Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw Juni 2015 nummer 02 In dit nummer Bezoek bosbouwbeurs Libramont. Bosbouwbeurs Libramont Bosereprijs voor Bosgroepen Resultaten Industriële Houtverkoop Kettingzaagcursus In het bos daar staat een origineel voederhuisje De mooiste boom contact Op dinsdag 28 juli 2015 organiseert Bosgroep Groene Corridor voor zijn leden een uitstap naar Demo Forest. De deelnameprijs bedraagt 13 euro bij inschrijving en betaling vóór 13 juli. Demo Forest is één van de grootste bosbouwbeurzen van Europa. Wil je op de hoogte blijven van nieuwigheden op vlak van gereedschap en bosbouwmachines? Dan is deze bosbouwbeurs niet te missen. We proberen te carpoolen en vertrekken in Vilvoorde om 8u30 of zien mekaar in Bertrix aan de ingang om 10u30. We voorzien een rondgang op de beurs tot 16u30. Bij veel inschrijvingen, voorzien we een bus en vragen hiervoor een opleg van 12 euro. De parking ligt net naast de beurs en is gratis. Meer info over de beurs vind je op Wil je graag deelnemen? Inschrijven kan via of Je inschrijving is pas bevestigd na betaling op ons rekeningnummer BE De deelnameprijs bedraagt 13 euro bij betaling vóór 13 juli. De dag zelf kost het toegangsticket 15 euro.

2 Pagina 2 BOS+ zet Vlaamse Bosgroepen in de bloemetjes.. Donderdag 21 mei 2015 hebben de 19 Vlaamse Bosgroepen uit handen van Prof. Dr. ir. Kris Verheyen, voorzitter van BOS+ en hoogleraar Bosecologie en Bosbeheer aan de Universiteit Gent, de Bosereprijs 2015 ontvangen. Professor Kris Verheyen vat de toekenning van de Bosereprijs 2015 aan de Vlaamse Bosgroepen als volgt samen: Wij hebben voor de Vlaamse Bosgroepen gekozen omwille van hun jarenlange en cruciale inzet bij het beheer van private bossen. Meer dan 70% van de Vlaamse bossen is in privéhanden. Als we in Vlaanderen duurzaam en betaalbaar bosbeheer en dus ook onze bossen overeind willen houden, zijn de Bosgroepen daarbij echt levensnoodzakelijk. Dat de hoeveelheid bossen in Vlaanderen onder druk staat, is algemeen bekend. De overheid heeft ook het geld niet om al deze private bossen op te kopen en te beheren, laat staan ze uit te breiden. Op een laagdrempelige, nabije en zeer kostenefficiënte manier adviseren de Bosgroepen de privé-eigenaar bij het vaak complexe bosbeheer dat nodig is om tot echt multifunctionele en gezonde bossen te komen. Bossen die Vlaanderen broodnodig heeft. Voor BOS+ vormt de jarenlange inzet en de prachtige resultaten die de bosgroepen kunnen voorleggen de motivatie om deze prijs aan hen toe te kennen. voegt Bert De Somviele, directeur van BOS+, eraan toe.

3 Pagina 3 Francis De Beir, voorzitter van de Koepel van de Bosgroepen, heeft de prijs namens de Vlaamse Bosgroepen graag in ontvangst genomen. Het is een ware opsteker deze erkenning te krijgen na jarenlang keihard werken en het vertrouwen te krijgen van de boseigenaars. De Vlaamse Bosgroepen hebben ondertussen heel wat navolging gekregen in Europa als best-practice voorbeeld. Dat de prijs net op dit moment komt, vinden ze bij de Bosgroepen bijna net zo belangrijk als de toekenning zelf. In het verleden kregen we levensnoodzakelijke financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid en de provincies. Door de interne staatshervorming is er echter heel wat financiële onzekerheid in onze werking geslopen. Kris Verheyen beaamt dit volmondig: Deze erkenning is tegelijkertijd een dringend pleidooi naar onze beleidsmakers om de toekomst van de Bosgroepen veilig te stellen. De Beir sluit daarbij aan : Wij hopen dat deze erkenning aanleiding geeft tot het in stand houden en versterken van de Vlaamse Bosgroepen. Dit is in het belang van het bos in Vlaanderen, en in het kader van de vele ambitieuze doelstellingen die Vlaanderen zich stelt op vlak van bosbehoud, bosuitbreiding en biodiversiteitsherstel. De Bosereprijs (Veronica montana) is niet alleen een bijzonder fraai en kwetsbaar bosplantje dat je in onze oudste en meest waardevolle bosgebieden aantreft, het is ook de prijs waarmee BOS+ personen of organisaties in de bloemetjes zet die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het behoud, het duurzaam beheer en de uitbreiding van het bos in Vlaanderen en wereldwijd.

4 Pagina 4 Resultaten Industriële Houtverkoop. Elk jaar organiseert uw bosgroep een gezamenlijke Houtverkoop. Dit jaar werkten we hiervoor samen met de Bosgroep Noord-Hageland VZW. De voorbije periode leverde het geplande bosbeheer enkele houtloten op die de komende maanden kunnen worden geoogst. Op deze manier vindt ongeveer 3.500m³ hout uit onze regio zijn weg naar de houtmarkt. Het komt terecht in vele toepassingen, gaande van energiehout voor de opwekking van elektriciteit, tot het mooiste parket en meubels. Door het gebruik van deze duurzame grondstof kleurt ons milieu opnieuw een stukje groener. En ook het bos zelf profiteert: de kappingen zorgen voor de noodzakelijke bosverjonging zodat we onze bossen nog lang kunnen koesteren. De verkoop ging door op 25 juni. De geboden prijzen waren goed, doch niet uitzonderlijk. Vooral brandhoutloten gaan moeilijk van de hand. De zachte winters van de voorbije twee jaar hebben nu duidelijk hun impact op de houtvraag. Lotnaam Ligging Volume Soort Prijs prijs/m 2015/BGGC/HVK/Lot 01 - Nonnenveldweg Boortmeerbeek 61,96 Amerikaanse eik 1.100,00 17, /BGGC/HVK/Lot 02 - Paardenbos Merchtem 453,93 Populier ,00 25, /BGGC/HVK/Lot 03 - Snijsselsbos Zemst 221,22 Naaldhout ingehouden nvt 2015/BGGC/HVK/Lot 04 - Godecharle Opwijk + Affligem 236,21 Populier 8.700,00 36, /BGGC/HVK/Lot 05 - Beekveld Zemst 115,89 Populier 4.200,00 36, /BGGC/HVK/Lot 06 - Ramsdonk Kapelle-op-den-bos 113,95 Populier terug getrokken nvt 2015/BGGC/HVK/Lot 07 - Vilvoorde Vilvoorde 63,56 Populier 1.750,00 27, /BGGC/HVK/Lot 08 - Schiplakenbos Zemst 280,46 Zomereik 7.320,00 26, /BGGC/HVK/Lot 09 - Vrijthout Asse 129,17 Populier 3.750,00 29, /BGGC/HVK/Lot 10 - Heverbaan Boortmeerbeek 38,16 Populier 570,00 14, /BGGC/HVK/Lot 11 - Hellebos hakhout Kampenhout 105 Amerikaanse eik ingehouden nvt 2015/BGGC/HVK/Lot 12 - Hellebos Hooghout Kampenhout 222,8 Divers loofhout 7.040,00 31, /BGGC/HVK/Lot 13 - Linterpoorten Po Zemst 83,75 Populier 3.500,00 41, /BGGC/HVK/Lot 14 - Linterpoorten Loofhout Zemst 171,06 Divers loofhout ingehouden nvt 2015/BGGC/HVK/Lot 15 - Populierenactie Opwijk Opwijk 632,89 Populier ,00 34, /BGGC/HVK/Lot 16 - Kapenberg Opwijk 275 Populier 9.500,00 34, /BGGC/HVK/Lot 17 - Merchtem Merchtem 165,21 Populier 7.284,00 44, /BGGC/HVK/Lot 18 - KasteelHoutem Kapelle-op-den-bos 74,08 Populier ingehouden nvt 2015/BGGC/HVK/Lot 19 - Boekt Steenokkerzeel 97,52 Populier 3.400,00 34,86 De komende maanden kan u, verspreid over onze regio, de werkzaamheden opmerken. Tegen 31/01/2017 zullen de meeste loten geëxploiteerd zijn. Hebt u ook kaprijpe bomen of dient er in uw bos worden gedund? Geen nood, wij organiseren deze verkoop elk jaar. Contacteer ons en wij komen ter plaatse poolshoogte nemen.

5 Pagina 5 Kettingzaagcursus Wil je zelf aan de slag gaan in je bos maar heb je onvoldoende ervaring om veilig met een kettingzaag om te gaan? In het najaar organiseren we een cursus kettingzaag waarbij je op 1 dag de basistechnieken krijgt aangeleerd. Op het einde van de dag kan je een boom probleemloos vellen. Geïnteresseerd? Laat het weten via geertrui.dehandschutter@rlgc.be of Vermeld hierbij ook op welke dag de cursus voor jou het best doorgaat. Past dit voor jou op een weekdag of toch liever op een zaterdag? Opgelet de cursus wordt enkel ingericht wanneer er genoeg geïnteresseerden zijn.

6 Pagina 6 In het bos daar staat.een voederhuisje. Er was eens een creatieve brandhoutman die armspieren en wat brandhout te veel had. Hij pakte zijn kettingzaag, dacht even na en bewerkte de stam. Een origineel voederhuisje kwam tevoorschijn. Het werd een open en gastvrij voederhuisje, iedereen mag aanschuiven. Gelieve wel je wandelstok buiten te laten wegens beperkte binnenruimte. Staat in jouw bos ook een zo n merkwaardig object of speciaal uitgegroeide boom? Laat het ons weten en stuur ons een foto. We geven het een plaatsje in onze volgende nieuwsbrief. We kijken er naar uit.

7 Pagina 7 De mooiste boom van Vlaanderen. Als mensen hebben we allemaal op een of andere manier een band met de natuur. We beseffen, godzijdank, dat we een verpletterende verantwoordelijkheid hebben om onze kinderen en kleinkinderen ook te kunnen laten genieten van al het moois dat overal groeit en bloeit. Mensen leren kijken en vooral leren genieten van de natuur is een eervolle opgave waar iedereen op zijn manier mee omgaat. U als boseigenaar bezit zo n pareltje, zo n deel van onze natuur. Een stukje natuur waarin ongetwijfeld enkele prachtige bomen staan, in een al even prachtige omgeving. Een boom waar u, terecht, fier op bent. Net daarom lanceren wij als Vlaamse Bosgroepen, samen met Landelijk Vlaanderen en met hoofdsponsor Landmax dit jaar de mooiste boom verkiezing. We willen Vlaanderen dit jaar leren kennismaken met de mooiste boom. Deze boom kan alle vormen en maten hebben, kan op een eenzaam plekje in je bos staan te glunderen of misschien majestueus boven een heleboel andere bomen uitsteken. Misschien staat deze boom wel in uw bos. U kan via de website uw mooie boom insturen. Neem enkele foto s en vertel ons waarom u vindt dat uw boom wel eens de mooiste zou kunnen zijn. U kan dit doen tot 15 augustus. Eind augustus zal er dan een longlist gemaakt worden waarop de kandidaatwinnaars bekend gemaakt zullen worden. Vanaf dan kan een mix van publiek en jury beslissen wie met recht de titel mag dragen van mooiste boom van Vlaanderen! Tijdens de Week van het Bos, wordt dan de mooiste boom verkozen. Alle info vindt u op de website Doe mee en laat Vlaanderen genieten van uw pareltje in onze Vlaamse natuur! Contact Bosgroep Groene Corridor vzw Houtemsesteenweg Vilvoorde Tel Fax Klaas Van Roy Coördinator klaas.vanroy@rlgc.be Geertrui Dehandschutter Administratief medewerkster geertrui.dehandschutter@rlgc.be

Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw

Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw Nieuwsbrief Bosgroep Groene Corridor vzw Maart 2015 nummer 01 In dit nummer Excursie Houtzagerij Peleman Excursie Houtzagerij Peleman Bosgroep in actie: Plantwerken Populierenactie Asse In het bos daar

Nadere informatie

BRANDHOUTCARROUSEL

BRANDHOUTCARROUSEL BRANDHOUTCARROUSEL 2016-2017 Bosgroep Groene Corridor vzw Regionaal Landschap Groene Corridor vzw Toelichting Bosgroep Groene Corridor vzw en Regionaal Landschap Groene Corridor vzw wensen samen brandhoutloten

Nadere informatie

BRANDHOUTCARROUSEL

BRANDHOUTCARROUSEL BRANDHOUTCARROUSEL 2016-2017 Bosgroep Groene Corridor vzw Regionaal Landschap Groene Corridor vzw Toelichting Bosgroep Groene Corridor vzw en Regionaal Landschap Groene Corridor vzw wensen samen brandhoutloten

Nadere informatie

BRANDHOUTCARROUSEL 2015-2016

BRANDHOUTCARROUSEL 2015-2016 1 BRANDHOUTCARROUSEL 2015-2016 Bosgroep Groene Corridor vzw Regionaal Landschap Groene Corridor vzw 2 Toelichting Bosgroep Groene Corridor vzw en Regionaal Landschap Groene Corridor vzw wensen samen brandhoutloten

Nadere informatie

BRANDHOUTCARROUSEL

BRANDHOUTCARROUSEL 1 BRANDHOUTCARROUSEL 2015-2016 Bosgroep Groene Corridor vzw Regionaal Landschap Groene Corridor vzw 2 Toelichting Bosgroep Groene Corridor vzw en Regionaal Landschap Groene Corridor vzw wensen samen brandhoutloten

Nadere informatie

De verkoping gebeurt bij inschrijving onder gesloten omslag. Een prijs inschrijven kan op bijgevoegd model van inschrijving (bijlage 3).

De verkoping gebeurt bij inschrijving onder gesloten omslag. Een prijs inschrijven kan op bijgevoegd model van inschrijving (bijlage 3). Uw contactpersoon: Sam Vandeghinste Tel: 057 23 08 54 GSM: 0499 56 59 70 2 augustus 2010 Betreft: Brandhoutverkoop in het Hellebos Anzegem/Ingooigem Beste brandhoutkopers, De Bosgroep IJzer en Leie organiseert

Nadere informatie

Kennisdag eco2eco vraag en aanbod op de houtmarkt Welkom

Kennisdag eco2eco vraag en aanbod op de houtmarkt Welkom Kennisdag eco2eco vraag en aanbod op de houtmarkt Welkom 29/06/2017 Opglabbeek Eric Peyskens ANB Bert De Somviele BOS+ Introductie Stuurgroep 4 situering deelpakket 3 binnen het project eco2eco Doel: Vlaamse

Nadere informatie

FSC-boscertificering in Vlaanderen: stand van zaken eind 2017

FSC-boscertificering in Vlaanderen: stand van zaken eind 2017 FSC-boscertificering in Vlaanderen: stand van zaken eind 2017 Danny Maddelein Interne auditeur FSC-groepscertificaat De Elsakker (Meerle) 1 Situering Onder de vorm van een beknopte update wordt jaarlijks

Nadere informatie

BOS+ Is er vraag naar, en aanbod van kwaliteitshout; nu en in de toekomst? Stichting Probos. Inleiding

BOS+ Is er vraag naar, en aanbod van kwaliteitshout; nu en in de toekomst? Stichting Probos. Inleiding Is er vraag naar, en aanbod van kwaliteitshout; nu en in de toekomst? Jan Oldenburger (Probos) en Dries Van der Heyden (BOS+) BOS+ Stichting Probos Zet zich in voor duurzaam bosbeheer in Nederland en daarbuiten

Nadere informatie

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Agentschap voor Natuur en Bos Albert II-laan 20, 1000 BRUSSEL Tel. 02 553 81 02 Fax 02 553 81 05 E-mail: anb@vlaanderen.be ANB-01-20071015

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen. Universiteit Gent. 09/ /06/2017

Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen. Universiteit Gent. 09/ /06/2017 Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen Labo Bos & Natuur, Openbare verkoop Universiteit Gent Vragen naar / email Telefoonnummer Datum Kris Verheyen 09/907 7/0/07 Kris.Verheyen@ugent.be Betreft : Houtverkoop Aelmoeseneiebos

Nadere informatie

BRANDHOUTVERKOPING: PARK VAN LOPPEM 2015

BRANDHOUTVERKOPING: PARK VAN LOPPEM 2015 BRANDHOUTVERKOPING: PARK VAN LOPPEM 2015 DATUM en UUR: Vrijdag 18 december 2015 om 9u00 Locatie: Gemeentehuis Zedelgem, Vergaderzaal 2 de verdiep, Snellegemsestraat 1, Zedelgem De gemeente Zedelgem organiseert

Nadere informatie

Ongeveer 17 jaar geleden startte een eerste pilootproject van de. bosgroepen in de Kempense Heuvelrug in de provincie Antwerpen,

Ongeveer 17 jaar geleden startte een eerste pilootproject van de. bosgroepen in de Kempense Heuvelrug in de provincie Antwerpen, Zaterdag 17 september 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Toespraak Bosgroepen Oost-Vlaanderen - Wachtebeke Dames en heren, Beste gedeputeerde(n), Beste

Nadere informatie

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos ANB-01-160330 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Bosbeheerplanning in Vlaanderen

Bosbeheerplanning in Vlaanderen Achtergrond 2 typen Doel/Voordelen/Procedure Case Meerdaalwoud,Heverleebos & Egenhovenbos Achtergrond Bosbeheer in Vlaanderen = bevoegdheid Vlaamse Overheid Bos in Vlaanderen: 10,8% bos = ca. 146.000 ha

Nadere informatie

Staatsbosbeheer vernielt onze bossen, vindt een ouddirecteur. Ze maken mooie bossen lelijk

Staatsbosbeheer vernielt onze bossen, vindt een ouddirecteur. Ze maken mooie bossen lelijk Beeld Marcel van den Bergh / de Volkskrant Een gezin wandelt langs een kaalgekapt bosperceel bij Amerongen. Staatsbosbeheer vernielt onze bossen, vindt een ouddirecteur. Ze maken mooie bossen lelijk Een

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2017 vs. 2016 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

Vernieuwing Houtverkoop. Hoe breng ik mijn kwaliteitshout op de markt

Vernieuwing Houtverkoop. Hoe breng ik mijn kwaliteitshout op de markt Vernieuwing Houtverkoop Hoe breng ik mijn kwaliteitshout op de markt Vernieuwing? Sinds mensenheugenis verkoop op stam. Traditie Gevolg: verlies aan kennis bij de beheerders m.b.t. houtkwaliteit zowel

Nadere informatie

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos ANB-86-180730 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos

Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Aanvraag van een kapmachtiging voor bomen en struiken in een privébos Agentschap voor Natuur en Bos Tel. 02 553 81 02 Fax 02 553 81 05 E-mail: anb@vlaanderen.be ANB-01-20120910 In te vullen door de behandelende

Nadere informatie

Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen

Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen PERSBERICHT 5 december 2017 Rol voor private eigenaars bij bosuitbreiding in Vlaanderen Bossen in Vlaanderen zijn een waardevol goed en verdienen onze permanente aandacht. Vanuit het Aanspreekpunt Privaat

Nadere informatie

Bosgroep IJzer en Leie. Bosgroep Ijzer en Leie 1

Bosgroep IJzer en Leie. Bosgroep Ijzer en Leie 1 Bosgroep IJzer en Leie Bosgroep Ijzer en Leie 1 Wat is een Bosgroep? Vereniging (v.z.w.) van en voor boseigenaars Raad van Bestuur: leden West-Vlaamse boseigenaars Boseigenaar blijft volledig verantwoordelijk:

Nadere informatie

APB OV APB OV APB OV OV / APB in % / VL in % / VL

APB OV APB OV APB OV OV / APB in % / VL in % / VL APB OV APB OV APB OV OV / APB in % / VL in % / VL Machelen 5,0 Zaventem 750 Wezembeek-Oppem 7,5 850 103,32% 60,86% 58,91% Zaventem 5,0 Overijse 850 Kortenberg 7,9 950 108,83% 68,02% 62,50% Boortmeerbeek

Nadere informatie

13/02/2015. Valorisatie van natuur en bos. Kennisdeling rond beheer en economie van natuurgebieden

13/02/2015. Valorisatie van natuur en bos. Kennisdeling rond beheer en economie van natuurgebieden Valorisatie van natuur en bos Kennisdeling rond beheer en economie van natuurgebieden KOBE infomarkt, 12 februari 2015 1 Valorisatie van natuur en bos? 2 13/02/2015 Valorisatie in drie sleutelwoorden Duurzaamheid

Nadere informatie

Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen VOORJAAR 2015 Ronde van Vlaanderen Hoe ziet de relatie gemeente-ocmw er morgen uit? Ook aandacht voor: Impact van het Vlaamse en federale regeerakkoord Brandweerhervorming Omgevingsvergunning HASSELT woensdag

Nadere informatie

Briefadvies. idor. van de. nning. Datum

Briefadvies. idor. van de. nning. Datum Briefadvies Definitieve erken nning Bosgroep Groene Corri idor De toekenning van de definitieve erkenning van de Bosgroep Groenee Corridor voor de periode 2013-2018 Datum van goedkeuring Volgnummer Coördinator

Nadere informatie

HOUTHANDEL SERULUS WEGENS STOPZETTING ACTIVITEITEN (BE) Houthandel. Berlaarbaan Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Loten/Lots 1-533)

HOUTHANDEL SERULUS WEGENS STOPZETTING ACTIVITEITEN (BE) Houthandel. Berlaarbaan Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Loten/Lots 1-533) ONLINE VEILING HOUTHANDEL SERULUS WEGENS STOPZETTING ACTIVITEITEN (BE) Houthandel Berlaarbaan 466-2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver (Loten/Lots 1-533) Sluitingsdatum: donderdag 15 NOVEMBER vanaf 14:00 Bezichtiging:

Nadere informatie

Catalogus winter Brandhout op stam Voeren Speelbos

Catalogus winter Brandhout op stam Voeren Speelbos Catalogus winter 2018 2019 Brandhout op stam Speelbos Het hout moet afgevoerd zijn op uiterlijk 31 maart! Bij onduidelijkheid of twijfel: contacteer de Bosgroep! Voor meer info kunt u steeds contact opnemen

Nadere informatie

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs PROVINCIE VLAAMS-BRABANT BDO-BENCHMARK GEMEENTEN 2016 vs. 2015 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT 1 INLEIDING Dit rapport toont u vrijblijvend enkele kerncijfers voor uw gemeente en de gemeenten binnen uw provincie. In totaal worden 6 kerncijfers

Nadere informatie

Aanvraag tot het verkrijgen van een kapmachtiging voor het vellen van bomen in privé-bos

Aanvraag tot het verkrijgen van een kapmachtiging voor het vellen van bomen in privé-bos Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Bos en Groen Aanvraag tot het verkrijgen van een kapmachtiging voor het vellen van bomen in privé-bos (artikel 81 4 van het Bosdecreet van 13/6/1990 - gewijzigd

Nadere informatie

Beuk in perspectief. Ervaringen met beuk in het beheer op. Kroondomein Het Loo

Beuk in perspectief. Ervaringen met beuk in het beheer op. Kroondomein Het Loo Beuk in perspectief Ervaringen met beuk in het beheer op Kroondomein Het Loo René Olthof beheerder boswachterij Hoog Soeren, 3000ha 2180ha bos 394 ha beuk (18%) Verloofing Vestiging berk, beuk en eik in

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING!

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING! BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE PLANNING! B BEDRIJFSMANAGEMENT voor goederen, bus en taxi 1 lesdag P PERSONEELSMANAGEMENT voor goederen, bus en taxi 1 lesdag C CALCULATIE voor goederen, bus en taxi 3 lesdagen

Nadere informatie

REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM)

REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM) NOTA REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: HOPPER JEUGDVERBLIJF MERKENVELD, LOPPEM (ZEDELGEM) 1 augustus 2007 pagina 1 > 6 1 Hopper Jeugdverblijf

Nadere informatie

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen

Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen 2 NR 2 Jaargang 2 Nr 2 Nieuws vanuit HerstelAcademie Antwerpen In dit nummer 1 Intro 2 Infomoment 3 Aanbod voorjaar 4 Instapmoment 5 Hoe inschrijven?.1. Intro 26 januari 2018 Hier zijn we weer! Deze keer

Nadere informatie

Onderzoeksagenda Bossen en bosproducten

Onderzoeksagenda Bossen en bosproducten Onderzoeksagenda Bossen en bosproducten Joris Van Acker UGent - Woodlab Inleiding Enkele facts and figures over status, trends en stuurvariabelen voor bosproducten in Vlaamse bossen Inleiding Houtproductie

Nadere informatie

Beste lezer, Veel leesplezier! Tom Dehaene Gedeputeerde Vlaams-Brabant

Beste lezer, Veel leesplezier! Tom Dehaene Gedeputeerde Vlaams-Brabant Pieter-Jan Deheyder Van: Pieter-Jan Deheyder Verzonden: vrijdag 31 oktober 2014 10:20 Aan: Pieter-Jan Deheyder Onderwerp: Heeft u interesse in woningdelen? Dien uw aanvraag

Nadere informatie

G-SPORTKAMP. INSCHRIJVING: Stuur of mail deze gegevens Naam deelnemer: 3-7 juli 2017 Grimbergen INFO EN INSCHRIJVINGEN:

G-SPORTKAMP. INSCHRIJVING: Stuur of mail deze gegevens Naam deelnemer: 3-7 juli 2017 Grimbergen INFO EN INSCHRIJVINGEN: INFO EN INSCHRIJVINGEN: Dit G-sportkamp is een organisatie van de gemeente Grimbergen in samenwerking met de sportregio Noord -West en de (G-) sportclubs uit de sportregio. De sportregio Noord-West is

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Leo Bormans, geluksambassadeur zal een van de laureaten uitkiezen om te vermelden in de tweede druk van het boek The World Book of Hope.

Leo Bormans, geluksambassadeur zal een van de laureaten uitkiezen om te vermelden in de tweede druk van het boek The World Book of Hope. 1 Deelnemingsformulier Naar aanleiding van de wereldwijde lancering van het boek Hoop. The World Book of Hope, het nieuwe boek van auteur en geluksambassadeur Leo Bormans lanceren Cera en Uitgeverij Lannoo

Nadere informatie

DE OKKERNOOT PRESENTEERT. Pop-up ateljees in alle vormen en geuren

DE OKKERNOOT PRESENTEERT. Pop-up ateljees in alle vormen en geuren DE OKKERNOOT PRESENTEERT Pop-up ateljees in alle vormen en geuren POP-UP GAZET Editie april 2019 juni 2019 POP- UP? Wij hebben goed nieuws! De Okkernoot pakt uit met een nieuw aanbod, genaamd pop-up ateljee.

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN PROVIDENTIA CVBA Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse Telefoon: 02 454 18 66 Fax: 02 452 35 25 glenn.vanderperre@providentia.be FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE

Nadere informatie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie

Lokaal dienstencentrum De Symfonie Lokaal dienstencentrum De Symfonie VZW Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede Curando Zuid Gauwelstraat 24, 8551 Heestert Lokaal dienstencentrum De Symfonie Februari 2016 Tel: (056)64 44 01 Fax: (056)64

Nadere informatie

Competent in zorg voor personen met dementie. Ook jouw zorg?

Competent in zorg voor personen met dementie. Ook jouw zorg? expertisecentrum d mentie Competent in zorg voor personen met dementie. Ook jouw zorg? DINSDAG 21 APRIL 2009 VLAAMS PARLEMENT/BRUSSEL Vlaanderen Competent in zorg voor personen met dementie De zorg voor

Nadere informatie

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010

u i t n o d i g i n g www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 uitnodiging www.fietsersbond.be/ontmoetingsdag2010 v a n h a r t e w e l k o m! De Fietsersbond nodigt alle leden op 9 oktober uit in het Geuzenhuis in Gent, voor een dag boordevol boeiende informatie

Nadere informatie

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd.

Infobrief juni Tot slot: denk aan de tips van de juf en hou bij het oplossen van de vragen de stapjes i.v.m. leren leren in je achterhoofd. Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief juni 2016 1. De eindtoetsen zijn in zicht STUDEREN - Herhalen

Nadere informatie

Donderdag 7 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling project De Boom In

Donderdag 7 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling project De Boom In Donderdag 7 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Voorstelling project De Boom In Basisschool t Lessenaartje in Essene Geachte mevrouw Buelens (Tetra

Nadere informatie

Kinderen spelen te weinig buiten, maar willen wel

Kinderen spelen te weinig buiten, maar willen wel Kinderen spelen te weinig buiten, maar willen wel Basisschool Terbank Heverlee brengt bos naar school met wilgenhutten dorp Heverlee, 19 april 2013 Ruim vier op tien kinderen hebben te weinig tijd om buiten

Nadere informatie

Surf gerust naar > vormingen. Datum Titel Spreker Locatie code. Initiatiecursus Vlaamse Gebarentaal Stefaan Denekens Gent 201

Surf gerust naar   > vormingen. Datum Titel Spreker Locatie code. Initiatiecursus Vlaamse Gebarentaal Stefaan Denekens Gent 201 Sig presenteert Vormingsaanbod breed publiek voorjaar 2018 - Gehoor In het voorjaar van 2018 organiseert Sig opnieuw enkele voordrachten rond het thema gehoor. Hieronder vindt u het overzicht. Voor elke

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 februari 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 februari 2019; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de werkwijze en de voorwaarden voor de verkoop en de exploitatie van hout en andere bosproducten uit openbare bossen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Bosdecreet

Nadere informatie

5 Kansen en knelpunten voor de houtsector en boseigenaren

5 Kansen en knelpunten voor de houtsector en boseigenaren 5 Kansen en knelpunten voor de houtsector en boseigenaren In dit hoofdstuk wordt de vergelijking van vraag en aanbod samengevat en gekeken welke kansen en knelpunten er gesignaleerd kunnen worden voor

Nadere informatie

FSC-boscertificering in Vlaanderen: stand van zaken eind 2014

FSC-boscertificering in Vlaanderen: stand van zaken eind 2014 FSC-boscertificering in Vlaanderen: stand van zaken eind 2014 Tim Audenaert Meerdaalwoud (Tim Audenaert ) Situering Onder de vorm van een beknopte update wordt jaarlijks een stand van zaken weergegeven

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014

Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Activiteitenkalender LDC Kassei juli-augustus-september 2014 Het zomert in het dienstencentrum! Het werkjaar loopt stilletjes aan ten einde, de zomermaanden staan voor de deur, dus eventjes tijd voor een

Nadere informatie

Welkom op onze activiteiten

Welkom op onze activiteiten - NIEUWSBRIEF APRIL 2015 - Welkom op onze activiteiten Vrijdag 17 april 2015 om 14.00 uur Geocachetocht Wil je op zoek naar schatten in de natuur? Kom dan zeker naar onze geocachezoektocht. Rond de Katershoeve

Nadere informatie

GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie.

GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie.be GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD foto Marko van der Steenhoven PERSBERICHT Antwerpen,

Nadere informatie

minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel

minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum d m e n t i e 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel V l a a n d e r e n Een gezicht geven aan jongdementie

Nadere informatie

Toekomst bosgroepen en regionale landschappen

Toekomst bosgroepen en regionale landschappen briefadvies Toekomst bosgroepen en regionale landschappen De toekomst van regionale landschappen en bosgroepen in de context van de interne staatshervorming Datum van goedkeuring 21 juni 2012 Volgnummer

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN

FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KOOPWONINGEN PROVIDENTIA CVBA Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse Telefoon: 02 454 18 66 Fax: 02 452 35 25 glenn.vanderperre@providentia.be FORMULIER VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE

Nadere informatie

WIE GAAT ER MEE MET AJOK VZW? AJOK vzw Postbus Deurne / ondernemingsnummer:

WIE GAAT ER MEE MET AJOK VZW? AJOK vzw Postbus Deurne / ondernemingsnummer: WIE GAAT ER MEE MET AJOK VZW? INHOUDSOPGAVE Wie zijn we?... 3 PICO... 4 NANO... 5 HECTO... 6 GIGA... 7 OP SCHOK... 8 Meer weten?... 9 WIE ZIJN WE? Alle Jongeren Op Kamp - Organiseert vakantiekampen tijdens

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen. Aanbod

Aangepaste Vakantiekampen. Aanbod Aangepaste Vakantiekampen 2018 Aanbod Inhoud Doelgroep en vakantieaanbod...2 Aanmelden...3 Vakantieverblijf...4 Praktisch...6 Inleiding Rode Kruis-Vlaanderen organiseert reeds meer dan 25 jaar Vakantiekampen

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen. 2016-2017 Aanbod

Aangepaste Vakantiekampen. 2016-2017 Aanbod Aangepaste Vakantiekampen 2016-2017 Aanbod Inhoud Doelgroep en vakantieaanbod...2 Aanmelden...3 Vakantieverblijf...4 Praktisch...6 Inleiding Rode Kruis-Vlaanderen organiseert reeds meer dan 25 jaar Vakantiekampen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F 2 N I E U W S B R I E F JAARGANG 2015 NUMMER 2 Met het afsluiten van het jaar deze tweede nieuwsbrief met een overzicht van de werkzaamheden aan CONVENT 22 en recente vorderingen en activiteiten. I n h

Nadere informatie

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015

Welkom. Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Welkom Overleg vergadering Antwerpen Noord 20.02.2015 Overzicht avond Planning regiowerking Thema organisatie wedstrijden Waarom? Getuigenis + ruimte voor vragen & opmerkingen nieuw in het seizoen 2014-2015

Nadere informatie

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!!

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!! S O U N D X P E R I E N C E Stemexpressie in verbinding INTENSIEVE ZANGCURSUS «LUISTER EN ZING» GEÏNSPIREERD OP DE FILM «AS IT IS IN HEAVEN» TER LOO- 27 EN 28 DECEMBER 2014 Els Cuypers - Jan Davidtsstraat

Nadere informatie

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer

VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT. Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer VERPAKKINGEN, DE LINK TUSSEN BOS EN CONSUMENT Hét keurmerk voor duurzaam bosbeheer Natuurlijk en duurzaam verpakken Consumenten vinden dat bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke

Nadere informatie

Knotwilgen langs de Gaverbeek (Meimeersen, Zulte)

Knotwilgen langs de Gaverbeek (Meimeersen, Zulte) Knotwilgen langs de Gaverbeek (Meimeersen, Zulte) Yves Adams Duurzaam gebruik Deel V Myriam Dumortier 1 01 Duurzaam gebruik in de natuurrapportering Reservaten zijn essentieel voor het natuurbehoud, maar

Nadere informatie

Pop- en rockfestival voor personen met verstandelijke beperkingen. DEN DRIES VZW presenteert. 19 de

Pop- en rockfestival voor personen met verstandelijke beperkingen. DEN DRIES VZW presenteert. 19 de Pop- en rockfestival voor personen met verstandelijke beperkingen DEN DRIES VZW presenteert 19 de 24 en 25 juni 2015 WAT IS? Een niet te evenaren pop en rockfestival dat elk jaar door zo n 5500 personen

Nadere informatie

Duizenden nieuwe parkeerplaatsen op Combiparkings in de Rand

Duizenden nieuwe parkeerplaatsen op Combiparkings in de Rand PERSMEDEDELING VAN BEN WEYTS MINISTER VAN MOBILITEIT & VLAAMSE RAND 11/05/2018 Duizenden nieuwe parkeerplaatsen op Combiparkings in de Rand Minister van Mobiliteit en Vlaamse Rand Ben Weyts wil het aantal

Nadere informatie

dinsdag 27 mei 2014 in t Driessent te Diepenbeek of op donderdag 9 oktober in de Pêcheur te St. Martens-Latem

dinsdag 27 mei 2014 in t Driessent te Diepenbeek of op donderdag 9 oktober in de Pêcheur te St. Martens-Latem Brussel, maart 2014 Beste hoofdvroedvrouw, Graag nodigen wij u opnieuw uit voor onze Vlaamse Vroedkundige Cyclus op dinsdag 27 mei 2014 in t Driessent te Diepenbeek of op donderdag 9 oktober in de Pêcheur

Nadere informatie

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016)

1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht (tot 20 juni 2016) Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief mei 2016 1. Ten Berge Team vzw stelt voor: Fietszoektocht

Nadere informatie

WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER?

WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER? WAAROM DUURZAAM BOSBEHEER? PEFC. HET KEURMERK VOOR DUURZAAM BOSBEHEER PRODUCTEN UIT HET BOS KOM JE OVERAL TEGEN PEFC, het keurmerk voor duurzaam bosbeheer, heeft als doel om duurzaam bosbeheer wereldwijd

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017

ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST. Juli, augustus, september 2017 ACTIVITEITENKALENDER LDC FAR WEST Juli, augustus, september 2017 LDC Far West, Duchéhof 104 A, 1800 Vilvoorde Kleurplaat en Binaire puzzel op de laatste bladzijde Lokaal dienstencentrum Far-West De ontmoetingsruimte

Nadere informatie

Overzicht Activiteiten

Overzicht Activiteiten VIEF Limburg Kalender najaar 2016 VIEF, het seniorenknooppunt van Vlaanderen. Onze doelgroep is ouderen en personen met een beperking. Onze vereniging hecht belang aan ontmoeting, openheid en groepsgevoel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015

Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 Nieuwsbrief De SLOEP juni 2015 De lucht kleurt blauw, de vogels fluiten uit volle borst, de warme lentebries streelt onze gezichten Het is bijna zover, de zomer is in aantocht! Jammer genoeg betekent dit

Nadere informatie

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 2: Meetjeslandse Kreken

Wandelknooppunt fotozoektocht deel 2: Meetjeslandse Kreken Wandelknooppunt.be fotozoektocht 2017 3 de editie Wandelknooppunt fotozoektocht deel 2: Meetjeslandse Kreken Wandelnetwerk Meetjeslandse Kreken (Oost-Vlaanderen) Startpunt: knooppunt 83, Boerekreek Sportcentrum,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 februari 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 15 februari 2019; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de werkwijze en de voorwaarden voor de verkoop en de exploitatie van hout en andere bosproducten uit openbare bossen DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Bosdecreet

Nadere informatie

Uw bedrijf in de kijker

Uw bedrijf in de kijker Uw bedrijf in de kijker Wil u de belangrijkste zakelijke contacten bereiken in Vlaams-Brabant? Kies dan voor de (media-)kanalen van Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant! Adverteer in Ondernemers Met

Nadere informatie

Waterlopenbeheer in Vlaams-Brabant. Infodag nieuwe bekkenstructuren - 09/10/2013 - Leuven

Waterlopenbeheer in Vlaams-Brabant. Infodag nieuwe bekkenstructuren - 09/10/2013 - Leuven Waterlopenbeheer in Vlaams-Brabant Infodag nieuwe bekkenstructuren - 09/10/2013 - Leuven Waterlopenbeheer in Vlaams-Brabant I. Stand van zaken Doorbraak 63 II. Erosiebestrijding III. Bestrijden van wateroverlast

Nadere informatie

Omgeving Scheldeland - Lokeren

Omgeving Scheldeland - Lokeren Omgeving Scheldeland - Lokeren Lokeren, een stad gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, en behoort tot het Waasland, ook wel het Land van Waas genoemd. Dwars door de stad stroomt de Durme. We verkennen

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELZONE LEMBEEKSE BOSSEN (KAPRIJKE)

REPORTAGE: SPEELZONE LEMBEEKSE BOSSEN (KAPRIJKE) NOTA REPORTAGE: SPEELZONE LEMBEEKSE BOSSEN (KAPRIJKE) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELZONE LEMBEEKSE BOSSEN (KAPRIJKE) 1 augustus 2007 pagina 1 > 6 1 Speelzone Lembeekse bossen (Kaprijke) 1.1 KORT

Nadere informatie

Beste kandidaat-lesgever

Beste kandidaat-lesgever Beste kandidaat-lesgever Bedankt voor je interesse in de opleiding tot rijschoollesgever aan het Vlaams VerkeersOpleidingsCentrum (VVOC), onderdeel van de Rijschool Sanderus NV. Om als lesgever in een

Nadere informatie

Vlaams Brabant. Zondag 1-7 Drieslinter Comm: Coekaerts (pc en camera) De Rouck - Buedts. Zondag 1-7 Drieslinter

Vlaams Brabant. Zondag 1-7 Drieslinter Comm: Coekaerts (pc en camera) De Rouck - Buedts. Zondag 1-7 Drieslinter Vlaams Brabant Zondag 1-7 Drieslinter 1.14.3 Comm: Coekaerts (pc en camera) De Rouck - Buedts Zondag 1-7 Drieslinter 1.17.3 Comm: Engels (pc en camera) Lambrechts - Haepers Zondag 1-7 Tollembeek Aspiranten

Nadere informatie

17/12/2013. Cascadering in gebruik van hout en houtige biomassa. Een afwegingskader visie en praktijk van ANB

17/12/2013. Cascadering in gebruik van hout en houtige biomassa. Een afwegingskader visie en praktijk van ANB Cascadering in gebruik van hout en houtige biomassa Een afwegingskader visie en praktijk van ANB Workshop 17/12/2013 1 Overzicht hout ANB visie op houtproductie Houtstromen uit ANB domeinen Valorisatie

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de werkwijze en de voorwaarden inzake de

Nadere informatie

Briefadvies. nning. van de. Datum

Briefadvies. nning. van de. Datum Briefadvies Definitieve erken nning Bosgroep IJzer & Leie De toekenning van de definitieve erkenning van de Bosgroep IJzer & Leie voor de periode 2013-2018 Datum van goedkeuring Volgnummer Coördinator

Nadere informatie

extra plaatsen voor fiets en auto op combiparkings

extra plaatsen voor fiets en auto op combiparkings PERSMEDEDELING VAN BEN WEYTS MINISTER VAN MOBILITEIT & OPENBARE WERKEN 21/05/2018 14.000 extra plaatsen voor fiets en auto op combiparkings Met meer dan 14.000 extra parkeerplaatsen voor fiets en auto

Nadere informatie

Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen

Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen Davidsfonds Wortegem-Petegem nodigt je uit op zaterdag 16 juni 2018 Daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen Met veel plezier nodigen wij jullie uit voor een culturele daguitstap naar Zeeuws-Vlaanderen! Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

Voldoet de constructie aan de voorschriften van het PRUP of gewestplan of verkaveling?

Voldoet de constructie aan de voorschriften van het PRUP of gewestplan of verkaveling? Waar is uw constructie gelegen volgens het PRUP of gewestplan? Woongebied (woongebied of landelijk woongebied volgens gewestplan of BPA, zone voor kleinschalig wonen en verblijven volgens het PRUP, niet-vervallen

Nadere informatie

Kinderen weten waarom

Kinderen weten waarom Kinderen weten waarom De vakantie starten we op Amerikaanse wijze! En wie aan Amerika denkt, denkt aan groot, groter, grootst. We mogen het woord extreem dan zeker in onze mond nemen. Extreme cribs, extreme

Nadere informatie

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen :

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen : DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN EN BOSGROEP VLAAMSE ARDENNEN vzw Tussen enerzijds de Provincie Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de Bestendige Deputatie, waarvoor optreden de heer A. Denys, gouverneur,

Nadere informatie

Aantal ademhalingen (per minuut) van een egel tijdens zijn winterslaap

Aantal ademhalingen (per minuut) van een egel tijdens zijn winterslaap 1 Aantal ademhalingen (per minuut) van een egel tijdens zijn winterslaap 2 4 Tijdens zijn winterslaap loopt de hartslag en de ademhaling van de egel flink terug. Zijn hartslag van 180 naar 9 slagen per

Nadere informatie

BEMIDDELING IN BURGERLIJKE EN HANDELSZAKEN Vorming specifiek deel 32 uur

BEMIDDELING IN BURGERLIJKE EN HANDELSZAKEN Vorming specifiek deel 32 uur BEMIDDELING IN BURGERLIJKE EN HANDELSZAKEN Vorming specifiek deel 32 uur COMMUNICATIE, EMOTIE EN CREATIVITEIT IN PRINCIPIEEL ONDERHANDELEN EN BEMIDDELING/ MEDIATION Waar? Universiteit Hasselt Wanneer?

Nadere informatie

brownfieldconvenant Tweede oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandeling omtrent de toestandkoming van een

brownfieldconvenant Tweede oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandeling omtrent de toestandkoming van een organiseert de informatiesessie Tweede oproep inzake het indienen van een aanvraag tot onderhandeling omtrent de toestandkoming van een brownfieldconvenant Maandag 29 maart 2010 9.30 uur tot 13.00 uur

Nadere informatie

Nr 2 25 januari 2018 Extra editie Uitnodiging Ontbijtvergaderingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Nr 2 25 januari 2018 Extra editie Uitnodiging Ontbijtvergaderingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Nr 2 25 januari 2018 Extra editie Uitnodiging Ontbijtvergaderingen Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Lees dit e-zine op www.vvsg.be stuur een bericht naar de redactie schrijf in/uit 1. Klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen?

Nadere informatie

Hogescholen en Universiteiten met een open blik

Hogescholen en Universiteiten met een open blik Editie 2009-2010 Hogescholen en Universiteiten met een open blik Om elkaar te begrijpen, moet je elkaar kennen. Vanuit die gedachte organiseert het Prins Filipfonds een project dat uitwisseling en samenwerking

Nadere informatie

Uitgebreid bosbeheerplan: Openbare bossen Arendonk 15 februari 2010

Uitgebreid bosbeheerplan: Openbare bossen Arendonk 15 februari 2010 Uitgebreid bosbeheerplan: Openbare bossen Arendonk 15 februari 2010 Natuurwerk wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Europese Unie, met name het Europees Sociaal Fonds (ESF), het Vlaams Gewest

Nadere informatie

Nieuwbrief 3 dd. 14 oktober 2014.

Nieuwbrief 3 dd. 14 oktober 2014. FEN Europa België v.z.w. Nieuwbrief 3 dd. 14 oktober 2014. Hopelijk heeft u genoten van uw verlof en voldoende nieuwe krachten opgedaan om er weer een vol seizoen van het carnaval gebeuren te genieten.

Nadere informatie

Rondhoutstromen in Vlaanderen

Rondhoutstromen in Vlaanderen Rondhoutstromen in Vlaanderen 30 april 2019 11:28 door Dries Van der Heyden, Joris Dehennin, Jan Oldenburger We leven vandaag in een maatschappij die overspoeld wordt met data. Je kan het onderwerp zo

Nadere informatie

Activiteitenkalender LDC Pallieter april-mei-juni 2014

Activiteitenkalender LDC Pallieter april-mei-juni 2014 Activiteitenkalender LDC Pallieter april-mei-juni 2014 Geen wijkkrant meer! Hoe weten wij nu wat er te doen is in het lokaal dienstencentrum? In het dienstencentrum ligt steeds een stapeltje met activiteitenkalenders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 van 2016

Nieuwsbrief 10 van 2016 Nieuwsbrief 10 van 2016 Beste modeltreinliefhebber, Volgende activiteiten zijn door gegaan: Infoavond van vrijdag 25 november 2016 Een vrij rustige avond met slechts enkele bezoekers, zelf hebben we ons

Nadere informatie