Hart- en vaatziekten Check-Up

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hart- en vaatziekten Check-Up"

Transcriptie

1 Hart- en vaatziekten Check-Up Preventief onderzoek hart- en vaatziekten. Risico s in kaart Prof Dr. D. Baumgart Preventicum Waarom een cardiovasculaire medische check-up? Een accurate en veilige diagnose van alle cardiovasculaire risicofactoren en mogelijke aandoeningen zijn de basis voor een optimale preventiestrategie. Wanneer laten testen? Onderstaande risicofactoren kunnen tot een overweging leiden een cardiovasculaire medische check-up uit te laten voeren: 1) Te hoog cholesterolgehalte 2) Verhoogde bloeddruk 3) Diabetes 4) Overgewicht 5) Roken of gestopt met roken (sinds minder dan 3 jaar) 6) cardiovasculaire aandoeningen in de eerste graad familie 7) Reeds doorgemaakte hart- en/of vaataandoening 8) Veel stress en te weinig lichaamsbeweging Uiteraard kunt u ook de test aanvragen omdat u gewoon wilt weten hoe u ervoor staat. Omdat in Nederland preventief onderzoek zonder aanwijsbare medisch indicatie voorbehouden is aan een bevolkingsonderzoek, is Pregenius een alliantie gestart met de gespecialiseerde Duitse preventie kliniek Preventicum onder leiding van Prof Dr. D. Baumgart. Beïnvloedbare risicofactoren Er zijn risicofactoren die u niet zelf kunt beïnvloeden, denk aan leeftijd, geslacht, vetverdeling of bepaalde erfelijke factoren. Vele andere risicofactoren kunt u echter wel aanpakken door uw leefstijl te wijzigen en eventueel door medicijnen.

2 Welke tests kunt u aanvragen? Als u bij Pregenius een check-up laat doen, gaat dit altijd vergezeld met een eindgesprek met een van de Pregenius artsen. Tijdens dit gesprek worden uw bevindingen besproken en verder toegelicht, aangevuld met medische- en lifestyle adviezen. Ook kunt u aanvullend gebruik maken van een coaching traject, zie ook MIJN COACH. Op basis van uw anamnese en specifieke wensen kunt u kiezen uit drie verschillende cardiovasculaire onderzoeken: 1. De Cardio Check eventueel aangevuld met een DNA test 2. De Cardio MRI eventueel aangevuld met een DNA test 3. De Cardio CT eventueel aangevuld met een DNA test Meer over de DNA test (CARDIOgen) leest u in: MIJN GENEN. 1. De Cardio Check. De Cardio Check bestaat uit een uitgebreid laboratoriumonderzoek, echo van het hart, longfunctie test, vasculaire diagnostiek, hart stress test en een Body Compositie Analyse, die de weefselopbouw van het lichaam in kaart brengt. Laboratorium onderzoek; geeft inzicht in verschillende fasen van een ziekte, van belang voor het monitoren van een behandeling, maar ook bij preventief onderzoek. 4D Echo cardiogram: echografie is een techniek waarmee door middel van onschadelijke geluidsgolven organen, zoals het hart in beeld gebracht kunnen worden. Hiermee kan zowel de hartfunctie als ook de hartkleppen goed geanalyseerd worden. Longfunctietest; De spirometrie wordt gebruikt voor preventieve doeleinden; het volume van de lucht die u kunt in en uitademen wordt bepaald. Hierin kun je vaststellen of de luchtwegen zijn vernauwd door een longziekte zoals astma of COPD. Vasculaire diagnostiek; de enkel-arm (enkeldruk) index en onderzoek naar de vaatelasticiteit kan vroege veranderingen in de vaten en het verouderingsproces opsporen. Hart stress test; hierbij wordt onderzoek gedaan naar veranderingen in de belastbaarheid van hart en vaten bij inspanning. Het uithoudingsvermogen van hart, longen en vaten wordt getest. Tijdens het fietsen of lopen op de loopband wordt gekeken naar veranderingen in het ECG (hartfilmpje) die het gevolg kunnen zijn van tijdelijk zuurstoftekort van het hart of ritmeproblemen. Er wordt gefietst of gelopen met opklimmende belasting, waarbij continu registratie plaatsvindt van hartslag en bloeddruk.

3 2. Cardio Check MRI Hierbij wordt naast de Cardio Check een MRI van het hart gemaakt. Dit onderzoek wordt onder meer gebruikt voor: Diagnose en verloop van ziekten aan de aorta en grote bloedvaten, zoals aneurysma (verwijding van een groot bloedvat) Onderzoek van de halsslagaderen op onder meer vernauwingen Onderzoek naar afwijkingen in de hersenvaten zoals aneurysma Diagnose naar vaatvernauwingen in de grote vaten van de benen en armen Onderzoek naar de doorgankelijkheid van vaten bij het plaatsen van een stent Onderzoek naar vernauwingen van de niervaten bij bv hypertensie Aantonen van uitbreiding en ernst van aderverkalking van de kransslagaderen. Omdat in het apparaat veel ingewikkelde software is ingebouwd kunnen de bloedvaten op verschillende 3 dimensionale wijze worden afgebeeld om een goed inzicht te krijgen in mogelijke afwijkingen. Het apparaat werkt met onschadelijke magnetische golven in plaats van röntgenstralen. 3. Cardio Check CT Bij bepaalde indicaties, in aansluiting op de Cardio Check, vindt eveneens een uitgebreid CT onderzoek plaats. Dit is een onderzoek waarbij vernauwingen in de kransslagaderen opgespoord kunnen worden. Via een infuus met contrastvloeistof en de scanner kunnen beelden van de kransslagaderen, maar ook van andere structuren zoals de hartkleppen en de hartspier worden gemaakt. Tijdens dezelfde procedure wordt ook een calciumscore van het hart gemaakt. Deze score geeft een idee over de hoeveelheid kalk in de kransslagaderen. Met deze score en de bevindingen van de cardioloog kan een risicoprofiel worden opgesteld van eventuele cardiovasculaire aandoeningen. Voorbereidingen: Voor een coronaire CT scan is het belangrijk om nuchter te verschijnen en de dag van het onderzoek geen cafeïne houdende dranken te nuttigen omdat dit de hartslag kan versnellen. Voor een optimale beeldkwaliteit moet de hartslag tussen de 50 en 60 slagen per minuut bedragen. Als u besluit de een van de medische check-ups te combineren met de CARDIOgen test, dan spreken we over een uitgebreid cardio-genetisch onderzoek.

4 Voorafgaand aan de test, Persoonlijke vragenlijsten Met een persoonlijk account krijgt u de beschikking over uw persoonlijke pagina en kunt u inloggen bij het webspreekuur van Pregenius. Dit is binnen een beveiligde en privacy-gewaarborgde omgeving. Omdat het om uw medische gegevens gaat, moet u zich volgens de wet kenbaar maken en u legitimeren met een door u zelf aangemaakt wachtwoord. Voorafgaand aan de check-up wordt u gevraagd hier uw online vragenlijst in te vullen. Deze dient om de artsen vooraf in te lichten over uw familie-en ziektegeschiedenis, medicijngebruik en uw huidige gezondheid en leefstijl. De arts van Preventicum heeft hierin inzage en zal uw antwoorden voorafgaand aan uw bezoek hebben bestudeerd. De Check-up in de kliniek, de dag van het onderzoek Afhankelijk van uw afspraak, meldt u zich bij de receptie van Preventicum in Essen. Indien uw onderzoek het toestaat, zal u een ontbijt of lunch aangeboden worden. Als u met de auto bent, kunt u gebruik maken van de parkeergarage, na afloop krijgt u een uitrijkaart. U heeft gedurende het onderzoek de beschikking over een luxe ingerichte een persoonskamer. Deze is van alle gemakken voorzien, zoals een bank, stoelen, tafel, tv, computer met internetaansluiting, minibar en kledingkast. U zult snel ervaren dat u zich in een uiterst professionele omgeving bevind, met de modernste diagnostische apparatuur, hooggekwalificeerd personeel en Duitse kenmerken als Pünktlichkeit en Gründlichkeit. Er wordt alles aan gedaan om u gastvriendelijk te woord te staan, u gerust te stellen en u optimaal gedurende uw verblijf te begeleiden. Gedurende de tijd dat u in de kliniek aanwezig bent, krijgt u een badjas tot uw beschikking, zodat u zich slechts 1x hoeft om te kleden. Nadat alle onderzoeken klaar zijn, vindt er een gesprek plaats met de desbetreffende specialist. Aan de hand van de bevindingen, welke zichtbaar gemaakt worden op een groot computerscherm, zal hij met u de uitslag direct gedetailleerd bespreken. Vooruitlopend op het gesprek met de arts van Pregenius, zal hij u alvast aanbevelingen doen en al uw vragen zo mogelijk ter plekke beantwoorden. Het onderzoek is klaar, wat dan? De arts van Preventicum geeft u alle bevindingen op CD mee naar huis. Het rapport wordt door de arts klaargezet in uw persoonlijke omgeving op het webspreekuur. Daar krijgt de Pregenius arts het ter inzage, om het vervolgens in het eindgesprek uitvoerig met u te bespreken.

5 Zoals zo vaak worden de meeste vragen achteraf in de auto gesteld. Wij adviseren u dan ook deze op te schrijven zodra ze opkomen, zodat u ze alsnog kunt stellen tijdens het eindgesprek. Eenmaal thuis verzoeken wij u vriendelijk binnen twee werkdagen opnieuw in te loggen in het webspreekuur. U kunt dan online een afspraak voor het eindgesprek inplannen met de Pregenius arts. Ook kunt u hem vooraf op de hoogte stellen van eventueel aanvullende vragen die u hem wilt stellen. Het eindgesprek, en dan? Uw Pregenius arts zal met u uitgebreid de bevindingen van de medische check-up bespreken. Hij zal u vragen of alles goed is verlopen, u de informatie ter plekke hebt begrepen en aanvullende vragen beantwoorden. Afhankelijk van de uitkomst van de check-up, zal de arts u adviseren aangaande een mogelijk vervolg traject. Dit kan zijn een aanvullend medisch onderzoek, een mogelijke behandeling en/of een coaching traject om zodoende uw leefstijl aan te passen ten einde uw gezondheid te verbeteren of op peil te houden. In dat geval kan hij u verwijzen naar de Pregenius gezondheidscoach. Pregenius BV, Esdoornhof 6, NL 3831 XZ-Leusden

Onderstaande risicofactoren kunnen tot een overweging leiden een anti-aging checkup uit te laten voeren:

Onderstaande risicofactoren kunnen tot een overweging leiden een anti-aging checkup uit te laten voeren: Anti-Aging Check-Up Preventieve anti-aging check-up Risico s in kaart Waarom een anti-aging check-up? Een accurate en veilige diagnose van alle cardiovasculaire risicofactoren en specifieke risicofactoren

Nadere informatie

Met onderstaande risicofactoren kunt u overwegen een well-being check-up te laten uitvoeren:

Met onderstaande risicofactoren kunt u overwegen een well-being check-up te laten uitvoeren: Well-Being Check-Up Preventieve check-up Risico s in kaart Waarom een Well-Being check-up? Met deze check-up krijgt u een accurate en veilige diagnose van alle cardiovasculaire risicofactoren en specifieke

Nadere informatie

Algemeen Medische Check-Up

Algemeen Medische Check-Up Algemeen Medische Check-Up Omvangrijke medische check-up Risico s in kaart Prof Dr. D. Baumgart Preventicum Waarom een algemeen medische check-up? Een accurate en veilige diagnose van alle cardiovasculaire

Nadere informatie

Waarom een omvangrijke medische check-up voor executives?

Waarom een omvangrijke medische check-up voor executives? Executive Check-Up Omvangrijke medische check-up voor executives Risico s in kaart Waarom een omvangrijke medische check-up voor executives? Als leidinggevende of werkgever heeft u te maken met een hoog

Nadere informatie

Cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaatziekten)

Cardiovasculaire aandoeningen (hart- en vaatziekten) CARDIOgen-Test Hart- en vaatziekten Prof Dr. B. Weber Laboratoires Réunis Risico s in kaart De CARDIOgen biedt u de mogelijkheid uw persoonlijk risico en predispositie op hart- en vaatziekten te bepalen.

Nadere informatie

Combinatie afspraak vasculaire preventie poli

Combinatie afspraak vasculaire preventie poli Combinatie afspraak vasculaire preventie poli Inleiding U heeft een afspraak gekregen van uw huisarts of specialist voor de "vasculaire preventie polikliniek". Uw afspraak is op... om 07.45 uur. Meldt

Nadere informatie

DIABETOgen Test. Diabetes mellitus Typ II. Risico s in kaart. Diabetes Mellitus

DIABETOgen Test. Diabetes mellitus Typ II. Risico s in kaart. Diabetes Mellitus DIABETOgen Test Diabetes mellitus Typ II Prof Dr. B. Weber Laboratoires Réunis Risico s in kaart De DIABETOgen test biedt u de mogelijkheid uw persoonlijk risico en predispositie op diabetes mellitus type

Nadere informatie

Combinatie afspraak Hypertensie polikliniek

Combinatie afspraak Hypertensie polikliniek Combinatie afspraak Hypertensie polikliniek Inleiding U heeft een afspraak gekregen van uw huisarts of specialist voor de "Hypertensie polikliniek". U wordt verwacht op: dag., om 07.45 uur. Meldt u zich

Nadere informatie

THROMBOgen Test. Trombose. Risico s in kaart. Diep-veneuze trombose

THROMBOgen Test. Trombose. Risico s in kaart. Diep-veneuze trombose THROMBOgen Test Trombose Prof Dr. B. Weber Laboratoires Réunis Risico s in kaart De THROMBOSEgen test biedt u de mogelijkheid uw persoonlijk risico en predispositie op trombose te bepalen. In deze brochure

Nadere informatie

Investeren in de gezondheid van uw medewerkers, is investeren in de gezondheid van uw bedrijf

Investeren in de gezondheid van uw medewerkers, is investeren in de gezondheid van uw bedrijf Investeren in de gezondheid van uw medewerkers, is investeren in de gezondheid van uw bedrijf Een preventieve medische check-up voor uw medewerkers voor nog geen 125,- per jaar Eén medewerker één dag ziek

Nadere informatie

Microvasculaire Coronaire Dysfunctie

Microvasculaire Coronaire Dysfunctie Microvasculaire Coronaire Dysfunctie U bent onder behandeling bij de afdeling Cardiologie van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over microvasculaire coronaire dysfunctie (MCD). Heeft u

Nadere informatie

Dikke darm kanker is een veelvoorkomende vorm van kanker. Enkele feiten op een rij:

Dikke darm kanker is een veelvoorkomende vorm van kanker. Enkele feiten op een rij: COLOgen-Test Dikke darmkanker Prof Dr. B. Weber Laboratoires Réunis Risico s in kaart De COLOgen test biedt u de mogelijkheid uw persoonlijk risico en predispositie op dikke darmkanker te bepalen. In deze

Nadere informatie

Radiologie CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen)

Radiologie CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen) Radiologie CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen) U heeft een afspraak op dag om uur voor een CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen). U meldt zich op de hierboven genoemde tijd

Nadere informatie

CT-scan van het hart

CT-scan van het hart CT-scan van het hart CT-SCAN VAN HET HART Bij een CT-scan van het hart worden door middel van röntgenstraling foto s van het hart gemaakt. Het onderzoek bestaat uit een calciumscore van het hart en een

Nadere informatie

Lifestyle coaching. Preventief uw leefstijl veranderen. - U staat er niet alleen voor. Waarom laten coachen? Wanneer laten coachen?

Lifestyle coaching. Preventief uw leefstijl veranderen. - U staat er niet alleen voor. Waarom laten coachen? Wanneer laten coachen? Lifestyle coaching Judith Jelsma - Pregenius Preventief uw leefstijl veranderen - U staat er niet alleen voor Waarom laten coachen? Leefstijl verandering of een aanpassing maken hierin is voor velen een

Nadere informatie

Cardio CT-scan. Informatiebrochure

Cardio CT-scan. Informatiebrochure Cardio CT-scan Informatiebrochure Inhoud 1 Wat is een Cardio CT-scan? 3 2 Het onderzoek 3 2.1 Voor het onderzoek 3 2.1.1 De avond voordien 3 2.1.2 De dag van het onderzoek 3 2.2 Tijdens het onderzoek 4

Nadere informatie

Uw gezondheid is onze missie!

Uw gezondheid is onze missie! Top Executive Care De Top in Executive Care Uw gezondheid is onze missie! Met de Top Executive Care van Beter krijgt u niet alleen een kwalitatief persoonlijk gezondheidsonderzoek, wij geven u ook gerichte

Nadere informatie

DIABETES- EN VASCULAIR SPREEKUUR

DIABETES- EN VASCULAIR SPREEKUUR DIABETES- EN VASCULAIR SPREEKUUR 358 Inleiding U bezoekt het Diabetes- & Vasculaircentrum van het Sint Franciscus Gasthuis, vanwege uw verhoogde kans op: hart- en vaatziekten; suikerziekte (diabetes mellitus);

Nadere informatie

DIABETES EN VASCULAIR SPREEKUUR VOOR REUMAPATIËNTEN

DIABETES EN VASCULAIR SPREEKUUR VOOR REUMAPATIËNTEN DIABETES EN VASCULAIR SPREEKUUR VOOR REUMAPATIËNTEN 1198 Inleiding Deze folder is bedoeld voor reumapatiënten die zijn doorverwezen naar het Diabetes- & Vasculaircentrum van het Sint Franciscus Gasthuis.

Nadere informatie

Wat gebeurt er als u of één van uw sleutelfiguren plotseling wegvalt? Dat wilt u toch ook voorkomen? Prescan Zakelijk

Wat gebeurt er als u of één van uw sleutelfiguren plotseling wegvalt? Dat wilt u toch ook voorkomen? Prescan Zakelijk Wat gebeurt er als u of één van uw sleutelfiguren plotseling wegvalt? Dat wilt u toch ook voorkomen? Prescan Zakelijk Total Body Check-up Voor medewerkers De Total Body Check-up is een onderzoek op basis

Nadere informatie

Coronaire CT-angiografie

Coronaire CT-angiografie Coronaire CT-angiografie Cardiologie Locatie Hoorn/Enkhuizen Coronaire CT-angiografie. Inleiding Binnenkort komt u naar de afdeling cardiologie voor een coronaire CT-angiografie. In deze brochure leest

Nadere informatie

Risicofactoren die een rol spelen in het proces van atherosclerose zijn:

Risicofactoren die een rol spelen in het proces van atherosclerose zijn: Arterieel vaatlijden Inleiding Deze folder geeft u een globaal overzicht van de klachten en de behandeling van het perifeer (slagaderlijk) arterieel vaatlijden. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk

Nadere informatie

Preventie vaatpoli (PVP) Algemene informatie. Boermarkeweg 60 7824 AA Emmen Postbus 30002 7800 RA Emmen Tel. 0591 69 19 11

Preventie vaatpoli (PVP) Algemene informatie. Boermarkeweg 60 7824 AA Emmen Postbus 30002 7800 RA Emmen Tel. 0591 69 19 11 Preventie vaatpoli (PVP) Algemene informatie Boermarkeweg 60 7824 AA Emmen Postbus 30002 7800 RA Emmen Tel. 0591 69 19 11 MA 1306 03-12-v1 H 12 1 Uw huisarts/specialist heeft u doorverwezen naar de "preventie

Nadere informatie

Preventie vaatpoli (PVP) Algemene informatie

Preventie vaatpoli (PVP) Algemene informatie Preventie vaatpoli (PVP) Algemene informatie 1 Uw huisarts/specialist heeft u doorverwezen naar de "preventie vaatpoli". In deze brochure kunt u lezen wat de preventieve vaatpoli is en wie u daar behandelt

Nadere informatie

FEMgen Test. Menopauze. Risico s in kaart. Menopauze

FEMgen Test. Menopauze. Risico s in kaart. Menopauze FEMgen Test Menopauze Prof Dr. B. Weber Laboratoires Réunis Risico s in kaart De FEMgen test biedt u de mogelijkheid uw persoonlijk risico en predispositie op het verkrijgen van gevaarlijke bijwerkingen,

Nadere informatie

POLIKLINISCHE CT SCAN VAN HET HART FRANCISCUS VLIETLAND

POLIKLINISCHE CT SCAN VAN HET HART FRANCISCUS VLIETLAND POLIKLINISCHE CT SCAN VAN HET HART FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding Op de Röntgenafdeling worden verschillende onderzoeken verricht met behulp van röntgenstralen (röntgenfoto, CT), ultrageluidsgolven (echografie)

Nadere informatie

Risicofactoren voor hart- en vaatziekten

Risicofactoren voor hart- en vaatziekten Risicofactoren voor hart- en vaatziekten Programma Screening Vasculaire Risciofactoren Datum afspraak: Tijdstip Onderzoek Zorgverlener U heeft recent een herseninfarct/hersenbloeding (beroerte) of TIA

Nadere informatie

Total Body Scan Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. René Sprangers Cardioloog

Total Body Scan Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. René Sprangers Cardioloog Total Body Scan Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden René Sprangers Cardioloog Openbaarmaking belangen R. Sprangers Zelfstandig gevestigde medisch specialist o.a. werkzaam voor Prescan in Medisch

Nadere informatie

CT-onderzoek van de kransslagaders (CT-cardiac)

CT-onderzoek van de kransslagaders (CT-cardiac) 1/5 Radiologie CT-onderzoek van de kransslagaders (CT-cardiac) Inleiding CT staat voor Computer Tomografie en Cardiac verwijst naar het hart. Het is een methode om door middel van röntgenstralen een afbeelding

Nadere informatie

ZORGPAD SYSTEMISCHE SCLEROSE FRANCISCUS GASTHUIS

ZORGPAD SYSTEMISCHE SCLEROSE FRANCISCUS GASTHUIS ZORGPAD SYSTEMISCHE SCLEROSE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Het Zorgpad Systemische Sclerose is speciaal ontwikkeld voor patiënten bij wie de diagnose Systemische Sclerose bijna zeker is of al aanwezig

Nadere informatie

Radiologie CT-SCAN VAN DE KRANSSLAGADERS (CTA-CORONAIREN)

Radiologie CT-SCAN VAN DE KRANSSLAGADERS (CTA-CORONAIREN) Radiologie CT-SCAN VAN DE KRANSSLAGADERS (CTA-CORONAIREN) U heeft een afspraak op: Dag Datum / / Tijd uur voor een CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen). U kunt zich melden bij de balie van

Nadere informatie

CT onderzoek van het hart

CT onderzoek van het hart CT onderzoek van het hart Ziekenhuis Gelderse Vallei Uw behandelend cardioloog heeft voor u een CT-scan (Computer Tomografie-scan) van het hart aangevraagd. In aanvulling op de mondelinge informatie van

Nadere informatie

Wat gebeurt er als u of één van uw sleutelfiguren door ziekte wegvalt? Dit kunt u voorkomen. Business Body Scan

Wat gebeurt er als u of één van uw sleutelfiguren door ziekte wegvalt? Dit kunt u voorkomen. Business Body Scan Wat gebeurt er als u of één van uw sleutelfiguren door ziekte wegvalt? Dit kunt u voorkomen Business Body Scan Iedereen is vervangbaar! Een bekend gezegde, maar in de praktijk is het vaak uiterst lastig

Nadere informatie

Vaatrisicopoli. Vertrouwd en dichtbij. Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen. Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Vaatrisicopoli. Vertrouwd en dichtbij. Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen. Wilhelmina Ziekenhuis Assen Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Vaatrisicopoli Als u een verhoogd risico loopt om een hart- of vaatziekte te krijgen 1 Vaatrisicopoli Bent u in het verleden

Nadere informatie

CT Cardio; onderzoek van de hartvaten

CT Cardio; onderzoek van de hartvaten CT Cardio; onderzoek van de hartvaten Uw behandelend arts heeft voorgesteld om bij u een CT-scan van de kransslagaderen met contrastvloeistof te laten verrichten. In deze folder kunt u nalezen wat het

Nadere informatie

Arterieel vaatlijden. Chirurgie. Beter voor elkaar

Arterieel vaatlijden. Chirurgie. Beter voor elkaar Arterieel vaatlijden Chirurgie Beter voor elkaar Arterieel vaatlijden Er is bij u een afwijking in één van de slagaders vastgesteld. Deze afwijking is het gevolg van de afzetting van vet in de wand en

Nadere informatie

Neurologie. De TIA polikliniek. Afspraak op. ...dag ... ...uur

Neurologie. De TIA polikliniek. Afspraak op. ...dag ... ...uur Neurologie De TIA polikliniek Afspraak op...dag........uur U bent door uw huisarts doorverwezen naar de TIA polikliniek. Omdat u mogelijk een TIA hebt gehad, zult u met voorrang een afspraak krijgen bij

Nadere informatie

STICHTING OPSPORING FAMILIAIRE HYPERCHOLESTEROLEMIE (StOEH) BEVOLKINGSONDERZOEK ERFELIJK VERHOOGD CHOLESTEROLGEHALTE IN FAMILIES

STICHTING OPSPORING FAMILIAIRE HYPERCHOLESTEROLEMIE (StOEH) BEVOLKINGSONDERZOEK ERFELIJK VERHOOGD CHOLESTEROLGEHALTE IN FAMILIES STICHTING OPSPORING FAMILIAIRE HYPERCHOLESTEROLEMIE (StOEH) BEVOLKINGSONDERZOEK ERFELIJK VERHOOGD CHOLESTEROLGEHALTE IN FAMILIES De StOEH heeft ten doel personen met deze Familiaire Hypercholesterolemie

Nadere informatie

Vaatrisico-polikliniek (behandeling van vaatziekten)

Vaatrisico-polikliniek (behandeling van vaatziekten) Vaatrisico-polikliniek (behandeling van vaatziekten) Inleiding U bent door uw behandelend arts verwezen naar de vaatrisicopolikliniek omdat u een vaatziekte heeft en/of vanwege risicofactoren voor het

Nadere informatie

SNELDIAGNOSTIEK bij ASTMA en COPD. In deze folder vindt u informatie over de onderzoeken behorende tot de sneldiagnostiek bij astma en COPD.

SNELDIAGNOSTIEK bij ASTMA en COPD. In deze folder vindt u informatie over de onderzoeken behorende tot de sneldiagnostiek bij astma en COPD. SNELDIAGNOSTIEK bij ASTMA en COPD In deze folder vindt u informatie over de onderzoeken behorende tot de sneldiagnostiek bij astma en COPD. Inleiding Binnenkort verwachten wij u op de polikliniek Longziekten

Nadere informatie

Polikliniek Sneldiagnostiek Cardiologie

Polikliniek Sneldiagnostiek Cardiologie Polikliniek Sneldiagnostiek Cardiologie Informatie voor patiënten F1130-0000 december 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

Coronaire CT-scan. Informatiebrochure patiënten

Coronaire CT-scan. Informatiebrochure patiënten Coronaire CT-scan Informatiebrochure patiënten Beste patiënt, Welkom in het UZA. In deze brochure vindt u wat meer informatie over een coronaire CT-scan of coronaire CT-angiografie. Hebt u nog vragen?

Nadere informatie

CT-onderzoek van het hart Calciumscore / coronairen

CT-onderzoek van het hart Calciumscore / coronairen CT-onderzoek van het hart Calciumscore / coronairen Afspraak :. Datum : Aanwezig : Start onderzoek: Binnenkort ondergaat u een onderzoek in ons ziekenhuis. In dit boekje kunt u hierover algemene informatie

Nadere informatie

CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen)

CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen) CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen) U heeft een afspraak op dag om uur voor een CT-onderzoek van de kransslagaders (CTA-coronairen). U meldt zich op de hierboven genoemde tijd bij de balie

Nadere informatie

Hart in beweging Onderzoek en behandeling van risicofactoren op harten vaatziekten locatie Sint Maartenskliniek

Hart in beweging Onderzoek en behandeling van risicofactoren op harten vaatziekten locatie Sint Maartenskliniek Hart in beweging Onderzoek en behandeling van risicofactoren op harten vaatziekten locatie Sint Maartenskliniek U bent door uw reumatoloog verwezen naar het spreekuur Hart in beweging op het terrein van

Nadere informatie

Cardiologisch onderzoek

Cardiologisch onderzoek Dilaterende Cardiomyopathie Een dilaterende cardiomyopathie (DCM) is een aandoening waarbij de hartspier is verwijd. Dit gaat doorgaans gepaard met het dunner worden van de hartspier. DCM kan veel verschillende

Nadere informatie

CT-SCAN VAN HET HART CT-CARDIO

CT-SCAN VAN HET HART CT-CARDIO CT-SCAN VAN HET HART CT-CARDIO 856 Inleiding Op de Röntgenafdeling worden verschillende onderzoeken verricht met behulp van röntgenstralen (röntgenfoto, CT), ultrageluidsgolven (echografie) of magnetische

Nadere informatie

CT-onderzoek van het hart + calciumscore

CT-onderzoek van het hart + calciumscore CT-onderzoek van het hart + calciumscore Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat te doen in geval van ziekte of verhindering? 1 Waar vindt het onderzoek plaats? 1 Belangrijk om te weten

Nadere informatie

Interstitiële longziekten Onderzoek.

Interstitiële longziekten Onderzoek. Interstitiële longziekten Onderzoek www.nwz.nl Inhoud Wat zijn interstitiële longziekten? 3 Onderzoeken 3 Afspraak longarts 5 Uw vragen 6 Notities 7 2 U heeft mogelijk een zogenoemde interstitiële longziekte.

Nadere informatie

Arterieel vaatlijden. Wat is er aan de hand? Atherosclerose. Risicofactoren. Roken. Hoge bloeddruk. Diabetes mellitus

Arterieel vaatlijden. Wat is er aan de hand? Atherosclerose. Risicofactoren. Roken. Hoge bloeddruk. Diabetes mellitus Arterieel vaatlijden Deze folder geeft u een globaal overzicht van de klachten en de behandeling van het perifeer (slagaderlijk) arterieel vaatlijden. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk

Nadere informatie

Hart & Vaten. Hóe houdt u ze gezond? E. Olde Bijvank, cardioloog 24 mei 2016

Hart & Vaten. Hóe houdt u ze gezond? E. Olde Bijvank, cardioloog 24 mei 2016 Hart & Vaten Hóe houdt u ze gezond? E. Olde Bijvank, cardioloog 24 mei 2016 S Bholasing Moons Olde Bijvank Horsthuis Veerbeek de Groot Speleman Cardiologen MC Slotervaart ism De Hart- en Vaatgroep Kennemerland

Nadere informatie

Arterieel vaatlijden. Chirurgie

Arterieel vaatlijden. Chirurgie Arterieel vaatlijden Chirurgie Inhoudsopgave Inleiding 5 Wat is er aan de hand? 5 Atherosclerose 5 Risicofactoren 6 Roken 6 Hoge bloeddruk 6 Diabetes mellitus 6 Cholesterol 7 Overgewicht en te weinig

Nadere informatie

Vasculair Preventie Centrum

Vasculair Preventie Centrum Vasculair Preventie Centrum Afdeling interne geneeskunde Uw huisarts of specialist heeft u verwezen naar het Vasculair Preventie Centrum van Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven. Bij u is een risicofactor

Nadere informatie

RADIOLOGIE. CT-scan van het hart ONDERZOEK

RADIOLOGIE. CT-scan van het hart ONDERZOEK RADIOLOGIE CT-scan van het hart ONDERZOEK U wordt op dag om uur verwacht op de poli/afdeling. Als u verhinderd bent, wilt u dit dan tijdig melden en een nieuwe afspraak maken? CT-scan van het hart Uw behandelend

Nadere informatie

Arteriosclerose. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Arteriosclerose. Ziekenhuis Gelderse Vallei Arteriosclerose Ziekenhuis Gelderse Vallei U hebt een folder in handen met daarin uitleg over de klachten en de behandeling van arteriosclerose. Het is goed u te realiseren dat de situatie voor u anders

Nadere informatie

PATIËNTENFOLDER Coronaire CT-angiografie Afdeling Cardiologie

PATIËNTENFOLDER Coronaire CT-angiografie Afdeling Cardiologie PATIËNTENFOLDER Coronaire CT-angiografie Afdeling Cardiologie Inleiding Binnenkort komt u naar Acibadem voor een coronaire CT-angiografie. In deze brochure leest u meer over de behandeling. Meldt u zich

Nadere informatie

Uw bezoek aan de vasculaire polikliniek.

Uw bezoek aan de vasculaire polikliniek. Uw bezoek aan de vasculaire polikliniek www.nwz.nl Inhoud Wat is atherosclerose? 3 Afspraak met verpleegkundig specialist 3 Bloedonderzoek en vragenlijst 4 Uw eerste bezoek aan vasculaire polikliniek 4

Nadere informatie

Hartfunctie onderzoek

Hartfunctie onderzoek Hartfunctie onderzoek Uw afspraak U wordt verwacht op: datum:. tijdstip:... Inhoudsopgave Inleiding... 1 Het elektrocardiogram (ECG)... 1 Bloedonderzoek... 1 Röntgenonderzoek... 1 Inspanningsonderzoek

Nadere informatie

Preventie consult. Huisartspraktijk J.B. Sanders

Preventie consult. Huisartspraktijk J.B. Sanders Preventie consult Het risico op ziekte is nooit precies te voorspellen. U kunt wel te weten komen of uw risico op bepaalde ziekten misschien hoger is. Suikerziekte, hartinfarcten en beroertes zijn ernstige

Nadere informatie

Patiënten Informatie Map voor patiënten met angina pectoris

Patiënten Informatie Map voor patiënten met angina pectoris Patiënten Informatie Map voor patiënten met angina pectoris Opname Afhankelijk van de ernst van de situatie wordt u opgenomen op de Cardio Care Unit (hartbewaking) of op afdeling Cardiologie. Bij aankomst

Nadere informatie

Cardiologisch onderzoek

Cardiologisch onderzoek Dilaterende Cardiomyopathie Een dilaterende cardiomyopathie (DCM) is een aandoening waarbij de hartspier is verwijd. Dit gaat doorgaans gepaard met het dunner worden van de hartspier. Geschat wordt dat

Nadere informatie

CT Cardio Onderzoek van het hart

CT Cardio Onderzoek van het hart U komt binnenkort naar het MCL voor een CT-onderzoek van het hart, of u bent opgenomen in afwachting van het onderzoek. Deze brochure informeert u over het onderzoek en de voorbereidingen die nodig zijn

Nadere informatie

U krijgt binnenkort een onderzoek via een CT-scan. Tijdens dit onderzoek onderzoeken we de bloedvaten rondom uw hart.

U krijgt binnenkort een onderzoek via een CT-scan. Tijdens dit onderzoek onderzoeken we de bloedvaten rondom uw hart. U krijgt binnenkort een onderzoek via een. Tijdens dit onderzoek onderzoeken we de bloedvaten rondom uw hart. Wat is een? CT staat voor Computer Tomografie. Een is een röntgenapparaat dat een serie foto's

Nadere informatie

Buitenpoli Radboudumc Screening risicofactoren voor hart- en vaatziekten locatie St. Maartenskliniek

Buitenpoli Radboudumc Screening risicofactoren voor hart- en vaatziekten locatie St. Maartenskliniek Buitenpoli Radboudumc Screening risicofactoren voor hart- en vaatziekten locatie St. Maartenskliniek Programma Screening Vasculaire Risicofactoren Datum afspraak: Datum Tijd Zorgverlener U heeft recent

Nadere informatie

medische beeldvorming informatiebrochure Cardiaal CT-onderzoek

medische beeldvorming informatiebrochure Cardiaal CT-onderzoek medische beeldvorming informatiebrochure Cardiaal CT-onderzoek Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Uw veiligheid is belangrijk 4 3. Voorbereiding 5 4. Over het CT-onderzoek zelf 5 5. Na het onderzoek 6 6.

Nadere informatie

De nieuwe COPD carrousel Uw eigen COPD paspoort

De nieuwe COPD carrousel Uw eigen COPD paspoort De nieuwe COPD carrousel Uw eigen COPD paspoort Longziekten Beter voor elkaar 2 COPD Carrousel / COPD paspoort Inleiding Van uw longarts heeft u te horen gekregen dat u COPD heeft met het advies deel te

Nadere informatie

CT-scan van de kransslagaders

CT-scan van de kransslagaders CT-scan van de kransslagaders Calciumscore en coronairen Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding In deze folder leest u meer over een computer tomografisch onderzoek

Nadere informatie

CT-scan van de kransslagaders. CT- coronairen

CT-scan van de kransslagaders. CT- coronairen CT-scan van de kransslagaders CT- coronairen U bent door uw behandelend cardioloog verwezen voor een CT-scan (computer tomografiescan) van het hart. In deze folder informeren wij u zoveel mogelijk over

Nadere informatie

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV)

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Het Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten (CVHV) is een multidisciplinaire spreekuur voor patiënten die al op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) te maken

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg

Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Hart- en vaatziekten Een chronische ziekte, een gezamenlijke zorg Heldere afspraken over de manier waarop zorgverleners u helpen en ondersteunen bij uw chronische ziekte. Inleiding U hebt een hart- of

Nadere informatie

CT-scan van het hart. (kransslagaders)

CT-scan van het hart. (kransslagaders) CT-scan van het hart (kransslagaders) 2 CT-scan van het hart (Computer Tomografie-scan) Bij een CT-scan van het hart wordt het hart en kransslagaders gedetailleerd zichtbaar gemaakt met behulp van een

Nadere informatie

Nederlandse samenvatting

Nederlandse samenvatting Nederlandse samenvatting Kransslagadervernauwing en hartklachten Kransslagadervernauwing is een van de belangrijkste ziekten in de westerse wereld. De kransslagaderen zijn de bloedvaten die het hart van

Nadere informatie

Hart- en vaatziekten: risicoprofiel en leefstijladviezen. Cardiologie Centrum Waterland

Hart- en vaatziekten: risicoprofiel en leefstijladviezen. Cardiologie Centrum Waterland Hart- en vaatziekten: risicoprofiel en leefstijladviezen Cardiologie Centrum Waterland Hart- en vaatziekten: risicoprofiel en leefstijladviezen Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in

Nadere informatie

Vaatonderzoek (doppleronderzoek

Vaatonderzoek (doppleronderzoek Vaatonderzoek (doppleronderzoek en looptest) Uw voorbereiding www.nwz.nl Inhoud Vaatonderzoek van de benen 3 Aanvullend vaatonderzoek 4 Uitslag van het onderzoek 5 Uw vragen 5 Notities 7 2 U krijgt binnenkort

Nadere informatie

Uw bezoek aan de vasculaire polikliniek

Uw bezoek aan de vasculaire polikliniek Uw bezoek aan de vasculaire polikliniek mca.nl Inhoudsopgave Wat is atherosclerose? 3 Afspraak met verpleegkundig specialist 3 Bloedonderzoek en vragenlijst 3 Uw eerste bezoek aan vasculaire polikliniek

Nadere informatie

Myocardscintigrafie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op

Myocardscintigrafie. Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op Myocardscintigrafie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Let op! Speciale voorbereiding 24 uur voor het onderzoek mag u geen cafeïne meer gebruiken. De uitslag van het onderzoek

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

medische beeldvorming informatiebrochure Cardiaal CT-onderzoek

medische beeldvorming informatiebrochure Cardiaal CT-onderzoek medische beeldvorming informatiebrochure Cardiaal CT-onderzoek Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Jouw veiligheid is belangrijk 4 3. Wat is een cardiaal CT-onderzoek? 5 4. Voorbereiding 5 5. Over het CT-onderzoek

Nadere informatie

Let op! Speciale voorbereiding

Let op! Speciale voorbereiding Myocardscintigrafie Let op! Speciale voorbereiding 24 uur voor het onderzoek mag u geen cafeïne meer gebruiken. De uitslag van het onderzoek kan namelijk door de cafeïne onbetrouwbaar zijn. Voorbeelden

Nadere informatie

Samenvatting. Samenvatting

Samenvatting. Samenvatting Samenvatting Hart- en vaatziekten zijn de meest voortkomende ziekten in ontwikkelde landen en veroorzaken het hoogste sterftepercentage. De term hart- en vaatziekten omvat alle klinische uitingen van slagaderverkalking

Nadere informatie

COPD. Functieafdeling

COPD. Functieafdeling COPD Functieafdeling Inhoudsopgave Afspraakgegevens...4 ECG-hartfilmpje (route 1.62)...5 Longfunctie (route 1.62)...7 6 minuten wandeltest... 10 Röntgen (route 0.78)... 11 Poli longgeneeskunde (route

Nadere informatie

Patiënteninformatie. CT-Coronairen. Cardiologie Röntgenafdeling Radiologie. Onderzoek naar de doorgangelijkheid van de kransslagaders

Patiënteninformatie. CT-Coronairen. Cardiologie Röntgenafdeling Radiologie. Onderzoek naar de doorgangelijkheid van de kransslagaders Cardiologie Röntgenafdeling Radiologie CT-Coronairen i Patiënteninformatie Onderzoek naar de doorgangelijkheid van de kransslagaders Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort krijgt u een CT-Coronairen.

Nadere informatie

Cardiologie Centrum Waterland

Cardiologie Centrum Waterland Cardiologie Centrum Waterland Uw hart, onze zorg Locatie Purmerend/Volendam Cardiologie Centrum Waterland In het Cardiologie Centrum Waterland wordt gewerkt volgens de zogenaamde one-stop-shopmethode.

Nadere informatie

CT cardio CT-onderzoek van het hart

CT cardio CT-onderzoek van het hart CT cardio CT-onderzoek van het hart U heeft een afspraak voor een CT-onderzoek van het hart. Dit onderzoek vindt plaats op de afdeling Radiologie. Deze folder informeert u over het onderzoek en de voorbereidingen

Nadere informatie

PET-myocard-scan met Rubidium

PET-myocard-scan met Rubidium PET-myocard-scan met Rubidium onderzoek van uw hart U heeft een afspraak op de afdeling nucleaire geneeskunde voor een onderzoek van uw hart, het PET myocard onderzoek met de licht radioactieve stof Rubidium.

Nadere informatie

Verwijding van de buikslagader- aneurysma Vaatoperatie met een endoprothese.

Verwijding van de buikslagader- aneurysma Vaatoperatie met een endoprothese. Verwijding van de buikslagader- aneurysma Vaatoperatie met een endoprothese www.nwz.nl Inhoud Wat is een aneurysma? 3 Wanneer is een operatie nodig? 4 Voorbereiding op opname en operatie 4 De operatie

Nadere informatie

24 september 2015. Van harte welkom!

24 september 2015. Van harte welkom! 24 september 2015 Van harte welkom! Programma 20.00: Welkom Wendy de Valk, verpleegkundig specialist cardiologie 20.10: Het vrouwenhart. Is er verschil tussen mannen en vrouwen? Mw. A. Lubbert-Verberkmoes,

Nadere informatie

Kent u de cijfers van uw hart?

Kent u de cijfers van uw hart? Kent u de cijfers van uw hart? CHOLESTEROL? GEWICHT/ BUIKOMTREK? UW? BLOEDDRUK? SUIKERGEHALTE? V.U.: Dr Freddy Van de Casseye - Elyzeese-Veldenstraat 63-1050 Brussel Belgische Cardiologische Liga www.cardiologischeliga.be

Nadere informatie

Brief 1: Bevestiging geen deelname zorgprogramma

Brief 1: Bevestiging geen deelname zorgprogramma Brief 1: Bevestiging geen deelname zorgprogramma Datum Onderwerp: bevestiging afzien van ketenzorg voor Diabetes / COPD / Astma / CVRM Geachte heer/ mevrouw, Inleiding Voor patiënten met Diabetes / COPD

Nadere informatie

Huidscreening. Laboratoriumonderzoek

Huidscreening. Laboratoriumonderzoek Laboratoriumonderzoek Huidscreening De intake Als u besluit zich te laten onderzoeken krijgt u allereerst een intakegesprek met één van de verpleegkundige onderzoekscoördinatoren van Prescan. Hij of zij

Nadere informatie

Hartfunctie onderzoek

Hartfunctie onderzoek Hartfunctie onderzoek Uw afspraak : d.d om uur Plaats : Inhoud Inleiding... 1 Het elektrocardiogram (ECG)... 1 Bloedonderzoek... 1 Röntgenonderzoek... 1 Inspanningsonderzoek ("Fietsproef')... 1 Myocardperfusie...

Nadere informatie

Opname in het ziekenhuis na een TIA

Opname in het ziekenhuis na een TIA Neurologie i Opname in het ziekenhuis na een TIA Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen U wordt opgenomen in het ziekenhuis vanwege een TIA. In deze folder staat beschreven welke onderzoeken

Nadere informatie

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners

Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners Zorggroep Cohesie Cure and Care denkt mee bij hart- en vaatziekten! Optimale zorg bij hart- en vaatziekten door samenwerkende zorgverleners 1 op de 3 mensen in Nederland overlijdt aan een hart- of vaatziekte.

Nadere informatie

De nieuwe COPD carrousel Uw eigen COPD paspoort

De nieuwe COPD carrousel Uw eigen COPD paspoort Afdeling: Onderwerp: Longziekten De nieuwe Uw eigen COPD paspoort 1 COPD Carrousel / COPD paspoort Inleiding Van uw longarts heeft u te horen gekregen dat u COPD heeft met het advies deel te nemen aan

Nadere informatie

MRI-ONDERZOEK VAN HET HART MET ADENOSINE (MRI-CARDIO MET ADENOSINE) MAGNETIC RESONANCE IMAGING

MRI-ONDERZOEK VAN HET HART MET ADENOSINE (MRI-CARDIO MET ADENOSINE) MAGNETIC RESONANCE IMAGING MRI-ONDERZOEK VAN HET HART MET ADENOSINE (MRI-CARDIO MET ADENOSINE) MAGNETIC RESONANCE IMAGING 1025 Afspraak Mevrouw/meneer Dag Datum Tijdstip onderzoek Wij vragen u zich vijftien minuten vóór de afspraaktijd

Nadere informatie

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is vastgesteld dat u een hart- en/of vaatziekte heeft, of een verhoogd risico hierop. Om zo goed mogelijk met uw

Nadere informatie

CT-scan van het hart BELANGRIJK

CT-scan van het hart BELANGRIJK CT-scan van het hart BELANGRIJK Op de dag van het onderzoek dient u zich niet zwaar in te spannen. Op de dag van het onderzoek mag u geen koffie, thee, cola of chocola innemen, ook mag u niet roken. U

Nadere informatie

Arterieel vaatlijden. Locatiegegevens. Locatie Utrecht Bosboomstraat KE Utrecht. Locatie Zeist Jagersingel HL Zeist

Arterieel vaatlijden. Locatiegegevens. Locatie Utrecht Bosboomstraat KE Utrecht. Locatie Zeist Jagersingel HL Zeist Arterieel vaatlijden Inleiding Deze folder geeft u een globaal overzicht van de klachten en de behandeling van het perifeer (slagaderlijk) arterieel vaatlijden. Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk

Nadere informatie

TIA-service Poli Neurologie, locatie Utrecht

TIA-service Poli Neurologie, locatie Utrecht NEUROLOGIE TIA-service Poli Neurologie, locatie Utrecht ONDERZOEK TIA-service Poli Neurologie, locatie Utrecht U heeft mogelijk een TIA gehad. Dit staat voor Transient Ischaemic Attack (een voorbijgaande

Nadere informatie

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder?

Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Zorg op maat voor Hart- en/of vaatziekten Waarom ontvangt u deze folder? Bij u is vastgesteld dat u een hart- en/of vaatziekte heeft, of een verhoogd risico hierop. Om zo goed mogelijk met uw ziekte om

Nadere informatie