier zo spoedig mogelijk over informeren. Inschrijfavond nieuwe leerlingen Op maandagavond 12 januari is er een inschrijfavond voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen, die voor 31 december 2017 vier jaar hopen te worden. Wilt u jonge ouders in uw omgeving attenderen op deze avond. In de eerste week van januari zullen er weer advertenties worden geplaatst in de regionale weekkranten. We hopen op een goede opkomst. Ouders en verzorgers zijn welkom tussen tot uur. Heeft u uw (jongste) kind al aangemeld? Ouders, die al kinderen op school hebben, zijn ook van harte welkom op 12 januari. Zij mogen er ook voor kiezen een inschrijfformulier en een identiteitsverklaring op te halen bij Jantina. Bouwcoördinatoren Vorige week zijn juf Van de Weg en juf Van den Brink benoemd tot bouwcoördinator. Juf Van de Weg gaat het onderwijs in de groepen 4-8 coördineren. Juf Van den Brink gaat dit doen in de groepen 1-3. Juf Van de Weg en juf Van den Brink vormen vanaf 1 januari 2015 tezamen met de directeur het schoolmanagement. Zij zijn dan ook aanspreekpunt voor onder andere ouders/verzorgers bij afwezigheid van de directeur. Juf Van de Weg en juf Van den Brink zetten hun huidige werkzaamheden in de groepen gewoon voort. We feliciteren de beide juffen met hun benoeming en wensen hen veel wijsheid toe. Zending We hebben in de afgelopen maanden in totaal 990,12 gespaard voor de MAF. Na de vakantie gaan we sparen voor de GZB. We zullen u in de volgende Nieuwsflits informeren over het project. Bericht van meester Lokker Geachte ouders, Helaas zit ik al weer een aantal weken volledig thuis. Na een aanrijding in mei van dit jaar, loop ik met behoorlijk stevige klachten. Whiplash. Artsen spreken nu echter over licht traumatisch nek- en hersenletsel. Daarnaast is er sprake van een verschoven ruggenwervel in de wervelkolom. Daar zat al slijtage aan en door het ongeluk is deze verschoven.

4 Wat zijn daar de gevolgen van? In de eerste plaats zijn er natuurlijk nekklachten. Daarnaast is er sprake van pijnklachten aan de rug, met uitstraling naar het linkerbeen. Soms kan ik nauwelijks staan op dat been, soms slaapt het, vaak sleept het. Dit zijn echter nog niet de vervelendste klachten. De vervelendste klacht wordt veroorzaakt door het letsel wat in de hersenen zit. Hoewel de MRI geen zichtbaar letsel gaf, is er wel schade waardoor de werking van het brein verstoord is. Dat heeft tot gevolg dat ik extreem veel last heb van prikkels, vooral licht en geluid kunnen bij tijd en wijle zeer vervelend en vermoeiend zijn. Daarnaast zijn er stevige geheugenproblemen en is er sprake van woordvindingsproblemen. Oftewel: je weet wat je wilt zeggen, maar je weet niet welk woord je moet gebruiken. De basis voor het herstel van deze problemen is: rust en bewegen. Vandaar dat ik een tijd volledig uit de running ben geweest en dat er gestart is met Fysio- en Ergotherapie. Dit blijkt echter niet genoeg geweest te zijn: wanneer er weer belasting (bijvoorbeeld door werk) plaats vindt, nemen de klachten weer toe. Zover zelfs dat een weekend rust niet genoeg was om te herstellen. In overleg met de revalidatie-arts is er nu besloten om de problemen integraal te gaan aanpakken in een intensief revalidatie-traject. Vorige week dinsdag heb ik de intake gehad. Daaruit kwam groen licht voor het behandelteam. Nu is het wachten op de start van het programma. Dit traject zal in elk geval twaalf weken duren, waarbij ik 2 á 3 dagen per week in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Lelystad zal zijn. Voor de andere dagen van de week is er huiswerk. De training is zowel gericht op de nek en de rug, als op het cognitieve deel. Daarnaast is er aandacht voor de impact die het heeft op je dagelijks leven. Ze hebben me al beloofd dat de eerste 6 weken zo intensief zullen zijn, dat je niet de illusie moet hebben er iets naast te kunnen doen. Daarnaast is er geen garantie op volledig herstel. Wel leren ze je omgaan met je beperking. Dat is een pittig vooruitzicht. Aan de andere kant wil ik liefst zo snel mogelijk beginnen, want zoals het nu gaat is bijzonder onplezierig. Graag wil je weten waar je aan toe bent, wat je weer kunt doen. Je wilt vooruit, niet achteruit. Naast u informeren, wil ik u ook graag bedanken. Bedankt voor alle kaartjes, groeten en gebeden! Het doet je goed als je merkt dat er wordt meegeleefd! Met vriendelijke groet, Jaap Lokker Foto s Sinterklaas Op vrijdag 5 december was de Sint op school. Foto s van deze feestelijke dag zijn te vinden op de website. Tot slot We wensen u gezegende kerstdagen toe en een nieuw jaar waarin Gods nabijheid ervaren mag worden! Een vriendelijke groet, namens het team Anneke Oosterom- Verploeg Agenda December 17 juf Groothuis en juf Oosterom-Verploeg jarig uur Samen zingen in de hal 31 juf Klos jarig Januari uur jaaropening in de hal 12 inschrijfavond nieuwe leerlingen 14 Nieuwsflits 17 juf Van de Weg jarig

5 Groep 8 heeft Engels niet alleen uit het boek! Wij in de klas doen steeds meer met Engels. We doen bijvoorbeeld spelletjes en we leren Engelse liedjes. Ik vind zelf Engels makkelijk dus ik mag van de juf door werken. Dat vind ik wel fijn want sommige dingen snap ik al en dan leer ik dat steeds overnieuw. En voor de kinderen die het wat moeilijker vinden geeft de juf wat meer uitleg. Omdat kerst er aan zit te komen leren we nu ook kerst liedjes in het Engels! Zelf vind ik dat heel leuk! We zijn nu O, Holy Night aan het leren. Luke 2 (we zijn bezig met het Kerstevangelie, ook in het Engels) 2 And it came to pass in those days, (En het geschiedde in die dagen, that there went out a decree from Caesar Augustus that all the world should be taxed. dat er een oproeping was van keizer Augustus dat alle mensen opgeschreven moesten worden. 2 (And this taxing was first made when Cyrenius was governor of Syria.) (En deze oproep was de eerste gemaakt toen Cyrenius gouverneur was van Syrië) 3 And all went to be taxed, every one into his own city. Iedereen moest opgeschreven worden in de stad waar ze geboren waren. 4 And Joseph also went up from Galilee, out of the city of Nazareth, into Judaea, unto the city of David, which is called Bethlehem; (because he was of the house and lineage of David:) En Josef uit Galilea, uit de stad Nazareth, ging naar Juda, naar de stad van David, de stad heette Bethlehem; ( omdat hij famillie was van David) 5 To be taxed with Mary his espoused wife, being great with child. En om opgeschreven te worden met Marïa zijn vrouw, die zwanger was van een kindje. 6 And so it was, that, while they were there, the days were accomplished that she should be delivered. En zo gingen ze op reis, toen ze daar waren, moest Marïa bevallen 7 And she brought forth her firstborn son, and wrapped him in swaddling clothes, and laid him in a manger; because there was no room for them in the inn. En ze bracht op de wereld haar eerst geboren zoon, gewikkeld in doeken, en liggend in een kribbe; omdat er geen ruimte voor hun was in de herberg. Rosalie van t Hof

6 Woensdag 10 december hadden groep 7 en 8

7 een Media-avond Het was woensdag 10 december media-avond. Het begon om 7:30 tot kwart over 10.mevrouw Henderike van dam die ging uitleggen over de media. en het gebruik hoe je er mee om moest gaan, en wat de gevaren waren van de media. En ze liet plaatjes zien over de media en hoe ze jou kunnen bedriegen. Bijvoorbeeld er was een jongen en het leek net als hij zijn hand onder een wiel had. maar die auto was opgekrikt. En onder de jongen zijn arm lag een doek.hij had geen pijn omdat hij op het doek drukte, En zo leek het net echt, dat hij zijn arm onder de auto had. Hij kreeg veel geld verdiend voor het acteren. Twan Wentzel Op de media-avond was een bespreking over de sociale media, we gingen er over nadenken zijn de spellen die je speelt wel goed, chat je veel met vreemden en geloof je alles wat je ziet. We gingen kijken of je tegelijk dingen kunt doen, multitasken heet dat, kun je tegelijk gamen en je huiswerk maken, kom je dan met gamen een level omhoog of krijg je een 10 voor je huiswerk, meestal is het zo dat je level op een game omhoog gaat en je een 4 krijgt voor je huiswerk. je moet er goed over nadenken voor je iets gaat downloaden en doe dat nooit zonder je ouders, je klikt iets aan wat je misschien wel helemaal niet wild. Het gaat te makkelijk fout. als je iets wat niet goed is download dan krijg je het moeilijk weer van je computer af. ook moet je goed kijken voor je een spel download misschien vinden je vader en je moeder het we helemaal geen goed spel, er kunnen bijvoorbeeld mensen in worden vermoord. Denk zelf ook na over de game, vind ik het zelf wel een goed spel, of vind ik het niet kunnen. Geloof niet alles wat je ziet, soms is iets geknipt of geplakt en soms gebeurt het echt maar gebeurt er ook iets wat je niet ziet, op de presentatie zagen we een jongen met de arm onder een autoband, maar wat we niet zagen was dat de auto werd opgekrikt door een paar mannen, zo verdienden die mannen en die jongen veel geld. Er kan flink gepest worden op internet, zelfs dat diegene naar een andere school gaat of zelfmoord pleegt. Je moet echt uitkijken wat je zegt. je kunt iemand kwetsen zonder dat je het merkt. Ook kun je gemakkelijk liegen achter de computer, niemand die je gezichtsuitdrukking ziet en niemand die je houding ziet, liegen achter de computer is veel gemakkelijker dan in het echt, kwetsen is ook heel makkelijk zonder dat je het wild. In een game waarin je kunt chatten, moet je uitkijken voor kinderlokkers, die de game spelen als iemand die heel aardig doet en heel leuk is, je ziet die man/vrouw niet in het echt. Kijk dus echt uit met internet en sociale media want niet alles is goed!!! Rubenvd Weg

8 Deze avond ging over hoe je met sociale-media om moet gaan. Henrike van Dam liet een presentatie zien en vertelde er wat over. Daarna gingen de kinderen in groepjes praten over een thema en de ouders gingen ook in groepjes met elkaar praten. Henrike vertelde ook verhalen over wat er kan gebeuren met als je gepest word via sociale-media. Een van die verhalen ging over Fleur zij werd gepest op school en ging toen naar een andere school. Toen ze op een andere school zat werd het pesten alleen maar erger. Uiteindelijk heeft ze toen zelfmoord gepleegd. Het was begonnen met een woord. Dus kijk uit met wat je doet en zegt!!! Ze vertelde ook dat je niet allemaal dingen tegelijk kan doen, dat heet multitasten als je dat doet heb je veel kans dat het verkeerd gaat. Ook moest je die avond met je ouders gaan praten over hoe jij met verschillende situaties om moet gaan. Je ouders moeten ook weten wat je op internet doet vertelde ze. Er zijn ook grenzen op internet. Als kind moet je ook weten dat je niet met vreemde mensen moet gaan chatten. Je moet ook niet met hun voor de webcam gaan en niet afspreken met die mensen. Je kan ook niet allemaal vreemde plaatjes gaan bekijken. Je moet ook leren dat je rare plaatjes weg moet klikken. Als je een spelletje met zombies, doodskoppen, rare plaatjes ziet moet je dat niet gaan spelen of gaan downloaden. Als kind moet je ook bewust zijn van wat je allemaal doet op internet en dat je je niet laat verleiden door dingen. Ze gebruikte het verhaal van Daniël ook. Daniël liet zich niet verleiden door het lekkere eten. Wij moeten ons ook niet verleiden door dingen. Het was een erg interessante avond. Dian vd Weg Het was een avond waar je veel van kon leren. (voor de meeste) Er was een vrouw genaamd: Henrike. Ze had een powerpoint van wel meer als 100 dia s. Ze was goed voorbereid en had veel boeiende informatie. (voor de meeste) Na de powerpoint gingen we met het groepje wat je s middags op gekregen had naar en klas met je leider van de groep. Ik zat bij: Hielke, Dinand, Twan, Ruben en Thijs maar Thijs was ziek. We hadden het over hoeveel je bezig was met spelletjes en God. We zaten gemiddeld 3 uur te gamen per dag! En maar 20 minuten aan God! We mochten ook wat snoepjes pakken en een pakje drinken. En we deden een test of je verslaafd was Dinand, Ruben en Twan waren gemiddeld en ik en Hielke waren verslaafd! Daarna gingen we in een kring zitten en de ouders van de kinderen erachter. We deden dat de ouders de kinderen waren en de kinderen de ouders! Het duurde tot 10 uur! Daarom mochten we kwart over 10 op school zijn in plaats van half negen! Dat was wel fijn want ik kon veel langer dan normaal in bed blijven en dan nog ff gamen. Sacha Veldhoen

9 Voor Groep 8 is rekenen mèèr dan het boek! 10- leeftijd 19- favoriete zender 1-nummer bij voetbal 8- Groep geboorte 6- maand jarig geboren nu 2013 vorig jaar jaar olympische spelen jaar daarvoor 7. Ronaldo en geluksgetal 10. James 11. Bale 11. leeftijd 26. jarig 158. lengte geboren Telefoon nummer Mob. Nummer 438. stuurbord nummer mtb jaar 2003 geboren 8 groep 14 huisnummer 1,52 is mijn lengte 28 is mijn geboorte dag 37 is mijn schoen maat 4 e kind 8079 is onze postcode 12 schoolhuisnummer 1 luizenzaknummer RekenThijs lotte geboren ik werd ek geboorte vera wk ik werd al mijn levensjaren heb ik het gemaakt 0-zijn mijn neven 70- opa 65-oma RekenRick 102. stuurbord nummer mtb winter Robben 9. Benzema 39. schoen maat 8. Groep 8 De Wegwijzer 12. ik word bijna huisnummer post code 36.8 gewicht 4. Sergio Ramos 1 zus 2 broers 45 is mijn moeder 48 is mijn vader 2014 is het nu 2015 is het bijna 28 is mijn geluksnummer 11 jaar is mijn beste vriendin 2 is onze hond 18 is mijn zus 60-opa 58-oma 97-oma 98- wij thuis allemaal bij elkaar 100-zijn wij bijna 47-mijn gewicht 1,70- mijn lengte ongeveer 4-mijn zusje 7-mijn zusje 38-papa 39-mama 3. Pepe 164. kleren maat heb ik dit gemaakt 12. Marcelo 17. Arbeloa Rek.Wilrike 21 is mijn broer 23 is mijn andere broer is onze telefoon van het huisnummer 12 ik word bijna jaar wil ik worden 8 meiden in onze klas 11 jongens in onze klas

10 Reken 7.Ronaldo 3.Pepe 11.Robben 1,56.lengte 2002.geboren telefoonnummer van thuis 16. mijn zus Nummer van mijn mobiel verjaardag 12. ik ben gewicht heb ik dit gemaakt 8.geluksnummer 38. mijn moeder Herco 40. mijn vader 75. mijn oma 1. mijn broertje 4. mijn andere broertje 6. nog een ander broertje 7. nog een ander broertje 15. mijn zus Groep 8 en de juffen wensen u fijne Kerstdagen en een heel gelukkig 2015! God zij met u en jullie allemaal!!

11

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 30 november 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 30 november 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Afscheid Juf Jansen Activiteit en gezelligheid Speelgoedmiddag Bijlage: Kerstliederen Voor alle data geldt: Deo Volente

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0 / 1 / 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0 / 1 / 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter S Gezond Leesplezier! Activiteit onderbouw Speelgoedmiddag En verder..

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 13 maart 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 Samen met de kinderen van de Voorschool.. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Gezondheid Excursie bibliotheek Woensdag Gezond eten TAAL THUIS Wonderlijk gemaakt, les 1 Taalgebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018 Nr. 7, 5 december 2018 Kalender 5 december: Sintfeest op school 12 december: kerstknutsel 19 december: 18.30 uur kerstviering in de basisgroep 24 december 2018 t/m 4 januari 2019: kerstvakantie Bijbelverhalen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Werkbladen Groep 5 & 6

Werkbladen Groep 5 & 6 Werkbladen Groep 5 & 6 e-mail? H1: Werkblad Leuk op internet Veel kinderen hebben een favoriete website. De één kletst met vriendinnen op MSN, de andere gaat naar Hyves. Ook spelen veel kinderen spelletjes

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN

BESTE OUDER, HET GLAZEN HUIS OP SCHEPELWEYEN 07-01-2016 Nr. 9 BESTE OUDER, Inmiddels ligt de Kerstvakantie achter ons, een vakantie vol feestdagen, waarin saamhorigheid en er voor elkaar zijn, belangrijke begrippen zijn. Nu zijn wij, vol goede moed

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws Nieuwsbrief November 2015 No. 3 Voor alle data geldt: Deo Volente ------------------------ Kernwaarde schooljaar 2015-2016 Schepper en schepsel ------------------------ Leven en leren Leiden en loslaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Kerstviering Gezond op school Spelinloop (Geen) speelgoed vanuit groep 1/2 En verder.. Kalender Verjaardagen

Nadere informatie

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letterfeest P Gezond op school En verder.. Kalender Verjaardagen Contact Lof zij den God van Israël, Den HEER, die aan Zijn erfvolk

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten

NIEUWSBRIEF. NUMMER 7 4 december 2015. In deze Nieuwsbrief: Andere schooltijden. Wachten NIEUWSBRIEF NUMMER 7 4 december 2015 In deze Nieuwsbrief: Godsdienstige vorming Kerstvieringen Opening schoolplein Personele zaken Andere schooltijden Kindcentrum Julianaschool Wijziging in de jaarplanning

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7 Groep 8 16 Benjamin 16 Sander 21 Anne-Tjitske. 29 Jeltsje 14 Nynke 15 Steven

Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7 Groep 8 16 Benjamin 16 Sander 21 Anne-Tjitske. 29 Jeltsje 14 Nynke 15 Steven DE BASISKRANT 9 oktober 2015 Jaargang 18 Nummer 4 Agenda. 16-10-2015 Speurtocht (groep 1-2) & Vossenjacht (groep3-8) 19/23-10-2015 Herfstvakantie 27-10-2015 LOT van 14.00 t/m 15.00 uur 29-10-2015 Gastlessen

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2015/2016 nummer 10 01 februari 2016 Kalender 02-02: Facultatieve oudergesprekken Open middag 08-02: Mr vergadering Koffiemiddag 14.15 15.00u

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht.

Deze maand Regel van de maand: 7. We zoeken geen ruzie, maar oplossingen en anders de leerkracht/ pleinwacht. Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 8 Maart 2014 Geachte ouders / verzorgers, Met de krokusvakantie voor de deur ontvangt u alvast de info voor de komende periode. We wensen u en

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

Facebook: @ECTheoThijssen

Facebook: @ECTheoThijssen Facebook: @ECTheoThijssen Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: nieuwsbrief MEI 2016 Studiereis Verkeersexamen Facebook Koffie/thee middag Betaling schoolreis/ kamp Ontdekdag Gezinscoach Studiereis

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren!

Emma, Hannah en Kymo: alvast van harte gefeliciteerd en ook Gods zegen toegewenst in jullie nieuwe levensjaren! Vrijdag 17 februari 2017 En Hij gaf de menigte opdracht op het gras te gaan zitten; en Hij nam de vijf broden en de twee vissen, en terwijl Hij opkeek naar de hemel, zegende Hij ze. En toen Hij ze gebroken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0,1,2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Gezond op school Wonderlijk Gemaakt Speelgoedmiddag Schoolreis Rapporten En verder.. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

mei 14 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen

mei 14 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen mei 14 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen Beste ouders en verzorgers Dit keer een nieuwsflits met wat minder nieuws. We zitten midden in de gebroken weken en dan heb ik altijd

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool cluster 4 (voor alle data geldt Deo Volente)

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool cluster 4 (voor alle data geldt Deo Volente) Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool cluster 4 (voor alle data geldt Deo Volente) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief april 2013

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1

Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 15/10/14 1 Les 2 Uit welk land kom jij? TESTEN TEST 1 1. (komen) Waar.... jij vandaan? 2. Uit welk land.... u? 3. Brenda.... vandaag uit Engeland. 4. Wij.... uit België. 5. Wanneer.... zij thee drinken?

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week:

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Hoge Valkseweg 37 6741 GK Lunteren T 0318 46 18 89 Bijbelse geschiedenis Bij het thema: Pompom en loeloe Dinsdag 30-08: afscheid meester v. Dijk / speelgoedmiddag Donderdagmiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes vanuit groep 0, 1, 2 Welkom Bijbelverhalen Psalm en lied Opening meester De Graafplantsoen Letter V Zomaar wat foto s Gezond Leesplezier En verder..

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe!

We wensen iedereen een hoopvol, gezond en leergierig 2018 toe! Hoop voor 2018 Laten we hopen op een mooi jaar, met tolerantie,.., begrip voor elkaar. Een kind wat beschermd wordt, waar het ook leeft. Dat is wat de wereld nodig heeft. Maakt niet uit van wat voor geloof

Nadere informatie

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s),

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s), NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL GROENLO Biss. Philip Roveniusstraat 8 7141 KS Groenlo Tel.: 0544-461336 Fax: 0544-467328 Internet: www.hoeksteen.com E-mail: info@hoeksteen.com Interessante informatie 2 t/m 4 juni

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Agenda: In deze nieuwsbrief: - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij -Dinsdag 24 en woensdag 25 november: Rapportgesprekken

Agenda: In deze nieuwsbrief: - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij -Dinsdag 24 en woensdag 25 november: Rapportgesprekken Agenda: - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij -Dinsdag 24 en woensdag 25 november: Rapportgesprekken In deze nieuwsbrief: - Informatie Sintviering - Opbrengst boekenmarkt - Nieuws vanuit de groepen - Boekenselfie

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie