Oktober 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg"

Transcriptie

1 Oktober 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant NIEUWS VAN HET LEERLINGENPARLEMENT In iedere Stellakrant willen we jullie graag op de hoogte houden van de activiteiten van het leerlingenparlement. Woensdag 11 september was de dag van de sportclub. Enkele leerlingen durfden het aan om in sportoutfit naar school te komen. De buren van onze school konden al enkele keren op vrijdagmiddag mee genieten van onze schoolradio. De agorawerking kan terug rekenen op enkele vrijwilligers om tijdens de middagpauzes de bar te bedienen. In agora kunnen de leerlingen s middags gezellig samen zitten en luisteren naar muziek. Aan de bar worden warme dranken verkocht. Er zijn ook gezelschapsspelen ter beschikking van alle leerlingen. In de loop van het schooljaar worden er nog activiteiten georganiseerd in agora. We houden jullie op de hoogte. In de eerste week van oktober stellen we de werking van ons leerlingenparlement voor aan alle nieuwe leerlingen. De Schrijf-ze-vrijdag, een actie van Amnesty International, gaat in onze school door op vrijdag 11 oktober. Op vrijdag 18 oktober vieren we de dag van de jeugdbeweging. Op die dag mag iedereen in zijn uniform van zijn jeugdbeweging naar school komen. (geen beschilderde armen of gekleurde haren!) Tijdens de pauzes voorzien we spelactiviteiten en proberen we alle jeugdbewegingen in het daglicht te plaatsen. IN DIT NUMMER Leerlingenparlement... 1 Digitale puntensysteem... 2 Ouderraad... 2 Schoolwetgeving... 3 Toetsenweek 5es... 2 Introductievoormiddag 6OH... 3 Verhuis WZC Ter Mote... 4 Familiefeest WZC Sint-Camillus. 4 Provinciaal Veiligheidsinstituut in Antwerpen... 4 Etentje LLS, Campus SNIK... 4 Grootkeuken WZC Heilig Hart... 4 Die dag sluiten we af met Stella-vibes. Deze schoolfuif begint om 19u in de Boerderijstraat en eindigt om 1u. Iedere leerling mag 1 vriend(in) mee brengen die niet in onze school zit. We starten binnenkort de kaartenverkoop ( 3). Mevr. Eggermont en Mevr. Rigole Coördinatoren leerlingenparlement

2 HET DIGITAAL PUNTENSYSTEEM Geachte ouders, student Vorige week heeft de directeur van alle campussen van de Leielandscholen beslist om geen maandrapportjes meer af te printen. Dit houdt in dat de punten van taken en toetsen enkel te raadplegen zijn via het digitaal leerplatform Smartschool. Wij vragen met aandrang om deze resultaten goed op te volgen. Voor ouders die afwezig zijn of voor klassen waarvoor geen infoavond georganiseerd wordt, is er een handleiding gemaakt die meegegeven wordt met uw zoon of dochter. Van het trimesterrapport en attituderapport blijft er wel een papieren versie bestaan. Bij problemen met het inloggen kunt u contact opnemen met de ICT verantwoordelijken van de school mevr. Demeurisse en mevr. Desmet. Om in te loggen hebt u uw persoonlijke inlogcode nodig die werd meegegeven met uw zoon of dochter op de eerste schooldag. Een demonstratie rond het bekijken van het maandrapportje wordt voorzien op de infoavonden in september en oktober. Beste ouder(s) Mensen met sympathie voor de school. Met vriendelijke groet H. Cosaert- E. Hugelier Directieteam OUDERRAAD ZOEKT GEËNGAGEERDE & GEDREVEN MENSEN! Mensen met een visie die graag meedenken over de werking. Mensen die voorstellen durven doen om de werking te verbeteren. Mensen die opbouwende kritiek durven geven. Mensen met helpende handen. Schrijf je in en je wordt uitgenodigd op de eerste kennismakingsvergadering op dinsdag 8 oktober om u.( Ingang via kanonstraat 18, het welkomstcomité zal klaarstaan ) Denkt u daar echt geen tijd voor te kunnen vrijmaken, maar wil u wel op de hoogte blijven, dan hebben we ook een oplossing voor u, mits een kleine bijdrage van 2 euro (geïnd op de leerlingenrekening) krijgt u: Een account om op de website van Vlaamse confederatie van ouders en ouderverenigingen ( te gaan en interessante info voor ouders te krijgen gratis toegang tot alle spreekbeurten van het VCOV (De planning hiervan is te vinden op ( We hopen op een positieve reactie en vragen u om het inschrijvingsstrookje ouderraad (zie achteraan deze krant) terug te bezorgen vóór vrijdag 4 oktober 2013 bij de klassenleraar van uw zoon/dochter.

3 BELANGRIJKE WIJZIGINGEN IN DE SCHOOLWETGEVING Een medisch attest is vereist als je al is het maar voor één dag ziek wordt in de week onmiddellijk voor of na de herfst-, de kerst-, de krokus-, de paas- of de zomervakantie. Sinds dit schooljaar vraagt het ministerie van onderwijs ons om leerlingen op school op te vangen tijdens periodes van klassenraden en deliberaties (vóór kerstvakantie, paasvakantie en grote vakantie). Het schoolbestuur heeft beslist dat de leerlingen, mits akkoord van de ouders, niet op school moeten zijn. Omdat bijna alle personeelsleden ingeschakeld worden bij de klassenraden zijn onze mogelijkheden tot opvang beperkt. Indien u toch inschrijft voor deze opvang, (zie het invulstrookje achteraan deze krant) dan moet uw dochter/zoon elke periode en elke dag van deze periodes op school aanwezig zijn. Hierop worden geen uitzonderingen toegestaan. TOETSENWEEK VOOR DE LEERLINGEN VAN 5JG EN 5 VZ In de week van 14 tot 18 oktober is er een toetsenweek gepland voor uw zoon/dochter. In die week zal telkens een herhalingstoets gegeven worden op het eerste lesuur van de dag. De rest van de dag gaan de gewone lessen door. De toetsenregeling is als volgt : 5 JG 5 VZ maandag 14 oktober Pedagogiek Gezondheid en Welzijn dinsdag 15 oktober Wetgeving Frans woensdag 16 oktober Orthopedagogische vaardigheden Pav donderdag 17 oktober Biologie Omgang en communicatie vrijdag 18 oktober psychologie / De bedoeling van deze week is een zicht te krijgen op hoe uw zoon/dochter de leerstof kan verwerken. Deze resultaten worden besproken in de klassenraad en samen met de attitudebespreking en de motivatiegesprekken krijgen we een goed beeld van uw zoon/dochter. Naar aanleiding hiervan krijgt u het eerste tussentijds rapport. Indien er problemen of vragen zijn, wordt u eventueel opgebeld en /of uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek met de klassenleraar.

4 VERHUIS WZC TER MOTE WEVELGEM Op woensdagvoormiddag 23 oktober 2013 helpt het 5 de jaar Organisatiehulp (OH) mee aan de verhuis van het WZC ter Mote van de Deken Jonckheerestraat 18 naar het Elckerlycplein 1 onder leiding van hun vakleerkrachten, mevr. Note en mevr. Vercruysse. De leerlingen komen op zelfstandige basis tegen 8.20 u. naar het WZC. Ze helpen met het opmaken van bedden, het intern transport van de zorgvragers, rekening houdend met de wensen, behoeften, beperkingen en mogelijkheden van de bewoners van de setting. De activiteit eindigt om 12 u. FAMILIEFEEST WZC SINT-CAMILLUS WEVELGEM Met 5 OH krijgen we de kans om het 1 ste familiefeest van WZC Sint-Camillus te ondersteunen. Op vrijdagvoormiddag 20 september gaan de leerlingen op zelfstandige basis naar het WZC, Kloosterstraat 21 te Wevelgem. De leerkracht van het vak logistiek in voeding, mevr. Debrabandere, verwacht de leerlingen daar tegen u. De klas wordt opgesplitst. Er helpen een aantal leerlingen mee in de keuken, de anderen helpen met het klaarzetten van de zaal. Als blijk van dank biedt het WZC de leerlingen om u. een gratis maaltijd aan. Om 12 uur verlaten de leerlingen het WZC. Ze zorgen dat ze om u. terug op school zijn voor het verder verloop van de lesdag. BEZOEK AAN HET PROVINCIAAL VEILIGHEIDSINSTITUUT IN ANTWERPEN Op dinsdag 15 oktober 2013 brengen we met de leerlingen van 5 en 6 OH een bezoek aan het Provinciaal Veiligheidsinstituut in Antwerpen. Het bezoek kadert in het vak logistiek in de zorg en logistiek in het onderhoud. Mevr. Watteyne en Mevr. Compernolle begeleiden de uitstap. We kozen voor volgende thema s: brand, vallen, signalisatie en veiligheid thuis We nemen de trein van 7.37 u. in het station van Kortrijk. We verzamelen om 7.20 u. in de hal van het station. Om u. nemen we de trein terug naar Kortrijk. Aankomst te Kortrijk is voorzien omstreeks u. ETENTJE LEIELANDSCHOLEN, CAMPUS SINT-NIKLAAS KORTRIJK Op maandagmiddag 14 oktober 2013 gaan we met 6 OH eten in campus Sint- Niklaas. Het 5 de jaar restaurant-keuken staat in voor het bereiden van de maaltijd en de bediening aan tafel. Zo ervaren de leerlingen eerst zelf wat het is om bediend te worden en leren ze het belang van de etiquette-regels. We krijgen een amuse, een voorgerecht, een hoofdgerecht, dessert en aangepaste wijnen en waters voor de prijs van 30 /persoon. Dit bedrag wordt aangerekend via de schoolrekening. We zijn om u. terug op school. GROOTKEUKEN WZC HEILIG HART KORTRIJK Op maandag 14 oktober 2013 brengen we met 6 OH een bezoek aan de grootkeuken van WZC Heilig Hart Kortrijk. Dhr. Hans Callens, afdelingshoofd, licht het koken in koude lijn toe a.d.h.v. een rondleiding. Op maandag bereidt het team 2000 maaltijden. Er wordt ook uitleg gegeven over de haccpwetgeving. De uitstap wordt begeleid door mevr. Dierick, leerkracht logistiek in voeding en mevr. Watteyne, stagecoördinator en de leerkracht integrale projecten.

5 TONEEL 5JGV EN LGW Op dinsdag 8 oktober gaan de leerlingen van 5JGV en LGW in het kader van de lessen Nederlands kijken naar het toneelstuk Lange dagreis naar de nacht in theater Antigone. Een hopeloos uiteengevallen gezin wil tegen beter weten in de banden opnieuw aanhalen. Op een vaak tragikomische manier beleven we als publiek een dag mee uit hun leven, waarbij stukje bij beetje de diepere gronden van hun netelige situatie worden blootgelegd. De leerlingen worden in de lessen op het stuk voorbereid en we hopen dan ook dat ze op die manier ten volle van de acteerprestaties zullen kunnen genieten. INTRODUCTIEVOORMIDDAG GROOTKEUKEN-SCHOONMAAK 6 OH Op woensdagvoormiddag 16 oktober 2013 van 8.30 u. tot 12 u. gaan de leerlingen van 6 OH, op zelfstandige basis, op introductie. Afhankelijk van de stageplaats maken ze zowel kennis met de grootkeuken als met de schoonmaakdienst. De leerlingen krijgen de nodige informatie op de stagevoorbereiding van donderdagvoormiddag 3 oktober. Op de introductiedag zelf krijgen ze een rondleiding, uitleg van de mentor, leren de collega s kennen en kunnen reeds meehelpen met enkele taken. Om 12 uur mogen ze rechtstreeks naar huis vertrekken.

6 INVULSTROOK OPVANG TIJDENS PERIODES VAN KLASSENRADEN & DELIBRATIES Wij vragen u dit strookje nauwkeurig in te vullen en via uw dochter of zoon aan het onthaal terug te bezorgen tegen maandag 7 oktober Naam van mijn zoon/dochter : Klas :. Nr :.. We vragen hierbij uw akkoord. Ja, ik ben akkoord dat mijn dochter of zoon thuis blijft tijdens de bovengenoemde periodes van klassenraden. Nee, ik doe een beroep op het recht op opvang voor mijn dochter of zoon. Dit geldt voor alle periodes en elke dag van de klassenraden van het schooljaar. Hierop worden geen uitzonderingen toegestaan. Handtekening ouder(s) :.. INVULSTROOK OUDERRAAD Wij vragen u dit strookje nauwkeurig in te vullen en via uw dochter of zoon aan de klassenleraar terug te bezorgen tegen vrijdag 4 oktober Dhr/Mevr ouder van. Klas.. (hokje aankruisen ) Wenst lid te worden van de ouderraad. Wenst geen lid te worden van de ouderraad, maar wil wel op de hoogte blijven. (lid van VCOV en verslagen) Is niet geïnteresseerd. Handtekening ouder(s) :.. INVULSTROOK DIGITALE PUNTENSYSTEEM Wij vragen u dit strookje nauwkeurig in te vullen en via uw dochter of zoon aan de klassenleraar terug te bezorgen tegen vrijdag 4 oktober Dhr/Mevr ouder(s) van... Klas.. zijn op de hoogte van het digitale puntensysteem. Wij verbinden ons ertoe om op regelmatige tijdstippen het digitaal puntenrapport te raadplegen. Handtekening van de ouder(s) :..

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Maart 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

Maart 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Maart 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Op vrijdagavond 21 maart starten we met een nieuw initiatief op vraag van de leerlingen. Vanaf

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en technische wetenschappen

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en technische wetenschappen 2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant Beste leerlingen We hopen dat jullie voldoende energie opdeden tijdens de vakantie om het nieuwe schooljaar te starten!!!

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

November 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

November 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg November Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Het leerlingenparlement schoot uit zijn startblokken begin oktober. De agorawerking draait goed:

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie)

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015. 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 3de trimester + zomervakantie (definitieve versie) Zaterdag 4 april 2015 Datum Tijdstip Doelgroep Activiteit Lokaal-locatie Zondag 5 april 2015 05.00 u. Betrokken

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

December 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

December 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg December 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Mei 2014 Tweede graad

Mei 2014 Tweede graad Mei 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Het einde van dit schooljaar komt in zicht. Tijd dus om de werking van het leerlingenparlement

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2017-2018 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders,

Amsterdam, 1 mei 2015. Beste ouders, Vancouverstraat 3 1056 DT Amsterdam 020-6128000 directie@rosaboekdrukker.net www.rosaboekdrukker.net Amsterdam, 1 mei 2015 Beste ouders, In deze brief informeren wij u over de nieuwe CAO voor het Primair

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Se-n-Se Kortemark november 2013 Beste studenten Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief.

Onze Nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 4-2017 Onze Nieuwsbrief Vanaf dit schooljaar informeert het team van Produs alle ouders met regelmaat via een Nieuwsbrief. Bijzondere activiteiten en vrije dagen vindt u in deze Nieuwsbrief

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA SCHOOLKALENDER BuSO 2017-2018 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

De opleiding Kraamzorg

De opleiding Kraamzorg De opleiding Kraamzorg Schooljaar 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord.... 3 2. Organisatie van de opleiding en de lessenroosters.... 4 2.1. Instapvoorwaarde... 4 2.2. Algemeen... 4 2.3. Naargelang je

Nadere informatie

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie.

Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke informatie. NIEUWSBRIEF 3 Week van 17 september tot en met zondag 23 september 2018 Drongen, 15 september 2017 Beste ouder(s) Dag leerlingen Via deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de volgende belangrijke

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

September 2014 Tweede graad

September 2014 Tweede graad September 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant Beste leerlingen/studenten We hopen dat jullie voldoende energie opdeden tijdens de vakantie om het nieuwe

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2014 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2018-2019 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen

Infobrochure schoolopvang ,5 tot 12 jarigen Infobrochure schoolopvang 2019-2020 2,5 tot 12 jarigen In opdracht van KOV verzorgt Infano vzw de voor- en naschoolse opvang in uw school. In deze brochure kan u meer informatie terugvinden. Heeft u nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier

Nieuwsbrief. November Pietenochtend EU-Schoolfruit. Kosten schoolreis & kamp Surprises. Fietscontrole Oud papier In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief November 2018 10-minutengesprekken Pietenochtend EU-Schoolfruit Kosten schoolreis & kamp Surprises Fietscontrole Oud papier Ouderenquête 10-minutengesprekken Op maandag

Nadere informatie

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR 2018 2019 Naam: Klas : Nr. : 1 Elke leerling krijgt op het einde van het schooljaar zijn/haar schriften en notities mee naar huis. Wettelijk is het echter

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2016-2017 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2019-2020 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open.

Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Ekeren, 1 september 2015 Beste ouders, kleuters, leerlingen, leerkrachten, Na twee maanden vakantie zwaait de schoolpoort weer open. Voor vele kinderen en hun ouders is onze school geen onbekende meer.

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2018

Infobrief juli en augustus 2018 Infobrief juli en augustus 2018 1. Rond 25 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2018 met alle praktische informatie via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden Onze school is tijdens

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO)

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Geachte ouders, Tussen Schoolse Opvang (TSO) Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2017-2018. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO na de zomervakantie. Dit geldt voor alle ouders die

Nadere informatie

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum

Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum Nieuwsbrief van o.b.s. Het Spectrum December 2016 Datum Activiteit Groep Opmerking 16 2016 Inhoud Belangrijke Data Nieuwsbrief email Laatste nieuwsbrief 2016 Kerst Brief aan ouders groep 5 t/m 8 Jeugdcross

Nadere informatie

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 1 september 2014 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw In naam van de ganse schoolgemeenschap wil ik u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hoop ik dat

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers,

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het is al weer begin december. De komende maand werken we op school toe naar Sinterklaas en Kerst. Daarover moet u wat dingen weten. Al deze informatie staat in dit Lepelaartje.

Nadere informatie

Herhaling afspraken. Beste ouders,

Herhaling afspraken. Beste ouders, SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be Herhaling afspraken Beste ouders,

Nadere informatie

Mei 2015 Tweede graad Infodag Infomoment

Mei 2015 Tweede graad Infodag Infomoment Mei 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant Infodag Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u.30 Infomoment Zaterdag 4 juli van 9 u.30 tot 12 u. IN DIT NUMMER Infodag...

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017

Nieuwsbrief. Nummer 3 maart 2017 Nieuwsbrief Nummer 3 maart 2017 Beste ouder, beste leerling Nu het schooljaar zijn laatste maanden ingaat, willen we nog een aantal activiteiten extra toelichten. Binnenkort, op donderdag 27 april, komt

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief TSO Geachte ouder(s), verzorger(s), Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2018-2019. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO (na de zomervakantie). Ook als uw kind in het huidige

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Noteer meteen in uw agenda. Afwezigheidsbriefjes. Bijlagen

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Noteer meteen in uw agenda. Afwezigheidsbriefjes. Bijlagen Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 3 E E R S T E J A A R 1 8 N O V E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen.

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen. Tweede graad 2013-09-02 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de start van het schooljaar op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben

Nadere informatie

Opzet continurooster. basisschool de Klim-op Haaren. Handleiding voor ouders

Opzet continurooster. basisschool de Klim-op Haaren. Handleiding voor ouders Opzet continurooster basisschool de Klim-op Haaren Handleiding voor ouders Inhoudsopgave 1. Continurooster 1.1 Lesrooster 1.2 Visie op het continurooster 2. Uitwerking continurooster 2.1 Visie op de lunch

Nadere informatie

Stellakrant. Mei 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg. Infodag. Infomoment. Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u.

Stellakrant. Mei 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg. Infodag. Infomoment. Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u. Mei 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant Infodag Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u.30 Infomoment Zaterdag 4 juli van 9 u.30 tot 12 u. IN DIT NUMMER Infodag...

Nadere informatie

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR

ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR ZES STROKEN PER GEZIN SCHOOLJAAR 2015-2016 Beste ouders, Mogen we vragen om de stroken 1, 2, 3 en 4 ingevuld & ondertekend terug te bezorgen aan de klasleerkracht vóór dinsdag 8 september 2015. Strook

Nadere informatie

Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase.

Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase. Beste ouders, opvoeders, Gemotiveerd en met heel veel zin en plezier, zet ik mijn tweede schooljaar in als directeur, op MPI De Oase. Mijn doel is ONZE school verder uit te bouwen naar een WARME, OPEN

Nadere informatie

Stellakrant. Mei 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg LEERLINGENPARLEMENT

Stellakrant. Mei 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg LEERLINGENPARLEMENT Mei 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Het einde van dit schooljaar komt in zicht. Tijd dus om de werking van het leerlingenparlement

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 V I J F D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Solidariteitsactie Regeling einde Openschooldag infoavond

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

Sinterklaas... Theaterroute Beste ouders,

Sinterklaas... Theaterroute Beste ouders, Volg ons... Nieuwsbrief www.obsbinnenstad.nl d.jorissen@kom-leren.nl j.moesman@kom-leren.nl 05.12.2014 Jaargang 24 nr8 In dit nummer: Sinterklaas 1 Theaterroute; loopschema(4) 1 Kerst 2 Techniekproject

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- Afscheid juf Lieve SCHOOLNIEUWS In de lagere school moeten we na een jarenlange fijne en succesvolle samenwerking afscheid nemen van juf Lieve. We hebben ervoor gekozen jullie

Nadere informatie

Binnen onze tweedelijnsbegeleiding hebben we in schooljaar 10-11 de volgende activiteiten:

Binnen onze tweedelijnsbegeleiding hebben we in schooljaar 10-11 de volgende activiteiten: De Cobbenhagenmavo. Vastgesteld 6 november 2012. Protocol Tweedelijnsbegeleiding. Binnen onze tweedelijnsbegeleiding hebben we in schooljaar 10-11 de volgende activiteiten: - Huiswerkbegeleiding. HB. -

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie