Nieuws. Flits. Bezinningsavond Media

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws. Flits. Bezinningsavond Media"

Transcriptie

1 Jaargang 06 Nieuws 7 Alle data Deo Volente Deze nieuwsbrief verschijnt in de maand december, de laatste maand van het jaar Een maand die ook op school vol is van gezelligheid en feestelijke momenten. De vier weken voor Kerst zijn volgens de kerkelijke kalender de Adventsweken. Weken waarin we uitzien en heen leven naar het Kerstfeest. Op school staat in de Bijbelverhalen de komst van Christus naar deze wereld centraal. Een wonder wat wij niet kunnen bevatten: God stuurde Zijn Zoon Jezus naar deze zondige wereld om redding en verlossing te brengen. Daarom mag ook dit jaar het Kerstevangelie klinken met de boodschap om tot Hem de toevlucht te nemen. Alleen bij Christus is de echte vrede, die verder gaat dan ons tijdelijke leven, te vinden! Bezinningsavond Media Tijdens de lezing, die werd verzorgd door mevrouw Henrieke van Dam van de Stichting Mediawijzer kwamen er vijf thema s aan de orde. Na afloop van de lezing is er door de kinderen in kleine groepen doorgepraat over deze thema s: 1. Niet overal in meedoen 2. Niet van de wereld, wel in de wereld 3. Tijdsbesteding 4. Vrienden 5. Vermaak De ouders hebben in groepen nagedacht over hun eigen mediaopvoeding. De volgende thema s zijn onder andere besproken: vriendschappen en groepsdruk, het gesprek in het gezin en mediaopvoeding=seksuele opvoeding. Aan het einde van de avond was er gelegenheid voor het gesprek tussen ouders en kinderen. We kijken terug op een leerzame avond. De betrokkenheid van ouders en kinderen was heel groot. Daar zijn we dankbaar voor.

2 Welkom op school Op maandag 5 januari heten we drie kinderen welkom. Sem Peggeman in groep 1. Sarah van t Goor in groep 2b/3 en haar zus Anna in groep 6. We hopen dat jullie je thuis mogen voelen op onze school. Aanvulling bij de jaarplanning Op 2 april (Witte Donderdag) werken we met een continurooster tot uur. De kleuters zijn om uur vrij. Dit in verband met de Paasviering s avonds. Samen zingen De laatste schooldag van dit kalenderjaar willen we zingend afsluiten. Om uur verzamelen alle kinderen zich in de hal. Iedere groep heeft in de voorbereiding op deze afsluiting een psalm of een lied mogen aandragen. Deze gaan we met elkaar zingen. U bent van harte welkom om te komen luisteren en mee te zingen. s Morgens is er voor alle kinderen een traktatie. Zij krijgen chocolademelk (of ranja) en een kerstkrans van de oudercommissie. De kinderen hoeven geen eigen eten en drinken mee te nemen voor de ochtendpauze. De kinderen van de groepen 5-8 hebben s middags school. Hoofdluis Na de kerstvakantie controleert de ouderwerkgroep weer op hoofdluis. Denkt u er aan om geen gel of haarlak in het haar van uw kind (te laten) doen? Pannenkoekfeest Op maandag 15 december was een pannenkoekfeest voor de kinderen van de broodschool. We danken de pannenkoekbakkers en de broodschoolouders voor hun inzet. De kinderen hebben genoten! Officiële opening VOP Op woensdag 10 december is de voetgangersoversteekplaats officieel geopend door mevrouw L. Groot (wethouder in de gemeente Oldebroek). Er waren toespraken en een traktatie. Op de website van de school vindt u meer foto s en krijgt u een indruk van deze feestelijke opening. We kunnen echt nog nieuwe verkeersbrigadiers gebruiken. U kunt u aanmelden bij Jantina uit de Fles of Jantina Boeve.

3 Schoolgids De schoolgids is klaar. Er zijn veel wijzigingen en aanvullingen. Voor elk gezin is er daarom ook een papieren exemplaar. De klachtenregeling en de afspraken rondom instroom van kleuters is beschreven, zoals deze al jaren gangbaar zijn. Voor deze beide onderwerpen geldt dat we bezig zijn nieuw beleid formuleren. We zullen u hier zo spoedig mogelijk over informeren. Inschrijfavond nieuwe leerlingen Op maandagavond 12 januari is er een inschrijfavond voor ouders/verzorgers van nieuwe leerlingen, die voor 31 december 2017 vier jaar hopen te worden. Wilt u jonge ouders in uw omgeving attenderen op deze avond. In de eerste week van januari zullen er weer advertenties worden geplaatst in de regionale weekkranten. We hopen op een goede opkomst. Ouders en verzorgers zijn welkom tussen tot uur. Heeft u uw (jongste) kind al aangemeld? Ouders, die al kinderen op school hebben, zijn ook van harte welkom op 12 januari. Zij mogen er ook voor kiezen een inschrijfformulier en een identiteitsverklaring op te halen bij Jantina. Bouwcoördinatoren Vorige week zijn juf Van de Weg en juf Van den Brink benoemd tot bouwcoördinator. Juf Van de Weg gaat het onderwijs in de groepen 4-8 coördineren. Juf Van den Brink gaat dit doen in de groepen 1-3. Juf Van de Weg en juf Van den Brink vormen vanaf 1 januari 2015 tezamen met de directeur het schoolmanagement. Zij zijn dan ook aanspreekpunt voor onder andere ouders/verzorgers bij afwezigheid van de directeur. Juf Van de Weg en juf Van den Brink zetten hun huidige werkzaamheden in de groepen gewoon voort. We feliciteren de beide juffen met hun benoeming en wensen hen veel wijsheid toe. Zending We hebben in de afgelopen maanden in totaal 990,12 gespaard voor de MAF. Na de vakantie gaan we sparen voor de GZB. We zullen u in de volgende Nieuwsflits informeren over het project. Bericht van meester Lokker Geachte ouders, Helaas zit ik al weer een aantal weken volledig thuis. Na een aanrijding in mei van dit jaar, loop ik met behoorlijk stevige klachten. Whiplash. Artsen spreken nu echter over licht traumatisch nek- en hersenletsel. Daarnaast is er sprake van een verschoven ruggenwervel in de wervelkolom. Daar zat al slijtage aan en door het ongeluk is deze verschoven.

4 Wat zijn daar de gevolgen van? In de eerste plaats zijn er natuurlijk nekklachten. Daarnaast is er sprake van pijnklachten aan de rug, met uitstraling naar het linkerbeen. Soms kan ik nauwelijks staan op dat been, soms slaapt het, vaak sleept het. Dit zijn echter nog niet de vervelendste klachten. De vervelendste klacht wordt veroorzaakt door het letsel wat in de hersenen zit. Hoewel de MRI geen zichtbaar letsel gaf, is er wel schade waardoor de werking van het brein verstoord is. Dat heeft tot gevolg dat ik extreem veel last heb van prikkels, vooral licht en geluid kunnen bij tijd en wijle zeer vervelend en vermoeiend zijn. Daarnaast zijn er stevige geheugenproblemen en is er sprake van woordvindingsproblemen. Oftewel: je weet wat je wilt zeggen, maar je weet niet welk woord je moet gebruiken. De basis voor het herstel van deze problemen is: rust en bewegen. Vandaar dat ik een tijd volledig uit de running ben geweest en dat er gestart is met Fysio- en Ergotherapie. Dit blijkt echter niet genoeg geweest te zijn: wanneer er weer belasting (bijvoorbeeld door werk) plaats vindt, nemen de klachten weer toe. Zover zelfs dat een weekend rust niet genoeg was om te herstellen. In overleg met de revalidatie-arts is er nu besloten om de problemen integraal te gaan aanpakken in een intensief revalidatie-traject. Vorige week dinsdag heb ik de intake gehad. Daaruit kwam groen licht voor het behandelteam. Nu is het wachten op de start van het programma. Dit traject zal in elk geval twaalf weken duren, waarbij ik 2 á 3 dagen per week in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Lelystad zal zijn. Voor de andere dagen van de week is er huiswerk. De training is zowel gericht op de nek en de rug, als op het cognitieve deel. Daarnaast is er aandacht voor de impact die het heeft op je dagelijks leven. Ze hebben me al beloofd dat de eerste 6 weken zo intensief zullen zijn, dat je niet de illusie moet hebben er iets naast te kunnen doen. Daarnaast is er geen garantie op volledig herstel. Wel leren ze je omgaan met je beperking. Dat is een pittig vooruitzicht. Aan de andere kant wil ik liefst zo snel mogelijk beginnen, want zoals het nu gaat is bijzonder onplezierig. Graag wil je weten waar je aan toe bent, wat je weer kunt doen. Je wilt vooruit, niet achteruit. Naast u informeren, wil ik u ook graag bedanken. Bedankt voor alle kaartjes, groeten en gebeden! Het doet je goed als je merkt dat er wordt meegeleefd! Met vriendelijke groet, Jaap Lokker Foto s Sinterklaas Op vrijdag 5 december was de Sint op school. Foto s van deze feestelijke dag zijn te vinden op de website. Tot slot We wensen u gezegende kerstdagen toe en een nieuw jaar waarin Gods nabijheid ervaren mag worden! Een vriendelijke groet, namens het team Anneke Oosterom- Verploeg Agenda December 17 juf Groothuis en juf Oosterom-Verploeg jarig uur Samen zingen in de hal 31 juf Klos jarig Januari uur jaaropening in de hal 12 inschrijfavond nieuwe leerlingen 14 Nieuwsflits 17 juf Van de Weg jarig

5 Groep 8 heeft Engels niet alleen uit het boek! Wij in de klas doen steeds meer met Engels. We doen bijvoorbeeld spelletjes en we leren Engelse liedjes. Ik vind zelf Engels makkelijk dus ik mag van de juf door werken. Dat vind ik wel fijn want sommige dingen snap ik al en dan leer ik dat steeds overnieuw. En voor de kinderen die het wat moeilijker vinden geeft de juf wat meer uitleg. Omdat kerst er aan zit te komen leren we nu ook kerst liedjes in het Engels! Zelf vind ik dat heel leuk! We zijn nu O, Holy Night aan het leren. Luke 2 (we zijn bezig met het Kerstevangelie, ook in het Engels) 2 And it came to pass in those days, (En het geschiedde in die dagen, that there went out a decree from Caesar Augustus that all the world should be taxed. dat er een oproeping was van keizer Augustus dat alle mensen opgeschreven moesten worden. 2 (And this taxing was first made when Cyrenius was governor of Syria.) (En deze oproep was de eerste gemaakt toen Cyrenius gouverneur was van Syrië) 3 And all went to be taxed, every one into his own city. Iedereen moest opgeschreven worden in de stad waar ze geboren waren. 4 And Joseph also went up from Galilee, out of the city of Nazareth, into Judaea, unto the city of David, which is called Bethlehem; (because he was of the house and lineage of David:) En Josef uit Galilea, uit de stad Nazareth, ging naar Juda, naar de stad van David, de stad heette Bethlehem; ( omdat hij famillie was van David) 5 To be taxed with Mary his espoused wife, being great with child. En om opgeschreven te worden met Marïa zijn vrouw, die zwanger was van een kindje. 6 And so it was, that, while they were there, the days were accomplished that she should be delivered. En zo gingen ze op reis, toen ze daar waren, moest Marïa bevallen 7 And she brought forth her firstborn son, and wrapped him in swaddling clothes, and laid him in a manger; because there was no room for them in the inn. En ze bracht op de wereld haar eerst geboren zoon, gewikkeld in doeken, en liggend in een kribbe; omdat er geen ruimte voor hun was in de herberg. Rosalie van t Hof

6 Woensdag 10 december hadden groep 7 en 8

7 een Media-avond Het was woensdag 10 december media-avond. Het begon om 7:30 tot kwart over 10.mevrouw Henderike van dam die ging uitleggen over de media. en het gebruik hoe je er mee om moest gaan, en wat de gevaren waren van de media. En ze liet plaatjes zien over de media en hoe ze jou kunnen bedriegen. Bijvoorbeeld er was een jongen en het leek net als hij zijn hand onder een wiel had. maar die auto was opgekrikt. En onder de jongen zijn arm lag een doek.hij had geen pijn omdat hij op het doek drukte, En zo leek het net echt, dat hij zijn arm onder de auto had. Hij kreeg veel geld verdiend voor het acteren. Twan Wentzel Op de media-avond was een bespreking over de sociale media, we gingen er over nadenken zijn de spellen die je speelt wel goed, chat je veel met vreemden en geloof je alles wat je ziet. We gingen kijken of je tegelijk dingen kunt doen, multitasken heet dat, kun je tegelijk gamen en je huiswerk maken, kom je dan met gamen een level omhoog of krijg je een 10 voor je huiswerk, meestal is het zo dat je level op een game omhoog gaat en je een 4 krijgt voor je huiswerk. je moet er goed over nadenken voor je iets gaat downloaden en doe dat nooit zonder je ouders, je klikt iets aan wat je misschien wel helemaal niet wild. Het gaat te makkelijk fout. als je iets wat niet goed is download dan krijg je het moeilijk weer van je computer af. ook moet je goed kijken voor je een spel download misschien vinden je vader en je moeder het we helemaal geen goed spel, er kunnen bijvoorbeeld mensen in worden vermoord. Denk zelf ook na over de game, vind ik het zelf wel een goed spel, of vind ik het niet kunnen. Geloof niet alles wat je ziet, soms is iets geknipt of geplakt en soms gebeurt het echt maar gebeurt er ook iets wat je niet ziet, op de presentatie zagen we een jongen met de arm onder een autoband, maar wat we niet zagen was dat de auto werd opgekrikt door een paar mannen, zo verdienden die mannen en die jongen veel geld. Er kan flink gepest worden op internet, zelfs dat diegene naar een andere school gaat of zelfmoord pleegt. Je moet echt uitkijken wat je zegt. je kunt iemand kwetsen zonder dat je het merkt. Ook kun je gemakkelijk liegen achter de computer, niemand die je gezichtsuitdrukking ziet en niemand die je houding ziet, liegen achter de computer is veel gemakkelijker dan in het echt, kwetsen is ook heel makkelijk zonder dat je het wild. In een game waarin je kunt chatten, moet je uitkijken voor kinderlokkers, die de game spelen als iemand die heel aardig doet en heel leuk is, je ziet die man/vrouw niet in het echt. Kijk dus echt uit met internet en sociale media want niet alles is goed!!! Rubenvd Weg

8 Deze avond ging over hoe je met sociale-media om moet gaan. Henrike van Dam liet een presentatie zien en vertelde er wat over. Daarna gingen de kinderen in groepjes praten over een thema en de ouders gingen ook in groepjes met elkaar praten. Henrike vertelde ook verhalen over wat er kan gebeuren met als je gepest word via sociale-media. Een van die verhalen ging over Fleur zij werd gepest op school en ging toen naar een andere school. Toen ze op een andere school zat werd het pesten alleen maar erger. Uiteindelijk heeft ze toen zelfmoord gepleegd. Het was begonnen met een woord. Dus kijk uit met wat je doet en zegt!!! Ze vertelde ook dat je niet allemaal dingen tegelijk kan doen, dat heet multitasten als je dat doet heb je veel kans dat het verkeerd gaat. Ook moest je die avond met je ouders gaan praten over hoe jij met verschillende situaties om moet gaan. Je ouders moeten ook weten wat je op internet doet vertelde ze. Er zijn ook grenzen op internet. Als kind moet je ook weten dat je niet met vreemde mensen moet gaan chatten. Je moet ook niet met hun voor de webcam gaan en niet afspreken met die mensen. Je kan ook niet allemaal vreemde plaatjes gaan bekijken. Je moet ook leren dat je rare plaatjes weg moet klikken. Als je een spelletje met zombies, doodskoppen, rare plaatjes ziet moet je dat niet gaan spelen of gaan downloaden. Als kind moet je ook bewust zijn van wat je allemaal doet op internet en dat je je niet laat verleiden door dingen. Ze gebruikte het verhaal van Daniël ook. Daniël liet zich niet verleiden door het lekkere eten. Wij moeten ons ook niet verleiden door dingen. Het was een erg interessante avond. Dian vd Weg Het was een avond waar je veel van kon leren. (voor de meeste) Er was een vrouw genaamd: Henrike. Ze had een powerpoint van wel meer als 100 dia s. Ze was goed voorbereid en had veel boeiende informatie. (voor de meeste) Na de powerpoint gingen we met het groepje wat je s middags op gekregen had naar en klas met je leider van de groep. Ik zat bij: Hielke, Dinand, Twan, Ruben en Thijs maar Thijs was ziek. We hadden het over hoeveel je bezig was met spelletjes en God. We zaten gemiddeld 3 uur te gamen per dag! En maar 20 minuten aan God! We mochten ook wat snoepjes pakken en een pakje drinken. En we deden een test of je verslaafd was Dinand, Ruben en Twan waren gemiddeld en ik en Hielke waren verslaafd! Daarna gingen we in een kring zitten en de ouders van de kinderen erachter. We deden dat de ouders de kinderen waren en de kinderen de ouders! Het duurde tot 10 uur! Daarom mochten we kwart over 10 op school zijn in plaats van half negen! Dat was wel fijn want ik kon veel langer dan normaal in bed blijven en dan nog ff gamen. Sacha Veldhoen

9 Voor Groep 8 is rekenen mèèr dan het boek! 10- leeftijd 19- favoriete zender 1-nummer bij voetbal 8- Groep geboorte 6- maand jarig geboren nu 2013 vorig jaar jaar olympische spelen jaar daarvoor 7. Ronaldo en geluksgetal 10. James 11. Bale 11. leeftijd 26. jarig 158. lengte geboren Telefoon nummer Mob. Nummer 438. stuurbord nummer mtb jaar 2003 geboren 8 groep 14 huisnummer 1,52 is mijn lengte 28 is mijn geboorte dag 37 is mijn schoen maat 4 e kind 8079 is onze postcode 12 schoolhuisnummer 1 luizenzaknummer RekenThijs lotte geboren ik werd ek geboorte vera wk ik werd al mijn levensjaren heb ik het gemaakt 0-zijn mijn neven 70- opa 65-oma RekenRick 102. stuurbord nummer mtb winter Robben 9. Benzema 39. schoen maat 8. Groep 8 De Wegwijzer 12. ik word bijna huisnummer post code 36.8 gewicht 4. Sergio Ramos 1 zus 2 broers 45 is mijn moeder 48 is mijn vader 2014 is het nu 2015 is het bijna 28 is mijn geluksnummer 11 jaar is mijn beste vriendin 2 is onze hond 18 is mijn zus 60-opa 58-oma 97-oma 98- wij thuis allemaal bij elkaar 100-zijn wij bijna 47-mijn gewicht 1,70- mijn lengte ongeveer 4-mijn zusje 7-mijn zusje 38-papa 39-mama 3. Pepe 164. kleren maat heb ik dit gemaakt 12. Marcelo 17. Arbeloa Rek.Wilrike 21 is mijn broer 23 is mijn andere broer is onze telefoon van het huisnummer 12 ik word bijna jaar wil ik worden 8 meiden in onze klas 11 jongens in onze klas

10 Reken 7.Ronaldo 3.Pepe 11.Robben 1,56.lengte 2002.geboren telefoonnummer van thuis 16. mijn zus Nummer van mijn mobiel verjaardag 12. ik ben gewicht heb ik dit gemaakt 8.geluksnummer 38. mijn moeder Herco 40. mijn vader 75. mijn oma 1. mijn broertje 4. mijn andere broertje 6. nog een ander broertje 7. nog een ander broertje 15. mijn zus Groep 8 en de juffen wensen u fijne Kerstdagen en een heel gelukkig 2015! God zij met u en jullie allemaal!!

11

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl

Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Nieuwsbrief 8 Kerkhoflaan 12 4 februari 2014 8464 VL Sintjohannesga 0513 551 857 detrieme@cbo-meilan.nl Agenda Verjaardagen Februari Februari 4 en 5 10-minutengesprekken 4 Fenna 24 28 voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Arbeid en zorg. 2 x 4 beleid voor iedereen?

Nieuwsbrief 12. Arbeid en zorg. 2 x 4 beleid voor iedereen? Nieuwsbrief 12 Arbeid en zorg 2 3 4 5 6 8 Voor u ligt de laatste editie van de nieuwsbrief van Dona Daria van het jaar 2008. Het thema is dit keer "Arbeid en zorg". Hoe combineren Rotterdammers arbeid

Nadere informatie

nr. 1 - september 2014

nr. 1 - september 2014 Koningin Wilhelminalaan 16 7415 KS Deventer 0570-820225 info@ebsdeolijfboom.nl nr. 1 - september 2014 het Olijfblad www.ebsdeolijfboom.nl Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen, het vierde jaar

Nadere informatie

2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.

2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis. 2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Wisseling Met ingang van de voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

Wensen en behoeften aan kinderopvang van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag Floor Kaspers

Wensen en behoeften aan kinderopvang van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag Floor Kaspers Ken mijn kind... Wensen en behoeften aan kinderopvang van ouders van kinderen met een ondersteuningsvraag Floor Kaspers Ouders willen altijd het beste voor hun kind! Het Kinderopvangfonds hecht aan de

Nadere informatie

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag

Cliënten in beeld - deel 2. Dilemma s van burgers met een hulpvraag Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag COLOFON Cliënten in beeld - deel 2 Dilemma s van burgers met een hulpvraag Voorwoord Toen vorig jaar het boekje Cliënten in beeld - Portretten

Nadere informatie

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen

Beroepsproduct 1. De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Beroepsproduct 1 De invloed van sociale media op het leren van leerlingen Gemaakt door : Tristan van Leeuwen Stageschool : Altena College Sleeuwijk Begeleider : Peggy Winkelaar HU begeleider : Martin van

Nadere informatie

Saai is het. bij ons thuis nooit. Ervaringsverhalen van kinderen en hun ouders

Saai is het. bij ons thuis nooit. Ervaringsverhalen van kinderen en hun ouders Saai is het bij ons thuis nooit Ervaringsverhalen van kinderen en hun ouders COLOFON www.karakter.com Colofon Uitgave van: Karakter Marketing & Communicatie Redactie: Ingrid Huijser Jessica Kuipers Vormgeving:

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Weeknieuws. Agenda. Nummer 36 08-07-2011. Nieuws van het team

Weeknieuws. Agenda. Nummer 36 08-07-2011. Nieuws van het team Weeknieuws Nummer 36 08-07-2011 Agenda 08 juli Sportdag groep 3 en 4 12 juli Afscheid groep 8a 13 juli Afscheid groep 8b 13 juli Rapport mee 14 juli Eindfeest 18 juli Doorstroom middag 19 juli Feestelijke

Nadere informatie

EEN KRANT VOL TIPS OVER OPVOEDEN EN OPGROEIEN IN WAALWIJK

EEN KRANT VOL TIPS OVER OPVOEDEN EN OPGROEIEN IN WAALWIJK EEN KRANT VOL TIPS OVER OPVOEDEN EN OPGROEIEN IN WAALWIJK IN VERWACHTING! PAG. 7 POSITIEF OPVOEDEN PAG.10 EEN PUBER IN HUIS PAG.10 PESTEN PAG.15 DOE MEE AAN DE WEEK VAN DE OPVOEDING VAN 1 T/M 7 OKTOBER

Nadere informatie

Kinderen en posttraumatische dystrofie

Kinderen en posttraumatische dystrofie Kinderen en posttraumatische dystrofie Dit boekje is tot stand gekomen met de medewerking van Sander Keppel, mevr. W. Hagenbeek, prof. dr. W. Kuis, fysiotherapeute mevr. E. de Bont, mevr. J. Stor-Luijmes

Nadere informatie

We zijn gestart! infobulletin - jaargang 9 - Sonrise 2014

We zijn gestart! infobulletin - jaargang 9 - Sonrise 2014 infobulletin - jaargang 9 - Sonrise 2014 We zijn gestart! Deze week zijn we gestart met het komende jaar. Of beter gezegd: deze week zijn we gestart met de overige 51 weken. Ook tijdens de voorbereidingen

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg COLOFON Het Visnet is een uitgave van de Hervormde Gemeente te Stellendam en zal tien keer per jaar verschijnen aan het begin van de maand. Het wordt verspreid onder alle adressen die in het kerkelijk

Nadere informatie

met Elkaar Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere Zomer 2014 Samen zorgen voor... Leuke middag voor mensen met dementie In gesprek met...

met Elkaar Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere Zomer 2014 Samen zorgen voor... Leuke middag voor mensen met dementie In gesprek met... Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere Samen zorgen voor... Leuke middag voor mensen met dementie In gesprek met... Rondkomen met een minimum inkomen met Elkaar Zomer 2014 VMCA Magazine zomer 2014

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

nieuwsbrief Voorwoord Resultaten enquête Colofon In dit nummer:

nieuwsbrief Voorwoord Resultaten enquête Colofon In dit nummer: nieuwsbrief Voorwoord Ik woon alweer ruim een jaar in dit huis. En als als ik heel eerlijk ben weet ik eigenlijk niet eens wie er vier deuren verderop wonen. Als werkende moeder met een kind van vier en

Nadere informatie

Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!!

Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!! Heerlijk: We hebben weer een school met telefoon en internet!! Problemen met telefoon en internet opgelost! De school heeft, zoals u wellicht weet, enkele dagen zonder telefoon- en internetverbinding gezeten.

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder

Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder Nieuwsbrief Gabriëlschool-Harnaschpolder november december 2014 In deze nieuwsbrief leest u onder andere over: * het Sinterklaasfeest * het Kerstfeest * het speelgoedmuseum van groep ¾ * het gedragsprotocol

Nadere informatie

b reik Mijn digitale wereld

b reik Mijn digitale wereld d j i t l a nen n i b reik e b n e g i r -ja 8 1 8 ns o o f le e t e iel b o en m Mijn digitale wereld Colofon Mijn Kind Online Stichting Mijn Kind Online Postbus 30000, 2500 GA Den Haag tel.: 070-446

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg COLOFON Het Visnet is een uitgave van de Hervormde Gemeente te Stellendam en zal tien keer per jaar verschijnen aan het begin van de maand. Het wordt verspreid onder alle adressen die in het kerkelijk

Nadere informatie