Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis"

Transcriptie

1 Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2013

2 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen en zeilen van het museum in Het meest in het oog springend het afgelopen jaar was de naamswijziging van Oudheidkamer Hellevoetsluis in Stadsmuseum Hellevoetsluis en de nieuwe website: Het verslag is ingedeeld in de rubrieken Bewaren, Bewerken, Benutten en Bedrijfsvoering. Bewaren Acquisitie Het Stadsmuseum is blij dat ook in 2013 (oud)-hellevoeters de weg naar ons hebben weten te vinden. We hebben dit jaar een flink aantal voorwerpen, foto s, boeken, ansichtkaarten en filmpjes in schenking gekregen. Ook zijn er een aantal voorwerpen, prenten en boeken aangekocht. Alle aanwinsten worden in een Excel-bestand opgenomen met daarin een omschrijving van de aanwinst(en) en bij een schenking of bruikleen, van wie het verkregen is. U vindt in het jaarverslag een aantal foto s van de nieuwe aanwinsten. Depotruimte Een aantal voorwerpen is van het Stadsmuseum naar onze depotruimte op industrieterrein Kickerbloem gebracht, zodat er in het museum ruimte vrij kwam voor de deelexpositie 2013, die de titel had: Post en groet uit Hellevoet, waarover verderop meer. Filmproject In samenwerking met het Streekarchief Voorne-Putten zijn oude films gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. Een selectie van die films is nu beschikbaar voor vertoning via onze 3 beeldschermen. Hiervan is het afgelopen jaar regelmatig gebruik gemaakt. Van geïnteresseerde bezoekers tot schoolklassen, de films werden hoog gewaardeerd. Cardbox De medewerkers van het Stadsmuseum hebben dit jaar duizenden foto s, kaarten en afbeeldingen gescand, ingevoerd en beschreven in de digitale kaartenbak. Er zijn nu meer dan opgeslagen in Cardbox. We zijn ook begonnen is met het digitaal invoeren van de boeken in de bibliotheek. Door drukte is het laten scannen van kaarten en prenten door een extern bedrijf er dit jaar niet van gekomen; dit is doorgeschoven naar 2014.

3 Benutten Tentoonstelling Net op de valreep voor de opening van het museumseizoen, was de deeltentoonstelling 2013: Post en groet uit Hellevoet gereed. Met foto s, teksten en voorwerpen, in vitrines, op wandpanelen en op de grond, werd een gevarieerd beeld verteld over Hellevoetsluis en het postverkeer door de eeuwen heen. Het is de medewerkers weer gelukt om een interessante tentoonstelling te maken. Aan de orde kwamen o.a. militaire post, speciale postzegels van William en Mary, voorwerpen uit het voormalige postkantoor enz. Een aantal van de vaste vitrines is opnieuw ingericht. Een ander project waar het Stadsmuseum aan meewerkte was de reizende tentoonstelling 200 jaar koninkrijk der Nederlanden. In de maanden juli en augustus werd in de bibliotheek aan de hand van 8 wandpanelen een gevarieerd beeld geschetst van de gebeurtenissen bij het begin en tijdens de 200 jaar koninkrijk. Hierover heeft de heer Benschop van het Streekarchief VoornePutten een boekje geschreven. In het gemeentehuis was een tentoonstelling over schepen op de Reede van Hellevoetsluis georganiseerd. Uit onze collectie is daarvoor een aantal prenten uitgeleend en is voor de onderschriften gezorgd. Ook werd materiaal beschikbaar gesteld voor een expositie over onderwijs in vroeger dagen in woonzorgcentrum De Stuifakkers te Rockanje. Deze expositie werd geopend door de burgemeester van Westvoorne. De voorwerpen die we hadden uitgeleend zoals een schoolbankje, boekjes, inktflessen, kroontjespennen en een leesplankje, maakten bij de bewoners veel leuke herinneringen los.

4 Van de Oudheidkamer Pernis kregen we een verzoek om voorwerpen uit te lenen voor een tentoonstelling. Erfgoed met klasse(n) Het project Erfgoedspoor is helaas per 1 januari 2013 beëindigd. Het Museumplatform, de gemeente Hellevoetsluis en de musea hebben dit in iets andere vorm voortgezet als Erfgoed met klasse(n). De insteek, dat de leerlingen van de bovenbouw van het lager onderwijs, kennis maken met de musea in Hellevoetsluis is blijven bestaan. Doordat onze medewerkster mevrouw Groenendijk de scholen persoonlijk heeft gebeld, is het gelukt dat 19 groepen basisschoolleerlingen uit Hellevoetsluis en één uit Zuidland, een bezoek aan ons museum hebben gebracht. De heer Van Kralingen had voor iedere groep een interessant programma met een filmpje en uitleg. De heer Bob Benschop had ook dit jaar hiervoor weer voor een uitdagende speurtocht gemaakt. Nieuwe website Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe website en zo medio december dankzij de samenwerking van onze systeembeheerder, de heer Joan Smit, het bestuur en de medewerkers, de nieuwe website: onthuld. Bij een nieuwe naam en website hoort ook een nieuw logo. Op de website is het nieuwe logo inmiddels al te bewonderen. Voor de opening van het museumjaar op 29 maart 2014 zal er ook een bord met onze nieuwe naam en logo boven de entree worden opgehangen, zodat we ook herkenbaar zijn. Canon van Hellevoetsluis Een onderdeel van de nieuwe website waarop we erg trots zijn is de tijdslijn die de Canon van Hellevoetsluis vertelt. In 50 teksten met illustraties wordt de geschiedenis van Hellevoetsluis verteld. De teksten werden verzorgd door de heer Bob Benschop, de illustraties werden verzameld door de heer Van Kralingen en gedigitaliseerd door de heer Van Riel en het geheel werd op de website gezet door de heer Joan Smit. Er wordt over gedacht om deze tijdslijn misschien te bundelen in een boekje.

5 Archiefonderzoek. Een activiteit die het afgelopen jaar relatief veel tijd kostte waren de vele verzoeken om archiefonderzoek. Voor de gemeente Hellevoetsluis en is archiefonderzoek gedaan voor de munitie die mogelijk nog in de bodem zat bij de Museumkade. Ook de aannemer en de pers zijn hierover bij ons geweest voor informatie. Daarnaast vanuit gemeente verzoeken om informatie over vroegere kuiperij, nu onderdeel van het Brandweermuseum, over eerdere herindelingsplannen voor de waarnemend burgemeester, over bouwtekeningen van het Droogdok Jan Blanken en de Schipdeur ervan. Ook hebben we verschillende verzoeken om afbeeldingen van panden en hun omgeving gekregen van burgers en bedrijven. Promotiefilm Marine in Hellevoetsluis Door het Ministerie van Defensie is een promotiefilm gemaakt over de marine in Hellevoetsluis. De heer Van Kralingen heeft hiervoor archiefonderzoek gedaan en materiaal digitaal ter beschikking gesteld. Cursus Ken Uw Stad Hellevoetsluis Begin 2013 is de syllabus van de cursus Ken Uw Stad Hellevoetsluis 2012 gemaakt. De heer Van Riel heeft samen met de inleiders een DVD gemaakt met daarop de presentaties. Helaas was het door omstandigheden niet mogelijk om in 2013 weer een nieuwe cursus te organiseren. Bewerken Cardbox Mevrouw Geilvoet heeft ook dit jaar weer een grote prestatie geleverd. Eén dag in de week scant zij voortvarend foto s en afbeeldingen en zet ze daarna in onze digitale kaartenbak. Daarnaast worden er digitale foto s gemaakt en aangeboden en ook deze worden in Cardbox gezet en beschreven, zodat ze ook toegankelijk zijn. Met de huidige digitale kaartenbak, Cardbox, is het helaas niet mogelijk om de gedigitaliseerde bestanden toegankelijk te maken voor het publiek. Krantenknipsels/documentatie Naast al het digitale werk is er ook nog genoeg ander archief werk en dan noem ik in het bijzonder het krantenknipselarchief en archiveren van foto s.

6 Als stille krachten verwerken een drietal dames één dagdeel per week de krantenknipsels, artikelen en foto s, die over Hellevoetsluis gaan. Inmiddels heeft dit archief een aardige omvang gekregen. Het is de bedoeling om dit t.z.t. te digitaliseren. Bibliotheek Het Stadsmuseum verzamelt ook boeken die een raakvlak hebben met Hellevoetsluis. Inmiddels is een aardige collecties verzameld en ook dit jaar zijn verschillende aanwinsten toegevoegd. De boeken zijn verkregen door aankoop of schenking. Om deze collectie beter toegankelijk te maken, worden de boeken in een Excel-bestand gezet en later in Cardbox. Bedrijfsvoering Financieel Het Stadsmuseum heeft een nieuwe penningmeester, de heer Leo Koster en deze heeft zijn werkzaamheden voortvarend ter hand genomen. Van de donateurs kwam weer een leuk bedrag binnen. Ook voor het werk voor Erfgoed met klasse(n) heeft het Stadsmuseum een vergoeding gekregen. De subsidie door de gemeente is helaas weer gekort, zodat we nu minder middelen hebben om noodzakelijke uitgaven voor bv. automatisering te doen. Bezoekers Het Stadsmuseum heeft dit jaar 1458 bezoekers mogen ontvangen, waarvan 601 leerlingen van het basisonderwijs in het kader van Erfgoed met Klasse(n). Ook hebben we 220 leerlingen van het Jacob van Liesveldt College mogen ontvangen. Het aantal bezoekers is nagenoeg gelijk aan het vorig jaar. Ook hebben we een paar maal groepen op afspraak mogen ontvangen, waarbij het heer Van Kralingen een presentatie verzorgde. Verspreid over het jaar hebben we ook regelmatig bezoekers mogen ontvangen die voorwerpen meebrachten of informatie vroegen. Dankzij de uitgebreide collectie en archief konden we de bezoekers vaak van dienst zijn. Een punt van zorg is wel dat het vooral in zomermaanden erg rustig was in de Vesting. Het is regelmatig voorgekomen dat er in het weekend geen bezoekers kwamen. Een mogelijke oorzaak hiervoor zijn de werkzaamheden aan de nieuwe Museumkade.

7 Maatschappelijke stage Onder begeleiding van de heer Van Kralingen hebben 2 leerlingen van het voortgezet hun Maatschappelijke Stage op het Stadsmuseum gedaan. Het stageverslag werd door de mentor op school met goed beoordeeld. Vrijwilligers Bij het Stadsmuseum werken momenteel 18 vrijwilligers. In 2013 hebben we afscheid moeten nemen van onze secretaris, de heer Huib Geuze en onze penningmeester, de heer Cees van Popering. Met de heer Leo Koster hebben we een nieuwe penningmeester kunnen vinden. Helaas is de vacature van secretaris nog niet vervuld. Een deel van de werkzaamheden wordt door de andere bestuursleden en vrijwilligers gedaan. Er hebben zich ook nieuwe vrijwilligers gemeld; mevrouw Gerda Jansen, de heer Theo Schwedler, de heer Boudewijn de Looij en de heer Yorick van Deelen. De heer Schwedler is momenteel bezig met het in kaart brengen van de panden en hun bewoners van het verdwenen stadsdeel, de Westkade, dat in de oorlog door de bezetter grotendeels is gesloopt. Mevrouw Jansen en de heer De Looij, schrijven o.a. artikelen en de heer Van Deelen is bezig met het archiveren van de bibliotheek. De baliebezetting was in 2013 een punt van zorg. Er zijn geen nieuwe baliemedewerkers gevonden en daardoor was de belasting van de vaste vrijwilligers vaak hoog maar door hun grote inzet is het toch gelukt om de baliebezetting rond te krijgen. De jaarafsluiting van de vrijwilligers was dit jaar op 19 december, in de vorm van een gezellige Kerstlunch in het Stadsmuseum, waarbij de nieuwe website onthuld werd. Museumcontacten De deelname aan het Museumplatform beperkt zich noodgedwongen nog steeds tot het volgen van de berichtgeving en waar mogelijk deelnemen aan gezamenlijke activiteiten, zoals de opening van het museumseizoen. De contacten met de andere musea in Hellevoetsluis zijn goed en waar mogelijk wordt medewerking verleend aan verzoeken om informatie, met name uit onze digitale database of uitlenen van voorwerpen. In 2013 is medewerking verleend aan de expositie van 50 jaar Brandweermuseum. Public relations Op dit terrein is er wel wat gebeurd. Zoals al eerder vermeld in dit jaarverslag is een nieuwe website opgezet en is er een nieuw logo gemaakt. Onderdeel van de nieuwe website is ook dat enkele medewerkers opgeleid worden om de website bij te kunnen houden. Ook zijn er ideeën om de jongere bezoekers via Facebook te interesseren voor het Stadsmuseum Dit zal in het eerste kwartaal van 2014 gebeuren.

8 Dankzij onze vrijwilliger, mevrouw Gerda Jansen, heeft het Stadsmuseum een rechtstreeks contact met het weekblad Groot Hellevoet. Regelmatig zullen er stukjes over het Stadsmuseum verschijnen. Ook zijn er een drietal vrijwilligers die regelmatig artikelen schrijven voor het Stadsmuseum, die dan o.a. op de website of in Groot Hellevoet kunnen worden geplaatst. Tot slot Uit dit jaarverslag blijkt dat de Stichting Stadsmuseum Hellevoetsluis volop in beweging is en met zijn tijd meegaat. Juist dankzij de wekelijkse inzet van onze vrijwilligers hebben we dit afgelopen jaar veel bereikt en verwachten nog veel meer te bereiken in 2014! Met veel plezier hebben we het afgelopen jaar keihard gewerkt om de geschiedenis van Hellevoetsluis levend te houden. Naast de inzet van de vrijwilligers is ook de financiële steun van de donateurs en de subsidie van de gemeente broodnodig om ons in staat te stellen ons werk te blijven doen.

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2015 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen

Nadere informatie

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis

Jaarverslag. Stadsmuseum Hellevoetsluis Jaarverslag Stadsmuseum Hellevoetsluis 2014 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin o.a. voor de subsidiëring op hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stadsmuseum Hellevoetsluis

JAARVERSLAG. Stadsmuseum Hellevoetsluis JAARVERSLAG Stadsmuseum Hellevoetsluis 2016 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin in hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen en zeilen van het museum

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stadsmuseum Hellevoetsluis

JAARVERSLAG. Stadsmuseum Hellevoetsluis JAARVERSLAG Stadsmuseum Hellevoetsluis 2017 1 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van het Stadsmuseum Hellevoetsluis, waarin in hoofdlijnen verslag wordt gedaan van het reilen en zeilen van het museum

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0

Jaarverslag. Stichting NAC Museum. Documenteigenschappen. Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Jaarverslag 2017 Documenteigenschappen Categorie: Jaarverslag Auteur: Peter Daalmans Datum: 1 februari 2018 Versie: 1.0 Status: Definitief Voorwoord Het jaar 2017 was het tweede volledige jaar dat het

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Verbouwing en inrichting gebouw Het jaar 2017 kenmerkte zich vooral door de ingrijpende verbouwing en inrichting van het mooie pand in de Kerkstraat.

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Museum Spakenburg Een jaar in beeld

Museum Spakenburg Een jaar in beeld Museum Spakenburg Een jaar in beeld Ontdek, Beleef, Verwonder! Ook in het jaarverslag. Het jaar begon traditioneel met een nieuwjaarsbijeenkomst voor de vrijwilligers. In het voorjaar werd de TOP, het

Nadere informatie

Werkgroep Historie Leunen

Werkgroep Historie Leunen Jaarverslag 2017 Werkgroep Historie Leunen Werkgroep Historie Leunen Contact informatie: Telefoon nummer 0478-586941 Rooynet.nl/werkgroephistorieleunen/collectie-indeling info@werkgroep-historie-leunen.nl

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden Beleidsplan 2014-2016 Stichting Vrienden van Oud Genemuiden 1 januari 2014 pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Beschrijving van de Stichting 2.1 Historie 2.1 De Stichting op

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden

Stichting Vrienden van Oud Genemuiden Beleidsplan 2017-2019 Stichting Vrienden van Oud Genemuiden 2 januari 2017 pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Beschrijving van de Stichting 2.1 Historie 2.1 De Stichting op

Nadere informatie

Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal. Aan de Raad der gemeente Haarlem

Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal. Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 39/2008 5 februari 2008 SBA 2008/123996 Beantwoording vragen inzake overdracht van archiefmateriaal Aan de Raad der gemeente Haarlem Ingevolge het bepaalde

Nadere informatie

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 Beleidsplan Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 1 1. Inleiding Pagina 3 2. Doelstellingen 3 3. Collectie 4 4. Tentoonstellingen 4 5. Organisatie 5 6. Samenvatting 6 2 1. INLEIDING Voor u ligt

Nadere informatie

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A

65.65.85.854 IBAN: NL64. INGB.0656.5858.54 BIC: INGBNL2A Den Haag, 5 december 2012 Betreft: Bijlage: Informatie lokale veteranendagen en uitnodiging Toolkit gemeentelijke ondersteuning Geachte burgemeester, Nederland telt ongeveer 130.000 veteranen die ingezet

Nadere informatie

Verder hebben we samen met de Gemeente Zoetermeer de activiteiten rondom Monumentendag, met als thema Europa, georganiseerd. In t Nieuwe Huys was

Verder hebben we samen met de Gemeente Zoetermeer de activiteiten rondom Monumentendag, met als thema Europa, georganiseerd. In t Nieuwe Huys was Jaarverslag 2018 1 Inleiding Het jaar 2018 was voor de vereniging een succesvol jaar, het was het eerste volle jaar in de nieuwe pand t Nieuwe Huys aan de Dorpsstraat 132 te Zoetermeer. De kinderziekten

Nadere informatie

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8

Jij als onderzoeker Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 Docentenhandleiding Groep 4 t/m 8 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

12 januari Leo van Herwijnen Rugby Foundation. - opgericht 6 februari Beleidsplan

12 januari Leo van Herwijnen Rugby Foundation. - opgericht 6 februari Beleidsplan 12 januari 2016 Leo van Herwijnen Rugby Foundation - opgericht 6 februari 2014 - Beleidsplan 2015-2020 Inhoud INHOUD 1 Inleiding en doelstellingen... 3 2 Projecten / uitvoering plannen... 4 2.1 Rugby museum...

Nadere informatie

Uw brief van. 8 maart 2007

Uw brief van. 8 maart 2007 logoocw De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Den Haag Ons kenmerk 1 mei 2007 DCE/07/12175 Uw brief van 8 maart 2007 Uw kenmerk 206070906 Onderwerp Kamervragen

Nadere informatie

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl

Jaarverslag 2015. Brink 70, 7411 BW Deventer. info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag 2015 Brink 70, 7411 BW Deventer info@stichtingtoudekinderboek.nl www.stichtingtoudekinderboek.nl Jaarverslag Stichting t Oude Kinderboek 2015 1. Inleiding 2. Bestuurswisselingen 3. De collectie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Egmond Bunkermuseum Jansje Schong

Beleidsplan Stichting Egmond Bunkermuseum Jansje Schong Beleidsplan Inhoud Inleiding 3. Missie, visie en strategie 4. De doelstelling Huidige situatie en toekomst 5. Financieel beleid 6. Organisatie 7. 2 Inleiding Stichting Egmond 40-45 wil graag licht brengen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer

Nieuwsbrief nummer Nieuwsbrief nummer 1-2019 De eerste nieuwsbrief van 2019 In de eerste maand van het nieuwe jaar willen we jullie al over een aantal zaken informeren. Afgelopen week hebben we in onze bestuursvergadering

Nadere informatie

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin MUSEUMnieuws nummer 36 november 2018 Nieuwe binnentuin www.stadsmuseumalmelo.nl Waarde vrienden van het Stadsmuseum Almelo Bij het naderen van de eindejaarsperiode kan menigeen de neiging niet onderdrukken

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN Bestuur Het bestuur was in 2011 als volgt samengesteld: Dhr. K.E. Koeman voorzitter Dhr. E. Lijnzaad vice-voorzitter *) Mw. J. Albers secretaris Dhr. J. Koekkoek

Nadere informatie

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website.

Jaarverslag april 2014 Zuidwal CH Arnemuiden. Opgericht Secretariaat. Website. Jaarverslag 2017 Opgericht 1. Colofon Opgericht De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht op. Jaarverslag Het verslagjaar behelst het kalender jaar 2017. Samenstelling bestuur Voorzitter, fondsenwerver,

Nadere informatie

Hellevoetsluis Vestingdagen Hellevoetsluis, nog maar een kwestie van aftellen!!!

Hellevoetsluis Vestingdagen Hellevoetsluis, nog maar een kwestie van aftellen!!! NIEUWSBRIEF Vestingdagen Hellevoetsluis 2015 https://www.facebook.com/vestingdagenhellevoet Volg ons op Twi,er: @Ves1ngdagen Vestingdagen Hellevoetsluis, nog maar een kwestie van aftellen!!! Nog maar een

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

Agenda 14 november 19:45 ; donateursavond Medio november :regiobijeenkomst besturen Historische Verenigingen.

Agenda 14 november 19:45 ; donateursavond Medio november :regiobijeenkomst besturen Historische Verenigingen. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief najaar 2012 van. Wij kijken terug op open monumentendag en willen aandacht geven aan het monument dat op de bagraafplaats Stedum aan het verrijzen is. Agenda

Nadere informatie

Jaarverslag Gelders Geologisch Museum 2018

Jaarverslag Gelders Geologisch Museum 2018 Jaarverslag Gelders Geologisch Museum 2018 Dit jaarverslag heeft betrekking op de periode 1 januari 2018-31 december 2018 Bestuur Bij aanvang van de verslagperiode bestond het bestuur uit: voorzitter:

Nadere informatie

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud)

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud) 1 WERKPLAN 2014 1 COLLECTIE Beheer en behoud collectie. Het hele jaar door worden de gebruikelijke voorzorgs- en controlemaatregelen genomen. Het klimaat (de luchtvochtigheid en de temperatuur) worden

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Schenken aan een museum?!

Schenken aan een museum?! Schenken aan een museum?! Er worden heel veel objecten en dus erfgoed bij de mensen thuis bewaard. Het begint meestal met een dingetje dat - vaak per toeval - gekregen of aangekocht wordt. Eens men daar

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Secretarieel jaarverslag Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Secretarieel jaarverslag 2016 Voorwoord Het Streekarchief is het gehele jaar elke werkdag geopend van 09:00 tot 15:00 uur. De openstellingen worden verzorgd door

Nadere informatie

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden

De stichting beoogt niet het maken van winst. De subsidie die is ontvangen van de gemeente Eindhoven is besteed conform de voorwaarden Stichting Ton Smits Jaarverslag 2015 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

J A A R V E R S L A 2011

J A A R V E R S L A 2011 J oorwoord Jaaroverzicht en jaar van grote ontwikkelingen. Team aangevuld met nieuwe vrijwilligers. Naamsverandering van expositie naar museum. Wissel tentoonstellingen ontwikkeld. ezingprogramma s voor

Nadere informatie

STICHTING t OLDE MAAT UUS

STICHTING t OLDE MAAT UUS STICHTING t OLDE MAAT UUS JAARVERSLAG 2016 Inhoud: 1. Bestuur 1a. Verbouwing 1b. Samenstelling bestuur 2. Algemeen 3. Financieel verslag 4. Public Relations 5. Bouwcommissie 6. afd. Historie Giethoorn

Nadere informatie

Opdrachten voor groep 5 en 6. Museum schatjes. Kies je eigen museumschat

Opdrachten voor groep 5 en 6. Museum schatjes. Kies je eigen museumschat Opdrachten voor groep 5 en 6 Museum schatjes Kies je eigen museumschat Jouw speciale schat Opdracht Kijk goed om je heen in het klaslokaal. Welk voorwerp valt jou op? Probeer 5 dingen op te schrijven die

Nadere informatie

2. terugblik. Op 23 mei 2012 overleed Tom Wijfjes op 47 jarige leeftijd.

2. terugblik. Op 23 mei 2012 overleed Tom Wijfjes op 47 jarige leeftijd. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Voorwoord Het brandweermuseum Wassenaar is een klein vrijwilligersmuseum opgericht in 1923. Als dit verslag over 2012 uitkomt zijn we dus op weg naar 90 jaar brandweermuseum

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Conservator Marije van Rijnswou neemt afscheid

Nieuwsbrief. Conservator Marije van Rijnswou neemt afscheid Nieuwsbrief Gemeentemuseum Maassluis, 7 januari 2013 Conservator Marije van Rijnswou neemt afscheid Marije van Rijnswou. Foto: Herwin Jan Steehouwer Met de opening van een spetterende tentoonstelling en

Nadere informatie

Het Mobiel Erfgoed Plein

Het Mobiel Erfgoed Plein Het Mobiel Erfgoed Plein 30 april 2017 Mobiele Collectie Nederland Eén van de belangrijkste doelstellingen van de stichting Mobiele Collectie Nederland (MCN) is het verhogen van de zichtbaarheid van mobiel

Nadere informatie

Koninklijk Zeeuwsch Genootschap Der Wetenschappen (1768- )

Koninklijk Zeeuwsch Genootschap Der Wetenschappen (1768- ) Koninklijk Zeeuwsch Genootschap Der Wetenschappen (1768- ) Oprichting In 1768 werd het Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen officieel opgericht. De aanleiding vormde een initiatief uit Vlissingen tot

Nadere informatie

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 1 Beste docent, Kom met je klas naar het Joods Cultureel Kwartier. Maak kennis met het joodse leven, de geschiedenis en de traditie in het Joods Historisch

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Dit is het 3 e inhoudelijk en financieel jaarverslag van de Stichting Onderzoek Methode Niek Brouw. Een jaar van noeste arbeid, mooie opbrengsten, samenwerken

Nadere informatie

Wise. Bij de Bibliotheek Gouda is de dienstverlening persoonlijk

Wise. Bij de Bibliotheek Gouda is de dienstverlening persoonlijk OCLC CASE STUDY Wise Bij de Bibliotheek Gouda is de dienstverlening persoonlijk De Bibliotheek Gouda heeft zich getransformeerd tot levendig cultuurcentrum midden in de lokale gemeenschap. De statistieken

Nadere informatie

Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel

Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel ! Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel Jaarverslag 2016 Onderwerpen Belangrijkste gebeurtenissen van het jaar p. 2 Projecten p. 2 Bezoekers p. 4 Communicatie p. 4 Bestuur en medewerkers p. 4 Financiën

Nadere informatie

Jaarverslag van activiteiten 2016.

Jaarverslag van activiteiten 2016. Inleiding. Het afgelopen museumseizoen is er veel gebeurd. De wisselexpositie getiteld Geheimenissen der Aarde en Geslepen Schoonheid heeft veel aandacht gehad. Inmiddels hebben we besloten om deze tijdelijke

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019

Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Nieuwsbrief Cursusproject De Ronde Venen Juni 2019 Beste lezer, Dit is de laatste nieuwsbrief over en van het voorjaarsprogramma 2019 van dit seizoen. Wij hebben dit afgelopen seizoen 685 inschrijvingen

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Kobe maakt een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Kobe maakt een museum.

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Stichting Apothekersmuseum Kisters Jaarverslag 2012

Stichting Apothekersmuseum Kisters Jaarverslag 2012 Stichting Apothekersmuseum Kisters Jaarverslag 2012 Van der Molenallee 14 6865 CG Doorwerth Foto: Hr. Hogeboom, 2012 1 Stichting Apothekersmuseum Kisters Correspondentie-adres t.a.v. Mw. M. Kisters-Ascherman

Nadere informatie

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen

Hoogeveen Lenen wordt. jaarverslag delen Hoogeveen Lenen wordt jaarverslag 2016 delen Lenen wordt delen De bibliotheek is de plek voor cultuur, kennis en inspiratie, waar je talenten ontwikkelt en waar we belangeloos verbinding maken met elkaar

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Uitnodiging donateurs. Van de voorzitter

Nieuwsbrief. Uitnodiging donateurs. Van de voorzitter Nieuwsbrief Van de voorzitter Uitnodiging donateurs Het nieuwe jaar 2015 heeft zijn intrede gedaan en voor het Museum heeft dit jaar weer vele uitdagingen. In de loop van het jaar zullen wij U op de hoogte

Nadere informatie

JAARVERSLAG Nederlandse Stichting Erfgoed Kranen. Samen halen we de hijs op!

JAARVERSLAG Nederlandse Stichting Erfgoed Kranen. Samen halen we de hijs op! JAARVERSLAG 2017 Nederlandse Stichting Erfgoed Kranen Samen halen we de hijs op! Kranendag 2017 De jaarlijkse Kranendag vond plaats op 29 september 2017. Het was een uitvoerige vaartocht met IJveer 35

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017

BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 BELEIDSPLAN VAN DE STICHTING OUDHEIDKAMER TE ALBLASSERDAM 2013-2017 Inleiding. De doelstellingen van het beleidsplan 2008-2010 zijn nagenoeg volledig gerealiseerd. De volgende zaken zijn daarbij uitgevoerd:

Nadere informatie

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum.

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Agenda 27 maart; donateursavond; ontvangst vanaf 19:30. Aanvang 19:45 15 maart onthulling monument armenlap om 15.00

Nadere informatie

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling van de stichting 2.1 Statutaire doelstelling 2.2 De huidige situatie 2.3 De toekomstige situatie 3. Organisatie van de

Nadere informatie

historischcentrumoverijssel

historischcentrumoverijssel Met de klas... Educatief aanbod voor primair, voortgezet en beroepsonderwijs Eikenstraat 20 8021 WX Zwolle T 038 426 63 00 twitter: @HCOverijssel educatie@.nl volg ons! Met de klas... Educatie bij het

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

Stichting Jedidja CS. Nieuwsbrief Stichting Jedidja CS Voorjaar/ Zomer 2014

Stichting Jedidja CS. Nieuwsbrief Stichting Jedidja CS Voorjaar/ Zomer 2014 Stichting Jedidja CS E-mail: jedidjacs@ziggo.nl Nieuwsbrief Stichting Jedidja CS Voorjaar/ Zomer 2014 De oprichters en vrijwilligers die betrokken zijn bij het werk van de Stichting Jedidja CS wensen u

Nadere informatie

STREEKARCHIVARIAAT NOORDOOST-GRONINGEN JAARVERSLAG 2013

STREEKARCHIVARIAAT NOORDOOST-GRONINGEN JAARVERSLAG 2013 STREEKARCHIVARIAAT NOORDOOST-GRONINGEN JAARVERSLAG 2013 1 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2013 Inleiding... 3 Organisatie... 3 Werkzaamheden... 3 Beheer en behoud. Collectievorming... 3 Dienstverlening... 4

Nadere informatie

Maandag 21 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Maandag 21 november Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Maandag 21 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Digitale rondleiding in collectie Ghysels Mortsel / Antwerpen Geachte schepen De Ridder, Geachte

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Jaarverslag van activiteiten 2014

Jaarverslag van activiteiten 2014 Inleiding. Voor 2014 kunnen we terugblikken op een geslaagd museumjaar. De opening na de winterstop begon goed met vele bezoekers in het voorjaar. De jaarlijkse wisselexpositie ondergebracht in het Tuta

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Beleidspunten Stichting Gispen Collectie 2015

Beleidspunten Stichting Gispen Collectie 2015 Beleidspunten Stichting Gispen Collectie 2015 Website & social media pagina s In 2015 wil de Stichting Gispen Collectie de informatie op de website verder uitbreiden door meer producten en catalogi aan

Nadere informatie

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015. Overzicht activiteiten 2015. Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Boekje N 10. Ontdekkingstochten. Handleiding voor de docent

Boekje N 10. Ontdekkingstochten. Handleiding voor de docent Boekje N 10 Ontdekkingstochten Handleiding voor de docent WELKOM IN DE GROTE OF. ST. BAVOKERK IN HAARLEM Aan de docenten en/of begeleiders. Van harte welkom in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Wij

Nadere informatie

Beleidsnota Vereniging Oud Hoorn

Beleidsnota Vereniging Oud Hoorn Beleidsnota Vereniging Oud Hoorn 2014-2017 De komende jaren richt een belangrijk deel van de activiteiten zich op de voorbereiding van de viering van het 100-jarig bestaan van de vereniging. De gebruikelijke

Nadere informatie

Toeleidingsmechanismen naar een archief

Toeleidingsmechanismen naar een archief Toeleidingsmechanismen naar een archief Vrijwilligerswerking, educatie en reminiscentie Tijs Goethals, intergemeentelijk archivaris Poperinge-Vleteren Situatieschets Intergemeentelijke archiefdienst, opgericht

Nadere informatie

Alle ANBI gegevens op een rij: Onze stichting is erkend als culturele ANBI wat extra fiscale voordelen voor u als begunstiger oplevert!

Alle ANBI gegevens op een rij: Onze stichting is erkend als culturele ANBI wat extra fiscale voordelen voor u als begunstiger oplevert! Alle ANBI gegevens Alle ANBI gegevens op een rij: Onze stichting is erkend als culturele ANBI wat extra fiscale voordelen voor u als begunstiger oplevert! 1 naam: Stichting Zendingserfgoed 2 RSIN nummer:

Nadere informatie

Docentenhandleiding Museumassistent Groep 4

Docentenhandleiding Museumassistent Groep 4 Docentenhandleiding Museumassistent Groep 4 Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum Doetinchem versie 1.0 oktober 2017 1. Inleiding Deze handleiding geeft informatie over de les Museumassistent in het Openbaar

Nadere informatie

Nederlandse Gedragswetenschappen Grote Kruistraat 2/1, 9712 TS Groningen. 1. Inleiding

Nederlandse Gedragswetenschappen Grote Kruistraat 2/1, 9712 TS Groningen. 1. Inleiding 1. Inleiding De geschiedenis van de Nederlandse psychologie, pedagogiek en onderwijskunde verdween uit de curricula van Nederlandse universiteiten en waardevol historisch materiaal gerelateerd aan deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2013 (2013-03)

NIEUWSBRIEF APRIL 2013 (2013-03) NIEUWSBRIEF APRIL 2013 (2013-03) 01 Infomorgen zaterdag 16 maart 2013. Ruim 40 personen waren deze morgen aanwezig om door het Bestuur op de hoogte te worden gebracht met allerlei zaken en plannen, die

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017

Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk. Jaarverslag 31 december 2017 Stichting Museum Engelandvaarders Noordwijk Jaarverslag 31 december 2017 1 Stichting Museum Engelandvaarders Inhoud Blz. Verslag bestuur 3 Algemeen 3 Missie en visie Museum Engelandvaarders 3 Samenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Bestuur. Catharina Schrader Stichting. Postadres: KNOV, Domus Medica te Utrecht

Jaarverslag 2011. Bestuur. Catharina Schrader Stichting. Postadres: KNOV, Domus Medica te Utrecht Catharina Schrader Stichting Postadres: KNOV, Domus Medica te Utrecht Bezoekadres: Nieuwe s- Gravelandse weg 3, 1405 HH Bussum Email: info@cschraderstichting.nl RABO banknummer: 38.44.95.141 ING 3169613

Nadere informatie

Gemeentearchief Reimerswaal Jaarverslag

Gemeentearchief Reimerswaal Jaarverslag Gemeentearchief Reimerswaal Jaarverslag 2015 2016 Case 17.000173 Datum 28 maart 2017 Hanneke Jansen afdeling Dienstverlening Inhoudsopgave 1. Inleiding / aanleiding... 4 2. Formatie en werkzaamheden...

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum

Jaarverslag 2018 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Jaarverslag 2018 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Algemeen Het jaar 2018 kenmerkte zich vooral door de AVG-problematiek. Deze leidde ertoe, dat in verband met de onzekerheid over onder andere bestuursaansprakelijkheid,

Nadere informatie

Acquisitiebeleidsplan Noord-Hollands Archief 2015-2020

Acquisitiebeleidsplan Noord-Hollands Archief 2015-2020 Acquisitiebeleidsplan Noord-Hollands Archief 2015-2020 Maart 2015 Het Noord-Hollands Archief wil fungeren als het geheugen van de provincie Noord-Holland en de aangesloten gemeenten in Kennemerland en

Nadere informatie

Bezoekadres :Sliedrechts Museum Kerkbuurt Sliedrecht. 4. De bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden.

Bezoekadres :Sliedrechts Museum Kerkbuurt Sliedrecht. 4. De bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden. Het museum geniet een vrijstelling voor de heffing van schenkingsrecht en successierechten (ANB 1. De naam. Stichting Sliedrechts Museum. 2. Het RSIN of het fiscaal nummer. RSIN nr is 8054.53.325 3. De

Nadere informatie

Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden Verwervingsprocedure

Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden Verwervingsprocedure 1. Verwerving Deze procedure is opgezet aan de hand van SPECTRUM-N: Standaard voor collectiemanagement in musea, versie 1.0 (2008). Omschrijving Het beheren en documenteren van de overwegingen bij potentiële

Nadere informatie

Bijlage I Lesopzet voor leerlingen groep 7 en 8. welkom

Bijlage I Lesopzet voor leerlingen groep 7 en 8. welkom Bijlage I Lesopzet voor leerlingen groep 7 en 8 welkom t r u u b s k in de voulgblik n oud nieuws en ee ter welkom in de volksbuurt oud nieuws en een terugblik Introductie Eerst bekijken jullie de animatiefilm

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Dôme

Stichting Vrienden van Dôme Stichting Vrienden van Dôme Jaarverslag 2017 1 Inhoud Samenvatting 2017 en verwachtingen 2018 3 Doelstelling Stichting Vrienden van Dome 4 Samenstelling bestuur 4 Public relations 5 Fondsenwerving 5 Inkomsten

Nadere informatie

132.313. 458 artikelen of

132.313. 458 artikelen of Publiek en bezoek 2014 Toeristen uit 132.313 96.739 Joods Historisch Museum en JHM Kindermuseum Portugese Synagoge Totaal aantal bezoekers JCK 91 Canada 69 verschillende landen Duitsland België 8 Frankrijk

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vesting Hoek van Holland

Jaarverslag Stichting Vesting Hoek van Holland Jaarverslag 2017 Stichting Vesting Hoek van Holland Inhoudsopgave 1. De stichting... 2 1.1 Algemene gegevens... 2 1.2 Beleid en strategie... 2 1.3 Bestuurssamenstelling... 2 2. Uitgeoefende activiteiten...

Nadere informatie

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit Reizen in de Tijd is een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. De activiteiten gaan over de leerlingen en de plek

Nadere informatie

Nr. 53, mei Renier van Gelooven - voorzitter. Geachte leden en donateurs, Voorwoord van de voorzitter

Nr. 53, mei Renier van Gelooven - voorzitter. Geachte leden en donateurs, Voorwoord van de voorzitter Nr. 53, mei 2011. Secretariaat HVV Eemwijkplein 4, 2271 RA Voorburg Tel: 070 3867456 e-mail: info@historischeverenigingvoorburg.nl website: www.historischeverenigingvoorburg.nl Geachte leden en donateurs,

Nadere informatie

Uw platform voor crowdsourcing

Uw platform voor crowdsourcing Uw platform voor crowdsourcing advertentie Inhoud Hoe werkt het? Kwaliteit verzekerd Hoe kunt u meedoen? 3 5 7 8 Elk archief of museum heeft er mee te maken: grote hoeveelheden foto s of documenten waar

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Plein CR Den Haag

De Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Plein CR Den Haag Staatssecretaris van Defensie Postadres: MPC 58B Postbus 20701 2500 ES Den Haag Aan De Voorzitter van de Tweede Kamer Der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der

Nadere informatie

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018

Stichting Verhalen Verbinden Jaarverslag 2018 Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave Over Stichting Verhalen Verbinden... 3 Projecten en Activiteiten... 4 Financiën... 8 Vooruitzichten... 12 Afsluiting... 13 Pagina 2 1 Over Stichting Verhalen Verbinden 1.1

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Historische Vereniging Vleuten, De Meern & Haarzuilens

Jaarverslag 2014. Historische Vereniging Vleuten, De Meern & Haarzuilens Jaarverslag 2014 Historische Vereniging Vleuten, De Meern & Haarzuilens maart 2015 LEDEN: In 2014 zijn 31 nieuwe leden ingeschreven en 34 leden afgevoerd uit de ledenadministratie. Het totale aantal leden

Nadere informatie