2013/ nr. 6 4 maart Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis."

Transcriptie

1 2013/ nr. 6 4 maart 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen Van de directie Wisseling Met ingang van de voorjaarsvakantie is Martin Smit voorlopig niet actief werkzaam op school. Vanaf deze plek kan ik vast wel namens iedereen woorden van waardering en dank uitspreken voor zijn inzet gedurende de afgelopen maanden op Het Kompas! Martin, hartelijk dank! Vanaf nu neem ik het stokje tijdelijk over. In de komende weken ben ik vooral bezig met een oriëntatie op het onderwijs en de schoolorganisatie, zodat de ingezette schoolontwikkeling door kan blijven gaan. Bij de eerste kennismaking heb ik al ervaren dat Het Kompas een hardwerkend team en betrokken ouders heeft! Luisvrij Gisteren zijn de kinderen weer op hoofdluis gecontroleerd. Luisvrij! Dank aan de controleurs! Vanaf nu zullen we de luizencapes alleen dan gebruiken, wanneer het bij een uitbraak van hoofdluis weer tijdelijk nodig is. De kinderen kunnen nu hun jassen dus gewoon aan de kapstok hangen. Biddagviering woensdag 12 maart uur Volgende week woensdag gaan we met de kinderen uit alle groepen bij elkaar Biddag vieren. Samen bidden, zingen en nog meer. Ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op school! Rapport Aanstaande donderdag krijgen de kinderen hun rapport mee. Volgende week maandag is de Kijk- en Spreekavond voor de groepen 1 t/m 7. Het rooster hiervoor staat elders in deze Scheepsbel. Op die avond ben ik ook aanwezig en is er gelegenheid met mij in gesprek te gaan. No Apologies In mei krijgen de kinderen van groep 7 en 8 twee keer een gastles No Apologies. No Apologies is een karaktervormend programma met als doel tieners inzicht te geven in moreel besef, moreel geweten en moreel handelen. De kinderen worden uitgedaagd om na te denken over zichzelf, hun eigen leefwereld en de keuzes die ze maken. No Apologies heeft een christelijke identiteit. Voorafgaand aan de lessen is er een ouderavond, waarop de trainer uitgebreide informatie geeft, zodat we als school en ouders kunnen samenwerken in opvoeding en onderwijs. Onze ib-er Helma Adema heeft zelf ervaring met dit programma en is er erg enthousiast over. Zij zal in de volgende Scheepsbel meer erover vertellen. Schooltijden Al eerder dit schooljaar heeft u van Martin Smit gehoord, dat we op Het Kompas niet aan de verplichte schooluren per week komen. Hij heeft daarvoor een tijdelijke maatregel genomen door de middagpauze met 5 minuten te verkorten. Daarnaast bereiken ons regelmatig geluiden van TSO-ouders die de middagpauze als wel heel erg lang ervaren: kinderen raken uitgespeeld en er ontstaan wat strubbelingen in het laatste kwartier. Daarom bezinnen we ons op andere schooltijden vanaf de meivakantie. Binnenkort hoort u per mail hierover meer.

2 Open Dag GBS Het Kompas op vrijdag 4 april Op vrijdag 4 april wordt van uur een Open Dag gehouden op de NoorderBasis-scholen. (Groot)ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt dan een kijkje in de klassen nemen; daarnaast is het doel dat ook anderen de mogelijkheid krijgen kennis te maken met onze school. We willen graag dat Het Kompas gaat groeien! Meer informatie volgt nog. Kidspraise NoorderBasis op vrijdag 4 april Op vrijdag 4 april wordt een NoorderBasis-Kidspraise gehouden. Samen met heel veel kinderen en hun ouders zingen tot eer van de Heer! De kinderen zijn in alle klassen al druk aan het oefenen. Als bijlage vindt u de flyer hierover. De kaartverkoop is op school bij de leerkrachten, 1 Euro per zitplaats. Vol is vol! De opbrengst is voor de vereniging De Verre Naasten (DVN). Correctie NoorderBasis brief over contributie/bijdrage Uw kind heeft een brief meegekregen voor de verenigingsbijdrage Helaas zit daarin een storende fout. Onderaan staat nl in dik gedrukte letters, dat u uw bijdrage mag overmaken onder vermelding van lidnummer. en afdeling Schildwolde. Dat klopt echter niet, het is nl. de bedoeling dat het lidnummer, dat bovenaan de brief staat, wordt gebruikt met de daarbij vermelde afdeling Harlingen. Excuses voor het ongemak. Koningsspelen op vrijdag 25 april Op vrijdagmorgen 25 april hebben we feest op school: Koningsspelen. De kinderen van groep 1/2 zijn dan ook welkom, juf Drukker is er ook! Daarom zijn de kleuters op woensdag 23 april vrij. Meer info over de Koningsspelen volgt later. (Groot)ouders en andere belangstellenden van harte welkom! Hartelijke groet, Janny Janssens, interim-directeur De volgende Scheepsbel verschijnt D.V. op dinsdag 1 april Kopij mailen uiterlijk t/m zaterdag 29 maart 2014 naar Jarigen 4 maart Jesse Wolbers Verjaardagsliedje (dat ook op de Kidspraise wordt gezongen): Vandaag is het de dag Wij wensen jou van harte om nooit meer te vergeten. in je nieuwe levensjaar De Here God heeft jou Gods zegen en nabijheid toe al weer een jaar gespaard. en zingen met elkaar: En daarom is het feest Het aller-, allerbeste, en zijn er mooie slingers. het ga je reuze goed Jij krijgt de cadeautjes bij alles wat je leren mag en wij een stukje taart. en alles wat je doet. Hieperdepiep hoera, in de gloria!

3 Agenda donderdag 6 maart donderdag 6 maart uur maandag 10 maart woensdag 12 maart uur vrijdag 4 april vrijdag 4 april woensdag 23 april vrijdagmorgen 25 april vrijdagmiddag 25 april Rapporten mee Gesprek over identiteit en toekomst Gereformeerd Onderwijs Kijk- Spreekavond Viering Biddag (groot)ouders welkom! Open Dag GBS Het Kompas NoorderBasis-Kidspraise in Drachten groep 1/2 vrijdag Koningsspelen alle groepen vrij Roosters Kijk- en Spreekavond op maandag 10 maart 2014 GROEP 1/2 GROEP 3/4 GROEP 6/7 19:00 19:10 Cristiaan Groenveld 19:00 19:10 Sanne van der Wal 19:00 19:10 Nathan van der Meulen 19:10 19:20 Jeltje Heida 19:10 19:20 Gerlin de Haan 19:10 19:20 Jessica Pomstra 19:20 19:30 Vincent Posthuma 19:20 19:30 Jane de Haan 19:20 19:30 Janneke Groenendijk 19:30 19:40 Gerlinde Alkema 19:30 19:40 Tseard de Haan 19:30 19:40 Gerben de Witte 19:40 19:50 Rijk De Vries 19:40 19:50 Stephan Groenendijk 19:40 19:50 Margé de Haan 19:50 20:00 Wietske de Haan 19:50 20:00 Jourike Alkema 19:50 20:00 Angelina Folkerts 20:00 20:10 Emmanuel Bisschop 20:00 20:10 Hanna de Vries 20:00 20:10 Christy Burger pauze pauze 20:20 20:30 Levy Beenen 20:20 20:30 Jelte Wester 20:30 20:40 Gabriël Flierman 20:30 20:40 Boaz Burger 20:40 20:50 Ylja Beenen 20:50 21:00 Seraphim Flierman 21:00 21:10 Damaris Flierman 21:10 21:20 Cornelis Visser 21:20 21:30 Mirthe Visser Van de Afdelings/Medezeggenschapsraad Identiteit Gereformeerd Onderwijs Beste ouders en verzorgers van Het Kompas, Zoals u weet is scholenvereniging NoorderBasis al een tijd bezig met nadenken over de identiteit van de scholen. Als bijlage vindt u een eindrapport over de identiteit van de scholen. Aan de Afdelingsraad is gevraagd dit rapport met de achterban te bespreken. We nodigen u uit op donderdag 6 maart van 8:45 tot ongeveer 9:30 uur om het rapport te bespreken (in het achterste lokaal). U kunt natuurlijk ook via de mail doorgeven wat u vindt van het rapport. Wilt u van te voren nadenken over de volgende punten: 1. Is de kern/karakteristiek zoals beschreven op pagina 5 in het rapport correct? 2. Zijn er in uw ogen toevoegingen noodzakelijk bij de kern/karakteristieken? 3. Kunnen jullie de kernwaarden en concretisering verder aanvullen? Als Afdelingsraad hebben we al wat aanvullingen, die zullen we u donderdag ook voorleggen. We verzamelen alle aanvullingen en wijzigingen en deze geven we door aan NoorderBasis. Hopelijk tot donderdag! Vriendelijke groeten, Afdelingsraad Harlingen, Johannes van der Wal Nine de Vries

4 Van de ib-er Afscheid Helaas moeten we afscheid nemen van Shanae Tamminga. Shanae was nog maar kort bij ons op school. Samen met de ouders kwamen we tot de conclusie dat het voor Shanae beter zou zijn om aan te sluiten bij de leerstof van groep 5. Omdat er op Het Kompas geen groep 5 is, hebben de ouders contact opgenomen met de vorige school, en is besloten dat Shanae daar alsnog aan mag sluiten bij groep 5. Vandaar dat we Shanae vanaf deze week niet meer bij ons op school zien. Shanae, we wensen je alle goeds toe. We hopen dat je op De Toermalijn snel je plekje (weer) zult vinden. Tenslotte een gedichtje voor jou: In Gods handen ben je veilig, Hij houdt over jou de wacht. Alles wat Hij doet is wijs en heilig, Hij is met je, dag en nacht. Vriendelijke groet, Helma Adema Uit groep 1/2 juf Drukker & juf Van der Veur In de afgelopen week hebben we lekker kunnen genieten van de voorjaarsvakantie. Als ik hoor wat de kinderen allemaal te vertellen hebben over de vrije dagen dan hebben ze het allemaal erg naar hun zin gehad en er flink van genoten. Het is fijn om te horen dat de kinderen hebben genoten en weer zin hebben om naar school te gaan. De eerste twee weken na de vakantie werken wij met de kinderen over Biddag. Zo werken wij samen naar de biddagviering op woensdag 12 maart toe, zodat de kinderen ook weten wat Biddag inhoud. In de weken voor de vakantie hebben we het ook druk gehad. Dinsdag 11 februari zijn we met elkaar naar het huis van juf Drukker gewandeld om daar met haar een gebakje te eten ivm haar verjaardag. Gelukkig hadden we een cadeautje meegenomen zodat we niet met lege handen kwamen. Juf had vlaggetjes opgehangen in haar tuin en binnen stond de tafel al helemaal klaar voor de kinderen. Na met elkaar voor juf Drukker te hebben gezongen en de cadeautjes te hebben uitgepakt hebben we heerlijk van een gebakje en wat drinken genoten. Woensdag 12 februari was het echte feest. Juf Drukker heeft toen haar verjaardag met de kinderen op school gevierd. De kinderen hebben het toen druk gehad met allemaal spelletjes en lekkere dingen eten en drinken. Aan het eind van de ochtend zagen we allemaal blije gezichten. Vriendelijke groeten juf Drukker en juf van der Veur

5 Uit groep 3/4 juf Stoel & juf Van der Veur Een week voorjaarsvakantie, even uitrusten na een drukke tijd van hard werken, toetsen maken en veel damwedstrijdjes. De kinderen hebben niet stil gezeten in deze week, ze hebben veel gedaan; op wintersport geweest, gezwommen in De Blauwe Golf, een museum bezocht, naar Texel geweest, een hond te logeren gehad, nieuwe schoenen gekocht en nog veel meer. Voor de vakantie zijn we druk geweest met het dammen. De kinderen speelden allemaal tegen elkaar, ze werden steeds beter, dat was goed te merken. Eerst was het een soort doe-spelletje, steentjes verplaatsen, maar gaandeweg werd het voor een aantal kinderen een denk-spel; welke zet kan ik nu het beste doen? Uiteindelijk bleven er vier kinderen over en op de vrijdagmiddag voor de vakantie werd er één de winnaar.. gefeliciteerd Stephan! En goed gedaan allemaal hoor, we hebben geleerd dat je door veel oefenen steeds beter wordt en dat het verliezen van een spelletje helemaal niet erg is De rekentafel is weer verdwenen uit de klas maar we gaan natuurlijk gewoon verder met cijfers, getallen, sommen, klokkijken en de tafels niet te vergeten. De tafels 1 t/m 5 hebben we heel veel geoefend, de meeste kinderen kennen ze al behoorlijk goed. Verder zijn we bezig met het klokkijken, de hele uren, de halve uren en nu ook kwart voor en kwart over, dat valt soms nog niet mee. Groep drie maakt sommen tot twintig, met of zonder rekenrekje. Goed bezig jongens! In groep drie leren we geen nieuwe letters meer, we hebben ze allemaal gehad en gaan nu leren om ze goed te plaatsen in woordjes. Verder lezen we veel, veilig en vlot en korte verhaaltjes. Groep vier leert met spelling dat je vaak een e schrijft terwijl je een u hoort, bijvoorbeeld tafel, moeder etc. Ook gaan we woorden met au leren, dat zijn weetwoordjes, je kunt het niet horen, een ou of een au, je moet ze uit je hoofd leren. Net als de ei-woorden, die hebben ze ook geleerd, als het goed is schrijven ze bijvoorbeeld foutloos reiger en konijn. De bijbelverhalen de komende tijd zullen gaan over Paulus, over de reizen die hij heeft gemaakt. Verder zingen we elke dag de psalm van de week, die is soms best moeilijk maar als we goed oefenen samen lukt het best om die vrijdags met een groepje, of als je wilt alleen, te zingen. Dan is er de Kidspraise in Drachten, dat zal vast een mooi feest zijn, met zoveel kinderen prachtige liederen zingen; we gaan ze heel veel oefenen zodat ze voor ons allemaal bekend zijn, dan kunnen we goed meezingen! Tot zover het nieuws uit onze groepen, hartelijke groeten van juf van der Veur en juf Stoel.

6 Uit groep 6/7/8 juf Van den Beld & juf Groen Uit de verhalen te horen heeft iedereen een heerlijke voorjaarsvakantie gehad, vooral Christi is blij dat haar arm weer van het gips is bevrijd en Nathan mocht zijn verjaardag vieren. Een aantal kinderen is naar het Natuurmuseum in Leeuwaren geweest en dat was volgens hen een echte aanrader. Maar in de weken daarvoor hebben we ook veel gedaan. De kinderen van groep 8 hebben de eindtoets gemaakt en wachten nu op de uitslag. Met de ouders van onze groepachters hebben we gesprekken over de plaatsing voor het voortgezet onderwijs gehad. En de aanmeldingsformulieren moeten nu ingevuld worden door ouders en door school en ingeleverd worden bij de gewenste school, voor 15 maart! Met de groepen 6 en 7 zijn we volop bezig om de grote keeren deelsommen, breuken, procenten en de werkwoordvervoeging aan te leren. Best pittig maar als we het stap voor stap doen komen we er best wel. Als u als ouder daar soms ook wat extra uitleg voor wilt om uw kind verder te helpen, schroom niet om ons te vragen. De instructies zijn nu best anders dan dat ik dat bijvoorbeeld vroeger heb geleerd en als leerkrachten willen we graag eenzelfde instructie aanbieden om uw kind te helpen. Als u thuis het dan anders verteld omdat u het anders geleerd hebt en dat dus handiger vindt, is dat niet altijd ook duidelijk voor uw kind. Elke maandag hebben de kinderen een toets woordjes Engels. Er wordt hard thuis geoefend maar we ontdekken nog wel dat de kinderen moeite met de uitspraak hebben. Probeer eens thuis kleine gesprekjes in het Engels te voeren met uw zoon of dochter, dat zal hen ook helpen om goed te luisteren, te spreken en het is volgens ons ook heel leuk en gezellig om daar tijd aan te besteden. Regelmatig krijgen de kinderen topografie mee, aanstaande donderdag hebben we daar ook weer een toets van, de kinderen hebben voor de vakantie al de papieren meegekregen. De Bijbelverhalen gingen in de afgelopen weken en nu nog over de gelijkenissen. We proberen daar met elkaar ook klassengesprekken over te hebben. Met als doel zicht te krijgen op de betekenis van de gelijkenissen ook voor vandaag. Op donderdag behandelen we de les uit het werkboek. Omdat ik van verschillende kanten toch wel te horen heb gekregen dat de puzzels soms best moeilijk zijn te maken, doen we dat dan in de klas maar andere opdrachten horen dan wel bij het huiswerk. Als het goed is schrijft uw kind dat dan precies in zijn agenda. Op vrijdag hebben we kerkgeschiedenis en behandelen we de nieuwe psalm (gezang) van de week. Twee weken voor Pasen beginnen we met de Lijdensgeschiedenis van de Here Jezus. Tot zover het nieuws, met vriendelijke groet, Merianne Groen en Anja van den Beld

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015

Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Jaargang 14, nummer 12 12 maart 2015 Blauwe Druiven Voor de vakantie heb ik op de dinsdagmiddag samen met de andere directeuren een studiemiddag gehad over Integraal. Heel kort gezegd komt het erop neer

Nadere informatie

KidzFlitz 28 november 2011

KidzFlitz 28 november 2011 KidzFlitz 28 november 2011 Beste ouders, Jaarthema Liefde Het jaarthema van dit schooljaar is liefde. De geweldige liefde van God is te zien in Zijn Zoon Jezus. We zijn blij dat we juist ook op onze school

Nadere informatie

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459

Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Horizontaal e-mail: gbsdehorizon@vgponn.nl Marijkelaan 3 website: www.gbsdehorizonbedum.nl 9781 EG Bedum 050-3015459 Agenda: 6 februari 2015 10 februari Opa en oma morgen 11 februari TSO-evaluatievergadering

Nadere informatie

nr. 1 - september 2014

nr. 1 - september 2014 Koningin Wilhelminalaan 16 7415 KS Deventer 0570-820225 info@ebsdeolijfboom.nl nr. 1 - september 2014 het Olijfblad www.ebsdeolijfboom.nl Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen, het vierde jaar

Nadere informatie

Groepsvering schooljaar. 2008-2009. De groepsverdeli. voor het nieuwe. rond. De namenlijsten. van de kinderen. komen in een.

Groepsvering schooljaar. 2008-2009. De groepsverdeli. voor het nieuwe. rond. De namenlijsten. van de kinderen. komen in een. Info 8 Groepsvering schooljaar Een liedje uit onze methode Trefwoord: 2008-2009. De Pasen, het leven krijgt groepsverdeli weer kleur. Van donker naar ng licht, voor het van zwart naar heel nieuwe veel

Nadere informatie

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt..

D R U P P E L S. De Koning komt! Algemeen. 2 5 o k t o b e r 2 0 1 3 n r 8. De Koning komt.. De Koning komt! De Koning komt.. Sing in Maandag hadden we voor het eerst een Sing in. Het was mooi om met elkaar liederen te herhalen die we geleerd hebben over het thema : De Koning komt. Algemeen Algemeen:

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nummer 18 24 januari 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding? obs De Merwedonk Merwe Donk 4 6 4207 XB Gorinchem Tel: 0183 681100 Fax: 0183 681109 info@obs-de-merwedonk.nl www.obs-de-merwedonk.nl Nummer 18 24 januari 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hebben we verbinding?

Nadere informatie

GROEPSNIEUWS GROEP 1/2

GROEPSNIEUWS GROEP 1/2 NIEUWSBRIEF 31 MAART 2011 VOOR ALLE TE NOEMEN DATA GELDT; D.V. BELANGRIJK!!!!! We hopen echt dat u dit allen nog leest voor morgen!! We beginnen deze nieuwsbrief namelijk met een belangrijke mededeling.

Nadere informatie

SCHOON Er is weer schoongemaakt afgelopen week door een grote ploeg ouders. Hartelijk dank voor alle inspanningen!

SCHOON Er is weer schoongemaakt afgelopen week door een grote ploeg ouders. Hartelijk dank voor alle inspanningen! LIED: GEZANG 10 (GKV); GROEP 1-8 AGENDA Lied van de week: Gz 10 (GKv) De Heer zegene U 14-2-14 Studiedag team, kinderen vrij (= vrijdag voor de voorjaarsvakantie) INHOUD - ALGEMEEN - KLEUTERS - NIEUWS

Nadere informatie

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers,

Van de directie. Openingsfeest. Beste ouders, verzorgers, De jarigen deze periode zijn: 26-06-2015 tot en met 31-7-2015 Groep 1/2A 09-07 Romaisa Sahebali Groep 1/2B 07-07 Basma Lemkhannet 15-07 Amy Hilgerson Groep 1/2C 08-07 Berat Janik Groep 3 05-07 Bjorn van

Nadere informatie

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C

Aanvang 10.45 uur; er zijn schoenhoesjes verkrijgbaar voor 0,50 per paar weeksluiting Erflanden: groep 1/2E-3C-5C Prot.Chr.Daltonschool voor basisonderwijs Booijenverlaat 11 7908 EE Hoogeveen tel.0528-275571 Citroenvlinder 3 7908 XN Hoogeveen tel.0528-234054 e-mail: kofschip@pricoh.nl website : www.kofschip-hoogeveen.nl

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 22 januari 2015 Nieuwsbrief: 7 Belangrijke data: 23-01 Gr. 1/2 Alle kinderen vrij 03-02 Kunst Centraal,gr.1/2 05-02 Kunst Centraal gr. 6 05-02 Oud Papier 11-02 Catechese viering Alle groepen 12-02 Kunst

Nadere informatie

Maandag 24 maart 2014, week 13

Maandag 24 maart 2014, week 13 Maandag 24 maart 2014, week 13 Open dag 13 maart jl. cbs Koning Willem Alexander Op de open dag (donderdagmiddag en avond) hebben we een aantal ouders met jonge kinderen mogen ontmoeten. Jodocus stond

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

een wereldschool bij jou om de hoek!

een wereldschool bij jou om de hoek! een wereldschool bij jou om de hoek! Rozenhagenstraat 15 2021 CG HAARLEM (023) 525 26 83 www.willemvanoranjeschool.nl info@willemvanoranjeschool.nl Schooljaar : 2012/2013 Nummer : 17 Datum : 21-06-2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 Even voorstellen Mijn naam is Ilona Hulshof, 23 jaar, afgestudeerd orthopedagoge aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zoals in de vorige nieuwsbrief stond weergegeven, is juf Tjitske

Nadere informatie

Nieuwsbrief 09-04-2015. Van de directie. Inhoud Bericht van de OR. Avond4daagse. Sportweek. Koningsspelen. Christelijke Basisschool Het Talent

Nieuwsbrief 09-04-2015. Van de directie. Inhoud Bericht van de OR. Avond4daagse. Sportweek. Koningsspelen. Christelijke Basisschool Het Talent Nieuwsbrief Van de directie Beste ouder(s), verzorger(s) van kinderen op het Talent, Pasen galmt nog na: De Heer is waarlijk opgestaan, halleluja! We kijken met veel plezier terug naar de paasvieringen

Nadere informatie

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015

Klassenkr@nt. GROEP 8b 2014-2015 Klassenkr@nt GROEP 8b 2014-2015 1. Inhoudsopgave 1.Inhoudsopgave 2. Voorwoord (door de leerkracht) 3. Inleiding 3a. leerkrachten stellen zich voor. 3b. Teamleiders 4. De groep 4a. Pedagogisch klimaat 4b.

Nadere informatie

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl

Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Schoolbericht nr. 5 schooljaar 2014-2015 12 maart 2015 www.obsdeschuttershoek.nl schuttershoek@zeelandnet.nl Beste ouders/verzorgers, Hier volgt het vijfde schoolbericht in het schooljaar 2014-2015. Schoolbibliotheek

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015

Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Jaargang 14, nummer 10 29 januari 2015 Blauwe Druiven Soms heb je niet veel te vertellen en soms veel. Als eerste vertel ik jullie dat we vorige week een goede teamvergadering hebben gehad waarin we vooruit

Nadere informatie

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool

e-mail: obs@verschoor.nl Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Jan van Arkelstraat 37-39 5254CW Sleeuwijk Tel. O183-301507 e-mail: obs@verschoor.nl Burg. Verschoor School Nieuwsbrief Burg. Verschoorschool Agenda 06/10: Dag van de leraar 07/10: Peuter Kijk Ochtend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

Algemeen Nieuws. Seizoen 2014-2015 DD 26-03-2015 Nr. 324. Schoolreisje Laatste schooldag. Schoolontbijt. Project: Bouwen. Verkeer

Algemeen Nieuws. Seizoen 2014-2015 DD 26-03-2015 Nr. 324. Schoolreisje Laatste schooldag. Schoolontbijt. Project: Bouwen. Verkeer Seizoen 2014-2015 DD 26-03-2015 Nr. 324 Schoolontbijt Project: Bouwen Verkeer Schoolreisje Laatste schooldag Algemeen Nieuws Pasen Volgende week leren we dit prachtige lied. Wat zijn we rijk dat we mogen

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

We hopen dat u er samen met uw kind volop van kunt genieten! Laatste Lispeltuut van het jaar Op vrijdag 11 juli verschijnt de laatste Lispeltuut!!!

We hopen dat u er samen met uw kind volop van kunt genieten! Laatste Lispeltuut van het jaar Op vrijdag 11 juli verschijnt de laatste Lispeltuut!!! Annie M.G. Lispeltuut Nieuwsbrief v an de Annie M.G. Schmidtschool Editie Van Hoornbeekstraat 34. Van de directie Zomerfeest Op beide scholen wordt er achter de schermen door ouders en teamleden kei hard

Nadere informatie