Inleiding. Geachte lezer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. Geachte lezer,"

Transcriptie

1

2 Inleiding Geachte lezer, Na maanden vol spanning is het weer zover! Zet u gerust even neer, laat het werk dat nog eventueel gedaan dient te worden achterwege, en plaats de schaal vol halloween-versnaperingen binnen handbereik: het is weer Ludiekskestijd! Ook in deze editie komt u een heleboel dingen te weten in verband met de gang van zaken bij Chiro Ludiek. Zo leert u enerzijds alles over een nieuw speelbos, en leggen we u stap voor stap uit hoe al die chiroleden toch aan zo n prachtige Chirotrui komen! Eveneens blikken we terug op een fantastisch kamp, en een toch alweer geslaagde Vlaamse kermis, die samen met de Kampvuurfuif voor een geweldige start van het nieuwe schooljaar zorgden! Dit alles gaat natuurlijk gepaard met het conventionele afdelings-tekstje, een handvol strips en spelletjes, een must-have-on-your-fridge Chirokalender en nog veel meer! Geniet ervan! De Redactie

3 Regels Zoals overal gelden er een aantal regels op de chiro. Wij chiroleden houden namelijk niet zo van dat anarchistisch gedoe. Dat loopt toch maar uit de hand. Vandaar stelden wij voor al wie de regels nog niet kent een klein overzichtje samen: - STIPTHEID: Een chirozondag begint om 14h stipt (niet vroeger) met de openingsformatie. Ouders geven hun geliefde kroost een laatste knuffel en vertrouwen hun kinderen toe aan de meest vakbekwame leiding van Midden-Aarde. De ouders blijven hierbij aan de rand van het sportveld wachten. Eventuele laatkomers wachten bij de ouders tot de openingsformatie gedaan is alvorens zich bij hun afdeling te voegen. Een chirozondag sluit af met een slotformatie om 17h stipt (niet later). - UNIFORM: Het dragen van een uniform in de openings- en slotformatie is verplicht voor alle afdelingen behalve voor de Sloebers en de Pinkels. De Speelclub zou het best vanaf Pasen in volledig uniform naar de chiro komen indien ze geen straf willen krijgen van hun strenge leiding. Aan de nieuwe leden vragen wij om na ongeveer 6 chirozondagen in uniform op de chiro te verschijnen. Als het echt koud is, mogen broekkousen gedragen worden. Waaruit bestaat een uniform? -Voor de boys: beige korte broek (of bermuda, geen rok aub), blauw hemd of chirosweater en een chiro- of kamp-t-shirt. -Voor de girls: beige korte broek of rokje, blauw hemd of chirosweater en een chiro- of kamp-t-shirt. - DRANK: Voor alle afdelingen is alcoholische drank op de chiro verboden! Enkel de aspi's krijgen vrijdag op de kern de mogelijkheid om onder toezicht één (max. twee) pintje(s) aan hun lippen te zetten. Ook zouden wij aan de ouders willen vragen om zoon of dochter lief geen sapjes e.d. mee te geven naar de chiro. Uw kinderen krijgen alles wat ze nodig hebben van de leiding tijdens het vieruurtje. - KAMP: Het is nog eventjes maar toch willen wij al meegeven (voor de eventuele vroegboekers) dat het chirobivak dit jaar begint op 20 juli en afsluit op 30 juli. Gelieve hier dan ook rekening mee te houden. Eventueel achterkomen of vroeger vertrekken naar huis is not done. Het chirobivak is uiteindelijk maar 10 dagjes weg van huis. Tot zover onze 'regels'. Het zijn er niet veel en we vragen zeker niet veel, maar moesten er toch problemen zijn dan kan u altijd een mailtje sturen naar of een leidingspersoon aanspreken.

4 Speelbos voor de Chiro! Enkele dagen geleden verscheen er in het Nieuwsblad veelbelovend nieuws voor Chiro Ludiek! Een nieuw speelbos komt eraan! Wij citeren uit het Nieuwsblad: U kan zich misschien afvragen waarom de Chiro hier zo blij mee is. Kom wat dichterbij, dan vertellen wij u ons verhaal: "Heel lang geleden had Chiro Ludiek meer dan voldoende speelvelden. Het veld aan de sportzaal en het veld waarop nu de sociale appartementsblokken zijn gebouwd waren onze playgrounds. Met de komst van de sociale woonwijk verdween een aanzienlijk deel van onze speeloppervlakte maar we beschikten nog over genoeg plaats om elke afdeling van een schitterend programma te voorzien. Toen echter enkele maanden geleden de gemeente begon met de bouw van een nieuw jeugdhuis op het veld aan de sportzaal, voelde Chiro Ludiek het mes in haar keel drukken en haar speeloppervlakte slinken. Aangezien het grasveldje aan onze lokalen niet groot genoeg is om alle afdelingen te herbergen, trokken we naar het speelveldje achter de bib. Na enkele weken werden we echter overspoeld met klachten van buren: "Tes te viel lawoaj! Tes wel zundag eh, ne rustdag vur iedreen!" Het was allerminst onze bedoeling om buurtbewoners last te bezorgen. Vandaar dat Chiro Ludiek in een laatste wanhoopspoging terugtrok naar het veld tegenover apotheek De Beul, waar we momenteel veilig zitten. Dit veld is echter ver afgelegen van onze lokalen waardoor wij het moeilijk hebben met het vervoer van materiaal en de aanleg van vieruurtjes. Bovendien is dit veld slechts een tijdelijke oplossing. De eigenaar heeft liever niet dat we het veld gebruiken in de winter - waarvoor alle respect. Gelukkig ziet het ernaar uit dat na een vermindering in speeloppervlakte het geluk nu wat meer aan onze kant staat! Een brug over de Kale, het voelt alsof men de Millennium Bridge naar Landegem wil verplaatsen! Wij willen dan ook schepen van jeugd Gunnar Claeys van harte bedanken voor zijn pogingen om het speelbos op de politieke agenda van onze gemeente te zetten en hopen dat de werken voor het speelbos en de brug over de Kale snel van start gaan.

5 Kampvuurfuif De gezelligste fuif van allemaal, de traditionele kampvuurfuif, was weer een editie om niet snel te vergeten. Streekbieren, cocktails, versnaperingen, een vuurtje en muziek; het bleken nog maar eens dé ingrediënten voor een plezante avond. Daarnaast kon iedereen -door de aangelegde klinkers- zijn modderschoenen thuis laten en deze vervangen voor dansschoenen. Je kon een VEDETT drinken OM ER in te komen. Als het de GULDEN DRAAK niet was die u den DUVEL heeft aangedaan, dan zal het wel de KARMELIET geweest zijn die u naar het DELIRIUM heeft gebracht. En indien u daardoor vergeten bent of we nu naar ACHEL of CHIMAY op kamp zullen gaan, zal ST-BERNARDUS of MOEDER OVERSTE het misschien wel nog weten. Kom volgend jaar zeker terug, tenminste AU je GUSTIJN hebt!

6 BBQ Antiek Ludiek De klinkers waren amper bekomen van de vooravond (kampvuurfuif,red.) of de Antiek Ludiek kwam ze opeisen voor de jaarlijkse BBQ van hunnentwege. Een heuse braspartij, zo oud als de straat, die er sinds jaar en dag in slaagt Ludiekers met de meest uiteenlopende leeftijden onder één grote tent samen te brengen. Waar oude herinneringen van onder het stof worden gehaald, waar de meeste invités worden aangesproken met hun typische bijnamen, waar men geniet van de laatste zomerdagen en waar die aangename kampsfeer, voor velen achtergelaten in het verre verleden, even weer in overmaat aanwezig is. "Zamina mina bonzaléwa", zoals Béa het zou verwoorden. Nadat de laatste steaks en speklapjes de deur uitwaren was het spel helemaal espe: tafels en stoelen maakten al snel plaats voor de dansvloer, iets wat Hesperol niet aan zich voorbij liet gaan. De band had een maand ervoor groot succes geboekt op Krinkel (een vierjaarlijks kamp georganiseerd door Chirojeugd Vlaanderen, red.) en was niet van zins om onder te doen voor Chiro Ludiek, integendeel! Door van start te gaan met de alombekende chiroklassiekers was het publiek niet meer te houden! DJ Maëstro (voormalig groepsleider van Antiek Ludiek, red.) zette achteraf the Landegem Nightlife Scene in gang met zijn zwoele beats en gewaagde overgangen. Het vervolg van de avond is geschiedenis... Een geslaagde editie, zeker voor herhaling vatbaar, sans gêne!

7 Vlaamse Kermis 'Wustse kap' zei den boer en hij nam een bijl en kapte een worst doormidden. 'GSM'eke kap' zei Pino en hij liet hetzelfde doen met zijn gsm. Laat die worst/gsm dan nog eens door een buis glijden vanaf het dak en je bent op onze Vlaamse Kermis. Een plaats voor de ouders en kinderen om even te bekomen van alle kermisdrukte en op het gemak een pannenkoek te eten of een streekbier te drinken om nog even in de sfeer van kampvuurfuif te blijven. Voor oud-leiding is het ook een ideale dag om te bekomen, maar dan eerder van hun heerlijke Antiek Ludiek Barbecue. Jeneverkot Nog vooraleer de eerste zonnestralen over Landegem vielen, waren al enkele chiroleiders vroeg uit de veren. Het jeneverkot stond er weer, dé afsluiter van Landegem kermis. Een attractie die vele ouders, oud-leiding, leden en oud-leiding naar de slag aan de chiro lokt. Na een glaasje jenever de botsauto's onveilig maken, naar de kermiskoers kijken of zoals Romy het lunapark leegplunderen; het hoort er allemaal bij. We kunnen al bij al weer eens terugblikken op een leuke Vlaamse kermis op de chiro. Vergeet ook zeker niet naar de wijndegustatie van Antiek Ludiek te komen in de Gemeentezaal te Hansbeke op 22 november vanaf 19u. Er zijn naast traditionele Franse wijnen ook wereldwijnen. U kan er zelf de lekkerste uitkiezen en bestellen voor eventueel op de feestdagen te nuttigen!

8 De kookploeg kookt schrijft Welkom in Kookdorp Kaulille *****, een oase van culinaire wellness waar 2 diepvriezers, een ijskast, een koelwagen, een voorraadtent en een perfect uitgeruste kooktent behoren tot ons assortiment aan infrastructuur om u als kind de mogelijkheid te bieden om er gedurende 10 behandelingen (lees: dagen) te genieten van culinair genot volgens de normen die controle-orgaan Chiro Ludiek ons oplegt. Een greep uit onze waaier aan standaardbehandelingen: Ontbijtbehandeling De ideale start van een dag bestaat uit het verscheuren van niet minder dan 25 vers aangevoerde broden, zowel wit als bruin, belegd met allerhande lekkernijen. Voor speciale gelegenheden durven wij hier wel eens wentelteefjes van te maken. Middagmaalbehandeling Om ook de rest van de dag door te komen, voorzien wij in deze behandeling een perfect evenwicht tussen koolhydraten, proteïnen, suikers en vetten, die verwerkt worden in: 400 worsten 45L verse soep 40 kg wortelen 1400 fishsticks 35L yoghurt 35kg kippenhaasjes 900 eieren 35L vanillepudding 25kg pasta 400 kippenhamburgers 60L frituurolie 80 kg puree 500 piccolo s 70L spaghettisaus 40kg pitavlees Themabehandeling Land van de Draak Naast onze standaardbehandelingen kunnen wij u ook nog laten genieten van een themadag, afgestemd op uw wensen, zoals wij in juli van dit jaar deden voor een groep van 239 draakjes. We rolden voor hen meer dan 1000 kippengehakt balletjes, gevuld met koriander, gember, ajuin, chilipeper, peterselie, peper en zout en bakten ze bruin op 3 van de 12 gasbekkens in een omgevingstemperatuur van 63 C. Badend in kippenbouillon, vergezeld van mie, perfect afgekruid en opgediend in traditionele klederdracht, zorgden deze balletjes ervoor dat de 239 draakjes zich vulden met dit lekkers om de volgende dag opnieuw vuur te kunnen spuwen. Ook volgend jaar in juli staan soortgelijke arrangementen op het programma en zullen wij ons als team opnieuw 100% inzetten om jullie knorrende magen te vullen. Tot kokens - De kookploeg.

9 Leidingsgegevens Sloeberleiding: Robin Lenssens Nathan Mogensen Sara Van Assche Tine Vandenbussche Pinkelleiding: Amke Paelinck Niels Deolet Jana Van Tornhout Speelclubleiding: Gert-jan Lootens Kobe Verbeke Lore François Niels Bollaert Rakwileiding: Marijs Paelinck Sander T joen Thomas Van Dorpe Ottilie Schelstraete Titoleiding: Thea Desmet Liselotte Moons Michiel Morel Romy Van Vooren

10 Ketileiding: Sander Van Assche Leontine Schelstraete Tim Van Kerckhove Aspileiding: Pieterjan Claeys Ester De Boeck Lisa Van Parys Kastaarleiding: Gillis de Tremerie Jonathan Servayge Emma Claeys Groepsleiding: Sara Van Assche Pieterjan Claeys Marijs Paelinck Vb s (volwassen begeleider): Tom De Gheest Isabel Claeys Nog enkele nuttige adressen: - ivm het uniform: - ivm onze website: - ivm het Ludiekske: -->voor alle andere vragen/opmerkingen: Dit zijn natuurlijk allemaal maar namen. Het is natuurlijk leuker om de leider achter de naam wat beter te leren kennen. Daarom hebben we vriendenboeksgewijs enkele dingen voor u samengevat die u moet weten over onze leidingsploeg.

11 Sloeberleiding Nathan: Geboren op 15 februari 1995 Favoriete spel: Capture the flag Grootste idool: Christopher McCandless (avonturier) Lievelingsdier: Slechtvalk Lievelingseten: Konijn Dé ontdekking van de eeuw is... Sepak takraw Later word ik: Bioloog Chiro is... de beste manier om je rot te amuseren met vrienden en vriendinnen Sara: Geboren op 10 december 1995 Favoriete spel: Dierengeluidenspel Grootste idool: Bambi Lievelingsdier: Bushbabyaapjes Lievelingseten: hete bliksem, mmm appelmoes Dé ontdekking van de eeuw is... Fototoestel Later word ik: een goede leidster en logopediste Chiro is... Het allerallertofste waar ik ooit (als 6-jarige) mee begonnen ben Robin: Geboren op 21 december 1995 Favoriete spel: Terreinspelletjes Grootste idool: Barney Stinson (How I met your mother) Lievelingsdier: Kat Lievelingseten: Pasta Dé ontdekking van de eeuw is... PC Later word ik: CEO van een informaticabedrijf Chiro is... Super zalig! Tine: Geboren op 16 augustus 1993 Favoriete spel: Saboteurtje Grootste idool: One Direction Lievelingsdier: Hond Lievelingseten: Pizza Dé ontdekking van de eeuw is... IPhone Later word ik: kleuterjuf Chiro is... mega cooool Lievelingsfilm: This is it van One Direction Sloebers, zijn jullie klaar voor een superleuke chirocarrière? Met deze leiding kan de start ervan alleszins niet foutlopen!

12 Pinkelleiding Jana: Geboren op 16 juni 1994 Favoriete spel: Verftwister Grootste idool: Mega Mindy Lievelingsdier: Tijger Lievelingseten: Hete bliksem Dé ontdekking van de eeuw is... Later word ik: Sportleerkracht in het leger Chiro is... supermegavetcool, de MAX! Niels (Deo): Geboren op 30 januari 1995 Favoriete spel: Battlefield Grootste idool: Bob de Bouwer Lievelingsdier: Hond Lievelingseten: Pizza Dé ontdekking van de eeuw is... Later word ik: Programmeur Chiro is... Top super Amke: Geboren op 19 juli 1994 Favoriete spel: stadsspel Grootste idool: Dwyane Wade (basketballer) Lievelingsdier: koala Lievelingseten: cannelloni Dé ontdekking van de eeuw is... CHIRO Later word ik: mama van 3 kinderen Chiro is... een goede uitlaatklep voor jong en oud, waar je helemaal jezelf kan zijn en waar je een ongelooflijk goede vriendengroep opbouwt De pinkelleiding is alvast ondersteboven van hun groep. Of zijn de meisjes gewoon ondersteboven van hun mannelijke medeleider?

13 Speelclubleiding Teddy: Geboren op 14 juli 1994 Favoriete spel: Dikke Bertha Grootste idool: Sergio Lievelingsdier: André Hazes' hond Lievelingseten: BBQ Dé ontdekking van de eeuw is... Internet & krinkel Later word ik: grootgrondbezitter Chiro is... De MAX! Lore: Geboren op 24 oktober 1995 Favoriete spel: weerwolven Grootste idool: Florence and the machine Lievelingsdier: caviaaaaa's Lievelingseten: scampi's en tagliatelli met currysaus Dé ontdekking van de eeuw is...downloadsites Later word ik: hopelijk gelukkig Chiro is... zaaalig om je eens uit te leven Niels (Bollie): Geboren op 3 juli 1995 Favoriete spel: naald en draad Grootste idool: Ash Ketchum Lievelingsdier: leeuwaapje Lievelingseten: Paella Dé ontdekking van de eeuw is... internet Later word ik: oud Chiro is... een vree wijze hobby Kobe: Geboren op 9 januari 1995 Favoriete spel: Helicoptertje Grootste idool: Jan Becaus Lievelingsdier: De kip Lievelingseten: Lasagna Dé ontdekking van de eeuw is... Mijn zetel Later word ik: alvast nog eens leider Chiro is... Een prachtige reden om niet te leren op zondag Of de leiding de speelclub aankan is zeker, maar kan Lore haar 3 jongens wel in bedwang houden?

14 Rakwileiding Sander (T'Joenie): Geboren op 12 september 1995 Favoriete spel: Tropico Grootste idool: Mr. Proper (Nieuwe man?) Lievelingsdier: Bobcat Lievelingseten: Mayonnaise Dé ontdekking van de eeuw is... De onderbroek-aantrekhulp Later word ik: Pauselijk knecht Chiro is... de MAX en een niet te missen ervaring Thomas: Geboren op 31 mei 1995 Favoriete spel: Dikke pik Grootste idool: Zlatan Ibrahimovic Lievelingsdier: Puppy's Lievelingseten: Lasagne Dé ontdekking van de eeuw is... internet Later word ik: Productontwikkelaar Chiro is... waar je jezelf kan zijn zonder raar aangekeken te worden Marijs: Geboren op 3 maart 1994 Favoriete spel: alles wat met verf te maken heeft Grootste idool: Gene Thomas Lievelingsdier: een hond Lievelingseten: P A S T A! Dé ontdekking van de eeuw is... WC-papier Later word ik: hopelijk een goede ergotherapeute Chiro is... mijn leven Ottilie: Geboren op 9 september 1993 Favoriete spel: NINJAAAAA Grootste idool: mijn mama Lievelingsdier: waterschildpad Lievelingseten: WAP op kamp Dé ontdekking van de eeuw is... regenponcho! (altijd handig op kamp!) Later word ik: groot, gezond en gelukkig Chiro is... vrienden voor het leven Hallo? Wie heb ik aan de lijn? Aha! De Rakwi s? Wat? Jullie zijn dolgelukkig met de leiding? Uiteraard! Wij zijn al vast helemaal klaar voor een onvergetelijk jaar!

15 Titoleiding Liselotte: Geboren op 10 juni 1995 Favoriete spel: 1 tegen allen Grootste idool: mama Lievelingsdier: Stokstaartje Lievelingseten: Spinazie en frikandon Dé ontdekking van de eeuw is... de chauffage Later word ik: een toffe mama & vrouw Chiro is... een deel van mijn leven! Altijd plezant & veel plezier maken met vrienden & vriendinnen Michiel: Geboren op 9 oktober 1995 Favoriete spel: Cabal online Grootste idool: Rodney Mullen (skateboarder) Lievelingsdier: Bulbasaur Dé ontdekking van de eeuw is... Het Higgsboson Later word ik: Neuroloog Chiro is... Tof! Thea: Geboren op 9 mei 1995 Favoriete spel: Johannes' spel van op krinkel! Grootste idool: de tito's! Lievelingsdier: mijn hond, Ziggy Lievelingseten: pasta carbonara Dé ontdekking van de eeuw is... Bicky burgers Later word ik: grafisch ontwerper Chiro is... de beste hobby die je maar kan hebben Romy: Geboren op 6 oktober 1994 Favoriete spel: uittrekkertje Grootste idool: mama en papa Lievelingsdier: giraf Lievelingseten: pasta, pizza en lasagne Dé ontdekking van de eeuw is... CHIROOO Later word ik: wil ik graag ook wel eens weten! Chiro is... elke keer weer uitkijken naar zondagen "Michiel, ziet ge da wel zitten met drie meisjes leiding geven? Tuurlijk was zijn antwoord en de titoleiding was geboren. Met Romy, Liselotte, Thea en Michiel hebben de tito's het alvast getroffen!"

16 Ketileiding Tim: Geboren op 1 augustus 1994 Favoriete spel: Platte zulma Grootste idool: mijn papa Lievelingsdier: Leeuw Lievelingseten: Spaghetti, alles van vlees Dé ontdekking van de eeuw is... Chiro Later word ik: Kine bij de Rode Duivels Chiro is... Super Mega Tof!! Leontine: Geboren op 3 februari 1995 Favoriete spel: vakduwen Grootste idool: goede artiesten Lievelingsdier: schattige koala Lievelingseten: balletjes in tomatensaus met puree Dé ontdekking van de eeuw is... het chirouniform Later word ik: leerkracht en oud-leiding Chiro is... de ideale uitlaatklep na een lastige week Sander: Geboren op 17 augustus 1995 Favoriete spel: dikke pik Grootste idool: kris wulteputte (grappige chefkok van gourmet invent) Lievelingsdier: pony'tje Lievelingseten: puree Dé ontdekking van de eeuw is... Later word ik: groter Chiro is... supermeganice Moeten we nog vragen of de ketileiding het ziet zitten? De foto spreekt voor zich. Zich vervelen zullen de keti s alvast niet doen; hun leiding staat te springen voor hen

17 Aspileiding Pieterjan (P-J): Geboren op 10 augustus 1994 Favoriete spel: Ninja Grootste idool: Lordeflor (voor meer info: Lievelingsdier: Hangbuikzwijn Lievelingseten: WAP op kamp Dé ontdekking van de eeuw is... toch wel de chirobroek Later word ik: Jurist Chiro is... crimineel leuk Lisa: Geboren op 14 juli 1994 Favoriete spel: ninja Grootste idool: ester en tim/tommy Lievelingsdier: katjes Lievelingseten: varkenshaasje in appelsiensaus met kroketjes Dé ontdekking van de eeuw is... immodium Later word ik: lijkschouwer Chiro is... mega wijs Ester: Geboren op 18 maart 1994 Favoriete spel: etalagepop Grootste idool: Bram van Thuis Lievelingsdier: Poes Lievelingseten: Bicky voor 1 euro Dé ontdekking van de eeuw is... Nalu Later word ik: journalist bij Flair Chiro is... mijn favoriete uitlaatklep! De MAX Deze foto spreekt voor zichzelf, de aspileiding kijkt uit naar een fantastisch jaar met de aspi s. Eén ding is zeker; dit komt goed!

18 Kastaarleiding Gillis: Geboren op 13 juni 1993 Favoriete spel: Big Buddy Grootste idool: Ian Curtis Lievelingsdier: Vogelbekdier Lievelingseten: een brokje Emma Dé ontdekking van de eeuw is... Muts Later word ik: Rusland Chiro is... dingen doen die daarvoor niet mogelijk leken Emma: Geboren op 15 maart 1995 Favoriete spel: stadsspel Grootste idool: de uitvinders van de chiro! Lievelingsdier: Lieveheersbeestje Lievelingseten: WAP Dé ontdekking van de eeuw is... de fleecedekentjes Later word ik: orthopedagoge en mama Chiro is... megaultrasuperzalignietnormaalcool Jonathan: Geboren op 14 mei 1995 Favoriete spel: stafbal, dikke pik, barre (alle golden oldies) Grootste idool: House MD Lievelingsdier: Panda Lievelingseten: Sushi Dé ontdekking van de eeuw is... stamceltherapieën Later word ik: dokteur Chiro is... SUPER-MEGA-ZALIG-DMAX!! en een plek om de leukste mensen van Landegem tegen het lijf te lopen :') Deze 3 enthousiastelingen zullen de kastaars ongetwijfeld een fantastisch jaar bezorgen. De goedlachse Jonathan, de altijd positieve Emma en de immens plezante Gillis zien het alvast enorm zitten

19 VB S We zijn enorm fier en verheugd om aan jullie onze nieuwe vb s (volwassen begeleiders) voor te stellen. We moesten bij de overgang naar het nieuwe jaar afscheid nemen van Thijs, de overblijver van het duo Thijs & Tineke, die we allebei enorm dankbaar zijn voor hun vele werk voor de chiro! (We kunnen het maar niet genoeg benadrukken). We zijn ervan overtuigd dat hun opvolgers met een even groot hart zich zullen inzetten voor de chiro! Welkom in de familie Tom De Gheest (Rambo) en Isabel Claeys! Tom (Rambo): Geboren op 5 december 1978 Favoriete spel: Risk Grootste idool: Zack de la rocha (rage against the machine) Lievelingsdier: slang Lievelingseten: Frieten Dé ontdekking van de eeuw is... Ipod, altijd en overal genoeg muziek voor de nodige ambiance of om de stiltes te vullen Later word ik: iets waar ik later op zal kunnen antwoorden Chiro is... meer dan de zondag alleen Isabel: Geboren op 3 februari Favoriete spel: Rummikub Grootste idool: Joren & Thor (en Colin Firth) Lievelingsdier: Poes Lievelingseten: Hespenrolletjes met witloof Dé ontdekking van de eeuw is... de digicorder Later word ik: een vrijgevige oma Chiro is... de plaats waar ik Tom heb leren kennen

20 Groepsleiding Na het vertrek van Matthias en Sandrine moesten we afscheid nemen van twee van onze groepsleiders. Marijs moest dus op zoek naar twee nieuwe enthousiastelingen die deze zware erfenis op zich wilden nemen. Uit het pak van de leidingsploeg schoten al snel twee namen naar voren die zich geroepen voelden. Zo ontstond ons nieuwe trio: Marijs-Pieterjan-Sara.

21 Uniformenbank Zoals jullie allicht allemaal wel weten wordt er in de Chiro een uniform gedragen. Dit is vanaf speelclub verplicht voor iedereen (winter en zomer! ). Voor sloebers en pinkels volstaat het om eigen speelkledij aan te trekken, maar natuurlijk mogen zij ook in uniform komen, hoe meer hoe beter! Het uniform bestaat uit : een chirotrui of chirohemd : een chiro T-shirt of kamp T-shirt : een chirobroek of chirorok Onze rode chirotruien zijn nog steeds te koop! Van maatje 116 tem XL, voor iedereen is er de mogelijkheid om een trui te kopen. Een trui kost 20 euro per stuk en kunnen aangekocht worden net voor de chiromiddag (14u) of net erna (17u). Stuur alvast een mailtje om te kijken of jouw maatje er nog is! Ook hebben we een 2 de hands uniformenbank. Hieronder een overzicht van wat we momenteel hebben: Rode Chiro T-shirt ( 8) -maatje 10 -maatje 14 -maatje 36 -maatje 38 -maatje 40 -maatje 42 -maatje 44 Blauwe Chiro trui ( 10) -maatje 8 -maatje 10 -maatje 12 -maatje 14 -maatje 36 Regenjas Chiro ( 10) -maatje 10 -maatje 14 Chirohemd ( 15) -maatje 12 Broekrok ( 15) -maatje 12 -maatje 40 Nog even dit : als er mensen zouden zijn met te kleine Chirokleren thuis en je weet er geen bestemming voor, schenk ze gerust aan Chiro Ludiek dan maken wij er andere kindjes gelukkig mee. Voor alle vragen, 1 adres:

22 Kalender Ouders, neem jullie pen en notitieboekje maar even bij de hand en noteer deze data even in jullie agenda Zondag 10 november: gewoon chiro* Zondag 17 november: gewoon chiro* Zondag 24 november: gewoon chiro* Zondag 1 december: gewoon chiro* Zondag 8 december: Sinterklaas (den echten!) nous visite Zondag 15 december: gewoon chiro* Zondag 22 december: gewoon chiro* Woensdag 25 december: kerstmis=cadeautjes!!! Zondag 29 december: gewoon chiro* Woensdag 1 januari: Nieuwjaar Zondag 5 januari: geen chiro (de examens staan voor de deur, weetjewel) Zondag 12 januari: groepsspel Zondag 19 januari: de Aspi's nemen het over, overname Zondag 26 januari: gewoon chiro* Zondag 2 februari: een tweede editie van ons literair hoogstaand tijdschrift: t Ludiekske! Kwestie van vooruit te kunnen plannen: Zondag 16 februari: Vrijdag 22 november: Hutsepot, dus geen chiro Wijndegustatie Ook leuk om weten: Dinsdag 7 januari: Zondag 25 mei: Woensdag 23 april: De verjaardag van Nicolas Cage, dé beste acteur bij uitstek De release-date van de allereerste Star Wars-film Verjaardag van het allereerste filmpje op Youtube! * Chiro is nooit zomaar gewoon

23 De nieuwe 'oud'-leiding We moeten van heel wat leidingsmensen afscheid nemen en vele ordinaire tijdschriften zouden schrijven dat de lijst te lang is om op te sommen, maar dit is het ludiekske, een toptijdschrift met een ontzettende impactsfactor in de academische wereld dat haar reputatie smaad zou aandoen indien we het niet doen, vandaar willen wij hen, de nieuwe leidingsploeg, bedanken voor hun puike werk, onvermoeibaarheid, loyaliteit, doorzettingsvermogen, heldhaftigheid, onverschrokkenheid, eerlijkheid, broederlijkheid en gelijkheid: Baets Elia Jasje Julian Katie Laura Marjolein Matsu Menno Nina Ona Paki Paling Pino Pudo Sandrine Sofie Suus Victor Vinnie Wannes Vervolgens willen wij nogmaals Tineke en Thijs bedanken die als VB (volwassen begeleider voor de onwetende zielen onder ons) de leiding hebben gecoördineerd in moeilijke en gemakkelijke tijden. Ook de kookploeg verdient nog maar eens een applausje voor al het lekkere eten dat zij op kamp voor ons gestoomd, gestoofd, gekookt, gebakken, gefrituurd, geblancheerd, gemarineerd, gegrilld en klaargemaakt hebben. En last but not least de manusjes voor allerhande zaakjes en taakjes die voor een leidingsmens too hard to handle zijn.

24 Wist je dat? Zoals U wel weet is het samenstellen en opmaken van het Ludiekske niet vanzelfsprekend. Veel onderzoek, bronnen checken en het geheel nog eens omzetten naar een boeiende tekst, het duurt uren. Om onze gedachten te verzetten zoeken we af en toe naar wat triviale weetjes. De beste en de absurde willen we U zeker niet besparen! Wist je dat: - er dit jaar op kamp door het warme weer meer dan drie keer meer water is gebruikt dan normaal? - we met 273 leden deel uitmaken van de G12, de groep van de 12 grootste chiro's in Vlaanderen? - je niet kan niezen met je ogen open? - je niet met je rechteroog over je linkerschouder kan kijken? - 85% van de personen geprobeerd heeft met zijn rechteroog over zijn linkerschouder te kijken na het lezen van vorig weetje? - de ketileiding meer dan 10 minuten aan het maken van hun groepsfoto heeft besteed omdat Tommy niet synchroon kan springen? - er jaarlijks ongeveer 100 mensen verstikken door op hun stylo te kauwen? - we nog steeds op zoek zijn naar diepvriezers? - er in China een vuur 437 jaar heeft doorgebrand? Het heeft tijdens die periode 127 miljoen ton houtskool verbruikt. - je meer kans hebt om te sterven op je verjaardag? - een antiloop hoger kan springen dan het gemiddelde huis? Huizen kunnen namelijk niet springen. - een droge spaghettistokje altijd in meer dan twee stukken zal breken wanneer het gebogen wordt? - de doedelzak in Egypte is ontstaan? - 7% van alle amerikanen denkt dat Elvis Presley nog leeft? - het grootste Zwitsers zakmes 87 functies heeft en meer dan 1 kilogram weegt? - dat kans dat je wordt aangevallen door een haai 100 keer kleiner is dan de kans dat je een struisvogelei op je hoofd krijgt?

25 Spelletjes Marijs PJ Sara Tine Nathan Robin Deo Amke Jana Thomas Tjoenie Teddy Bollie Kobe Ottilie Lore Liselotte Michiel Tom Isabel Romy Thea Sander Tommy Leontine Ester Lisa Gillis Emma Jonathan Chiro Leiding Kastaars Sloebers Pinkels Speelclub Rakwi Tito Keti Aspi VB XL Hutsepot Vlaamse kermis Slaag jij er in om alle woordjes terug te vinden? Anna zit op haar hotelkamer in Spanje. RAADSEL De dag voordien had ze een aardig Spaans meisje genaamd Juanita leren kennen waarmee ze op haar hotelkamer had afgesproken om samen te gaan shoppen. Terwijl Anna zich stond op te maken werd er op de deur geklopt en kort erna kwam er een jongen binnen die zei: "Oh sorry, ik heb me vergist van kamernummer." waarna hij zich vlug uit de voeten maakte. Anna belde meteen de politie en dezelfde dag werd de lang gezochte hoteldief opgepakt. Hoe wist Anna dat de jongen waarschijnlijk de hoteldief was? Het antwoord vind je op de volgende pagina!

26 Antwoord raadsel: De jongen had op de deur geklopt en dat is iets wat je niet doet als je je eigen hotelkamer wilt binnengaan. Anna wist dus dat de vergissing van kamernummer alleen maar een smoesje was toen hij zag dat er iemand in de kamer aanwezig was. Horoscoop Waterman (21 januari - 18 februari) Het is een positieve dag voor jouw teken. Je straalt vriendschap en vertrouwen uit en dat wordt gewaardeerd door je medeleden. Het wordt een zondag om niet te vergeten. Rakwi's, love s in the air! -Geluksdag: zondag Vissen (19 februari - 20 maart) Vandaag heb je Jupiter in de rug, zoveel is zeker. De dag zit vol met kleine pleziertjes, vooral rond het vieruurtje. Geniet er ten volste van, het tij zou nog wel eens kunnen keren. -Geluksdag: zondag Ram (21 maart - 20 april) Niet alles loopt gesmeerd, maar daar laat jij je niet door afschrikken. Je weet je mannetje te staan en toont de sterrenbeelden wat je in je mars hebt. Wees niettemin voorzichtig voor nietsvermoedende Aspiranten tijdens Dikke Bertha! -Geluksdag: zondag Stier (21 april - 21 mei) Een van jouw beste vrienden heeft een negatieve dag vandaag. Sta hem/haar bij waar het nodig is, achteraf zal het allemaal in jouw voordeel uitkomen. Kastaars, laat jullie niet ontmoedigen door het vertrek van Yoeri, je bent toch geen zwakkeling? Tijd om frisse moed te kweken, maak een flinke tuimeling! -Geluksdag: zondag Tweelingen (22 mei - 21 juni) Je bent met je verkeerde been uit bed gestapt, wees op je hoede. Probeer zeker niet de held uit te hangen om indruk te maken op je vriendjes, want Toontje zal spoedig om zijn loontje komen. Single, een onverwachte wending kan nieuwe grenzen openleggen. -Geluksdag: zondag Leeuw (24 juli - 23 augustus) Door de onvoorspelbare interferentie van de Maan en Saturnus zal je geconfronteerd worden met situaties die je zelf niet helemaal in hand hebt. Een gouden tip: maak dat je huiswerk af is voordat je aan een toffe zondagmiddag begint! -Geluksdag: zondag Maagd (24 augustus - 23 september) Je bent wat droevig met de gedachte dat er op 2 november geen chiro is. Kop op, je leiding zal het zeker goedmaken! Voor de Aspirant-maagden: houd het deftig op Chirofuif Classic Edition. -Geluksdag: zondag Weegschaal (24 september - 23 oktober) De herfstvakantie zit er helaas alweer op, tijd om er terug in te vliegen! Op school heb je alleszins niet te klagen, die ene persoon denkt voortdurend aan jou. Niet verlegen zijn en gaan is de boodschap. Sloebers, Robin is deze week onvermoeibaar, maak daar ten volste gebruik van! -Geluksdag: zondag Schorpioen (24 oktober - 22 november) Jij bent in je element deze week. De vogeltjes fluiten, je ouders zagen eens wat minder, je hebt haast geen werk voor school en je partner heeft er ook helemaal zin in! Naarmate het weer vordert de komende dagen zal je gemoedstoestand volgen. Naar Frank Deboosere luisteren dus. -Geluksdag: zondag Boogschutter (23 november - 22 december) Deze week staat in het teken van jouw sterrenbeeld. Hoe kan het ook anders? Je hebt net een zalige vakantie achter de rug, de chiro was ook demax en de modder kan ook bijna niet meer wachten om van je vel geschrobd te worden. Een ideale afsluiter als je het mij vraagt (CHIRO!). -Geluksdag: zondag Kreeft (22 juni - 23 juli) Vandaag wordt je gedwongen om op allerlei manieren Steenbok (23 december - 20 januari) tot het uiterste te gaan, laat je niet kennen. Speel Het is het begin van een gure periode tussen jou en je zeker mee met alle spelletjes en geef niet op! Time to partner. Eventjes wat afstand nemen kan zeker geen shine! kwaad, zolang alles weer koek en ei is tegen volgende -Geluksdag: zondag zondag. Breek het gelid, MARS! -Geluksdag: zondag

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

DE LYCEUMKRANT OPENHARTIG GESPREK DE AVONTUREN STUDEREN IN DE TOEKOMST. met Oliver Gee. van een brugklasser. Is het nog betaalbaar?

DE LYCEUMKRANT OPENHARTIG GESPREK DE AVONTUREN STUDEREN IN DE TOEKOMST. met Oliver Gee. van een brugklasser. Is het nog betaalbaar? DE LYCEUMKRANT DÉ SCHOOLKRANT VAN HET GROENE HART LYCEUM een OPENHARTIG GESPREK met Oliver Gee DE AVONTUREN van een brugklasser STUDEREN IN DE TOEKOMST Is het nog betaalbaar? INLEIDING VAN DE HOOFDREDACTIE

Nadere informatie

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september

www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september KSJ Knokke De Tokke Edward Verheystraat 20 8300 Knokke-Heist www.ksjknokke.be Jaargang 29- n 1- April 2015 maandelijk tijdschrift - muv. juni-juliaugustus-september - 8300 KNOKKE Station Ad Valvas BELANGRIJKE

Nadere informatie

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord

----------------------------------------- ------------------------------------------ Voorwoord Voorwoord Je hebt net een spik splinter nieuwe WP opengeslagen. Vers van de pers. Alle ouwe trouwe leden en abonnees weten inmiddels al wat het inhoud, maar voor al onze nieuwe leden een korte uitleg:

Nadere informatie

EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP

EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP A P R I L 2 0 1 1 P A R T Y S + F A S H I O N + M E D I A + L I F E S T Y L E + A R T + S C I E N C E + S P O R T S EEN WEEK LANG ZONDER MAKE-UP Het ware gezicht van mevrouw Mehinagic WIJ KOMEN BIJ U ETEN!

Nadere informatie

Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in!

Hallo allemaal! Voor de rest kan ik enkel hopen dat het een even geweldig jaar wordt als vorig jaar, maar daar ben ik redelijk gerust in! Hallo allemaal! Het kamp zit er weer op en het nieuwe chirojaar staat weer voor de deur! We kunnen echter niet aan het nieuwe jaar beginnen zonder nog eens onze herinneringen aan het kamp boven te halen,

Nadere informatie

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart

36 e jaargang, 1 e uitgave. v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart 36 e jaargang, 1 e uitgave v.u. KSJ Lichtaart, Molenstraat 56 bus A, 2460 Lichtaart VOORWOORD Liefste KSJ-vriendjes, vriendinnetjes, mama s, papa s, leiding, oud-leiding, enzovoort enzoverder! Het nieuwe

Nadere informatie

Oktober - November - December

Oktober - November - December 1 wcolofon Redactie Annelies Beke Bart Degroote Lisa Viane Maarten Keyngnaert Mathieu Veys Ole Mahieu Pieter Braeckevelt Riet Lapierre Vormgeving Riet Lapierre Cover Jonathan Verheye Eindredactie Annelies

Nadere informatie

thema: samen in ploeg

thema: samen in ploeg België-Belgique P.B. AntwerpenX BC9827 Afzender: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw Lange Kievitstraat 74, B-2018 Antwerpen Zeswekelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen (uitgezonderd augustus

Nadere informatie

Leuke puzzels. Exclusief interview met Eline. Jaargang 59 nummer 1 - Verantwoordelijke uitgever: Stationsstraat 232 3620 Lanaken

Leuke puzzels. Exclusief interview met Eline. Jaargang 59 nummer 1 - Verantwoordelijke uitgever: Stationsstraat 232 3620 Lanaken Leuke puzzels Exclusief interview met Eline Jaargang 59 nummer 1 - Verantwoordelijke uitgever: Stationsstraat 232 3620 Lanaken 1 Als eerste aan het woord in onze nieuwe editie, niemand minder dan Dhr.

Nadere informatie

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke

1 Kerstmusical 2013. De arme rijke 1 Kerstmusical 2013 De arme rijke 2 Kerstmusical de arme rijke 1. lied van kinderen, die geld opwillen halen en straatkrantverkoper; Buiten kunnen evt. ook al personeelsleden uit de winkel staan (zie 6)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2008 nr.17

Nieuwsbrief 2008 nr.17 Nieuwsbrief 2008 Nieuwsbrief 2008 nr.17 Inhoud Voorwoord Tijdsoverwegingen 2 Tijdsoverwegingen. 3 Wauw! Een verslag van een bijzondere vakantie. 4 Mijn vakantie in Holland. 4 Kamperen in Delfgauw. 5 Vakantie

Nadere informatie

W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e

W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e W i e b e n i k? S t e r k e v e r h a l e n o v e r m i g r a t i e Inhoud Voorwoord 2 Verhalen niveau A2 5 Mijn levensverhaal 6 Van waar ik kom en over mijn leven 7 Ik ben R. Habibullah 8 Ik ben blij!

Nadere informatie

99 TIPS Voor het lopen van :

99 TIPS Voor het lopen van : 99 TIPS Voor het lopen van : Een Marathon Eelco de Boer 2007 Eelco de boer. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of doorgestuurd/doorverkocht zonder toestemming van de schrijver.

Nadere informatie

Givers en alcohol: een beleid. Jins doen het voor het eerst. Weg met sisal! leve polypropyleen. 22 feb 2013 10-11 12-13

Givers en alcohol: een beleid. Jins doen het voor het eerst. Weg met sisal! leve polypropyleen. 22 feb 2013 10-11 12-13 Afzender: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw Lange Kievitstraat 74, B-2018 Antwerpen Zeswekelijks tijdschrift van Scouts en Gidsen Vlaanderen (uitgezonderd aug & sept) Jaargang 37 Afgiftekantoor: gent X P409371

Nadere informatie

Edda heet jullie van harte welkom in haar verjaardagsjaar!!!

Edda heet jullie van harte welkom in haar verjaardagsjaar!!! VETOPIABOEKJE 1 E EDITIE 2014-2015 Studentenkring voor vertalers, tolken en meertalig communicatoren. Edda heet jullie van harte welkom in haar verjaardagsjaar!!! 1 Inhoudstafel Inhoudstafel....2 Welkomstwoordje

Nadere informatie

muziek punt dubbel DOSSIER BCV* eppo janssen x in het hart van deze Dubbelpunt België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362

muziek punt dubbel DOSSIER BCV* eppo janssen x in het hart van deze Dubbelpunt België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362 dubbel België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362 punt Tijdschrift van en voor Chiroleiding verschijnt maandelijks, niet in juli en augustus nr. 7 maart 2008 Chirojeugd Vlaanderen vzw v.u. & afzendadres:

Nadere informatie

t Civielke Overpoort voor Dummies Bachlaunch, Bucketlist, BEST Games, Traveltime, Gadgets Engineering... Nobody said it has to be boring

t Civielke Overpoort voor Dummies Bachlaunch, Bucketlist, BEST Games, Traveltime, Gadgets Engineering... Nobody said it has to be boring België- Belgique P.B. Gent 1 3/5778 Overpoort voor Dummies Verschijnt vijf maal per jaar (okt-nov-feb-maa-apr), academiejaar 2014-2015, V.U. Max Cozijns, afzendadres J. Plateau straat 22, 9000 Gent, Afgiftekantoor

Nadere informatie

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1

Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers met diabetes mellitus type 1 1 2 Diabetes in ons gezin Een boek met ervaringsverhalen door en voor gezinnen met pubers

Nadere informatie

Centen... DUBBELPUNT. ZET JE RAKWI S OP DE COVER... van het Ventieltje! (zie p.19) Palaveren op p.24

Centen... DUBBELPUNT. ZET JE RAKWI S OP DE COVER... van het Ventieltje! (zie p.19) Palaveren op p.24 DUBBELPUNT België -Belgique P.B. 8000 Brugge 1-2 4/121 P409362 Tijdschrift van en voor Chiroleiding verschijnt maandelijks, niet in juli en augustus nr. 3 november 2004 Chirojeugd Vlaanderen vzw v.u. &

Nadere informatie

reis ver drink wijn denk na lach hard duik diep kom terug spinvis

reis ver drink wijn denk na lach hard duik diep kom terug spinvis reis ver drink wijn denk na lach hard duik diep kom terug spinvis 3 Perhaps when we find ourselves wanting everything, it is because we are dangerously near to wanting nothing. Sylvia Plath 4 hoofdstuk

Nadere informatie

Presenteren met Plezier

Presenteren met Plezier E-book Presenteren met Plezier ~ www.j-dl.nl ~ janssen@j-dl.nl Andalusië/Nijmegen juli 2011 Presenteren met Plezier het e- book met de 14 gouden tips! Rob Janssen Inleiding Ken je dat? Je bereidt een presentatie

Nadere informatie

New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen.

New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen. Neem De Tijd Om Dit Rapport Nu Te Printen New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen. Door: Franka Peels Voor De Eerste Keer Ooit Onthuld. Na Jaren

Nadere informatie

Op de. weg. The Glory of Christmas. Studie Bobby Schuller: Bent u op de goede weg? Mijn kruispunt. Persoonlijke verhalen

Op de. weg. The Glory of Christmas. Studie Bobby Schuller: Bent u op de goede weg? Mijn kruispunt. Persoonlijke verhalen hoop magazine is een uitgave van hour of power nederland en verschijnt zes keer per jaar nummer 70 - november 2014 losse verkoopprijs 2,95 via hourofpower.nl/winkel gratis uitgave voor donateurs i n d

Nadere informatie

MET Zorg. Samen maken we meer mogelijk. Jenny Buijks en Jan Valkenborgh Raad van Bestuur

MET Zorg. Samen maken we meer mogelijk. Jenny Buijks en Jan Valkenborgh Raad van Bestuur MET Zorg en Ziel Samen maken we meer mogelijk Jenny Buijks en Jan Valkenborgh Raad van Bestuur Inhoud 02 03 05 Voorwoord Twan 17 Hoofdstuk 1 Het dorpsleven 20 Hoofdstuk 2 Nieuw begin 23 Hoofdstuk 3 Fotografisch

Nadere informatie

Verder in dit krantje:

Verder in dit krantje: Maandelijks tijdschrift juli augustus 2013 Jaargang 7 Afgiftekantoor: Vosselaar Erkenningsnr: p409462 België-Belgique P.B. 2300 Turnhout 1 BC 9537 Familieberichten: Aan alle jarigen van de maand Juli en

Nadere informatie

E LEMMATICA E 1. = letterlijk ~ = figuurlijk = uitdrukking = vaktaal '"... '"= (nog) geen ABN I, II etc. = verbindbaarheid ± = synoniem

E LEMMATICA E 1. = letterlijk ~ = figuurlijk = uitdrukking = vaktaal '... '= (nog) geen ABN I, II etc. = verbindbaarheid ± = synoniem E LEMMATICA E 1 de EE van Eduard De Ee is ook de naam van een riviertje../ e.a. ± en andere(n)..\ en de Wijde Ee van een meertje. e.e.a. ± een en ander, samenvattend e.d. ± en dergelijke, en meer van dat

Nadere informatie

OKTOBER 2009 KRANTJE-VOOR-JOU

OKTOBER 2009 KRANTJE-VOOR-JOU OKTOBER 2009 KRANTJE-VOOR-JOU Tweemaandelijks tijdschrift van vzw Terschelling erkenningsnr. P007197 uitgiftekantoor:hove. vu : Dré Sebrechts Kapelleveldstraat 22 - B2530Boechout www.vzwterschelling.be

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

de zomervakantie! Juni2009 Misschien is ie zelfs wel grappig! Lekkere, soms stevige en melodieuze, worshipnummers. De recessie Barack Obama

de zomervakantie! Juni2009 Misschien is ie zelfs wel grappig! Lekkere, soms stevige en melodieuze, worshipnummers. De recessie Barack Obama Juni2009 de zomervakantie! De recessie Barack Obama Misschien is ie zelfs wel grappig! CD Recensie: Lincoln Brewster Lekkere, soms stevige en melodieuze, worshipnummers. Dé routeplanner die je moét hebben!

Nadere informatie