SVEN KIEST MOBILITEIT

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SVEN KIEST MOBILITEIT"

Transcriptie

1 SVEN KIEST MOBILITEIT

2 Lijkt het je wat om verschillende voertuigen op de weg te krijgen én te houden? Heb je gevoel voor techniek? Werk je graag met je handen? DAN IS een toekomst in de mobiliteit ECHT IETS VOOR JOU!

3 Werken met mobiliteit De mobiliteitsbranche is een van de grootste en belangrijkste branches van Nederland. Ga maar na: in Nederland rijden ongeveer 6,5 miljoen personenauto s, bedrijfsauto s, caravans, een half miljoen bromfietsen en motorfietsen rond! Om al die voertuigen te verkopen en te onderhouden zijn elke dag veel mensen bezig met interessant, afwisselend en goed betaald werk. Werken in deze branche vraagt om technisch inzicht, handigheid en geduld. Je moet zorgvuldig en nauwkeurig kunnen werken en goed kunnen samenwerken met collega s. Voor sommige beroepen zijn meer vaardigheden nodig, zoals het kunnen omgaan met klanten, leiding kunnen geven, commercieel inzicht hebben of een bedrijf kunnen leiden. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de snelle technische ontwikkelingen in de mobiliteitsbranche. Je kunt werken bij bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het bouwen en repareren van voertuigen of onderdelen daarvan. Voorbeelden zijn garages en dealers, autoschadeherstel- en autospuitbedrijven, carrosseriebouwbedrijven, caravan- en camperbedrijven. Ook bij tweewielerbedrijven met motoren, scooters en (brom)fietsen kun je terecht. Om in de mobiliteitsbranche te werken, heb je een diploma nodig en een goede beroepsopleiding, die aansluit bij de eisen van het bedrijfsleven. Zo n opleiding kun je volgen bij het Albeda College. Investeer in je eigen toekomst en kies bij ons de richting en de leerweg die bij jou past.

4 DE DAG VAN SVEN LOOP EEN DAG MEE MET SVEN EN ONTDEK OF DE OPLEIDING OOK WAT VOOR JOU IS...

5 Sven Groesbeek, 20 jaar Opleiding: Autotechniek, werkplaatsmanager, niveau 4 Duur: 4 jaar Zit in derde jaar Waarom heb je voor de opleiding Autotechnicus gekozen? Net als iedereen heb ik natuurlijk veel aan scooters gesleuteld, maar auto s hebben ook altijd mijn interesse gehad. Ik heb een abonnement op Autoweek en ik ben naar de autobeurs in Frankfurt geweest. Ik wil weten hoe het werkt en waarom een auto zo hard kan. Ik wil zelf ook in een mooie auto rijden. Ik zou nooit in een auto van honderd euro gaan zitten. Wat vind je van de opleiding? Wij waren de eerste lichting die aan competentiegericht onderwijs begon, dus het was in het begin een beetje wennen.

6 SVEN: Ik vind het erg leuk dat de opleiding praktijkgericht is en dat we veel in groepjes werken. De opleiding heette ook eerst commercieel bedrijfsleider, maar toen ik startte werd het technisch specialist of werkplaatsmanager. Na twee jaar kun je dan kiezen. Ik vind het erg leuk dat het praktijkgericht is en dat we veel in groepjes werken. Dat is beter dan alleen maar leren, met je hoofd boven een boek hangen en toetsen maken. Waarom kies je voor dit beroep? Ik vind computers en auto s leuk. Daarom wil ik niet zelf de monteur in een werkplaats zijn, maar de manager. Dan kan ik klanten helpen, een planning maken en contact onderhouden met leasemaatschappijen. Dat doe ik nu ook op mijn stage bij autodealer Ames in Ridderkerk. Mijn werkplek is in de showroom, dus ik zit iedere dag tegen mooie auto s aan te kijken! Wat zijn je toekomstdromen? Een Lamborghini! Of een Audi R8 sportwagen. Wat betreft werk wil ik graag een leidinggevende functie binnen een autobedrijf. Het liefst bij een goede autodealer. In de toekomst wil ik een eigen zaak, hopelijk is de crisis dan een beetje voorbij. Waarom heb je voor het Albeda College gekozen? Ik heb zelf op internet gezocht naar een goede opleiding. Ik kwam op de website van het Albeda terecht, waar ik mij herkende in het profiel van werkplaatsmanager. Je hebt verantwoordelijkheid, je moet om kunnen gaan met klanten en in staat zijn problemen op te lossen. Ik heb een mailtje gestuurd naar de decaan, een afspraak met de teamleider gemaakt, een intaketest gemaakt en na een gesprek met een intakedocent, ingeschreven. Ik wil nu echt mijn diploma halen, want anders kom je nergens binnen. Misschien wil ik nog verder leren op het HBO, richting autotechniek of bedrijfseconomie. Dan kan ik later een eigen bedrijf beginnen en mijn droomauto kopen.

7 Sven op zijn stage.

8 KIES JOUW OPLEIDING Wil je net als Sven aan de slag in de mobiliteit? Dan heeft het Albeda College voor jou de juiste opleiding. Je kunt bij ons een keuze maken uit verschillende richtingen: Autotechniek - Assistent Mobiliteitsbranche (niveau 1) - Autotechnicus (niveau 2) - Eerste Autotechnicus (niveau 3) - Technisch Specialist (niveau 4) - Werkplaatsmanager Mobiliteitsbranche (niveau 4) Bedrijfsautotechniek - Bedrijfsautotechnicus (niveau 2) - Eerste Bedrijfsautotechnicus (niveau 3) - Technisch Specialist Bedrijfsauto (niveau 4) VERBRANDINGSMOTORtechniek - Verbrandingsmotortechnicus (niveau 2) - Revisietechnicus (niveau 2) - Eerste Verbrandingsmotortechnicus (niveau 3) Tweewielertechniek - Assistent Mobiliteitsbranche Tweewielertechniek (niveau 1) - Fietstechnicus (niveau 2) - Bromfietstechnicus (niveau 2) - Motorfietstechnicus (niveau 2) - Eerste Motorfietstechnicus (niveau 3) Schadeherstel - Assistent Mobiliteitsbranche Schadeherstel (niveau 1) - Autoschadehersteller (niveau 2) - Autospuiter (niveau 2) - Autoschadehersteller (niveau 3) - Autospuiter (niveau 3) - Autoschadetechnicus (niveau 3) De opleidingen worden gegeven in de bbl en/of bol. Wanneer je kiest voor de beroepsopleidende leerweg, volg je lessen en loop je stage. Je hebt recht op studiefinanciering en een studenten OVchipkaart wanneer je 18 jaar wordt. Ben je aan het werk en kom je een of twee dagen naar school, dan heet dat de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je bent dan in loondienst bij een werkgever. Beide leerwegen leiden op voor hetzelfde diploma. 8

9 Autotechniek Assistent Mobiliteitsbranche Autotechniek Niveau : 1 BOL en bbl Duur: 1 jaar Je kunt de opleiding volgen in de bol en de bbl. Wanneer je kiest voor de bol-opleiding, dan volg je lessen op school. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage. Op school krijg je praktijklessen autotechniek. Je voert opdrachten uit. Daarbij werk je met verschillende auto's. Ook leer je over de verschillende auto-onderdelen waar je in je werk mee te maken hebt. Naast de praktijklessen krijg je ook theorielessen. De theorielessen worden vooral in projecten aangeboden. Tijdens de projecten komen de verschillende theorievakken samen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie, zoals techniek van de personenauto (bijvoorbeeld remmen en aandrijving), motorentechniek, elektro en elektronica. Kies je voor de bbl, dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. De lesdag bestaat uit zowel praktijklessen als theorielessen, vergelijkbaar met de lessen in de beroepsopleidende leerweg. Toetsing bij beide leerwegen Bij beide leerwegen maak je tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Dit doe je zowel tijdens de theorielessen als in de praktijklessen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding bij beide leerwegen Tijdens de opleiding word je in de bol en bbl begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je stage word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je assisteert de technicus bij onderhoud en reparatie van personenauto's. Je werkt zelfstandig onder begeleiding. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt aan de slag bij een garagebedrijf of een bedrijf gespecialiseerd op het gebied van snelservice. Met het diploma kun je doorstromen naar een niveau 2 opleiding. Enkele opleidingen die je kunt volgen zijn Autotechnicus niveau 2, Bedrijfsautotechnicus niveau 2 en Dieseltechnicus niveau 2.

10 autotechniek Autotechnicus Niveau: 2 BOL en bbl Duur: 2 jaar Je kunt de opleiding volgen in de bol en bbl. Kies je voor de bol, dan volg je lessen op school. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage. Op school krijg je praktijklessen autotechniek. Je voert verschillende opdrachten uit. Daarbij werk je met verschillende auto's. Ook leer je over de verschillende auto-onderdelen waar je in je werk mee te maken hebt. Naast de praktijklessen krijg je ook theorielessen. De theorielessen worden vooral in projecten aangeboden. Tijdens de projecten komen de verschillende theorievakken samen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Ook volg je vaktheorie, zoals techniek van de personenauto (bijvoorbeeld remmen en aandrijving), motorentechniek, elektro en elektronica. Kies je voor de bbl, dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. De lesdag bestaat uit zowel praktijklessen als theorielessen, vergelijkbaar met de lessen in de beroepsopleidende leerweg. Bij beide leerwegen maak je tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Dit doe je zowel tijdens de theorielessen als in de praktijklessen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding (bol en bbl) Tijdens de opleiding word je in de bol en bbl begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je stage word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Je voert onderhoudswerkzaamheden uit aan personenauto's. Daarbij moet je denken aan een kleine of grote onderhoudsbeurt. Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt kun je ook onderdelen tegenkomen die moeten worden vervangen of moeten worden gerepareerd. Als autotechnicus weet je veel van de ontwikkelingen in de techniek en houd je je kennis op peil. Daarnaast kun je goed omgaan met collega's en klanten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een dealer of een universeel garagebedrijf. Het diploma Autotechnicus geeft je toegang tot de opleiding Eerste Autotechnicus op niveau 3. Wanneer je de opleiding Autotechnicus in de bol volgt en je wilt naar de vervolgopleiding, kun je de opleiding op niveau 3 alleen in de bbl volgen. Je kunt ook je kennis verbreden met een andere basisberoepsopleiding op niveau 2. 10

11 11

12 Autotechniek Eerste Autotechnicus Niveau : 3 bbl Duur: 2 jaar Je werkt de hele week bij een bedrijf en gaat twee avonden per week naar school. Of je werkt viereneenhalve dag per week bij een werkgever en bent elke week aansluitend een middag en een avond op school. Op school krijg je vooral theorielessen, zoals vaktheorie op het gebied van voertuigentechniek, motorentechniek en elektronica. Toetsing Tijdens de opleiding maak je een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Je wordt op school begeleid door je studieloopbaanbegeleider en bij je werkgever door een praktijkopleider. Als eerste autotechnicus werk je zelfstandig. Je voert onderhoud en ingewikkelde reparaties uit aan personenauto's. Je geeft bijvoorbeeld onderhoudsbeurten en je kunt alle reparaties uitvoeren die je daarbij tegenkomt. Daarbij moet je denken aan het vervangen van een distributieriem of onderdelen van de wielophanging. Ook kun je storingen uitlezen met testapparatuur. Elektronica is in de automobielbranche sterk in ontwikkeling. Je zult hier steeds meer mee te maken krijgen in je werk. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een dealer of een universeel garagebedrijf. Met het diploma Eerste Autotechnicus kun je doorstromen naar de niveau 4 opleiding Technisch Specialist Personenauto's of Werkplaatsmanager Autotechniek. 12

13 autotechniek Technisch Specialist Niveau: 4 BOL en bbl Duur: 4 jaar in de bol en 2 jaar in de bbl, na niveau 3 Je kunt de opleiding volgen in de bol en bbl. Kies je voor de bol, dan volg je lessen op school. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage. Op school krijg je praktijklessen autotechniek. Je voert verschillende opdrachten uit. Daarbij werk je met verschillende auto's. Ook leer je over de verschillende auto-onderdelen waar je in je werk mee te maken hebt. Naast de praktijklessen krijg je ook theorielessen. De theorielessen worden vooral in projecten aangeboden. Tijdens de projecten komen de verschillende theorievakken samen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie zoals elektro, elektronica, motorentechniek en techniek van de aandrijving. Kies je voor de bbl, dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een middag en een avond per week naar school om lessen te volgen. De lesmiddag en lesavond sluiten op elkaar aan. Op school volg je zowel praktijklessen als theorielessen, vergelijkbaar met de lessen in de beroepsopleidende leerweg. Toetsing (bol en bbl) Bij beide leerwegen maak je tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Dit doe je zowel tijdens de theorielessen als in de praktijklessen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding (bol en bbl) Tijdens de opleiding word je in de bol en bbl begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je stage word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Als technisch specialist los je complexe storingen op aan alle denkbare systemen, die in personenauto's kunnen voorkomen. Vaak zijn dit storingen op het gebied van elektronica. Soms geef je klanten of opdrachtgevers uitleg over de uitvoering van de opdracht. Je werkt bij grotere dealers en universele garagebedrijven, die het complete onderhoud en alle voorkomende reparaties uitvoeren aan personenauto's. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een technische hbo-opleiding. 13

14 Autotechniek Werkplaatsmanager Mobiliteitsbranche Niveau: 4 BOL en bbl Duur: 4 jaar in de bol en 2 jaar in de bbl, na niveau 3 Je kunt de opleiding volgen in de bol en bbl. Kies je voor de bol, dan volg je lessen op school. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage. Op school krijg je de eerste twee leerjaren praktijklessen autotechniek. Je voert verschillende opdrachten uit. Daarbij werk je met verschillende auto's. Ook leer je over de verschillende auto-onderdelen waar je in je werk mee te maken hebt. Naast de praktijklessen krijg je ook theorielessen. De theorielessen worden vooral in projecten aangeboden. Tijdens de projecten komen de verschillende theorievakken samen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). De laatste twee leerjaren ben je vooral bezig met het ontwikkelen en aanleren van managementvaardigheden. Je stage speelt hierbij een belangrijke rol. Kies je voor de bbl, dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een middag en een avond per week naar school om lessen te volgen. De lesmiddag en lesavond sluiten op elkaar aan. Op school volg je vooral managementvakken en krijg je les in communicatie. Toetsing (bol en bbl) Bij beide leerwegen maak je tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen tijdens de theorie- en praktijklessen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding (bol en bbl) Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je stage word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Als werkplaatsmanager ben je verantwoordelijk voor wat er gebeurt in de werkplaats van het autobedrijf. Je geeft leiding aan de mensen die werken in de werkplaats. Je hebt veel te maken met klanten. Als er problemen zijn, ben jij de persoon die de problemen oplost. Je sociale en communicatieve vaardigheden zijn sterk ontwikkeld. Bij kleinere bedrijven werk je mee in het team. De werkplaatsmanager controleert daarbij de kwaliteit van zijn eigen handelen en dat van de (leerling) werkplaatsmedewerkers. Hij zorgt ervoor dat het duidelijk is wat hij van hen op dit gebied verwacht (doelstellingen) en spreekt hen daar ook op aan. Je werkt bij grotere dealers en universele garagebedrijven, die het complete onderhoud en alle voorkomende reparaties uitvoeren aan personenauto's. Na deze opleiding kun je doorstromen naar een technische hbo-opleiding. 14

15 Bedrijfsautotechniek Bedrijfsautotechnicus Niveau : 2 bbl Duur: 2 jaar Je kunt de opleiding volgen in de bbl. Dat betekent dat je gelijk aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. De lesdag bestaat uit zowel praktijklessen als theorielessen. De theorielessen worden vooral in projecten aangeboden. Tijdens de projecten komen de verschillende theorievakken samen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie, zoals techniek van de vrachtauto (bijvoorbeeld remmen en aandrijving), motorentechniek, elektro en elektronica. Toetsing Bij beide leerwegen maak je tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Dit doe je zowel tijdens de theorielessen als in de praktijklessen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je beroepspraktijkvorming word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Je voert onderhoudswerkzaamheden uit aan bedrijfsauto's. Daarbij moet je denken aan een kleine of grote onderhoudsbeurt. Tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt kun je ook onderdelen tegenkomen die moeten worden vervangen of moeten worden gerepareerd. Als bedrijfsautotechnicus weet je veel van de ontwikkelingen in de techniek en houd je je kennis op peil. Daarnaast kun je goed omgaan met collega' en klanten. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een bedrijfsautodealer. Je kunt verder leren voor eerste bedrijfsautotechnicus op niveau 3. Ook kun je je kennis verbreden met een andere beroepsopleiding op niveau 2, waarbij je dan in aanmerking kunt komen voor vrijstelling van bepaalde vakken. 15

16 Bedrijfsautotechniek Eerste Bedrijfsautotechnicus Niveau: 3 BBL Duur: 2 jaar Je werkt viereneenhalve dag per week bij een werkgever en bent elke week aansluitend een middag en een avond op school. Op school krijg je vooral theorielessen, zoals vaktheorie op het gebied van voertuigentechniek, motorentechniek en elektronica. Verder volg je vakken zoals Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Toetsing Tijdens de opleiding maak je een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Je wordt op school begeleid door je studieloopbaanbegeleider en bij je werkgever door een praktijkopleider. Als eerste bedrijfsautotechnicus werk je zelfstandig. Je voert onderhoud en complexe reparaties uit aan bedrijfsauto's. Je geeft bijvoorbeeld onderhoudsbeurten en je kunt alle reparaties uitvoeren die je daarbij tegenkomt. Daarbij moet je denken aan het vervangen van remsystemen of onderdelen van de wielophanging. Ook kun je storingen uitlezen met testapparatuur. Elektronica is in de automobielbranche sterk in ontwikkeling. Je zult hier steeds meer mee te maken krijgen in je werk. Je werkt in gespecialiseerde garagebedrijven of onderhoudswerkplaatsen voor bedrijfswagens. Je kunt doorstromen naar de niveau 4 opleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto's en Werkplaatsmanager Mobiliteitsbranche. 16

17 17

18 Bedrijfsautotechniek Technisch Specialist Bedrijfsauto s Niveau : 4 bol en bbl Duur: 4 jaar in de bol en 2 jaar in de bbl, na niveau 3 Je kunt de opleiding volgen in de bol en bbl. Kies je voor de bol, dan volg je lessen op school. Daarnaast loop je bepaalde periodes stage. Op school krijg je praktijklessen bedrijfsautotechniek. Je voert verschillende opdrachten uit. Daarbij werk je met verschillende bedrijfsauto's, zoals vrachtwagens. Ook leer je over de verschillende auto-onderdelen waar je in je werk mee te maken hebt. Naast de praktijklessen krijg je ook theorielessen. De theorielessen worden vooral in projecten aangeboden. Tijdens de projecten komen de verschillende theorievakken samen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie zoals elektro, elektronica, motorentechniek en techniek van de aandrijving. Kies je voor de bbl, dan ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een middag en een avond per week naar school om lessen te volgen. De lesmiddag en lesavond sluiten op elkaar aan. Op school volg je zowel praktijklessen als theorielessen, vergelijkbaar met de lessen in de beroepsopleidende leerweg. Toetsing (bol en bbl) Bij beide leerwegen maak je tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Dit doe je zowel tijdens de theorielessen als in de praktijklessen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding (bol en bbl) Tijdens de opleiding word je in de bol en bbl begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je stage word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Als technisch specialist bedrijfsauto's los je complexe storingen op aan alle denkbare systemen, die in bedrijfsauto's kunnen voorkomen. Vaak zijn dit storingen op het gebied van elektronica. Soms geef je klanten of opdrachtgevers uitleg over de uitvoering van de opdracht. Je werkt in gespecialiseerde garagebedrijven of onderhoudswerkplaatsen voor bedrijfswagens. Vervolgopleiding)en) Met het diploma Technisch Specialist Bedrijfsauto's kun je doorstromen naar een technische hbo-opleiding. 18

19 VERBRANDINGSMOTORTECHNIEK VERBRANDINGSmotortechnicus Niveau: 2 BBL Duur: 2 jaar Je kunt de opleiding volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Dat betekent dat je gelijk aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. De lesdag bestaat vooral uit theorielessen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie zoals motorentechniek, materialenkennis en gereedschapskennis. Toetsing Tijdens je opleiding maak je een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je beroepspraktijkvorming word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Als dieselmotortechnicus voer je onderhouds-, herstel- en installatiewerkzaamheden aan dieselmotoren uit. Je doet dit onder verantwoordelijkheid van je leidinggevende. Je voert inspecties en controles uit en je houdt je bezig met metingen en afstellingen aan motoren en apparaten die door motoren aangedreven worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een aggregaat van een schip. Je werkzaamheden kunnen zowel in het bedrijf als op een andere locatie zijn. Je kunt ook in het buitenland aan het werk zijn. Je kunt aan de slag bij bedrijven die gebruikmaken van dieselmotoren of reparaties en onderhoud aan dieselmotoren in hun programma hebben. Denk hierbij aan de jachtbouw, scheepvaart, grondverzetmachines, heftrucks en treinen. Ook kun je werkzaamheden uitvoeren aan machines in de tuinbouw. Met het diploma Dieselmotortechnicus kun je doorstromen naar de opleiding Eerste Dieselmotortechnicus op niveau 3. Ook kun je je kennis verbreden met een andere basisberoepsopleiding op niveau 2, bijvoorbeeld Revisietechnicus. 19

20 VERBRANDINGSMOTORTECHNIEK Revisietechnicus Niveau: 2 BBL Duur: 2 jaar Je kunt de opleiding volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Dat betekent dat je gelijk aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. De lesdag bestaat vooral uit theorielessen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie, zoals motorentechniek, materialenkennis en gereedschapskennis. Toetsing Tijdens je opleiding maak je een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je beroepspraktijkvorming word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Je voert inspecties uit en houdt je bezig met metingen en afstellingen aan verbrandingsmotoren. Je demonteert, controleert en vervangt versleten of defecte onderdelen die in een verbrandingsmotor zijn toegepast. Je weet de verschillende speciale gereedschappen op de juiste manier te gebruiken. Je kunt aan de slag bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren en reviseren van verbrandingsmotoren. Met het diploma kun je doorstromen naar de niveau 3 opleiding Eerste Dieselmotortechnicus. 20

21 21

22 VERBRANDINGSMOTORTECHNIEK Eerste verbrandingsmotortechnicus Niveau: 3 BBL Duur: 2 jaar Je kunt de opleiding volgen in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Dat betekent dat je gelijk aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je twee avonden per week naar school om lessen te volgen. De lesavonden bestaan vooral uit theorielessen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat). Verder volg je vaktheorie, zoals motorentechniek, materialenkennis en gereedschapskennis. Toetsing Tijdens je opleiding maak je een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je beroepspraktijkvorming word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Je voert zelfstandig reparaties uit. Je analyseert motorstoringen, repareert ingewikkelde systemen, voert metingen uit en stelt motoren in werking. Als eerste dieselmotortechnicus ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden aan dieselmotoren die onder andere in de beroepsvaart, pleziervaart en industrie worden gebruikt. Je kunt aan de slag bij bedrijven die gebruikmaken van dieselmotoren of bedrijven die reparatie en onderhoud aan dieselmotoren in hun programma hebben. Denk hierbij aan de jachtbouw, scheepvaart, grondverzetmachines en treinen. Ook kun je werkzaamheden uitvoeren aan machines in de tuinbouw. Met dit diploma kun je doorstromen naar een specialistenopleiding Technisch Specialist of Werkplaatsmanager op niveau 4. Ook is het mogelijk om je kennis te verbreden met een andere opleiding op niveau 3. Je kunt dan soms een vrijstelling krijgen van bepaalde vakken. 22

23 Tweewielertechniek Assistent Mobiliteitsbranche Tweewielertechniek Niveau: 1 BBL Duur: 1 jaar Je kunt de opleiding volgen in de bbl. Dit betekent dat je gelijk aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. Op school krijg je praktijklessen fietstechniek. Je voert verschillende opdrachten uit. Daarbij werk je met verschillende fietsen. Naast de praktijklessen krijg je ook theorielessen. Je krijgt Nederlands, rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat) en eenvoudige vaktheorie van tweewielers. Toetsing Je maakt tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je werk word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Je assisteert de technicus bij onderhoud en reparatie van tweewielers (fietsen). Je werkt zelfstandig onder begeleiding. Je kunt aan de slag bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop, het onderhoud en de reparatie van fietsen. Met het diploma kun je doorstromen naar de niveau 2 opleiding Fietstechnicus. 23

24 24

25 Tweewielertechniek Fietstechnicus Niveau: 2 BBL Duur: 2 jaar Je kunt de opleiding volgen in de bbl. Dat betekent dat je meteen aan de slag gaat bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je een dag per week naar school om lessen te volgen. Op school krijg je theorielessen, aangevuld met praktijkopdrachten. De theorielessen die je krijgt zijn vaktheorie, Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat) en afhankelijk van je niveau Nederlands en rekenen. De praktijkopdrachten die je maakt sluiten aan bij de vaktheorie. Daarbij moet je denken aan het demonteren en monteren van remsystemen, het opmeten van frames en het verhelpen van elektrische storingen (bijvoorbeeld verlichting). Toetsing Je maakt tijdens de opleiding een aantal voortgangstoetsen. Je sluit de opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien dat je alle vaardigheden hebt geleerd die je nodig hebt om aan de slag te kunnen. Begeleiding Tijdens de opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider helpt je met je opleiding. Tijdens je werk word je begeleid door een bpv-begeleider (vanuit school) en een praktijkopleider (op je werkplek). Als fietstechnicus houd je je bezig met het repareren en onderhouden van fietsen. Je voert bijvoorbeeld zelfstandig reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit aan een versnellingsmechanisme, remsysteem of maakt fietsen afleveringsklaar. Het kan voorkomen dat je schaderapporten op moet stellen of een reparatiebegroting moet maken. Naast het uitvoeren van reparaties en onderhoud kun je ook fietsen verkopen. Je gaat goed met klanten om en je weet precies hoe je een verkoopgesprek moet voeren. Het kan voorkomen dat je de klant moet adviseren bij aankoop van een nieuwe of gebruikte fiets. Ook kun je klanten adviseren over het aanschaffen van accessoires. Verder kan het voorkomen dat je een magazijn moet bijhouden. Als fietstechnicus ga je aan de slag bij een fietsbedrijf. Met het diploma Fietstechnicus kun je je kennis verbreden door een andere basisberoepsopleiding op niveau 2 te volgen, bijvoorbeeld Bromfietstechnicus of Motorfietstechnicus. 25

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

Mobiliteit. De wereld van. Interesse Ontdek de wereld van Mobiliteit POWERED BY: Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie?

Mobiliteit. De wereld van. Interesse Ontdek de wereld van Mobiliteit POWERED BY: Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? De wereld van Mobiliteit Interesse Ontdek de wereld van Mobiliteit Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je vragen?

Nadere informatie

TI 10-12. Graafschap. College MOTORVOERTUIGENTECHNIEK. Opleidingen. Motorvoertuigentechniek

TI 10-12. Graafschap. College MOTORVOERTUIGENTECHNIEK. Opleidingen. Motorvoertuigentechniek MOTORVOERTUIGENTECHNIEK Graafschap TI 10-12 College Opleidingen Motorvoertuigentechniek 2014-2015 Elke schooldag de overall aan Kay Duijts volgt een opleiding op het gebied van autotechniek. Kay: Ik klus

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

Welkom bij MOBILITEIT

Welkom bij MOBILITEIT 2018-2019 Welkom bij MOBILITEIT Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding. We

Nadere informatie

Voertuigentechniek. ROC Horizon College 2014-2015. Digitaal aanmelden? Management & Service Motorvoertuigentechniek Tweewielertechniek

Voertuigentechniek. ROC Horizon College 2014-2015. Digitaal aanmelden? Management & Service Motorvoertuigentechniek Tweewielertechniek Beroepsopleidingen 2014-2015 Voertuigentechniek Management & Service Motorvoertuigentechniek Tweewielertechniek ROC Horizon College Met aanmeldingsformulier Digitaal aanmelden? Dat kan op horizoncollege.nl/aanmelden

Nadere informatie

Onderhoudsplanning BCP s 13 04 2010 Innovam. BCP s en datum laatste legitimering BCP AMB Bedrijfsautotechniek (02-03-2004)

Onderhoudsplanning BCP s 13 04 2010 Innovam. BCP s en datum laatste legitimering BCP AMB Bedrijfsautotechniek (02-03-2004) Onderhoudsplanning s 13 04 Naam Kwalificatiedossier Assistent VOC Assistent AMB Bedrijfsautotechniek AMB Dieselmotortechniek Monitor 2009-2012 Totaal = 503 BBL = 208 BOL = 295 AMB Personenautotechniek

Nadere informatie

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL JIJ WERKT GRAAG MET JE HANDEN Een vak leren door te werken. Dat kan bij de School voor Techniek! Voor technische mensen is er altijd werk. Je kunt bij

Nadere informatie

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek Hoogeveen, Hardenberg 21 2014-2015 Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek

Transport en Logistiek Motorvoertuigentechniek , Hardenberg 0 01-01 Transport en Logistiek www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Voertuigentechniek. ROC Horizon College 2013-2014. Digitaal aanmelden?

Voertuigentechniek. ROC Horizon College 2013-2014. Digitaal aanmelden? Beroepsopleidingen 2013-2014 Voertuigentechniek Management & Service Motorvoertuigentechniek Carrosserietechniek Tweewielertechniek ROC Horizon College MET AANMELDINGSFORMULIER Digitaal aanmelden? Dat

Nadere informatie

Wat past het beste bij jou?

Wat past het beste bij jou? Wat past het beste bij jou? 55 55 Vorige vraag Jouw competenties Sociaalvaardig Je gaat makkelijk met verschillende typen mensen om van verschillende niveaus en achtergronden. Je legt makkelijk contact,

Nadere informatie

BRIAN KIEST SCHILDEREN

BRIAN KIEST SCHILDEREN BRIAN KIEST SCHILDEREN Heb jij technisch inzicht en wil je daar misschien je beroep van maken? Ben jij een kleurrijk type dat voor mooi werk gaat? Lijkt het je wat om de boel een nieuw aanzien te geven?

Nadere informatie

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste Autotechnicus Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl

Groningen 20 2014-2015. Maintenance. www.alfa-college.nl Groningen 20 2014-2015 Maintenance www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH Luvienne KIEST JURIDISCH Vind je het leuk om bezig te zijn met allerlei wetten en regels? Werk je nauwkeurig en zelfstandig? Ben je dienstverlenend, communicatief en stressbestendig? DAN IS een TOEKOMST

Nadere informatie

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou!

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Albeda en Zadkine MAINTENANCE Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar?

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

MATTHEW KIEST MAINTENANCE

MATTHEW KIEST MAINTENANCE MATTHEW KIEST MAINTENANCE (rdm campus) Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar? Dan is een baan in de maintenancesector precies

Nadere informatie

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste Autotechnicus Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Nuth - Thermiekstraat Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Hagerhofweg Niveau 3. 2 à 3 jaar na de zomervakantie.

Eerste Autotechnicus. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Let extra op. Venlo - Hagerhofweg Niveau 3. 2 à 3 jaar na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Eerste Autotechnicus Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 3 Leerweg bol Sector Techniek

Nadere informatie

Autotechnicus. Laat jezelf zien. Autotechniek

Autotechnicus. Laat jezelf zien. Autotechniek Autotechniek Autotechnicus MBO LEERWEG: BOL/BBL* NIVEAU: 2 DUUR: 2 jaar LESLOCATIE(S): Harderwijk: Westeinde 33 Kampen: Flevoweg 68 * BBL alleen in Harderwijk en Kampen Zwolle: Blaloweg 1 Auto s repareren

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Opleiding allround technicus werktuigbouw (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de

Nadere informatie

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk 2014 2015 Mobiliteit & Logistiek Markiezaat College, het échte werk Mobiliteit Motorvoertuigentechniek: de zaak rijdend houden Mobiliteit wordt bewaakt door de monteurs. Controle over het wagenpark. Zonder

Nadere informatie

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk 2015 2016 Mobiliteit & Logistiek Markiezaat College, het échte werk MOBILITEIT Motorvoertuigentechniek: de zaak rijdend houden Mobiliteit wordt bewaakt door de monteurs. Controle over het wagenpark. Zonder

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING VOEL JIJ JE GOED ALS ANDEREN HET NAAR HUN ZIN HEBBEN? HOUD JIJ JE HOOFD KOEL ALS IEDEREEN JOUW AANDACHT VRAAGT? HEB JE OOG VOOR DETAIL MAAR BEWAAR JE TEGELIJKERTIJD HET

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Allround monteur mobiele werktuigen

Allround monteur mobiele werktuigen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround monteur mobiele werktuigen Studierichting Mobiele werktuigen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

Zicht op de Mobiliteitsbranche. Een overview van cijfers over bedrijven, werknemers en het onderwijs

Zicht op de Mobiliteitsbranche. Een overview van cijfers over bedrijven, werknemers en het onderwijs Zicht op de Een overview van cijfers over bedrijven, werknemers en het onderwijs 2013 2 Zicht op de 2013 1. Bedrijven Aantal bedrijven De meeste bedrijven in de branche zijn aangesloten bij de branchevereniging

Nadere informatie

Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2

Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2 1 Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2 20748 NEDTRAIN TechniekFabriek brochure.indd 1 29-11-13 11:40 2 De TechniekFabriek De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar jij als technisch treintalent leert

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk

mbo cultuurtechnisch loonwerk mbo cultuurtechnisch loonwerk 2017 2018 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING BEN JIJ DE GASTVROUW OF GASTHEER DIE GEDREVEN WORDT DOOR PASSIE EN AMBITIE? BEN JE GASTVRIJ EN DIENSTVERLENEND? MAAK JIJ HET VERSCHIL EN BEZORG JIJ JE GASTEN EEN ONVERGETELIJKE

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Rotterdam

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Rotterdam Regiorapportage Mobiliteitsbranche Rotterdam Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Rotterdam Albeda College / Zadkine 2012 2013 1

Nadere informatie

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs DIT IS MBO Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs Dit is mbo Je krijgt in dit document basisinformatie over: 4 verschillende niveaus Toelatingseisen 3 verschillende leerwegen

Nadere informatie

Technisch Specialist Personenauto's

Technisch Specialist Personenauto's Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Specialist Personenauto's Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Venlo - Hagerhofweg Niveau 4 Leerweg bol Sector

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

Allround monteur mobiele werktuigen

Allround monteur mobiele werktuigen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround monteur mobiele werktuigen Studierichting Mobiele werktuigen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Leerweg

Nadere informatie

ik ga voor de 2016-2017-3 school voor techniek

ik ga voor de 2016-2017-3 school voor techniek ga voor de 2016-2017-3 school voor techniek Jij werkt graag met je handen Een vak leren door het te dóen. Dat kan bij de School voor Techniek! Als je kiest voor de techniek, dan kies je voor een vak met

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK

TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK TT-INSTITUUT (Auto- & Motorfietstechniek) TECHNIEK Techniek houdt wereld draaien VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school voor middelbaar beroepsonderwijs

Nadere informatie

Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2

Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2 1 Mbo-opleiding Mechatronica niveau 2 21674 NEDTRAIN TechniekFabriek brochure_170x170.indd 1 03-10-14 11:47 2 De TechniekFabriek De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar jij als technisch treintalent

Nadere informatie

Leerlingaantallen. Studiejaar

Leerlingaantallen. Studiejaar Inhoud Inleiding Aantal mbo-leerlingen M&T uitgesplitst Aantal mbo-leerlingen MCT 016-01 4 Aantal mbo-leerlingen MCT leerweg 01-01 4 Autotechnicus 5 Eerste Autotechnicus 5 Bedrijfsautotechnicus 6 Eerste

Nadere informatie

PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG

PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG In de wereld van Pedagogisch & Sociaal Werk, Maatschappelijke Zorg draait het om mensen. Mensen die iets

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 Naam : klas : 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN HET VMBO TL MAVO 6 4. SECTOREN 7 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 7. MOGELIJKHEDEN NA HET VMBO 10 8. INFORMATIE

Nadere informatie

KIEST GEZONDHEIDSZORG

KIEST GEZONDHEIDSZORG LINOU KIEST GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van afwisseling? Wil je anderen

Nadere informatie

LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2 jaar Harderwijk en Kampen* * Harderwijk: Westeinde 33 / Kampen: Flevoweg 68

LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2 jaar Harderwijk en Kampen* * Harderwijk: Westeinde 33 / Kampen: Flevoweg 68 niveau 2 Autotechnicus LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2 jaar Harderwijk en Kampen* * Harderwijk: Westeinde 33 / Kampen: Flevoweg 68 Auto s repareren en onderhouden: lijkt het je wat om daar straks je beroep

Nadere informatie

MBO-opleiding Mechatronica niveau 2

MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 1 MBO-opleiding Mechatronica niveau 2 2 De TechniekFabriek De TechniekFabriek van NedTrain is dé plek waar jij als technisch treintalent leert werken, en werkend leert. Bij de TechniekFabriek volg je een

Nadere informatie

Assistent Installatie- en constructietechniek (inclusief elektrotechniek) BBL

Assistent Installatie- en constructietechniek (inclusief elektrotechniek) BBL Crebo Duur Niveau Leerweg 25253 1 jaar Entree BeroepsBegeleidende Leerweg (BBL) Start Augustus en februari (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Korianderstraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Binnen

Nadere informatie

Logistiek Teamleider. Laat jezelf zien. Internationale Handel/Groothandel

Logistiek Teamleider. Laat jezelf zien. Internationale Handel/Groothandel Internationale Handel/Groothandel Logistiek Teamleider LEERWEG: BBL NIVEAU: 3 DUUR: 2-3 jaar LESLOCATIE(S): Harderwijk: Westeinde 33 In magazijn van bijvoorbeeld een transporteur, distributiecentrum, fabriek

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk 2016 2017 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College!

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College! BRIAN KIEST Handel & Commercie Ben je dienstverlenend ingesteld en ben je commercieel? Heb je een flexibele instelling en weet je van aanpakken? DAN IS EEN TOEKOMST IN DE HANDEL & COMMERCIE ECHT IETS VOOR

Nadere informatie

Technisch Specialist Personenauto's

Technisch Specialist Personenauto's Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technisch Specialist Personenauto's Studierichting Motorvoertuigentechniek Locatie Nuth - Thermiekstraat Niveau 4 Leerweg bbl

Nadere informatie

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder niveau 2 Schilder LEERWEG DUUR PLAATS BBL 2 jaar Harderwijk* * Harderwijk: De Sypel 2 Het mooie aan schilderen is dat jij de finishing touch mag verzorgen: jij maakt een huis of pand echt af en geeft het

Nadere informatie

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN

DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN DIENSTVERLENING EN PRODUCTEN, DP Ben je commercieel ondernemend ingesteld en/of ben je nieuwsgierig naar: computers robotbesturing, 2D en 3D printen? Heb je interesse in evenementen,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Den Haag

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Den Haag Regiorapportage Mobiliteitsbranche Den Haag Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Den Haag ROC Mondriaan 2012 2013 1 1. Kans op werk

Nadere informatie

mobiliteit en voertuigen

mobiliteit en voertuigen mobiliteit en voertuigen 16 17 opleidingsinfo Motorvoertuigentechniek Loop jij warm voor motoren? Ben je gek op auto s, motoren en brommers? Heb jij technische vingers? Doet techniek je iets? Heb je technisch

Nadere informatie

Technicus mobiele werktuigen

Technicus mobiele werktuigen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Technicus mobiele werktuigen Studierichting Mobiele werktuigen Locatie Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 4 Leerweg

Nadere informatie

2014-2015. echniek vind ik heel interessant. Lekker sleutelen aan auto s en vrachtwagens. Ontwik. Motorvoertuigentechniek Transport en logistiek

2014-2015. echniek vind ik heel interessant. Lekker sleutelen aan auto s en vrachtwagens. Ontwik. Motorvoertuigentechniek Transport en logistiek 2014-2015 echniek vind ik heel interessant. Lekker sleutelen aan auto s en vrachtwagens. Ontwik Motorvoertuigentechniek Transport en logistiek 2 Welkom Welzijn Data open avonden 2014 * Zaandam & Purmerend

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Arnhem

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Arnhem Regiorapportage Mobiliteitsbranche Arnhem Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Arnhem Rijn IJssel 2012 2013 1 1. Kans op werk Het

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Eindhoven

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Eindhoven Regiorapportage Mobiliteitsbranche Eindhoven Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Eindhoven Summa College 2012 2013 1 1. Kans op

Nadere informatie

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSZORG GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en houd je van afwisseling? Vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je anderen

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Doetinchem

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Doetinchem Regiorapportage Mobiliteitsbranche Doetinchem Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Doetinchem Graafschap College 2012 2013 1 1.

Nadere informatie

AUTOTECHNIEK 2018/2019

AUTOTECHNIEK 2018/2019 novacollege.nl/autotechniek Aftersalesmanager Autotechnicus Technisch leidinggevende Technisch specialist AUTOTECHNIEK 2018/2019 Naast de stages en praktijklessen krijg je op school veel theorielessen.

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Groningen

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Groningen Regiorapportage Mobiliteitsbranche Groningen Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Groningen Noorderpoort College / Alfa-College

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Noord-Holland Noord

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Noord-Holland Noord Regiorapportage Mobiliteitsbranche Noord-Holland Noord Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Noord-Holland Noord ROC kop van Noord-Holland

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Breda Bergen op Zoom

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Breda Bergen op Zoom Regiorapportage Mobiliteitsbranche Breda Bergen op Zoom Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Breda Bergen op Zoom ROC West-Brabant

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek AUTOTECHNIEK 2017/2018

novacollege.nl/autotechniek AUTOTECHNIEK 2017/2018 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek AUTOTECHNIEK 2017/2018 Ik werk nu in een Audi-garage, waar ik het erg naar mijn zin heb. Het is een mannenwereld, maar daar heb ik geen moeite mee. Klanten denken

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Flevoland

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Flevoland Regiorapportage Mobiliteitsbranche Flevoland Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Flevoland ROC Flevoland 2012 2013 1 1. Kans op

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Zuid-Limburg

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Zuid-Limburg Regiorapportage Mobiliteitsbranche Zuid-Limburg Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Zuid- Limburg ROC Arcus College 2012 2013 1

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Noord-Holland Zuid

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Noord-Holland Zuid Regiorapportage Mobiliteitsbranche Noord-Holland Zuid Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Noord-Holland Zuid ROC Nova College 2012

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Gouda

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Gouda Regiorapportage Mobiliteitsbranche Gouda Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Gouda ID College 2012 2013 1 1. Kans op werk Het bedrijfsleven

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Dordrecht-Gorinchem-Zwijndrecht

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Dordrecht-Gorinchem-Zwijndrecht Regiorapportage Mobiliteitsbranche Dordrecht-Gorinchem-Zwijndrecht Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Dordrecht-Gorinchem-Zwijndrecht

Nadere informatie

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging MAXIME KIEST Uiterlijke verzorging Ben je geïnteresseerd in haarverzorging, schoonheidsverzorging en pedicure? Stel je de wensen van een klant centraal en ga je graag met mensen om? Ben je praktisch en

Nadere informatie

_motorvoertuigentechniek_transport_logistiek egiocollegeopleidingen

_motorvoertuigentechniek_transport_logistiek egiocollegeopleidingen _motorvoertuigentechniek_transport_logistiek egiocollegeopleidingen Werken in de autotechniek: reparatie & onderhoud Transport de motor van de economie Open huis 20 januari, 16 maart en 8 juni 2016 vanaf

Nadere informatie

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Groot Amsterdam - Gooi en Vechtstreek

Regiorapportage Mobiliteitsbranche Groot Amsterdam - Gooi en Vechtstreek Regiorapportage Mobiliteitsbranche Groot Amsterdam - Gooi en Vechtstreek Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche in de regio Groot Amsterdam -

Nadere informatie

STEPHANIE KIEST MODE

STEPHANIE KIEST MODE STEPHANIE KIEST MODE Ben je modebewust én technisch aangelegd? Ben je creatief en heb je gevoel voor kwaliteit? Lijkt het je een uitdaging om met stoffen en machines mooie dingen te maken? DAN IS een toekomst

Nadere informatie

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk

Mobiliteit & Logistiek. Markiezaat College, het échte werk 2016 2017 Mobiliteit & Logistiek Markiezaat College, het échte werk MOBILITEIT Motorvoertuigentechniek: de zaak rijdend houden Mobiliteit wordt bewaakt door de monteurs. Controle over het wagenpark. Zonder

Nadere informatie

Opticien. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen

Opticien. Iets voor jou? Wat moet je kunnen? Roermond - Bredeweg Niveau 4. na de zomervakantie. Gilde Opleidingen Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Opticien Studierichting Optiek Locatie Roermond - Bredeweg Niveau 4 Leerweg bbl Sector Economie Duur 3 jaar Start na de zomervakantie

Nadere informatie

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO 2014-2015 1 Inhoudsopgave 1 Het onderwijs verandert blz 3 2 Kiezen in VMBO-2 blz 4 3 De opleidingen binnen het Minkema College blz 5 Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

niveau 3 Eerste Autotechnicus LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2-3 jaar Harderwijk en Kampen* * Harderwijk: Westeinde 33 / Kampen: Flevoweg 68

niveau 3 Eerste Autotechnicus LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2-3 jaar Harderwijk en Kampen* * Harderwijk: Westeinde 33 / Kampen: Flevoweg 68 niveau 3 Eerste Autotechnicus LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2-3 jaar Harderwijk en Kampen* * Harderwijk: Westeinde 33 / Kampen: Flevoweg 68 Hou je van auto s, techniek en een uitdaging op zijn tijd? Als

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN 2 HTL 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN 2 HTL 6 4. SECTOREN 7. 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 Naam : klas : 2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 4 2. KIEZEN 5 3. KIEZEN IN 2 HTL 6 4. SECTOREN 7 5. VAKKENPAKKET (lessentabel) 8 6. BEROEPENÖRIENTATIE 9 7. MOGELIJKHEDEN NA HET VMBO 10 8. INFORMATIE VERKRIJGEN

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen

Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen Tata Steel daagt je uit MegaWatts en milli-ampères stroomlijnen Opleiding allround technicus elektrotechniek (BBL MBO 3 & 4) Werken en leren tegelijk Tata Steel is wereldwijd één van de grootste staalproducenten.

Nadere informatie

AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN. www.rtc-hardenberg.nl

AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN. www.rtc-hardenberg.nl AAN DE SLAG TECHNIEK OPLEIDINGEN www.rtc-hardenberg.nl Bouw opleidingen Niveau Duur Hardenberg Timmerman 2 2 jaar bbl Allround Timmerman 3 2 jaar bbl Metselaar 2 2 jaar bbl Allround Metselaar 3 2 jaar

Nadere informatie

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden

Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Tata Steel daagt je uit 750 Hectare fabrieksterrein dag en nacht draaiend houden Opleiding allround technicus werktuigbouw (BBL MBO 3 & 4) WERKEN EN LEREN TEGELIJK Tata Steel is wereldwijd één van de

Nadere informatie

School voor techniek academie voor techniek

School voor techniek academie voor techniek ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor techniek academie voor techniek Jij ziet graag het resultaat van je werk Werk graag met mijn handen Jij denkt graag groot

Nadere informatie

DOELMATIGHEIDS-ATLAS. Doelmatig opleiden in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche 2015

DOELMATIGHEIDS-ATLAS. Doelmatig opleiden in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche 2015 DOELMATIGHEIDS-ATLAS Doelmatig opleiden in de Motorvoertuigen- en Tweewielerbranche 5 WAT IS DOELMATIG OPLEIDEN? Doelmatig opleiden maakt onderdeel uit van het zo effectief en efficiënt mogelijk bereiken

Nadere informatie