Kunstroute Heemskerkerduin in ander perspectief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kunstroute Heemskerkerduin in ander perspectief"

Transcriptie

1 Kunstroute 2007 Heemskerkerduin in ander perspectief

2 Ontdekkingstocht Zondag 16 september 2007 van uur tot uur Start d Evelaer Kunst gaat lang mee en het leven duurt maar even, zegt een Latijns spreekwoord. Vindt u dat wat overdreven? De ruim dertig exposanten van de Kunstroute 2007 gunnen u met een blik op hun werk tegelijkertijd een blik in hun hart. Zo centraal is de plaats die kunst in hun leven inneemt. Amateur of beroeps, en welk materiaal hun voorkeur ook heeft: de bezieling is dezelfde. De sprankelende foto s op de volgende pagina s zullen u veel voorpret geven. Mocht u zondag 16 september op de fiets stappen dan krijgt u er nog een dimensie bij: kunstwerken in hun eigen omgeving, ontmoetingen met kunstenaars, muziek op locatie. En dit alles in het prachtige Heemskerkse tuinders- en duingebied. Ateliers en beeldentuinen waar u waarschijnlijk zelden komt. Het samengaan van cultuur en natuur en de afwisseling van stijlen en perspectieven staan garant voor een boeiende ontdekkingstocht. De kunstroute 2007 beveel ik u van harte aan. J.R.A. Nawijn, Burgemeester van Heemskerk

3 Startpunt d Evelaer, Luttik Cie 35 Een impressie van een trouwe zomergast... Het Heemskerkerduin, een tuindersgebied. Met als hoofdader Voorweg - Oudendijk, waar ijverige kwekers op knieën en hand als steunpost met geduld en overgave de grond bewerken voor een kleurrijke bloemenoogst. Bruin verweerde koppen met een vriendelijke oogopslag. Eenmaal per jaar tonen de tuinders hun fraaiste tuilen in het buurtcentrum d Evelaer. Prachtige kunst is het. Het resultaat van een uniek samenspel van natuur en mens. En dan, voor het eerst in 2004, wordt er een kunstroute in dit gebied georganiseerd. In huizen en schuren maak je kennis met diverse, verrassend creatieve werkstukken; Parels in het Binnenduin. Een hecht samenspel van natuur en kunstzinnige inspiratie. De ontvangst is buitengewoon hartelijk en origineel. U zult ervan genieten! Wij wensen u veel plezier bij het bezoeken van de Kunstroute!

4 Adressen deelnemers Margo Schuyt t Skuurtje, Luttik Cie Anita Johansen AFE, Luttik Cie Margret de Wit en Tineke van Hout Luttik Cie Mary Admiraal Firma Schoone, Cieweg Annelies Vessies Voorweg Corien Heersema Het Laantje Marion Bakker en Ed Tromp Voorweg Steenslag Voorweg Leo de Jong, Gerda Wanders, Marga de Jong en Johan Bus Voorweg Tonny Portegies, Wouter Hoobroeckx en Angela Lokhorst Jos Niesten, Zuiderwentweg Mirjam Remmers en Marianne Geldermans Strengweg de Brocante Hal, Jeff Zonneveld en Sylvia van Wijk Strengweg Beeldspraak Kleine Houtweg Maaike Vonk Rijksstraatweg Ina van Bennekom Rijksstraatweg Jan Aardenburg Duinweg Gasterij de Kruisberg, Bert Smit, Tjaltien Boon en Cursisten d Evelaer Kruisberg 4a 18. Joke Veldhuizen-Leis en Sylvia Lagerweij-Leis Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg d Evelaer

5 1. Margo Schuijt Textielverharder Textielverharder, stone-art-poeder, piepschuim, ijzerdraad en polytex vormen het basismateriaal. Hiermee leert Margo haar cursisten in gemiddeld vier lessen allerlei leuke kunstwerken te vervaardigen. Het is boeiend om te zien hoe het werk van Margo Schuijt een duidelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Haar belangstelling voor het beeldhouwen is toegenomen, haar vormgeving wordt vrijer. Zij bezoekt exposities van andere kunstenaars en krijgt hierdoor inspiratie om ook met klei en steen te gaan werken. Margo geeft haar workshops en cursussen in een gezellige ruimte waar ook veel van haar werk geëxposeerd wordt. 2. Anita Johansen Schilderijen Als ik mijn laatste penseelstreek op mijn schilderij plaats moet het werk voor zichzelf spreken. Een toelichting moet dan overbodig zijn en zou een persoonlijk oordeel van de toeschouwer in de weg staan. Voordat het doek bedekt is met kleur is het altijd weer een grote uitdaging. Op welke wijze kan ik mijn gemoedsbeweging en visie overbrengen? Hoe vind ik de juiste balans tussen emotie en intellect? Zonder emotie wordt mijn werk im-mers gevoelloos, maar zonder intellect vormloos. En zo ga ik maar door... altijd zoeken. Anita Johansen exposeert in haar eigen atelier op de Luttik Cie.

6 3. Margret de Wit en Tineke van Hout Keramiek Vooral mens en dier zijn voor Margret en Tineke een boeiende inspiratiebron. Keramisch weten zij hieraan vorm te geven. De kunstwerken zijn op verschillende manieren gedecoreerd. Ook maken de dames gebruik van de raku glazuurmethode. Met deze van oorsprong Japanse (buiten)stooktechniek hebben zij de afgelopen twee jaar veel geëxperimenteerd. Kennis en ervaring brengen zij graag over op anderen door middel van cursussen en workshops. In de sfeervolle tuin van Margret én in het atelier zijn weer vele nieuwe kunstwerken te bewonderen. Locatie Fa. Schoone 4. Mary Admiraal Schilderijen en tekeningen Niet alleen in Heemskerk, maar ook daarbuiten, kent men Mary als een serieuze, nauwgezette schilderes. Haar schilderijen kenmerken zich door een uitgebalanceerde levendige compositie en een eigen kenmerkend kleurgebruik. Meestal zijn Mary s onderwerpen vrouwenfiguren die gestileerd en abstract zijn weergegeven. Ook technieken als aquarelleren en mono-printen duiden op grote artistieke vaardigheid. In de tekeningen van kleiner formaat zie je het gevoelige handschrift van een veelzijdige kunstenares.

7 5. Annelies Vessies Beeldend kunstenaar De leefomgeving van Annelies Vessies-Aardenburg biedt voldoende inspiratie tot het verwezenlijken van haar kunst. Voor haar is het niet nodig daarvoor verre reizen te maken. Zee, strand, duinen en kleurrijke bloemenvelden maken deel uit van haar landschapschilderijen uitgevoerd in olie- en acrylverf. Opdrachten variërend van portretten, paarden en buitenschilderingen zijn een vast onderdeel van haar werkzaamheden. Annelies is aangesloten bij t Platform, een educatieve instelling voor scholen in Kennemerland. Zij geeft schilderles aan kinderen en volwassenen in d Evelaer en organiseert exposities in Cultureel Centrum De Cirkel. 6. Corien Heersema Schilderkunst en verhalen Tijdens de Kunstroute zal Corien haar schilderijen exposeren naast het werk van haar schildercursisten. Na de eerste kunstroute beleeft Corien enorme passie in het geven van workshops. Zij geniet ervan om de ervaring van het creëren over te brengen op anderen. Zij heeft vele studies gevolgd om zich de meest uiteenlopende technieken meester te maken. Haar Cottage, zoals ze het zelf noemt, biedt een fantastische plek voor creatieve activiteiten zoals workshops en schrijfsessies. De leden van de schrijfclub Evocatief zullen tijdens de kunstroute het geheel omlijsten door middel van poëzie en verhalen. Al deze activiteiten en facetten binnen de kunst geven een extra dimensie en kleur aan het dagelijks leven. De Kunstroute inspireerde, workshops gaven contacten, kortom, mijn leven werd rijker.

8 7. Marion Bakker Schilderijen Een roos die staat te bloeien in november is puur zichzelf. Die demonstreert een energie die mij inspireert en aanzet tot creëren. Net als droombeelden, die ik als ontvanger intuïtief verwerk. Het resultaat: een explosie van kleuren die in één vitale doorgaande beweging toeschouwers raakt: plezier verschaft, heelt, transformeert. Daarom schilder ik tegenwoordig met nóg meer passie. Om mensen te bevrijden uit hun veilige zelfbeperking. Om ze hun eigen essentie te laten ontdekken, hun sluimerende charisma te bevrijden, zichzelf te leren kennen als creator. Om mijn ziel te verbinden met de hunne. Want waar energie samenkomt ontstaat synergie Gastexposant: Ed Tromp - Beelden van roestvrijstaal Synergie en samenwerking. De fraaie roestvrijstalen objecten van Ed Tromp vormen een mooi evenwicht met de kleurrijke schilderijen van Marion Bakker 8. Steenslag Beeldhouwwerk Elke week komen er in een plantenkas in Heemskerk tien beeldhouwers onder de naam Steenslag bij elkaar. Het collectief bestaat dit jaar 10 jaar. De samenwerking, de ruimte en het volop aanwezige daglicht inspireren de groep tot het maken van figuratieve en abstracte beelden in organische en geometrische vormen. Naast steen werkt men met hout, staal of brons als uitdrukkingsmiddel. Regelmatig delen we onze ideeën en discussiëren we over onze vorderingen met een kunstenaar uit het Amsterdams beeldhouwers collectief. Het scherpt onze kritische blik en verruimt onze beeldende inzichten en technische mogelijkheden. En zo begint elke keer weer een nieuwe ontdekkingsreis gestuurd door de natuur!

9 9. Leo de Jong Bakkerijmuseum Bekend door zijn verzameling trommels, koekjesvormen en andere bakkerijattributen kennen we Leo de Jong vooral ook als gastheer voor kunstenaars die deelnemen aan de Kunstroute. Daarin is geen verandering gekomen. Evenals voorgaande jaren exposeren Johan Bus, Gerda Wanders en Marga de Jong weer op deze mooie locatie. Zij presenteren zich op een eigen pagina. Gastexposanten: Gerda Wanders - Beeldhouwwerk Marga de Jong - Schilderijen Johan Bus - Schilderijen Locatie Leo de Jong Gerda Wanders en Marga de Jong Beelden en schilderijen Beide dames exposeren bij Leo de Jong. Gerda met beelden en Marga met schilderijen. Gerda: Eens inspireerde een Japanse kunstenaar mij tot het maken van beelden van papier-maché. Nadien gebruik ik ook materialen als: zand, cement, lijm en acrylverf. Ballet en andere dansvormen inspireren mij naast beelden die rust en stilte uitstralen. Marga: Ik schilder sinds acht jaar en vind het helemaal geweldig! Ik schilder veel buiten, weer of geen weer. Ik ben geen fijnschilder, maar toch schilder ik graag stillevens in redelijk felle tinten. Modeltekenen doe ik bij het Lucas Gilde en de Bloemendaalse Tekenclub.

10 Locatie Leo de Jong Johan Bus Schilderkunst Geboren in 1944 te Velsen. Het tekenen had van jongs af zijn grote belangstelling. In 1989 waagde Johan de sprong naar het professioneel schilderen. Hij volgde workshops en cursussen bij bekende kunstenaars zoals: Rob Hollman, Leo Musch, Piet de Ridder en Marcella van Zanten. Na figuratieve landschappen en stillevens ging zijn voorkeur al snel uit naar het abstracte. Zoekend naar vereenvoudiging in het weergeven van zijn onderwerpen ontdekte hij meer en meer de kracht van het kubisme. Elk jaar verblijft Johan een aantal weken in Zuid Frankrijk waar licht en kleur hem inspireren tot het maken van impressionistische schilderijen in olie- acryl- en aquarelverf. Het kubisme speelt eveneens een rol in zijn ontwerpen van zilveren sieraden. Johan Bus heeft inmiddels vele exposities op zijn naam staan. Locatie Jos Niesten 10. Tonny Portegies - Schilderijen Tonny Portegies-Olsthoorn exposeert schilderijen die gebaseerd zijn op haar reizen door zogenaamd donker Afrika. Het werelddeel dat voor haar een blijvende bron van inspiratie is. Het kleurrijke, de volkeren en de emotie, Tonny probeert het allemaal in haar doeken vast te leggen. Na ingetogen en donkere tinten, worden haar werken steeds lichter, vrolijker, maar bovenal abstracter. Tonny geeft les in het schilderen en aquarelleren in d Evelaer. Gastexposanten: Wouter Hoobroeckx - Schilderijen Angela Lokhorst - Sieraden

11 Locatie Jos Niesten Wouter Hoobroeckx Schilderijen Verbazende verbeelding In mijn jonge jaren probeerde ik mijn verbeelding van de werkelijkheid in alle vrijheid vast te leggen. Mijn tekenleraar vond het teveel verbeelding en te weinig werkelijkheid. Het maakte me bescheiden, ik besteedde meer tijd aan passieve kunstinteresse dan in actief experimenteren. De intuïtieve schilderijen van jonge kunstenaars gaven me opnieuw inspiratie. Het leidde tot een tweetal tentoonstellingen met andere studenten en enkele hoogleraren. Een impuls die me veel ontspanning heeft gegeven. Ik zocht niet naar specifieke vormen, maar liet het op me afkomen, van naïef tot geabstraheerd. Altijd weer het verbaasd weergeven van wat kennelijke diep in mij een deel van mijn leven is. In 2002 verraste mijn gezin mij met een overzichtstentoonstelling van mijn verbeeldingen in de Heemshof in Heemskerk. Locatie Jos Niesten Angela Lokhorst Sieraden Angela, gastexposant bij Jos Niesten. Woonachtig in Heemskerk, geboren aan de Oudendijk. Zij is getrouwd met Richard Lokhorst en het echtpaar heeft drie zonen. Samen hebben zij ervoor gekozen dat Angela voor de huishouding en de kinderen zorgt. Daarnaast wilde zij graag iets om handen hebben. Het werd een cursus zilversmeden bij Meester Edelsmid Joyce van Bruggen- Den Boer in Castricum. Wat begon als een leuke hobby, groeide uit tot een collectie smaakvolle ringen, armbanden en kettingen. De Kunstroute biedt Angela Lokhorst de gelegenheid haar kunst aan een breder publiek te tonen.

12 12. de Brocante Hal Antiek, curiosa en lijstenmakerij 11. Mirjam Remmers en Marianne Geldermans Schilderijen en kaarsen Mirjam en Marianne exposeren samen op één locatie. Zij delen een gezamenlijke passie: hergebruik van oud materiaal. Voor Mirjam betekent dat oud kaarsvet om daarvan met gebruik van eigen mallen nieuwe kaarsen te maken en voor Marianne het bewerken van verloren hout. Mirjam: Kaarsen maken is niet alleen een rustgevende bezigheid, groot is ook de verrassing hoe mijn kaarsen uit de mallen komen. Zijn ze geslaagd? Telkens weer een uniek product. Met behulp van acrylverf en schilderslinnen vervaardigt Marianne op haar beurt het veelal op het strand gevonden hout in decoratieve objecten. Werk van haar hand is te bezichtigen in Chateau de Vallagon in Frankrijk. In de Brocante Hal vindt u een complete lijstenmakerij met keuze uit meer dan 500 soorten lijsten. Tevens een groot aanbod van antiek/ curiosa-schilderijen en allerlei leuke snuisterijen Op het terrein naast de Brocante Hal komt een kraam met kunstschildersbenodigdheden zoals: verf, penselen en schildersdoek. Het leren van ambachtelijk glas in lood heeft de aandacht, zodat men dat straks ook in opdracht kan maken. Tevens zullen op het terrein twee kunstschilders exposeren: Jeff Zonneveld uit het Heemskerkerduin en Sylvia van Wijk uit IJmuiden. Kom dus langs en geniet! Gastexposanten: Jeff Zonneveld - Schilderijen (zie foto) Sylvia van Wijk - Schilderijen

13 Speksteen, serpentijn, albast, we zijn ze allemaal gaan bewerken. 13. Beeldspraak Beeldhouwen Zo n vier jaar geleden hebben wij ons enthousiast ingeschreven voor een workshop beeldhouwen in Frankrijk. Beitels, raspen, veilen en ruwe stenen kwamen eraan te pas. Zo is de liefde voor het beeldhouwen ontstaan. We bezoeken tentoonstellingen, winkels met gereedschappen en we volgen diverse workshops in o.a. Scheveningen, Vinkeveen, Spanje en dit jaar weer Frankrijk. We verheugen ons op de Kunstroute om ons werk aan u te laten zien en heel misschien, zal de naam Beeldspraak u in de toekomst een gevoel van herkenning geven. 14. Maaike Vonk Portretschilder Maaike maakt olieverfschilderijen naar opdracht in een stijl die veel mensen aan de Bergense School doet denken. Nieuw is dat Maaike tussen de opdrachten door zich is gaan toeleggen op het schilderen van poppen. Zij heeft een serie popjes geschilderd op kleine paneeltjes waarin haar interesse voor kostuumgeschiedenis tot uiting komt. Soms zijn de afbeeldingen gebaseerd op mode uit vroeger eeuwen, soms zomaar uit pure fantasie. Maaike Vonk vindt het leuk om af en toe driedimensionale toevoegingen te gebruiken zoals echt haar, kunsthaar, veertjes en oorbellen.

14 15. Ina van Bennekom Keramiek Fantasiepoppen in een sprookjeswereld was het kenmerk van Ina van Bennekom in eerdere exposities. Sinds enige tijd heeft zij haar interesses verbreed. Ina heeft een aantal cursussen gevolgd bij pottenbakker Bert Smit. Door het werken met klei raakte zij geïnspireerd. Terwijl Bert voornamelijk op de draaischijf werkt ontdekte Ina dat haar voorkeur uitgaat naar het handmatig boetseren van vazen en schalen. Zij bekwaamt zich verder in het maken van maskers en allerlei andere vrije vormen Jan Aardenburg Schilderkunst Mijn eerste olieverfschilderij maakte ik op mijn twaalfde jaar. Jan Aardenburg, van jongsaf geïnteresseerd in tekenen en schilderen wilde het liefst striptekenaar worden. Hij volgde een grafische opleiding en ging er vanuit dat daar veel tekenwerk aan te pas zou komen. Helaas, het was meer technisch tekenen. Toch bleef hij het schilderen trouw. Olie en/of aquarelverf hebben zijn voorkeur. Zijn stijl is figuratief, meestal landschappen. Tweemaal heeft hij geëxposeerd in het Kennemer Theater. Meedoen aan de Kunstroute inspireerde Jan om zijn oude liefde voor het schilderen weer op te pakken.

15 17. Gasterij de Kruisberg Boerderij de Kruisberg is gebouwd in Na verschillende bestemmingen is het uiteindelijk tot Gasterij omgebouwd. Een meer dan unieke plek in de duinen waar je heerlijk tot rust kunt komen en inspiratie op kan doen om zelf creatief bezig te zijn. Deze locatie leent zich uitstekend voor het tentoonstellen van kunst. Binnen hangen werken van cursisten van d Evelaer, o.a. van de kindergroep. Buiten staan beelden van Tjaltien Boon en zal Bert Smit het draaien op de elektrische pottenbakkersschijf demonstreren. Gastxposanten: Bert Smit - Pottenbakken Tjaltien Boon - Beelden Cursisten d Evelaer - Schilderijen

16 Locatie Gasterij de Kruisberg Cursisten van d Evelaer Schilderijen Locatie Gasterij de Kruisberg Tjaltien Boon Beelden Beeldend kunstenares Tjaltien Boon-Stubenitsky exposeert met abstracte beeldhouwwerken op de schitterende locatie in het duingebied De Kruisberg. De steeds weer verrassende vormen uit steen of keramiek gemaakt door Tjaltien weergeven het zinnebeeldige: gevoel omgezet in beeldtaal. Een taal van emotie en symbolen. Tjaltien is lid van kunstenaarscollectief Kunst uit de Kop. De leden van de groep stimuleren en inspireren elkaar. Samen hebben zij vele exposities op hun naam staan. Vooral kinderen maken gebruik van het aanbod op gebied van kunst en cultuur in d Evelaer. Afgelopen voorjaar het vakantieproject: Doornroosje. De kinderen luisterden naar het verhaal en naar de klassieke muziek van Tjaikovsky. Zonder moeite vertaalden zij dit prachtige stuk op schildersdoek. Kinderen hebben het vermogen en de fantasie om verhalend te schilderen. Van dit project is een boekje verschenen. Ook volwassenen vinden hun weg naar de schilder- en tekenlessen. Voor iedereen is er een gevarieerd aanbod. In de cursussen komen allerlei technieken en materialen aan bod. Het werk van de cursisten kunt u bewonderen in de gastvrije boerderij de Kruisberg.

17 18. Joke Veldhuizen-Leis Schilderijen Hoofdsponsors: Op het gezellige plein van Camping Geversduin exposeert Joke Leis met haar schilderijen. Zij schildert realistisch en haar materiaalgebruik is acrylverf. De onderwerpen zijn meestal uit de natuur, maar bloemenstillevens komen ook steeds terug in haar werk. Zij is geboren in Haarlem, waar zij ook haar lessen heeft gevolgd. Zelf geeft zij les in schilderen en boetseren. Joke komt uit een gezin van acht kinderen, waarvan in navolging van vader er vier zijn gaan schilderen in een totaal verschillende stijl. Dit keer heeft zij haar zus Sylvia uitgenodigd als gastexposant. Als onderwerp heeft zij fantasie- en bosfiguren, zowel geschilderd als geboetseerd. Sierbestrating Gastexposant: Sylvia Lagerweij-Leis - Schilderijen Camping Geversduin Castricum

18 Sponsors Hans van Bennekom Bouwadviezen en Begeleiding - Heemskerk d Oude Kooi Antiek Brocante en Decoratie - Heemskerk Paintshop Toorenburg - Castricum Strandpaviljoen de Vrijheit - Heemskerk Bob Hes Hobbyartikelen - Heemskerk Gasterij de Kruisberg - Heemskerk Rinus de Ruyter Bloemisten - Heemskerk Hoveniersbedrijf Viridis Hans Koper - Heemskerk Dierenwinkel van Someren - Heemskerk Lijstenmakerij Krutzmann - Castricum Hartelijk dank! Dit boekje is tot stand gekomen door de sponsors die ons evenals de voorgaande keren weer ruimhartig hebben bijgestaan. Ook de samenwerking en ideeën van alle deelnemers aan de Kunstroute zijn ons tot grote steun geweest. Hartelijk bedankt allemaal! De werkgroep Colofon Teksten: Corien Heersema Fotografie Ontwerp en Vormgeving: Diamare - Marit Bakker Druk en Afwerking: Pressofoon Groep Werkgroep: Annelies Vessies Corien Heersema Margret de Wit Marit Bakker Tjaltien Boon Corien Heersema Workshops - Heemskerk copyright 2007 Diamare

19 Voor: Van:

Zondag 11 september 2011 11.00-17.00 uur. Routeboekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij d Evelaer - Luttik Cie 35 www.kunstrouteheemskerkerduin.

Zondag 11 september 2011 11.00-17.00 uur. Routeboekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij d Evelaer - Luttik Cie 35 www.kunstrouteheemskerkerduin. zondag 11 september 2011 Zondag 11 september 2011 11.00-17.00 uur Routeboekjes zijn o.a. verkrijgbaar bij d Evelaer - Luttik Cie 35 www.kunstrouteheemskerkerduin.nl Voorwoord Als wethouder van kunst en

Nadere informatie

KUNSTROUTE H E E M S K E R K E R D U I N. Zondag 15 september uur uur

KUNSTROUTE H E E M S K E R K E R D U I N. Zondag 15 september uur uur KUNSTROUTE H E E M S K E R K E R D U I N Zondag 15 september 2013 11.00 uur - 17.00 uur VOORWOORD Als kersverse burgemeester van Heemskerk ben ik er bijzonder trots op om dit boekje, met alweer de zesde

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

KUNSTROUTE H E E M S K E R K E R D U I N. Zondag 13 september 2015 11.00 uur - 17.00 uur. www.kunstrouteheemskerkerduin.nl

KUNSTROUTE H E E M S K E R K E R D U I N. Zondag 13 september 2015 11.00 uur - 17.00 uur. www.kunstrouteheemskerkerduin.nl KUNSTROUTE H E E M S K E R K E R D U I N Zondag 13 september 2015 11.00 uur - 17.00 uur www.kunstrouteheemskerkerduin.nl VOORWOORD Als wethouder met kunst en cultuur onder mijn hoede ben ik er trots op

Nadere informatie

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Gezamenlijke expositie door 9 kunstenaars van Rheactief Vanaf 10 november 2018 tot 5 januari 2019 Za. van 13.30 u 16.00 u Zo. Van 12.00 u 15.00 u Gedachtenishal

Nadere informatie

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur Beste Kunstliefhebbers, Wij stellen u graag op de hoogte van ons prille initiatief om kunst te exposeren in de tuinen van het mooie Sterksel. De opening vindt plaats op het kerkplein bij de Os op zaterdag

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

"De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel.

De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel. Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn. Loslaten wat het moet worden, je beeld - een spiegel." Vijf dagen beeldhouwen... tijd om je in

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 4 KUNST KALENDER 2 0 1 4 Exposities 2014 Januari Petra van Kalker - Objecten januari t/m maart Vitrines Ilse Brul - Schilderijen januari t/m maart Oranje gang februari Sophie Walraven - Schilderijen februari

Nadere informatie

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden

Atelier 3. Groepsexpositie. Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Ema Dessens-Susnea - schilderijen Gerard van Haaster - schilderijen Marjolijn Hünd - schilderijen Hans Hunink - beelden Jeanette Olyhoek - schilderijen Hanneke Vergeer - beelden Yvonne Vergeer - beelden

Nadere informatie

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk.

Voorwoord. Bernt Schneiders Burgemeester van Heemskerk. Voorwoord Heemskerk is een veelzijdige gemeente. Soms is het stedelijk, dan weer dorps. Er is veel natuur en anderzijds de staalindustrie. Ook op het gebied van cultuur is Heemskerk veelzijdig. In de openbare

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa

Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN. van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert. Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Zondag 30 juni 2013 KUNSTPLEINEN van 11:00 tot 17:00 uur. 15:00 uur carillonconcert Een activiteit van de Kunstvereniging Ars Longa Ans van Bakel KP1 Beeldhouwen is mijn grootste hobby, marmer is mijn

Nadere informatie

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping

Exposities 2013. Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 3 Exposities 2013 J a n u a r i Gerda de Voogd - fotografie december 2012 t/m februari begane grond en 1 e verdieping Annemarie Mayers - beelden januari t/m maart vitrines

Nadere informatie

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar

Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken. Voor kinderen van 6 12 jaar Ursula Gareis CREATIEF WERKEN MET PORTRET EN ZELFPORTRET Een werkboek met creatieve ideeën om met kinderen originele portretten en zelfportretten te maken Voor kinderen van 6 12 jaar Elke pagina van dit

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R

K U N S T K A L E N D E R KUNST KALENDER 2 0 1 6 Exposities 2016 Januari Annemieke Fictoor -schilderijen dec 2015 maart 2016 eerste verdieping Marieke Rosing -schilderijen dec 2015 maart 2016 begane grond Sannie Oppelaar - beelden

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL

ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 22 APRIL ON STAGE LENTE EXPOSITIE 24 MAART 2018 22 APRIL TATIANA RIVILIS (schilderes) Geboren 1986 in Moskou. In 2010 afgestudeerd aan de Universiteit van Moskou, in grafisch design en kunsthistorie. In 2012 verhuisde

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

Het is feest, een speciaal feest. Een specials edition?

Het is feest, een speciaal feest. Een specials edition? Het is feest, een speciaal feest. Een specials edition? Met belangstelling kijken naar de ander is het begin van een ontmoeting. Het kan met een oogopslag, een gerichte blik, je durven open-stellen voor

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 5 oktober 2014 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 5 oktober 2014 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af of op grote doeken of op kleine. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij

Nadere informatie

Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1

Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1 Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 1 1 Giardino NL 4/1 14-06-2006 12:14 Pagina 2 Panta rhei alles stroomt; Mijn schilderijen zijn in beweging, ze lijken te stromen, zoals ook het leven zich geen stilstand

Nadere informatie

Monique Leliefeld-van Rooij

Monique Leliefeld-van Rooij Monique Leliefeld-van Rooij Schilderen is voor mij denken. Schilderen is werken, hard werken. Nadenken over ontwerpen. Zoeken naar combinaties en inhoud. Beginnen en dan weer wijzigen. Steeds weer langs

Nadere informatie

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5

K U N S T K A L E N D E R 2 0 1 5 KUNST KALENDER 2 0 1 5 Exposities 2015 Januari Goitic - Glaswerk januari t/m maart Vitrines Frank van Tol - Fotografie januari t/m maart Oranje gang Maart Alian Brouwer - Schilderijen maart t/m mei Begane

Nadere informatie

Titel; Het meisje met de parel.

Titel; Het meisje met de parel. Titel; Het meisje met de parel. Kunstenaar: Myriam Hazelset Afmetingen:. Informatie: Pentekening Prijs: 450 (kunstenaar) Ivo-150 (Veilen) Op de kunstacademie moesten we de oude meesters soms als oefening

Nadere informatie

KUNSTPLEINEN 2015 Zondag 5 juli uur

KUNSTPLEINEN 2015 Zondag 5 juli uur KUNSTPLEINEN 2015 Zondag 5 juli 11.30-17.00 uur K1 Riek Woudwijk Het idee voor het beeld dat ik maak ontstaat vaak tijdens het hakken. Ik werk meestal abstract en graag in wat hardere steensoorten. Myra

Nadere informatie

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur

Kunstmarkt In en om de beeldentuin: uur Kunstmarkt In en om de beeldentuin: 13.00-16.00 uur Amanda en Jantina, Anneke van Venrooy, Arian Middelveld, Arthur Boere, Geert Oldenbeuving, Hilke Kramer, Ineke Post, Ivo Winnubst, Jolande Leurink, Joss

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

Haiku s in woord en beeld

Haiku s in woord en beeld Haiku s in woord en beeld Tekst: Marianne Timmer Afgelopen maanden sloegen VUDH s schilderdocent Mia Westerhoff en schrijfdocent Marianne Timmer de handen ineen en startten zij een uniek samenwerkingsverband:

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25x 3u 17 sept 2018 387,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017 310,- Raku 4 Op afspraak 95,- Gebarsten

Nadere informatie

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

JANUARI MA DI WO DO VR ZA ZO FEBRUARI MA DI WO DO VR ZA ZO 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Sri Irodikromo is in Suriname en daarbuiten bekend om haar kleurrijke schilderijen en grote dieprode batik doeken, waarin zij meestal Surinaamse vrouwen en/of de verschillende culturen van het land belicht.

Nadere informatie

Cursussen: Creativiteit en Vaardigheden

Cursussen: Creativiteit en Vaardigheden Keramiek Prijs: 270,00 Tijdens deze cursus wordt geleerd hoe vormen op verschillende manieren uit klei opgebouwd kunnen worden. Er wordt kennisgemaakt met o.a. de rollentechniek, plaattechniek, decoratietechniek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 Randstad 21-29 1314 BE Almere www.kcrandstad.nl 036 53 323 99 Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 klik hier voor de on-line versie Wij wensen je een creatief en gelukkig 2015 Beste mensen, Hartelijk

Nadere informatie

Op atelierbezoek bij Carla Schuurman.

Op atelierbezoek bij Carla Schuurman. Op atelierbezoek bij. Begin pagina English page Engelum Geschiedenis Dorpsfoto's Kerkklokken Bewoners Dorpsbelang Verenigingen Jeugdclub De oude doos Woningaanbod Sponsors K.v.Sla Raak Museum Fietsroute

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2018 / 2019 Cursus/workshop Keramische vormgeving Later instromen gedurende de cursus mogelijk. Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 17 sept 2018 310,- 19

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 6 oktober 2013 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 6 oktober 2013 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

de kunst van het leven

de kunst van het leven de kunst van het leven Woon- en zorgcentrum Franciscus De Meierij 1 7631 AM Ootmarsum T 0541-280 888 franciscus@zorggroepsintmaarten.nl www.zorggroepsintmaarten.nl de kunst van het leven De kunst van het

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2017 / 2018 Cursus/workshop Keramische vormgeving (losse lessen op woe middag 15,--) Aantal lessen Aanvang Kosten p.p 25x 3u 18 sept 2017 310,- 20 sept 2017

Nadere informatie

11e Kunstroute Woudrichem. Welkom bij de 12 e Kunstroute Woudrichem 14 & 15 september 2013

11e Kunstroute Woudrichem. Welkom bij de 12 e Kunstroute Woudrichem 14 & 15 september 2013 11e Kunstroute Woudrichem Welkom bij de 12 e Kunstroute Woudrichem 14 & 15 september 2013 Looproute Kunstroute Woudrichem Anja Bakker (1959) Best Abstract figuratieve schilderijen 1a: Martinuskerk, Kerkstraat

Nadere informatie

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten

Ellis Blom. Ellis Blom. www.ellisblom.com. stijlvolle en ontroerende portretten 13 Ellis Blom Na de fotovakopleiding in Apeldoorn ben ik een geheel eigen weg ingeslagen. Ik houd mij niet zozeer bezig met traditionele fotografie of studiowerk. Mijn prioriteit ligt niet bij de techniek,

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2019-2020 Cursus/workshop Aantal lessen Aanvang Kosten p.p Keramische vormgeving 25 x 3u 16 sept 2019 397,50 Later instromen gedurende de cursus mogelijk. middag/avond

Nadere informatie

Life is art and I m the artist

Life is art and I m the artist Canvas Life is art and I m the artist Inhoudsopgave Voorwoord...6 Droomhuis...8 Straatjut...10 Toekomstbeeld...12 Kernwaarden...14 Visievorming...16 Moodboard...20 Conceptnaam...22 Logo...24 4 5 Voorwoord

Nadere informatie

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ROUTE 22 km 20 17 Een fietsroute door het mooie Reestdal op de grens van Drente en Overijssel met onderweg kunst en natuur. U komt langs de ateliers van tien kunstenaars uit

Nadere informatie

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel

Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel verslag KCV Meisje met de parel Cultureel-verslag door een scholier 1065 woorden 13 april 2016 6,4 7 keer beoordeeld Vak KCV Voorwoord Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het schilderij al had gezien

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier.

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier. juni 2014 Volgens de Gestalltpsycholoog Kurt Koffka zien we de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. En wij zijn niet alle dagen dezelfde. Belangrijk om hiervan alle dagen bewust te zijn. We

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer

Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Een leven lang creëren Henny Schaapman, kunstenaar, coach, creatief ondernemer Creativiteit is iets van kunstenaars, vaak warrig en niet altijd te begrijpen voor de buitenwereld. Georganiseerde creativiteit

Nadere informatie

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon in de Dorpskerk van Cadzand van 4 juli t/m 30 juli 2015 HANS M. HUYGHEBAERT is een veelzijdig Belgisch kunstenaar. Hij kreeg zijn opleiding

Nadere informatie

Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek :

Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek : Roncalli mavo Tekenen/Kunstgeschiedenis. Klas 3 Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek : Hoe moet je leren??? De begrippen zijn bij deze toets gekoppeld aan de kunststromingen van de kunstpromotie.

Nadere informatie

fotoreis Inspired by Monet Loulou Beavers

fotoreis Inspired by Monet Loulou Beavers fotoreis Inspired by Monet Loulou Beavers Monet stond aan de bakermat van het impressionisme. Deze kunststroming is ontstaan is vanuit de schilderkunst. Typerend voor deze stijl is dat het voornamelijk

Nadere informatie

KUNST TENTOONSTELLING. kunstveiling IN SAMENWERKING MET DE ANDERE ACADEMIE. bieden kan tot 13/10/19 om 24:00u.

KUNST TENTOONSTELLING.   kunstveiling IN SAMENWERKING MET DE ANDERE ACADEMIE. bieden kan tot 13/10/19 om 24:00u. KUNST TENTOONSTELLING IN SAMENWERKING MET DE ANDERE ACADEMIE Bij deze vijfde editie van Izovino staat onze kunstproeverij helemaal in het teken van de Specials. Hiervoor konden we een beroep doen op De

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf -

Een kunsteducatieve draaischijf - Een kunsteducatieve draaischijf - Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2017-2018 mu-zee-um

Nadere informatie

Open Atelierdagen Loenen. 6 en 7 juli 2019

Open Atelierdagen Loenen. 6 en 7 juli 2019 Open Atelierdagen Loenen 6 en 7 juli 2019 Introductie Wij zijn inwoners van het Veluwse dorp Loenen en houden ons bezig met het maken van kunst in vele verschijningsvormen. Wij organiseren activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Nr. 3/2010 (Augustus 2010)

NIEUWSBRIEF Nr. 3/2010 (Augustus 2010) NIEUWSBRIEF Nr. 3/2010 (Augustus 2010) Van Studio Redzji - Reginald Koé gecertificeerd Bob Ross, Gary Jenkins en Bill Alexander schilderinstructeur Aan alle Bob Ross en Gary Jenkins cursisten en andere

Nadere informatie

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl 30 mei 2010 van 11.00 tot 17.00 uur www.kunstkijkenophethogeland.nl enschede Mede mogelijk gemaakt door: www.bertusworkel.nl FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl Beste kunstkijkers! Wij verwelkomen u op de

Nadere informatie

Ik maak vrij werk in albast en speksteen. Daarnaast geef ik beeldhouwworkshops voor particulieren, kinderen, bedrijven en groepen.

Ik maak vrij werk in albast en speksteen. Daarnaast geef ik beeldhouwworkshops voor particulieren, kinderen, bedrijven en groepen. Ik maak vrij werk in albast en speksteen. Daarnaast geef ik beeldhouwworkshops voor particulieren, kinderen, bedrijven en groepen. Duinlandschap: inspiratie voor mijn beelden Door weer en wind vind ik

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Running man 100x 150 cm. Acryl op doek. Met dit soort werken had ik mijn eerste tentoonstelling bij galerie Biervliet op de Prinsengracht.

Running man 100x 150 cm. Acryl op doek. Met dit soort werken had ik mijn eerste tentoonstelling bij galerie Biervliet op de Prinsengracht. In 1984 begon ik met schilderen. Daarvoor werkte ik voornamelijk als keramist en ik maakte beeldhouwwerken van Belgisch hardsteen en marmer. Ook maakte en legde ik terrazzo vloeren en aanrechten. Ik was

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf - Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2016-2017 mu-zee-um

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

Expositie 15 september t/m 31 december 2019.

Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Expositie 15 september t/m 31 december 2019. Kunst betekent zingeving. Wat kunsten aars doen, is vertellen hoe je de wereld kunt zien. Een kunstwerk kan daar door een houvast zijn, in de eerste plaats

Nadere informatie

kunst workshops theater FILM & FOTOGRAFIE Brainstorm OUT OF THE BOX Teambuilding WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN VAN TEAMBUILDING TOT BEDRIJFSFEEST

kunst workshops theater FILM & FOTOGRAFIE Brainstorm OUT OF THE BOX Teambuilding WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN VAN TEAMBUILDING TOT BEDRIJFSFEEST kunst workshops theater FILM & FOTOGRAFIE Brainstorm OUT OF THE BOX Teambuilding WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN VAN TEAMBUILDING TOT BEDRIJFSFEEST Workshops voor bedrijven bij Cultuurhuis Wherelant Bent u op

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Er was eens... Magritte

Er was eens... Magritte Er was eens... Magritte 1 2 Er was eens... Magritte René René Magritte is wereldberoemd met zijn vreemde, poëtische beelden. Hij werd geboren op 21 november 1898 te Lessines, in de provincie Henegouwen.

Nadere informatie

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm.

tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. tuintje Mieke Rietveld quilt 85 cm. x 85 cm. Quilten, dat leek mij een mooie bezigheid toen ik stopte met werken. Maar hoe begin je daar mee en wat heb je nodig? En wat ook leuk is, hoe vind je mensen

Nadere informatie

beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling te-ke-naar fo-to lijst-je et-sen e-zel kun-ste-naar

beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling te-ke-naar fo-to lijst-je et-sen e-zel kun-ste-naar Auditieve oefeningen kunst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) beeld-je ver-ven plak-ken por-tret stil-le-ven schil-de-rij pa-let mu-se-um ten-toon-stel-ling

Nadere informatie

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan

Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Bijzondere verkoop schilderijen Narcisse voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan Om de slachtoffers van het vreselijke natuurgeweld in de Filipijnen te helpen hebben we een speciale aanbieding voor u. U

Nadere informatie

MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT SCHILDERSCHORT VOOR EN AAN DE SLAG! Samen met collega s of klanten in een ontspannen setting schilderen. Alle barrières aan de kant, schilderschort voor

Nadere informatie

Beste leerkracht van groep 6,

Beste leerkracht van groep 6, Beste leerkracht van groep 6, Binnenkort brengt u met uw klas, in het kader van Cultuurmenu, een bezoek aan museum Beelden aan Zee. Om uw bezoek aan het museum zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden sturen

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Sprekende Portretten Wouter van Riessen, zelfportret met luchtbel, aankoop 2000 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum.... p. 3 Algemene

Nadere informatie

Over Karen. In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden.

Over Karen. In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden. Over Karen In ieder stuk steen zit iets verborgen wat zichtbaar gemaakt kan worden. In 1997 beeldhouwde ik voor het eerst in steen. Bij de World Art Foundation volgde ik een workshop. Een verborgen stuk

Nadere informatie

schilderen in opdracht

schilderen in opdracht schilderen in opdracht schilderen in opdracht Colofon keesvandewetering / schilderen in opdracht Hardcover, 80 pagina s ISBN 978 940 215 159 6 Uitgave: Uitgeverij Brave New Books 2016 Schilderijen, tekst,

Nadere informatie

EXPOSITIE tot Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis. Maandag t/m zaterdag openings jden

EXPOSITIE tot Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis. Maandag t/m zaterdag openings jden EXPOSITIE 29-04-2019 tot 09-07-2019 Hanny Verkerk Pleijsier en Didy Kanis Maandag t/m zaterdag openings jden Stouwdamsweg 4 8096 BB Oldebroek www.kunstgroepdetalter.nl Schilderijen Hanny Verkerk S cker

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Beste docent, Bij deze brengen wij u graag op de hoogte van ons educatieve aanbod voor scholen tijdens Biënnale Gelderland 2016. De Biënnale Gelderland wordt afwisselend

Nadere informatie

geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 Zondag, 5 maart vernissage om uur in aanwezigheid van de kunstenaars.

geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 Zondag, 5 maart vernissage om uur in aanwezigheid van de kunstenaars. geometrische kunst Expositie 2 maart t/m 22 april 2017 17 v i s i e s Ardje de Graaf Eef de Graaf Erik Oldenhof Henk van Putten Cees Post Henk van Trigt anneke klein kranenbarg Ger de Joode Rity Jansen

Nadere informatie

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio.

De leerlingen leggen hun ervaringen vast in een portfolio. Het leergebied Arts in de bovenbouw staat voor: Leerlingen ontwikkelen kennis en vaardigheden om de wereld van kunst en cultuur te verkennen, begrijpen en zelf een bijdrage te leveren. Creativiteit is

Nadere informatie

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek

Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek 1 Schilderijen van Debbie, een paar gedichten en muziek Wie Debbies schilderijen en tekeningen van de afgelopen jaren bekijkt, zal zich misschien verwonderen over de veelzijdigheid in stijlen van haar

Nadere informatie

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder

JAN TEUNISSEN. Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder JAN TEUNISSEN Leven en Stillevens van een kunstschilder Toos van Raaij 1 Bramentak olieverf op paneel, 15 x 30 cm, 2014 2 Omslag: Appeltrio olieverf

Nadere informatie

CAROLINE GRESNIGT BEELDENDE CURSUSSEN

CAROLINE GRESNIGT BEELDENDE CURSUSSEN CAROLINE GRESNIGT BEELDENDE CURSUSSEN Modeltekenen Het menselijk lichaam is eindeloos fascinerend en een geweldig onderwerp om goed te leren kijken, studeren op vorm en licht/donker, het ontwikkelen van

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Open Atelierdagen Loenen. 1 en 2 juli 2017

Open Atelierdagen Loenen. 1 en 2 juli 2017 Open Atelierdagen Loenen 1 en 2 juli 2017 2 Introductie Wij zijn inwoners van het Veluwse dorp Loenen en houden ons bezig met het maken van kunst in vele verschijningsvormen. Wij organiseren activiteiten

Nadere informatie

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT

EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT EXPOSITIE PICTURAMA LEUDAL 19º EDITIE 2015 JURY RAPPORT 1. Inleiding Voor de 19º expositie Picturama Leudal heeft het bestuur van de Stichting Picturama een jury bijeen geroepen om de nominaties en prijzen

Nadere informatie

24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25. Wim Janssens

24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25. Wim Janssens 24 / HANGAR311 the wood: 02/03-25/03/2012 HANGAR311 THE WOOD: 02/03-25/03/2012 / 25 Wim Janssens IN EXPO THE WOOD VAN 02/03/2012 TOT EN MET 25/03/2012 - TELKENS VRIJDAG, ZATERDAG EN ZONDAG VAN 14 TOT 18

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

Dit ben ik: selfies en portretten

Dit ben ik: selfies en portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Dit ben ik: selfies en portretten Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

Reizen is voor mij het hoogste goed.

Reizen is voor mij het hoogste goed. Kunstenares Gerti Bierenbroodspot: Reizen is voor mij het hoogste goed. 72 the art of living Gerti Bierenbroodspot schildert met woorden en penselen. Ze schrijft gedichten, creëert fascinerende doeken

Nadere informatie

M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g

M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g # A R T P U B N L W W W. A R T P U B. N L A R T P U B O N S V E R H A A L ArtPub is hét creatieve

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt

November Glaceren met Acrylmedium December Het licht van Rembrandt / Het december gevoel de duisternis van Rembrandt PROGRAMMA 2011 2012 Uitgangspunt van de lessen is dat kennis van de schilderkunstige technieken en stromingen vanuit de eigen ervaring wordt ontdekt en ontwikkeld. De opdrachten hebben betrekking op zowel

Nadere informatie

Geweldig, om de hele dag met klei te werken

Geweldig, om de hele dag met klei te werken 18 Keramiste Carola Zee maakte van haar passie haar werk Geweldig, om de hele dag met klei te werken Soms moet je gewoon je hart volgen. Carola Zee (36) zegde haar baan als grafisch ontwerper op en ging

Nadere informatie