Van de Voorzitter. Namens het bestuur, Piet de Jong Voorzitter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van de Voorzitter. Namens het bestuur, Piet de Jong Voorzitter."

Transcriptie

1 Afd. ZWOLLE

2 Van de Voorzitter. Het is al weer enige tijd geleden dat er een convocaat uitkwam. Als bestuur hadden we de beslissing genomen om alle informatie digitaal te verspreiden. Het bleek echter dat we een grote groep van onze leden niet bereikten. Vandaar dat we een convocaat met informatie voor volgend seizoen op papier aanbieden. In dit convocaat vermelden we de lezingen en activiteiten. Er zijn een zestal lezingen, inclusief de kerstdemonstratie door Frits Hoogers. Jammer genoeg volgen we de landelijke trend met een dalend ledental. Hier en daar worden al afdelingen opgeheven of ze gaan een fusie aan met een andere afdeling. Tot nu hebben we nog steeds een bestuur dat allerlei zaken regelt. We zijn nog maar met drie bestuursleden. En dat is te weinig. Wij zijn derhalve naarstig op zoek naar nieuwe bestuursleden. Dus meld u aan!!!!! Namens het bestuur, Piet de Jong Voorzitter.

3 In Memoriam Met droefenis delen wij u mee dat ons oud-bestuurslid Dhr. Leo van Os is overleden. Zijn plezierige inbreng in ons bestuur zullen wij niet licht vergeten. Tot op het laatst hielden wij de bestuursvergaderingen bij hem en Anna thuis. Wij wensen Anna Kroes en zijn en haar familieleden veel sterkte toe. Dit afscheidswoord ontvingen wij op de bedankbrief van de familie Nu t rouwrumoer rondom jou is verstomd De stoet voorbij is, de schuifelende voeten, Nu voel ik dat er een diepe stilte komt en in die stilte zal ik je opnieuw ontmoeten. En telkens weer zal ik je tegenkomen, we zeggen veel te gauw: het is voorbij. Hij heeft alleen je lichaam weggenomen, niet wie je was en wat je zei. Ik zal nog altijd grappen met je maken, we zullen samen door het stille landschap gaan. Nu je mijn handen niet meer aan kunt raken, raak je mijn hart nog duidelijker aan.

4 Lezingen en activiteiten Groei & Bloei afd. Zwolle okt : Martje van den Bosch (psychologie van kleur) 17/18 okt : Ned. Kampioenschap Bloemschikken in Deventer 10 nov : Romke van der Kaa (tuin van de toekomst) 07 dec : Frits Hoogers (kerstdemonstratie) 12 jan : Modeste Herwig (kleurencombinaties in de tuin) 08 mrt : Marcel Batist (tevens voorjaarsledenvergadering) Een kleurrijk naseizoen. 12 mrt. 2016: Voorjaarsplanten ruilbeurs. 12 apr : Vlinderstichting. 11 t/m 18 jun. 2016: Nationale Tuinweek. 18/19 juni 2016: Open tuinen weekend. Alle lezingen en presentaties van Groei & Bloei, afdeling Zwolle, worden gehouden in zaal De Vrolijkheid, Oude Meppelerweg 3, 8024 AB Zwolle. Zaal open: uur. Aanvang: uur. Leden : gratis toegang. Niet-leden: EUR 2,50. Meer informatie: zwolle.groei.nl

5 Martje van den Bosch Martje houdt 12 oktober 2015 een lezing over de psycholoigie van de kleur in de tuin. Martje studeerde filosofie in Nijmegen en was als docent verbonden aan Avans Hogeschool te s-hertogenbosch. Enige jaren geleden koos zij er voor haar loopbaan in het onderwijs te verruilen voor haar werkzaamheden in De Tuinen in Demen. Deze tuinen zijn in het zomerseizoen opengesteld voor publiek en Martje plaatst haar ervaringen in de tuin in een filosofisch kader. De beleving van kleur in de tuin Elk mens beleeft kleuren anders. De één vindt een tuin met oranje bloemen opwekkend, de ander vindt het te druk. De beleving zegt iets over de persoon en over de tuin. Op beide kanten wordt in gegaan. Zo bespreken we kleurvoorkeuren en waar deze mee samenhangen. Wie houdt er van rood? Wie houdt er van blauw? Waar hangt dat mee samen? Ook gaan we in op de kenmerken van verschillende kleuren, toegespitst op de tuin. Wat is het effect van paarse bloemen? Hoe lijkt een tuin groter? Elke kleur brengt zijn eigen sfeer en indruk met zich mee en n de conclusies gaan we in op de keuzes voor de tuin.

6 Romke van der Kaa Romke van de Kaa is kweker en freelance publicist. Velen zullen zich zijn rubriek 'Plantaardig' in NRC Handelsblad herinneren. Sinds 1984 schrijft hij zijn weerbarstige columns in het bekende tijdschrift Onze eigen tuin. Hij verzorgt radio- en televisieprogramma's voor regionale omroepen en schrijft voor een groot aantal provinciale dagbladen. Ook schreef hij : Buiten de Perken, Tuinieren gaat niet over rozen en De getemde wildernis. Samen met Paul Geerts maakt hij elk jaar de Tuinscheurkalender. De Tuin van de toekomst. Een onderwerp dat nog nooit in een van onze workshops is behandeld. Hoe zullen de tuinen er over 50 jaar uitzien??

7 Frits Hoogers Frits Hoogers (FLORAFRITS) zal 7 december de jaarlijkse kerstdemonstratie verzorgen. Florafrits staat bekend om zijn persoonlijke aanpak en betrokkenheid. De combinatie van stylist en bloemist maakt Florafrits tot een veel en graag gezien adviseur. In de pauze worden er zeven stukken van Florafrits verloot. Ook kunt u bij zijn stand terecht, waar zijn producten worden aangeboiden.

8 Modeste Herwig Het kleurenpalet van de tuinontwerper Zolang als ik tuinier ben ik gefascineerd door het wonderlijke verschijnsel kleur. Kleur is een krachtig expressiemiddel en zeer bepalend voor de sfeer van een tuin. De kleurige bloemen en bladeren vormen als het ware het schilderspalet voor de tuinkunstenaar. Ik verdiepte me in verschillende kleurentheorieën en in de tuinen van mijn vader Rob Herwig te Lunteren werkte ik jarenlang mee aan de borders op kleur. Voor het bepalen van de juiste kleuren heb ik veel aan de kleurenwaaiers van de Royal Horticultural Society, ook mijn boek Tuinplantenencyclopedie op kleur is gebaseerd op dit systeem. Tijdens mijn fotoreizen ontdek ik de mooiste kleurencombinaties en zie ik de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kleurgebruik in de tuin. Graag laat ik u tijdens deze lezing fraaie voorbeelden zien van binnen- en buitenlandse tuinen waarin kleur een belangrijke rol speelt. Ik vertel u over de kleurentheorie voor tuiniers, harmonieuze en contrastrijke kleurencombinaties en ook bijzondere tuinplanten komen aan bod. Ik hoop u met deze lezing aan te moedigen om zelf te experimenteren en het avontuur met kleur aan te gaan.

9 Marcel Batist Verbaast het u ook, dat ná juli het fraaie van de meeste tuinen eraf raakt? De weelderige bloei van de vaste plantenborders is duidelijk over het hoogtepunt heen. Toch kan het bloeiseizoen gemakkelijk opgerekt worden tot laat in september en zelfs nog tot aan de eerste nachtvorst toe. Dit bereikt u onder meer door bv kuipplanten of zomerbollen/knollen in de borders te planten. Een andere optie zijn de éénjarigen. Dat lukt prima met het gewone perkgoed, maar meer in het bijzonder met éénjarigen die buiten het massaproduct vallen. Veel van deze planten zijn vrijwel niet te koop. Zaad is doorgaans beter verkrijgbaar, vaak bij speciaalzaken of via uitwisseling op internet. Een groeiend aantal zelfzaaiers houdt zich hiermee bezig en zij proberen op deze wijze iets aparts van hun tuin te maken. Marcel Batist is zo iemand en hij komt deze avond laten zien welke mogelijkheden er zijn om uw tuin in een kleurrijk naseizoen om te toveren. Trouwe bezoekers herinneren hem nog van de lezing fotograferen in de tuin (april 2010). Hij laat - met een digitale show - een greep zien uit deze minder bekende plantengroepen. Denk dan bv aan Lab lab purureus, Asclepias curassavica, Hibiscus trionum, Salvia involucrata of Mirabilis jalapa. De serie wordt afgewisseld met éénjarige inheemse planten, klimmers, bruikbare kuipplanten, knollen, bollen, baskets en plantenbakken. Ook een aantal tips voor vaste planten komen nog aanbod.

10 Vlinderstichting Het gaat echter slecht met de Nederlandse vlinders. Uit onderzoek is gebleken dat van de 70 soorten die hier aan het begin van deze eeuw voorkwamen er inmiddels 18 zijn uitgestorven terwijl 30 andere soorten worden bedreigd en vooral nog in natuurgebieden voorkomen. Er zijn gelukkig nog vele manieren waarop we de achteruitgang van de vlinders kunnen tegengaan. In het beheer van natuurterreinen en openbaar groen en door te zorgen voor goede verbindingswegen voor planten en dieren. Ook u kunt de vlinders helpen. Door bij de inrichting van uw tuin en bij het onderhoud rekening te houden met de eisen die de vlinders stellen kunt u er voor zorgen dat de vlinders en andere dieren meer kansen krijgen terwijl u kunt genieten van de prachtige vormen en kleuren.

11

12

Van de Voorzitter afdeling Zwolle.

Van de Voorzitter afdeling Zwolle. Van de Voorzitter afdeling Zwolle. Het is al weer enige tijd geleden dat er een convocaat uitkwam. Als bestuur hadden we de beslissing genomen om alle informatie digitaal te verspreiden. Het bleek echter

Nadere informatie

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle

Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Convocaat Groei & Bloei Afdeling Zwolle Van de voorzitter, Met droefenis delen wij u mee dat ons oud-bestuurslid Gerrit Banck is overleden. Als penningmeester heeft hij veel betekend voor onze afdeling.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres: ACTIVITEITEN

Nieuwsbrief. Roosendaal Januari adres: webadres:   ACTIVITEITEN Nieuwsbrief Roosendaal Januari 2011 1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN 9 JANUARI NIEUWJAAR (SNERT) WANDELING 20 JANUARI LEZING OVER TUINGEREEDSCHAP DOOR

Nadere informatie

september 2017 AFDELING ALBLASSERWAARD KOFFERBAKRUILBEURS * KOM ERBIJ EN HAGI FESTIVAL * LEZING: LANGER BLOEI IN DE TUIN * TERUGBLIKKEN

september 2017 AFDELING ALBLASSERWAARD KOFFERBAKRUILBEURS * KOM ERBIJ EN HAGI FESTIVAL * LEZING: LANGER BLOEI IN DE TUIN * TERUGBLIKKEN september 2017 AFDELING ALBLASSERWAARD KOFFERBAKRUILBEURS * KOM ERBIJ EN HAGI FESTIVAL * LEZING: LANGER BLOEI IN DE TUIN * TERUGBLIKKEN VAN DE VOORZITTER Het is een heel kleine gebeurtenis, het vallen

Nadere informatie

Beste leden van Groei & Bloei Meppel en regio,

Beste leden van Groei & Bloei Meppel en regio, Beste leden van Groei & Bloei Meppel en regio, Dit is de tijd van het jaar, waar het allemaal om draait bij Groei en Bloei. Afgelopen weekend, 15/16 juni, was het landelijk Open tuinen weekend. Maar liefst

Nadere informatie

In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten

In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten TOON HERMANS In de stilte zal ik je opnieuw ontmoeten ZIJN MOOISTE TROOSTENDE WOORDEN Wisseling Even ben ik oud en grijs omdat ik de moed verloor even koud, dan

Nadere informatie

Hydrangea macrophylla Magical selectie

Hydrangea macrophylla Magical selectie Hydrangea macrophylla Magical selectie Magical Four Seasons Speciaal geselecteerd Kleurverandering per seizoen Prachtig geschenk De vier seizoenen van de Magical De Hydrangea macrophylla Magical is een

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM Viering 25 november 2018 Aanvangstijd: 10:00 uur De liturgische kleur deze zondag is groen: de kleur van de schepping, het leven en de hoop In deze dienst: voorganger:

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 15

PLANTWIJZER VIDEO 15 PLANTWIJZER V I D E O 15 15 VIDEO 15 VASTE PLANTEN 1 Deze video gaat over bloeiende vaste planten. Dit is een uitgebreide groep waarover ik in een bijgevoegde pdf vertel welke de meest makkelijk te gebruiken

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers november 2013 Uitnodiging voor de ledenavond

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

TULPENGEKTE. 1. Streep door wat niet van toepassing is.

TULPENGEKTE. 1. Streep door wat niet van toepassing is. TULPENGEKTE Je leraar of lerares heeft je een tulpenbol laten zien. Zo n bol stop je in de herfst in de grond, en in de lente groeit er een tulp uit. Niets bijzonders zou je zeggen. Maar vierhonderd jaar

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Programma 2009-2010

Afd. MEPPEL en REGIO Programma 2009-2010 Advertentie Dorpsweg 6 8274 AE Wilsum Tel 038-3557556 Boerengoed http://www.boerengoed.nu/ Alles voor biologisch tuinieren, zoals: -organische meststoffen; -biologisch plantgoed: knoflook,aardappelen,

Nadere informatie

Welke kleur kies jij?

Welke kleur kies jij? Welke kleur kies jij? Eerst even dit... Kleur is zoveel meer dan je favoriete tint op de muur of de kleur van je lievelingsjurk. Kleur is een taal en spreekt direct met je gevoel waarbij woorden overbodig

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2018-2019 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Beste leden van Groei & Bloei Meppel en regio, Het is volop zomer terwijl ik dit schrijf. De tuin bloeit dat het een lust

Nadere informatie

Door de ogen van Piet Oudolf

Door de ogen van Piet Oudolf Door de ogen van Piet Oudolf In Singer Laren opent begin juni de tentoonstelling Geschilderde tuinen. Dan is ook voor het eerst de nieuwe door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin toegankelijk. Als opmaat

Nadere informatie

Ledenbinding & -werving. Velt vzw Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem, België www.velt.

Ledenbinding & -werving. Velt vzw Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem, België www.velt. Ledenbinding & -werving Velt vzw Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem, België Communicatiestrategie Velt verleidt en brengt mensen samen op weg naar ecologisch

Nadere informatie

PERSINFORMATIE VOOR CONSUMENTENMEDIA

PERSINFORMATIE VOOR CONSUMENTENMEDIA PERSINFORMATIE VOOR CONSUMENTENMEDIA Januari 2016 Zeven stylingtips voor kamerhortensia Zeven stylingtips voor kamerhortensia Bloemrijke blikvanger De hortensia is vanaf februari verkrijgbaar als kleurrijke

Nadere informatie

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein

Romantiek. in een sprookjeslandschap. Op een boogscheut van het. drukke Gent treffen we het. Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein Romantiek in een sprookjeslandschap Tekst: Fanny Storms Fotografie: Park van Beervelde Op een boogscheut van het drukke Gent treffen we het Park van Beervelde aan. Wanneer we het domein betreden worden

Nadere informatie

DELA bloemencollectie

DELA bloemencollectie Bescheiden Kleurrijk Afscheid nemen. Wat de omstandigheden zijn, het is zwaar en vaak niet te bevatten. Hoe zeg je iemand voorgoed gedag, terwijl je dat helemaal niet wilt? Wij begrijpen wat zo'n moment

Nadere informatie

Je kunt nu de heesters snoeien die al zijn uitgebloeid. Ook buxushaagjes kun je alvast knippen. Geef ze daarna extra mest voor goede hergroei.

Je kunt nu de heesters snoeien die al zijn uitgebloeid. Ook buxushaagjes kun je alvast knippen. Geef ze daarna extra mest voor goede hergroei. Lentetips April Vroegbloeiende struiken kan u na de bloei snoeien. Vanaf april ziet onkruid vaak zijn kans. Onbeplante oppervlaktes zijn snel bedekt met ongewenst groen. Schoffelen is dus de boodschap!

Nadere informatie

Van het bestuur.. Met een hartelijke groet, Jannie Koster - van Leeuwen, tijdelijk voorzitter

Van het bestuur.. Met een hartelijke groet, Jannie Koster - van Leeuwen, tijdelijk voorzitter 1 2 Van het bestuur.. Het is inmiddels februari geworden en wie naar buiten kijkt in de tuin of het park, ziet dat er veel planten en bomen al knoppen hebben. De echte winter lijkt de laatste jaren pas

Nadere informatie

Stadswerken. Kerndoelen. Programma NMC. Groep 1 t/m 8. www.utrecht.nl/nmc

Stadswerken. Kerndoelen. Programma NMC. Groep 1 t/m 8. www.utrecht.nl/nmc Stadswerken Kerndoelen www.utrecht.nl/nmc Programma NMC Groep 1 t/m 8 Kerndoelen nader toegelicht De NMC-programma s geven met kerndoelen over Mens en Samenleving, Natuur en Techniek en Ruimte vooral invulling

Nadere informatie

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I

Preek Psalm 78:1-8 20 september 2015 In het spoor van Opening winterwerk Spiegelbeeld I Preek Gemeente van Christus, De mooiste dingen in het leven kun je niet als erfernis wegschenken Let er maar eens op. De belangrijkste dingen zijn geen erfstuk. Zeker, je kunt mooie spulletjes erven. Of

Nadere informatie

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257

HARDERWIJK EN OMSTREKEN. (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 HARDERWIJK EN OMSTREKEN (opgericht in 1887) Secretariaat: Mw. H. Koekoek J.P. Heyelaan 56, 3842 CL Harderwijk Telefoon: 0341-415257 Groei & Bloei De Tuinliefhebbers September 2013 Misschien komt er na

Nadere informatie

TUINEN VAN SALLANDROUTE

TUINEN VAN SALLANDROUTE Buitenleven En Route TUINEN VAN SALLANDROUTE In de het Overijsselse Salland zijn op 24 april en 1 mei twee bollentuinen en een kwekerij geopend. Onder de noemer Tuinen van Salland kun je een route maken

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2014-2015 Afzender 8035 RG 4 Oplage: 300 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, Vandaag (het is juli als ik dit schrijf) ontving

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren

De stap naar duurzaam tuinieren De stap naar duurzaam tuinieren Vormingsaanbod Vormingsaanbod vzw Tuinhier Vzw Tuinhier Woodrow Wilsonplein 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren

Nadere informatie

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen,

mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Nieuwsbrief De Floriaan Mei 2015 mei 2015 Zomer-doe-avond 20 mei a.s. Vergeet u niet het volgende mee te brengen: Beste 3Florianen, Op woensdag 20 mei hebben we een gezellige zomer-doe-avond gepland. Tijdens

Nadere informatie

7 Tips voor het fotograferen van bloemen

7 Tips voor het fotograferen van bloemen 7 Tips voor het fotograferen van bloemen Het is volop zomer en er bloeien overal bloemen. Bloemen kun je op vele manieren fotograferen: de voor de hand liggende keuze is een close-up van de bloemkop met

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Volkstuin Vereniging Vianen december 2016

Nieuwsbrief van de Volkstuin Vereniging Vianen december 2016 Nieuwsbrief van de Volkstuin Vereniging Vianen december 2016 Beste tuinders Hoewel ons tuinencomplex er ogenschijnlijk stil bij ligt zijn er toch de nodige activiteiten waarover we jullie willen informeren.

Nadere informatie

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent

De stap naar duurzaam tuinieren. Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent De stap naar duurzaam tuinieren VORMINGSAANBOD VZW TUINHIER Vzw Tuinhier Seminariestraat 2 9000 Gent Vzw Tuinhier wil de belangstelling voor duurzaam, aangenaam en milieubewust tuinieren bevorderen, en

Nadere informatie

Reserveer tijdig workshop(s)

Reserveer tijdig workshop(s) Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Reserveer tijdig Creatief Weekend Eenvoudig bestellen Agenda Reserveer tijdig workshop(s) Ook zo'n zin in een workshop? Een creatieve, inspirerende

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

Acanthuskusjes- zomer 2015

Acanthuskusjes- zomer 2015 Acanthuskusjes- zomer 2015 Een nieuwe trend zet door! Kies voor een Prairietuin! Schoorvoetend, maar toch, sinds de mooie promotietuin, die Tuinontwerp de Weieven in Zijtaart had bij Geert van Boxmeer

Nadere informatie

Ik mis je Hele kistbedekking. Zoals je was

Ik mis je Hele kistbedekking. Zoals je was Ik mis je Hele kistbedekking Zoals je was Afscheid nemen. Wat de omstandigheden ook zijn, het is zwaar en vaak niet te bevatten. Hoe zeg je iemand voorgoed gedag, terwijl je dat helemaal niet wilt? Wij

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2016-2017 Pag.1 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, De foto linksonder heeft Dick Scheurs gemaakt in februari 2011 tijdens

Nadere informatie

cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD

cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD www.dedomijnen.nl/educatie Aanmelden en meer informatie via: educatie@dedomijnen.nl Zingen ook voor mij? Betrap jij jezelf er ook stiekem op dat je altijd

Nadere informatie

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst!

Programma Tuinweek. Fijne tuindagen gewenst! Programma Tuinweek Programma Tuinweek Groei & Bloei afd. Gorinchem en afd. Alblasserwaard Kinderactiviteiten Woensdag 18 juni van 14.00-15.30 uur Bij Tuincentrum Sterk Vlietskade 1074 in Arkel is er een

Nadere informatie

Hoe stel ik een goede border samen?

Hoe stel ik een goede border samen? Hoe stel ik een goede border samen? Deze preview met 16 van de 90 dia s van de Oxalis cursus BORDERS MAKEN is bedoeld om u een eerste beeld te geven van deze cursus voordat u besluit hem aan te schaffen

Nadere informatie

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje

Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Afdeling Houten september 2014 Een nieuwe nieuwsbrief, een ander jasje Zes lezingen en presentaties, acht workshops (binnen én buiten), enkele excursies, een jaarvergadering, en wat we nog maar meer aan

Nadere informatie

Geslaagd Bruidsbloemwerk

Geslaagd Bruidsbloemwerk Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Bruidsbloemwerk Schelpenzomer Cursus Najaar Agenda Webshop Geslaagd Bruidsbloemwerk Biss Floral is er in gespecialiseerd om samen met het

Nadere informatie

Bamboe en siergrassen

Bamboe en siergrassen Bamboe en siergrassen Vakdag Tuin, Park en Landschap Periode 3 en 4, schooljaar 2014-2015 Bamboe en siergras is familie van elkaar Bamboe is de benaming voor een aantal plantensoorten die een geslachtengroep

Nadere informatie

Groene Detailhandel. Een- en tweejarigen antwoorden 1. Een- en tweejarige tuinplanten Antwoorden

Groene Detailhandel. Een- en tweejarigen antwoorden 1. Een- en tweejarige tuinplanten Antwoorden Een- en tweejarige tuinplanten Antwoorden 1 Omschrijf met eigen woorden wat eenjarige planten zijn. Aan het einde van het seizoen vormen ze zaad en sterven af. Met andere woorden de meeste eenjarige kun

Nadere informatie

Eerlijk buitenleven. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing

Eerlijk buitenleven. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing Eerlijk buitenleven Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing Eerlijk buitenleven Het duurzame buitenlabel voor jou! Inleiding Er is een groeiende behoefte aan producten en materialen die een minder grote impact

Nadere informatie

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen.

Woensdag 19 november: lezing Korneel Aschman, Plantplezier door de eeuwen heen; tuinkunst in Nederlandse historische tuinen. Afdeling Houten november 2014 Beste plantenliefhebber, In deze nieuwsbrief vind je alle informatie over onze activiteiten die we de komende maanden organiseren. Wil je meer weten? Kijk op de website: houten.groei.nl.

Nadere informatie

Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s.

Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s. Digitale lezingen door Geert Borgonje te Raalte. Informatie over diverse lezingen wat betreft planten hobby en reizen met digitale foto s. Voor meer informatie; gwmborgonje@ziggo.nl of 0572-354045 Benodigde

Nadere informatie

Kom kijken, laat u verleiden en wordt geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan.

Kom kijken, laat u verleiden en wordt geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan. In de wereld van nu is alles met elkaar verbonden. Verandering hangt in de lucht, bestaande patronen verdwijnen, nieuwe komen daarvoor in de plaats. Meer aandacht voor de omgeving leidt tot nieuwe waarden.

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 3. NatGeoFoto

FOTO- OPDRACHT 3. NatGeoFoto NatGeoFoto GEZICHTEN VAN DE WERELD FOTO- OPDRACHT 3 GEZICHTEN VAN DE WERELD In de tijdschriften van National Geographic verschijnen talloze portretten, van zowel mens als dier. Toch is portretfotografie

Nadere informatie

Een uniek moment tussen ouders en kind voor altijd vastgelegd in een prachtig geïllustreerd boek.

Een uniek moment tussen ouders en kind voor altijd vastgelegd in een prachtig geïllustreerd boek. Mirjam Cremer is van beroep geboortefotograaf en oprichter van Pure Life Geboortefotografie. Sinds 2013 heeft zij meer dan 120 geboortereportages gemaakt. Tijdens haar werk legt ze telkens de geboorte

Nadere informatie

PLANTWIJZER VIDEO 13

PLANTWIJZER VIDEO 13 PLANTWIJZER VIDEO 13 13 VIDEO 13 ROZEN Deze video gaat over rozen, wat voor soort rozen zijn er nou eigenlijk. We kennen natuurlijk allemaal de perk- en struikrozen. De perkrozen zoals de gemeente ze bijvoorbeeld

Nadere informatie

Lage kaart 462e Brasschaat - tel

Lage kaart 462e Brasschaat - tel Lage kaart 462e - 2930 Brasschaat - tel 03 653 00 20 - www.vitalistuin.be KENNISMAKING Open up your door en leid ons binnen in uw tuindroom. Wees gerust: we kunnen goed luisteren. Houdt u van strakke vormen?

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

Maandbereiksindex Dagbladen mei Irena Petrič - NOM Alke Bassler - Intomart GfK

Maandbereiksindex Dagbladen mei Irena Petrič - NOM Alke Bassler - Intomart GfK Maandbereiksindex Dagbladen 11 288 31 mei 12 Irena Petrič NOM Alke Bassler Intomart GfK INHOUD Pagina 1. Toelichting 3 2. Grafieken maandbereiksindex 11 4 2.1 Landelijke dagbladen 4 2.2 Gratis dagbladen

Nadere informatie

Maandthema februari 2015. Vuur en Licht

Maandthema februari 2015. Vuur en Licht Maandthema februari 2015 Vuur en Licht 1 Vuur en Licht tezamen 2 Vuur Vuur is het zichtbare (licht) en voelbare (warmte) verschijnsel dat optreedt als een brandbare stof een oxidatiereactie ondergaat bij

Nadere informatie

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Groei & Bloei Afdeling Zwolle 10 april 2017 19.30 uur ledenvergadering 20.00 uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Locatie: Het Anker Voorsterweg 36 Zwolle Zaal open 19.15

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. februari t/m maart 2018 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni.

Nadere informatie

ALLES HEEFT EEN KLEUR

ALLES HEEFT EEN KLEUR ALLES HEEFT EEN KLEUR Dagopvang en peuterspeelgroep Het P@rk Gemaakt door: Esther en Ingrid Maart 2017 Beste ouders/verzorgers De peuterspeelgroep van het P@rk werkt vanuit de methode Startblokken van

Nadere informatie

Rapport Dienstencheques 2016

Rapport Dienstencheques 2016 Rapport Dienstencheques 2016 Dit cijferrapport geeft een stand van zaken weer van de belangrijkste indicatoren van het stelsel dienstencheques voor 2016. 1. Uitgegeven DCH 1 1.1 Algemene stavaza Aantal

Nadere informatie

Consumentenbestedingen tuinplanten stabiel Onderzoek onder Nederlandse huishoudens naar hun tuinplantenaankopen in 2011

Consumentenbestedingen tuinplanten stabiel Onderzoek onder Nederlandse huishoudens naar hun tuinplantenaankopen in 2011 Consumentenbestedingen tuinplanten stabiel Onderzoek onder Nederlandse huishoudens naar hun tuinplantenaankopen in 2011 PT 2012-11 Maart 2012 - Remy Vermeire Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Consumentenbestedingen

Nadere informatie

contains recycled plastics

contains recycled plastics contains recycled plastics by we are elho Elho verrast je telkens weer met vrolijke, functionele en creatieve producten die je blijven inspireren en je huis of tuin nog gezelliger maken. by we all love

Nadere informatie

HENDRIK JAN WEET ER ALLES VAN

HENDRIK JAN WEET ER ALLES VAN JAARPLAN 2016 HET DNA VAN HENDRIK JAN ONZE GESCHIEDENIS Hendrik Jan werd in 1965 geïntroduceerd en was direct een groot succes; Het werd het meest bekende tuingereedschap merk van Nederland met een naamsbekendheid

Nadere informatie

Gezellige geveltuinen. Maak uw eigen buitenruimte mooier met levend groen. Neem een geveltuin.

Gezellige geveltuinen. Maak uw eigen buitenruimte mooier met levend groen. Neem een geveltuin. Gezellige geveltuinen Maak uw eigen buitenruimte mooier met levend groen. Neem een geveltuin. Leiden is een prachtige stad met veel historie en gezellige wijken en buurten, in het centrum en daar buiten.

Nadere informatie

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje

Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje TNT Post Port betaald Afd. MEPPEL en REGIO Activiteitenboekje 2015-2016 Afzender 7944 NZ 8 Oplage: 230 Pag.1 Pag.2 Geacht lid van Groei&Bloei Meppel en regio, In tegenstelling tot voorgaande jaren ontvangt

Nadere informatie

Het mysterie van ons bord

Het mysterie van ons bord Voeding graad 1 Het mysterie van ons bord Lesvoorbereiding Print Simon de kleine detective uit. Verzend de mail naar je eigen mailadres en laat deze dan op het smartboard zien (zonder de afzender te laten

Nadere informatie

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec Handleiding Naam opdracht De omgeving met andere ogen bekeken Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec zeer geschikt ongeschikt Benodigde materialen opdrachtenbladen pen

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Binnen Exposities. Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief. Dinie Wikkerink Licht en ruimte

FOTO21 BREDEVOORT. Binnen Exposities. Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief. Dinie Wikkerink Licht en ruimte FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief september 2017 actuele informatie over tentoonstellingen bij Foto21Bredevoort Binnen Exposities Grote zaal 16 september t/m 29 oktober Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief

Nadere informatie

17 17-mrt 18 poppen- 19 theater vaderdag 20 En toen en 21 terug 22 23 24 24-jun 25 26 27 koningsdag 27-mei 28 workshop 29 Verborgen 30 schatten 31

17 17-mrt 18 poppen- 19 theater vaderdag 20 En toen en 21 terug 22 23 24 24-jun 25 26 27 koningsdag 27-mei 28 workshop 29 Verborgen 30 schatten 31 com. augustus september oktober november december januari februari maart april mei juni juli gaarlandt zomervakantie herfstvakantie kerstvakantie voorjaarsvak pasen meivakantie zomervak school t/m 16/8

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Computercursussen voor Senioren

Computercursussen voor Senioren Computercursussen voor Senioren WWW.LUUKSKE.NL Gemeenschapshuis t Luukske & KBO Wellerlooi Gemeenschapshuis t Luukske presenteert in samenwerking met de KBO Wellerlooi met trots haar programma Computercursussen

Nadere informatie

1. Het ene jaar is het andere niet!

1. Het ene jaar is het andere niet! Naam:. Klas:.. 1. Het ene jaar is het andere niet! Je zit al in deze klas sinds september. In september ben je aan een nieuw jaar begonnen. Dus aan een nieuw schooljaar. Vul in: september oktober... februari...

Nadere informatie

Teamleden en andere. Raads- en commissieleden

Teamleden en andere. Raads- en commissieleden Dag Datum Tijdstip Bijeenkomst/Activiteit Voor wie Waar Bijzonderheden Donderdag 5-jan 19.30 Raadscommissie Raads- en commissieleden Nog geen presentaties gepland Dinsdag 10-jan 19.30 Teamvergadering Raadhuis

Nadere informatie

Doe niets met planten in de tuin als het vriest!

Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Wintertips December Doe niets met planten in de tuin als het vriest! Dahlia s, gladiolen en dergelijke planten die opgeslagen liggen, liggen vaak té vochtig en krijgen last van schimmels. December is de

Nadere informatie

Vertrouwen. Margriet Ledin-de Hoop. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer

Vertrouwen. Margriet Ledin-de Hoop. Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Vertrouwen Margriet Ledin-de Hoop Uitgeverij Boekencentrum, Zoetermeer Inhoudsopgave Woord vooraf 6 1. Op reis 8 2. Spring! 15 3. Ver weg of heel dichtbij? 24 4. Actief afwachten 32 5. In vertrouwen keuzes

Nadere informatie

JUBILEUM PROGRAMMA EN JUBILEUM AANBIEDINGEN

JUBILEUM PROGRAMMA EN JUBILEUM AANBIEDINGEN JUBILEUM PROGRAMMA EN JUBILEUM AANBIEDINGEN SLAAPHOF BESTAAT 25 JAAR OKTOBER 2014 = FEESTMAAND met: * Schitterende aanbiedingen en een goed inhoudelijk programma. Zie hieronder!! Hier vindt u onze jubileumkrant

Nadere informatie

De Floriaan november/december 2015

De Floriaan november/december 2015 De Floriaan november/december 2015 Zesde editie, 2 de jaargang Beste 3Florianen, Onze eerste najaarsworkshops hebben we alweer achter de rug. Was u er niet bij? Dan heeft u iets gemist; bekijkt u maar

Nadere informatie

Oranje in stijl Agenda Workshops Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Oranje in stijl Agenda Workshops Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Oranje in stijl Agenda Workshops Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Oranje in stijl Zorg voor een extra stijlvolle inrichting tijdens Koningsdag (27 april as.). Onder het motto

Nadere informatie

Land Art. Samenvatting: Leerdoel: Uitgewerkte activiteit:

Land Art. Samenvatting: Leerdoel: Uitgewerkte activiteit: Land Art Meeste mogelijkheden met kleur, maar in principe mogelijk in elk seizoen. Afhankelijk van het ontwerp Themawandeling Herfst Samenvatting: Voor kunstenaars en knutselaars biedt het bos een schat

Nadere informatie

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal

cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal cursuskalender 2019/2020 WELKE CURSUS GA JIJ DOEN? Veenendaal WELKOM IN DE CULTUURFABRIEK! ONTDEK HET ZELF Bij de Bibliotheek in De Cultuurfabriek ben je van harte welkom voor het volgen van een cursus,

Nadere informatie

otoboek is belloeld am U een

otoboek is belloeld am U een otoboek is belloeld am U een il,ee te geven van- wat er"lll/qjja Ran betreffende he.t verzorgen van ftet bloemwerk voor een y,jtvaart. Eigenlijk kan tegenwnordig 1Jijna alles... Dit zult U merken als U

Nadere informatie

0-meting onder consumenten in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland

0-meting onder consumenten in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland 0-meting onder consumenten in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland Evaluatie van Colour Your Life campagne van Plant Publicity Holland 0-meting onder consumenten in Nederland, Verenigd

Nadere informatie

BESTUUR. Voorzitter: Koos Dijksterhuis, Uithuizermeeden Tel

BESTUUR. Voorzitter: Koos Dijksterhuis, Uithuizermeeden Tel BESTUUR Voorzitter:, Uithuizermeeden Tel. 0595-412238 Secretaris: Rika Zuidveld, Garrelsweer Tel. 0596-566359, jwjzuidveld@kpnmail.nl Penningmeester: Tineke Ellen, Appingedam Tel. 0596-624584 Ledenadministratie:

Nadere informatie

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden

Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Siem dit jaar 60 jaar lid en Piet al ruim 53 jaar lid over hun O.N.A. Siem de Jong en Piet de Gruijl: echte O.N.A.-vrienden Tijdsbeeld O.N.A. Periode 1955-1982 Siem de Jong begon zijn O.N.A.-loopbaan begin

Nadere informatie

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief

Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief Onweerstaanbare wijsneus Kik en Joep Lesbrief April 2015 Lesbrief Kik en Joep / Bibliotheek Hengelo / lesbrief 1 Kik en Joep Kik en Joep zijn al bekend uit de kindertijdschriften Maan Roos Vis en Roetsj!

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU)

Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) Wetenschapsknooppunt Wageningen University (WKWU) Margriet van Vianen, projectleider 28 september 2016 Ruimte voor partnerlogo s (plaats een wit vlak achter de logo s om deze tekst en het kader te verbergen)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres:

Nieuwsbrief. Roosendaal januari adres: webadres: Nieuwsbrief Roosendaal januari 2017-1 e-mailadres: info@roosendaal.groei.nl webadres: www.roosendaal.groei.nl ACTIVITEITEN: 18 FEBRUARI LEZING VIJVER EN TUINPLEZIER DOOR LEO BRAND 22 MAART ALGEMENE LEDENVERGADERING

Nadere informatie

Competitieschema Women's BeNe League seizoen 2013/'14

Competitieschema Women's BeNe League seizoen 2013/'14 30 aug. '13 3 sep. '13 6 sep. '13 13 sep. '13 1 okt. '13 4 okt. '13 1 Telstar R. Standard de Liegè 1 sc Heerenveen PSV/Eindhoven 1 RSC Anderlecht ADO Den Haag 1 KAA Gent FC Utrecht 1 Club Brugge KV Ajax

Nadere informatie

Boomkwekerij Nederland 2009

Boomkwekerij Nederland 2009 Boomkwekerij Nederland 2009 Ontwikkeling van meerjarige en éénjarige tuinplanten in 2009 PT 2010-31 mei 2010 - Annette Meeder Productschap Tuinbouw, Markt & Innovatie Boomkwekerij Nederland 2009 Ontwikkeling

Nadere informatie

Mijn zwangerschapsdagboek. met Sophie de giraf

Mijn zwangerschapsdagboek. met Sophie de giraf Mijn zwangerschapsdagboek met Sophie de giraf www.kosmosuitgevers.nl Oorspronkelijke titel: Mon Journal de Grossesse Marabout (Hachette Livre), 2014 Tekst: Frédérique Corre Montagu 2018 Kosmos Uitgevers,

Nadere informatie

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o.

Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. CONVO Groei en Bloei, Afdeling Heerhugowaard e.o. mei t/m juni 2018 Dit convocaat is een uitgave van Groei & Bloei, afd. Heerhugowaard e.o. en verschijnt 3 maal per jaar, van september t/m juni. Bestuurssamenstelling:

Nadere informatie

KLEINE GIDS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WORKSHOP SAMEN TUINIEREN. Ter attentie van de organisatoren van de workshop

KLEINE GIDS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WORKSHOP SAMEN TUINIEREN. Ter attentie van de organisatoren van de workshop KLEINE GIDS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN WORKSHOP SAMEN TUINIEREN Ter attentie van de organisatoren van de workshop INHOUDSTAFEL Introductie Doelstellingen en globaal overzicht van de workshop de verschillende

Nadere informatie

Roze bloemen in de tuin

Roze bloemen in de tuin Dinsdag, 12.09.2017, 15:56 uur door Modeste Herwig (reacties: 0) Roze bloemen in de tuin Van babyroze tot shocking pink Voor de tuin is roze volgens mij altijd geliefd geweest, vooral in de Engelse cottagetuinen

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Wopke van der Ploeg Begeleiding: de Koningsband

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Wopke van der Ploeg Begeleiding: de Koningsband Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Wopke van der Ploeg Begeleiding: de Koningsband Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Wopke van der Ploeg Begeleiding: de Koningsband Welkom en mededelingen Kum ba Yah,

Nadere informatie

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn alphens.nl alphens.nl 3 Introductie juni 0 is de website www.alphens.nl leven in geblazen om een platform te creëren voor alles dat met

Nadere informatie

Eerlijk buitenleven. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing

Eerlijk buitenleven. Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing Eerlijk buitenleven Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing Eerlijk buitenleven Het duurzame buitenlabel voor u! Inleiding NL label, het platform voor eerlijke en duurzame materialen in de leefomgeving!! Lodewijk

Nadere informatie

Ledenadministratie: Mevr. G. Wiegersma Vrijstad EP DAMWOUDE Bankrekening Nr t.n.v. K.M.T.P. NOORD-OOST FRIESLAND te DAMWOUDE

Ledenadministratie: Mevr. G. Wiegersma Vrijstad EP DAMWOUDE Bankrekening Nr t.n.v. K.M.T.P. NOORD-OOST FRIESLAND te DAMWOUDE Ledenadministratie: Mevr. G. Wiegersma Vrijstad 15 9104 EP DAMWOUDE Bankrekening Nr. 32.02.05.452 t.n.v. K.M.T.P. NOORD-OOST FRIESLAND te DAMWOUDE Beste mensen, Eerst een kort verhaaltje: Allen, Iedereen,

Nadere informatie