DORPEN IN BEWEGING ACTIVITEITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DORPEN IN BEWEGING ACTIVITEITEN 2014 2015"

Transcriptie

1 DORPEN IN BEWEGING ACTIVITEITEN

2 HET HEUVELLAND LANDSCHAP IN DE WESTHOEK De Westhoek is een regio waar de opeenvolging en veelheid van verschillende landschappen de regio typeert. Van duinen en polders over IJzer en Handzamevallei, Hoppeland, tot aan de West-Vlaamse Heuvels. Gepolijst en gevormd door de eeuwen heen zijn er nog heel veel aangrijpingspunten in het landschap om de vele verhalen te vertellen. De oorlogen, zijn ligging aan de grens en het water zijn de 3 grote thema s waar de Westhoek zich onderscheidt van andere regio s. Zo ook de West-Vlaamse Heuvels.

3 Jaarlijks wordt één van de verhalen uitgediept en verteld aan de hand van een tentoonstelling en een programma. In 2013/2014 was De Grens het thema. In 2014/2015 staan de dorpen binnen dat landschap in de kijker. En zo zal de volgende jaren telkens één thema belicht worden. Een programma over de regio voor de regio. Algemene organisatie: Gemeente Heuvelland, Regionaal Landschap West- Vlaamse Heuvels, Provinciebestuur West-Vlaanderen (gebiedswerking), Westtoer, Toerisme Poperinge, Toerisme Mesen.

4 Tentoonstelling Dorpen in beweging Zaterdag 7 juni 2014 maandag 30 maart 2015 Kerk Kemmel De tentoonstelling Dorpen in beweging vertelt je op een visuele en interactieve manier het boeiende verhaal van de dorpen in de gemeente Heuvelland en net daarbuiten. De tentoonstelling stelt vragen over het wonen en leven in een (Westhoek)dorp in verleden, heden en vooral in de toekomst. Er is een platform om ideeën uit te wisselen over wat verloren ging, behouden bleef of zich recent ontwikkelde. Een bezoek aan de tentoonstelling zet je aan om na te denken over de toekomstige rol van het dorp als samenlevingsmodel. Aan de tentoonstelling zijn onder meer een app (onderdeel van de app De Bergen) en een hele resem thematische activiteiten verbonden. De openingsuren van de tentoonstelling zijn gelijklopend met de openingsuren van Toerisme Heuvelland, onder voorbehoud van kerkelijke plechtigheden. In samenwerking met de kunstacademie Poperinge. Met dank aan de kerkfabriek Sint-Laurentius.

5 App De Bergen: slim wandelen, nu ook in het dorp De Bergen is een applicatie voor smartphone of tablet. Je verkent het wandelnetwerk Heuvelland op een originele en intelligente manier. Op een aantal knooppunten krijg je boeiende verhalen die verband houden met W.O. I, de natuur, het landschap of de geschiedenis van de dorpen. Een kaartje wijst je de weg en via een QR-code bekom je de info die past bij een bepaalde plek. Dankzij deze app wandelt er steeds een ervaren gids met je mee. Ter gelegenheid van het thema dorpen in beweging werd de app nu uitgebreid. Je krijgt nu ook verhalen over Dranouter en Westouter, gebundeld in een handige wandellus. Je start de wandeling telkens aan de kerk. De app De Bergen is gratis te downloaden via Google Play en de App Store (je zoekt via De Bergen Heuvelland ).

6 PROGRAMMA Verloren dorpen Heuvelland 1914 Tentoonstelling 16 april augustus 2014 Bibliotheek Wijtschate In de bibliotheek vind je een kleine tentoonstelling die je terugneemt naar het leven in onze dorpen net voor de Eerste Wereldoorlog. Dit gebeurt precies nu de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog er aan komt. Deze oorlog zou de 8 dorpen van Heuvelland ingrijpend veranderen. Door middel van enkele mooie foto s, documenten en voorwerpen wordt het dagelijks leven van de periode tussen 1900 en 1914 geëvoceerd. Door de oorlog is dit tijdvak immers uitgewist en wordt vergeten dat het een tijd van langzame modernisering was: plak en stak maakte plaats voor bakstenen, men telefoneerde en nam de tram, sporten als wielrennen en voetbal raakten ingeburgerd. Niettemin bleef het ook een tijd van hard werken en beperkte sociale bescherming. Je wordt ook uitgenodigd om verder te lezen over het onderwerp of sterker nog, zelf mee te speuren naar de die tijd. Tijdens openingsuren van de bibliotheek.

7 Groetjes uit Lampernisse Kindertheater Maandag 9 juni om 14u en om 15.30u - Duur: ± 35 minuten Park De Warande (bij regenweer in OC De Gaper) te Kemmel Olapaloma brengt kindertheater voor kleine (+5 jaar) en grote mensen. Het is er stil, daar in Lampernisse. Enfin, alles gaat z n ontspannen en zorgeloze gangetje. Het is het decor voor de intense vriendschap tussen het kleine meisje Elisabeth en een wel heel speciaal iemand. Maar dan... komt de drilboor. Er beweegt iets, er broedt iets. Het kleine meisje groeit, de wereld verandert en haar vriend vliegt uit. Eenmaal per jaar zien ze elkaar terug in... Lampernisse. En maar babbelen en vertellen, het is telkens een verrassend, blij, maar ook ontroerend weerzien. Een voorstelling over verstedelijking, ontgroening, rozijnen en het kleine België. In samenwerking met de Gezinsbond Kemmel.

8 Het DNA van een dorp Toelichting en dorpswandeling Donderdag 19 juni u O.C. De Walvis - Wulvergem Deze avond verdiepen we ons in de geboorte van de dorpen in de Westhoek in het algemeen en de dorpen van de West-Vlaamse Heuvels in het bijzonder. Hoe zijn onze dorpen ontstaan? Welke patronen kun je nu nog lezen? Hoe bouw je verder aan een dorp? Een korte inleiding met boeiend kaart- en fotomateriaal geeft ons voldoende honger om dan daarna aan de hand van een wandeling door het dorp Wulvergem het ontstaan en de groei te duiden. Begeleiding: Johan Termote (historicus)

9 Avond-uren in Wijtschate Avondwandeling Donderdag 31 juli u 6,2km Kiosk Sint-Medardusplein Wijtschate De tentoonstelling Dorpen in beweging vertelt je op een visuele en interactieve manier het boeiende verhaal van de dorpen in de gemeente Heuvelland en net daarbuiten. De tentoonstelling stelt vragen over het wonen en leven in een (Westhoek)dorp in verleden, heden en vooral in de toekomst. Laat je meeslepen door het verleden, heden en de toekomst van zo n Westhoekdorp. Wijtschate heeft je heel wat te vertellen. Ontdek het allemaal tijdens deze zomerse avondwandeling. Onder begeleiding van de regiogids Westhoek Johan Dierynck. Inschrijven via

10 Westouter, dorp in beweging Dorpswandeling Woensdag 20 augustus u tot 12.30u t Peenhof - Westouter Midden in een prachtig heuvelachtig landschap, leunend tegen de Franse grens, ligt het landelijke en rustige Westouter. We verkennen de benedendorpskern en de bovenkern met toponymische, geologische, geografische en historische situeringen. Diverse woontypes, sporen van WOI en de wederopbouw vertellen verhalen. Ook de relatie van het dorpsleven met het omgevende landschap is belangrijk. Oude foto s en kaarten ondersteunen dit alles. Daarnaast bekijken we enkele aspecten van het actuele dorpsleven van dichterbij. Hoe zit het met de mobiliteit, de dienstverlening,...? Tevens gaan we na wat de impact van het toerisme is op het dagelijks leven van dit grensdorp. Gids: Jef Hoornaert (landschaps- en cultuurhistorische gids) én dorpsinwoner In samenwerking met Vormingplus Westhoek-Oostende Vooraf inschrijven op of

11 Kinderen de baas Familiefestival Zondag 31 augustus u tot 18u Kinderbrouwerij - Reningelst Voor de 3de keer op rij organiseert de Kinderbrouwerij in Reningelst een groots Familiefestival. Dit jaar staan o.a. op het programma: Riet Muylaert met première theatervoorstelling - Piv Huvluv en vrienden - Kartje Kilo - Jeugdharmonie Poperinge - Tina Tyrant en Evy van Eynde. Er zijn ook workshops, circus, een kleuterterras, enz. Een jaarlijkse afspraak voor kinderen van alle dorpen! Organisatie: De kinderbrouwerij - Reningelst

12 Wonen op maat van het dorp Inspiratieavond Donderdag 18 september u Kerk Kemmel Deze avond is een inspiratiemoment voor inwoners van de West-Vlaamse Heuvels die nadenken over bouwen, wonen en leven in gemeenschap in een dorp. Na een bezoek aan de tentoonstelling kun je mee nadenken over het aspect bouwen in je dorp. Het spel Mo(r)gen bouwen is hierbij een handige tool. Elke fase in het leven van een bewoner vraagt ook een andere manier van wonen. Een familie met kinderen heeft ruimte nodig, zowel binnen als buiten (vele kamers, grote tuin). Eenmaal de kinderen het nest verlaten hebben, is het huis plots te groot en de tuin te ruim. Voorbeelden inspireren ons om hierover te gaan nadenken. In samenwerking met vzw Samenhuizen en Vormingplus Oostende-Westhoek

13 Mesen - de stad Stads -wandeling Zondag 26 oktober u Cultuurhuis - Markt Mesen Met zijn 358 ha en zijn 1000 inwoners mag Mesen zich een stad noemen. Een stad met een rijke geschiedenis. Hoe traag zijn er de wegen, hoe wordt het rijke landschap beheerd, hoe sterk is er de roep van WOI, hoe is de stad geëvolueerd van een groothandelsdorp met befaamde jaarmarkt tot een stadje met dorpsallures (of is het andersom?), waar de burgemeester iedereen bij zijn voornaam kent Een stads -wandeling met bezoek aan het nieuwe Cultuurhuis en Infopunt.

14 Help of Hoera!? De toeristen komen er aan! Debat en infoavond Dinsdag 2 december u De Lork Kemmel Gedurende de maand december 2014 vieren we 125 jaar bestaan van toerisme in Heuvelland. Een terugblik, een stand van zaken en een blik op de toekomst. Een boeiend debat doorspekt met foto en filmmateriaal uit vervlogen tijden.

15 Blaas eens hoog van de (charmante) toren Open kerktoren Zondag 21 december u Kerk Reningelst Kerk Kemmel Zeg niet zomaar dorp tegen een charmant dorp. Hoe krijgt een Westhoekdorp het label Charmant Dorp en waar kun je een charmant dorp aan herkennen? Zijn bewoners er charmanter, de kerktorens hoger, de bloemen kleuriger? Enige verduidelijking én mogelijkheid om een blik te werpen op zo n dorp vanop de kerktoren. In samenwerking met de kerkfabriek van Reningelst en Kemmel.

16 Samen delen op maat van het dorp Inspiratieavond Donderdag 26 februari u OC De Galloye - Loker Delen is hét woord van de toekomst. Al gehoord van een meepluktuin, fietsen delen, letzen, cohousing, Swishen en Swappen,? Allemaal voorbeelden van actief burgerschap die inwoners kan inspireren om het leven op het platteland en in de dorpen aangenamer te maken. Een avond waarbij je tal van ideeën opdoet om problemen samen met andere dorpsbewoners aan te pakken. Actief burgerschap. Je komt tevreden terug.

17 Cinema Nostalgie Film, muziek en toelichting Dinsdag 24 maart u Cinemazaal Familial - Markt Nieuwkerke Een lekker nostalgische avond met oud film- en fotomateriaal uit de dorpen van de West-Vlaamse Heuvelland. De voormalige cinemazaal van Nieuwkerke is hiervoor een uitstekend kader. Opgeluisterd door passende muzikale begeleiding en becommentarieerd door een dorpskenner beloven we jullie een interessante en geanimeerde avond. In samenwerking met erfgoedcel CO7, Davidsfonds Kemmel en Davidsfonds WIjtschate-Mesen.

18 Smoefelen en roefelen in t dorp Fietsen, proeven en genieten Zondag 12 april 2015 Dorpen uit Heuvelland Poperinge Mesen Zin om op ontdekking te gaan in onze dorpen? We bieden de mogelijkheid om te fietsen, te proeven, te genieten, te ontdekken en te bewonderen. In elk dorp een aantrekkelijke beleving. Elk dorp haalt zijn beste troeven boven. De activiteiten gaan door in volgende dorpen: Kemmel, Dranouter, Westouter, Loker, Wijtschate, Reningelst, Abele en Mesen. Kom met de fiets of verplaats je naar de verschillende activiteiten met de auto. Meer info bij: Toerisme Heuvelland, Toerisme Poperinge of Toerisme Mesen.

19

20 V.u.: Etienne Cloet, Dries 13, 8950 Heuvelland Kemmel Ontwerp: Provincie West-Vlaanderen Druk: Provincie West-Vlaanderen Fotografie: Provincie West-Vlaanderen, Westtoer, De Kinderbrouwerij, Daniël De Kievith, Gemeente Heuvelland, Westhoek Verbeeldt, Giswest, Toerisme Poperinge, kunstacademie Poperinge, Toerisme Mesen, Wolf & Wolf en Christine Warlop

Heuvelland. info. Digitale nieuwsbrief. Overzicht sportkampen in 2014. Geboortebos Rodeberg. Infoavond energie besparen JANUARI 2014 DRIEMAANDELIJKS

Heuvelland. info. Digitale nieuwsbrief. Overzicht sportkampen in 2014. Geboortebos Rodeberg. Infoavond energie besparen JANUARI 2014 DRIEMAANDELIJKS Heuvelland JANUARI 2014 DRIEMAANDELIJKS info 113 Digitale nieuwsbrief Overzicht sportkampen in 2014 Geboortebos Rodeberg Infoavond energie besparen HL_januari_2014.indd 1 13/12/13 11:48 Algemeen Opgepast

Nadere informatie

LANDSCHAPSKRANT LENTE-ZOMER 09. > Zwerfvuilactie > Dag van het park > Nacht van de duisternis. > Kinderactiviteiten > Bomen planten > Berg in zicht

LANDSCHAPSKRANT LENTE-ZOMER 09. > Zwerfvuilactie > Dag van het park > Nacht van de duisternis. > Kinderactiviteiten > Bomen planten > Berg in zicht LENTE - ZOMER 2009 LANDSCHAPSKRANT Uitgave van Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels vzw (RLWH), Vaartstraat 7, 8902 Zillebeke, T 057-23 08 50, info@rlwh.be, www.rlwh.be, Verantw. uitgever: Jan Durnez

Nadere informatie

Kom een dagje Lokeren 100 ideeën voor groepsbezoeken

Kom een dagje Lokeren 100 ideeën voor groepsbezoeken Kom een dagje Lokeren 100 ideeën voor groepsbezoeken Kom een dagje Lokeren Legende Bezoek aangepast aan mensen met een visuele beperking Activiteit voor kids en tieners Bezoek ook geschikt voor rolstoelgebruikers

Nadere informatie

programma OOSTENDE-WESTHOEK cursussen lezingen projecten uitstappen workshops BELGIE - BELGIQUE P.B. 8900 IEPER 1 BC 6503

programma OOSTENDE-WESTHOEK cursussen lezingen projecten uitstappen workshops BELGIE - BELGIQUE P.B. 8900 IEPER 1 BC 6503 BELGIE - BELGIQUE P.B. 8900 IEPER 1 BC 6503 www.inflandersfield.be - Kelsey_lovefusion, Steve_Tango, Robert Bejil, ed_needs_ abicycle (flickr.com) - Andriy Solovyov (dreamstime.com) cursussen lezingen

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Open Hof Rotterdam

Profielschets wijkgemeente Open Hof Rotterdam 1 Profielschets wijkgemeente Open Hof Ommoord: historie Ongeveer 50 jaar geleden werd met de bouw begonnen van de wijk Ommoord. In het Oosten van Rotterdam moest in hoog tempo nieuwbouw komen i.v.m. de

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO. Tennisclinic de Geeren

Nieuwsbrief BSO. Tennisclinic de Geeren Nieuwsbrief BSO Tennisclinic de Geeren November 2013 Nieuwsbrief Buitenschoolse Opvang Na een heerlijke zomer, waarin we enorm hebben genoten van het prachtige weer, genieten we nu van de herfst en staat

Nadere informatie

Skilling up for power down

Skilling up for power down Skilling up for power down Lessenreeks: meer veerkracht met minder energie DEEL 9: Actie! 1. Situering Dit is de afsluitende sessie van de reeks. Als je met je groep alle (of de meeste van) voorgaande

Nadere informatie

Zorg voor de pleegouder in u! Cursussen en bijeenkomsten voor Yorneo pleegouders

Zorg voor de pleegouder in u! Cursussen en bijeenkomsten voor Yorneo pleegouders 2014 Zorg voor de pleegouder in u! Cursussen en bijeenkomsten voor Yorneo pleegouders 2014 programma kalender kalender uitscheuren op perforatie 21 januari Communiceren met pleegkinderen avond 1 28 januari

Nadere informatie

DE VLETERNOARE. 3-maandelijks nr. 3 juli-augustus-september 2014. Dag van de natuur Zondag 17 november 2013 03-07. Info uit uw gemeente

DE VLETERNOARE. 3-maandelijks nr. 3 juli-augustus-september 2014. Dag van de natuur Zondag 17 november 2013 03-07. Info uit uw gemeente 3-maandelijks nr. 3 juli-augustus-september 2014 DE VLETERNOARE Dag van de natuur Zondag 17 november 2013 Info uit uw gemeente 03-07 Cultuur en toerisme 08 Jeugd en sport 09-11 Milieu 12-15 OCMW en welzijn

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

vorming volwassenen voor V o l k s h o g e s c h o o l Waas-en-Dender

vorming volwassenen voor V o l k s h o g e s c h o o l Waas-en-Dender vorming volwassenen voor V o l k s h o g e s c h o o l Waas-en-Dender HERFST 2008 Inhoud Thema in de kijker Leven en dood 2 de Kyotocode 5 Actua & Geschiedenis 10 Culturen - Diversiteit, Kunst 18 Filosofie,

Nadere informatie

Lesbrief Voorleestekst: Over dertien hectare Vragen: Voorleestekst: Over het thema van de tentoonstelling

Lesbrief Voorleestekst: Over dertien hectare Vragen: Voorleestekst: Over het thema van de tentoonstelling Lesbrief Over dertien hectare dertien hectare organiseert elke twee jaar een tentoonstelling in Heeswijk-Dinther. De eerste was in 2003. De tentoonstelling van de kunstwerken was altijd buiten op een grasveld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei 2012

Nieuwsbrief Mei 2012 Nieuwsbrief Mei 2012 Hallo allemaal, Elke keer als het halverwege de maand is, is het weer tijd voor een nieuw voorwoord voor onze nieuwsbrief. En waar ga ik het nu weer over hebben, wat leeft en speelt

Nadere informatie

Met open armen. WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens. Handleiding eerste leerjaar

Met open armen. WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens. Handleiding eerste leerjaar Met open armen WERKGROEP EERSTE COMMUNIE onder leiding van Patricia Cerstiaens Handleiding eerste leerjaar Inhoud Inleiding..................................................................................................

Nadere informatie

B&O Info Tel.: 06-20657425 E-mail: info@bo-info.nl Internet: www.bo-info.nl Twitter: @bo_info Facebook: https://www.facebook.com/bo.

B&O Info Tel.: 06-20657425 E-mail: info@bo-info.nl Internet: www.bo-info.nl Twitter: @bo_info Facebook: https://www.facebook.com/bo. Er is niet één antwoord te geven op de vraag hoe vaak of hoe lang een kind op een tablet, smartphone of computer mag. Dat hangt sterk af van het kind en de situatie. Deskundigen zijn het er wel over eens

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Docentenhandleiding groep 5 en 6

Docentenhandleiding groep 5 en 6 Docentenhandleiding groep 5 en 6 Inleiding Wat is Museumschatjes? Voor u ligt de docentenhandleiding bij Museumschatjes. In opdracht van het Platform Drentse Musea heeft K&C dit erfgoedproject in 2012,

Nadere informatie

Educatief aanbod voor scholen 2013-2014

Educatief aanbod voor scholen 2013-2014 LEUVEN EDUCATIEF Educatief aanbod voor scholen 2013-2014 2 Voorwoord Leuven, STERK IN ONDERWIJS De educatieve brochure is stilaan ingeburgerd in de Leuvense lerarenkamer. In deze brochure wil de stad alle

Nadere informatie

Het schoolmodel van de Steve JobsSchool (o4nt) (versie 0.9)

Het schoolmodel van de Steve JobsSchool (o4nt) (versie 0.9) Het schoolmodel van de Steve JobsSchool (o4nt) (versie 0.9) Inleiding Dit is het Schoolmodel van de Steve JobsSchool: een volledige beschrijving van de uitgangspunten en inrichting van een school volgens

Nadere informatie

Voorne-Putten Rozenburg

Voorne-Putten Rozenburg ichterbij Voorne-Putten Rozenburg De Landtong Bijzondere tegenstelling Nieuw cultureel seizoen van start! Waar moet je zijn? Het Streekarchief? Heel interessant! De ledenraad? Die heeft echt inhoud. Magazine

Nadere informatie

SynVol BLAD VOOR CLIËNTEN VAN SYNDION JAARGANG 2 - NR 3 - VOORJAAR 2013. Themanummer over Rechten

SynVol BLAD VOOR CLIËNTEN VAN SYNDION JAARGANG 2 - NR 3 - VOORJAAR 2013. Themanummer over Rechten SynVol BLAD VOOR CLIËNTEN VAN SYNDION JAARGANG 2 - NR 3 - VOORJAAR 2013 Themanummer over Rechten 1 In dit nummer 4 Met de bus, wat mag het kosten? 8 Meerkant in de steigers 10 Rechten van cliënten 16 Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Plaza Cultura

Nieuwsbrief Plaza Cultura Lokaal nieuws Plaza Cultura is verhuisd 1 De 4 Virtuozen in Berlicum en Sint- Michielsgestel PSZ en KDV s starten met.. 1 Plaza Cultura in gemeenten... 2 Productpresentatie Peuter... 2 De Kleine Beer bezoekt

Nadere informatie

Praat erover verder op www.go51.be, het netwerk met inspiratie voor de grenzeloze generatie.

Praat erover verder op www.go51.be, het netwerk met inspiratie voor de grenzeloze generatie. 4 Reis naar hartenlust! 9 Sparen of beleggen? 11 Heerlijk herbronnen Deze commerciële bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie. be/go51 Inspiratie voor de grenzeloze generatie nr.

Nadere informatie

De boer op met vrije tijd

De boer op met vrije tijd De boer op met vrije tijd Houvast voor vrijwilligers in armoedeorganisaties FONDS VRIJETIJDSPARTICIPATIE voor mensen die in armoede leven Wat is vrijetijdsparticipatie en waarom is het belangrijk? Colofon

Nadere informatie

NIEUWS DE IJZER. Verkiezingsnieuws. Overzicht werken. Weekend van het volkscafé. Editie april mei juni 2014. Gemeentelijke infokrant

NIEUWS DE IJZER. Verkiezingsnieuws. Overzicht werken. Weekend van het volkscafé. Editie april mei juni 2014. Gemeentelijke infokrant NIEUWS VAN ROND DE IJZER Editie april mei juni 2014 Gemeentelijke infokrant Verkiezingsnieuws Overzicht werken Weekend van het volkscafé GEMEENTEBERICHTEN Openingsuren Gemeentehuis De gemeentelijke diensten

Nadere informatie

WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen voorkomen

WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen voorkomen WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal 12 Nr. december 2007 Nieuwsbrief Generaal Pardon op WERVagenda Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen

Nadere informatie

Duurzaamheidsvisie November 2014

Duurzaamheidsvisie November 2014 Duurzaamheidsvisie November 2014 In het kort PARK21 vertelt het verhaal van Holland, een geschiedenis van innovatie, het maken van de toekomst, pioniers in de polder. Het creëren van een duurzame samenleving

Nadere informatie

beleidsplan 2013-2016

beleidsplan 2013-2016 beleidsplan 2013-2016 inhoud 1 Nieuw gebouw, nieuw museum, nieuw logo 4 2 Publiekstaak 11 3 Collectietaak 21 4 Bedrijfsvoering 29 Tot slot 35 Beleidsplan Fries Museum 2013-2016 3 1nieuw gebouw, nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

nfo Jaargang 24 nr. 1 januari februari maart 2014 Stekenaars op de koffie bij hun voorouders Telers gezocht voor glastuinbouwcluster in Melsele

nfo Jaargang 24 nr. 1 januari februari maart 2014 Stekenaars op de koffie bij hun voorouders Telers gezocht voor glastuinbouwcluster in Melsele nfo tijdschrift over het Waasland Jaargang 24 nr. 1 januari februari maart 2014 Stekenaars op de koffie bij hun voorouders Telers gezocht voor glastuinbouwcluster in Melsele BiblioWaas genomineerd voor

Nadere informatie