JAARGANG 59 NR.7/8 JULI/ AUGUSTUS AGENDA WOENSDAG 6 juli uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 13 sept uur Bijbelstudie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARGANG 59 NR.7/8 JULI/ AUGUSTUS AGENDA WOENSDAG 6 juli uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 13 sept uur Bijbelstudie"

Transcriptie

1 JAARGANG 59 NR.7/8 JULI/ AUGUSTUS 2016 AGENDA WOENSDAG 6 juli uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 13 sept uur Bijbelstudie KERKDIENSTEN EN KOLLEKTEN 10 juli 9.30 uur Dhr. L. Smook Oude Pekela Collecte : Noodfonds 17 juli 9.30 uur Ds. S. v. d. Vrie Veendam Wedderwegkerk. 24 juli 9.30 uur Dhr. W.Th v. d. Wal Winschoten Collecte : Diaconie VEG Kerk 31 juli 9.30 uur Mevr. J. v. Bergen Bellingwolde Wedderwegkerk. 7 aug uur Mevr. T. Huizing Veendam Collecte: Bloemen/Attenties VEG Kerk 14 aug uur Mevr. T. Huizing Veendam Wedderwegkerk.

2 21 aug uur Ds. S. v. d. Vrie Veendam Collecte: Diaconie VEG Kerk. 28 aug uur Ds. S. v. d. Vrie Veendam Wedderwegkerk. Heilig Avondmaal Na de dienst koffie drinken 4 sept uur Ds. A. v. d. Zwaag Wildervank Collecte: Bloemen/Attenties 11 sept uur Dhr. W. Th. v. d. Wal Winschoten Collecte: Hulpbeh. VEG s Buitenland. UIT DE PASTORIE Jullie hebben een horloge. Wij hebben de tijd. ( uitspraak van een Afrikaanse predikant) Zo af en toe wil het wel eens lukken: als je op vakantie bent bijvoorbeeld. Leven zonder klok! Heerlijk! Gewoon maar doen waar je zin in hebt, niet telkens op je horloge kijken: vrijheid, blijheid, leven voor het vaderland weg! Eenmaal goed en wel thuis kijkt de klok je weer aan. De hoogste tijd om aan je werk te gaan, om boodschappen te doen, om naar het journaal te kijken, om naar bed te gaan

3 Slaven zijn we, slaven van de tijd. Nee, dan doen ze dat in Afrika anders, beter. jullie hebben een horloge. Wij hebben de tijd. Om jaloers op te worden! Nooit te moeten zeggen: Ik heb geen tijd Nooit te moeten rennen en vliegen uit angst te laat te komen- want te laat is een term die niet bestaat! Ben ik echt jaloers? Eerlijk gezegd: nee. Leven voor het vaderland weg hoort niet bij ons land en onze cultuur. Wij zijn nu eenmaal Europeanen. Wij wonen niet in Afrika. Ik schaam me geen moment voor mijn horloge. Ik schaam me voor treinen die niet op tijd rijden en voor afspraken die niet worden nagekomen. Nee, jaloers ben ik niet. En toch.. Over het nieuwe Jeruzalem staat in Openbaring geschreven dat er geen nacht meer zal zijn. Eeuwig leven zonder klok! Niet voor het vaderland weg, maar zonder horloge- wandelen naar het Vaderland toe: het paradijs op aarde! ( overgenomen uit Levenswijs van André F. Troost ) Goede zomermaanden met veel tijd voor.. Een hartelijke groet van ds. Simone van de Vrie. IN MEMORIAM In de avond van zaterdag 7 mei 2016 is onze zuster MARTHA DE VRIES-HOLVAST Overleden op de leeftijd van 93 jaar. Zes en een half jaar geleden werd zij opgenomen in Old Wolde. Langzaam ging zij achteruit en op het laatst was contact bijna niet meer mogelijk. Martha de Vries was een actieve vrouw, die haar woordje kon doen. Zij heeft veel werk verzet in kerk en maatschappij en deed dat met vreugde. Daarnaast was zij er voor haar gezin en haar familie en

4 anderen die haar zorg nodig hadden. Dankbaar was zij voor haar huwelijk met Simon, dat 54 jaar mocht duren, en blij met haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. In de afscheidsdienst op 13 mei in onze kerk vertelde dochter Mineke dat zij en haar broer Simon een fijne jeugd hebben gehad. Ook de kleinkinderen kwamen graag en veel bij oma en opa De Vries. Op de rouwkaart staat een uitspraak van Martha die zij vaak bezigde: God heeft ons geen kalme reis beloofd, Maar wel een behouden aankomst. Hoe waar die woorden zijn heeft ze aan den lijve ondervonden toen in 1999 zoon Simon overleed. Dat was een grote klap. In 2003 overleed haar man Simon en het viel zwaar om alleen verder te moeten, te meer omdat ze steeds erger in de war raakte. Verdriet is haar niet bespaard gebleven, maar met heel haar hart vertrouwde ze op de Heer, die haar leidde heel de weg, zoals beloofd in de trouwtekst uit Exodus 33, die we in de afscheidsdienst hebben gelezen. Martha de Vries was een gelovige vrouw en getuigde daar openlijk van. De Vrije Evangelische Gemeente Oude Pekela was haar geestelijk thuis. Hier werd haar geloof in God en in Jezus, haar Verlosser, gevoed en zette ze zich in voor het werk van de zondagschool, de zusterkring en de kerkenraad. Maar ook in interkerkelijk verband en op maatschappelijk terrein heeft zij haar steentje bijgedragen. Een belangrijk aspect van haar geloof was de hoop op een goede, blijde toekomst, zoals ze het zelf verwoordde. Zij verlangde ernaar om het hemelse Vaderhuis te mogen binnengaan en was er rotsvast van overtuigd dat Jezus ook voor haar een plaats had bereid. Na een lange reis kwam Martha de Vries-Holvast behouden aan en ging de poort voor haar open. Zij is Thuis gekomen en mag voor eeuwig zijn in de heerlijkheid van de Heer.

5 Onze gedachten gaan uit naar haar kinderen, klein- en achterkleinkinderen. In hun leven is weer een lege plaats gekomen. We spreken de hoop uit dat de mooie herinneringen hen tot troost zullen zijn en dat zij zich gedragen zullen weten door de liefde van God, die ons op onze reis door het leven geen moment alleen laat. Het laatste lied dat we zongen voordat we naar de begraafplaats gingen was het lied k Ben reizend naar die stad. Een lied dat in de loop van de jaren binnen de familie een bijzondere betekenis heeft gekregen. k Ben reizend naar die stad, Waar Christus t licht zal zijn, Om eeuwig daar te zijn bij Hem Bevrijd van zorg en pijn. Refrein: Geen smart meer daar omhoog, Geen smart meer daar omhoog God Zelf wist daar de tranen droog, Geen smart meer daar omhoog. Daar is geen dood, geen rouw, Geen leed, geen zielsangst meer; Maar eeuw ge blijdschap wacht de ziel Daar boven bij de Heer. ( lied 19:1 en 3 uit de Bundel van Joh. De Heer) Ds. Simone van de Vrie GEZAMENLIJKE ZOMERDIENSTEN Ook dit jaar zijn er gedurende de zomermaanden gezamenlijke diensten met de Protestantse gemeente Oude Pekela.

6 Vanaf 17 juli tot en met 28 augustus wordt er de ene zondag gekerkt in de Wedderwegkerk en de andere zondag in ons kerkgebouw. Ter afsluiting van de 7 gezamenlijke zomerdiensten vieren we op 28 augustus in de Wedderwegkerk samen het Heilig Avondmaal. Na deze dienst is er koffiedrinken. Wilt u, indien u in het bezit bent van het nieuwe Liedboek, wanneer we in de Wedderwegkerkdienst hebben uw eigen exemplaar meenemen? Hebt u geen nieuw Liedboek dan kunt u gebruik maken van één van De Liedboeken die in de Wedderwegkerk liggen. Tijdens de diensten in het eigen kerkgebouw wordt net als anders gezongen uit het Liedboek voor de kerken en de Bundel van Joh. De Heer. Aan de leden van de Protestantse gemeente is gevraagd of zij hun oude Liedboek willen opzoeken en meenemen naar de Eltjeswijk. GEZAMENLIJKE MAALTIJD IN HET TEKEN VAN OEKRAÏNE Op 30 mei jl. namen zo n 35 personen deel aan een gezamenlijke maaltijd in de A-E kerk in Veendam en luisterden en keken naar een presentatie van Janneke Doornebal over Oekraïne. Opnieuw raakten we onder de indruk van de intrieste omstandigheden waarin veel mensen in dat deel van Oekraïne moeten leven en van het belangrijk werk dat onze zusters en broeders daar doen. We hebben op 30 mei jl. daaraan weer een klein steentje kunnen bijdragen: na aftrek van de kosten is er 130 euro overgebleven en dit bedrag is bestemd voor het SZD project Oekraïne. Ook hebben we kaarten gestuurd met onze namen erop naar Danik en Lyubomir Shelemba en hun ouders. Beide jongens hebben de ziekte van Duchenne en lagen op dat moment in het ziekenhuis vanwege een longontsteking. Na de maaltijd was er nog een korte vergadering met Janneke Doornebal.

7 Zij gaf ons een lijst met een aantal namen en adressen van mensen in Oekraïne die ziek zijn en het heel fijn zouden vinden om zo nu en dan post uit Nederland te krijgen. We hebben afgesproken dat er eens per maand, van mei tot oktober, vanuit Groningen een kaart wordt gestuurd naar genoemde namen en adressen en elke maand is er èèn van onze drie Groninger gemeenten die dat op zich neemt. UIT DE KERKENRAAD Op 25 april werd de maandelijkse kerkenraadsvergadering gehouden. Van de Bond ontvingen wij een Protocol inzake Seksueel misbruik. In pastorale relaties en gezagdragers. Van de Raad van Kerken ontvingen wij de z.g.n. E-flits met actuele oecumenische informatie over de maand Onze voorzitter heeft een gesprek gehad met Jan en Sietske de Boer en wij kunnen als kerkenraad de mededeling doen, dat Jan voor een jaar zitting zal nemen in de kerkenraad. De bevestiging van Jan zal plaatsvinden in de dienst van 19 juni a.s. UIT DE KERKENRAAD Op 8 juni 2016 werd de kerkenraadsvergadering gehouden. Van de SZD ontvingen wij een om voorbede te doen wegens ziekte van twee kinderen van Volodya Shelemba en zijn vrouw uit de zustergemeente uit de Oekraïne. Van de Bond ontvingen wij een stembiljet vanwege de benoeming van een nieuw lid in de redactie van Ons Orgaan. Tijdens de maaltijd in de VEG Veendam met Janneke Doornebal van SZD waren er zo n 35 mensen aanwezig,. Al met al was deze avond bijzonder geslaagd.

8 Trijny de Jonge van de VEG Veendam zal een stukje schrijven aan de 3 gemeenten, die tijdens deze avond aanwezig waren. Ook kwam een voorstel ter tafel om een gezamenlijke dienst te houden met Janneke Doornebal als voorganger. Secretaris A. Dreves COLLECTEN EN BIJDRAGEN APRIL 2016 Collecten Gemeente Collecte Jeugd en Jongeren werk 18. Collecte bloemen/attenties Collecte SZD Vaste bijdragen MEI 2016 Collecten Gemeente Collecte Noodfonds Collecte Zending buitenland Collecte H. Avondmaal Vaste bijdragen ZIEKENRUBRIEK Mevr. D. Moesker is weer aan haar heup geopereerd. Ze is weer thuis, maar het gaat nog niet echt goed. We wensen haar en een ieder die ook met ziekte of ouderdom te kampen heeft veel sterkte en Gods zegen. Mevr. K. Frans-Nuus is in Ora et Labora. Ze kon niet meer alleen thuis zijn. Stuur haar ook eens een kaartje: Scheepshelling straat KB Oude Pekela

9 BEDANKJE Mede namens onze kinderen en kleinkinderen willen wij u hartelijk danken voor de aanwezigheid bij de afscheidsdienst van: Martha de Vries-Holvast Mineke en Jan Boedeltje DE JARIGEN 4 juli ds. S.v.d.Vrie Hendrik Werkmanhof DE Veendam 15 juli dhr. B.Boskers Burg. Huizingalaan HV O. Pekela 21 juli Mevr. Riksta-Dik-Moesker Schoolstraat GM O. Pekela 29 juli Mevr. G. ter Veld-Kaman Vrijheidsstraat KW O. Pekela 15 aug. Dhr. H. Cramer W. H. Bosgrastraat PH O. Pekela 18 aug. Dhr. H. Warntjes Burg. Snaterlaan HP O. Pekela 24 aug. Fabiëne Dik???? 6 sept. Bas Schrik Erasmusstraat NX O. Pekela COPY VOOR DE Schakel voor de maand september. Graag inleveren vóór 28 augustus. Bij Sietske de Boer-Dijk. H. Westerstraat AM Oude Pekela tel:

JAARGANG 61 NR. 7/ JULI/ AUGUSTUS 2018 KERKDIENSTEN EN COLLECTEN

JAARGANG 61 NR. 7/ JULI/ AUGUSTUS 2018 KERKDIENSTEN EN COLLECTEN JAARGANG 61 NR. 7/ JULI/ AUGUSTUS 2018 KERKDIENSTEN EN COLLECTEN 1 juli 9.30 uur Ds. D. C. van Vliet Viering van het Heilig Avondmaal 15 juli 9.30 uur Dhr. L. Smook 22 juli 9.30 uur Ds. S. van de Vrie

Nadere informatie

JAARGANG 60 NR. 3 MAART 2017

JAARGANG 60 NR. 3 MAART 2017 JAARGANG 60 NR. 3 MAART 2017 AGENDA DINSDAG 7 maart 19.00 uur Bijbelstudie ZATERDAG 11 maart Extra Bondsvergadering DINSDAG 28 maart 19.30 uur Ledenjaarvergadering DINSDAG 4 april 19.00 uur Bijbelstudie

Nadere informatie

JAARGANG 60 NR. 11/12 NOVEMBER/DECEMBER 2017

JAARGANG 60 NR. 11/12 NOVEMBER/DECEMBER 2017 JAARGANG 60 NR. 11/12 NOVEMBER/DECEMBER 2017 AGENDA Dinsdag 7 nov. 19.00 uur Bijbelstudie Woensdag 8 nov. 19.30 uur Gemeenteavond Woensdag 15 nov. 20.15 uur Kerkenraadsvergadering Woensdag 22 nov. 19.30

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

6 nov. Ds. S. v. d. Vrie Veendam Offerdag / Oogstgezinsdienst Opname Radio Westerwolde

6 nov. Ds. S. v. d. Vrie Veendam Offerdag / Oogstgezinsdienst Opname Radio Westerwolde JAARGANG 59 NR. 11 NOVEMBER 2016 AGENDA DINSDAG 1 nov. 19.00 uur Bijbelstudie WOENSDAG 9 nov. 19.30 uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 22 nov. 19.30 uur Gemeenteavond DINSDAG 29 nov. 19.30 uur Kerkenradenconvent

Nadere informatie

VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G-

VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G- maandblad november 2018 VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G- Kerkgebouw: Oranjestraat 74, 6881 SG Velp, tel: 06-12148873 Verenigingsgebouw De Ark: N. Parallelweg 3A, 6881 RV Velp Aangesloten bij de Bond

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

juni, juli en augustus 2017

juni, juli en augustus 2017 maandblad juni, juli en augustus 2017 VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G- Kerkgebouw: Oranjestraat 74, 6881 SG Velp, tel: 06-12148873 Verenigingsgebouw De Ark: N. Parallelweg 3A, 6881 RV Velp Aangesloten

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

JAARGANG 59 NR. 10 OKTOBER 2016 AGENDA DINSDAG 4 okt uur Bijbelstudie uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 1 nov uur Bijbelstudie

JAARGANG 59 NR. 10 OKTOBER 2016 AGENDA DINSDAG 4 okt uur Bijbelstudie uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 1 nov uur Bijbelstudie JAARGANG 59 NR. 10 OKTOBER 2016 AGENDA DINSDAG 4 okt. 19.00 uur Bijbelstudie 20.15 uur Kerkenraadsvergadering DINSDAG 1 nov. 19.00 uur Bijbelstudie KERDIENSTEN EN COLLECTEN 2 okt. 9.30 uur ds. J.H.N. Veldhuysen

Nadere informatie

JAARGANG 60 NR. 9/10 SEPTEMBER/OKTOBER 2017

JAARGANG 60 NR. 9/10 SEPTEMBER/OKTOBER 2017 JAARGANG 60 NR. 9/10 SEPTEMBER/OKTOBER 2017 AGENDA WOENSDAG 13 september 19.30 uur Kerkenraadsvergadering VRIJDAG 29 september 19.30 uur Gezellige avond in Het Anker (gebouw bij de Wedderwegkerk) DINSDAG

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op 21 juni 2015 in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts, organist: dhr. Gerard van Reenen ouderling van dienst: dhr. Dennis van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Zondagmorgen 6 maart

Zondagmorgen 6 maart Zondagmorgen 6 maart 4 e zondag 40dagentijd, kleur paars Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Jan van der Meulen Piano: Judith Schep Ouderling van dienst: Joop van den Dool Lector: Emiel de Jager Kosters:

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden.

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden. Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden. 2 Korinthe 5 : 17 Afscheidsdienst Toos Kraayenhof 6 maart 2015 Intochtslied: U zij de

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. thema: Wat draagt je? zondag 24 augustus 2014

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. thema: Wat draagt je? zondag 24 augustus 2014 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten thema: Wat draagt je? zondag 24 augustus 2014 voorganger: lector: organist/pianist: fluitiste: ds. Joep de Valk Herman Vinckers Erik Visser Jeanette van Wingerden

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Dankdienst. voor het leven van. Roelf Noordman. * 15 juni december in de Slochter kerk

Dankdienst. voor het leven van. Roelf Noordman. * 15 juni december in de Slochter kerk Dankdienst voor het leven van Roelf Noordman * 15 juni 1931 27 december 2018 Slochteren Slochteren in de Slochter kerk maandag 31 december 2018 Protestantse Gemeente Slochteren voorganger: ds. S. W. Bijl

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL Thema: Wachten Orde van dienst: - VOORBEREIDING Zondag 28 december 2014 Zuiderkerkgemeente Voorganger: ds. E. Wisselink Organist: mevr. Willy Misker Wit Wit is de kleur van de vreugde, wit is de kleur

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 12 mei 2013 voorganger: dr. Marius van Leeuwen organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST

ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST ZO MOOI WAS ONS KERST-STERREN-FEEST Ondanks het barre winterweer hebben we op 20 december jl. een bijzonder en heel fijn kerstfeest gevierd. De H.J. Smitband speelde de sterren van de hemel en het Geuzenborgkoor

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Adam en Eva in het Paradijs Pieter Serwouters (1586-1657) In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Josephine, dochter van Hedzer en Laura Uulders en zus van

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

orde van de jeugddienst zondag 23 februari 2014 om uur in de kerk te Finsterwolde C.G. Wiegersweg 1 m.m.v. Gospelgroep Joyce uit Winschoten

orde van de jeugddienst zondag 23 februari 2014 om uur in de kerk te Finsterwolde C.G. Wiegersweg 1 m.m.v. Gospelgroep Joyce uit Winschoten ja = ja nee = nee orde van de jeugddienst zondag 23 februari 2014 om 10.30 uur in de kerk te Finsterwolde C.G. Wiegersweg 1 m.m.v. Gospelgroep Joyce uit Winschoten jongeren uit Reiderland ds. W. Jöhlinger

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano

Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra, piano Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Zondag 12 maart 2017 Woorddienst Voorgangers: Jan Haen en Aarnoud van der Deijl m.m.v. de zanggroep o.l.v. Marjolein Dijkstra,

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 27 maart 2016

Baalderdienst Zondag 27 maart 2016 Baalderdienst Zondag 27 maart 2016 Welkom! Opgebloeid! 1 Lyza & Tess Ouders; Maurice Oostenbrink & Maureen Borneman Boet Jurgens Ouders; Patrick & Tineke Jurgens 2 Nadine Boelens Ouders; Sander Boelens

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven

Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Zondag 28 september 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Toekomstmaaltijd - Gods goedheid proeven Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van Jezus. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde

Zo blijven dan geloof, hoop en liefde Zo blijven dan geloof, hoop en liefde 1 Kor. 13, vers 13a DUINZICHTKERK zondag 23 november 2014 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds C. van Duinen; ouderling van dienst L. Fijn van Draat;

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Audry Antuma. Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 14 januari 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst wordt de maaltijd van de Heer gevierd. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van

Nadere informatie

Zondag 22 oktober 2017

Zondag 22 oktober 2017 Zondag 22 oktober 2017 Viering in de Welkomkerk met als thema: Leven doet soms pijn Dichtbij en veraf krijgt ieder mens te maken met lijden dat zich in allerlei vormen kan aandienen. Het verlies van een

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van. Tom Verwijs

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van. Tom Verwijs Protestantse Gemeente Middenmeer Liturgie voor de dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van Tom Verwijs *St.Philipsland,9 juni1948 M iddenm eer,21 m ei2017 op 26 mei 2017 in de Ontmoetingskerk Middenmeer

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G-

VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G- maandblad december 2018 VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE VELP -G- Kerkgebouw: Oranjestraat 74, 6881 SG Velp, tel: 06-12148873 Verenigingsgebouw De Ark: N. Parallelweg 3A, 6881 RV Velp Aangesloten bij de Bond

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 8, 34 Ochtenddienst / middagdienst H. Avondmaal Pasen

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 8, 34 Ochtenddienst / middagdienst H. Avondmaal Pasen Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Romeinen 8, 34 Ochtenddienst / middagdienst H. Avondmaal Pasen Broeders en zusters, op deze paasmorgen wil we Here ons laten weten welke troost er voor ons ligt in

Nadere informatie

Orde van dienst voor Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding

Orde van dienst voor Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding Orde van dienst voor 16-06-2019 Trinitatis + overstapdienst Voor het begin van de dienst Welkom door ouderling van dienst Stilte Voorbereiding Bemoediging en groet Lied 217: 1, 2, 5 (De dag gaat open voor

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 16 maart Maaltijdviering. Thema: Op eenzame hoogte

Orde van Dienst. voor zondag 16 maart Maaltijdviering. Thema: Op eenzame hoogte aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 16 maart 2014 Maaltijdviering Thema: Op eenzame hoogte Voorganger: ds. Christien Crouwel Ambtsdragers: Helma de Waardt,

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 30 september 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Bert Altena. Vries Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Maria Wiebenga-van Staal

Maria Wiebenga-van Staal Liturgie voor de dienst van woord en gebed bij de begrafenis van Maria Wiebenga-van Staal * Maasdriel, 10 juli 1923 Wieringerwerf, 30 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Middenmeer op 6 mei 2016 Voorganger:

Nadere informatie

voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v.

voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v. Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 23 september 2018 Dienst van Schrift en Tafel Thema: Is het een vogel? Een vliegtuig? m.m.v. Jocanto o.l.v. Maud Broeksteeg Voorganger: Ada Rebel Gastheer:

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

DAG 1: Sterfbed Lees Genesis 49:1, 2, 28-33 Zie je Jakobs zonen staan rond het bed van hun vader? Jakob is oud. Hij voelt dat hij gaat sterven. Hij roept al zijn zonen. Hij gaat zijn laatste woorden tegen

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen Afgiftekantoor: 8300 KNOKKE STATION - Erkenningsnummer: P913075 - Verantw. uitgever en afzendadres: ds. A. Eberson, Reigaarsvlietstraat 2, 8300 Knokke-Heist Kerkbode van de Protestantse gemeente De Hoeksteen

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Duinzichtkerk zondag 24 februari 2013 Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk deze zondagmorgen voorgangers: Ds. C. van Duinen, Ds. I. Zuurmond; ouderling

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 14 oktober 2018

Baalderdienst Zondag 14 oktober 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente kunnen worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld wilt komen op deze foto s

Nadere informatie

Zondag 3 juli 2016 10.00 Ds. H.J.Th. Velema 17.00 Ds. W.N. Middelkoop. Collecte 1 e L.K.K. 2 e Kerkelijke Kosten Ichthus 3 e Rente en aflossing

Zondag 3 juli 2016 10.00 Ds. H.J.Th. Velema 17.00 Ds. W.N. Middelkoop. Collecte 1 e L.K.K. 2 e Kerkelijke Kosten Ichthus 3 e Rente en aflossing Zondag 3 juli 2016 10.00 Ds. H.J.Th. Velema 17.00 Ds. W.N. Middelkoop Collecte 1 e L.K.K. 2 e Kerkelijke Kosten Ichthus 3 e Rente en aflossing Zondag 10 juli 2016 10.00 Ds. W.N. Middelkoop 17:00 Ds. W.N.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september uur

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september uur Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september 2017 10.30 uur Thema: Met open armen! voorgangers organist m.m.v. de Band : ds. Ton van Vliet Marie Hansen - Couturier : Eric Voet :

Nadere informatie

Kopij voor de volgende zondagsbrief kan tot aanstaande vrijdag tot uur via naar of naar Meneersweg 1.

Kopij voor de volgende zondagsbrief kan tot aanstaande vrijdag tot uur via  naar of naar Meneersweg 1. Namens de kerkenraad van harte welkom in de startdienst van deze zondag. U bent na deze dienst van harte uitgenodigd voor koffie, thee of ranja, voor de lunch, de fietstocht en de afsluiting in de Mariakerk

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Lucas 22,39-46 Jezus bidt

Lucas 22,39-46 Jezus bidt Lucas 22,39-46 Jezus bidt Tweede zondag van de Lijdenstijd Gezinsdienst Liturgie Lied: opwekking 489 Lied: opwekking 430 Votum / groet Lied: psalm 22:1,5 Gebed Wet Lied: E&R bundel 245: 1,2,3 Lezing: Lucas

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil voorganger: ds. Hans van Walsum muzikale begeleiding: Dedication / m.m.v. de jongeren van de TTV-club SAMENKOMEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

orde van de dienst op de eerste zondag van het kerstfeest 27 december 2009 in de kerk te Nieuw Beerta

orde van de dienst op de eerste zondag van het kerstfeest 27 december 2009 in de kerk te Nieuw Beerta orde van de dienst op de eerste zondag van het kerstfeest 27 december 2009 in de kerk te Nieuw Beerta in deze dienst gedenken wij de 100 ste geboortedag van ds. B. J. Ader op 30 december 1909 organist:

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Refrein komt op meerdere momenten van de dienst terug. Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven

Nadere informatie

10 december 2017 Tweede Adventszondag

10 december 2017 Tweede Adventszondag 10 december 2017 Tweede Adventszondag Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Een kind ons geboren 9.30 uur Organist: Hans van Noord Met medewerking van Marije en Ilse van der A, zang Voorganger:

Nadere informatie

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord )

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord ) Orde van dienst voor 4 maart 2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Ouderling van dienst: Diny Nijkamp Lector: Janneke Koornstra Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afscheid nemen betekent loslaten. We hebben in het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een aantal mensen. We zullen straks hun namen noemen, één

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de doopdienst op zondag 13 oktober 2019; vierde van de herfst in de Stefanuskerk te Noorddijk DOPELING: TYGO JOAS zoon van Johannes Damstra en Kirsten Hunnersen

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, de Here heeft ons hier vanmorgen bij elkaar gebracht om met Hem de opstanding van zijn Zoon uit de

Nadere informatie

Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist:

Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist: Morgendienst zondag 12 juni 2016, Gereformeerde Kerk, Wierden, Aanvang: 9.30 uur. voorganger: ds. Gerhard ter Maat, Aalten organist: DIENST VAN DE VOORBEREIDING welkom en mededelingen ps. 72:1,4 1. Geef,

Nadere informatie

Kracht en liefde worden ons gegeven

Kracht en liefde worden ons gegeven Liturgie voor het ochtendgebed op zondag 31 december 2017 Kracht en liefde worden ons gegeven Lezers: Organiste : Ontvangst Annemarie Voorbraak Wijnand Kramer Jan Prij Hanneke Muntjewerf Ineke van der

Nadere informatie

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Liefde is. Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Kinderen en team van de Beatrixschool Dominee Irene Builtjes-Faber En gemeenteleden van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 2 september 2012 startzondag

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 2 september 2012 startzondag Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 2 september 2012 startzondag voorgangers Dik Mook, Joost Röselaers, Jessa van der Vaart organist Erik Visser cantorij onder leiding van Leenke de Lege Orde

Nadere informatie