Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs"

Transcriptie

1 Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs De portal maakt het mogelijk om te allen tijde via internet in te kunnen loggen op het OMOnetwerk. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende intranetsites en applicaties op te starten. De portal is bereikbaar via het internetadres: of via de verenigingssite via de optie inloggen OMO-portaal Bij vragen, opmerkingen of problemen kan contact via de mail op

2 Scherm 1 Inlogpagina portal

3 Inhoudsopgave Handleiding portal Ons Middelbaar Onderwijs... 1 Inhoudsopgave... 3 Mogelijkheden portal Ons Middelbaar Onderwijs... 4 Inloggen op de portal... 5 Inlogproces... 5 Installatie hulpprogramma s... 8 Controles Portal Startpagina Self-Service pagina s Aanmelden voor wachtwoord vergeten functionaliteit Gebruikergegevens aanpassen Wachtwoord wijziging Help! Ik ben mijn wachtwoord vergeten of mijn account is geblokkeerd Portal Applicaties Bureaubalie KWIS Outlook webmail FIS Decos Systeemvereisten portal Ons Middelbaar Onderwijs Installatie Windows Secure Application Manager Installatie Java... 23

4 Mogelijkheden portal Ons Middelbaar Onderwijs De portal maakt het voor alle medewerkers van Ons Middelbaar Onderwijs mogelijk om anyplace en anywhere te werken met de applicaties van Ons Middelbaar Onderwijs. Deze applicaties zijn momenteel: - FIS E-transaction - Cool web - Scholenbalie Voor medewerkers van Bureau Ons Middelbaar Onderwijs zijn de volgende applicaties ook beschikbaar: - Outlook Webmail - Tijdregistratie - Decos - KWIS - Online Approval - Bureaubalie De lijst van applicaties zal in de loop van de tijd uitgebreid gaan worden.

5 - Inloggen op de portal Via het internetadres is de inlogpagina (scherm 1) van de portal bereikbaar. Op deze pagina moet de gebruikersnaam en een wachtwoord ingevoerd worden. Daarnaast is er een keuze voor de inlogmethode. Er zijn twee inlogmethoden: - OMO Portal (Basis) Bij deze inlogmethode kan met de gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd worden. Na het inloggen heeft de gebruiker de mogelijkheid om een beperkte set applicaties te starten. Voorbeelden zijn de scholenbalie en de Self-Service pagina s. Voor medewerkers van het Bureau zijn de bureaubalie, KWIS, Tijdregistratie en Outlook Webmail (OWA) ook te gebruiken. - OMO Portal (Uitgebreid) Bij de uitgebreide inlogmethode moet ingelogd worden met de gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast zal er op een volgende pagina gevraagd worden om een pinen tokencode. Na het inloggen heeft de gebruiker naast de applicaties van de basis inlogmethode, ook de mogelijkheid om FIS2000, Coolweb en E-transaction te starten. Voor medewerkers van het Bureau zijn ook Decos en Online Approval te gebruiken. Inlogproces Op de inlogpagina (scherm 2) wordt de gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd en wordt een keuze voor de inlogmethode gemaakt. Door op inloggen te klikken gaat u verder. Scherm 2 Inlogscherm portal

6 Gebruikers die de OMO Portal (uitgebreid) inlogmethode hebben gekozen krijgen de pagina waarop de PIN + Tokencode (scherm 3) ingevoerd moet worden. De pincode en tokencode dienen aan elkaar te worden ingevoerd. Bijvoorbeeld: Een gebruiker heeft als pincode 1234 en de code op de token is op dat moment , dan moet worden ingevoerd. Hierna kan de gebruiker verder inloggen door middel van de knop Inloggen. Scherm 3 PIN- en Tokencode scherm Indien de gebruiker nog geen pincode heeft aangemaakt dan moet enkel de tokencode worden ingevoerd. In het vorige voorbeeld is dit Na het drukken op de knop Inloggen zal de gebruiker gevraagd worden een pincode aan te maken (scherm 4). De pincode moet minimaal 4 en maximaal 8 cijfers lang zijn en kan door de gebruiker zelf bepaald worden. Na het invoeren van het veld Bevestig pincode kan de pincode opgeslagen worden. Na het opslaan van de pincode moet de gebruiker opnieuw inloggen. Bij het invoeren van de tokencode moet dan de zojuist opgeslagen pincode gebruikt worden.

7 Scherm 4 Nieuwe PIN-code aanmaken. Het kan voorkomen dat het systeem niet juist gesynchroniseerd is met de token van de gebruiker. Er zal dan gevraagd worden om te wachten tot de token een nieuwe code in het display heeft staan en deze dient dan ingevoerd te worden.

8 Installatie hulpprogramma s De portal gebruikt enkele hulpprogramma s voor een juiste werking. Deze worden geïnstalleerd op uw pc bij een eerste login vanaf de pc. De volgende stappen moeten uitgevoerd worden: Stap 1: Klik op de gele balk bovenaan de pagina om de Secure Application Manager te installeren Stap 2: Kies in het menu de op ActiveX-besturingselement installeren.

9 Stap 3: Kies in installeren. De applicatie wordt verder automatisch geïnstalleerd.

10 Controles Tijdens het inloggen worden er een aantal controles uitgevoerd. Deze controles zijn: - Is het wachtwoord laatst gereset of is dit een initieel wachtwoord? Wanneer een van beide aan de orde is, zal het wachtwoord gewijzigd moeten worden. Op het scherm Wachtwoord wijzigen (scherm 5) moet het nieuwe wachtwoord ter controle twee keer worden ingegeven. Na het klikken op de knop Wijzigen wordt het wachtwoord gewijzigd en wordt er gevraagd om uit te loggen en opnieuw in te loggen. Bureau-medewerkers dienen er rekening mee houden dat ook het wachtwoord om in te loggen op de pc op de werkplek ook is veranderd. Scherm 5 Wachtwoord wijzigen scherm - De volgende controle is of het adres al is ingevoerd op de Self-Service pagina s. Is dit niet het geval zal dit eerst ingevoerd moeten worden. Voor meer informatie zie hoofdstuk Self-Service pagina s - Tijdens de laatste controle wordt er gecontroleerd of de gebruiker zich heeft aangemeld voor de vergeten wachtwoord functionaliteit. Wanneer de gebruiker nog niet is aangemeld zal dit moeten gebeuren voordat de gebruiker verder kan op de portal. Voor meer informatie zie hoofdstuk Vergeten wachtwoord functionaliteit.

11 Portal Startpagina Na het doorlopen van het inlogproces en de controles wordt de Scholenbalie als beginpagina van de portal getoond (scherm 6). Aan de rechterkant van de Scholenbalie is afhankelijk van de inlogmethode de op te starten applicaties te zien. Het blok Bureau Applicaties is alleen zichtbaar voor bureaumedewerkers. Scherm 6 Startpagina portal Op de startpagina is een werkbalk te zien met 3 items: Met deze knop keert u terug naar het startscherm In deze balk kan een internetadres ingevoerd worden om een bepaalde pagina te openen. Dit is bedoeld om binnen het OMO-netwerk te kunnen surfen. Internetsurfen op deze manier zal beduidend langzamer gaan dan via een nieuwe internet explorer sessie. Deze verbinding met internet loopt via de servers van OMO. U surft dus met een omweg. Met deze knop kunt u uitloggen en de sessie sluiten.

12 Wanneer een applicatie vanuit de scholenbalie gestart wordt zal deze in een nieuw venster geopend worden. De werkbalk zal niet zichtbaar zijn in dit nieuwe venster. Dit venster kan te allen tijde gesloten worden. De verbinding zal dan niet verbroken worden. Dit gebeurt echter wel wanneer het hoofdscherm ook wordt afgesloten. Extra informatie over de applicaties die te starten zijn via de portal vindt u verder in dit document.

13 Self-Service pagina s De scholen- en bureaubalie zijn uitgebreid met een drietal Self-Service pagina s Deze pagina s zijn: 1. Aanmelden voor wachtwoord vergeten functionaliteit 2. Gebruikergegevens aanpassen 3. Wachtwoord wijzigen 1 Aanmelden voor wachtwoord vergeten functionaliteit Met de portal wordt het mogelijk om in te loggen op het OMO-netwerk op momenten dat systeembeheer niet aanwezig is op het Bureau. Wanneer u het wachtwoord bent vergeten of het gebruikersacoount is geblokkeerd kan door middel van de vergeten wachtwoord functionaliteit het wachtwoord gereset worden en het account gedeblokkeerd. Om deze optie te kunnen gebruiken moet er eerst aangemeld worden via de Self-Service pagina Aanmelden voor wachtwoord vergeten functionaliteit (scherm 7). Er is één voorwaarde waar aan moet worden voldaan voordat men zich kan aanmelden: een adres dient ingevuld te worden via de pagina Self-Service gegevens aanpassen. Scherm 7 Aanmeldscherm vergeten wachtwoord functionaliteit De gebruiker moet drie vragen kiezen uit de uitvouwlijst en hierop het antwoord invullen. Het antwoord dient ook bevestigd te worden. De antwoorden moeten echter minimaal drie karakters lang zijn. Wanneer alles ingevuld is kan de gebruiker zich door op knop Aanmelden te klikken aanmelden. 2 Gebruikergegevens aanpassen Via de Self-Service pagina gegevens aanpassen (scherm 8) kunnen diverse gegevens aangepast worden. Het scherm bestaat uit twee delen. In het eerste deel staan de vaste gegevens komende uit het systeem. In het tweede deel kan de gebruiker zijn adres en eventueel telefoonnummers invoeren. Het adres is verplicht om je aan te kunnen melden voor de vergeten wachtwoord functionaliteit.

14 Scherm 8 Medewerkers van het OMO-bureau wordt aangeraden om een adres anders dan het omo.nl adres in te voeren. Bij het resetten van het wachtwoord wordt naar dit adres het nieuwe wachtwoord g d. Medewerkers die voorheen gebruik maakten van een y$ en/of een p$ gebruikersaccount moeten hun oude gebruikersnaam invullen in de velden Oude scholenbalie Y$ gebruikersnaam en Oude scholenbalie Y$ gebruikersnaam. Hiermee wordt geregeld dat de diverse download pagina s onder uw nieuwe account werken. Door een druk op de knop Wijzig mijn gegevens worden de veranderde gegevens opgeslagen in het systeem.

15 3 Wachtwoord wijziging Op het wachtwoord wijzigen scherm (scherm 9) kan het wachtwoord door de gebruiker gewijzigd worden. Op dit scherm moet het nieuwe wachtwoord ter controle twee keer worden ingegeven. Na het klikken op de knop Wijzigen wordt het wachtwoord gewijzigd en wordt er gevraagd om uit te loggen en opnieuw in te loggen. Bureau-medewerkers dienen er rekening mee houden dat ook het wachtwoord om in te loggen op de pc op de werkplek ook is veranderd. Scherm 9 Wachtwoord wijzigen scherm

16 Help! Ik ben mijn wachtwoord vergeten of mijn account is geblokkeerd. Het kan gebeuren dat je het wachtwoord vergeten bent of dat het gebruikersaccount om diverse redenen geblokkeerd is. Dit probleem is op te lossen via de link Wachtwoord vergeten op de portal inlogpagina. Scherm 10 Via deze link komt u op een pagina waarop u uw gebruikersnaam moet invoeren Scherm 11

17 Op de volgende pagina worden de door de gebruiker geselecteerde vragen bij de aanmelding getoond. De gebruiker geeft de antwoorden in en daarna kan met de knop Reset Wachtwoord het wachtwoord worden gereset. Eventueel wordt het account ook gedeblokkeerd. Scherm 12 Het systeem genereert een nieuw wachtwoord en stuurt dit naar het door de gebruiker ingevoerde adres. Met dit wachtwoord kan de gebruiker inloggen. Wel moet dit wachtwoord direct aangepast worden via de wachtwoord wijzigen pagina.

18 Portal Applicaties Hoewel de applicaties die via de portal gestart kunnen worden exact dezelfde zijn als via het bedrijfsnetwerk, zijn er per applicatie een aantal specifieke opmerkingen. Bureaubalie Wanneer de bureaubalie via de portal geopend wordt, worden enkel de applicaties getoond waar men op dat moment rechten toe heeft. KWIS Bij het starten van KWIS komt men op een beginscherm. Op dit scherm kan men kiezen tussen SelfServiceDesk en Behandelaar. Scherm 13 Bij iedere keuze moet er aangemeld worden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bij dit aanmelden is het aan te raden op het vakje bij Log mij automatisch in aan te kruisen. Hierdoor hoeft een volgende keer niet aangemeld te worden. Dit ongeacht waar of op welke PC u zich bevindt. Scherm 14

19 Outlook webmail. Met Outlook Webmail kan de gelezen worden zoals dit ook in Outlook kan. De welke is opgeslagen zijn in een persoonlijke map die op een lokale schijf staan zijn niet te lezen via de Outlook Webmail. De gebruiker hoeft niet in te loggen in de applicatie. FIS2000 Om FIS2000 op te kunnen starten moet er op de pc de nieuwste versie van JAVA geïnstalleerd zijn. Het inloggen en werken binnen de applicatie zijn identiek aan de gebruikelijke manier van werken. Decos Wanneer Decos wordt gestart wordt er gecontroleerd of de Decos componenten geïnstalleerd zijn. Is dit niet het geval dan zullen ze geïnstalleerd worden. Hiervoor moet u op de pc waar vanaf Decos wordt gestart wel de rechten hebben om software te mogen installeren.

20 Systeemvereisten portal Ons Middelbaar Onderwijs De portal stelt de volgende eisen aan de pc: - Windows XP service pack 2 of hoger of Windows Vista dient geïnstalleerd te zijn. - De portal en de diverse applicaties werken het beste met Internet Explorer 7. De browsers Internet Explorer 6, Internet Explorer 8, Google Chrome en Mozilla FireFox kunnen ook gebruikt worden. Echter worden deze browsers niet door alle applicaties ondersteund. De applicatie zal dan niet of niet zoals gewenst werken. - Om FIS2000, E-transaction en Online Approval uit te kunnen voeren dient de laatste versie van Java geïnstalleerd te zijn. - De portal installeert twee applicaties op uw systeem. U heeft op uw computer lokale beheerderrechten nodig om de applicaties te kunnen installeren.

21 Installatie Windows Secure Application Manager Stap 1: Klik op de de link Windows Secure Application Manager voor Windows 2000/XP/Vista om de download te starten Stap 2: Kies in het volgende scherm Uitvoeren.

22 Stap 3: Kies in Uitvoeren. De applicatie wordt verder automatisch geïnstalleerd.

23 Installatie Java Stap 1: Klik op de de link Download Java om de naar de website van Java te gaan. Stap 2: Kies in het volgende scherm Gratis Java download.

24 Stap 3: Kies in het volgende scherm Gratis Java download. Stap 4: Kies Uitvoeren.

25 Stap 5: Kies Uitvoeren. Stap 6: Kies Install>.

26 De applicatie wordt geïnstalleerd. Stap 7: Kies Close om de installatie af te sluiten.

Handleiding eerste login portal Ons Middelbaar Onderwijs

Handleiding eerste login portal Ons Middelbaar Onderwijs Handleiding eerste login portal Ons Middelbaar Onderwijs De portal maakt het mogelijk om te allen tijde via internet in te kunnen loggen op het OMOnetwerk. Hierdoor is het mogelijk om de verschillende

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk

Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding. Gemeente Beverwijk Werkinstructie thuiswerken voor het installeren van de software en handleiding Gemeente Beverwijk Inleiding. De infrastructuur van het netwerk van de Gemeente Beverwijk biedt de mogelijkheid tot thuiswerken.

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence Groep

Handleiding telewerken Dimence Groep Handleiding telewerken Dimence Groep Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP tot en met Windows 10. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om te kunnen inloggen in het netwerk van de Dimence

Nadere informatie

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Versie : 1.0 Datum : 01-01-2015 Inhoud Citrix Receiver installeren... 4 Stap 1 Citrix Receiver installatie... 4 Stap 2 Inloggen op de NDC-IT

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Documentatie. Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Documentatie Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.5 Datum: 16 april 2009 1. INLEIDING 3 2. ÉÉNMALIGE INSTALLATIE CITRIX WEB CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 9 3.1 Starten RAVE 10

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

AFAS nieuwe inlogmethode

AFAS nieuwe inlogmethode AFAS nieuwe inlogmethode HANDLEIDING BOSCHLAND AUTOMATISERING 0 P a g i n a Inhoud Inleiding... 2 Vanaf wanneer gaat de nieuwe inlogmethode in?... 2 Stap 1 - Systeemvereisten... 3 Besturingssystemen...

Nadere informatie

uw inloggegevens de procedure bij het inloggen in Teleboekhouden 7.2 het beheer van het gebruikersaccount

uw inloggegevens de procedure bij het inloggen in Teleboekhouden 7.2 het beheer van het gebruikersaccount Met de overgang naar Visma Teleboekhouden 7.2 is de inlogprocedure gewijzigd. Er wordt gebruik gemaakt van een OpenID van OpenID-provider Fidesque. Deze wijziging heeft gevolgen voor: uw inloggegevens

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op MacOS

Handleiding: Telewerken op MacOS Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op MacOS Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers en

Nadere informatie

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 08-06-2015 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Installatie View Client... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 6 Verbinden met de werkplek... 8 Fouten

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding Thuiswerken / CSG-Site / VPN-Access

Handleiding Thuiswerken / CSG-Site / VPN-Access Handleiding Thuiswerken / CSG-Site / VPN-Access Plaats: Venlo Datum: 01-11-2011 Versie: 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Instellingen... 3 1.1 Instellingen Internet Explorer (eenmalig)... 4 1.2

Nadere informatie

Thuiswerken. Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging:

Thuiswerken. Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging: Auteur: Peter de Silva Datum laatste wijziging: 17-10-2016 Ondersteuning De Thuiswerk oplossing wordt vooralsnog alleen ondersteund op de volgende Windows versies: Windows 7 Windows 8 Windows 10 N.B. Andere

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Remote inloggen Gelre Cloud

Remote inloggen Gelre Cloud Remote inloggen Gelre Cloud Remote SSL/VPN toegang op een Windows 10 systeem Inhoud 1 Systeemvereisten... 3 2 Voorbereiding remote werken... 4 3 Aan de slag... 5 4 Veel gestelde vragen (FAQ)... 12 Remote

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

1. De RSA token Pag 2

1. De RSA token Pag 2 ICT PROCEDURE: SOFTWARE TELEWERKEN INLOGGEN Postbus 694 / 5900 AR VENLO Drie Decembersingel 48 5921 AC VENLO T: 077 399 7301 / F: 077 399 7599 info@dezorggroep.nl www.dezorggroep.nl Van : ICT Datum : 3

Nadere informatie

Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8

Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8 NIEUWE DIGITALE WERKPLEK INSTRUCTIE THUISWERKEN Windows XP en IE 7 Windows XP en IE 8 Windows 7 en IE 8 Windows 7 en IE9 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie van de inhoud van dit document,

Nadere informatie

Remote Access Voorziening Etam (RAVE)

Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Remote Access Voorziening Etam (RAVE) Versie 1.6 Datum 2 juli 2009 1. INLEIDING 3 2. INSTALLATIE CITRIX CLIENT 4 3. VERBINDING MAKEN MET HOOFDKANTOOR 7 3.1 Starten RAVE 8 3.2 Taakbalk verbergen 9 3.3 Afsluiten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Desktop Portal Toegang tot uw applicaties via het internet Handleiding Multrix Desktop Portal - NED Pagina 1 van 12 Inleiding Dit document biedt u een

Nadere informatie

Remote inloggen Gelre Cloud

Remote inloggen Gelre Cloud Remote inloggen Gelre Cloud Remote SSL/VPN toegang op een Windows XP systeem Inhoud 1 Systeemvereisten... 3 2 Voorbereiding remote werken... 4 3 Aan de slag... 5 4 Veel gestelde vragen (FAQ)... 11 Remote

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie december 2015.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 17/12//2015 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 2 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing U vindt hieronder een beschrijving van de stappen die u moet volgen om uw bedrijf te registreren in de ConstruBadge toepassing. 1. Kijk na

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen Webapplicatie. 1 Inloggen. 1.1 Inloggen in de webapplicatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen Webapplicatie. 1 Inloggen. 1.1 Inloggen in de webapplicatie 1 Inloggen U hebt uw inlogcode en wachtwoord bij de hand en wilt gaan inloggen in de webapplicatie. Deze webapplicatie is te bereiken via de internetsite van de SNPG ( www.snpg.nl ). Onderstaand wordt

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence

Handleiding telewerken Dimence Handleiding telewerken Dimence Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om in te kunnen loggen in het netwerk van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Handleiding telewerken Dimence Groep

Handleiding telewerken Dimence Groep Handleiding telewerken Dimence Groep Deze handleiding is gemaakt voor Windows XP tot en met Windows 10. Hierin worden de benodigde stappen behandeld om te kunnen inloggen in het netwerk van de Dimence

Nadere informatie

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Voor inloggen vanuit huis, GLT en NAM Geschreven door: Business Information Datum: 4-5-2011 ENOVIA: 01335559-0001 rev D ENOVIA nummer: 01335559-0001

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect

Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect. Rabo Corporate Connect Gebruikershandleiding Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect* 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3.

Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde. Inhoudsopgave. 1 Inleiding 2. 2 Portaal openen 2. 3 Registreren 3. Handleiding Cliëntportaal voor cliënten en naasten van Zorggroep Elde Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Portaal openen 2 3 Registreren 3 4 Inloggen 5 5 Wachtwoord vergeten 5 6 Algemeen 6 6.1 Hoog contrast

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN toegang Met de software Mozilla Firefox. 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 3. AAN DE SLAG:... 4 4. FAQ.... 7 2 1. Systeem

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

VISMA TELEBOEKHOUDEN. Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2. VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2

VISMA TELEBOEKHOUDEN. Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2. VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2 VISMA TELEBOEKHOUDEN Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2 VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2 Disclaimer Dit document is eigendom van Visma Tteleboekhouden en blijft dit ook te allen tijde. De informatie

Nadere informatie

Rabo Corporate Connect

Rabo Corporate Connect Rabo Corporate Connect Handleiding Log in op Rabo Corporate Connect 1. Ga naar www.rabobank.com/corporateconnect * 2. Klik op de knop Inloggen. U komt nu op de inlogpagina waar u klikt op de link Log hier

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Webmail met Outlook Web Access

Webmail met Outlook Web Access Webmail met Outlook Web Access INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Verbinding maken met Webmail... 3 3. Aanmaken van een (nieuwe) pincode... 7 4. Webmail afsluiten... 10 5. Opnieuw Webmail starten... 11

Nadere informatie

Handleiding Installatie Certificaat Extranet

Handleiding Installatie Certificaat Extranet Handleiding Installatie Certificaat Extranet Inhoudsopgave 1 Precondities 2 2 Servicedesk Extranet 2 3 Wachtwoordpolicy CAK 2 4 Het Installeren 3 5 Aandachtspunten 4 6 Techniek 5 Classificatie: openbaar

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 16/06//2014. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie juni 2014.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 16/06//2014 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

WIFI-netwerk ANTWERPPORT Beknopte handleiding

WIFI-netwerk ANTWERPPORT Beknopte handleiding WIFI-netwerk ANTWERPPORT Beknopte handleiding 1 Inhoud 1. Verbinding maken met het draadloos netwerk... 3 1.1. Voor Windows XP gebruikers... 3 1.2. Voor Windows Vista en Windows 7 gebruikers... 5 2. Registreren

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Installatiehandleiding CORFU. Cak Online Registratie FUnctionaliteit

Installatiehandleiding CORFU. Cak Online Registratie FUnctionaliteit Installatiehandleiding CORFU Cak Online Registratie FUnctionaliteit Inhoudsopgave 1 Precondities...2 2 Wachtwoordpolicy CAK...2 3 Het installeren...3 3.1 Aandachtspunten...4 3.2 Techniek...5 pagina 1 van

Nadere informatie

Inleiding. Wat hebt u nodig

Inleiding. Wat hebt u nodig Inleiding Dit document beschrijft de procedure die u moet volgen voordat u met King Online kunt gaan werken. King Online is gemaakt door Quadrant Software B.V. te Capelle aan den IJssel. King Online is

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen webapplicatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen webapplicatie 1 INLOGGEN U hebt uw inlogcode en wachtwoord bij de hand en wilt gaan inloggen in de webapplicatie. Deze webapplicatie is te bereiken via de internetsite van de SNPG ( www.snpg.nl ). Onderstaand wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING Externe toegang tot het Vesteda netwerk voor Vesteda medewerkers

HANDLEIDING Externe toegang tot het Vesteda netwerk voor Vesteda medewerkers HANDLEIDING Externe toegang tot het Vesteda netwerk voor Vesteda medewerkers Versie augustus 2009 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 MINIMALE VEREISTEN... 3 AANMELDEN... 4 De EERSTE KEER aanmelden met een RSA

Nadere informatie

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Deze handleiding is voor het inloggen op het Webwerken portaal met de App op uw mobiele telefoon. Installeren Citrix Receiver

Nadere informatie

Inloggen ouders nieuwe website:

Inloggen ouders nieuwe website: Inloggen ouders nieuwe website: Op de website van 2Samen is er voor ouders de mogelijkheid om in te loggen, waar u bij Mijn 2Samen snel en overzichtelijk uw gegevens, facturen en jaaropgaven kunt bekijken.

Nadere informatie

Hoe SSL gebruiken voor interne gebruikers

Hoe SSL gebruiken voor interne gebruikers Dienst Informatica erica Algemeen Ziekenhuis - campus Mol Gasthuisstraat 1 2400 Mol 014 / 71 24 01 helpdesk@azmol.be Onderwerp: SSL handleiding voor interne gebruikers - campus Mol Laatste aanpassingen:

Nadere informatie

Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk

Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk Handleiding activeren en inloggen Flex2Rijk Inhoud Inleiding 4 1 Activeren DIGIPASS App 5 2 Downloaden Citrix Workspace App 11 3 Inloggen op DWR Next met Flex2Rijk 13 Inleiding Flex2Rijk maakt het mogelijk

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 28-03-2017 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Verbinden met de werkplek... 3 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie View Client... 5 Fouten bij inloggen... 8 Tokencode

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Gelre thuiswerk Portal

Gelre thuiswerk Portal Gelre thuiswerk Portal Remote SSL/VPN toegang op een Windows 8 & 8.1 systemen 1 Inhoud 1. SYSTEEM VEREISTEN ALGEMEEN:... 3 2. VOORBEREIDING REMOTE WERKEN:... 3 2.1 Windows 8 interfaces:... 4 3. AAN DE

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers)

Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Handleiding - Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Inloggen van buitenaf op een PC 07-07-2015-1 -

Inloggen van buitenaf op een PC 07-07-2015-1 - Inloggen van buitenaf op een PC 07-07-2015-1 - Inloggen van buitenaf op een PC of MAC Deze handleiding beschrijf stapsgewijs hoe er moet worden ingelogd op de virtuele werkplek op een computer buiten de

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0

Cliëntportaal. Documentversie: 2.0 Cliëntportaal Documentversie: 2.0 Datum uitgifte: 01-10-2018 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Doel van het portaal.... 3 2 Portaal openen... 4 3 Registreren... 4 4 Inloggen... 8 5 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

Gebruik Self-service applicatie

Gebruik Self-service applicatie Gebruik Self-service applicatie Algemene informatie Met de applicatie Self-service heeft u de mogelijkheid om zelf diverse beheertaken uit te voeren voor uw relatie. Aan de hand van o.a. de hoeveelheid

Nadere informatie

Hoe kan ik extern werken?

Hoe kan ik extern werken? Hoe kan ik extern werken? Versie: 29-01-2016 Inhoudsopgave Hoe kan ik extern werken?... 3 Éénmalig instellen van je token (pincode)... 3 Verbinden met de werkplek... 5 (OPTIONEEL) Geïnstalleerde versie

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing

Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing Handleiding voor de registratie in de ConstruBadge toepassing U vindt hieronder een beschrijving van de stappen die u moet volgen om uw bedrijf te registreren in de ConstruBadge toepassing. 1. Kijk na

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving... 6 Gesprekken uitzetten...

Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving... 6 Gesprekken uitzetten... Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving.... 6 Gesprekken uitzetten... 7 Leesventer... 8 Automatisch antwoord... 9 1 Nieuwe e-mailomgeving

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING

Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING Auteur: Chris Twiest Versie: 2.0 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Citrix Installeren Windows... 4 Citrix Installeren Mac OSX... 9 Certificaten Installeren Mac OSX... 15 Inloggen via Windows of

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers

Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten. Voor nieuwe gebruikers Handleiding activatie e-kompas (Betaalmodule) met autorisatierechten Voor nieuwe gebruikers Indien u gebruik maakt van Remote Desktop of Citrix: het DFM e-sign programma voor Windows moet geïnstalleerd

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud 1. Inleiding... - 3-2. Portaal openen... - 4-3. Registreren... - 6-4. Inloggen... - 10-5. Wachtwoord verlopen... - 12-6. Wachtwoord vergeten... -

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v2.0 Gebruikerhandleiding. Link website VITA :

Gebruikershandleiding VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v2.0 Gebruikerhandleiding. Link website VITA : Gebruikershandleiding VITA Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v2.0 Gebruikerhandleiding Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ Inhoudstafel: 1 TOEGANG TOT VITA ------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

MEE Utrecht, Gooi en Vecht Inhoudsopgave. MEE Utrecht, Gooi en Vecht toegang gekregen worden tot de eigen mailbox én de public folders. bericht dan kan gekozen worden voor de optie Outiook Web Access (Webmail). Via deze optie kan

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKEN OP AFSTAND

HANDLEIDING WERKEN OP AFSTAND HANDLEIDING WERKEN OP AFSTAND ASP4all Hosting B.V. Energieweg 8 1271 ED Huizen Augustus 2009 Versie 1.0 Copyright 2009, ASP4all Hosting B.V. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of op andere

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Zorggroep Noorderbreedte

Handleiding Telewerken Zorggroep Noorderbreedte Handleiding Telewerken Zorggroep Noorderbreedte V2.2 Deze handleiding is ook te downloaden van http://portaldownload.znb.nl Versiebeheer Nov. 2006 versie 1.0 April 2007 versie 1.1 Toegevoegd: SMS token

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Nederlands Normalisatie Instituut

Nederlands Normalisatie Instituut Nederlands Normalisatie Instituut CITRIX / SSL VPN Helpdesk NEN kmc@nen.nl T: 0152690268 http://portal.nen.nl Versie 2.0.1 VPN hoe en wat Bij NEN kan er vanaf extern worden ingelogd op het netwerk. Dit

Nadere informatie

Handleiding Remote Werkplek

Handleiding Remote Werkplek Handleiding Remote Werkplek MS Windows Versie: 1.4 Remote Werkplek Datum: 25-10-2016 Aanmelden op Remote Werkplek Met de Remote Werkplek, kunt u gebruik maken van de meeste applicaties die ook op uw werkplek

Nadere informatie