USB 2.0. Harddisk Case MD-206. Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "USB 2.0. Harddisk Case MD-206. Handleiding"

Transcriptie

1 USB 2.0 Harddisk Case MD-206 Handleiding

2 Inleiding Deze Harddisk Case (cassette met externe harde schijf) biedt u een snelle en gemakkelijke manier om extra geheugenruimte aan uw computer toe te voegen. De cassette kan op eenvoudige wijze op uw PC of Notebook worden aangesloten via een USB interface; de verbinding met de computer kan zelfs worden verbroken/hersteld terwijl de computer draait. USB 2.0 levert betere prestaties dan USB 1.1 en biedt voorwaartse en achterwaartse compatibiliteit met USB 1.1 apparaten. 1. Inhoud van het pakket Externe Hi-Speed USB 2.0 Harddisk Case USB 2.0 A-B kabel CD-ROM AC adapter Gids voor snelle installatie 2. Specificaties 2.1 Systeemvereisten PC met Pentium 233 MHz of snellere CPU Windows ME, 2000, XP en Vista MAC OS 10 of hoger Macintosh OS 10.x of hoger 64 MB RAM Aanwezigheid van USB 1.1 of USB 2.0 poort* 3,5 SATA hardeschijf * Bij gebruik van een USB 1.1 poort werkt het station op 12 Mbps. 2.2 Kenmerken Voldoet aan USB specificaties 1.1 & 2.0 Ondersteunt highspeed/fullspeed overdrachtmodus Ondersteunt elke standaard SATA HDD Lichtgewicht, compacte cassette 2.3 Specificaties Geschikt voor USB versie 2.0 Highspeed (480 Mbps) en fullspeed (12 Mbps) ondersteuning Voldoet aan de USB Mass Storage Class Bulk-Only specificatie (Versie 1.0)

3 3. Montage van de hardware Opmerking: Ga verder vanaf hoofdstuk 4 als u dit product hebt gekocht met een ingebouwde harde schijf. Open de behuizing van de harde schijf door aan de achterzijde van de behuizing de twee schroeven te verwijderen. Sluit de Sata connector en voedingsconnector aan op de SATA schijf. Bevestig met de bijgeleverde schroeven de metalen beplating aan de harde schijf.

4 Duw de harde schijf en de achterzijde van de behuizing terug. Maak de achterzijde van de behuizing van de harde schijf vast en monteer vervolgens de schroeven aan de zijkant van de behuizing.

5 4. Installatie van de software 4.1 Hardware-installatie Houdt u aan de hieronder beschreven installatieprocedure, ongeacht het OS van uw computer, om er zeker van te zijn dat de USB A-mini-B kabel, de AC adapter en het netsnoer goed aangesloten worden. Schakel uw computer uit. Sluit het snoer van de AC adapter aan op de voedingspoort aan de achterzijde van de Sitecom Harddisk Case. Sluit het netsnoer aan op de verzonken contrasteker van de AC adapter en steek dan de stekker aan het andere einde in een netspanningstopcontact. Steek de B-type connector van de USB 2.0 A-mini-B kabel in de Sitecom Harddisk Case en de A-type connector van de USB A-mini-B kabel in de USB 2.0 poort van uw computer. Start de computer en ga naar 4.2 voor Windows ME, 2000, XP of Vista, of 4.3 voor Macintosh. 4.2 Software-installatie Windows ME/2000/XP/Vista Voor Windows ME, 2000, XP & Windows Vista hoeft u geen software te installeren. Ingebouwde Windows stuurprogramma's worden gebruikt. Windows ME, 2000, XP en Vista herkennen en installeren de Sitecom Harddisk Case automatisch. Aanvullende stuurprogramma's zijn niet nodig. Controleer My Computer [deze computer] of de Explorer [verkenner]; u ziet een nieuw pictogram en een nieuwe stationsaanduiding voor de Sitecom Harddisk Case (indien de harde schijf geformatteerd is). Indien de harde schijf in de Harddisk Case niet geformatteerd is kunt u doorgaan naar Hoofdstuk Software-installatie Macintosh OS X Voor Mac OS X hoeft u geen software te installeren. Ingebouwde stuurprogramma's worden gebruikt. Mac OS herkent en installeert de Sitecom Harddisk Case automatisch. Aanvullende stuurprogramma's zijn niet nodig. Op het bureaublad verschijnt een nieuw pictogram. Klik het pictogram om toegang te krijgen tot de Harddisk Case. Mocht dit pictogram niet verschijnen, dan moet het station gekoppeld worden. Klik Go [naar] en selecteer Utilities [hulpprogramma's]. Een nieuw menu verschijnt; selecteer disk utilities [schijfhulpprogramma's] voor het (ont-)koppelen van de schijf.

6 Om de eigenschappen van de schijf te controleren, klikt u Go [naar] en Utilities [hulpprogramma's]. Een nieuw menu verschijnt; selecteer System Profile [systeemprofiel] om de eigenschappen van de MD-206 te zien. Indien de in de Harddisk Case geplaatste harde schijf niet geformatteerd is, kunt u doorgaan naar par. 5.3.

7 5. Een nieuwe harde schijf initialiseren 5.1 Windows Vista Klik op het menu Start en vervolgens op Configuratiescherm. Open het gedeelte Systeem en onderhoud. Ga naar het gedeelte Systeembeheer. Klik op Partities op vaste schijf maken en formatteren. Afhankelijk van de instellingen onder gebruikersaccountbeheer in Windows moet u mogelijk toestemming geven om deze opdracht uit te voeren. De USB Hard Drive wordt vermeld zonder stationsletter en getoond als unallocated (niet-toegewezen). Als u een partitie wilt maken, klikt u eenmaal met de rechtermuisknop op het niet-toegewezen gebied van de USB Hard Drive en kiest u Nieuw eenvoudig volume. Opmerking: als u in dit stadium een verkeerd gebied selecteert, kunt u kostbare gegevens kwijtraken.

8 De Wizard Nieuw eenvoudig volume verschijnt. Klik op Volgende om door te gaan. Voer de hoeveelheid te gebruiken schijfruimte (partitiegrootte) in en klik op Volgende. Standaard wordt de maximale hoeveelheid beschikbare schijfruimte opgegeven. Wijs een schijfletter of pad toe en klik op Volgende.

9 Selecteer een bestandssysteem om de schijf te formatteren (FAT32 of NTFS) en klik op Volgende. Klik op Voltooien om te beginnen met het formatteren van de USB Hard Drive. Nadat het formatteren is voltooid, wordt door de USB Hard Drive de volumenaam, de stationsletter, de grootte van de partitie (in GB), het gebruikte bestandssysteem (FAT32 of NTFS) en een gezondheidsstatus getoond. De USB Hard Drive is nu klaar voor gebruik.

10 5.2 Windows XP & 2000 Klik de Start knop, vervolgens Settings [instellingen] en dan Control Panel [configuratiescherm]; dubbelklik Administrative Tools [beheerprogramma's]. Dubbelklik Computer Management [computerbeheer]. In de submap Storage [opslag] klikt u Disk Management [schijfbeheer]. De USB harde schijf is vermeld zonder stationsaanduiding en is aangegeven als unallocated [niet toegewezen]. Om een partitie te maken rechtsklikt u eenmaal het unallocated [niettoegewezen] gebied van de USB harde schijf en kiest u Create partition [maak partitie]. Opm.: Indien u op dit punt het verkeerde gebied selecteert, kunnen waardevolle gegevens verloren gaan. De Create Partition Wizard [wizard maak partitie ] verschijnt. Klik Next [volgende] om door te gaan.

11 Kies Primary [primaire] of Extended Partition [uitgebreide partitie] en klik dan Next [volgende] (Primary Partition wordt aanbevolen). Voer de hoeveelheid te gebruiken schijfruimte in (de partitiegrootte); klik dan Next [volgende]. Indien u niets invoert, omvat de partitie standaard de maximaal beschikbare schijfruimte. Ken een stationsaanduiding of pad toe en klik dan Next [volgende].

12 Selecteer een bestandssysteem om de schijf te formatteren (FAT, FAT32 of NTFS) en klik dan Next [volgende]. (Het FAT bestandssysteem is alleen bruikbaar wanneer de partitiegrootte minder is dan 2 GB.) Klik Finish [voltooien], waarna het formatteren van de USB harde schijf begint. Wanneer het formatteren beëindigd is, toont de USB harde schijf de volumenaam, de stationsaanduiding, de grootte van de partitie (in GB), het gebruikte bestandssysteem (FAT, FAT32 of NTFS) en een Healthy [in orde] status.

13 De USB harde schijf is nu klaar voor gebruik. 5.3 Windows ME Klik Start en typ vervolgens Run [uitvoeren] op de opdrachtregel. Typ fdisk en klik de OK knop. Druk de letter Y en dan Enter. Er verschijnt een menu met 5 opties. Typ 5 om de Change current fixed disk drive [wijzig huidig harde-schijfstation] optie te selecteren en druk dan Enter.

14 U ziet nu een lijst van harde schijven. Uw voornaamste interne harde schijf is Disk 1 [schijf 1]. De overige harde schijven hebben nrs 2, 3 enz. Indien u slechts één harde schijf hebt, wordt de USB harde schijf als nr 2 aangeduid. Bij meer schijven kunt u in de lijst de USB harde schijf identificeren aan de hand van de grootte in Mbytes. Het nummer moet ongeveer overeenkomen met de grootte, zoals aangegeven op het frontlabel van uw harde schijf. Kies het nummer dat de USB harde schijf vertegenwoordigt en druk Enter. Opm.: Indien u op dit punt de verkeerde schijf selecteert, kunnen waardevolle gegevens verloren gaan. U krijgt nu het oorspronkelijke menu van 5 items te zien. Deze keer moet u optie 1 kiezen Create DOS partition or Logical DOS drive [maak DOS partitie of logisch DOS station] en dan Enter drukken.

15 U ziet nu een ander menu, van 3 items. Kies optie 1, Create Primary DOS Partition [maak primaire DOS partitie]. Controleer, voordat u verder gaat, of u het juiste schijfnummer gaat partitioneren. Druk daarna Enter. De uitvoering kan ongeveer een minuut duren. U ziet nu de vraag Do you wish to use the maximum available size for a Primary DOS partition? [wilt u de maximaal beschikbare grootte gebruiken voor een primaire DOS partitie?]. Antwoord yes [ja] of druk Enter. De uitvoering kan ongeveer een minuut duren. Wanneer het partitioneren gereed is, drukt u de Esc toets tweemaal. U ziet een bericht dat u de computer opnieuw moet starten. U kunt dit bericht negeren. Druk nogmaals de Esc toets om het fdisk programma te sluiten. Dubbelklik het pictogram My Computer [deze computer]. Verbreek de verbinding met de USB harde schijf en sluit deze vervolgens weer aan op uw computer. Een pictogram met een stationsaanduiding staat nu in het My Computer venster. Wanneer u zich toegang wenst te verschaffen tot het station, krijgt u een dialoogvenster te zien met het bericht dat het station niet toegankelijk is. Klik de Cancel [annuleer] knop. U moet nu uw USB harde schijf formatteren. In het My Computer [deze computer] venster zet u de muiswijzer op het pictogram dat de USB harde schijf vertegenwoordigt en klikt u de rechter muisknop. Selecteer Format [formatteren].

16 Opm.: Indien u op dit punt de verkeerde schijf selecteert, kunnen waardevolle gegevens verloren gaan. Selecteer in het Format' [formatteren] venster formattype Full en typ een etiketnaam (max. 10 tekens); klik de Start knop om het formatteren te starten. U ziet een waarschuwing dat alle bestanden zullen worden vernietigd. Klik OK om door te gaan. Wanneer het formatteren voltooid is, klikt u Close [sluiten]. Windows verzoekt u om Scandisk [schijfcontrole] uit te voeren voordat u de schijf gebruikt. U kunt dit bericht negeren; klik OK. Sluit het Windows Help venster. De USB schijf is nu klaar voor gebruik. 5.4 Macintosh OS X en hoger Ga naar Utilities/Disk Utility [hulpprogramma's/schijfhulpprogramma] om de schijf te partitioneren. Selecteer de harde schijf en kies de partitie.

17 6. Gebruik van de Harddisk Case Open My Computer [deze computer] of de Explorer [verkenner]. Dubbelklik het gewenste schijfpictogram. De beelden en bestanden op uw Harddisk Case kunt op dezelfde wijze behandelen als op uw normale harde-schijfstation: openen/kopiëren/verplaatsen/wissen. Bestanden van de Harddisk Case opslaan in uw computer Open of maak op uw computer een doelmap waarheen u de bestanden wilt overbrengen (m.a.w., zorg dat er op het bureaublad een map klaarstaat). Open 'My Computer' [deze computer] of de 'Explorer' [verkenner] en de map in de Harddisk Case waarin zich de over te brengen bestanden bevinden. Ga naar het 'Edit' [Bewerken] menu en kies 'Select all' [alles selecteren]. Ga naar het 'Edit' menu en kies 'Copy' [kopiëren]. Ga naar de doelmap. Ga naar het 'Edit' menu en kies 'Paste' [plakken]. De bestanden worden gekopieerd naar de doelmap. Mac OS X U kunt de schijf op dezelfde wijze gebruiken als de normale harde schijf. 7. De Harddisk Case uitschakelen Koppelen/ontkoppelen Wanneer een apparaat zoals een Harddisk Case aan een computer is gekoppeld, 'ziet' de computer het apparaat en kan ermee communiceren. Wanneer u een dergelijk apparaat ontkoppelt, verliest de computer dit uit het oog. Het apparaat kan nog in werking zijn, maar voor de computer is het onbereikbaar, alsof het apparaat niet meer bestaat. Voordat u een Harddisk Case uitschakelt terwijl de computer draait, moet u deze eerst ontkoppelen. Indien u de cassette uitschakelt zonder deze eerst te ontkoppelen, kunnen gegevens van de schijf verloren gaan of beschadigd raken. Indien u uw computer uitschakelt vóórdat u uw Sitecom Harddisk Case uitschakelt, hoeft u niet te ontkoppelen. Zorg er altijd voor dat de schijf wordt uitgeschakeld voordat u de verbinding met de AC adapter of de USB kabel verbreekt. Linksklik op de taakbalk het ontkoppelpictogram. Windows ME Een rechthoek verschijnt met de naam van het station, gevolgd door de stationsaanduiding.

18 Windows 2000/XP/Vista U krijgt de waarschuwing Safely Remove [verwijder veilig] of Stop, gevolgd door de stationsaanduiding voor het apparaat. Linksklik het gewenste apparaat (nl. het apparaat waarvan de stationsaanduiding overeenkomt met die welke in gebruik is voor de Sitecom Harddisk Case). Na enkele seconden toont Windows een bericht dat u zonder bezwaar het apparaat kunt verwijderen. Klik OK ; de Harddisk Case wordt ontkoppeld. Het is nu veilig om de Harddisk Case uit te schakelen. Mac OS X Sleep het harde-schijfpictogram op het bureaublad naar de Prullenbak om de harde schijf te ontkoppelen.

USB2.0 Hard Disk Case. Installatiehandleiding

USB2.0 Hard Disk Case. Installatiehandleiding USB2.0 Hard Disk Case Installatiehandleiding Inleiding Dankzij deze hard disk case, die geschikt is voor een vaste schijf van 2,5 inch met een willekeurige capaciteit, kunt u uw computer snel uitbreiden

Nadere informatie

Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten

Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten Workshop Harde schijf gebruiken in Eminent producten 1.0 Introductie Wanneer je een product hebt aangeschaft van Eminent waarbij het vereist is een harde schijf in te bouwen, kan het vaak lastig zijn een

Nadere informatie

USB 2.0 Externe HDD Behuizing 3,5" (8,89cm)

USB 2.0 Externe HDD Behuizing 3,5 (8,89cm) USB 2.0 Externe HDD Behuizing 3,5" (8,89cm) Gebruikshandleiding DA-71051 Voorwoord Gefeliciteerd met uw aanschaf van ons product! U kunt nu genieten van een nieuw opslagconcept met veiligheid en gemak.

Nadere informatie

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 5 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 S Y S T E E M V E R E I S T E N 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I E

Nadere informatie

EW7015 USB 3.0 Dual Docking Station voor 2.5"en 3.5"SATA Harde Schijven

EW7015 USB 3.0 Dual Docking Station voor 2.5en 3.5SATA Harde Schijven EW7015 USB 3.0 Dual Docking Station voor 2.5"en 3.5"SATA Harde Schijven 2 NEDERLANDS EW7015 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

USB 3.0 Externe HDD Behuizing 3,5"

USB 3.0 Externe HDD Behuizing 3,5 USB 3.0 Externe HDD Behuizing 3,5" Gebruikshandleiding DA-71035 Voorwoord Gefeliciteerd met uw aanschaf van ons product! U kunt nu genieten van een nieuw opslagconcept met veiligheid en gemak. Wij bieden

Nadere informatie

EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven

EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven EW7011 2 NEDERLANDS EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Een harde schijf aansluiten...

Nadere informatie

EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure

EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure 2 NEDERLANDS EM7047 IDE/SATA hard disk enclosure Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent! Inhoudsopgave

Nadere informatie

DA-70200-1 Gebruikshandleiding. USB 2.0 NAAR IDE & SATA Kabel

DA-70200-1 Gebruikshandleiding. USB 2.0 NAAR IDE & SATA Kabel DA-70200-1 Gebruikshandleiding USB 2.0 NAAR IDE & SATA Kabel 1. Eigenschappen Ondersteunt SATA spreid-spectrum zender Ondersteunt SATA II Asynchrone Signaalherstel (Hot-Plug) functie Conform USB 2.0 (Hi-Speed

Nadere informatie

EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven

EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven EW7033 USB Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven 2 NEDERLANDS EW7033 USB Behuizing voor 2.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing

EM7050 esata/sata harde schijf behuizing EM7050 esata/sata harde schijf behuizing 2 NEDERLANDS EM7050 esata/sata harde schijf behuizing Waarschuwingen en aandachtspunten Laat reparatie altijd uitvoeren door gekwalificeerd personeel van Eminent!

Nadere informatie

EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter

EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter 2 NEDERLANDS EW7016 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 2.0

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Schijven en stations formatteren

Schijven en stations formatteren Schijven en stations formatteren Vaste schijven, de primaire opslagapparaten op uw computer, moeten worden geformatteerd voordat u deze kunt gebruiken. Als u een schijf formatteert, configureert u de schijf

Nadere informatie

EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven

EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven 2 NEDERLANDS EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC.

Deze handleiding is bedoeld voor PC-gebruikers met minimaal Pentium CPU (of compatibel) of MAC-gebruikers met minimaal PowerPC. Verkorte werkwijze eerste gebruik 1. Inleiding (1) 2. Installeren en aktiveren (2) Verwijderen oude drivers (2.1) Installatie onder Windows 98 SE / 2000 (2.2) Aktiveren onder Windows (2.3) Installatie

Nadere informatie

EW7016 R1 USB 3.0 naar IDE / SATA Converter

EW7016 R1 USB 3.0 naar IDE / SATA Converter EW7016 R1 USB 3.0 naar IDE / SATA Converter EW7016 R1 - USB 3.0 naar IDE / SATA Converter 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking...

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

HANDLEIDING HARD DRIVE XS 3.0 EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5" / USB 3.0. Rev. 942

HANDLEIDING HARD DRIVE XS 3.0 EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5 / USB 3.0. Rev. 942 HANDLEIDING HARD DRIVE XS.0 EXTERNAL HARD DRIVE /.5" / USB.0 Rev. 942 Freecom Hard Drive XS.0 Geachte klant, Hartelijk dank voor de aanschaf van de Freecom Hard Drive XS.0 externe harde schijf. Voor het

Nadere informatie

Help! Ik heb alles goed geïnstalleerd in mijn schijfbehuizing, maar ik kan deze in de Windows verkenner niet benaderen.

Help! Ik heb alles goed geïnstalleerd in mijn schijfbehuizing, maar ik kan deze in de Windows verkenner niet benaderen. Help! Ik heb alles goed geïnstalleerd in mijn schijfbehuizing, maar ik kan deze in de Windows verkenner niet benaderen. Wellicht heeft u een maagdelijke nieuwe ongeformatteerde schijf in de buizing gemonteerd.

Nadere informatie

USB 3.0 Externe behuizing 2,5 (6,35 cm) Ondersteunt SATA 6G

USB 3.0 Externe behuizing 2,5 (6,35 cm) Ondersteunt SATA 6G USB 3.0 Externe behuizing 2,5 (6,35 cm) Ondersteunt SATA 6G Gebruikshandleiding 85205 Voorwoord Gefeliciteerd met uw aanschaf van ons product! Wij tonen u een nieuw opslagconcept met veiligheid en gemak.

Nadere informatie

Een externe stick / disk formatteren voor OS X en Windows

Een externe stick / disk formatteren voor OS X en Windows Een externe stick / disk formatteren voor OS X en Windows 8/2012 ~ R. Sellis Regelmatig krijg ik de vraag hoe een externe schijf het makkelijkste te gebruiken is als zowel Microsoft Windows als Apple OS

Nadere informatie

EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven

EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven EW7015 R1 Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven 2 NEDERLANDS EW7015 R1 - Dual Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

Help! Ik heb de harde schijf goed geïnstalleerd in mijn computerbehuizing, maar ik kan deze in de Windows verkenner niet benaderen.

Help! Ik heb de harde schijf goed geïnstalleerd in mijn computerbehuizing, maar ik kan deze in de Windows verkenner niet benaderen. Help! Ik heb de harde schijf goed geïnstalleerd in mijn computerbehuizing, maar ik kan deze in de Windows verkenner niet benaderen. U heeft een maagdelijke nieuwe ongeformatteerde schijf in de behuizing

Nadere informatie

HANDLEIDING HARD DRIVE XS EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5" / USB 2.0. Rev. 906

HANDLEIDING HARD DRIVE XS EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5 / USB 2.0. Rev. 906 HANDLEIDING HARD DRIVE XS EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5" / USB 2.0 Rev. 906 Freecom Hard Drive XS Geachte klant, Hartelijk dank voor de aanschaf van de Freecom Hard Drive XS externe harde schijf. Voor het

Nadere informatie

USB 2.0 Deelschakelaar

USB 2.0 Deelschakelaar USB 2.0 Deelschakelaar Gebruikershandleiding Model: DA-70135-1 en DA-70136-1 Aan de slag met de USB 2.0 deelschakelaar Hartelijk dank voor het kiezen van de USB 2.0 deelschakelaar. Vandaag de dag, bevinden

Nadere informatie

USB 2.0 Externe Behuizing 2,5" (6,35cm)

USB 2.0 Externe Behuizing 2,5 (6,35cm) USB 2.0 Externe Behuizing 2,5" (6,35cm) Gebruikshandleiding DA-71001 DA-71002 Voorwoord Gefeliciteerd met uw aanschaf van ons product! U kunt nu genieten van een nieuw opslagconcept met veiligheid en gemak.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Activeren RAID mogelijkheden. PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Activeren RAID mogelijkheden. PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee Serial ATA poorten

Nadere informatie

EW7033 R2 USB 3.1 / 3.0 Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven

EW7033 R2 USB 3.1 / 3.0 Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven EW7033 R2 USB 3.1 / 3.0 Behuizing voor 2,5 SATA harde schijven 2 NEDERLANDS EW7033 R2 - USB 3.1 / 3.0 Behuizing voor 2.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware. BI1c. Jos Gils Erik Goossens

Info-books. Toegepaste Informatica. Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware. BI1c. Jos Gils Erik Goossens Info-books BI1c Toegepaste Informatica Deel1c : Systeemsoftware (Win XP), netwerken en hardware Jos Gils Erik Goossens Hoofdstuk 5 Met diskettes en harde schijven werken 5.1 Probleemstelling Gegevens worden

Nadere informatie

FHD-2. USB 2.0 / USB 2.0 & FireWire version. Rev. 316

FHD-2. USB 2.0 / USB 2.0 & FireWire version. Rev. 316 FHD-2 USB 2.0 / USB 2.0 & FireWire version Rev. 316 FREECOM FHD-2 Geachte klant, Hartelijk dank voor de aanschaf van de Freecom FHD-2 externe hard drive. Voor het beste gebruiksgemak en optimale prestaties

Nadere informatie

EW1015 R3 USB naar IDE / SATA Converter

EW1015 R3 USB naar IDE / SATA Converter EW1015 R3 USB naar IDE / SATA Converter 2 NEDERLANDS EW1015 R3 - USB naar IDE / SATA Converter Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 3 1.3 Aansluitingen

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

HANDLEIDING MOBILE HARD DRIVES DESKTOP HARD DRIVES. Rev. 024

HANDLEIDING MOBILE HARD DRIVES DESKTOP HARD DRIVES. Rev. 024 HANDLEIDING MOBILE HARD DRIVES DESKTOP HARD DRIVES Rev. 024 Geachte klant, hartelijk dank dat u de Freecom Mobile Hard Drive / Desktop Hard Drive als externe opslagplaats voor gegevens gekozen hebt. Voor

Nadere informatie

EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven

EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA Harde schijven EW7011 USB 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven 2 NEDERLANDS EW7011 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken...

Nadere informatie

USB 2.0 voor de IDE/SATA ADAPTER

USB 2.0 voor de IDE/SATA ADAPTER USB 2.0 voor de IDE/SATA ADAPTER Gebruikshandleiding DA-70148-4 De USB 2.0-adapter van Digitus is een snelle en eenvoudige aansluiting zonder behuizing. Elke 2,5 /3,5 IDE of SATA HDD/SSD kan als extra

Nadere informatie

Partities en volumes op een GPT-schijf aanpassen met Schijfbeheer

Partities en volumes op een GPT-schijf aanpassen met Schijfbeheer Partities en volumes op een GPT-schijf aanpassen met Schijfbeheer Waarschijnlijk heb je twee harde schijven in je computer; één SSD en een conventionele harde schijf Windows is dan waarschijnlijk op een

Nadere informatie

HANDLEIDING DRIVELINK DRIVELINK

HANDLEIDING DRIVELINK DRIVELINK HNLEIING RIVELINK RIVELINK XX Inhoudsopgave 1. Eigenschappen 1 2. Onderdelen en accessoires 1 3. Het apparaat in een oogopslag 2 4. e hardware installeren 3 5. e software installeren 4 6. e back-upsoftware

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

EW7011 R2 USB 3.1 / 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven

EW7011 R2 USB 3.1 / 3.0 Docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA Harde schijven EW7011 R2 USB 3.1 / 3.0 Docking Station voor 2.5" en 3.5" SATA Harde schijven 2 NEDERLANDS EW7011 R2 USB 3.1 / 3.0 docking Station voor 2.5 en 3.5 SATA harde schijven Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2

Nadere informatie

HANDLEIDING. HARD DRIVE DOCK QUATTRO EXTERNAL DOCKING STATION / 2.5" & 3.5" SATA / USB 2.0 / FIREWIRE 800 & 400 / esata. Rev. 006

HANDLEIDING. HARD DRIVE DOCK QUATTRO EXTERNAL DOCKING STATION / 2.5 & 3.5 SATA / USB 2.0 / FIREWIRE 800 & 400 / esata. Rev. 006 HANDLEIDING HARD DRIVE DOCK QUATTRO EXTERNAL DOCKING STATION / 2.5" & 3.5" SATA / USB 2.0 / FIREWIRE 800 & 400 / esata Rev. 006 Freecom HD Dock Quattro Geachte gebruiker, welkom bij de installatie van

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F.

Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Introductie Deze handleiding geeft uitleg over de installatie van hard- en software van HTvision V.O.F. Belangrijke tekstgedeelten worden aangegeven doormiddel van dit soort kaders Handelingen die stap

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee Serial ATA poorten

Nadere informatie

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner.

Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Zippen Bestanden die veel geheugenruimte innemen kun je verkleinen door ze te comprimeren (zippen). Gezipte bestanden zijn een stuk kleiner. Geselecteerde bestanden of mappen kun

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE

HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE Ref. INOGRB01 HANDLEIDING VOOR SNELLE INSTALLATIE 1.INLEIDING Uw GRABBINO is een apparaat dat speciaal is ontwikkeld om uw video's te converteren naar het MPEG-formaat en daarna HDD-beelden door te sturen

Nadere informatie

Het installeren van een tweede harde schijf in Windows 2000 en XP

Het installeren van een tweede harde schijf in Windows 2000 en XP Het installeren van een tweede harde schijf in Windows 2000 en XP keywords : tutorial harddisk fdisk Voorwoord. Deze handleiding behandeld het aansluiten en laten werken van een tweede harde schijf in

Nadere informatie

Data Racer II USB3.0. externe harddisk. Gebruiksaanwijzing

Data Racer II USB3.0. externe harddisk. Gebruiksaanwijzing Data Racer II USB3.0 externe harddisk Gebruiksaanwijzing Versie 1.0 1. Voordat u aan de slag gaat Bedankt dat u hebt gekozen voor de Prestigio Data Racer II USB3.0, een harddisk in een moderne behuizing

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows 98

Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding voor de systeembeheerder Arno Schoon IO1D4.1 Installatiehandleiding Windows 98 ICT Beheerder BOL-4 leerjaar 1 Koning Willem I College Project 2

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen

Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Samsung Drive Manager - veelgestelde vragen Installeren V: Mijn externe harde schijf van Samsung is aangesloten, maar er gebeurt niets. A: Controleer de USB-kabel. Als de externe harde schijf van Samsung

Nadere informatie

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1

USB Buitenantenne. Installatie Handleiding. Versie 1.1 USB Buitenantenne Installatie Handleiding Versie 1.1 BELANGRIJK: Monteer om te beginnen de bijgeleverde antenne op de WIFI adapter. Wanneer u de WIFI adapter gebruikt zonder antenne kan deze zijn vermogen

Nadere informatie

FDISK. Hoofdstuk 1 Inleiding FDISK

FDISK. Hoofdstuk 1 Inleiding FDISK FDISK Hoofdstuk 1 Inleiding FDISK Tegenwoordig is het heel erg gemakkelijk om van een hardeschijf meerdere hardeschijven te maken. Stel, u maakt graag foto s met uw digitale camera en u maakt ook nog eens

Nadere informatie

HANDLEIDING HARD DRIVE QUATTRO. EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5" / USB 2.0 / FIREWIRE 800 & 400 / esata. Rev. 920

HANDLEIDING HARD DRIVE QUATTRO. EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5 / USB 2.0 / FIREWIRE 800 & 400 / esata. Rev. 920 HANDLEIDING HARD DRIVE QUATTRO EXTERNAL HARD DRIVE / 3.5" / USB 2.0 / FIREWIRE 800 & 400 / esata Rev. 920 Freecom Hard Drive Quattro Geachte klant, hartelijk dank voor de aanschaf van de Freecom Hard Drive

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SILVERCREST MD-20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3256215

Uw gebruiksaanwijzing. SILVERCREST MD-20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3256215 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Inleiding

Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 1: Inleiding 1.1 Inhoud van de verpakking Controleer bij ontvangst van uw TVGo A03 of de volgende items werden meegeleverd met uw USB TV Super Mini-pakket. TVGo A03 Cd met stuurprogramma Afstandsbediening

Nadere informatie

Multi-user module 5.5

Multi-user module 5.5 Handleiding Multi-user module 5.5 Versie Datum 1.1 27-2-2012 Multi-user 5 LogiVert 1 Wat is de Multi-user module en wat kan ik er mee doen? De multi-user module is een gebruikerslicentie waardoor er 5

Nadere informatie

HANDLEIDING TOUGH DRIVE. EXTERNAL MOBILE HARD DRIVE / 2.5" / USB 2.0 WIN & Mac. Rev. 848

HANDLEIDING TOUGH DRIVE. EXTERNAL MOBILE HARD DRIVE / 2.5 / USB 2.0 WIN & Mac. Rev. 848 HANDLEIDING TOUGH DRIVE EXTERNAL MOBILE HARD DRIVE / 2.5" / USB 2.0 WIN & Mac Rev. 848 Freecom ToughDrive Geachte klant, Hartelijk dank voor de aanschaf van de Freecom ToughDrive externe harde schijf.

Nadere informatie

WD Passport Draagbare HARDE SCHIJF

WD Passport Draagbare HARDE SCHIJF WD Passport Draagbare HARDE SCHIJF Beknopte installatiegids INHOUD VAN HET PAKKET WD Passport draagbare harde schijf 56 cm gecertificeerde USB 2.0-kabel Beknopte installatiegids COMPATIBILITEIT Windows

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 4 Inleiding 5 Benodigdheden 6 Installatie-overzicht 6 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 6 Stap 2: De Boot Camp-assistent openen 6 Stap

Nadere informatie

USB NAAR SERIËLE CONVERTER

USB NAAR SERIËLE CONVERTER USB NAAR SERIËLE CONVERTER Snel installatiegids Windows 2000/XP DA-70159 Stap 1: Stap 2: Stap 3: Plaats het CD-stuurprogramma van dit product in de CD-ROM. Sluit het apparaat aan op een vrije USB-poort

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren De inhoud van de verpakking controleren papiersteun cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer Gids voor snelle starters

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e t o u c h b a c k u p H A N D L E I D I N G A I - 7 0 7 9 4 4 N E D E R L A N D S H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

Handleiding MP Soundblaster

Handleiding MP Soundblaster Handleiding MP Soundblaster MP3-speler met krachtige luidspreker Leer de bedieningselementen op uw speler kennen Item Omschrijving Item Omschrijving 1 Luidspreker 7 (Afspelen / Pauzeren / AAN/UIT) 2 LED

Nadere informatie

De Windows-installatie - stap voor stap

De Windows-installatie - stap voor stap Leveringsomvang Controleer a.u.b. eerst de volledigheid van het door uw aangeschafte pakket. De leveromvang van de DMX 6Fire USB omvat ten minste: 1 DMX 6Fire USB (hardware) 1 netvoedingsadapter 1 adapter

Nadere informatie

Inhoudsopgave QUICKSTORE PORTABLE. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties. 3. Onderdelen en accessoires. 4. Het apparaat in één oogopslag

Inhoudsopgave QUICKSTORE PORTABLE. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties. 3. Onderdelen en accessoires. 4. Het apparaat in één oogopslag Gebruksanwijzing Inhoudsopgave 1. Eigenschappen 2. Specificaties 3. Onderdelen en accessoires 4. Het apparaat in één oogopslag 5. Een SATA harde schijf installeren 6. De back-upsoftware 6.1 Installatie

Nadere informatie

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A N D L E I D I N G A I - 7 0 7 9 4 5 N E D E R L A N D S H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U

Nadere informatie

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB09-410 NOBLE 97ic FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Pagina 1 van 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker

Nadere informatie

Het installeren van Mac OS X 10.5 Leopard

Het installeren van Mac OS X 10.5 Leopard Het installeren van Mac OS X 10.5 Leopard Geschreven door: Walter Galan INTRODUCTIE Op het moment van schrijven van deze gids, OS X 10.5 Leopard is de huidige versie van Apple. De nieuwste besturingssysteem

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en

Boot Camp Installatie- en Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: De Boot Camp-assistent starten 4 Stap 2: Windows installeren 4 Stap 3: De Boot Camp-besturingsbestanden

Nadere informatie

CMP-MOBSTOR15 CMP-MOBSTOR25 CMP-MOBSTOR120 GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS

CMP-MOBSTOR15 CMP-MOBSTOR25 CMP-MOBSTOR120 GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS CMP-MOBSTOR15 CMP-MOBSTOR25 CMP-MOBSTOR120 GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Inhoudsopgave: 1 Inhoud verpakking 1 2 Systeemeisen 2 3 Hardware installatie 2 4 Installatie van de driver 3 5 Gebruik van de extern

Nadere informatie

1.1.1.1 Installatie van de harde schijf

1.1.1.1 Installatie van de harde schijf 1.1.1.1 Installatie van de harde schijf 1.1.1.1.1 Inleiding Een harde schijf wordt slechts bedrijfsklaar na volgende handelingen: Jumperinstelling op MASTER of SLAVE. Correct invoegen van de voedingsconnector

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren

Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in windows XP Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma installeren in Windows 7 of Vista Het SDT200 en SDT270-stuurprogramma

Nadere informatie

Inhoudsopgave QUICKSTORE PORTABLE USB3.0. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties. 3. Onderdelen en accessoires. 4. Het apparaat in één oogopslag

Inhoudsopgave QUICKSTORE PORTABLE USB3.0. 1. Eigenschappen. 2. Specificaties. 3. Onderdelen en accessoires. 4. Het apparaat in één oogopslag Gebruksanwijzing Inhoudsopgave 1. Eigenschappen 2. Specificaties 3. Onderdelen en accessoires 4. Het apparaat in één oogopslag 5. Een SATA harde schijf installeren 6. De software installeren 7. De back-upsoftware

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

Geheugenkaart voor de Zumo 660

Geheugenkaart voor de Zumo 660 Geheugenkaart voor de Zumo 660 Omdat ik een geheugenkaart wilde plaatsen in mijn Zumo 660, heb ik de handleiding doorgenomen en zag ik dat er alleen werd aangegeven hoe de geheugenkaart geplaatst moet

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

De beknopte gebruiksaanwijzing Installatie helpt u, de ISA-kaart AirVox ISA snel op de pc te installeren en in gebruik te nemen.

De beknopte gebruiksaanwijzing Installatie helpt u, de ISA-kaart AirVox ISA snel op de pc te installeren en in gebruik te nemen. Inleiding: Gebruiksaanwijzing: Bij problemen en vragen: Inhoud van de verpakking: (hoofdstuk 2) Veiligheid en waarschuwingen: (hoofdstuk 4) Technische vereisten: (hoofdstuk 3) RVS-COM Lite: (hoofdstuk

Nadere informatie

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES

TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES TAB07-100 LUNA 7 TABLET ANDROID 4.1 UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding

EnVivo EZ Converter. Gebruikershandleiding EnVivo EZ Converter Gebruikershandleiding op met Teknihall support: 0900 400 2001 2 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 4 OPMERKINGEN... 4 FUNCTIES... 5 SPECIFICATIES... 5 SYSTEEMEISEN... 5 INHOUD VAN DE VERPAKKING

Nadere informatie

PCI USB 2.0 Card CN 029. Installatiehandleiding

PCI USB 2.0 Card CN 029. Installatiehandleiding PCI USB 2.0 Card CN 029 Installatiehandleiding Inleiding Met de Sitecom USB 2.0-adapter heeft uw pc de beschikking over vier extra USB 2.0- poorten, die dankzij een maximale overdrachtssnelheid van 480

Nadere informatie

HANDLEIDING HARD DRIVE DOCK PRO EXTERNAL DOCKING STATION / 2.5" & 3.5" SATA & PATA / USB 2.0. Rev. 933

HANDLEIDING HARD DRIVE DOCK PRO EXTERNAL DOCKING STATION / 2.5 & 3.5 SATA & PATA / USB 2.0. Rev. 933 HANDLEIDING HARD DRIVE DOCK PRO EXTERNAL DOCKING STATION /.5" & 3.5" SATA & PATA / USB.0 Rev. 933 Freecom HD Dock Pro Geachte gebruiker, welkom bij de installatie van uw Freecom HD Dock Pro. Lees de volgende

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management Acer erecovery Management Acer erecovery Management biedt een snelle, betrouwbare en veilige methode om uw computer te herstellen naar zijn standaardinstellingen of een door de gebruiker gedefinieerde

Nadere informatie

VASTE SCHIJVEN VAN VERBATIM

VASTE SCHIJVEN VAN VERBATIM GEBRUIKERSHANDLEIDING VASTE SCHIJVEN VAN VERBATIM 1710 Beste gebruiker, Bedankt dat u hebt gekozen voor een of meer vaste schijven van Verbatimals een extern opslagapparaat. Voor een optimaal gebruik en

Nadere informatie

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista

Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista 1 Installatie responsbox bij Windows XP en Windows Vista Gebruik de USB-kabel om de responsbox aan te sluiten op de computer. De kabel kan rechts achter in de responsbox aangesloten worden. De kabel steekt

Nadere informatie

De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten

De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten De firmware voor UT-1 communicatie-eenheden updaten Bedankt dat u hebt gekozen voor een Nikon-product. In deze handleiding wordt beschreven hoe u de firmware voor UT-1 communicatie-eenheden moet updaten.

Nadere informatie