BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS"

Transcriptie

1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg poeder voor oplossing /suspensie voor injectie Cefuroxim Sodium Sandoz 1500 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Sodium Sandoz 1500 mg poeder voor oplossing voor infusie Natriumcefuroxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen, want het is alleen aan u voorgeschreven. Het kan schadelijk zijn voor anderen, ook al hebben zij dezelfde klachten als u. Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen die in rubriek 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Inhoud van deze bijsluiter: 1. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Aanvullende informatie 1. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? Cefuroxim Sodium Sandoz is een antibioticum dat wordt gegeven als een infuus of als een trage injectie en in speciale gevallen als een injectie in een diepe spier. Cefuroxim maakt deel uit van een groep antibiotica, de zogenaamde cefalosporines. Die antibiotica lijken nogal sterk op penicilline. Cefuroxim Sodium Sandoz is doeltreffend tegen bepaalde types bacteriën die gevoelig zijn voor de werkzame stof cefuroxim. Het is geschikt voor de behandeling van infecties zoals: longinfecties (zoals bronchitis, pneumonie), oor-, neus- en keelinfecties, urineweginfecties, huidinfecties en infecties van de onderhuid, bot- of gewrichtsinfecties, infecties van de geslachtsorganen bij vrouwen met inbegrip van infecties die optreden tijdens de zwangerschap. 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN? als u allergisch (overgevoelig) bent voor cefuroxim. als u allergisch (overgevoelig) bent voor een ander cefalosporineachtig antibioticum. als u ooit een ernstige allergische reactie op een penicilline of een ander bètalactamantibioticum hebt vertoond, omdat dat kan betekenen dat u ook allergisch bent voor cefuroxim. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

2 Vertel uw arts of verpleegkundige als: u ooit een allergische reactie hebt vertoond op penicilline of andere geneesmiddelen van de penicillinefamilie (bètalactamantibiotica), u ooit een darmprobleem met diarree, colitis genaamd, hebt gehad of een ernstig probleem met uw darmen, u lever- of nierproblemen hebt, u een zoutarm dieet moet volgen. als u gedurende een lange periode behandeld wordt met cefuroxim. Er kunnen infecties door cefuroximresistente micro-organismen (bacteriën) optreden. Als een van bovenstaande criteria op u van toepassing is, zal uw arts misschien uw behandeling veranderen of een speciaal advies geven. Dit geneesmiddel kan een invloed hebben op de resultaten van sommige bloed- en urinetests. Als u die tests moet ondergaan, is het belangrijk de arts te vertellen dat u dit geneesmiddel gebruikt. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast Cefuroxim Sodium Sandoz nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat is belangrijk omdat bepaalde geneesmiddelen niet samen met Cefuroxim Sodium Sandoz mogen worden ingenomen. Die omvatten: andere antibiotica. Het zou kunnen dat die niet goed werken in combinatie met Cefuroxim Sodium Sandoz. probenecide (tegen jicht). Dat kan tot gevolg hebben dat cefuroxim trager uit uw lichaam wordt verwijderd. geneesmiddelen die een invloed hebben op de werking van uw nieren, zoals aminoglycosideantibiotica, diuretica (furosemide) en amfotericine (gebruikt om schimmelinfecties te behandelen). Zwangerschap en borstvoeding Als u zwanger bent, denkt dat u zwanger zou kunnen zijn of zwanger probeert te worden, moet u dat uw arts of verpleegkundige zeggen voordat u dit product krijgt. Cefuroxim Sodium Sandoz kan in de baarmoeder of via moedermelk naar de baby gaan. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, zal uw arts beslissen of Cefuroxim Sodium Sandoz geschikt is voor u. Rijvaardigheid en het gebruik van machines U kunt duizelig worden als u dit geneesmiddel inneemt. Als dat gebeurt, rij dan niet en gebruik geen machines. Stoffen in dit middel waarmee u rekening moet houden Cefuroxim Sodium Sandoz bevat 2,09 mmol (equivalent aan 48 mg) natrium per gram. Daar moet rekening mee worden gehouden bij patiënten die een natriumarm dieet volgen. 3. Hoe gebruikt u dit middel? Cefuroxim Sodium Sandoz wordt normaal toegediend door een arts of een verpleegkundige. Het wordt toegediend: als een trage injectie (in 3-5 minuten) of als een infuus (van hoogstens 30 minuten) in een van uw aders (intraveneus) of als een diepe injectie in een grote bilspier (intramusculair). De dosering van Cefuroxim Sodium Sandoz wordt door uw arts bepaald op grond van uw gewicht, de ernst van de infectie en de werking van uw nieren. Uw arts zal u dat uitleggen. De gebruikelijke dosering bij volwassenen is 750 mg driemaal per dag. Bij ernstige infecties mag de dosering worden verhoogd tot 1,5 g driemaal per dag.

3 Lagere doseringen kunnen noodzakelijk zijn bij kinderen en mensen met nierproblemen. Uw arts zal daarover beslissen. Heeft u te veel van dit middel toegediend gekregen? Aangezien Cefuroxim Sodium Sandoz zal worden toegediend door een arts of een verpleegkundige, is het onwaarschijnlijk dat u de verkeerde dosering zult krijgen. Als u echter bijwerkingen vertoont of als u denkt dat u te veel hebt gekregen, moet u dat meteen uw arts melden. Wanneer u te veel van Cefuroxim Sodium Sandoz heeft toegediend gekregen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts of apotheker of het Antigifcentrum (070/ ). Bent u vergeten dit middel te gebruiken? Als u denkt dat u een dosis van Cefuroxim Sodium Sandoz niet hebt gekregen, moet u dat meteen uw arts melden. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. 4. Mogelijke bijwerkingen Zoals elk geneesmiddel kan Cefuroxim Sodium Sandoz bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. U moet onmiddellijk contact opnemen met uw arts als u een van de volgende bijwerkingen opmerkt: Bijwerkingen die soms voorkomen (komen voor bij minder dan 1 op de 100 mensen) hoge of lage urineproductie, sufheid, verwardheid, misselijkheid (interstitiële nefritis) sterk verminderde urineproductie (veroorzaakt door tubulusnecrose), vooral als cefuroxim gebruikt wordt in hoge dosering, bij ouderen en bij patiënten met vooraf bestaande nierproblemen. Bijwerkingen die zelden voorkomen (komen voor bij minder dan 1 op de mensen) late allergische reactie, serumziekte genaamd, die gewoonlijk optreedt 7 tot 12 dagen na toediening van Cefuroxim Sodium Sandoz (mogelijke symptomen zijn uitslag, koorts, gewrichtspijn en vergroting van de lymfklieren, vooral in de oksels). Bijwerkingen die zeer zelden voorkomen (komen voor bij minder dan 1 op de mensen) ontsteking van de darmen, colitis (of met antibiotica samenhangende colitis) genaamd, met ernstige, langdurige, waterige diarree, maagkrampen en koorts, uitslag, rood worden van de huid, vervellen of blaarvorming van de huid, de lippen, de mond, de ogen of de geslachtsorganen, wat gepaard kan gaan met koorts (ernstige huidreacties, erythema multiforme, toxische epidermale necrolyse of Stevens-Johnsonsyndroom genaamd) ernstige allergische reactie (plotselinge piepende ademhaling, ademhalingsmoeilijkheden of duizeligheid, zwelling van de oogleden, het gezicht, de lippen of de keel). ontsteking van bloedvaatjes met purperen vlekken op de huid als gevolg (vasculitis). Andere mogelijke bijwerkingen: Vaak (komen voor bij minder dan 1 op de 10 mensen) ernstige bloedproblemen zoals veranderingen van het aantal van bepaalde witte bloedcellen (neutropenie, eosinofilie) verhoogde concentraties van bepaalde leverenzymen. intraveneuze toediening kan een ontsteking van het bloedvat veroorzaken, intramusculaire injectie kan pijn doen. Soms (komen voor bij minder dan 1 op de 100 mensen)

4 laag aantal witte bloedcellen, leukopenie genaamd (mogelijke symptomen zijn koorts, keelpijn en mondzweren als gevolg van infecties) verlaagd hemoglobinegehalte in het bloed fout positieve test van de toestand van de rode bloedcellen (Coombstest) allergische reacties zoals huiduitslag (netelkoorts), jeukende huid misselijkheid en braken, diarree hoofdpijn duizeligheid hoog bilirubinegehalte in het bloed (mogelijke symptomen zijn gele huid en ogen). Zelden (komen voor bij minder dan 1 op de mensen) laag aantal bloedplaatjes, trombopenie genaamd (met een verhoogd risico op bloeding en blauwe plekken) koorts en rillingen, die kunnen optreden enkele dagen na de injectie. Dat kan worden veroorzaakt door medicamenteuze koorts. spruw (schimmelinfectie van de mond of de vagina) infecties door cefuroximresistente micro-organismen (bacteriën). De arts zal dat zorgvuldig nagaan en indien nodig zal een behandeling worden voorgeschreven. Zeer zelden (komen voor bij minder dan 1 op de mensen) gevoel van draaierigheid, rusteloosheid, zenuwachtigheid en verwardheid leverziekte met geel worden van de huid en de ogen en jeuk (geelzucht) daling van het aantal rode bloedcellen waardoor de huid bleekgeel wordt en wat zwakte of kortademigheid veroorzaakt (hemolytische anemie) abnormale resultaten van nierfunctietests. Frequentie niet bekend: gehoordaling bij kinderen warmtegevoel en misselijkheid veroorzaakt door snelle injectie van Cefuroxim Sodium Sandoz in uw ader. Krijgt u veel last van een bijwerking? Of heeft u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. 5. Hoe bewaart u dit middel? Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Gebruik dit middel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos en het etiket na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Poeder: Bewaren beneden 25 C. De container in de buitenverpakking bewaren ter bescherming tegen licht. Voor de bewaaromstandigheden van het gereconstitueerde/verdunde geneesmiddel, zie De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg op het einde van de bijsluiter. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die niet meer nodig zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen ze niet in het milieu. 6. Aanvullende informatie Welke stoffen zitten er in dit middel? Werkzame stof: de werkzame stof in dit middel is cefuroxim (als natriumzout).

5 750 mg, poeder voor oplossing/suspensie voor injectie: 1 injectieflacon bevat 750 mg cefuroxim als 789 mg natriumcefuroxim mg, poeder voor oplossing voor injectie: 1 injectieflacon bevat mg cefuroxim als mg natriumcefuroxim mg, poeder voor oplossing voor infusie: 1 infusiefles bevat mg cefuroxim als mg natriumcefuroxim Andere stoffen: het geneesmiddel bevat geen andere bestanddelen dan het werkzame bestanddeel. Hoe ziet Cefuroxim Sodium Sandoz eruit en hoeveel zit er in een verpakking? Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg poeder voor oplossing /suspensie voor injectie Injectieflacons van 15 ml van helder, type III-glas (Eur. Ph.) afgesloten met een rubber stop en aftrekdekseltje. Cefuroxim Sodium Sandoz mg, poeder voor oplossing voor injectie Injectieflacons van 30 ml van helder, type III-glas (Eur. Ph.) afgesloten met een rubber stop en aftrekdekseltje. Cefuroxim Sodium Sandoz mg, poeder voor oplossing voor infusie Infusieflessen van 100 ml van helder, type II-glas (Eur. Ph.) afgesloten met een rubber stop en aftrekdekseltje. Injectieflacons: 750 mg: 1, 5, 10, 25, 50, 100 injectieflacons mg: 1, 5, 10, 25, 50, 100 injectieflacons Fles mg: 1, 5, 10, 25, 50, 100 infusieflessen. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in de handel gebracht. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Houder van de vergunning voor het in de handel brengen: Sandoz NV/SA Telecom Gardens Medialaan 40 B-1800 Vilvoorde Fabrikant: Sandoz GmbH Biochemiestrasse Kundl Oostenrijk Nummer van de vergunning voor het in de handel brengen: 750 mg poeder voor oplossing /suspensie voor injectie: BE mg poeder voor oplossing voor injectie:be mg poeder voor oplossing voor infusie: BE Indeling voor de aflevering: Geneesmiddel op medisch voorschrift Dit geneesmiddel is goedgekeurd in de lidstaten van de EEA onder de volgende namen: NL CEFUROXIMNATRIUM SANDOZ INJECTIE 0,25

6 CEFUROXIMNATRIUM SANDOZ INJECTIE 0,75 CEFUROXIMNATRIUM SANDOZ INJECTIE 1,50 CEFUROXIMNATRIUM SANDOZ INFUUS 1,50 AT BE DK FI CEFUROXIM SANDOZ 250 MG TROCKENSTECHAMPULLEN CEFUROXIM SANDOZ 750 MG TROCKENSTECHAMPULLEN CEFUROXIM SANDOZ 1500 MG TROCKENSTECHAMPULLEN CEFUROXIM SANDOZ 1500 MG - TROCKENSUBSTANZ ZUR INFUSIONSBEREITUNG CEFUROXIM SODIUM SANDOZ 750 MG POEDER VOOR OPLOSSING /SUSPENSIE VOOR INJECTIE CEFUROXIM SODIUM SANDOZ 1500 MG POEDER VOOR OPLOSSING VOOR INJECTIE CEFUROXIM SODIUM SANDOZ 1500 MG POEDER VOOR OPLOSSING VOOR INFUSIE CEFUROXIM SANDOZ 250 MG PULVER TIL INJEKTIONSVAESKE, OPLOSNING/SUSPENSION CEFUROXIM SANDOZ 750 MG PULVER TIL INJEKTIONSVAESKE, OPLOSNING/SUSPENSION CEFUROXIM 1,5 G PULVER TIL INJEKTIONSVAESKE, OPLOSNING CEFUROXIM SANDOZ 1,5 G PULVER TIL INFUSIONSVAESKE, OPLOSNING CEFUROXIM SANDOZ 250 MG INJEKTIOKUIVA-AINE, LIUOSTA ARTEN CEFUROXIM SANDOZ 750 MG INJEKTIOKUIVA-AINE, LIUOSTA ARTEN CEFUROXIM SANDOZ 1,5 G INJEKTIOKUIVA-AINE, LIUOSTA VARTEN CEFUROXIM SANDOZ 1,5 G INFUUSIOKUIVA-AINE, LIUOSTA VARTEN HU XORIM 750 MG POR OLDATOS INJEKCIÓHOZ XORIM 1500 MG POR OLDATOS INJEKCIÓHOZ PL XORIM 750 XORIM 1500 PT SK UK CEFUROXIMA SANDOZ, PÓ PARA SOLUCAO OU PARA SUSPENSAO INJECTÁVEL A 750 MG XORIM 750 MG PRASOK NA INJEKCNY ROZTOK/SUSPENZIU XORIM 1500 MG PRASOK NA INJEKCNY ROZTOK CEFUROXIME 750mg POWDER FOR SOLUTION/SUSPENSION FOR INJECTION CEFUROXIME 1500MG POWDER FOR SOLUTION FOR INJECTION/INFUSION Deze bijsluiter is goedgekeurd in 06/ De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg:

7 Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg / mg poeder voor oplossing voor injectie of infusie Natriumcefuroxim Dit is een uittreksel uit de Samenvatting van de productkenmerken en biedt hulp bij de toediening van Cefuroxim Sodium 750 mg / mg poeder voor oplossing voor injectie of infusie. Bij het bepalen van de geschiktheid van gebruik bij een gegeven patiënt moet de voorschrijver vertrouwd zijn met de SPK. Voor trage intraveneuze injectie/infusie en intramusculaire injectie. ONVERENIGBAARHEDEN MET OPLOSMIDDELEN EN ANDERE GENEESMIDDELEN Cefuroxim mag niet met andere antibiotica worden vermengd in dezelfde spuit of oplossing voor infusie. Dat geldt vooral voor aminoglycosiden. Cefuroxim Sodium Sandoz mag niet worden vermengd met oplossingen die natriumbicarbonaat bevatten. INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK, HANTERING EN VERWIJDERING Bij de reconstitutie van de oplossing moeten aseptische technieken worden toegepast. De gereconstitueerde oplossing is 2 uur stabiel bij kamertemperatuur en 24 uur bij 2 C - 8 C. Cefuroxim is compatibel met verschillende vaak gebruikte vloeistoffen voor intraveneuze infusie: - water voor injectie - 0,9 % natriumchlorideoplossing - 5% glucoseoplossing De compatibiliteit van cefuroxim in andere infusievloeistoffen moet voor gebruik worden gecontroleerd. Na reconstitutie voor intramusculaire of intraveneuze injectie vormt het witte tot bijna witte poeder respectievelijk een kleurloze tot lichtgele suspensie en een kleurloze tot bruinachtige oplossing. Niet gebruiken als er partikels te zien zijn. Trek slechts één dosis op. Ongebruikte oplossing moet worden weggegooid. Wijze van toediening: Om een eventueel risico op infectie te voorkomen, moet het infuus in strikt aseptische omstandigheden worden bereid. Stel de infusie niet uit na bereiding van de oplossing. Intramusculaire injectie Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg poeder voor oplossing/suspensie voor injectie: voeg 3 ml water voor injecties of 1,0 % lidocaïneoplossing toe aan Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg. Schud zachtjes tot u een homogene suspensie verkrijgt. Cefuroxim Sodium Sandoz mg, poeder voor oplossing voor injectie, mag niet intramusculair worden toegediend. Intraveneuze injectie Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg / mg poeder voor oplossing/suspensie voor injectie: Los Cefuroxim Sodium Sandoz 750 mg op in minstens 6 ml water voor injecties, 0,9% natriumchlorideoplossing of 5% glucoseoplossing, Cefuroxim Sodium Sandoz 1500 mg in minstens 15 ml. Schud voorzichtig om een heldere oplossing te verkrijgen. Korte intraveneuze infusie (bv. over hoogstens 30 minuten) Cefuroxim Sodium Sandoz mg poeder voor oplossing/suspensie voor injectie: Cefuroxime mg kan worden opgelost in 50 ml water voor injectie, 0,9% natriumchlorideoplossing of 5% glucoseoplossing. Die oplossingen kunnen direct in de ader worden toegediend of via de lijn van een infuusset. Schud voorzichtig om een heldere oplossing te verkrijgen. Normale dosering: Volwassenen en ouderen: De gebruikelijke dosering is 750 mg driemaal per dag.

8 Bij ernstige infecties mag de dosis worden verhoogd tot 1,5 g driemaal per dag als intraveneuze injectie. Indien nodig kan de toedieningsfrequentie van cefuroxim worden verhoogd tot viermaal per dag en tot een dagdosis van 3 tot 6 g. De intramusculaire vorm van toediening moet worden voorbehouden voor uitzonderlijke klinische situaties en de risico s moeten worden afgewogen tegenover de voordelen. Speciaal advies voor intramusculaire injectie moet worden nageleefd. Zuigelingen, peuters en kinderen: De totale dagdosis varieert van 30 tot 100 mg/kg/dag in drie of vier giften. De meeste infecties reageren goed op een dosis van 60 mg/kg/dag. Pasgeborenen: De totale dagdosis varieert van 30 tot 100 mg/kg/dag in twee of drie giften. Dosering bij verminderde nierfunctie: Creatinineklaring (ml/min) Aanbevolen dosering van cefuroxim (mg) Frequentie van toediening (uur) > 20 normale dosering < CAPD-patiënten Patiënten onder CAVH/CAVHD Er moeten speciale voorzorgsmaatregelen onder toezicht door een expert worden genomen als de creatinineklaring < 10 ml/minuut is. Dosering bij hemodialyse en peritoneale dialyse: Bij patiënten die worden behandeld met hemodialyse, moet een extra dosis van 750 mg cefuroxim worden gegeven op het einde van elke dialysesessie. Een geschikte dosering bij patiënten die worden behandeld met chronische peritoneale dialyse, is gewoonlijk 750 mg tweemaal per dag. Een dosering van 750 mg tweemaal per dag wordt aanbevolen bij patiënten met nierinsufficiëntie die worden behandeld met continue arterioveneuze hemodialyse of high-fluxhemofiltratie op de intensive care.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1.3 Bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefazoline Sandoz1 g poeder voor oplossing voor injectie Cefazoline Sandoz2 g poeder voor oplossing voor injectie Cefazoline Sandoz2 g poeder

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Cefotaxim Sandoz 2 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefotaxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Cefadroxil Sandoz 500 mg harde capsules Cefadroxil

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Cefadroxil Sandoz 500 mg harde capsules Cefadroxil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Cefadroxil Sandoz 500 mg harde capsules Cefadroxil Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Cefotaxim Sandoz 1 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefotaxim Sandoz 2 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie

Cefotaxim Sandoz 1 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefotaxim Sandoz 2 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Cefotaxim Sandoz 1 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefotaxim Sandoz 2 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefotaxim Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cefepime Sandoz 500 mg poeder voor Cefepime Sandoz 1 g poeder voor Cefepime Sandoz 2 g poeder voor cefepime Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Paracetamol Sandoz 500 mg tabletten Paracetamol Sandoz 1 g tabletten. Paracetamol

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Paracetamol Sandoz 500 mg tabletten Paracetamol Sandoz 1 g tabletten. Paracetamol 1.3.1.3 Bijsluiter Bijsluiter: informatie voor de gebruiker 500 mg tabletten 1 g tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Macrogol + electrolytes Sandoz, poeder voor drank, zakje Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Cefuroxim Hikma 1500 mg poeder voor oplossing voor injectie of infusie. Cefuroxim

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Cefuroxim Hikma 1500 mg poeder voor oplossing voor injectie of infusie. Cefuroxim Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cefuroxim Hikma 750 mg poeder voor oplossing voor injectie of infusie Cefuroxim Hikma 1500 mg poeder voor oplossing voor injectie of infusie Cefuroxim Lees goed

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie. Cefuroxim BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Aprokam 50 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Amoxiclav Sandoz, 1000 mg/200 mg, poeder voor oplossing voor injectie/infusie Amoxiclav Sandoz, 2000 mg/200 mg, poeder voor oplossing voor infusie Amoxicilline clavulaanzuur

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefuroxim Fresenius Kabi 750 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie (cefuroxim) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sensidoz 13,7 g poeder voor drank, sachet Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium

Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kolject, 2 miljoen Internationale Eenheden (IE) Colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS SURBRONC 60 MG FILMOMHULDE TABLETTEN EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? SURBRONC BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/ V11. RVG Package Leaflet mei cefotaxim

Sandoz B.V. Page 1/ V11. RVG Package Leaflet mei cefotaxim Sandoz B.V. Page 1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER cefotaxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC)

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC) BIJSLUITER (Ref. 11.03.2016) (CCDS 0052-02 + PRAC) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 8 mg tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC + MAT)

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC + MAT) BIJSLUITER (Ref. 03.04.2017) (CCDS 0052-02 + PRAC + MAT) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 2 mg/mldruppels voor oraal gebruik, oplossing broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cefazoline Sandoz 1 g poeder voor oplossing voor injectie Cefazoline Sandoz 2 g poeder voor oplossing voor injectie Natriumcefazoline Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring. Daardoor kan snel nieuwe

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Urfamycine 500 mg poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Urfamycine 750 mg poeder en oplosmiddel voor oplossing voor injectie Thiamfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch)

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Calcitonine-Sandoz 100 IE/ml, oplossing voor injectie en infusie Calcitonine (zalm, synthetisch) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref MAT) Goedgekeurde variatie (ID )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref MAT) Goedgekeurde variatie (ID ) BIJSLUITER (CCDS 0110-06-07) (Ref. 24.03.2017 - MAT) Goedgekeurde variatie (ID 216576) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefuroxim Fresenius Kabi 1500 mg poeder voor oplossing voor infusie (cefuroxim) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie. Natriumthiosulfaat

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie. Natriumthiosulfaat THIOSULFATE DE SODIUM STEROP BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER THIOSULFATE DE SODIUM STEROP 1g/5 ml Oplossing voor injectie Natriumthiosulfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

ZILVERSULFADIAZINE 10 MG/G TEVA crème. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, crème. zilversulfadiazine

ZILVERSULFADIAZINE 10 MG/G TEVA crème. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, crème. zilversulfadiazine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zilversulfadiazine 10 mg/g Teva, zilversulfadiazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON BABY suspensie voor oraal gebruik natriumalginaat en natriumbicarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zofsetron 4 mg/2 ml oplossing voor injectie Zofsetron 8 mg/4 ml oplossing voor injectie.

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zofsetron 4 mg/2 ml oplossing voor injectie Zofsetron 8 mg/4 ml oplossing voor injectie. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zofsetron 4 mg/2 ml oplossing voor injectie Zofsetron 8 mg/4 ml oplossing voor injectie Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Curapeg 13,7 g,poeder voor drank, zakje Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine Dit geneesmiddel is onderworpen aan aanvullende monitoring. Daardoor kan snel nieuwe

Nadere informatie

CEFTRIAXON 0,5 1 G PCH poeder voor oplossing voor injectie CEFTRIAXON 2 G PCH poeder voor oplossing voor infusie

CEFTRIAXON 0,5 1 G PCH poeder voor oplossing voor injectie CEFTRIAXON 2 G PCH poeder voor oplossing voor infusie 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ceftriaxon 0,5 g PCH, Ceftriaxon 1 g PCH, Ceftriaxon 2 g PCH, ceftriaxon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Dacogen 50 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie decitabine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Fomicyt 40 mg/ml poeder voor oplossing voor infusie Fosfomycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Fomicyt 40 mg/ml poeder voor oplossing voor infusie Fosfomycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fomicyt 40 mg/ml poeder voor oplossing voor infusie Fosfomycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

1. WAT IS BISOLVON 2MG/ML DRUPPELS VOOR ORAAL GEBRUIK, OPLOSSING EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS BISOLVON 2MG/ML DRUPPELS VOOR ORAAL GEBRUIK, OPLOSSING EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? BISOLVON BIJSLUITER (Ref. 14.09.2018) (CCDS 005202 + PRAC + MAT + 4mg/5ml + corrections) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bisolvon 2 mg/ml druppels voor oraal gebruik, oplossing broomhexinehydrochloride

Nadere informatie

GAVISCON AANGEPASTE FORMULE CITROEN 250 MG kauwtabletten

GAVISCON AANGEPASTE FORMULE CITROEN 250 MG kauwtabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON AANGEPASTE FORMULE CITROEN 250 MG kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Cefuroxim Mylan 500 mg filmomhulde tabletten Cefuroximaxetil

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Cefuroxim Mylan 500 mg filmomhulde tabletten Cefuroximaxetil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Cefuroxim Mylan 500 mg filmomhulde tabletten Cefuroximaxetil Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker 500 mg, poeder voor oplossing voor injectie of infusie 1000 mg, poeder voor oplossing voor injectie of infusie Meropenem Lees goed de hele bijsluiter voordat u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisolvon 8 mg/5ml siroop broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisolvon 8 mg/5ml siroop broomhexinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 8 mg/5ml siroop broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie. colistimethaatnatrium

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie. colistimethaatnatrium BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Clindamycine EG 300 mg harde capsules Clindamycinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Clindamycine EG 300 mg harde capsules Clindamycinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine EG 300 mg harde capsules Clindamycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen. Want er staat belangrijke

Nadere informatie

Gaviscon aangepaste formule munt 250 mg kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat

Gaviscon aangepaste formule munt 250 mg kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Gaviscon aangepaste formule munt 250 mg kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Kolject, 1 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium

Kolject, 1 miljoen Internationale Eenheden (IE) poeder voor oplossing voor infusie Colistimethaatnatrium 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kolject, 1 miljoen Internationale Eenheden (IE) Colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER suspensie 50 microgram/dosis beclometasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine ratiopharm 300 mg, Clindamycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref )

BIJSLUITER (CCDS ) (Ref ) BIJSLUITER (CCDS 0110-05) (Ref. 26.09.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Surbronc 60 mg filmomhulde tabletten ambroxol hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefuroxim Fresenius Kabi 1500 mg poeder voor oplossing voor injectie/infusie (cefuroxim) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v4 1.3.1.3 Bijsluiter Mei 2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème. zilversulfadiazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème. zilversulfadiazine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1602 Pag. 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zilversulfadiazine Aurobindo 10 mg/g, crème zilversulfadiazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz B.V. Page 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Famciclovir Sandoz 500 mg, filmomhulde tabletten famciclovir Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Paracetamol Sandoz 500 mg tabletten Paracetamol Sandoz 1 g tabletten. Paracetamol

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Paracetamol Sandoz 500 mg tabletten Paracetamol Sandoz 1 g tabletten. Paracetamol Bijsluiter: informatie voor de gebruiker 500 mg tabletten 1 g tabletten Paracetamol [Enkel voorschrift] Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Amoxicilline Sandoz disper tablet 375, tabletten 375 mg Amoxicilline Sandoz disper tablet 500, tabletten 500 mg Amoxicilline Sandoz disper tablet

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nefrocarnit 1000 mg/5 ml injectievloeistof 1000 mg/5 ml injectievloeistof Werkzame stof: 200 mg/ml levocarnitine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Avessaron bevat ondansetron en behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken).

Avessaron bevat ondansetron en behoort tot de groep der anti-emetica (geneesmiddelen tegen misselijkheid en braken). Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Avessaron 4 mg oplossing voor injectie Avessaron 8 mg oplossing voor injectie Ondansetron Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet CF 100 mg/ml, injectievloeistof RVG 50810 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker CF 100 mg/ml, injectievloeistof Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Selexid 400 mg filmomhulde tabletten pivmecillinam hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Selexid 400 mg filmomhulde tabletten pivmecillinam hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Selexid 400 mg filmomhulde tabletten pivmecillinam hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sandoz GmbH Page 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefuroximaxetil 125, omhulde 125 mg Cefuroximaxetil 250, omhulde 250 mg Cefuroximaxetil 500, omhulde 500 mg Cefuroximaxetil Lees goed de hele

Nadere informatie

Negaban 2 g poeder voor oplossing voor injectie of infusie Temocilline

Negaban 2 g poeder voor oplossing voor injectie of infusie Temocilline Versie 3.0, 04/2013 Bijsluiter: Informatie voor de patiënt Negaban 2 g poeder voor oplossing voor injectie of infusie Temocilline Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide EG 2 mg capsules, hard. Loperamidehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide EG 2 mg capsules, hard. Loperamidehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loperamide EG 2 mg capsules, hard Loperamidehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Wellvone suspensie IB051 v BIJSLUITER

Wellvone suspensie IB051 v BIJSLUITER Wellvone suspensie IB051 v.1.0 1 BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Wellvone 750 mg/5 ml suspensie voor oraal gebruik atovaquon Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Natriumchloride CF 9 mg/ml, injectievloeistof (natriumchloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. A.Vogel ArnicaforceMed forte gel. Arnica Montana L.

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. A.Vogel ArnicaforceMed forte gel. Arnica Montana L. Versie: Roundup ID46136 Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Arnica Montana L. Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Water voor injectie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik. Water voor injectie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER AQUA STEROP AQUA STEROP FLEXO Oplosmiddel voor parenteraal gebruik Water voor injectie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cefuroxim Stravencon 250 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Stravencon 750 mg poeder voor oplossing voor injectie Cefuroxim Stravencon 1500 mg poeder

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt

Bijsluiter: informatie voor de patiënt Bijsluiter: informatie voor de patiënt Loratadine 10 mg tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. tranexaminezuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. tranexaminezuur Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tranexaminezuur Sandoz 100 mg/ml, oplossing voor tranexaminezuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Duspatalin 135 mg omhulde tabletten mebeverinehydrochloride

Duspatalin 135 mg omhulde tabletten mebeverinehydrochloride Versie 5.1 a MSP+MKT -032011 072013 012014-082014 Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER omhulde tabletten mebeverinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Teva 8 mg, broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tiorfix 100 mg harde capsules Racecadotril Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER

Cernevit Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER Bijsluiter 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKER CERNEVIT, poeder voor oplossing voor injectie of voor intraveneuze infusie Retinolpalmitaat, cholecalciferol, DL -tocoferol, ascorbinezuur, cocarboxylasetetrahydraat,

Nadere informatie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie BIJSLUITER NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Cefepime Sandoz 0,5 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefepime Sandoz 1 g poeder voor oplossing voor injectie/infusie Cefepime Sandoz 2 g poeder voor

Nadere informatie

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide

ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Version 2014_02 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ETHYMAL 250 mg / 4 ml, siroop Ethosuximide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Paracetamol Teva 500 mg ovaal, tabletten paracetamol

Paracetamol Teva 500 mg ovaal, tabletten paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Paracetamol Teva 500 mg ovaal, paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY 50 mg/ml 26,7 mg/ml suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. GAVISCON BABY 50 mg/ml 26,7 mg/ml suspensie voor oraal gebruik. natriumalginaat en natriumbicarbonaat : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON BABY 50 mg/ml 26,7 mg/ml suspensie voor oraal gebruik natriumalginaat en natriumbicarbonaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Sandoz 1000 mg, tabletten paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Cefuroxime EG 500 mg filmomhulde tabletten Cefuroxim

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Cefuroxime EG 500 mg filmomhulde tabletten Cefuroxim BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cefuroxime EG 500 mg filmomhulde tabletten Cefuroxim Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Macrogol Strides 13,72 g poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Macrogol Strides 13,72 g poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride Bijsluiter: informatie voor de patiënt Macrogol Strides 13,72 g poeder voor drank macrogol 3350, natriumchloride, natriumbicarbonaat, kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

GAVISCON AARDBEI 250 MG kauwtabletten

GAVISCON AARDBEI 250 MG kauwtabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GAVISCON AARDBEI 250 MG kauwtabletten Natriumalginaat + natriumbicarbonaat + calciumcarbonaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Colitofalk 250 mg zetpillen Colitofalk 500 mg zetpillen Mesalazine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Colitofalk 250 mg zetpillen Colitofalk 500 mg zetpillen Mesalazine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Colitofalk 250 mg zetpillen Colitofalk 500 mg zetpillen Mesalazine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie