2013/ nr. 6 4 maart Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2013/2014 - nr. 6 4 maart 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis."

Transcriptie

1 2013/ nr. 6 4 maart 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen Van de directie Wisseling Met ingang van de voorjaarsvakantie is Martin Smit voorlopig niet actief werkzaam op school. Vanaf deze plek kan ik vast wel namens iedereen woorden van waardering en dank uitspreken voor zijn inzet gedurende de afgelopen maanden op Het Kompas! Martin, hartelijk dank! Vanaf nu neem ik het stokje tijdelijk over. In de komende weken ben ik vooral bezig met een oriëntatie op het onderwijs en de schoolorganisatie, zodat de ingezette schoolontwikkeling door kan blijven gaan. Bij de eerste kennismaking heb ik al ervaren dat Het Kompas een hardwerkend team en betrokken ouders heeft! Luisvrij Gisteren zijn de kinderen weer op hoofdluis gecontroleerd. Luisvrij! Dank aan de controleurs! Vanaf nu zullen we de luizencapes alleen dan gebruiken, wanneer het bij een uitbraak van hoofdluis weer tijdelijk nodig is. De kinderen kunnen nu hun jassen dus gewoon aan de kapstok hangen. Biddagviering woensdag 12 maart uur Volgende week woensdag gaan we met de kinderen uit alle groepen bij elkaar Biddag vieren. Samen bidden, zingen en nog meer. Ouders, grootouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom op school! Rapport Aanstaande donderdag krijgen de kinderen hun rapport mee. Volgende week maandag is de Kijk- en Spreekavond voor de groepen 1 t/m 7. Het rooster hiervoor staat elders in deze Scheepsbel. Op die avond ben ik ook aanwezig en is er gelegenheid met mij in gesprek te gaan. No Apologies In mei krijgen de kinderen van groep 7 en 8 twee keer een gastles No Apologies. No Apologies is een karaktervormend programma met als doel tieners inzicht te geven in moreel besef, moreel geweten en moreel handelen. De kinderen worden uitgedaagd om na te denken over zichzelf, hun eigen leefwereld en de keuzes die ze maken. No Apologies heeft een christelijke identiteit. Voorafgaand aan de lessen is er een ouderavond, waarop de trainer uitgebreide informatie geeft, zodat we als school en ouders kunnen samenwerken in opvoeding en onderwijs. Onze ib-er Helma Adema heeft zelf ervaring met dit programma en is er erg enthousiast over. Zij zal in de volgende Scheepsbel meer erover vertellen. Schooltijden Al eerder dit schooljaar heeft u van Martin Smit gehoord, dat we op Het Kompas niet aan de verplichte schooluren per week komen. Hij heeft daarvoor een tijdelijke maatregel genomen door de middagpauze met 5 minuten te verkorten. Daarnaast bereiken ons regelmatig geluiden van TSO-ouders die de middagpauze als wel heel erg lang ervaren: kinderen raken uitgespeeld en er ontstaan wat strubbelingen in het laatste kwartier. Daarom bezinnen we ons op andere schooltijden vanaf de meivakantie. Binnenkort hoort u per mail hierover meer.

2 Open Dag GBS Het Kompas op vrijdag 4 april Op vrijdag 4 april wordt van uur een Open Dag gehouden op de NoorderBasis-scholen. (Groot)ouders en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U kunt dan een kijkje in de klassen nemen; daarnaast is het doel dat ook anderen de mogelijkheid krijgen kennis te maken met onze school. We willen graag dat Het Kompas gaat groeien! Meer informatie volgt nog. Kidspraise NoorderBasis op vrijdag 4 april Op vrijdag 4 april wordt een NoorderBasis-Kidspraise gehouden. Samen met heel veel kinderen en hun ouders zingen tot eer van de Heer! De kinderen zijn in alle klassen al druk aan het oefenen. Als bijlage vindt u de flyer hierover. De kaartverkoop is op school bij de leerkrachten, 1 Euro per zitplaats. Vol is vol! De opbrengst is voor de vereniging De Verre Naasten (DVN). Correctie NoorderBasis brief over contributie/bijdrage Uw kind heeft een brief meegekregen voor de verenigingsbijdrage Helaas zit daarin een storende fout. Onderaan staat nl in dik gedrukte letters, dat u uw bijdrage mag overmaken onder vermelding van lidnummer. en afdeling Schildwolde. Dat klopt echter niet, het is nl. de bedoeling dat het lidnummer, dat bovenaan de brief staat, wordt gebruikt met de daarbij vermelde afdeling Harlingen. Excuses voor het ongemak. Koningsspelen op vrijdag 25 april Op vrijdagmorgen 25 april hebben we feest op school: Koningsspelen. De kinderen van groep 1/2 zijn dan ook welkom, juf Drukker is er ook! Daarom zijn de kleuters op woensdag 23 april vrij. Meer info over de Koningsspelen volgt later. (Groot)ouders en andere belangstellenden van harte welkom! Hartelijke groet, Janny Janssens, interim-directeur De volgende Scheepsbel verschijnt D.V. op dinsdag 1 april Kopij mailen uiterlijk t/m zaterdag 29 maart 2014 naar Jarigen 4 maart Jesse Wolbers Verjaardagsliedje (dat ook op de Kidspraise wordt gezongen): Vandaag is het de dag Wij wensen jou van harte om nooit meer te vergeten. in je nieuwe levensjaar De Here God heeft jou Gods zegen en nabijheid toe al weer een jaar gespaard. en zingen met elkaar: En daarom is het feest Het aller-, allerbeste, en zijn er mooie slingers. het ga je reuze goed Jij krijgt de cadeautjes bij alles wat je leren mag en wij een stukje taart. en alles wat je doet. Hieperdepiep hoera, in de gloria!

3 Agenda donderdag 6 maart donderdag 6 maart uur maandag 10 maart woensdag 12 maart uur vrijdag 4 april vrijdag 4 april woensdag 23 april vrijdagmorgen 25 april vrijdagmiddag 25 april Rapporten mee Gesprek over identiteit en toekomst Gereformeerd Onderwijs Kijk- Spreekavond Viering Biddag (groot)ouders welkom! Open Dag GBS Het Kompas NoorderBasis-Kidspraise in Drachten groep 1/2 vrijdag Koningsspelen alle groepen vrij Roosters Kijk- en Spreekavond op maandag 10 maart 2014 GROEP 1/2 GROEP 3/4 GROEP 6/7 19:00 19:10 Cristiaan Groenveld 19:00 19:10 Sanne van der Wal 19:00 19:10 Nathan van der Meulen 19:10 19:20 Jeltje Heida 19:10 19:20 Gerlin de Haan 19:10 19:20 Jessica Pomstra 19:20 19:30 Vincent Posthuma 19:20 19:30 Jane de Haan 19:20 19:30 Janneke Groenendijk 19:30 19:40 Gerlinde Alkema 19:30 19:40 Tseard de Haan 19:30 19:40 Gerben de Witte 19:40 19:50 Rijk De Vries 19:40 19:50 Stephan Groenendijk 19:40 19:50 Margé de Haan 19:50 20:00 Wietske de Haan 19:50 20:00 Jourike Alkema 19:50 20:00 Angelina Folkerts 20:00 20:10 Emmanuel Bisschop 20:00 20:10 Hanna de Vries 20:00 20:10 Christy Burger pauze pauze 20:20 20:30 Levy Beenen 20:20 20:30 Jelte Wester 20:30 20:40 Gabriël Flierman 20:30 20:40 Boaz Burger 20:40 20:50 Ylja Beenen 20:50 21:00 Seraphim Flierman 21:00 21:10 Damaris Flierman 21:10 21:20 Cornelis Visser 21:20 21:30 Mirthe Visser Van de Afdelings/Medezeggenschapsraad Identiteit Gereformeerd Onderwijs Beste ouders en verzorgers van Het Kompas, Zoals u weet is scholenvereniging NoorderBasis al een tijd bezig met nadenken over de identiteit van de scholen. Als bijlage vindt u een eindrapport over de identiteit van de scholen. Aan de Afdelingsraad is gevraagd dit rapport met de achterban te bespreken. We nodigen u uit op donderdag 6 maart van 8:45 tot ongeveer 9:30 uur om het rapport te bespreken (in het achterste lokaal). U kunt natuurlijk ook via de mail doorgeven wat u vindt van het rapport. Wilt u van te voren nadenken over de volgende punten: 1. Is de kern/karakteristiek zoals beschreven op pagina 5 in het rapport correct? 2. Zijn er in uw ogen toevoegingen noodzakelijk bij de kern/karakteristieken? 3. Kunnen jullie de kernwaarden en concretisering verder aanvullen? Als Afdelingsraad hebben we al wat aanvullingen, die zullen we u donderdag ook voorleggen. We verzamelen alle aanvullingen en wijzigingen en deze geven we door aan NoorderBasis. Hopelijk tot donderdag! Vriendelijke groeten, Afdelingsraad Harlingen, Johannes van der Wal Nine de Vries

4 Van de ib-er Afscheid Helaas moeten we afscheid nemen van Shanae Tamminga. Shanae was nog maar kort bij ons op school. Samen met de ouders kwamen we tot de conclusie dat het voor Shanae beter zou zijn om aan te sluiten bij de leerstof van groep 5. Omdat er op Het Kompas geen groep 5 is, hebben de ouders contact opgenomen met de vorige school, en is besloten dat Shanae daar alsnog aan mag sluiten bij groep 5. Vandaar dat we Shanae vanaf deze week niet meer bij ons op school zien. Shanae, we wensen je alle goeds toe. We hopen dat je op De Toermalijn snel je plekje (weer) zult vinden. Tenslotte een gedichtje voor jou: In Gods handen ben je veilig, Hij houdt over jou de wacht. Alles wat Hij doet is wijs en heilig, Hij is met je, dag en nacht. Vriendelijke groet, Helma Adema Uit groep 1/2 juf Drukker & juf Van der Veur In de afgelopen week hebben we lekker kunnen genieten van de voorjaarsvakantie. Als ik hoor wat de kinderen allemaal te vertellen hebben over de vrije dagen dan hebben ze het allemaal erg naar hun zin gehad en er flink van genoten. Het is fijn om te horen dat de kinderen hebben genoten en weer zin hebben om naar school te gaan. De eerste twee weken na de vakantie werken wij met de kinderen over Biddag. Zo werken wij samen naar de biddagviering op woensdag 12 maart toe, zodat de kinderen ook weten wat Biddag inhoud. In de weken voor de vakantie hebben we het ook druk gehad. Dinsdag 11 februari zijn we met elkaar naar het huis van juf Drukker gewandeld om daar met haar een gebakje te eten ivm haar verjaardag. Gelukkig hadden we een cadeautje meegenomen zodat we niet met lege handen kwamen. Juf had vlaggetjes opgehangen in haar tuin en binnen stond de tafel al helemaal klaar voor de kinderen. Na met elkaar voor juf Drukker te hebben gezongen en de cadeautjes te hebben uitgepakt hebben we heerlijk van een gebakje en wat drinken genoten. Woensdag 12 februari was het echte feest. Juf Drukker heeft toen haar verjaardag met de kinderen op school gevierd. De kinderen hebben het toen druk gehad met allemaal spelletjes en lekkere dingen eten en drinken. Aan het eind van de ochtend zagen we allemaal blije gezichten. Vriendelijke groeten juf Drukker en juf van der Veur

5 Uit groep 3/4 juf Stoel & juf Van der Veur Een week voorjaarsvakantie, even uitrusten na een drukke tijd van hard werken, toetsen maken en veel damwedstrijdjes. De kinderen hebben niet stil gezeten in deze week, ze hebben veel gedaan; op wintersport geweest, gezwommen in De Blauwe Golf, een museum bezocht, naar Texel geweest, een hond te logeren gehad, nieuwe schoenen gekocht en nog veel meer. Voor de vakantie zijn we druk geweest met het dammen. De kinderen speelden allemaal tegen elkaar, ze werden steeds beter, dat was goed te merken. Eerst was het een soort doe-spelletje, steentjes verplaatsen, maar gaandeweg werd het voor een aantal kinderen een denk-spel; welke zet kan ik nu het beste doen? Uiteindelijk bleven er vier kinderen over en op de vrijdagmiddag voor de vakantie werd er één de winnaar.. gefeliciteerd Stephan! En goed gedaan allemaal hoor, we hebben geleerd dat je door veel oefenen steeds beter wordt en dat het verliezen van een spelletje helemaal niet erg is De rekentafel is weer verdwenen uit de klas maar we gaan natuurlijk gewoon verder met cijfers, getallen, sommen, klokkijken en de tafels niet te vergeten. De tafels 1 t/m 5 hebben we heel veel geoefend, de meeste kinderen kennen ze al behoorlijk goed. Verder zijn we bezig met het klokkijken, de hele uren, de halve uren en nu ook kwart voor en kwart over, dat valt soms nog niet mee. Groep drie maakt sommen tot twintig, met of zonder rekenrekje. Goed bezig jongens! In groep drie leren we geen nieuwe letters meer, we hebben ze allemaal gehad en gaan nu leren om ze goed te plaatsen in woordjes. Verder lezen we veel, veilig en vlot en korte verhaaltjes. Groep vier leert met spelling dat je vaak een e schrijft terwijl je een u hoort, bijvoorbeeld tafel, moeder etc. Ook gaan we woorden met au leren, dat zijn weetwoordjes, je kunt het niet horen, een ou of een au, je moet ze uit je hoofd leren. Net als de ei-woorden, die hebben ze ook geleerd, als het goed is schrijven ze bijvoorbeeld foutloos reiger en konijn. De bijbelverhalen de komende tijd zullen gaan over Paulus, over de reizen die hij heeft gemaakt. Verder zingen we elke dag de psalm van de week, die is soms best moeilijk maar als we goed oefenen samen lukt het best om die vrijdags met een groepje, of als je wilt alleen, te zingen. Dan is er de Kidspraise in Drachten, dat zal vast een mooi feest zijn, met zoveel kinderen prachtige liederen zingen; we gaan ze heel veel oefenen zodat ze voor ons allemaal bekend zijn, dan kunnen we goed meezingen! Tot zover het nieuws uit onze groepen, hartelijke groeten van juf van der Veur en juf Stoel.

6 Uit groep 6/7/8 juf Van den Beld & juf Groen Uit de verhalen te horen heeft iedereen een heerlijke voorjaarsvakantie gehad, vooral Christi is blij dat haar arm weer van het gips is bevrijd en Nathan mocht zijn verjaardag vieren. Een aantal kinderen is naar het Natuurmuseum in Leeuwaren geweest en dat was volgens hen een echte aanrader. Maar in de weken daarvoor hebben we ook veel gedaan. De kinderen van groep 8 hebben de eindtoets gemaakt en wachten nu op de uitslag. Met de ouders van onze groepachters hebben we gesprekken over de plaatsing voor het voortgezet onderwijs gehad. En de aanmeldingsformulieren moeten nu ingevuld worden door ouders en door school en ingeleverd worden bij de gewenste school, voor 15 maart! Met de groepen 6 en 7 zijn we volop bezig om de grote keeren deelsommen, breuken, procenten en de werkwoordvervoeging aan te leren. Best pittig maar als we het stap voor stap doen komen we er best wel. Als u als ouder daar soms ook wat extra uitleg voor wilt om uw kind verder te helpen, schroom niet om ons te vragen. De instructies zijn nu best anders dan dat ik dat bijvoorbeeld vroeger heb geleerd en als leerkrachten willen we graag eenzelfde instructie aanbieden om uw kind te helpen. Als u thuis het dan anders verteld omdat u het anders geleerd hebt en dat dus handiger vindt, is dat niet altijd ook duidelijk voor uw kind. Elke maandag hebben de kinderen een toets woordjes Engels. Er wordt hard thuis geoefend maar we ontdekken nog wel dat de kinderen moeite met de uitspraak hebben. Probeer eens thuis kleine gesprekjes in het Engels te voeren met uw zoon of dochter, dat zal hen ook helpen om goed te luisteren, te spreken en het is volgens ons ook heel leuk en gezellig om daar tijd aan te besteden. Regelmatig krijgen de kinderen topografie mee, aanstaande donderdag hebben we daar ook weer een toets van, de kinderen hebben voor de vakantie al de papieren meegekregen. De Bijbelverhalen gingen in de afgelopen weken en nu nog over de gelijkenissen. We proberen daar met elkaar ook klassengesprekken over te hebben. Met als doel zicht te krijgen op de betekenis van de gelijkenissen ook voor vandaag. Op donderdag behandelen we de les uit het werkboek. Omdat ik van verschillende kanten toch wel te horen heb gekregen dat de puzzels soms best moeilijk zijn te maken, doen we dat dan in de klas maar andere opdrachten horen dan wel bij het huiswerk. Als het goed is schrijft uw kind dat dan precies in zijn agenda. Op vrijdag hebben we kerkgeschiedenis en behandelen we de nieuwe psalm (gezang) van de week. Twee weken voor Pasen beginnen we met de Lijdensgeschiedenis van de Here Jezus. Tot zover het nieuws, met vriendelijke groet, Merianne Groen en Anja van den Beld

2013/2014 - nr. 8 22 april 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.

2013/2014 - nr. 8 22 april 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis. 2013/2014 - nr. 8 22 april 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Open Dag GBS Het Kompas We hebben een prachtige

Nadere informatie

2014/ nr augustus Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen

2014/ nr augustus Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen 2014/2015 - nr. 1 28 augustus 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Informatie-avond We hebben dinsdag een mooie

Nadere informatie

3 september 2013 / 2014 nummer 1

3 september 2013 / 2014 nummer 1 3 september 2013 / 2014 nummer 1 Vierwekelijkse uitgave van de Gereformeerde Basisschool Het Kompas te Harlingen e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Directief Bij de start Op 19 augustus is de school in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

2014/2015 - nr. 6 18 december 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.

2014/2015 - nr. 6 18 december 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis. 2014/2015 - nr. 6 18 december 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Schoolontwikkeling Op dinsdag 20 januari

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

2013/ nr mei Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen

2013/ nr mei Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen 2013/2014 - nr. 9 21 mei 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Hemelvaart- en Pinksterviering Op woensdag 28

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Volgende week vrijdag ontvangt u alweer de laatste weekbrief van dit schooljaar. Wat vliegt de tijd. Daarin zal ook meegedeeld worden of woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

2014/2015 - nr. 5 28 november 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.

2014/2015 - nr. 5 28 november 2014. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis. 2014/2015 - nr. 5 28 november 2014 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Van de directie Schoolontwikkeling Regelmatig hebben wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending.

DE BASISKRANT. 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2. Agenda. Verjaardagen. Zending. DE BASISKRANT 12 september 2014 Jaargang 16 Nummer 2 Agenda. 24 september Basiskrant nummer 3 gaat uit 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014

Nieuwsbrief maart 2014 Nieuwsbrief 23 10 maart 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het komt niet vaak voor, dat leerlingen de bruiloft van hun juf mee maken. Een aantal weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag

Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71. Biddag Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 11 maart 2015 nr. 71 Agenda Project Landen 2-12 maart 2015 Ledenvergadering 26 maart 2015 Grote Rekendag 25 maart 2015 Paasviering s middags op 2 april 2015 Koningsspelen 24

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS HET KOMPAS NR. 31 / AGENDA (ALGEMEEN) BERICHTEN VAN DE DIRECTIE

NIEUWSBRIEF OBS HET KOMPAS NR. 31 / AGENDA (ALGEMEEN) BERICHTEN VAN DE DIRECTIE NIEUWSBRIEF OBS HET KOMPAS NR. 31 / 2015-2016 Verbindingsweg 4 9865 TE Opende tel. 0594-659522 kompas@westerwijs.nl AGENDA (ALGEMEEN) 7 april Schoolfotograaf 13 april Schoolvoetbaltoernooi 22 april Koningsspelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 november 2014

Nieuwsbrief 24 november 2014 Nieuwsbrief 24 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Op 16 november was er een scholendienst in het kerkelijk centrum Het Anker. De dienst werd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws Nieuwsbrief November 2015 No. 3 Voor alle data geldt: Deo Volente ------------------------ Kernwaarde schooljaar 2015-2016 Schepper en schepsel ------------------------ Leven en leren Leiden en loslaten

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017

INFO De Toverlaars. Agenda. Wist u dat? SCHOOLJAAR 2016-2017 INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl Februari 2016 Agenda FEBRUARI 1. 8:45-10:30 Open Inloop 2. Oudergesprekken groepen 3 t/m 7 3. Oudergesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 22 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Voor de leerlingen van groep 8 was het de afgelopen week een spannende week. Ondanks het feit

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Hartelijk dank aan alle opruimers na het Verkleedfeest. De school zag er maandag helemaal opgeruimd uit en dat is fijn beginnen!

Hartelijk dank aan alle opruimers na het Verkleedfeest. De school zag er maandag helemaal opgeruimd uit en dat is fijn beginnen! 27 Februari 2015 1 Agenda Di 3 mrt Algemene ouderavond 20.00 Ma 9 mrt Kunstweek hout Za 14 mrt Klusdag Ma 16 mrt Studiedag BHV alle klassen vrij Di 17 mrt Ouderavond klas 1/2 Fonteintje wk 9 Aanwezigheid

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

2014/2015 - nr. 11 23 april 2015. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.

2014/2015 - nr. 11 23 april 2015. Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis. 2014/2015 - nr. 11 23 april 2015 Gereformeerde Basisschool Het Kompas Harlingen www.hetkompas-harlingen.nl e-mail: dir.kompas@noorderbasis.nl Kidspraise NoorderBasis vrijdag 24 april Kinderen van alle

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 22 nov no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 22 nov. 2016 no. 420 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Juf Johanne was afgelopen vrijdag voorlopig voor het laatst op school. Ze gaat nu met zwangerschapsverlof.

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 13 januari 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 14 Oud Papier HET BEGINT Ma 16 Di

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 17 jan no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 17 jan. 2017 no. 423 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vorige week maandag zijn we het nieuwe kalenderjaar begonnen met een sing-in. Fijn om zo gezamenlijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015

Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Nieuwsbrief 24 2 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen een fijne voorjaarsvakantie had! Dinsdag komt de schoolfotograaf.

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5

W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 W W W. D A N I E L S C H O O L. NL N I E U W S B R I E F D O N D E R D A G 3 D E C E M B E R 2 0 1 5 In dit nummer Klussenmorgen Spelling Koningsdag Cultuurmiddag Website vergadering Etc. De klussenmorgen.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie

PRIKBORD 9. 3 september 2014. 14 april 2016. Nieuws van de directie PRIKBORD 9 3 september 2014 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Nieuw op school 1 1 3 4 5 Verjaardagen 5 Kinderjury 5 Agenda 6 14 april 2016 de directie - Als

Nadere informatie

Het team van De Fontein wil onderstaande informatie met u als ouders, verzorgers en belangstellenden delen.

Het team van De Fontein wil onderstaande informatie met u als ouders, verzorgers en belangstellenden delen. Datum: 22-12-2016 Nieuwsbrief: Nummer 6 Schooljaar: 2016-2017 Gewoon bijzonder, bijzonder gewoon Gelijkheid en gerechtigheid De Fontein wil elke gewoon bijzonder en bijzonder gewone leerling de kans geven

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14

10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14 10 april 2015 schooljaar 2014/2015 nr. 14 Viering We kijken dankbaar terug op de Paasviering van vorige week. Fijn, dat u er was en we met zoveel mensen bij elkaar waren om het lijden en sterven van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen

Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Weekbrief 30 november 2015 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Nieuwsbrief 31 20 april 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor groep acht. Op dinsdag, woensdag en donderdag wordt

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1)

agenda belangrijk kleutergroepen lunchpakket mee tijdens schoolreis (pt. 1) agenda do. 2 juni schoolreis kleuters (pt. 1) ma. 13 juni spreekavond groep 1 en 7 (pt. 4) ma. 13 juni en do. 16 juni spreekavond groep 7 (pt. 5) ma. 27 juni t/m vr. 1 juli schoolkamp groep 8 (pt. 7) ma.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Afscheidsfeest meester Zeilstra,

Afscheidsfeest meester Zeilstra, Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 18 februari 2015 nr. 70 Agenda Afscheidsfeest meester Zeilstra, We hebben met elkaar een fijn feest gevierd om formeel afscheid te nemen van meester Zeilstra. Formeel, want

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 31 jan no. 424 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 31 jan no. 424 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 31 jan. 2017 no. 424 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Op 30 december is juf Johanne bevallen van een gezonde zoon, Boaz. We zijn al even op kraambezoek geweest

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding

Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding Datum: 21 augustus 2015 Jaargang: 26 Nummer: start Bran-dingen @pcbdebranding 26 augustus Luizencontrole 26 Startdienst, 19.00 uur in De Hoeksteen 31 Gebedsgroep 31 Rots en Water informatieavond voor ouders

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.15 05-12-2014 t Toetertje OBS De Schoener Sinterklaas op bezoek Wat hebben we allemaal genoten van het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Sinterklaas kwam landde met de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 oktober 2016 nr. 7

Nieuwsbrief 20 oktober 2016 nr. 7 Algemene informatie Brandoefening Vandaag heeft er een onaangekondigde brandoefening plaatsgevonden. Het doel van deze oefening was inzicht te krijgen in de snelheid van ontruiming. Alle leerlingen, leerkrachten

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderavond van afgelopen donderdag over seksuele vorming en de methode Wonderlijk gemaakt werd goed

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 22 april 2016 Ma 25 t/m vrij 6 Za 7 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 AGENDA

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Je mag zijn wie je bent en gebruikmaken van je talent. Van harte. CBS De Schalmei Schooljaar 15/16 nummer 18

Nieuwsbrief. Van de directie. Je mag zijn wie je bent en gebruikmaken van je talent. Van harte. CBS De Schalmei Schooljaar 15/16 nummer 18 CBS De Schalmei Schooljaar 15/16 nummer 18 13 mei 2016 Nieuwsbrief Je mag zijn wie je bent en gebruikmaken van je talent Van de directie Beste ouders, Belangrijke data Na twee weken meivakantie zijn we

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 3 februari 2017 Ma 6 Di 7 Woe 8 Do 9 Vrij 10 Za 11 AGENDA Studiemiddag team

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 19 december 2016

Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuwsbrief 9 19 december 2016 Nieuws uit het kantoortje. Zo aan het einde van het jaar is het altijd goed om even terug te kijken naar wat er gebeurd is, en vooruit te kijken naar wat er te komen staat.

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie