Spoedeisende zorg in het buitenland. ONVZ Zorgverzekeraar helpt u in onverwachte situaties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spoedeisende zorg in het buitenland. ONVZ Zorgverzekeraar helpt u in onverwachte situaties"

Transcriptie

1 Spoedeisende zorg in het buitenland ONVZ Zorgverzekeraar helpt u in onverwachte situaties

2 Stel: u bent op vakantie in het buitenland en raakt gewond bij een ongeval. Of u krijgt een acute blindedarmontsteking. Dan heeft u direct zorg nodig. Dus wilt u gelijk naar een dokter of ziekenhuis. Wat moet u voor zo n onverhoopte situatie allemaal regelen? Wat betekent dit voor de vergoeding van uw ziektekosten? En welke voorbereidingen kunt u al treffen voordat u op vakantie gaat? Voor de duidelijkheid zetten wij deze informatie voor u op een rij. Neem het juiste verzekeringsbewijs mee Zoek voor u naar het buitenland gaat uit welk verzekeringsbewijs u mee moet nemen. Alleen met het juiste verzekeringsbewijs kan men u in het buitenland behandelen zonder dat u eventueel zelf kosten moet voorschieten. Welk bewijs u op reis mee moet nemen, hangt af van het land waar u naartoe gaat. Verzekeringsbewijzen zijn: uw zorgpas met EHIC (European Health Insurance Card) een verdragsformulier 111 een verzekeringsverklaring Uw zorgpas met Europese ziekteverzekeringskaart EHIC Uw ONVZ zorgpas is tevens uw Europese ziekteverzekeringskaart. Dat ziet u aan de term European Health Insurance Card (EHIC) op de achterkant van uw zorgpas. Iedere verzekerde met een ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering, dus ook kinderen, is dus automatisch in het bezit van de EHIC. De EHIC is geldig in: de EU-landen: België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden; de EER-landen: IJsland, Liechtenstein en Noorwegen; Macedonië en Zwitserland; Australië, maar alleen als u daar korter dan één jaar verblijft. Bij de EU horen niet: Andorra, de Nederlandse Antillen, Monaco, de Kanaaleilanden (Alderney, Guernsey, Jersey en Sark), het eiland Mann, San Marino en Vaticaanstad. Let op: met de EHIC heeft u recht op vergoeding volgens de regelgeving van het land waar u wordt behandeld en niet volgens de Nederlandse regelgeving.

3 Verdragsformulier 111 Nederland heeft met een aantal landen verdragen gesloten. Gaat u naar een van deze verdragslanden, vraag dan bij ons een 111-formulier aan en neem dit mee op reis. Dit formulier geeft in de verdragslanden recht op spoedeisende zorg. Deze landen zijn: Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije. Verzekeringsverklaring Gaat u naar een land waar de EHIC of het 111-formulier niet geldig is, dan heeft u een internationale verzekeringsverklaring nodig om te bewijzen dat u een zorgverzekering heeft. Neem voor deze verklaring contact op met ONVZ. Spoedopname in het ziekenhuis? Bel met ONVZ Zorgassistance! Is een ziekenhuisopname nodig, dan is het handig om contact op te nemen met ONVZ Zorgassistance: (het nummer staat voor op uw ONVZ Zorgpas). Heeft u een aanvullende zorgverzekering, dan bent u verplicht om uw ziekenhuisopname direct te (laten) melden. ONVZ Zorgassistance: biedt deskundige dienstverlening bij spoedeisende zorg regelt op verzoek een ziekenhuisopname garandeert de betaling tot het bedrag waarvoor u bent verzekerd staat dag en nacht voor u klaar Houd de volgende gegevens bij de hand als u belt: het cliëntnummer van de patiënt de naam van de verzekeringnemer het adres en telefoonnummer van uw buitenlandlocatie het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent

4 Welke kosten worden vergoed? Basisverzekering Als u tijdens verblijf in het buitenland medische spoedeisende zorg ontvangt, krijgt u de medische kosten vergoed vanuit de basisverzekering volgens het in Nederland gebruikelijke tarief. Maar in sommige landen zijn deze kosten vele malen hoger dan in Nederland. De vergoeding vanuit de basisverzekering is dan niet genoeg. In dat geval moet u het verschil tussen het Nederlandse tarief en het tarief van uw vakantieland zelf bijbetalen. Een aanvullende verzekering van ONVZ biedt dan uitkomst. Basisverzekering met aanvullende verzekering Als u aanvullend verzekerd bent, krijgt u bij spoedeisende zorg meer kosten vergoed. Hoeveel dat is, hangt af van de aanvullende zorgverzekering die u heeft. En van het land waarin u op vakantie bent. Óf u ontvangt volledige vergoeding van de kosten die u daadwerkelijk heeft gemaakt óf vergoeding tot twee keer het Nederlandse tarief (zie kader). Vergoedingen bij spoedeisende zorg Binnen EU-/EER- of verdragsland Buiten EU-/EER- of verdragsland Extrafit Volledige aanvulling Aanvulling tot twee keer het in Nederland gebruikelijke tarief Benfit Volledige aanvulling Aanvulling tot twee keer het in Nederland gebruikelijke tarief Optifit Volledige aanvulling Volledige aanvulling Topfit Volledige aanvulling Volledige aanvulling Superfit Volledige aanvulling Volledige aanvulling Terugkeer naar huis: wel of niet vergoed? De basisverzekering vergoedt de kosten van repatriëring (terugkeren naar huis) niet. Ook in geval van overlijden worden de vervoerskosten van het stoffelijk overschot niet vergoed vanuit de basisverzekering. De aanvullende verzekering vergoedt de kosten van repatriëring alleen als er sprake is van medische noodzaak bij ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel. Iemand met zijn been in het gips hoeft om medische redenen niet naar Nederland te worden teruggebracht, maar wel omdat hij zelf niet meer kan autorijden. Zo n situatie noemen we sociale repatriëring, en daarvoor kan een reisverzekering een oplossing bieden.

5 Overweeg een reisverzekering met medische kosten In veel gevallen raden wij u aan om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Bijvoorbeeld als u geen of een beperkte aanvullende verzekering heeft, maar ook vanwege uw eigen risico. Op de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico. Dat moet u dus eerst zelf betalen. Heeft u echter een reisverzekering met medische kosten en maakt u kosten in het buitenland, dan vergoedt uw reisverzekeraar de kosten van het eigen risico. Tenzij u heeft gekozen voor een eigen risico op uw reisverzekering. Declareren Ziekenhuiszorg en medisch specialistische zorg De basisverzekering vergoedt spoedeisende zorg volgens het Nederlandse tarief. Als u zorg in Nederland heeft gehad, worden de kosten hiervan geregistreerd en gedeclareerd met een codesysteem. Heeft u zorg in het buitenland ontvangen, dan kijken we welke codes overeenkomen met de behandeling die u daar heeft ondergaan. Wij vergoeden het tarief dat op deze manier is vastgesteld. Daarom is informatie over uw buitenlandse behandeling(en) van belang. Hoe declareert u kosten uit het buitenland? Uw zorgverlener kan de kosten rechtstreeks bij ONVZ declareren. U hoeft dan niets extra s te regelen. Doet uw zorgverlener dat niet, dan kunt u: de zorgkosten eerst zelf betalen en vervolgens bij ons declareren. Declareren kan online via MijnONVZ of met het Declaratieformulier U (betalen aan uzelf). Vergeet niet het gedeelte Buitenlandse kosten in te vullen. de zorgkosten direct bij ons declareren met het verzoek om de vergoeding rechtstreeks te betalen aan de zorgverlener. Dit verzoek kan via een online declaratie in MijnONVZ of via het Declaratieformulier Z (betalen aan Zorgverlener). Vergeet niet het gedeelte Buitenlandse kosten in te vullen. Als de zorgkosten hoger zijn dan uw verzekerde dekking, dan betalen wij de buitenlandse zorgverlener en ontvangt u achteraf een nota van ons voor het verschil.

6 Buitenlandse nota s Om uw buitenlandse nota s snel te kunnen verwerken, is het belangrijk dat deze de volgende gegevens bevatten: Naam en geboortedatum van de verzekerde voor wie de kosten zijn gemaakt Naam van de behandelaar en zijn/haar specialisme Notadatum Behandeldatum Specificaties van behandelingen / onderzoeken en voor welke medische indicatie Bij levering van geneesmiddelen per geneesmiddel: o welk middel o hoeveel stuks of hoeveel mg/ml o de prijs Stuur met uw nota mee: Alle originele recepten en verwijsbrieven Bij opname: uw medisch rapport. De nota moet in het Nederlands, Engels, Duits, Frans of Spaans zijn opgesteld. Is dit niet het geval, dan kunnen wij u vragen hiervan voor ons een officiële vertaling te laten maken. De kosten zijn dan voor uw rekening. Stuur alles zo snel mogelijk naar ONVZ, Postbus 27, 3990 DA Houten. Om privacyredenen kunt u dit sturen aan onze medisch adviseur.

7 Bereid uw vakantie goed voor ONVZ wenst u een onbezorgde en veilige vakantie toe. Hieronder nog een aantal handige tips om goed voorbereid op reis te gaan. Want voorkomen is beter dan genezen! Check ruim op tijd of u vaccinaties nodig heeft voor het land van bestemming. Bijvoorbeeld via Gaat u met het vliegtuig? Neem medicijnen en belangrijke toiletspullen mee in uw handbagage. Houd bij het innemen van medicijnen rekening met het tijdsverschil met Nederland. Drink altijd voldoende gezuiverd water of water uit flessen. Ga niet te lang in de zon en gebruik een goed zonnebrandmiddel. Gebruik zo nodig een antimuggenmiddel dat DEET bevat. Bij kinderen kan diarree eerder tot uitdroging leiden dan bij volwas senen. Neem daarom wat zakjes orale rehydratiezouten (ORS) mee. Dit is poeder dat wordt opgelost in steriel water en uitdroging kan voorkomen. Ga zorgvuldig om met eten en drinken om maag- en darmproblemen te voorkomen Neem afhankelijk van uw bestemming het volgende mee: o Geneesmiddelenpaspoort en vaccinatiepaspoort (gele boekje) o Malariatabletten o Muskietennet o Pijnstillend en koortsverlagend middel, bijvoorbeeld paracetamol o Tekenpincet o Telefoonnummer huisarts Noteer het nummer van onze ONVZ Zorgassistance in uw mobiele telefoon, voor vragen en advies over medische hulp buiten Nederland: +31 (0) Via onze ONVZ Zorgassistance (kies in belmenu optie 3) kunt u ook niet-spoedeisende zorgvragen voorleggen aan onze Reisarts. Zoals: o Twijfel of een bezoek aan een lokale arts nodig is o Twijfel of u het advies van de lokale arts goed begrijpt (bijvoorbeeld door taalproblemen) o Informatie over medicijnen (verkrijgbaarheid of bijwerkingen) o Hulp bij het vinden van het dichtstbijzijnde ziekenhuis o Informatie over klachten als buikgriep, voedselvergiftiging, huiduitslag, voedselallergie, insectenbeten of zonnesteek Let op! De polisvoorwaarden en de betreffende regelgeving bepalen de precieze omvang van de dekking. Het is vanzelfsprekend niet mogelijk de polisvoorwaarden en bedoelde regelgeving binnen deze brochure compleet weer te geven. Daarom kunt u aan deze brochure geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden vindt u op en ze zijn telefonisch op te vragen via

8 ONVZ Zorgverzekeraar De Molen 66 Postbus GD Houten Telefoon v1

Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.

Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr. Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.12000633) en voor de aanvullende verzekeringen ONVZ Aanvullende

Nadere informatie

Verhuizen naar het buitenland en uw zorgverzekering

Verhuizen naar het buitenland en uw zorgverzekering Verhuizen naar het buitenland en uw zorgverzekering Informatie voor mensen met een uitkering of pensioen Wanneer u een uitkering of pensioen hebt en naar het buitenland verhuist, heeft dat gevolgen voor

Nadere informatie

BROCHURE ZORG IN HET BUITENLAND 2016

BROCHURE ZORG IN HET BUITENLAND 2016 BROCHURE ZORG IN HET BUITENLAND 2016 ZORG IN HET BUITENLAND Als u naar het buitenland gaat, kan dat verschillende redenen hebben. Voor vakantie, werk of misschien speciaal voor medische zorg. Als u in

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2016

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2016 Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2016 Spoedeisende, onvoorziene zorg 3 Voorzienbare zorg 4 Welke behandelingen worden niet vergoed of gedeeltelijk vergoed? 5 Specialistische geestelijke

Nadere informatie

Grens aan zorg. In het buitenland

Grens aan zorg. In het buitenland Grens aan zorg In het buitenland Risicodraagster voor de Basisverzekering PNOzorg is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.12000633) en voor de aanvullende verzekeringen

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2017

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2017 Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2017 Deze brochure geeft u informatie over medische zorg in het buitenland en waar u rekening mee moet houden. Met wie moet u contact opnemen als u

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2016

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2016 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2016 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de

Nadere informatie

Brochure zorg in het buitenland 2016

Brochure zorg in het buitenland 2016 Brochure zorg in het buitenland 2016 Brochure zorg in het buitenland 2016 Als je naar het buitenland gaat, kan dat verschillende redenen hebben. Voor vakantie, werk of misschien speciaal voor medische

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland

Grens aan zorg in het buitenland Grens aan zorg in het buitenland Risicodraagster van onze ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregisternummer 30135168, AFM-nummer 12000633) en van onze aanvullende

Nadere informatie

Zorg in het buitenland Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Zorg in het buitenland Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Zorg in het buitenland Productvergelijking aanvullende verzekeringen en Wereldfit ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Aanspraken Zorg in het buitenland Basisverzekering 2016/2017 Startfit

Nadere informatie

Brochure zorg in het buitenland 2019

Brochure zorg in het buitenland 2019 Brochure zorg in het buitenland 2019 Brochure zorg in het buitenland 2019 Als je naar het buitenland gaat, kan dat verschillende redenen hebben. Voor vakantie, werk of misschien speciaal voor medische

Nadere informatie

Zorgverzekeraar DSW werkt in het buitenland 2008

Zorgverzekeraar DSW werkt in het buitenland 2008 Zorgverzekeraar DSW werkt in het buitenland 2008 Zorgverzekeraar DSW werkt in het buitenland Gaat u binnenkort met vakantie of tijdelijk voor uw werk naar het buitenland? Of wilt u een behandeling in het

Nadere informatie

Gezondheid: uw Europese ziekteverzekeringskaart altijd mee op vakantie?

Gezondheid: uw Europese ziekteverzekeringskaart altijd mee op vakantie? MEMO/11/406 Brussel, 16 juni 2011 Gezondheid: uw Europese ziekteverzekeringskaart altijd mee op vakantie? Vakantie verwacht het onverwachte. Gaat u binnenkort op reis in de EU of naar IJsland, Liechtenstein,

Nadere informatie

Stad Holland Zorgverzekeraar werkt in het buitenland. Tijdelijk verblijf in buitenland. Aad Ouwendijk

Stad Holland Zorgverzekeraar werkt in het buitenland. Tijdelijk verblijf in buitenland. Aad Ouwendijk Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Stad Holland werkt in het buitenland 2014 Stad Holland Zorgverzekeraar werkt in het buitenland Gaat u binnenkort met vakantie naar het buitenland? Wilt u

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland 2019

Grens aan zorg in het buitenland 2019 Grens aan zorg in het buitenland 2019 Risicodraagster van de Basisverzekering PNOzorg is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregisternummer 30135168, AFM-nummer 12000633) en van de aanvullende en

Nadere informatie

Grens aan zorg In het buitenland 2017

Grens aan zorg In het buitenland 2017 Grens aan zorg In het buitenland 2017 Risicodraagster voor de Basisverzekering PNOzorg is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.12000633) en voor de aanvullende verzekeringen

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2019

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2019 Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2019 Deze brochure geeft u informatie over medische zorg in het buitenland en waar u rekening mee moet houden. Met wie moet u contact opnemen als u

Nadere informatie

Werkt in het buitenland 2014

Werkt in het buitenland 2014 Werkt in het buitenland 2014 DSW Zorgverzekeraar werkt in het buitenland Gaat u binnenkort met vakantie naar het buitenland? Wilt u een behandeling in het buitenland ondergaan? Of gaat u werken in het

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland 2018

Grens aan zorg in het buitenland 2018 Grens aan zorg in het buitenland 2018 Risicodraagster van de Basisverzekering PNOzorg is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregisternummer 30135168, AFM-nummer 12000633) en van de aanvullende en

Nadere informatie

Zorg in het buitenland

Zorg in het buitenland Zorg in het buitenland Inhoud Zorg in het buitenland 3 Tijdelijk verblijf in buitenland 3 Vergoedingen bij tijdelijk verblijf in het buitenland 4 Afwikkeling kosten medisch noodzakelijke zorg bij tijdelijk

Nadere informatie

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2018

Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2018 Grens aan zorg in het buitenland VvAA zorgverzekering 2018 Deze brochure geeft u informatie over medische zorg in het buitenland en waar u rekening mee moet houden. Met wie moet u contact opnemen als u

Nadere informatie

- de omvang is 4,5 cm hoog en 3,5 cm breed; - het gezicht moet recht van voren gefotografeerd zijn. paspoort als een Nederlandse identiteitskaart.

- de omvang is 4,5 cm hoog en 3,5 cm breed; - het gezicht moet recht van voren gefotografeerd zijn. paspoort als een Nederlandse identiteitskaart. Reisdocumenten Wilt u een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart aanvragen, uw kinderen laten bijschrijven in uw paspoort, of bent u uw reisdocument kwijtgeraakt? In deze folder leest u alles over

Nadere informatie

Mobiliteitsservice. Gratis SEAT-pechhulp 0800-0242500

Mobiliteitsservice. Gratis SEAT-pechhulp 0800-0242500 Mobiliteitsservice Gratis SEAT-pechhulp SEAT SERVICE 0800-0242500 SEAT houdt je mobiel Bij een nieuwe SEAT krijg je gratis Mobiliteitsservice. Die helpt je bij pech snel weer op weg, 24 uur per dag en

Nadere informatie

Werkt in het buitenland

Werkt in het buitenland Werkt in het buitenland intwente Zorgverzekeraar werkt in het buitenland Gaat u binnenkort met vakantie naar het buitenland? Wilt u een behandeling in het buitenland ondergaan? Of gaat u werken in het

Nadere informatie

Werkt in het buitenland

Werkt in het buitenland Werkt in het buitenland DSW Zorgverzekeraar werkt in het buitenland Gaat u binnenkort met vakantie naar het buitenland? Wilt u een behandeling in het buitenland ondergaan? Of gaat u werken in het buitenland?

Nadere informatie

Zittend ziekenvervoer

Zittend ziekenvervoer Zittend ziekenvervoer ONVZ Zorgverzekeraar 2013 Heeft u vervoer nodig om bij een zorgverlener te komen? Dan komt u in een aantal gevallen in aanmerking voor vergoeding van de kosten van zittend ziekenvervoer.

Nadere informatie

Zittend Ziekenvervoer.

Zittend Ziekenvervoer. Zittend Ziekenvervoer. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrij e keuze. Alle informatie voor u op een rij. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Heeft u vervoer nodig om bij een zorgverlener

Nadere informatie

Dat doen we voor u. Aarzel dus niet om onze adviseurs te bellen. Wij helpen u graag verder!

Dat doen we voor u. Aarzel dus niet om onze adviseurs te bellen. Wij helpen u graag verder! Verdragspolis 2015 1 2 CZ helpt u met kiezen U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en die aansluit bij uw wensen en behoeften. Daarom geven we u in

Nadere informatie

Internet weekbundel EU 50 MB 4,13 7 dagen geldig. 50 minuten 6,20 7 dagen geldig. Internet weekbundel EU 50 MB 4 7 dagen geldig

Internet weekbundel EU 50 MB 4,13 7 dagen geldig. 50 minuten 6,20 7 dagen geldig. Internet weekbundel EU 50 MB 4 7 dagen geldig Nieuwe roamingbundels voor voordelig bellen en internetten in de EU Om ook in de EU voordelig gebruik te kunnen maken van de mobiele telefoon, biedt Telfort Zakelijk vanaf 1 september 2013 twee interessante

Nadere informatie

Wat te doen als er op vakantie iets gebeurt?

Wat te doen als er op vakantie iets gebeurt? juli 2017 Het vakantieseizoen is aangebroken, een uitgelezen moment om u goed te informeren over praktische zaken rondom uw zorg en reisverzekering. We hebben de meest gestelde vragen over zorg in het

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Grensarbeiders 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij

Nadere informatie

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg

Volume: 0-49 zendingen per jaar Europa 0 2 kg 2-10 kg kg kg Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan direct aan. Volume: 0-49 zendingen

Nadere informatie

Zorgzaam Verzekeringen Het unieke aan Zorgzaam Zorgzaam en Univé Voor wie is Zorgzaam?

Zorgzaam Verzekeringen Het unieke aan Zorgzaam Zorgzaam en Univé Voor wie is Zorgzaam? Zorgeloos verzekerd Zorgzaam De Centrales van Overheidspersoneel (de vakbonden voor Defensiepersoneel) hebben samen Zorgzaam opgericht. Zorgzaam is een privaatrechtelijke stichting zonder winstoogmerk.

Nadere informatie

Scholieren en mbo-studenten uit de EU/EER Tegemoetkoming lesgeld 2013-2014

Scholieren en mbo-studenten uit de EU/EER Tegemoetkoming lesgeld 2013-2014 Regelingen en voorzieningen CODE 8.3.4.81 Scholieren en mbo-studenten uit de EU/EER Tegemoetkoming lesgeld 2013-2014 brochure bronnen www.duo.nl, mei 2013 Scholieren en studenten met de nationaliteit van

Nadere informatie

Wonen (en werken) in Nederland voor EU-burgers

Wonen (en werken) in Nederland voor EU-burgers Wonen (en werken) in Nederland voor EU-burgers Wilt u wonen (en werken) in Nederland? EU-burgers hebben in de meeste gevallen geen verblijfsdocument of tewerkstellingsvergunning nodig. In deze publicatie

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Grensarbeiders 2014

CZ Zorgverzekeringen Grensarbeiders 2014 CZ Zorgverzekeringen Grensarbeiders 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat

Nadere informatie

Zorg. buiten Nederland. Praktische tips voor zorg in de Europese Unie

Zorg. buiten Nederland. Praktische tips voor zorg in de Europese Unie Zorg buiten Nederland Voel Alle aandacht je goed verzekerd voor uw zorgverzekering met VGZ 2006 www.vgz.nl Praktische tips voor zorg in de Europese Unie Zorg buiten Nederland Alle aandacht voor uw zorgverzekering

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over (kinderbijschrijving in) een paspoort

Veelgestelde vragen over (kinderbijschrijving in) een paspoort Veelgestelde vragen over (kinderbijschrijving in) een paspoort I Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving?

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? I Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure 2016 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Jean-Paul van Haarlem Voorzitter raad van bestuur

Nadere informatie

Met een bijschrijving kan na 26 juni 2012 niet meer gereisd worden.

Met een bijschrijving kan na 26 juni 2012 niet meer gereisd worden. Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 25 september 2006 (27.09) (OR. fr) 13098/06 ADD 1 ELARG 113 ACCTR 17

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 25 september 2006 (27.09) (OR. fr) 13098/06 ADD 1 ELARG 113 ACCTR 17 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 25 september 2006 (27.09) (OR. fr) 13098/06 ADD 1 ELARG 113 ACCTR 17 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van

Nadere informatie

Berekening zorgtoeslag 2013

Berekening zorgtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl Berekening zorgtoeslag 2013 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant

Nadere informatie

SEAT MOBILITEITSSERVICE

SEAT MOBILITEITSSERVICE SEAT SERVICE SEAT MOBILITEITSSERVICE Hulp bij pech onderweg Bel gratis 0800-0242500 24 uur per dag, 7 dagen per week Buiten Nederland: bel +31 70 3145375 (gratis) SEAT MOBILITEITS SERVICE WAT IS SEAT MOBILITEITSSERVICE?

Nadere informatie

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving?

Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? I Geldigheid kinderbijschrijving Wat is het gevolg van het vervallen van de geldigheid van de bijschrijving? Om naar het buitenland te reizen hebben kinderen vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort of Nederlandse

Nadere informatie

De kosten en vergoedingenvan een ziekenhuisbezoek

De kosten en vergoedingenvan een ziekenhuisbezoek Gaat u binnenkort naar het MCL? Kijk dan eerst op de website van uw zorgverzekeraar om te kijken of deze een contract met ons heeft afgesloten voor de behandeling die u moet ondergaan. Check ook uw polisvoorwaarden

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART POLEN

HANDLEIDING SIM KAART POLEN HANDLEIDING SIM KAART POLEN Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Hyundai Verlengde Garantie. Uitgebreid genieten van zorgeloos rijplezier

Hyundai Verlengde Garantie. Uitgebreid genieten van zorgeloos rijplezier Hyundai Verlengde Garantie Uitgebreid genieten van zorgeloos rijplezier Onbezorgd op weg in binnen- en buitenland Uw Hyundai blinkt uit door zijn uitstekende rijeigenschappen en betrouwbaarheid. Niet voor

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË

HANDLEIDING SIM KAART KROATIË HANDLEIDING SIM KAART KROATIË Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Tarieven particulier betalingsverkeer 2009

Tarieven particulier betalingsverkeer 2009 Betaalpakketten en betaalrekeningen Tarief per kwartaal Rabo RiantPakket met Rabo Europas 7,50 met Rabocard en Rabo Europas 9,95 met Rabo GoldCard en Rabo Europas 14,85 extra Rabo Europas 1,90 extra Rabocard

Nadere informatie

overal en altijd... 2

overal en altijd... 2 Gerust op reis 2 overal en altijd... Overal en altijd... Wat er ook gebeurt, Inter Partner Assistance staat u bij met raad en daad, waar u ook bent, de klok rond, het jaar rond. Thuis, op reis of onderweg,

Nadere informatie

Berekening zorgtoeslag 2011

Berekening zorgtoeslag 2011 Berekening zorgtoeslag 2011 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de normpremie het gezamenlijke toetsingsinkomen

Nadere informatie

ECC-Net: Travel app. Een nieuwe mobiele applicatie voor de Europese consument bij zijn reizen in het buitenland. Informatieblad app - ECC-Net: Travel

ECC-Net: Travel app. Een nieuwe mobiele applicatie voor de Europese consument bij zijn reizen in het buitenland. Informatieblad app - ECC-Net: Travel 1 ECC-Net: Travel app Een nieuwe mobiele applicatie voor de Europese consument bij zijn reizen in het buitenland Een gezamenlijk project van het Netwerk van Europese Consumentencentra Naam van de APP ECC-Net:

Nadere informatie

Emobiel Vodafone RED Pro Zonder meerkosten gefilterd mobiel internet Uw abonnement

Emobiel Vodafone RED Pro Zonder meerkosten gefilterd mobiel internet Uw abonnement Emobiel - Iedereen veilig online Emobiel Vodafone RED Pro Zonder meerkosten gefilterd mobiel internet Uw abonnement In dit document vindt u alle informatie over uw Emobiel Vodafone RED Pro abonnement Voor

Nadere informatie

Medische zorg in het buitenland

Medische zorg in het buitenland Medische zorg in het buitenland Inhoudsopgave Medische zorg in het buitenland 3 Spoedeisende zorg 4 Wat doet u bij spoedgevallen? 4 Wat krijgt u vergoed? 4 Niet spoedeisende zorg 5 Wat moet u doen? 5 Wat

Nadere informatie

Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen

Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen 1. Vodafone BloX Postpaid zijn een voorraad (bundel) van specifieke diensten of een recht op gereduceerde tarieven die afgesloten

Nadere informatie

- de omvang is 4,5 cm hoog en 3,5 cm breed; - het gezicht moet recht van voren gefotografeerd zijn. paspoort als een Nederlandse identiteitskaart.

- de omvang is 4,5 cm hoog en 3,5 cm breed; - het gezicht moet recht van voren gefotografeerd zijn. paspoort als een Nederlandse identiteitskaart. Reisdocumenten Wilt u een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart aanvragen, uw kinderen laten bijschrijven in uw paspoort, of bent u uw reisdocument kwijtgeraakt? In deze folder leest u alles over

Nadere informatie

CZ Verdragspolis 2014

CZ Verdragspolis 2014 CZ Verdragspolis 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u niet te veel betaalt.

Nadere informatie

Nederlandse. Website: I d e n t i t e i t s k a a r t. volg ons via:

Nederlandse. Website:  I d e n t i t e i t s k a a r t. volg ons via: Paspoort Nederlandse I d e n t i t e i t s k a a r t Website: www.bunschoten.nl volg ons via: Spoedprocedure Als u met spoed een reisdocument nodig heeft, zijn hier extra kosten aan verbonden. Aanvragen

Nadere informatie

Europese feestdagen 2017

Europese feestdagen 2017 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03 Denemarken

Nadere informatie

Europese feestdagen 2019

Europese feestdagen 2019 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 01-02

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief Medische zorg in het buitenland

Interpolis ZorgActief Medische zorg in het buitenland Interpolis ZorgActief Medische zorg in het buitenland Klik op het onderwerp voor meer informatie. Inhoudsopgave pagina Medische zorg in het buitenland 2 Spoedeisende zorg 2 Wat doet u bij spoedgevallen?

Nadere informatie

Voorwaarden Shape formules

Voorwaarden Shape formules Voorwaarden Shape formules Shape is niet compatibel met de tariefplannen Mobile Business, One Office Voice Pack of One Office Full Pack. - De ontdekkingspromo geeft 2 korting op de formules Ultimate, International

Nadere informatie

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Naar aanleiding van een Europese maatregel, worden ook bij Orange vanaf 11 juni 2017 de kosten voor mobiele roaming in de EU afgeschaft. Dit betekent

Nadere informatie

Data Only Tarieven en voorwaarden

Data Only Tarieven en voorwaarden Data Only en voorwaarden D at u m 2 5 j un i 2 01 5 V ers i e 1. 2 Inhoudsopgave 1 Basisabonnement... 3 1.1 Abonnementskosten... 3 1.2 Snelheid upgrade... 3 1.3 Boven bundel tarieven... 3 1.4 SMS tarieven...

Nadere informatie

SEAT MOBILITEITSSERVICE

SEAT MOBILITEITSSERVICE SEAT SERVICE SEAT MOBILITEITSSERVICE Hulp bij pech onderweg Bel gratis 0800-0242500 24 uur per dag, 7 dagen per week Buiten Nederland: bel +31 70 3145375 (gratis) SEAT MOBILITEITS SERVICE WAT IS SEAT MOBILITEITSSERVICE?

Nadere informatie

Europese feestdagen 2018

Europese feestdagen 2018 Januari - Februari - Maart Bestemming Januari Februari Maart Nederland (NL) 01-01 Bestemming Januari Februari Maart België (BE) 01-01 Bosnie en Herzegovina (BA) 01-01 02-01 01-03 Bulgarije (BG) 01-01 03-03

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2018 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de

Nadere informatie

Medische zorg in het buitenland. OZF. Uw zorgverzekeraar.

Medische zorg in het buitenland. OZF. Uw zorgverzekeraar. Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2016. OZF. Uw zorgverzekeraar. Medische zorg in het buitenland In deze brochure geven wij u meer informatie. Wij vertellen u precies waar u aan toe

Nadere informatie

CZ helpt u met kiezen

CZ helpt u met kiezen Verdragspolis 2017 1 CZ helpt u met kiezen U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en die aansluit bij uw wensen en behoeften. Daarom geven we u in

Nadere informatie

7 dingen die je moet weten over je Europese vakan e

7 dingen die je moet weten over je Europese vakan e 7 dingen die je moet weten over je Europese vakan e Klaar voor jouw vakane? Of je nu naar het Noorden van Finland, het Zuiden van Portugal of dichtbij huis in Frankrijk of Nederland op vakane gaat, je

Nadere informatie

Medische zorg in het buitenland

Medische zorg in het buitenland Medische zorg in het buitenland Spoedeisende zorg en niet-spoedeisende zorg Kijk voor meer informatie op prolife.nl 1 INHOUD Medische zorg in het buitenland 3 Spoedeisende zorg 4 Niet-spoedeisende zorg

Nadere informatie

Zorgeloos verzekerd.

Zorgeloos verzekerd. Zorgeloos verzekerd. 2 www.zorgzaamverzekerd.nl Zorgzaam De Centrales van Overheidspersoneel (de vakbonden voor Defensiepersoneel) hebben samen Zorgzaam opgericht. Zorgzaam is een privaatrechtelijke stichting

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33704 29 november 2013 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 26 november 2013, kenmerk 169401-113162-Z,

Nadere informatie

Medische zorg in het buitenland. OZF. Uw zorgverzekeraar.

Medische zorg in het buitenland. OZF. Uw zorgverzekeraar. Deze brochure is van kracht met ingang van 1 januari 2018. OZF. Uw zorgverzekeraar. Medische zorg in het buitenland In deze brochure geven wij u meer informatie. Wij vertellen u precies waar u aan toe

Nadere informatie

SEAT SERVICE. Hulp bij pech onderweg SEAT Mobiliteitsservice

SEAT SERVICE. Hulp bij pech onderweg SEAT Mobiliteitsservice SEAT SERVICE Hulp bij pech onderweg SEAT Mobiliteitsservice Wat is SEAT Mobiliteitsservice? SEAT Mobiliteitsservice is een service van de SEAT-dealer. Mobiliteitsservice biedt pechhulp bij pech onderweg,

Nadere informatie

Tarieven Europa: staffel 1

Tarieven Europa: staffel 1 Tarieven Europa: staffel 1 Wanneer u op basis van uw daadwerkelijkaantal zendingen boven de 49 zendingen per jaar uitkomt, dan kunt u ons contacteren voor verbeterde tarieven. Wij passen uw prijzen dan

Nadere informatie

Tarieven particulier betalingsverkeer 2010

Tarieven particulier betalingsverkeer 2010 Betaalpakketten en betaalrekeningen Tarief per kwartaal Rabo RiantPakket met Rabo Europas 7,60 met Rabocard en Rabo Europas 10,10 met Rabo GoldCard en Rabo Europas 15,05 extra Rabo Europas 1,95 extra Rabocard

Nadere informatie

www.zorgzaamverzekerd.nl

www.zorgzaamverzekerd.nl Zorgeloos verzekerd 2 www.zorgzaamverzekerd.nl Zorgzaam De Centrales van Overheidspersoneel (de vakbonden voor Defensiepersoneel) hebben samen Zorgzaam opgericht. Zorgzaam is een privaatrechtelijke stichting

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

ONVZ helpt u op weg. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure Hoortoestellen

ONVZ helpt u op weg. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure Hoortoestellen ONVZ helpt u op weg. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Brochure Hoortoestellen ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Het aanvragen van hoortoestellen kan soms ingewikkeld zijn.

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2014 Berekening zorgtoeslag 2014 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening zorgtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening zorgtoeslag 2015 De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering. Of en hoeveel zorgtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de standaardpremie de

Nadere informatie

CZ Verdragspolis 2013

CZ Verdragspolis 2013 CZ Verdragspolis 2013 1 Kies de zorgverzekering die bij u past Een zorgverzekering bestaat uit de CZ Verdragspolis met daarbij meestal een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering. Maar hoe weet

Nadere informatie

Instructie aanvraag verblijfsvergunning voor deelname EVS

Instructie aanvraag verblijfsvergunning voor deelname EVS Instructie aanvraag verblijfsvergunning voor deelname EVS Wanneer gebruiken? Deze instructie is alleen van nut indien u een aanvraag wilt indienen voor een jongere die langer dan 3 maanden in Nederland

Nadere informatie

4COM - Uw telecomspecialist. Uw abonnement. In dit document vindt u alle informatie over uw 4COM Vodafone RED Pro abonnement

4COM - Uw telecomspecialist. Uw abonnement. In dit document vindt u alle informatie over uw 4COM Vodafone RED Pro abonnement 4COM - Uw telecomspecialist 4COM Vodafone RED Pro Uw abonnement In dit document vindt u alle informatie over uw 4COM Vodafone RED Pro abonnement Voor meer informatie. Bel ons op +31 (0) 78-750 17 35 of

Nadere informatie

ÉÉN PASS. DERTIG LANDEN. EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN.

ÉÉN PASS. DERTIG LANDEN. EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN. Interrail Kinderen reizen gratis mee! ÉÉN PASS. DERTIG LANDEN. EINDELOOS VEEL MOGELIJKHEDEN. 01/01/15-31/12/15 Zoveel meer dan een treinticket Europa verkennen met Interrail. Ieder zijn ding, ieder zijn

Nadere informatie

I. OVEREENKOMSTEN. van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen

I. OVEREENKOMSTEN. van dubbele belasting en tot het voorkomen van het ontgaan van belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen I. OVEREENKOMSTEN Overeenkomst tussen de Republiek Albanië en het Koninkrijk België tot het vermijden van dubbele belasting inzake belastingen naar het inkomen en naar het vermogen en tot het voorkomen

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de coördinatie van de sociale zekerheid in de EU

Openbare raadpleging over de coördinatie van de sociale zekerheid in de EU Openbare raadpleging over de coördinatie van de sociale zekerheid in de EU Velden met een zijn verplicht. I. Gezinsuitkeringen CONTEXT: Gezinsuitkeringen worden over het algemeen uit de belastingen gefinancierd

Nadere informatie

Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen

Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen Algemene Dienstvoorwaarden Vodafone BloX Postpaid voor Sizz abonnementen 1. Vodafone BloX Postpaid zijn een voorraad (bundel) van specifieke diensten of een recht op gereduceerde tarieven die afgesloten

Nadere informatie

Europese octrooiaanvragen

Europese octrooiaanvragen Vereenigde Octrooibureaux N.V. Johan de Wittlaan 7 2517 JR Postbus 87930 2508 DH Den Haag Telefoon 070 416 67 11 Telefax 070 416 67 99 patent@vereenigde.com trademark@vereenigde.com legal@vereenigde.com

Nadere informatie

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016

Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon Mobiel tarieven per 1 juni 2016 Solcon biedt Internetten, Bellen en SMS- en exclusief voor klanten. Met Solcon Mobiel betaalt u alleen naar uw werkelijk verbruik. Bovendien heeft u uw mobiele kosten

Nadere informatie

Rijverboden in Europa Mei 2018

Rijverboden in Europa Mei 2018 Rijverboden in Europa Mei 2018 Datum Land Beschrijving DI, 1-5-2018 Andorra dag van de Arbeid DI, 1-5-2018 Oostenrijk nationale feestdag DI, 1-5-2018 België dag van de Arbeid DI, 1-5-2018 Bulgarije dag

Nadere informatie

ŠKODA MOBILITEITSSERVICE HULP BIJ PECH ONDERWEG

ŠKODA MOBILITEITSSERVICE HULP BIJ PECH ONDERWEG ŠKODA MOBILITEITSSERVICE HULP BIJ PECH ONDERWEG Bel gratis 0800-023 00 24 24 uur per dag, 7 dagen per week. Buiten Nederland: bel +31 800 023 00 24 (gratis) of +31 33 4949600 (niet gratis). ŠKODA MOBILITEITSSERVICE

Nadere informatie

Wereldfit Uitgebreide voorwaarden 2018

Wereldfit Uitgebreide voorwaarden 2018 Wereldfit Uitgebreide voorwaarden 2018 Wereldfit Uitgebreide voorwaarden 2018 ONVZ vergoedt de kosten van zorg en overige diensten als hierna omschreven. Daarbij zijn de algemene regels ook van toepassing.

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2017

CZ Zorgverzekeringen 2017 CZ Zorgverzekeringen 2017 Grensarbeiders 1 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en die aansluit

Nadere informatie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie

de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese Commissie Raad van de Europese Unie Brussel, 23 mei 2017 (OR. en) 9601/17 ADD 4 JAI 537 ASIM 57 CO EUR-PREP 27 BEGELEIDENDE NOTA van: ingekomen: 17 mei 2017 aan: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Grensarbeiders 2013

CZ Zorgverzekeringen Grensarbeiders 2013 CZ Zorgverzekeringen Grensarbeiders 2013 1 Kies de zorgverzekering die bij u past Werkt u in Nederland en woont u in een land van de EU, EER, Zwitserland of verdragsland? Dan moet u in Nederland een zorgverzekering

Nadere informatie

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35

7,50 9,50 16,00 11,50 16,00 22,00 26,78 59,50 77,35 Posttarieven 2012 Post versturen binnen Nederland of naar het buitenland? Voor al uw postzaken hebben wij een passende oplossing. In deze folder vindt u de tarieven van onze meest gebruikte producten.

Nadere informatie