Kunst in de Club. Kunstklapper overzicht van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het project Kunst in de Club.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kunst in de Club. Kunstklapper overzicht van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het project Kunst in de Club."

Transcriptie

1 Kunst in de Club Kunstklapper overzicht van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het project Kunst in de Club.

2 Inhoudsopgave 1. Anneke Bloema (The Factory II) 2. Janneke Boer 3. Hanneke Broer (BROER Styling & Events) 4. Marel Fibbe 5. Diny Gerding 6. Annelien Grit (Bezige Bij Annelien) 7. Anja Hubbers 8. Janet Kammer 9. Paula van der Kuur (Singeleer) 10. Elly Meesters (Creatieve Expressie) 11. Anja Moes 12. Wilma Noorda 13. Hennie Peek 14. Hilde Plugge (Bonte Bedoeling) 15. Sportique 16. Jacob van der Veen 17. Janny van der Veen (Groen Decor Zwiggelte) 18. Gerrie Vos-Nabor 19. Jaqueline Zwiebel (Kreakracht) 20. Spelregels Kunst in de Club * Alfabetische volgorde

3 1. Anneke Bloema Fotograferen is spannend, fotograferen is magie. Is de foto echt zo mooi geworden als ik had bedacht...of niet? En waarom wel of niet? Voorbeelden bekijken van andere fotografen. Wat is mooi en wat niet? Op hoeveel manieren kun je een portret maken? Een foto regisseren. Technische zaken leren over diafragma en sluitertijd. Aantal deelnemers: maximaal 12 Voorwaarde: Elk kind moet zelf een goed werkende camera meenemen. Bij voorkeur een camera waarbij diafragma en sluitertijd handmatig kunnen worden ingesteld. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. The Factory II Markeweg TH Zwinderen Telefoon: Website:

4 2. Janneke Boer Sinds 2001 heb ik een atelier op zolder en ben ik begonnen met het geven van teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen. Ik werk met verschillende materialen zoals: olieverf, waterverf, krijt, wasco, potlood en houtskool. Tevens geef ik workshops bonbons/hapjes maken. Teken en schilderen lessen/workshops. Met verschillende materialen aan een thema werken. Bijv: dieren, bloemen, Halloween, een sprookje in 1 of meerdere lessen. Aantal deelnemers: 6 tot 15 Workshop koken. Bonbons maken, hapjes maken of een menu bereiden vallen allemaal onder de mogelijkheden. Aantal deelnemers: 6 tot 12 Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Kleine Veenbes NJ Bovensmilde Telefoon: / jboer@hetnet.nl Website:

5 3. Hanneke Broer Etaleren is een kunst Een opvallende etalage trekt klanten aan. Doormiddel van k leur en vormgevoel zorg je voor de aandacht naar het product van een winkel. Door het maken van eigen decoraties en werken met decoratiemateriaal benadruk je een bepaald thema. Tijdens een workshop zullen er decoraties gemaakt worden in een thema. Deze decoraties zullen ook geëtaleerd worden. Er zijn verschillende etaleertechnieken die geoefend worden tijdens de etalageworkshop. Te denken valt aan: het aankleden van een etalagefiguur, werken met decoratiemateriaal en het presenteren van te verkopen producten Decoraties maken of vermaken in een afgesproken thema. Verwerken van decoraties/decoratiemateriaal in een etalage. Werken met verschillende materialen: Hout, karton, stof, etc. Materiaalkennis/kleurenleer Er kan gekozen worden voor een eenmalig workshop of een serie workshops; dit kan op locatie. Maximaal 10 deelnemers per workshop Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. BROER styling & events Eekhoutswijk VD Smilde info@broerstylingevents.nl Telefoon: Website:

6 4. Marcel Fibbe Ik ben graficus/extrudeerder, zelfstandig ondernemer en kunstenaar. Geëxposeerd in: gemeentehuis Midden- Drenthe, Bibliotheek Assen, Bibliotheek Bovensmilde, Frans Hals Museum Haarlem Door te handelen in schilder- en tekenmateriaal heb ik ook altijd de beste spullen. Strip- en cartoontekenen 1 cursus van 2 uur tot 8 kinderen Strip- en cartoontekenen meerdere cursussen 4x 1 1/2 uur tot 8 kinderen En voor de geïnteresseerden: Schilderen en tekenen met verf en pastelkrijt 2 uur (mogen ook volwassenen zijn) Ook meerdere cursussen zijn mogelijk. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn H.P. Sickenstraat PM Bovensmilde Telefoon:

7 5. Diny Gerding Strovlechten is een eeuwenoude techniek. Sinds vele duizenden jaren voor Christus wordt er met stro gevlochten. Vroeger werden er oogstsymbolen van gevlochten om de Godin van het koren, Ceres, gunstig te stemmen. Wanneer je het stro nat maakt, kun je er mee vlechten. Iets maken voor kerst, pasen, valentijnsdag Traditionele oogstsymbolen maken (corndolly) Een workshop duurt 2 uur en is voor kinderen van de bovenbouw. Het aantal deelnemers is 8 tot 12. In overleg is er veel mogelijk Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Makkum TK Beilen Telefoon: diny@strovlechtwerk.nl Website:

8 6. Annelien Grit Mijn naam is Annelien Grit en ik ben al jaren als vrijwilliger betrokken bij het kinderwerk in Bovensmilde (koffertje kunst). Daarnaast verzorg ik al een aantal jaren met veel plezier workshops op creatief gebied voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Van glasschilderen tot figuren maken van stenen of schelpen of wol vilten, er is veel mogelijk! Voor onder- en bovenbouw Glasschilderen. Decoupageschilderen met thema. High tea (tafelversiering maken, iets hartigs of zoets maken en daarna samen eten). Figuren maken van stenen of schelpen. Voor de bovenbouw Sieraden maken. Breien en haken (bv. etui of hoesje voor mobiel). Eigen kleding pimpen met garen of kralen. Etagère maken met bordjes en glaswerk. Wol vilten. Hangers maken van vilt. Voorwaarde: De workshops worden op locatie gegeven. Begeleiding en aantal deelnemers in overleg. Telefoon: anneliengrit@gmail.com Website:

9 7. Anje Hubers Fondant/taart of andere zoetigheden maken Ik maak sinds een paar jaar professioneel taarten en andere baksels waaronder veel taarten of vlaaien voor verjaardagsfeesten. Maar ik heb bijvoorbeeld ook grote taarten voor een bruiloft gemaakt. Koken en bakken is altijd al mijn hobby geweest ook toen ik nog werkte in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Toen ik gestopt ben met werken had ik meer tijd voor deze hobby en heb die uitgebreid. Ook heb ik verschillende cursussen gevolgd voornamelijk voor het maken van Fondant taarten. Het doorgeven van mijn kennis vind ik erg leuk. Ik geef graag workshops aan kinderen en volwassenen. Cupcake versieren De cupcake die al gebakken is wordt versierd met fondant of marsepein. Boltaartje De kinderen leren hoe je een boltaartje doormidden snijdt en vult met een lekkere vulling. Daarna mogen de kinderen het boltaartje gaan versieren. Deze workshop is heel geschikt voor kinderen. Het taartje is te versieren in verschillende thema s bijv. kerstman/kerstvrouw. Het taartje is vooraf gebakken. Ook kan ik workshops geven in het maken van bonbons, arretjescake, high tea. Minimaal 6 personen. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Deelnemers moeten zelf een placemet en een mes meenemen. Ik heb een aantal deegrollers ter beschikking maar als deelnemers zelf één hebben dan is het handig om die mee te nemen. Contact Anje Hubers Telefoon: anjehubers67@hotmail.com Website: Facebook Anje s taart & zo

10 8. Janet Kammer Glasschilderen Porselein schilderen Papier Textiel Voor kinderen van 6 jaar en ouder. Aantal deelnemers is maximaal 12 en de workshop duurt 1 tot 1,5 uur per keer en kan ' s middags of s morgens. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Kalverkampen TH Spier Telefoon: t.kammer@kpnplanet.nl

11 9. Singeleer (Paula v.d. Kuur) Singeleer biedt creatieve workshops op het gebied van polymeerklei aan, om kinderen te laten zien en ervaren dat het leuk en eigenlijk best gemakkelijk is om zelf iets moois te maken. Wonderlijk windlichtje Sleutelhanger Guitige uiltjes Het is ook mogelijk om een Mandala Dot Painting schilderijtje te maken. Er wordt dan gebruik gemaakt van acrylverf. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Neem gerust contact op. Workshops in één of twee delen. Tijdsduur 1 tot 2 uur Voor groepen 1 t/m 8 Er moet leiding tijdens de workshop aanwezig zijn en de maximale groepsgrootte is 12 kinderen. In overleg zijn grotere groepen wel mogelijk. Paula van der Kuur Brunstingerstraat EJ Beilen Telefoon: info@singeleer.nl Website:

12 10. Elly Meesters Atelier Creatieve Expressie In overleg kunnen er diverse workshops aangeboden worden met de Diams 3D verf of foam klei. Diams 3D verf is een veelzijdige verf want je kunt hier op alle ondergronden mee werken. Denk aan glas, hout maar ook textiel. Tijdens deze workshop leer je de mogelijkheden van deze verf kennen. Foam klei is een klei die bestaat uit kleine foamballetjes en een soort kleurgel. Deze klei is geschikt om mee te werken op poreuze ondergronden zoals piepschuim, papier-maché, hout en stof. De klei geeft niet af en is ook voor jonge kinderen erg geschikt. Voorbeeld workshop Groep 1 t/m 4: Kriebelbeestje en sleutelhanger met foam klei. Groep 5 t/m 8: Kriebelbeestje met 3D verf of foam klei. Maar er is nog veel meer mogelijk, hiervoor kunt u uiteraard contact met mij opnemen. Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Afhankelijk van de gekozen activiteit kan er bijv. een t-shirt om te pimpen meegenomen worden. Contact Elly Meesters Telefoon: creatieve-expressie@live.nl Website:

13 11. Anja Moes Werken met natuurlijke materialen Graag geef ik creatief uiting aan mijn ideeën. Mijn inspiratie en het enthousiasme voor het decoreren met natuurlijke materialen draag ik graag over aan volwassenen en kinderen. Ik daag ze uit om zich te laten inspireren, om hun ideeën vorm te geven en goed te kijken naar wat er in de natuur voor handen is. Kinderen staan aan het begin van hun eigen ontwikkeling. Vrij durven creëren met een klein beetje hulp van mij: dat is wat ik voor ogen heb. Mijn workshops betreffen vaak thematische bijeenkomsten waar bloem en blad centraal staan. Er staat altijd een bepaalde techniek centraal en de basis die ik verzorg is voor iedereen hetzelfde. Het is de bedoeling dat de cursus zelf op zoek gaat naar materialen. Zelf op zoek gaan bevordert namelijk het eigen inzicht maar geeft ook veel plezier en eigen invloed. Materialen worden verzorgd. De workshop is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Maximaal 8 kinderen. Contact R.O.S.E. Atelier Botterkamp AJ Beilen Telefoon: a.moes@ziggo.nl

14 12. Wilma Noorda Kunst in de Club vind ik een uitdagend initiatief. Een geweldige stimulans voor verenigingen om in contact te komen met allerlei kunstenaars en kunstenmakers. Naast mijn werk als leraar in het onderwijs vind ik het inspirerend om jaarlijks een aantal regieprojecten of opdrachten uit te voeren. Jarenlang heb ik in het amateurtoneel gewerkt. Dat heeft voor mij verrassende resultaten opgeleverd. Cursus van lessen waarin naar een productie wordt toegewerkt Regieondersteuning Samenwerken met verschillende disciplines Als het een project betreft in overleg. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn Wollegras NA Bovensmilde Telefoon:

15 13. Hennie Peeks Ik geef workshops en cursussen. In Balinge, op de basisschool, heb ik een cursus strovlechten gegeven. Verder sta ik op ambachtelijke markten waar ik mijn eigen producten verkoop. Dagdeel vlechten Het is mogelijk om een korte cursus te nemen van 4 keer. Maar het is ook mogelijk om één workshop of een dagdeel te vlechten. Vlechten is zowel geschikt voor de onderbouw (groep 4 en 5) als de bovenbouw (groep 6, 7 en 8). De benodigdheden worden door de cursusleidster meegebracht. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Garmingerstukken TA Garminge Telefoon: henniepeeks@hotmail.com

16 14. Bonte Bedoeling Hilde Plugge Bij de Bonte Bedoeling kan je terecht voor heel veel creatieve workshops. Al jaren geef ik met veel plezier workshops aan jong en oud. Het aanbod van de workshops is wisselend. Zelf een leuk idee? Ik sta voor veel creatieve suggesties open! Flip Flop Pimp een paar slippers met kralen, lintjes en bloemen en ga naar huis met een paar slippers die alleen jij maar hebt! Picasso of Rembrandt? Met z n allen een groot doek beschilderen of ieder een eigen. Gebruik tape, je handen en voeten en sta versteld van het resultaat! In iedereen schuilt een ware kunstenaar. Schijn een lichie op mij Met de decopagetechniek beplak je een lampje waarna je hem verder gaat opleuken met lintjes en franjes. Wakker worden naast je eigen lichie. Hang maar op Een kledinghanger kan je natuurlijk ook gebruiken voor mooie foto s, plaatjes of tekeningen. We maken een hippe hanger met een hanger. (korte workshop) Annie, hou jij m n tassie ff vast Met een kant en klare basistas ga je aan de slag met lintjes, stofjes, kralen en knopen om met je eigen design-tas naar huis te gaan. (Geschikt voor tieners) Bedelaar? Bij deze workshop je je helemaal uitleven met bedels. Je mag een sieraad (armband, ketting of broche) maken en hebt keuzen uit honderden bedels. Duur van de workshop: 1,5 tot 2 uur Minimaal 7 en maximaal 25 deelnemers Vrijwillige leiding aanwezig tijdens activiteit. Locatie en tijd in overleg. Hilde Plugge bontebedoeling@hotmail.com of tel Website:

17 15. Sportique Sportique is een fitness- en danscentrum in Bovensmilde met een breed aanbod, zoals fitness, groepslessen (bijvoorbeeld spinning, pilates of conditietraining), dans (peuter-, kleuter- en kidsdance, streetdance, breakdance), outdoor activiteiten (sportief wandelen, hardlooptraining, mountainbike clinics) en sportieve feesten (meestal gekoppeld aan een thema, Piraten of Prinsessen, Sport- en Spel en Voetbalfeestjes). Ons team bestaat uit enthousiaste docenten die voor verschillende dansen sportlessen zowel in ons centrum als op locatie inzetbaar zijn. Ook hebben wij mensen in huis die kunnen assisteren bij de organisatie van sport- en speldagen. Dansworkshops (bij voorkeur op onze eigen locatie) Trainers, dansdocenten op locatie De workshop duurt 1,5 uur. Minimaal 10 deelnemers en leeftijd vanaf 4 jaar. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn Fitnesscentrum Sportique Hoofdweg VD Bovensmilde Telefoon: fitness@sportique.nu Website:

18 16. Jacob van Veen Ik geef regelmatig een aquarel les voor ' Kunst in de Club'. Daarnaast ben ik ook actief als cartoon- en striptekenaar en maak ik portretten en karikaturen van bezoekers tijdens evenementen. Ook geef ik cursussen voor volwassenen, zoals aan jeugdleidsters van de kinderclubs. Workshop cartoontekenen Workshop aquarelleren Het is mogelijk om een cursus te nemen van : 4 x 1 uur of een workshop/dagdeel Aantal deelnemers: 10 à 12 kinderen van de bovenbouw. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. Mag op alle locaties, daar waar gevraagd. Vayne Arts en Photos Boerkamp HW Westerbork Telefoon: jacob.vanderveen@live.nl Website:

19 17. Janny van der Veen Bloemschikken, het hele jaar door! In een landelijk gebied midden in Drenthe bevindt zich GROENDECOR. Hier geef ik regelmatig workshops bloemschikken op mijn eigen boerderij. Met verschillende natuurlijke materialen kun je zelf een uniek object maken. Tijdens de workshop leer je technieken en kun je optimaal gebruik maken van je eigen creativiteit. De workshops zijn voor alle leeftijden. Materialen en gereedschap zijn voldoende aanwezig. Locatie: in eigen buurt of in Zwiggelte. Vrijwillige leiding moet tijdens de activiteit aanwezig zijn. De groepsgrootte is minimaal 7 personen. Het tijdstip (ochtend, middag of avond) is in overleg. Contact: Hoofdstraat PA Zwiggete Telefoonnummer: Mobiel: groendecorzwiggelte@hotmail.com

20 18. Gerrie Vos-Naber Ik ben opgeleid als docent handvaardigheid (1977) en docent textiele werkvormen (1980). Ik heb ruim 35 jaar gewerkt in het basis- en voortgezet onderwijs. Ik geef verschillende soorten workshops. Er zijn verschillende workshopmogelijkheden: - Nesten maken van natuurlijk materiaal - Gelukamuletten van gaffels (V stok) - Geld- en/of schatbuidels van leer - Pompoenen uithollen en versieren - Takken wirwar, bouwsel van takken en wol/touw (paalwoning) - Kalebassen bloemwerk - Beesten vlechten van natuurlijk materiaal - Gipswerk - Schalen en/of bakjes van touw/pitriet - Droogvilten, corsage of keien - Vezelvaardige vindingen - Deco gaffeltak - De vierkante lap/doek - Houten hart, hart van hout In overleg is het altijd mogelijk om werkstukken te maken die passen bij een bepaald thema. Het minimum aantal deelnemers is vier. Contact Gerrie Vos-Naber Telefoon: famvosbork@hetnet.nl

21 19. Jacqueline Zwiebel Ik werk graag met kinderen, dit doe ik met veel plezier. Belangrijk is om materiaal aan te bieden waarin kinderen hun eigen fantasie kwijt kunnen. Ik heb een eigen atelier, een galerie en een grote tuin met beelden. Kennismaking met schilderen, speksteen, mozaïek en boetseren. Werken met (fimo) klei, o.a. kettingen, naambordjes etc. Speksteen bewerken tot kandelaars, eenvoudige beeldjes of sieraden. Speedspray painting Workshop creatief met fietsbanden Robots' maken van afval Tas versieren Glas of hout graveren Metaal stempelen en maken tot een sleutelhanger/sieraad Sieraden maken Eierschaalmozaïek of met vorm/beeld versieren met glasmozaïek of decoupage Beeld maken met behulp van textielverharder en een frame van ijzerdraad Aantal deelnemers 8 à 10. Eenmalige workshops mogelijk of serie workshops achter elkaar in een bepaald thema Voorwaarde Vrijwillige leiding moet aanwezig zijn Kerkweg PG Witteveen Telefoon: of info@kreakracht.nl of hendrinahoeve@zonnet.nl Website:

22 20. Spelregels Kunst in de Club Kunst in de Club is een kunst- en cultuurproject voor het kinderwerk in de gemeente Midden-Drenthe. Binnen het project Kunst in de Club maken kinderen op een laagdrempelige manier kennis met verschillende kunsten cultuurvormen in de breedste zin van het woord. Het doel is om kinderen te stimuleren hun talenten te ontdekken. Het kinderwerk kiest een workshop uit en neemt zelf contact op met de workshophouder. In overleg wordt een datum, tijd en locatie afgesproken. Tevens stem je de voorbereiding af met de workshophouder. Vooraf dient de groep het formulier BOEKING WORKSHOP ingevuld te versturen naar de contactpersoon van het project: Per dorp kun je op jaarbasis vrijblijvend 4 á 5 workshops organiseren vanuit het project Kunst in de Club. Wanneer er behoefte is aan meer workshops kan dit worden besproken met de contactpersoon van het project Ilse Koekoek. De kosten van de workshophouder worden vergoed door Welzijnswerk Midden-Drenthe. De kunstenaar stuurt zijn factuur naar Welzijnswerk Midden-Drenthe Het kinderwerk betaalt zelf de kosten voor de gebruikte materialen van de workshop. Het kinderwerk is zelf verantwoordelijk voor de organisatiekosten (huur, ruimte, etc.). De werkgroepen tiener- en kinderwerk ontvangen een nota van 18,- voor een eigen bijdrage vanuit Welzijnswerk Midden Drenthe. Om de kwaliteit van de workshops te waarborgen vragen wij u om na afloop een evaluatieformulier in te vullen. Evaluatie Workshop Het aanbod van de kunst- en cultuurprojecten staat vermeld op de website van Welzijnswerk Midden-Drenthe ( Contactpersoon: Ilse Koekoek adres: i.koekoek@welzijnswerkmd.nl Telefoonnummer:

Kunst in de Club. Kunstklapper overzicht van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het project Kunst in de Club.

Kunst in de Club. Kunstklapper overzicht van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het project Kunst in de Club. Kunst in de Club Kunstklapper overzicht van alle kunstenaars die zijn aangesloten bij het project Kunst in de Club. Inhoudsopgave 1. Giny Alberts 2. Anneke Bloema (The Factory II) 3. Hanneke Broer (BROER

Nadere informatie

Lets s zumba! Benodigdheden - Sportschoenen - Flesje water - Lekker zittende kleding. Duur van deze workshop: 1 uur. Tijdstip en dagen in overleg.

Lets s zumba! Benodigdheden - Sportschoenen - Flesje water - Lekker zittende kleding. Duur van deze workshop: 1 uur. Tijdstip en dagen in overleg. Zumba Zumba betekent letterlijk snel bewegen en lol hebben. Tijdens een workshop leer je basispassen van o.a. Salsa, Merengue, Cumbia, Reggaeton en Samba. Zumba is niet moeilijk. Iedereen die van swingende

Nadere informatie

Porselein schilderen - Aanleren van verschillende technieken - Hoe breng je de verf aan?

Porselein schilderen - Aanleren van verschillende technieken - Hoe breng je de verf aan? Jannet Kammer Porselein schilderen - Aanleren van verschillende technieken - Hoe breng je de verf aan? Dekovorm klei (papier) - Hoe maak je een bepaalde vorm? - Aanhechten op je werkstuk - Bekleden van

Nadere informatie

Duur van deze workshop: 1 uur. Tijdstip en dagen in overleg.

Duur van deze workshop: 1 uur. Tijdstip en dagen in overleg. Zumba Zumba betekent letterlijk snel bewegen en lol hebben. Tijdens een workshop leer je basispassen van o.a. Salsa, Merengue, Cumbia, Reggaeton en Samba. Zumba is niet moeilijk. Iedereen die van swingende

Nadere informatie

Duur van deze workshop: 1 uur. Tijdstip en dagen in overleg.

Duur van deze workshop: 1 uur. Tijdstip en dagen in overleg. Zumba Zumba betekent letterlijk snel bewegen en lol hebben. Tijdens een workshop leer je basispassen van o.a. Salsa, Merengue, Cumbia, Reggaeton en Samba. Zumba is niet moeilijk. Iedereen die van swingende

Nadere informatie

Porselein schilderen - Aanleren van verschillende technieken - Hoe breng je de verf aan?

Porselein schilderen - Aanleren van verschillende technieken - Hoe breng je de verf aan? Jannet Kammer Porselein schilderen - Aanleren van verschillende technieken - Hoe breng je de verf aan? Dekovorm klei (papier) - Hoe maak je een bepaalde vorm? - Aanhechten op je werkstuk - Bekleden van

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

WORKSHOPS & CURSUSSEN

WORKSHOPS & CURSUSSEN WORKSHOPS & CURSUSSEN Creatief, gezellig en leerzaam INTRODUCTIE WORKSHOPS OVERZICHT introductie Bij Atelier Klei & Zij maken we sieraden en accessoires van keramiek. 1. PLANTENPOTJE je kunt ook zelf aan

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2019-2020 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 x 3u 16 sept 2019 397,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 Buitenschoolse opvang Ondersteboven KION Zomertour 2014 14 juli t/m 22 augustus 2014 Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 E-mail bsoondersteboven@kion.nl Graag vóór 10.00 uur afmelden maandag

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

Crea. Weekend. najaar. Gorinchem. Hardenberg. creatieveling. 29, 30 september en 1 oktober 2017

Crea. Weekend. najaar. Gorinchem. Hardenberg. creatieveling. 29, 30 september en 1 oktober 2017 Crea Weekend Dé beurs voor de creatieveling najaar Ontmoet ruim 10.000 creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal! 29, 30 september en 1 oktober 2017 20, 21 en 22 oktober 2017 Feiten op een rij

Nadere informatie

Workshops ontwikkeld. Ervaring in geven van lessen

Workshops ontwikkeld. Ervaring in geven van lessen W o r k s h o p P a s t e l t e k e n e n *Kinderworkshop in de Reestkerk, woensdag 25 juli van 13.30-15.30 uur. *Kosten: 7,50 per kind incl. ranja en een snoepje erbij *Kinderen verzamelen bij camping

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Crea. Weekend. najaar. creatieveling. Hardenberg. Gorinchem. Venray. Ontmoet ruim creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal!

Crea. Weekend. najaar. creatieveling. Hardenberg. Gorinchem. Venray. Ontmoet ruim creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal! Crea Weekend Dé beurs voor de creatieveling najaar Ontmoet ruim 12.000 creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal! Hardenberg 29, 30 september en 1 oktober 2017 Gorinchem 20, 21 en 22 oktober 2017

Nadere informatie

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen!

DOEMIDDAG. 17 januari met talentklassen! DOEMIDDAG 17 januari 2018 13.30-16.00 met talentklassen! Open Huis 7 februari 2018 14.30-16.30 18.30-20.30 online & offline leren Meer ontdekken? Expeditie Waldheim 21 februari 2018 Expeditie Waldheim

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

Naschools activiteitenaanbod

Naschools activiteitenaanbod Naschools activiteitenaanbod deel 4 B schooljaar 2012-2013 obs de Kiezel en de Kei obs de Overstap Voorwoord Molenwaard, februari 2013 Beste kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van beide scholen, Vol trots

Nadere informatie

"De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel.

De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel. Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel." Vijf dagen beeldhouwen... tijd om je in

Nadere informatie

20 jaar Hobbyatelier De Pottekijker in Borger

20 jaar Hobbyatelier De Pottekijker in Borger 20 jaar Hobbyatelier De Pottekijker in Borger Het is alweer 20 jaar geleden dat aan de Hunebedstraat een kleine winkel werd gestart met workshops en een klein assortiment met hobbymateriaal. Wekelijks

Nadere informatie

WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN

WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF COUNTRY LIVING - A WAY OF LIVE CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN QUILTCURSUS VOOR BEGINNERS De eerste activiteit waarmee we

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

Brengt natuur in de klas

Brengt natuur in de klas Brengt natuur in de klas Voor school en BSO! Het ontstaan van BasisBos Een aantal jaren geleden constateerde bedenker André Guijs op zijn eigen basisschool dat er binnen de zaakvakken maar ook bij handvaardigheid

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Zon, Zee & Feest. *Onze uitstapjes zijn onder voorbehoud van het weer. Het kan dus zijn dat op de dag zelf het programma aangepast moet worden.

Zon, Zee & Feest. *Onze uitstapjes zijn onder voorbehoud van het weer. Het kan dus zijn dat op de dag zelf het programma aangepast moet worden. Zon, Zee & Feest Locatie: IKC Ambacht (voor de groepen 1 & 2) Adres: Goudsesingel 100, 3135CC Vlaardingen (let op dit is bij de bovenbouw van het IKC Ambacht) Telefoonnummer(s): 06-81208953 & 06-42886367

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Algemene informatie Opgave workshops Tijdens de opendagen kunt u zich opgeven voor de workshops of het cursus bloemschikken, later is telefonische

Nadere informatie

WORKSHOPS Anything is possible!

WORKSHOPS Anything is possible! NIEUW! Het Houtspektakel Het Hout Spektakel is een uitdagende en creatieve workshop waarbij de kinderen op geheel eigenwijze een mooi houtwerk kunnen maken. o Ontwerpen van je eigen houtwerk o Decoreren

Nadere informatie

Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met deze trend.

Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met deze trend. ACTIVITEITEN VOOR VOLWASSENEN Kringen, cursussen, en workshops Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25x 3u 17 sept 2018 387,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Workshop Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief materiaalkosten

Workshop Omschrijving Duur Locatie Prijs. 1,5 uur op school 60 per docentuur exclusief materiaalkosten Accessoires van rubber Van rubber gaan de kinderen iets ontwerpen en daarna maken. Je kunt denken aan een eigen sieraad; een ketting, oorbellen of een brede stoere armband. Of misschien voel je wel meer

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Mobieltjeshouder maken Je mobieltje is nooit meer zoek als je hem in deze mooie houder plaatst.

Mobieltjeshouder maken Je mobieltje is nooit meer zoek als je hem in deze mooie houder plaatst. WORKSHOPS - seizoen 2015-2016 Haakworkshops Kant haken maandag 2 november 17,50 Sleutelhanger met Sint of Piet maandag 16 november 17,50 Sneeuwvlokken haken aan kersttak maandag 14 december 17,50 Mandela

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Keramische vormgeving Later instromen gedurende de cursus mogelijk. Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 17 sept 2018 310,- 19

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama

Schilderen op leer. Door Rebecca Siccama Schilderen op leer Door Rebecca Siccama Inleiding Ben jij altijd op zoek naar iets bijzonders? Wil je graag origineel zijn en niet meedoen met de grijze massa? Ben jij die creatieve vrouw, die er graag

Nadere informatie

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015

Vullerflits 09. Gorssel, 18 december 2015. KALENDER maandag 21 december 2015 Vullerflits 09 Gorssel, 18 december 2015 KALENDER maandag 21 december 2015 t/m vrijdag 01 januari 2016 maandag 04 januari 2016 Kerstvakantie luizencontrole Schoolreizen en schoolkampen Hieronder ziet u

Nadere informatie

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker

Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Talent in Bloei bij de Brandsma-akker Nieuwsbrief 2 Alle workshops van Talent in Bloei zijn gericht op jouw ontwikkeling; je leert er allerlei nieuwe dingen die van pas komen op school. Daarnaast kun je

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010 Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen

Nadere informatie

8 2 &9,97897 # " # $! # # #! $! # " "$

8 2 &9,97897 #  # $! # # #! $! #  $ 1 o o o o o o o o o o 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 VAKANTIEBOS HET HELE JAAR DOOR! Jij hoeft je voortaan nooit te vervelen in de vakanties. Wij zorgen dat elke vakantie onvergetelijk wordt. Sport, spel, knutselen,

Nadere informatie

EtuConsult. cursus Cultuur en Creativiteit. Voor pedagogisch medewerkers

EtuConsult. cursus Cultuur en Creativiteit. Voor pedagogisch medewerkers EtuConsult cursus Cultuur en Creativiteit in de BSO Voor pedagogisch medewerkers Cultuureducatie is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom bieden steeds meer bso s culturele activiteiten

Nadere informatie

CURSUSSEN EN WORKSHOPS. Artista Julianalaan 54 3851 RD Ermelo T: 0341-554979 M: 06-22501731 E: info@artista.nu www.artista.nu

CURSUSSEN EN WORKSHOPS. Artista Julianalaan 54 3851 RD Ermelo T: 0341-554979 M: 06-22501731 E: info@artista.nu www.artista.nu CURSUSSEN EN WORKSHOPS Artista Julianalaan 54 3851 RD Ermelo T: 0341-554979 M: 06-22501731 E: info@artista.nu www.artista.nu en Laat een uw origineel het creativiteit resultaat! kunstwerk de vrije loop

Nadere informatie

Crea. Weekend. voorjaar. creatieveling. Hardenberg. Venray. Gorinchem. Ontmoet creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal!

Crea. Weekend. voorjaar. creatieveling. Hardenberg. Venray. Gorinchem. Ontmoet creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal! Crea Weekend Dé beurs voor de creatieveling voorjaar Ontmoet 15.000 creatievelingen bij Crea Weekend in Evenementenhal! 27, 28 en 29 januari 2017 17, 18 en 19 februari 2017 7, 8 en 9 april 2017 Feiten

Nadere informatie

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF Op het bedrijventerrein Zamenhofstraat in Amsterdam Noord huizen een aantal kunstenaars die regelmatig workshops en cursussen aanbieden aan volwassenen, kinderen

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

Cursussen: Creativiteit en Vaardigheden

Cursussen: Creativiteit en Vaardigheden Keramiek Prijs: 270,00 Tijdens deze cursus wordt geleerd hoe vormen op verschillende manieren uit klei opgebouwd kunnen worden. Er wordt kennisgemaakt met o.a. de rollentechniek, plaattechniek, decoratietechniek,

Nadere informatie

Activiteitenkalender 2016

Activiteitenkalender 2016 Activiteitenkalender 2016 Brede school Lage Zwaluwe Hierbij presenteren wij de eerste activiteitenkalender van de Brede school in Lage Zwaluwe. Je vindt hierin verschillende activiteiten, projecten en

Nadere informatie

WORKSHOPS Anything is possible!

WORKSHOPS Anything is possible! NIEUW! Het Houtspektakel Het Hout Spektakel is een uitdagende en creatieve workshop waarbij de kinderen op geheel eigenwijze een mooi houtwerk kunnen maken. o Ontwerpen van je eigen houtwerk o Decoreren

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017 310,- Raku 4 Op afspraak 95,- Gebarsten

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Keramische vormgeving (losse lessen op woe middag 15,--) Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017

Nadere informatie

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt.

Wat is Highschool? Op de volgende bladzijden hebben we de verschillende programma s uitgewerkt. l o o h c s h g i H O V M@ Wat is Highschool? Op school vergroot je je kennis en leer je vaardigheden binnen verschillende vakken als Nederlands, biologie, wiskunde en geschiedenis. Dat programma is voor

Nadere informatie

M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g

M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g # A R T P U B N L W W W. A R T P U B. N L A R T P U B O N S V E R H A A L ArtPub is hét creatieve

Nadere informatie

Nieuwe korte cursussen en workshops beeldend Alle leeftijden. Kunst van Pallets!

Nieuwe korte cursussen en workshops beeldend Alle leeftijden. Kunst van Pallets! Nieuwe korte cursussen en workshops beeldend Alle leeftijden Kunst van Pallets! Cursusnr. 1213/154-5 lessen-9 april t/m 21 mei-dinsdagmiddag 16.00-17.30 Een supercoole cursus van 5 lessen op de dinsdagmiddag

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR?

WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Het is bijna kerst maar daarna gaan we alweer richting voorjaar. Gelukkig wordt het langzaamaan weer langer licht en komen de bloembollen

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Mini draaiboek redactie. Darren Arendse uitgevoerd

Mini draaiboek redactie. Darren Arendse uitgevoerd Mini redactie Darren Arendse uitgevoerd Inhoudsopgave 1.1 rganisatieteam en adresgegevens 1.2 Globaal tijdschema 1.3 Meenemen/ Moet aanwezig zijn 1.4 nderzoek naar bedrijven 1.1 rganisatieteam en adresgegevens

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 4

LEERJAAR 1+2 RONDE 4 LEERJAAR 1+2 RONDE 4 A. 3D DROOMSTAD Bedenk, teken en maak je eigen fantasie bouwwerk In dit gebouw wil jij eten, wonen, werken, winkelen, uitgaan, sporten, etc. Ontwerpen doen we op de computer Bouwen

Nadere informatie

Activiteiten bij 'De tovenaar die vergat te toveren'

Activiteiten bij 'De tovenaar die vergat te toveren' Toversteen, ketting, Interne krachtbronnen zoals kracht, slim zijn, moed, sleutelhanger maken zelfvertrouwen enzovoort versterken (zie ZMN pagina 28 Interne krachtbronnen). Bespreek met jouw kind welke

Nadere informatie

M inc. M inc. Workshops. M inc heeft jaarlijks een aantal toffe workshops en instapanimaties voor kleuters, kinderen en pubers.

M inc. M inc. Workshops. M inc heeft jaarlijks een aantal toffe workshops en instapanimaties voor kleuters, kinderen en pubers. M inc M inc 2012 Workshops M inc heeft jaarlijks een aantal toffe workshops en instapanimaties voor kleuters, kinderen en pubers. Workshops 1. Je eigen elegante kam maken. Sprookjesachtig mooi zijn ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 Randstad 21-29 1314 BE Almere www.kcrandstad.nl 036 53 323 99 Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 klik hier voor de on-line versie Wij wensen je een creatief en gelukkig 2015 Beste mensen, Hartelijk

Nadere informatie

Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met deze trend.

Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met deze trend. ACTIVITEITEN VOOR VOLWASSENEN Kringen, cursussen, en workshops Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Aventurijn1 Thema: Kwest klust!

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Aventurijn1 Thema: Kwest klust! Thema: Kwest klust! STOP MOTION 22 juli Bedenk je eigen verhaal, dat mag van alles zijn. Heb je iets bedacht? Ga dan aan de slag met het decor. We maken een stop motion door middel van foto's. Ervaar vandaag

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Voorwoord Ook dit jaar ga ik weer met nieuwe ideeën van start en hoop dat het weer een leuk seizoen wordt! Er is weer een uitgebreid aanbod

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 2 De eerste periode met workshops gaat bijna van start. Vanaf dat moment is het ook weer mogelijk om je in te schrijven voor de volgende periode met workshops

Nadere informatie

Februari, maart en april Vakantie activiteiten, Trainingen & Workshops

Februari, maart en april Vakantie activiteiten, Trainingen & Workshops Februari, maart en april 2014 Vakantie activiteiten, Trainingen & Workshops Hoi allemaal! Dit is het activiteitenboekje van de Kettingkas voor de maanden februari, maart en april 2014. Tijdens deze drie

Nadere informatie

OOSTELIJKE BINNENSTAD

OOSTELIJKE BINNENSTAD OOSTELIJKE BINNENSTAD VOORJAAR 2018 NASCHOOLSE ACTIVITEITEN Online inschrijven van 16 februari t/m 25 februari www.naschoolseactviteiten-amsterdam.nl KUN WAT DOEN? JE OVER ONS Elk kind heeft talent maar

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist

** korting per aangebrachte cursist Individuele en groeps deelname Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen en workshops is een planning of de dagen van de week waarop de cursus/workshop

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

Zomervakantie activiteiten kalender Week 1: Element bruin & oranje/hout

Zomervakantie activiteiten kalender Week 1: Element bruin & oranje/hout Week 1: Element bruin & oranje/hout 24-7 maandag 25-7 dinsdag 26-7 woensdag 27-7 donderdag 28-7 vrijdag Wij starten de zomervakantie met een creatieve activiteit met ijslollystokjes Kennen jullie de oud

Nadere informatie

Bruidswerk & Corsages

Bruidswerk & Corsages Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Bruidswerk Cursus Bloemschikken Nieuw in de Webshop High Tea arrangement Bruidswerk & Corsages Biss Floral is erin gespecialiseerd om samen

Nadere informatie

2-sep dinsdag ochtend Ontspanningsoefeningen inloop: kanker & werk middag wandelen, kaarten maken met de double-do Vrije inloop

2-sep dinsdag ochtend Ontspanningsoefeningen inloop: kanker & werk middag wandelen, kaarten maken met de double-do Vrije inloop ACTIVITEITEN VOOR DE MAAND September, Oktober week 36 1-sep maandag ochtend Nordic walking middag Creatief op eigen wijze 2-sep dinsdag ochtend Ontspanningsoefeningen inloop: kanker & werk middag wandelen,

Nadere informatie

gratis goodiebag t.w.v. 17,50 KreaDoe aanbieding: boeken & magazines 3,= korting op Haken & kleur Feest,

gratis goodiebag t.w.v. 17,50 KreaDoe aanbieding: boeken & magazines 3,= korting op Haken & kleur Feest, boeken & magazines Met deze bon krijgt u bij stand 07.C044 van Forte Uitgevers 3,= korting op Haken & kleur Feest, het nieuwe boek van Saskia & Claire (ISBN 9789462500174) Actieprijs: van 14,95 voor 11,95

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - dec. 2017 - nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december Heb je plannen om dit jaar een of meerdere Kerstmarkten te bezoeken? Meer dan genoeg

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal

Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012. ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal Brede School Activiteitenaanbod (BSA) november-december 2012 ICBS Het Koraal & BSO Het Koraal 1. Dieren schilderen...1 2. Creatief...2 3. Free running...3 4. Sportcarrousel...4 5. Drumkisten...5 6. Kinderkoor...5

Nadere informatie

Zomervakantie programma Buitenschoolse Opvang Koppel 2016

Zomervakantie programma Buitenschoolse Opvang Koppel 2016 Zomervakantie programma Buitenschoolse Opvang Koppel 2016 Datum Activiteit Leeftijd Tijd Locatie Bijzonderheden Week 28: Ma 11 juli Waterspelletjes Alle leeftijden Hele dag Er worden verschillende waterspelletjes

Nadere informatie

Nienke Fennema, Annelies Peters, Evelien Steenbergen en Poulien Pomstra

Nienke Fennema, Annelies Peters, Evelien Steenbergen en Poulien Pomstra Opgeven voor de zussendag 2 maart 2013 Zaterdag 2 maart is er in Emmeloord een zussendag voor alle kerkelijke zussen vanaf 19 jaar. s Morgens komt Carianne Ros spreken over het thema Ontdek wie je bent

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Doelstelling: Doelstelling:

Doelstelling: Doelstelling: Presentatie KIDL donderdag 27 november 2014 door Natalie Savelsbergh directeur Vrije Akademie Kunstonderwijs in Kerkrade & Landgraaf; Wat doet de Vrije Akademie en wat is er mogelijk? Doelstelling: Basisvoorziening

Nadere informatie

Activiteitenboekje maart-april 2016. Workshop koekjes bakken. Workshop Drumble Dance. Workshop eieren beschilderen

Activiteitenboekje maart-april 2016. Workshop koekjes bakken. Workshop Drumble Dance. Workshop eieren beschilderen Activiteitenboekje -april 2016 Workshop koekjes bakken Wegens groot succes gaan we ook dit keer weer gezellig koekjes bakken op de BSO. Als je zin hebt om mee te doen, geef je dan op voor deze workshop.

Nadere informatie

Het vak expressie omvat meer dan knutselen

Het vak expressie omvat meer dan knutselen Het vak expressie omvat meer dan knutselen Deze laatste schoolweek wil ik graag iets over mijn vak expressie/beeldende vorming vertellen. Daarnaast wil ik een compilatie van enkele foto s laten zien van

Nadere informatie

Kinderkookcafe - voor jongens en meisjes

Kinderkookcafe - voor jongens en meisjes Kinderkookcafe - voor jongens en meisjes Een partijtje om je vingers bij af te likken! De kinderen worden tijdens dit feestje echte koks. Ze krijgen een schortje, we knutselen een koksmuts en spelen spelletjes

Nadere informatie

Workshops voor kinderfeestjes, maar ook voor u om gezellig samen creatief bezig te zijn!

Workshops voor kinderfeestjes, maar ook voor u om gezellig samen creatief bezig te zijn! Dit zijn workshops met heel veel lekkers! Workshops voor kinderfeestjes, maar ook voor u om gezellig samen creatief bezig te zijn! De mogelijke workshops zijn: Kinderen 1 / 7 Piraten boltaartjes maken;

Nadere informatie

Int. Streetpainting festival Centrum Rijssen 2010

Int. Streetpainting festival Centrum Rijssen 2010 Algemene Informatie Inhoud 1. ALGEMENE INFORMATIE 2 2. OVER STREETPAINTING 3 3. INFORMATIE VOOR DE DEELNEMER 3 3.1 AANMELDING 3 3.2 VERGOEDINGEN 3 3.3 MATERIALEN EN KRIJT 4 3.4 REGELS 5 3.5 AANSPRAKELIJHEID

Nadere informatie

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur Kunstmarkt In en om de beeldentuin: 13.00-16.00 uur Amanda en Jantina, Anneke van Venrooy, Arian Middelveld, Arthur Boere, Geert Oldenbeuving, Hilke Kramer, Ineke Post, Ivo Winnubst, Jolande Leurink, Joss

Nadere informatie

GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE

GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE VOOR het LEUKSTE e j t i u m tea WAT DOET EEN CREATIEF UITJE MET JOUW BEDRIJF? dan waar je op dat moment mee bezig bent. Dus ook niet aan die lastige casus. Paintbar GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE A!

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker

Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Talent in Bloei bij Brandsma-Akker Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 3

LEERJAAR 1+2 RONDE 3 LEERJAAR 1+2 RONDE 3 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

AANBOD Kunsteducatie Basisonderwijs 2017/2018

AANBOD Kunsteducatie Basisonderwijs 2017/2018 AANBOD Kunsteducatie Basisonderwijs 2017/2018 Inhoud INLEIDING 3 ONDERBOUW 4 5 MIDDENBOUW 6 7 BOVENBOUW 8 9 CONTACT 10 Wie ben ik In 2003 voltooide ik de opleiding pabo. Na twee jaar op verschillende scholen

Nadere informatie

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal WELKOM IN DE CULTUURFABRIEK! ONTDEK HET ZELF Bij de Bibliotheek in De Cultuurfabriek ben je van harte welkom voor het volgen van een cursus,

Nadere informatie