Inleiding. Geachte lezer,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inleiding. Geachte lezer,"

Transcriptie

1

2 Inleiding Geachte lezer, Na maanden vol spanning is het weer zover! Zet u gerust even neer, laat het werk dat nog eventueel gedaan dient te worden achterwege, en plaats de schaal vol halloween-versnaperingen binnen handbereik: het is weer Ludiekskestijd! Ook in deze editie komt u een heleboel dingen te weten in verband met de gang van zaken bij Chiro Ludiek. Zo leert u enerzijds alles over een nieuw speelbos, en leggen we u stap voor stap uit hoe al die chiroleden toch aan zo n prachtige Chirotrui komen! Eveneens blikken we terug op een fantastisch kamp, en een toch alweer geslaagde Vlaamse kermis, die samen met de Kampvuurfuif voor een geweldige start van het nieuwe schooljaar zorgden! Dit alles gaat natuurlijk gepaard met het conventionele afdelings-tekstje, een handvol strips en spelletjes, een must-have-on-your-fridge Chirokalender en nog veel meer! Geniet ervan! De Redactie

3 Regels Zoals overal gelden er een aantal regels op de chiro. Wij chiroleden houden namelijk niet zo van dat anarchistisch gedoe. Dat loopt toch maar uit de hand. Vandaar stelden wij voor al wie de regels nog niet kent een klein overzichtje samen: - STIPTHEID: Een chirozondag begint om 14h stipt (niet vroeger) met de openingsformatie. Ouders geven hun geliefde kroost een laatste knuffel en vertrouwen hun kinderen toe aan de meest vakbekwame leiding van Midden-Aarde. De ouders blijven hierbij aan de rand van het sportveld wachten. Eventuele laatkomers wachten bij de ouders tot de openingsformatie gedaan is alvorens zich bij hun afdeling te voegen. Een chirozondag sluit af met een slotformatie om 17h stipt (niet later). - UNIFORM: Het dragen van een uniform in de openings- en slotformatie is verplicht voor alle afdelingen behalve voor de Sloebers en de Pinkels. De Speelclub zou het best vanaf Pasen in volledig uniform naar de chiro komen indien ze geen straf willen krijgen van hun strenge leiding. Aan de nieuwe leden vragen wij om na ongeveer 6 chirozondagen in uniform op de chiro te verschijnen. Als het echt koud is, mogen broekkousen gedragen worden. Waaruit bestaat een uniform? -Voor de boys: beige korte broek (of bermuda, geen rok aub), blauw hemd of chirosweater en een chiro- of kamp-t-shirt. -Voor de girls: beige korte broek of rokje, blauw hemd of chirosweater en een chiro- of kamp-t-shirt. - DRANK: Voor alle afdelingen is alcoholische drank op de chiro verboden! Enkel de aspi's krijgen vrijdag op de kern de mogelijkheid om onder toezicht één (max. twee) pintje(s) aan hun lippen te zetten. Ook zouden wij aan de ouders willen vragen om zoon of dochter lief geen sapjes e.d. mee te geven naar de chiro. Uw kinderen krijgen alles wat ze nodig hebben van de leiding tijdens het vieruurtje. - KAMP: Het is nog eventjes maar toch willen wij al meegeven (voor de eventuele vroegboekers) dat het chirobivak dit jaar begint op 20 juli en afsluit op 30 juli. Gelieve hier dan ook rekening mee te houden. Eventueel achterkomen of vroeger vertrekken naar huis is not done. Het chirobivak is uiteindelijk maar 10 dagjes weg van huis. Tot zover onze 'regels'. Het zijn er niet veel en we vragen zeker niet veel, maar moesten er toch problemen zijn dan kan u altijd een mailtje sturen naar of een leidingspersoon aanspreken.

4 Speelbos voor de Chiro! Enkele dagen geleden verscheen er in het Nieuwsblad veelbelovend nieuws voor Chiro Ludiek! Een nieuw speelbos komt eraan! Wij citeren uit het Nieuwsblad: U kan zich misschien afvragen waarom de Chiro hier zo blij mee is. Kom wat dichterbij, dan vertellen wij u ons verhaal: "Heel lang geleden had Chiro Ludiek meer dan voldoende speelvelden. Het veld aan de sportzaal en het veld waarop nu de sociale appartementsblokken zijn gebouwd waren onze playgrounds. Met de komst van de sociale woonwijk verdween een aanzienlijk deel van onze speeloppervlakte maar we beschikten nog over genoeg plaats om elke afdeling van een schitterend programma te voorzien. Toen echter enkele maanden geleden de gemeente begon met de bouw van een nieuw jeugdhuis op het veld aan de sportzaal, voelde Chiro Ludiek het mes in haar keel drukken en haar speeloppervlakte slinken. Aangezien het grasveldje aan onze lokalen niet groot genoeg is om alle afdelingen te herbergen, trokken we naar het speelveldje achter de bib. Na enkele weken werden we echter overspoeld met klachten van buren: "Tes te viel lawoaj! Tes wel zundag eh, ne rustdag vur iedreen!" Het was allerminst onze bedoeling om buurtbewoners last te bezorgen. Vandaar dat Chiro Ludiek in een laatste wanhoopspoging terugtrok naar het veld tegenover apotheek De Beul, waar we momenteel veilig zitten. Dit veld is echter ver afgelegen van onze lokalen waardoor wij het moeilijk hebben met het vervoer van materiaal en de aanleg van vieruurtjes. Bovendien is dit veld slechts een tijdelijke oplossing. De eigenaar heeft liever niet dat we het veld gebruiken in de winter - waarvoor alle respect. Gelukkig ziet het ernaar uit dat na een vermindering in speeloppervlakte het geluk nu wat meer aan onze kant staat! Een brug over de Kale, het voelt alsof men de Millennium Bridge naar Landegem wil verplaatsen! Wij willen dan ook schepen van jeugd Gunnar Claeys van harte bedanken voor zijn pogingen om het speelbos op de politieke agenda van onze gemeente te zetten en hopen dat de werken voor het speelbos en de brug over de Kale snel van start gaan.

5 Kampvuurfuif De gezelligste fuif van allemaal, de traditionele kampvuurfuif, was weer een editie om niet snel te vergeten. Streekbieren, cocktails, versnaperingen, een vuurtje en muziek; het bleken nog maar eens dé ingrediënten voor een plezante avond. Daarnaast kon iedereen -door de aangelegde klinkers- zijn modderschoenen thuis laten en deze vervangen voor dansschoenen. Je kon een VEDETT drinken OM ER in te komen. Als het de GULDEN DRAAK niet was die u den DUVEL heeft aangedaan, dan zal het wel de KARMELIET geweest zijn die u naar het DELIRIUM heeft gebracht. En indien u daardoor vergeten bent of we nu naar ACHEL of CHIMAY op kamp zullen gaan, zal ST-BERNARDUS of MOEDER OVERSTE het misschien wel nog weten. Kom volgend jaar zeker terug, tenminste AU je GUSTIJN hebt!

6 BBQ Antiek Ludiek De klinkers waren amper bekomen van de vooravond (kampvuurfuif,red.) of de Antiek Ludiek kwam ze opeisen voor de jaarlijkse BBQ van hunnentwege. Een heuse braspartij, zo oud als de straat, die er sinds jaar en dag in slaagt Ludiekers met de meest uiteenlopende leeftijden onder één grote tent samen te brengen. Waar oude herinneringen van onder het stof worden gehaald, waar de meeste invités worden aangesproken met hun typische bijnamen, waar men geniet van de laatste zomerdagen en waar die aangename kampsfeer, voor velen achtergelaten in het verre verleden, even weer in overmaat aanwezig is. "Zamina mina bonzaléwa", zoals Béa het zou verwoorden. Nadat de laatste steaks en speklapjes de deur uitwaren was het spel helemaal espe: tafels en stoelen maakten al snel plaats voor de dansvloer, iets wat Hesperol niet aan zich voorbij liet gaan. De band had een maand ervoor groot succes geboekt op Krinkel (een vierjaarlijks kamp georganiseerd door Chirojeugd Vlaanderen, red.) en was niet van zins om onder te doen voor Chiro Ludiek, integendeel! Door van start te gaan met de alombekende chiroklassiekers was het publiek niet meer te houden! DJ Maëstro (voormalig groepsleider van Antiek Ludiek, red.) zette achteraf the Landegem Nightlife Scene in gang met zijn zwoele beats en gewaagde overgangen. Het vervolg van de avond is geschiedenis... Een geslaagde editie, zeker voor herhaling vatbaar, sans gêne!

7 Vlaamse Kermis 'Wustse kap' zei den boer en hij nam een bijl en kapte een worst doormidden. 'GSM'eke kap' zei Pino en hij liet hetzelfde doen met zijn gsm. Laat die worst/gsm dan nog eens door een buis glijden vanaf het dak en je bent op onze Vlaamse Kermis. Een plaats voor de ouders en kinderen om even te bekomen van alle kermisdrukte en op het gemak een pannenkoek te eten of een streekbier te drinken om nog even in de sfeer van kampvuurfuif te blijven. Voor oud-leiding is het ook een ideale dag om te bekomen, maar dan eerder van hun heerlijke Antiek Ludiek Barbecue. Jeneverkot Nog vooraleer de eerste zonnestralen over Landegem vielen, waren al enkele chiroleiders vroeg uit de veren. Het jeneverkot stond er weer, dé afsluiter van Landegem kermis. Een attractie die vele ouders, oud-leiding, leden en oud-leiding naar de slag aan de chiro lokt. Na een glaasje jenever de botsauto's onveilig maken, naar de kermiskoers kijken of zoals Romy het lunapark leegplunderen; het hoort er allemaal bij. We kunnen al bij al weer eens terugblikken op een leuke Vlaamse kermis op de chiro. Vergeet ook zeker niet naar de wijndegustatie van Antiek Ludiek te komen in de Gemeentezaal te Hansbeke op 22 november vanaf 19u. Er zijn naast traditionele Franse wijnen ook wereldwijnen. U kan er zelf de lekkerste uitkiezen en bestellen voor eventueel op de feestdagen te nuttigen!

8 De kookploeg kookt schrijft Welkom in Kookdorp Kaulille *****, een oase van culinaire wellness waar 2 diepvriezers, een ijskast, een koelwagen, een voorraadtent en een perfect uitgeruste kooktent behoren tot ons assortiment aan infrastructuur om u als kind de mogelijkheid te bieden om er gedurende 10 behandelingen (lees: dagen) te genieten van culinair genot volgens de normen die controle-orgaan Chiro Ludiek ons oplegt. Een greep uit onze waaier aan standaardbehandelingen: Ontbijtbehandeling De ideale start van een dag bestaat uit het verscheuren van niet minder dan 25 vers aangevoerde broden, zowel wit als bruin, belegd met allerhande lekkernijen. Voor speciale gelegenheden durven wij hier wel eens wentelteefjes van te maken. Middagmaalbehandeling Om ook de rest van de dag door te komen, voorzien wij in deze behandeling een perfect evenwicht tussen koolhydraten, proteïnen, suikers en vetten, die verwerkt worden in: 400 worsten 45L verse soep 40 kg wortelen 1400 fishsticks 35L yoghurt 35kg kippenhaasjes 900 eieren 35L vanillepudding 25kg pasta 400 kippenhamburgers 60L frituurolie 80 kg puree 500 piccolo s 70L spaghettisaus 40kg pitavlees Themabehandeling Land van de Draak Naast onze standaardbehandelingen kunnen wij u ook nog laten genieten van een themadag, afgestemd op uw wensen, zoals wij in juli van dit jaar deden voor een groep van 239 draakjes. We rolden voor hen meer dan 1000 kippengehakt balletjes, gevuld met koriander, gember, ajuin, chilipeper, peterselie, peper en zout en bakten ze bruin op 3 van de 12 gasbekkens in een omgevingstemperatuur van 63 C. Badend in kippenbouillon, vergezeld van mie, perfect afgekruid en opgediend in traditionele klederdracht, zorgden deze balletjes ervoor dat de 239 draakjes zich vulden met dit lekkers om de volgende dag opnieuw vuur te kunnen spuwen. Ook volgend jaar in juli staan soortgelijke arrangementen op het programma en zullen wij ons als team opnieuw 100% inzetten om jullie knorrende magen te vullen. Tot kokens - De kookploeg.

9 Leidingsgegevens Sloeberleiding: Robin Lenssens Nathan Mogensen Sara Van Assche Tine Vandenbussche Pinkelleiding: Amke Paelinck Niels Deolet Jana Van Tornhout Speelclubleiding: Gert-jan Lootens Kobe Verbeke Lore François Niels Bollaert Rakwileiding: Marijs Paelinck Sander T joen Thomas Van Dorpe Ottilie Schelstraete Titoleiding: Thea Desmet Liselotte Moons Michiel Morel Romy Van Vooren

10 Ketileiding: Sander Van Assche Leontine Schelstraete Tim Van Kerckhove Aspileiding: Pieterjan Claeys Ester De Boeck Lisa Van Parys Kastaarleiding: Gillis de Tremerie Jonathan Servayge Emma Claeys Groepsleiding: Sara Van Assche Pieterjan Claeys Marijs Paelinck Vb s (volwassen begeleider): Tom De Gheest Isabel Claeys Nog enkele nuttige adressen: - ivm het uniform: - ivm onze website: - ivm het Ludiekske: -->voor alle andere vragen/opmerkingen: Dit zijn natuurlijk allemaal maar namen. Het is natuurlijk leuker om de leider achter de naam wat beter te leren kennen. Daarom hebben we vriendenboeksgewijs enkele dingen voor u samengevat die u moet weten over onze leidingsploeg.

11 Sloeberleiding Nathan: Geboren op 15 februari 1995 Favoriete spel: Capture the flag Grootste idool: Christopher McCandless (avonturier) Lievelingsdier: Slechtvalk Lievelingseten: Konijn Dé ontdekking van de eeuw is... Sepak takraw Later word ik: Bioloog Chiro is... de beste manier om je rot te amuseren met vrienden en vriendinnen Sara: Geboren op 10 december 1995 Favoriete spel: Dierengeluidenspel Grootste idool: Bambi Lievelingsdier: Bushbabyaapjes Lievelingseten: hete bliksem, mmm appelmoes Dé ontdekking van de eeuw is... Fototoestel Later word ik: een goede leidster en logopediste Chiro is... Het allerallertofste waar ik ooit (als 6-jarige) mee begonnen ben Robin: Geboren op 21 december 1995 Favoriete spel: Terreinspelletjes Grootste idool: Barney Stinson (How I met your mother) Lievelingsdier: Kat Lievelingseten: Pasta Dé ontdekking van de eeuw is... PC Later word ik: CEO van een informaticabedrijf Chiro is... Super zalig! Tine: Geboren op 16 augustus 1993 Favoriete spel: Saboteurtje Grootste idool: One Direction Lievelingsdier: Hond Lievelingseten: Pizza Dé ontdekking van de eeuw is... IPhone Later word ik: kleuterjuf Chiro is... mega cooool Lievelingsfilm: This is it van One Direction Sloebers, zijn jullie klaar voor een superleuke chirocarrière? Met deze leiding kan de start ervan alleszins niet foutlopen!

12 Pinkelleiding Jana: Geboren op 16 juni 1994 Favoriete spel: Verftwister Grootste idool: Mega Mindy Lievelingsdier: Tijger Lievelingseten: Hete bliksem Dé ontdekking van de eeuw is... Later word ik: Sportleerkracht in het leger Chiro is... supermegavetcool, de MAX! Niels (Deo): Geboren op 30 januari 1995 Favoriete spel: Battlefield Grootste idool: Bob de Bouwer Lievelingsdier: Hond Lievelingseten: Pizza Dé ontdekking van de eeuw is... Later word ik: Programmeur Chiro is... Top super Amke: Geboren op 19 juli 1994 Favoriete spel: stadsspel Grootste idool: Dwyane Wade (basketballer) Lievelingsdier: koala Lievelingseten: cannelloni Dé ontdekking van de eeuw is... CHIRO Later word ik: mama van 3 kinderen Chiro is... een goede uitlaatklep voor jong en oud, waar je helemaal jezelf kan zijn en waar je een ongelooflijk goede vriendengroep opbouwt De pinkelleiding is alvast ondersteboven van hun groep. Of zijn de meisjes gewoon ondersteboven van hun mannelijke medeleider?

13 Speelclubleiding Teddy: Geboren op 14 juli 1994 Favoriete spel: Dikke Bertha Grootste idool: Sergio Lievelingsdier: André Hazes' hond Lievelingseten: BBQ Dé ontdekking van de eeuw is... Internet & krinkel Later word ik: grootgrondbezitter Chiro is... De MAX! Lore: Geboren op 24 oktober 1995 Favoriete spel: weerwolven Grootste idool: Florence and the machine Lievelingsdier: caviaaaaa's Lievelingseten: scampi's en tagliatelli met currysaus Dé ontdekking van de eeuw is...downloadsites Later word ik: hopelijk gelukkig Chiro is... zaaalig om je eens uit te leven Niels (Bollie): Geboren op 3 juli 1995 Favoriete spel: naald en draad Grootste idool: Ash Ketchum Lievelingsdier: leeuwaapje Lievelingseten: Paella Dé ontdekking van de eeuw is... internet Later word ik: oud Chiro is... een vree wijze hobby Kobe: Geboren op 9 januari 1995 Favoriete spel: Helicoptertje Grootste idool: Jan Becaus Lievelingsdier: De kip Lievelingseten: Lasagna Dé ontdekking van de eeuw is... Mijn zetel Later word ik: alvast nog eens leider Chiro is... Een prachtige reden om niet te leren op zondag Of de leiding de speelclub aankan is zeker, maar kan Lore haar 3 jongens wel in bedwang houden?

14 Rakwileiding Sander (T'Joenie): Geboren op 12 september 1995 Favoriete spel: Tropico Grootste idool: Mr. Proper (Nieuwe man?) Lievelingsdier: Bobcat Lievelingseten: Mayonnaise Dé ontdekking van de eeuw is... De onderbroek-aantrekhulp Later word ik: Pauselijk knecht Chiro is... de MAX en een niet te missen ervaring Thomas: Geboren op 31 mei 1995 Favoriete spel: Dikke pik Grootste idool: Zlatan Ibrahimovic Lievelingsdier: Puppy's Lievelingseten: Lasagne Dé ontdekking van de eeuw is... internet Later word ik: Productontwikkelaar Chiro is... waar je jezelf kan zijn zonder raar aangekeken te worden Marijs: Geboren op 3 maart 1994 Favoriete spel: alles wat met verf te maken heeft Grootste idool: Gene Thomas Lievelingsdier: een hond Lievelingseten: P A S T A! Dé ontdekking van de eeuw is... WC-papier Later word ik: hopelijk een goede ergotherapeute Chiro is... mijn leven Ottilie: Geboren op 9 september 1993 Favoriete spel: NINJAAAAA Grootste idool: mijn mama Lievelingsdier: waterschildpad Lievelingseten: WAP op kamp Dé ontdekking van de eeuw is... regenponcho! (altijd handig op kamp!) Later word ik: groot, gezond en gelukkig Chiro is... vrienden voor het leven Hallo? Wie heb ik aan de lijn? Aha! De Rakwi s? Wat? Jullie zijn dolgelukkig met de leiding? Uiteraard! Wij zijn al vast helemaal klaar voor een onvergetelijk jaar!

15 Titoleiding Liselotte: Geboren op 10 juni 1995 Favoriete spel: 1 tegen allen Grootste idool: mama Lievelingsdier: Stokstaartje Lievelingseten: Spinazie en frikandon Dé ontdekking van de eeuw is... de chauffage Later word ik: een toffe mama & vrouw Chiro is... een deel van mijn leven! Altijd plezant & veel plezier maken met vrienden & vriendinnen Michiel: Geboren op 9 oktober 1995 Favoriete spel: Cabal online Grootste idool: Rodney Mullen (skateboarder) Lievelingsdier: Bulbasaur Dé ontdekking van de eeuw is... Het Higgsboson Later word ik: Neuroloog Chiro is... Tof! Thea: Geboren op 9 mei 1995 Favoriete spel: Johannes' spel van op krinkel! Grootste idool: de tito's! Lievelingsdier: mijn hond, Ziggy Lievelingseten: pasta carbonara Dé ontdekking van de eeuw is... Bicky burgers Later word ik: grafisch ontwerper Chiro is... de beste hobby die je maar kan hebben Romy: Geboren op 6 oktober 1994 Favoriete spel: uittrekkertje Grootste idool: mama en papa Lievelingsdier: giraf Lievelingseten: pasta, pizza en lasagne Dé ontdekking van de eeuw is... CHIROOO Later word ik: wil ik graag ook wel eens weten! Chiro is... elke keer weer uitkijken naar zondagen "Michiel, ziet ge da wel zitten met drie meisjes leiding geven? Tuurlijk was zijn antwoord en de titoleiding was geboren. Met Romy, Liselotte, Thea en Michiel hebben de tito's het alvast getroffen!"

16 Ketileiding Tim: Geboren op 1 augustus 1994 Favoriete spel: Platte zulma Grootste idool: mijn papa Lievelingsdier: Leeuw Lievelingseten: Spaghetti, alles van vlees Dé ontdekking van de eeuw is... Chiro Later word ik: Kine bij de Rode Duivels Chiro is... Super Mega Tof!! Leontine: Geboren op 3 februari 1995 Favoriete spel: vakduwen Grootste idool: goede artiesten Lievelingsdier: schattige koala Lievelingseten: balletjes in tomatensaus met puree Dé ontdekking van de eeuw is... het chirouniform Later word ik: leerkracht en oud-leiding Chiro is... de ideale uitlaatklep na een lastige week Sander: Geboren op 17 augustus 1995 Favoriete spel: dikke pik Grootste idool: kris wulteputte (grappige chefkok van gourmet invent) Lievelingsdier: pony'tje Lievelingseten: puree Dé ontdekking van de eeuw is... Later word ik: groter Chiro is... supermeganice Moeten we nog vragen of de ketileiding het ziet zitten? De foto spreekt voor zich. Zich vervelen zullen de keti s alvast niet doen; hun leiding staat te springen voor hen

17 Aspileiding Pieterjan (P-J): Geboren op 10 augustus 1994 Favoriete spel: Ninja Grootste idool: Lordeflor (voor meer info: Lievelingsdier: Hangbuikzwijn Lievelingseten: WAP op kamp Dé ontdekking van de eeuw is... toch wel de chirobroek Later word ik: Jurist Chiro is... crimineel leuk Lisa: Geboren op 14 juli 1994 Favoriete spel: ninja Grootste idool: ester en tim/tommy Lievelingsdier: katjes Lievelingseten: varkenshaasje in appelsiensaus met kroketjes Dé ontdekking van de eeuw is... immodium Later word ik: lijkschouwer Chiro is... mega wijs Ester: Geboren op 18 maart 1994 Favoriete spel: etalagepop Grootste idool: Bram van Thuis Lievelingsdier: Poes Lievelingseten: Bicky voor 1 euro Dé ontdekking van de eeuw is... Nalu Later word ik: journalist bij Flair Chiro is... mijn favoriete uitlaatklep! De MAX Deze foto spreekt voor zichzelf, de aspileiding kijkt uit naar een fantastisch jaar met de aspi s. Eén ding is zeker; dit komt goed!

18 Kastaarleiding Gillis: Geboren op 13 juni 1993 Favoriete spel: Big Buddy Grootste idool: Ian Curtis Lievelingsdier: Vogelbekdier Lievelingseten: een brokje Emma Dé ontdekking van de eeuw is... Muts Later word ik: Rusland Chiro is... dingen doen die daarvoor niet mogelijk leken Emma: Geboren op 15 maart 1995 Favoriete spel: stadsspel Grootste idool: de uitvinders van de chiro! Lievelingsdier: Lieveheersbeestje Lievelingseten: WAP Dé ontdekking van de eeuw is... de fleecedekentjes Later word ik: orthopedagoge en mama Chiro is... megaultrasuperzalignietnormaalcool Jonathan: Geboren op 14 mei 1995 Favoriete spel: stafbal, dikke pik, barre (alle golden oldies) Grootste idool: House MD Lievelingsdier: Panda Lievelingseten: Sushi Dé ontdekking van de eeuw is... stamceltherapieën Later word ik: dokteur Chiro is... SUPER-MEGA-ZALIG-DMAX!! en een plek om de leukste mensen van Landegem tegen het lijf te lopen :') Deze 3 enthousiastelingen zullen de kastaars ongetwijfeld een fantastisch jaar bezorgen. De goedlachse Jonathan, de altijd positieve Emma en de immens plezante Gillis zien het alvast enorm zitten

19 VB S We zijn enorm fier en verheugd om aan jullie onze nieuwe vb s (volwassen begeleiders) voor te stellen. We moesten bij de overgang naar het nieuwe jaar afscheid nemen van Thijs, de overblijver van het duo Thijs & Tineke, die we allebei enorm dankbaar zijn voor hun vele werk voor de chiro! (We kunnen het maar niet genoeg benadrukken). We zijn ervan overtuigd dat hun opvolgers met een even groot hart zich zullen inzetten voor de chiro! Welkom in de familie Tom De Gheest (Rambo) en Isabel Claeys! Tom (Rambo): Geboren op 5 december 1978 Favoriete spel: Risk Grootste idool: Zack de la rocha (rage against the machine) Lievelingsdier: slang Lievelingseten: Frieten Dé ontdekking van de eeuw is... Ipod, altijd en overal genoeg muziek voor de nodige ambiance of om de stiltes te vullen Later word ik: iets waar ik later op zal kunnen antwoorden Chiro is... meer dan de zondag alleen Isabel: Geboren op 3 februari Favoriete spel: Rummikub Grootste idool: Joren & Thor (en Colin Firth) Lievelingsdier: Poes Lievelingseten: Hespenrolletjes met witloof Dé ontdekking van de eeuw is... de digicorder Later word ik: een vrijgevige oma Chiro is... de plaats waar ik Tom heb leren kennen

20 Groepsleiding Na het vertrek van Matthias en Sandrine moesten we afscheid nemen van twee van onze groepsleiders. Marijs moest dus op zoek naar twee nieuwe enthousiastelingen die deze zware erfenis op zich wilden nemen. Uit het pak van de leidingsploeg schoten al snel twee namen naar voren die zich geroepen voelden. Zo ontstond ons nieuwe trio: Marijs-Pieterjan-Sara.

21 Uniformenbank Zoals jullie allicht allemaal wel weten wordt er in de Chiro een uniform gedragen. Dit is vanaf speelclub verplicht voor iedereen (winter en zomer! ). Voor sloebers en pinkels volstaat het om eigen speelkledij aan te trekken, maar natuurlijk mogen zij ook in uniform komen, hoe meer hoe beter! Het uniform bestaat uit : een chirotrui of chirohemd : een chiro T-shirt of kamp T-shirt : een chirobroek of chirorok Onze rode chirotruien zijn nog steeds te koop! Van maatje 116 tem XL, voor iedereen is er de mogelijkheid om een trui te kopen. Een trui kost 20 euro per stuk en kunnen aangekocht worden net voor de chiromiddag (14u) of net erna (17u). Stuur alvast een mailtje om te kijken of jouw maatje er nog is! Ook hebben we een 2 de hands uniformenbank. Hieronder een overzicht van wat we momenteel hebben: Rode Chiro T-shirt ( 8) -maatje 10 -maatje 14 -maatje 36 -maatje 38 -maatje 40 -maatje 42 -maatje 44 Blauwe Chiro trui ( 10) -maatje 8 -maatje 10 -maatje 12 -maatje 14 -maatje 36 Regenjas Chiro ( 10) -maatje 10 -maatje 14 Chirohemd ( 15) -maatje 12 Broekrok ( 15) -maatje 12 -maatje 40 Nog even dit : als er mensen zouden zijn met te kleine Chirokleren thuis en je weet er geen bestemming voor, schenk ze gerust aan Chiro Ludiek dan maken wij er andere kindjes gelukkig mee. Voor alle vragen, 1 adres:

22 Kalender Ouders, neem jullie pen en notitieboekje maar even bij de hand en noteer deze data even in jullie agenda Zondag 10 november: gewoon chiro* Zondag 17 november: gewoon chiro* Zondag 24 november: gewoon chiro* Zondag 1 december: gewoon chiro* Zondag 8 december: Sinterklaas (den echten!) nous visite Zondag 15 december: gewoon chiro* Zondag 22 december: gewoon chiro* Woensdag 25 december: kerstmis=cadeautjes!!! Zondag 29 december: gewoon chiro* Woensdag 1 januari: Nieuwjaar Zondag 5 januari: geen chiro (de examens staan voor de deur, weetjewel) Zondag 12 januari: groepsspel Zondag 19 januari: de Aspi's nemen het over, overname Zondag 26 januari: gewoon chiro* Zondag 2 februari: een tweede editie van ons literair hoogstaand tijdschrift: t Ludiekske! Kwestie van vooruit te kunnen plannen: Zondag 16 februari: Vrijdag 22 november: Hutsepot, dus geen chiro Wijndegustatie Ook leuk om weten: Dinsdag 7 januari: Zondag 25 mei: Woensdag 23 april: De verjaardag van Nicolas Cage, dé beste acteur bij uitstek De release-date van de allereerste Star Wars-film Verjaardag van het allereerste filmpje op Youtube! * Chiro is nooit zomaar gewoon

23 De nieuwe 'oud'-leiding We moeten van heel wat leidingsmensen afscheid nemen en vele ordinaire tijdschriften zouden schrijven dat de lijst te lang is om op te sommen, maar dit is het ludiekske, een toptijdschrift met een ontzettende impactsfactor in de academische wereld dat haar reputatie smaad zou aandoen indien we het niet doen, vandaar willen wij hen, de nieuwe leidingsploeg, bedanken voor hun puike werk, onvermoeibaarheid, loyaliteit, doorzettingsvermogen, heldhaftigheid, onverschrokkenheid, eerlijkheid, broederlijkheid en gelijkheid: Baets Elia Jasje Julian Katie Laura Marjolein Matsu Menno Nina Ona Paki Paling Pino Pudo Sandrine Sofie Suus Victor Vinnie Wannes Vervolgens willen wij nogmaals Tineke en Thijs bedanken die als VB (volwassen begeleider voor de onwetende zielen onder ons) de leiding hebben gecoördineerd in moeilijke en gemakkelijke tijden. Ook de kookploeg verdient nog maar eens een applausje voor al het lekkere eten dat zij op kamp voor ons gestoomd, gestoofd, gekookt, gebakken, gefrituurd, geblancheerd, gemarineerd, gegrilld en klaargemaakt hebben. En last but not least de manusjes voor allerhande zaakjes en taakjes die voor een leidingsmens too hard to handle zijn.

24 Wist je dat? Zoals U wel weet is het samenstellen en opmaken van het Ludiekske niet vanzelfsprekend. Veel onderzoek, bronnen checken en het geheel nog eens omzetten naar een boeiende tekst, het duurt uren. Om onze gedachten te verzetten zoeken we af en toe naar wat triviale weetjes. De beste en de absurde willen we U zeker niet besparen! Wist je dat: - er dit jaar op kamp door het warme weer meer dan drie keer meer water is gebruikt dan normaal? - we met 273 leden deel uitmaken van de G12, de groep van de 12 grootste chiro's in Vlaanderen? - je niet kan niezen met je ogen open? - je niet met je rechteroog over je linkerschouder kan kijken? - 85% van de personen geprobeerd heeft met zijn rechteroog over zijn linkerschouder te kijken na het lezen van vorig weetje? - de ketileiding meer dan 10 minuten aan het maken van hun groepsfoto heeft besteed omdat Tommy niet synchroon kan springen? - er jaarlijks ongeveer 100 mensen verstikken door op hun stylo te kauwen? - we nog steeds op zoek zijn naar diepvriezers? - er in China een vuur 437 jaar heeft doorgebrand? Het heeft tijdens die periode 127 miljoen ton houtskool verbruikt. - je meer kans hebt om te sterven op je verjaardag? - een antiloop hoger kan springen dan het gemiddelde huis? Huizen kunnen namelijk niet springen. - een droge spaghettistokje altijd in meer dan twee stukken zal breken wanneer het gebogen wordt? - de doedelzak in Egypte is ontstaan? - 7% van alle amerikanen denkt dat Elvis Presley nog leeft? - het grootste Zwitsers zakmes 87 functies heeft en meer dan 1 kilogram weegt? - dat kans dat je wordt aangevallen door een haai 100 keer kleiner is dan de kans dat je een struisvogelei op je hoofd krijgt?

25 Spelletjes Marijs PJ Sara Tine Nathan Robin Deo Amke Jana Thomas Tjoenie Teddy Bollie Kobe Ottilie Lore Liselotte Michiel Tom Isabel Romy Thea Sander Tommy Leontine Ester Lisa Gillis Emma Jonathan Chiro Leiding Kastaars Sloebers Pinkels Speelclub Rakwi Tito Keti Aspi VB XL Hutsepot Vlaamse kermis Slaag jij er in om alle woordjes terug te vinden? Anna zit op haar hotelkamer in Spanje. RAADSEL De dag voordien had ze een aardig Spaans meisje genaamd Juanita leren kennen waarmee ze op haar hotelkamer had afgesproken om samen te gaan shoppen. Terwijl Anna zich stond op te maken werd er op de deur geklopt en kort erna kwam er een jongen binnen die zei: "Oh sorry, ik heb me vergist van kamernummer." waarna hij zich vlug uit de voeten maakte. Anna belde meteen de politie en dezelfde dag werd de lang gezochte hoteldief opgepakt. Hoe wist Anna dat de jongen waarschijnlijk de hoteldief was? Het antwoord vind je op de volgende pagina!

26 Antwoord raadsel: De jongen had op de deur geklopt en dat is iets wat je niet doet als je je eigen hotelkamer wilt binnengaan. Anna wist dus dat de vergissing van kamernummer alleen maar een smoesje was toen hij zag dat er iemand in de kamer aanwezig was. Horoscoop Waterman (21 januari - 18 februari) Het is een positieve dag voor jouw teken. Je straalt vriendschap en vertrouwen uit en dat wordt gewaardeerd door je medeleden. Het wordt een zondag om niet te vergeten. Rakwi's, love s in the air! -Geluksdag: zondag Vissen (19 februari - 20 maart) Vandaag heb je Jupiter in de rug, zoveel is zeker. De dag zit vol met kleine pleziertjes, vooral rond het vieruurtje. Geniet er ten volste van, het tij zou nog wel eens kunnen keren. -Geluksdag: zondag Ram (21 maart - 20 april) Niet alles loopt gesmeerd, maar daar laat jij je niet door afschrikken. Je weet je mannetje te staan en toont de sterrenbeelden wat je in je mars hebt. Wees niettemin voorzichtig voor nietsvermoedende Aspiranten tijdens Dikke Bertha! -Geluksdag: zondag Stier (21 april - 21 mei) Een van jouw beste vrienden heeft een negatieve dag vandaag. Sta hem/haar bij waar het nodig is, achteraf zal het allemaal in jouw voordeel uitkomen. Kastaars, laat jullie niet ontmoedigen door het vertrek van Yoeri, je bent toch geen zwakkeling? Tijd om frisse moed te kweken, maak een flinke tuimeling! -Geluksdag: zondag Tweelingen (22 mei - 21 juni) Je bent met je verkeerde been uit bed gestapt, wees op je hoede. Probeer zeker niet de held uit te hangen om indruk te maken op je vriendjes, want Toontje zal spoedig om zijn loontje komen. Single, een onverwachte wending kan nieuwe grenzen openleggen. -Geluksdag: zondag Leeuw (24 juli - 23 augustus) Door de onvoorspelbare interferentie van de Maan en Saturnus zal je geconfronteerd worden met situaties die je zelf niet helemaal in hand hebt. Een gouden tip: maak dat je huiswerk af is voordat je aan een toffe zondagmiddag begint! -Geluksdag: zondag Maagd (24 augustus - 23 september) Je bent wat droevig met de gedachte dat er op 2 november geen chiro is. Kop op, je leiding zal het zeker goedmaken! Voor de Aspirant-maagden: houd het deftig op Chirofuif Classic Edition. -Geluksdag: zondag Weegschaal (24 september - 23 oktober) De herfstvakantie zit er helaas alweer op, tijd om er terug in te vliegen! Op school heb je alleszins niet te klagen, die ene persoon denkt voortdurend aan jou. Niet verlegen zijn en gaan is de boodschap. Sloebers, Robin is deze week onvermoeibaar, maak daar ten volste gebruik van! -Geluksdag: zondag Schorpioen (24 oktober - 22 november) Jij bent in je element deze week. De vogeltjes fluiten, je ouders zagen eens wat minder, je hebt haast geen werk voor school en je partner heeft er ook helemaal zin in! Naarmate het weer vordert de komende dagen zal je gemoedstoestand volgen. Naar Frank Deboosere luisteren dus. -Geluksdag: zondag Boogschutter (23 november - 22 december) Deze week staat in het teken van jouw sterrenbeeld. Hoe kan het ook anders? Je hebt net een zalige vakantie achter de rug, de chiro was ook demax en de modder kan ook bijna niet meer wachten om van je vel geschrobd te worden. Een ideale afsluiter als je het mij vraagt (CHIRO!). -Geluksdag: zondag Kreeft (22 juni - 23 juli) Vandaag wordt je gedwongen om op allerlei manieren Steenbok (23 december - 20 januari) tot het uiterste te gaan, laat je niet kennen. Speel Het is het begin van een gure periode tussen jou en je zeker mee met alle spelletjes en geef niet op! Time to partner. Eventjes wat afstand nemen kan zeker geen shine! kwaad, zolang alles weer koek en ei is tegen volgende -Geluksdag: zondag zondag. Breek het gelid, MARS! -Geluksdag: zondag

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP:

OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP OPROEP: Evenementenblaadje Het is de maand mei, dat betekent dat we gaan kunnen aftellen naar het kamp! Maar eerst nog twee maanden boordevol plezier. En mei belooft een feestmaand te worden! Wat we gaan doen

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

www.chiroganshoren.be Beste ouders en ketten Het nieuwe chirojaar gaat bijna weer van start. Dat betekent dat er de komende acht maanden weer wekelijks een nieuwe activiteit voor de ketten klaarstaat.

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

O lieve lezer hier zijn we dan weer met ons 3-maandelijks boekje boordevol informatie, het Ludiekske.

O lieve lezer hier zijn we dan weer met ons 3-maandelijks boekje boordevol informatie, het Ludiekske. 1 2 Inleiding O lieve lezer hier zijn we dan weer met ons 3-maandelijks boekje boordevol informatie, het Ludiekske. Het is toch wel weer een beetje frisser aan het worden zegt de kat tegen de muis. Jawel

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

JANUARI 2016. Winteruur. Beste ouders,

JANUARI 2016. Winteruur. Beste ouders, JANUARI 2016 Winteruur Beste ouders, Vanaf 8 november gaat ook bij de chiro het winteruur in. Dit wil zeggen dat de speelclub en de rakkers maar tot 5 uur chiro hebben. Voor alle andere groepen blijven

Nadere informatie

t 3-maandelijkse Chirokrantje van Chiro Gruitrode - jaargang 9 - nummer 2 januari, februari, maart & april 2016

t 3-maandelijkse Chirokrantje van Chiro Gruitrode - jaargang 9 - nummer 2 januari, februari, maart & april 2016 t 3-maandelijkse Chirokrantje van Chiro Gruitrode - jaargang 9 - nummer 2 januari, februari, maart & april 2016 Lieve leden, beste ouders, Sinterklaas is op bezoek geweest en de kerstvakantie is begonnen.

Nadere informatie

Divoke januari februari 2014

Divoke januari februari 2014 Divoke januari februari 2014 Lieve kindjes, ouders en vrienden van Divora Om te beginnen wensen wij iedereen GELUKKIG NIEUWJAAR! Dat 2014 een superleuk jaar mag worden met veel leuke Chirozondagen, weekends

Nadere informatie

Sikamberke. Januari 2013

Sikamberke. Januari 2013 Sikamberke Januari 2013 Wij wensen alle leden, ouders, leiders en Chirosympathisanten een spetterend 2013! We gaan weer voor een jaar vol Chiroplezier! We geven er samen een lap op! Karen De Waele Hoofdleidster

Nadere informatie

CHIRO KRISTAL. Stabroek. infobrochure.

CHIRO KRISTAL. Stabroek. infobrochure. CHIRO KRISTAL Stabroek infobrochure www.chirokristal.be Beste ouders, De start van het CHIROjaar vinden we het juiste moment om een infofolder uit te brengen. Wij, de leiding, vinden het belangrijk dat

Nadere informatie

V.U. Sielke De Mecheleer, Frans Verbeekstraat 15, 3090 Overijse

V.U. Sielke De Mecheleer, Frans Verbeekstraat 15, 3090 Overijse V.U. Sielke De Mecheleer, Frans Verbeekstraat 15, 3090 Overijse Liefste chiromeisjes en ouders, Eerst en vooral willen wij jullie met de hele leidingsploeg een gelukkig, spetterend, speels en avontuurlijk

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2

Aantal enquêtes 70 60 50 40 30 20 10 0 Gemaakt Teruggekregen 2 Chiro Liezele Aantal enquêtes 7 3 1 Gemaakt Teruggekregen Enquête Chiro Liezele 3 Aantal leden 9 8 7 3 1 Wie vult de enquête in? 3 1 1 Mama Papa Samen Prijs lidgeld 3 3 1 1 Te duur Goed Te weinig Blanco

Nadere informatie

Hopelijk begint u het nieuwe jaar met niet al te veel buikkrampen, katers en verkoudheden.

Hopelijk begint u het nieuwe jaar met niet al te veel buikkrampen, katers en verkoudheden. Evenementenblaadje Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk begint u het nieuwe jaar met niet al te veel buikkrampen, katers en verkoudheden. Wij beginnen 2012 alvast met toffe activiteiten! 1 januari mag

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Divoke januari februari 2014

Divoke januari februari 2014 Divoke januari februari 2014 Lieve kindjes, ouders en vrienden van Divora Om te beginnen wensen wij iedereen GELUKKIG NIEUWJAAR! Dat 2014 een superleuk jaar mag worden met veel leuke Chirozondagen, weekends

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, t Patotterke Beste ouders en leden, Hier is dan ons laatste patotterke van het jaar. Je kan hier weer alle info in terug vinden die je nodig hebt. Indien je nog vragen hebt over iets dan kan je ons zeker

Nadere informatie

Schribbel. Contact JRK. D e. jrkharelbeke.be. Adres van ons lokaal t Of Veldstraat 179-8530 Harelbeke

Schribbel. Contact JRK. D e. jrkharelbeke.be. Adres van ons lokaal t Of Veldstraat 179-8530 Harelbeke Contact JRK Adres van ons lokaal t Of Veldstraat 179-8530 Harelbeke Hoofdleider contactadres Andreas Werbrouck Beeklaan 34 Harelbeke Tel. 0495/67.10.49 E: jeugd@rodekruisharelbeke.be Site: www.jrkharelbeke.be

Nadere informatie

Chiro Budingen 2011 2012

Chiro Budingen 2011 2012 Chiro Budingen 2011 2012 Beste vrienden, Het geweldig jaar is weer begonnen, zeker na zo een spetterende startdag. De kriebels zijn waarschijnlijk boven gekomen. Om jou verder te helpen, in dit geweldig

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Inhoudstafel. Flupke april

Inhoudstafel. Flupke april FLUPKE APRIL Inhoudstafel De leiding van de maand: Thomas, Wouter Chirowinkel De Banier Tweede hands chirokledij vraag en aanbod Programma kristallekes Programma speelclub Speelclubweekend Programma rakwi

Nadere informatie

300 AANDEEL 2011/020304-10/022

300 AANDEEL 2011/020304-10/022 startbedrag 300 AANDEEL 2011/020304-10/021 300 Je merkt dat er twee ribbels zijn die naar de Chiro moeten komen van hun ouders. Zij houden hun jas de hele dag aan en vragen voortdurend of het nog geen

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113

Inhoud. Woord vooraf 7. Het allereerste begin 9. Oervaders 19. Israël als moeder 57. Wijsheid voor ouders en kinderen 83. Koninklijke vaders 113 Inhoud Woord vooraf 7 Het allereerste begin 9 Oervaders 19 Israël als moeder 57 Wijsheid voor ouders en kinderen 83 Koninklijke vaders 113 Profetische opvoedkunde 145 Kinderen in zijn koninkrijk 177 Leerling

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders en al de anderen, Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar wensen. Dat is natuurlijk niet alleen van mij maar ook van de volledige

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Chiro Hekeko 2015-2016

Chiro Hekeko 2015-2016 Chiro Hekeko 2015-2016 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Chiro Hekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders,

Nadere informatie

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT

GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT JANUARI 2017 GRAAG EVEN JULLIE AANDACHT WE MERKEN DAT ER NOG EEN AANTAL OUDERS NIET HEBBEN BETAALD. BRENG DIT ALSTU- BLIEFT ZO SNEL MOGELIJK IN ORDE ANDERS IS JE DOCHTER NIET VERZEKERD. ALS U HET NIET

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar

Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Een zalig kerstfeest & een gelukkig nieuwjaar Beste ouders, liefste leden en leiding, In dit briefje willen wij jullie vooral een voorspoedig, aangenaam, gelukkig, vrolijk en bovenal een met leuke Chiro-activiteiten

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Chiro Hekeko 2013-2014

Chiro Hekeko 2013-2014 Chiro Hekeko 2013-2014 Praktische informatie www.chirohekeko.be info@chirohekeko.be www.facebook.com/chirohekeko Chiro Hekeko Overwinningstraat 96 3010 Kessel-Lo Welkom! Beste Chirovrienden en ouders,

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Chiroboekje December!

Chiroboekje December! Chiroboekje December! Hoi Allemaal, Hier zijn we weer! * We willen iedereen die komen genieten is van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Wij hebben

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI

DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI DE WEKROEP VNJ MORTSEL JANUARI 2011 Inhoud 1. gele lintjes 2. rode lintjes 3. groene lintjes 4. speelplezier 5. knappe foto s 6. periodethema 7. kalender 8. nieuwtjes Beste VNJ-ers en ouders, Voorwoord

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Januari - Februari Mededelingen Er wordt werk gemaakt van de nieuwe truien! We zullen het goed aankondigen wanneer de truien er zijn. We bestellen

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

de 4de editie spuugt vuur!

de 4de editie spuugt vuur! de 4de editie spuugt vuur! Nu kan je je afvragen wat ik hier eigenlijk doe. Heb je beslist, vriend? Jullie hangen hier al bijna 3 uur rond. Ooo kijk deze! Die is echt super cool, K. Ja. Cool. Zeker. Eerlijk

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013

HET HEIKE Editie 21 Mei Juni 2013 HET HEIKE Bezigheidstehuis De Hei Kruisberg 16 2480 Dessel Editie 21 Mei Juni 2013 KARAOKE IN DE SWING Het feest kan beginnen, Want wij zijn binnen. Iedereen zong zijn eigen ding, Tijdens de karaoke in

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers

Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers Start van het nieuwe chirojaar 2016-2017 September 2016 Traditiegetrouw organiseren wij op vrijdag 7 oktober onze spetterende fuif Waksation als evenement van ons Waksationweekend. Om de 800 feestgangers

Nadere informatie

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016

Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents. Boekje januari februari 2016 Chiro Mik-Mak Sterrebeek Presents Boekje januari februari 2016 Belangrijke data om te onthouden zijn; - ITA: 18 maart 2017 Een hele dag vol heerlijke, vers gemaakte Italiaanse gerechten waaronder Spaghetti

Nadere informatie

Infoboekje 2013-2014. Chiro Tel Aviv Scheldewindeke Sportstraat 2, 9860 Scheldewindeke. info@chirotelaviv.be

Infoboekje 2013-2014. Chiro Tel Aviv Scheldewindeke Sportstraat 2, 9860 Scheldewindeke. info@chirotelaviv.be - 1 - Infoboekje 2013-2014 Chiro Tel Aviv Scheldewindeke Sportstraat 2, 9860 Scheldewindeke info@chirotelaviv.be - 2 - www.chirotelaviv.be - 3 - Wie kan aansluiten? Alle meisjes vanaf het eerste leerjaar.

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed.

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed. Vocabulaire En Action 5 : Nederlans naar Frans Unité 1 Goedendag! Ik ben Ik, ik ben ja Ben jij? En jij? Jij bent! nee één twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien Unité 2 Gaat het? Het gaat goed.

Nadere informatie

23 MEI : CARWASH van 10 tot 17 u

23 MEI : CARWASH van 10 tot 17 u 23 MEI : CARWASH van 10 tot 17 u SLOEBERS! 3 mei: Johnny-dag vandaag! We zullen jullie eens opleiden tot de meest coole gasten van België. Zonnebrilleke, marcelleke, jogging, ne kop vol me gel, Vandaag

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

Meisjeschiro Okapi Kortessem

Meisjeschiro Okapi Kortessem Meisjeschiro Okapi Kortessem Infobrochure 2015-2016 Wat? Elke zondag, van 14u00 tot 17u00, staat er een enthousiaste leidingsploeg klaar die met de leden allerlei leuke activiteiten doet: bosspelen, knutselen,

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Chirokrantje Januari - Februari

Chirokrantje Januari - Februari Chirokrantje Januari - Februari Editoriaal Liefste chirovrienden, Aan de start van dit nieuwe jaar hebben wij, de chiroleidsters, ons briefje klaar. 2013 ging als een trein, maar wij beloven: 2014 wordt

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s

Kabouters. Liefste kabouters, mama s en papa s Kabouters Liefste kabouters, mama s en papa s Bij het lezen van deze welkomstwoorden, kan je terugblikken op een zalig KSA- jaar. Alle supervette activiteiten, het winterweekend maar vooral het fantastische

Nadere informatie

KAJOGI KABOUTERS OKTOBER

KAJOGI KABOUTERS OKTOBER KAJOGI KABOUTERS OKTOBER Liefste Vincies en ouders, De maand september zit er alweer op: een betere start van het scoutsjaar konden we ons niet wensen! Zowel de leiding als de leden genoten met volle teugen

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

t 3-maandelijkse Chirokrantje van Chiro Gruitrode - jaargang 8 - nummer 2 januari, februari, maart & april 2015

t 3-maandelijkse Chirokrantje van Chiro Gruitrode - jaargang 8 - nummer 2 januari, februari, maart & april 2015 t 3-maandelijkse Chirokrantje van Chiro Gruitrode - jaargang 8 - nummer 2 januari, februari, maart & april 2015 Tijdens de eerste maanden van dit Chirojaar viel er niet naast te kijken: Chiro Gruitrode

Nadere informatie

Paashopsadeke

Paashopsadeke Paashopsadeke 2017 1 Voorwoord Dag allerbeste Chirowietjes, Na de jaarlijkse winterstop zijn we er weer onmiddellijk ingevlogen. De koude en de regen hielden jullie niet tegen en er is waarschijnlijk nog

Nadere informatie

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!!

Weer of geen weer, de scouts gaat er steeds voor!! Dag liefste scoutsvrienden! De maand februari gaat gepaard met enkele typische weerspreuken. We sommen ze graag even op: Al is de sprokkel nog zo fel, ze heeft vijf schone dagen wel. Is februari nat en

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

JEZUS IS MIJN SUPERHELD

JEZUS IS MIJN SUPERHELD JEZUS IS MIJN SUPERHELD NAAM Studielessen voor 4-7 jarigen. Mei 2005 Deze lessen zijn geschreven door Beryl Voorhoeve, Judith Maarsen De lessen zijn geschreven om te gebruiken in kleine Bijbelstudie groepen

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Algemeen nieuws Januari

Algemeen nieuws Januari Beste meisjes en ouders, Algemeen nieuws Januari Eerst en vooral willen wij jullie een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen. Na deze drukke feestdagen is het tijd voor Driekoningen. En wie Driekoningen

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Liefdesgedichten schrijven

Liefdesgedichten schrijven Deze les hoort bij het boek Wil jij... met mij? geschreven door Rian Visser met tekeningen van Annet Schaap en gepubliceerd door uitgeverij Moon. Doel: leerlingen zelf gedichten laten schrijven Leeftijd:

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

t Slagske April, 25 e jaargang

t Slagske April, 25 e jaargang t Slagske April, 25 e jaargang Kalender 2015-2016 Groepsfeest: 9 april Rakwiweekend: 22-24 april Titoweekend: 22-24 april Kamp: 18 tot 26 juli Er is er eentje jarig 7 Wout rakwi 13 Shari rakwi 14 Jordy

Nadere informatie

Oktober Inleiding

Oktober Inleiding Oktober 2010 Inleiding Jupla hoi beste plussers! Het jaar is weer stevig begonnen! En het belooft stevig te blijven. Dit jaar wordt een jaar vol verrassingen en nieuwe ideeën. Inderdaad, ook dit jaar wordt

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

Beste ouders, liefste kindjes.

Beste ouders, liefste kindjes. Beste ouders, liefste kindjes. Jullie denken er blijkbaar aan om lid te worden van Chiro Ganshoren, maar zitten nog met een aantal vragen. Uiteraard kunnen jullie hiervoor steeds terecht bij de leidingsploeg,

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie